Bosch indbygningsovn test – Her er eksperternes favoritter – Bedst i test guide

I denne artikel kan du finde en gennemgang af indbygningsovne fra Bosch. Artiklen er baseret på eksterne test af indbygningsovne fra forskellige ekspertkilder samt brugeranmeldelser. 

Vi gennemgår indbygningsovne fra Bosch i artiklen, der alle har fået gode anmeldelser fra forskellige ekspertkilder. Indbygningsovnene bliver gennemgået i forhold til deres funktioner og specifikationer for at give et overblik over både fordele og ulemper. Efter gennemgangen af Bosch indbygningsovne kan der findes en oversigt over indbygningsovne fra andre producenter.

Ovnene bliver gennemgået med det formål at give forbrugerne et overblik over hvilken ovn, der passer bedst til ens behov. Herefter kan der findes information, guides og tips og tricks til ens ovn.

Ønsker man at læse de forskellige tests, kan man til slut i artiklen finde links til anmeldelserne.

Denne artikel indeholder:
🔸 Gennemgang af indbygningsovne fra Bosch
🔸 Gennemgang af alternative indbygningsovne
🔸 Historien om Bosch
🔸 Sådan vælger du den rigtige ovn
🔸 Information om energimærket
🔸 Sådan holder du din ovn ren
🔸 Gennemgang af testkilder 

Bemærk venligst, at Forbrugsguiden ikke selv tester ovnene. Der bliver derimod indsamlet informationer og resultater sammen fra testene. På den måde kan forbrugeren nemmere få et overblik over de forskellige indbygningsovne på markedet.

Boss indbygningsovn test 2021 – Her er de 7 bedste modeller

I nedenstående sektion finder du de 5 bedste Boss indbygningsovne. Hos Forbrugsguiden har vi analyseret forskellige ekspert tests samt relevante brugeranmeldelser, og samlet de bedst anmeldte produkter i denne artikel.

Vi viser også en række alternativer fra andre mærker, så du som forbruger får et mere varieret overblik over markedet. Efter at have læst denne artikel, vil du være bedre rustet til at finde netop den indbygningsovn, der passer bedst til dine behov.


Bosch HBG672BS1 

Testvinder hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Bosch HBG672BS1

.
Både  den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön har testet og anmeldt Bosch HBG672BS1. Ekspertkilderne er enige i, at ovnen er forsynet med effektive og praktiske funktioner, hvorfor de begge har kåret modellen som en af testvinderne i deres omfattende tests.

Både Råd & Rön er begejstrede for, at ovnen kommer med rengøringsfunktionen pyrolyse samt flere forskellige ovnfunktioner.

Ved køb af Bosch HBG672BS1 skal man være opmærksom på ovnens mål, da det er en indbygningsovn, der skal integreres ind i ens køkken.

Ovn med pyrolyse og flere ovnfunktioner 

Med Bosch HBG672BS1 får man en rummelig ovn med en kapacitet på 71 liter. Ovnen passer derfor til en familie på omkring 4 til 5 personer.

Endvidere er Bosch HBG672BS1 forsynet med 8 ovnfunktioner såsom over- og undervarme, over- og undervarme øko, pizzafunktion, 4D-varmluft, kombineret varmluft/grill, varmluft øko, optøning og grill. Ovnen kan indstilles mellem 30 og 300 grader, hvorfor der er rig mulighed for at vælge den temperatur eller funktion, man har brug for.

Bosch HBG672BS1 er ydermere udstyret med pyrolyse, der sørger for at brænde fedt og madrester væk i ovnrummet. Herefter skal man blot fjerne den resterende aske med en klud, hvorfor man ikke selv manuelt skal rengøre ovnrummet.

Energivenlig model med automatiske programmer 

Bosch HBG672BS1 er en forholdsvis energivenlig ovn, der er placeret i energiklasse C. Dette er ikke den bedste energiklasse for ovne, men det er stadig i den gode ende, da ovnen ikke forbruger meget energi på et år.

Derudover kommer Bosch HBG672BS1 med flere egenskaber som for eksempel 10 automatiske madlavningsprogrammer samt temperaturforslag. Med de automatiske programmer og temperaturforslagsfunktionen er der mulighed for at få hjælp til tilberedningen af ens mad for at opnå det bedst mulige resultat.

Ovnens betjening er desuden overskuelig, da man kan finde alle funktioner på TFT-displayet. Displayet kommer med tekst og TouchControl. Man kan også betjene ovnen via kontrol-ringen, der sidder i midten.

SoftClose-funktion og halogenbelysning 

Bosch HBG672BS1 er forsynet med en halogenbelysning, der ikke blænder. Til gengæld sørger belysningen for, at man altid har et godt overblik over ovnrummet, så man nemmere kan holde øje med tilberedningen. Man kan desuden slukke for lyset, hvis man har brug for det.

Sidst men ikke mindst kommer Bosch HBG672BS1 med en SoftClose-funktion. Denne dæmpningsmekanisme sikrer, at ovnlågen ikke kan smækkes, men i stedet bliver både åbnet og lukket langsomt og roligt. Dette er optimalt, hvis man har begge hænder fulde.

Specifikationer ved Bosch HBG672BS1 – mål:
🌀 Højde: 59,5 centimeter
🌀 Bredde: 59,4 centimeter
🌀 Dybde: 54,8 centimeter
🌀 Indbygningshøjde: 58,5 centimeter
🌀 Indbygningshøjde max: 58,5 centimeter
🌀 Indbygningsbredde: 56 centimeter
🌀 Indbygningsdybde: 55 centimeter
🌀 Vægt: 36,46 kilo

Specifikationer ved Bosch HBG672BS1 – nøgleoplysninger:
🔴 Type: Indbygningsovn
🔴 Kapacitet: 71 liter
🔴 Energiklasse: C
🔴 Energiforbrug konventionel varme kWh: 0,87
🔴 Energiforbrug varmluft kWh: 0,69
🔴 Antal programmer: 8
🔴 Spænding (V): 220-240 volt

Fordele ved Bosch HBG672BS1:
Rummelig ovn
Med pyrolyseprogram
Flere automatiske madlavningsprogrammer
8 forskellige ovnfunktioner
Med SoftClose-funktion


Bosch HBA533BB0S

Blandt testvinderne hos anerkendte testpaneler

Bosch HBA533BB0S

Man skal desuden være opmærksom på ovnens mål inden køb, da Bosch HBA533BB0S er en indbygningsovn.

Rummelig ovn med 5 ovnfunktioner

Bosch HBA533BB0S har et ovnrum med en kapacitet på 71 liter, hvorfor den er velegnet til en familie på 4 til 5 personer, eller hvis man har brug for en ovn med plads til at tilberede større portioner. Ovnen er desuden placeret i energiklasse D.

Derudover kommer Bosch HBA533BB0S med 5 forskellige ovnfunktioner heriblandt over- og undervarme, skånsom varmluft, stor variogrill og varmluft/impulsgrill. Der er desuden mulighed for at vælge en temperatur fra 50 grader og op til 275 grader.

Ydermere er Bosch HBA533BB0S udstyret med ovnfunktionen 3D-varmluft Plus. Funktionen sikrer, at ovnen fordeler varmen optimalt i hele ovnrummet samt holder en jævn temperatur. Dette sørger for et ensartet resultat på alle niveauer.

Hurtig opvarmning og EcoClean

Bosch HBA533BB0S kommer med en lynopvarmningsfunktion, hvor ovnen bliver opvarmet hurtigt uden brug af mere strøm. Eksempelvis bliver ovnen opvarmet til 175 grader på cirka 5 minutter.

Rengøringen er desuden nem med Bosch HBA533BB0S, da ovnen er udstyret med den besparende rengøringsfunktion EcoClean. Det vil sige, at ovnen har en form for belægning af mikroskopiske keramikkugler på bagvæggen, der sørger for, at fedt bliver nedbrudt ved tilberedning af mad. Det betyder, at man ikke skal rengøre ovnen manuelt efter brug.

Stilren ovn med LED-display og flere sikkerhedsfunktioner 

Med Bosch HBA533BB0S får man en ovn i et stilrent og enkelt design, hvor kontrolpanelet er placeret på fronten. På kontrolpanelet kan der findes et betjeningspanel i glas samt et LED-display. LED-displayet er overskueligt og viser ovnens forskellige funktioner, så man nemt kan finde den funktion, man har brug for.

Ovnen kommer ydermere med flere sikkerhedsfunktioner i form af en børnesikring og en indbygget køleblæser. Endvidere kommer ovnens fronttemperatur ikke over 50 grader, hvorfor man ikke kan brænde sig på den.

Der medfølger desuden en stegerist, en bageplade samt en universalpande ved køb af Bosch HBA533BB0S.

Specifikationer ved Bosch HBA533BB0S – mål:
🌀 Højde: 59,5 centimeter
🌀 Bredde: 59,4 centimeter
🌀 Dybde: 54,8 centimeter
🌀 Indbygningshøjde: 58,5 centimeter
🌀 Indbygningshøjde max: 59,5 centimeter
🌀 Indbygningsbredde: 56 centimeter
🌀 Indbygningsdybde: 55 centimeter
🌀 Vægt: 34,49 kilo

Specifikationer ved Bosch HBA533BB0S – nøgleoplysninger:
🔴 Type: Indbygningsovn
🔴 Kapacitet: 71 liter
🔴 Energiklasse: D
🔴 Energiforbrug konventionel varme kWh: 0,97
🔴 Energiforbrug varmluft kWh: 0,81
🔴 Antal programmer: 5
🔴 Spænding (V): 220-240 volt

Fordele ved Bosch HBA533BB0S:
Kapacitet på 71 liter
Med EcoClean-funktion
Hurtig opvarmning
5 forskellige ovnfunktioner
Flere sikkerhedsfunktioner


Bosch HBA533BS0S

✅ Kåret som ‘Bedst i test’ hos uafhængige testpaneler

Bosch HBA533BS0S

Ved køb af Bosch HBA533BS0S skal man desuden være opmærksom på, at det er en indbygningsovn, hvorfor man skal tjekkene målene.

Ovn med 5 ovnfunktioner 

Med Bosch HBA533BS0S får man en ovn med et ovnrum på 71 liter. Modellen er derfor velegnet til en familie på omkring 4 til 5 personer eller til større portioner. Endvidere er Bosch HBA533BS0S forholdsvis energieffektiv med energimærkningen D. Selvom dette ikke er den bedste energimærkning for ovne, er det stadig i den gode ende af skalaen.

Bosch HBA533BS0S kommer med 5 forskellige ovnfunktioner såsom over- og undervarme, varmluft/impulsgrill, skånsom varmluft og stor variogrill. Udover de 4 ovnfunktioner er ovnen yderligere forsynet med funktionen 3D-varmluft Plus.

Denne funktion sørger for, at man vil opleve en jævn temperatur samt optimal fordeling af varmen i ovnrummet. Dette sikrer, at tilberedningen af maden vil være ensartet uanset niveau.

Model med lynopvarmningsfunktion og LED-display 

Udover de 5 forskellige ovnfunktioner kommer Bosch HBA533BS0S også med en lynopvarmningsfunktion. Med lynopvarmningsfunktionen bliver ovnen varmet hurtigt op uden ekstra brug af energi. Eksempelvis kan man opvarme ovnen op til 175 grader på cirka 5 minutter. Ovnen kan indstilles på temperaturer mellem 50 grader og 275 grader.

Derudover er Bosch HBA533BS0S forsynet med et LED-display samt et betjeningspanel i rustfrit stål. På displayet er der mulighed for at finde alle oplysninger med rød skrift, så det er nemt og tydeligt at se.

Sikker ovn med EcoClean-funktion 

Ved køb af Bosch HBA533BS0S får man en sikker ovn med flere sikkerhedsfunktioner. Ovnen kommer blandt andet med en børnesikring, en indbygget køleblæser samt en mekanisk dørlås.

Ovnen er ligeledes forsynet med en mekanisme, der gør, at ovnens front ikke bliver varmere end 50 grader. Man kan derfor ikke brænde sig på ovnens front uanset, om den er tændt eller slukket.

Det er desuden nemt at rengøre Bosch HBA533BS0S på grund af EcoClean-funktionen. EcoClean er en belægning på ovnens bagvæg, der sørger for, at fedt og snavs bliver nedbrudt ved tilberedning. På den måde skal man ikke rengøre ovnen manuelt efter brug.

Der medfølger en stegerist, en universalpande samt en emaljeret bageplade ved køb af ovnen.

Specifikationer ved Bosch HBA533BS0S – mål:
🌀 Højde: 59,5 centimeter
🌀 Bredde: 59,4 centimeter
🌀 Dybde: 54,8 centimeter
🌀 Indbygningshøjde: 58,5 centimeter
🌀 Indbygningshøjde max: 59,5 centimeter
🌀 Indbygningsbredde: 56 centimeter
🌀 Indbygningsdybde: 55 centimeter
🌀 Vægt: 33,99 kilo

Specifikationer ved Bosch HBA533BS0S – nøgleoplysninger:
🔴 Type: Indbygningsovn
🔴 Kapacitet: 71 liter
🔴 Energiklasse: D
🔴 Energiforbrug konventionel varme kWh: 0,97
🔴 Energiforbrug varmluft kWh: 0,81
🔴 Antal programmer: 5
🔴 Spænding (V): 220-240 volt

Fordele ved Bosch HBA533BS0S:
Med EcoClean-funktion
Flere sikkerhedsfunktioner
Lynopvarmningsfunktion
5 ovnfunktioner heriblandt 3D-varmluft Plus
Med LED-display


Bosch HBG672BW1S

✅ Gode brugeranmeldelser

Bosch HBG672BW1S

.
Bosch HBG672BW1S er ikke medtaget i nogle officielle eksperttests, men er til gengæld en populær model blandt brugerne. Ovnen har fået flere gode brugeranmeldelser hos forhandlere såsom Skousen og WhiteAway.

Her er brugerne især vilde med, at ovnen ikke mindst kommer i et elegant og stilrent design, men også at den er velfungerende, når det kommer til at tilberede forskellige former for madretter.

Ingen af brugerne finder mange ulemper ved Bosch HBG672BW1S. Dog er der en bruger, der nævner, at der ikke fulgte så mange bageplader eller tilbehør med ved køb.

Stort ovnrum og 10 forskellige ovnfunktioner 

Bosch HBG672BW1S har et ovnrum på 71 liter, hvilket betyder at man kan lave mad til gæster eller en stor forsamling på samme tid. Ovnen er desuden velegnet til en husstand med 4 til 5 personer.

Med Bosch HBG672BW1S får man ydermere en forholdsvis energivenlig ovn, der er placeret i energiklasse C. Det betyder, at ovnen ikke forbruger meget energi på et år.

Derudover kommer ovnen med 10 forskellige ovnfunktioner, der giver mulighed for at tilberede maden på den ønskede måde. Ovnen kommer blandt andet med over- og undervarme, pizzafunktion, optøning samt varmluft grill. Udover disse funktioner er Bosch HBG672BW1S forsynet med 4D-varmluft, der sørger for en jævn fordeling af den varme luft, så man opnår et ensartet resultat.

Ovn med indbygget stegetermometer og pyrolyseprogram 

Bosch HBG672BW1S er forsynet med flere praktiske funktioner såsom et indbygget stegetermometer og en pyrolysefunktion. Stegetermometeret gør, at man kan indstille den korrekte temperatur, hvorefter ovnen vil slukke pr. automatik, når maden er færdig. Man kan indstille ovnen på mellem 30 og 300 grader.

Med ovnens pyrolyseprogram skal man ikke rengøre den manuelt. I stedet skal man starte programmet, der sørger for, at al fedt og snavs bliver brændt væk. Til sidst skal man fjerne den resterende aske med en fugtig klud, hvorefter ovnen vil være ren og klar til brug igen.

Bosch HBG672BW1S er ligeledes forsynet med en SoftClose-funktion. Funktionen har en dæmpningsmekanisme, der gør, at ovnlågen lukker roligt og blidt, så den ikke kan smækkes i. Dette er en fordel, hvis man har hænderne fulde.

Brugervenlig ovn med AutoPilot 10 

Bosch HBG672BW1S er udstyret med flere sikkerhedsfunktioner som for eksempel en børnelås samt flere glaslag. Mens børnelåsen sikrer, at ovnlågen ikke kan åbnes under brug, sørger glaslagene for, at ovnens fronttemperatur aldrig vil blive for varm. Man kan derfor ikke brænde sig på den.

Ovnen er ydermere forsynet med AutoPilot 10, der er 10 automatiske madlavningsprogrammer, der hjælper med at tilberede maden på den mest optimale måde.

Sidst men ikke mindst kommer Bosch HBG672BW1S med et TFT-display, der er nemt og overskueligt at bruge. På dette display kan man finde og vælge de ønskede programmer og indstillinger, inden man går i gang med tilberedningen.

Specifikationer ved Bosch HBG672BW1S – mål:
🌀 Højde: 59,5 centimeter
🌀 Bredde: 59,4 centimeter
🌀 Dybde: 54,8 centimeter
🌀 Indbygningshøjde: 58,5 centimeter
🌀 Indbygningshøjde max: 59,5 centimeter
🌀 Indbygningsbredde: 56 centimeter
🌀 Indbygningsdybde: 55 centimeter
🌀 Vægt: 37,56 kilo

Specifikationer ved Bosch HBG672BW1S – nøgleoplysninger:
🔴 Type: Indbygningsovn
🔴 Kapacitet: 71 liter
🔴 Energiklasse: C
🔴 Energiforbrug konventionel varme kWh: 0,87
🔴 Energiforbrug varmluft kWh: 0,69
🔴 Antal programmer: 10
🔴 Spænding (V): 220-240 volt

Fordele ved Bosch HBG672BW1S:
Automatiske madlavningsprogrammer
Med pyrolyse
Indbygget stegetermometer
10 forskellige ovnfunktioner
Med SoftClose-funktion


Bosch HRG675BS1S

✅ Gode brugeranmeldelser

Bosch HRG675BS1S

.
Bosch HRG675BS1S er ikke medtaget i nogle officielle eksperttests, men er til gengæld en populær model blandt brugerne. Ovnen har nemlig fået flere gode brugeranmeldelser hos de to forhandlere Skousen og WhiteAway.

Forbrugerne skriver, at de især er vilde med ovnens funktioner, hvor især dampfunktionen bliver fremhævet op til flere gange. Ifølge brugerne findes der ikke mange ulemper ved Bosch HRG675BS1S. Et par af forbrugerne nævner dog, at det er en smule svært at påfylde vand til dampfunktionen, samt at det er ærgerligt, at man ikke kan slukke for lyset i ovnrummet.

Man skal desuden være opmærksom på, at Bosch HRG675BS1S er en indbygningsovn, hvorfor man skal tjekke dens mål inden køb.

Rummelig model med dampfunktion

Med Bosch HRG675BS1S får man en rummelig ovn, der har en kapacitet på 71 liter. Desuden er ovnen placeret i energiklasse C, hvorfor den også er forholdsvis energibesparende.

Derudover kommer Bosch HRG675BS1S med en indbygget dampfunktion, hvilket gør det muligt at tilberede maden med damp. Damptilberedning sørger ligeledes for, at madens næringsstoffer bliver bevaret efter tilberedning. Dampfunktionen kan kombineres med ovnens andre ovnfunktioner, hvis man har brug for det.

Ovnen kommer med i alt 13 ovnfunktioner heriblandt over- og undervarme, pizzafunktion, langtidsstegning, optøning, stor variogrill, varmluft/impulsgrill samt mange flere.

Ovn med flere praktiske funktioner 

Udover at være forsynet med de mere almindelige ovnfunktioner, kommer Bosch HRG675BS1S også med andre praktiske funktioner. Disse er blandt andet 4D-varmluft og lynopvarmning.

Mens 4D-varmluft sørger for, at varmen bliver jævnt fordelt i hele ovnrummet, så resultatet bliver optimalt på alle niveauer, sørger lynopvarmningsfunktionen for, at ovnen varmes ekstra hurtigt op uden brug af mere energi. Man kan vælge temperaturer fra 30 grader og op til 300 grader.

Bosch HRG675BS1S er ydermere udstyret med automatiske madlavningsprogrammer, der hjælper en med at tilberede maden på den mest optimale måde. Dette gør ovnens temperaturforslag også, hvorfor man kan få hjælp fra disse funktioner, hvis man ønsker.

Sikker ovn med pyrolyse og SoftClose-funktion

Rengøring af Bosch HRG675BS1S er nemt og hurtigt, da ovnen er forsynet med et pyrolyseprogram. Pyrolyseprogrammet sørger for, at alle madrester og fedt bliver brændt væk, hvorefter man blot skal fjerne asken med en klud.

Derudover kommer Bosch HRG675BS1S med en SoftClose-funktion, der gør det nemt at betjene ovnlågen, da den både åbner og lukker stille og roligt. Det betyder, at der ikke er mulighed for at smække med ovnlågen, hvilket er en fordel, hvis hænderne er fulde.

Sidst men ikke mindst er Bosch HRG675BS1S forsynet med flere sikkerhedsfunktioner i form af en børnesikring, elektronisk dørlås, sikkerhedsafbryder og restvarmeindikator. Ovnens fronttemperatur kommer også maksimum op på 30 grader.

Specifikationer ved Bosch HRG675BS1S – mål:
🌀 Højde: 59,5 centimeter
🌀 Bredde: 59,4 centimeter
🌀 Dybde: 54,8 centimeter
🌀 Indbygningshøjde: 58,5 centimeter
🌀 Indbygningshøjde max: 59,5 centimeter
🌀 Indbygningsbredde: 56 centimeter
🌀 Indbygningsdybde: 55 centimeter
🌀 Vægt: 35,34 kilo

Specifikationer ved Bosch HRG675BS1S – nøgleoplysninger:
🔴 Type: Indbygningsovn
🔴 Kapacitet: 71 liter
🔴 Energiklasse: C
🔴 Energiforbrug konventionel varme kWh: 0,87
🔴 Energiforbrug varmluft kWh: 0,69
🔴 Antal programmer: 13
🔴 Spænding (V): 220-240 volt

Fordele ved Bosch HRG675BS1S:
Med pyrolyse
13 forskellige ovnfunktioner
Med SoftClose-funktion
Med indbygget dampfunktion
Automatiske madlavningsprogrammer


Kombiovne


Bosch CMG633BS1

✅ 75 ud af 100 point hos det britiske magasin Kagoo.co.uk
✅ Middel bedømmelse hos Englands største testmagasin Which.co.uk

Bosch CMG633BS1

.
De britiske ekspertkilder Kagoo.co.uk og Which.co.uk har testet og anmeldt Bosch CMG633BS1, som de henholdsvis har givet 75 ud af 100 point og en middel bedømmelse.

Begge ekspertkilder er begejstrede for kombiovnen på grund af dens effektive ovnfunktioner og nemme betjening. Selvom de generelt er glade for Bosch CMG633BS1, nævner de, at ovnen ikke er helt billig, hvilket man bør være opmærksom på.

Da modellen er en indbygningsovn, skal man huske at være opmærksom på målene, da den skal integreres i et køkkenelement.

Ovn med effektive funktioner, ifølge eksperterne

Ifølge eksperterne er Bosch CMG633BS1 en ”effektiv ovn”, som er nem at betjene. Eksperterne fra Kagoo.co.uk hæfter sig eksempelvis ved, at ovnen kommer med et hav af ovnfunktioner, så man har mulighed for at tilberede maden på netop den måde, man ønsker.

Samtidigt forklarer eksperterne, at Bosch CMG633BS1 er forsynet med flere sikkerhedsfunktioner, så den er sikker i brug selvom, at man har børn i hjemmet. De mener ydermere, at ovnen tilbereder maden, som den skal, takket være de stabile temperaturer.

Eksperterne fra Kagoo.co.uk nævner ikke mange minusser ved ovnen. Dog betragter de prisen som værende den største ulempe.

Praktisk kombiovn

Bosch CMG633BS1 er en praktisk kombiovn, som er forsynet med en mikrobølgeeffekt på 1000 Watt samt en grillfunktion på 2800 Watt.

I og med at det er en kombiovn er der flere muligheder, når det kommer til tilberedningen. Den har nemlig også en varmluftsfunktion, så man kan anvende den til helt almindelig madlavning. Herved kan man tilberede sin mad på den måde, man ønsker.

Derudover kommer Bosch CMG633BS1 med en kapacitet på 45 liter, så den passer ind i et hjem med omkring tre til fem personer.

Seks forskellige ovnfunktioner

Med Bosch CMG633BS1 får man en ovn med seks forskellige ovnfunktioner. Disse funktioner inkluderer: Varmluft øko, varmluft/impulsgrill, stor vario grill, lille vario grill, forvarmning af tallerkener og 4D-varmluft.

Varmluftssystemet 4D-varmluft sørger for, at den varme luft fordeles jævnt i ovnrummet. På den måde opnår man ensartede resultater på alle niveauer.

Bosch CMG633BS1 kommer desuden med funktionen AutoPilot, der har op til 70 forskellige forprogrammere tidsberedningsprogrammer. Her skal man blot sætte maden ind i ovnen, hvorefter man vælger et program og indtaster madens vægt. Ovnen går selv i gang og siger til, når tiden er gået.

Brugervenlig ovn

Bosch CMG633BS1 er en brugervenlig ovn, der er nem at betjene. Man indstiller de forskellige funktioner og programmer via TFT-displayet og drejeknappen på fronten. På selve displayet kan man nemt se, hvad der står uanset, om man kigger på det fra den ene eller den anden vinkel.

Sidst men ikke mindst har Bosch CMG633BS1 en LED-belysning og en SoftClose-funktion. Mens LED-belysningen giver et godt overblik i hele ovnrummet, sørger SoftClose for, at ovnlågen altid lukkes på en stille og rolig måde.

Specifikationer ved Bosch CMG633BS1:
🌀 Højde: 23,7 centimeter
🌀 Bredde: 48 centimeter
🌀 Dybde: 39,2 centimeter
🌀 Indbygningshøjde: 45 centimeter
🌀 Indbygningshøjde max: 45,5 centimeter
🌀 Indbygningsbredde: 56,8 centimeter
🌀 Indbygningsdybde: 55 centimeter
🌀 Vægt: 35,527 kg.

Specifikationer ved Bosch CMG633BS1 – nøgleoplysninger:
🔴 Type: Kombiovn
🔴 Kapacitet: 45 liter
🔴 Antal programmer: 6
🔴 Spænding (V): 220-240 volt

Fordele ved Bosch CMG633BS1:
Seks forskellige ovnfunktioner
SoftClose-funktion
AutoPilot-funktion
Mikrobølgeeffekt
LED-belysning

Her kan du se en præsentationsvideo af Bosch CMG633BS1. Videoen er produceret af Appliances Online Australia:


Bosch CMG633BW1

✅ 70 ud af 100 point hos det britiske magasin Kagoo.co.uk

Bosch CMG633BW1

.
Det britiske magasin Kagoo.co.uk har testet og anmeldt Bosch CMG633BW1, som de har givet 70 ud af 100 point. I deres anmeldelse skriver de, at de er begejstrede for ovnens mikrobølgeeffekt, mens de er mindre vilde med, at den ikke har mange ovnfunktioner.

Man skal være opmærksom på, at Bosch CMG633BW1 er en indbygningsovn, hvorfor den skal integreres i et køkkenelement. Derfor bør man altid tage et kig på målene for at se, om ovnen passer ind i ens køkken.

Alsidig ovn

Med Bosch CMG633BW1 får man en kombiovn, så man kan tilberede mad på flere forskellige måder. Den kommer blandt andet med en varmluftsfunktion, hvorfor man sagtens kan anvende modellen som en almindelig ovn. Man kan ligeledes gøre brug af mikrobølgeeffekten, som er på 1000 Watt.

Endvidere har Bosch CMG633BW1 en grillfunktion med en effekt på 2800 Watt. Herved kan man altid grille sin mad uanset vejret.

Ovnrummet har en kapacitet på 45 liter, så den passer godt ind i et hjem med omkring tre til fem personer.

Flere ovnfunktioner

Bosch CMG633BW1 er forsynet med seks ovnfunktioner, så man kan vælge den funktion, der passer bedst til maden. Disse funktioner omfatter: Varmluft øko, varmluft/impulsgrill, stor vario grill, lille vario grill, forvarmning af tallerkener og 4D-varmluft.

Gør man brug af varmluftssystemet 4D-varmluft, vil den varme luft fordele sig jævnt i ovnrummet. På den måde opnår man en ensartet tilberedning af maden uanset, hvor mange bageplader der er i ovnen.

Selve betjeningen af ovnen foregår via drejeknappen og TFT-displayet. På displayet er det altid nemt at se, hvad der står.

Med AutoPilot, SoftOpen og SoftClose

Bosch CMG633BW1 er udstyret med en AutoPilot-funktion. Denne funktion har op til 70 forprogrammerede tilberedningsprogrammer, som gør tilberedningen af maden nemmere. Man skal nemlig blot vælge et program, indtaste madens vægt, hvorefter ovnen starter. Når tilberedningen er færdig, giver ovnen selv besked om dette.

Sidst men ikke mindst kommer Bosch CMG633BW1 med en ovnlåge, som både har SoftOpen og SoftClose. Disse to funktioner sørger for en kontrolleret åbning og lukning af lågen, som altid foregår på en blid og rolig måde.

Specifikationer ved Bosch CMG633BW1:
🌀 Højde: 23,7 centimeter
🌀 Bredde: 48 centimeter
🌀 Dybde: 39,2 centimeter
🌀 Indbygningshøjde: 45 centimeter
🌀 Indbygningshøjde max: 45,5 centimeter
🌀 Indbygningsbredde: 56,8 centimeter
🌀 Indbygningsdybde: 55 centimeter
🌀 Vægt: 35,527 kg.

Specifikationer ved Bosch CMG633BW1 – nøgleoplysninger:
🔴 Type: Kombiovn
🔴 Kapacitet: 45 liter
🔴 Antal programmer: 6
🔴 Spænding (V): 220-240 volt

Fordele ved Bosch CMG633BW1:
SoftClose- og SoftOpen-funktion
Mikrobølgeeffekt
Seks ovnfunktioner
AutoPilot-funktion
Nem betjening
4D-varmluft


Alternativer:

I denne artikel har vi gennemgået flere indbygningsovne fra Bosch, som enten har fået topkarakterer af ekspertkilder eller som er populære blandt brugerne.

Udover ovenstående indbygningsovne findes der også flere gode modeller på markedet fra andre producenter. For at sikre et så nuanceret overblik som muligt vil vi i næste afsnit gennemgå indbygningsovne fra andre mærker, der ligeledes har klaret sig godt i forskellige tests.


Voss IEL600RF 

✅ Blandt testvinderne hos anerkendte testpaneler

Voss IEL600RF 

Ved køb af Voss IEL600RF skal man dog huske at tjekke ovnens mål inden køb, da det er en indbygningsovn.

Ovn med flere funktioner 

Med Voss IEL600RF får man en ovn med en kapacitet på 71 liter. Den er derfor velegnet til en større familie eller til et par ekstra gæster. Den kommer nemlig også med en XL-bageplade, der er 20 % større end andre bageplader, hvilket gør det nemmere at lave store portioner. Den er desuden placeret i energiklasse D.

Udover at være en rummelig ovn, kommer Voss IEL600RF også med flere funktioner. Den kommer blandt andet med over- og undervarme, pizzafunktion, grillfunktion samt en optøningsfunktion. Man kan derfor vælge det program, der passer bedst til tilberedningen.

Ovnen kommer ydermere med designet AntiFingerPrint. Dette sørger for, at ovnen er nemmere at holde ren på overfladen, samt at man ikke kan se synlige fedtede fingre.

Med flere tillægsfunktioner 

Voss IEL600RF kommer med de mest almindelige ovnfunktioner, men kommer herudover også med et par tillægsfunktioner såsom SurroundCook og HotAir-system.

Mens HotAir-systemet sørger for, at ovnens varme bliver jævnt fordelt i hele ovnrummet, sikrer SurroundCook, at ingredienserne bliver tilberedt med en ensartet og jævn temperatur.

Voss IEL600RF kommer desuden med et ekstra varmelegeme, der sikrer, at madretterne bliver tilberedt på en ensartet måde lige meget, om der er en eller flere plader i ovnen på samme tid. Det er også muligt at få et overblik over maden i ovnen, da den kommer med en kraftig halogenbelysning, der ikke blænder.

Rengøringsvenlig ovn med flere sikkerhedsfunktioner 

Med Voss IEL600RF får man en rengøringsvenlig ovn, hvor man har mulighed for nemt og hurtigt at skille den ad. Man behøver ikke anvende værktøj, hvorfor man blot kan tage ovnglas og ovnlåge af selv. Dette gør det også nemmere at rengøre selve ovnrummet.

Endvidere er Voss IEL600RF forsynet med flere sikkerhedsfunktioner heriblandt et kølesystem samt en børnesikring. Børnesikringen gør, at man kan låse ovnlågen ved brug, hvorimod kølesystemet sikrer, at man ikke kan brænde sig på ovnen, når den er tændt.

Man kan også anvende timer-funktionen, hvis man har brug for et minutur, der gør en opmærksom på, når man skal tage et kig til maden.

Specifikationer ved Voss IEL600RF – mål:
🌀 Højde: 59,4 centimeter
🌀 Bredde: 59,5 centimeter
🌀 Dybde: 56,7 centimeter
🌀 Indbygningshøjde: 590 millimeter
🌀 Indbygningshøjde max: 590 millimeter
🌀 Indbygningsbredde: 560 millimeter
🌀 Indbygningsdybde: 550 millimeter
🌀 Vægt: 34 kilo

Specifikationer ved Voss IEL600RF – nøgleoplysninger:
🔴 Type: Indbygningsovn
🔴 Kapacitet: 71 liter
🔴 Energiklasse: D
🔴 Energiforbrug konventionel varme kWh: 0,99
🔴 Energiforbrug varmluft kWh: 0,88
🔴 Antal programmer: 9
🔴 Spænding (V): 230 volt

Fordele ved Voss IEL600RF:
Rummelig ovn
Med flere ovnfunktioner
SurroundCook-funktion
HotAir-system
Med timer-funktion


AEG BEB230010M

AEG BEB230010M

 

Multifunktionsovn med flere funktioner 

AEG BEB230010M er en multifunktionsovn, der har en kapacitet på 71 liter samt er placeret i energiklasse D. Det er derfor en rummelig og energivenlig ovn, der passer til en familie på omkring 4 til 5 personer.

Derudover kommer AEG BEB230010M med flere funktioner heriblandt over- og undervarme, grillfunktion, varmluft, lavtemperaturstegning samt mange flere. Modellen kommer ydermere med funktionen SurroundCook, der sikrer, at varmen bliver fordelt præcist og jævnt i hele ovnrummet, hvilket sørger for ensartede resultater.

Med SurroundCook kan man desuden tilberede flere madretter på samme tid, da varmen er ens på alle niveauer. Dette betyder også, at man ikke behøver at vende ingredienserne.

Brugervenlig ovn med XL-bageplade og PerfectEntry ovnribber 

Med AEG BEB230010M får man en brugervenlig ovn, der er forsynet med drejeknapper. På drejeknapperne kan man finde og vælge de forskellige funktioner afhængig af, hvad man har brug for.

Ovnen kommer yderligere med en XL-bageplade. Denne bageplade er 20 % større sammenlignet med helt almindelige bageplader, hvorfor der er mulighed for at lave ekstra store portioner på en gang.

Der kan desuden findes PerfectEntry ovnribber i ovnrummet, hvilket betyder, at ovnribberne er udformet på en måde, der gør, at det er nemt at placere bagepladerne i ovnen. De er placeret forskudt af hinanden, hvorfor bagepladerne kan hvile på ribberne.

Rengøringsvenlig ovn med børnesikring og kølesystem

AEG BEB230010M er udstyret med designet AntiFingerPrint, hvorfor der ikke vil kunne ses synlige fedtede fingre på overfladen. Det gør desuden også, at overfladen er nemmere at tørre af. Selve ovnrummet er lavet af EasyClean-emalje, så det er nemt at rengøre efter brug.

Ovnen kommer også med flere sikkerhedsfunktioner i form af en børnesikring og et aktivt kølesystem. Mens børnesikringen sørger for, at man kan låse ovnen, så man ikke kan åbne ovnlågen under brug, sikrer kølesystemet, at ovnens front aldrig bliver så varm, at man kan brænde sig på den.

Specifikationer ved AEG BEB230010M – mål:
🌀 Højde: 59,4 centimeter
🌀 Bredde: 59,5 centimeter
🌀 Dybde: 56,7 centimeter
🌀 Indbygningshøjde: 590 millimeter
🌀 Indbygningshøjde max: 590 millimeter
🌀 Indbygningsbredde: 560 millimeter
🌀 Indbygningsdybde: 550 millimeter
🌀 Vægt: 33,5 kilo

Specifikationer ved AEG BEB230010M – nøgleoplysninger:
🔴 Type: Indbygningsovn
🔴 Kapacitet: 71 liter
🔴 Energiklasse: D
🔴 Energiforbrug konventionel varme kWh: 0,99
🔴 Energiforbrug varmluft kWh: 0,81
🔴 Antal programmer: 6
🔴 Spænding (V): 230 volt

Fordele ved AEG BEB230010M:
Med SurroundCook
Med PerfectEntry ovnribber og XL-bageplade
Flere forskellige ovnfunktioner
Børnesikring og aktivt kølesystem
Kapacitet på 71 liter


Voss IEL600HV

✅ Blandt vinderne i en større, uvildig test

Voss IEL600HV

 

Man skal desuden være opmærksom på, at Voss IEL600HV er en indbygningsovn, hvorfor man skal huske at tjekke målene inden køb.

Ovnen kommer med en kapacitet på 71 liter samt energimærkning D, hvilket betyder, at det både er en energivenlig og rummelig model.

Ovn med 9 ovnfunktioner og XL-bageplade 

Voss IEL600HV er udstyret med 9 ovnfunktioner, så man har mulighed for at vælge det program, der passer optimalt til ens tilberedning. Nogle af disse funktioner er blandt andet almindelig ovn, varmluft, grill samt over- og undervarme.

Udover de mere almindelige ovnfunktioner kommer Voss IEL600HV også med et HotAir-system, der sikrer, at den varme luft bliver jævnt fordelt i hele ovnrummet. Ovnen kommer også med SurroundCook, hvilket er en blæserteknologi, der gør, at resultaterne bliver ensartede. Man behøver derfor ikke vende ingredienserne ved tilberedning med denne funktion.

Ved køb af Voss IEL600HV medfølger der en XL-bageplade, der er 20 % større sammenlignet med andre bageplader. Man kan derfor sagtens lave store portioner på en gang.

Rengøringsvenlig model med timerdisplay 

Med Voss IEL600HV får man en ovn, der er rengøringsvenlig. Selve ovnlågen kan nemlig tages af og på, hvorfor den kan renses under vandhanen. Det gør det også nemmere at komme til inde i ovnrummet, når det skal rengøres.

Ovnen kommer ydermere med et timerdisplay. Timerdisplayet kan give et overblik over ingrediensernes status i ovnen, så man altid ved, hvor lang tid der er tilbage, når det kommer til tilberedningen. Man kan også vælge at sætte en alarm, så man løbende bliver mindet om at holde øje med maden i ovnen.

Med halogenbelysning, børnesikring og IsoFront Top 

Voss IEL600HV kommer med en halogenbelysning ved navn FloodLight. Denne belysning sørger for at lyse ovnen grundigt op, så man hurtigt kan få et overblik over hele ovnrummet. Der er både placeret lamper øverst samt i siden. Selvom ovnen har et kraftigt lys, bliver man ikke blændet.

Endvidere er Voss IEL600HV forsynet med et par sikkerhedsfunktioner som for eksempel en børnesikring samt IsoFront Top. Børnesikringen sikrer, at ovnlågen ikke kan åbnes under brug. IsoFront Top sørger desuden for, at ovnens front aldrig bliver for varm at røre ved, hvorfor man ikke kan brænde sig på den.

Specifikationer ved Voss IEL600HV – mål:
🌀 Højde: 59,4 centimeter
🌀 Bredde: 59,5 centimeter
🌀 Dybde: 56,7 centimeter
🌀 Indbygningshøjde: 590 millimeter
🌀 Indbygningshøjde max: 590 millimeter
🌀 Indbygningsbredde: 560 millimeter
🌀 Indbygningsdybde: 550 millimeter
🌀 Vægt: 34 kilo

Specifikationer ved Voss IEL600HV – nøgleoplysninger:
🔴 Type: Indbygningsovn
🔴 Kapacitet: 71 liter
🔴 Energiklasse: D
🔴 Energiforbrug konventionel varme kWh: 0,99
🔴 Energiforbrug varmluft kWh: 0,88
🔴 Antal programmer: 9
🔴 Spænding (V): 230 volt

Fordele ved Voss IEL600HV:
Medfølger XL-bageplade
Med flere ovnfunktioner
SurroundCook og HotAir
Flere sikkerhedsfunktioner
Rengøringsvenlig


Historien om Bosch

bosch logo
Den tyske virksomhed Bosch blev grundlagt i 1886 af Robert Bosch. I starten fokuserede Bosch på at producere produkter til håndværk og industriteknik. Dette er ikke længere tilfældet i dag, da Bosch især bliver sat i sammenhæng med produkter i husholdningen såsom vaskemaskiner, tørretumblere, ovne, støvsugere, hårprodukter samt meget mere.

Produktionen af husholdningsprodukter steg 

BoschBosch begyndte først rigtigt at fokusere på husholdningsprodukter omkring 1960’erne. Her begyndte det at gå hurtigt, da kvinder kom mere og mere ud på arbejdsmarkedet. Det betød nemlig, at kvinder ikke længere havde den samme tid i hverken hjemmet eller køkkenet til at ordne forskellige ting, hvorfor det nu skulle gå en del hurtigere. Dette var blandt andet en af grundene til, at produktionen af husholdningsprodukter steg hos Bosch, da de ønskede at fokusere mere på, hvordan effektivitet, komfort og produktivitet kom med ind i både hjem og køkken.

Teknologi er et fokuspunkt hos Bosch 

I løbet af Bosch’ levetid er der sket mange ændringer, da de løbende har tilpasset sig det udviklende samfund. Derfor kom der også en øget fokus på både fleksibilitet og luksus i løbet af 1990’erne. Det betød, at teknologi nu blev bragt mere ind i billedet.

En af Bosch’ kerneværdier er, at det både er vigtigt at være på forkant med den teknologiske udvikling samt den generelle udvikling i samfundet samtidig med, at produkterne bevarer en ultimativ komfort og effekt. Bosch fokuserer derfor på moderne teknologi, der er med til at udvikle produkter, der gør husholdningen og hverdagen nemmere for forbrugerne.

Derudover har Bosch andre kerneværdier, der afspejler deres vision. Disse kerneværdier er blandt andet pålidelighed, mangfoldighed, bæredygtighed og ansvarlighed. I dag er Bosch en verdensførende virksomhed indenfor produkter til hjem og køkken med flere hundrede medarbejdere i hele verden.

Ønsker du at læse mere om Bosch’ historie, kan du klikke ind her hos Bosch.


Sådan vælger du den rigtige ovn

HmmVed køb af en ny ovn, er det vigtigt, at du er opmærksom på forskellige parametre. Dette kan i hvert fald hjælpe dig med at vælge lige præcis den ovn som passer bedst til dig og dine behov. En ovn, der passer til det, du har brug for, kan ende med at blive et fremragende redskab i dit køkken, da de fleste af os bruger ovnen hver eneste gang, vi laver mad. Hvis du er på udkig efter en ovn, er det en fordel at overveje følgende parametre:

Ovnens kapacitet
I dag findes der et hav af forskellige ovne på markedet, hvilket er en fordel for dig. Dette giver dig nemlig mulighed for at finde den størrelse ovn, du har brug for. Det kan både være ovnens specifikke størrelse, men det kan også være ovnens kapacitet. Når det kommer til kapaciteten, er det en fordel, hvis du tænker på, hvor mange I er i husstanden, samt om du har brug for en ovn, hvor du kan lave store portioner på en gang eller lave mad til en større forsamling. Dette kan hjælpe med at bestemme, om ovnrummet skal være større eller mindre.

Hvilken ovn skal det være?
Det er desuden vigtigt at være opmærksom på ovnens størrelse, samt hvad for en ovn det er. Hvis det er en indbygningsovn, skal du nemlig huske at tænke på, at den skal integreres ind i dit køkken. De fleste køkkener har i dag plads til i hvert fald en fritstående ovn.

Hvad skal ovnen kunne?
Udover at overveje både typen af ovn samt kapaciteten, skal du også tænke over, hvad ovnen skal kunne. Det kan nemlig være en stor hjælp, da du herved kan finde en ovn med de funktioner, du efterspørger. Typisk kommer ovne i dag med de fleste almindelige ovnfunktioner, men du kan også finde modeller med diverse tillægsfunktioner. Det kan være alt lige fra en timer til et rengøringsprogram eller andre praktiske funktioner. Du skal derfor grundigt overveje, om du har brug for den ene eller den anden funktion, eller om det er nok for dig med en ovn, der blot er forsynet med de mest almindelige funktioner.

Hvordan skal ovnen se ud?
I og med der findes et væld af ovne på markedet, kommer de naturligvis også i forskellige design. Det betyder, at du kan finde ovne i mange forskellige former, hvorfor du med stor sandsynlighed kan finde en, der passer ind i dit køkken. For de fleste mennesker spiller ovnens design en stor rolle, hvorfor det er værd at overveje, hvad du mener vil passe bedst ind i dit køkken. Det er derfor en fordel at tage et kig på de andre elementer i køkkenet for at finde ud af, hvad der passer godt sammen med dem.

Ovnens pris
Dernæst skal du også overveje dit budget. Hvis du nogenlunde ved, hvor meget du ønsker at betale for en ny ovn, vil det være nemmere for dig at indskrænke søgningen. På den måde vil du kun kigge på ovne, der er indenfor dit budget, hvorfor det bliver nemmere at finde frem til den helt rette uden, at du bliver alt for overrasket over prisen.

Ovnens energimærke
En af de vigtigste parametre, som du skal overveje, er ovnens energimærke – i hvert fald hvis du ønsker en energivenlig ovn. En ovn vil være forsynet med en energimærkning, der viser, hvor energivenlig den er, samt hvor meget energi den forbruger på et år. Det er en fordel altid at tage et kig på energimærket, så du ikke ender med en ovn, der er storforbruger af energi. Det er en fordel at vælge en ovn, der er placeret i energiklasse D eller derover.


Energimærker: Køb en energieffektiv ovn

Hvad er et energimærke?
Energimærket viser, hvor energieffektivt et produkt egentligt er. Det er EU’s obligatoriske ordning for hvidevarer og elektriske apparater. Hvis du holder øje med energimærkerne, når du skal investere nyt inventar, kan du spare penge og samtidig gøre miljøet en tjeneste.

Det anerkendte mærke har for nyligt skiftet karakter. Det opdaterede mærke ligner det gamle meget, men er blevet nemmere at afkode for dig som forbruger. Vi guider dig til at forstå det nye format og den information, du typisk finder på et energimærke, så du bliver godt klædt på til at gå på jagt efter nye energieffektive og miljøvenlige maskiner til hjemmet.

Den nye energimærkelov
Den nye energimærkelov gælder i hele EU omfatter alle hårde hvidevarer og elektronik. Ifølge loven skal alle produkter have det lille, informerende mærke, hvor produkterne vurderes på en skala fra A til G. 

Den nye energimærkning indebærer, at produkter, med mærket A med ét eller flere plusser, nu bliver til mærke B, C eller D. Formålet er, at det skal være nemmere at vurdere det egentlige energiforbrug, når du skal købe nye produkter med hjem.

Den nye mærkning bliver i første omgang indfaset på udvalgte produkter som opvaskemaskiner, køleskabe, TV m.m. og på sigt vil andre produkter følge trop. Målet er, at alle hvidevarer og elektriske apparater vil have det samme informerende mærke.

I første omgang vil den nye mærkning fremgå på udvalgte produkter, men på sigt vil alle hvidevarer og elektronik få samme mærkning. Derfor vil der være en overgangsperiode, hvor du kan opleve, at nogle produkter har den gamle mærkning og andre den nye. 

I overgangsperioden anbefaler Energistyrelsen, at du kigger på farverne på skalaen frem for på bogstaverne, så det er nemmere at afkode energiforbruget. Kig efter den mørkegrønne farve for at finde det mest energieffektive produkt. 

Hvad betyder den nye energimærkning?

 • Den nye skala går fra A til G og har ingen plusser. De mest energieffektive produkter er A-mærket, mens de mindst energivenlige er mærket med G.
 • Skalaen er ens for alle produkter uanset type.
 • Den nye skala har en tilknyttet QR-kode, som du kan scanne for at få ekstra information om produktet. 

Hvad med det gamle energimærke?
Den gamle skala er afhængig af det produkt, mærket sidder på. Nogle produkter har A som det øverste på skalaen, mens andre har en mærkning på helt op til A med flere plusser. Det kan være forvirrende at sammenligne som forbruger, så derfor er mærkningen nu blevet ens for alle produkter. Formålet er, at det skal være nemmere at handle miljøvenligt og energieffektivt.

Hvilke informationer kan du finde på energimærket?
Informationen på energimærket er tilpasset det produkt, som mærket sidder på. Derfor kan du finde information om eksempelvis vandforbrug og tørreevne på en vaskemaskine, mens det på en støvsuger er mere relevant at kende fx støjniveauet.

Energimærket kan have følgende oplysninger:

 • L/annum: det årlig vandforbrug i liter
 • Kg: hvor mange kilo maskinen kan indeholde
 • dB: det generelle støjniveau for maskinen
 • kWh/annum: hvor mange kilowatt-timer maskinen bruger på et år

Hvilket energimærke skal du vælge?
Hvis du ønsker at at spare på elforbruget i hjemmet eller passe på miljøet, er det en god idé at kigge efter en energimærkning, som ligger så højt på skalaen som muligt. 

Husk, at du ikke bør udskifte dine hvidevarer, før de trænger, men når tiden kommer til at udskifte dine produkter, er køkkenet er én af de helt store energislugere. Din elkedel, køleskab og ovn bruger meget energi, så hvis du overvejer nye produkter til hjemmet, er det et godt sted at starte.

Når du vælger energieffektive hvidevarer og elektroniske produkter, kan du mindske strømforbruget og spare hundredvis af kroner om året. 

Hvilke produkter har et energimærke?

 • Ovne
 • Frysere og køleskabe
 • Lamper
 • Emhætter
 • Fjernsyn
 • Vaskemaskiner
 • Tørretumblere
 • Opvaskemaskiner
 • Støvsugere


Sådan holder du din ovn ren

rengøring af ovn

De fleste af os anvender vores ovn stort set hver dag, når vi tilbereder mad. Derfor er det også vigtigt, at ovnen bliver renset og rengjort jævnligt samt på den helt rigtige måde. Hvis du ikke sørger for at gøre dette, vil du hurtigt opleve, at din ovn bliver beskidt og fyldt med fedt og madrester. De fleste eksperter anbefaler, at ovnen bliver renset cirka hver anden måned. Dette sikrer, at rengøringen kan klares forholdsvist hurtigt fra gang til gang. Her kan du finde flere gode råd, når du skal rengøre din ovn.

Brug brun sæbe ved rengøring af din ovn 
At bruge brun sæbe ved rengøring af din ovn kan være en stor fordel. Brun sæbe kan nemlig gøre rengøringen en del nemmere. Du kan dog bruge sæben på flere måder afhængig af, hvor lang tid du ønsker at bruge på rengøringsprocessen. Du kan vælge at gøre det på en hurtig måde eller på en mere tidskrævende måde:

Brun sæbeDen hurtige måde:
Hvis du vælger den hurtige måde, skal du starte med at smøre sæben på ovnens overflader indeni. Herefter skal ovnen tændes på 50 grader, og stå indtil sæben bobler. Efter dette skal du slukke for ovnen og tørre al sæben væk igen.

Den tidskrævende måde:
Hvis du ønsker at bruge mere tid på rengøringen, skal du smøre sæbe på ovnens overflader indeni. Når du har gjort dette, skal du putte husholdningsfilm på disse overflader. Filmen skal sidde i omkring 24 timer. Efter 24 timer skal du fjerne filmen og tørre sæben væk med en fugtig klud.

Natron kan hjælpe med rengøringen
Natron kan være et fremragende rengøringsprodukt til rensning af ovnen. Hvis du ønsker at bruge natron, skal du starte med at blande en skål med natron og vand. Selve blandingen skal ikke være alt for flydende, da den skal kunne sidde fast på ovnens overflader. Når du har lavet en blanding og puttet den på overfladerne, skal du slutte af med at tørre blandingen væk. Den skal dog sidde i et par timer først.

Fjern glasset fra ovnsdøren Ovnlågens glas skal tages af
Hvis du ønsker at rense ovnrummet, kan det være en fordel at fjerne glasset først. Dette sørger nemlig ikke kun for, at du har nemmere ved at rense glasset, men også at det er nemmere at komme til at rengøre selve ovnrummet. Du vil nemlig få mere plads til at rense alle hjørner og afkroge.

Husk at rengør ventilatoren i ovnen
Mange glemmer at rense ovnens ventilator, men dette er også vigtigt, da der her samler sig en del snavs og skidt. Det er derfor vigtigt, at du rengør denne hver gang, du renser din ovn. Hvis du ikke ved, hvordan ventilatoren skal fjernes, kan du altid finde ud af dette i den medfølgende instruktionsbog.

Ovn med pyrolyse
Hvis du ikke er vild med at rense din ovn, kan det være en fordel med en ovn, der har et pyrolyseprogram. Pyrolyse brænder nemlig alle madrester og fedt væk, så det er nemmere for dig at holde ovnen ren. Du skal blot tørre den resterende aske væk, når programmet er færdigt, hvorefter ovnrummet vil være rent.

Hvis du ønsker at finde flere tips og tricks til rengøring af din ovn, kan du klikke ind her og læse denne artikel fra TheKitchn.com.


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🤩 Hvilken Bosch indbygningsovn er bedst i test?

Bosch HBG672BS1

🤓 Hvordan testes Bosch indbygningsovnene?

Indbygningsovnene vurderes ud fra, hvor hurtigt de bliver varme, hvor stabilt de holder temperaturen og hvor stort et energiforbrug de har. Derudover ses der også på brugervenlighed og støjniveau samt den elektriske og mekaniske sikkerhed.

🤔 Hvilken energiklasse bør jeg gå efter?

Skalaen for ovne går fra A som det bedste, til D som det værste. Det er anbefalet, at man vælger en model med C som minimum.


Gennemgang af kilder

Råd & Rön 🇸🇪
Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön anmelder forskellige produkter, som forbrugerne bruger i dagligdagen. Her har Råd & Rön anmeldt diverse modeller med fokus på alt lige fra ydeevne til brugervenlighed, energiforbrug m.m.

Du kan læse mere om Råd & Röns anmeldelse af Bosch HBG672BS1 her.

Du skal dog være opmærksom på, at fuld adgang kræver et abonnement. Det er også muligt at tilkøbe sig adgang til enkelte tests alene.

Kagoo.co.uk 🇬🇧
Kagoo.co.uk er et britisk magasin, der løbende sammenligner forbrugerprodukter. Dette gør de for at hjælpe forbrugerne med at finde frem til de bedste produkter på markedet. I denne omgang har de testet og anmeldt Bosch CMG633BS1 og Bosch CMG633BW1, som de har givet henholdsvis 75 ud af 100 point og 70 ud af 100 point.

Ønsker du at læse hele anmeldelsen af Bosch CMG633BS1, kan du klikke ind her.

Ønsker du at læse hele anmeldelsen af Bosch CMG633BW1, kan du klikke ind her.

Which.co.uk 🇬🇧
Which.co.uk er det største testmagasin i England, som tester og anmelder diverse forbrugerprodukter for at hjælpe forbrugerne med at træffe informerede valg inden køb af et produkt. Her har de testet og anmeldt Bosch CMG633BS1, som de har givet en middel bedømmelse. Du kan læse hele anmeldelsen her. Læg dog mærke til at fuld adgang til testens specifikke resultater kræver et abonnement.

Forbrugeranmeldelser ⭐⭐⭐⭐⭐
Udover de ovenstående tests og anmeldelser har vi også kigget på forbrugeranmeldelser hos Skousen og WhiteAway. Vi har set nærmere på Bosch HRG675BS1S og Bosch HBG672BW1S for at finde ud af, hvad forbrugerne mener om disse modeller. Læs anmeldelser fra Skousen her og her samt anmeldelser fra WhiteAway her og her.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme