Anova Sous Vide test-oversigt: De bedste ifølge eksperter og anmeldelser

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

I denne artikel får du et overblik over sous vide-apparatet Anova Sous Vide, som man skal anvende for at tilberede sin mad på sous vide-metoden.

Anova Sous Videer blevet testet af en række eksperter, som både har foretaget en vurdering samt skrevet en anmeldelse af modellen. Dette tæller syv forskellige ekspertkilder – nemlig den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön, det danske mad-magasin Gastromand.dk, teknologi-siderne Wired.com, Tomsguide.com, Cnet.com og mad-siden Foodfornet.com.

Vi starter med at gennemgå, hvad Anova Sous Vide kan, samt hvilke funktioner den har, og derefter gennemgår vi de forskellige tests en for en for at give et bedre overblik over modellens fordele og ulemper.

Denne Anova sous vide test indeholder:
🔸 Introduktion til Anova Sous Vide
🔸 Gennemgang af syv eksperters vurdering af Anova Sous Vide
🔸 Links til hver af eksperternes anmeldelser 

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.


Introduktion til Anova Sous Vide

Anova Sous Vide

Anova Sous Vide hører til de cirkulerende sous vide-apparater, der er udformet som en stav, som blot skal sættes fast på en gryde. Gryden skal fyldes med vand, og herefter sørger apparatet for at varme vandet op til den valgte temperatur – modellen kan her fungere helt op til 99 grader.

Dermed er her ikke tale om en hel sous vide-maskine med tilhørende vandbad, men ”blot” en stav.

Modellen sættes let fast på kanten af gryden med den nye og forbedrede klemme, som tillader et lettere brug.

Precision Cooker-teknologi

Anova Sous VideAnova Sous Vide fungerer via den unikke Presicion Cooker-teknologi, som giver en så stabil og præcis temperatur som muligt – ligesom i de professionelle køkkener. Modellen har en effekt på, hvad der svarer til 220 watt, hvilket godt nok ikke er meget, men bestemt nok til at kunne varme vandet op.

Anova Sous Vide kan styres både via en tilhørende app men også direkte på staven, hvor der findes et lysende touch-display med manuel betjening. Her findes både en elektronisk temperaturvisning med den aktuelle temperatur og timerens tal.

Moderne model med app

Eftersom dette sous vide-apparat kommer med en tilhørende app, så behøver man ikke manuelt anvende det fysiske kontrolpanel, hvis man ikke ønsker det. Denne kan fås både til iPhone og Android.

App’en fungerer med Anova Sous Vide via Bluetooth, og i app’en kan man både styre modellen samt finde inspiration og hjælp – blandt andet også opskrifter. Rækkevidden ligger på knap 10 meter, så man behøver ikke fysisk være til stede i køkkenet for at styre apparatet.

Der medfølger ikke en vakuumpakker til pakningen af fødevarerne – denne skal købes særskilt.

Specifikationer
🔴 Type: Sous Vide, cirkulerende model uden vandbad
🔴 Mærke: Anova
🔴 Effekt: 220 watt
🔴 Timer: Ja
🔴 Temperaturområde: Op til 99 grader
🔴 App: Ja, via Bluetooth
🔴 Højde: 36,8 centimeter
🔴 Bredde: 6,98 centimeter
🔴 Dybde: 6 centimeter
🔴 Vægt: 1,1 kilo

Her kan du se en sjov video om brugen af Anova Sous Vide maskinen. Videoen er produceret af Anova: 


Det siger eksperterne om Anova Sous Vide

I dette afsnit gennemgår vi hver af de syv kilder, som har afprøvet Anova Sous Videog givet deres vurdering af modellen.


Råd & Rön

raad&roen
Vurdering: Testvinder

Anova Sous VideDen svenske forbrugerorganisation Råd & Rön har testet et udvalg af forskellige sous vide-apparater for at finde frem til de bedste. Anova Sous Vide er med i denne test, hvor modellerne blandt andet er blevet testet på parametre såsom præcision, præstation, funktioner og anvendelighed.

Anova Sous Vide imponerer eksperterne stærkt, og derfor kåres modellen til testvinder.

Råd & Röns test er en betalingstest, hvor man skal betale for at se de præcise kommentarer – hvis man ønsker dette, så kan man finde alle testresultaterne her.


Gastromand.dk

gastromand.dk
Vurdering: 4 stjerner ud af 6

Det danske madmagasin Gastromand.dk giver Anova Sous Vide en god score på 4 ud af 6 stjerner, hvilket er en høj karakter. Modellen er blevet afprøvet i en test, hvor den er i direkte duel med et andet sous vide-apparat.

Eksperterne starter med at se på designet, og de skriver, at man ikke kan komme udenom, at et sous vide-apparat af denne type (de cirkulerende, der er formet som en stav) ikke er videre kønt. Når dette er sagt, så understreger eksperterne, at Anova Sous Vide dog hører til de pænere af slagsen.

Anova Sous videHerefter gælder det temperaturpræcision, og det forklares, at temperaturen indstilles i 0,5 graders intervaller ved at dreje på hjulet på fronten. Dette roses som værende et godt interval for de flestes vedkommende. Efter at have sat temperaturen måler eksperterne den også selv manuelt for at se eventuelle forskelle – disse findes, men mest under opvarmningen.

Gastromand.dk kommenterer desuden på lydniveauet, og her er de godt tilfredse med Anova Sous Vide – den er ikke helt lydløs, men den generer heller ikke øret.

Gennemtænkt apparat

Når det kommer til anvendelighed, så vurderes det, at modellen er rigtig god, og det er let at sætte den fast på gryden. Den fungerer nemlig via en smart skrue-metode, hvilket betyder, at man kan sætte den godt fast. Eksperterne kalder denne anordning for helt gennemtænkt.

Gastromand.dk har dog også nogle ulemper ved Anova Sous Vide, og det går blandt andet på indstilling af timeren. De skriver, at dette ikke fungerer særlig brugervenligt, og at det især er svært at finde ud af, hvordan man skifter mellem Fahrenheit og Celsius. Hvis man dog i stedet vælger at benytte sig af den tilhørende app, så går det dog noget lettere, noteres det.

Du kan læse den fulde anmeldelse her.


Wired.com

Wired.com
Vurdering: 7 stjerner ud af 10

Wired.com giver Anova Sous Vide en rigtig god score på 7 ud af 10 stjerner, hvilket er en klar topscore.

Dette begrundes med, at her først og fremmest er tale om et sous vide-apparat til en overkommelig pris, og det gør den især fordelagtig for førstegangskøberen, eller hvis man har et stramt budget. Ifølge eksperterne er den lave pris på bekostning af dele af designet, men det er det værd, nævnes det.

Wired.com skriver desuden, at her er tale om en meget solid model, der har en rigtig god bygningskvalitet. Der findes et smart touch-display på modellens front, som virkelig udmærker sig og er en god detalje. Ifølge eksperterne gør det en stor forskel, når man har travlt i køkkenet, for så behøver man ikke stå og fedte med sin telefon for at konsultere app’en.

Let rengøring og god indikator

Eksperterne kommenterer hertil, at de hovedsageligt anvendte app’en til at se på temperatur- og tidsforslag til forskellige fødevarer og derfor ikke under selve tilberedningen. Således kan staven blive en smule tilsølet under madlavningen, men eksperterne mener ikke, at dette er et problem, for den er let at tørre af og gøre ren igen.

Wired.com roser også Anova Sous Vide for at have en god indikator for temperaturer, og så er det smart, at den giver lyd fra sig, når den er klar til brug.

Eksperterne nævner til gengæld et par ulemper ved denne model, og ud over det mindre smarte design, så nævnes det yderligere, at den kan føles lidt langsom at anvende, når vandet skal varmes op. Også app’en lader en del tilbage at ønske, ifølge eksperterne – især sammenlignet med andre sous vide-maskiner. Det grundlæggende er fint, men der mangler nogle flere detaljer.

Du kan læse hele Wired.com’s anmeldelse af modellen her på deres hjemmeside.

Her kan du se en guide til at bruge Anova Sous Vide maskinen. Videoen er produceret af MarthaStewart.com: 


Tomsguide.com

Toms Guide Logo
Vurdering: 4,5 stjerner ud af 5

Tomsguide.com giver næsten Anova Sous Vide en helt fejlfri score på 4,5 ud af 5 stjerner. Denne gode karakter gives, idet eksperterne kalder modellen for ”en god introduktion til sous vide”.

Tomsguide.com roser modellen for forskellige aspekter. Blandt andet skriver de, at det er smart, at her er tale om et mindre og slankere design end de konkurrerende og tidligere modeller, og så er den bare rigtig effektiv, når det kommer til at tilberede mad. Designet modtager også ros i sig selv, idet eksperterne synes, at modellen er rigtig godt konstrueret.

Anova Sous Vide vækker desuden begejstring for at være rigtig brugervenlig, og dette går især på modellens fysiske kontrolpanel. Det er nemlig let at styre modellen her og bevare overblikket, men det betyder ikke, at app’en er overflødig.

Fremragende app

Anova Sous Vide AppEksperterne har også set nærmere på den tilhørende app, og efter at have testet dens anvendelighed og funktioner, så vurderes det, at den ligefrem er fremragende. Den er nemlig både intuitiv at anvende, og så er den meget hjælpsom i brug. Herudover findes der masser af opskrifter her, som vil gøre brugen af modellen endnu lettere og mere interessant.

Eksperterne fremhæver dertil modellen for prisen, som gør den tilgængelig for flere grupper af forbrugere.

Tomsguide.com nævner ikke mange ulemper ved Anova Sous Vide, men dog havde de foretrukket, at modellens app ikke kun havde virket via Bluetooth.

Du kan læse hele Tomsguide.com’s anmeldelse på dette link.


Foodfornet.com

Foodfornet logo
Vurdering: 97 points ud af 100

Foodfornet.com giver Anova Sous Vide en rigtig høj score på 97 ud af 100 point, hvilket vidner om, at her er tale om et næsten perfekt sous vide-apparat.

Eksperterne har givet modellen karakterer ud fra fem forskellige kriterier, og den klarer sig utrolig godt over hele linjen. Her er tale om henholdsvis kvalitet, funktioner, pris, personlig oplevelse og værdi.

Her gives en karakter fra 0 til 100, og Anova Sous Vide opnår næsten perfekte scorer alle steder – nemlig 99 points på kvalitet, 96 points på funktioner, 96 points på pris, 95 points på personlig oplevelse og 100 på værdi.

Foodfornet.com skriver desuden, at her er tale om et utroligt sejt produkt, som næsten kan slå de bedste på markedet. Noget af det, der især fremhæves som fordele ved dette sous vide-apparat, er den høje kvalitet og den stærke bygning samt den meget præcise temperaturstabilitet.

Flot og alsidig

Eksperterne roser også modellen for at være støjsvag i brug, og så er designet både rigtig flot og brugervenligt. Herudover vurderes det, at dette apparat er meget alsidigt og både vil kunne anvendes i store og små gryder, da fastsættelses-anordningen er designet til at kunne gøre begge dele.

Også muligheden for at samarbejde med den tilhørende app noteres som positivt, og eksperterne fremhæver desuden, at app’en er godt skruet sammen og er meget velfungerende.

Foodfornet.com nævner dog nogle ulemper ved Anova Sous Vide, og disse går på, at de ikke synes, at modellen varmer vandet op særlig hurtigt, og så har den en tendens til at opholde sig en smule overfladisk i vandet. Eksperterne nævner herudover, at selv om den tilhørende app er god, så kunne den stadig godt have været endnu bedre.

Du kan læse hele anmeldelsen her.

Her kan du se en video om, hvordan man tilbereder den perfekte bøf med en Anova Sous Vide maskine. Videoen er produceret af Anova: 


Cnet.com

Cnet.com
Vurdering: 4 stjerner ud af 5

Cnet.com giver Anova Sous Vide en topkarakter med 4 ud af 5 stjerner, og generelt er de dermed godt tilfredse med denne model.

Blandt andet skriver eksperterne, at Anova Sous Vide er et meget tilgængeligt sous vide-apparat, idet det kommer til en god pris. Her er tale om en markant lavere pris i forhold til de tidligere generationer, men der gås ikke på kompromis med kvaliteten af den grund.

Smart re-design

Cnet.com nævner nemlig, at denne model tilbereder maden rigtig godt og giver et godt og smagfuldt resultat. Hertil kommer, at det er smart, at Anova har ny-tænkt designet på klemmen, der holder staven fast, hvilket gør det lettere at anvende modellen til flere typer af gryder – både store og små.

Eksperterne har blandt andet vurderet denne model ud fra fire forskellige kriterier, som ligger til grund for den samlede vurdering. Disse er henholdsvis præstation, anvendelighed, design og funktioner, og den modtager fine scorer over hele linjen – nemlig 9 ud af 10 på præstation, 7 ud af 10 på anvendelighed, 8 ud af 10 på design og 7 ud af 10 på funktioner.

Eksperterne skriver dog også, at Anova Sous Vide kommer med nogle ulemper, og disse går især på app’en, som ikke har slået benene væk under dem. De noterer sig nemlig her, at de ikke synes, at den tilføjer meget nyt og brugbart.

Klik her for den fulde anmeldelse.

Her kan du se en video om, hvordan du kan gøre brug af din Anova Sous Vide, når du laver hjemmebagt brød. Videoen er produceret af Anova:


Opsamlende konklusion

Anova Sous vide

Alle syv hold eksperter er generelt glade for Anova Sous Vide, som modtager høje karakterer.

Den høje ros går fra flere eksperternes side på, at denne model præsterer rigtig godt, at den er let i brug, og så er det en klar fordel, at klemmen, der holder modellen fast på gryden, er blevet forbedret.

Også prisen kommenteres af flere eksperter som værende overkommelig, hvilket gør modellen langt mere tilgængelig.

Flere af eksperterne kommer også ind på modellens app som en stor bonus, der bidrager med god og hjælpsom information. Nogle af eksperterne synes dog, at den er lidt overflødig, idet den fysiske betjening fungerer fint i sig selv.

Ellers er det mindre aspekter, som eksperterne kommenterer på, når det gælder ulemper, og det nævnes blandt andet, at der savnes mere end blot Bluetooth, at modellen kan føles lidt langsom, og at den ligger en smule overfladisk i vandet.

De negative kommentarer er dog oftest i småtingsafdelingen.


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🤩 Hvem har testet Anova Sous Vide?

Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön, madmagasinet Gastromand.dk, magasinet Wired.com, magasinet Tomsguide.com, magasinet Foodfornet.com og magasinet Cnet.com.

🤓 Hvordan er Anova Sous Vide blevet testet?

Anova Sous Vide er blevet vurderet ud fra dens tilberedning af forskellige råvarer og resultaterne deraf. Derudover er den blevet bedømt på dens brugervenlighed, energiforbrug, byggekvalitet og støjniveau.

🤔 Hvad er sous vide metoden?

Sous vide metoden er tilberedelse af madvare ved hjælp af et temperaturstyret vandbad. Når man tilbereder mad på denne måde, bevares der flere vitaminer, mineraler og næringsstoffer i maden, end hvis man havde brugt ovnen eller stegepanden. Det skyldes den lavere temperatur i vandbadet, hvilket også har positive effekter på madvarernes tekstur og mørhed.


Andre relevante tests og artikler

Er du endnu ikke stålsat på at købe en Anova Sous Vide maskine, har vi her på Forbrugsguiden også en række andre artikler, der kunne være interessante for dig.

Ønsker du at få et bedere overblik over markedets andre testvindende sous vide maskiner, kan du læse vores generelle Sous Vide test. Her har vi samlet eksperternes favoritter fra forskellige producenter, og bringer dig også en prissammenligning, så du nemt kan finde din nye sous vide til den bedste pris.

Du kan også læse vores dybdegående Steba SV50 test, hvor vi bringer en sammenfatning af vurderinger fra 4 forskellige hold eksperter, samt spændende viden om brugen af sous vide maskiner.

Et andet vigtigt værktøj, når man skal tilberede mad ved hjælp af sous vide metoden, er en god vakuumpakker. Du finder derfor en oversigt over markedets bedst bedømte modeller i vores Vakuumpakker test.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme