Guide: Find det bedste vinterdækken til din hest ifølge vores research

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Vinteren i Danmark er meget kold og derfor vælger mange at give deres heste et vinterdækken på, for at beskytte den mod de hårde vejrforhold. 

Et dækken er særligt nødvendigt, hvis du klipper din hest, idet den har mindre pels til at stå imod kulden med. Har du en ældre hest, kan et vinterdækken også hjælpe hesten med at holde huld i de kolde måneder. 

Dækkenet sikrer også, at din hest forbliver tør og ren, så det er nemmere for dig, at gøre den klar til dagens ridetur. 

Det skal du overveje, før du køber et nyt hestedækken:

green-elm Dækkenets tykkelse: Det er vigtigt at forholde sig til, hvilken tykkelse dækken der passer bedst til din hest, så du undgår at din hest får det for varmt eller koldt på folden.
green-elm Hestens alder: Ældre heste kan med fordel kan have et lidt tykkere dækken på, for at undgå at de taber huld. 
green-elm Hestens pelstykkelse: Nogle heste har en så tyk pels, at et dækken ikke er nødvendigt for at hesten kan holde varmen. Særligt koldblodsracerne er fra naturens side, rustet til at kunne klare lavere temperaturer. 
green-elm Om hesten er klippet eller ej: Mange konkurrenceheste eller heste i hårdere arbejde bliver klippet for at afhjælpe overophedning under ridning. Det betyder at de har brug for ekstra beskyttelse mod kulden. 
green-elm Vind- og vejrforhold: Kraftigt solskin, hård vind eller snevejr kan få temperaturen til at føles enten varmere eller koldere, hvorfor det er vigtigt at have vejrforholdene in mente når du vælger dækken til din hest.


Der er ingen deciderede retningslinjer for, hvornår man bruger hvilken tykkelse vinterdækken.
Som hovedregel kan vinterdækkenet med fordel bruges, når temperaturerne nærmer sig frysepunktet. 

Denne dækken guide indeholder:

green-elmFordele ved at give hesten dækken på
green-elmFaktorer, der har betydning for valget af dækken samt dækkentykkelse
green-elmOverblik over tre vinterdækner i høj kvalitet

green-elmYderligere information om de forskellige produkter

De 5 bedste vinterdækken til din hest

 • Horseware Amigo Bravo 12 Medium 250g Vinterdækken – Bedste vinterdækken til beskyttelse af din hest
 • Bucas Power Turnout – Bedste vinterdækken til hele sæsonen
 • Weatherbeeta ComFiTec Ultra Tough II, 220 g – Bedste vinterdækken til de kolde dage
 • Catago FIr TEch Pro Back Warmer Vinterdækken – Det bedste alsidige vinterdækken
 • Horseware Rambo Duo – Det bedste tilpasningsvenlige vinterdækken

Bucas Power Turnout – reflekterende hestedækken til hele sæsonen

 • God anmeldelse fra Eventing Nations
 • 4,7 ud af 5 stjerner i forbrugeranmeldelser på Google Shopping

Power Turnout dækkenet fra Bucas er et dækken, der kan bruges stort set hele året. Det er guidens billigste vinterdækken, men det betyder ikke, at du ikke får et godt og brugbart dækken.

Det vandtætte og slidstærke ydermateriale i ballistic nylon med aluminiumscoating reflekterer både solens stråler og hestens kropsvarme. Det hjælper med at holde på- eller sende varmen væk fra hesten, så du er sikker på, at din hest altid har den optimale temperatur. Det bløde for er lavet i et antibakterielt stay-dry nylonmateriale, så det kan lægges direkte på en våd hest.

Derfor anbefaler vi Bucas Power Turnout
Du skal vælge Power Turnout dækkenet fra Bucas, hvis du vil have en god og sikker dækkenløsning til hele sæsonen, da dækkenet grundet sine reflekterende egenskaber, uden problemer kan bruges hele vinterhalvåret. Det er desuden muligt at tilkøbe en hals til dette Bucas vinterdækken, så hesten er endnu bedre beskyttet i den kolde tid.

Den antibakterielle foring sikrer, at dækkenet holder sig friskt og lækkert i lang tid. Det er også designet med ekstra plads til hestens skulder for optimal bevægelsesfrihed.

Fordele

 • Ydermaterialet reflekterer solens stråler
 • Antibakteriel og fugttransporterende foring
 • Anvendes mellem +16 og -5 grader
 • Smart lukkemekanisme på bringen
Ulemper

 • Foring kan ikke reguleres
 • Halsen skal købes separat

Specifikationer
Farve: Sølv m. mørkeblå detaljer
Størrelser: 115 – 170 cm
Kan bruges fra +16 til -5 grader
Ydermateriale i ballistic nylon med reflekterende aluminiumscoating
Stay-dry og antibakteriel foring
Vandtæt og åndbart
Mulighed for montering af hals
2 krydsgjorde under maven
Aftagelige, elastiske bagbensstropper
Click’n Go magnetisk lukning på bringen
Refleksstriber


Weatherbeeta ComFiTec Ultra Tough II, 220 g – vinterdækken med hals til de meget kolde dage

 • God anmeldelse fra Eventing Nations

Weatherbeeta ComFiTec Ultra Tough II er et varmt vinterdækken i luksuskvalitet. Prisen ligger i den højere ende, hvilket godtgøres af den meget slidstærke kvalitet. 

Dækkenet har guidens stærkeste ydermateriale i 1680 denier ballistic nylon og teflon, hvilket gør det til det ideelle valg til dig, der ejer en hest, med tendens til at ødelægge sit dækken. Designet er lavet med god plads til hestens skulder, for at sikre god bevægelsesfrihed. Wither relief pad i memoryskum, løfter dækkenet fra hestens manke, for at forhindre slid på manen. Der medfølger en aftagelig hals, så du selv kan vælge om du vil give din hest halsen på eller ej.

Derfor anbefaler vi Weatherbeeta ComFiTec Ultra Tough II
Du skal vælge et Weatherbeeta ComFiTec Ultra Tough II, hvis du vil være sikker på, at din hest ikke rykker sit vinterdækken i stykker. Det slidstærke ydermateriale giver dig vished om, at din hest ikke ender med at stå ude i sne- eller regnvejr med et hullet vinterdækken.

Du kan med dette Weatherbeeta vinterdækken desuden være sikker på, at din hest ikke kommer til at fryse, da vinterdækkenet har guidens tykkeste foring. Der er desuden mulighed for at sætte ekstra liners i vinterdækkenet, hvis din hest har behov for ekstra fyld på de rigtig kolde dage.

Fordele

 • Ydermateriale i 1680 denier ballistic nylon og teflon
 • 3 års garanti på vandtæthed, åndbarhed og spænder
 • Særligt skånsomt på bringe og manke
Ulemper

 • Kun brugbart i de koldeste perioder

Specifikationer
Farve: Navy m. brune og sølv detaljer
Størrelser: 120 – 165 cm
220 gram fyld
1680 denier ydermateriale i ballistic nylon og teflon
Linersystem
Vandtæt og åndbart
Aftagelig hals
2 krydsgjorde under maven
Aftagelige, elastiske bagbensstropper
Quick click lukning på bringen
Refleksstriber


Catago Fir Tech Pro Back Warmer Vinterdækken – til dig, der ønsker et alsidigt vinterdækken

 • God bedømmelse hos hestebloggen Lauralarsen.Ridersnotebook.dk


Catago Fir Tech Pro Back Warmer Vinterdækken vil være det oplagte valg til dig, der leder efter et vinterdækken til både sport, wellness og afslapning.

Du får et produkt, som du kan indstille efter behov, og din hest vil opleve en hurtig og effektiv opvarmning gennem en konstant udsendelse af infrarøde langbølger.

 • Kan indstilles til flere størrelser
 • Opvarmer med infrarøde langbølger 
 • Materiale af aktive kulfibre

Forbrugsguidens vurdering

Hos Forbrugsguiden har vi kåret modellen til ”Bedst til infrarød opvarmning”, fordi du får et vinterdækken, som giver din hest de mest optimale varmeforhold på kolde vinterdage.

Vi er særligt imponerede over, hvor nemt det er at bruge produktet, og hvor hurtigt det varmer op. Du vil også opleve en god pasform, som kan indstilles til den størrelse, du ønsker.

Vi kan godt lide, at dækkenet har en positiv virkning på blodcirkulationen, og som en bonus hjælper det med at løsne op, hvis din hest døjer med anspændte muskler.

Det eneste, vi savner lidt, er nogle valgmuligheder når det kommer til farven og størrelsen.

Fordele

 • Brugervenlig med god pasform
 • Øger blodcirkulationen og løsner muskelspændinger
 • Opnår optimal varme på få minutter
Ulemper

 • Kun tilgængelig i en farve og størrelse

Det skal du vide, før du køber Catago Fir Tech Pro Back Warmer Vinterdækken

Mange fordele med i prisen

Modellens pris ligger i den dyre ende af skalaen, men du får til gengæld rigtig meget for din investering. Det gælder især den infrarøde opvarmning, der gør, at din hest vil opleve optimal varme i løbet af ganske få minutter.

Skabt med aktive kulfibre

Materialet er vigtigt for din hests komfort. Med Catago Fir Tech Pro Back Warmer Vinterdækken får du et stærkt materiale med aktive kulfibre, som sikrer en længere holdbarhed og en høj beskyttelse mod vind og vejr.

En unik pasform

Produktet kommer med to smarte stropper, som gør, at du kan justere pasformen til lige nøjagtig dine behov. Det betyder, at du kan bruge det til heste i mange forskellige størrelser.

Hvad siger forbrugere og eksperter om Catago Fir Tech Pro Back Warmer Vinterdækken

Varianten er blevet anmeldt på hestebloggen Lauralarsen.Ridersnotebook.dk, hvor den modtager en rigtig god bedømmelse. Det bliver fremhævet, at produktet er meget nemt at bruge, og så bliver der uddelt roser til materialet – især fordi de aktive kulfibre har en fantastisk evne til at behandle muskelspændinger, sener og led.

Specifikationer

 Type: Vinterdækken
 Mærke: Catago
 
Materiale: Kulfiber
 
Farve: Sort


Vælg det rigtige vinterdækken til hesten

At vælge det rigtige dækken til din hest, kan være ganske forvirrende. Skal du overhovedet give din hest dækken på, hvornår giver det mening for din hest og hvilken type dækken du skal vælge.

Der findes nemlig mange typer af dækkener, som passer til de forskellige årstider, og derfor opfylder forskellige behov. Der findes dækkener til indendørsbrug, som ikke er vandtætte, og dækkener til udendørsbrug, som er vandtætte. 

Ligeledes findes der dækkener både med eller uden fyld. Dækkener uden fyld, egner sig bedst til de varmere måneder, da kun hjælper med at holde hesten tør og ikke varm. Dette skyldes, at dækkener i sommermånederne, fra Juni til August, primært bruges til at sikre, at hesten ikke bliver våd i en sommerbyge eller til at holde insekter på afstand, hvilket særligt er vigtigt, hvis du har en hest med sommereksem, da dette udløses af insektstik. 

Modsat bør dækkener med fyld kun anvendes i de koldere måneder. Der findes dækkener med forskellige mængder fyld, normalt fra 100 gram og op til 300 gram, som bør anvendes på forskellige tidspunkter på året. 

Vandtætte dækkener uden fyld eller med let fyld kaldes regndækkener og anvendes ofte i efter- og foråret, fra september til november samt fra marts til maj.
Vandtætte dækkener med fyld kommer i mange forskellige tykkelser. Dækkener med let fyld (100 – 200g) anvendes ofte ved temperaturer mellem 5 og 0 grader. Dækkener med meget fyld (200 g +) anvendes i vintermånederne, december til februar, og særligt når der er minusgrader. Jo koldere vejr, jo tykkere foring i dækkenet. 

Det er desuden væsentligt at forholde sig til, hvorfor din hest får dækkenet på. Hvis du gerne vil gøre det rarere for din hest, og nemmere for dig selv, at holde din hest i træning henover vinteren, kan det også være en fordel at vælge et dækken med hals på. Halsen vil mindske hårvæksten på din hests hals, og derved også minske at din hests svedeproduktion under ridning.


Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende kilder og tests:

Google

Google er en af verdens største søgemaskiner med et tilhørende omfattende brugerunivers. En af tjenesterne er adgangen til en række forbrugeranmeldelser fra verden rundt. Her gælder det brugernes vurdering af Horseware Amigo Bravo 12 Medium 250g Vinterdækken.

Anmeldelserne blev fundet: April 2022

Du kan læse anmeldelserne her

Lauralarsen.ridersnotebook.dk

Lauralarsen.ridersnotebook.dk er en blog, som er dedikeret til alt, der har med heste og ridning at gøre. Det gælder også anmeldelser af udstyr, og her drejer det sig om en test af Catago Fir Tech Pro Back Warmer Vinterdækken.

Testen blev udført: September 2021

Du kan læse testen her

Google Shopping

Google Shopping er et praktisk sted, hvor du som forbruger let og enkelt kan få et overblik over markedet. Siden viser både forhandlere, priser og forbrugeranmeldelser for produkter. Forbrugerne kan anmelde produkter med et antal stjerner ud af 5 og en kommentar.

Horseware Rambo Duo er blevet anmeldt på Google Shopping af over 20 forbrugere.
Anmeldelserne opdateres løbende.
Du kan se anmeldelserne her.

Bucas Power Turnout er blevet anmeldt på Google Shopping af over 30 forbrugere.
Anmeldelserne opdateres løbende.
Du kan se anmeldelserne her.

Horse&Hound

Denne online platform står bag Storbritanniens eneste ugentlige hestemagasin. På online platformen er der artikler om forskellige hestesportsdiscipliner, der testes produkter og kåres bedst i test produkter.

Anmeldelsen af Horseware Rambo Duo er udført den: 12. november 2017.
Du kan læse anmeldelsen her.

Eventing Nation

Eventing Nation er en amerikansk hestesport platform, med fingeren på pulsen inden for hestesport. På platformen tester skribenterne diverse produkter, viderebringer ekspertråd og skriver om det nyeste omkring hestesport. Anmeldelserne er lavet af Eventing Nations egne skribenter, og testene er udført på deres egne heste.

Anmeldelsen af Weatherbeeta ComFiTec Ultra Tough er udført den: 25. februar 2017.
Du kan læse anmeldelsen her.

Anmeldelsen af Bucas Power Turnout er udført den: 16. april 2015.
Du kan læse anmeldelsen her.

e-Venting

Skribenterne på denne britiske platform, e-venting, skriver artikler om forskellige hestesportsdiscipliner, DIY samt tester produkter til både hest og rytter.

Anmeldelsen af Horseware Rambo Duo er udført i 2017.
Du kan læse anmeldelsen her.

Andre relevante tests og artikler

Oplever du til tider smertende og ømme muskler i forbindelse med din ridning? Så vil du måske opleve, at massageredskaber kan hjælpe dig, fordi massage er en god måde at lindre muskelsmerter og ømheder på. Et relevant bud til dig, er en massagepistol, der er både handy og nem at anvende. For at blive klogere på markedet, kan du læse vores massage-pistol test-artikel. Her får du overblikket over eksperternes favoritter inden for genren.


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


Horseware Rambo Duo

Horseware Rambo Duo vinterdækkenet er et alsidigt produkt i høj kvalitet, der sikrer dig en god anvendelighed af produktet hele dækkensæsonen. Prisen ligger i den høje ende, men produktets høje kvalitet og store anvendelighed betyder, at du og din hest kun behøver ét dækken for at være dækket ind til hele vinterhalvåret.

Vinterdækkenets ydermateriale er fremstillet i ballistic nylon, hvilket er et ekstremt slidstærkt materiale, der sikrer en lang levetid. Det klassiske snit, den patenterede v-frontlukning samt den tredobbelte krydsgjord, sikrer en rigtig god pasform. Vinterdækkenet kommer med 100 gram fyld, hvortil der medfølger en liner på 300 gram og en aftagelig hals på 100 gram. Det smarte linersystem sikrer derfor en høj anvendelighed, da du selv kan regulere tykkelsen, så det passer perfekt til din hest. Den antibakterielle polyesterforingen har en smudsskyende effekt, som holder vinterdækkenet lækkert og friskt længe. Vinterdækkenet leveres i en smart dækkentaske, som sikrer nem transport og opbevaring af vinterdækkenet. 

Derfor anbefaler vi Horseware Rambo Duo
Du skal vælge Rambo Duo dækkenet fra Horseware, hvis du ønsker at have et robust og tilpasningsvenligt dækken til hele vintersæsonen i høj kvalitet. Den medfølgende liner og det indbyggede linersystem gør det nemt at tilpasse vinterdækkenet til netop din hests behov, så du kan være sikker på, at din hest hverken får det for varmt eller koldt.

Dette Rambo vinterdækken har naturligvis både den klassiske Horseware pasform og den ekstra gjordstrop, som sikrer dig et dækken med en rigtig god og sikker pasform.

Fordele

 • Aftagelig hals på 100 g samt 300 g liner medfølger
 • Slidstærkt, vandtæt og åndbart ydermateriale
 • 3 års garanti på vandtæthed og åndbarhed.
Ulemper

 • Guidens dyreste produkt

Specifikationer
Farve: Navy m. brune og lyseblå detaljer
Størrelser: 115 – 165 cm
100 gram antibakterielt og antistatisk fiberfyld
1000 denier ydermateriale i ballistic nylon
Linersystem
Vandtæt og åndbart
Aftagelig hals
3 krydsgjorde under maven
Aftagelig, gummibelagt bagbensstrop
V-frontlukning på bringen
Refleksstriber
Klassisk snit


Horseware Amigo Bravo 12 Medium 250g Vinterdækken

Horseware Amigo Bravo 12 Medium 250g Vinterdækken er det bedste valg til dig, der leder efter et varmt, vandtæt og åndbart vinterdækken til din hest.

Du vil få et stærkt og sikkert produkt, som du både kan lukke om hestens hals og mave. Det giver en god varme uden at hindre bevægelsen. Som en bonus gør reflekserne din hest ekstra synlig i mørke. 

 • Dobbelt-lukning for ekstra sikkerhed
 • Mulighed for fri bevægelse
 • Reflekser for høj synlighed

Forbrugsguidens vurdering

Hos Forbrugsguiden har vi givet produktet et stempel som ”Vores anbefaling”, fordi du får et solidt vinterdækken, hvor dyrets sikkerhed og komfort er en top-prioritet.

Et stort plus i vores bog er selve materialet, som både er vandtæt og åndbart, og så er stoffet utroligt holdbart og i stand til at modstå alt slags vejr.

Vi er begejstrede for, hvor let det er at justere stropperne, så du hurtigt kan opnå den perfekte pasform til din hest. Det er også meget nemt at lægge dækkenet på og tage det af igen.

Læg dog mærke til, at brystspændet ikke kan justeres.

Fordele

 • Åndbart materiale
 • Vandtæt
 • Stropper er lette at justere
 • Slidstærkt
 • Let at tage af og på
Ulemper

 • Ikke muligt at justere brystspændet

Det skal du vide, før du køber Horseware Amigo Bravo 12 Medium 250g Vinterdækken

God pris

Du kan få et vinterdækken til din hest i mange forskellige prisklasser. Modellen ligger i midten rent prismæssigt, men med de mange gode egenskaber vil du få fuld valuta for pengene.

Meget slidstærkt materiale

Horseware Amigo Bravo 12 Medium 250g Vinterdækken er skabt i stærkt polyester, som kan modstå langt de fleste hårde vejrforhold. Det betyder, at du er sikret et langtidsholdbart produkt, som du og din hest kan få glæde af i mange år.

Kan justeres til hestens størrelse

Du kan fæstne dækkenet to steder – både under maven og rundt om halsen, hvilket giver dig mange valgmuligheder, når det kommer til størrelsen. Det er muligt at indstille det i størrelser fra 115-165 centimeter, så det vil passe til både mindre og større heste.

Hvad siger forbrugere og eksperter om Horseware Amigo Bravo 12 Medium 250g Vinterdækken

Varianten er meget populær blandt forbrugerne. I brugeranmeldelser hos Google har den modtaget hele 4,7 ud af 5 stjerner baseret på 615 anmeldelser. Brugerne hæfter sig især ved den gode pasform, den overkommelige pris og kvaliteten af materialet, som er utroligt holdbart.

Specifikationer

 Type: Vinterdækken
 Mærke: Horseware
 
Materiale: Polyester
 
Farve: Grå og sort


FAQ

Hvornår skal dækken på?
Hvis det ikke regner og blæser i en voldsom grad, kan man godt vente med at lægge dækken på, indtil det når ned på omkring 11-13 grader. Dog er det vigtigt at tage højde for, hvad ens hest er vant til og mærke efter på, om den har det godt. Der er findes altså ikke et endegyldigt svar.
Hvilket dækken skal jeg vælge?
Det bedste dækken at købe, er det dækken der passer bedst til dine og din hests behov. De tre dækkener: Bucas Power Turnout, Weatherbeeta ComFiTec Ultra Tough II, 360 g og Horseware Rambo Duo, er alle gode bud på dækkener der kan sikre din hest i vinterkulden.
Hvad skal jeg overveje inden jeg køber?
Du bør overveje dit budget, samt dine og din hests behov. Der er unikke fordele ved samtlige dækkener i guiden, så du bør overveje hvilke du vægter højest.
Holdbarheden på dækkener?
Materialet på dækkenet har stor betydning for holdbarheden. Dækkener lavet af ballistic nylon er meget slidstærke og har en lang holdbarhed.
Betegnelsen denier bruges til at måle densiteten af vævningen, hvor en højere denier værdi betyder et stærkere materiale.
Hvilken størrelse dækken skal jeg købe til min hest?
Det er essentielt, at købe et dækken i den rigtige størrelse, for at sikre hesten bedst muligt. Er dækkenet for stort, kan hesten pille det af, og er dækkenet for småt, kan det give sår og trykninger.
Målet på dækkenets ryglængde, skal passe med målet på hesten, fra manke til halerod. Det skal sidde til, men uden at stramme. Der skal desuden være god plads foran ved bringen, hestens skuldre og over bagparten, så hesten har optimal bevægelsesfrihed.

 

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme