Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research, men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores partnere. Bemærk..., artiklens årstal er, hvornår artiklen er opdateret, og ikke nødvendigvis et udtryk for, hvornår produkterne er testet. Læs mere

Guide: De bedste skabssenge og vægsenge – 6 gode valg

Senest opdateret den Vi er partnerfinansieret. Sponsoreret indhold.

Forbrugsguiden.dk er finansieret af vores partnere, og artiklerne anses dermed som sponsoreret indhold.

0

En skabsseng, også kendt som en vægseng, er den perfekte løsning til dig, der søger en multifunktionel indretning. Med en skabsseng kan du gemme sengen væk i skabsdelen, når den ikke er i brug – smart og enkelt. I aftentimerne kan du via et enkelt snuptag hurtigt hive i skabet og klappe sengen ud i fuld længde – klar til brug på under et minut. Ofte kan du lade sengetøjet blive på fra gang til gang.

Skabssenge er særligt velegnet til dig, der har brug for at effektivisere kvadratmeterne i boligen og vil udnytte enhver flade.

Vi har taget et nærmere kig på, hvilke skabssenge der findes på dagens marked. Vi har udvalgt 6 af de bedste skabssenge/vægsenge, som har fået gode anmeldelser. Du bliver guidet mod det bedste valg, hvad enten du søger en dobbeltseng eller enkeltmandsseng.


Det skal du overveje, når du køber en skabsseng/vægseng:

green-elmPris – skabssenge fås i flere forskellige prisklasser, alt efter hvor raffineret et design du søger. Du kan derfor med fordel fastsætte en budgetramme, inden du kaster dig ud i søgningen. Samtidig er det en god idé at gå efter de mærker, der er kendte på markedet og gennemtester de enkelte senge ned til mindste detalje.
green-elmStørrelse – præcis som med almindelige senge fås skabssenge i forskellige størrelser, både enkeltmandssenge og dobbeltsenge. Vælg altid en seng, som der er plads til i det pågældende rum. Vær OBS på, at du kan vælge mellem både høje og lave modeller.
green-elmNem at folde ud og ind – tjek, om det er nemt at folde sengen ud og ind. Skabssenge kan fås i forskellige designløsninger, så vælg det design, der passer dig bedst. Du kan også med fordel gå efter en løsning med hjul, så du får nemt ved at rykke sengen rundt til forskellige værelser.
green-elmMadras – hold øje med, hvilken type madras du kan anvende til de enkelte senge.
green-elmDesign – eftersom der er tale om et multifunktionelt møbel, skal du vælge et design, hvor både senge- og skabsdelen passer ind i boligindretningen. Ofte kan du vælge mellem forskellige skabsfronter.
green-elmTest – flere af skabssengene er blevet gennemtestet af internationale kilder. Du kan med fordel kigge efter, hvad der klarer sig godt i test – eventuelt i kombination med forbrugeranmeldelser, så du ved, hvordan sengene klarer sig i praksis. Er de nemme at klappe ud, virker de stabile, og er de fremstillet af holdbare materialer?

Vores skabsseng test-artikel indeholder:

green-elmOverblik over seks flotte og praktiske skabssenge, du kan købe.
green-elmInformation om samt fordele og ulemper ved hver seng.
green-elmKøbsguide til hvordan du vælger den bedste skabsseng.
green-elmFordelene ved at vælge en skabsseng frem for andre typer.
green-elmEn guide til, om skabssenge  er nemme at håndtere.
green-elmKort FAQ med de mest almindelige spørgsmål.

Nordic Skabsseng Høj Model 140 x 200 cm – høj kvalitet med flere fronter for et unikt look

Redaktionens valg

Nordic Skabsseng Høj Model 140 x 200 cm

Valget af testvinder inden for skabssenge falder på den tyskproducerede dobbeltseng, Nordic Skabsseng Høj Model 140 x 200 cm. Den har mange af de facetter, som du bør efterspørge af en kvalitetsseng. Du får både stor komfort og et design, der vil passe ind i stort enhver boligindretning. Skabssengen er således et indlysende valg til dig, der drømmer om at effektivisere dine boligkvadratmeter. Måske søger du en ny gæsteseng eller en seng til dig selv, der kan gemmes væk fra tid til anden.

Lydløs brug via gasfjedre

Måske er du nervøs for, om du selv kan håndtere en skabsseng. Hvad gør du f.eks., hvis svigermor pludselig banker på døren – og du har behov for en ekstra sengeplads i en fart? Nordics skabsseng er forsynet med de nyeste gasfjedre på dagens marked. Det sikrer ikke alene en smidig brug, men også at du kan folde sengen ud og ind nærmest lydløst.

En anden smart detalje er, at sengen altid er redt, når den bliver foldet ud. Så du kan på minutter sørge for, at kontoret eller stuehjørnet lynhurtigt bliver omdannet til et hyggeligt gæsteværelse – til stor glæde for svigermor og de andre gæster, der måtte troppe uventet op på dit dørtrin. Dobbeltsengen har størrelsen 140 x 200 cm og fungerer naturligvis også fint som hverdagsseng. Du kan bruge en almindelig madras, men den må dog ikke være højere end 19 cm.

Mulighed for at vælge blandt flere fronter

Designet på skabssengen fra Nordic er ret robust, da det kan klare en personvægt på op til 250 kg. Samtidig kan du selv vælge mellem forskellige fronter på skabslågen – selve siderne er hvide. Fronterne kan både vælges i en klassisk hvid eller grå nuance, ligesom du kan gå efter træ-looket. Du har således alle muligheder for at lade skabselementet blende naturligt ind i indretningen. Melaminoverfladen er desuden modstandsdygtig overfor ridser.

Fordele

 • Tysk produceret skabsseng
 • Lydløs brug via gasfjedre
 • Vælg blandt flere fronter

Ulemper

 • Normal madras kan bruges – dog max. højde på 19 cm

Specifikationer:

 Skabsseng i en høj model
Dobbeltseng 140 x 200 cm
Max. personvægt på 250 kg
Melaminoverflade og spånplader
H: 223 cm, B: 160 cm og D: 45 cm (sammenklappet)


Nordic Skabsseng Lav Model 140 x 200 cm – med ekstra opbevaring i minimalistisk design

Bedst til prisen

Nordic Skabsseng Lav Model 140 x 200 cm

Den næste skabsseng på listen minder en del om vores testvindende produkt – både i materialevalg og pris. Den største forskel ligger i designet, da der her er tale om en lav model. Nordic Skabsseng Lav Model har en højde på 161 cm (den høje model har en højde på 223 cm). Det gør det muligt at bruge overfladen af sengen som en smart hylde i dagtimerne. Det er et perfekt valg, når du bor småt og har brug for at udnytte hver en flade i boligen. Bemærk, at den lave model også er noget bredere end den høje model.
Vi kategoriserer den som bedst til prisen, da du får stor værdi for pengene – hvad enten du er til den høje eller lave model.

Smart brug af gasfjedre

Én af de ting, der kendetegner Nordics skabssenge, er deres integration er smarte gasfjedre – nogle af de nyeste på markedet. Det har den store fordel, at du kan skubbe sengen op og ned ganske smidigt – og du vil samtidig ikke genere naboerne, mens du gør det. Brugen er ret lydløs, og det er en stor fordel, hvis du bruger sengen på daglig basis. Eftersom sengen er en dobbeltseng, kan du sagtens benytte den som en traditionel seng. Et andet plus er også, at sengetøjet bliver liggende, når sengen skubbes op og ned – den er derfor altid klar til brug.

Rene og minimalistiske linjer

Skabssengen fra Nordic kan håndtere en personvægt på op til 250 kg, så der er god plads til to brugere. Alt efter din personlige smag vælger du selv, om fronten skal holdes i eksempelvis et egetræslignende look, eller om du er mere til de klassiske farvevalg, der understreger det rene og minimalistiske design på skabssengen. Melaminoverfladen er desuden modstandsdygtig over for ridser, hvilket er praktisk i hverdagen. Den er endvidere fremstillet af spånplader.

Fordele

 • Tysk kvalitet
 • Overflade kan bruges som en hylde
 • Vælg blandt flere farver
Ulemper

 • Normal madras kan bruges – dog max. højde på 19 cm

Specifikationer:

Skabsseng i en lav model
Dobbeltseng 140 x 200 cm
Max. personvægt på 250 kg
Melaminoverflade og spånplader
H: 161 cm, B: 220 cm og D: 45 cm (sammenklappet) 


Nordic Skabsseng Høj Model 160 x 200 cm – med lydløse gasfjedre og ekstra ventilation

Bedste premiumvalg

Nordic Skabsseng Høj Model 160 x 200 cm

Hvis du er villig til at bruge lidt ekstra på din nye skabsseng, er et af de bedste premiumvalg Nordic Skabsseng Høj Model 160 x 200 cm. Her får du f.eks. en lidt bredere seng end med de to første modeller på listen – 160 x 200 cm modsat 140 x 200 cm. Samtidig er der kælet lidt ekstra for materialevalgene og komforten, så du får en god valuta for pengene. Du skal dog samtidig være OBS på, at det er en høj model. Den kræver lidt ekstra plads i rummet – minimum 235 cm. Så husk at måle, inden du køber din nye skabsseng.

Jævn fordeling af kropsvægten

Hvad enten du planlægger at bruge din skabsseng på daglig basis eller blot i ny og næ, er komforten et vigtigt element. Én af premium-egenskaberne ved Nordic Skabsseng Høj Model 160 x 200 cm er, at den tilfører en ortopædisk effekt ved at fordele kropsvægten jævnt over liggefladen. Du vil derfor også opleve, at sengen giver en bedre komfort, så du får nemmere ved at sove. Skabssengen er klassificeret til en max. personvægt på 300 kg (2 x 150 kg).

Sengekvaliteten er certificeret gennem strenge tests, hvor skabssengen bl.a. er blevet åbnet og lukket 10.000 gange.

Sikre materialevalg

Som værende et premiumvalg er der også gjort brug af lidt bedre materialevalg. Det gælder for spånpladerne, der er 22 mm tykke. Sengen har desuden en komfortramme med 38 mm brede og 8 mm tykke lameller. Der er endvidere gjort brug af nogle af de nyeste gasfjedre, der sikrer en lydløs brug. Det er ideelt, hvis du har planer om at hive sengen op og ned et utal af gange og helst ikke vil genere hverken andre i husstanden eller naboerne i lejlighedskomplekset.

Fronten kan vælges i flere forskellige farver, lige fra den klassiske hvide højglans nuance til vild eg. Skabssengen er mulig at integrere i alle boligindretninger, uden at ”larme” alt for meget, hvilket i det hele taget er en af de kvaliteter, der gør skabssengene ekstra populære. Melaminoverfladen er ridsefast, så du undgår grimme mærker på din nye seng. 

Et andet kvalitetstræk ved Nordic Skabsseng Høj Model 160 x 200 cm er, at den har ventilationsåbninger. Det bevirker, at du altid kan lægge dig til ro på en frisk madras. Det er særligt perfekt, hvis skabssengen ikke er i brug hver eneste dag.

Fordele

 • Førsteklasses valg af gasfjedre
 • Moderne look – vælg blandt flere farver
 • Ortopædisk effekt
Ulemper

 • Normal madras kan bruges – dog max. højde på 19 cm og max. vægt på 45 kg
 • Dyrere seng
 • Høj model – kræver en minimumshøjde på min. 235 cm

Specifikationer:

Skabsseng i en høj model
Dobbeltseng 160 x 200 cm
Max. personvægt på 300 kg
Melaminoverflade (ridsebestandig) og spånplader
Komfortramme med 38 mm og 8 mm tykke lameller
Ventilationsåbninger, så madrassen forbliver frisk
H: 221 cm, B: 174 cm og D: 55 cm (sammenklappet)


Nordic Skabsseng Lav Model 90 x 200 cm – flot enkeltmandssenge i nordisk stil

God til den kvalitetsbevidste

Nordic Skabsseng Lav Model 90 x 200 cm

Skabssengene fra Nordic er et godt eksempel på, at denne type senge fås i en række størrelser – lige fra de klassiske dobbeltsenge til halvandenmandssenge og enkeltmandssenge. Den lave model på 90 x 200 cm passer ideelt til dig, der søger en skabsseng til en enkelt person. Måske mangler du en ekstra sengeplads, når datteren vender hjem for en weekend. Den er naturligvis også et godt valg til dig, der har brug for ekstra gulvplads, når sengen ikke er i brug. Den lave enkeltmandsseng er med sit klassiske design et super valg til det nordisk-inspirerede hjem.

Passer til de fleste brugere

Med en max. personvægt på 250 kg passer Nordic Skabsseng Lav Model 90 x 200 cm til langt de fleste brugere. Der er samtidig god plads til at udfolde sig, så søvnkomforten bliver optimeret. Der er anvendt førsteklasses gasfjedre, som letter brugen af sengen. Det bliver eksempelvis nemt at hive sengen ned på egen hånd, når veninden pludselig kigger forbi – og den hyggelige rødvinsaften bliver forlænget til en overnatning. 

Altid klar på en opredning

Når du hiver sengen ned, behøver du ikke at tænke på opredningen. Der er nemlig mulighed for at lade sengetøjet blive på madrassen, når sengen kører op og ned. Det er fastgjort på sikker vis og rutsjer ikke rundt under brug. Producenten anbefaler en max. madrashøjde på 19 cm, men lidt mindre (17 cm), hvis du gerne vil lade sengetøjet blive liggende på madrassen.

Fordele

 • Perfekt valg til det nordiske hjem
 • Nem at åbne og lukke
 • Sengetøjet kan blive liggende
Ulemper

 • Normal madras kan bruges – dog max. højde på 19 cm

Specifikationer:

Skabsseng i en lav model
Enkeltmandsseng 90 x 200 cm
Max. personvægt på 250 kg
Melaminoverflade (ridsebestandig) og spånplader
H: 110 cm, B: 220 cm og D: 45 cm (sammenklappet) 


Guide – hvorfor skal jeg vælge en skabsseng?

Kvadratmeterprisen i de større danske byer er høj, og du har derfor måske valgt at bo på lidt færre kvadratmeter. Det betyder så også omvendt, at du skal være lidt ekstra kreativ med boligindretningen. Typisk vælger du at indrette de enkelte rum ud fra funktion, såsom stue og soveværelse. Du kan dog sagtens gøre rummene multifunktionelle ved f.eks. at vælge møbler med flere funktioner. Skabssengen – også kendt som en vægseng – er et perfekt eksempel.

Skabssengen er designet til, at sengen (i fuld længde) kan foldes ind i et traditionelt lignende garderobeskab. Det gør, at sengen f.eks. kan foldes ind om dagen – når du alligevel ikke skal bruge den. Det skaber mere gulvplads.

Skabssengen er kort og godt den mere avancerede udgave af sovesofaen – med den store fordel, at du kan gemme møblet væk fra gulvet, når du ikke har brug for den ekstra sengeplads. Skabsløsningen bidrager til et sofistikeret og ”rent” look.

Hvad er fordelene ved en skabsseng?

Skabssenge sigter primært mod to forskellige forbrugere – dig, der søger en mere eksklusiv udgave af en gæsteseng, samt dig, der har brug for en pladsbesparende løsning, fordi du bor småt og har brug for at effektivisere boligkvadratmeterne.

Der er rigtig mange fordele ved at vælge en skabsseng. Ved at du kan folde sengen ind og ud, har du mulighed for at bruge rummet på forskellige måder. Når sengen er foldet ud, har du en smart og funktionel soveværelsesløsning – en løsning, du både kan bruge som en hverdagsløsning, men også når gæsterne melder deres ankomst. Når sengen er foldet ind, har du masser af udfoldelsesmulighed på den ekstra gulvplads. Det kan f.eks. være en smart løsning, når du skal træne yoga, eller når du har brug for plads til dine hobbyaktiviteter eller bedste danse moves.

En af de mere lavpraktiske fordele ved en skabsseng er også, at du får bedre mulighed for at rengøre gulvet under sengen.

Er en skabsseng nem at håndtere?

Bor du alene i lejligheden, vil du sagtens selv kunne håndtere skabssengen. Den glider ubesværet på de integrerede fjedre, så der blot er brug for et lettere ryk til at folde sengen ud. Du skal således ikke bruge masser af kræfter på at skubbe sengen ud og ind.

Det er også en af årsagerne til, at den er en populær løsning hos forbrugerne.

Vil du kombinere dit valg af skabsseng med køb af en stationær seng, kan du med fordel tage et nærmere kig på vores store test af senge. Testen indbefatter flere forskellige størrelser, herunder dobbeltsenge, halvandenmandssenge og enkeltmandssenge.


FAQ

Hvilken skabsseng er bedst i test?
Vi har testet 6 af de bedste skabssenge og har valgt Nordic Skabsseng Høj Model 140 x 200 cm som vores personlige testvinder.
Hvad skal man overveje før man køber en skabsseng?
Et godt sted at starte er at indkredse, hvor meget skabssengen må koste. Her spiller størrelse, brand og komfort en vigtig rolle. Når du har fastsat et budget, kan du med fordel se nærmere på de produkter, der klarer sig bedst i test.
I hvilke størrelser kan man få en skabsseng?
Skabssenge fås i en række forskellige størrelser – du kan både vælge enkeltsenge og dobbeltsenge.

 


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


BedinBox 90 Bonell skabsseng – solid skabsseng med god opbevaringsplads

God til gæsteværelset

BedinBox 90 Bonell skabsseng

Et lidt andet bud på en skabsseng er BedinBox, hvor sengen totalt måler 90 x 200 cm. En af de store plusser ved sengen er, at den er på hjul. Det giver dig gode muligheder for at rykke rundt på sengen, alt efter hvor du skal bruge den. Måske skal den en dag bruges til barnets legekammerat for næste dag at være en komfortabel sengeplads for bedstemor, der kommer for at passe børnene. Sengen er yderst robust og vil appellere til et bredt publikum.

Smart opbevaringsløsning

Et andet stort plus er, at du her får en integreret opbevaringsløsning med i pakken. Den er f.eks. nyttig til opbevaring af sengetøjet, som ellers godt kan fylde meget i det klassiske garderobeskab. Opbevaringsløsningen har en højde på 15,4 cm, en bredde på 105 cm samt en dybde på 37,5 cm.

Du bedes bide mærke i, at selve lågerne ikke kan åbnes.

Med BedinBox er selve sengen skjult på skabets bagside og skal blot vende fremad, når det er tid til en lille lur.

Vælg mellem Bonell- eller Pocketfjedre

Du kan få BedinBox-modellen i to forskellige madrasvarianter, og du bør vælge ud fra, hvordan du har tænkt dig at bruge din nye skabsseng. Bonellfjedrene er eksempelvis et godt valg, hvis du vil bruge skabssengen som en gæsteseng. Bonellmadrassen er mere blød i det og er bedst egnet til brug i ny og næ. Samtidig skal du være opmærksom på, at madrastypen er bedst til personer under 85 kg.

Pocketfjedrene giver derimod en større komfort via en bedre trykaflastning. Det er derfor også det bedste valg, hvis skabssengen skal bruges mere flittigt. 

Fordele

 • Med opbevaringsløsning til f.eks. sengetøjet
 • Bonell- eller Pocketfjedre
 • Nem at samle med en skruetrækker
Ulemper

 • Længere leveringstid på 6-7 uger
 • Bonell-varianten er bedst som gæsteseng

Specifikationer:

Skabsseng i en lav model
Enkeltmandsseng 90 x 200 cm
Med integrerede hjul – nem at flytte
Opbevaringsmål: H: 15,4 cm, B: 105 cm, D: 37,5 cm
H: 127 cm, B: 109 cm og D: 40 cm


BedinBox 140 Bonell – pladsbesparende sengeløsning med valgfri fjedre

Bedste valg til parret

BedinBox 140 BonellBedinBox 140 Bonell er meget lig 90-modellen, men hvor den mindre seng fungerer som en enkeltmandsseng, sigter 140-modellen mere mod parret, der søger en pladsbesparende sengeløsning. Begge senge bygger dog på de samme egenskaber. Så begge model giver dig adgang til integrerede hjul og en smart opbevaringsløsning til eksempelvis sengetøjet. Det er ikke en seng med de store kritikpunkter – dog ligger den prismæssigt lidt højere, ligesom du skal være indstillet på en lidt længere leveringstid.

Med plads til sengetøjet 

Sengen bliver – som navnet antyder – skjult ganske smart i et bokslignende skab, der fungerer som en smart og diskret indretningsløsning i såvel det moderne som mere klassiske hjem. Det særlige plus er, at der med sengeløsningen BedinBox også er blevet plads til ekstra opbevaring, ligesom du via hjulene kan flytte sengen/skabet alt efter behov. Du får kort og godt masser af smarte løsninger med skabssengen. 

Valget står mellem Bonell- og Pocketfjedre

Med BedinBox skal du vælge mellem to forskellige madrasvarianter, og du bør vælge ud fra, hvordan din nye skabsseng skal benyttes – som en standardseng eller mere som en gæsteseng? Bonellfjedrene er det indlysende valg, hvis du har et ønske om at bruge skabssengen som gæsteseng. Bonellmadrassen er blødere og leverer ikke den samme komfort som Pocketfjedrene. Samtidig skal du have øje for, at madrastypen passer bedst til en max. personvægt på 85 kg.

Pocketfjedrene giver en optimal trykaflastning for brugeren. Det er derfor også det bedste valg, hvis skabssengen skal bruges som en standardseng for en eller flere i familien – eller hvis du bare vil have den bedste komfort.

Fordele

 • Med opbevaringsløsning til f.eks. sengetøjet
 • Bonell- eller Pocketfjedre for standardmadrassen på 14 cm
 • Velproduceret design
Ulemper

 • Dyrere løsning
 • Længere leveringstid på 6-7 uger
 • Bonell-varianten er bedst som gæsteseng
   

Specifikationer:

Skabsseng i en lav model
Dobbeltseng 140 x 200 cm
Med integrerede hjul – nem at flytte
Madrasmål: 14x140x200
Opbevaringsmål: H: 15,4 cm, B: 155 cm, D: 37,5 cm
H: 127 cm, B: 159 cm og D: 40 cm


Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme