Aqvia Exclusive test 2021 – Her er eksperternes vurderinger

Senest opdateret den 0

I denne artikel har vi fokus på sodavandsmaskinen Aqvia Exclusive. Her i artiklen gennemgår vi modellens specifikationer og funktioner ud fra en række ekspertkilders vurderinger og anmeldelser.

Herefter kommer et afsnit, som handler om alternativer til modellen Aqvia Exclusive. Her er tale om de to modeller Aqvia og SodaStream.

I denne artikel har vi anvendt tests fra ekspertkilder såsom Politiken.dk, Smartson.se, Dinside.no, Hemtrevligt.se, TV2.no, Råd & Rön og Forbrugerrådet Tænk. Ønsker du at læse mere om anmeldelserne, bringer vi en liste med links over de undersøgelser, som vi henviser til, nederst i artiklen.

Denne Aqvia Exclusive test indeholder:

🔸 Gennemgang af Aqvia Exclusive
🔸 Overblik over alternativer
🔸 Værd at vide om Aqvia-kulsyrepatroner
🔸 Information om Aqvia
🔸 Opskrifter til at lave din egen danskvand og sodavand
🔸 Gennemgang af testkilder

Bemærk venligst, at Forbrugsguiden ikke selv tester produkter, men derimod indsamler resultaterne af uvildige tests. På den måde kan du nemmere få et overblik over de bedste produkter på markedet. Du kan også læse vores generelle sodavandsmaskine test, hvor vi har sammenlignet en lang række forskellige modeller, ud fra eksperternes bedømmelser.


Aqvia Exclusive

5 ud af 6 stjerner hos TV2.no
5 stjerner hos norske Dinside.no
Testvinder hos svenske Smartson.se
Testvinder hos svenske Hemtrevligt.se

Aqvia Exclusive

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
918,00 918,00 Læs mere
922,00 922,00 Læs mere
1.040,00 937,00 Læs mere

Aqvia Exclusive er blevet anmeldt af de norske og svenske eksperter Hemtrevligt.se, Smartson.se, TV2.no og Dinside.no. Eksperterne er begejstrede for Aqvia Exclusive, hvorfor de alle fire har flere positive ord at sige om modellen.

Ekspertkilderne nævner flere gange, at den største fordel ved modellen er, at den er simpel at betjene. Derudover er de to svenske eksperter yderligere begejstrede for maskinens kulsyrepatron, som man nemt og hurtigt kan klikke på plads.

Hverken de norske eller svenske eksperter finder mange minusser ved modellen. Dog nævner Dinside.no, at det materiale, som maskinen er lavet af, skuffer en smule i forhold til andre modeller.

Eksperterne: Simpel i brug

Med Aqvia Exclusive skriver eksperterne, at man får en danskvandsmaskine, der er simpel i brug. Smartson.se er især vilde med, hvor nemt det er at betjene maskinen, hvilket eksperterne fra Dinside.no er enige i. Dog skriver Dinside.no også, at man lige skal lære maskinen at kende først, hvorefter den er nem at gå til.

De andre eksperter nævner ydermere, at modellen er nem at håndtere, da man kan lave en drik med brus ”ved blot at trykke på en enkelt knap”. Hvis man er usikker på, hvad man skal gøre, så forklarer eksperterne, at man kan tage et kig i den medfølgende brugsanvisning, hvor alt bliver forklaret.

Endvidere larmer Aqvia Exclusive ikke meget ved brug. Man kan derfor sagtens lave sodavand eller danskvand uden at forstyrre hele huset.

Tre forskellige niveauer af bobler

Aqvia Exclusive er forsynet med tre forskellige niveauer, der giver mulighed for, at man selv kan vælge mængden af bobler i sin drik. Dette gør man ved at trykke på maskinens ene knap, der sidder foran. Des højere niveau man vælger, jo flere bobler vil der komme i drikken.

Dette er flere af eksperterne begejstrede for, hvor Hemtrevligt.se forklarer, at det er let at styre maskinen i forhold til, hvor mange bobler, man ønsker.

Man kan desuden lave en drik med bobler flere dage i forvejen, hvis man ønsker dette, da boblerne bevares, hvis låget sættes på med det samme.

Ledningsfri maskine i elegant design

Aqvia Exclusive er en maskine, der kommer i et elegant design, hvorfor den vil passe ind på de fleste køkkenborde. Man har yderligere mulighed for at købe modellen i flere farver, hvorfor man kan vælge den farve, der passer bedst ind i forhold til indretningen.

Med Aqvia Exclusive får man en ledningsfri model. Det vil sige, at maskinen kan placeres alle steder, da man ikke er afhængig af at putte den i en stikkontakt.

Der medfølger to PET-flasker samt en kulsyrepatron, der rækker til op til 60 liter vand, ved køb af Aqvia Exclusive. Når man skal rengøre maskinen, skal man blot tørre den med en fugtig klud, da den ikke tåler maskinvask.

Udvalgte fordele ved Aqvia Exclusive:
🔵 Simpel i brug
🔵
Elegant design
🔵
Ledningsfri maskine
🔵
Tre forskellige niveauer af bobler
🔵
Larmer ikke meget ved brug

Her kan du se en kort videopræsentation af, hvordan man bruger Aqvia Exclusive:


Alternativer til Aqvia Exclusive

I dette afsnit ser vi nærmere på alternativer til Aqvia Exclusive. Disse alternativer bliver gennemgået på samme måde som ovenstående model i form af de specifikke funktioner og specifikationer. Vi inddrager desuden eksperternes tests for at give et overblik over de bedste maskiner på markedet.


Aqvia Balance

Kåret til “Mest for pengene” hos TV2.no
Testvinder hos Politiken.dk

Aqvia Balance

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
525,00 525,00 Læs mere
556,00 556,00 Læs mere

Aqvia Balance er blevet anmeldt af TV2.no og Politiken.dk, der har kåret modellen til ”Mest for pengene” samt testvinder i deres respektive tests.

Eksperterne skriver i deres anmeldelser, at de er glade for Aqvia Balance, da den er fremstillet i et stilrent design, samt at den er simpel i brug. De er desuden vilde med dens ydeevne, da de mener, at maskinen laver bobler, der er ”helt perfekte”.

Hverken TV2.no eller Politiken.dk nævner nogle minusser ved modellen, da de ikke finder nogle grunde til, hvorfor man ikke skal investere i denne maskine.

Nem dosering af kulsyre, ifølge eksperterne

Begge eksperter fremhæver flere gange, at Aqvia Balance er en ”god sodavandsmaskine”. De skriver nemlig, at den er fremstillet af høj kvalitet, samt at det er nemt at lave en drik med den mængde af bobler, som man ønsker.

Eksperterne fra Politiken.dk skriver blandt andet, at den drik, som Aqvia Balance laver, er ”læskende samt bliver lavet med behagelige bobler”. Politiken.dk næver ydermere, at ”drikken er en rigtig tørstslukker”.

Med Aqvia Balance får man desuden en maskine i et elegant design, hvor man kan vælge den farve, der passer bedst ind på køkkenbordet. Derudover er den udstyret med en ABS-overflade samt softcell-detaljer.

Nem at betjene

Med Aqvia Balance får man en maskine, der er nem at betjene. Man kan nemlig få en boblende drik med blot et enkelt tryk på maskinen. Det vil sige, at man kan få danskvand eller sodavand på blot et par sekunder.

Derudover har man mulighed for selv at tilpasse drikken afhængig af den mængde kulsyre, som man ønsker skal tilsættes. Man kan derfor selv vælge mængden af bobler, da man har fuld kontrol over doseringen af kulsyre.

Det anbefales, at man blot holder knappen på fronten nede i et par sekunder, hvorefter man får en drik med en normal mængde kulsyre.

Simpel vedligeholdelse og forskellige drikke

Aqvia Balance giver mulighed for, at man kan lave drikke med forskellige smagsvarianter. Man kan nemlig selv vælge, om man ønsker at lave danskvand eller sodavand samt hvilken smag, den specifikke drik skal have.

Derudover er det nemt at rense og vedligeholde modellen, da man blot skal aftørre den med en fugtig klud efter brug. Det er dog ikke muligt at putte maskinen i opvaskemaskinen, da den ikke tåler maskinvask.

Ved køb af Aqvia Balance medfølger der en 1-liters flaske samt en kulsyrepatron, der rækker til op til 60 liter vand.

Udvalgte fordele ved Aqvia Balance:
🔵 Simpel i brug
🔵 Nem at vedligeholde
🔵 Stilrent design
🔵 Tilpas mængden af kulsyre og bobler
🔵 ABS-overflade og softcell-detaljer

Her kan du se en kort videopræsentation af, hvordan man bruger Aqvia Balance:


SodaStream Spirit

Testvinder hos TV2.no
Topscorer hos det danske forbrugerråd Tænk
Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

SodaStream Spirit

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
499,00 499,00 Læs mere
599,00 599,00 Læs mere
660,00 660,00 Læs mere
709,00 709,00 Læs mere
709,00 709,00 Læs mere

SodaStream Spirit er blevet testet og anmeldt af de tre eksperter TV2.no, Forbrugerrådet Tænk og Råd & Rön. Alle tre ekspertkilder er begejstrede for modellen, som de har givet en god bedømmelse.

Mens Forbrugerrådet Tænk mener, at SodaStream Spirit klarer sig godt på alle de testede parametre, så skriver Råd & Rön og TV2.no, at det er enkelt og nemt at dosere mængden af kulsyre samt i det hele taget at bruge maskinen.

Ingen af de tre eksperter nævner mange ulemper ved modellen. Dog bemærker Forbrugerrådet Tænk, at maskinen støjer en smule. Det er ikke meget, men det er noget, man skal være opmærksom på.

Eksperterne: God smag og indbydende drik

SodaStream Spirit er populær hos eksperterne, da de mener, at maskinen laver sodavand og danskvand med en god smag. Blandt andet skriver Dinside.no, at drikken er indbydende, hvorfor de sagtens kan drikke den uden problemer.

Endvidere er der mulighed for, at gemme drikken i et par dage, da smagen stadig vil være optimal. Mængden af bobler vil, ifølge eksperterne, ligeledes stadig være den samme. Man behøver derfor ikke drikke det hele, hvis man ønsker at gemme noget til dagen efter.

Brugervenlig model

SodaStream Spirit er en brugervenlig model, der ikke kræver særlig meget, førend man har lært den at kende. Man behøver desuden ingen elektricitet, da modellen ikke har nogen ledning.

Endvidere kommer SodaStream Spirit med en Snap Lock-funktion, hvorfor man nemt kan klikke flasken og gaspatronen af og på. Her skriver eksperterne fra Dinside.no, at ”det er nemt at montere flasken ved bare at sætte den ind og klikke den fast”. Det vil sige, at man ikke behøver at skrue flasken fast, hvilket ofte er mere besværligt.

Når man tænder maskinen, skal man blot trykke på en enkelt knap, og så vil der være danskvand eller sodavand et par sekunder efter.

Enkel og lydsvag model

Med SodaStream Spirit får man en enkel sodavandsmaskine, hvor man har mulighed for at lave en masse boblende drikke. Man kan lave 1 liter danskvand igen og igen, da den kommer med en genanvendelig flaske.

Derudover vil man opleve, at når man tænder for SodaStream Spirit, så vil den være mere lydsvag sammenlignet med mange andre sodavandsmaskiner. Det betyder, at den ikke vil forstyrre hele hjemmet ved brug.

Ved køb af SodaStream Spirit medfølger der en genanvendelig 1-liters flaske samt en kulsyrepatron, der kan give op til 60 liter vand.

Udvalgte fordele ved SodaStream Spirit:
🔵 Udstyret med Snap Lock-funktion
🔵 Simpel i brug
🔵 Lydsvag model
🔵 Kommer med en genanvendelig 1-liters flaske
🔵 Nemt at montere både kulsyrepatron og flaske

Her kan du se en kort videopræsentation af, hvordan du bruger SodaStream Spirit:


To andre meget populære er og SodaStream Genesis, SodaStream Crystal og Aarke sodavandsmaskinen. Du kan læse disse tests, hvis du vil vide mere om eksperternes vurderinger af disse to modeller.


Værd at vide om Aqvia-kulsyrepatroner

Information om Aqvia-kulsyrepatronerHvis du er interesseret i at købe en dansk- eller sodavandsmaskine, så skal du også vide et par ting om kulsyrepatroner. Men hvad er en kulsyrepatron overhovedet for noget? En kulsyrepatron er en mindre gasflaske med kuldioxid. Du har sikkert hørt om kulsyrepatroner i sammenhæng med danskvandsmaskiner, da du her skal bruge sådan en for at lave en boblende drik.

Brug kulsyrepatroner til en Aqvia-maskine

Hvis du investerer i en Aqvia-maskine, så skal du også have fat i en kulsyrepatron, førend du kan lave enten danskvand eller sodavand.

Ved køb af en danskvandsmaskine, så medfølger der dog typisk en kulsyrepatron, så du hurtigt kan komme i gang med at lave boblende drikke.

Herefter kan du selv købe kulsyrepatroner, når den første er opbrugt. Du kan vælge at købe en kulsyrepatron i en fysisk butik eller online.

Hvis du køber enten Aqvia Exclusive eller Aqvia Balance, så medfølger der en 425 gram kulsyrepatron, hvorfor du kan lave op til 60 liter brusende vand afhængig af mængden af bobler.

Derudover skal du være opmærksom på, at Aqvia-kulsyrepatroner også kan bruges til andre soda- og danskvandsmaskiner. Du kan eksempelvis benytte dig af disse patroner til sodavandsmaskiner fra SodaStream.

Hav styr på dine kulsyrepatroner

Udover at købe og bruge kulsyrepatroner, så skal du også have styr på, hvordan du håndterer og opbevarer dem.

Alle Aqvia-kulsyrepatroner er sikre og opfylder alle de forskellige regler på markedet. Hvis du sørger for at håndtere og opbevare kulsyrepatronen på den rette måde, så er der en minimal chance for, at der sker et uheld.

Til at starte med skal du sørge for, at du opbevarer kulsyrepatronen et forholdsvist køligt sted. Den skal nemlig helst ikke udsættes for alt for meget varme.

Det er desuden en fordel at lade plastikproppen være på kulsyrepatronen, når du opbevarer den i dit hjem, i din bil eller lignende. På den måde så kan der ikke sive kuldioxid ud i rummet, hvilket ikke er optimalt i mindre rum.

Sidst men ikke mindst skal du sørge for, at børn ikke kan få fat i dine kulsyrepatroner. Selvom de er sikre, så kan der ske uheld, hvorfor de skal opbevares, så dine børn ikke kan få fingrene i dem.


Om Aqvia   

Om AqviaDen svenske virksomhed AGA er i dag kendt for at være en af Nordeuropas førende virksomheder indenfor industrigasser. De har været i gang i mere end 100 år, hvor de stille og roligt har udvidet markedet, da de både har produceret gas til alt lige fra komfurer og danskvandsmaskiner.

Virksomheden blev grundlagt af svenske Gustav Dalén, der elskede at give sig i kast med opfindelser. Han eksperimenterede så meget med gasser m.m., at han til sidst oprettede AGA, hvor det sidenhen kun er gået fremad for virksomheden.

AGA er i dag en del af The Linde Group og har virksomheder i både Skandinavien og Baltikum. AGA er desuden en stor del af mange danskeres hverdag, da du typisk kan finde gasser fra dem i sodavanden på caféen eller i kulsyrepatronen i din danskvandsmaskine.

Hvis du er interesseret i at læse mere om AGA og Aqvia, så kan du klikke ind her.


Opskrifter på sodavand og danskvand

Det kan være svært at blive ved med at finde på nye opskrifter, som du kan lave med din dansk- eller sodavandsmaskine. Her her vi fundet et par opskrifter, som du kan afprøve derhjemme.


Drik med jordbær og mynte    

Drik med jordbær og mynteIngredienser:
Et par friske mynteblade
7-10 jordbær (friske eller frosne)
1 liter danskvand
Eventuelt et par isterninger

Sådan gør du:
Hak myntebladene en smule og bland dem sammen med jordbærrene.
Lav 1 liter danskvand med din danskvandsmaskine.
Bland jordbær og mynte i og rør godt rundt.
Serveres afkølet med eventuelt et par isterninger.


Mojito-drik med citrus    

Mojito-drik med citrusIngredienser:
Et par friske mynteblade
1 lime
1 appelsin
1 liter danskvand

Sådan gør du:
Lav 1 liter danskvand med din danskvandsmaskine.
Put myntebladene i danskvanden. Sørg for at klemme dem, så du presser al saften ud af dem.
Pres limesaften ned i blandingen.
Skær appelsinen i skiver og sæt en skive på alle glas.
Sæt i køleskabet i 1 til 3 timer før servering.


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🤩 Hvem har testet Aqvia Exclusive?

TV2.no, Dinside.no, Smartson.se og Hemtrevligt.se

🤓 Hvordan er Aqvia Exclusive blevet testet?

Sodavandsmaskinen er blevet testet ud fra dens gaseffektivitet, brugervenlighed, støjniveau og kvalitetsindtryk.

🤔 Er der penge at spare med en sodavandsmaskine?

Forbrugerrådet Tænk har regnet på det, og er kommer frem til, at for hver ombytning af en kulsyrepatron, der koster 100 kr., sparer man cirka 65 kr. i forhold til at købe samme mængde af supermarkedets billigste danskvand.


Gennemgang af testkilder

Dinside.no 🇳🇴
Dinside.no er en norsk forbrugerside, der leverer artikler om alt lige fra motor til teknologi, bolig og økonomi. Dinside.no anmelder og tester dog også et hav af forskellige produkter. Her har de testet danskvandsmaskinen Aqvia Exclusive, som de har holdt oppe imod en sodavandsmaskine fra SodaStream. Du kan læse hele anmeldelsen hos Dinside.no her.


Forbrugerrådet Tænk 🇩🇰
Det danske forbrugerråd Tænk tester og anmelder produkter, hvorefter de videregiver resultaterne af deres tests til forbrugerne. På den måde kan forbrugere nemmere få et overblik over nogle af markedets bedste produkter. Her har Forbrugerrådet Tænk lavet en omfattende test af dansk- og sodavandsmaskiner. Heriblandt er modellen SodaStream Spirit, som de har kåret som topscorer. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Bemærk at det kræver et betalt abonnement at få adgang til testen.


Hemtrevligt.se 🇸🇪
Hemtrevligt.se er en svensk side, der skriver om alt det, der har med hjemmet at gøre. Siden drives af Egmont Publishing og leverer alt lige fra inspirationsartikler til nyheder m.m. Derudover tester og anmelder de også produkter såsom Aqvia Exclusive. Her har de lavet en test af 6 maskiner, hvoraf Aqvia Exclusive blev kåret som testvinder. Du kan læse hele artiklen her.


TV2.no 🇳🇴
Den norske Tv-kanal TV2.no leverer artikler indenfor nyheder, underholdning, livsstil og sport samt meget mere. Foruden at levere et hav af nyheder, så anmelder siden også forskellige forbrugerprodukter. De har blandt andet testet 5 dansk- og sodavandsmaskiner, hvor de 3 modeller Aqvia Balance, SodaStream Spirit og Aqvia Exclusive er iblandt. Du kan læse mere hos TV2 Norge i dette link.


Politiken.dk 🇩🇰
Politiken.dk er en dansk avis, der leverer alt lige fra nyheder til underholdning fra både Danmark og udlandet. I 2017 lavede de en test af 5 dansk- og sodavandsmaskiner heriblandt maskinen Aqvia Balance. Du kan læse hele anmeldelsen her.


Råd & Rön 🇸🇪
Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön tester forbrugerprodukter hver eneste dag, hvorefter forbrugere har mulighed for at læse resultaterne af deres tests. De tester alt lige fra støvsugere til køleskabe, blendere og sodavandsmaskiner. Her har Råd & Rön lavet en omfattende test af sodavandsmaskiner heriblandt modellen SodaStream Spirit. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Bemærk at det kræver et betalt abonnement at læse testen.


Smartson.se 🇸🇪
Smartson.se er en svensk testside, der anmelder et hav af nye produkter hver eneste dag. Som forbruger har man på Smartson.se også mulighed for at tilkendegive sin mening om diverse produkter, hvis man har lyst til det. Smartson.se har blandt andet testet og anmeldt 7 soda- og danskvandsmaskiner, hvor Aqvia Exclusive er iblandt. Du kan læse mere hos Smartson.se her.