Cybex Sirona test 2021 – Her er eksperternes vurderinger

Senest opdateret den 0

Cybex Sirona er blevet testet af en række eksperter, som alle vurderer, hvilke fordele og ulemper, der er ved modellen.

Det tæller seks forskellige ekspertkilder, nemlig det britiske magasin Mother & Baby, det britiske online magasin Made for Mums, testmagasinet Which.co.uk, FDM, babymagasinet Baby-magazine.co.uk samt den britiske avis Sunday Times.

Vi gennemgår alle anmeldelser og tests én for én, så du kan få et overblik over de forskellige funktioner og specifikationer ved autostolen Cybex Sirona.

Herefter kan du læse et afsnit om alternative modeller til Cybex Sirona samt guides og viden om autostole generelt.

Denne Cybex Sirona test-guide indeholder:
🔸 Introduktion til Cybex Sirona 
🔸 Gennemgang af eksperternes vurdering af Cybex Sirona 
🔸 Gennemgang af alternative modeller 
🔸 Gode råd om autostole
🔸 Gennemgang af testkilder

Bemærk venligst, at Forbrugsguiden ikke selv tester produkter, men derimod indsamler resultaterne af de forskellige eksperttests.


Introduktion til Cybex Sirona

Cybex Sirona

Forhandler Pris

Annoncer

2.499,00 Læs mere
3.099,00 Læs mere

.
Sirona er en autostol fra mærket Cybex, der er designet til at være sikker og brugervenlig. Her er tale om en bagudvendt autostol, der reducerer risikoen for skade ved en frontalkollision sammenlignet med en traditionel fremadvendt autostol med selesystem.

Modellen kan købes i flere forskellige farver alt afhængig, hvad der passer til ens ønsker og præferencer. Det aftagelige betræk, der kan vælges i flere farver, er meget slidstærkt og kan vaskes i vaskemaskinen.

Cybex Sirona kan anvendes til nyfødte og indtil barnet er omkring 4 år. Den passer nemlig til børn, der vejer op til 18 kilo.

Komfortabel og sikker autostol

Cybex Sirona er skabt til at give barnet en høj grad af sikkerhed og opfylde alle de krav, der er, når det kommer til sikker transport af spædbørn. I og med modellen er produceret i tæt samarbejde med læger og jordemødre, er autostolen fremstillet, så den sørger for både at være komfortabel samt sikker.

Autostolen er yderligere produceret med en flad liggestilling, hvilket reducerer risikoen for vejrtrækningsbesvær, mens barnet sover.

Endvidere kommer Cybex Sirona med en integreret sidekollisionsbeskyttelse, der sørger for at beskytte barnet, hvis man kommer ud for et uheld i trafikken.

Brugervenlig model med nem montering

Med Cybex Sirona får man en autostol, der er nem og hurtig at montere i bilen. Monteringen kan nemlig udføres med et enkelt klik med Isofix-systemet, der ikke kræver ekstra fastgørelse. Dette system optimerer ligeledes sikkerheden ved at minimere monteringsfejl.

Derudover roterer basen 360 grader, så man har mulighed for nemt at tage barnet ind og ud af autostolen. Rotationssystemet giver også mulighed for at justere sædet til både en fremadrettet og bagudvendt position.

Da Cybex Sirona ikke optager meget plads kan den også installeres i mindre biler.

Højdejusterbar nakkestøtte og enhåndsbetjent tilbagelægningsfunktion

Nakkestøtten på Cybex Sirona kan justeres i 12 forskellige positioner, så der er mulighed for at tilpasse den i takt med, at barnet vokser. Selerne følger også med, hvilket giver den bedst mulige komfort for barnet.

Cybex Sirona kommer desuden med en enhåndsbetjent tilbagelægningsfunktion, der hurtigt kan justeres for nemt herefter at tilpasse stolen til barnet. Denne funktion er især oplagt til de længere køreture, hvor barnet har brug for at sove undervejs.

Fordele ved Cybex Sirona:
Opfylder alle sikkerhedskrav
Kan bruges både bagudvendt og fremadrettet
Højdejusterbar nakkestøtte
Enhåndsbetjent tilbagelægningsfunktion
Nem montering med Isofix
Integreret sidekollisionsbeskyttelse

Her kan du se, hvordan du monterer Cybex Sirona. Videoen er lavet af Cybex:


Det siger eksperterne om Cybex Sirona 

I dette afsnit gennemgår vi hver af de 6 ekspertkilder, som har afprøvet Cybex Sirona og givet deres vurdering af modellen.


Mother & Baby  

Mother & Baby
Vurdering: 4,5 ud af 5 stjerner

Det britiske magasin Mother & Baby giver Cybex Sirona 4,5 ud af 5 stjerner og beskriver autostolen som værende ’en fantastisk autostol med masser af funktioner’. Eksperterne fra Mother & Baby lægger især vægt på, at autostolen både kan anvendes i en fremadrettet position samt bagudvendt.

Desuden er de vilde med, at modellen kan bruges til nyfødte og helt op til, at barnet er omkring 4 år.

Autostol i god kvalitet

Eksperterne fra Mother & Baby fokuserer især på kvaliteten af autostolen, som de beskriver er ’god’. De forklarer endvidere, at autostolen både er ’sikker, robust og komfortabel’ både for barnet og for bæreren. De finder ikke mange ulemper ved autostolen, men forklarer kort, at det er en dyr model, hvorfor der skal være råd til den i budgettet.

Du kan læse hele anmeldelsen her.


Made for Mums 

madeformums-logo

Vurdering: 4,5 ud af 5 stjerner

Det britiske online magasin Made for Mums beskriver Cybex Sirona som værende en autostol, der hurtigt er blevet en brugerfavorit – også for de kendte. De mener klart, at fordelen ved denne autostol er, at den kan anvendes fra fødslen og op til, at barnet er omkring 4 år.

Vilde med funktionerne

Hos Made for Mums er de især begejstrede for modellens funktioner, der omfatter, at basen kan rotere 360 grader, Isofix-montering samt en justerbar nakkestøtte.

Du kan læse hele anmeldelsen her.


Which.co.uk

which
Vurdering: Anbefalet

Englands største testmagasin Which.co.uk mener, at Cybex Sirona er en ’fantastisk og iøjnefaldende’ autostol, der især er smart, fordi den kan bruges til nyfødte samt til de lidt ældre børn.

Styr på sikkerheden

Det, som eksperterne fra Which.co.uk, er mest vilde med, er, at der er styr på sikkerheden med autostolen Cybex Sirona. De mener, at de forskellige funktioner klart er det ’mest imponerende’ ved modellen. De finder ikke mange ulemper ved autostolen, men bemærker dog, at den er i den dyrere ende prismæssigt.

Du kan læse hele anmeldelsen her.


FDM  

FDM

Vurdering: 4 ud af 6 stjerner

FDM mener, at Cybex Sirona er en ’god, men tung autostol’, der yder en god beskyttelse. De forklarer desuden, at autostolen opnår ’gode testresultater ved både frontal- og sidekollision’ samt, at den står stabilt på bilens sæde.

Nem at montere

Eksperterne fra FDM lægger især vægt på, at autostolen er nem at montere samt, at der er en lav risiko for fejlmontering. Det er derfor nemt og hurtigt at fastspænde barnet til autostolen, når man skal ud og køre.

Du kan læse hele anmeldelsen her.


Baby-magazine.co.uk

Baby-magazine.co.uk
Vurdering: Anbefalet

Autostolen Cybex Sirona er en favorit hos dette online magasin, og de skriver, at de ’blot ønsker, at de havde haft denne autostol, da de fødte’.

Flot design og brugbare funktioner

Hos Baby-magazine.co.uk er de især vilde med autostolens design samt funktioner. De har endnu ikke udforsket alle funktionerne med deres egne børn, men de forklarer, at det er noget, som de nok skal komme til.

Du kan læse hele anmeldelsen her.


Sunday Times 

Sunday Times

Vurdering: 4 ud af 5 stjerner

Den britiske avis Sunday Times bemærker især, at sædebetrækket kan vaskes, hvorfor der er mulighed for nemt og hurtigt at rense autostolen. Desuden er de begejstrede for den integrerede sidekollisionsbeskyttelse.

Autostol med mange gode testresultater

Eksperterne fra Sunday Times er især imponerede over alle autostolens testresultater, da det viser sig, at modellen er meget sikker. Dog skriver de også, at autostolen kommer med en høj pris, som du skal være villig til at betale.

Du kan læse hele anmeldelsen her.


Alternative modeller

I det foregående har vi gennemgået, hvad 6 forskellige ekspertkilder mener om modellen Cybex Sirona. I dette afsnit vil vi bringe alternative modeller til Cybex Sirona.


Cybex Juno 2-Fix

Meget god vurdering hos Forbrugerrådet Tænk
”Best Buy” hos Englands største testmagasin Which.co.uk

Cybex Juno 2-Fix autostol

Forhandler Pris

Annoncer

2.599,00 Læs mere

.
Cybex Juno 2-Fix er blevet testet af Englands største testmagasin Which.co.uk samt det danske forbrugerråd Tænk. Eksperterne er begejstrede for Cybex Juno 2-Fix, som de begge giver en god vurdering.

Forbrugerrådet Tænk er især vilde med, at autostolen ikke vejer særlig meget, så den er nem at montere og flytte rundt på. Desuden forklarer de, at modellen yder en god beskyttelse ved side- og frontsammenstød. De bemærker dog, at autostolen er forholdsvis bred, hvorfor man skal være opmærksom på dette.

Eksperterne fra Which.co.uk er enige i ovenstående, men forklarer yderligere, at Cybex Juno 2-Fix har et flot design samt, at monteringen med Isofix er nem og hurtig.

Sikker autostol

Cybex Juno 2-Fix er fremstillet til børn, der er en smule større, hvorfor det er en autostol, som man kan anvende fremadrettet.

Derudover kommer autostolen med flere sikkerhedsforanstaltninger, som sørger for, at barnet er sikkert, hvis man er ude for et uheld. Først og fremmest er Cybex Juno 2-Fix forsynet med et LSP-sikkerhedssystem, der beskytter barnet i tilfælde af en sidekollision.

Endvidere kommer Cybex Juno 2-Fix med en patenteret sikkerhedspude, der sikrer barnet, hvis man er ude for et frontalt sammenstød. Puden er en form for oppustelig airbag, der især beskytter nakken.

Ergonomisk pasform

Modellen Cybex Juno 2-Fix har yderligere fokus på komfort. Derfor kommer Cybex Juno 2-Fix med en ergonomisk pasform, der er fremstillet til at passe perfekt til barnet.

Desuden har autostolen en nakkestøtte, der kan indstilles i 8 positioner. Det betyder, at man har mulighed for at justere autostolen i takt med, at barnet bliver større.

Autostolens sikkerhedspude kan også justeres ligesom nakkestøtten. Udover at være en komfortabel autostol, så er Cybex Juno 2-Fix også en model, der er nem at montere. Monteringen foregår med hjælp fra Isofix, der sørger for stabilitet.

Klarer alle sikkerhedstests

Cybex Juno 2-Fix er populær hos de forskellige ekspertkilder. Dette er især på grund af, at modellen klarer sig godt i alle sikkerhedstests med hensyn til side- og frontkollisioner. Det vil sige, at autostolen, ifølge de forskellige tests, er meget sikker, selv hvis barnet er placeret i autostolen ved uheld.

Modellen kan anvendes til børn op til 4 år med en maksimalvægt på 18 kilo. Autostolen bruges fremadrettet med enten Isofix eller sele.

Fordele ved Cybex Juno 2-Fix:
Nem montering med Isofix
LSP-sikkerhedssystem
Sikkerhedspude
Ergonomisk og komfortabel pasform
Justerbar nakkestøtte

Her kan du se en præsentationsvideo af Cybex Juno 2-Fix. Videoen er lavet af Jollyroom:


Sådan vælger du den rette autostol

Udover en barnevogn, en seng og et puslebord, så er nybagte forældres første investering, som regel en autostol. Autostolen er nemlig en af de vigtigste sikkerhedsudstyr, hvis du skal have dit barn med i bilen. Med de mange valgmuligheder på markedet, så kan det dog være svært at finde ud af, hvad du helt præcist skal vælge. Så hvordan finder du den rette autostol? Det kan du læse mere om i dette afsnit.

Hvor mange biler skal autostolen bruges i?  

Hvor mange biler skal autostolen bruges iHvis du skal bruge autostolen i mere end en enkelt bil, så skal du først og fremmest være sikker på, at autostolen kan anvendes i alle biler. Det er nemlig vigtigt, at du finder en autostol, der ikke mindst passer til barnet, men der også passer til bilen. Det anbefales, at du sørger for at prøve at sætte autostolen i din bil, inden du køber den. På den måde kan du finde ud af, om den passer til din bil samt dit barn.

Hvilken montering skal autostolen have?

De fleste eksperter anbefaler, at du vælger en autostol med Isofix-montering, da disse generelt klarer sig bedst i test i forhold til selemonterede autostole. Desuden siges det, at autostole med Isofix mindsker risikoen for fejlmontering, hvilket er en fordel.

Hvilken position skal autostolen have?

Af sikkerhedsmæssige årsager, så anbefales det, at du køber en bagudvendt autostol, da disse er mest sikre for nyfødte samt mindre børn. Dog kan du også købe autostole, der både kan anvendes i en bagudvendt samt fremadrettet position, hvilket er oplagt, hvis autostolen samtidigt kan anvendes til de lidt større børn.

Kender du barnets højde og vægt? 
baby sover
Først og fremmest skal du være sikker på dit barns højde og vægt, så barnet passer i autostolen. Sørg derfor for, at du får vejet og målt dit barn, inden du vælger at investere i en specifik autostol.

Kan jeg købe en brugt autostol?

Du kan sagtens vælge at købe en brugt autostol, men du skal dog være en smule varsom. Hvis autostolen er meget gammel, så er det sikrest at købe en ny. Der sker nemlig hele tiden noget med sikkerheden, hvorfor det er bedst med en så ny autostol som mulig.


Hvad siger loven om autostole?
Cybex Solution M autostol

I og med en autostol skal være sikker for dit barn, når I er ude og køre, så anbefales det, at du er opmærksom på, hvad loven siger om autostole. Loven siger følgende:

– Børn, der er under 135 centimeter, skal være spændt fast med hjælp fra sikkerhedsudstyr. Desuden skal sikkerhedsudstyret passe til barnets højde og vægt.

– Hvis børn under 15 år ikke er spændt fast, så koster det føreren af bilen et klip i kørekortet samt en bøde.

– Autostole skal være godkendt med enten ECE 44-03, 44-04 eller i-Size. Dette er meget vigtigt, når du er på udkig efter en ny autostol.

– En bagudvendt autostol må ikke placeres ved en aktiv airbag. Selvom dette ikke gælder for fremadvente autostole, så anbefaler eksperter alligevel, at man også holder disse væk fra aktive airbags.

Hvis du ønsker at læse mere om reglerne og lovgivningen vedrørende autostole og sikkerhedsudstyr, kan du klikke ind her.


4 gode råd om autostole 
Taenk på barnets aalder

Når du skal placere dit barn i en ny autostol, så vil du naturligvis gøre det så sikkert og så godt som muligt. Vi har derfor fundet nogle gode råd, så du kan være sikker på, at du placerer dit barn, så sikkert som overhovedet muligt i autostolen.

– Vær sikker på, at både autostolen og barnet er spændt rigtigt fast. Autostolen vil kun virke, så længe den er placeret på den rigtige måde.

– Sørg for, at du altid gemmer autostolens brugsanvisninger i bilen. Det kan nemlig være, at du glemmer, hvordan du bruger den, hvis du ikke bruger den særlig ofte.

– Sørg for, at selen i autostolen er spændt så stramt som muligt rundt om barnet uden, at det er ubehageligt.

– Tjek at autostolen ikke kan vippe eller glide rundt, inden du sætter barnet i den.

Ønsker du at læse flere gode råd om autostole, kan du klikke ind her.


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🤩 Hvem har testet Cybex Sirona?

De britiske magasiner Mother & Baby, Made for Mums, Baby-magazine.co.uk, The Sunday Times, samt englands største testmagasin Which.co.uk. Ydermere har danske FDM også testet Cybex Sirona.

🤓 Hvordan er Cybex Sirona blevet testet?

Cybex Sirona er blevet vurderet ud fra dens sikkerhed og brugervenlighed. I praksis er den blevet testet i både frontalkollision og sidekollision. Ligeså har eksperterne testet brugervenligheden i tre forskellige biltyper. Her har de set på risikoen for at montere autostolen forkert, samt barnets komfort.

🤔 Hvordan vælger man den rigtige autostol?

Det første du skal sikre dig, er at dit barn passer inden for autostolens vægt, højde og aldersbestemmelser. Når autostolen tages i brug, skal du være opmærksom på, at stolen monteres korrekt, at barnets hoved ikke stikker op over kanten på autostolen og at selen sidder korrekt.


Gennemgang af testkilder

Baby-magazine.co.uk 🇬🇧

Baby-magazine.co.uk er et britisk babymagasin, der skriver om alt, hvad der har med forældre og babyer at gøre. De tester og anmelder også diverse produkter såsom autostole. De har blandt andet testet Cybex Sirona. Du kan læse hele anmeldelsen her.

FDM 🇩🇰

FDM er en forening for danske bilister, der i dag udgiver bladet Motor. FDM skriver også diverse nyheder om biler og kørsel samt anmelder produkter. De har blandt andet testet autostolen Cybex Sirona. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Forbrugerrådet Tænk 🇩🇰

Det danske forbrugerråd Tænk anmelder og tester forbrugerprodukter, hvorefter de videregiver resultaterne til forbrugerne. De har blandt andet testet autostolen Cybex Juno 2-Fix, som de har givet en god vurdering. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Vær opmærksom på, at fuld adgang kræver et abonnement. Du kan dog også købe adgang til enkelte tests.

Made For Mums 🇺🇸

Madeformums.com er en amerikansk webside, der skriver om alt lige fra graviditet, fødsel, babyer og produkter. Derudover anmelder de også børneprodukter såsom autostolen Cybex Sirona. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Mother & Baby 🇬🇧

Det britiske magasin Mother & Baby handler om alt, hvad der har med børn og forældre at gøre. De leverer både nyheder, guides samt anmeldelser. Mother & Baby har blandt andet anmeldt autostolen Cybex Sirona. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Sunday Times 🇬🇧

Den britiske avis Sunday Times er en af de største aviser i Storbritannien. Avisen leverer både nyheder om ind- og udland. Derudover laver de også anmeldelser af diverse produkter. De har blandt andet anmeldt autostolen Cybex Sirona, som de har givet 4 ud af 5 stjerner. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Which.co.uk 🇬🇧

Det største testmagasin i England, Which.co.uk, tester et væld af forbrugerprodukter, hvorefter de videregiver testresultaterne til deres læsere. De har blandt andet testet de to autostole Cybex Sirona og Cybex Juno 2-Fix. Du kan læse anmeldelserne her og her.

Vær opmærksom på, at fuld adgang til testene kræver et abonnement.