Indhold
Denne artikel handler om DJI Mavic Air 2, der ifølge eksperterne er en af de bedste droner på markedet.
Vi starter artiklen med at bringe viden og baggrundsinformation om modellen, og i de efterfølgende afsnit ser vi nærmere på, hvad forskellige eksperter mener om dronen.
Den er blevet testet af en række forskellige ekspertkilder, og disse gennemgås en for en. Her kommer vi konkret ind på, hvad eksperterne fremhæver af plusser og minusser.
Ekspertkilderne inkluderer teknologimagasinerne Techradar.com, Digitaltrends.com, Pcmag.com, Theverge.com, Tomsguide.com og T3.com samt fotomagasinet Digitalcameraworld.com.
Hvis du ønsker at læse mere om testene og testkilderne, så findes der nederst i denne artikel links til de undersøgelser, som vi henviser til samt informationer omkring kilderne.
Denne DJI Mavic Air 2 test indeholder:
🔸 Viden og information om DJI Mavic Air 2
🔸 Gennemgang af eksperternes vurdering af dronen
🔸 Købsguides til hvad man skal overveje, før man køber en drone
🔸 Information om lovgivningen
🔸 Gode råd til nye piloter
🔸 Guide til at få de flotteste dronebilleder
🔸 Information om kilder og links til eventuel videre læsning
Bemærk venligst at Forbrugsguiden ikke selv tester produkterne, men vi samler derimod resultaterne af uvildige tests, så forbrugeren nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.
DJI Mavic Air 2 test – Her er eksperternes bedømmelser
I nedenstående sektion finder du en gennemgang af DJI Mavic Air 2 dronen. Forbrugsguiden har analyseret i alt 7 forskellige anerkendte eksperttests, og viser dig her eksperternes vurderinger.
I denne artikel finder du også en prissammenligning, så du hurtigt og nemt kan få et overblik over, hvilken forhandler der har den bedste pris.
Introduktion til DJI Mavic Air 2
Prissammenligning af DJI Mavic Air 2:
.
DJI Mavic Air 2 vil være et godt valg for den ivrige og seriøse dronepilot, der ønsker en både kompakt, stabil og velflyvende variant, som kan tage virkelig gode og flotte optagelser. Dog er den også ideel til nybegynderen, da den er let at betjene.
Her er tale om en lille model, der kun vejer 570 gram. Dertil er den kompakt i designet og måler kun 8,4 centimeter (højde) x 9,7 centimeter (bredde) x 18 centimeter (længde).
Designmæssigt ligner den en lille robot fra en science fiction-film, men designet er skabt til at give en bedre stabilitet.
Her findes nemlig en 3-akset gimbal, der stabiliserer alle optagelserne – selv i blæsende og dårligt vejr. Dermed mindsker man chancen for at få rystede billeder og videoer.
4K-video og Quad Bayer-billedsensor
DJI Mavic Air 2 er skabt til den forbruger, der ønsker virkelig gode optagelser, og som kan kombinere kreativitet med moderne teknologi.
Modellen kan skyde fotos i en kvalitet på op til 12 megapixels, mens videokvaliteten kommer i den høje 4K med 60 billeder per sekund.
For at kunne give en langt bedre billedkvalitet under redigering, registreres en lang række billedoplysninger undervejs, men disse optager dog kun minimal plads.
For at gøre en så god en videokvalitet mulig er dronen udstyret med en helt topmoderne Quad Bayer-billedsensor.
Denne gør, at hvert billede får adskilt niveauerne for eksponering, således at både de mørke og lyse detaljer bevares. Der foretages også en opdeling i lag på billederne, hvilket giver mere dynamiske, balancerede, farverige og naturtro motiver.
Højteknologisk drone
DJI Mavic Air 2 er skabt med den mest moderne teknologi, der giver de bedste forhold for forbrugeren. Ud over de ovennævnte findes også en avanceret panorama-tilstand, der kan give dynamiske, levende og nøjagtige optagelser.
Hertil kommer Smart Photo med integreret scenegenkendelse samt Hyper Light og HDR.
Scenegenkendelsen har 5 indbyggede kategorier, nemlig solnedgang, græs, himmel, sne og træer. Hyper Light forbedrer optagelserne, når den naturlige belysning er dårlig, og HDR giver billederne en markant forbedret klarhed.
Hver scene/billede analyseres for at give den bedste dynamik og kvalitet. Yderligere findes der forskellige tracking-indstillinger og Hyper Lapse, og så kan man også livestreame sin flyvning.
Muligt med lange flyvninger
DJI Mavic Air 2 er en batteridreven drone, som har fået en forbedret flyvetid. Denne ligger nu på op til 34 minutter på en fuld opladning, og rækkevidden for flyvning er på op til 5 kilometer. Dermed kan man få meget lange flyvinger.
Herudover kan produktet flyve meget hurtigt – helt op til 68 kilometer i timen. Man behøver dog ikke frygte for sikkerheden, for der findes forhindringssensorer, der gør, at maskinen selv kan registrere, hvis der er forhindringer. Så flyver den udenom.
DJI Mavic Air 2 – specifikationer:
Type: Drone
Producent: DJI
Vægt: 570 gram
Højde: 8,4 centimeter
Bredde: 9,7 centimeter
Længde: 18,0 centimeter
Batteri: Ja, genopladelige
Flyvetid per opladning: Op til 34 minutter
Rækkevidde: Op til 5 kilometer
Hastighed: Op til 68 kilometer i timen
Videooptagelse: 4K
Fotos: 12 megapixels
Tilhørende app: Ja
Wi-Fi: Ja
Styres via: Fjernbetjening/smartphone
Forhindringssensor: Ja
🎥 Her kan du se den officielle præsentationsvideo af DJI Mavic Air 2 🎥
.
Prissammenligning af DJI Mavic Air 2:
Det siger eksperterne om DJI Mavic Air 2
I dette afsnit gennemgår vi en for en, hvad hver af de 7 hold eksperter skriver i deres anmeldelser af DJI Mavic Air 2. Her kommer vi både ind på plusser og minusser for at give et så nuanceret billede som muligt:
Techradar.com
Vurdering: Testvinder og 5 ud af 5 stjerner
Teknologisiden Techradar.com har foretaget to tests, hvor DJI Mavic Air 2 indgår. I den ene kåres den til testvinder, og i den anden modtager den 5 stjerner ud af 5.
I begge tests fremhæves det desuden, at her er tale om den bedste drone på markedet for både begyndere og dem, der har droneflyvning som hobby – det vil sige for langt de fleste forbrugere.
Brugervenlig, gode optagelser og lang batterilevetid
Noget af det, som Techradar.com roser mest, er brugervenligheden. Det nævnes nemlig, at denne er meget let at flyve med. Dertil kommer, at den kan foretage nogle virkelig flotte optagelser i 4K og 60p video. Yderligere er eksperterne meget imponerede over den lange batteritid per opladning samt de mange funktioner, der højner skydningen. Det kompakte og foldbare design ses som en bonus.
Eksperterne forklarer dertil, at denne model kun kommer med småfejl og mangler (for eksempel savnes et display på fjernbetjeningen), men det er langt fra nok til at trække ned.
Links til begge tests findes nederst i denne artikel.
Her kan du se Techradars egen videoanmeldelse af DJI Mavic Air 2 dronen:
Digitalcameraworld.com
Vurdering: Testvinder og 4,5 ud af 5 stjerner
Fotomagasinet Digitalcameraworld.com har foretaget to tests, hvor DJI Mavic Air 2 indgår – det drejer sig om en generel test af flere droner, hvor den kåres til testvinder, samt en solotest hvor den modtager 4,5 stjerner ud af 5. Især fremhæves det, at hvis man leder efter den bedste foldbare drone på markedet, så bør man vælge denne.
Flot 4K og smart sensor-teknologi
Eksperterne finder rigtig mange plusser ved dette apparat, som først og fremmest går på, at den er foldbar og dermed meget let at transportere.
Derudover noteres det med begejstring, at det er muligt med flot 4K skydning, og så fremmer det flyvningen markant, at der findes en meget omfattende forhindringssensor-teknologi.
Herudover tilbydes en lang flyvetid og en forbedret rækkevidde, og det kommenteres, at den er meget kyndig og let i luften.
Digitalcameraworld.com nævner dertil et par minusser, som især går på, at den tilhørende app kunne være bedre, og så savnes der sensorer på toppen og siden.
Links til begge tests findes nederst i denne artikel.
Her kan du se en kort video, filmet med en DJI Mavic Air 2 drone. Videoen er produceret af DJI:
Digitaltrends.com
Vurdering: 4,5 ud af 5 stjerner
Teknologisiden Digitaltrends.com giver DJI Mavic Air 2 en god anmeldelse, idet de både kårer den til ”Editor’s Choice” samt uddeler 4,5 stjerner ud af 5. Dette begrundes med, at maskinen er ”klogere, hurtigere og stærkere”.
Til både nybegynderen og den erfarne
Eksperterne forklarer, at denne drone er meget alsidig og vil tiltale flere typer af forbrugere – både nybegyndere og den mere erfarne hobby-pilot. Især fremhæves den fantastiske optagelseskvalitet i 4K, som virkelig giver skarpe og detaljerede billeder, og dertil får man en utrolig dynamisk rækkevidde takket være muligheden for HDR-optagelse.
Yderligere er den brugervenlig og let at operere, batterilevetiden er lang, og så kommer den med en god forhindrings-sensor.
Digitalcameraworld.com nævner også nogle minusser, men der er ikke meget negativ kritik at finde. Dog bemærkes det, at optagelserne ikke bliver så gode i dårlig belysning.
Links til hele testen findes nederst i denne artikel.
Her kan du se Digitaltrends egen unboxing video af DJI Mavic Air 2 dronen:
Pcmag.com
Vurdering: 4,5 ud af 5 stjerner
Teknologimagasinet Pcmag.com er meget begejstrede for DJI Mavic Air 2, og derfor modtager den både stemplet ”Editor’s Choice” samt får 4,5 stjerner ud af 5. Denne gode score gives, idet eksperterne især er optagede af, hvordan modellen kombinerer alle de essentielle knudepunkter med høj elegance og stærk teknologi.
Utrolig mange plusser
Det betyder, at dronen leverer en fantastisk blanding af videokvalitet, stabilitet og sikkerhedskomponenter. Dette gør den til den bedste drone i prisklassen overhovedet, kommenteres det.
Det forklares dertil, at her findes en fantastisk batteritid og en meget stærk video- og billedkvalitet.
Yderligere findes der velfungerende sensorer, der ser både forhindringer og objekter, inden den støder ind i dem. I stedet flyver den udenom.
Pcmag.com lister dog også et par ulemper, idet der findes begrænsninger inden for app’en og videoprofilerne, og så er det svært at få RAW-format billeder overført til telefon og tablet.
Links til hele testen findes nederst i denne artikel.
Her kan du se en kort video, filmet med en DJI Mavic Air 2 drone. Videoen er produceret af DJI:
Theverge.com
Vurdering: 8 ud af 10 point
Teknologimagasinet Theverge.com giver DJI Mavic Air 2 en høj score på 8 point ud af 10 og kalder den i overskriften en drone, der leverer ”fantastiske billeder uden den høje pris”.
Meget kvalitet til fin pris
Eksperterne hæfter sig især ved 3 forhold ved denne maskine: at den kommer med et forbedret kamera, at forbindelsesmulighederne er blevet bedre, og at flyvetiden er blevet længere.
Hertil kommer, at billedsensoren er blevet forstørret en del, hvilket giver færre rystelser, og så er den let at betjene.
Prisen er heller ikke høj, men ligger nogenlunde i midten. Yderligere er designet let og kompakt, og den er udstyret med så god en indmad, at den virkelig er fornøjelig at flyve med.
På den negative side kommenterer Theverge.com dog, at billedkvaliteten ikke er helt lige så god som de helt dyre modeller, og så er den heller ikke helt så avanceret som flere af konkurrenterne.
Links til hele testen findes nederst i denne artikel.
Her kan du se The Verge’s egen videoanmeldelse af DJI Mavic Air 2 dronen:
Tomsguide.com
Vurdering: 4 ud af 5 stjerner
Teknologimagasinet Tomsguide.com er meget imponerede over DJI Mavic Air 2 og giver den en flot score på 4 stjerner ud af 5. Dette begrundes med, at denne anden generation fra DJI tilbyder en række af nye muligheder samt en forbedret flyvetid.
God kvalitet, lang flyvetid og høj smidighed
Eksperterne forklarer, at hvis man leder efter en drone i mellemklassen, hvad angår prisen, så er denne et godt valg.
Til prisen er det især værd at påpege, at den kan optage i flot 4K. Dronen leverer dertil en generel god kvalitet – især hvad angår den førnævnte og lange flyvetid, men også design og optagelses-kvalitet. Modellen er meget smidig og bevægelig i luften, og så flyver den hurtigt.
Yderligere kan den levere virkelig flotte både billeder og videoer, og så har den en komfortabel fjernbetjening.
Tomsguide.com har til gengæld nogle minusser, selv om der ikke findes meget kritik. Det går blandt andet på, at selve designet ikke er så spændende som tidligere varianter.
Links til hele testen findes nederst i denne artikel.
Her kan du se Tom’s guide’s egen videoanmeldelse af DJI Mavic Air 2 dronen:
T3.com
Vurdering: T3 Platinum Award og 5 ud af 5 stjerner
Teknologimagasinet T3.com er meget imponerede over DJI Mavic Air 2 og giver den både 5 stjerner ud af 5 samt tildeler maskinen den flotte ”T3 Platinum Award”. Denne gives udelukkende til fremragende produkter, der skiller sig positivt ud.
Den bedste på markedet
T3.com er ikke karrige med deres ros til denne drone, som de kalder den bedste på markedet, når det kommer til 4K-optagelser og billeder. Godt nok er den lidt stor og har en lidt høj vægt, men det er kun bagateller, forklares det.
Eksperterne er meget optagede af kvaliteten, for de kommenterer, at dronen her leverer utrolig skarpe og detaljerede billeder.
Dertil kommer fantastiske 4K-optagelser med en høj hastighed. Yderligere findes der et væld af brugbare funktioner, som gør det lettere for forbrugeren, og så er prisen tilmed overkommelig.
De eneste rigtige ulemper, der nævnes, er den føromtalte størrelse og vægt, men det er kun i småtingsafdelingen.
Links til hele testen findes nederst i denne artikel.
Her kan du se en kort video, filmet med en DJI Mavic Air 2 drone. Videoen er produceret af DJI:
Opsamlende konklusion
Efter at have gennemgået 7 ekspertkilders meninger om DJI Mavic Air 2, kan det konkluders, at disse er meget positive.
Især forlyder det, at her er tale om en kompakt lille drone, der er meget let at bruge. Dertil tager den utrolig flotte både billeder og videoer, og der findes masser af god teknologi – for eksempel forhindringssensorer og hjælpe-indstillinger. Prisen nævnes også flere steder som overkommelig, og man får meget for pengene. Yderligere kommenteres det, at denne drone er god til både nybegynderen og den mere øvede.
Eksperterne påpeger kun meget lidt kritik, og denne går på forskellige aspekter – dog er den alle steder blot i småtingsafdelingen.
Prissammenligning af DJI Mavic Air 2:
Købsguide: Overvej dette inden du køber en drone
Der er kommet rigtig mange forskellige droner på markedet, hvilket kan gøre det være svært at vælge den mest ideelle. Baseret på ekspertviden fra Digital-photography-school.com og Droneandquadcopter.com guider vi her til, hvad du skal tænke over, når du skal købe din drone:
Formålet – hobby eller seriøst
Start med at overveje hvad du ønsker at bruge dronen til – er det som en hobby, eller er det mere seriøst og professionelt (for eksempel til landkort eller overvågning)? Jo mere professionelt virket er, jo højere en videokvalitet har man brug for.
Drejer det sig mere om hobbyplan, bør man overveje, hvor seriøs man er omkring den nye interesse. Man kan både få varianter, der er skabt til piloter, som ønsker meget avanceret udstyr og begynder-modeller.
Prisen
Droner er ikke billige, og prisen varierer meget fra maskine til maskine. Her bør man derfor også vælge sin model i forhold til brug og formål. De professionelle vil ofte være en del dyrere end dem til privat hobbybrug.
Generelt vil prisen afhænge af optagelseskvalitet, antallet af funktioner og teknologi, og nogle varianter er meget simple, hvor andre er avancerede. Som tommelfingerregel får man, hvad man betaler for.
Batteritiden / flyvetiden
Flyvetid varierer også meget. Batterilevetiden er dog efterhånden ved at være kraftigt forbedret hos de fleste modeller, hvilket kan give op til 30-45 minutter i luften. Andre kommer med en lavere flyvetid på 4-5 minutter per opladning.
Overvej igen hvad du har brug for. Dronerne med de lange flyvetider koster ofte mest. Man kan dog eventuelt tage et ekstra batteri med, men selv med et sådant vil apparatet ikke kunne flyve langt, hvis batteritiden er kort.
Rækkevidden
Se tillige efter hvor lang rækkevidden er. Vælg med fordel en, der har mindst 30 meter, men de moderne droner kan faktisk have op til flere kilometer. Hvis man gerne vil tage gode luftfotos, er det et must med en lang rækkevidde.
Brugervenligheden
Tidligere var droner meget teknisk krævende, men i dag behøver man ikke overdreven teknisk snilde for at kunne operere dem. Flere modeller er decideret fremstillet til at kunne anvendes af nye piloter, og det vil ikke kræve meget manuelt arbejde, før produktet er flyveklar.
Er man helt ny, kan det dog være en god ide at anskaffe sig en variant, der er bruger- og nybegynder-venlig. Er man uden erfaring, kan man faktisk også finde træningsøvelser, der kan gøre en mere erfaren.
Geografien – hvor vil du flyve henne?
Overvej hvorhenne du ønsker at flyve.
Eksperterne forklarer, at hvis man foretrækker at flyve i åbne områder udendørs, så bør man gå efter en større drone. I de åbne områder kan der ofte være lidt barske vejrforhold med blæst, hvilket betyder, at man har brug for en model med høj stabilitet for at kunne få gode billeder. Uden stabilitet i blæsende forhold vil dronen både kunne rystes ud af kurs samt skyde rystede optagelser.
Satser man i højere grad på at foretage flyvning indendørs, så kan man sagtens nøjes med en af de mindre varianter.
Nybegynder eller erfaren?
Som nævnt gør det en stor forskel, om man er nybegynder eller garvet, når man skal købe en drone.
Er man ny, anbefaler eksperterne at starte med en af de lidt mere prisvenlige modeller, selv om disse har færre funktioner. På den måde kan man få et bedre begreb om flyvningen på en nem måde. Vælg dertil gerne en brugervenlig maskine, som er designet til nybegyndere – så kommer man lettere i gang.
Er man mere erfaren og har tjek på, hvordan man flyver, kan man investere i en af de lidt dyrere varianter for at få et større udbytte af flyvningen.
Test dig selv – hvilken drone er ideel til dig?
Droneproducenten DJI har lavet en test, man kan tage, hvis man er i tvivl om, hvilken maskine man skal vælge. Eksperterne hjælper dig via testen med at finde den ideelle model til netop dine behov.
Kender du dronelovgivningen?
Før man sender sin første drone i luften, findes der en meget skarp lovgivning, man skal kende. Baseret på information fra Droner.dk og Droneregler.dk bringer vi her de vigtigste nedslagspunkter:
🔹 Dronetegn: Før man må sende den første drone i luften, er det lovpligtigt at anskaffe sig et dronetegn gældende til hobbyflyvning, hvis ens model vel at mærke vejer mere end 250 gram. Tegnet er dog gratis og nemt at få.
🔹 Dronebevis: Der findes både dronetegn og dronebevis – dette er ikke det samme. Dronetegn er beskrevet ovenstående og gælder til hobbyflyvning, mens der kræves et dronebevis, hvis man ønsker professionel flyvning. Professionel flyvning har det fortrin, at lidt mere er tilladt – blandt andet vil afstande ofte være kortere (se længere nede). Dog skal der lidt mere til for at få et dronebevis.
🔹 Registrering: Dronen skal registreres hos Trafikstyrelsen via Virk.dk, før den må komme i luften.
🔹 Forsikring: Skal modellen anvendes til hobbyflyvning, skal man have en ansvarsforsikring. Ønsker man at foretage professionel flyvning, er en mere omfattende forsikring påkrævet.
🔹 Orientering inden flyvning: En drone kan give problemer, hvis den kommer i karambolage med øvelser og andre luftrums-aktiviteter. Derfor skal man inden hver flyvning orientere sig om det aktuelle luftrum på Droneluftrum.dk.
Påkrævede afstande, du skal kende
Der findes meget klare regler for, hvor tæt man må flyve på forskellige typer af områder. Herunder orienterer vi om de vigtigste:
🔸 Afstand til bebyggelse: Der skal være mindst 50 meters afstand til bebyggelse. Bebyggelse omfatter beboelse men også industriområder, parker, havneområder og campingpladser med mere. Vil man gerne flyve i større byer, kan det derfor være svært. Vil man gerne flyve tættere på bebyggelse, er det nødvendigt at tage et dronebevis til den professionelle flyvning.
🔸 Afstand til lufthavne: Med et almindeligt dronetegn skal man holde en afstand på 5 kilometer til lufthavne. Afstanden hedder 8 kilometer for militære lufthavne. Med et dronebevis til professionel flyvning formindskes denne afstand dog til 2 kilometer.
🔸 Afstand til menneskemængder: Der skal være minimum 50 meters afstand til områder med store menneskemængder. Man må dog godt flyve tættere på, hvis personerne har givet deres tilladelse – for eksempelvis hvis her er tale om et decideret publikum.
🔸 Afstand til offentlige veje: Der skal være mindst 150 meters afstand til jernbaner og offentlige veje.
🔸 Afstand til skibe på vand: Der skal være minimum 50 meters afstand til bemandede skibe på vandet.
🔸 Naboens grund – pas på her: Man må ikke flyve ind over private områder, hvis der ikke er givet tilladelse – det gælder for eksempel naboens grund.
🔸 Flyvehøjde: Dronen må maksimalt komme 100 meter op i luften for at sikre, at den ikke kan kollidere med fly.
🔸 Synskontakt er påkrævet: Den må ikke forlade førerens synsfelt, når den er i luften.
🔸 Natte-flyvning: Flyvning om natten omfatter tiden mellem solnedgang og solopgang. Ønsker man at flyve i dette tidsrum, så skal dronen være udstyret med lys. Den må desuden kun lande og lette i oplyste områder.
Gode råd til nye dronepiloter
Hvis man er ny pilot, så kan det være svært at gennemskue, hvordan man får de bedste optagelser og den bedste flyvning. Baseret på ekspertviden fra DJI kommer vi her med nogle tips til nybegynderen:
1. Læs manualen
2. Øv dig med fly-simulatoren
3. Undgå forhindringer
4. Undgå dyr
5. Øv dig ikke i områder, hvor der er andre mennesker
6. Tjek dronen igennem samt hold øje med notifikationer på app’en inden hver flyvning
7. Tjek om GPS-signalet er stærkt
8. Start med at lade dronen svæve i 30 sekunder før flyvning. Så er du sikker på, om den er stabil
9. Brug Begynder-modus til at øve
10. Sæt dig ind i, hvordan returnerings-modus fungerer
11. Hold øje med vejrudsigten
12. Hold øje med batteriniveauet
13. Flyv ikke aggressivt
14. Lad ikke dronen flyve baglæns
Sådan får du de flotteste dronebilleder
Baseret på ekspertviden fra Wired.com, Bhfotovideo.com og DJI guider vi i dette afsnit til, hvordan du får de bedste billeder:
Videokvalitet
Sæt denne til 4K og 24 billeder per sekund. Til action-optagelser bør man vælge 1080 p.
Lys
Man får det bedste lys lige efter solopgang eller lige inden solnedgang.
Filter
For at opnå en naturlig bevægelse kan det være en god ide at installere et filter.
Intelligente Fly-modus
Mange droner kommer med forudindstillede Flight Modes, som er skabt til at levere de bedste optagelser.
Perspektiv
Tænk over unikke motiver og perspektiver, når der skal optages. Derved kan ens optagelser skille sig mere ud. Det gælder både personer (med deres tilladelse), natur eller objekter.
Symmetri
Fra luften kan der findes mønstre og symmetrier, der ikke kan ses fra landjorden. Led især efter parker eller pladser. Der findes både natur- og menneskeskabte spændende symmetrier.
Skarpe linjer
Leder man efter symmetri, vil veje og stier give flotte vinkler og skarpe linjer i billedet. Det samme gælder afgrænsede marker.
Panorama
Er man mest til naturbilleder, så kan dronens kamera bruges til at fange helt fantastiske panoramaudsigter, der forener naturen på unik vis.
Farver
Gå især efter de store farvekontraster – både i naturen og de menneskeskabte anlæg. Det giver fantastiske og dramatiske billeder.
Nytænkende selfies
Med en drone kan man tage originale og nytænkende former for selfies – det kan være en ide at tage billedet fra luften og overveje egen position og positur samt den ”baggrund”, man står på (for eksempel grå asfalt, grønt græs, gule nedfaldsblade eller blåt vand).
Udforsk det abstrakte
Led efter kurvede linjer eller uregelmæssige former fra himlen. Se efter de abstrakte og find den unikke visuelle historie.
Skygger
Skygger kan være rigtig flotte at filme oppe fra. Se både efter skygger fra personer og objekter. Dette er især et must for den kreative fotograf.
FAQ – Ofte stillede spørgsmål
🤩 Hvem har testet DJI Mavic Air 2?
Der er tale om i alt 7 forskellige ekspertkilder, herunder Techradar.com, Digitalcameraworld.com, Digitaltrends.com, Pcmag.com, Theverge.com, Tomsguide.com og T3.com.
🤓 Hvordan er DJI Mavic Air 2 blevet testet?
DJI Mavic Air er blevet vurderet ud fra dens tekniske specifikationer, batterilevetid, indbyggede funktioner, hastighed og brugervenlighed. Der er også lagt særlig vægt på kvaliteten af dronens optagelser, da dette må siges at være hovedformålet med en drone.
🤔 Hvad skal jeg overveje, når jeg køber en drone?
Når du vælger en drone, kan det være en god idé at starte med at fastlægge sit rådighedsbeløb. Som oftest får man det, man betaler for. Når du har fastlagt dette, og skal til at vælge en drone, anbefaler vi, du ser på dronens vægt/størrelse, rækkeviede, batterilevetid, kamera og indbyggede funktioner.
DJI Mavic Air 2 – kilder og links
Digitalcameraworld.com 🇺🇸
Digitalcameraworld.com er et internationalt fotomagasin, der blandt andet foretager tests af kameraer samt guider til at få mest ud af dem. Her har Digitalcameraworld.com foretaget 2 tests, hvor DJI Mavic Air 2 indgår i begge.
Du kan læse mere om den ene test (en test af de 10 bedste droner på markedet) her.
Du kan læse mere om den anden test (en test af kun DJI Mavic Air 2) her.
Digitaltrends.com 🇺🇸
Digitaltrends.com er et internationalt teknologimagasin, hvis hovedformål er at guide og navigere forbrugerne gennem den digitale verden. Der laves både guides, artikler, videoer og tests. Her har Digitaltrends.com foretaget en test af DJI Mavic Air 2. Hele testen kan læses hos Digitaltrends.com.
PCmag.com 🇬🇧
Pcmag.com er et teknologi- og computermagasin, som skriver om alt, hvad der rører sig inden for branchen. Det gælder både nyheder, udviklinger, konsoller og spil, og hertil udføres guides og tests. Her har Pcmag.com testet dronen DJI Mavic Air 2. Læs mere om testen hos PCmag.com.
Techradar.com 🇺🇸
Techradar.com er et international teknologimagasin, der drejer sig om udviklingen i den teknologiske verden. Techradar.com skriver om nyheder, trends, guides og tests af forskellige elektroniske produkter. Her har eksperterne foretaget 2 forskellige drone-tests, hvor DJI Mavic Air 2 indgår:
Læs mere her om en generel test af droner.
Læs mere her om testen af kun DJI Mavic Air 2.
Theverge.com 🇺🇸
Theverge.com er en nyhedswebside med fokus på teknologi. Theverge.com dækker emner inden for teknologi, videnskab, kunst og kultur. Her skrives nyheder, artikler, guides og anmeldelser, og i denne omgang gælder det en test af dronen DJI Mavic Air 2. Læs anmeldelsen i sin fulde længde hos Theverge.com.
Tomsguide.com 🇺🇸
Tomsguide.com er et amerikansk teknologimagasin, som guider forbrugerne til at foretage de bedste valg inden for teknologiens område. Derfor udfører Tomsguide.com en række tests, hvorefter der skrives en anmeldelse og vurdering af produkterne. Her har Tomsguide.com testet dronen DJI Mavic Air 2. Testen kan læses i sin helhed hos Tomsguide.com.
T3.com 🇺🇸
T3.com er et amerikansk teknologimagasin, som skriver artikler om nyheder og trends inden for den teknologiske verden. Det inkluderer også tests af forskellige elektroniske produkter – her gælder det en test af DJI Mavic Air 2. Læs mere om anmeldelsen hos T3.com.
Andre relevante tests og artikler
Er du endnu ikke overbevist om, at DJI Mavic Air 2 dronen er det rette valg for dig, har vi her på Forbrugsguiden også en række andre artikler, du måske vil finde interessante.
Du kan fx læse mere om DJI’s andre testvindende droner i vores generelle DJI drone test, eller dykke ned i vores specifikke dronetests. Her finder du vores DJI Mavic Air, DJI Mavic Mini og DJI Phantom 4 Pro tests, der alle er testvindende modeller.
En af de ting dronerne er fantastiske til, er at skabe flotte videooptagelser. Derfor er donerne specielt populære blandt rejsende. Men ønsker du et lille og kompakt kamera, du altid kan have med i lommen, findes der et bedre alternativ til lige netop denne opgave. Der er selvfølgelig tale om et actionkamera.
Her kan du læse vores række af dybdegående actionkamera tests. Du finder blandt andet vores GoPro Max test, vores GoPro Hero 8 test, vores GoPro Hero 7 test, vores GoPro Hero 6 test, vores GoPro Hero 5 test, vores DJI Osmo Pocket test og vores DJI Osmo Action test der alle er testvindende kameraer.
Efter en dag med optagelser, om det er på ferier eller hjemme i baghaven, vil du opleve, at videomaterialet hurtigt kan komme til at optage meget plads på din harddisk. Det er derfor anbefalet, at du anskaffer dig en god ekstern harddisk.
Få et overblik over markedets forskellige modeller med vores generelle ekstern harddisk, ekstern harddisk 1TB og ekstern harddisk 2TB tests, der alle indeholder ekspertfavoritter. Ønsker du en harddisk med særligt fokus på hastighed, kan du her læse vores brede SSD harddisk test.
Vi håber, du bliver glad for din nye drone.