Bæresele test: Se de bedste bæreseler og babyslynger her

1

I de seneste år er det blevet stadig mere populært at transporterer sin baby i en bæresele.
Samtidig med at populariteten er vokset, så er udbuddet af bæreseler og babyslynger også blevet større. Det kan derfor godt være svært at gennemskue, hvilke der er de bedste på markedet.

I denne artikel har vi gennemgået en række tests og artikler fra en række anerkendte magasiner og giver dig svaret på, hvilke bæreseler eksperterne anbefaler. Nedenfor vil fordelene ved de forskellige testvindere blive gennemgået og nederst i artiklen kan du finde links og kilder til de tests, som vi refererer til. Under testgennemgangen af de forskellige bæreseler vil du finde en række gode råd til brug af bæresele.

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.


Ergobaby bæresele – organic

4,6 ud af 5 stjerner hos Amazon baseret på 80 anmeldelser

Ergobaby baeresele - organic

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
629,40 Kr. 0,00 Kr. 629,40 Kr. Læs mere
1.048,00 Kr. 0,00 Kr. 1.048,00 Kr. Læs mere

 

Ergobaby bæresele – organic er en meget populær bæresele blandt forbrugerne på Amazon, der giver selen 4,6 ud af 5 stjerner. Det er især modellens komfort for både barn og bærer, der fremhæves. Herudover er Ergobaby bæresele – organic identisk med den traditionelle og testvindende Ergobaby model.

Eneste forskel er, at Ergobaby bæresele – organic er lavet i 100 procent økologisk bomuld i Oeko-Tex Standard.

Ergobaby bæresele – organic sikrer først og fremmest en ergonomisk støtte til både barn og bærer. Ergobaby bæresele – organic kan bruges både til nyfødte og til børn op til 20 kilo. Hvis barnet er meget lille (op til 5,5 kilo), så bør der anvendes en babyindsats, som kan købes separat.

Der findes både hoftebælte og polstrede skulderremme på Ergobaby bæresele – organic, som betyder, at stabiliteten og komforten er så høj som mulig.

Endvidere findes sikkerhedsbånd, som kan justeres med en enkelt hånd, og der medfølger en hætte til barnet, så det er beskyttet mod både vind og sol.

Afhængig af bærerens form og figur kan modellen justeres flere steder, så alle kan bruge modellen. Det er endvidere muligt at anvende selen på tre forskellige måder, sådan at man både kan bære barnet på maven, ryggen og hoften.Ergobaby baeresele - organic - bagsiden

Materialet er både slidstærkt, og syningerne er skabt til at blive brugt og være holdbare.

Ergobaby bæresele – organic kan maskinvaskes, hvis det er nødvendigt – læg da blot selen i en vaskepose og luk alle spænder.

Brug koldt vands-program i vaskemaskinen og centrifugér ved lave omdrejninger.

Udvalgte fordele ved Ergobaby bæresele – organic:
🔵 Ergonomisk bæresele i 100 procent økologisk bomuld
🔵 Kan bruges til børn op til 20 kilo
🔵 Kan bæres på tre forskellige måder
🔵 Kan maskinvaskes


Babybjörn We Air

✅ Testvinder hos Sveriges Television (SVT)

babysele test: Babybjørn We

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
109,00 Kr. 0,00 Kr. 109,00 Kr. Læs mere

 

Sveriges Television (SVT) har kåret denne bæresele som bedst i deres test.

Med Babybjörn We får du en bæresele der er designet med alle de funktioner, man kunne ønske sig.  Babybjörn selen kan  anvendes af nyfødte og af børn helt op til 3 års alderen, så hvis man har flere børn, så kan man tilpasse selen til det enkelte barn

Når man ser på selve bæreren, så er det vigtigt, at der er både støtte til skuldre og ryg. Selvom nyfødte ikke vejer så meget, så kan det godt blive tungt og er det en treårig man går rundt med, så kan det i værste fald betyde rygproblemer, hvis ikke der er nok støtte. Her har Babybjörn scoret topkarakter, da bæreselen kommer med et ergonomisk bælte, som man sætter fast rundt om livet. På den måde hjælpes du til at have en bedre holdning, når du bruger bæreselen.

SVT, som har lavet testen, fokuserede primært på ergonomien for både bæreren og barnet og her blev Babybjörn We altså topscoren i deres test.


ERGObaby 360

 Testvinder hos Aftenposten.no
✅ Testvinder hos Klikk.no

ergobaby_360

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.199,00 Kr. 0,00 Kr. 1.199,00 Kr. Læs mere
1.499,00 Kr. 0,00 Kr. 1.499,00 Kr. Læs mere

 

Den norske avis Aftenposten.no satte sig for at se på, om der var sammenhæng mellem kvalitet og pris. Selvom det ikke altid er tilfældet, så fandt de alligevel frem til, at den næstdyreste model i testen, også var klart den bedste. Bæreselen fra ERGObaby har et lidt anderledes design, der giver den topkarakterer i kvalitet, kapacitet og ergonomi.

Bæreselen har dog kun fået 3 ud af 5 i brugervenlighed, men det har stadig givet en samlet karakter på 4,3 ud af 5, hvilket må siges at være ret pænt. ERGObaby 360 er modellen, der løb med prisen og den kan klare børn fra 3,5 kg og helt op til 15 kg. Det er ikke det højeste i testen, men bæreselen klarer en god vægtfordeling af de eksempelvis 15 kg.
Det betyder, at det slet ikke føles tungt, selvom man går med barnet i længere tid – hvilket ofte hele ideen med en bæresele. Bæreselen er lavet i materiale der ikke indeholder farlige kemikalier og den bløde bomuld giver en masse komfort til barnet, så man heller ikke hører klager fra den kant.


Ergobaby Original

✅ Testvinder hos svenske Ekuriren

ergobaby

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
539,00 Kr. 0,00 Kr. 539,00 Kr. Læs mere
595,00 Kr. 0,00 Kr. 644,00 Kr. Læs mere
680,00 Kr. 0,00 Kr. 680,00 Kr. Læs mere
949,00 Kr. 0,00 Kr. 949,00 Kr. Læs mere
949,00 Kr. 0,00 Kr. 949,00 Kr. Læs mere
998,00 Kr. 0,00 Kr. 998,00 Kr. Læs mere

 

I Ekurirens test af bæreseler blev det Ergobaby Original der løb med sejren. Til testen blev en specialist i børn og kropsholdning hentet ind, for at vurdere de forskellige seler. Dog var konklusionen ikke entydig, da børn, ligesom voksne, ikke alle er ens. Nogle har lange ben, mens andre kan have en lang overkrop. At ikke alle børn er ens betyder, at nogle modeller i bestemte tilfælde kan være et bedre match end andre. Testen konkluderede dog, at modellen fra Ergobaby var den model, som de fleste burde prøve først, hvorefter man kan så kan afprøve en anden model, hvis denne ikke passer. Testen tog stilling til tre hovedfaktorer, nemlig kvalitet, komfor og brug.

Ergobaby var også testvinder i testen i Aftenposten og er sammen med Babybjörn, ifølge Aftenposten og Ekurirens tests, de bedste producenter af bæreseler til børn. Man kan derfor se efter disse mærker, hvis ikke man finder noget andet der passer godt til sine børn.


BabyBjörn One

 Testvinder hos svenske Råd & Rön
Anbefalet af Forbrugerrådet Tænk.dk

babybjorn-one-baeresele

Råd og Rön har også testet en lang række bæreseler og vinderen af testen blev endnu en model fra BabyBjörn. Denne gang blev det ”One” der løb med titlen som bedste bæresele i test. Faktisk bliver denne model også anbefalet i en lignende test af Tænk.dk, selvom bæreselen i Tænk.dks test ”kun” blev næstbedst og derved indtog en 2. plads blandt testens 12 forskellige modeller.

Råd og Rön må siges at være en af de mest grundige tests af dem alle. Her bliver alt fra ergonomi til mærkning og kemikalier vurderet af en ekspert. Der er ti kategorier i testen og i alle kategorierne bliver der givet point fra 1 til 10, hvorved den samlede maksimale score i testen er 100 point. Bæreselen BabyBjörn fik 71 point ud af de 100 mulige og er derved den bæresele der klarer sig bedst i Råd & Röns test. Modellen har fået trukket et par point fra, da den desværre ikke er helt så ergonomisk, som man kunne håbe, hvilket også giver bæreselen en lavere sikkerhedsscore. I stedet har modellen scoret højt på brugervenlighed og specielt på, hvor nem den er at anvende, for et eksempelvis nyt forældrepar. Generelt klarer bæreselen sig godt i testen og de point den får viser, at selen sagtens kan anvendes i længere tid, uden de store problemer.


5 gode råd når du anskaffer dig en bæresele

Forbrugerrådet Tænk.dk har interviewet ergoterapeut Bettina Gerbola, som blandet andet anbefaler at:

1) Ved små børn bør barnet have front mod den voksne, da det er bedste for barnets hoftestilling. Det giver samtidig mulighed for at have øjenkontakt med barnet, hvilket hjælper til at gøre barnet mere trygt og styrker det personlige bånd mellem barn og voksen.

2) Det er vigtigt at man husker, at barnets ben skal være trukket op, så der kommer mindst mulig belastning på barnets hofter. Bettina Gerbola skriver at benene skal være trukket op under barnet, “nærmest som en en frø”.

3) Politiken.dk skriver, at det er vigtigt at finde en bæresele, der støtter barnets ryg og hoved. De kan anvendes, fra barnet er et par uger gammelt, til omkring 1 års alderen.

Det er vigtigt at du spænder selen, så det føles behageligt for dig at bære barnet. Vægten skal hvile både på din skuldre og hofter.

4) Politiken påpeger også, at det er vigtigt at overveje hvorvidt man vil bære sit barn i lange perioder, eller korte.

Hvis du skal bære barnet i længere tid af gangen, så er det vigtigt at du anskaffer en bæresele som støtter begge din skuldre, og at du har mulighed for variation både for dig, men også for barnet.
Hvis du modsat skal bruge din bæresele/babyslynge til kortere gåture, så er det en god idé at have fokus på at bæreselen er nemt at få af og på.

5) En sidste vigtig ting som du bør huske er, at barnet skal have rund ryg, når det bæres rundt i selen. Barnets ryg skal altså være rundet af og altså ikke være hverken helt ret eller svaje.


Populært i Hollywood

Bæreseler og babyslynger er også blevet populære i Hollywood. Mange stjerner er blevet fotograferet med babyseler. Stjerner som Brad Pitt,  Channing Tatum og Orlando Bloom er blandt de mange mandlige stjerner, som bærer sin baby på denne måde.

Også blandt kvinderne er det blevet populært, hvor stjerner som Gisele Bundchen, Angelina Jolie og Jessica Alba har benyttet sig af bæreseler, når de skal bære rundt på deres børn.

brad pitt med babyslynge

Her er det Brad Pitt der bærer sin søn Knox i en bæresele.


Disse tests har vi gennemgået i artiklen:

Tænk
Tænk.dk har gennemgået en test af 10 forskellige bæreseler. Deres test viste blandt andet, at 3 ud af de 10 bæreseler indeholdte farlige kemikalier.

Ud over de 10 bæreseler testede de også en slynge og en vikle. Tænk.dk har testet produkterne på forældre, som har givet deres mening om brugervenligheden. De har også vurderet sikkerheden og målt om de indeholder skadelige kemikalier.
Du kan læse hele testen her. Bemærk at det kræver betalt adgang at læse hele testen på Tænk.dk

Råd & Rön
Råd & Rön som er Sveriges største testmagasin, har lavet en test af babyseler.

I testen har man testet 10 forskellige bæreseler, hvor man har givet dem karakter ud fra deres funktion, kvalitet og komfort. Børnene i testpanelet i denne test var tre og ti måneder gammel. Du kan læse testen her. Bemærk at det kræver betalt abonnement at læse testen.

eKuriren.se
Denne svenske avis foretager ofte test og har denne gang testet 6 forskellige bæreseler. I deres testartikel giver de også en række forskellige råd til, hvordan man bedst benytter en bæresele.
Selerne er blevet vurderet på grundlag af kvalitet, komfort og anvendelighed. Du kan læse hele testen og se testvinderne gratis her

SVT.se
Den svenske TV kanal Sveriges Television har på deres hjemmeside i 2015 lavet en test af bæreseler, hvor de vurderer 3 forskellige bæreseler.
Her har de blandt andet vurderet ergonomien for både barnet og den som skal bære selen. Du kan læse hele testen her.

Aftenposten.no
Aftenposten har lavet en test hvor man testede 6 forskellige bæreseler. I artiklen bliver der givet råd fra forskellige eksperter, som blandt andet fysetereapeut Elisabeth Vågen og bærecoach Ulrika Casselbrant. Du kan læse hele testen gratis her.

{{ reviewsOverall }} / 5   (0 Vurderinger)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Her kan du skrive en kommentar til artiklen

Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse