DJI Mavic Mini test 2021 – Her er eksperternes bedømmelser af DJI Mavic Mini dronen

Senest opdateret den 0

Denne artikel omhandler DJI Mavic Mini. Her har vi samlet testresultaterne fra en lang række ekspert tests, så du nemt og hurtigt kan danne dig et overblik over eksperternes vurderinger.

Artiklen er bygget op således, at vi starter med at bringe baggrundsinformation om DJI Mavic Mini, hvor vi kommer ind på funktioner og teknologier. Her er som nævnt tale om en populær drone, som eksperterne er meget begejstrede for, og derfor er den blevet anmeldt hos 7 forskellige hold eksperter.

Efter gennemgangen af produktet dykker vi nærmere ned i, hvad hver af de 7 ekspertkilder mener. Vi gennemgår anmeldelserne en for en og ser på, hvad eksperterne helt konkret nævner af plusser og minusser.

De 7 ekspertkilder inkluderer testsiden Expertreviews.co.uk samt teknologisiderne T3.com, Techradar.com, Digitalcameraworld.com, Engadget.com, Stuff.tv og Digitaltrends.com.

Denne DJI Mavic Mini test indeholder:

🔸 Generel viden og information om DJI Mavic Mini 
🔸 Gennemgang af hvad hver af de 7 ekspertkilder mener om DJI Mavic Mini 
🔸 Guide til hvordan man vælger den rette drone 
🔸 Viden om drone-lovgivningen
🔸 Tips og tricks til de bedste billeder 
🔸 Links til eventuel videre læsning

Bemærk venligst at Forbrugsguiden ikke selv tester produkterne, men vi samler derimod resultaterne af uvildige tests, så forbrugeren nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Prissammenligning af DJI Mavic Mini:

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
2.895,00 2.895,00 Læs mere
2.895,00 2.895,00 Læs mere
0,00 3.109,00 Læs mere

Introduktion til DJI Mavic Mini

DJI Mavic Mini front

DJI Mavic Mini vil være et godt valg for den forbruger, der ønsker en af de mindre droner på markedet. Dette produkt er nemlig en kompakt drone i miniformat, der dog stadig besidder den samme teknologi som sine større søskende fra DJI Mavic-serien.

Denne version er nemlig også foldbar, hvilket gør den let at håndtere. Vægten er meget lav og lyder kun på knap 250 gram. Dermed er den let at have med at gøre, og målene er tillige lave: En højde på 5,7 centimeter, en bredde på 8,2 centimeter og en dybde på 14 centimeter. Dermed er denne drone en af de allermindste på markedet.

Lang flyvetid

DJI Mavic Mini i håndDJI Mavic Mini er nok lille i designet, men teknologierne indvendigt er stadig avancerede. Dronen er udstyret med forbedrede (og genopladelige) batterier, der giver en flyvetid på op til 30 minutter. Dette skyldes til dels også den lave vægt.

På de 30 minutter kan modellen nå langt omkring, for den lave vægt har i øvrigt øget hastigheden, således at den kan flyve helt op til 45 kilometer i timen. Rækkevidden ligger på 2 kilometer.

Man styrer modellen enten med fjernbetjeningen eller med ens egen smartphone. Fjernbetjeningen er yderligere foldbar med aftagelige styrepinde, hvilket gør det let at tranportere den rundt.

Hvis man anvender sin egen telefon, så sluttes fjernbetjeningen til telefonen, hvorefter telefonens kamera kan vise, hvad dronen optager.

God stabilitet medfører god kvalitet

DJI Mavic Mini er designet til at foretage rigtig gode optagelser, mens den flyver. Det gælder både fotos og videooptagelser.

For at kunne gøre dette er dronen skabt med en forbedret stabilitet, der blandt andet udgøres af en slingrebøjle med 3 akser – denne giver en robust og rolig flyvetur uden rystelser. Når kameraet anvendes, roteres det rundt af et nyskabt drejehoved med de 3 førnævnte akser.

Dronen tager også hensyn til vejret, således at blæst ikke generer optagelserne.

Teknologien bag optagelserne hører til blandt den mest moderne, og derfor er det muligt at tage fotos med 12 megapixels og video i 2,7 K. Frames per sekund ligger på 60. Mens dronen flyver og optager, er det desuden muligt at overføre sine optagelser live.

Moderne teknologi

DJI Mavic Mini sammenklappetDJI Mavic Mini kommer som nævnt med den mest moderne teknologi muligt, og derfor findes der selvfølgelig også en tilhørende app, der kan hentes til ens smartphone. App’en fungerer med iOS eller Android. Her kan man styre dronen, se data live og dele billeder og videoer.

Dette produkt kommer desuden med Wi-Fi for en lettere overførsel.

DJI Mavic Mini – specifikationer
🔵 Vægt: 249 gram
🔵 Højde: 5,7 centimeter
🔵 Bredde: 8,2 centimeter
🔵 Dybde: 14 centimeter
🔵 Kan foldes: Ja
🔵 På batteri: Ja
🔵 Genopladelige batterier: Ja
🔵 Flyvetid per opladning: 30 minutter
🔵 Rækkevidde: Op til 2 kilometer
🔵 Hastighed: Op til 45 kilometer i timen
🔵 Antal akser: 3
🔵 Videooptagelse: 2,7 K
🔵 Frames per sekund: 60
🔵 Fotos: 12 megapixels
🔵 Synsfelt: 83 grader
🔵 Tilhørende app: Ja
🔵 Wi-Fi: Ja
🔵 Styres via: Fjernbetjening/smartphone (iOS eller Android)
🔵 Betjeningsafstand: 4000 meter
🔵 Kan anvendes til live videooverførsel: Ja
🔵 Med GPS: Ja

Prissammenligning af DJI Mavic Mini:

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
2.895,00 2.895,00 Læs mere
2.895,00 2.895,00 Læs mere
0,00 3.109,00 Læs mere

Her kan du se en præsentationsvideo af DJI Mavic Mini. Videoen er produceret af DJI: 


Det siger eksperterne om DJI Mavic Mini

I dette afsnit vil vi gennemgå, hvad hver af de 7 ekspertkilder skriver i deres anmeldelser af DJI Mavic Mini. For at finde frem til fordele og ulemper ved dronen, kommer vi både ind på, hvad eksperterne fremhæver af plusser og minusser.


T3.com

T3.com
Vurdering: 5 ud af 5 stjerner

Teknologimagasinet T3.com giver en topscore på 5 ud af 5 stjerner og skriver, at denne maskine har potentialet til for alvor at ændre på vores opfattelse af droner. Eksperterne forklarer, at den cementerer DJI’s status som førende på drone-markedet og klart viser overskud og ekspertise.

Fantastisk drone i mini-format

DJI Mavic MiniT3.com kalder nemlig DJI Mavic Mini for den sødeste og mest eftertragtede mini-drone på markedet, og modellen høster blandt andet ros for hastigheden, der er høj.

Eksperterne forklarer også, at produktet giver forbrugeren en rigtig god kontrol, og så er den let at betjene. Endvidere hæfter eksperterne sig ved, at den skyder imponerende gode videooptagelser i 2,7 K såvel som fantastiske still-billeder. Alt sammen betyder det, at eksperterne mener, at alle droneinteresserede vil have glæde af denne model. Værdien for pengene er derfor rigtig høj.

T3.com nævner kun et par enkelte minusser, som især går på, at de savner en funktion eller sensorer, som gør den i stand til at undgå forhindringer.

Hvis du ønsker at se hele eksperternes anmeldelse af DJI Mavic Mini, så kan du læse den på T3.com.


Techradar.com

Techradar.com
Vurdering: 5 ud af 5 stjerner

Techradar.com giver DJI Mavic Mini en absolut topscore på 5 stjerner ud af 5 og skriver direkte i overskriften, at denne ”DJI’s mindste, letteste og billigste drone er en triumf”.

Endvidere kaldes modellen for en mesterlig blanding af let håndterbarhed, pris, billedkvalitet og brugbarhed, og det kommenteres endda, at her er tale om et produkt, der er i sin helt egen liga.

Imponerende model

Techradar.com forklarer endvidere i deres anmeldelse, at denne drone kommer med en nærmest fjerlet vægt samt et sammenfoldeligt design, som betyder, at den er meget let at transportere.

Ydermere betyder den lave vægt, at man faktisk ikke behøver at registrere den for at flyve med den (registrering er lovmæssigt påkrævet for droner på over 250 gram.

DJI Mavic Mini vejer 249 gram). På trods af det kompakte design er eksperterne tillige meget imponerede over den høje billedstabilitet, som dronen giver. Herudover roses produktet også for at have en god flyvetid på 30 minutter.

Eksperterne nævner dog et par minusser, og her savner de en funktion, der gør dronen i stand til at undgå forhindringer. Det kommenteres også, at 2,7K optagelserne er gode, men her er ikke tale om optagelser i 4K-klassen.

Hvis du ønsker at læse hele anmeldelsen af DJI Mavic Mini, så kan den findes i fuld længde på Techradar.com.

Her kan du se en demonstrationsvideo af DJI Mavic Mini. Videoen er produceret af DJI: 


Expertreviews.co.uk

Expertreviews.com
Vurdering: 5 ud af 5 stjerner

Expertreviews.co.uk giver DJI Mavic Mini en absolut topscore på 5 ud af 5 stjerner og kalder i overskriften modellen for ”lillebitte men mesterlig”. Den lille størrelse imponerer især, men størrelsen til trods har dronen virkelig store ambitioner, nævnes det.

Kompakt og let

DJI Mavic Mini oven fraExpertreviews.co.uk roser DJI Mavic Mini meget højt, og netop det kompakte design er noget af det, som de fremhæver flere gange.

Modellen modtager dog også ros på andre områder, og rosen går blandt andet på, at den er utrolig brugervenlig og meget let at flyve med. Det gælder ligeledes den tilhørende app, der nyder godt af at være blevet simplificeret noget.

Eksperterne er desuden meget imponerede over den lange flyvetid på op til 30 minutter. Til trods for at her er tale om en lillebror i forhold til DJI’s øvrige droner, så fungerer denne version lige så godt som de dyrere, ældre søskende i langt de fleste henseender.

Billedkvaliteten er også et af de vigtigste aspekter, og eksperterne kalder kameraet for meget sofistikeret, stabilt og flydende.

Expertreviews.co.uk giver nok produktet en klar topscore, men der nævnes stadig et par minusser. Kritikken går især på, at der savnes en sensor, der kan opfange forhindringer, så der ikke sker sammenstød, og så mangler den muligheden for at kunne optage med hyperlapse i optagelserne.

Hvis du ønsker at vide mere om eksperternes anmeldelse af DJI Mavic Mini, så kan du læse den i sin fulde længde hos Expertreviews.co.uk.


Digitalcameraworld.com

Digitalcameraworld logo
Vurdering: 5 ud af 5 stjerner

Teknologisiden Digitalcameraworld.com er meget begejstrede for DJI Mavic Mini, og derfor modtager den 5 ud af 5 stjerner. I overskriften kaldes modellen en velfungerende letvægts-drone, som alt i alt er et flot lille produkt, der tilmed har en appellerende pris.

Den letteste premium-drone på markedet

Digitalcameraworld.com fremhæver først og fremmest størrelsen på modellen som utrolig og kalder den for den letteste premium-drone på markedet. Også prisen fremhæves, for eksperterne synes, at produktet kommer med en relativ overkommelig pris – især når den sammenlignes med prisen på de øvrige DJI-droner. Netop på grund af dette kan denne version heller ikke helt så meget som de ældre søskende i familien.

Dette til trods synes eksperterne klart, at fordelene vejer tungere end ulemperne. Af fordele nævnes for eksempel den lille størrelse, at man ikke behøver at registrere den på grund af den lave vægt, den gode batteritid og den utrolig flotte billedkvalitet.

Af ulemper nævner eksperterne, at produktet ikke kan optage i 4K, og at den ikke kan registrere, om der er forhindringer i vejen. Til det mangler den en specialfunktion eller sensor.

Hvis du ønsker at læse hele eksperternes anmeldelse af DJI Mavic Mini, så kan du finde den i sin helhed hos Digitalcameraworld.com.

Her kan du se en video om hvordan du styrer din DJI Mavic Mini. Videoen er produceret af DJI: 


Engadget.com

Engadget.com
Vurdering: 84 ud af 100 point

Gadget-siden Engadget.com giver DJI Mavic Mini en flot score på 84 point ud af 100 og kalder modellen for en lille drone med store ambitioner og for en drone, der bogstavelig talt passer ned i lommen.

Kan alt, hvad DJI står for

dji-mavic-miniEngadget.com skriver, at kort fortalt så har DJI Mavic Mini alt det, som DJI nogensinde har lært om droner og kamera-droner – bare skrumpet ned til miniformat. Her er nemlig tale om den mindste drone til dato fra DJI. Vægten er på kun 249 gram, hvilket også gør den utrolig håndterbar.

Den lave vægt forhindrer ikke modellen i at flyve helt utrolig godt, ifølge eksperterne, og kameraets kvalitet er også rigtig høj – især til prisen. Herudover er batteriet godt og leverer en god flyvetid, bemærkes det.

Der findes dog et par kompromiser, som DJI har måttet gå på med DJI Mavic Mini på grund af størrelsen og prisen. Eksperterne bemærker, at de mest professionelle fotografer nok af denne grund vil gå uden om dette produkt, men langt de fleste forbrugere vil få virkelig meget valuta for pengene med denne drone.

Nogle af de minusser, som eksperterne hæfter sig ved, er, at de savner flere kamerafunktioner og smart-modi.

Hvis du ønsker at vide mere om eksperternes anmeldelse af DJI Mavic Mini, så kan du finde anmeldelsen i sin helhed hos Engadget.com.


Stuff.tv

stuff-tv
Vurdering: 5 ud af 5 stjerner 

Teknologisiden Stuff.tv giver DJI Mavic Mini en topscore med 5 ud af 5 stjerner og fremhæver i overskriften, at denne model har så lav en vægt, at man ikke behøver at registrere den. Vægten er nemlig på lige under 250 gram, som er grænsen for, hvornår det er lovpligtigt at registrere sin drone.

Det bedste fra DJI

Stuff.tv forklarer, at DJI har taget alt det bedste fra deres øvrige droner, skrumpet det og puttet det ind i DJI Mavic Mini, og dermed får man en fremragende kameradrone med denne model.

Også prisen er skrumpet, således at modellen er overkommelig at betale – med den kommer derfor også med et par kompromisser.

Dog er her alligevel tale om en drone i sin helt egen liga, ifølge eksperterne, for den er langt bedre end de øvrige små droner på markedet, og så er den ikke så bøvlet som de store. Stabiliseringen er virkelig god, bemærkes det, hvilket giver gode optagelser, og så leverer batteriet en god flyvetid.

Et at de kompromisser, som Stuff.tv nævner, er billedkvaliteten. Selv om 2,7K er godt, så savnes den noget bedre 4K-kvalitet, og så bemærkes det, at produktet mangler sensorer, der kan registrere forhindringer i vejen, når den flyver.

Hvis du ønsker at læse Stuff.tv’s anmeldelse af DJI Mavic Mini i sin fulde længde, så kan du klikke på dette link.

Her kan du se en lille film der demonstrerer videokvaliteten af DJI Mavic Mini. Videoen er produceret af Stuff: 


Digitaltrends.com

Digital trends
Vurdering: 3,5 ud af 5 stjerner 

Teknologisiden Digitaltrends.com giver DJI Mavic Mini en fin anmeldelse på 3,5 stjerner ud af 5, hvilket dog er en smule mindre end flere af de øvrige eksperter. Digitaltrends.com har derfor både ris og ros til denne drone.

God pris, men med mangler

Digitaltrends.com forklarer, at DJI Mavic Mini kommer med mange gode sider, for blandt andet er den let at flyve med og komme i gang med, og så er den meget stabil og rolig, når den flyver. Man kan stole på den og være sikker på, at den klarer opgaverne ordentligt.

Herudover roses produktet for at have en virkelig lav vægt og kompakt størrelse, hvilket gør, at den ikke skal registreres hos myndighederne, og batterilevetiden er desuden imponerende.

Digitaltrends.com giver som nævnt ikke modellen topkarakter, og det skyldes, at de synes, at der mangler forhindringssensorer, og så savner de en 4K-kvalitet i optagelserne frem for modellens 2,7K.

Hvis du ønsker at læse hele Digitaltrends.com’s anmeldelse af DJI Mavic Mini, så kan du klikke på dette link.

Her kan du se en lille video om DJI Mavic Mini. Videoen er produceret af DJI: 


Opsamlende konklusion

DJI Mavic Mini i luften

Prissammenligning af DJI Mavic Mini:

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
2.895,00 2.895,00 Læs mere
2.895,00 2.895,00 Læs mere
0,00 3.109,00 Læs mere

Efter at have gennemgået de 7 ekspertkilders anmeldelser af DJI Mavic Mini, kan det konkluderes, at kritikken overvejende er rigtig positiv.

Eksperterne fremhæver især, at modellen har så lav en vægt, at den er nem at have med at gøre, og så skal den ikke registreres. Den passer lige i lommen.

Eksperterne mener også, at stabiliseringen er god, og at kameraet tager gode billeder og videoer – dog nævnes det flere steder, at der mangler en mulighed for at optage i 4K, da der kun kan optages i 2,7K.

Herudover fremhæves brugervenligheden som et plus, og at teknologien inden i dronen er lige så god som hos de større DJI-modeller. Endelig kommenteres det, at prisen er overkommelig.

Ud over manglen af 4K-optagelser hæfter flere af eksperterne sig også ved, at DJI har gået på kompromis flere steder – særlig udtalt er, at der mangler forhindrings-sensorer, så der ikke sker kollision, mens dronen flyver.

Hovedsageligt overstiger de positive kommentarer dog langt de negative, og eksperterne anbefaler klart produktet.


Sådan vælger du den rette drone

DJI Mavic Mini test

Der findes mange forskellige typer af droner på markedet. Baseret på ekspertviden fra Poladrone.com og Wetalkuav.com guider vi i dette afsnit vil, hvad du skal være opmærksom på, når du vælger din nye drone:

Formål 
Overvej først og fremmest, hvad du vil bruge dronen til. Er det til privat formål på hobbyplan, eller er det professionelt? Er man ovre i det professionelle, så er videokvaliteten vigtig at nærstudere. Eller er det til et industrielt formål såsom overvågning eller landkort? Jo mere professionelt eller industrielt, jo vigtigere er kvaliteten.

Pris 
prisDroner er ikke billige, og prisen varierer meget fra model til model. Vælg en der passer til dit budget og til dit formål. De mere industrielle og professionelle droner vil være meget dyrere end dem til mere privat hobbybrug. Jo flere funktioner, bedre optagelseskvalitet og mere teknologi, jo dyrere vil dronen også være.

Funktioner og specifikationer 
Vær sikker på, hvad dronen kan og ikke kan, før du køber. Vær sikker på om kvaliteten og funktionerne stemmer overens med, hvad du har brug for. 

Flyvetid 
Den mulige flyvetid varierer meget fra produkt til produkt. Nogle kan kun være på vingerne i 4-5 minutter, hvor andre kan flyve i op til 45 minutter. Overvej hvad du har brug for. De droner, der har en lang flyvetid, vil ofte også være dyrere. Husk gerne at købe ekstra batterier og gå efter en drone, der har en hurtig opladningstid. 

Rækkevidde 
Se efter hvor lang rækkevidden er. Vælg gerne en, der har mindst 30 meter. De moderne kan have flere kilometer. Vil man kunne tage gode luftbilleder, bør dronen have en lang rækkevidde.

Brugervenlighed 
DJI Mavic Mini appDroner kan være meget tekniske og svære at sætte sig ind i. Er man nybegynder, vil man ofte få glæde af en brugervenlig model. Hvis man står helt uden erfaring, så kan man finde træningsøvelser, så man kan få mest muligt ud af produktet.

Geografi 
Overvej også hvor du ønsker at flyve henne. Gælder det udendørsflyvning i meget åbne områder, så kan det være en fordel med en større drone eller en drone med fokus på stabilitet på grund af vejrforhold – især blæst kan ryste maskinen og både få den ud af kurs men også ryste optagelserne. Gælder det indendørs flyvning, kan man med fordel vælge en af de mindre droner. 

Samlet eller løsdele 
Nogle droner kommer samlet og andre som samlesæt. En samlet version er fordelagtig, hvis man er nybegynder, for så vil den være klar til flyvning med det samme. Hvis man hører til den type, der elsker at nørde med teknologi, så bør man i stedet vælge en, der ikke kommer samlet. Så kan man bedre sætte sig ind i, hvordan dronen virker.

Øvet eller begynder 
DJI Mavic Mini i håndSkal man ud at købe sin første drone og er helt grøn på området, så kan man med fordel starte med en af de lidt billigere modeller, som også kommer med færre funktioner. På den måde giver man ikke alt for mange penge ud (som nævnt er droner generelt dyre), men man får en god indføring i, hvordan det hele fungerer. Som nybegynder man kan også vælge en drone, der kommer med funktioner, der letter flyvningen og gør opstarten lettere. 

Materiale 
Eksperterne anbefaler, at man enten vælger en drone, der er fremstillet af hård plastic (ofte de billigere modeller) eller fiberglas og kulstof (de dyrere modeller). Gå uden om dem, der er skabt af aluminium og billigt plastic.

Forhandler 
Gå altid efter de autoriserede forhandlere – også selv om dronen er på udsalg et andet sted. En autoriseret forhandler vil kunne assistere, hvis du har spørgsmål, eller hvis der er noget galt. Vær også sikker på, at man kan købe reservedele hos forhandleren, hvis den skulle gå i stykker, eller hvis man mangler dele. Vær opmærksom på at ikke alle droner kan anvende universal-reservedele.

Test dig selv – hvilken drone er dit bedste match? 
Hvis du er i tvivl om, hvilken drone du skal vælge, kan du også tage DJI’s dronetest, som hjælper dig med lettere at foretage det rigtige valg.


Kender du drone-lovgivningen?

lovgivningFår man anskaffet sig en drone, må man ikke bare sende den afsted uden videre. Der findes en klar lovgivning for, hvad man må og ikke må. Droner.dk og Trafikstyrelsen.dk forklarer her, hvordan lovgivningen for droneflyvning ser ud:

Dronetegn: Man skal have et dronetegn, hvis man ønsker at foretage hobbyflyvning. Det er gratis. Vejer dronen mindre end 250 gram, behøves dette dog ikke.

Dronebevis: Dronebevis og dronetegn er ikke det samme. Dronebevis skal man have, hvis man ønsker at foretage professionel flyvning, hvor lidt mere er tilladt. Påkrævede afstande vil ofte være kortere, hvis man har et dronebevis.

Forsikring: Man skal tegne en ansvarsforsikring, hvis man vil flyve med dronen på hobbyplan. Vil man foretage professionel flyvning, er det nødvendigt med en mere omfattende forsikring.

Registrering: Dronen skal registreres hos Trafikstyrelsen inden flyvning via Virk.dk.

Orientering: Inden hver flyvning skal man orientere sig om det aktuelle luftrum på Droneluftrum.dk for at undgå uheld og ulykker.

Afstand til bebyggelse: Flyver man tæt på byen, skal man holde mindst 50 meters horisontal afstand til bebyggelse. Det gælder både beboelse men også industriområder, havneområder, parker og campingpladser med mere. Det kan gøre det svært at finde muligheder for flyvning i de større byer. Ønsker man at kunne flyve tættere på bebyggelse, så skal man tage et dronebevis til professionel flyvning.

Afstand til lufthavne: Man må ikke flyve tættere på lufthavne end 5 kilometer. For militære lufthavne ligger afstanden på 8 kilometer. Med et dronebevis formindskes afstanden til 2 kilometer.

Afstand til menneskemængder: Hold 50 meters afstand til områder, hvor der færdes mange mennesker. Det er i orden at flyve tættere på, hvis personerne har givet tilladelse.

Afstand til offentlige veje: Der skal holdes 150 meters afstand til offentlige veje og jernbaner.

Afstand til skibe på vand: Der skal holdes 50 meters afstand til bemandede skibe på vandet.

Må ikke flyve ind til naboen: Man må ikke flyve ind over private områder, med mindre der er givet tilladelse.

Flyvehøjde: Dronen må maksimalt flyve 100 meter op i luften, så den ikke kan kollidere med fly.

Skal kunne se dronen: Dronen må ikke flyve ud af førerens synsfelt.

Natteflyvning: Hvis man flyver mellem solnedgang og solopgang, skal dronen være udstyret med lys, og den må kun lette og lande i områder, der er oplyst.

Du kan holde dig orienteret om de specifikke regler hos Droner.dk eller Trafikstyrelsen.dk.


Tips og tricks: Sådan får du de bedste billeder

DJI i skov

Privat droneflyvning handler i bund og grund om muligheden for at kunne foretage flotte og unikke optagelser. Baseret på ekspertviden fra Dji.com og Adorama.com guider vi her til, hvordan du får de bedste optagelser:

Perspektiv: Droner kan give et unikt overblik og specielle perspektiver, som kan udnyttes fotografisk. Anvend personer (med deres tilladelse), naturen og objekter som perspektiv og synsbedrag.

Symmetri og mønstre: Fra oven kan man finde spændende symmetri og mønstre, som ikke kan findes på jorden. Led især omkring parker eller pladser. Afgrænsede marker kan også give unik symmetri. Se desuden efter de abstrakte mønstre, som fra oven kan være rigtig flotte.

Skarpe linjer: Marker, veje eller stier giver flotte skarpe linjer og vinkler i billedet.

Panorama fra luften: Med en drone kan man fange fantastiske panoramaoptagelser, der ikke kan lade sig gøre fra jorden.

Farver: Led efter kontrasterne i naturens farver fra oven. Jo større jo bedre.

Komposition: Som med optagelser fra jorden så husk kompositionen, så indramning stadig bliver prioriteret.

Det nye selfie: Brug luftvinklen til at tage et nytænkende selfie. Overvej både din egen stilling og den ”baggrund”, du står på (grønt græs, blåt vand, grå cement med videre).

Skygger: Brug fantasien og fang optagelser af personer og objekters skygger. Man kan få nogle flotte silhuetter fra luften.

Tjek vejrudsigten: Husk at tjekke vejret, inden du tager afsted. Vejret påvirker både billedernes kvalitet og omgivelsernes udtryk og forfatning.

Prissammenligning af DJI Mavic Mini:

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
2.895,00 2.895,00 Læs mere
2.895,00 2.895,00 Læs mere
0,00 3.109,00 Læs mere

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🤩 Hvem har testet DJI Mavic Mini?

T3.com, Techradar.com, Expertreviews.co.uk, Digitalcameraworld.com, Engadget.com, Stuff.tv og Digitaltrends.com.

🤓 Hvordan er DJI Mavic Mini blevet testet?

DJI Mavic Mini er blevet vurderet ud fra dens tekniske specifikationer, batterilevetid, indbyggede funktioner, hastighed og brugervenlighed. Der er også lagt særlig vægt på kvaliteten af dronens optagelser, da dette må siges at være hovedformålet med en drone.

🤔 Hvad skal jeg overveje, når jeg køber en drone?

Når du vælger en drone, kan det være en god idé at starte med at fastlægge sit rådighedsbeløb. Som oftest får man det, man betaler for. Når du har fastlagt dette, og skal til at vælge en drone, anbefaler vi, du ser på dronens vægt/størrelse, rækkeviede, batterilevetid, kamera og indbyggede funktioner.


Andre relevante test og artikler 

Er du endnu ikke overbevist om, at en DJI Mavic Mini er det rette valg for dig, har vi her på Forbrugsguiden også en række andre artikler, der kunne være relevante for dig.

Ønsker du at skabe dig et mere varieret billede af, hvad markedet ellers har at byde på, kan med vores generelle DJI drone test skabe dig et overblik over de andre testvindende modeller fra den kinesiske tech-gigant.

Om du bruger din drone privat eller i virksomheds foretagende, kommer man ikke uden om, at optagelserne hurtigt kommer til at optage meget plads på din harddisk. Det kan derfor være værd at investere i en ekstern harddisk, samtidig med at man køber sin drone.

I den forbindelse kan du her i vores ekstern harddisk test og vores ekstern harddisk 1TB test se en lang række af markedets bedst anmeldte modeller. Du kan også læse vores store SSD harddisk test, hvor du finder en oversigt over eksperternes favoritter.

Måske er du også interesseret i at kunne få fede optagelser helt tæt på hvor actionen sker. Er dette tilfældet, kan vi også være behjælpelige med dette. Her kan du læse vores GoPro Hero 8 test, vores GoPro Hero 7 test, vores GoPro Hero 6 test og vores GoPro Hero 5 test.

Fælles for alle vores Go Pro tests er, at da kameraerne udkom, mente alle eksperterne, at dette var producentens hidtil bedste kamera. Dette vidner om et mærke der kontinuerligt producerer kvalitets kameraer og samtidigt løfter baren for, hvad der kan lade sig gøre.