Barnevogn Test 2019 – De bedste barnevogne ifølge eksperterne – Testvinder Guide

1

Denne artikel handler om tests af forskellige barnevogne, hvor vi har analyseret officielle eksperttests for at viderebringe informationer om, hvilke modeller som ifølge eksperterne er de bedste på markedet.

Her er i alt tale om en række barnevogne, hvor vi under hvert produkt inddrager forskellige eksperttests og forklarer, hvad eksperterne fremhæver af minusser og plusser ved hver model.

Til denne test af barnevogne er her således tale om et bredt udvalg af ekspertkilder, som inkluderer det danske forbrugerråd Tænk, den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön samt testsiderne/magasinerne Which.co.uk, Testfamilien.dk, Klikk.no og Forbrugerlab.dk og den danske avis Jyllands-posten.dk.

Hvis man ønsker at læse mere om testene og testkilderne, så findes der til sidst i denne artikel en liste over links til de undersøgelser, som vi henviser til.

Denne barnevogn test indeholder:
🔸 Overblik over de barnevogne som klarer sig bedst i forskellige tests 
🔸 Overblik over 3 alternative modeller i form af klapvogne 
🔸 Guide til hvad du skal overveje, før du køber barnevogn 
🔸 Information omkring barnevogne og sikkerhed og reklamationer 
🔸 Guide til at vedligeholde barnevognen 
🔸 Råd til hvad man skal være opmærksom på, når barnet skal sove udenfor 
🔸 Tips til hvordan man bedst får barnevognen med på ferie 
🔸 Viden om hvordan barnevogne testes 
🔸 Gennemgang af de tests, vi har undersøgt samt links til eventuel videre læsning

Bemærk venligst at Forbrugsguiden ikke selv tester produkterne, men vi samler derimod resultaterne af uvildige tests, så forbrugeren nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Barnevogn Test 2019 – Her er de 8 bedste

I nedenstående sektion finder du de barnevogne der klarer sig bedst i test. Forbrugsguiden har analyseret en række ekspert tests og viser dig her alle de bedste modeller, ifølge eksperterne. Du finder også prissammenligning af de forskellige barnevogne, så du nemt og hurtigt kan få et overblik over de billigste forhandlere.


Britax Smile 2 

✅ Testvinder hos det svenske testmagasin Bäst i Test

Britax Smile 2

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.995,00 Kr. 0,00 Kr. 3.995,00 Kr. Læs mere

 

Modellen Britax Smile 2 er blevet testet af det svenske testmagasin Bäst i Test, hvor modellen er blevet undersøgt og evalueret sammen med en række andre barnevogne.

De svenske eksperter vurderer, at Britax Smile 2 er en rigtig god barnevogn, og det munder ud i, at Bäst i Test giver Britax Smile 2 et fornemt stempel som testvinder.

Smart kombi-vogn til at tage med på farten

Britax Smile 2 ligner ikke en traditionel barnevogn men er mere en form for kombi-vogn med et klapvognsagtigt design.

Modellen er dog designet til at kunne anvendes som barnevogn, hvilket betyder, at man sagtens kan anvende Britax Smile 2 til sit nyfødte barn. Man skal dog huske at anvende en barnevognslift til den nyfødte, som skal bruges, indtil barnet er omkring 6 måneder.

Britax Smile 2 er designet til at give mere frihed i hverdagen med små børn, så derfor er modellen både smal og kommer med store, luftfyldte hjul, som giver en behagelig og let køretur med god affjedring.

Britax Smile 2 er designet til at blive brugt til hverdag, og derfor kommer modellen også med det smarte Click & Go-system, som gør, at man let kan ”klikke” liften fast også. Modellen kan også anvendes efter spædbarnsalderen og nu med rygstøtte, som er justerbar. Den kan således anvendes, helt op til barnet er omkring 3 år.

Til alle vejrforhold

Britax Smile 2 er også skabt til at blive brugt i al slags vejr. Modellen har en beskyttende skærm samt klæde, der beskytter barnet i både regn, blæst, sne og sol. Dertil kommer kalechen, som er ekstra stor, og den er smart sammenklappelig og let at håndtere. Kalechen har dertil en integreret solbeskyttelse med UPF faktor 50 samt et vindue, så barnet både kan se ud, og forælderen kan holde øje med barnet.

For at sikre at barnet sidder fast og ikke kommer til skade, så findes der også en justerbar 5-punkts-sele, som passer til barnet, helt op til det vejer 17 kilo. Britax Smile 2 giver også gode opbevaringsmuligheder, når man er på farten, for der findes en rummelig kurv, der kan indeholde op til 7 kilo – dermed kan man både medbringe stort og småt til barnet eller egne ting.

God at manøvrere med, ifølge eksperterne

Britax Smile 2 er blevet testet af det svenske testmagasin Bäst i Test, og modellen kåres til testvinder, da eksperterne er særdeles begejstrede for modellen. Eksperterne forklarer, at modellen har mange plusser, og de fremhæver især, at modellen har en rigtig god bevægelighed og er let at manøvrere rundt med.

Modellen roses også for de smarte, drejelige forhjul, som øger fleksibiliteten, og så forklarer eksperterne desuden, at Britax Smile 2 har et godt, affjedrende stel samt et godt greb.

Specifikationer ved Britax Smile 2:
🔴 Højde: 89 centimeter (sammenklappet)
🔴 Bredde: 57 centimeter (sammenklappet)
🔴 Dybde: 38 centimeter (sammenklappet)
🔴 Totalvægt: 13 kilo
🔴 Hjultype: Lufthjul
🔴 Antal hjul: 4
🔴 Justerbart håndtag: Ja

Fordele ved Britax Smile 2:
🔵 Kombi-vogn der med lift kan bruges fra fødslen af
🔵 God affjedring i de store lufthjul
🔵 Click & Go-rejsesystem
🔵 Ekstra stor beskyttende kaleche
🔵 Med justerbar sele for øget sikkerhed

Her kan du se en video af, hvad du får med i pakken, når du køber en Britax Smile 2 barnevogn: 

https://www.youtube.com/watch?v=dg3M6Gey0KA

Babytrold X-cellent 

✅ Topscorer hos det danske forbrugerråd Tænk

Babytrold X-cellent

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
5.499,00 Kr. 0,00 Kr. 5.499,00 Kr. Læs mere

 

Modellen Babytrold X-cellent er blevet testet i en stor test af barnevogne, som er udført af det danske forbrugerråd Tænk. Her er modellen blevet undersøgt og vurderet ud fra specifikke parametre sammen med en række andre barnevogne, og eksperternes vigtigste nedslagspunkter er blandt andet sikkerhed, brugervenlighed, håndterbarhed og holdbarhed.

Babytrold X-cellent klarer sig rigtig godt i Tænks test, og det belønner de danske eksperter med en flot topplacering i testen.

Flot og klassisk barnevogn

Babytrold X-cellent kommer i et traditionelt udseende i et mørkt og enkelt design, som ikke stjæler meget fokus.

Modellen er designet til at være let at anvende for forældrene, så den især er let at have med at gøre på køreturen, og så er den også let at klappe sammen og folde ud igen efter behov – derfor er denne model også fordelagtig, hvis man for eksempel bor i lejlighed eller har bil og dermed har brug for at ændre på indstillingerne ofte.

Babytrold X-cellent kommer med også et smart letvægtsstel, som øger håndterbarheden og gør modellen lettere at bære på.

Sikker model

Hvis man hører til de forældre, som går meget op i kemi og miljø i forhold til barnet, så vil Babytrold X-cellent være et godt valg. Modellen er nemlig designet til ikke at indeholde skadelige kemikalier, som kan påvirke barnet, og så er modellen også designet til at leve op til lovkravene i henhold til sikkerhed, så man kan være helt tryg ved at lægge sit barn i denne vogn.

Der findes også en velfungerende bremse på Babytrold X-cellent, som både bremser på forhjul og baghjul.

God til ujævnt terræn

Babytrold X-cellent kører på lufthjul, hvilket gør, at denne model vil være god til at køre på ujævnt terræn, og de måler 14 tommer. Det betyder, at hjulene er rimelig store, hvilket vil gøre køreturen mere smidig.

Modellen kommer desuden med et justerbart håndtag med EKO-læder, hvilket gør, at forældre af forskellige højder kan gå behageligt med vognen og justere den efter behov. Babytrold X-cellent kommer også med en smart sammenfoldelig kaleche, som både har ventilation og solkappe. På opbevaringsfronten findes der både lommer i kalechen og på siden af vognen til både små og lidt større objekter.

Specifikationer ved Babytrold X-cellent
🔴 Højde: 95 centimeter (sammenklappet)
🔴 Bredde: 60 centimeter (sammenklappet)
🔴 Dybde: 30 centimeter (sammenklappet)
🔴 Totalvægt: 15 kilo
🔴 Vægt, barnevognskasse: 8 kilo
🔴 Liggemål: 97 centimeter
🔴 Hjultype: Lufthjul på 14 tommer
🔴 Antal hjul: 4
🔴 Justerbart håndtag: Ja 

Fordele ved Babytrold X-cellent:
🔵 Flot og klassisk barnevogn
🔵 Let at klappe sammen
🔵 Model med letvægtsstel
🔵 14 tommer lufthjul
🔵 Kaleche med ventilation


Emmaljunga Big Star Supreme 

✅ Testvinder hos det danske forbrugerråd Tænk
✅ Anbefalet af den danske avis Jyllands-posten.dk

Emmaljunga Big Star Supreme

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

 

Modellen Emmaljunga Big Star Supreme har været inkluderet i en stor test af barnevogne, som er udført af de danske eksperter fra forbrugerrådet Tænk. I denne test er Emmaljunga Big Star Supreme sammen med en række andre barnevogne fra forskellige mærker blevet testet ud fra specifikke parametre, hvorefter der er blevet givet en samlet score.

Emmaljunga Big Star Supreme klarer sig rigtig godt i denne test, og det belønnes med et flot stempel som testvinder. Emmaljunga Big Star Supreme er desuden blevet testet af den danske avis Jyllands-posten.dk, hvor modellen også er blevet testet sammen med en række andre barnevogne.

Også her udmærker Emmaljunga Big Star Supreme sig, og den danske avis anbefaler modellen til forbrugerne.

Stilfuld og moderne model

Svenske Emmaljunga er et af de mest moderne mærker inden for barnevogne, og med modellen Emmaljunga Big Star Supreme har producenten skabt en flot og stilfuld model, der både er klassisk og enkel i designet – plus muligheden for at vælge mellem mange farver.

Man kan anvende Emmaljunga Big Star Supreme allerede fra barnet er nyfødt, og den store rummelighed gør, at barnet kan ligge i modellen, helt indtil det er omkring 3 år gammelt – liggemålet er nemlig på 97 centimeter.

Miljøvenlig model

Emmaljunga Big Star Supreme vil også være et godt valg for den miljøbevidste forbruger, for denne model er produceret ud fra helt grønne metoder på en fossilfri fabrik med flere miljøcertifikater.

Modellens inderfor er skabt af 100 procent økologisk bomuld, og hjulene er skabt af 100 procent genanvendeligt materiale.

Emmaljunga Big Star Supreme kommer desuden med en ventilerende kaleche, som beskytter barnet mod vind og vejr samt et godt Supreme-letvægtsstel og store kraftige, svingbare ECCO-hjul.

Modellen byder også på flere opbevaringsmuligheder, og så er håndtaget polstret og skabt til at ligge godt i hænderne.

Model med god plads, ifølge eksperterne

Eksperterne fra den danske avis Jyllands-posten.dk er meget begejstrede for Emmaljunga Big Star Supreme, som de synes er rigtig god og velfungerende.

Eksperterne hæfter sig især ved, at denne model er meget rummelig med liggemål på 97 centimeter, hvilket betyder, at der er god plads til, at barnet kan vokse. Derfor mener eksperterne, at denne model er en god fremtidsinvestering også.

Herudover fremhæver eksperterne også, at Emmaljunga Big Star Supreme er udstyret med en speciel affjedring, der gør, at barnevognen gynger en smule under kørslen, hvilket stimulerer barnets søvn.

Specifikationer ved Emmaljunga Big Star Supreme
🔴 Højde: 113 centimeter (sammenklappet)
🔴 Bredde: 56 centimeter (sammenklappet)
🔴 Dybde: 36 centimeter (sammenklappet)
🔴 Totalvægt: 16,7 kilo
🔴 Vægt, barnevognskasse: 6,8 kilo
🔴 Liggemål: 97 centimeter
🔴 Hjultype: Faste gummihjul
🔴 Antal hjul: 4
🔴 Justerbart håndtag: Ja

Fordele ved Emmaljunga Big Star Supreme:
🔵 Flot og stilfuld barnevogn
🔵 Rummelig model med liggemål på 97 centimeter
🔵 Inderfor af 100 procent økologisk bomuld
🔵 Stort fokus på miljøbevidsthed
🔵 Gynger let under kørslen, så barnet bliver vugget blidt

Her kan du se en demonstrations video af Emmaljunga Big Star Supreme. Videoen er produceret af Emmaljunga: 

https://www.youtube.com/watch?v=Zua1PMxZjX8

Babytrold Star 

✅ Anbefalet hos den danske avis Jyllands-posten.dk

Babytrold Star 

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

 

Modellen Babytrold Star er blevet testet af den danske avis Jyllands-posten.dk i en test sammen med 10 andre modeller, hvor formålet var at finde frem til de bedste modeller.

Sammen med de øvrige modeller er Babytrold Star blevet testet på parametre som design, funktionalitet, holdbarhed og anvendelighed, og efter testen vurderer eksperterne, at Babytrold Star er en rigtig velfungerende barnevogn. Derfor fremhæver avisen modellen for mange gode egenskaber og anbefaler denne model til forbrugerne.

Model med smart letvægtsstel

Babytrold Star har et klassisk og enkelt design og er en danskproduceret barnevogn, som er skabt til at give forældrene så meget frihed som muligt med en barnevogn.

Modellen er nemlig skabt med et letvægtsstel, som gør det lettere at klappe barnevognen sammen, hvis man enten skal have den med i bilen eller op i en opgang.

Modellen er også skabt til at kunne køre på alle typer af underlag med store lufthjul, som giver en så god affjedring som muligt.

Plads til at barnet kan vokse

Babytrold Star har et liggemål på 96 centimeter, hvilket betyder, at barnet kan vokse i modellen. Kassen er også sammenklappelig, og så er den polstret med et vaskbart betræk, som gør modellen så hygiejnisk som muligt. Der er netop også fokus på ventilation, som holder både barnevognen fri for urenheder samt giver den optimale temperatur til barnet, for modellen har ventilationshuller i bunden samt også ventilation i kalechen.

Der medfølger også en kurv til opbevaring, og så kommer Babytrold Star med et smart, regulerbart og læder-polstret styr, så det kan passe til både den høje og lave forælder.

Luksusmodel, ifølge eksperterne

Babytrold Star er blevet testet sammen med 10 andre modeller i Jyllands-posten.dk’s test af barnevogne, og eksperterne er meget begejstrede for denne model. De forklarer, at denne model dog ikke er i den prisvenlige ende af skalaen, men til gengæld er pengene givet godt ud, da Babytrold Star ifølge eksperterne både er langtidsholdbar og har et virkelig flot design.

Herudover lægger eksperterne vægt på, at Babytrold Star har en smart lynlås i for-læderet, hvilket giver en lettere adgang til barnet under kørslen, og så er kalechen rigtig god for barnet, da den både har ventilation og skygge.

Specifikationer ved Babytrold Star
🔴 Højde: 97 centimeter (sammenklappet)
🔴 Bredde: 63 centimeter (sammenklappet)
🔴 Dybde: 31 centimeter (sammenklappet)
🔴 Totalvægt: 15 kilo
🔴 Vægt, barnevognskasse: 7 kilo
🔴 Liggemål: 96 centimeter
🔴 Hjultype: Lufthjul på 14 tommer
🔴 Antal hjul: 4
🔴 Justerbart håndtag: Ja

Fordele ved Babytrold Star:
🔵 Klassisk, danskproduceret barnevogn
🔵 Letvægtsstel
🔵 Langt liggemål
🔵 Vaskbart betræk
🔵 Ventilation i både bund og kaleche


Emmaljunga Duo Edge

✅ Testvinder hos Forbrugerrådet Tænk

Emmaljunga Duo Edge

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

 

Emmaljunga Duo Edge er blevet testet og anmeldt af det danske forbrugerråd Tænk, der har lavet en test af flere barnevogne. Her er barnevognen blevet vurderet ud fra diverse parametre, hvor eksperterne er mest imponerede over modellens sikkerhed, at den kører godt samt barnevognskassen liggemål.

Barnevognen Emmaljunga Duo Edge klarer sig så godt i Forbrugerrådet Tænks test, at de ender med at kåre modellen som testvinder.

Eksperterne fra Forbrugerrådet Tænk bemærker dog et par ulemper ved barnevognen. De nævner blandt andet, at barnevognen er ret stor og tung samt, at brugerne oplevede, at sammenklapningen var en smule besværlig.

Kan bruges til nyfødte og op til 3-årsalderen

Modellen Emmaljunga Duo Edge kan alt det, som man har brug for, når det kommer til en barnevogn, der kan bruges til de helt små samt de lidt større børn. Denne model kan nemlig anvendes af både nyfødte og børn helt op til 3-årsalderen.

Med både en liggedel og et sæde er der ligeledes mulighed for sikkert og nemt at bytte mellem en barnevognskasse og en klapvognsdel, når barnet bliver ældre og større. Det er nemlig en kombineret barnevogn og klapvogn, hvorfor man ikke behøver at udskifte den lige med det samme, jo større barnet bliver.

Derudover er Emmaljunga Duo Edge en rummelig kombivogn, der kommer med både klapvognssæde, barnevognskasse, en madras, et insektnet, et solsejl m.m. Der medfølger derfor alle de produkter, som man har brug for, når det kommer til en barnevogn.

Selve insektnettet og solsejlet er indbygget i kalechen. Der er desuden mulighed for at åbne kalechen for at få mere udluftning til barnevognen, hvis dette ønskes.

Miljøvenlig og bæredygtig barnevogn

Med Emmaljunga Duo Edge får man en barnevogn med stellet Duo S Competition stel. Dette stel kommer med 100 % genanvendelige samt punkterfrie ECCO-hjul. Desuden er indholdet af kemikalier meget lavt, hvilket er en fordel. Det er derfor en oplagt mulighed, hvis man ønsker en miljøvenlig barnevogn.

Stellet har desuden svingbare forhjul, og der er ligeledes mulighed for at vende klapvognsdelen begge veje rundt. Man kan vælge mellem 6 forskellige stel afhængig af, hvad der passer bedst til ens ønsker.

Barnevognskassen, der medfølger ved køb af Emmaljunga Duo Edge, er med patenteret Thermobase-bund.

Nem og håndterbar barnevogn

Emmaljunga Duo Edge er kendt for at være en barnevogn, der er nem at håndtere selv med en hånd – også selvom den er forholdsvis stor og tung. Desuden er den også rummelig.

Modellen Emmaljunga Duo Edge kører på lufthjul, hvilket betyder, at barnevognen er velegnet til at køre på ujævnt terræn.

Håndtaget er et teleskophåndtag, og kan derfor justeres, hvis der er højdeforskelle på de personer, der kører med barnevognen. Ryglænet kan også justeres både op og ned, så barnet altid har en behagelig liggestilling.

Specifikationer ved Emmaljunga Duo Edge:
🔴 Højde: 88 centimeter (sammenklappet)
🔴 Bredde: 56 centimeter (sammenklappet)
🔴 Dybde: 38 centimeter (sammenklappet)
🔴 Totalvægt: 11,1 kilo
🔴 Vægt, barnevognskasse: 5,6 kilo
🔴 Liggemål: 79 centimeter
🔴 Hjultype: Lufthjul
🔴 Antal hjul: 4
🔴 Justerbart håndtag: Ja

Fordele ved Emmaljunga Duo Edge:
🔵 Kaleche med indbygget insektnet og solsejl
🔵 Robuste lufthjul
🔵 Kan anvendes af nyfødte og børn op til 3 år
🔵 Kombivogn med barnevogn og klapvogn
🔵 100 % genanvendelige samt punkterfrie ECCO-hjul


Stokke Trailz 

✅ Anbefalet af testsiden Testfamilien.dk
✅ God bedømmelse hos det danske forbrugerråd Tænk
✅ Testvinder hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön
✅ Anbefalet af det britiske testmagasin Which.co.uk

Stokke Trailz klapvogn

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

 

Modellen Stokke Trailz er blevet testet af hele 4 forskellige testpaneler, som stammer fra både Danmark, Sverige og Storbritannien – og alle har de forbrugertests eller forbrugerliv som omdrejningspunkt. Der er tale om den danske testside Testfamilien.dk og det danske forbrugerråd Tænk, samt den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön og det store britiske testmagasin Which.co.uk.

Alle 4 ekspertkilder er enige om, at Stokke Trailz er en rigtig god barnevogn, og derfor får modellen flotte kommentarer og karakterer med på vejen.

God kombi-vogn til mange formål

Stokke Trailz er ikke en barnevogn i traditionel forstand, men mere en kombi-vogn. Modellen er smart og kompakt, og modellen har et højtplaceret sæde og bærelift for at kunne skabe en bedre kontakt mellem forældre og barn. Stokke Trailz er designet til at blive anvendt både i hverdagen og på tur, og den er meget let at have med sig. Herudover er modellen konstrueret solidt, så den kan holde til lidt af hvert. Stokke Trailz kan desuden anvendes lige fra fødslen af.

Til den aktive familie

Stokke Trailz vil især være et godt valg for den aktive familie, for modellen er designet til at blive anvendt på alle terræner – både asfalt, grus, græs, skovveje og mindre stier. Modellen er nemlig meget fleksibel i designet, og så har den en god affjedring i hjulene, som gør, at barnet altid får den højest mulige komfort.

Stokke Trailz er dermed skabt til at blive brugt meget og også anvendes udendørs i al slags vejr, og de 2 forskellige dæktyper – klassisk og terrændæk – øger brugen udendørs.

God på alle fronter, ifølge eksperterne

Stokke Trailz er blandt andet blevet testet af den danske testside Testfamilien.dk, og her vurderes det, at denne model er i absolut topklasse og virkelig præsterer godt på alle aspekter. Det fremhæves blandt andet, at her er tale om en virkelig flot vogn, og så er der blevet gjort meget ud af detaljerne. Stokke Trailz er desuden stort set ”idiotsikker”, når det kommer til at samle og sætte modellen sammen, da eksperterne vurderer, at man ikke kan samle modellen forkert.

Det bemærkes også, at modellen kører rigtig godt – både på de klassiske hjul og terrænhjul – og så fylder modellen ikke ret meget i hverdagen, men dog er den meget rummelig.

Desuden hæfter eksperterne sig også ved, at det er virkelig smart, at man oven i købet kan tilkøbe en masse ekstraudstyr såsom parasol, kopholder, tæppe, køreposer og nedkølere.

Specifikationer ved Stokke Trailz
🔴 Højde: 140 centimeter (sammenklappet)
🔴 Bredde: 63,5 centimeter (sammenklappet)
🔴 Dybde: 41 centimeter (sammenklappet)
🔴 Totalvægt: 14,3 kilo
🔴 Hjultype: Lufthjul, klassiske og terrændæk
🔴 Antal hjul: 4
🔴 Justerbart håndtag: Ja

Fordele ved Stokke Trailz:
🔵 Smart og moderne kombi-vogn
🔵 Solid vogn, der kan anvendes fra fødslen af
🔵 Med både klassiske- og terrænhjul
🔵 Designet til den aktive familie med god affjedring
🔵 Let at samle og god bevægelse

Her kan du se en præsentationsvideo af Stokke Trailz barnevognen: 

https://www.youtube.com/watch?v=kn2_XhDK88U

Bugaboo Fox Stroller

Anbefalet hos Littlebabygear.com
3 ud af 5 stjerner hos den britiske avis Daily Mail
5 ud af 5 stjerner hos det amerikanske magasin Madeformums.com

Bugaboo Fox

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
9.250,00 Kr. 0,00 Kr. 9.250,00 Kr. Læs mere

 

Bugaboo Fox er blevet testet af i alt 3 forskellige ekspertkilder, som inkluderer Littlebabygear.com, den britiske avis Daily Mail samt det amerikanske magasin Madeformums.com. De 3 ekspertkilder har testet barnevognen på alt lige fra brugervenlighed til sikkerhed.

Eksperterne bemærker især, at barnevognen kommer med et væld af funktioner, der gør det til en brugervenlig og praktisk model. Desuden nævner Littlebabygear.com, at materialet er af topkvalitet.

Dog bemærker ekspertkilderne, at Bugaboo Fox har en ret høj pris, hvilket, ifølge eksperterne, er den største ulempe.

Kombivogn med letvægtsstel

Bugaboo Fox er en model, der kan sammenlignes med modellen Bugaboo Buffalo. Bugaboo Fox er nemlig, ligesom Bugaboo Buffalo, en stilren barnevogn, der er produceret med henblik på at være komfortabel og behagelig for både barnet og forældrene.

Endvidere er Bugaboo Fox også en kombivogn, hvorfor der er mulighed for at anvende den som både en barnevogn samt en klapvogn.

Modellen Bugaboo Fox er forsynet med et letvægtsstel, hvilket betyder, at den er nem at håndtere. Barnevognen er produceret til at være en solid og robust barnevogn, men det forhindrer den ikke i at være håndterbar. Bugaboo Fox vejer nemlig mindre end 10 kilo – helt præcist 9,9 kilo, hvilket er en forholdsvis lav vægt for en kombivogn.

Praktisk kombivogn med flere justeringsmuligheder

Bugaboo Fox bliver kaldt for en ’luksusmodel’ af eksperterne fra Madeformums.com. Dette gør de ikke mindst på grund af dens attraktive design, men også fordi, at den er så nem og håndterbar, hvad enten man bruger den i byen eller på landet. Kombivognen kan desuden vælges i flere forskellige farver, hvorfor der er mulighed for at vælge den farve, som man er mest vild med.

Yderligere findes der flere justeringsmuligheder ved Bugaboo Fox. Der er nemlig mulighed for at justere kalechen, der er beskyttende og rummelig samt mulighed for at klappe den sammen efter brug. Der medfølger også en del tilbehør, hvorfor man ikke behøver at tilkøbe en masse, da det allerede medfølger ved køb af kombivognen.

Bevægelig model med svingbare forhjul

Bugaboo Fox kommer med 4 store hjul, der sørger for, at kombivognen er bevægelig og fleksibel. Desuden sikrer hjulene, at der er mulighed for at anvende vognen på de fleste underlag, selvom det er et forholdsvist ujævnt terræn.

Der er ligeledes mulighed for at justere håndtaget, hvorfor flere mennesker kan anvende barnevognen uanset højde. Yderligere kommer Bugaboo Fox med en stor og let tilgængelig vognkurv under barnevognskassen.

Specifikationer ved Bugaboo Fox:
🔴 Højde: 88 centimeter (sammenklappet)
🔴 Bredde: 60 centimeter (sammenklappet)
🔴 Dybde: 23 centimeter (sammenklappet)
🔴 Totalvægt: 9,9 kilo
🔴 Liggemål: 80 centimeter
🔴 Hjultype: Faste hjul. Forhjulene er svingbare.
🔴 Antal hjul: 4
🔴 Justerbart håndtag: Ja

Fordele ved Bugaboo Fox:
🔵 Kan bruges som barnevogn og klapvogn
🔵 Svingbare forhjul
🔵 God til forskellige overflader
🔵 Vejer blot 9,9 kilo
🔵 Stilren barnevogn

Her kan du se en præsentation af Bugaboo Fox:

https://www.youtube.com/watch?v=RANU56Mwogw

Emmaljunga NXT90

Populær barnevogn

Emmaljunga NXT90

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

 

Emmaljunga NXT90 er en af de mest populære barnevogne på markedet. Barnevognen er produceret i Sverige med et moderne skandinavisk design. Designet er derfor både stilrent og moderne.

Ved køb af Emmaljunga NXT90 får man en kombivogn, der kan bruges som både en barnevogn og en klapvogn. Derudover kan modellen anvendes til nyfødte samt til, når barnet er en smule ældre.

Praktisk og fleksibel kombivogn

Emmaljunga NXT90 er forsynet med et rummeligt og ergonomisk sæde, der sørger for, at barnet altid vil ligge og sidde behageligt, hvad enten man anvender barnevognskassen eller klapvognsdelen.

Selve klapvognssædet er vendbart, hvorfor man selv kan vælge, om sædet skal være mod forældrene eller fremad vendt. For maksimal komfort kommer klapvognssædet yderligere med 4 forskellige positioner.

Endvidere er Emmaljunga NXT90 kendt for at være en fleksibel kombivogn, da den kan laves om, så der er plads til 2 børn. For at gøre dette, skal man dog tilkøbe NXT Go Double Adapter.

Robust og solid model med justerbar affjedring

Da modellen kommer med en komfortabel kørekomfort med en justerbar affjedring, er man sikret en kombivogn, der er behagelig at køre både for forælderen samt for barnet.

Emmaljunga NXT90 er en meget stærk og robust model, der kan sammenklappes til at være meget lille og kompakt. Der er derfor mulighed for at opbevare kombivognen i hjemmet, da den ikke fylder meget. Man kan også pakke modellen med i bilen, hvis bagagerummet er stort nok.

I det første halve år er der desuden mulighed for at benytte sig af NXT Supreme Bag eller NXT Bag, der sælges separat, hvis dette ønskes.

Justerbar kaleche og ergonomisk styr

Med Emmaljunga NXT90 er der mulighed for at justere kombivognen, så den passer til både ens eget samt barnets behov.

Man kan nemlig justere kalechen, hvad enten barnet skal have lidt eller meget udluftning. Kalechen kommer med både ventilation, et insektnet samt et solsejl.

Endvidere kan man justere håndtaget, da det er et teleskophåndtag. Teleskophåndtaget er fremstillet, så det er ergonomisk, da der er mulighed for at justere det, så der er plads til ens ben samt, så håndtaget bliver tilpasset til ens højde.

Specifikationer ved Emmaljunga NXT90:
🔴 Højde: 80 centimeter (sammenklappet)
🔴 Bredde: 48 centimeter (sammenklappet)
🔴 Dybde: 18 centimeter (sammenklappet)
🔴 Totalvægt: 11,7 kilo
🔴 Liggemål: 76 centimeter
🔴 Antal hjul: 4
🔴 Justerbart håndtag: Ja

Fordele ved Emmaljunga NXT90:
🔵 Teleskopstyr
🔵 Kaleche med insektnet, solsejl og ventilation
🔵 Justerbar affjedring
🔵 Vendbart klapvognssæde
🔵 Mulighed for plads til to børn

Her kan du se en præsentation af Emmaljunga NXT90:

https://www.youtube.com/watch?v=qSpEC4Gxo68

Alternative modeller til barnevogne

I det foregående afsnit har vi gennemgået 6 forskellige barnevogne og kombi-vogne og set nærmere på, hvad eksperter har at sige om de forskellige modeller.

I dette afsnit vil vi yderligere gennemgå 3 klapvogne for at vise, hvad udvalget på markedet ellers byder på af andre muligheder. Her er tale om 3 modeller, som er blevet testet af eksperter på samme måde som barnevognene.


Baby Jogger City Elite Single 

✅ 6 ud af 6 stjerner hos den norske testside Klikk.no

Baby Jogger City Elite Single

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.479,00 Kr. 0,00 Kr. 3.479,00 Kr. Læs mere

 

Modellen Baby Jogger City Elite Single er blevet testet af den norske testside Klikk.no for at finde frem til, hvilke plusser og minusser denne model har.

Baby Jogger City Elite Single er derfor blevet testet på parametre såsom sikkerhed, brugervenlighed og funktionalitet, og efter testen er de norske eksperter meget begejstrede for modellen. Modellen får en maksimal topscore på 6 ud af 6 stjerner.

Klapvogn designet til den aktive forbruger

Baby Jogger City Elite Single er en flot og smart, sort klapvogn, som er designet til at blive brugt til mere end bare at blive skubbet rundt. Baby Jogger City Elite Single er nemlig ideel til den aktive forælder, der ønsker at tage barnet med ud at bevæge sig i terræn og ved løb.

Baby Jogger City Elite Single har desuden et aerodynamisk design, der gør modellen fordelagtig til bevægelse. Baby Jogger City Elite Single kommer derfor også med store gummidæk på 12 tommer, som er punkterfri, og for en helt optimal bevægelse på for eksempel en ujævn skovvej har modellen et smart 360 graders drejeligt forhjul med støddæmper.

God komfort til barnet

Baby Jogger City Elite Single er designet til at blive anvendt til det lidt større barn fra 3 år, og for at barnet kommer til at sidde godt selv i ujævnt terræn, så findes der god stødabsorption i sædet. Sædet kan desuden også justeres, så barnet næsten kan ligge ned, så det også kan få en lille lur undervejs.

Der findes også ventilation i sædet, som regulerer varmen, og så er Baby Jogger City Elite Single udstyret med vindafskærmning, så barnet ikke får blæst eller træk. Barnet holdes fast med en 5-punkts-sele med puder, og så findes der flere muligheder for opbevaring på vognen.

Aboslut testvinder, ifølge eksperterne

Baby Jogger City Elite Single er blevet testet af de norske eksperter fra Klikk.no, som er svært begejstrede for modellen. De forklarer, at denne model er virkelig god i brug, og også til ujævnt terræn og endda løb også. De fremhæver yderligere, at Baby Jogger City Elite Single har en rigtig god bevægelse med en meget let styring, og så er den utrolig nem at samle.

Baby Jogger City Elite Single modtager også roser for den gode komfort for barnet, og så går det let og hurtigt at klappe modellen sammen, hvis den skal med i bilen på tur.

Eksperterne hæfter sig endelig også ved, at Baby Jogger City Elite Single har en rigtig smart trinløs regulering af rygstøtten.

Specifikationer ved Baby Jogger City Elite Single
🔴 Højde: 85 centimeter (sammenklappet)
🔴 Bredde: 67 centimeter (sammenklappet)
🔴 Dybde: 36 centimeter (sammenklappet)
🔴 Totalvægt: 11,9 kilo
🔴 Hjultype: Gummihjul på 12 tommer
🔴 Antal hjul: 3
🔴 Justerbart håndtag: Ja

Fordele ved Baby Jogger City Elite Single:
🔵 Ideel til løbeturen
🔵 Store hjul, der ikke kan punktere
🔵 360 graders drejeligt forhjul
🔵 5-punkts-sele med puder
🔵 Mulighed for at barnet både kan ligge og sidde


Baby Jogger City Mini GT 

✅ Testvinder hos det danske forbrugerråd Tænk

Baby Jogger City Mini GT

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.199,00 Kr. 0,00 Kr. 2.199,00 Kr. Læs mere

 

Modellen Baby Jogger City Mini GT har været inkluderet i en stor produkttest af klapvogne, som det danske forbrugerråd Tænk har foretaget. Sammen med en række andre modeller er Baby Jogger City Mini GT blevet testet på faste parametre for at finde frem til, hvilke modeller som klarer sig bedst.

Eksperterne er meget begejstrede for netop Baby Jogger City Mini GT, og eftersom modellen klarer sig virkelig godt i testen, så får denne model et flot stempel som testvinder.

God til løbeturen

Baby Jogger City Mini GT er designet til den aktive forælder, der ønsker at tage sit barn med ud på løbeturen. Baby Jogger City Mini GT kommer derfor i et aerodynamisk design med 3 hjul, hvor forhjulet har et smart drejeligt led og høj svingbarhed, så modellen kommer til at glide let henover alle typer af underlag.

Da Baby Jogger City Mini GT er designet til bevægelse, så er modellen også ekstra stødabsorberende, således at barnet ikke bliver påvirket af for eksempel en løbetur på en ujævn skovvej. Baby Jogger City Mini GT er desuden skabt til at være både smidig og let, og derfor vejer modellen heller ikke ret meget med kun 9,5 kilo.

Hjul, der ikke kan punktere

Baby Jogger City Mini GT kommer som nævnt med 3 solide hjul, og for at kunne stå imod alle typer af underlag, så er de også punkter-frie, således at modellen hverken går i stykker undervejs eller udsætter barnet for fare.

For at barnet kan sidde godt og trygt fast i vognen under selv ujævn kørsel, så findes der en justerbar 5-punkts-sele, som også er udstyret med beskyttelsespuder for en øget komfort og sikkerhed.

God ventilation

Baby Jogger City Mini GT er designet til at kunne blive brugt i al slags vejr, og derfor er der også fokus på ventilation til barnet, så han eller hun altid får de optimale klima-forhold – selv på en varm sommerdag med en bagende sol eller en blæsende efterårsdag med regn.

Baby Jogger City Mini GT kommer med en stor kaleche, som giver en optimal beskyttelse af barnet, og der findes både ventilation og vindue i denne.

Modellen kommer også med et justerbart håndtag, så voksne i alle højder kan benytte modellen, og for et så godt greb som muligt for hænderne er håndtaget polstret.

Specifikationer ved Baby Jogger City Mini GT
🔴 Højde: 84 centimeter (sammenklappet)
🔴 Bredde: 62 centimeter (sammenklappet)
🔴 Dybde: 25 centimeter (sammenklappet)
🔴 Totalvægt: 9,5 kilo
🔴 Hjultype: Punkter-frie hjul
🔴 Antal hjul: 3
🔴 Justerbart håndtag: Ja

Fordele ved Baby Jogger City Mini GT:
🔵 God til jogge- eller løbeturen i alt terræn
🔵 Punkter-frie hjul og høj svingbarhed i forhjulet
🔵 Let model
🔵 Justerbar 5-punkts-sele for øget sikkerhed
🔵 Stor, beskyttende kaleche

Her kan du se en videoanmeldelse af Baby Jogger City Mini GT:

https://www.youtube.com/watch?v=i6cm8n0_1Tc

Chicco Echo 

✅ Topscorer hos det danske forbrugerråd Tænk
✅ Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Chicco Echo

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
767,40 Kr. 0,00 Kr. 767,40 Kr. Læs mere
1.299,00 Kr. 0,00 Kr. 1.299,00 Kr. Læs mere

 

Modellen Chicco Echo har været inkluderet i 2 forskellige tests, hvor modellen klarer sig rigtig godt. Her er tale om tests fra henholdsvis det danske forbrugerråd Tænk samt den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön, hvor Chicco Echo er blevet testet sammen med en række andre modeller.

Efter at være blevet undersøgt og vurderet konkluderer både de danske og svenske eksperter, at Chicco Echo skal have en høj placering i begges tests, så modellen er at finde blandt de bedste modeller.

Letvægts-klapvogn til udflugten

Chicco Echo hører til den slags klapvogn, som man kalder en rejseklapvogn (eller paraplyklapvogn), for her er tale om en klapvogn med et klassisk udseende, men som er kompakt bygget – plus en lav vægt.

Chicco Echo er dermed designet til at være smidig og let at manøvrere, og den er især fordelagtig at anvende i byer med smal plads eller måske på rejsen – modellen er nemlig også meget let at klappe sammen og tage med i bil, bus eller tog.

Bedst til jævnt terræn

Chicco Echo er således ikke skabt til at blive brugt til den ujævne skovtur som andre modeller, men den er derimod rigtig god til mere jævne overflader som asfalterede veje og fortove. Modellen har et godt og smidigt bevægelsessystem, og den kører let og gnidningsfrit.

Chicco Echo kan anvendes både til mindre og større børn (maksvægt på 22 kilo), og derfor kommer modellen også med en justerbar rygstøtte – ryglænet kan også lægges helt ned, så barnet kan tage en lur undervejs.

For at sikre at barnet siddet godt fastspændt undervejs, så findes der en justerbar 5-punkts-sele med polstring, som spænder barnet sikkert fast. En sikkerhedslås gør, at selen er helt sikker.

Let model

Chicco Echo er skabt af letvægtsmaterialer, som gør, at denne model ikke vejer ret meget – her er kun tale om 8,3 kilo, hvilket er en lav vægt – den lave vægt øger også smidigheden både under kørsel, og når modellen skal klappes sammen. Modellen kommer med en mindre kaleche, som er med til at beskytte barnet mod den værste sol eller regn – der medfølger desuden et regnslag, som kan anvendes under kraftigere regn. Chicco Echo byder også på opbevaringsmuligheder, selv om der er tale om en mindre klapvogn, da her medfølger et rummeligt indkøbsnet.

Specifikationer ved Chicco Echo
🔴 Højde: 105 centimeter (sammenklappet)
🔴 Bredde: 31 centimeter (sammenklappet)
🔴 Dybde: 26 centimeter (sammenklappet)
🔴 Totalvægt: 8,3 kilo
🔴 Hjultype: Gummihjul
🔴 Antal hjul: 4
🔴 Justerbart håndtag: Nej

Fordele ved Chicco Echo:
🔵 Letvægtsklapvogn på kun 8,3 kilo
🔵 Let at manøvrere med
🔵 God til rejsen og jævne overflader
🔵 Med justerbar 5-punkts-sele
🔵 Justerbar rygstøtte


Dette skal du overveje, før du køber en barnevogn

barnevogn

Man kommer som forældre til at spendere rigtig meget tid sammen med sin barnevogn, så derfor er det en god ide at få anskaffet den helt rigtige model fra start af. Der findes rigtig mange barnevogne på markedet, og det kan være svært at finde ud af, hvilken model man skal vælge, og hvad man skal være opmærksom på.

Her guider Sikkerhedsstyrelsen Sik.dk, forbrugerrådet Tænk og Sikkerhverdag.dk til, hvad man skal overveje, inden man foretager sit køb:

Størrelse: Start med at tænke på både barn og forældres behov sammen – vil man for eksempel gerne anvende barnevognen i flere år, så skal man anskaffe en model, der har en kasse, der er mindst 80 centimeter lang. Når barnet er ældre, så vil det også selv kunne sætte sig op, så her skal man være opmærksom på, at barnet ikke kan komme til skade eller falde ud.

Stabilitet: Prøv gerne barnevognen af og se på, om modellen er stabil, når man kører med den. Barnet skal ligge godt og komfortabelt, lige meget hvor man kører.

Bevægelse: Prøv barnevognen af og mærk også efter, hvor let den er at manøvrere med. Det skal være let at køre med vognen og ikke generende.

Hjul: Barnevogne kommer med forskellige typer af hjul. Nogle har luft, hvilket giver en god affjedring men mindre fleksibilitet, hvor andre er mindre og mere drejelige, hvilket gør dem fordelagtige til byer men mindre fordelagtige til natur. Gå efter den type, som du især vil få brug for.

Sele: Barnevognens sele er vigtig for sikkerheden – og især når barnet sover til middag alene i vognen. Vælg en barnevogn med en sele med skridt-stop og med regulering for, hvor stramt den skal sidde hen over barnet. Det er især vigtigt, at barnet ikke kan komme ud af selen ved et uheld, for så kan det komme til skade.

Kaleche: Kalechen er meget vigtig for at yde optimal beskyttelse for barnet. Den beskytter både mod sol, regn, sne og blæst, og derfor skal den dække barnet helt. Nogle modeller kommer med kalecher, der har indbygget solskærm, ventilation eller overlæder med lynlås, og disse vil give en endnu bedre beskyttelse. Læg mærke til at nogle kalecher larmer rigtig meget og kan forstyrre barnets søvn.

Lommer og opbevaring: Man kan ikke komme udenom, at når man går med en barnevogn, så er man noget bevægelseshæmmet. Gør det så let for dig selv som muligt og vælg en model, der har lommer og opbevaringsplads til for eksempel ting til barnet, håndtaske, pung og nøgler.

Håndtag: Er håndtaget let at justere, og hvordan føles materialet mod hænderne? Gå gerne efter en model med justerbart håndtag, så forældre af forskellig højde kan gå med vognen uden problemer.

Let at klappe sammen: Hvis man skal have barnevognen med i bil eller lignende, eller den skal bæres op ad trapper, så undersøg om den er let at pakke sammen. Er her tale om en kombi-vogn, hvor modellen både kan bruges som barnevogn og klapvogn, så er dette særligt vigtigt. Se også efter om det er let at afmontere tekstilerne, så de er lettere at få vasket.

Læs brugsanvisningen: Læs med fordel anvisningerne inden brug for at finde ud af, om modellen er sikker og let at få sat op. Barnevogne skal ofte samles selv, så vær sikker på at alle dele er med. Har man med en kombi-vogn at gøre, så skal det tydeligt fremgå, hvordan man ændrer modellen fra barnevogn til klapvogn eller omvendt.

Stil spørgsmål i butikken: Giv dig god tid, når du vælger barnevognen og spørg personalet, hvis du er i tvivl.

Tilbehør: Barnevogne vil komme med forskelligt tilbehør såsom blandt andet lift, pusletaske og søskendeplatform, så se efter hvad du har brug for. Man vil ofte også have brug for både regnslag og myggenet.

Brugt barnevogn: Hvis man anskaffer sig en brugt barnevogn, så skal man tage de samme overvejelser med i betragtning, som var det en ny model. Husk altid at få brugsanvisningen med – også selv om modellen er brugt.

Sikkerhed: Sikkerhed er et meget væsentligt aspekt – læs med i afsnittet om barnevogne og sikkerhed, der netop kommer ind på aspekterne vedrørende sikkerhed.

barnevogn og parBarnevogne og sikkerhed

Sikkerheden er noget af det vigtigste, når det kommer til barnevogne, for det er her, man lægger sit lille og skrøbelige barn, når man er ude. Derfor er det en god ide at vide lidt om sikkerhed og internationale standarder, inden man går ud og køber en barnevogn.

Sikkerhedsstyrelsen Sik.dk forklarer her, hvad man skal være opmærksom på inden for sikkerhed:

Tjek sikkerhedsmærket
Eksperterne anbefaler, at man først og fremmest kigger efter det europæiske standardmærke, som for barnevogne hedder DS / EN 1888, og det er forbrugerens garanti for, at modellen lever op til sikkerhedsreglerne. Vær dog opmærksom på, at hvis man køber sin barnevogn brugt, så er den ofte af ældre dato og vil derfor måske ikke overholde de nye sikkerhedskrav. Man bør også altid se nærmere på brugsanvisningen inden køb, for det er den, der skal guide en til at gøre vognen klar. Se efter om instrukserne er klare og tydelige.

Se efter vognens konstruktion
Man bør tage betragterbrillerne på, når man inspicerer barnevognen inden køb. Man bør nemlig lægge mærke til, om vognens stel og konstruktion virker solid, for det er den, der skal bære barnet. Se også efter om der er skarpe kanter, eller åbninger som kan udgøre en fare for barnet, eller om barnet let kan falde ud eller komme i klemme. Barnets fingre er nemlig små og kan hurtigt komme i klemme i både kalechen, ryglæn eller fodstøtte.

Bremser
Se også efter om vognens bremse er velfungerende, for det er meget vigtigt, at du kan stoppe vognens bevægelse – især hvis man bor inde i en trafikeret by eller skal gå ned ad bakker. Vær også sikker på at barnet aldrig kan nå bremsen selv. Nogle bremser larmer en del og giver et ubehageligt ryk, når de aktiveres, og nogle bremser kan være svære at tilgå.

Størrelse
Se efter om barnevognens størrelse passer til barnets størrelse, og er der plads til, at barnet kan vokse? Hvis man planlægger at anvende vognen i et par år, så bør liggelængden i hvert fald være 80 centimeter. Tjek også om vognens egen størrelse gør den klodset og besværlig at håndtere. Skal man for eksempel benytte barnevognen i busser og toge, så skal den være både let og meget håndterbar. Hvis man skal meget ud i naturen, så bør barnevognen have en god affjedring, da der her ofte er meget ujævnt, og barnet skal kunne ligge godt uanset underlag.

Prøv vognen af
Køb som udgangspunkt ikke en barnevogn, som du ikke har afprøvet i praksis først. Bed om lov i butikken til at tage en prøvetur ude på fortovet, så den ikke kun afprøves i butikken, hvor forholdene er optimale. Føl efter hvordan den ligger i hænderne, og om den er let at manøvrere rundt med. Husk på at der er stor forskel på, om en lille person på 50 kilo og 155 centimeter eller en stor person på 100 kilo og 2 meter skal skubbe vognen. Vognen skal nemlig passe til den eller dem, som skal gå med den.


Barnevogne og reklamationer

barnevogn ved søerneEn barnevogn er et forbrugerprodukt ligesom både vaskemaskiner, fjernsyn, barbermaskiner, hårtørrere eller brødristere er, og derfor skal man også være opmærksom på aspekter som returret, fortrydelsesret og reklamationer generelt, før man køber.

Baseret på råd fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen på Forbrug.dk guider vi her til, hvad man som forbruger bør kende til:

Brugt eller ny?

Først skal man gøre op med sig selv, om man ønsker en ny eller en brugt barnevogn. Der er ofte penge at spare ved at købe en brugt, men med en brugt vogn får man ofte ikke de samme garantier som med en ny.

Dernæst skal man også gøre op med sig selv, om man ønsker at købe en barnevogn i en fysisk butik eller via internettet:

Ved køb af barnevogn på internettet – 14 dages fortrydelsesret og 2 års reklamationsret

Der kan være flere grunde til at købe sin barnevogn online, for der findes der ofte et stort udbud til favorable priser.

Hvis man vælger at købe sin barnevogn via internettet, så har man som udgangspunkt 14 dages fortrydelsesret på købet. Det betyder, at hvis man fortryder sit køb inden de 2 uger, så kan man få pengene tilbage – man skal dog selv betale for at få vognen sendt retur til forhandleren, og læg mærke til at det ikke er helt billigt, når det gælder så stor en genstand som en barnevogn.

Opdager man dog, at der er fejl på barnevognen, som ikke er selvforskyldt, så har man stadig 2 års reklamationsret. Det betyder, at forhandleren skal tilbyde at reparere vognen eller ombytte den.

Ved køb af barnevogn i butik – butikkens egne regler gælder

Der er også fordele ved at købe sin barnevogn i en fysisk butik, for her kan man få lov til at afprøve modellen først.

Hvis man køber sin barnevogn i en butik, så skal man være opmærksom på, at man ikke får en automatisk returret. Mange butikker tilbyder det dog, således at man kan levere vognen tilbage og enten få pengene retur eller bytte til en anden vare, men det er ikke påkrævet. Man vil dog altid kunne få oplyst butikkens regler omkring returret, før man køber. Det vil ofte også fremgå af bonen.

Læg mærke til at en bestilling i en fysisk butik lovmæssigt set også er en aftale om køb, og derfor gælder der de samme bindende regler, selv om man ikke har modtaget varen endnu eller måske endda heller ikke har betalt varen.

Butikkerne er selv i deres gode ret til at bestemme forholdene omkring returret. De fleste steder vil det være et krav, at barnevognen både er ubrugt og i original stand, så den igen kan sælges som ny, og så skal man selvfølgelig kunne fremvise en bon.

De fysiske butikker vil også fra tid til anden have udsalgsvarer, og her vil der ofte ikke være returret på varerne – dette skal også altid fremgå tydeligt, så forbrugerne ikke er i tvivl.

Hvis man derimod opdager, at der er fejl eller mangler på barnevognen, som ikke er selvforskyldt, så er butikken ansvarlig for varen, og det betyder, at de enten skal tilbyde at reparere varen eller bytte den. I en fysisk butik har man også altid 2 års reklamationsret.

Gem altid bonen

Under alle omstændigheder er det vigtigt at gemme bonen og andre dokumenter, som følger med ved køb af barnevognen – det er nemlig dem, der er din sikkerhed, hvis man skulle opleve problemer med vognen hen ad vejen.


Sådan vedligeholder du din barnevogn

barnevogn vedligeholdelseNogle vælger et købe en helt ny barnevogn, andre en brugt og nogle forældre har allerede en stående efter det første barn – men fælles for alle typer er, at man skal huske at vedligeholde dem. Forhandleren Pixizoo forklarer i det følgende, hvordan man bedst vedligeholder sin barnevogn:

Ikke kun for syns skyld

Eksperterne forklarer, at vedligeholdelsen af barnevognen ikke kun foretages for at få vognen til at se pænere og nyere ud – det er også for barnets sikkerheds skyld. Eksperterne forklarer også, at med den rette vedligeholdelse så kan en barnevogn sagtens holde til både det første, andet og tredje barn.

Vask af tekstiler

De fleste tekstiler i barnevognen kan fjernes og vaskes i maskinen – ofte ved 40 grader, og det er derfor vigtigt med regelmæssig vask af både betrækket og de resterende tekstiler. Husk på at barnet ligger sammen med dem ofte hver dag i flere timer. De tekstiler, som ikke kan fjernes og kalechen, bør i stedet tørres af med en fugtig klud.

Vask af stel

Stellet på barnevognen skal også rengøres, og dette kan sagtens gøres samtidig med bilvasken, for man kan anvende samme sæbeformer til de to køretøjer. Efter vasken bør man jævnligt smøre stellet også for at undgå rust – husk på at barnevognen jo ofte er ude og det gerne hele året.

Har man problemer med et knirkende stel, så anbefaler eksperterne, at man blot sprayer lidt silikone-spray på de knirkende dele. Husk også at smøre stellet regelmæssigt efter det er blevet rengjort. Husk især alle de bevægelige led såsom bremse og affjedringer.

Vask af hjul

En barnevogn er ude i al slags vejr, og især hjulene bliver hårdt medtaget. Det gælder specielt i de kolde måneder med slud, sne, sjap, mudder og vejsalt. Fjern skidt og snavs fra hjulene regelmæssigt og vask dem med sæbevand – men husk at tørre dem grundigt bagefter for at undgå rust.

Smør dem også jævnligt med olie, gerne af den syrefri slags. Læg også mærke til dækkene – ligesom med cykeldæk – for de skal være hårde og pumpede, hvis her er tale om lufthjul. Helt pumpede dæk gør det både lettere for den voksne at skubbe vognen, men det forlænger også barnevognens levetid.

Beskyt vognen mod vejret

Som nævnt bliver en barnevogn udsat for lidt af hvert rent vejrmæssigt, men man kan tage forholdsregler, så vejret påvirker barnevognens levetid og vedligeholdelse så lidt som muligt. I solrige perioder kan solen påvirke stoffet og få det til at falme, så hvis det er muligt, så sæt barnevognen i skyggen (også for barnets skyld selvfølgelig).

Skønt de fleste barnevogne er imprægnerede fra producentens side, så kan man ikke være sikker på, at tekstilerne er helt vandtætte. Undgå derfor for meget kontakt med fugt ved at dække vognen til med et regnslag, når det regner eller sner.

Fugt har også den virkning, af efter længere tid kan det give fugtskader som i værste tilfælde skimmelsvamp.

Når barnevognen har været ude i dårligt vejr, så bør man altid tørre den af, når man kommer hjem.

Luft vognen godt igennem

Når et varm-indpakket barn lægges ned i en kold barnevogn, kommer der også fugt og kondens, og det kan man ikke undgå. Sørg derfor for at lufte barnevognen godt igennem, når den ikke anvendes og tag madrassen ud, når barnet ikke ligger i vognen – kondensen kan nemlig ligesom fugt på længere sigt i værste fald føre til skimmelsvamp.

Hvis det er muligt, så opbevar barnevognen indendørs, når den ikke bruges. Så beskyttes den mod vind og vejr, og den holdes relativt opvarmet, hvilket mindsker kondensen.

Overfyld ikke barnevognen

Alle barnevogne har en maksimum-belastning, som man ikke bør overskride. Lad derfor være med at fylde vognen med for mange tunge indkøbsposer eller med storebror eller storesøster. Ellers kan barnevognen begynde at køre skævt og blive ødelagt.

Eksperterne foreslår, at man generelt foretager vedligeholdelse af barnevognen en gang om måneden, men man bør altid huske vedligeholdelsen i det daglige også – for eksempel at undgå sol, regn og sne og at tørre stellet af, når barnevognen har været ude i fugtigt vejr.


Gode råd til når dit barn skal sove udenfor

barnevogne udenforBørn kan have godt af at sove udendørs i den friske luft, da det giver en bedre søvn, men mange forældre er bekymrede ved at skulle lade barnet ligge ude i kulden. Især fordi små børn ikke selv kan fortælle, om de fryser eller sveder. Men hvis man tager sine forholdsregler, så er der ikke noget at være bekymret for.

Baseret på ekspertviden fra både Livsstil.tv2.dk og Dr.dk, suppleret af de lægefaglige eksperter hos både Sundhedsstyrelsen.dk og Sundhedsplejersken.dk guider vi her til råd og tips.

Pas på de helt små børn: Børn under 12 måneder (og især under 6 måneder) tåler ikke så meget kulde som ældre børn, og de vil typisk ikke give lyd fra sig heller eller bevæge sig ret meget. Derfor kan de ligge længe og blive alt for kolde. Pas derfor på med at lægge helt små børn udenfor længe ad gangen – specielt hvis det er koldt. Husk at et helt lille barn vil ligge meget stille, og i kolde tider vil ingen bevægelse gøre, at barnet hurtigere bliver koldt.

Kan sove ude meget tidligt: Som tommefingerregel siger man, at barnet kan sove udendørs efter omkring 5-6 uger.

Individuelle behov: Nogle børn vil trives godt med at sove udendørs, og andre gør ikke. Se efter barnets individuelle behov og lad det diktere, hvor barnet skal sove.

Kun raske børn skal sove ude: For tidligt fødte børn eller børn med kroniske sygdomme bør ikke sove udendørs.

Maksimum 2 timer: Barnet børn ikke sove udendørs i mere end 2 timer – og mindre hvis det er koldt. Se regelmæssigt til barnet.

barnevogn i sneMinus 10 grader er grænsen: Det er fint at lade barnet sove udendørs, selv om det er vinter. Men barnet bør ikke sove udendørs, hvis temperaturen kommer ned under minus 10 grader.

Beskyt mod vind og vejr: Placér barnevognen med det sovende barn i et område med læ og beskyt den mod regn, sne og direkte sol. Undgå også steder med træk.

Giv barnet det rigtige tøj på: Rigtig påklædning er vigtigt, når barnet skal sove udendørs. Ifør barnet hue, ærmer og vanter, når det er koldt, så både hoved og hænder er beskyttet. Mærk jævnligt efter at barnet hverken fryser eller sveder – hvis det er vådt eller svedigt i nakken eller foran på brystet, så sveder det, og hvis nakken eller brystet er koldt, så fryser det.

Hvis det er varmt udenfor, så skal barnet ikke have hue på, da det så ikke vil kunne komme af med varmen. Det vil ofte også være nok med en bodystocking eller undertrøje i varme perioder.

Dyne eller pose: I kolde tider kan man lægge en dyne rundt om barnet, og med en dyne skal barnet også have godt med tøj på. I en sovepose kan man nøjes med lidt mindre tøj.

Pas på huden: Barnets ansigt vil ikke være tildækket, men huden er sart og skal passes på. Brug helst en fedtcreme, der er vandfri, da vand kan give frostskader på huden. Lotion indeholder også en del vand, så det bør man også undgå.

Drop stofbleen over barnevognens åbning: Mange forældre hænger en stofble hen over åbningen i barnevognen, men det anbefaler eksperterne ikke. Det øger nemlig temperaturen og fugtigheden inde i vognen, og det er ikke hensigtsmæssigt for barnet.

Myggenet: Hvis det er sommer, kan det være en god ide at hænge et myggenet over barnevognen – pas dog på, for myggenettet er også med til at holde på varmen og gøre klimaet for varmt i sommervarmen.  

Sådan skal barnet klædes på: Alt efter årstid skal barnet have forskelligt tøj på, og lag-på-lag metoden er det letteste. Det bør iføres i denne rækkefølge: Ble, bodystocking, hue, kortærmet og tynd bluse i bomuld, korte og tynde bukser i bomuld, bluse med lange ærmer i bomuld, sparkedragt med fødder i bomuld, ulden trøje med lange ærmer, vanter, sokker og dyne.


Barnevognen med på ferie?
Dette skal du være opmærksom pålufthavn

Selv om man har et lille barn i familien, kan man sagtens alligevel komme ud at rejse – og også hvis den valgte destination kræver, at man skal ud at flyve. Der er dog nogle regler, som gælder, og det store rejsebureau Tui.dk forklarer her, hvad man skal være opmærksom på:

Må man tage barnevognen eller klapvognen med i flyvemaskinen?

Der findes ikke et entydigt svar til dette spørgsmål, for det afhænger af hvilket flyselskab, man flyver med, plus hvor stor barnevognen er. Derfor anbefales det, at man kontakter det enkelte flyselskab eller konsulterer deres hjemmeside for at få det endelige svar.

De forskellige barnevogne og klapvogne kommer nemlig også i meget forskellige mål, og der vil være modeller, der er så små, at de faktisk kan medbringes som håndbagage.

Hvordan får jeg barnevognen med på flyveturen?

barnevogn på flyverenHvis barnevognen eller klapvognen overholder flyselskabets mål, men ikke kan gå som håndbagage, så skal den checkes ind som specialbagage. Dette vil ofte foregå via special-skranker i lufthavnen og dermed ikke der, hvor kufferterne bliver checket ind. For at beskytte barnevognen på turen kan man også anskaffe sig en transporttaske til formålet, eller der findes også plasticposer, som er skabt til specialbagagen. Tui.dk anbefaler også, at man tager hjulene af, hvis det er muligt – både for barnevognens egen sikkerhed og af hensyn til anden bagage.

Tui.dk anbefaler desuden at anvende en bæresele eller slynge til barnet efter check-in, som både giver mere frihed til at håndtere anden bagage og eventuelt også taxfree handel, hvis man ønsker det. En slynge eller bæresele er også let håndterbar ombord på flyet.

Tips til rejser med barnevogn

Tui.dk forklarer, at når man rejser udenlands, så er det en rigtig god ide med en barnevogn eller klapvogn, som er så let og smal som muligt – det gør det også lettere på længere gåture. Tui.dk forklarer endvidere, at hvis man rejser sydpå, så skal man huske at være opmærksom på at have en god kaleche, så barnet ligger helt beskyttet mod den stærke sol, som her er hårdere mod barnets sarte hud end solen i de nordiske lande.

Når man rejser udenlands med barnevogn eller klapvogn, så skal man også huske på, at fodgænger- og fortovsforholdene ikke altid er, som man er vant til hjemmefra. Fortovene er ofte ujævne, mangelfulde eller med høje kantsten, og det kan være besværligt at manøvrere vognen rundt.

Tui.dk bemærker afslutningsvis, at det ofte er muligt at leje barnevogne eller klapvogne på rejsemålet, så derfor behøver man ofte ikke engang tage sin egen vogn med.


testSådan testes barnevogne

Det store, britiske testmagasin Which.co.uk har testet både barnevogne og klapvogne, og det har de gjort igennem mere end 50 år. Her forklarer de, hvad de især lægger vægt på, når det kommer til bedømmelsen af hver model:

Sikkerhed

Sikkerheden er utrolig vigtig, når det kommer til valg af barnevogn, og derfor er sikkerhedsaspektet et af de parametre, som Which.co.uk lægger allermest vægt på. Hver model bliver udsat for flere krævende tests for at se, om de lever op til de fastsatte standarder. Der testes også for kvælningsfarer, og om lemmer kan komme i klemme.

Udholdenhed

Which.co.uk tester også modellernes udholdenhed ved at sætte hver model (med indhold svarende til barnets vægt) fast på et løbebånd for at se, hvor mange kilometer de kan klare. I denne del af testen testes modellerne for, om de kan klare distancen fra London til Birmingham – nemlig 206 kilometer.

Komfort

Which.co.uk lægger også stor vægt på barnets komfort, når det ligger i barnevognen eller sidder i klapvognen. Når man køber en vogn, der hævder, at barnet kan være i den fra fødsel til for eksempel 10 kilo, så forventer man, at dette netop kan lade sig gøre.

Which.co.uk tester dette og ser blandt andet på, om man kan flytte på sædet, om der findes nok støtte til barnet, og om der er nok plads til, at barnet kan ligge forsvarligt i vognen.

Håndterbarhed

Which.co.uk undersøger vognene for, hvordan de er fysisk i brug, og om de er komfortable at gå med for den voksne. Modellerne testes ved at navigeres igennem en bestemt rute, der er fyldt med forhindringer, som man finder i dagligdagen – for eksempel underlag af grus, ujævne græsplæner, skarpe hjørner og kantsten. Håndtagene testes desuden også for komfort og funktionalitet.

Især klapvogne hævder desuden ofte, at de kan klappes sammen ved hjælp af kun en enkelt hånd, og eksperterne undersøger, om dette faktisk er sandt.


Anvendte kilder samt links til denne barnevogn test 

Alt for Damerne 🇩🇰
Alt for Damerne leverer alt lige fra guides til viden, ideer og inspiration om børn, skønhed, mad, sundhed, mode, motion m.m. Derudover laver Alt for Damerne også tests og anmeldelser af diverse forbrugerprodukter. De har blandt andet lavet en stor test med 11 forskellige barnevogne heriblandt Bugaboo Buffalo. Du kan læse hele testen her.


Daily Mail 🇬🇧
Daily Mail er en britisk tabloidavis fra 1896. Avisen udkommer i en fysisk version, men der er også en online side. På begge medier kan der findes nyheder om alt lige fra kultur til sport, underholdning og forbrugerliv. Der kan også findes flere tests og anmeldelser af forskellige forbrugerprodukter. Daily Mail har blandt andet lavet en stor test med 8 barnevogne heriblandt Bugaboo Fox Stroller. Du kan læse hele testen her.


Forbrugerlab.dk 🇩🇰 
Forbrugerlab.dk er websiden for testcenteret Forbruger-Laboratoriet i Danmark, og eksperterne herfra udfører forskellige tests af forbrugerprodukter, som den almindelige forbruger anvender i dagligdagen.

Her har Forbrugerlab.dk testet barnevognen Trille Dream Light. Du kan læse mere hos Forbrugerlab.dk her.


Forbrugerrådet Tænk 🇩🇰 
Tænk er det danske forbrugerråd, som fungerer som danskernes vagthund i samfundet. Forbrugerrådet Tænk beskæftiger sig med alle tænkelige aspekter af det danske forbrugerliv, og det inkluderer grundige tests af forskellige forbrugerprodukter fra en bred vifte. I denne omgang er der tale om 3 forskellige tests – en af barnevogne, en af kombi-vogne og en af klapvogne.

Ønsker du at læse mere om testen af barnevogne, kan du klikke her.

Ønsker du at læse mere om testen af kombi-vogne, kan du klikke her.

Ønsker du at læse mere om testen af klapvogne, kan du klikke her.

Læg dog mærke til at fuld adgang til testenes specifikke resultater kræver abonnement. Hvis man kun ønsker at se resultatet af en enkelt test, kan man købe sig adgang til testene enkeltvis.


Jyllands-posten.dk 🇩🇰 
Jyllands Posten er en af de 3 førende morgenaviser i Danmark sammen med Berlingske Tidende og Politiken. Jyllands Posten er grundlagt tilbage i 1871 og udkommer stadig hver dag.

Avisen beskæftiger sig hovedsageligt med nyheder fra ind- og udland, men har også fokus på både sport, kultur, debat og erhverv. Jyllands Posten har også fokus på forbrugerliv og livsstil, og i den forbindelse har avisen her testet 11 forskellige barnevogne inklusiv modellerne Baby Trold Star og Emmaljunga Big Star Supreme. Hvis du ønsker at læse mere om testen, kan du klikke på dette link. I testen kan du ligeledes finde en anmeldelse af Bugaboo Buffalo.


Klikk.no 🇳🇴 
Klikk.no er en stor norsk forbruger-webside, som foretager et stort antal forbrugertests, og det inkluderer produkter inden for både hus, hjem, have, bil, teknologi, mode og helse. Her har Klikk.no testet klapvognen Baby Jogger City Elite Single. Du kan læse hele testen hos Klikk.no her.


Littlebabygear.com 🇺🇸
Littlebabygear.com er en amerikansk blog ejet af en mor, der ønsker at hjælpe nybagte forældre med at finde det rette babyudstyr til deres behov. Derudover tester og anmelder Littlebabygear.com også en masse babyudstyr. Her er Bugaboo Fox Stroller blevet anmeldt. Du kan læse hele testen her.


Madeformums.com 🇺🇸
Den amerikanske webside Madeformums.com skriver om alt lige fra graviditet til fødsler og amning. De anmelder desuden også et hav af børneprodukter såsom Bugaboo Fox Stroller. Du kan læse hele testen her.


Råd & Rön 🇸🇪 
Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön beskæftiger sig med adskillige sider af svenskernes forbrugerliv, som blandt andet inkluderer generelle forbrugerinformationer men også tests af forskellige forbrugerprodukter. Råd & Rön har her testet forskellige barnevogne og klapvogne.

Ønsker du at læse mere, kan du klikke på dette link. Læg dog mærke til at fuld adgang til testens specifikke resultater kræver abonnement. Hvis man kun ønsker at se resultatet af en enkelt test, kan man købe sig adgang til testene enkeltvis.


Stiftung Warentest 🇩🇪
Den tyske testside Stiftung Warentest tester et væld af forskellige forbrugerprodukter hver eneste dag. Resultaterne af disse test bliver udgivet på deres hjemmeside til gavn for forbrugerne. De har blandt andet lavet en stor test med 14 barnevogne heriblandt Bugaboo Cameleon. Du kan læse hele testen her.


Testfamilien.dk 🇩🇰 
Testfamilien.dk er et dansk online-magasin for forbrugerliv og livsstil. Eksperterne fra Testfamilien.dk udfører i den forbindelse forskellige tests af forbrugerprodukter, som anvendes i hverdagen – og målgruppen er især børnefamilier.Her har Testfamilien.dk testet barnevognen Stokke Trailz. Du kan læse hele artiklen her.


Which.co.uk 🇬🇧 
Which.co.uk er Englands største forbrugermagasin med visionen om at være forbrugernes forlængede arm og hjælper i dagligdagen og sørge for, at forbrugeren får den bedst mulige viden inden køb af produkter. Which.co.uk tester løbende et stort udvalg af forbrugerprodukter, og her gælder det en test af barnevognen Stokke Trailz.

Ønsker du at læse mere om testen, kan du klikke på dette link. Læg dog mærke til at fuld adgang til testens specifikke resultater kræver abonnement.

Which.co.uk har ligeledes testet og anmeldt barnevognen Bugaboo Buffalo. Du kan læse hele testen her.

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Her kan du skrive en kommentar til artiklen

Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse