Barnevogn test-guide: Vores bud på de bedste barnevogne ifølge anmeldelser, tests og research

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Barnevognen er en stor investering, når en lille ny melder sin ankomst i verden. Fordi det er en stor beslutning, kan det også være en svær beslutning. Derfor har vi fundet en række barnevogne, hvor vi under hvert produkt inddrager forskellige eksperttests og forklarer, hvad eksperterne fremhæver af minusser og plusser ved hver model.

Til denne test-oversigt af barnevogne er her således tale om et bredt udvalg af ekspertkilder, som inkluderer den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön samt testsiderne/magasinerne Which.co.uk, Testfamilien.dk, Klikk.no og Forbrugerlab.dk og den danske avis Jyllands-posten.dk.

Hvis man ønsker at læse mere om testene og testkilderne, så findes der til sidst i denne artikel en liste over links til de undersøgelser, som vi henviser til.

Denne barnevogn test-guide indeholder:
🔸 Overblik over de barnevogne som klarer sig bedst i forskellige tests 
🔸 Guide til hvad du skal overveje, før du køber barnevogn 
🔸 Information omkring barnevogne og sikkerhed og reklamationer 
🔸 Guide til at vedligeholde barnevognen 
🔸 Råd til hvad man skal være opmærksom på, når barnet skal sove udenfor 
🔸 Tips til hvordan man bedst får barnevognen med på ferie 
🔸 Viden om hvordan barnevogne testes 
🔸 Gennemgang af de tests, vi har undersøgt samt links til eventuel videre læsning

Bemærk venligst, at Forbrugsguiden ikke selv tester produkterne, men vi samler derimod resultaterne af uvildige tests, så forbrugeren nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Barnevogn test-oversigt (opdateret i 2023) – Her er de 9 bedste

I nedenstående sektion finder du de barnevogne, der klarer sig bedst i test. Forbrugsguiden har analyseret en række ekspert tests og viser dig her alle de bedste modeller, ifølge eksperterne. Du finder også prissammenligning af de forskellige barnevogne, så du nemt og hurtigt kan få et overblik over de billigste forhandlere. Læs også vores test af løbecykler til dit barn.

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.


Odder North – sammenklappelig barnevogn 

Odder North

Annonce i samarbejde med PriceRunner

 

Både baseret på dét og på vores generelle research af andre tests og anmeldelser , er vi ret begejstrede for barnevognens smarte funktioner samt stabile kørsel.

Barnevogn med praktiske funktioner

Odder North er en stilren og elegant barnevogn udviklet med inspiration fra det nordiske design, så den vil være en attraktiv model for mange forældre. Derudover kommer barnevognen med flere praktiske funktioner heriblandt en bygetæt lynlås i forlæderet, så man nemt og hurtigt kan få adgang til barnet. Samtidigt har Odder North reflekser, så man kan være sikker på, at vognen bliver set selvom, at man går udenfor, når det er mørkt.

Alle materialer er Øko-Tex certificeret, hvilket sikrer, at barnevognen ikke indeholder sundhedsskadelige stoffer. Både inderforet og yderstoffet er lavet af 100 % polyester. Vær dog opmærksom på den lille LED-lampe, som børn nemt kan få fat i og sluge.

Nem at have med på farten

Med Odder North får man en barnevogn, der er nem at have med på farten. Barnevognen er lavet i et letvægtsmateriale, mens den samtidigt også er sammenklappelig. Når den er klappet sammen, passer barnevognen i de fleste bagagerum selv i mindre personbiler. Vognen vejer blot 12 kilo og har et liggemål på 97 centimeter.

Odder North har ydermere punkterfrie dæk, så den er stabil og nem at køre rundt med. Håndtaget er justerbart, så det kan tilpasses til den, der går med barnevognen. Det gør, at det er mere behageligt at gå rundt med den for begge forældre, bedsteforældre m.m. Ved køb af modellen medfølger der desuden et ryglæn med tre positioner, der kan klappes sammen og opbevares under selve madrassen, når man ikke gør brug af barnevognen.

Nem at rense

Trænger Odder North til at blive renset, kan dette klares forholdsvist let takket være det aftagelige og vaskbare inderfor i hele barnevognen. Inderforet kan findes både i selve kassen og i kalechen, så det er nemt at holde vognen ren.

Endvidere er kalechen udstyret med en integreret solskygge samt ventilation, hvilket sikrer en mere behagelig temperatur for barnet selv på de varmere dage. Der kan ydermere findes lommer i indtrækket og på kassen, så der er mulighed for at opbevare mindre ting såsom en pung, en mobiltelefon, småt legetøj til barnet eller lignende.

Specifikationer ved Odder North:
🔴 Højde: 102 centimeter (sammenklappet)
🔴 Bredde: 65 centimeter (sammenklappet)
🔴 Dybde: 38 centimeter (sammenklappet)
🔴 Totalvægt: 12 kilo
🔴 Vægt, barnevognskasse: 6 kilo
🔴 Liggemål: 97 centimeter
🔴 Hjultype: Punkterfrie hjul
🔴 Antal hjul: 4
🔴 Justerbart håndtag: Ja 

Fordele ved Odder North:
Sammenklappelig
Letvægtsmodel
Nem at rense
Ryglæn med tre positioner
Reflekser


Bugaboo Donkey 5 Mono – multifunktionel barnevogn med punkterfri dæk

 4,8/5 på Google Shopping
4,6/5 på Amazon
Testvinder på PriceRunner.dk

Bugaboo Donkey Mono 5 er et godt og alsidigt valg for forældre, som både kan bruges som barnevogn og som normal vogn. 2-i-1 designet gør det nemt at skifte mellem de to funktioner, hvilket er ideelt, når du hurtigt skal rundt i byen.

 • Punkterfri dæk
 • 2 i 1-design (barnevogn og normal vogn)
 • Ergonomisk styr

Multifunktionel med sidebagagekurv
Donkey 5 er en multifunktionel barnevogn, som leveres med fire punkterfri dæk fremstillet af et særligt EVA-skum, så de holder længere og giver en behagelige oplevelse for din baby. Modellen er nem at manøvrere og kan styres med én hånd. Den kan desuden køre op ad fortovsbrosten, selv med fuld last. Donkey 5 leveres med en udvidelig sidebagagekurv med 35 liters kapacitet og integreret lynlås i toppen, der øger kapaciteten, da den forvandles til en stor indkøbstaske.

Åndbar hætte og quick-click-sele
Barnevognen har en tætsiddende hætte, som kan forlænges, så dit barn altid kan sidde i skyggen og samtidig være fri for vind i ansigtet.  Derudover er modellens materialer ventilerende for at give optimal luftgennemstrømning og åndbarhed. På den måde har dit barn det dejlig varmt i de kolde måneder, men får samtidig luftgennemstrømning, når dagene bliver varmere. Barnevognen har også en quick-click-sele med et 5-punkts spænde og stropper, der kan fastgøres uafhængigt af hinanden.

Let at folde
Barnevognen er velegnet til forældre uanset højde, da teleskophåndtaget kan justeres i højden. Foldningsknapperne sidder på oversiden af håndtaget, og den er ligeledes nem at folde ud igen.

Hvad siger brugere og eksperterne om Bugaboo Donkey 5 Mono

Donkey Mono 5 har fået 4,8/5 stjerner på Google Shopping og 4,6/5 stjerner på Amazon. Brugerne fremhæver barnevognens multifunktionalitet og specifikt, at det er en stor fordel at kunne omdanne den fra en enkelt til en dobbeltvogn. Brugerne bemærker også komforten, tilpasningsevnen, holdbarheden og vigtigst af alt brugervenligheden. Modellen blev kåret som “bedst i test” af PriceRunner.dk og er ifølge anmeldelsen en fleksibel barnevogn til familien, især til pseudotvillinger, som nemt kan tilpasses efter behov.

Fordele

 • Integreret hjulbræt og mulighed for kopholder
 • Quick-click-sele med 5-punkts spænd og stropper, der kan fastgøres uafhængigt af hinanden
 • Rummelig og nem at manøvrere
Ulemper

 • Hvis den skal bruges som tvillingebarnevogn, er det nødvendigt med tilkøb

Redaktionens vurdering

Bugaboo Donkey Mono 5 er alsidig og et passende valg til en voksende familie. Modellen er nem at folde sammen og er fremstillet af kvalitetsmaterialer, som er vandafvisende, slidstærkt og blødt at røre ved. Du skal dog købe en ekstra lift eller en ekstra klapvognsdel, hvis du enten vil bruge den som tvillingebarnevogn eller som søskendevogn. På trods af ulempen byder barnevognen på nyttige funktioner, f.eks. ergonomiske sæder, der kan vinkles mellem sidde-, hvile- og liggeposition. Når vi tager funktionerne, designet samt prisklassen i betragtning, anser vi den for at være et af de bedste premiumvalg på markedet.

Specifikationer ved Bugaboo Donkey:
Product specification Dimensioner (udfoldet): 216 x 152 x 282 cm
Product specification Dimensioner (sammenfoldet): 89 x 60 x 35 cm
Product specification  Maks. vægt på klapvogn: 22 kg
Product specification  Maks. vægt på kurven: kg: 9 kg
Product specification  Antal hjul: 4


Babytrold Star – Letvægts barnevogn

✅ Anbefalet af den danske avis Jyllands-Posten.dk

Babytrold Star 

.
Babytrold Star er blevet testet og anmeldt af den danske avis Jyllands-Posten.dk, der har givet barnevognen en anbefaling. Dette har de blandt andet gjort, da de mener, at modellen er velfungerende og kommer med mange gode egenskaber. Eksperterne nævner ikke nogen deciderede ulemper ved barnevognen.

Barnevogn med letvægtsstel

Babytrold Star er forsynet med et letvægtsstel, der gør det nemt at transportere barnevognen rundt i bilen og på farten, når man skal på tur eller besøge venner og familie. Samtidigt sikrer det lette stel, at barnevognen generelt er nemmere at håndtere, når man gør brug af den i hverdagen.

Derudover kommer Babytrold Star med store lufthjul, der giver en ekstra god affjedring. Dette gør også, at barnevognen er lavet til at kunne køre på alle former for underlag uanset, om man går rundt med den inde i byen eller ude på landet.

Babytrold Star har drejelige forhjul på 10” og faste baghjul på 14”. De drejelige forhjul sørger for, at modellen er nem at manøvrere med. Forhjulene kan låses, når der holdes pause for ekstra sikkerhed.

Stor barnevogn til større og mindre børn

Med Babytrold Star får man en barnevogn med god plads til barnet. Barnevognens liggemål er nemlig på 97 centimeter, så barnet kan vokse. Den kan derfor anvendes til både de helt små samt til de lidt større børn. Barnevognskassen har også et indbygget ryglæn, som kan støtte barnet.

Selve barnevognskassen er ydermere sammenklappelig, og så er den udstyret med et vaskbart betræk. Det gør ikke blot barnevognen mere hygiejnisk, men den er ligeledes nemmere at vaske, når der er brug for det.

Endvidere har Babytrold Star et integreret insektnet samt en optimal ventilation for barnet takket være ventilationshullerne i bunden samt ventilationen i kalechen. Styret er regulerbart og polstret med læder, så det kan anvendes af alle uanset højde. Ved køb af barnevognen medfølger der desuden en opbevaringskurv.

Eksperter: En vaskeægte luksusbarnevogn

Ifølge eksperterne fra Jyllands-Posten.dk er Babytrold Star en rigtig god barnevogn. De forklarer, at selvom modellen ikke er den billigste, så er pengene godt givet ud. Barnevognen er nemlig ikke kun holdbar, den er også lavet i et flot og klassisk design.

Yderligere fremhæver eksperterne, at Babytrold Star er forsynet med en smart lynlås i forlæderet, så det er nemmere at få adgang til sit barn, når man kører rundt med barnevognen.

Jyllands-Posten.dk hæfter sig ydermere ved, at vognen har skygge og ventilation, så barnet har de mest optimale forhold. Alt i alt mener eksperterne derfor, at man får en luksusbarnevogn. De nævner ikke nogle deciderede minusser ved Babytrold Star.

Specifikationer ved Babytrold Star:
🔴 Højde: 97 centimeter (sammenklappet)
🔴 Bredde: 63 centimeter (sammenklappet)
🔴 Dybde: 31 centimeter (sammenklappet)
🔴 Totalvægt: 15,5 kilo
🔴 Vægt, barnevognskasse: 7 kilo
🔴 Liggemål: 97 centimeter
🔴 Hjultype: Lufthjul på 14” bagpå og 10” foran
🔴 Antal hjul: 4
🔴 Justerbart håndtag: Ja

Fordele ved Babytrold Star:
Letvægtsstel
Vaskbart betræk
Rummelig model
Ventilation i kaleche og bund
Regulerbart styr


Bugaboo Fox Stroller

Anbefalet hos Littlebabygear.com
3 ud af 5 stjerner hos den britiske avis Daily Mail
5 ud af 5 stjerner hos det amerikanske magasin Madeformums.com

Bugaboo Fox

 

Bugaboo Fox er blevet testet af i alt 3 forskellige ekspertkilder, som inkluderer Littlebabygear.com, den britiske avis Daily Mail samt det amerikanske magasin Madeformums.com. De 3 ekspertkilder har testet barnevognen på alt lige fra brugervenlighed til sikkerhed.

Eksperterne bemærker især, at barnevognen kommer med et væld af funktioner, der gør det til en brugervenlig og praktisk model. Desuden nævner Littlebabygear.com, at materialet er af topkvalitet. Dog bemærker ekspertkilderne, at Bugaboo Fox har en ret høj pris, hvilket, ifølge eksperterne, er den største ulempe.

Kombivogn med letvægtsstel

Bugaboo Fox er en model, der kan sammenlignes med modellen Bugaboo Buffalo. Bugaboo Fox er nemlig, ligesom Bugaboo Buffalo, en stilren barnevogn, der er produceret med henblik på at være komfortabel og behagelig for både barnet og forældrene. Endvidere er Bugaboo Fox også en kombivogn, hvorfor der er mulighed for at anvende den som både en barnevogn samt en klapvogn.

Modellen Bugaboo Fox er forsynet med et letvægtsstel, hvilket betyder, at den er nem at håndtere. Barnevognen er produceret til at være en solid og robust barnevogn, men det forhindrer den ikke i at være håndterbar. Bugaboo Fox vejer nemlig mindre end 10 kilo – helt præcist 9,9 kilo, hvilket er en forholdsvis lav vægt for en kombivogn.

Praktisk kombivogn med flere justeringsmuligheder

Bugaboo Fox bliver kaldt for en ’luksusmodel’ af eksperterne fra Madeformums.com. Dette gør de ikke mindst på grund af dens attraktive design, men også fordi, at den er så nem og håndterbar, hvad enten man bruger den i byen eller på landet. Kombivognen kan desuden vælges i flere forskellige farver, hvorfor der er mulighed for at vælge den farve, som man er mest vild med.

Yderligere findes der flere justeringsmuligheder ved Bugaboo Fox. Der er nemlig mulighed for at justere kalechen, der er beskyttende og rummelig samt mulighed for at klappe den sammen efter brug. Der medfølger også en del tilbehør, hvorfor man ikke behøver at tilkøbe en masse, da det allerede medfølger ved køb af kombivognen.

Bevægelig model med svingbare forhjul

Bugaboo Fox kommer med 4 store hjul, der sørger for, at kombivognen er bevægelig og fleksibel. Desuden sikrer hjulene, at der er mulighed for at anvende vognen på de fleste underlag, selvom det er et forholdsvist ujævnt terræn.

Der er ligeledes mulighed for at justere håndtaget, hvorfor flere mennesker kan anvende barnevognen uanset højde. Yderligere kommer Bugaboo Fox med en stor og let tilgængelig vognkurv under barnevognskassen.

Specifikationer ved Bugaboo Fox:
🔴 Højde: 88 centimeter (sammenklappet)
🔴 Bredde: 60 centimeter (sammenklappet)
🔴 Dybde: 23 centimeter (sammenklappet)
🔴 Totalvægt: 9,9 kilo
🔴 Liggemål: 80 centimeter
🔴 Hjultype: Faste hjul. Forhjulene er svingbare.
🔴 Antal hjul: 4
🔴 Justerbart håndtag: Ja

Fordele ved Bugaboo Fox:
 Kan bruges som barnevogn og klapvogn
Svingbare forhjul
God til forskellige overflader
Vejer blot 9,9 kilo
Stilren barnevogn

Her kan du se en præsentation af Bugaboo Fox:


Baby Jogger City Mini GT 

Baby Jogger City Mini GT

God til løbeturen

Baby Jogger City Mini GT er designet til den aktive forælder, der ønsker at tage sit barn med ud på løbeturen. Baby Jogger City Mini GT kommer derfor i et aerodynamisk design med 3 hjul, hvor forhjulet har et smart drejeligt led og høj svingbarhed, så modellen kommer til at glide let henover alle typer af underlag.

Da Baby Jogger City Mini GT er designet til bevægelse, så er modellen også ekstra stødabsorberende, således at barnet ikke bliver påvirket af for eksempel en løbetur på en ujævn skovvej. Baby Jogger City Mini GT er desuden skabt til at være både smidig og let, og derfor vejer modellen heller ikke ret meget med kun 9,5 kilo.

Hjul, der ikke kan punktere

Baby Jogger City Mini GT kommer som nævnt med 3 solide hjul, og for at kunne stå imod alle typer af underlag, så er de også punkter-frie, således at modellen hverken går i stykker undervejs eller udsætter barnet for fare.

For at barnet kan sidde godt og trygt fast i vognen under selv ujævn kørsel, så findes der en justerbar 5-punkts-sele, som også er udstyret med beskyttelsespuder for en øget komfort og sikkerhed.

God ventilation

Baby Jogger City Mini GT er designet til at kunne blive brugt i al slags vejr, og derfor er der også fokus på ventilation til barnet, så han eller hun altid får de optimale klima-forhold – selv på en varm sommerdag med en bagende sol eller en blæsende efterårsdag med regn.

Baby Jogger City Mini GT kommer med en stor kaleche, som giver en optimal beskyttelse af barnet, og der findes både ventilation og vindue i denne.

Modellen kommer også med et justerbart håndtag, så voksne i alle højder kan benytte modellen, og for et så godt greb som muligt for hænderne er håndtaget polstret.

Specifikationer ved Baby Jogger City Mini GT
🔴 Højde: 84 centimeter (sammenklappet)
🔴 Bredde: 62 centimeter (sammenklappet)
🔴 Dybde: 25 centimeter (sammenklappet)
🔴 Totalvægt: 9,5 kilo
🔴 Hjultype: Punkter-frie hjul
🔴 Antal hjul: 3
🔴 Justerbart håndtag: Ja

Fordele ved Baby Jogger City Mini GT:
God til jogge- eller løbeturen i alt terræn
Punkter-frie hjul og høj svingbarhed i forhjulet
Let model
Justerbar 5-punkts-sele for øget sikkerhed
Stor, beskyttende kaleche

Her kan du se en videoanmeldelse af Baby Jogger City Mini GT:


Emmaljunga NXT90

 

 nxt90b

Annonce i samarbejde med PriceRunner

 

Emmaljunga NXT90 er en af de mest populære barnevogne på markedet. Barnevognen er produceret i Sverige med et moderne skandinavisk design. Designet er derfor både stilrent og moderne.

Ved køb af Emmaljunga NXT90 får man en kombivogn, der kan bruges som både en barnevogn og en klapvogn. Derudover kan modellen anvendes til nyfødte samt til, når barnet er en smule ældre.

Praktisk og fleksibel kombivogn

Emmaljunga NXT90 er forsynet med et rummeligt og ergonomisk sæde, der sørger for, at barnet altid vil ligge og sidde behageligt, hvad enten man anvender barnevognskassen eller klapvognsdelen.

Selve klapvognssædet er vendbart, hvorfor man selv kan vælge, om sædet skal være mod forældrene eller fremad vendt. For maksimal komfort kommer klapvognssædet yderligere med 4 forskellige positioner.

Endvidere er Emmaljunga NXT90 kendt for at være en fleksibel kombivogn, da den kan laves om, så der er plads til 2 børn. For at gøre dette, skal man dog tilkøbe NXT Go Double Adapter.

Robust og solid model med justerbar affjedring

Da modellen kommer med en komfortabel kørekomfort med en justerbar affjedring, er man sikret en kombivogn, der er behagelig at køre både for forælderen samt for barnet.

Emmaljunga NXT90 er en meget stærk og robust model, der kan sammenklappes til at være meget lille og kompakt. Der er derfor mulighed for at opbevare kombivognen i hjemmet, da den ikke fylder meget. Man kan også pakke modellen med i bilen, hvis bagagerummet er stort nok.

I det første halve år er der desuden mulighed for at benytte sig af NXT Supreme Bag eller NXT Bag, der sælges separat, hvis dette ønskes.

Justerbar kaleche og ergonomisk styr

Med Emmaljunga NXT90 er der mulighed for at justere kombivognen, så den passer til både ens eget samt barnets behov.

Man kan nemlig justere kalechen, hvad enten barnet skal have lidt eller meget udluftning. Kalechen kommer med både ventilation, et insektnet samt et solsejl.

Endvidere kan man justere håndtaget, da det er et teleskophåndtag. Teleskophåndtaget er fremstillet, så det er ergonomisk, da der er mulighed for at justere det, så der er plads til ens ben samt, så håndtaget bliver tilpasset til ens højde.

Specifikationer ved Emmaljunga NXT90:
🔴 Højde: 80 centimeter (sammenklappet)
🔴 Bredde: 48 centimeter (sammenklappet)
🔴 Dybde: 18 centimeter (sammenklappet)
🔴 Totalvægt: 11,7 kilo
🔴 Liggemål: 76 centimeter
🔴 Antal hjul: 4
🔴 Justerbart håndtag: Ja

Fordele ved Emmaljunga NXT90:
Teleskopstyr
Kaleche med insektnet, solsejl og ventilation
Justerbar affjedring
Vendbart klapvognssæde
Mulighed for plads til to børn

Her kan du se en præsentation af Emmaljunga NXT90:


Dette skal du overveje, før du køber en barnevogn

barnevogn

Man kommer som forældre til at spendere rigtig meget tid sammen med sin barnevogn, så derfor er det en god ide at få anskaffet den helt rigtige model fra start af. Der findes rigtig mange barnevogne på markedet, og det kan være svært at finde ud af, hvilken model man skal vælge, og hvad man skal være opmærksom på.

Her guider Sikkerhedsstyrelsen Sik.dk, og Sikkerhverdag.dk til, hvad man skal overveje, inden man foretager sit køb:

Størrelse: Start med at tænke på både barn og forældres behov sammen – vil man for eksempel gerne anvende barnevognen i flere år, så skal man anskaffe en model, der har en kasse, der er mindst 80 centimeter lang. Når barnet er ældre, så vil det også selv kunne sætte sig op, så her skal man være opmærksom på, at barnet ikke kan komme til skade eller falde ud.

Stabilitet: Prøv gerne barnevognen af og se på, om modellen er stabil, når man kører med den. Barnet skal ligge godt og komfortabelt, lige meget hvor man kører.

Bevægelse: Prøv barnevognen af og mærk også efter, hvor let den er at manøvrere med. Det skal være let at køre med vognen og ikke generende.

Hjul: Barnevogne kommer med forskellige typer af hjul. Nogle har luft, hvilket giver en god affjedring men mindre fleksibilitet, hvor andre er mindre og mere drejelige, hvilket gør dem fordelagtige til byer, men mindre fordelagtige til natur. Gå efter den type, som du især vil få brug for.

Sele: Barnevognens sele er vigtig for sikkerheden – og især når barnet sover til middag alene i vognen. Vælg en barnevogn med en sele med skridt-stop og med regulering for, hvor stramt den skal sidde hen over barnet. Det er især vigtigt, at barnet ikke kan komme ud af selen ved et uheld, for så kan det komme til skade.

Kaleche: Kalechen er meget vigtig for at yde optimal beskyttelse for barnet. Den beskytter både mod sol, regn, sne og blæst, og derfor skal den dække barnet helt. Nogle modeller kommer med kalecher, der har indbygget solskærm, ventilation eller overlæder med lynlås, og disse vil give en endnu bedre beskyttelse. Læg mærke til at nogle kalecher larmer rigtig meget og kan forstyrre barnets søvn.

Lommer og opbevaring: Man kan ikke komme udenom, at når man går med en barnevogn, så er man noget bevægelseshæmmet. Gør det så let for dig selv som muligt og vælg en model, der har lommer og opbevaringsplads til for eksempel ting til barnet, håndtaske, pung og nøgler.

Håndtag: Er håndtaget let at justere, og hvordan føles materialet mod hænderne? Gå gerne efter en model med justerbart håndtag, så forældre af forskellig højde kan gå med vognen uden problemer.

Let at klappe sammen: Hvis man skal have barnevognen med i bil eller lignende, eller den skal bæres op ad trapper, så undersøg om den er let at pakke sammen. Er her tale om en kombi-vogn, hvor modellen både kan bruges som barnevogn og klapvogn, så er dette særligt vigtigt. Se også efter om det er let at afmontere tekstilerne, så de er lettere at få vasket.

Læs brugsanvisningen: Læs med fordel anvisningerne inden brug for at finde ud af, om modellen er sikker og let at få sat op. Barnevogne skal ofte samles selv, så vær sikker på at alle dele er med. Har man med en kombi-vogn at gøre, så skal det tydeligt fremgå, hvordan man ændrer modellen fra barnevogn til klapvogn eller omvendt.

Stil spørgsmål i butikken: Giv dig god tid, når du vælger barnevognen og spørg personalet, hvis du er i tvivl.

Tilbehør: Barnevogne vil komme med forskelligt tilbehør såsom blandt andet lift, pusletaske og søskendeplatform, så se efter hvad du har brug for. Man vil ofte også have brug for både regnslag og myggenet.

Brugt barnevogn: Hvis man anskaffer sig en brugt barnevogn, så skal man tage de samme overvejelser med i betragtning, som var det en ny model. Husk altid at få brugsanvisningen med – også selv om modellen er brugt.

Sikkerhed: Sikkerhed er et meget væsentligt aspekt – læs med i afsnittet om barnevogne og sikkerhed, der netop kommer ind på aspekterne vedrørende sikkerhed.

barnevogn og parBarnevogne og sikkerhed

Sikkerheden er noget af det vigtigste, når det kommer til barnevogne, for det er her, man lægger sit lille og skrøbelige barn, når man er ude. Derfor er det en god ide at vide lidt om sikkerhed og internationale standarder, inden man går ud og køber en barnevogn.

Sikkerhedsstyrelsen Sik.dk forklarer her, hvad man skal være opmærksom på inden for sikkerhed:

Tjek sikkerhedsmærket
Eksperterne anbefaler, at man først og fremmest kigger efter det europæiske standardmærke, som for barnevogne hedder DS / EN 1888, og det er forbrugerens garanti for, at modellen lever op til sikkerhedsreglerne. Vær dog opmærksom på, at hvis man køber sin barnevogn brugt, så er den ofte af ældre dato og vil derfor måske ikke overholde de nye sikkerhedskrav. Man bør også altid se nærmere på brugsanvisningen inden køb, for det er den, der skal guide en til at gøre vognen klar. Se efter om instrukserne er klare og tydelige.

Se efter vognens konstruktion
Man bør tage betragterbrillerne på, når man inspicerer barnevognen inden køb. Man bør nemlig lægge mærke til, om vognens stel og konstruktion virker solid, for det er den, der skal bære barnet. Se også efter om der er skarpe kanter, eller åbninger som kan udgøre en fare for barnet, eller om barnet let kan falde ud eller komme i klemme. Barnets fingre er nemlig små og kan hurtigt komme i klemme i både kalechen, ryglæn eller fodstøtte.

Bremser
Se også efter om vognens bremse er velfungerende, for det er meget vigtigt, at du kan stoppe vognens bevægelse – især hvis man bor inde i en trafikeret by eller skal gå ned ad bakker. Vær også sikker på at barnet aldrig kan nå bremsen selv. Nogle bremser larmer en del og giver et ubehageligt ryk, når de aktiveres, og nogle bremser kan være svære at tilgå.

Størrelse
Se efter om barnevognens størrelse passer til barnets størrelse, og er der plads til, at barnet kan vokse? Hvis man planlægger at anvende vognen i et par år, så bør liggelængden i hvert fald være 80 centimeter. Tjek også om vognens egen størrelse gør den klodset og besværlig at håndtere. Skal man for eksempel benytte barnevognen i busser og toge, så skal den være både let og meget håndterbar. Hvis man skal meget ud i naturen, så bør barnevognen have en god affjedring, da der her ofte er meget ujævnt, og barnet skal kunne ligge godt uanset underlag.

Prøv vognen af
Køb som udgangspunkt ikke en barnevogn, som du ikke har afprøvet i praksis først. Bed om lov i butikken til at tage en prøvetur ude på fortovet, så den ikke kun afprøves i butikken, hvor forholdene er optimale. Føl efter hvordan den ligger i hænderne, og om den er let at manøvrere rundt med. Husk på at der er stor forskel på, om en lille person på 50 kilo og 155 centimeter eller en stor person på 100 kilo og 2 meter skal skubbe vognen. Vognen skal nemlig passe til den eller dem, som skal gå med den.


Barnevogne og reklamationer

barnevogn ved søerneEn barnevogn er et forbrugerprodukt ligesom både vaskemaskiner, fjernsyn, barbermaskiner, hårtørrere eller brødristere er, og derfor skal man også være opmærksom på aspekter som returret, fortrydelsesret og reklamationer generelt, før man køber.

Baseret på råd fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen på Forbrug.dk guider vi her til, hvad man som forbruger bør kende til:

Brugt eller ny?

Først skal man gøre op med sig selv, om man ønsker en ny eller en brugt barnevogn. Der er ofte penge at spare ved at købe en brugt, men med en brugt vogn får man ofte ikke de samme garantier som med en ny.

Dernæst skal man også gøre op med sig selv, om man ønsker at købe en barnevogn i en fysisk butik eller via internettet:

Ved køb af barnevogn på internettet – 14 dages fortrydelsesret og 2 års reklamationsret

Der kan være flere grunde til at købe sin barnevogn online, for der findes der ofte et stort udbud til favorable priser.

Hvis man vælger at købe sin barnevogn via internettet, så har man som udgangspunkt 14 dages fortrydelsesret på købet. Det betyder, at hvis man fortryder sit køb inden de 2 uger, så kan man få pengene tilbage – man skal dog selv betale for at få vognen sendt retur til forhandleren, og læg mærke til at det ikke er helt billigt, når det gælder så stor en genstand som en barnevogn.

Opdager man dog, at der er fejl på barnevognen, som ikke er selvforskyldt, så har man stadig 2 års reklamationsret. Det betyder, at forhandleren skal tilbyde at reparere vognen eller ombytte den.

Ved køb af barnevogn i butik – butikkens egne regler gælder

Der er også fordele ved at købe sin barnevogn i en fysisk butik, for her kan man få lov til at afprøve modellen først.

Hvis man køber sin barnevogn i en butik, så skal man være opmærksom på, at man ikke får en automatisk returret. Mange butikker tilbyder det dog, således at man kan levere vognen tilbage og enten få pengene retur eller bytte til en anden vare, men det er ikke påkrævet. Man vil dog altid kunne få oplyst butikkens regler omkring returret, før man køber. Det vil ofte også fremgå af bonen.

Læg mærke til at en bestilling i en fysisk butik lovmæssigt set også er en aftale om køb, og derfor gælder der de samme bindende regler, selv om man ikke har modtaget varen endnu eller måske endda heller ikke har betalt varen.

Butikkerne er selv i deres gode ret til at bestemme forholdene omkring returret. De fleste steder vil det være et krav, at barnevognen både er ubrugt og i original stand, så den igen kan sælges som ny, og så skal man selvfølgelig kunne fremvise en bon.

De fysiske butikker vil også fra tid til anden have udsalgsvarer, og her vil der ofte ikke være returret på varerne – dette skal også altid fremgå tydeligt, så forbrugerne ikke er i tvivl.

Hvis man derimod opdager, at der er fejl eller mangler på barnevognen, som ikke er selvforskyldt, så er butikken ansvarlig for varen, og det betyder, at de enten skal tilbyde at reparere varen eller bytte den. I en fysisk butik har man også altid 2 års reklamationsret.

Gem altid bonen

Under alle omstændigheder er det vigtigt at gemme bonen og andre dokumenter, som følger med ved køb af barnevognen – det er nemlig dem, der er din sikkerhed, hvis man skulle opleve problemer med vognen hen ad vejen.


Sådan vedligeholder du din barnevogn

barnevogn vedligeholdelseNogle vælger et købe en helt ny barnevogn, andre en brugt og nogle forældre har allerede en stående efter det første barn – men fælles for alle typer er, at man skal huske at vedligeholde dem. Forhandleren Pixizoo forklarer i det følgende, hvordan man bedst vedligeholder sin barnevogn:

Ikke kun for syns skyld

Eksperterne forklarer, at vedligeholdelsen af barnevognen ikke kun foretages for at få vognen til at se pænere og nyere ud – det er også for barnets sikkerheds skyld. Eksperterne forklarer også, at med den rette vedligeholdelse så kan en barnevogn sagtens holde til både det første, andet og tredje barn.

Vask af tekstiler

De fleste tekstiler i barnevognen kan fjernes og vaskes i maskinen – ofte ved 40 grader, og det er derfor vigtigt med regelmæssig vask af både betrækket og de resterende tekstiler. Husk på at barnet ligger sammen med dem ofte hver dag i flere timer. De tekstiler, som ikke kan fjernes og kalechen, bør i stedet tørres af med en fugtig klud.

Vask af stel

Stellet på barnevognen skal også rengøres, og dette kan sagtens gøres samtidig med bilvasken, for man kan anvende samme sæbeformer til de to køretøjer. Efter vasken bør man jævnligt smøre stellet også for at undgå rust – husk på at barnevognen jo ofte er ude og det gerne hele året.

Har man problemer med et knirkende stel, så anbefaler eksperterne, at man blot sprayer lidt silikone-spray på de knirkende dele. Husk også at smøre stellet regelmæssigt efter det er blevet rengjort. Husk især alle de bevægelige led såsom bremse og affjedringer.

Vask af hjul

En barnevogn er ude i al slags vejr, og især hjulene bliver hårdt medtaget. Det gælder specielt i de kolde måneder med slud, sne, sjap, mudder og vejsalt. Fjern skidt og snavs fra hjulene regelmæssigt og vask dem med sæbevand – men husk at tørre dem grundigt bagefter for at undgå rust.

Smør dem også jævnligt med olie, gerne af den syrefri slags. Læg også mærke til dækkene – ligesom med cykeldæk – for de skal være hårde og pumpede, hvis her er tale om lufthjul. Helt pumpede dæk gør det både lettere for den voksne at skubbe vognen, men det forlænger også barnevognens levetid.

Beskyt vognen mod vejret

Som nævnt bliver en barnevogn udsat for lidt af hvert rent vejrmæssigt, men man kan tage forholdsregler, så vejret påvirker barnevognens levetid og vedligeholdelse så lidt som muligt. I solrige perioder kan solen påvirke stoffet og få det til at falme, så hvis det er muligt, så sæt barnevognen i skyggen (også for barnets skyld selvfølgelig).

Skønt de fleste barnevogne er imprægnerede fra producentens side, så kan man ikke være sikker på, at tekstilerne er helt vandtætte. Undgå derfor for meget kontakt med fugt ved at dække vognen til med et regnslag, når det regner eller sner.

Fugt har også den virkning, af efter længere tid kan det give fugtskader som i værste tilfælde skimmelsvamp.

Når barnevognen har været ude i dårligt vejr, så bør man altid tørre den af, når man kommer hjem.

Luft vognen godt igennem

Når et varm-indpakket barn lægges ned i en kold barnevogn, kommer der også fugt og kondens, og det kan man ikke undgå. Sørg derfor for at lufte barnevognen godt igennem, når den ikke anvendes og tag madrassen ud, når barnet ikke ligger i vognen – kondensen kan nemlig ligesom fugt på længere sigt i værste fald føre til skimmelsvamp.

Hvis det er muligt, så opbevar barnevognen indendørs, når den ikke bruges. Så beskyttes den mod vind og vejr, og den holdes relativt opvarmet, hvilket mindsker kondensen.

Overfyld ikke barnevognen

Alle barnevogne har en maksimum-belastning, som man ikke bør overskride. Lad derfor være med at fylde vognen med for mange tunge indkøbsposer eller med storebror eller storesøster. Ellers kan barnevognen begynde at køre skævt og blive ødelagt.

Eksperterne foreslår, at man generelt foretager vedligeholdelse af barnevognen en gang om måneden, men man bør altid huske vedligeholdelsen i det daglige også – for eksempel at undgå sol, regn og sne og at tørre stellet af, når barnevognen har været ude i fugtigt vejr.


Gode råd til når dit barn skal sove udenfor

barnevogne udenforBørn kan have godt af at sove udendørs i den friske luft, da det giver en bedre søvn, men mange forældre er bekymrede ved at skulle lade barnet ligge ude i kulden. Især fordi små børn ikke selv kan fortælle, om de fryser eller sveder. Men hvis man tager sine forholdsregler, så er der ikke noget at være bekymret for.

Baseret på ekspertviden fra både Livsstil.tv2.dk og Dr.dk, suppleret af de lægefaglige eksperter hos både Sundhedsstyrelsen.dk og Sundhedsplejersken.dk guider vi her til råd og tips.

Pas på de helt små børn: Børn under 12 måneder (og især under 6 måneder) tåler ikke så meget kulde som ældre børn, og de vil typisk ikke give lyd fra sig heller eller bevæge sig ret meget. Derfor kan de ligge længe og blive alt for kolde. Pas derfor på med at lægge helt små børn udenfor længe ad gangen – specielt hvis det er koldt. Husk at et helt lille barn vil ligge meget stille, og i kolde tider vil ingen bevægelse gøre, at barnet hurtigere bliver koldt.

Kan sove ude meget tidligt: Som tommefingerregel siger man, at barnet kan sove udendørs efter omkring 5-6 uger.

Individuelle behov: Nogle børn vil trives godt med at sove udendørs, og andre gør ikke. Se efter barnets individuelle behov og lad det diktere, hvor barnet skal sove.

Kun raske børn skal sove ude: For tidligt fødte børn eller børn med kroniske sygdomme bør ikke sove udendørs.

Maksimum 2 timer: Barnet børn ikke sove udendørs i mere end 2 timer – og mindre hvis det er koldt. Se regelmæssigt til barnet.

barnevogn i sneMinus 10 grader er grænsen: Det er fint at lade barnet sove udendørs, selv om det er vinter. Men barnet bør ikke sove udendørs, hvis temperaturen kommer ned under minus 10 grader.

Beskyt mod vind og vejr: Placér barnevognen med det sovende barn i et område med læ og beskyt den mod regn, sne og direkte sol. Undgå også steder med træk.

Giv barnet det rigtige tøj på: Rigtig påklædning er vigtigt, når barnet skal sove udendørs. Ifør barnet hue, ærmer og vanter, når det er koldt, så både hoved og hænder er beskyttet. Mærk jævnligt efter at barnet hverken fryser eller sveder – hvis det er vådt eller svedigt i nakken eller foran på brystet, så sveder det, og hvis nakken eller brystet er koldt, så fryser det.

Hvis det er varmt udenfor, så skal barnet ikke have hue på, da det så ikke vil kunne komme af med varmen. Det vil ofte også være nok med en bodystocking eller undertrøje i varme perioder.

Dyne eller pose: I kolde tider kan man lægge en dyne rundt om barnet, og med en dyne skal barnet også have godt med tøj på. I en sovepose kan man nøjes med lidt mindre tøj.

Pas på huden: Barnets ansigt vil ikke være tildækket, men huden er sart og skal passes på. Brug helst en fedtcreme, der er vandfri, da vand kan give frostskader på huden. Lotion indeholder også en del vand, så det bør man også undgå.

Drop stofbleen over barnevognens åbning: Mange forældre hænger en stofble hen over åbningen i barnevognen, men det anbefaler eksperterne ikke. Det øger nemlig temperaturen og fugtigheden inde i vognen, og det er ikke hensigtsmæssigt for barnet.

Myggenet: Hvis det er sommer, kan det være en god ide at hænge et myggenet over barnevognen – pas dog på, for myggenettet er også med til at holde på varmen og gøre klimaet for varmt i sommervarmen.  

Sådan skal barnet klædes på: Alt efter årstid skal barnet have forskelligt tøj på, og lag-på-lag metoden er det letteste. Det bør iføres i denne rækkefølge: Ble, bodystocking, hue, kortærmet og tynd bluse i bomuld, korte og tynde bukser i bomuld, bluse med lange ærmer i bomuld, sparkedragt med fødder i bomuld, ulden trøje med lange ærmer, vanter, sokker og dyne.

Gode råd til når dit barn skal sove indenfor

Når dit barn skal sove indendørs, er der flere ting, du kan gøre for at hjælpe dem med at falde i søvn og sove godt igennem natten.

En af de ting, du kan overveje, er at bruge en slyngevugge. En slyngevugge kan have en beroligende virkning på dit barn og hjælpe dem med at falde i søvn hurtigere. Hvis du bruger en slyngevugge, er det vigtigt at følge sikkerhedsanvisningerne og brugsanvisningerne nøje for at undgå skader.

Udover at bruge en slyngevugge, er det også en god ide at etablere en fast rutine omkring sengetid. Det kan hjælpe dit barn med at forstå, at det er tid til at falde i søvn, og at det er en vigtig del af deres dag. Din sengetidsrutine kan inkludere aktiviteter som et bad, børstning af tænder, læsning af en bog eller syngende en godnatsang.

Det er også vigtigt at skabe en behagelig og tryg atmosfære i dit barns soveværelse. Temperaturen bør være behagelig, og der bør være en passende mængde lys og støj. Nogle børn kan lide en lille natskylampe, mens andre foretrækker totalt mørke. Det er også en god ide at have en god madras og pude, så dit barn kan sove komfortabelt.

Endelig kan det være en god ide at undgå skærmtid og aktiviteter, der kan få dit barn til at føle sig ophidset eller overstimuleret kort før sengetid. Skærme som smartphones, tablets og computerskærme udsender blåt lys, som kan forstyrre søvnen og gøre det sværere at falde i søvn.


Barnevognen med på ferie?
Dette skal du være opmærksom pålufthavn

Selv om man har et lille barn i familien, kan man sagtens alligevel komme ud at rejse – og også hvis den valgte destination kræver, at man skal ud at flyve. Der er dog nogle regler, som gælder, og det store rejsebureau Tui.dk forklarer her, hvad man skal være opmærksom på:

Må man tage barnevognen eller klapvognen med i flyvemaskinen?

Der findes ikke et entydigt svar til dette spørgsmål, for det afhænger af hvilket flyselskab, man flyver med, plus hvor stor barnevognen er. Derfor anbefales det, at man kontakter det enkelte flyselskab eller konsulterer deres hjemmeside for at få det endelige svar.

De forskellige barnevogne og klapvogne kommer nemlig også i meget forskellige mål, og der vil være modeller, der er så små, at de faktisk kan medbringes som håndbagage.

Hvordan får jeg barnevognen med på flyveturen?

barnevogn på flyverenHvis barnevognen eller klapvognen overholder flyselskabets mål, men ikke kan gå som håndbagage, så skal den checkes ind som specialbagage. Dette vil ofte foregå via special-skranker i lufthavnen og dermed ikke der, hvor kufferterne bliver checket ind. For at beskytte barnevognen på turen kan man også anskaffe sig en transporttaske til formålet, eller der findes også plasticposer, som er skabt til specialbagagen. Tui.dk anbefaler også, at man tager hjulene af, hvis det er muligt – både for barnevognens egen sikkerhed og af hensyn til anden bagage.

Tui.dk anbefaler desuden at anvende en bæresele eller slynge til barnet efter check-in, som både giver mere frihed til at håndtere anden bagage og eventuelt også taxfree handel, hvis man ønsker det. En slynge eller bæresele er også let håndterbar ombord på flyet.

Tips til rejser med barnevogn

Tui.dk forklarer, at når man rejser udenlands, så er det en rigtig god ide med en barnevogn eller klapvogn, som er så let og smal som muligt – det gør det også lettere på længere gåture. Tui.dk forklarer endvidere, at hvis man rejser sydpå, så skal man huske at være opmærksom på at have en god kaleche, så barnet ligger helt beskyttet mod den stærke sol, som her er hårdere mod barnets sarte hud end solen i de nordiske lande.

Når man rejser udenlands med barnevogn eller klapvogn, så skal man også huske på, at fodgænger- og fortovsforholdene ikke altid er, som man er vant til hjemmefra. Fortovene er ofte ujævne, mangelfulde eller med høje kantsten, og det kan være besværligt at manøvrere vognen rundt.

Tui.dk bemærker afslutningsvis, at det ofte er muligt at leje barnevogne eller klapvogne på rejsemålet, så derfor behøver man ofte ikke engang tage sin egen vogn med.


testSådan testes barnevogne

Det store, britiske testmagasin Which.co.uk har testet både barnevogne og klapvogne, og det har de gjort igennem mere end 50 år. Her forklarer de, hvad de især lægger vægt på, når det kommer til bedømmelsen af hver model:

Sikkerhed

Sikkerheden er utrolig vigtig, når det kommer til valg af barnevogn, og derfor er sikkerhedsaspektet et af de parametre, som Which.co.uk lægger allermest vægt på. Hver model bliver udsat for flere krævende tests for at se, om de lever op til de fastsatte standarder. Der testes også for kvælningsfarer, og om lemmer kan komme i klemme.

Udholdenhed

Which.co.uk tester også modellernes udholdenhed ved at sætte hver model (med indhold svarende til barnets vægt) fast på et løbebånd for at se, hvor mange kilometer de kan klare. I denne del af testen testes modellerne for, om de kan klare distancen fra London til Birmingham – nemlig 206 kilometer.

Komfort

Which.co.uk lægger også stor vægt på barnets komfort, når det ligger i barnevognen eller sidder i klapvognen. Når man køber en vogn, der hævder, at barnet kan være i den fra fødsel til for eksempel 10 kilo, så forventer man, at dette netop kan lade sig gøre.

Which.co.uk tester dette og ser blandt andet på, om man kan flytte på sædet, om der findes nok støtte til barnet, og om der er nok plads til, at barnet kan ligge forsvarligt i vognen.

Håndterbarhed

Which.co.uk undersøger vognene for, hvordan de er fysisk i brug, og om de er komfortable at gå med for den voksne. Modellerne testes ved at navigeres igennem en bestemt rute, der er fyldt med forhindringer, som man finder i dagligdagen – for eksempel underlag af grus, ujævne græsplæner, skarpe hjørner og kantsten. Håndtagene testes desuden også for komfort og funktionalitet.

Især klapvogne hævder desuden ofte, at de kan klappes sammen ved hjælp af kun en enkelt hånd, og eksperterne undersøger, om dette faktisk er sandt.


Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Alt for Damerne 🇩🇰

Alt for Damerne leverer alt lige fra guides til viden, ideer og inspiration om børn, skønhed, mad, sundhed, mode, motion m.m. Derudover laver Alt for Damerne også tests og anmeldelser af diverse forbrugerprodukter. De har blandt andet lavet en stor test med 11 forskellige barnevogne heriblandt Bugaboo Buffalo. Du kan læse hele testen her.

Daily Mail 🇬🇧

Daily Mail er en britisk tabloidavis fra 1896. Avisen udkommer i en fysisk version, men der er også en online side. På begge medier kan der findes nyheder om alt lige fra kultur til sport, underholdning og forbrugerliv. Der kan også findes flere tests og anmeldelser af forskellige forbrugerprodukter. Daily Mail har blandt andet lavet en stor test med 8 barnevogne heriblandt Bugaboo Fox Stroller. Du kan læse hele testen her.

Forbrugerlab.dk 🇩🇰

Forbrugerlab.dk er websiden for testcenteret Forbruger-Laboratoriet i Danmark, og eksperterne herfra udfører forskellige tests af forbrugerprodukter, som den almindelige forbruger anvender i dagligdagen.

Her har Forbrugerlab.dk testet barnevognen Trille Dream Light. Du kan læse mere hos Forbrugerlab.dk her.

Jyllands-posten.dk 🇩🇰

Jyllands Posten er en af de 3 førende morgenaviser i Danmark sammen med Berlingske Tidende og Politiken. Jyllands Posten er grundlagt tilbage i 1871 og udkommer stadig hver dag.

Avisen beskæftiger sig hovedsageligt med nyheder fra ind- og udland, men har også fokus på både sport, kultur, debat og erhverv. Jyllands Posten har også fokus på forbrugerliv og livsstil, og i den forbindelse har avisen her testet 11 forskellige barnevogne inklusiv modellerne Baby Trold Star og Emmaljunga Big Star Supreme. Hvis du ønsker at læse mere om testen, kan du klikke på dette link. I testen kan du ligeledes finde en anmeldelse af Bugaboo Buffalo.

Jyllands-Posten.dk har ligeledes testet og anmeldt Babytrold Star, som de har givet en anbefaling.

Klikk.no 🇳🇴

Klikk.no er en stor norsk forbruger-webside, som foretager et stort antal forbrugertests, og det inkluderer produkter inden for både hus, hjem, have, bil, teknologi, mode og helse. Her har Klikk.no testet klapvognen Baby Jogger City Elite Single. Du kan læse hele testen hos Klikk.no her.

Littlebabygear.com 🇺🇸

Littlebabygear.com er en amerikansk blog ejet af en mor, der ønsker at hjælpe nybagte forældre med at finde det rette babyudstyr til deres behov. Derudover tester og anmelder Littlebabygear.com også en masse babyudstyr. Her er Bugaboo Fox Stroller blevet anmeldt. Du kan læse hele testen her.

Madeformums.com 🇺🇸

Den amerikanske webside Madeformums.com skriver om alt lige fra graviditet til fødsler og amning. De anmelder desuden også et hav af børneprodukter såsom Bugaboo Fox Stroller. Du kan læse hele testen her.

Råd & Rön 🇸🇪

Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön beskæftiger sig med adskillige sider af svenskernes forbrugerliv, som blandt andet inkluderer generelle forbrugerinformationer men også tests af forskellige forbrugerprodukter. Råd & Rön har her testet forskellige barnevogne og klapvogne.

Ønsker du at læse mere, kan du klikke på dette link. Læg dog mærke til at fuld adgang til testens specifikke resultater kræver abonnement. Hvis man kun ønsker at se resultatet af en enkelt test, kan man købe sig adgang til testene enkeltvis.

Stiftung Warentest 🇩🇪

Den tyske testside Stiftung Warentest tester et væld af forskellige forbrugerprodukter hver eneste dag. Resultaterne af disse test bliver udgivet på deres hjemmeside til gavn for forbrugerne. De har blandt andet lavet en stor test med 14 barnevogne heriblandt Bugaboo Cameleon. Du kan læse hele testen her.

Barnetsunivers.dk 🇩🇰

Barnetsunivers.dk er et dansk online-magasin for forbrugerliv og livsstil. Eksperterne fra Barnetsunivers.dk udfører i den forbindelse forskellige tests af forbrugerprodukter, som anvendes i hverdagen – og målgruppen er især børnefamilier.Her har Barnetsunivers.dk testet flere forskellige barnevogne. Du kan læse hele artiklen her.

Which.co.uk 🇬🇧

Which.co.uk er Englands største forbrugermagasin med visionen om at være forbrugernes forlængede arm og hjælper i dagligdagen og sørge for, at forbrugeren får den bedst mulige viden inden køb af produkter. Which.co.uk tester løbende et stort udvalg af forbrugerprodukter, og her gælder det en test af barnevognen Stokke Trailz.

Ønsker du at læse mere om testen, kan du klikke på dette link. Læg dog mærke til at fuld adgang til testens specifikke resultater kræver abonnement.

Which.co.uk har ligeledes testet og anmeldt barnevognen Bugaboo Buffalo. Du kan læse hele testen her.

Ydermere har de også testet og anmeldt Bugaboo Fox 2 og Bugaboo Donkey 3 Mono.

Læs hele anmeldelsen af Bugaboo Fox 2 her.

Læs hele anmeldelsen af Bugaboo Donkey 3 Mono her.

Mbeans.com 🇺🇸

Den amerikanske blog Mbeans.com skriver om alt, hvad der omhandler børn og babyer. Derudover tester og anmelder de også forskellige børneprodukter heriblandt barnevogne. Her har de testet Bugaboo Fox 2, som de har givet en anbefaling. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Motherandbaby.co.uk 🇬🇧

Det britiske magasin Motherandbaby.co.uk skriver om alt inden for verdenen om børn og babyer. På siden er det muligt at finde artikler, guides samt anmeldelser af diverse børneprodukter. I denne omgang har de testet Bugaboo Donkey 3 Mono, som de har givet 4 ud af 5 stjerner. Ønsker du at læse hele anmeldelsen, kan du klikke ind her.

Strollerbase.com 🇺🇸

Strollerbase.com er et magasin, der skriver om alt, hvad man har brug for at vide om barnevogne, klapvogne samt meget mere. Derudover tester og anmelder de også disse produkter, hvor de her har testet Bugaboo Fox 2. Du kan læse hele anmeldelsen her.


Tidligere anmeldte produkter, der er udgået

Herunder kan du se de produkter, der tidligere har været fremhævet, men som det ikke er lykket os at finde forhandlere af. Produkterne er i artiklen i håbet om, at informationen kan være til gavn for dig som læser.


Bugaboo Donkey 3 Mono

✅ Godt førstehåndsindtryk hos Englands største testmagasin Which.co.uk
✅ 4 ud af 5 stjerner hos det britiske magasin Motherandbaby.co.uk

Bugaboo Donkey 3 Mono

Bugaboo Donkey 3 Mono er blevet testet og anmeldt af de to ekspertkilder Which.co.uk og Motherandbaby.co.uk, som begge er begejstrede for barnevognen. De to eksperter er især glade for modellen på grund af dens høje kvalitet og nemme styring. Til gengæld er de mindre imponerede over barnevognens brede styr.

Barnevogn af høj kvalitet, ifølge eksperterne

Ifølge eksperterne er Bugaboo Donkey 3 Mono en god barnevogn, der er ”af meget høj kvalitet”. Eksempelvis skriver eksperterne fra Motherandbaby.co.uk, at barnevognen er ”nem at manøvrere rundt med”, samt at ”byggekvaliteten er helt i top”. Eksperterne fremhæver ydermere, at Bugaboo Donkey 3 Mono ”er super lydløs”. De afprøvede modellen i både byen samt på landeveje, og den fungerede godt på de forskellige former for underlag.

De hæfter sig desuden ved, at barnevognen ”var super komfortabel” både for barn og forældre. Alt i alt anbefaler eksperterne fra Motherandbaby.co.uk derfor modellen til andre mødre, der har brug for en ny barnevogn.

Rummelig barnevogn

Med Bugaboo Donkey 3 Mono får man en rummelig barnevogn med et liggemål på 80 centimeter, der vokser sammen med barnet. Barnevognen kan nemlig bruges fra fødslen og op til omkring tre år eller 17 kilo.

Samtidigt kan modellen nemt omdannes til en Duo eller Twin ved tilkøb af et ekstra sæde eller lift. Da det er en kombivogn, er det ligeledes muligt at benytte den både som en barnevogn samt som en klapvogn, når barnet bliver større. Man kan nemt tage barnevognen med på farten, da den er sammenklappelig og vejer blot 13 kilo.

Bugaboo Donkey 3 Mono har desuden en solskærm i XXL med et vindue og et integreret luftigt panel, så barnet konstant har det behageligt. Kalechen er udstyret med en UPF 50+ solbeskyttelse.

Nem at manøvrere

Bugaboo Donkey 3 Mono er nem at manøvrere selv med én hånd, og når den er fuldt læsset. Takket være de drejelige forhjul, den stramme svingradius og det justerbare håndtag er barnevognen komfortabel at køre med. Forhjulene er 25 centimeter, og baghjulene er 30 centimeter.

Derudover kan barnevognen anvendes på alle former for underlag med de store skumfyldte dæk. Disse dæk gør turen behagelig for både barn og forældre. Det er ydermere muligt at konvertere dækkene til fremadgående hjul, så turen bliver nemmere gennem både sne og sand.

Sidst men ikke mindst kommer Bugaboo Donkey 3 Mono med opbevaringsplads i form af en sidekurv ved siden af sædet til en taske eller indkøbsvarer. Det vendbare sæde kan desuden lægges helt ned og justeres med få klik, mens ryggen kan justeres i højden. 

Specifikationer ved Bugaboo Donkey 3 Mono:
🔴 Højde: 91 centimeter (sammenklappet)
🔴 Bredde: 60 centimeter (sammenklappet)
🔴 Dybde: 24 centimeter (sammenklappet)
🔴 Totalvægt: 13 kilo
🔴 Liggemål: 80 centimeter
🔴 Hjultype: 25 centimeter forhjul og 30 centimeter baghjul
🔴 Antal hjul: 4
🔴 Justerbart håndtag: Ja

Fordele ved Bugaboo Donkey 3 Mono:
 Sammenklappelig
Vokser med barnet
Nem at manøvrere
Praktisk solskærm
Opbevaringsplads


Babynor Ydun

✅ 4,7 stjerner ud af 5 hos den danske forhandler Coop.dk 
Babynor Ydun 

Bliver de danske mærker såsom Stork, Odder og Emmaljunga for dyre til dit budget, så findes der også gode og billigere modeller på markedet. Denne barnevogn fra Babynor lever fint op til de dyreste på markedet, men har en mere overskuelig pris.

Forbrugerne har givet barnevognen fra Babynor anmeldelser hos forhandleren Coop.dk. Her er forbrugerne ovenud tilfredse med barnevognen, der scorer hele 4,7 stjerner ud af 5.

I forbrugernes anmeldelser roses barnevognen for at være kompakt og let at klappe sammen. Den er nem at navigere rundt med, fordi de praktiske drejehjul foran letter køreoplevelsen. En forbruger skriver blandt andet om barnevognen: ”Vi er fuldt ud tilfredse med købet og har modtaget den fedeste vogn med god plads og stabilitet samt flot design”.

God plads og smarte funktioner
Med barnevognen fra Babynor kommer i hurtigt afsted på hyggelige ture med den lille. Liggemålet er hele 97 cm i denne barnevogn, der giver den ekstra lang brugstid. Det betyder, at barnevognen kan bruges til middagssøvnen helt op til barnet er 3 år.

Madrassen kommer med i købet, men det er en tyndere madras, der med fordel kan skiftes ud til en mere komfortabel og blød udgave. Der følger et behageligt skumryglæn med, der kan knappes fast til bunden af barnevognen. Når barnet er fyldt 6 måneder, kan ryglænet give en behagelig siddeplads og mulighed for bedre udsyn, når I kører en tur.

Kalechen er stor og har et integreret solsejl og myggenet til at beskytte barnet. Den faste bund har praktiske huller for ventilation, så der er god udluftning, når den lille tager sig en lur.

Babynor Ydun vs. markedet
Sammenlignet med andre modeller på markedet klarer denne fint opgaven til det halve af, hvad mere kendte mærker såsom Stork og Emmaljunga tager for deres barnevogne. Det er særligt hos forbrugerne et plus, at barnevognen lever op til deres forventninger uden at vælte budgettet.

Denne model er derfor i forhold til markedet et oplagt valg, hvis du har et mere begrænset budget til barnevognen. Den har mange af de samme fine funktioner som dyrere barnevogne såsom blandt andet drejehjul foran, langt liggemål, justerbart styr og indbygget myggenet og solsejl. Du får derfor et godt og funktionelt produkt, hvis du vælger denne model fra Babynor.

Specifikationer ved Babynor Ydun:
🔴 Højde: 97 centimeter (sammenklappet)
🔴 Bredde: 63 centimeter (sammenklappet)
🔴 Dybde: 31 centimeter (sammenklappet)
🔴 Totalvægt: 16 kilo
🔴 Vægt, barnevognskasse: 7 kilo
🔴 Liggemål: 97 centimeter
🔴 Hjultype: Luft hjul
🔴 Antal hjul: 4
🔴 Justerbart håndtag: Ja

Fordele ved Babynor Ydun:
Ekstra langt liggemål
Velegnet til bykørsel
Meget let og kompakt klappet sammen
Med integreret myggenet og solsejl i kalechen
Drejehjul foran


Babytrold X-cellent 

Babytrold X-cellent

Flot og klassisk barnevogn

Babytrold X-cellent kommer i et traditionelt udseende i et mørkt og enkelt design, som ikke stjæler meget fokus. Modellen er designet til at være let at anvende for forældrene, så den især er let at have med at gøre på køreturen, og så er den også let at klappe sammen og folde ud igen efter behov – derfor er denne model også fordelagtig, hvis man for eksempel bor i lejlighed eller har bil og dermed har brug for at ændre på indstillingerne ofte. Babytrold X-cellent kommer med også et smart letvægtsstel, som øger håndterbarheden og gør modellen lettere at bære på.

Sikker model

Hvis man hører til de forældre, som går meget op i kemi og miljø i forhold til barnet, så vil Babytrold X-cellent være et godt valg. Modellen er nemlig designet til ikke at indeholde skadelige kemikalier, som kan påvirke barnet, og så er modellen også designet til at leve op til lovkravene i henhold til sikkerhed, så man kan være helt tryg ved at lægge sit barn i denne vogn.

Der findes også en velfungerende bremse på Babytrold X-cellent, som både bremser på forhjul og baghjul.

God til ujævnt terræn

Babytrold X-cellent kører på lufthjul, hvilket gør, at denne model vil være god til at køre på ujævnt terræn, og de måler 14 tommer. Det betyder, at hjulene er rimelig store, hvilket vil gøre køreturen mere smidig.

Modellen kommer desuden med et justerbart håndtag med EKO-læder, hvilket gør, at forældre af forskellige højder kan gå behageligt med vognen og justere den efter behov. Babytrold X-cellent kommer også med en smart sammenfoldelig kaleche, som både har ventilation og solkappe. På opbevaringsfronten findes der både lommer i kalechen og på siden af vognen til både små og lidt større objekter.

Specifikationer ved Babytrold X-cellent
🔴 Højde: 95 centimeter (sammenklappet)
🔴 Bredde: 60 centimeter (sammenklappet)
🔴 Dybde: 30 centimeter (sammenklappet)
🔴 Totalvægt: 15 kilo
🔴 Vægt, barnevognskasse: 8 kilo
🔴 Liggemål: 97 centimeter
🔴 Hjultype: Lufthjul på 14 tommer
🔴 Antal hjul: 4
🔴 Justerbart håndtag: Ja 

Fordele ved Babytrold X-cellent:
Flot og klassisk barnevogn
Let at klappe sammen
Model med letvægtsstel
14 tommer lufthjul
Kaleche med ventilation


Odder Vida

✅ ennemsnitlig anmeldelse hos det svenske forbrugermagasin Råd & Rön

Odder Vida 

Når det kommer til danskproducerede barnevogne, så er det danske mærke Odder svært at komme udenom. De er kendt for at lave smukke og funktionelle barnevogne i den dyre ende.

Let at klappe sammen og praktisk at have med på farten

Barnevognen Vida har mange fine detaljer integreret i det strømlinede look, som man kender fra Odder Barnevognsfabrik. Deres produkter er grundigt testet for kemi, og alle enkeltdele såsom lynlåse og sytråd bliver ligeledes testet. Stellet er fremstillet i aluminium og er let og praktisk. Med to trin er barnevognen kompakt klappet sammen, og hjulene kan let tages af og klikkes på igen.

Drejelige forhjul sikrer en optimal køreoplevelse, der gør den lettere at navigere rundt med. Dækkene er punkterfri, så du ikke skal bekymre dig om det. Styret er lavet med et håndsyet læderovertræk, og du kan selv indstille højden af styret, så det passer til dig. Sammen med de gode støddæmpere får du en endnu bedre kørekomfort. Med et indvendigt liggemål på hele 97 cm kan dit barn nyde at sove i barnevognen, indtil det er helt op til 2,5 til 3 år gammelt.

Odder Vida vs. markedet

Har du et ønske om en smuk og funktionel danskdesignet barnevogn, så er Odder et godt valg. Denne model klarer sig flot i tests trods den lille fejl i komponenterne, og den har mange fine detaljer.

Bagagekurven på denne model adskiller sig fra andre modeller i oversigten. Den består af to separate tasker i net, du klikker på stellet under barnevognskassen. Det kan være kompliceret at afmontere taskerne, hvis de er meget fyldte.

Forbrugerne er splittede, om de finder den anderledes bagagekurv praktisk eller ej. Det er derfor en smagssag, om du foretrækker denne model med nettasker eller en klassisk bagagekurv under din barnevogn.

Specifikationer ved Odder Vida:
🔴 Højde: 109 centimeter (sammenklappet)
🔴 Bredde: 58 centimeter (sammenklappet)
🔴 Dybde: 34 centimeter (sammenklappet)
🔴 Totalvægt: 16 kilo
🔴 Vægt, barnevognskasse: 5 kilo
🔴 Liggemål: 97 centimeter
🔴 Hjultype: Punkterfrie hjul
🔴 Antal hjul: 4
🔴 Justerbart håndtag: Ja

Fordele ved Odder Vida:
Letvægtsstel lige til at klappe sammen
Dansk kvalitet
Med drejelige forhjul
Praktisk opbevaring i net under barnevognskassen
Justerbart læderhåndstyr


Trille Hippa Light

Trille Hippa Light 

Fra den danske producent Trille kommer denne barnevogn kaldet Hippe Light. Som navnet antyder er dette en letvægtsmodel, der i særdeleshed egner sig til bykørsel med de praktiske drejehjul. Barnevognen er let at navigere rundt med, og du kan uden problem pakke den sammen og tage den med på farten.

Modellen Hippa Light er en meget populær barnevogn hos den danske forhandler Coolshop.dk. Her bliver der solgt mange af den billige barnevogn, der dog i kvalitet og detaljer fint kan konkurrere med dyrere barnevogne på markedet.

Lavet med øje for det danske vejr

Trille har produceret barnevogne siden 1994, og de har fokus på kvalitet og at integrere de nyeste fund indenfor barnevognsvidenskaben. Deres designs tilpasser sig dine behov, som barnet vokser, så du kan få glæde af vognen i mange år.

Hippa Light er en gennemtestet dansk barnevogn, der har klaret den internationale test EN 1888:2012, og den er ydemere testet af det danske Forbrugerlaboratorie i Danmark.

I barnevognskassen får du en madras med aftageligt og vaskbart betræk samt en god rygstøtte til den lille. Du kan justere styret efter din ønskede højde, og håndtaget er blødt og behageligt at holde ved med et betræk i læder. For at sikre den bedste luftcirkulation er kalechen med ventilation.

Alle Trilles barnevogne er designede med det danske vejr for øje. Alle deres stoffer er coatede, så de på bedste vis kan modstå vind og vejr og holde dit barn dejligt tørt.

Med til vognen følger både en matchende pusletaske og lufthjul med kuglelejer. Hvis du i stedet foretrækker massive hjul, så kan de vælges fremfor lufthjulene uden ekstra merpris.

Trille Hippa Light vs. markedet

Denne danskdesignede barnevogn lever op til de flestes ønsker om en god og funktionel barnevogn til hverdagen. Den er ikke oversigtens dyreste model, men den kan sagtens konkurrere med lignede modeller i den dyre ende.

Unikt for denne barnevogn er den integrerede vuggefunktion. Hvis du løfter barnevognskassen af stellet, så kan den blidt vugge barnet i søvn. Det er meget anvendeligt, hvis du har barnevognen med på tur, og den lille skal have en middagslur i et stille øjeblik.

Du får derfor en god barnevogn til prisen, der er udstyret med mange af de samme funktioner og detaljer, som dyrere barnevogne har.

Specifikationer ved Trille Hippa Light:
🔴 Højde: 90 centimeter (sammenklappet)
🔴 Bredde: 64 centimeter (sammenklappet)
🔴 Dybde: 40 centimeter (sammenklappet)
🔴 Totalvægt: 13,5 kilo
🔴 Vægt, barnevognskasse: 7 kilo
🔴 Liggemål: 97 centimeter
🔴 Hjultype: Punkterfrie hjul
🔴 Antal hjul: 4
🔴 Justerbart håndtag: Ja

Fordele ved Trille Hippa Light:
Kompakt og let at klappe sammen
Lavet med tanke på det danske vejr
Nem at navigere med
Justerbart styr med læderbetræk
Med vuggefunktion i barnevognskassen


Chicco Echo 

✅ Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Chicco Echo

Modellen Chicco Echo har været inkluderet i en test hvor modellen klarer sig rigtig godt. Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön, hvor Chicco Echo er blevet testet sammen med en række andre modeller.

Letvægts-klapvogn til udflugten

Chicco Echo hører til den slags klapvogn, som man kalder en rejseklapvogn (eller paraplyklapvogn), for her er tale om en klapvogn med et klassisk udseende, men som er kompakt bygget – plus en lav vægt.

Chicco Echo er dermed designet til at være smidig og let at manøvrere, og den er især fordelagtig at anvende i byer med smal plads eller måske på rejsen – modellen er nemlig også meget let at klappe sammen og tage med i bil, bus eller tog.

Bedst til jævnt terræn

Chicco Echo er således ikke skabt til at blive brugt til den ujævne skovtur som andre modeller, men den er derimod rigtig god til mere jævne overflader som asfalterede veje og fortove. Modellen har et godt og smidigt bevægelsessystem, og den kører let og gnidningsfrit.

Chicco Echo kan anvendes både til mindre og større børn (maksvægt på 22 kilo), og derfor kommer modellen også med en justerbar rygstøtte – ryglænet kan også lægges helt ned, så barnet kan tage en lur undervejs.

For at sikre at barnet siddet godt fastspændt undervejs, så findes der en justerbar 5-punkts-sele med polstring, som spænder barnet sikkert fast. En sikkerhedslås gør, at selen er helt sikker.

Let model

Chicco Echo er skabt af letvægtsmaterialer, som gør, at denne model ikke vejer ret meget – her er kun tale om 8,3 kilo, hvilket er en lav vægt – den lave vægt øger også smidigheden både under kørsel, og når modellen skal klappes sammen. Modellen kommer med en mindre kaleche, som er med til at beskytte barnet mod den værste sol eller regn – der medfølger desuden et regnslag, som kan anvendes under kraftigere regn. Chicco Echo byder også på opbevaringsmuligheder, selv om der er tale om en mindre klapvogn, da her medfølger et rummeligt indkøbsnet.

Specifikationer ved Chicco Echo
🔴 Højde: 105 centimeter (sammenklappet)
🔴 Bredde: 31 centimeter (sammenklappet)
🔴 Dybde: 26 centimeter (sammenklappet)
🔴 Totalvægt: 8,3 kilo
🔴 Hjultype: Gummihjul
🔴 Antal hjul: 4
🔴 Justerbart håndtag: Nej

Fordele ved Chicco Echo:
Letvægtsklapvogn på kun 8,3 kilo
Let at manøvrere med
God til rejsen og jævne overflader
Med justerbar 5-punkts-sele
Justerbar rygstøtte


Emmaljunga Big Star Supreme 

✅ Anbefalet af den danske avis Jyllands-posten.dk

Emmaljunga Big Star Supreme

Emmaljunga Big Star Supreme klarer sig rigtig godt i denne test, og det belønnes med et flot stempel som testvinder. Emmaljunga Big Star Supreme er desuden blevet testet af den danske avis Jyllands-posten.dk, hvor modellen også er blevet testet sammen med en række andre barnevogne.

Også her udmærker Emmaljunga Big Star Supreme sig, og den danske avis anbefaler modellen til forbrugerne.

Stilfuld og moderne model

Svenske Emmaljunga er et af de mest moderne mærker inden for barnevogne, og med modellen Emmaljunga Big Star Supreme har producenten skabt en flot og stilfuld model, der både er klassisk og enkel i designet – plus muligheden for at vælge mellem mange farver.

Man kan anvende Emmaljunga Big Star Supreme allerede fra barnet er nyfødt, og den store rummelighed gør, at barnet kan ligge i modellen, helt indtil det er omkring 3 år gammelt – liggemålet er nemlig på 97 centimeter.

Miljøvenlig model

Emmaljunga Big Star Supreme vil også være et godt valg for den miljøbevidste forbruger, for denne model er produceret ud fra helt grønne metoder på en fossilfri fabrik med flere miljøcertifikater.

Modellens inderfor er skabt af 100 procent økologisk bomuld, og hjulene er skabt af 100 procent genanvendeligt materiale. Emmaljunga Big Star Supreme kommer desuden med en ventilerende kaleche, som beskytter barnet mod vind og vejr samt et godt Supreme-letvægtsstel og store kraftige, svingbare ECCO-hjul. Modellen byder også på flere opbevaringsmuligheder, og så er håndtaget polstret og skabt til at ligge godt i hænderne.

Model med god plads, ifølge eksperterne

Eksperterne fra den danske avis Jyllands-posten.dk er meget begejstrede for Emmaljunga Big Star Supreme, som de synes er rigtig god og velfungerende. Eksperterne hæfter sig især ved, at denne model er meget rummelig med liggemål på 97 centimeter, hvilket betyder, at der er god plads til, at barnet kan vokse. Derfor mener eksperterne, at denne model er en god fremtidsinvestering også.

Herudover fremhæver eksperterne også, at Emmaljunga Big Star Supreme er udstyret med en speciel affjedring, der gør, at barnevognen gynger en smule under kørslen, hvilket stimulerer barnets søvn.

Specifikationer ved Emmaljunga Big Star Supreme
🔴 Højde: 113 centimeter (sammenklappet)
🔴 Bredde: 56 centimeter (sammenklappet)
🔴 Dybde: 36 centimeter (sammenklappet)
🔴 Totalvægt: 16,7 kilo
🔴 Vægt, barnevognskasse: 6,8 kilo
🔴 Liggemål: 97 centimeter
🔴 Hjultype: Faste gummihjul
🔴 Antal hjul: 4
🔴 Justerbart håndtag: Ja

Fordele ved Emmaljunga Big Star Supreme:
Flot og stilfuld barnevogn
Rummelig model med liggemål på 97 centimeter
Inderfor af 100 procent økologisk bomuld
Stort fokus på miljøbevidsthed
Gynger let under kørslen, så barnet bliver vugget blidt

Her kan du se en demonstrations video af Emmaljunga Big Star Supreme. Videoen er produceret af Emmaljunga: 


Baby Jogger City Elite Single 

✅ 6 ud af 6 stjerner hos den norske testside Klikk.no

Baby Jogger City Elite Single

 

.
Modellen Baby Jogger City Elite Single er blevet testet af den norske testside Klikk.no for at finde frem til, hvilke plusser og minusser denne model har.

Baby Jogger City Elite Single er derfor blevet testet på parametre såsom sikkerhed, brugervenlighed og funktionalitet, og efter testen er de norske eksperter meget begejstrede for modellen. Modellen får en maksimal topscore på 6 ud af 6 stjerner.

Klapvogn designet til den aktive forbruger

Baby Jogger City Elite Single er en flot og smart, sort klapvogn, som er designet til at blive brugt til mere end bare at blive skubbet rundt. Baby Jogger City Elite Single er nemlig ideel til den aktive forælder, der ønsker at tage barnet med ud at bevæge sig i terræn og ved løb.

Baby Jogger City Elite Single har desuden et aerodynamisk design, der gør modellen fordelagtig til bevægelse. Baby Jogger City Elite Single kommer derfor også med store gummidæk på 12 tommer, som er punkterfri, og for en helt optimal bevægelse på for eksempel en ujævn skovvej har modellen et smart 360 graders drejeligt forhjul med støddæmper.

God komfort til barnet

Baby Jogger City Elite Single er designet til at blive anvendt til det lidt større barn fra 3 år, og for at barnet kommer til at sidde godt selv i ujævnt terræn, så findes der god stødabsorption i sædet. Sædet kan desuden også justeres, så barnet næsten kan ligge ned, så det også kan få en lille lur undervejs.

Der findes også ventilation i sædet, som regulerer varmen, og så er Baby Jogger City Elite Single udstyret med vindafskærmning, så barnet ikke får blæst eller træk. Barnet holdes fast med en 5-punkts-sele med puder, og så findes der flere muligheder for opbevaring på vognen.

Aboslut testvinder, ifølge eksperterne

Baby Jogger City Elite Single er blevet testet af de norske eksperter fra Klikk.no, som er svært begejstrede for modellen. De forklarer, at denne model er virkelig god i brug, og også til ujævnt terræn og endda løb også. De fremhæver yderligere, at Baby Jogger City Elite Single har en rigtig god bevægelse med en meget let styring, og så er den utrolig nem at samle.

Baby Jogger City Elite Single modtager også roser for den gode komfort for barnet, og så går det let og hurtigt at klappe modellen sammen, hvis den skal med i bilen på tur.

Eksperterne hæfter sig endelig også ved, at Baby Jogger City Elite Single har en rigtig smart trinløs regulering af rygstøtten.

Specifikationer ved Baby Jogger City Elite Single
🔴 Højde: 85 centimeter (sammenklappet)
🔴 Bredde: 67 centimeter (sammenklappet)
🔴 Dybde: 36 centimeter (sammenklappet)
🔴 Totalvægt: 11,9 kilo
🔴 Hjultype: Gummihjul på 12 tommer
🔴 Antal hjul: 3
🔴 Justerbart håndtag: Ja

Fordele ved Baby Jogger City Elite Single:
Ideel til løbeturen
Store hjul, der ikke kan punktere
360 graders drejeligt forhjul
5-punkts-sele med puder
Mulighed for at barnet både kan ligge og sidde


Bugaboo Fox 2

✅ Godt førstehåndsindtryk hos Englands største testmagasin Which.co.uk
✅ Anbefalet af den amerikanske blog Mbeans.com
✅ 8.5 ud af 10 stjerner hos magasinet Strollerbase.com

Bugaboo Fox 2

Bugaboo Fox 2 er blevet testet og anmeldt af tre ekspertkilder, hvilket inkluderer Which.co.uk, Mbeans.com og Strollerbase.com. Alle eksperter er begejstrede for barnevognen, som de har givet henholdsvis en anbefaling samt 8,5 ud af 10 stjerner.

Dette har de blandt andet gjort, da det er en god og solid barnevogn, som er nem at folde sammen og have med på farten. Selvom eksperterne generelt er vilde med Bugaboo Fox 2, nævner de, at modellen er forholdsvis dyr.

Must-have for moderne mødre, ifølge eksperterne

Ifølge eksperterne er Bugaboo Fox 2 en ”stor og solid” barnevogn, der kan klare alle former for underlag uden problemer. Eksperterne fra Mbeans.com skriver eksempelvis, at modellen ”kan foldes ned til en relativt lille størrelse, så det er nemt at tage den ind og ud af bilen”.

Derudover forklarer eksperterne fra Strollerbase.com, at Bugaboo Fox 2 ”er et must-have for en moderne mor”, selvom at den er forholdsvis dyr, da ”du skal købe en masse ting separat”. Til gengæld mener de, at den er pengene værd, hvis ens budget er til det.

Eksperterne fremhæver ydermere, at Bugaboo Fox 2 er ”klar til at blive brugt allerede fra fødslen, indtil barnet ikke længere har brug for den”, hvilket de mener er et kæmpe plus.

Barnevogn med stabil kørsel

Med Bugaboo Fox 2 får man en barnevogn med en stabil og jævn kørsel på alle underlag for både barn og for forældre takket være de store hjul og affjedringen. Vognen har 21,5 centimeter låsbare og drejelige forhjul samt 30 centimeter store baghjul.

Samtidigt har barnevognen et liggemål på 80 centimeter og er forholdsvis let med en vægt på blot 9,9 kilo. Den kan ydermere klappes sammen, så den kan tages med i bilen, hvilket er optimalt, når man skal på tur eller besøge venner og familie. Selv i sammenfoldet stand kan barnevognen stå af sig selv.

I og med at barnevognen kan bruges med en del forskelligt tilbehør, er det muligt at tilpasse den alt efter ens livsstil og behov. Man kan eksempelvis tilkøbe alt lige fra et ståbræt til børn til fastgørelige tasker. Der medfølger et klapvognssæde ved køb af modellen, da det er en kombivogn, så den både kan bruges som barnevogn og som klapvogn.

Mange praktiske funktioner

Bugaboo Fox 2 er udstyret med mange praktiske funktioner heriblandt en solkaleche med kiggevindue, udluftningspanel og UPF 50+ solbeskyttelse. Det er ydermere muligt at lægge det vendbare sæde helt ned og justere det med et enkelt klik. Sædet kan også lænes helt tilbage via et håndtag.

Endvidere kommer Bugaboo Fox 2 med et håndtag, der kan justeres i højden op til 20 centimeter. Det gør, at vognen kan bruges af alle. Alt stoffet kan desuden tages af og på og kan vaskes alt efter behov. Den komfortable 5-punktssikkerhedssele er ligeledes nem at justere.

Sidst men ikke mindst har Bugaboo Fox 2 en stor kurv, der rummer op til 10 kilo, indbyggede lommer i kurven samt en lift med to ekstra lommer. Der er derfor masser af opbevaringsplads til indkøb, pusletaske m.m.

Specifikationer ved Bugaboo Fox 2:
🔴 Højde: 90 centimeter (sammenklappet)
🔴 Bredde: 60 centimeter (sammenklappet)
🔴 Dybde: 47 centimeter (sammenklappet)
🔴 Totalvægt: 9,9 kilo
🔴 Liggemål: 80 centimeter
🔴 Hjultype: 21,5 centimeter forhjul og 30 centimeter baghjul
🔴 Antal hjul: 4
🔴 Justerbart håndtag: Ja

Fordele ved Bugaboo Fox 2:
Stabil kørsel på alle underlag
Meget opbevaringsplads
Praktisk solkaleche
Letvægtsmodel
Kan klappes sammen


FAQ

Hvilken barnevogn skal man vælge?
Det er vidt forskelligt fra familie til familie, hvad ens behov og præferencer for barnevognen er. Nogle bud på alsidige og praktiske barnevogne er derfor blandt andet modellerne Odder North, Babytrold Star og Bugaboo Donkey 3 Mono. Barnevognene er blevet anbefalet af en række forskellige testsider.
Hvordan vælger jeg den rette barnevogn?
Når du skal vælge den rette barnevogn, så er der flere ting, som du bør overveje. For eksempel bør du overveje kvaliteten af og prisen på barnevognen. Det kan være en fordel at vælge en god model, sådan at du potentielt kan bruge den i længere tid til flere børn.
Hvor lang tid bruger børn barnevogne?
Der er ingen officielle regler for, hvornår børn vokser fra deres barnevogne. Dog er vognene bygget til, at børnene kan ligge deri til de er omkring 2 – 3 år gamle. Derfor er det op til dig at vurdere, hvornår dit barn er klar til at komme op ad barnevognen.
Hvornår kan mit barn sidde foran i barnevognen?
Når dit barn bliver omkring seks til ni måneder gammelt, så bliver det automatisk mere interesseret i tingene omkring sig. Derfor kan det være en fordel at sætte barnet, så det er front ud ad til, når det når den alder. På den måde kan barnet orientere sig bedre.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme