Vi er partnerfinansieret. Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores partnere. Artiklen er derfor sponsoreret. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Bemærk, artiklens årstal er, hvornår artiklen er opdateret, og ikke nødvendigvis et udtryk for, hvornår produkterne er testet. Læs mere

Garmin Fenix 5S test-guide: Her er eksperternes vurdering

Senest opdateret den Vi er partnerfinansieret. Sponsoreret indhold.

Forbrugsguiden.dk er finansieret af vores partnere, og artiklerne anses dermed som sponsoreret indhold.

0

Denne artikel handler om løbeuret Fenix 5S fra Garmin, og i denne artikel kan du få et overblik over, hvad forskellige eksperter mener om modellen.

Artiklen er bygget op således, at der først vil være en kort introduktion til Garmin Fenix 5S pulsuret, og derefter vil 7 forskellige ekspertkilders anmeldelser af modellen blive refereret. Her ser vi nærmere på, hvad der fungerer godt og knap så godt ved Garmin Fenix 5S. De 7 ekspertkilder inkluderer teknologisiderne/magasinerne Wired.com, Wareable.com, Arstechnica.com, M3.se, Theverge.com, Tek.no og Computerbild.de.

Herefter gennemgår vi yderligere et alternativt løbeur fra Garmin kaldet Vivoactive 3.

Denne Garmin Fenix 5S Test indeholder:
🔸 Gennemgang af Garmin Fenix 5S 
🔸 Gennemgang af 7 ekspertkilders vurderinger af Garmin Fenix 5S 
🔸 Gennemgang af en alternativ model 
🔸 Viden om hvordan man bliver en bedre løber 
🔸 Information omkring kilder samt link til videre læsning

Bemærk venligst at Forbrugsguiden ikke selv tester produkterne, men vi samler derimod resultaterne af uvildige tests, så forbrugeren nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.


Garmin Fenix 5S: Introduktion og information

Garmin Fenix 5S

Garmin Fenix 5S er et stilfuldt ur, der er designet således, at man både kan bære det under sport og i dagligdagen. Garmin Fenix 5S ligner nemlig ikke de klassiske og lidt klodsede løbeure, men her er i stedet tale om et flot, enkelt og elegant design med en neutral urrem med en rund urskive. Skiven kommer i en mørk og neutral farve, og her findes et normalt ur, så man også kan benytte modellen som armbåndsur. Her er også tale om et meget let ur, som ikke tynger ned på armen, for Garmin Fenix 5S vejer kun 67 gram.

Kommer i Garmin Fenix 5-serien

Garmin Fenix 5S er et af 3 ure i Garmin Fenix 5-serien, og denne model er en af de nyeste topmodeller fra Garmin. Fenix 5-serien består af 5S, 5 og 5X, og Garmin Fenix 5S er den mindste variant i serien. Uret kommer med flere gode funktioner, og først og fremmest så måler dette ur pulsen ved håndleddet via en optisk pulsmåler, der findes på bagsiden af modellen. Hvis man ønsker at følge sin puls hele tiden, så er dette muligt med en såkaldt 24/7-måling, hvor både puls, stress, søvn og aktivitet måles konstant.

Ur til mange formål

Garmin Fenix 5S er designet til at være mere end blot et pulsur, og derfor kommer uret med mange forskellige muligheder for målinger. Man kan nemlig både anvende uret til løb, gang, cykling, svømning, triatlon, roning, SUP, klatring, skisport og vandring, og det betyder, at denne model vil have appel til mange typer af sportsudøvere. Garmin Fenix 5S kommer også med en smart GPS-funktion, som øger brugen af uret yderligere, og GPS’en fungerer ved hurtigt at kunne danne sig et overblik over den nuværende position.

Garmin Fenix 5S beggeLang batterilevetid

Garmin Fenix 5S er designet til at blive brugt udenfor og ofte langt væk fra øvrig elektronik, og derfor er uret designet til at have en lang batterilevetid. Hvis man ikke anvender GPS’en, så kan uret holde op til 216 timer – hvilket svarer til over en uge. Hvis man anvender GPS, så må man påregne at dette tærer på batteriet, og med GPS’en tændt er batterilevetiden da også kun på 14 timer, hvilket dog heller ikke er lidt. Hvis man er ved at løbe tør for strøm med GPS’en tændt, så findes der yderligere en batteribesparingsfunktion, som gør, at batteriet kan leve længere, da GPS-signalet så sendes med længere tidsintervaller.

Højteknologisk løbeur

Garmin Fenix 5S er desuden et meget moderne ur, som er spækket med den nyeste teknologi. Det betyder, at man kan hente den tilhørende app til modellen, men også andre apps. Det betyder også, at man kan personliggøre Garmin Fenix 5S mere, og man kan endda også designe sin egen urskive, hvis man ønsker et individuelt præg. Man kan desuden parre det med sin telefon via Bluetooth, hvorefter man også kan læse sms-beskeder direkte på uret. 

Garmin Fenix 5S: Specifikationer
Urets størrelse: 42 x 42 x 14,5 millimeter (L x B x H)
Vægt: 67 gram
Displayets opløsning: 218 x 218 pixels
Vandtæt: Ja, ned til 10 meter
Med GPS: Ja
Med pulsmåler: Ja, i håndleddet
Med kaloriemåler: Ja
Med stopur: Ja
Med skridttæller: Ja
Med registrering af søvn: Ja
Intervaller: Tid og distance
Måling ved cykling: Kan tilkøbes
Måling ved svømning: Ja
Batterilevetid: Op til 14 timer med GPS
Batterilevetid: Op til 216 timer uden GPS
Bluetooth: Ja
Wi-Fi: Nej

Prissammenligning af Garmin Fenix 5S


Eksperternes vurdering af Garmin Fenix 5S

Vi vil i dette afsnit gå 7 forskellige eksperters anmeldelser og vurderinger af Garmin Fenix 5S igennem og se på, hvilke fordele og ulemper ved modellen som eksperterne fremhæver.

Wired.com

wired-magazine
Vurdering: 9 ud af 10 stjerner 

Teknologimagasinet Wired.com giver Garmin Fenix 5S en meget høj score på 9 ud af 10. Dette begrundes med, at det er et yderst velfungerende løbeur, som anmelderne efter testen ikke har lyst til at tage af igen. Uret er nemlig for det første meget komfortabelt at bære, og så har det en rigtig høj robusthed. Når det kommer til brugervenlighed, så er modellen også i top, for eksperterne vurderer, at modellen er meget let at anvende.

Nøjagtig men dyr

Wired.com kommenterer også, at Garmin Fenix 5S har en meget nøjagtig navigation, og det samme gælder pulsmåleren. Man kan have modellen på meget længe, inden det løber tør for batteri, hvilket også er et stort plus. Det har dog også et par minusser ifølge Wired.com, og de går mest på prisen, som de synes er meget høj.

Wired.com er et amerikansk magasin, der fokuserer på it, tele, kommunikation, data og teknik. Dette inkluderer også udførsel af forskellige tests, som her af Garmin Fenix 5S. Du kan læse hele testen her

Her kan du se en præsentationsvideo af Garmin Fenix serien. Videoen er produceret af Garmin: 


Wareable.com

wareable logo
Vurdering: 4,5 ud af 5 stjerner 

Teknologisiden Wareable.com giver Garmin Fenix 5S en klar topscore, og forklarer, at denne model er den bedste variant i Fenix 5-serien. Uret kan foretage rigtig mange målinger, og det er imponerende, hvor meget det kan – selv for professionelle. Designet på modellen fremhæves også, da eksperterne synes, modellen er rigtig flot.

Garmin Fenix 5S bag fraDybe analyser

Wareable.com forklarer yderligere, at en af de store fordele ved Garmin Fenix 5S er modellens evne til at foretage meget dybe analyser af de målinger, som den har registreret. Dette giver en meget professionel følelse. Wareable.com har dog også et par kritikpunkter angående Garmin Fenix 5S, og her forklarer de, at de synes, at modellen er meget dyr, og så fungerer Garmin Connect app’en ikke helt optimalt.

Wareable.com er online webside, der skriver nyheder, artikler, guides og tests af forskellige teknologiske produkter, som man kan bære på kroppen. Du kan læse hele testen her.


Arstechnica.com

Arstechnica
Vurdering: God men dyr 

Teknologisiden Arstechnica.com har testet Garmin Fenix 5S og giver denne model et stempel som anbefalelsesværdig til forbrugerne. Dette begrundes med, at eksperterne synes, at uret først og fremmest har et meget attraktivt design, som kan passe til alle typer og størrelser af håndled. Herudover kommenteres det også, det har en lang batterilevetid, hvilket er et stort plus.

Mange muligheder

Arstechnica.com forklarer desuden, at Garmin Fenix 5S kommer med en meget lang række af muligheder for at kunne registrere og måle aktiviteter, og hertil kommer, at modellen har en rigtig god navigation. På minussiden hæfter eksperterne sig dog ved, at Garmin Fenix 5S er meget dyrt at anskaffe sig, og så ønsker de sig forbedringer angående apps.

Arstechnica.com er en hjemmeside med fokus på nyheder og debat inden for emnerne teknologi, videnskab, politik og kultur. Du kan læse hele testen her

Her kan du se en præsentationsvideo af Garmin Fenix 5S. Videoen er produceret af Garmin: 


M3.se

m3
Vurdering: 1,5 ud af 5 stjerner 

Den svenske teknologiside M3.com er ikke lige så begejstrede for Garmin Fenix 5S, som de fleste andre eksperter er. Der findes dog, i de svenske eksperters øjne, et par positive kvaliteter ved uret, og det går på, at det er godt, at uret et vandtæt, og så kommer det med en lang batterilevetid.

Garmin Fenix 5S gpsManglende brugervenlighed

Noget af det, som M3.se slår hårdest ned på angående Garmin Fenix 5S, er brugervenligheden – eller manglen på sammen. M3.se mener nemlig, at det er et af de mindst brugervenlige løbeure, som de har set, og så synes de også, at uret er langt fra så slankt som forventet. Eksperterne forklarer, at de faktisk har utrolig svært ved at forstå uret, og så er det svært at finde rundt i knapperne.

M3.se er en svensk side med fokus på tests af forskellige elektroniske produkter. Du kan læse hele testen her.


Theverge.com

the_verge
Vurdering: Editor’s Choice award  

Teknologisiden Theverge.com giver Garmin Fenix 5S stempet som Editor’s Choice, da de synes, at her er tale om et rigtig velfungerende løbeur, som især anbefales til den type forbruger, der ønsker et løbeur med et stærkt fokus på fitness. I så fald er dette årets bedste løbeur. Som en bonus så er Garmin Fenix 5S sluppet af med det udseende, som prægede de ældre Garmin-modeller, og det er Theverge.com meget glade for – Uret er nu slankt og let og med et pænt design.

Ur med mange typer af målinger

Theverge.com forklarer yderligere, at Garmin Fenix 5S er spækket med sensorer, som stort set kan måle alle aktiviteter, som fantasien kan komme på. Dog er eksperterne ikke helt så begejstrede for prisen på modellen, som de synes er meget høj, og de havde foretrukket et mere moderne og teknisk touchscreen-display frem for et LCD-display. Der findes som nævnt virkelig mange muligheder i dette ur, og eksperterne vurderer, at selv den mest seriøse sportsudøver kun vil få anvendt en brøkdel af alle funktionerne.

Theverge.com er en amerikansk teknologiwebside, der både skriver om nyheder inden for teknologiens verden, men også inden for videnskab, kunst og kultur. Du kan læse hele testen her

Her kan du se en video om, hvordan du kommer i gang med at bruge dit Garmin Fenix 5S sportsur. Videoen er produceret af Garmin: 


Tek.no

tek.no
Vurdering: 9 ud af 10 stjerner

Den norske teknologiside Tek.no har testet Garmin Fenix 5S sammen med de andre modeller i Fenix 5S-serien, og de er meget begejstrede for modellen. De kalder Garmin Fenix 5S for træningsuret, der kan alt og lidt til, og de forklarer, at Fenix-modellerne er nogle af de mest funktionsrige og avancerede løbeure på markedet. De roser også modellerne for at komme i forskellige størrelser, og her er Garmin Fenix 5S det mindste.

Garmin Fenix 5S klarAvanceret med dyrt

Tek.no vurderer alle Fenix-varianterne sammen, og på den negative side er det især prisen, som bemærkes – Garmin Fenix 5S er dog en smule billigere end Fenix 5, men her er stadig tale om et dyrt ur. Men hvis man er villig til at betale prisen, så vurderer Tek.no, at man får et virkelig godt og avanceret løbeur, og der, hvor uret især brillerer, er, når det kommer til de avancerede værktøjer inden for sport og træning.

Tek.no er en norsk teknologiside, der løbende afprøver nye, elektroniske produkter enten alene i solotests eller med flere produkter ad gangen. Du kan læse hele testen her.


Computerbild.de

computerbild
Vurdering: Sportsur i luksusklassen 

Den tyske computerside Computerbild.de kalder Garmin Fenix 5S for et sportsur i luksusklassen og er dermed rigtig begejstrede for modellen. De tyske eksperter forklarer, at uret kommer i et virkelig flot design, som gør, at det ikke ser klodset og grimt ud – ej heller på personer med smalle håndled. Som en stor bonus så bemærkes det også, at denne model er vandtæt, og så er det smart med muligheden for smartphone-notifikationer.

Alsidigt ur

Computerbild.de giver også Garmin Fenix 5S en god anmeldelse, da de synes, at her er tale om et løbeur, der kan registrere og måle rigtig mange former for aktiviteter og sport, hvilket gør uret meget alsidigt. På den negative front bemærker de tyske eksperter dog, at det er et noget dyrt ur, og så mener de, at den tilhørende Garmin Connect app er noget forvirrende.

Computerbild.de er en tysk webside med fokus på computere og teknologi. Du kan læse hele testen her

Her kan du se en videoanmeldelse af Garmin Fenix 5S uret. Videoen er produceret af youtube kanalen DesFit, der anmelder fitness og sports tech:


Alternativ model til Garmin Fenix 5S

I det ovenstående har vi gennemgået løbeuret Gamin Fenix 5S og set nærmere på, hvad eksperterne mener om modellen. I dette afsnit vil vi gennemgå en alternativ model, nemlig Garmin Vivoactive 3. Vi bringer først lidt information omkring denne model, og herefter gennemgår vi i kortere træk, hvad eksperterne mener modellen.


Garmin Vivoactive 3

✅ 5 stjerner ud af 5 hos testsiden Expertreviews.co.uk
✅ 4 stjerner ud af 5 hos teknologisiden Techradar.com
✅ 4 stjerner ud af 5 hos teknologisiden Wareable.com
✅ 3 stjerner ud af 5 hos teknologisiden Digitaltrends.com
✅ 4 stjerner ud af 6 hos mobilwebsiden Mobilsiden.dk

garmin-vivoactive-3-løbeur

.
Modellen Garmin Vivoactive 3 er blevet afprøvet, vurderet og anmeldt af 5 forskellige ekspertilder, som inkluderer både teknologisiderne Techradar.com, Wareable.com og Digitaltrends.com, samt den danske mobilwebside Mobilsiden.dk og den britiske testside Expertreviews.co.uk. Alle eksperterne er begejstrede for Garmin Vivoactive 3, og det kommer til udtryk ved, at modellen får rigtig gode karakterer, der ligger i toppen af skalaen.

Kan benyttes til hverdag og til sport

Garmin Vivoactive 3 kommer i et flot design, som er skabt til at kunne blive båret både til træning og om dagen. Uret ligner nemlig ikke de klassiske og lidt klodsede løbeure, men er stilfuldt og simpelt i designet. Det er faktisk også meningen, at man skal bære Garmin Vivoactive 3 både om dagen og om natten, hvis man vil have flest mulige informationer omkring sin puls, stress, søvn og aktivitet. Man skal blot bære uret rundt om håndleddet, hvor pulsmåleren også sidder. Uret er skabt til at være en form for assistent inden for helbredstjek, der måler og holder øje med forbrugerens sundhed – hvis man for eksempel er for stresset, så kan uret fortælle en om dette.

Kan måle mange aktiviteter

Garmin Vivoactive 3 er designet med en stor og overskuelig urskive samt med en behagelig rem af silikone, som giver en god komfort til håndleddet. Skærmen er let at aflæse, og for ikke at blive ødelagt under lidt vildere aktiviteter, så er den beskyttet af det såkaldte Corning Gorilla Glas, som er meget robust.

Hvis man ønsker at kunne tilpasse sit ur udseendemæssigt til personlige præferencer, så kan man også ændre på urskiven.

garmin-vivoactive-3-smartwatch

Garmin Vivoactive 3 er i brug et alsidigt ur, og det kan foretage mange forskellige målinger. Ud over pulsmåling har modellen en aktivitets-måler samt en indbygget GPS. Uret kan måle rigtig mange typer af aktiviteter, og det inkluderer både gang, vandring, løb, cykling, svømning, yoga, roning og skisport.

Herudover er Garmin Vivoactive 3 også et moderne løbeur, der kommer med Bluetooth. Man kan også downloade den tilhørende Garmin Connect app, hvor man kan få et endnu bedre overblik over sin træning og aktiviteter.

Uret kører desuden på batteri, og hvis man anvender modellen med GPS’en tændt, så findes der 13 timers batterilevetid. Hvis man ikke benytter GPS’en, så kan uret holde langt længere – helt op til en uge.

Flot og alsidigt løbeur, ifølge eksperterne

Garmin Vivoactive 3 er blevet testet af 5 ekspertpaneler, som alle er begejstrede for modellen. Blandt andet skriver Expertreviews.co.uk, at her er tale om et meget velfungerende og alsidigt løbeur, som de dog synes er både lidt dyrt og ikke så pænt.

Til gengæld er de begejstrede for modellens meget lette vægt, og at man kan overvåge pulsen hele døgnet, og også batterilevetiden imponerer.

Digitaltrends.com forklarer i deres anmeldelse, at de synes, at her er tale om et meget velfungerende løbeur, der dog også har et par minusser. Det går især på, at eksperterne mener, at det kan være svært at lægge mærke til de notifikationer, som kommer ind på uret, plus at vibrationsalarmerne er meget svage, men ellers findes her god valuta for pengene.

Modellen tilbyder Garmin Pay som et af de få Garmin løbeure, og det begejstrer også Digitaltrends.com.

Techradar.com er især glade for, at Garmin Vivoactive 3 har så pænt et udseende, at det både kan bæres til hverdag og til sport, og de synes, det er rigtig stilfuldt men samtidig neutralt. De hæfter sig også ved, at uret har en rigtig god GPS samt giver en meget præcis pulsmåling, og så findes der mange muligheder for forskellige målinger. 

Nøgleoplysninger – Garmin Vivoactive 3
🔴 Urets størrelse: 43,4 x 43,4 x 11,7 millimeter (L x B x H)
🔴 Vægt: 43 gram
🔴 Displayets opløsning: 240 x 240 pixels
🔴 Vandtæt: Ja, ned til 3 meter
🔴 Med GPS: Ja
🔴 Med pulsmåler: Ja, i håndleddet
🔴 Med kaloriemåler: Ja
🔴 Med stopur: Ja
🔴 Med skridttæller: Ja
🔴 Med registrering af søvn: Ja
🔴 Intervaller: Tid og distance
🔴 Måling ved cykling: Kan tilkøbes
🔴 Måling ved svømning: Ja, i bassin
🔴 Batterilevetid: Op til 13 timer med GPS
🔴 Batterilevetid: Op til 168 timer uden GPS
🔴 Bluetooth: Ja
🔴 Wi-Fi: Nej

Udvalgte fordele ved Garmin Vivoactive 3:
Flot og robust løbeur
Med ekstra stærkt glas
Kan fungere som en slags sundhedsassistent
Kan måle mange typer af aktivitet
Kan kommunikere med den tilhørende Garmin Connect app

Her kan du se en præsentationsvideo af Garmin Vivoactive 3. Videoen er produceret af Garmin: 

https://www.youtube.com/watch?v=jNAX7ox-h_k

I denne video, udarbejdet af Garmin, bliver du guidet til, hvordan du får mest ud af dit nye Garmin Vivoactive 3 sportsur: 


Sådan bliver du bedre til at løbe hurtigt

gode råd til løb

Som løber kan det være frustrerende at opleve, at man aldrig kan løbe hurtigere, end man kunne på sidste løbetur. Man kan dog træne sin krop til at kunne få den til at løbe hurtigere. Baseret på artikler fra Runnersworld.com og Greatist.com guider vi til, hvordan man kan opnå dette:

Start blidt ud: Hvis man lige er begyndt at løbe, så skal man starte roligt ud, og god tålmodighed er nøglen. Start med at løbe flade ruter, og hvis det er muligt, så vælg en af de gammeldags løbebaner på et stadion.

Intervaltræning: Hvis man ønsker at kunne forbedre sin kondi og få kroppen til at blive i stand til at løbe hurtigere, så skal den presses. Dette gøres bedst ved intervaltræning, hvor man skifter mellem høj og lav intensitet under løbeturen.

Sprint: Man bliver bedre til at accelerere, når man sprinter. Man skal dog ikke sprinte hele tiden, men blot en gang imellem under løbeturen. Start med en kort sprintdistance på for eksempel 10 meter og øg gradvist, som du bliver bedre. En øvet løber kan sprinte op til 200 meter.

TerrænløbTerrænløb: Når man har vænnet sig til de flade løberuter, så kan man give sig i kast med løb i kuperet terræn. Når man løber skiftevis op og ned ad bakker, så forbedrer man styrken i både ben og lunger. Foretag tog ikke terrænløb hver dag – men gerne en gang om ugen.

Kombinér med løbebånd: Vejr og vind kan drille, hvis man er udendørs løber. Kombinér med fordel løb i naturen med et løbebånd. Et løbebånd kan nemlig også hæve og sænke både tempo samt niveau, så man både kan foretage intervaltræning og få følelsen af at løbe op ad bakke og ned igen.

God påklædning: Find det løbetøj, der passer bedst til dig. Husk også at vælge lette løbesko, som giver en hurtigere bevægelse hos fødderne.

Vejrtræning: Husk at trække vejret i en god og stabil rytme under løbeturen, så kroppen kan få ny ilt ned i lungerne.

sjipningKombinér med andre former for motion: Hvis man vil blive en bedre løber, kan man med fordel kombinere løb med andre motionsformer. Det kan for eksempel være sjipning, som gør fødderne hurtigere og styrketræning, som gør musklerne større. Mere muskelmasse gør, at man kan løbe længere og hurtigere. Glem heller ikke yoga, som kan give kroppen en bedre smidighed og fleksibilitet.

Husk at strække ud: Man vil opleve, at musklerne efter træningen bliver mindre ømme, hvis man husker at strække ud.

Husk mad og drikke: Hvis man planlægger en længere og krævende løbetur, så skal depoterne lades op inden, og det er vigtigt at medbringe vand på turen. Spis dog helst ikke lige inden løbeturen.


Spis og drik rigtigt i forbindelse med løbeturen

Kost & motion

Hvis man vil blive en bedre løber og i det hele taget få en mere positiv løbeoplevelse, så er det vigtigt at spise og drikke rigtigt. Baseret på artikler fra Bbcgoodfood.com og Runnersworld.com guider vi her til, hvordan du bedst gør:

Spis ikkeSpis ikke lige inden løbeturen: Hver krop reagerer forskelligt på indtagelse af føde i forhold til træning, men som udgangspunkt bør man ikke spise lige inden, man skal løbe. Kroppen skal have tid til at fordøje maden, så hvis du har spist et helt måltid, så bør du faktisk vente mindst 2 timer, før du tager løbeskoene på.

Hvis der er tale om et mindre måltid, så behøver man kun vente en halv times tid. Mange løber om morgenen og har måske ikke tid til at vente 2 timer med at løbe – i så fald bør man nøjes med at spise knækbrød, frugt eller en energibar, for det er vigtigt ikke at løbe på tom mave, for så er der ingen energi at tære på.

Undgå fibre og fedt: Man bør helst ikke spise fødevarer, der er rige på hverken fibre, fedt eller krydderi inden løbeturen, ligesom man også bør undgå kaffe og alkohol.

Spis efter type af intensitet: Hvis man skal ud på en rask gåtur eller en let løbetur, så bør man indtage føde, der er rig på protein. Hvis man derimod skal ud på en mere krævende løbetur, så bør man i stedet indtage føde med et højt antal af kulhydrater.

drik vandHusk vand: Vand er vigtigt for kroppen, også når du løber. Uden vand vil kroppen hurtigere gå ned. Vandet har mange nyttige funktioner, for det både regulerer kropstemperaturen, fjerner affaldsstoffer og reparerer beskadigede celler, og så kræver et godt velbefindende desuden en god og stabil væskebalance.

Spis efter løbeturen: Man bør indtage proteiner, når løbeturen er slut – for eksempel en proteinbar. Det reparerer eventuelle skader i musklerne og gør dem hurtigere klar til at løbe igen.

Sådan bør kosten se ud: Det er ikke kun vigtigt at spise rigtigt i forbindelse med løbeturen, hvis man vil se forbedrede resultater på løbeturen. Man bør også spise og drikke rigtigt resten af dagen, og her anbefaler eksperterne, at 55 procent af det daglige indtag skal komme fra kulhydrater, 25 procent fra protein og 20 procent fra fedt. Husk også at drikke et par liter vand om dagen.


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🤩 Hvem har testet Garmin Fenix 5S?

Wired.com, Wareable.com, Arstechnica.com, M3.se, Theverge.com, Tek.no og Computerbild.de.

🤓 Hvordan er Garmin Fenix 5S blevet testet?

Garmin Fenix 5S er blevet vurderet ud fra hvor præcise dens aktivitetsmålinger er. Ydermere er det blevet bedømt på sin brugervenlighed, batterilevetid og indbyggede funktioner, samt dets potentiale som smartwatch.

🤔 Hvordan vælger man den rigtige model?

Det kan være en fordel at starte med at definere, hvilke features der er vigtigst for dig. De fleste modeller kommer med features så som pulsmåler og kaloriemåler. Overvejer du en model der også kan bruges som smartwatch, er det en god idé at undersøge skærmens kvalitet lidt nærmere. Ydermere kan batterilevetiden er værd at undersøge.


Anvendte kilder samt links

Du kan finde links og information omkring de ekspertkilder, der har anmeldt Garmin Fenix 5S længere oppe i denne artikel, under hver af de respektive anmeldelser af uret. 

Digitaltrends.com 🇺🇸
Digitaltrends.com er en amerikansk teknologi-side, hvis hovedformål er at guide og navigere forbrugerne gennem den digitale verden. Digitaltrends.com skriver både om nyheder, guides, artikler og laver videoer til formålet, plus de tester forskellige elektroniske forbrugerprodukter som fjernsyn, computere, telefoner med mere. Her har Digitaltrends.com testet Garmin Vivoactive 3.


Expertreviews.co.uk 🇬🇧 
Expertreviews.co.uk er en britisk testside, som hovedsagelig tester elektroniske produkter, som den almindelige forbruger har brug for i hjemmet. Der er hovedfokus på fjernsyn, computere og mobiltelefoner og dertil også køkkenprodukter. Her kan du læse Expertreviews.co.uk’s anmeldelse af Garmin Vivoactive 3.


Mobilsiden.dk 🇩🇰 
Mobilsiden.dk er en dansk online webside, som både skriver om alt til mobiltelefonen, men der er også fokus på andre mobile enheder som for eksempel løbeure. Her har Mobilsiden.dk testet Garmin Vivoactive 3. Du kan læse hele testen her.


Techradar.com 🇺🇸 
Techradar.com er en international teknologi-webside, som beskæftiger sig med udviklingen i den teknologiske verden. Techradar.com skriver om nyheder, trends, guides og tests af forskellige elektroniske produkter. Her kan du læse hele deres test af Garmin Vivoactive 3.


Wareable.com 🇺🇸 
Wareable.com er en online webside, der skriver nyheder, artikler, guides og tests af forskellige teknologiske produkter, som man kan bære på kroppen. Det inkluderer blandt andet puls- og løbesure samt andre teknologiske armbåndsprodukter. Her har Wareable.com testet Garmin Vivoactive 3. Læs den fulde anmeldelse her.


Andre alternative artikler

Hos Forbrugsguiden kan du finde mere information om sportsure i vores test af Garmin pulsure, eller i vores Garmin Smartwatch test, hvor en lang række af Garmins ure bliver gennemgået. Disse artikler kunne være relevante, hvis du stadigvæk er i tvivl om, hvilket ur der er det rette for dig.

Du kan også læse vores generelle løbeurs test, hvor testvindere fra forskellige producenter bliver anmeldt. I denne test gennemgår vi en lang række af markedets mest anmelderroste løbeure. En lignede artikel er vores pulsur test, hvor du finder en række anmeldelser af markedets bedste pulsure.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme