Gæsteseng Guide – Find den gæsteseng der passer til dine behov

0

Denne artikel er en guide til forskellige former for gæstesenge. Her er både tale om forskellige typer af madrasser samt sovesofaer. Vi gennemgår produkterne et for et for at forbrugeren kan få et bedre overblik over, hvad der gør hver model til et godt køb.

I denne artikel findes:

🔸 Overblik over 12 forskellige madrasser/sovesofaer som vil være gode gæstesenge 
🔸 Information om hvorfor søvn er så vigtigt 
🔸 Guide til at få det bedste klima i soveværelset 
🔸 Viden om valg af madras 
🔸 Information omkring søvn og hvileposition 
🔸 Gode, generelle råd til en bedre søvn 


Saga Älv

Saga Alv - 140x200

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
4.995,00 Kr. 0,00 Kr. 4.995,00 Kr. Læs mere

 

Bemærk: Saga Älv boxmadrassen er i øjeblikket på tilbud hos forhandleren. Hvilket betyder at sengen er nedsat fra 13.995 kr. til 4.995 kr. – De andre størrelser i denne model er også nedsat.

Vil du forkæle dine gæster med en luksus gæsteseng? Så byder Saga Älv fra danske Nordic Dream på fantastisk komfort. Gæstesenge bliver ofte nedprioriteret, fordi de ikke bliver brugt så ofte, men Saga Älv kan for alvor byde gæster på en behagelig soveoplevelse. Den er udviklet med fokus på den bedste komfort med hele 7 komfortzoner, så dine gæster vågner friske og veludhvilede efter en nat i Saga Älv.

Fordele ved Saga Älv
🔵 Boxseng med ergonomiske pocketfjedre
🔵 Udviklet og produceret i Danmark
🔵 Med 7 individuelle komfortzoner
🔵 Flot nordisk design
🔵 15 års garanti på fjedre- og rammebrud

Dansk kvalitet med fokus på komfort

Nordic Dream bruger de bedste kvalitetsmaterialer til deres senge. Fageksperter udvikler sengene, mens dygtige håndværkere gør dem til virkelighed.

Saga Älv er en klassisk boxseng med indbyggede, ergonomiske pocketfjedre. Selve sengerammen er bygget i svensk fyrretræ, som er meget solidt og hårdført. Pocketfjedrene ligger i 2 lag og er fordelt i 7 individuelle komfortzoner, der giver din krop den helt rigtige støtte. De 7 zoner har forskellige fastheder hvilket betyder, at fx din nakke får et fastere underlag, mens området omkring skuldrene er blødere at ligge på. Skuldrene kan derfor slappe bedre af, når de hviler på madrassen, og rygsøjlen bliver trykaflastet og rettet ud, så den ligger plant. Det giver mulighed for bedre restitution, så dine gæster kan vågne friske og veludhvilede.

Älv topmadras – den mest prisvenlige model

Topmadrassen Älv er én af Nordic Dreams mest prisvenlige madrasser, men det betyder ikke, at der er gået på kompromis med kvaliteten. Topmadrassen har en og en højde på 6 cm og fås med et kraftigt betræk, der kan vaskes i maskinen ved 60 grader. Inde i selve madrassen kan du vælge mellem latex eller memory skum, alt efter, hvordan du ønsker at ligge, og hvilke behov din krop har i løbet af natten. Latex er et naturligt og meget åndbart materiale, som afleder varmen fra kroppen, når du sover. Det er derfor et oplagt valgt, hvis du kæmper med temperaturen under dynen. Memory-skum giver en mere eftergivende fornemmelse, og former sig efter din krop for maksimal komfort.

Saga Älv vs. markedet

Mange gæstesenge i denne oversigt er i den billige ende, men Saga Älv er et mere luksuriøst valg til gæsteværelset. Sengen er danskproduceret og fremstillet i udvalgte kvalitetsmaterialer. Du kan derfor regne med en særligt god kvalitet, hvis du vælger den lidt dyrere gæsteseng, Saga Älv.

Det smarte ved sengen fra Nordic Dream er, at den kommer i rigtig mange forskellige størrelser. Du kan derfor få en lille enkeltmandsseng på 80 x 200 cm til det mindre gæsteværelse, eller du kan vælge den store dobbeltseng på 180 x 200 cm, hvis du har pladsen.

Saga Älv fås i følgende størrelser:
🔴 80 x 200
🔴 90 x 200
🔴 90 x 210
🔴 120 x 200
🔴 140 x 200
🔴 160 x 200
🔴 180 x 200
🔴 180 x 210

https://vimeo.com/377325620

Puzzle Cubic

Puzzle Cubic

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
6.990,00 Kr. 0,00 Kr. 6.990,00 Kr. Læs mere

 

Er pladsen for trang til en klassisk gæsteseng? Så er der andre multifunktionelle løsninger, såsom den smarte sovesofa Puzzle Cubic fra Nordic Dream.

Sovesofaen er designet, så den fremstår helt ren og enkel uden for mange iøjnefaldende detaljer. Det er derfor ikke til at gætte, at Puzzle Cubic nemt kan forvandles fra en hyggelig sofa til en komfortabel gæsteseng. Noget der giver både ekstra siddepladser, men også gode muligheder for at have overnattende gæster, selv i det lille hjem.

Fordele ved Puzzle Cubic
🔵 Smart multifunktionel sovesofa
🔵 Flot og minimalistisk design
🔵 Kan indstilles til 3 forskellige positioner
🔵 Med boxmadras og springmadras for øget komfort
🔵 Liggemål på 115 x 200 cm

Udnyt pladsen optimalt

Det er let at få plads til den praktiske sovesofa, hvis du har brug for en kombineret sidde- og soveplads. Du kan bruge Puzzle Cubic i gæsteværelset, den lille opholdsstue eller sommerhuset, hvor pladsen skal udnyttes optimalt.

I hverdagen kan sovesofaen fungere som en almindelig, ekstra siddeplads. Der kan sidde 2 personer i den lille sofa, som har en behagelig siddehøjde på 38 cm.

Ryglænet kan indstilles til 3 forskellige positioner, hvis du vil sidde mere afslappet eller folde sofaen ud til en seng. Det nemt og hurtigt at folde sofaen ud med den smarte lukkemekanisme, der vipper ryglænet.

Ekstra god komfort med fjedre

Den klassiske sovesofa er ofte udstyret med en madras i skum, der ikke yder samme optimale komfort, som en seng med fjedre. Men hvorfor skal man ikke kunne sove mindst lige så godt på en sovesofa? Komforten er helt i top med Puzzle Cubic fra Nordic Dream, som består af et lag boxmadrasser med en springmadras øverst. Med Puzzle Cubic kan dine gæster sove bedre, fordi Excess Pocketfjedrene tilpasser sig kropsvægt og -bygning, så kroppen aflastes korrekt under søvnen.

Du kan med fordel tilkøbe en topmadras eller rullemadras til din sovesofa fra Nordic Dream. En ekstra madras vil øge komforten for dine overnattende gæster, men det vil også forhindre unødvendigt slid på tekstilbetrækket.

Puzzle Cubic vs. markedet

En sovesofa kan være et fantastisk valg som gæsteseng. Den kan nemlig opfylde andre funktioner end blot at være sengeplads til besøgende. I hverdagen kan sovesofaen Puzzle Cubic fra Nordic Dream bruges som en ganske almindelig sofa. Den fremstår enkel og med helt rene linjer, så den passer ind i den skandinaviske indretningsstil.

Når du har gæster til at overnatte, overrasker Puzzle Cubic med rigtig god komfort. Der er nemlig fjedre i madrasserne, så dine gæster får den bedste liggekomfort og den bedste søvn. 

Puzzle Cubic fås i følgende størrelser:
🔴 Mål: H76 x B200 x D89 cm
🔴 Liggemål: 115 x 200 cm

https://vimeo.com/481650430

Innovation Living Unfurl

Innovation Living Unfurl

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
Werenberg.dk 7.995,00 Kr. 0,00 Kr. 7.995,00 Kr. Læs mere

 

Denne sovesofa fra Innovation Living er lavet i et moderne dansk design, som passer godt ind på det klassiske gæsteværelse. Sovesofaen er særlig praktisk til gæsteværelset, da det kan bruges som en flot og komfortabel sofa, når der ikke er gæster på besøg. Når gæsterne skal overnatte, kan sovesofaen hurtigt laves om til en seng. På den måde har sovesofaen altså både en funktion, når der er gæster i huset, men den kan også bruges i hverdagen. 

10 cm. posefjedre

Sovesofaen fra Innovation Living er lavet med 10 cm. posefjedre, som sørger for at give god komfort i både sædet og ryggen. Posefjedre er en nyere og bedre type fjedre end Bonnell-fjedre, som skulle være ældre og billigere. Navnet posefjeder er kommet, fordi hver enkelt fjeder er syet ind i en pose. På den måde er du sikret den gode komfort. 

Sovesofaen kan desuden også indstilles i to forskellige positioner, så du kan finde den helt rette indstilling i ryggen. På den måde kan denne model nemt tilpasses til dig, når du bruger den som sofa. 

Dansk design

Denne model er lavet i et klassisk dansk design, som passer ind i ethvert moderne hjem. Sengen kommer i forskellige farver stof, så den lige nøjagtigt passer ind på dit gæsteværelse. På den måde kan sovesofaen altså fungere som en stilfuld sofa på gæsteværelset i hverdagen. Desuden kan sovesofaen også designes med flere forskellige farver af ben, så det passer til værelset. 

Det er en fin trekvartseng, som passer perfekt ind på gæsteværelset. Størrelsen er en mellemting mellem en enkeltmandsseng og en dobbeltseng. Den kan rumme op til to personer, uden at den fylder lige så meget som en dobbeltseng. Den er derfor særlig ideel på gæsteværelset, da det ofte er et lidt mindre rum. 

Innovation Living Unfurl vs. markedet

Sammenlignet med de andre gæstesenge i oversigten er denne sovesofa ideel til det lille gæsteværelse. De fleste senge i denne oversigt er enten enkeltmandssenge eller dobbeltsenge. Denne sovesofa fra Innovation Living er en trekvartseng, som passer godt til små rum, hvor man stadig ønsker plads til to overnattende gæster. Desuden kan dobbeltsengen stilfuldt laves om til en sofa, når den ikke er i brug til gæsterne. 

Fordele ved Innovation Living Unfurl
🔵 Kan både bruges som sofa og seng
🔵 Dansk design
🔵 Trekvartseng til overnattende gæster
🔵 Posefjedre giver en god komfort 

Innovation Living Unfurl fås i følgende størrelser:
🔴 117 x 200 udslået


Edda Fjäll

Edda Fjäll 180x200

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
7.495,00 Kr. 0,00 Kr. 7.495,00 Kr. Læs mere

Hvis dine gæster fortjener den bedste nattesøvn, så er en skøn seng fra Nordic Dream oplagt. Der er fokus på et gennemført, nordisk design og en komfort, der er helt i top. Edda Fjäll er en lækker kontinentalseng fra Nordic Dream, der vil glæde dine overnattende gæster mange år ud i fremtiden.

Fordele ved Edda Fjäll
🔵 Lækker kontinentalseng
🔵 Udviklet og produceret i Danmark af Nordic Dream
🔵 Dobbelt lag af pocketfjedre i madrasserne
🔵 5 komfortzoner
🔵 15 års garanti på ramme- og fjedrebrud

Klassisk kontinentalseng med fokus på komfort

Edda Fjäll er en klassisk kontinentalseng, der består af henholdsvis en boxmadras, en springmadras og øverst en topmadras. 

Boxmadrassen er lavet med en sengeramme i solidt, svensk fyrretræ. Det giver sengebunden en god stabilitet, så den står sikkert og fast. Indvendigt byder boxmadrassen på 2 lag af pocketfjedre, der også er indbygget i springmadrassen. Pocketfjedrene er inddelt i forskellige zoner, så de yder den helt rigtige støtte. I alt har Edda Fjäll 5 forskellige komfortzoner, der sørger for at støtte og trykaflaste bestemte dele af kroppen med tanke på vægtfordeling. 

Fjäll topmadras betræk i naturmateriale og med god ventilation

Fjäll er en luksus topmadras fra Nordic Dream, som måler 8 cm i højden. Betrækket indeholder bambusfibre, som er med til at give topmadrassen en ventilerende effekt og en naturlig fornemmelse, når du lægger dig ned. De lette fibre giver også madrassen et allergivenligt stempel.
Fjäll fra Nordic Dream har antibakterielle egenskaber, hvilket har den fordel, at bakterier og husstøvmider ikke kan leve materialet. Inde i selve topmadrassen kan du vælge en kerne af enten naturligt latex eller memory-skum, som tilpasser sig den underliggende madras og giver øget komfort. Du får altså en topmadras i særklasse, som er med til at give dig den absolut bedste nattesøvn. 

Edda Fjäll vs. markedet

Hvis pladsen er trang i dit gæsteværelse, så er Edda Fjäll måske en lidt for stor mundfuld. Modellen fås i størrelserne 140 x 200, 160 x 200 og 180 x 200 cm. Du skal derfor have pladsen til en halvandenmandsseng eller dobbeltseng, hvis Edda Fjäll skal være din nye gæsteseng. Du får til gengæld en gæsteseng fra Nordic Dream, som du selv vil nyde at sove i ved lejlighed. Sengen er nemlig udstyret med ekstra god komfort i form af hele 7 komfortzoner, så kroppen støttes ergonomisk korrekt under søvnen.

Med en gæsteseng i denne kvalitet kan du uden bekymringer have overnattende gæster og være sikker på, at de får en god søvn og vågner op friske og veludhvilede. Du investerer i dine gæsters søvn og velvære, hvis du vælger en lækker model som Edda Fjäll.

Edda Fjäll fås i følgende størrelser:
🔴 140 x 200 cm
🔴 160 x 200 cm
🔴 180 x 200 cm

https://vimeo.com/374665327

Krone springmadras

Krone springmadras

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.395,00 Kr. 0,00 Kr. 3.395,00 Kr. Læs mere

 

Denne Krone springmadras er produceret i Danmark, og den er derfor lavet i en god kvalitet. Denne madras er særlig egnet til dig, der gerne vil give dine gæster den bedst mulige komfort, når de overnatter i dit hjem. Madrassen er lavet med 5 komfortzoner, så den overnattende gæst kommer til at ligge ekstra godt.   

Fokus på komfort

Denne springmadras fra Krone har komforten i top. Den er designet med 5 komfortzoner, som sørger for, at hver kropsdel ligger komfortabelt. Komfortzoner er inddelt efter hårdhed, fordi de forskellige kropsdele har brug for forskellige hårdheder i madrassen. Hoften har for eksempel ofte brug for mere hårdhed end skulderen. På den måde er madrassen delt ind i forskellige zoner, som sørger for, at kroppen ligger mest optimalt i sengen. 

Madrassen er desuden lavet med op til 504 stk. posefjedre per kvadratmeter. Hver eneste fjeder er altså forsigtigt syet ind i en pose for at give den bedst mulige komfort. Madrassen er også polstret i kvalitetsskum, som bidrager til den unikke sovekomfort. Desuden er madrassen temperaturregulerende, så de overnattende gæster får den mest optimale søvn.   

Tilpas madrassen til gæsteværelset

Madrassen findes i forskellige fastheder, så den kan tilpasses til dine gæster for den mest optimale liggekomfort. Det er muligt at vælge mellem medium, fast eller ekstra fast. Det anbefales, at en person, der vejer mindre end 75 kg., vælger en seng med medium fasthed. En person, der vejer mellem 75 og 95 kg., anbefales at vælge en seng med en større fasthed. Personer over 95 kg. anbefales at vælge en seng med ekstra fasthed. Du kan derfor vælge den fasthed, der passer bedt til dine gæster.

Udover fastheden er det også vigtigt at vælge en madras, som passer til gæsteværelset. Denne springmadras måler 90 cm. i bredden og 200 cm. i længden. Det er derfor en enkeltmandsseng, der nemt kan være på det lille gæsteværelse.    

Krone vs. Markedet

Denne springmadras fra Krone adskiller sig særligt fra markedet, da den har en helt unik sovekomfort. Madrassen er temperaturregulerende, så gæsterne får optimal søvn, når de overnatter. Desuden sørger komfortzonerne for at give en god liggekomfort, når gæsterne lægger sig til rette i sengen. Denne gæsteseng passer derfor særligt godt til dig, der gerne vil sørge for, at gæsterne får den bedst mulige søvn, når de overnatter hos dig.  

Fordele ved Krone
🔵 5 komfortzoner
🔵 Dansk produceret
🔵 Kvalitetsskum i polstringen
🔵 Vælg mellem forskellige typer af fasthed


Innovation Living Frej

Innovation Living Frej

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
Werenberg.dk 9.485,00 Kr. 0,00 Kr. 9.485,00 Kr. Læs mere

 

Denne sovesofa passer særligt godt til dig, der ønsker en elegant og brugervenlig sofa, som samtidig kan bruges til gæsterne, når de skal overnatte. Denne sovesofa kan nemt justeres, så den omdannes til en seng. Desuden kan den bruges som en elegant sofa, når der ikke er gæster på besøg. Den skandinavisk-designede sofa passer altså godt ind på det moderne gæsteværelse. 

Sovesofa med splitback

Denne sovesofa fra danske Innovation er lavet i et brugervenligt design, som gør, at den både er praktisk og elegant i brug. Sovesofaen er lavet med en splitback, hvilket betyder, at ryglænet er opdelt i to. Dette gør, at sovesofaen kan justeres, så ryglænet passer til de personer, som sidder i sofaen. Det kan være, at der er en person, som har brug for et mere tilbagelænet ryglæn. Sovesofaen kan nemt justeres, så den passer til dem, der sidder i den. 

Ryglænet kan også lægges helt ned i den ene side, hvis du ønsker at bruge sovesofaen som en chaiselong. Hvis du får gæster på besøg, kan ryglænet lægges helt ned, så sovesofaen kan bruges som en seng. Denne sovesofa egner sig altså også særligt godt til gæsteværelset, da den hurtigt kan indstilles.    

Et stilrent design

Denne sovesofa er lavet af det danske firma Innovation Living. Madrassen er derfor håndsyet i Danmark, hvilket sikrer den gode kvalitet. De stilrene armlæn er lavet i træ, hvilket giver et elegant og skandinavisk udtryk til sovesofaen. Desuden findes sovesofaen i forskellige farver, og du kan derfor finde den farve, som passer perfekt ind på gæsteværelset.  

Sofaen har en ideel størrelse til gæsteværelset, hvor du ønsker plads til 2 personer. Sengen er mindre end en dobbeltseng, men der er stadig plads til 2 overnattende gæster. 

Desuden er madrassen lavet med posefjedre, så den gode komfort er sikret, når gæsterne kommer og overnatter. 

Innovation Living Frej vs. markedet

Denne gæsteseng adskiller sig særligt fra markedet, da den er designet med en splitback. Dette gør, at sovesofaen er meget fleksibel, så den passer til dine og dine gæsters behov. Den kan altså indstilles og bruges som en sofa, chaiselong eller seng. Desuden er den designet i en elegant og minimalistisk stil, så den passer ind i det moderne hjem. 

Fordele ved Innovation Living Frej
🔵 Splitback giver mange justeringsmuligheder
🔵 Vælg mellem forskellige farver
🔵 Dansk design
🔵 Brug både som sofa og seng

Innovation Living Frej findes i følgende størrelser:
🔴 115 x 200 cm


Krone Box NU

Krone Box NU

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
8.995,00 Kr. 0,00 Kr. 8.995,00 Kr. Læs mere

 

Denne gæsteseng er dansk produceret, og du er derfor sikker på at få en seng af god kvalitet. Boksmadrassen fra Krone er lavet med komfortzoner, så gæsterne ligger behageligt, når de skal overnatte på gæsteværelset. Desuden er der mulighed for at tilpasse boksmadrassen med ben, fasthed og topmadras, så den passer godt til de overnattende gæster. 

Boksmadras med god komfort

Denne boksmadras fra Krone er designet med 5 forskellige komfortzoner, så dine gæster får den bedste komfort under nattesøvnen. De 5 komfortzoner giver forskellige fastheder i madrassen, så det passer til den enkelte kropsdel, når den rammer madrassen. Det sørger altså for, at gæsterne får en god liggekomfort i gæstesengen. 

Boksmadrassen er lavet med posefjedre i det øverste lag, hvor hver fjeder er syet ind i hver sin pose. Det bidrager til en god komfort og optimal søvn. Madrassen er desuden polstret med polyetherskum af god kvalitet, så gæsterne kan få fornyet energi, inden turen går hjem dagen efter.   

Tilpas sengen til gæsteværelset

Boksmadrassen findes i tre forskellige fastheder: Medium, fast eller ekstra fast. Personer, der vejer op til 75 kg., anbefales at bruge en seng med medium fasthed. Personer, der vejer mellem 75 og 95 kg., anbefales at bruge en seng, der er fast. Personer, der vejer over 95 kg., anbefales at bruge en seng med ekstra fasthed. Du kan altså vælge den fasthed, der passer bedst til dine overnattende gæster. 

Det er desuden også muligt at vælge mellem en topmadras med latex eller memoryfoam. En topmadras med memoryfoam tilpasser sig hurtigt til kroppen og giver en liggekomfort, der passer til den enkelte. På den anden side har latex en høj åndbarhed, og desuden giver den mange naturlige støttepunkter. Topmadrassen er også lavet med et vaskbart betræk, så den nemt og enkelt kan vaskes.

Krone Box vs. markedet

Denne boksmadras adskiller sig særligt fra andre gæstesenge, da det er muligt at vælge forskellige typer af fasthed, topmadras og ben til boksmadrassen. På den måde kan du tilpasse sengen, så den passer til gæsteværelset og gæsterne. Du sikrer altså, at gæsterne får den bedst mulige liggekomfort, når de kommer og besøger dig.  

Fordele ved Krone Box
🔵 5 komfortzoner
🔵 Vælg selv fastheden
🔵 Vælg mellem forskellige topmadrasser

Krone Box findes i følgende størrelser:
🔴 90 x 200 cm
🔴 Totalhøjde med 19 cm ben: 45 cm


Modi Sovesofa

Modi Sovesofa

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
Sengesegmentet.dk 2.499,95 Kr. 0,00 Kr. 2.499,95 Kr. Læs mere

 

Denne sovesofa fra Modi er meget praktisk, og den passer derfor godt til gæsteværelset. Den har alle de gode funktioner, som en sovesofa skal have. Den kan bruges som sofa i hverdagene, mens den hurtigt kan foldes ud, så det bliver til en seng. På den måde kan du hurtigt redde op på gæsteværelset, hvis du får gæster på besøg, som kommer langvejs fra. 

En praktisk sovesofa

Sovesofaen fra Modi er meget praktisk, da den både kan bruges som sofa og seng. Desuden er sovesofaen udnyttet fuldt ud, da der er opbevaringsplads under sovesofaen. Dette er meget praktisk, da du kan opbevare sengesæt til gæsterne under sengen. På den måde fylder det ikke i et andet skab. Det er også muligt at opbevare ting, som der ellers ikke er plads til andre steder i hjemmet.

Sovesofaen er også designet i en flot og neutral grå farve. Den passer derfor godt ind i ethvert hjem, uanset om du er til stærke farver eller mere rolige nuancer. Selve sovesofaen er betrukket med polyester, mens benene er lavet af birk. Det er derfor en stilfuld sovesofa, som passer godt ind på gæsteværelset.   

Sovesofa til gæsteværelset

Denne sovesofa måler 204 cm. i længden, 85 cm. i bredden og 81 cm. i højden. Det er derfor en god gæsteseng til gæsteværelset, hvor den overnattende gæst kan lade op til en ny dag. Når sengen ikke skal bruges af gæsterne, kan den foldes sammen til en sofa, hvor der er plads til gode samtaler og hyggelige stunder. 

Det kan altså være ideelt med en sovesofa til gæsteværelset, fordi den har flere funktioner. På den måde kan værelset også bruges, når der ikke er gæster på besøg. Det er altså ikke bare en madras, som kun bliver fundet frem, når gæsterne bliver og overnatter. Sovesofaen kan rent faktisk også bruges på hverdage, hvor der er brug for hyggelige snakke.  

Modi vs. markedet

Denne sovesofa fra Modi adskiller sig særligt fra markedet, fordi den er designet med ekstra opbevaringsplads. Dette er smart, da gæsteværelset ikke altid bliver brugt. Med denne opbevaringsmulighed kan du nemt opbevare ting i gæsteværelset, uden at tingene kommer til at rode på værelset. Sovesofaen er altså et praktisk møbel, der kan stå på gæsteværelset, og samtidig passer den grå sovesofa godt ind på de fleste værelser.  

Fordele ved Modi
🔵 Ekstra opbevaringsplads
🔵 Sofa og seng i ét møbel
🔵 Gratis sæt med ben medfølger

Modi kommer i følgende størrelser:
🔴 204 (L) x 85 (B) x 81 (H) cm


Zeal Sovesofa

zeal sovesofa

Når det kommer til gæstesenge, vil mange måske have sovesofaen i baghovedet. Den kan både benyttes som alternativ sofa til daglig eller på børneværelset. Sovesofaer har dog et lidt dårligt ry for at være ukomfortable at sove på. Den nye generation af sovesofaer gør op med denne antagelse, og modeller som Zeal Sovesofa beviser, at en sovesofa sagtens både kan være stilfuld og komfortabel.

Flot design

Zeal Sovesofa er produceret af den danske fabrikant Innovation, som generelt har et stort fokus på enkle og stilrene møbler i skandinavisk stil. Dette er også tilfældet med Zeal Sovesofa, der kommer i flere, neutrale farver, som vil passe ind i selv et klassisk-indrettet hjem. Zeal Sovesofa gør ikke for meget væsen af sig, og man kan slet ikke se, at her er tale om en sovesofa, når den ikke er slået ud.

Lille model

Zeal Sovesofa hører til de små sovesofaer og er en af de mindste på markedet. Den fylder kun 70 centimeter i bredden og vil således være et godt valg, hvis man ikke har så meget plads og ønsker at udnytte den mindre plads fuldt ud. Modellen er designet med skrå armlæn, som blot slås ned, når man skal omdanne modellen fra sofa til seng. Her er desuden tale om en forholdsvis billig sovesofa som et ekstra fordel.

Pocketfjedre for bedre støtte

Zeal Sovesofa er således ikke blot en model, der er halvt seng og halvt sofa. Modellen er skabt i kvalitetsmaterialer, og det tæller også indmaden i selve madrassen. Madrassen er nemlig (ligesom de moderne senge) udstyret med små pocketfjedre, som former sig efter kroppen og giver god støtte. Fjedrene tilpasser sig efter den individuelle krop og giver de bedste vilkår for en god nattesøvn. 

Fordele ved Zeal Sovesofa 
🔵 Flot sovesofa i minimalistisk stil
🔵 Lille model
🔵 Let at slå ud
🔵 God pris
🔵 Model med pocketfjedre for bedre liggekomfort

🔴 Zeal – Lys grå


Karup Buckle-Up Foldemadras

Karup Buckle-Up Foldemadras

Hvis man ikke ønsker en permanent seng som gæsteseng, som skal blive stående hele tiden, så kan man også overveje en madras, som kan foldes sammen og pakkes væk. Det er især fordelagtigt, hvis man ikke har så meget plads i hjemmet. Derfor kan man blandt andet overveje en moderne foldemadras, som også kan benyttes til andre formål.

Foldemadras som smart løsning

Karup Buckle-Up Foldemadras vil være et godt og smart valg, hvis man ønsker en simpel løsning som gæsteseng. Modellen er nemlig multifunktionel, idet det tykke og komfortable lag gør, at denne model er ideel, hvis man ønsker at sidde på gulvet men samtidig ønsker støtte og blødhed. Karup Buckle-Up Foldemadras kommer i en neutral, rolig farve, som ikke gør meget væsen af sig. Her er tale om en madras i enkeltmandsstørrelse.

Model med remme og spænder

Karup Buckle-Up Foldemadras - foldetKarup Buckle-Up Foldemadras er en form for nyfortolkning af foldemadrassen. Denne foldemadras kommer derfor med to holdbare remme, som man spænder ud eller ind, når man konverterer denne model fra siddeplads til seng eller omvendt. Når man ønsker at anvende Karup Buckle-Up Foldemadras som seng, så folder man blot sædehynden ud, hvorefter spænderne løsnes og endelig placeres futonerne oven på hinanden. Karup Buckle-Up Foldemadras er på mange måder luksusudgaven inden for foldemadrasser, hvilket derfor også kan ses på prisen.

Tykke futoner

Karup Buckle-Up Foldemadras fungerer god som gæsteseng, idet futonerne på Karup Buckle-Up Foldemadras er både tykkere og bredere end normalt. Hver af dem består af en blanding af uld, bomuld og polyester, og selve kernen er fremstillet i kvalitetsskum. Derfor vil man få en god hvilekomfort, således at man ikke føler, at man ligger tæt på jorden. Futonerne yder behagelig støtte til kroppen, således at komfortniveauet er højt.

Fordele ved Karup Buckle-Up Foldemadras 
🔵 Smart og simpel løsning
🔵 Pæn farve
🔵 God til flere formål
🔵 Model med spænder
🔵 Tyk og komfortabel madras

Se priser på Karup Buckle-Up foldemadras her


Karup Roller Foldemadras

Karup Roller Foldemadras

Karup Roller Foldemadras er en af de mere simple foldemadrasser på markedet, hvilket også giver en god pris. Her er tale om en madras i enkeltmandsstørrelse, og hvis man ønsker en prisvenlig løsning som gæsteseng, men som stadig yder god liggekomfort til gæsten, så vil Karup Roller Foldemadras være et godt valg.

Funktionelt valg

En simpel foldemadras som Karup Roller Foldemadras behøver ikke kun nødvendigvis være en gæsteseng, som kun sjældent hives frem. I mange moderne hjem, hvor den eklektiske stil dyrkes, vil der ofte blive om-dekoreret, og her kan Karup Roller Foldemadras hurtigt få en plads. Har man gæster, og har man ikke sofaplads nok, vil Karup Roller Foldemadras også kunne udgøre en god siddeplads i stuen – eller på børneværelset, når de små spiller elektroniske spil på skærmen.

Fleksibilitet er nøgleordet

Karup Roller Foldemadras - foldetKarup Roller Foldemadras’ nøgleord er fleksibilitet, for modellen er meget let at flytte rundt på. Modellen minder lidt om en traditionel liggestol, men med bedre komfort, og så er den utrolig let at danne om til en seng. Med kun få anstrengelser konverteres Karup Roller Foldemadras nemlig til en seng, hvor de bløde og støttende futoner udgør et godt underlag for en god hvile. Futonerne er designet med omtanke for komforten, således at man kan ligge godt på dem hele natten.

God løsning i afslappet stil

Karup Roller Foldemadras emmer af afslappethed, hvor der ikke gås meget højt op i design. Når det er sagt, så er Karup Roller Foldemadras meget neutral i designet i en pæn, enkel farve, men med flotte farvede knapper som en ungdommelig kontrast, og hertil kommer justerbare siddestropper, så modellen kan justeres efter behov.

Fordele ved Karup Roller Foldemadras 
🔵 Simpel og prisvenlig foldemadras
🔵 Kan anvendes hvis der mangler siddeplads
🔵 Fleksibel model
🔵 Kan hurtigt omdannes til komfortabel seng
🔵 Passer godt til en afslappende stil


Karup Wrap Foldemadras

Karup Wrap Foldemadras

Karup Wrap Foldemadras er endnu en af foldemadrasserne på markedet, men denne model har både et fornuftigt prisleje, og så er den meget komfortabel. Her er tale om en madras i enkeltmandsstørrelse, og Karup Wrap Foldemadras yder god støtte til kroppen, uanset hvordan man vælger at benytte sig af modellen.

God til ungdomsværelset

Er man på udkig efter et billigt alternativ til en klassisk gæsteseng og samtidig har et hjem, hvor ungdommeligheden dyrkes, så vil Karup Wrap Foldemadras være et rigtig godt valg. Modellen vil især passe godt ind på ungdomsværelset, hvor der måske ikke er så mange møbler. Når der så kommer gæster, og de unge ønsker at spille spil eller se film, så vil Karup Wrap Foldemadras være et godt sted at placere sig.

Let at flytte rundt på

Karup Wrap Foldemadras er således en meget fleksibel løsning, som ikke fylder så meget. Modellen er let at flytte rundt på, således at den også kan anvendes i andre rum, hvis man ønsker det, og ydermere er her tale om en pæn model i et neutralt design.

God støtte

Karup Wrap Foldemadras - foldetKarup Wrap Foldemadras kan let omdannes fra et sted, hvor man sidder, til en komfortabel seng. Modellen er udstyret med en stor pølle med en god mængde fyld, som giver god støtte til ryggen. Når man ønsker at anvende Karup Wrap Foldemadras som seng, så ydes den samme støtte til kroppen, og eftersom her er tale om en tyk model, så vil de forskellige trykpunkter på kroppen alle blive tilgodeset her.

Fordele ved Karup Wrap Foldemadras 
🔵 Kan benyttes på flere måder
🔵 Især fordelagtig til det ungdommelige hjem
🔵 Let at flytte rundt på
🔵 Pølle med meget fyld
🔵 Yder god støtte til ryggen


Hvorfor er god søvn så vigtigt? 💤

god søvn

En søvnløs nat eller to skader ikke det store, men selv en enkelt nat med dårlig søvn kan få en til at føle sig træt, uoplagt, irriteret og mindre fokuseret. Det er fordi, at kroppen og hjernen bruger søvnen til at genoprette ubalancer og skabe harmoni i kroppen.

Dårlig søvn kan gøre dig syg

Illustreret Videnskab skriver, at kroppen meget hurtigt bliver påvirket af søvnløse nætter, hvor man ligger og vender og drejer sig uden at kunne finde ro. Hvis dette står på over en længere periode, så kan den dårlige søvn faktisk gøre dig syg. Søvn er nemlig vigtigt for immunforsvaret og dets styrke i kroppen, og et svagt immunforsvar kan gøre menneskekroppen mere modtagelig over for sygdomme.

Både Illustreret Videnskab samt Vidensråd for Forebyggelse skriver om sammenhæng mellem sygdomme og dårlig søvn. På daglig basis kan et forringet immunforsvar gøre, at vi lettere får småsygdomme som forkølelse eller influenza, men på længere sigt kæder forskerne dårlig søvn sammen med både en øget risiko for at udvikle hjertesygdomme, fedme, diabetes og depression samt forhøjet blodtryk og stressniveau. Forskning viser, at en dårlig søvnkvalitet eller manglende søvn også kan føre til udviklingen af demenssygdomme som Alzheimers.

Man lærer, mens man sover

søvnNår man falder i søvn, så starter hjernen med at bearbejde dagens indryk, og her vurderes det, hvilket indtryk der skal lagres (hvis man for eksempel har lært noget nyt), og hvilke der skal sorteres fra. Dårlig søvn kan dermed forringe indlæringsevnen, for hvis man ikke sover tilstrækkeligt, så hænger den nye viden ikke fast.

I den forbindelse har forskere lavet et forsøg med mus, som kan overføres til menneskehjernen. Dette forsøg viste, at visse områder i hjernen genaktiveres, når man sover den dybe søvn. Her er blandt andet tale om de områder, der har med indlæring at gøre. I forsøget med musene blev de vækket, inden de nåede ned i den dybe søvn, og det medførte, at de havde svært ved at huske, hvad de havde lært dagen inden.

Søvnen renser hjernen

Når man sover, så fungerer hjernen også som et slags rensningsanlæg. Denne proces er meget vigtig, og den foregår ved, at bestemte salte skyller hjernen igennem. Herved genoplades den, mens alle affaldsstoffer og ophobninger renses ud. Det gør hjernen klar til at vågne op til en ny dag med nye indtryk og nye affaldsstoffer.

Forskere har undersøgt saltenes virkning, og de har fundet ud af, at hvis hjernen ikke renses ordenligt, så øges risikoen for at udvikle især Alzheimers. Også depressionsfremmende stoffer kan forblive i hjernen og skabe depression, hvis de ikke fjernes under søvnen.

Herudover har søvnen også den funktion, at hjernen her reparerer småskader og fornyer cellerne – alt sammen opgaver som er vigtige for at opretholde en velfungerende krop.


Guide: Få det bedste klima i soveværelset 

Forskere fra Vidensråd for Forebyggelse har også undersøgt forskellige forhold, der påvirker søvnen. Her kommer de frem til, at især tre er meget vigtige: Lys, temperatur og støj.

Lys

Som udgangspunkt fremmer det søvnen, hvis man holder soveværelset mørkt. Lys påvirker kroppen på forskellige måder og er med til at signalere til kroppen, om den bør være vågen eller sove. Dagslys får dermed kroppen til være vågen, mens mørke gør, at kroppen tror, at den skal sove. Det er blandt andet en af grundene til, at det er så svært at finde ind i en ny døgnrytme, når man flyver langt væk på ferie, hvor der er byttet om på nat og dag.

Lys i soveværelseEt mørkt soveværelse signalerer til kroppen, at det er på tide at sove, men det kan være svært om sommeren, hvor det bliver lyst allerede ved 3-tiden om natten. Mennesker er alle forskellige, og nogle er mere lys-sensitive end andre. Hører du til dem, der har svært ved at sove, når det er lyst, så kunne en mulig løsning være et mørklægningsgardin eller måske blot en sovemaske.

Vær især også opmærksom på at lys fra computerskærmen har samme effekt på kroppen som dagslys. Derfor bør man ikke sidde med computeren sent om aftenen, idet lyset fra skærmen kan gøre det svært at sove: Det kunstige lys manipulerer nemlig med kroppen og sætter gang i processer, der får mængden af stoffet melatonin i kroppen til at falde. Dette stof er et naturligt søvnstof, som findes i kroppen, og hvis koncentrationen af det falder, så oplever man en øget følelse af vågenhed samt en højere hjerterytme. Kroppens temperatur stiger også, når den udsættes for dette kunstige lys, og en høj temperatur får også kroppen til at tro, at det er dag og dermed ikke sengetid. 

Temperatur

Som tommelfingerregel så bør soveværelset hverken være for varmt eller koldt. Den ideelle temperatur ligger i gennemsnit på 18-21 grader, men alle er forskellige, så det kan være, at man foretrækker det lidt anderledes.

Man skal bare være opmærksom på, at en for kold temperatur i soveværelset kan medføre en nedkøling af kroppen, hvorved immunforsvaret kan blive svækket. Er der for varmt, vil man ofte have svært ved at falde i søvn, idet en høj temperatur som nævnt får kroppen til at tro, at det er dag.

temperatur

Som årstiderne skifter, kan man få problemer med både varme og kulde. Man kan regulere varme med varmeapparater, dyner og tøj således, at man kan sove med en sommerdyne eller lagen om sommeren samt iføre sig tyndere nattøj og slukke helt for varmen.

Når det er vinter, kan man skrue lidt op for varmen og sove med en tyk dyne og tykkere nattøj.

Et godt indeklima i soveværelset indebærer også en god luft, så derfor er det vigtigt at lufte godt ud – gerne flere gange om dagen. Det forebygger også husstøvmideallergi – husk dog at hvis man er pollenallergiker, så bør man kun lufte ud om morgenen eller aftenen.

Støj

støjStøj kan også være en søvn-hæmmende faktor. Det anbefales, at man ikke sover et sted, hvor lydniveauet overstiger 30 dB, men det kan være svært, hvis man bor i en større by eller ud til et trafikeret område.

Støj kan gøre, at man vågner tit, hvilket ødelægger nattesøvnen, og hvis man har problemer med støjen, så kan man blandt andet få specialisolerende vinduer, som kan afhjælpe problemet. Som en lettere løsning kan man også sove med ørepropper.


Vælg madras med omhu 🛏 

En madras er ikke bare en madras. Der findes forskellige typer af madrasser, som alle går ind og støtter kroppen på forskellige måder. Der findes også rigtig mange forskellige madras-kombinationer på markedet. Blandt andet har især kontinental-sengen været populær de seneste år. Du kan med fordel læse Forbrugsguidens artikel om kontinentalsenge for en komplet guide samt information omkring de bedste kontinentalsenge på markedet.

Kontinentalsengen

Kontinentalsengen består af tre lag – en boksmadras, en springmadras og en topmadras. Nederst ligger boksmadrassen, så springmadrassen og øverst topmadrassen. Alle disse tre lag bidrager til en øget komfort for forbrugeren, og derfor bør man også afprøve alle lag inden køb.

Boksmadrassen

senses lux boksmadrassenDe moderne boksmadrasser er ikke længere kun en hård bund, der udgør fundamentet for springmadrassen. Mange boksmadrasser har deres eget komfortniveau med både pocketfjedre og komfortzoner. Pocketfjedre er små fjedre, som hver især former sig efter den individuelle krop og følger kroppens bevægelser og konturer under søvnen. Eftersom her er tale om mange små fjedre, så kan de alle give en unik støtte til kroppen og på mange områder endda. Komfortzoner er zoner i madrassen, hvor der skal ydes en bestemt type støtte – det kan være til nakken og skuldrene eller lænden og benene, og alle disse zoner yder en specifik støtte, som er specialdesignet til hvert kropsområde.

Hvis man ønsker yderligere information omkring boksmadrasser, så man kan med fordel læse Forbrugsguidens artikel om boksmadrasser. Denne artikel byder også på en guide til de bedste boksmadrasser på markedet.

Springmadrassen

signatur springmadrassenSpringmadrassen er det andet lag i kontinentalsengen, og mange sover også på en springmadras alene. Springmadrassen er meget vigtig for komforten, og man skal altid afprøve den inden køb. Man skal særligt være opmærksom på ikke at vælge en for blød springmadras, da det kan give rygproblemer, hvis springmadrassen indtager en hængekøje-facon under søvnen. En for blød springmadras kan derudover også give problemer med både vejrtrækning og blodomløb. En for hård springmadras vil til gengæld ofte ikke yde nok støtte til kroppen, hvorved man ofte vil opleve at have ondt i især ryg, led og sider, når man vågner om morgenen.

Gå gerne efter en springmadras med pocketfjedre og komfortzoner – gerne minimum 250 fjedre per kvadratmeter og fem komfortzoner. Vejer man over 90 kilo, anbefales det at købe en springmadras med multipocketfjedre.

Hvis du ønsker at vide mere om springmadrasser og finde en guide til de bedste modeller på markedet, så kan du med fordel læse Forbrugsguidens artikel om springmadrasser.

Topmadrassen

mayan-green-cloud_topmadrasDet øverste lag i kontinentalsengen er topmadrassen. Topmadrassen har flere vigtige formål. Ud over også at yde støtte til kroppen er topmadrassen med til at sikre det klima, man ønsker i sengen. Materialet er vigtigt her, og hvis man foretrækker at sove varmt, bør man vælge en topmadras af enten skumgummi eller purskum. Modsat bør man vælge en topmadras med en kerne af latex, hvis man foretrækker et køligere klima.

Man kan også overveje at investere i en ny topmadras, hvis ens seng trænger til nyt liv, eller måske hvis man har en sovesofa. Så giver topmadrassen lidt ekstra komfort, når man skal sove.

Husk desuden at ens vægt er en afgørende faktor for, hvor fast madrassen skal være. Jo mere man vejer, desto større fasthed skal man gå efter. Og læg også gerne mærke til at hvis man som par køber en dobbeltseng, så er det langtfra sikkert, at begge skal have samme type madrasser.


Din liggeposition er ikke ligegyldig 💤

Når det kommer til, hvordan man ligger i sengen om natten, så er ens hvileposition faktisk ikke ligegyldig – det påvirker nemlig helbredet på flere punkter. Man kan opleve dagligdagsgener som hovedpine og ondt i ryg eller nakke, hvis man ligger forkert, men på længere sigt kan en forkert hvileposition føre til mere alvorlige problemer.

Sov helst på siden

Sov på sidenGrundlæggende findes der fire liggepositioner: ryggen, maven, højre side og venstre side. De forskere, der har undersøgt søvnkvalitet, er mere eller mindre enige om, at det er sundest at sove på siden. For det første giver denne position en god støtte til hoved og nakke, hvilket kan føre til færre spændinger. Rygsøjlen og nakken holdes desuden udstrakte – husk dog den høje hovedpude for den bedste støtte.

I den mere alvorlige afdeling bringer Today.com en artikel, hvor forskere har fundet ud af, at ved hvilepositionen på siden gives hjernen de bedste vilkår for at kunne eliminere specifikke peptider, som på længere sigt kan være med til at nedbryde hjernen og eventuelt resultere i Alzheimers. Hertil kommer, at man også udskiller flest affaldsstoffer, når man sover på siden ifølge forskere fra University of New York.

Ok at sove på ryggen

sov på ryggenDer er både fordele og ulemper ved at sove på ryggen. Denne hvileposition sikrer på den positive side en rigtig god støtte til kroppen, hvor man ligger på et stort areal af kroppens flade. Rygsøjle, led, skuldre og nakke skånes, men husk dog at vælge en lav hovedpude for at sikre den mest optimale vinkel.

Desværre er der også nogle sundhedsrisici forbundet med at sove på ryggen. Forskere har fundet ud af, at denne hvileposition kan medføre en øget risiko for at begynde at snorke og måske endda udvikle søvnapnø. Søvnapnø er en tilstand, hvor luftvejene lukkes via slappe muskler i svælget eller en forstørret drøbel. Det medfører, at man ikke trækker vejret i længere perioder, og det kan i værste tilfælde føre til skader på hjernen. Lider man i forvejen af søvnapnø, bør man især undgå at sove på ryggen.

Problemer med nakken ved hvileposition på maven

sov på mavenEksperterne er enige om, at man så vidt muligt bør undgå at sove på maven – med mindre man selvfølgelig trives med denne position. At sove på maven er godt for fordøjelsen, men kan give en del gener – især problemer med nakken, som udsættes for en stor belastning. Også ryggen mangler god støtte.


Gode råd til god søvn 😴 

Gode rådDet kan være problematisk at få en god nats søvn fra tid til anden. Her bringer vi nogle generelle gode råd, som man kan benytte sig af, hvis man oplever søvnproblemer.

Otte timers søvn: Det anbefales stadig at få omkring otte timers søvn hver dag – det er dog kun en generel vejledning, for nogle oplever at have brug for flere eller færre timer.

Faste sengetider: Gå så vidt muligt i seng på samme tid hver dag – og stå også op på samme tid. Det kan være svært i weekenderne, men kroppen vil takke dig, for den foretrækker en fast rytme og skema for ikke at blive forvirret.

Mørkt soveværelse: Lys påvirker krop og hjerne, og man sover bedst, når det er mørkt. Oprethold den naturlige døgnrytme, og sørg for at gøre soveværelset så mørkt som muligt.

Pas på computerens lys: Kunstigt lys fra for eksempel computerskærme manipulerer med hjernen og gør den vågen i stedet for træt. Drop derfor skærmen et par timer inden sengetid.

Den rigtige temperatur: Den ideelle soveværelsestemperatur ligger gennemsnitsligt mellem 18-21 grader.

Luft ud: Luft gerne ud morgen og aften. Det sikrer et godt indeklima i soveværelset samt forebygger allergi.

Hvileposition på siden: Hvilepositionen på siden er både bedst for helbred, krop og hjerne.

Vælg den rigtig madras: Vælg omhyggeligt madras og afprøv den først. Den skal hverken være for blød eller hård, og så skal den støtte kroppen.

Motion: Motion gør kroppen naturligt træt, men dyrk ikke motion umiddelbart inden sengetid. Det vil blot medføre, at kroppen vågner helt op.

Drop fed mad og kaffe: Mad og kaffe giver kroppen ny energi, som gør kroppen mere vågen. Det gælder også alkohol. Kaffe virker opkvikkende på kroppen, idet der findes meget koffein i kaffen.

Ro i sindet: Et stresset sind kan ikke finde ro. Oplever man problemer med stress og øget vågenhed, så kan man dyrke yoga, mindfulness eller lignende inden sengetid.

Gør kroppen klar til sengetid: Er man lysvågen, kan man ikke falde i søvn. Forsøg derfor at dysse kroppen lidt ned: Man kan for eksempel læse avisen eller en bog eller tage et varmt bad, som også har en beroligende effekt. Men lad computer, tv og mobiltelefon være.


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🤩 Hvilke gæstesenge anbefales?

Vi anbefaler blandt andet Venus Boksmadras, Jupiter Boksmadras, Latex AEGIS Skummadras, Venus Springmadras og mange flere.

🧐 Hvilken fasthed skal min seng have?

Det er anbefalet, at hvis du vejer under 75 kilo, skal du vælge en seng med medium fasthed. Det sikre, at madrassen giver tilstrækkeligt efter, så du ikke ligger for hårdt. Vejer du mellem 75 – 95 kilo, er den faste madras ofte et bedre valg. Vejer du over 95 kilo, er det også en fast madras, du skal se efter. Men her kan det dog være værd at gå efter en model med ekstra mange fjedre for den bedst mulige støtte.

🤔 Hvor mange timers søvn er optimalt?

Det er anbefalet, at voksne får mellem 7-9 timers søvn hver nat. Selvom man ikke umildbart kan se det, arbejder hjernen imens vi sover. Gennem hele natten gennemgår kroppen den samme søvncyklus 4 til 5 gange. Hver cyklus varer 90 – 120 minutter og består af 4 søvnstadier, der alle er vitale for vores gøren i de vågne timer.

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Her kan du skrive en kommentar til artiklen

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse