Cybex Aton 5 – Her er eksperternes vurderinger

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

I denne artikel gives der et overblik over autostolen Cybex Aton 5, som er Cybex’ bud på en sikker og brugervenlig autostol.

Cybex Aton 5 er blevet testet af en række eksperter, som alle vurderer, hvilke fordele og ulemper, der er ved modellen. Det tæller 6 forskellige ekspertkilder, nemlig det britiske magasin Motherandbaby.co.uk, testmagasinet Which.co.uk, FDM, den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön samt tyske ADAC.

Vi gennemgår alle anmeldelser og tests én for én, så forbrugeren kan få et overblik over de forskellige funktioner og specifikationer ved autostolen Cybex Aton 5.

Herefter kan der læses et afsnit om alternative modeller til Cybex Aton 5 samt gode råd til køb af en autostol.

Denne Cybex Aton 5 test indeholder:
🔸 Introduktion til Cybex Aton 5 
🔸 Gennemgang af eksperternes vurdering af Cybex Aton 5 
🔸 Gennemgang af alternative modeller 
🔸 Gode råd om autostole
🔸 Gennemgang af testkilder

Bemærk venligst, at Forbrugsguiden ikke selv tester produkter, men derimod indsamler resultaterne af de forskellige eksperttests.


Introduktion til Cybex Aton 5

Cybex Aton 5

.
Autostolen er en efterfølger til andre autostole fra Cybex såsom den populære Aton 2. Dog kommer Cybex Aton 5 med et par ekstra sikkerhedsfunktioner samt andre funktioner, der er med til at gøre modellen endnu mere effektiv samt komfortabel på en køretur.

Autostol med flere sikkerhedsfunktioner

Cybex Aton 5 er femte generation i serien Aton fra Cybex, der har vundet et par priser. Man kan derfor være sikker på, at man med Cybex Aton 5 får en autostol, der er lavet ud fra tidligere erfaringer samt autostole.

Cybex Aton 5 kommer med flere sikkerhedsfunktioner såsom en højdejusterbar hovedstøtte med en integreret seleguide samt et LSP-system, der har en absorberende skal samt en sidekollisionsbeskyttelse. Dette sikrer en minimal påvirkning af barnet ved ulykker fra siden.

Model med fokus på komfort

Cybex Aton 5 er fremstillet til mindre børn, der vejer under 13 kilo. Derudover kan autostolen også anvendes til for tidligt fødte børn samt nyfødte, da den yderligere er specialudviklet til dette.

Autostolen er forsynet med en justerbar hovedstøtte, der kan bruges i 8 forskellige positioner, hvorfor man løbende kan justere denne i takt med, at barnet vokser. Cybex Aton 5 kommer desuden med indbyggede puder, der sikrer, at barnet altid er placeret komfortabelt samt så fladt som muligt.

Med en flad position vil man opnå en mindst mulig belastning af barnets hals og nakke samt, at barnet ikke vil opleve vejrtrækningsproblemer.

Monteres med sele eller Isofix

Cybex Aton 5 er en autostol, som man nemt og hurtigt kan monteres i bilen. Man kan montere autostolen med sele eller Isofix. Den er lavet til bagudvendt montering, hvilket man skal være opmærksom på.

Endvidere kommer Cybex Aton 5 med en integreret XXL-kaleche med UVP50+ solbeskyttelse, så man altid kan dække barnet til inde i bilen eller, hvis barnet skal bæres udenfor i autostolen.

Udvalgte fordele ved Cybex Aton 5:
Kan anvendes til nyfødte samt for tidligt fødte
LSP-sikkerhedssystem
Justerbar hovedstøtte med 8 positioner
XXL-kaleche med UVP50+ solbeskyttelse
Indbyggede puder

Her kan du se en videopræsentation af Cybex Aton 5:


Det siger eksperterne om Cybex Aton 5

I dette afsnit gennemgår vi hver af de 6 ekspertkilder, som har testet Cybex Aton 5 og givet deres vurdering af modellen.


Motherandbaby.co.uk

Mother & Baby
Vurdering: Blandt de bedste autostole

Ifølge Motherandbaby.co.uk er Cybex Aton 5 en autostol, der er både ’velfremstillet, let og nem at justere’. De mener desuden, at kalechen er nem at tørre og beskytter barnet mod regn.

Fremragende sikkerhedsfunktioner

Eksperterne fra Motherandbaby.co.uk er imponerede over autostolens sikkerhedsfunktioner.

De bemærker især LSP-systemet, der sørger for, at ’barnet er sikkert’ samt den justerbare hovedstøtte, der er ’fantastisk’ i forhold til at placere barnet på den helt rette måde.

Eksperterne finder ikke mange ulemper ved Cybex Aton 5. Det eneste, som de nævner, er, at autostolen er en god model, men at den også er dyr. De skriver, at autostolen især er ’dyr for et produkt, der kun kan bruges, indtil barnet er 18 måneder eller vejer 13 kilo’.

De mener dog alligevel, at modellen er prisen værd på grund af dens sikkerhedsfunktioner samt brugervenlighed.

Du kan læse hele anmeldelsen her.


Which.co.uk   

Which.co.uk
Vurdering: Anbefalet

Cybex Aton 5 er den femte generation af den stadig populære gruppe 0+ autostol fra Cybex. Eksperterne fra Which.co.uk er glade for denne model, som de derfor vælger at give en anbefaling med på vejen.

Smart autostol med Isofix

Eksperterne fra Which.co.uk bemærker især, at Cybex Aton 5 er en smart autostol, der kan anvendes til nyfødte og helt frem til, at barnet vejer omkring de 13 kilo.

De er desuden begejstrede for, at autostolen kan monteres i bilen med enten en sele eller ved brug af Isofix. De mener derfor, at modellen både er ’velegnet til biler med eller uden Isofix’, hvorfor alle kan benytte sig af denne autostol.

Du finder hele testen hos Which.co.uk her.

 


Råd & Rön    

Vurdering: Testvinder

Cybex Aton 5 er blevet testet af den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön, der har kåret autostolen som værende testvinder i deres test af autostole. De giver autostolen høje point for især dens sikkerhedsfunktioner samt, at der er mulighed for at montere modellen med Isofix.

Stabil og sikker autostol

Eksperterne fra Råd & Rön forklarer, at de især er begejstrede for autostolens sikkerhedsfunktioner såsom LSP-systemet. Denne sikkerhedsfunktion sørger nemlig for, at autostolen bliver stående stabilt på sædet under en sidekollision.

Desuden roser eksperterne autostolen for, at være komfortabel for barnet – også selvom man er ude på en længere køretur. Råd & Rön nævner ikke nogle deciderede ulemper ved autostolen, men mener, at sikkerhedsfunktionerne klart er det bedste ved modellen.

Du kan læse mere hos Råd & Rön her


FDM
fdm logo
Vurdering: Testvinder

Ifølge Forenede Danske Motorejere (FDM) er Cybex Aton 5 en ’kvalitetsstol til de mindste børn’. Denne autostol viste nemlig kun lav risiko for belastning af barnet, når det kom til selve testens udførelse af en side- samt frontalkollision. Eksperterne fra FDM er desuden imponerede over, at autostolen ’forblev stabilt stående på bilens sæde og med god seleføring’.

Lav risiko for fejlmontering

Eksperterne fra FDM er yderligere begejstret for, at det er nemt at fastspænde barnet i stolen samt, at der er en lav risiko for fejlmontering af stolen i bilen. Det er nemlig hurtigt og nemt at montere autostolen, og selve vejledningen er nem at læse.

Derudover bemærker FDM, at stolens betræk er af høj kvalitet samt, at der er mulighed for at afmontere samt maskinvaske betrækket.

FDM finder ikke nogle ulemper ved denne model, men nævner, at man skal være opmærksom på, at autostolen ikke skal placeres foran en aktiv airbag.

Du kan læse hele anmeldelsen her


ADAC

adac
Vurdering: God bedømmelse

Allgemeiner Deutscher Automobil-Club (ADAC) har givet Cybex Aton 5 en god bedømmelse, da de mener, at autostolen er både ’sikker og meget nem at montere’. De bemærker i modsætning til de andre ekspertkilder, at ’nogle punkter skal genovervejes for optimal beskyttelse’.

De forklarer dog, at der stadig er en ’meget lav risiko for påvirkning af barnet ved frontal- og sidekollisioner’, hvorfor eksperterne ikke mener, at sikkerhedsfunktionerne ikke er optimalt, men at der sagtens kunne blive foretaget et par ændringer.

Højdejusteringen er nem og hurtig

Eksperterne fra ADAC er især vilde med den højdejusterbare hovedstøtte. Denne hovedstøtte er de glade for, da ’den nemt og hurtigt kan tilpasses til det voksende barn’.

Derudover nævner ADAC, at der er en ’lav risiko for fejlmontering’ af autostolen samt, at det er nemt at forstå alle instruktionsvejledninger, når man skal i gang med at anvende modellen.

De er yderligere glade for autostolen ben-støtte samt, at der er ’godt med plads til barnet’.

Du finder hele anmeldelsen hos ADAC her.


Alternative modeller

I det foregående har vi gennemgået, hvad 6 forskellige ekspertkilder mener om modellen Cybex Aton 5. I dette afsnit vil vi bringe alternative modeller til Cybex Aton 5.


Cybex Aton M i-Size

Topscorer hos Forenede Danske Motorejere (FDM)
Topscorer hos Allgemeiner Deutscher Automobil-Club (ADAC)
God bedømmelse hos det store engelske testmagasin Which.co.uk
God bedømmelse hos det store tyske testmagasin Stiftung Warentest

Cybex Aton M i-Size autostol

.
Cybex Aton M i-Size er blevet testet og anmeldt af 5 forskellige ekspertkilder, der alle er enige i, at autostolen er en kvalitetsstol. Eksperterne har enten valgt at kåre modellen som topscorer af deres test eller givet den en god bedømmelse.

Alle ekspertkilder har især lagt vægt på autostolens sikkerhedsfunktioner samt, at modellen er både behagelig og komfortabel for barnet.

Autostol til de helt små

Cybex Aton M i-Size kommer med et aftageligt sædeindlæg, der sørger for, at barnet kan placeres i en næsten flad liggeposition. Dette er ikke mindst behageligt for barnet, men det er også med til at reducere vejrtrækningsproblemer.

Derudover kan autostolen anvendes af både for tidligt fødte samt helt nyfødte børn og op til, at barnet vejer omkring 13 kilo. Man kan derfor anvende autostolen direkte fra fødslen og indtil, at barnet er omkring de 18 måneder.

Sikker og komfortabel autostol

Autostolen er forsynet med flere sikkerhedsfunktioner, der sørger for, at barnet er sikkert ude i trafikken. LSP-systemet samt autostolens energiabsorberende konstruktion er med til at bidrage til en øget sikkerhed for barnet.

Derudover kommer Cybex Aton M i-Size med en højdejusterbar hovedstøtte med integrerede seler, der kan justeres i 12 forskellige positioner. Det betyder, at autostolen kan justeres i takt med, at barnet vokser.

XXL-kaleche, Isofix-montering og god polstring

Udover en højdejusterbar hovedstøtte, så kommer Cybex Aton M i-Size også med bløde og ekstra brede selepuder samt en XXL-kaleche, der bidrager til barnets komfort.

Autostolen er desuden godt polstret, hvilket giver barnet en god komfort, da der ydes en optimal støtte. Der kan yderligere findes et aftageligt indlæg til nyfødte, så de kan placeres i en mere flad position.

Cybex Aton M i-Size kan anvendes med Isofix-montering i bilen.

Udvalgte fordele ved Cybex Aton M i-Size:
Kan anvendes med Isofix-montering i bilen
LSP-system
Højdejusterbar hovedstøtte med 12 forskellige positioner
Der medfølger et aftageligt indlæg til nyfødte
XXL-kaleche

Her kan du se en videopræsentation af Cybes Aton M i-Size fra Cybex:


Gode råd til køb af autostol

autostol Maxi Cosi AxissFix i-SizeAt vælge den helt rette autostol kan virke uoverskueligt, da der findes et væld af modeller på markedet. Da en autostol desuden er en af de vigtigste former for udstyr, når det kommer til barnets sikkerhed i bilen, er det vigtigt, at man vælger den rigtige model fra starten af.

Vi har derfor fundet nogle af de bedste råd til at vælge den rette autostol samt, hvad man skal være opmærksom på ved køb af en autostol.

Skal autostolen bruges i en eller flere biler?

Ved køb af en autostol, så er det en fordel, hvis man allerede ved, om autostolen skal anvendes i blot en enkelt eller i flere biler. Man skal nemlig være opmærksom på, om autostolen kan anvendes i de forskellige biler i husstanden, førend man vælger at købe den. Det handler naturligvis om at finde en autostol, der er komfortabel for barnet, men det handler også om at finde en autostol, der kan bruges i flere biler, hvis dette er tilfældet. Hvis autostolen blot skal bruges i en enkelt bil, så er det ikke noget, man skal være lige så opmærksom på.

Vær opmærksom på monteringen

Isofix-montering er den mest anbefalede montering i forhold til autostole. Dette er tilfældet, da autostole med Isofix-montering i de fleste tilfælde klarer sig bedre i diverse eksperttests i forhold til autostole med selemontering. Der er dog mulighed for at finde autostole, hvor man både kan anvende Isofix-montering samt en selemontering.

Skal jeg købe en bagudvendt eller en fremadrettet autostol?

Eksperter anbefaler, at man køber en bagudvendt autostol, da denne er mere sikker i forhold til en fremadrettet autostol. Det er dog muligt at investere i en autostol, der både kan bruges i en bagudvendt samt fremadrettet position. Dette er ideelt, hvis autostolen både skal anvendes til mindre samt de lidt større børn.

Kend dit barns vægt og højde

Ved valg af en autostol, så skal man både veje og måle sit barn, så man er sikker på, at man vælger en passende model til barnet. Det er derfor en god idé, at man medbringer barnets mål, hvis man går ind i en butik og køber en autostol. Barnets mål er nemlig altafgørende for, om barnet kan placeres sikkert i autostolen eller ej.

Andre gode råd om autostole

tipsEn autostol er lavet til, at man sikkert og komfortabelt kan køre sit barn fra a til b. Det anbefales derfor, at man er opmærksom på selve loven vedrørende autostole, da dette ikke mindst kan hjælpe med at købe den helt rette model, men også hjælpe med, at man anvender autostolen på den lovlige måde.

1. Autostolen skal være godkendt med i-Size, 44-04 eller ECE 44-03. Hvis autostolen ikke er godkendt med dette, så skal man finde en anden model. Dette er en af de vigtigste parametre, som man skal være opmærksom på ved udkig efter en ny autostol.

2. Man skal være opmærksom på, at man ikke placerer en bagudvendt autostol ved en aktiv airbag. Dette kan nemlig ende med at gøre mere skade end gavn, hvorfor man skal holde øje med dette. Selvom det er muligt at placere en fremadrettet autostol ved en aktiv airbag, så frarådes det af de fleste eksperter.

3. Det er desuden vigtigt, at man er opmærksom på, at barnet altid er spændt godt fast, inden man kører. Derudover skal alle børn under 15 år været spændt fast med en sele i bilen, da dette er førerens ansvar. Hvis man ikke sørger for dette, så kan det give et klip i kørekortet.

Det er muligt at finde flere gode råd om lovgivningen i forhold til autostole m.m. i denne artikel.


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🤩 Hvem har testet Cybex Aton 5?

Mother & Baby, Which.co.uk, FDM, Allgemeiner Deutscher Automobil-Club (ADAC), Råd & Rön.

🤓 Hvordan er Cybex Aton 5 blevet testet?

Cybex Aton 5 er blevet vurderet ud fra dens sikkerhed og brugervenlighed. I praksis er den blevet testet i både frontalkollision og sidekollision. Ligeså har eksperterne testet brugervenligheden i tre forskellige biltyper. Her har de set på risikoen for at montere autostolen forkert, samt barnets komfort.

🤔 Hvordan vælger man den rigtige autostol?

Det første du skal sikre dig, er at dit barn passer inden for autostolens vægt, højde og aldersbestemmelser. Når autostolen tages i brug, skal du være opmærksom på, at stolen monteres korrekt, at barnets hoved ikke stikker op over kanten på autostolen og at selen sidder korrekt.


Gennemgang af testkilder

 ADAC 🇩🇪
Allgemeiner Deutscher Automobil-Club (ADAC) er stort set ligesom danske FDM. Den største forskel er blot, at ADAC er tysk. ADAC er Tysklands og Europas største forening for bilister med flere millioner medlemmer. I dag beskæftiger ADAC sig med alt indenfor biler og bilkørsel. De tester blandt andet også forskellige produkter heriblandt autostole såsom Cybex Aton 5 og Cybex Aton M i-Size. Du kan læse anmeldelserne her og her.


FDM 🇩🇰
Forenede Danske Motorejere (FDM) blev grundlagt i 1909 og er en forening for danske bilister. FDM udgiver blandt andet Motor-bladet, og beskæftiger sig desuden med alt indenfor biler og kørsel. De tester også forskellige produkter såsom autostolene Cybex Aton 5 og Cybex Aton M i-Size. Du kan læse anmeldelserne her og her.

 


Motherandbaby.co.uk 🇬🇧
Den britiske internetside Motherandbaby.co.uk skriver om alt, hvad der har med forældre og børn at gøre. Motherandbaby.co.uk udgiver desuden også et af de største babymagasiner i Storbritannien. Her skriver de både om nyheder, gode råd, artikler, guides samt tests. Motherandbaby.co.uk har blandt andet testet Cybex Aton 5. Du kan læse hele anmeldelsen her.


Råd & Rön 🇸🇪
Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön tester, afprøver og vurderer forskellige forbrugerprodukter på markedet. Råd & Rön har blandt andet testet og anmeldt autostole heriblandt Cybex Aton 5. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Du skal være opmærksom på, at fuld adgang kræver et abonnement. Det er dog også muligt at købe sig adgang til enkelte tests alene.


Stiftung Warentest 🇩🇪
Det tyske testmagasin Stiftung Warentest beskæftiger sig med alle former for elektronik- og husholdningsprodukter. De har blandt andet testet autostole såsom modellen Cybex Aton M i-Size. Stiftung Waretest er endt med at give autostolen en god bedømmelse. Du kan læse hele anmeldelsen her.


Which.co.uk 🇬🇧
Det største forbrugermagasin i England, Which.co.uk, har lige knap 700.000 medlemmer. Which.co.uk tester og anmelder et væld af forskellige produkter såsom køleskabe, vaskemaskiner, føntørrer samt meget mere. De tester blandt andet også autostole heriblandt de to autostole Cybex Aton 5 og Cybex Aton M i-Size. Du kan læse de to anmeldelser her og her.

Du skal dog være opmærksom på, at fuld adgang til testene kræver et abonnement.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme