Asics Gel-Kayano Test – Find de bedste tilbud her

Senest opdateret den 0

I denne Asics Gel-Kayano test ser vi nærmere på den anerkendte Gel-Kayano løbesko fra Asics. Vi har gennemgået nogle forskellige anmeldelser af løbeskoen fra anerkendte løbeeksperter, hvor vi her påpeger de væsentligste pointer fra anmeldelsen. I artiklen får du ligeledes en gennemgang af den populære Asics Gel-Teknologi samt en dybdegående pronationsguide. Læs med her og bliv inspireret af Asics motiverende løbesko og dertilhørende historie.

I denne artikel får du:
– Gennemgang af Asics Gel-Kayano løbeskoen og dens historie

– Gennemgang af den anerkendte Asics Gel-Teknologi
– Oversigt over hvordan Gel-Kayano klarer sig i diverse tests
– Oversigt over de forskellige Kayano-versioner, der findes på markedet i dag
– Dybdegående pronationsguide

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de forskellige Asics Gel-Kayano tests på nettet.


Det bliver mere og mere almindeligt, at man som motionsløber sætter sig et mål om at løbe et halv- eller et helmarathon. Det betyder også, at der bliver mere og mere fokus på at finde en sko, der egner sig godt til dette formål. Hvis du har en tendens til at pronere indad og er på jagt efter en god løbesko til de mellem- og lange distancer, så egner Asics Gel-Kayano sig godt til dette formål.

Nedenfor ser vi nærmere på, hvad det er, der gør Asics Gel-Kayano til én af de mest foretrukne løbesko hos motionister med tendens til indad pronation. Vi forklarer om, hvorfor Asics Gel-Kayano egner sig godt til de længere distancer og hvilke forskellige versioner af Gel-Kayano, der findes på markedet i dag.

En af markedets mest komfortable mellem- og langdistance løbesko
Asics Gel-Kayano løbeskoen er designet til den mild til moderat pronerende løber, som søger en løbesko med god komfort og god stødabsorbering. Asics evne til at skabe en sådan sko med disse kvaliteter har gjort det til én af de mest solgte modeller indenfor løbesko på verdensplan. Rigtig mange løbere har nemlig brug for lige præcis den form for støtte, som Gel-Kayano formår at levere.asics-gel-kayano

Hvis du som løber har brug for en smule støtte i svangen og har intentioner om at tilbagelægge en masse kilometer, så vil Gel-Kayano højest sandsynlig være et rigtig godt valg. Grunden til dette skyldes, at det er en løbesko som rummer en masse gode detaljer til netop dette formål. Set ud fra et teknisk synspunkt består Gel-Kayano løbeskoen af en masse elementer, som giver dig en perfekt pasform og en uovertruffen støtte.

Er du førstegangskøber af en Asics løbesko, vil det kræve lidt tilvænning. Grunden til dette skyldes, at en Asics løbesko ofte sidder lidt stramt omkring foden, så man opnår den optimale støtte. En god huskeregel er at vælge en løbesko der er 1-2 numre større i størrelsen. Der skal ligeledes være plads til en tommelfingers bredde i snuden på skoen. På den måde undgår man at føle ubehag i fødderne under løb, da der er den plads i skoen, som fødderne skal bruge.

Den gode komfort hos Gel-Kayano modellerne skyldes skoens Mesh-overdel, som er lavet i et sømløst design. Det betyder, at man undgår at blive irriteret af syninger under løb. Selvom overdelen er sømløs, giver skoen dig stadig en rigtig god støtte omkring foden. Det skyldes, at overdelen består af tre stabiliserende linjer omkring fodens inder- og yderside samt en støttende hælkappe.

En anden grund til, at skoen er anerkendt for dens gode komfort skyldes teknologien i sålen. Gel-Kayano har en indbygget kile i sålen, som støtter op omkring svangen. Det betyder, at skoen retter din fod op, hvis du pronerer indad, så du får den rette holdning under løb. Mellemsålen består af et Flytefoam materiale og to gel-zoner i hælen og ved forfoden. Den yderste sål består af et slidstærkt gummimateriale, som giver en god gribevne.

Her kan du se en præsentationsvideo af Asics Gel-Kayano 23, som er én af de nyeste versioner på markedet sammen med Asics Gel-Kayano 24:

https://www.youtube.com/watch?v=D4MHnIDag9A


Et brand med en lang historie bag sig
ASICS gel kayano historie

I September 1949 blev forløberen til Asics grundlagt af Mr. Kihachiro Onitsuka fra Japan. Dengang hed brandet Onitsuka, hvor der primært blev udviklet sko til Japans basketballstjerner. I 1950 blev virksomheden kendt som Onitsuka Tiger, som også er navnet på én af Asics populære modesko, vi kender fra i dag.

År 1950 var starten på en lang og succesfuld historie for det, der i dag hedder Asics. I 1950 var vinderen af Boston marathon iført en Onitsuka Tiger løbesko. Lige siden har professionelle atleter og motionister fra hele verden iført sig sportssko fra Asics grundet virksomhedens stræben efter en sko, der tilbyder perfektion.

I 1977 blev brandet “Asics” født. Det skete i forbindelse med, at Onitsuka Tiger fusionerede med GTO Sports Nets & Sportswear. Her blev navnet “Asics” dannet. Asics er en forkortelse af den latinske sætning Anima Sana In Corpore Sano, som på dansk betyder “En sund sjæl i en sund krop”. Hele filosofien bag virksomheden er, at sport er den bedste måde at skabe en sund og glad livsstil på. Du kan læse mere om Asics historie her.

Her kan du se en video af Asics succesfulde historie, som startede med navnet Onitsuka Tiger:

https://www.youtube.com/watch?v=4obvk7i_8B4


Under udvikling i mere end 23 år

I 1994 blev den første Asics Kayano løbesko født. Dengang var skoen designet til at give løbere med tendens til pronation en stabil og støttende løbetur. Kayano løbeskoen har stadig det samme formål den dag i dag, men der er i tidens løb sket en del forbedringer og optimeringer på skoen. Ordet “Gel” er blandt andet kommet til.

I år 2000 introducerede Asics for første gang den populære Gel-teknologi. Sidenhen har udviklingen på intet tidspunkt stået stille. Asics har i de sidste 20 år forbedret og optimeret små ting ved Kayano-skoen, dog uden at ændre den radikalt. Det har i dag gjort at Asics Gel-Kayano, er en af de mest solgte løbesko på verdensplan.

Kayanoens succes skyldes primært, at Asics har en helt speciel evne til at ændre små ting ved skoen som øger dens performance, men stadig bibeholder skoens genkendelighed. Det gør den til en genganger hos rigtig mange løbere, når der skal investeres i nye løbesko.

I foråret 2017 kom den seneste og nyeste version af Asics Gel-Kayano på hylderne i butikkerne. Det er den 24. version på nuværende tidspunkt. Hver gang, der udkommer en ny version af Gel-Kayano, er der lagt vægt på små forbedringer i skoen. Disse forbedringer af de forskellige versioner vil vi komme nærmere ind på i løbet af artiklen.


Fordele ved den populære Asics Gel-Teknologi

Alle brands indenfor løbesko har deres egen unikke teknologi, som kendetegner løbeskoen. Hos Asics kendetegnes det ved den populære Gel-Teknologi, som har været under udvikling de sidste to årtier. Denne teknologi er udviklet ud fra den måde, den menneskelige krop reagerer på under bevægelse.

Hvis du har haft en Asics løbesko i hånden, kan du måske genkende forkortelsen I.G.S. Denne forkortelse står for Impact Guidance System og er baseret på menneskets kropsfilosofi, der gør det muligt for foden at udføre en mere naturlig hæl til tå bevægelse. Selve teknologien er baseret på tre principper, som er kontakt, midtstilling og fremdrift.

Selve Gel-Teknologien findes to steder i skoen – i hælen og i forfoden. Gel-Teknologien i hælen er udviklet til at give et mindre stød, når hælen rammer jorden, hvilket giver en følelse af en god polstring i skoen. Gel-Teknologien i forfoden er udviklet til at reducere forskydningskræfter samt at give fremdrift.

Her kan du se en uddybning af, hvordan Asics Gel-Kayano løbeskoen er bygget op:


Asics Gel-Kayano Test – Hvad siger anmelderne?

I denne sektion giver vi et sammendrag af, hvad anmelderne mener om den populære Asics Gel-Kayano løbesko. Vi har ligeledes linket til kilderne, så du har mulighed for at læse hele anmeldelsen.

Running Shoes Guru: Asics Gel-Kayano 23 er blevet 55% lettere

Bloggen Running Shoes Guru har testet og anmeldt Asics Gel-Kayano 23, og her får den rigtig fine ord med på vejen. Anmelderen beskriver, at løbeskoens opdateringer er tro mod sin kerne, men at den nye Gel-Kayano alligevel bringer noget nyt med sig. Running Shoes Guru hæfter sig ved, at den 23. udgave i Gel-Kayano rækken, bestemt ikke skuffer. Især den nye Flytefoam-teknologi i sålen bliver fremhævet og rost.

Selvom Gel-Kayano praler med, at den nye Gel-Kayano 23 er blevet mere fleksibel omkring midten af foden og en del lettere i vægt, så hæfter anmelderen sig ved, at der stadig kan optimeres på disse punkter. Skoen har stadig en tendens til at føles en smule tung trods forbedringer i vægt og fleksibilitet. Anmelderen havde følelsen af en tung sko, da han havde den i hænderne for første gang. Han blev dog positivt overrasket, da han løb sin første tur i Gel-Kayano 23. Her føltes den let og fleksibel.

Running Shoes Guru hæfter sig ved, at mange af elementerne i Gel-Kayano 23 forbliver meget af de samme som dens forgængere. Den kommer dog med nogle helt særlige små-opdateringer, som gør rigtig mange gode ting for skoen. Gel-teknologien i version 23 er den samme som dens forgænger. Herudover er der heller ikke ændret noget i selve kilen i skoen, som er den, der støtter op, hvis man har tendens til  overpronation.

Running Shoes Guru fremhæver, at den største opdatering i den nye Gel-Kayano 23 er den nye Flytefoam-teknologi i sålen. Anmelderen roser dette nye materiales lethed og hæfter sig ved, at det er det letteste materiale Acics nogensinde har brugt i deres løbesko. Under løb fremhæver Running Shoes Guru, at skoen føles lettere end de tidligere versioner.

Den sømløse overdel, som blev introduceret for første gang, da Gel-Kayano 22 udkom, går igen hos Gel-Kayano 23. Anmelderen fremhæver, at den sømløse overdel tilpasser sig foden som en strømpe. Han hæfter sig desuden ved, at snøresystemet og hælkappen i skoen giver følelsen af, at foden bliver holdt på plads i skoen under løb.

Alt i alt får Asics Gel-Kayano 23 en rigtig god og solid anmeldelse af Running Shoes Guru. Dog mener anmelderen, at skoen stadig virker en smule tung til trods for den nye Flytefoam-teknologi. Herudover vil Running Shoes Guru også anbefale, at man som minimum køber skoen i en halv størrelse større, da skoen er lidt lille i størrelsen. Du kan læse hele anmeldelsen her.


The Holabird blog: Asics Gel-Kayano 24 – Bedre end nogensinde

Den amerikanske sportsforhandler Holabird Sport har testet og anmeldt Ascics Gel-Kayano 24. Skoen er testet af en kvinde fra Holabird Sport. Anmelderen fra Holabird Sport er meget begejstret for den nye Gel-Kayano 24. Gennem årene har Gel-Kayano løbeskoen fået ry for at være en en god og solid sko, hvilket også er tilfældet for version 24.

Holabird Sport fremhæver, at det er en sko, hvor komfort og alsidig stabiltet har været i fokus under designprocessen af Gel-Kayano 24. Den største opgradering, der er lavet på Gel-Kayano 24 i forhold til dens forgængere, er overdelen. Her har Ascis arbejdet på at skabe en mere komfortabel hælkappe, som ikke går så langt op over acillescenen. Ligeledes er selve hælkappen blevet en del mere støttende, da hælkappen går længere ud på siderne af skoen.

Anmelderen hæfter sig ved, at det er en sko som primært passer til løbere med overpronation. Dog fremhæver hun, at den også kan fungere til løbere med en neutral løbestil. Selv er hun meget imponeret over skoen og kalder Gel-Kayano 24 for hendes favoritsko. Grunden til dette skyldes den opdaterede og forbedrede pasform, som giver en bedre komfort.

Den sikre stødabsorbering og den behagelige støtte gør skoen yderst populær blandt løbere. Skoen kan bruges til alt lige fra 5-42 kilometer, hvilket også er én af grundene til, at skoen er så vellidt blandt løbere i hele verden.

Ascis Gel-Kayano 24 er for de løbere, der foretrækker stabilitet, støtte og komfort i deres løbesko. Holabird Sport hæfter sig ved, at Ascis Gel-Kayano 24 i dameversion har en teknologi kaldet Plus 3. Dette er en teknologi, som er designet til at give kvinder en speciel form for stødabsorbering, som passer til en kvindekrop. Hældroppet på en Gel-Kayano 24 for kvinder er på 13 mm. Gel-Kayano 24 til mænd har et drop på 10 mm. Du kan læse hele anmeldelsen her.


Oversigt over de forskellige Gel Kayano modeller:

Asics står bag én af de mest populære løbesko på verdensplan. Og det er, der en grund til. Hvert år siden 1994 har Asics udviklet en ny og forbedret version af dens forgænger. Det betyder, at det er en løbesko i konstant udvikling, og det kan derfor være lidt svært som førstegangskøber af Gel-Kayano at danne sig et overblik over de forskellige versioner. Nedenfor kommer vi med et sammendrag af de forskellige optimeringer af de versioner, der findes på markedet på nuværende tidspunkt. Sammendraget er gældende for både herre- og damesko.

Gel-Kayano 21:
Denne version er den ældste på markedet, som tildels stadig kan købes i butikkerne. På nuværende tidspunkt sælger de fleste sportsbutikker ud af Gel-Kayano 21, da der netop er kommet en version 24. Det er derfor et spørgsmål om tid, inden den udgår. I forhold til sin forgænger er Gel-Kayano 21 blevet lettere. Mellemsålen er ligeledes blevet forstærket.


Gel-Kayano 22:
Kayano 22 har efterhånden allerede været på markedet i et par år. Denne version udkom i efteråret 2015 og havde en del forbedringer end sin forgænger. Den største forandring ved version 22 er dens overdel. Hele overdelen på Gel-Kayano 22 er blevet redesignet i et sømløst Mesh-materiale, hvilket har gjort den endnu mere komfortabel at have på. Skoen er ligeledes blevet 10 gram lettere end sin forgænger, hvilket kan have en stor betydning på de længere løbeture.


Gel-Kayano 23:
I efteråret 2016 udkom Gel-Kayano 23. Asics har ved denne version fokuseret på at optimere sålen til det bedre. Mellemsålen på Kayano 23 er blevet udskiftet med et materiale, Asics kalder for Flytefoam. Denne nye form for mellemsål betyder, at affjedringen er blevet bedre, da Flytefoam materialet genopretter dens oprindelige form ved hvert skridt, du tager og derved øger affjedringen. Pasformen på overdelen er ligeledes blevet mere fast.


Gel-Kayano 24:
Version 24 i Gel-Kayano familien er den seneste opdatering fra Asics. Den udkom i juni 2017, hvilket gør den til den dyreste løbesko af de forskellige Gel-Kayano modeller, der findes på markedet på nuværende tidspunkt. I forhold til Gel-Kayano 23 er hælen og overdelen blevet opdateret til det bedre. Hælkappen går længere frem på foden hos Gel-Kayano 24, hvilket giver et mere stabilt og sikkert greb om hælen. Snuden på version 24 er blevet en smule løsere, hvilket giver mere plads til tæerne. Samlet set er pasformen blevet væsentlig forbedret på Gel-Kayano 24 i forhold til dens forgængere.

Her kan du se en motiverende video fra Ascics:


Pronationsguide:

Når man vælger løbesko er det vigtigt, at man vælger en sko der passer til ens specifikke løbestil. Nedenfor har vi samlet et overskueligt overblik over de tre typer, der findes og hvilke faktorer, man skal være opmærksom på i forhold til at vælge den rigtige løbesko.

Underpronation:
Har du tendens til underpronation, vil din fod typisk ramme jorden på ydersiden af hælen. Dette vil medføre, at der kommer et stort stød op gennem underbenet, når du løber. Et kendetegn ved underpronation er en høj svang. Når du vælger sko er det derfor vigtigt at vælge en sko med en masse stødabsorbering og støtte på både inder- og ydersiden af foden.

Neutral:
Er du neutral, vil din fod ofte lande på ydersiden af hælen for derefter at rulle indad. Det betyder, at din fod helt naturligt absorberer stødet ved landing på jorden. Som neutral løber kan man bære en bred vifte af forskellige sko. Det er dog vigtigt, at du undgår at vælge en sko med alt for meget støtte i svangen, da det vil give dig en unaturlig støtte i forhold til din løbestil.

Overpronation:
Har du tendens til overpronation, vil din fod typisk lande på hælen for derefter at rulle overdrevet indad på fodballen. Hvis anklen viser et lille knæk er dette ofte tegn på en overpronation. Ligeledes vil fødder med lidt- eller ingen svang også have tendens til overpronation. Her er det vigtigt at vælge en sko med en kile i svangen, som giver en støttende effekt. Derudover er det også vigtigt at vælge en sko med en god stødabsorbering. Asics Gel-Kayano modellen vil være et godt vælg til denne form for løbestil.

Du kan læse mere om pronations typerne lige her.