Vi er partnerfinansieret. Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores partnere. Artiklen er derfor sponsoreret. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Læs mere

Oversigt over de bedste 3D printere ifølge eksperter og forbrugere

Senest opdateret den Vi er partnerfinansieret. Sponsoreret indhold.

Forbrugsguiden.dk er finansieret af vores partnere, og artiklerne anses dermed som sponsoreret indhold.

0

Denne artikel handler om de bedste 3D printere på markedet, som alle er testet af eksperter. 

Artiklen er bygget op således, at vi først gennemgår forskellige 3D printere, der alle har fået gode bedømmelser i forskellige tests. Vi gennemgår dets funktioner og brug, og herefter forklarer vi, hvad eksperterne helt konkret mener om hver maskine.

På den måde bliver det lettere at danne sig et overblik over, hvad der findes af plusser og minusser ved hver model før et eventuelt køb.

De 3D printer tests vi har gennemgået inkluderer forskellige teknologieksperter fra henholdsvis Cnet.com, Techradar.com og Pcmag.com.

Hvis man ønsker at læse mere om testene og testkilderne, så findes der links til de undersøgelser, som vi henviser til.

Denne 3D printer test indeholder: 
🔸 Gennemgang af de bedste 3D printere
🔸 Guide til alt man skal vide om 3D printere
🔸 15 ting, du ikke vidste om 3D printere
🔸 Mulighederne ved 3D printere nu og i fremtiden
🔸 Links til eventuel videre læsning

Bemærk venligst at Forbrugsguiden ikke selv tester produkterne, men vi samler derimod resultaterne af uvildige tests, så forbrugeren nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

3D printer test 2021 – Her er de bedste modeller

I nedenstående sektion finder du, de 3D printere der klarer sig bedst i test. Forbrugsguiden har analyseret en række eksperttests og viser dig her de bedste modeller, ifølge eksperterne. Du finder også en prissammenligning af de forskellige 3D printere, så du nemt og hurtigt kan få et overblik over de billigste forhandlere.

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.


Polaroid PlaySmart

4/5 stjerner hos det amerikanske magasin Tomsguide.com
3,5/5 stjerner hos det britiske magasin PCmag.com

Polaroid PlaySmart

 

Denne flotte og stilrene 3D printer indeholder en masse smarte og gode funktioner, der gør, at denne printer kan levere 3D print i topkvalitet. Du vil helt sikkert elske det kompakte og fine design, som denne PlaySmart 3D printer har. Det sorte, stilrene udseende gør, at du kan have den stående mange steder, uden at den fylder eller tager fokus – den kunne for eksempel stå i dit kontor eller andre steder, hvor du udfolder dine kreative evner. 

Polaroid PlaySmart 3D printer er enormt populær, og det amerikanske magasin Tomsguide.com giver den blandt andet 4/5 stjerner. Om den smarte 3D printer siger de: ”Print i høj kvalitet, god printe hastighed & enkel, brugbar grænseflade”.  

Polaroid Playsmart 3D printeren har derudover også fået 3,5/5 stjerner hos det britiske magasin PCmag.com – så der er altså ingen tvivl om, at denne 3D printer er populær. 

Om denne 3D printer

En af fordelene ved lige netop denne 3D printer er det kompakte design og den lette vægt. Printeren har et elegant, firkantet design, med et stort hul igennem, hvor 3D printningen foregår. Kombineret med vægten kun på 5 kg, får du en smart og transportabel 3D printer, der er let at have med overalt, der er behov for det. 

På trods af det lette og elegante design, kan denne 3D printer printe i store størrelser – faktisk kan den 3D printe helt op til størrelsen 120 x 120 x 120 mm. Du kan altså sagtens udleve dine 3D drømme med denne smarte 3D printer. 

Polaroid PlaySmart vs. Markedet

I forhold til mange andre 3D printere på markedet, kan denne 3D printer styres gennem din telefon. Alt det kræver er, at du downloader Poloarid PlaySmart appen og forbinder denne med din telefon og iCloud. Herefter er du klar til at slå dig løs med den smarte 3D printning – du kan endda hente objekter fra din egen telefon, og få 3D printet disse. Det bliver altså ikke meget lettere og smartere at få 3D printet alle dine yndlingsting og billeder! Det er bare med at slå sig løs og prøve sig frem – selvom det ikke altid lykkes lige med det samme. 

Fordele

 • Lille, letvægts skrivebord 3D printer,
 • Er nem at sætte op og bruge
 • Understøtter PLA
 • PETG og træsammensatte filamenter
 • Understøtter multiple-color
 • Har WiFi kameraskærme til print
 • Kan printe fra USB-stik
 • SD-kort og mobile enheder
Ulemper

 • Har et lille byggeområde
 • Garantiperioden er for kort

Specifikationer ved Polaroid PlaySmart
🔴 Teknologi: Fused Deposition Modeling
🔴 Byggehastighed: 80 mm/sek
🔴 Indbyggede enheder: 3,5” LCD touchskærm
🔴 Forbindelsesteknologi: trådløs
🔴 Flashhukommelse: 2 GB
🔴 Maks byggestørrelse: 120 x 120 x 120 mm
🔴 Dysediameter: 0,4 mm
🔴 Filamentdiameter: 1,75 mm
🔴 Strømenhed: strømforsygning


XYZ Printing da Vinci Mini 

Kåret til ”Bedste budget 3D printer” hos teknologisiden Techradar.com

XYZ Printing da Vinci Mini

 

.
XYZ Printing da Vinci Mini har været med i en test af flere forskellige 3D printere udført af den internationale teknologiside Techradar.com. Eksperterne har set nærmere på de forskellige maskiners udpring, funktioner, teknik og udførsel, hvorefter en endelig bedømmelse er givet.

Eksperterne er meget begejstrede for XYZ Printing da Vinci Mini, og de kårer netop dette produkt til at være testens bedste budget 3D printer.

God til både begyndere og øvede 

XYZ Printing da Vinci Mini hører til de mere prisvenlige 3D printere, og denne model er skabt til både nybegyndere og de mere øvede 3D print-forbrugere. Maskinen er nemlig stort set klar til at blive anvendt, når den er pakket ud, og der medfølger også 300 gram filament, som skal anvendes til at skabe de udprintede figurer.

Yderligere medfølger grundige instruktioner, software og adgang til video-guides, så man let kan komme i gang med at 3D printe.

XYZ Printing da Vinci Mini anvender kun XYZ Printing-filament, som der allerede medfølger en smule af. Filamentet er skabt af naturlige materialer og afgiver dermed ingen toksiner, så man kan trygt og sikkert printe ud i eget hus.

Den medfølgende software til computeren guider forbrugeren til at kunne skabe de bedste figurer, og så findes der en moderne skærings-teknologi, således at figurerne bliver så fine som muligt og med mange detaljer.

En af de bedste på markedet, ifølge eksperterne

Den internationalt anerkendte teknologi-side Techradar.com har her udført en større test af forskellige 3D printere. 8 forskellige modeller har været inkluderet i deres test, og herunder også XYZ Printing da Vinci Mini.

De forskellige printere kan alle noget forskelligt og har deres styrker og svagheder, ifølge eksperterne, og XYZ Printing da Vinci Mini klarer sig også rigtig godt og nævnes som en af de bedste 3D printere på markedet. Modellen kåres nemlig til den bedste budget 3D printer, der findes.

Lav pris og let at anvende, ifølge eksperterne

Techradar.coms eksperter er dermed meget begejstrede for XYZ Printing da Vinci Mini, og denne begejstring stammer fra forskellige faktorer: Blandt andet skrives der direkte, at hvis man leder efter en 3D printer på et stramt budget, så findes der intet bedre valg end denne model.

Ud over at være den billigste forklarer eksperterne også, at maskinen faktisk er den nemmeste at 3D printe på, idet her findes en utrolig let brugerflade.

Eksperterne nævner yderligere, at blot fordi her er tale om en budget-model, så er det ikke det samme som, at resultatet af de udprintede figurer er dårligt. Prisen taget i betragtning er figurerne af meget imponerende kvalitet, forklarer eksperterne.

Herudover modtager XYZ Printing da Vinci Mini også ros for at være mere kompakt end flere af de konkurrerende modeller, og dermed er den lettere at få plads til.

Techradar.com har dog et par minusser angående denne maskine, og de går på, at den medfølgende software kan være lidt ustabil, og så kan det være lidt svært at få fjernet de udprintede figurer fra maskinen.

Fordele

 • Fås til et meget lav pris
 • Filamenterne fås til en overkommelig pris
 • Laver kvalitets print
 • Lavede ingen fejlprint under testningen
 • Er nem at sætte op og bruge,
 • Er støjsvag
 • Kan printe fra USB og via WiFi
Ulemper

 • Har nogle gange problemer med at sætte et print i gang
 • Det kan nogle gange være besværligt at fjerne printet fra printpladen

Specifikationer ved XYZ Printing da Vinci Mini
🔴 Type: 3D printer
🔴 Producent: XYZ Printing
🔴 Filament eller resin: Filament
🔴 Opløsning: 100-400 microns
🔴 Tilslutning: USB, Wi Fi
🔴 Kompatibel med: Windows, Mac OS, Linux
🔴 Vægt: 6,85 kilo
🔴 Højde: 51 centimeter
🔴 Bredde: 48 centimeter
🔴 Dybde: 40 centimeter

Her kan du se en præsentationsvideo af XYZ Printing da Vinci Mini. Videoen er produceret af XYZ Printing: 


Da Vinci Nano

9,1/10 stjerner hos det canadiske magasin Gadgetreview.com
7/10 stjerner hos det amerikanske magasin Reviewgeek.com
4/5 stjerner hos det amerikanske magasin Tomsguide.com

Da Vinci Nano

Denne 3D printer er perfekt for dig, som ønsker en yderst smart og effektiv printer, der kan producere diverse 3D print i topkvalitet. Da Vinci Nano 3D printeren har en kompakt og fin størrelse, der gør, at du kan have den med mange steder, eller have den stående uden at den tager for meget plads eller opmærksomhed.

Da Vinvi Nano 3D printeren er blandt andet blevet meget rost hos det amerikanske magasin Reviewgeek.com. Om denne printer skriver de blandt andet: ”Det kan vi lide: Billig, nem at bruge, kommer med 3D modellering software, kompakt og let og indeholder aftagelig glas bygget plade”. Derudover har denne 3D printer fået 9,1/10 stjerner hos det canadiske magasin Gadgetreview.com. Der er altså ingen tvivl om, at Da Vinci Nano 3D printeren er populær.

Om denne 3D printer

En af fordelene ved lige netop denne 3D printer er, at den har en ultra lille og kompakt størrelse. Dette gør ikke blot at du kan sætte den hvor du vil, uden at den fylder, men det gør også, at den er ekstra transportabel og let at have med overalt, hvis der er behov for dette.

Derudover har den et stilrent og fint design, som fuldener det klassiske og rolige udseende. Du kan kigge direkte ind i maskinen og se dine mange, kreative designideer komme til livs igennem 3D print. Det er bare med at slå sig løs!

Da Vinci Nano vs. Markedet

I forhold til mange andre 3D printere, der findes på markedet, har denne Da Vinci Nano 3D printer nogle helt specielle funktioner, du helt bestemt ikke vil gå glip af. Den har for eksempel et smart og effektivt LED-lys, der viser dig printestatussen i 3D printeren. Dette gør det meget lettere for dig at følge med i den spændende printe proces, og du vil helt sikkert blive klogere på, hvordan 3D printning præcist fungerer og foregår.

Derudover kan denne 3D printer styres gennem forskelligt mobil software. Har du Apple eller Microsoft, kan du nemt styre denne 3D printer gennem din telefon. Det bliver altså ikke meget lettere, at 3D printe sin yndlingsfigur eller sit eget kreative projekt. Du vil med sikkerhed ikke gå glip af denne smarte Da Vinci Nano 3D printer, med mange smarte funktioner.

Fordele

 • Nem at bruge
 • Er billig i drift
 • Har en behjælpelig software
 • Laver gode print.
Ulemper

 • Virker kun med XYZprintings egen PLA filamenter
 • Er langsom

Specifikationer ved Da Vinci Nano
🔴 Fås i farverne: hvid
🔴 Byggehastighed: 70 mm/sek
🔴 Forbindelsesteknologi: trådløs
🔴 Printeregenskaber: filament auto-fremfører
🔴 Strømenhed: strømforsyningsadapter – ekstern
🔴 Bredde: 37,8 cm
🔴 Dybde: 28 cm
🔴 Højde: 35,5 cm
🔴 Vægt: 4,7 kg


Alt hvad du skal vide om 3D printere

3D printere

Her har vi samlet den fornødne viden om 3D printere, så forbrugeren bedre kan få en ide om, hvad 3D printere kan, og hvordan de fungerer. Guiden er baseret på ekspertviden fra 3dprinthuset.dk, 3dprinterinfo.dk, 3dprinting.com og Pcmag.com.

Hvad er en 3D printer?

En 3D printer er en printer, der kan printe i 3D. Det er modsat en normal printer, der kun kan printe tekst på et stykke papir og dermed ikke har flere dimensioner. I stedet for kun at printe ”flad” tekst, kan en 3D printer derimod printe i lag, så der kan printes i højden også. 3D printeren bygger dermed en form for model eller objekt, som bygges op fra bunden, lag for lag.

Lag på lag

 3D printning kaldes på fagsprog ”en additiv produktionsmetode”, idet metoden kan tilføre flere lag under print. Man starter med at have en 3D-model, som man selv kan skabe via diverse 3D-programmer til computeren. Disse programmer kan dog være dyre.

Eksperterne forklarer, at man bedst kan illustrere skabelsesprocessen ved at sammenligne med for eksempel en limpistol – den lægger ét lag lim ad gangen, og når det øverste lag er tørt, så lægges der endnu et ovenpå. Herefter tilpasses lagene ved tilskæring, hvorved der til sidst dannes en figur eller objekt. I modsætning til limpistolens få lag, foretages der flere tusinde eller hundredetusinde lag for at skabe 3D-figurerne.

Flere typer af materialer

I stedet for lim anvendes dog andre materialer, hvoraf plast er det mest hyppige. Eksperterne forklarer, at der findes forskellige typer af materialer, som man kan foretage 3D print med, og ud over plast inkluderer de blandt andet metal, gips, cement, keramik og papir. Der findes sågar også spiselige materialer såsom chokolade!

Det betyder, at 3D print faktisk kan foretages i langt de fleste materialer, og det øger alsidigheden.

Forskellige teknikker

Der findes desuden forskellige metoder og teknikker bag 3D print. Mange printere benytter sig af det såkaldte filament til at danne figurerne, og dette er også den mest anvendte metode til 3D print til hjemmebrug.

Flere af de nyere printere er derimod de såkaldte resin-printere, som anvender en mere avanceret teknik af andre materialer, hvor der kræves UV-lys for at færdiggøre processen. Denne arbejdsproces er noget mere krævende, men til gengæld burde den også give glattere resultater med bedre detaljer.

Du kan se med på denne YouTube-video, der er skabt til nybegynderen, som gerne vil vide mere om 3D print: 


Hvad kan man bruge 3D print til?

Tidligere var 3D printere så dyre, at de stort set var umulige at eje for både private og virksomheder, men nu er de blevet langt mere tilgængelige – også til den almindelige forbruger.

Som almindelig forbruger kan man anvende 3D printeren til at fremstille forskellige ting til hjemmet såsom lamper, vaser, køkkenredskaber og holdere. Det vil sige småting, der gør dagligdagen lettere, men også sjove gadgets og kunstprojekter.

3D print i industrien

Hos virksomheder, industri og erhverv bliver 3D printere i dag brugt til mange ting, for eksempel:

💠 reservedele til køretøjer
💠 proteser til manglende lemmer
💠 tandproteser
💠 briller
💠 sko
💠 arkitekt-modeller
💠 film-rekvisitter
💠 design af lamper, møbler med mere
💠 rekonstruktion af fossiler
💠 rekonstruktion af arkæologiske fund
💠 rekonstruktion af knogler og kropsdele
💠 rekonstruktion af beviser fra gerningssteder

3D printere er dog ikke en ny opfindelse, for virksomheder har anvendt 3D i årevis til at fremstille design på prototyper af produkter. Det har længe været en billig måde at skabe prototyper på, og så er de hurtige at fremstille. Der kræves heller ikke nær så meget arbejde eller værktøjer, når man anvender 3D print til disse formål.

3D print til køretøjer

3D printet motorVirksomheder som fly- og bilproducenter har også længe anvendt 3D print til at fremstille reservedele. En af fordelene her er efterspørgslen, for så kan man fremstille delene efter behov og behøver ikke en nær så stor lagerplads.

Værksteder, der for eksempel restaurerer veteranbiler, vil af og til have svært ved at fremskaffe reservedele til de gamle biler, og her er 3D print en smart både at skaffe disse svært tilgængelige reservedele på.

3D print kan bygge hele huse 

Eksperterne vurderer, at 3D print vil blive langt mere udbredt i fremtiden – også når det gælder bygningskonstruktioner, idet det faktisk allerede nu er muligt at fremstille både vægge, døre, etager og hele huse via 3D print.

Større tekstilvirksomheder anvender desuden allerede 3D print, når det gælder fremstillingen af deres produkter. Eksperterne forklarer, at giganten Adidas anvender 3D print til fremstilling af dele af deres sko, idet flere af midter-sålene fremstilles via denne metode.

Også brille-industrien er begyndt at anvende 3D print i fremstillingen af deres briller og solbriller, og det skyldes især, at det gør det lettere at tilpasse brillerne til kundens personlige mål og form. Udviklingen har gjort, at det faktisk også allerede er muligt at fremstille kontaktlinser via 3D print.

3D print effektivt på hospitaler 

3D printet proteseIsær hospitalsvæsenet har længe haft glæde af muligheden for at anvende 3D print til fremstilling af proteser. Flere hundredetusinde kunstige hofter er allerede blevet fremstillet via 3D print, og denne fremstilling gør, at den kunstige knoglestruktur bliver så præcis og individuel som muligt.

Også høreapparater bliver i dag bredt produceret via 3D print, og det samme gør tandproteser. Fordelene ved 3D print i forhold til tandproteser er, at det så er meget lettere at skabe en protese, der passer til den individuelle patients mund.


Hvad skal jeg overveje, inden jeg køber en 3D printer?

Der er forskellige ting, man bør overveje, hvis man gerne vil prøve kræfter med en 3D printer i hjemmet. Her guider eksperterne til hvilke:

Hvad vil man vide?

Eksperterne forklarer, at når man skal købe sin første 3D printer, så skal man først overveje, hvor meget man vil sætte sig ind i teknikken bag. Vil man vide mere om den tilhørende hardware, eller vil man hellere fokusere på resultatet, nemlig at skabe modeller og objekter? Brugervenligheden og enkeltheden er dermed i centrum her.

Hvorfor vil du have en 3D printer?

Overvej også hvorfor du ønsker at kaste dig ud i 3D print? Er man almindelig forbruger, der synes, det kunne være sjovt at skabe legetøj eller genstande til husholdningen? Er man teknologinørd, der elsker at vise de nyeste gadgets frem til vennerne? Eller er man for eksempel kunstnerisk interesseret og ønsker at kunne forny sine kunstformer?

De forskellige 3D printere vil passe til de forskellige formål, idet nogle matcher ens simple krav (til for eksempel den gængse forbruger), hvor andre er mere avancerede og passer til for eksempel kunstnerens behov.

Opløsning er vigtigt

Man bør også se nærmere på 3D printernes print-opløsning, der måles i ”microns” (en micron er 0,001 millimeter). Jo lavere nummer, jo højere opløsning. Dog skal man vide, at det ikke nødvendigvis betyder, at en højere opløsning altid giver et bedre resultat, når det kommer til 3D print (selv om det ofte hjælper). Tallet bør gerne ligge på 200 microns eller mindre, og det vil de fleste modeller kunne klare i dag.

En eller flere farver

Hvis du godt kan lide fest og farver, kan det være, at du har brug for en 3D printer, der kan printe i mere end én farve, idet der godt kan bruges mere end én farve filament ad gangen. Nogle modeller kan nemlig printe i 2 eller flere farver, hvilket kan give et sjovt, mere varieret og eksperimenterende resultat.

Forbindelse mellem computer og 3D printer

Det er desuden en god ide at undersøge, hvordan man tilkobler printeren til computeren. De fleste anvender USB, men det er også muligt at finde 3D printere, der kan fungere via Wi-Fi, SD-kort eller Ethernet.

Kan 3D printeren anvendes til din computer?

Husk at tjekke, om din valgte 3D printer er kompatibel med din computer, afhængig af om den kører på Windows, Mac OS eller Linux.

Hvilke modeller findes der?

Man bør overveje, hvilke 3D printere der findes på markedet, og hvad de hver især kan. Se efter hvor mange forskellige materialer, de kan printe med (kun plast eller også andre), og hvor brugervenlige de er (især hvis man er nybegynder). Det er også en god ide at læse eksperternes vurderinger af de forskellige 3D printere, for de har allerede en del erfaring med produkterne og ved, hvad der fungerer. Du kan finde links til alle undersøgelserne af de inkluderede 3D printere i denne artikel, nederst på siden.

Inden du tager ud for at købe din første 3D printer, kan du se med på denne YouTube-video, hvor eksperterne gennemgår de ting, som man bør vide på forhånd: 


15 ting, du ikke vidste om 3D printere

3D printer

3D print er stadig en forholdsvis ny ting for de fleste forbrugere, og baseret på ekspertviden fra Alux.com kommer vi her med 15 facts, du nok ikke vidste på forhånd om 3D print:

1. Man kan printe meget dyre dele ud
2. Alle fly vil snart have 3D printede dele
3. Den svenske luksus-sportsbil Koenigsegg har 3D printede komponenter i bilen
4. Medicinindustrien vil på langt sigt få de fleste fordele ved 3D print
5. 3D print er nu en industri på 7 milliarder dollars, og udviklingen er stigende
6. Man kan fremstille pistoler via 3D print, og alle kan anvende dem
7. Der arbejder langt flere mænd end kvinder i 3D print-industrien
8. 3D print vil på langt sigt overtage flere jobs, som i dag udføres af mennesker
9. Modeindustrien har allerede omfavnet 3D print-teknologien
10. Verdens dyreste 3D printer koster 2,5 millioner dollars
11. 3D print kan være svaret på at komme plastic-spild til livs
12. Det koster omkring 100.000 dollars at starte en 3D print-virksomhed
13. Du bør tage patent på de design, du foretager til 3D print
14. Der findes 3D printede koralrev i Maldiverne
15. 4D print er allerede på vej

De ovenstående facts stammer fra en YouTube-video fra Alux.com. Du kan se hele videoen her:


Fremtiden er her nu – 3D printernes muligheder

3D print dit hus

Som nævnt er 3D print allerede en integreret del af mange industriers hverdag. Her forklarer vi, hvad man især kan forvente af 3D print nu og i fremtiden:

Husbygning med 3D print

Businessinsider.com har skrevet en artikel om et amerikansk 3D-firma, der har skabt en teknologi til at bygge langt billigere huse end normalt. Teknologien gør nemlig, at det er muligt at tage beton og komme det i printeren, og derefter kommer der et hus ud i den anden ende. For at kunne få det design man ønsker, er det muligt at uploade en designplan af ens ønsker for husets udseende, og så printes det ønskede design.

Det forklares, at antallet af huse, som forbrugerne har råd til at købe i USA, er faldende, og med den traditionelle byggeform vil der ikke være mange steder at sætte omkostningerne ned.

Det amerikanske firma har derfor undersøgt, hvad det ville koste at bygge et hus op fra grunden ved at benytte sig af 3D print-teknologien, samt hvor lang tid det ville tage. De første undersøgelser viser, at via denne teknologi vil det kun tage få dage at bygge et normalt hus.

Ifølge eksperterne koster det nu omkring 300.000 dollars at bygge et nyt hus fra bunden på traditionel vis, men det vurderes, at omkostningerne via den nye 3D print-byggeform vil kunne falde med mellem 30 og 50 procent i fremtiden.

Firmaet har allerede bygget deres første hus, som er beboeligt, og det kostede 40.000 dollars at få færdigt. Huset benyttes nu som kontor.

Husene vil i fremtiden ikke blive bygget på fabrikker og derefter transporteret ud til deres grunde – i stedet vil 3D print-teknologien tages med ud på byggepladsen, så huset kan blive bygget direkte på grunden. Og her vil der heller ikke være brug for nær så mange håndværkere som normalt, hvilket vil spare en del arbejdsløn.

3D print kan også bygge både

3D printet bådFuturism.com forklarer, at universitetet i amerikanske Maine netop har slået flere verdensrekorder ved at fremstille en stor båd via 3D print. Verdens største 3D printer blev anvendt til formålet med at bygge verdens største 3D-printede båd – hele processen tog 3 dage, og det færdige resultat blev en sejlklar båd, der kunne rumme over 10 personer.

Universitetets 3D printer er i faktisk i stand til at printe endnu større objekter ud og har indgået en aftale med den amerikanske hær om at producere shelter-systemer til soldaterne.

Med 3D print til månen

Det ligger godt nok lidt ude i fremtiden, men Space.com skriver i en artikel, at 3D print kan være vejen frem for flere måneekspeditioner.

Artiklen skriver, at 3D print også kan være en mulighed i fremtiden, hvis der skal bygges mere permanente baser på Månen eller måske Mars på et tidspunkt. Det kræver nemlig mange materialer at konstruere bygninger, og det kan være svært at få dem transporteret derop, som situationen ser ud nu.

Her kommer ideen med 3D print ind, idet teknologien vil gøre det muligt for astronauterne at bygge kolonier direkte fra stedets egne råmaterialer, og så er der ikke behov for nær så meget menneskelig arbejdskraft til processen. I teorien vil man kunne sætte en 3D printer op og lade den bygge bygningerne mere eller mindre selv uden astronauternes hjælp.

Dog ligger ideen stadig i teorien, for man ved ikke, hvordan en 3D printer vil fungere i andre temperaturer og luftlag.

3D print til produktion af hud

3D printet hud3D print anvendes som nævnt en del i hospitals- og medicinalindustrien og kommer mange patienter til gode. Som tidligere omtalt bliver 3D print allerede anvendt til rekonstruktioner af kunstige hofter, men lægerne håber på at kunne gå videre med teknologien.

Forskere i industrien fra Toronto har nemlig opfundet en maskine, der i fremtiden vil kunne printe en substans, der minder om hud til forveksling. Denne kunstige hud vil kunne anvendes til for eksempel patienter med alvorlige brandsår eller hudsygdomme.

Du kan se med på denne YouTube-video, hvor forskerne forklarer om udviklingen: 


3D print til rekonstruktion af kropsdele – bioprint

Engineering.com skriver, at medicinalindustrien allerede er kommet langt angående fremstillingen af kropsdele og proteser via 3D print – også kaldet bio-print. Eksperterne forklarer, at det smarte ved denne proces er, at man så er i stand til at lave en protese, der passer 100 procent til patientens krop og form, og det inkluderer også de mere vitale dele af kroppen.

Ud over hofter og knæ er de første proteser til rygsøjlen desuden blev anvendt i praksis på patienter.

I fremtiden fokuseres der på at kunne fremstille vitale organer, således at patienterne slipper for ventelister og donorer, og så slipper patienterne også for chancen for, at organet ikke er kompatibelt med den nye krop, hvilket faktisk sker ofte. Eksperterne regner med, at det vil tage 5-10 år, før teorien for alvor bliver til praksis, men der er stor optimisme i branchen.

Allerede nu kan man fremstille simpelt kropsvæv via 3D print med succes, og forskerne på University of Minnesota ser desuden nærmere på muligheden for at fremstille øjne kunstigt via 3D print.

Der forskes også meget inden for 3D prints muligheder for at forbedre hjertekirurgi, og du kan se med på denne YouTube-video om, hvordan 3D print er revolutionerende inden for netop hjertekirurgi: 


Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Cnet.com 🇺🇸

Cnet.com er et amerikansk teknologimagasin, som beskæftiger sig med en bred vifte af aspekter inden for den teknologiske verden. Her er både tale om nyheder, guides, artikler, tests, forums og videoer. Her har Cnet.com foretaget en test af flere3D printere, hvor modellen Anycubic Photon indgår. Ønsker du at læse mere om testen, kan du klikke på dette link.

Pcmag.com 🇬🇧

Pcmag.com er et teknologi- og computermagasin, som skriver om alt, hvad der rører sig inden for teknologiens og computernes verden. Det gælder både nyheder, trends, gadgets, udviklinger, konsoller og spil, og hertil udføres blandt andet guides og tests af forskellige produkter. Her har den britiske version af Pcmag.com, Uk.pcmag.com, foretaget en test, hvor både Dremel DigiLab 3D 45 og XYZ Printing da Vinci Jr. 2.0 Mix indgår. Du kan læse hele testen hos Pcmag.com.

Techradar.com 🇺🇸

Techradar.com er en international teknologi-webside, der drejer sig om udviklingen i den teknologiske verden. Techradar.com skriver om nyheder, trends, guides og tests af forskellige elektroniske produkter. Her har Techradar.com testet flere 3D printere inklusiv modellen XYZ Printing da Vinci Mini. Hele testen kan læses hos Techradar.com.


Alternative tests og artikler

Er du endnu ikke overbevist om, at en 3D printer er det rette valg for dig, eller er du blot interesseret i high-tech, har vi her på Forbrugsguiden en række andre artikler, der kunne være interessante for dig.

Når man arbejder med teknik, om det er professionelt eller på hobbyplan, er det som grundregel vigtigt at have en god internetforbindelse. I vores generelle trådløs router test og vores router test, får du et overblik over markedets bedst anmeldte routere, der sikre dig din optimale internethastighed. Du kan også læse vores WiFi-forstærker test, der kan hjælpe dig med at opnå den bedst mulige dækning i hele hjemmet.

Interesserer du dig for at tage billeder og video, har vi også artikler om dette.

Læs blandt andet om det anmelderroste Nikon P900 kamera, der kommer med 16 megapixels og 83 gange optisk zoom, hvilket gør det muligt at fange detaljer på lang afstand, uden af gå på kompromis med billedkvaliteten.

Når det kommer til actionkameraer, er særligt den anmelderroste GoPro Hero serie værd at se nærmere på. Her kan du læse om deres 3 seneste modeller, der tæller GoPro Hero 7, GoPro Hero 6 og GoPro Hero 5. I artiklerne finder du også en prissammenligning, så du nemt kan finde den forhandler, der har den bedste pris.

Et stadigt mere populært valg inde for fotografering er de smarte droner. I denne kategori er særligt mærket DJI helt i front, når det kommer til at lave droner i topkvalitet til en overkommelig pris. I vores DJI drone test finder du en oversigt over deres forskellige modeller, der alle har fået strålende ekspertanmeldelser.


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


XYZ Printing da Vinci Jr. 2.0 Mix

Anbefalet hos teknologimagasinet Pcmag.com

XYZ Printing da Vinci Jr. 2.0 Mix

.
Den britiske version af det internationale teknologimagasin Pcmag.com, Uk.pcmag.com, har foretaget en stor 3D printer-test, hvor 10 forskellige maskiner er blevet testet. XYZ Printing da Vinci Jr. 2.0 Mix er med i denne test, og alle modellerne er blevet undersøgt på samme kriterier, der blandt andet tæller printer-teknologi, brugervenlighed, funktioner og resultat af print.

Eksperterne er generelt begejstrede for XYZ Printing da Vinci Jr. 2.0 Mix, som de giver en vurdering som anbefalingsværdig.

Til den eksperimenterende 

XYZ Printing da Vinci Jr. 2.0 Mix er skabt til den forbruger, der ønsker at eksperimentere og prøve sig frem med 3D print. Denne model kommer nemlig derfor blandt andet med muligheden for at kunne blande to filamenter af forskellige farve sammen i printet. Det giver et sjovt og unikt resultat og øger brugsmulighederne.

XYZ Printing da Vinci Jr. 2.0 Mix kommer med fine skærings-værktøjer for et så fint og detaljeorienteret resultat som muligt, og den medfølgende software guider og hjælper til bedre resultater.

Her kan man eksperimentere yderligere med farver, og når 2 farver blandes, så kan man her printe 3D modeller ud med farver, der gradvis toner over i hinanden. Modellen kan tilsluttes via Wi-Fi, og så er det kompatible filament skabt af naturlige materialer, således at printingen foregår sikkert uden toksiner.

God valuta for pengene, ifølge eksperterne 

XYZ Printing da Vinci Jr. 2.0 Mix har været med i en større test af forskellige 3D printere, som teknologimagasinet Pcmag.com har stået for. Eksperterne er generelt begejstrede for denne model, og selv om den ikke vinder testen, så anbefales den klart – især til personer, der har 3D print som hobby, men også personer der vil anvende maskinen en smule mere professionelt.

Noget af det, som imponerer eksperterne, er dette produkts mulighed for at kunne blande 2 farver af filament – det er nemlig ikke engang alle de avancerede maskiner, der kan det. Og eksperterne skriver direkte, at her er tale om en lav pris, når det gælder en 3D printer, der kan printe med 2 farver.

God kvalitet, ifølge eksperterne 

Pcmag.com har flere positive kommentarer til XYZ Printing da Vinci Jr. 2.0 Mix, og de forklarer her, at den generelle kvalitet af 3D printningen bliver rigtig god, og der findes meget få fejl i udprintningen – det er et klart plus. Herudover er det muligt både at tilslutte printeren via Wi-Fi eller USB, men også via et SD kort. Det gør det mere tilgængeligt, når man anvender produktet i hverdagen.

Pcmag.com forklarer yderligere, at her er tale om en relativt stille 3D printer, der ikke larmer særlig meget, og så anbefales den hovedsageligt til almindelige forbrugere, der heller ikke har det største budget, men som stadig gerne vil have en god 3D printer (og kunne printe i 2 farver).

Modellen har også nogle minusser, og her hæfter eksperterne sig især ved, at læringskurven ved denne maskine er noget længere, end den burde være, for den er ikke så brugervenlig som flere af de konkurrerende printere.

Fordele

 • Er en billig two-color 3D printer
 • Laver print i en god kvalitet
 • Laver ingen fejlprint
 • Kan printe via USB og WiFi eller fra SD-kort
Ulemper

 • Den dårlige brugervejledning gør det sværere at lære at bruge maskinen end nødvendigt
 • Kræver brug af proprietær filament

Specifikationer ved XYZ Printing da Vinci Jr. 2.0 Mix 
🔴 Type: 3D printer
🔴 Producent: XYZ Printing
🔴 Filament eller resin: Filament
🔴 Opløsning: 100-400 microns
🔴 Tilslutning: USB, Wi-Fi
🔴 Kompatibel med: Windows, Mac OS
🔴 Vægt: 16 kilo
🔴 Højde: 50 centimeter
🔴 Bredde: 56 centimeter
🔴 Dybde: 46 centimeter

Her kan du se PCmag’s review video af XYZ Printing da Vinci Jr. 2.0 Mix: 


Dremel DigiLab 3D 45

Testvinder hos teknologimagasinet Pcmag.com

Dremel DigiLab 3D 45

 

.
Den britiske version af teknologimagasinet Pcmag.com, Uk.pcmag.com, har foretaget en større test af 3D printere for at finde frem til de bedste. I alt er 10 forskellige modeller blevet afprøvet, og der er set nærmere på teknologi, print og udførsel, hvorefter der er blevet givet en endelig score.

Dremel DigiLab 3D 45 er med i denne test, og eksperterne er særdeles begejstrede for dette produkt – den kåres nemlig til testvinder.

Til den seriøse bruger

Dremel DigiLab 3D 45 vil ikke være det ideelle valg, hvis man aldrig har prøvet 3D print før. Er man derimod garvet og ønsker det bedste af det bedste, så vil denne model være det oplagte valg. Vær dog opmærksom på at prisen også er herefter – nemlig meget høj. Denne maskine har allerede vundet priser for sin kunnen og er meget professionel i udtrykket.

Dremel DigiLab 3D 45 er udstyret med et stort farve-display i touch, hvor man styrer printningen. Det gøres let, og man kan foretage sit første print efter kun et kvarters tid. Her findes både Wi-Fi (med også mulighed for tilslutning via USB og Ethernet), indbygget HD-kamera og fjernstyret print-software, således at man let kan holde styr på sine print.

Maskinen printer via filament, og skæringen foretages af fine værktøjer, som giver så skarpe detaljer som muligt. Denne printer er designet til ingeniører, hvilket er grunden til den professionelle udformning.

Excellent 3D printer, ifølge eksperterne

Dremel DigiLab 3D 45 har været med i en test af flere 3D printere udført af teknologimagasinet Pcmag.com. Her udnævnes modellen til testvinder, og de kalder den ligefrem for ”excellent”. Derfor modtager den en score helt i top.

Det forklares yderligere, at denne model er så velfungerende og avanceret, at den både kan anvendes af private (gerne meget øvede forbrugere) men også af virksomheder og skoler, der er mere professionelle. Prisen er derfor også en del højere end hos flere af konkurrenterne, men til gengæld kommer denne maskine med masser af funktioner og høj kvalitet.

En af de bedste nogensinde, ifølge eksperterne 

Dremel DigiLab 3D 45 modtager ros af Pcmag.com for rigtig mange aspekter: Blandt andet fremhæves det, at kvaliteten af 3D printet bliver rigtig flot med gode detaljer og solidt håndværk.

Selv om her er tale om en meget avanceret maskine, så er den faktisk meget brugervenlig, lægger eksperterne mærke til, og det er let at komme i gang med at anvende maskinen. Den medfølgende software er nemlig i sig selv meget brugervenlig, men dog også meget kraftfuld.

Herudover roser Pcmag.com Dremel DigiLab 3D 45 for at have mange tilslutningsmuligheder, som inkluderer både Wi-Fi, USB og Ethernet, hvilket er rigtig smart, og så er det også et plus, at produktet arbejder relativt støjsvagt.

De mange roser til trods har Pcmag.com dog fundet nogle minusser ved modellen, og de går blandt andet på, at touch-displayet ikke fungerer helt optimalt og har lidt svært ved at respondere. Desuden havde eksperterne ønsket, at der fandtes filament til maskinen i flere farver – dette kan nemlig fås hos flere af konkurrenterne.

Fordele

 • Laver print i en meget god kvalitet
 • Nem at bruge
 • Softwaren er brugervenlig, men effektiv
 • Kan printe via USB
 • Ethernet og WiFi
 • Kan printe fra USB-stik
 • Har et sikkert design
 • Er relativ støjsvag.
Ulemper

 • Har et begrænset udvalg af farver til filamenter sammenlignet med konkurrenterne
 • Touchskærmen er ikke specielt reaktiv

Specifikationer ved Dremel DigiLab 3D 45
🔴 Type: 3D printer
🔴 Producent: Dremel
🔴 Filament eller resin: Filament
🔴 Opløsning: Ned til 50 microns
🔴 Tilslutning: USB, Wi-Fi, Ethernet
🔴 Kompatibel med: Windows, Mac OS
🔴 Vægt: 21 kilo
🔴 Højde: 57 centimeter
🔴 Bredde: 43 centimeter
🔴 Dybde: 43 centimeter

Her kan du se en lille præsentationsvideo af Dremel DigiLab 3D 45. Videoen er produceret af Dremel: 


Dremel DigiLab

4/5 stjerner hos det britiske magasin PCmag.com
4/5 stjerner hos det amerikanske magasin Tomsguide.com

Dremel DigiLab

 

 

Med denne printer kan du udleve dine kreative evner og gøre dine 3D ønsker til virkelighed. Du kan printe alt fra legetøj og diverse gadgets til reservedele og gør-det-selv-projekter – det er altså kun fantasien, der sætter grænser! 3D printeren indeholder mange forskellige designværktøjer og funktioner, der gør det meget let for dig at bruge og navigere denne 3D printer fra Dremel. 

Dremel DigiLab 3D printeren er yderst populær hos det britiske tech magasin PCmag.com. Her får den en høj score på 4/5 stjerner, og om 3D printeren fra Dremel siger de blandt andet: ”Enkel opsætning, brugervenlig software, solid udskriftskvalitet, fleksibel byggeplade gør det let at fjerne objektet & har flere forbindelsesvalg”.

Udover at være populær hos det britiske magasin PCmag.com, har denne 3D printer også fået 4/5 stjerner hos det amerikanske magasin Tomsguide.com. Det er altså helt tydeligt, at denne printer er populær og indeholder en masse brugbare funktioner. 

Om denne 3D printer

Med denne Dremel DigiLab 3D printer kan du få udlevet dine vildeste 3D drømme. Alt du skal gøre er at tilslutte 3D printeren til din Wi-fi og herefter kan du gå i gang med at få 3D printe alle dine yndlings objekter og designs, ved kun at trykke på én enkelt knap på din computer.

Dremel DigiLab 3D printeren bliver leveret samlet og klar til brug. Dette gør det endnu lettere for dig at printe med det samme, uden at skulle bøvle med manualer og svære instrukser. 

Dremel DigiLab vs. Markedet

En af fordelene ved lige netop denne 3D printer er, at den har et super enkelt og kompakt design. Du kan altså let have den stående på eksempelvis et skrivebord i et kontor eller et andet rum, hvor du ønsker at bruge dine kreative evner på 3D print.

Udover et lækkert og fint design, har denne 3D printer en ekstra høj flashhukommelse på hele 4 GB – dobbelt så meget, som mange andre 3D printere på markedet indeholder. 

Du vil helt sikkert ikke gå glip af denne Dremel DigiLab 3D printer og dens mange smarte og brugbare funktioner!

Specifikationer ved Dremel DigiLab
🔴 Teknologi: Fused Filament Fabrication
🔴 Indbyggede enheder: 3,5” LCD touchskærm
🔴 Forbindelsesteknologi: trådløs
🔴 Flashhukommelse: 4 GB
🔴 Maks byggestørrelse: 255 x 170 x 155 mm
🔴 Filamentdiameter: 1,75 mm
🔴 Netværk: udskriftsserver
🔴 Strømenhed: strømforsygning – intern
🔴 Detaljer om systemkrav: Windows 7 64-bit udgave – 2 GHz – RAM 2 GB

Udvalgte fordele ved Dremel DigiLab
Let og effektiv at bruge
Indeholder mange forskellige funktioner – herunder diverse designværktøjer
Fjernstyres via Wi-Fi
Leveres klar til brug


FAQ

Hvilken 3D printer skal jeg købe?
Hvis du skal købe en 3D printer, så bør du tage et kig på modellen Da Vinci Nano. 3D printeren er blevet kåret som testvinder af Forbrugsguiden, da den har en god printevne, selvom den er ultra lille og har en meget kompakt størrelse, hvilke kan være super praktisk.
Hvordan vælger jeg en 3D printer?
Når du skal vælge en 3D printer, så bør du først og fremmest overveje, hvad dit budget er. Selvom 3D printere får en mere og mere overkommelig pris, så kan de stadig være relativt dyre at købe. Dermed bør du vælge en model, hvis pris matcher dit budget.
Hvor meget koster en 3D printer?
Selvom 3D printere efterhånden fås til en relativ overkommelig pris, så skal du stadig regne med ca. at skulle betale minimum 3000 kr. for de billigste modeller, som er på markedet lige nu. Dog er det muligt at finde langt dyrere printere, som koster op over 10.000 kr. pr. styk.
Er det pengene værd at købe en 3D printer?
Ja, det kan bestemt være pengene værd at købe en 3D printer. Hvis du har interessen i at 3D printe, eller hvis du har en hobby eller et arbejde, hvor det kan være smart, så kan en 3D printer være et smart og praktisk redskab at have adgang til.

Denne side er anmeldt af: Anne A. Clausen Rating 5/5

 

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme