Garmin Forerunner 735XT Test – Her er eksperternes vurdering

Senest opdateret den 0

I denne artikel får du et overblik over fitness-uret Garmin Forerunner 735XT fra mærket Garmin.

Denne model er blevet anmeldt og vurderet af forskellige eksperter, fra medier såsom Wareable.com, Trustedreviews.com, Dcrainmaker.com, PcMag.com og Techradar.com. Alle magasinerne har haft uret til test, og giver et overblik over urets fordele og ulemper heriblandt urets design, betjening, funktioner og brugervenlighed.

Vi gennemgår de forskellige eksperttests for at hjælpe dig med at få et bedre overblik over Garmin Forerunner 735XT i forhold til, hvad du skal være opmærksom på, og om uret vil være egnet til dine behov og præferencer.

I denne Garmin Forerunner 735XT test får du:
🔸 Introduktion til Garmin Forerunner 735XT
🔸 Gennemgang af eksperttests
🔸 Prissammenligning af Garmin Forerunner 735XT 
🔸 Alternativer løbeure
🔸 Guide til hvordan du bliver en bedre løber
🔸 Konklusion af Garmin Forerunner 735XT

Vær opmærksom på at Forbrugsguiden ikke selv har testet Garmin Forerunner 735XT. Denne artikel er baseret på andre ekspertkilders tests, hvor vi herefter har samlet resultaterne. På denne måde kan du nemt og hurtigt få et overblik over fitness-urets funktioner og specifikationer.


Introduktion til Garmin Forerunner 735XT 

I første afsnit ser vi nærmere på urets funktioner. Efter gennemgangen af funktioner, ser vi nærmere på hvordan eksperterne bedømmer uret.

Garmin Forerunner 735XT 

Avanceret GPS-multisportsur 

Garmin Forerunner 735XT er et mindre GPS-multisportur med en holdbar og komfortabel rem, der kan bruges under aktivitet eller i hverdagen. Med Garmin Forerunner 735XT er der mulighed for at følge med i data, der har med aktivitet og sport at gøre. Atleter er specielt glade for dette fitness-ur, da der er mulighed for at holde sig opdateret og få detaljerede data ved både træning og konkurrencer.

Dette ur fungerer også som en aktivitetstracker, der både registrerer kalorier, antal skridt og søvn. Man kan derfor sammenligne resultater fra dagen, ugen eller måneden før, hvis man husker at gemme dem. Dette kan gøres i Garmin Connect, hvor der er mulighed for at gemme, planlægge og dele alle sine aktiviteter.

Forerunner 735XT er perfekt egnet til både løb, cykling, svømning, vandring, styrketræning samt mange andre sportsgrene, da den indbyggede aktivitetsprofil giver en mulighed for nemt og hurtigt at ændre aktivitet, hvor uret tilpasser sig herefter.

Pulsteknologi og Strava Live Segments 

Garmin Forerunner 735XT pulsDenne model er det første fitness-ur med Elevate-pulsteknologi fra Garmin. Pulsen bliver målt via håndleddet, hvorfor man ikke behøver at tage en brystrem på under hverken cykling eller løb. Der er mulighed for at holde øje med sin pulszone eller hjerteslag pr. minut.

Derudover er uret også kompatibelt med funktionen Strava Live Segments. Under aktivitet bliver Strava cykel- og løbesegmenter automatisk synkroniseret, hvor der er mulighed for at se ens præstation i forhold til ens personlige rekord med mere.

Live Track, Connect og ekstra funktioner 

Der er ingen grund til at tage telefonen med under aktivitet, da man med Garmin Connect kan få smart-notifikationer, urskiver, uploads samt live tracking.

Live Track gør det muligt for andre mennesker at spore ens position på løbe- eller cykelturen. Hvis man sørger for at aktivere ’automatisk start’, vil Live Track automatisk begynde at registrere ens position.

Garmin Forerunner 735XT registrerer ens aktivitet hele dagen. Men uret har også et væld af ekstra funktioner såsom at registrere ens restitution. På denne måde kan man altid holde øje med både søvn, antal skridt og kalorier.

Prissammenligning af Garmin Forerunner 735XT: 

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
0,00 1.618,00 Læs mere
0,00 1.856,00 Læs mere

Det siger eksperterne om Garmin Forerunner 735XT 

I dette afsnit gennemgår vi hver af de 6 kilder, som har afprøvet Garmin Forerunner 735XT og givet deres vurdering af modellen:

Techradar.com

techradar
Vurdering: 4,5 ud af 5 stjerner hos Techradar.com

Det britiske teknologimagasin Techradar.com kalder Garmin Forerunner 735XT for et ”godt ur til alle discipliner” og er generelt begejstrede for uret, som de også har givet 4,5 ud af 5 stjerner. Techradar.com understreger desuden, at Forerunner 735XT især skinner igennem som værende et ’triatlon-ur’. Garmin Forerunner 735XT ligger i den lidt dyrere ende, men til gengæld har den også et væld af funktioner.

Garmin Forerunner 735XT pulsurTechradar.com er særligt glade for urets klare skærm, gode batterilevetid, dets store nøjagtighed og evnen til at give et dybt indblik i forskellige aktivitetsgrene. De beskriver uret som værende ”avanceret nok til at være den perfekte følgesvend til for eksempel et maraton”.

Særligt GPS-funktionen er en god funktion, da dette ikke kan findes hos alle fitness-ure på markedet. Med denne funktion behøver man ikke tage mobiltelefonen med på løbe- eller cykelturene.

Garmin Forerunner 735XT er desuden et multisportur, der kan holde styr på et væld af forskellige aktiviteter såsom løb, cykling, svømning, vandring, styrketræning med mere. Techradar.com forklarer, at uret fungerer rigtig godt til både svømning og cykling, men det er klart et ur, som de ville købe, hvis de skulle løbe i gang med en triatlon.

Techradar.com hæfter sig ved, at det mest imponerende ved Garmin Forerunner 735XT er selve urets slanke design, samt at det kommer med så mange funktioner. I forhold til andre fitness-ure er denne model meget mindre, hvilket Techradar.com er imponerede over i forhold til antallet af forskellige funktioner. Derudover forklarer anmelderen, at skærmen er klar og tydelig samt har lys, hvorfor man nemt og hurtigt kan aflæse skærmen selv under aktivitet.

Selvom Techradar.com gør det klart, at urets design eksempelvis ikke kan konkurrere med et Apple Watch 3 – og at man sagtens stadig kan se, at det er et fitness-ur – så er de stadig begejstrede for designet.

Et andet positivt aspekt fremhævet af Techradar.com er, at urets GPS er meget præcis. De forklarer, at nøjagtigheden er ’fremragende’, og det er derfor blevet deres ’go-to ur’, når de skal ud på en løbetur.

GPS’en er også hurtig, og selvom GPS-sporingen er sat til, så går det ikke for meget udover batterilevetiden, der stadig kan holde i en god rum tid, hvilket for Techradar.com er et plus. De beskriver batteritiden som værende ’mega-lang’, da uret kan holde til mindst fem ture, før der er brug for en opladning. Derudover vil uret kun miste omkring 30 % ved fire timers løb.

Vil man gøre brug af urets interface, så er dette også nemt at bruge ifølge Techradar.com. Garmin Connect er en god app, hvor man har mulighed for at tracke sine aktiviteter. Dette kan være hjælpsomt for både almindelige sportsudøvere og atleter.

Techradar.com slutter af med at konkludere, at Garmin Forerunner 735XT er et ur, der især er beregnet til maratonløbere og triatleter, men det også sagtens kan bruges af personer, der løber engang imellem.

Her kan du se en præsentationsvideo af Garmin Forerunner 735XT pulsuret. Videoen er produceret af Garmin: 


Trustedreviews.com

trusted-reviews
Vurdering: 4 ud af 5 stjerner hos Trustedreviews.com

Testsiden Trustedreviews.com er også meget glade for Garmin Forerunner 735XT. De nævner, at uret er fyldt med en masse ’nyttig teknologi’ hvilket klart er urets force.

Uret er nemlig udstyret med både en GPS, en pulsmåler og en farveskærm. Derudover har denne model klare fysiske knapper og et behageligt gummibånd.

Noget af det første, som Trustedreviews.com bemærker ved Garmin Forerunner 735XT er, at uret har fysiske knapper. Dette mener de er i overensstemmelse med Garmins designmæssige begrundelse for at gøre enheden så funktionsdygtig som mulig.

En af de største fordele ved Garmin Forerunner 735XT, som Trustedreviews.com fremhæver, er GPS’en og urets robusthed. Trustedreviews.com er imponerede over GPS’en, da den er utrolig nøjagtig. Derudover forklarer de, at uret endda overlevede et møde med en håndvægt under styrketræning, og at det stadig fungerer optimalt.

Garmin Forerunner 735XT opladerDog bemærker Trustedreviews.com, at man skal gøre brug af en proprietær oplader. Det vil sige, at opladeren ikke ”hænger sammen” med uret, hvorfor man hurtigt kan smide den væk eller ligge den et sted, som man ikke kan huske. Denne model er i sig selv, ifølge Trustedreviews.com god, men opladningssituationen kunne sagtens have været anderledes.

En stor fordel ved Garmin Forerunner 735XT er batterilevetiden. Denne model kan nemlig holde i omkring 5 til 7 dage med moderat brug. Dette involverede brug af GPS-sporingen, flere løbeture, cykelture samt meget mere.

Derudover forklarer Trustedreviews.com også, at selve installationsprocessen er nem. Man skal blot downloade Garmins Connect og følge en række vejledninger på skærmen for at forbinde uret via Bluetooth til ens mobiltelefon.

Efter testafprøvninger på løbeture og cykelture kommer Trustedreviews.com frem til, at Garmin Forerunner 735XT er et godt valg til både atleter og almindelige sportsudøvere.

Når det kommer til GPS’en, så er dette urs sporingsenhed et af de bedste og mest robuste, som Trustedreviews.com har prøvet. Ved blot den første tur med dette ur blev anmelderen overrasket over, hvor reaktiv GPS’en var. Gennem testen lykkedes det konstant at finde et signal.

Garmin Forerunner 735XT er et multisportur, der er god til et væld af forskellige sportsgrene. Forerunner kan nemlig både bruges til svømning, cykling og løb, hvorfor det er et godt valg, hvis man godt kan lide at dyrke lidt forskellige sportsgrene. Derudover har uret en brugerdefineret triatlon-indstilling. Uret giver mulighed for at skifte mellem de tre forskellige sportsgrene på urets højre side.

Trustedreviews.com afslutter anmeldelsen af Garmin Forerunner 735XT med at forklare, at meddelelser, pulsmåling og GPS-sporing kun er en brøkdel af, hvad Forerunner kan. Uret er nemlig også udstyret med dybdegående data og post-motion performance analyser, der kan hjælpe med at planlægge og optimere ens træningsregimer. I modsætning til billigere fitness-ure på markedet, tilbyder Forerunner 735XT en række real-time data under hele ens træning.

Der kan ikke findes mange ulemper ved Garmin Forerunner 735XT, hvis man spørger Trustedreviews.com. Udover det lidt kluntede udseende, der afspejler mere funktion end mode, så er det kun urets oplader, der meget gerne måtte have været anderledes. Dette er dog ikke noget, der påvirker deres beslutning om, at det er en god investering.

Her kan du se en video af Garmin Forerunner 735XT pulsuret med særlig fokus på urets mulitsport-funktion. Denne funktion gør Garmin Forerunner 735XT særligt egnet til triatleter. Videoen er produceret af Garmin: 


Wareable.com

wareable logo
Vurdering: 4,5 ud af 5 stjerner hos Wareable.com

Når det kommer til Garmin-ure, er modeller med bogstaverne XT, bygget til seriøs træning ifølge teknologisiden Wareable.com. På trods af at denne model er lille nok til at have på i det daglige, så er Forerunner 735XT udstyret med et kraftigt batteri, hjertefrekvensovervågning, aktivitetssporing, smartphone-underretninger og masser af træningsmålinger. Wareable.com nævner dog, at denne model er dyrere end mange andre modeller på markedet, hvorfor man skal være opmærksom på dette.

Det første som Wareable.com bemærker er, at Forerunner 735XT er en relativ lille model. Uret er både let og tyndt nok til at have på diverse motionsformer uden at bekymre sig om, at det vil genere. Wareable.com er helt vilde med urets minimalistiske design og indrømmer, at denne model er udstyret med alt, hvad man har brug for. Uret er udstyret med en funktionel farveskærm i en god størrelse samt knapper, der styres nemt under aktivitet.

En af de smarteste ting ved Garmin Forerunner 735XT er ifølge Wareable.com, at uret både kan bruges til løbeture, cykelture og svømning. Det er muligt at spore indendørsaktiviteter ved hjælp fra bevægelsessensorer, hvorimod det er muligt at spore udendørsaktiviteter ved hjælp fra GPS.

Wareable.com er også imponerede over den indbyggede hjertefrekvensmåler, der kan bruges til træning i zoner eller til øjeblikkelig feedback. Selvom denne model er udstyret med en optisk hjertefrekvensmåler, så tilbyder Garmin stadig en brystrem til den mere seriøse atlet, der ønsker den mest nøjagtige data.

Ved afprøvning af urets funktioner under svømning og cykling fandt Wareable.com ud af, at uret var ret præcist. Dataene var helt nøjagtige under cykelturen på grund af GPS-funktionen. Det eneste minus var, at selve hjertefrekvensmåleren var en smule ude af drift noget af tiden, men det var ikke noget, som de mente havde en stor betydning.

Under svømmeturene var dataene også ret præcise. Det eneste minus som Wareable.com fandt ud af var, at den indbyggede hjertefrekvensmåler ikke fungerer særligt godt, når man er under vand. Her vil det klart være en fordel med en brystrem, der måler ens hjertefrekvens, da dette vil fungere bedre.

Wareable.com konkluderer, at batterilevetiden er helt i top. Batteriet kan holde i rigtig lang tid, da det kan holde til 14 timers ren GPS-sporing. Wareable.com konkluderer derfor, at de fleste kan klare en triatlon på under 14 timer, hvorfor det er det perfekte fitness-ur til folk, der har lyst til at gå i gang med en triatlon med et fitness-ur om håndleddet.

Her kan du se en video om opsætningen af Garmin Forerunner 735XT pulsuret. Videoen er produceret af Garmin:


PcMag.com

PCMag
Vurdering: 4,5 ud af 5 stjerner hos PcMag.com
 

Garmin Forerunner 735XT har en 24/7 aktivitets- og søgesporing med løbende pulsovervågning, GPS, push-notifikationer og specielle funktioner til triatleter. Det er et let ur, der har en fantastisk batterilevetid.

Det britiske teknikmagasin PcMag.com mener, at uret er ret dyrt, hvorfor de nævner, at uret er for mennesker, der ønsker at gå i gang med en triatlon eller lignende.

Det første PcMag.com bemærker er urets design. De mener nemlig, at for et fitness-ur er det et fint design. Det er ifølge PcMag.com en smule ’robust’ i forhold til andre fitness-ure, men i og med, at det har et væld af indbyggede funktioner, er de imponerede over, hvor overraskende let uret er. Forerunner 735XT leveres i to farvekombinationer. Der er mulighed for at købe uret i blå eller sort og grå.

Selve urremmen er lavet i en form for silikone, der har spændehuller hele vejen rundt. Dette er PcMag.com glade for, da de mener, at dette er en nødvendighed for ordentlig udluftning, når man sveder. Selve uret har knapper omkring den farvede LCD-skærm. Der er tre knapper til venstre, mens der er to knapper til høje. Hver knap er tydeligt mærket, og anmelderen fra PcMag.com forklarer, at der aldrig var brug for at kigge i en vejledning for at finde ud af, hvordan man bruger de forskellige knapper og funktioner.

PcMag.com nævner, at batteriets levetid er ’utroligt’. Efter en startladning brugte PcMag.com uret i mere end 10 dage med GPS’en tændt, og der var stadig 20 % batterilevetid tilbage. Den angivne batterilevetid er 11 dage, når man kun bruger aktivitets-, kalorie-, og søvnsporing, optisk pulsmåler og notifikationer.

I forhold til deres erfaring er batterilevetiden dog længere end det. Når GPS’en er tændt, kan man forvente omkring 14 timers batterilevetid, hvilket er masser af tid til flere motionsture.

Ifølge PcMag.com viser uret alle de grundlæggende data såsom afstand, tid og tempo, men det har også et par ekstra features, hvor de især elsker funktionen, der viser hvordan ens træning forbedres fra gang til gang.

Derudover er de også fan af, at uret fortæller, hvor lang tid man havde brug for at hvile sig, inden man begyndte på en ny træning. Et andet aspekt af Forerunner 735XT, der gør det til en værdifuld træningspartner ifølge PcMag.com, er, at det kan forbindes til mange andre enheder. Det har både ANT+ og Bluetooth-funktioner.

Afslutningsvis konkluderer PcMag.com, at Garmin Forerunner 735XT er nem at bruge og pakket med funktioner, der gør alle træningsudøvere fokuserede på at opnå resultater og fremskridt, hvorfor det især er et perfekt ur til triatleter.

Her kan du se en videoanmeldelse af Garmin Forerunner 735XT. Videoen er produceret af det britiske testmagasin, PcMag:


Which.co.uk

which
Vurdering: ”Best Buy” hos Englands største testmagasin Which.co.uk 

Forerunner 735XT er ifølge det store britiske testmagasin Which.co.uk et af de dyreste fitnessure i Garmins Forerunner-sortimentet, hvorfor de starter ud med at forklare, at man skal være opmærksom på dette, hvis man gerne vil investere i et nyt fitness-ur. Det er et avanceret multisportur med GPS, som de bestemt mener, er værd at bruge penge på, hvis man ønsker at få glæde af urets mange forskellige specifikationer og funktioner.

Which.co.uk har også afprøvet fitness-uret Garmin Forerunner 735XT for at finde ud af, om det rent faktisk har noget at byde på til sportsudøvere og atleter.

For dem der kan lide at løbe eller cykle udendørs kan et fitness-ur være en god træningspartner. Which.co.uk nævner, at især en indbygget GPS i et fitness-ur er et must for sporingsruter, da man derfor ikke behøver at tage sin mobiltelefon med under cykel- eller løbeturen.

Garmin Forerunner 735XT har en indbygget GPS-sporing, der kan være tændt i helt op til 14 timer uden, at selve uret løber tør for batteri. Dette er testsiden Which.co.uk især meget imponerede over.

Derudover bemærker Which.co.uk også, at en integreret hjertefrekvensmåler er god til at spore fremskridt og resultater ved aktivitet. Igen er Garmin Forerunner 735XT udstyret med sådan en funktion, hvorfor Which.co.uk også er glade for dette. Ved disse to funktioner opfylder Forerunner 735XT testsidens krav, når det kommer til vigtige funktioner som et fitness-ur meget gerne må være udstyret med.

Der findes modeller på markedet, hvor disse funktioner ikke virker optimalt, men Which.co.uk oplevede ikke noget bemærkelsesværdigt negativt ved afprøvning af Garmin Forerunner 735XT. De mener derfor, at det er et fitness-ur, som man sagtens kan tage med under aktivitet, da data og målinger er ret præcise. De forklarer, at det ved nogle aktiviteter er mere præcist end andre, men helt generelt er urets funktioner imponerende.

Garmin Forerunner 735XT er, ifølge Which.co.uk, rettet mod seriøse sportsudøvere, der har et lidt højere budget, når det kommer til fitness-ure. De bemærker, at uret har en højere pris, men til gengæld får man også noget for pengene, når det kommer til dens imponerende funktioner.

Which.co.uk forklarer, at det især er et ur, der er god til triatleter eller folk, der ønsker at komme i gang med en triatlon. Uret kan bruges til et væld af forskellige sportsgrene, hvorfor der heller ikke er nogen begrænsninger i forhold til dette, hvilket Which.co.uk er begejstrede for.

Which.co.uk konkluderer afslutningsvis, at Garmin Forerunner 735Xt er alle pengene værd og kalder derfor uret for et ’best buy’.

Her kan du se en video om Garmin Forerunner 735Xt’s pool svømnings funktion. Videoen er produceret af Garmin: 


Dcrainmaker.com

Dcrainmaker
Vurdering: Anbefalet hos amerikanske Dcrainmaker.com

Den amerikanske fitnessblog Dcrainmaker.com starter deres anmeldelse med at sige, at der er gode nyheder for dem, der ønsker et mindre triatlon-ur. Det er selvfølgelig fitness-uret Garmin Forerunner 735XT, som Dcrainmener.com taler om, da dette ur er perfekt til triatlon-udløbere.

En af de helt smarte ting ved Garmin Forerunner 735XT er, ifølge Dcrainmaker.com, den optiske pulsmåler, Garmin Elevate. Under løb er denne pulsmåler præcis og konstant. Selvfølgelig kan måleren også bruges til cykelture og andre sportsgrene, men her oplevede Dcrainmaker.com, at urets pulsmåler var lidt mere upræcis.

Dcrainmaker.com er særligt glade for, at Garmin Forerunner 735XT har forskellige smarte funktioner. Den daglige aktivitetssporer virker rigtig godt, og her har de bestemt ikke nogen klager. Batteriets levetid bemærker de også er udmærket, da det har 14 timers levetid med GPS. Dog kan dette optimeres, hvis man ikke har GPS’en tændt hele tiden.

Dcrainmaker.com hæfter sig ved, at Garmin Forerunner 735XT har en nem installerings- og synkroniseringsproces med ens mobiltelefon. Den er kompatibel med både iOS, Android og Windows-telefoner. For at komme i gang installerer man blot Garmin Connect Mobile appen og parrer derefter uret via Bluetooth Smart.

Derudover lægger Dcrainmaker.com også mærke til, at når en ny tekstbesked eller besked kommer ind via telefonen, vil uret vise det øjeblikkeligt. Man kan rydde disse notifikationer direkte via uret – og altså på denne måde også på ens telefon. Denne oplevelse er klart bedre end på tidligere modeller fra Garmin, hvilket anmelderen er begejstret for. Alt i alt forklarer Dcrainmaker.com, at selve installations- og synkroniseringsprocessen fungerede godt, da der slet ikke opstod nogle problemer. Synkroniseringen var hurtig, og de fleste gange bliver træningen synkroniseret med Strava i baggrunden.

Et andet aspekt, som Dcrainmaker.com fremhæver ved Garmin Forerunner 735XT er, at uret har et flot design. Selvom prisen er bemærkelsesværdig høj, så får man til gengæld et multisport-ur med et væld af funktioner. Dcrainmaker.com nævner, at prisen derfor vil være det hele værd for de fleste personer, der har brug for disse funktioner hos et fitness-ur.

Dcrainmaker.com konkluderer, at Garmin Forerunner 735XT er et godt fitness-ur til løbere, der vil følge deres fremgang, måle puls ved aktivitet, måle hjertefrekvens samt gøre brug af GPS’en.

Her kan du se en video der sammenligner Garmin Forerunner 735XT med Garmin Forerunner FR920XT og Garmin Fenix 3 pulsurene. Videoen er produceret af den amerikanske fitness blog, DC Rainmaker:


⏱Alternativer til Garmin Forerunner 735XT⏱

Garmin Fenix 5

Testvinder hos Aktivtraening.dk
4,5 stjerner ud af 5 hos Wareable.com

Garmin Fenix 5 pulsur

Forhandler Pris Totalpris Læs mere

.
Et alternativ til Garmin Forerunner 735XT er Garmin Fenix 5. Denne model er både blevet anmeldt af Aktivtraening.dk samt Wareable.com, der begge har givet fitness-uret overvejende positive anmeldelser med på vejen. Begge anmeldere er enige om, at dette er en lækker model, der har mulighed for at tracke et væld af forskellige sportsgrene. Dog kan dette ur også sagtens bruges som et almindeligt ur, da der er mulighed for at tjekke SMS-beskeder, ens kalender eller se andre notifikationer via uret.

Aktivtraening.dk bemærker også, at der er mulighed for at tjekke ens søvn og generelle aktivitetsniveau. Hvis uret ikke allerede har en bestemt funktion, som man meget gerne vil have, så er det ifølge Aktivtraening.dk klart en fordel, at man kan hente denne funktion i Garmins IQ-store.

Garmin Fenix 5 pulsurWareable.com beskriver Garmin Fenix 5 som værende et fitness-ur i den høje ende af prisskalaen. Dog er begge anmeldere enige om, at man til gengæld får et fitness-ur kombineret med et hverdagsur, der er brugervenligt, imponerende og fyldt med funktioner.

Wareable.com nævner også, at Garmin Fenix 5 i virkeligheden kun er en opgradering af Fenix 3 HR, der i sig selv var så godt et ur, at der kun behøvede at blive lavet få ændringer, hvilket er blevet gjort hos Garmin Fenix 5. Anmelderne slutter af med at forklare deres begejstring for uret, der sætter hak ved alle deres krav, både når det kommer til design, funktioner og størrelse.

Her kan du se en præsentationsvideo af Garmin Fenix 5 pulsuret. Videoen er produceret af Garmin: 


Garmin Vivoactive 3

5 stjerner ud af 5 hos Expertreviews.co.uk
4 stjerner ud af 5 hos Techradar.com

garmin-vivoactive-3-smartwatch

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
1.275,00 1.275,00 Læs mere

.
Expertreviews.co.uk kalder Garmin Vivoactive 3 for et ’imponerende’ fitness-ur. Det er både brugbart og præcist, har GPS, pulsmåler, hjertefrekvensmåler samt andre funktioner. Alle disse funktioner gør Garmin Vivoactive 3 til en samlet pakke, der ifølge Expertreviews.co.uk er bemærkelsesværdig, da det er udstyret med alt det, som de vil have, når det kommer til et fitness-ur.

Techradar.com er enige i denne betragtning, da de kalder Garmin Vivoactive 3 for et ’alsidigt og fleksibelt’ ur, der kan bruges til forskellige sportsgrene.

Den eneste mangel, som især Expertreviews.co.uk, lægger mærke til hos Garmin Vivoactive 3 er, at uret mangler telefonfri musikafspilning. Dette er Techradar.com enige i, da de også beskriver denne manglende funktion som værende en af de eneste minusser ved dette fitness-ur.

garmin-vivoactive-3-løbeurBåde puls- og motionsmåleren er præcise og nøjagtige, hvilket er en fordel, hvis man er vild med at kigge på data og statistikker efter aktiviteten er overstået. Dog gør Techradar.com opmærksom på, at dette ur mest er til dem, der godt kan lide at dyrke fitness, da funktionerne fungerer bedst til dette.

Garmin Vivoactive 3 er designet til almindelige sportsudøvere og kombinerer fitnesssporing med sundheds- og livsstilsfunktioner samt smarte underretninger. Det er derfor et af de mest alsidige fitness-ure, der passer til en større målgruppe ifølge begge eksperter. Dette ur er også udstyret med Garmin Pay, hvorfor Techradar.com mener, at det sagtens kan konkurrence med Apple Watch 3 og Fitbit Ionic.

Her kan du se en gennemgang af Garmin Vivoactive 3 pulsuret. Videoen er produceret af Garmin:


Guide: Gode råd til løb 

gode råd til løb

Er du interesseret i at optimere din løbeteknik, blive en hurtigere løber eller lære, hvordan du træner efter din puls? Vi har fundet gode råd til løb, der kan hjælpe dig med at blive en bedre løber.  

Sådan optimerer du din løbeteknik

At træne løb med hjælp fra intervaller, øget tempo og andre træningsprogrammer er en fantastisk måde til at forbedre ens generelle ydeevne og løbeteknik. Ved tilføjelse af følgende faktorer til dine løbeture, vil du hurtigere optimere din løbeteknik og blive en bedre løber.

Træd ikke med hælene men med forfoden først 

Træd ikke med hælene men med forfoden førstAktivtraening.dk skriver, at løbeteknikken er vigtig, når det kommer til optimering af dit løb. De nævner eksempelvis også, at træning af teknik er lige så vigtig som motionstræning. Det ene skal ikke overskygge det andet, men det er vigtigt at sætte tid af til begge dele.

Når det kommer til din løbeteknik, så skal du aldrig træde med hælene først. Hvis du altid lander med hælen først, kan det bidrage til enten knæ- eller rygsmerter. At lande på din forfod er meget bedre for din løbeteknik og krop, da dette giver dine muskler mulighed for at ”fange din kropsvægt” under løb, hvilket reducerer påvirkning af led og knogler.

For at optimere din løbeteknik, er det vigtigt at løbe højt og læne dig fremad. Når du har lyst til at falde, skal du træde fremad. Det er ikke lige så energikrævende at falde, end det er at trække hver fod foran sig hele tiden.

Invester i ordentlige løbesko 

Ifølge Shape.com skal du ikke løbe i alt for behagelige sko. Når støtten kommer fra skoene, vil dine muskler, der er designet til at understøtte føddernes bue, i sidste ende undlade at gøre deres arbejde og gøre din fod svagere. Det er derfor en god idé at investere i barfodede løbesko, da Shape.com skriver, at når det kommer til støtte, så er mindre større bedre. Jo mindre støtte skoene har, jo bedre er det for din løbeteknik.

Løb længere og ikke hurtigere 

maratonMange løbere tror, at ved at løbe så hurtigt som muligt, så er det også mest effektivt. Dette er dog ikke tilfældet, da det i stedet anbefales, at du lærer at løbe længere. Sæt farten ned, så det bliver muligt at løbe en længere distance. Det anbefales, at du finder et godt tempo – ikke for hurtigt – og ikke overstiger dette tempo. Din krop vil tilpasse sig, hvorfor du i sidste ende vil kunne løbe hurtigere samt optimere din løbeteknik.

Intervalløb 

Intervalløb er en effektiv teknik, der kan hjælpe med at optimere din løbeteknik. Få pulsen op i x antal sekunder og få herefter pulsen ned i 1 minut. Det er muligt at arbejde med hastighed, form og teknik under ”arbejdsintervallerne” og derefter tage det stille og roligt under ”pauseintervallerne” med let løb eller hurtig gang. Intervaltræning kan sørge for hurtige resultater, når det kommer til forbedringer af din løbeteknik.

garmin løbe appTrack dine forbedringer 

At forbedre den samme afstand i forhold til tid og distance kan være fordelagtigt, når det kommer til løb. Du kan for eksempel løbe i 30 minutter så langt, som det overhovedet er muligt i stedet for at tage en kortere distance og løbe så hurtigt, som du kan. Jo mere du løber på denne måde, jo nemmere vil det blive. Ved at tracke dine forbedringer kan du hurtigt se, om denne løbeteknik virker for dig.

Se flere gode råd til at optimere din løbeteknik her eller her.


Sådan bliver du hurtigere

kvinde der løberHvis du har været i gang med at løbe i længere tid uden fremskridt, så kan det godt virke demotiverende hver gang, du skal ud at løbe. Dog er der hjælp at hente, hvis du gerne vil blive en hurtigere løber. Hvis du ønsker mere fart på løbeturene, så guider vi dig her med artikler fra Aktivtraening.dk, tv2.dk, b.dk og Politiken.dk til tips, der kan hjælpe dig godt på vej:

Intervaltræning 

Kondition kan bedst optimeres med intervaltræning. Med intervaltræning bliver løbeturen delt op med hurtigere og langsommere træningspas, hvor pulsen både kommer op og ned. Konditionen har meget at sige, når det kommer til at blive en hurtigere løber, hvorfor denne træningsmetode er meget effektiv.

Træn benene 

Træn dine benStyrketræning af benene har ifølge flere studier vist sig at være effektivt, når det kommer til at blive en hurtigere løber. Jo mere styrke du har i benene, jo mere effektive bliver dine muskler, hvorfor det kræver mindre energi ved en specifik hastighed. Dette betyder, at det bliver nemmere at løbe hurtigere uden at miste energi alt for hurtigt.

Husk søvnen  

Mange glemmer hvor vigtig søvnen er, når det kommer til ens træningspræstationer. Hvis du sover i nok timer hver eneste nat, så vil dine træningspræstationer også blive mere effektive.

kostrådSpis sundt og varieret 

Sund og varieret kost er altafgørende for løbepræstationen. Hvis man vil yde sit maksimale, skal man heller ikke løbe med mad i maven. Det er vigtigt at spise omkring 3 eller 4 timer før løbeturen for at kunne yde din maksimale præstation.

Invester i et løbeur 

Et løbeur kan måle tempo og distance, hvilket for mange kan virke som en god motivation. Hvis du sørger for at tracke dine præstationer, kan du se, om du bliver hurtigere gang for gang. Dette kan være med til at gøre dig til en hurtigere løber, da du på denne måde kan se, at du bliver hurtigere med tiden – selvom det kun er et par sekunder hver gang.

Prøv et løbeprogram 

Med et løbeprogram er det muligt at blive hurtigere, fordi du skemalægger og planlægger din træning. Du kan derfor planlægge, hvornår og hvor langt du skal løbe, så du i sidste ende bliver hurtigere. Undgå at løbe de samme distancer hele tiden, men skift lidt ud, så du bliver ved med at blive udfordret.

trætte benTræk vejret og kig fremad 

Hvis du får styr på din vejrtrækning, så kan det blive nemmere at løbe hurtigere. Sørg for at trække vejret med både næse og mund og få ilten godt ned i lungerne. Kig ikke ned i jorden, men sørg for at kigge fremad hele tiden. At holde fokus under en løbetur gør, at du sparer på energien, hvorfor du bedre kan fokusere på din løbehastighed.

Udstrækning 

Det er vigtigt altid at strække ud efter en løbetur. Musklerne skal slappe af og restituere, hvilket de gør efter udstrækning.


Sådan træner du efter din puls 🏃‍

Hvis du vil forbedre dine løbeture og din kondi, så skal du huske at træne efter din puls. Med hjælp fra artikler lavet af Aktivtraening.dk og Runnersworld.com giver vi her et overblik over, hvordan du træner efter din puls.

pulsPulstal

Førend du kan træne efter din puls, så skal du kende din maksimalpuls og hvilepuls. Du skal kende, hvor mange pulsslag dit hjerte laver pr. minut, når det er under pres, og når det ikke er under pres.

Sådan finder du din hvilepuls

Hvis du skal finde din hvilepuls, så skal du tage et pulsbælte på. Dette kan gøres om morgenen, hvor du skal tjekke pulsen i 3-5 minutter. Det er vigtigt, at du er helt afslappet og ikke bevæger dig for at finde det rigtige tal. Lav målingen flere gange på en uge for at finde det mest præcise tal.

Sådan finder du din maksimalpuls

Det kræver en smule mere at finde frem til din maksimalpuls. Her skal du nemlig i gang med at regne med denne formel:

220 – din alder = din maksimalpuls.

Hvis du er 20 år, så vil din maksimalpuls være 200.

I og med dette er en formel, som alle kan bruge, vil tallet ikke være præcist. Denne formel er bedst egnet til nybegyndere, hvorfor trænede personer helst ikke skal bruge denne metode. Trænede mennesker skal i stedet teste sig selv ved at lave en form for intervalløb, hvor pulsen bliver målt undervejs.

Hvile- og maksimalpuls kan bruges til din træning 

Når du har fundet din hvile- og maksimalpuls, så kan du begynde at træne efter din puls. Ifølge Aktivtraening.com skal pulsen herefter deles op i zoner. Indenfor hver zone skal du træne både ydeevne og udholdenhed, hvor du træner med en bestemt procentdel af din ydeevne. Zonerne er en form for intervaller, der har hver sin nedre og øvre grænse. Grænserne kan regnes ud med hjælp fra Karvonens formel:

(din maksimalpuls – din hvilepuls) x intensitet i procent + din hvilepuls = din træningspuls

Hvis du har en maksimalpuls på 190 og en hvilepuls på 60 samt vil træne med en puls på omkring 80 af din ydeevne, vil du skulle regne det ud på følgende måde:

(190 – 60) x 0,8 + 60 = 164

Du skal derfor holde din puls på omkring 164, hvis dine tal var de samme som disse.


Konklusion 

Efter at have gennemgået seks anmeldelser fra forskellige eksperter om Garmin Forerunner 735XT, kan det konkluderes, at eksperterne er begejstrede for denne model. Eksperterne er enige om, at dette fitness-ur er perfekt til triatleter samt til et væld af andre sportsgrene.

Derudover er de vilde med urets mange brugbare og nøjagtige funktioner. Den eneste ulempe, der nævnes af de fleste eksperter er, at uret er i den dyrere ende af prisskalaen. Dog er der bred enighed om, at Garmin Forerunner 735XT er pengene værd, hvis man ønsker et pålideligt, nøjagtigt, brugervenligt og brugbart fitness-ur.

Prissammenligning af Garmin Forerunner 735XT: 

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
0,00 1.618,00 Læs mere
0,00 1.856,00 Læs mere

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🤩 Hvem har testet Garmin Forerunner 735XT?

Techradar.com, Trustedreviews.com, Wareable.com, PcMag.com, Which.co.uk og Dcrainmaker.com.

🤓 Hvordan er Garmin Forerunner 735XT blevet testet?

Garmin Forerunner 735XT er blevet vurderet ud fra hvor præcise dens aktivitetsmålinger er. Ydermere er det blevet bedømt på sin brugervenlighed, batterilevetid og indbyggede funktioner, samt dets potentiale som smartwatch.

🤔 Hvordan vælger man den rigtige model?

Det kan være en fordel at starte med at definere, hvilke features der er vigtigst for dig. De fleste modeller kommer med features så som pulsmåler og kaloriemåler. Overvejer du en model der også kan bruges som smartwatch, er det en god idé at undersøge skærmens kvalitet lidt nærmere. Ydermere kan batterilevetiden er værd at undersøge.


Andre relevante artikler

Hos Forbrugsguiden kan du også finde en helt generel Garmin pulsur test. I denne artikel har vi gennemgået alle de Garmin pulsure der er blevet anmeldt af eksperter, så du kan få det fulde overblik over hvordan de forskellige modeller klarer sig i tests. I artiklen finder du også prissammenligning af de forskellige modeller.

Vi har også udarbejdet specifikke artikler for de to populære modeller, Garmin Vivofit 3 og Garmin Vivoactive HR. Her har vi også samlet en lang række testresultater, så man nemt kan få et overblik over hvordan de to modeller bliver vurderet af eksperterne.

Du kan også læse vores generelle Pulsur test. I denne artikel har vi gennemgået pulsure fra en lang række producenter. Dermed finder du ikke kun pulsure fra Garmin, men også en lang række andre anerkendte mærker, som Suunto og og Polar.

Til sidst bør det også nævnes at du kan læse vores løbeur test. Her ser vi også nærmere på en lang række af markedets bedste løbeure. Artiklen minder meget om pulsur artiklen, men forskellen her er at vi ikke har begrænset os til ure med puls. I denne artikel finder du naturligvis også prissammenligning de forskellige løbeure.