Pandelampe testoversigt: Find den bedste pandelygte på markedet lige nu

Senest opdateret den 0

I denne pandelape testvinder guide får du et overblik over de bedste pandelamper på markedet. En pandelampe er især ideelt for den akitve outdoor forbruger, som gerne vil kunne se og holde styr på stumperne under forskellige former for bevægelse, aktiviteter og motion.

Når man har sports, arbejds- eller fritidsaktiviteter, der foregår om natten, er det essentielt med en god pandelampe, der lyser vejen og aktiviteten op for en.

En sådan pandelampe baner således vejen for, at man kan udføre sin aktivitet fuldt oplyst og i fuld tryghed. Men hvordan skal man vælge mellem de mange pandelamper, der findes lige nu på markedet?

I denne artikel vil vi komme ind på nogle af de pandelamper, der har fået ekstra gode anmeldelser af eksperterne. Vi vil komme ind på de særlige egenskaber, som hver pandelampe bliver fremhævet for, så du kan foretage et valg på et oplyst grundlag. Iblandt de følgende pandelamper skulle der gerne være en eller flere, der netop matcher dit specifikke behov for oplysning om natten. 

Denne artikel indeholder:
🔸 Gennemgang af testvindende pandelamper
🔸 Prissammenligning af de forskellige pandelamper
🔸 Gennemgang af testkilder som er anvendt i denne artikel

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige vurderinger, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Pandelampe test 2020 – Her er eksperternes favoritter 

I nedenstående sektion følger en gennemgang af de pandelamper på markedet, der har fået de bedste karakterer i forskellige anerkendte tests. Vi har analyseret anerkendte tests, og samlet de bedste resultater her på siden. Lige under produktnavnet i de grønne bokse, kan du se hvilke tests de forskellige pandelamper er blevet bedømt i.


Black Diamond Spot

✅ Kåret til “editors choice” af udendørsmagasinet Outdoorgearlab.com
✅ Topscorer hos Cleverhiker.com

Black Diamond Spot

i samarbejde med PriceRunner

 

Denne Black Diamond Spot er til dig, der ønsker en pandelampe med et stærkt, bredt lys og en lang batterilevetid til en fornuftig pris. Denne pandelampe er udvalgt til at være Editors Choice af Outdoorgearlab.com, hvor den får 5 ud af 5 stjerner og er desuden kåret til at være Best headlamp af Cleverhiker.com. De fremhæver især dens fornuftige pris i sammenligning med andre pandelamper samt dens lange batterilevetid på cirka 200 timer og brede lysstribe. 

Pandelampen er dermed et hit blandt anmelderne, som især peger på dens følgende egenskaber:
🔴 Batterilevetid på 200 timer.  
🔴 Stærkt og bredt lys  
🔴 Fornuftig pris 

Om Black Diamond Spot 

Black Diamond Spot er til dig, der ønsker at bruge stærkt lys i en bred lyskegle, når du rapeller, finder rav ved stranden eller dyrker natjagt. Dens lyskegle er designet til, at man kan bruge den også ved aktiviteter, der er tæt på som for eksempel læsning, madlavning eller når man ordner sit grej.

Den har syv forskellige lys-niveauer, hvilket inkluderer et rødt nattelys. Den har også en lys hukommelse, hvor du kan indstille pandelampen til en lysstyrke, du vælger og derefter tænde og slukke den på dette lysniveau. Pandelampen er vandtæt og kan bruges under op til en meters vand i en halv time. 

Udvalgte Specifikationer:
🔵 TriplePower LED, hvid SinglePower LED og rød SinglePower LED til 300 lumen (maks. Indstilling)
🔵 PowerTap teknologi giver hurtig udskiftning af lystilstand
🔵 Rød nattesynsfunktion med nem aktivering
🔵 Slankt og kompakt design
🔵 Tre-trins batterimåler
🔵 ‘IPX8: Vandtæt – Testet mod midlertidig nedsænkning i vand op til 1 meter i 30 minutter’
🔵 ‘Hukommelsesmodus gemmer den ønskede lysstyrkeindstilling til næste strømforsyning’


Coast HL 7 – lang lysstråle og bedst til camping 

✅ 5 ud af 5 stjerner hos Outdoorgearlab.com
✅ Topscorer hos Outdoorempire.com
✅ 4 ud af 5 stjerner hos Mountainiq.com

Coast HL 7

.
Denne Coast HL 7 har fået 5 ud af 5 stjerner hos Outdoorgearlab.com og er desuden kåret til at være Bedst til camping af outdoorempire.com og har fået 4 ud af 5 stjerner hos Mountainiq.com. Den ligger i toppen, hvad angår den målte lysstråle, som den udsender, hvilket er 112 meter. Dens rating hos ovenstående websites går også på, at den er meget nem at bruge i forhold til andre pandelamper. 

Denne Coast HL 7 adskiller sig især på:
🔴 Lang lysstråle på 112 meter   
🔴 Nem at bruge  
🔴Fornuftig pris 

Om Coast HL 7 

Coast HL 7 er en let pandelampe på 124 gram. Det er nemt at justere på lysstyrken på denne pandelampe. Dette gøres via et tandhjul, der sidder bag på batteripakken. Selve tænd og sluk knappen er stor, så man nemt kan bruge den i mørke og med handsker på.

Den har en kraftig lysstråle på grund af et patenteret ”Pure Beam Focusing Optic System”, der kan lyse områder op på op til 119 meter. Den er ideel at bruge i alt slags vejr, eftersom den er IPX4 godkendt, hvilket er en indikator på vandtæthed.

Man kan indstille lyset fra en fokuseret lyskegle, som kaldes SPOT til en bred lyskegle, der kaldes FLOOD. Denne pandelampe er en holdbar langtidsinvestering, idet den kommer med en livstidsgaranti. Pandelampens LED lygte er nærmest umulig at ødelægge, er faldsikret og modstår både vind og vejr.  

 Udvalgte Specifikationer:
🔵 1 kraftig hvid LED
🔵 Justerbare elastikstropper
🔵 Lygtehoved kan tiltes
🔵 Hjelmklips inkluderet
🔵 Inkl. 3 x AAA alkaline batterier
🔵 IPX4 godkendt
🔵 Lygten er testet og normeret efter ANSI/FL1 standarder og har livstidsgaranti


Black Diamond Icon – robust pandelygte med lang batterilevetid

✅ 5 ud af 5 stjerner hos Outdoorgearlab.com
✅ Topscorer hos Popularmechanism.com
✅ Kåret til at have den bedste batterilevetid af Coachmag.co.uk


Black Diamond Icon

i samarbejde med PriceRunner

.
Hvis du søger en pandelampe i et robust design med en meget længere batterilevetid end gennemsnittets pandelamper, er Black Diamond Icon helt ideel. Den har modtaget 5 ud af 5 stjerner hos Outdoorgearlab.com og er udvalgt til at være “Editor’s choice” af popularmechanism.com og er kåret for at have den bedste batterilevetid af coachmag.co.uk

Denne pandelampe er dyrere end gennemsnittet, men til gengæld får man også en pandelampe, der har følgende unikke kvaliteter:
🔴 Et bredt, stærkt lys 
🔴 Meget lang batterilevetid på 12 timer 
🔴 Robust design 

Om Black Diamond Icon 

Denne Black Diamond Icon er til dig, der søger en ekstraordinært kraftig pandelampe med 500 lumen. Hvis du har natlige aktiviteter i vandet, kan denne pandelampe bruges på op til 1 meter, hvor den er vandtæt. Når man er i naturen og bruger pandelampen meget, er det ekstra vigtigt, at man kan gøre alt for at forlænge dens batterilevetid. Dette har producenterne tænkt på ved at konstruere den med en aftagelig batteripakke. Den opbevarer du blot i en taske eller lomme, og herved sikrer man sig, at batteriet har en længere levetid.   

Udvalgte Specifikationer: 
🔵 One Quad Power LED spotlight og 1 Double Power hvid LED med 500 lumen. 
🔵 Aftagelig batteripakke
🔵 Rødt, grønt og blåt nattesyns indstillinger
🔵 Vandtæt og er testet til at virke på 1 meter under vandet i 30 minutter


Petzl Duo – PREMIUM VALG 

✅ Topscorer hos Expertreviews.co.uk

Petzl Duo

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
2.614,56 2.614,56 Læs mere

 

.
Denne Petzl Duo er blevet udnævnt af ekspertanmeldelser til at være ”Best head torch for serious adventures” expertreviews.co.uk. Den bliver kaldt for deres top-valg, fordi den har en meget høj lysstyrke på 1100 lumen, hvilket er nok til at lyse omgivelserne op ved nattearbejde, ski aktiviteter om natten, klatring osv. Denne lysstyrke kompenserer også for dens noget højere pris sammenlignet med andre pandelamper.

Den har dermed de følgende super gode egenskaber:
🔴 Høj lysstyrke på 1100 lumen 
🔴 Batteritid på 23 timer 
🔴 Et hovedbånd, der sidder godt fast på hovedet 

Om Petzl Duo 

Denne Petzl Duo er til dig, der har brug for ekstra kraftig lysstyrke til natlige aktiviteter, hvor det er vigtigt at kunne se ordentligt. Hvis du dermed arbejder om natten, skal tage fotografier, star på ski eller vandrer eller klatrer, er denne pandelampe det oplagte valg. Den sidder godt fast på hovedet, når du er aktiv og kan også sættes fast på en hjelm uden problemer. Hvis du skal bruge den under vandet, kan denne pandelampe klare op til en meters dybde.  

Udvalgte Specifikationer: 
🔵 Lumen: 1100 (høj) 
🔵 Batteritid: 180 minutter 
🔵 Lysdistance: 200 meter 
🔵 Vægt med batterier: 370 gram 
🔵 Lygtehoved: Kan vippes 


Petzl Tikkina – bedst til prisen

✅ 8,6 ud af 10 stjerner hos 101headlamps.com
✅ Kåret til at være den bedste budget all-round pandelampe af Expertreviews.co.uk

 

 

Petzl Tikkina

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
186,45 186,45 Læs mere

.
Hvis du søger en pandelampe, der er en god all round pandelampe til en fornuftig budgetpris, er denne pandelampe lige noget for dig. Petzl Tikkina er blevet udnævnt til at være ”The best all-round budget head torch” af expertreviews.com og er desuden blevet vurderet til en samlet score på 8,6/10 af 101headlamps.com.

Den udpeges især fordi den er meget behagelig at have på og fordi den har alle de nødvendige egenskaber til en fornuftig pris. Derudover har den en lang batteritid til alle de aktiviteter, man måtte skulle bruge den til.

Den kan dermed især siges at have de følgende fordele:
🔴 God all round pandelampe til fornuftig pris 
🔴 Batteritid på 60 timer 
🔴 Lysstyrke på mellem 100-150 lumen.  

Om Petzl Tikkina    

Tikkina Petzl er en yderst god pandelampe til all round brug. Den vejer ikke så meget, og derfor er den let at bære under diverse natlige aktiviteter, hvor man har brug for lyset og for at fokusere på den pågældende aktivitet.

Dens lysstyrke er fin med mellem 100-150 lumen og den er nem at bruge. Den har nemlig kun en knap, hvilket gør det ideelt, når man hurtigt skal skifte mellem dens tre lysstyrkeniveauer. 

Med hensyn til strømforsyning, vælger du selv, om den skal komme fra de tre AAA batterier eller fra genopladelige batterier fra Petzl´s Core. De genopladelige batterier koster lidt ekstra, men er en god investering på den lange bane.

Når du er i gang med en aktivitet, der kræver, at du har handsker på, er pandelampen nem at bruge via dens enkelte knap. Her kan man trykke sig igennem tre forskellige lysstyrkeniveauer, alt efter den enkelte situations behov.

Den tilbyder her en bred lysstråle, der lyser godt op ud til siderne. Denne pandelampe er især god til campinglivet og når man er ude at rejse. 

Udvalgte Specifikationer:
🔵 Vægt: 85 gram 
🔵 Lysstyrke niveauer: 3 
🔵 Lysstyrke: Op til 150 lumen 
🔵 Batterier: 3 AAA batterier er inkluderet i købet 
🔵 Genopladelige batterier kan tilkøbes. 


Biolite Headlamp – Kraftigt nærlys 

✅ Anbefalet af den britiske avis Telegraph.co.uk
✅ 5 ud af 5 stjerner hos Artcticdry.co.uk

Biolite Headlamp

i samarbejde med PriceRunner

.
Denne Biolite Headlamp er blevet kåret til at være er den anbefalet af Telegraph.co.uk og har modtaget 5 ud af 5 stjerner af arcticdry.co.uk. Den udmærker sig især ved at have et meget kraftigt nærlys og hele 4 forskellige lysstyrker.

Den har dermed fået mange eksperter til at rose den for sine følgende egenskaber:
🔴 Høj komfort  
🔴 Kraftigt nærlys
🔴 Genopladelig via Micro USB- indgang 

Om Biolite Headlamp 

Denne Biolite Headlamp 330 har 4 lysstyrker, hvoraf det ene er et nærlys af kraftig styrke. Derfor er den ideel til dig, der skal bruge et kraftigt lys tæt på, for eksempel ved klatring, fotografering, natarbejde eller camping.

Med denne pandelampe er der fra producentens side tænkt på, at det det skal være en pandelampe af høj kvalitet. Denne kvalitet udmærker sig blandt andet ved, at den har strømforsyning både fortil og bagtil. Dermed fordeles vægten mere ligeligt og den føles lettere på hovedet under brug.

Den har et let justerbart hovedbånd, hvilket gør, at hele familien kan benytte sig af den, for eksempel under campingturen. Det er en bæredygtigt designet pandelampe med genopladelige batterier, der oplades via en Micro USB- indgang.

Skal du bruge pandelampen i vådt terrain, er det ikke noget problem for Biolite Headlamp 330, det kommer med en vandbeskyttelse på IPX4. Dette betyder at pandelampen er beskyttet mod beskyttet mod oversprøjtninger fra alle retninger. 

Udvalgte Specifikationer: 
🔵 4 lysstyrker  
🔵 Micro USB- indgang 
🔵 Strømforsyning både fortil og bagtil
🔵 IPX4 vandbeskyttelse


Pandelampe testoversigt: Sådan har vi udvalgt produkterne 

De pandelamper, som vi skriver om i denne artikel, har vi valgt ud fra de relevante kriterier, der kendetegner en god pandelampe. Her har vi især fokuseret på pandelampernes egenskaber som batterilevetid, lysstrålens målte længde og bredde, design, pris, kvalitet, praktisk anvendelighed, vægt og smarte funktioner. Derudover er pandelamperne i artiklen valgt ud fra de anmeldelser og pandelampe tests, som vi har gennemgået i artiklen, hvor de har fået gode anmeldelser. 


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🤩 Hvilke pandelamper har fået de bedste bedømmelser i tests?

Black Diamond Spot, Coast HL 7, Black Diamond Icon, Petzl Tikkina og Biolite Headlamp

🤓 Hvordan er pandelamperne blevet testet?

Pandelamperne er primært blevet vurderet ud fra deres batterilevetid indbyggede funktioner, brugervenlighed og byggekvalit.

🤔 Hvordan vælger man den rigtige model?

Det kan være en fordel at starte med at definere, hvilke features der er vigtigst for dig. Hvor kraftig skal den være? Under hvilke forhold skal du bruge den og hvor lang er batterilevetiden? Ydermere skal du beslutte dig for, hvor meget du er villig til at investere for at se i mørket.


Kilderne i denne artikel 

Informationerne i denne artikel om de forskellige pandelamper stammer fra informationer fra producenternes og sælgernes salgssider samt fra tests og anmeldelser fra de følgende udenlandske websites: 

🔹 www.expertreviews.co.uk 
🔹 www.getoutwiththekids.co.uk
🔹 www.t3.com
🔹 www.outdoorgearlab.com
🔹 https://www.telegraph.co.uk

Alle disse pandelampe tests skulle gerne hjælpe den enkelte forbruger til at danne sin købsbeslutning på et mere informeret grundlag og selv vurdere, hvilke af de nævnte egenskaber og kriterier ved de forskellige pandelamper, der stemmer overens med det enkelte behov og aktivitet, som pandelampen skal bruges til. Det er vores håb, at denne artikel har været medvirkende til at skabe en bedre beslutning omkring købet af den helt rigtige pandelampe i forhold til de bedste pandelamper, der findes på markedet lige nu. 


Andre relevante tests og artikler

I forlængelse af denne artikel, vil vi her fremhæve en række andre gode artikler, der måske kunne være relevante for dig. Er du outdoor typen, kunne et sportsur godt være værd at invistere i, da de som oftest både indeholder kort, GPS og selvfølgelig aktivitets-trackere.

Få et overblik over markedets mest testvindende ure med vores generelle GPS ur, pulsur og løbeur tests. I disse tests finder du en gennemgang af de modeller, der har fået de bedste bedømmelser.

Når man taler om testvindende sportsure er der dog særligt én producent, der altid gør sig positivt bemærket blandt eksperter såvel som forbrugere. Her er der selvfølgelig tale om det amerikanske kvalitetsmærke, Garmin.

Af den grund kan du her hos Forbrugsguiden også finde en række producent-specifikke artikler om netop Garmin. Her kan du læse vores Garmin ur test, vores Garmin løbeure test, vores Garmin Smartwatch test og vores Garmin pulsur test.

Er der en bestemt Garmin model, du ønsker at vide mere om, kan du med fordel læse vores linje-specifikke Garmin tests. Se fx vores dybdegående tests af Garmin Fenix 5S, Garmin Vivofit 3, Garmin Forerunner 735XT, Garmin Vivoactive og Garmin Vivoactive HR.

Denne side er anmeldt af: Laura M. Nørgaard Rating 5/5