Vi er partnerfinansieret. Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores partnere. Artiklen er derfor sponsoreret. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Bemærk, artiklens årstal er, hvornår artiklen er opdateret, og ikke nødvendigvis et udtryk for, hvornår produkterne er testet. Læs mere

Huqvarna robotplæneklipper test-oversigt: De bedste robotplæneklippere fra Husqvarna

Senest opdateret den Vi er partnerfinansieret. Sponsoreret indhold.

Forbrugsguiden.dk er finansieret af vores partnere, og artiklerne anses dermed som sponsoreret indhold.

0

Står du og mangler en hjælper til plænen i haven?

I denne artikel får du et overblik over de bedste Husqvarna robotplæneklippere på markedet, efter vores vurdering. Vores research-team har udvalgt  8 varianter fra Husqvarnas robotplæneklipper-sortiment, hvor flere er eksperternes favoritter. 

Vi gennemgår de forskellige modeller og forklarer dig, hvordan hvert produkt fungerer, og hvad eksperterne har af plusser og minusser. Du får også viden om, hvordan du vedligeholder din Husqvarna robotplæneklipper og råd til, hvordan du kommer godt i gang med at anvende robotten. 

Efter en gennemgang af apparaterne i vores Husqvarna robotplæneklipper testartikel, får du en liste over de ekspertkilder, vi henviser til, samt links til deres tests.

Vi giver dig de bedste forudsætninger for at finde en robotplæneklipper, der passer lige præcis til dine behov. 

Hvad skal du være opmærksom på, før du køber en Husqvarna robotplæneklipper?

Hvis du overvejer at anskaffe dig en robotplæneklipper, er der flere forhold, du bør overveje.

Det omfatter fx klippekapacitet, klippebredde, klippehøjde og hældningsgrad, der afgør om modellen er ideel til din græsplæne. Se også efter batteritid, ladetid, funktioner, sensor-system, tyverisikring, teknologi og knive til Husqvarna robotplæneklipper.

Ovenstående kan være svært at teste i praksis. Derfor kan det være en god ide at læse eksperternes kommentarer i vores test for at se hvilke apparater, der bliver blåstemplet.

Vores Husqvarna robotplæneklipper test artikel indeholder:

🔸 Overblik over de 8 bedste modeller på markedet
🔸 Gennemgang af hvad eksperterne mener
🔸 Information om hvad varianterne kan
🔸 Guide til hvordan du vedligeholder din Husqvarna robotplæneklipper
🔸 Tips til hvordan du kommer hurtigt i gang med robotten
🔸 FAQ-guide til alt, du skal vide inden køb
🔸 Guide til at få en flot græsplæne
🔸 Gennemgang af diverse tests, som vi har undersøgt og analyseret
🔸 En guide til øvrige relevante tests og artikler

Læg mærke til at Forbrugsguiden ikke selv tester produkterne. I stedet samler vi resultaterne af uvildige tests, så du nemt og hurtigt kan få et bedre overblik over de mest velfungerende varianter på markedet.

Husqvarna robotplæneklipper test artikel 2021 – Her er de 9 bedste, ifølge eksperterne

Herunder følger en gennemgang af 9 af de bedste Husqvarna robotplæneklippere på markedet. Her finder du både ekspertfavoritter og øvrige, så variationen bliver høj. Der vil være noget for enhver pengepung og smag.

Under produktnavnene i de grønne bokse kan du se, hvad eksperterne fremhæver ved hvert apparat, og her vil du også kunne se prissammenligning af de forskellige modeller. På den måde vil du hurtigere og nemmere kunne se, hvor du kan finde de mest favorable priser.


Robotplæneklipper Husqvarna 310 – pålidelig og gennemtænkt

✅Testvinder hos Pricerunner.dk
✅Kundefavorit

Robotplæneklipper Husqvarna 310 2020 hører til eksperternes favoritter, da den opnår en flot placering som testvinder hos sammenligningssiden Pricerunner.dk.

Pricerunner.dk har foretaget en test af i alt 25 produkter, og Robotplæneklipper Husqvarna 310 bliver kåret til vinder. Eksperterne kalder modellen ”meget pålidelig, letprogrammeret og gennemtænkt” og forklarer, at den tillige brillerer inden for funktionalitet og brugervenlighed.

Enheden er velskabt til både smalle områder såvel som til skråninger, og så er den god til nybegyndere, noterer eksperterne. Den passer sig selv, mens den arbejder, og den leverer et fint klipperesultat, skriver eksperterne – og så er prisen endda rimelig.

Pricerunner.dk opsummerer oplevelsen sådan: ”Robotplæneklipper Husqvarna 310 er god til at holde både hældninger og lange, smalle passager velklippede. Derudover er den meget hurtig at installere, også for en nybegynder”.

Derfor skal du investere i Robotplæneklipper Husqvarna 310 2020:

God til terrænhåndtering
Let at programmere
Smart
Meget støjsvag

Passer til den mindre have

Robotplæneklipper Husqvarna 310 2020 er en utrolig flot og moderne model, der er robust og stabil. Den er skabt til at holde rigtig længe, og derfor kan du have produktet i mange år. Hvis du har en vinter garage til Husqvarna robotplæneklipper, vil holdbarheden bliver forlænget.

Har du som forbruger en mindre have på op til omkring 1000 kvadratmeter, vil varianten være det oplagte valg. Den er meget let at anvende, og efter du har foretaget en nem programmering, kører den selv afsted inden for afgrænsningsfeltet.

Maskinen er måske den robotplæneklipper, Husqvarna har fået mest ros for hos eksperterne, og derfor vil du få en ekspert-blåstempling med den. Den er ideel til ensartede såvel som ujævne og terrænfyldte haver, da den kan klare en hældning på op til 40 procent eller 22 grader. Det øger alsidigheden markant og gør den mere tilgængelig for en bredere række af forbrugere.

Juster selv klippehøjde

Robotplæneklipper Husqvarna 310 2020 arbejder med en klippebredde på 22 centimeter, og du kan selv justere klippehøjden alt efter hvor højt, du ønsker, at græsset skal være. Du kan derfor vælge imellem forskellige intervaller mellem 20 og 60 millimeter.

Modellen arbejder effektivt og præcist takket være de skarpe knive til Husqvarna robotplæneklipper via Pivot-knivsystemet, og som en stor bonus kan du styre produktet via den tilhørende app på telefonen. Du tilgår den via Bluetooth, og herefter kan du styre den, selv når du ikke står lige ved siden af.

Apparatet indeholder meget moderne teknologi, der også inkluderer en timer og en tyverialarm med pinkode. Det gør, at du kan være sikker på, at det kun er dig, der kan anvende den. Maskinen har sensorer, der forhindrer sammenstød med objekter på græsplænen, og så kører den på batteri. Hver fuld batteriopladning giver 70 minutters køretid, før den vender tilbage til ladestationen. I opladeren bliver batteriet ladet op igen, og det tager kun omkring en time.

Som endnu et plus er modellen en af de robotplæneklippere, Husqvarna har fabrikeret, som larmer mindst: Støjniveauet er kun på 60 dB. 

Et godt valg til forbrugeren med den mindre have, der ikke har det største budget.

Specifikationer ved Robotplæneklipper Husqvarna 310 2020 – nøgleoplysninger
🔴 Producent, model: Robotplæneklipper Husqvarna 310 2020
🔴 Type: Robotplæneklipper
🔴 Klippeareal: 1000 kvadratmeter
🔴 Klippebredde: 22 centimeter
🔴 Klippehøjde: 20-60 millimeter
🔴 Knivsystem: Pivot-knive
🔴 Maksimumhældning på plænen: 40 grader (22 procent)
🔴 Støjniveau: 60 dB
🔴 Kører på batteri: Ja
🔴 Køretid per opladning: 70 minutter
🔴 Opladningstid: 60 minutter
🔴 Kan styres med app på telefonen: Ja, via Bluetooth
🔴 Højde: 25 centimeter
🔴 Bredde: 51 centimeter
🔴 Længde: 63 centimeter
🔴 Vægt: 9,2 kilo

Fordele ved Robotplæneklipper Husqvarna 310 2020
🟢 Testvinder i Husqvarna robotplæneklipper test
🟢 God til den mindre have
🟢 Justerbar klippehøjde
🟢 Med sensorer og tyverialarm
🟢 Bluetooth og app til fjernstyring


Husqvarna robotplæneklipper 105 – ideel til en mindre have

✅ Topscorer hos Forbrugerrådet Tænk
✅ Bedst i budgetklassen

Husqvarna 105 2020 har været medtaget i Forbrugerrådet Tænks store robotplæneklipper test, hvor i alt 23 modeller er blevet undersøgt. Eksperterne er meget begejstrede for produktet, og eftersom den klarer sig rigtig fint på de målte parametre, modtager den en placering som topscorer.

Moderne variant

Husqvarna 105 2020 vil være et godt køb for forbrugeren, der ikke har den største have, men som foretrækker en Husqvarna robotplæneklipper, der er udstyret med den mest moderne teknologi.

Produktet er skabt til at slå græsset på plæner, der er maksimalt 600 kvadratmeter store. Maskinen er ligeglad med, om haven er jævn eller ujævn, lige eller skrå. Den er fremstillet til at kunne klare hældninger på op til 25 procent, hvilket er en del.

Knive til Husqvarna robotplæneklipper er det såkaldte Pivot-knivsystem, der giver en meget effektiv og helt skarp klipning. Derfor vil du få en virkelig flot plæne – selv i vanskeligt terræn.

Velfungerende sensorsystemer

Husqvarna 105 2020 kører på batteri, og en opladning tager omkring 50 minutter. Det er kort tid, og det betyder, at du hurtigt vil kunne få klippet plænen. Når robotten registrerer, at batteriniveauet er ved at være i bund, returnerer den selv til ladestationen for at få batteriet ladet op igen.

Apparatet kan blive fremhævet for mange elementer, men især sensorsystemet er skarpt: Her er hele to sensorer – den ene er en løftesensor, og den anden er en væltesensor. Løftesensoren betyder, at når maskinen bliver løftet op, så holder den op med at køre knivene rundt – det gør, at der er mindre risiko for personskade. Væltesensoren stopper knivbladene, hvis maskinen vælter. 

Husqvarna 105 2020 har en justerbar klippehøjde mellem 20 og 50 millimeter og en let vægt på 6,7 kilo. Det gør den nem at håndtere. Sikkerheden er generelt højt med både en alarm og pinkode, og derfor er der ingen anden end dig, der kan anvende robotten.

Som en ekstra bonus er støjniveauet lavt på kun 61 dB, og producenten har haft for øje at holde energiomkostningerne nede – derfor behøver du ikke bekymre dig om en ekstra udgift her. Den er let at programmere og styre via det mellemstore display med en overskuelig menu, og det meste af opsætningen er selvforklarende.

Et godt valg for den teknologi-glade forbruger, der ønsker en flot græsplæne uden selv at skulle slå den.

Specifikationer ved Husqvarna 105 2020 – nøgleoplysninger
🔴 Producent, model: Robotplæneklipper Husqvarna 105
🔴 Type: Robotplæneklipper
🔴 Klippeareal: 600 kvadratmeter
🔴 Klippebredde: 17 centimeter
🔴 Klippehøjde: 20-50 millimeter
🔴 Knivsystem: Pivot-knive
🔴 Maksimumhældning på plænen: 25 procent
🔴 Støjniveau: 61 dB
🔴 Kører på batteri: Ja
🔴 Køretid per opladning: 70 minutter
🔴 Opladningstid: 50 minutter
🔴 Højde: 25 centimeter
🔴 Bredde: 39 centimeter
🔴 Længde: 55 centimeter
🔴 Vægt: 6,7 kilo

Fordele ved Husqvarna 105 2020
🟢 Topscorer i Husqvarna robotplæneklipper test
🟢 Højteknologisk indmad
🟢 Ideel til varierende terræn
🟢 Flere sensorer
🟢 Høj sikkerhed


Husqvarna robotplæneklipper 315 – Driftsikker og brugervenlig 

✅ Kåret til ”Bedst til prisen” hos Pricerunner.dk

Husqvarna 315 2020 har været med i Pricerunner.dk’s store robotplæneklippertest, hvor i alt 25 modeller er blevet testet, vurderet og anmeldt. Eksperterne er meget begejstrede for apparatet, og derfor kårer de den til ”Bedst til prisen”. I tillæg får den en placering som nummer 6 ud af 25, hvilket vidner om, at den er rigtig god i sammenligning med de øvrige markedsledere.

Pricerunner.dk kalder den ”Fantastisk til prisen med fremragende problemløsningsevne” og fremhæver især, at produktet er meget driftssikkert og brugervenligt samt leverer generelt gode klipperesultater. Eksperterne uddeler også ros til de særdeles velfungerende egenskaber i ujævnt terræn samt til styrekablet, der altid gør det muligt for robotten hurtigt at ”finde hjem” igen.

Varianten sidder stort set aldrig fast, kørslen er meget støjfri og motoren meget kraftfuld, lyder flere af roserne. Den bliver anbefalet til vanskelige plæner, hvor den rigtig kan vise sine evner. Eksperterne har kun få minusser, men dog lægger de mærke til, at karrosseriet let bliver ridset.

Pricerunner.dk opsummere oplevelsen sådan: ”Husqvarna 315 2020 er en meget god robotplæneklipper, der kombinerer vilde terrænegenskaber og høj driftssikkerhed med en letprogrammeret grænseflade og smarte løsninger til navigation”.

Derfor skal du investere i Husqvarna 315 2020:

Smart og effektiv
Driftssikker
Gode terrænegenskaber
Støjsvag
Let at programmere
Udmærket app

Høj alsidighed

Husqvarna 315 2020 vil passe til mange typer af forbrugere, og det er en af grundene til enhedens popularitet. Den er ikke den mest avancerede i sortimentet, men den kan dække et areal på op til 1500 kvadratmeter.

Alsidigheden kan du se ved, at modellen kan håndtere jævne såvel som ujævne haver. Det er et stort plus. Hjulene er terrængående, hvilket sikrer, at de ikke sætter sig fast så let, og så er kroppen skabt til hældninger: Produktet kan klare en maksimumhældning på op til 40 procent eller 22 grader.

Selv når varianten arbejder meget hårdt, kan du ikke høre det synderligt. Støjniveauet ligger lavt på 60 dB, og derfor generer det hverken den solbadende eller naboen. Her er et godt og stort display til programmering, og opsætningen er skabt til at være brugervenlig og selvforklarende. Du kan tillige styre robotten fra telefonen, hvis du henter den tilhørende app.

Robust og stærk til god pris

Husqvarna 315 2020 har mange fordele, og prisen er endnu en af dem. En Husqvarna robotplæneklipper vil aldrig være en helt billig investering, men inden for rammerne er modellen bestemt overkommelig rent økonomisk. En anden fordel er driftssikkerheden og robustheden. Produktet er skabt til at holde, og du kan øge levetiden ved at have en garage til Husqvarna robotplæneklipperen om vinteren.

Du kan selv justere klippehøjden på mellem 20 og 60 centimeter, og der er 9 intervaller herimellem. Apparatet kører på batteri, og den kan arbejde i omkring 65 minutter, før den vender tilbage og bliver opladet igen. Opladningstiden er på cirka en time, hvilket er meget normalt for en Husqvarna robotplæneklipper.

Der er flere øvrige moderne aspekter, der blandt andet tæller en timer og tyverialarm samt pinkode. Det øger sikkerheden, og det samme gør de to sensorsystemer.

Et godt valg til dig med den mindre/mellemstore have, der ønsker en robot, der kan klare selv hårdt terræn. Den er tillige skabt til dig, der ikke har det allerstørste budget, og som vægter driftssikkerhed og kørsel over højteknologisk indmad.

Specifikationer ved Husqvarna 315 2020 – nøgleoplysninger
🔴 Producent, model: Robotplæneklipper Husqvarna 315
🔴 Type: Robotplæneklipper
🔴 Klippeareal: 1500 kvadratmeter
🔴 Klippebredde: 22 centimeter
🔴 Klippehøjde: 20-60 millimeter
🔴 Knivsystem: Pivot-knive
🔴 Maksimumhældning på plænen: 40 procent (22 grader)
🔴 Støjniveau: 60 dB
🔴 Kører på batteri: Ja
🔴 Køretid per opladning: 65 minutter
🔴 Opladningstid: 60 minutter
🔴 Kan styres med app på telefonen: Ja, via Bluetooth
🔴 Højde: 25 centimeter
🔴 Bredde: 51 centimeter
🔴 Længde: 63 centimeter
🔴 Vægt: 9,2 kilo

Fordele ved Husqvarna 315 2020
🟢 Topscorer i Husqvarna robotplæneklipper test
🟢 Høj alsidighed
🟢 Ideel til vanskeligt terræn
🟢 Overkommelig pris
🟢 Perfekt til mange typer af forbrugere


Husqvarna 435X AWD 2020

✅Kåret til ”Bedste terrængående robotplæneklipper” hos Pricerunner.dk

 Husqvarna 435X AWD 2020 er blevet testet af den danske version af Pricerunner i en eksperttest bestående af 25 robotplæneklippere. Eksperterne er meget begejstrede for modellen, som de kårer til ”Bedste terrængående robotplæneklipper”. I alt opnår den en placering som nummer 7 ud af 25. Det er rigtig godt.

Eksperterne kalder modellen for en ”firehjulstrukken luksusklipper” og fremhæver, at her er tale om den første firehjulstrukne robotplæneklipper på markedet. Den er bygget til ekstreme forhold i haven, og eksperterne noterer sig, at den ingen problemer har under kørslen. Som en bonus har den et smart sensorsystem, og så er den meget brugervenlig samt har en god batteritid.

Pricerunnner.dk nævner også et par ulemper, og de går på, at maskinen er noget tung i det, og så bliver ydersiden let ridset. I det hele taget har den nogle børnesygdomme.

Eksperterne opsummerer oplevelsen sådan: ”Husqvarna 435X AWD 2020 egner sig bedst, hvis du har en græsplæne med en kraftig hældning… Den er også lidt af et blærerøvsprojekt, som sandsynligvis vil gøre naboerne grønne af misundelse”.

Derfor skal du investere i Husqvarna 435X AWD 2020:

Firehjulstrukket
Tidseffektiv på komplicerede arealer
Vild på hældninger
Løbende opdateringer
Let at installere

Til de ekstreme forhold

Leder du efter en Husqvarna robotplæneklipper, der er helt uovertruffen under mere ekstreme forhold med mange hældninger og ujævne haver, så vil Husqvarna 435X AWD 2020 være det oplagte valg. Her er tale om en helt særlig type robot, der er firehjulstrukken. Det gør den bedre i stand til at manøvrere rundt, når haven er ujævn.

Apparatet er derfor meget unikt inden for robotplæneklipper-verdenen, og den kan klare hældninger på helt op til 70 procent. Det er rigtig meget. Robustheden er også utrolig høj, for den er skabt til at kunne fungere under ekstreme forhold. Som en bonus kommer der løbende opdateringer, så du hele tiden er sikker på, at din robot er så moderne som muligt.

Lang køretid

Husqvarna 435X AWD 2020 har flere fordele, og her skal vi især nævne køretiden. Modellen kører på batteri, og det kan holde op til 100 minutter. Det er rigtig meget sammenlignet med konkurrenterne. Som en ekstra bonus er ladetiden kort – den ligger kun på en halv time.

Klippearealet er på maksimalt 3500 kvadratmeter, hvilket er pænt, og derfor passer produktet godt til de mellemstore haver. Brugervenligheden er høj, da installationen fungerer let og problemfrit, og støjniveauet er udmærket på 63 dB.

Læg mærke til at enheden er meget stor, og derfor både fylder og vejer den en del. Prisen er ikke lav, men holdbarheden er lang – derfor kan du have Husqvarna 435X AWD 2020 i rigtig lang tid. Garage til Husqvarna robotplæneklipper er en god ide til opbevaring om vinteren.

Maskinen kommer med den mest moderne teknologi på markedet, og det inkluderer blandt andet et ultralyds-baseret sensorsystem, en tilhørende app og stemmestyring.

Et godt valg til dig, der ønsker et bæst af en enhed til ekstreme forhold i haven. Det er måske den robotplæneklipper, Husqvarna har fremstillet, der er bedst til de ekstreme forhold.

Specifikationer ved Husqvarna 435X AWD 2020 – nøgleoplysninger
🔴 Producent, model: Robotplæneklipper Husqvarna 435X AWD
🔴 Type: Robotplæneklipper
🔴 Klippeareal: 3500 kvadratmeter
🔴 Klippebredde: 22 centimeter
🔴 Klippehøjde: 30-70 millimeter
🔴 Knivsystem: Pivot-knive
🔴 Maksimumhældning på plænen: 70 procent
🔴 Støjniveau: 63 dB
🔴 Kører på batteri: Ja
🔴 Køretid per opladning: 100 minutter
🔴 Opladningstid: 30 minutter
🔴 Kan styres med app på telefonen: Ja
🔴 Højde: 29 centimeter
🔴 Bredde: 55 centimeter
🔴 Længde: 63 centimeter
🔴 Vægt: 17,3 kilo

Fordele ved Husqvarna 435X AWD 2020
🟢 Topscorer i Husqvarna robotplæneklipper test
🟢 Fantastisk på ekstreme skråninger
🟢 Ideel til ujævne haver
🟢 Firehjulstrukken
🟢 Moderne teknologi som sensorsystem, stemmestyring og tilhørende app


Husqvarna 550 2018

✅Kåret til ”Bedste robotplæneklipper til offentlige områder” hos Pricerunner.dk

Husqvarna 550 2018 har været med i Pricerunner.dk’s store robotplæneklipper test, hvor i alt 25 modeller er blevet afprøvet og vurderet. Eksperterne er meget begejstrede for produktet, som de giver en flot ottendeplads i testen. De fremhæver, at varianten er den bedste robotplæneklipper til offentlige områder.

Eksperterne forklarer, at her er tale om en unik model uden display – det betyder, at den udelukkende bliver indstillet og styret fra telefonen via en app. Fordelen ved det er, at fremmede ikke kan ændre på indstillingerne. Her er også et velfungerende sensorsystem, der sørger for, at der ikke opstår kollision og en GPS-navigation, som giver en mere ensartet klipning. Som en bonus leverer den ”terrænhåndtering i særklasse”, og den har en særdeles lang køretid.

Pricerunner.dk forklarer, at maskinen er skabt til offentligt brug snarere end til den private have, og derfor kan den uden problemer klare ujævnheder og småforhindringer som nedfaldsfrugt eller kogler. Den samlede oplevelse bliver opsummeret sådan: ”Det er en fantastisk kompetent robotplæneklipper, men den koster også derefter”.

Derfor skal du investere i Husqvarna 550 2018:

Meget gode terrænegenskaber
Ekstrem høj driftssikkerhed
Høj klippekapacitet
God hastighedsregulering

Til de helt store arealer

Husqvarna 550 2018 er skabt til offentlige områder såsom for eksempel parker, men den vil tillige være ideel, hvis du som privatperson har en meget stor have. Den kan klare op til 5000 kvadratmeter, og det er virkelig meget. Den er god til hældninger og ujævnt terræn, og hældninger op til 45 procent eller 24 grader volder ikke problemer.

Den har et klassisk robot-design, men vejer dog en del med sine knap 14 kilo. Derfor er den ikke helt nem at flytte på. Der er dog ikke behov for megen flytning, for modellen klarer sig selv, når du har programmeret den. Som nævnt af eksperterne har den ikke display, men du skal i stedet installere den via den tilhørende app.

Knivsystemet er Pivot-systemet, og knive til Husqvarna robotplæneklipper sikrer, at græsset får en skarp og ordentlig klipning – hver gang.

GPS-navigation

Husqvarna 550 2018 kommer med mange flere fordele. Her skal vi blandt andet nævne GPS-navigationen, der via en unik kortlægning af ruten sørger for, at der hverken opstår helligdage eller steder uden kørsel. Sensorsystemet giver en høj sikkerhed, da robotten via systemet selv kan registrere, hvis der er uoverkommelige forhindringer i vejen.

Du kan indstille klippehøjden mellem 20 og 60 millimeter, og herunder er der 9 intervaller at vælge imellem. Klippebredden er bred på 24 centimeter, og batteritiden er særdeles lang – næsten i særklasse med sine 260 minutter. Det er ekstremt meget i forhold til konkurrenterne, men maskinen er også skabt til kørsel i parker. Det er måske den robotplæneklipper, Husqvarna har fremstillet, der har den længste køretid.

En fuld opladning tager 60 minutter, hvilket er det samme som robotter med en ”normal” køretid.

Driftsikkerheden er tillige høj, og produktet sætter sig meget sjældent fast. Derfor er her tale om en stærk variant, du kan stole på, og som er skabt til meget store haver. Prisen er dog ikke i den lave ende.

Specifikationer ved Husqvarna 550 2018 – nøgleoplysninger
🔴 Producent, model: Robotplæneklipper Husqvarna 550 2018
🔴 Type: Robotplæneklipper
🔴 Klippeareal: 5000 kvadratmeter
🔴 Klippebredde: 24 centimeter
🔴 Klippehøjde: 20-60 millimeter
🔴 Knivsystem: Pivot-knive
🔴 Maksimumhældning på plænen: 45 procent (24 grader)
🔴 Støjniveau: 61 dB
🔴 Kører på batteri: Ja
🔴 Køretid per opladning: 260 minutter
🔴 Opladningstid: 60 minutter
🔴 Kan styres med app på telefonen: Ja
🔴 Højde: 31 centimeter
🔴 Bredde: 56 centimeter
🔴 Længde: 72 centimeter
🔴 Vægt: 13,9 kilo

Fordele ved Husqvarna 550 2018
🟢Topscorer i Husqvarna robotplæneklipper test
🟢Skabt til offentlige områder eller parker
🟢God til terrænkørsel
🟢Utrolig lang køretid
🟢Udelukkende styring via app


Husqvarna 420 2020

✅Det sikre allround valg

Husqvarna 420 2020 har ikke været med i eksperttests, men vi har alligevel valgt at tage den med på grund af de mange kvaliteter, der ikke er til at overse. Generelt er her tale om et sikkert allround valg til den forbruger, der ikke har de helt specifikke krav.

Derfor skal du investere i Husqvarna 420 2020:

Ultra stille
Dobbelt guidekabel
Elektrisk højdejustering
Høj driftssikkerhed

Har alt, hvad du har brug for

Husqvarna 420 2020 kommer med al den kvalitet, Husqvarna er kendt for, og endda til en overkommelig pris. Den udmærker sig på forskellige parametre, men generelt har den alt, hvad du som forbruger vil forvente af en solid robotplæneklipper.

Den passer godt til små som store haver, og maksimalt kan den dække et område på 2200 kvadratmeter. Klippebredden er på 24 centimeter, hvilket er en del, og klippehøjden er justerbar på den elektriske måde. Du kan selv vælge flere intervaller mellem 20 og 60 millimeter.

Produktet kommer med Pivot-knivsystemet, som selv de stærkeste Husqvarna-robotter er udstyret med, og knive til Husqvarna robotplæneklipper giver et ensartet og gennemklippet resultat.

Gode terrænegenskaber og høj sikkerhed

Husqvarna 420 2020 passer til både den lige og ujævne have og til haven med mange skråninger og hældninger. Maskinen er skabt til at være terrængående, og den kan klare en maksimumhældning på 45 procent eller 24 grader. Støjniveauet er et af højdepunkterne, for det brillerer ved at være meget lavt på kun 57 dB. Det er måske den robotplæneklipper, Husqvarna har fremstillet, der er allermest støjsvag.

Apparatet er skabt med den mest moderne teknologi, hvilket blandt andet gør, at du kan styre den med en app på telefonen, og så har den flere tyverisikringer. Det inkluderer både en unik pinkode, installationslås og en tyverialarm. Der er to sensor-systemer, der sikrer, at robotten hverken vælter eller kolliderer med større genstande samt en timer. Timeren betyder, at klipningen bliver tilpasset efter græssets vækstperioder og vejrets påvirkning af væksten.

Der er et stort og enkelt display, der er skabt til at være brugervenligt, og selve installationen er selvforklarende. Som en ekstra bonus kan du gemme flere profiler i indmaden, så du kan præ-installere flere typer af græsslåning.

Et godt valg til forbrugeren, der har brug for en allround Husqvarna robotplæneklipper.

Specifikationer ved Husqvarna 420 2020 – nøgleoplysninger
🔴 Producent, model: Robotplæneklipper Husqvarna 420 2020
🔴 Type: Robotplæneklipper
🔴 Klippeareal: 2200 kvadratmeter
🔴 Klippebredde: 24 centimeter
🔴 Klippehøjde: 20-60 millimeter
🔴 Knivsystem: Pivot-knive
🔴 Maksimumhældning på plænen: 45 procent (24 grader)
🔴 Støjniveau: 57 dB
🔴 Kører på batteri: Ja
🔴 Køretid per opladning: 70 minutter
🔴 Opladningstid: 55 minutter
🔴 Kan styres med app på telefonen: Ja
🔴 Højde: 31 centimeter
🔴 Bredde: 56 centimeter
🔴 Længde: 72 centimeter
🔴 Vægt: 11,5 kilo

Fordele ved Husqvarna 420 2020
🟢Det sikre valg
🟢Stillegående
🟢Timer, der opererer efter græssets vækst
🟢To sensorsystemer
🟢Mulighed for flere profiler


Husqvarna 535 AWD 2019

✅Bedst til den kræsne haveentusiast

Husqvarna 535 AWD 2019 har ikke været inkluderet i eksperttests, men vi har alligevel valgt at tage den med i vores Husqvarna robotplæneklipper test, da den kommer med høj kvalitet. Her er tale om et luksusprodukt i den højere ende af prisskalaen, der især vil tiltale den kræsne haveentusiast.

Kan det hele – især velegnet til stejle skråninger

Husqvarna 535 AWD 2019 vil være det oplagte valg, hvis du gerne vil have høj kvalitet og en meget stærk enhed. Modellen kan varetage større arealer på op til 3500 kvadratmeter, hvilket ligger nogenlunde i midten, hvad angår klippekapacitet hos Husqvarna robotplæneklippere.

Et af de helt store højdepunkter ved maskinen er evnerne på stejle skråninger: Den kan arbejde på hældninger på op til 70 procent, og det ligger klart i den høje ende sammenlignet med konkurrenterne. Det er måske den robotplæneklipper, Husqvarna har fremstillet, der er bedst til stejle skråninger.

Varianten giver en effektiv klipning på både jævne og ujævne plæner, og det sker takket være knive til Husqvarna robotplæneklipper. Knivene er Pivot-knive, der giver en skarp klipning uden undtagelser.

100 minutters køretid

Et andet højdepunkt ved Husqvarna 535 AWD 2019 er køretiden. Den ligger på 100 minutter, hvilket er højt, og opladningstiden er på kun 30 minutter. Derfor vil du opleve hurtigt at få plænen klippet. Når den er ved at løbe tør for strøm, ved den selv, hvor ladestationen er.

Der er meget moderne teknologi at finde med blandt andet en tilhørende app, hvor du kan kontrollere og overvåge robotten. Den kommer også med flere sensorsystemer, der gør, at den ikke vælter eller kolliderer, og når du løfter den op, holder den af sikkerhedsmæssige årsager op med at bevæge knivene.

Den navigerer ud fra et omfattende GPS-navigationssystem, der giver en komplet dækning af haven, og derfor kan du være sikker på, at der ikke kommer helligdage. Der er både tyverialarm og pinkode for at beskytte mod tyve og ulovlig indtrængen samt en vejr-timer, der tilpasser klipningen i forhold til vækstsæsonen.

Et godt valg til dig, der ønsker det bedste af det bedste (især på stejle skråninger) og ikke har noget imod at betale en højere pris for masser af kvalitet og moderne teknologi.

Specifikationer ved Husqvarna 535 AWD 2019 – nøgleoplysninger

🔴 Producent, model: Robotplæneklipper Husqvarna 535 AWD
🔴 Type: Robotplæneklipper
🔴 Klippeareal: 3500 kvadratmeter
🔴 Klippebredde: 22 centimeter
🔴 Klippehøjde: 30-70 millimeter
🔴 Knivsystem: Pivot-knive
🔴 Maksimumhældning på plænen: 70 procent
🔴 Støjniveau: 62 dB
🔴 Kører på batteri: Ja
🔴 Køretid per opladning: 100 minutter
🔴 Opladningstid: 30 minutter
🔴 Kan styres med app på telefonen: Ja
🔴 Højde: 29 centimeter
🔴 Bredde: 55 centimeter
🔴 Dybde: 93 centimeter
🔴 Vægt: 17 kilo

Fordele ved Husqvarna 535 AWD 2019
🟢 Topscorer i Husqvarna robotplæneklipper test
🟢 Fantastisk på stejle skrænter
🟢 Lang køretid
🟢 To sensorsystemer
🟢 GPS-navigationssystem


Husqvarna 450X 2020

✅Kåret til ”Bedst til store arealer” hos Pricerunner.dk

i samarbejde med PriceRunner

Husqvarna 450X 2020 er blevet testet af sammenligningssiden Pricerunner.dk, der har foretaget en stor robotplæneklipper test. Testen inkluderer i alt 25 modeller fra forskellige mærker, og der er flere Husqvarna produkter. Eksperterne er meget imponerede over Husqvarna 450X 2020 og tildeler den en flot fjerdeplads. De fremhæver især, at den er den bedste maskine til store arealer.

Pricerunner.dk kalder varianten ”Robotplæneklippernes herre på grønsværen med uovertruffen funktionalitet og ydeevne” og er begejstrede for de mange gode elementer. De inkluderer blandt andet den særdeles høje klippekapacitet, der ligger på op til 5000 kvadratmeter. Det er ekstremt højt. Eksperterne uddeler tillige ros til driftssikkerheden og kraftfuldheden samt til den støjsvage motor, der giver kun få støjgener.

Modellen navigerer rigtig fint i forhold til styrekablerne, og den er god til at disponere sin tid på de store arealer. Pricerunner.dk fremhæver også terrænegenskaberne, og de forklarer, at den nemt kan klare ujævne haver samt stejle skrænter. Den har heller ikke problemer med mindre forhindringer. 

Eksperterne opsummerer oplevelsen sådan: ”Samlet set er den en driftssikker, kraftfuld og funktionel robotplæneklipper, der er nem at programmere både direkte og med fjernbetjening”.

Derfor skal du investere i Husqvarna 450X 2020:

Uovertruffen tidseffektivitet
Driftssikker
Høj klippekapacitet
Støjsvag
Let at programmere
Velfungerende app

Til dig med den parklignende have

Husqvarna 450X 2020 vil være det oplagte valg til den forbruger, der har en meget stor have. Modellen er fremstillet med en utrolig stor klippekapacitet, som ligger på maksimalt 5000 kvadratmeter. Den er velfungerende i såvel lige som ujævne haver, og terrænegenskaberne er et af nøgleordene: Produktet er skabt til at kunne klippe græs under svære forhold, og det inkluderer også skrænter og kanter. Den kan derfor klare en maksimumhældning på 45 procent eller 24 grader.

Når maskinen arbejder, larmer den ikke ret meget, og lydniveauet er også et af nøgleområderne: Med et støjniveau på kun 58 dB ligger den klart mod den mere stillegående ende sammenlignet med konkurrenterne.

Varianten er robust og holdbar, og hvis du behandler den med omtanke, vil din investering kunne holde længe. En garage til Husqvarna robotplæneklipper om vinteren sikrer den mod frostskader.

Ekstrem lang køretid

Husqvarna 450X 2020 kommer med flere nøgleord, og det tredje er køretiden. Den er utrolig høj på hele 260 minutter. Enheden klarer selv hele arbejdet, og den intelligente indmad sørger for, at klipningen bliver så effektiv som mulig.

Det indebærer for eksempel et unikt sensorsystem, der værner mod kollision samt styrekablerne, der giver en lettere navigation. I tillæg kommer en smart indbygget projektør, der giver lys, hvis den skal køre om natten samt den velskabte app.

App’en giver stort set fuld kontrol, ligegyldigt hvor du befinder dig, og her kan du kontrollere og overvåge robottens gøren og laden. Læg mærke til at app’en til Husqvarna 450X 2020 er mere veludviklet end hos flere af konkurrenterne. Det er måske den robotplæneklipper, Husqvarna har fremstillet, der har den bedste app.

En ekstra bonus er den skarpe tyverisikring, der både inkluderer en tyverialarm og en unik pinkode. Det vil holde din Husqvarna robotplæneklipper så sikret som muligt. En special-timer følger væksten hos græsset og giver den mest effektive klipning i forhold til vækst.

Et godt valg til dig, der har en meget stor og parklignende have, og som har brug for et stillegående terrængående køretøj med masser af moderne teknologi.

Specifikationer ved Husqvarna 450X 2020 – nøgleoplysninger
🔴 Producent, model: Robotplæneklipper Husqvarna 450X 2020
🔴 Type: Robotplæneklipper
🔴 Klippeareal: 5000 kvadratmeter
🔴 Klippebredde: 24 centimeter
🔴 Klippehøjde: 20-60 millimeter
🔴 Knivsystem: Pivot-knive
🔴 Maksimumhældning på plænen: 45 procent (24 grader)
🔴 Støjniveau: 58 dB
🔴 Kører på batteri: Ja
🔴 Køretid per opladning: 260 minutter
🔴 Opladningstid: 75 minutter
🔴 Kan styres med app på telefonen: Ja, via Bluetooth
🔴 Højde: 31 centimeter
🔴 Bredde: 56 centimeter
🔴 Længde: 72 centimeter
🔴 Vægt: 13,9 kilo

Fordele ved Husqvarna 450X 2020
🟢 Topscorer i Husqvarna robotplæneklipper test
🟢 Til den store have i park-størrelse
🟢 Stillegående
🟢 Lang køretid
🟢 Særdeles velskabt app


Husqvarna 430X 2020

✅ Kåret til ”Bedste premium-valg” hos Pricerunner.dk

Husqvarna 430X 2020 har været med i en stor test af robotplæneklippere hos Pricerunner.dk, hvor i alt 25 modeller er blevet testet og anmeldt. 430X 2020-varianten vækker stor begejstring, og derfor kårer eksperterne den til ”Bedste premium-valg”. I alt bliver det til en topplacering med en 2. plads for produktet

Pricerunner.dk kalder enheden ”Stadig kongen af de mere veludstyrede modeller” og fremhæver den især for sin driftssikkerhed. Du kan som forbruger stole på den og arbejdsmoralen, og eksperterne noterer tillige, at maskinen er meget brugervenlig og kompetent. Som en bonus er robotten virkelig god til at slå græs på selv de mest vanskelige plæner, og den klarer havens udfordringer bedre end konkurrenterne.

Eksperterne nævner kun få minusser – de savner en mulighed for fjernopdatering af softwaren i indmaden og opdagede et par fejl i vejrfunktionen.

Pricerunner.dk opsummerer oplevelsen med enheden sådan: ”Den er ganske enkelt en af de mest driftssikre, letanvendte og prisbillige premiumklippere på markedet”.

Derfor skal du investere i Husqvarna 430X 2020:

Ekstrem driftssikker
Smart
Nem at installere og programmere
Mange funktioner

Det kraftfulde valg

Husqvarna 430X 2020 vil passe bedst til den forbruger, der har en medumstor have – produktet kan klare op til 3200 kvadratmeter. Robotten er stor og kraftfuld, og det gælder både udvendigt og indvendigt. Det gør den også mere robust og holdbar, og med en vinter garage til Husqvarna robotplæneklipper vil holdbarheden blive markant forlænget.

Husqvarna 430X 2020 har 4 hjul, hvilket øger evnerne inden for terrænkørsel, og det gør den i stand til let at klare mindre forhindringer (som nedfalden frugt), ujævne underlag og skæve plæner. Varianten er også skabt til at kunne arbejde på selv større skråninger, og den kan klare en maksimumshældning på op til 45 procent eller 24 grader.

På alle underlag leverer den en meget effektiv klipning med skarpe kanter på grund af knive til Husqvarna robotplæneklipper, som er et Pivot-knivsystem med 3 knive.

Meget lang køretid

Her er tale om en Husqvarna robotplæneklipper, der virkelig kan køre længe på hver opladning. Køretiden ligger på 135 minutter, hvilket er rigtig meget i forhold til flere af konkurrenterne. Det samme gælder for klippebredden, der ligger på 24 centimeter. Ladetiden er på kun 50 minutter, så den vil hurtigt være klar til at køre igen.

Du kan selv justere klippehøjden mellem 20 og 60 centimeter, og herimellem er der 9 intervaller at vælge imellem. Som en bonus er støjniveauet meget lavt på kun 57 dB, og det er noget af det laveste på markedet. Det er måske den robotplæneklipper, Husqvarna har fremstillet, der er allermest støjsvag.

Modellen er meget højteknologisk, og det kommer for eksempel til udtryk ved, at du kan styre den med en app. Her kan du let programmere maskinens kørsel, og i tilfælde af tyveri får du besked om det direkte. Der er GPS i navigationssystemet, og GPS’en kan selv danne sig et kort over haven, som gør det lettere helt præcist at vide, hvor der allerede er blevet kørt. Det gør, at robotten vil være mere effektiv og udnytte køretiden bedre.

Der er to sensorsystemer, der giver en højere sikkerhed både for enheden selv og for forbrugeren, og GPS-sporing, pinkode og tastaturkode mindsker chancen for tyveri.

Husqvarna 430X 2020 vil være det oplagte valg, hvis du har en mellemstor have og et større budget, og du ønsker noget af det mest kraftfulde, der er inden for robotplæneklippere.

Specifikationer ved Husqvarna 430X 2020 – nøgleoplysninger
🔴 Producent, model: Robotplæneklipper Husqvarna 430X
🔴 Type: Robotplæneklipper
🔴 Klippeareal: 3200 kvadratmeter
🔴 Klippebredde: 24 centimeter
🔴 Klippehøjde: 20-60 millimeter
🔴 Knivsystem: Pivot-knive
🔴 Maksimumhældning på plænen: 45 procent (24 grader)
🔴 Støjniveau: 57 dB
🔴 Kører på batteri: Ja
🔴 Køretid per opladning: 135 minutter
🔴 Opladningstid: 50 minutter
🔴 Kan styres med app på telefonen: Ja
🔴 Højde: 31 centimeter
🔴 Bredde: 56 centimeter
🔴 Længde: 72 centimeter
🔴 Vægt: 13,2 kilo

Fordele ved Husqvarna 430X 2020
🟢 Topscorer i Husqvarna robotplæneklipper test
🟢 Absolut premium-valg
🟢 Til den mediumstore have
🟢 Spækket med moderne teknologi
🟢 Lang køretid

Guide: Sådan vedligeholder og passer du din robotplæneklipper

Husqvarna robotplæneklippere er ligesom alle andre mærker ikke helt billige, og derfor er det en god ide at vedligeholde robotten og passe omhyggeligt på den – så forlænger du levetiden markant. Baseret på ekspertviden fra Forbrugerrådet Tænk og producenten Husqvarna guider vi her til, hvad du skal gøre:

Rengøring

Din Husqvarna robotplæneklipper behøver ikke ret meget vedligeholdelse, men med en smule manuelt puslearbejde får modellen de bedste vilkår for en lang og tro tjeneste.

Først og fremmest er det vigtigt at fjerne blade, grene og græs en gang om ugen. Det er generelt en god ide med en ugentlig rengøring for optimal vedligeholdelse. Her bør du tillige tørre overfladen af med en fugtig klud, og undersiden kan du gøre ren med en tør genstand – for eksempel en børste eller svamp. Du bør ikke anvende vand til rengøring af undersiden. 

Hold knivene skarpe

Robotterne har forskellige knivsystemer, og det gælder også for knive til Husqvarna robotplæneklipper.

Er der tale om en maskine med løse knive, bør du løbende tjekke, at de ikke er blevet beskadiget af sten eller lignende, og at de ikke er faldet af. Slib dem, når de er blevet sløve.

Er knivene i stedet fastmonteret, kan du blot tage dem af, når de trænger til at blive slebet. Slib dem på samme måde, som du sliber knivene på en almindelig græsslåmaskine.

Knive til Husqvarna robotplæneklipper eller til andre brands kræver udskiftning engang imellem. Processen er let, og du kan udføre den med almindeligt værktøj.

Opbevaring

Har du en garage til Husqvarna robotplæneklipper, vil det være ideelt. Apparatet er ikke skabt til at stå ude om vinteren eller i dårligt vejr, så du bør pakke den væk, når du ikke skal bruge den. 

Inden du finder et sted i din garage til Husqvarna robotplæneklipper, bør du rengøre den grundigt, og der må ikke være frost i opbevaringsrummet. Lad gerne opladeren stå samme sted, hvor der er lunt og tørt.

Sådan får du gang i din Husqvarna robotplæneklipper

Hvis ud har anskaffet dig en robotplæneklipper, Husqvarna har designet, er du måske spændt på, hvordan du får den sat op. Baseret på viden direkte fra Husqvarna selv, guider vi her til, hvordan du kommer i gang med at bruge dit nye apparat:

Ladestation: Opstil ladestationen i midten af græsplænen på et sted, hvor græsset er jævnt. Pas på med at placere den for tæt på sprinklere, og gør det gerne, når der ikke er direkte sollys.

Batteriet: Placér robotten i ladestationen og lad batteriet op. Det tager gerne op til 100 minutter.

Afgrænsningskabler: Afgrænsningskabler lader robotten vide, hvor den skal klippe græsset. Du skal dog først manuelt lægge dem i kanten af det areal, hvor du ønsker, at modellen skal arbejde. Du sætter kablerne fast med de medfølgende pløkker. Er der steder, hvor maskinen ikke skal hen, kan du lægge ”små øer” – for eksempel rundt om blomsterbede eller legepladsen.

Guidekablet: Guidekablet er det kabel, robotplæneklipperen skal bruge for at finde tilbage til ladestationen, når batteriet er ved at være tomt. Fastgør den ene ende af kablet til ladestationen, og slut den anden ende til afgrænsningskablet i den fjerneste del af det område, hvor robotten skal arbejde.

Få indstillinger: Indtast koden til produktet og du får adgang til at indstille kørslen. Her skal du for eksempel angive den ønskede klippehøjde og arbejdstimer, og efter opladningen kører robotten afsted.

FAQ-Guide: Det skal du vide om din robotplæneklipper

Herunder bringer vi en FAQ-guide til alt det, du skal vide om en robotplæneklipper. Guiden er baseret på ekspertviden fra producenten Husqvarna:

Hvor meget manuelt arbejde kræver en robotplæneklipper?

Det eneste manuelle, du kommer til at foretage dig, er, når du skal lægge afgræsningskablerne, indstille parametrene for klipningen og rengøringen. Modellen vil selv stå for selve græsslåningen.

Hvad er fordelene ved en robotplæneklipper?

En robot klipper plænens græs for dig, så du ikke selv skal stå for den manuelle græsslåning. Derfor sparer du rigtig meget tid – især hvis du har en stor græsplæne.

Larmer maskinen?

En robotplæneklipper har ofte et støjniveau på omkring 60-70 dB. Til sammenligning larmer en traditionel græsslåmaskine op til 100 dB. Derfor vil der være markant lavere støjgener med robotten.

Er robotplæneklipperen ideel til allergikere?

Allergikere vil få en meget lettere pollensæson end ellers. Med en robot i haven, der klarer græsslåningen, slipper allergikeren for at blive generet af de mange græspollen, der ellers bliver hvirvlet op af en traditionel plæneklipper.

Hvor lang tid tager det for robotten at slå mit græs?

Tiden, modellen skal arbejde, afhænger af størrelsen på haven. Som en tommelfingerregel tager det robotten mellem 1 og 5 timer at klippe al græsset.

Hvor stor en have kan en robotplæneklipper slå?

De forskellige modeller har forskellige klippekapaciteter, men de stærkeste vil ligge på op til 5.000 kvadratmeter. Hvis din have er større end 5.000 kvadratmeter, kan du investere i to maskiner, der kører side om side.

Har jeg stadig brug for en traditionel græsslåmaskine, hvis jeg har en robot?

Nej, robotplæneklipperen kan sagtens klare alle opgaverne. Kanttrimning kan dog være nødvendig.

Kan en robotplæneklipper arbejde i en ujævn have?

Robotten kan sagtens køre i ujævnt terræn på grund af de store hjul. Nogle modeller er specialdesignede til ujævnheder.

Kan en robotplæneklipper klare skråninger?

De fleste modeller kan sagtens klare skrå kanter og hældninger. De stærkeste varianter kan klare hældninger på op til 70 procent.

Kan jeg selv bestemme, hvor robotplæneklipperen må køre?

Ja, du bestemmer helt selv. Du skal blot lægge afgrænsningskablet, og så kører robotten kun inden for kablets grænser. Vil du gerne beskytte for eksempel blomsterbedet, kan du lægge en ”ø” rundt om med kablet.

Skal jeg grave afgrænsningskablet ned i jorden?

Du behøver ikke grave kablet ned. Det kan sagtens ligge på jorden. Hvis du vil, er det dog en mulighed med nedgravning af kablet. Den anbefalede dybde er på mellem 3 og 10 centimeter.

Kan robotten arbejde i regnvejr?

Maskinen kan sagtens køre, selv om det regner. Er vejrforholdene dog ekstreme, bør du tage den ind i tørvejr.

Kan jeg sikre min robotplæneklipper mod tyveri?

De forskellige typer kommer med forskellige sikkerhedsanordninger. Ofte vil der være en pinkode, du skal indtaste, før maskinen kan køre samt en tyverialarm. Nogle modeller har GPS-sporing.

Kører robotten ind i ting eller genstande?

Mange enheder kommer med sensorer, der forhindrer kollisioner. Derfor kan du være sikker på, at hverken genstande i haven eller robotten selv komme til skade.

Kan jeg styre robotplæneklipperen via min telefon?

Mange af modellerne kommer enten med Wi-Fi eller Bluetooth, så du kan styre maskinen med telefonen. Det sker via den tilhørende app.

Få liv i græsplænen

Det er de flest husejeres drøm at få en flot, tæt, grøn og fyldig græsplæne. Videnscenteret Bolius guider i to artikler her og her til, hvordan det kan lade sig gøre:

Græsslåning

Klipning af græsset er en vigtig del af at kunne få en flot plæne. Som udgangspunkt bør du slå græsset én gang om ugen i den periode, eksperterne kalder for vækstsæsonen. Det er fra marts til oktober. Sørg for ikke at fjerne for meget af græssets højde – tag gerne kun toppen.

Med en robotplæneklipper kan du indstille klippehøjden, så den kun tager det øverste og efterlader er par centimeter. Knive til Husqvarna robotplæneklipper har gerne flere trin i indstilling af højden.

Fjern blade

Brug en rive med gummibelægning og riv gamle blade og grene væk. Gummibelægningen vil være mere blid mod græsset.

Vanding

Det er sjældent, at du behøver at vande din græsplæne – selv i de meget tørre perioder, hvor græsset bliver helt gult. Græssets rødder går langt ned, og de er meget sejlivede. Er der ekstrem tørke, kan du godt vande din græsplæne – gør det gerne få gange men med masser af vand. Læg mærke til at du ofte vil kunne se en effektiv vanding på vandregningen.

For mange træer og buske

Græsplænen har brug for lys og luft, og hvis den ligger i for meget skygge på grund af omkringstående træer og buske, bør du fjerne nogle af skyggegiverne. Mere sol og vind bidrager tillige med en lavere fugtighed, og det mindsker chancen for mos-vækst.

Gødning

Gødning giver næring til græsplænen og kan være nødvendigt for at få masser af liv i den. Du kan både anvende organisk gødning eller kunstgødning, og det er en smagssag, hvad du foretrækker.

Den organiske gødning er den fra dyr. Den kan du købe i pilleform og strø ud selv. Den organiske gødning er langtidsvirkende, hvilket betyder, at du kun skal gøde få gange. Gør det gerne omkring april, hvilket vil give plænen tid til at blive flot til sommeren.

Du kan også anvende kunstgødning – NPK-gødning. Kunstgødning er korttidsvirkende, og derfor skal du gøde flere gange. Gør det gerne med små mængder ad gangen et par gange om året – for eksempel i april, maj, juni og juli.

Fjern mos

Du bør fjerne mos, så snart du opdager, at det vokser i din have. Mos kan overtage plænen og ødelægge græssets gode levebetingelser.

Kalk

Jordbunden har de bedste forhold, hvis pH-værdien er neutral og omkring 7. Hvis jordbunden er for sur, kan kalk bidrage til at afhjælpe surheden, hvorved græsset bedre kan vokse. Strø gerne kalk ud i det tidlige forår i marts eller april. Tegn på en for sur jordbund kan være, at græsset vokser dårligt, eller at der kommer uønsket plantevækst – for eksempel i form af mos. Du kan måle din haves pH-værdi med lakmuspapir eller et pH-meter. Det kan du købe i et havecenter eller byggemarked.

Topdressing på udsatte steder

Brug en såkaldt ”topdressing” bestående af to tredjedele sand eller grus og en tredjedel god kompost. Strø blandingen i et tynd lag på de steder, hvor græsset er ved at gå ud.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🤔Husqvarna robotplæneklipper test: Hvilken model er den bedste?

Der er mange gode modeller på markedet, hvis du leder efter en velfungerende robotplæneklipper. Husqvarna står for flere af dem, og følgende 9 hører til blandt de bedste: Husqvarna 310 2020, Husqvarna 105 2020, Husqvarna 430X 2020, Husqvarna 315 2020, Husqvarna 435X AWD 2020, Husqvarna 550 2018, Husqvarna 420 2020, Husqvarna 535 AWD 2019 og Husqvarna 450X 2020.

🧐Hvorfor skal jeg købe en Husqvarna robotplæneklipper?

En robotplæneklipper kommer med mange fordele, og hvis du har en større have, som du gerne vil undgå manuelt at skulle slå, vil det være en god ide med en robotplæneklipper. Husqvarna har skabt nogle af de bedste på markedet, og robotten vil klart give dig mere luft i tidsbudgettet. Som en ekstra bonus vil pollenallergikere slippe for gener, og du skal blot programmere den – så klarer den klippearbejdet selv.

Husqvarna robotplæneklipper Test 2021: Anvendte kilder

Forbrugerrådet Tænk

Forbrugerrådet Tænk er det danske forbrugerråd, der fungerer som den danske forbrugers vagthund i samfundet. Eksperterne herfra undersøger en lang række forhold for at skabe bedre og stærkere forbrugerrettigheder hos det danske folk. Tænk foretager derfor en lang række tests af forbrugerprodukter, og her gælder det en test af robotplæneklippere.

Du kan læse mere om testen og se resultaterne hos Forbrugerrådet Tænk. Læg mærke til at her er tale om en betalingstest, så du skal betale for at kunne se alle resultaterne.

Pricerunner.dk

Pricerunner er en international sammenligningsside, hvor du kan finde priser på et givent produkt fra en lang række forhandlere. Det betyder, at du lettere vil kunne se, hvor du kan få modellen billigst. Pricerunnner.dk er den danske version af siden, og eksperterne herfra foretager også af og til tests af produkterne. Her gælder det en test af robotplæneklippere. Du kan nærstudere den hos Pricerunner.dk.

Andre relevante tests og artikler

Vi har i vores Husqvarna robotplæneklipper test artikel set nærmere på de 9 bedste Husqvarna modeller på markedet.

Vi har skrevet flere test-artikler om robotplæneklippere, og hvis du er novice inden for feltet, kan du med fordel læse vores generelle robotplæneklipper test-artikel. I den artikel får du et overblik over forskellige apparater fra forskellige producenter, hvorved du bliver præsenteret for et stort udvalg.

Det kan også være, at du på forhånd hælder mod et bestemt mærke. Ud over Husqvarna er Gardena et af mest anerkendte inden for feltet, og vi har udfærdiget en Gardena robotplæneklipper test-artikel. Her får du et overblik over de bedste Gardena-varianter. I tillæg kan du finde inspiration i videns-afsnittene, så du kan blive bedre rustet til at vælge den model, der er bedst til dine individuelle behov.

Måske du i stedet er interesseret i Worx Landroid. Worx er endnu et af de mest anerkendte mærker inden for området, og derfor har vi tillige skrevet en Worx Landroid robotplæneklipper artikel. Her finder du eksperternes topvalg fra Worx samt en række videns-afsnit, der hjælper dig med at foretage det rigtige valg.

 


 

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme