Garmin Vivoactive HR Sportsur anmeldelse

I denne artikel får du et overblik over fitness-uret fra Garmin kaldet Garmin Vivoactive HR, som både kan fortælle dig hvad klokken er, hvor høj din puls er samt holde øje med dine bevægelser og aktiviteter.

Modellen er blevet testet af en række eksperter, herunder stuff.tv, digitaltrends.com, chip.de, dcrainmaker.com og klikk.no, som alle giver en vurdering af urets funktioner, betjening og brug.

Vi gennemgår de forskellige tests for at give dig et bedre overblik over urets funktioner, muligheder og anvendelighed, og undervejs linker vi til forskellige YouTube-videoer for give en bedre visuel oversigt og forståelse.

I denne artikel får du:
🔸
Introduktion til Garmin Vivoactive HR
🔸 Gennemgang af, hvordan Garmin Vivoactive HR klarer sig i test 

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.


Introduktion til Garmin Vivoactive HR

Hvis du allerede er vant til at gå med ur, bliver det intet problem at skifte det gamle ur ud med Garmin Vivoactive HR, som blot placeres rundt om håndleddet som et helt almindeligt ur. Garmin Vivoactive HR er dog ikke et helt almindeligt ur, for det er både intelligent og smart.

Garmin Vivoactive HR

.
Garmin Vivoactive HR i korte træk

Garmin Vivoactive HR er lidt større end andre fitness-ure, men remmen er blød og let at spænde om håndleddet. Det er meningen, at man skal bære uret altid (også om natten), således at alle data om bevægelse og puls måles.

Garmin Vivoactive HR er udstyret med flere forskellige aktiviteter som gang, løb, cykling, svømning, roning, skiløb og endda golf. Det betyder, at stort set lige meget hvad du foretager dig, så har Garmin Vivoactive HR et program, der kan måle din aktivitet.

Skærmen er styret af touch samt et par knapper og brugen er relativt simpel. Du kan sætte personlige mål og samle data om dine bevægelser, og det er muligt at holde styr på aktivitetsniveauet ligegyldigt hvad, du foretager dig af aktiviteter.

Garmin Vivoactive HR måler både puls, afstand, skridt, tempo og distance, mens du er aktiv og måler din puls, mens du sover. Som en ekstra bonus har Garmin Vivoactive HR en indbygget GPS-funktion.

For at kunne holde styr på din træning og bevægelsesmønstre kan du koble Garmin Vivoactive HR til din smartphone via Garmin Connect appen. Appen er herefter i stand til at lave grafer og skemaer over din aktivitet, så du let og overskueligt kan følge med.

Garmin Vivoactive HR app

Garmin Vivoactive HR giver dig altså informativ og interessant viden om dit bevægelsesmønster og aktiviteter, men uret går også ind og fortæller dig, hvis du bevæger dig for lidt.

Nedenfor kan du se en kort præsentation af Garmin Vivoactive HR:

Det siger eksperterne om Garmin Vivoactive HR

I dette afsnit gennemgår vi hver af de fem sites, hvor gadget-eksperterne har afprøvet Garmin Vivoactive HR og givet deres vurdering af uret.


Stuff.tv
stuff-tv

Det britiske mandemagasin Stuff kalder Garmin Vivoactive HR for ”probably all the fitness watch you’ll ever want” og er generelt meget begejstrede for modellen. Stuff.tv understreger desuden, at modellen op til Garmins sædvanlige høje kvalitet.

Garmin forhandler en lang række af fitness-trackers og udendørs GPS-ure, og Garmin Vivoactive HR ligger et godt sted i midten med en overkommelig pris, som de fleste fitness-ur-interesserede vil have råd til.

Stuff.tv er særligt glade for, at Garmin Vivoactive HR har en daglig skridt- og sove-tracker med en pulsmåler, som vises på en farveskærm med touch, og desuden har uret en GPS-funktion og mulighed for at måle flere sportsgrene på en gang.

GPS-funktionen er nemlig en stor bonus og en god ekstrafunktion, som ikke alle fitness-ure har – det betyder også, at man kan efterlade mobiltelefonen derhjemme.

Garmin Vivoactive HR kan desuden holde styr på en lang række af aktiviteter, blandt andet både gang, løb, hop, trappe, gadedrengehop, cykel, svømning, golf og meget mere.

Stuff.tv hæfter sig ved, at Garmin Vivoactive HR er et rigtigt godt valg, hvis man egentlig bare ønsker at gøre sine bevægelser og motion mere effektiv i hverdagen. Spænder du blot uret om håndleddet og går på arbejde som normalt, så vil uret holde styr på hjerterytme og antal skridt/afstand, men også på din søvn om natten. Uret tæller også de etager, du går opad, og hvis du ønsker, kan du sætte daglige mål for din bevægelse. Hvis du når disse mål, begynder uret at vibrere positivt som en påmindelse om, at du har gjort det godt.

På den anden side lægger uret også mærke til, om du bevæger dig for lidt. Så vil det vibrere på en anden og mere negativ måde og tilskynde dig til at bevæge dig med det samme samtidig med, at et rødt barometer vokser på skærmen. Hvis du synes disse påmindelser er irriterende eller trykker lidt for meget på din dårlige samvittighed, så kan du slå dem fra. Stuff.tv bemærker dog, at påmindelserne faktisk fungerer rigtig godt som en positiv tilskyndelse til at bevæge sig mere.

Et andet positivt aspekt, som Stuff.tv fremhæver ved Garmin Vivoactive HR, er den lange batterilevetid på omkring fem dage. Det er meningen, at uret skal sidde på din arm hele tiden (også om natten). Det gælder også, når du tager bad eller er under vand, for Garmin Vivoactive HR er nemlig vandtæt og du kan endda svømme med uret på, da det er vandtæt ned til 50 meter.

Vil du bruge flere af urets funktioner end blot de daglige påmindelser, er der som nævnt god mulighed for det, da et enkelt klik på skærmen bringer dig til en menu med sportsgrene, og her kan du også sætte personlige mål. Du kan bevæge dig rigtig meget – og rigtig længe – for uret har en udholdenhed på 13 timer, hvis man konstant bruger GPS-funktionen, da denne forkorter batterilevetiden.

En anden smart funktion ved Garmin Vivoactive HR, som Stuff.tv bemærker, er muligheden for samspillet med mobiltelefonen. Via Garmin Connect appen på telefonen kan ur og telefon nemlig ”kommunikere”, hvor man eksempelvis kan se sit aktivitetsniveau på grafer. Dette fungerer rigtig godt og virker som endnu en motivation for at bevæge sig mere.

Stuff.tv konkluderer, at Garmin Vivoactive HR er et rigtig godt køb. Modellen er nogenlunde prisvenlig og har rigtig mange gode og brugbare funktioner. Et af de eneste minusser er udseendet, for Stuff.tv bemærker, at uret ikke er særlig smart at se på, men stilen er stadig holdt i den minimalistiske ende. 


Digitaltrends.com
Digital trends

Teknologi-sitet digitaltrends.com er også ovenud tilfredse med Garmin Vivoactive HR. De skriver, at Garmin klart er på højde med både Apple og Samsung, når det gælder GPS fitness-ure, og Garmin Vivoactive HR er en god tilføjelse til Garmins populære Vivo-serie af fitness-ure.

Noget af det første, Digitaltrends.com bemærker, er Garmin Vivoactive HRs design. Hvor ældre ure i samme serie er både tynde, stilige og elegante, så er Garmin Vivoactive HR noget større og tykkere og kommer kun i én farve: sort. Dermed går Garmin væk fra at skabe et fitness-ur med et smart udseende, men koncentrerer sig om at skabe et ur, der i højere grad passer til sportsudøverne og motionisterne.

Uret er spændt fast om håndleddet med en silikone-rem, som dog kan tages af og udskiftes, hvis man ønsker. Skærmen er i størrelsen 21 x 29 millimeter og er med touch-funktion. Under skærmen sidder knapperne, som man bruger til at navigere med, og det fungerer let at komme i gang med at bruge uret.

En stor fordel ved Garmin Vivoactive HR, som Digitaltrends.com fremhæver, er kommunikationen mellem smartphone og Garmin Vivoactive HR. Man skal blot hente Garmin Connect appen, og så taler telefon og ur sammen via bluetooth. Når telefon og ur taler sammen, så overfører appen også gode og brugbare notifikationer til uret, som man kan bruge undervejs. Det er endvidere let at redigere skærmen efter behov og præference, således at man kan få fremhævet de måleenheder, man ønsker, eksempelvis kalorieforbrug eller puls.

Nedenfor kan du se, hvordan du tilkobler Garmin Vivoactive HR til din smartphone:

Efter flere testafprøvninger kommer Digitaltrends.com frem til, at Garmin Vivoactive HR er et rigtig godt valg for dig, der godt kan lide lidt af hvert, når det kommer til sport, og som ikke går intensivt til værks med kun én sportsgren og forventer alle data omkring denne aktivitet.

Garmin Vivoactive HR er især god til svømning, løb og cykling, men vil man bruge uret til eksempelvis triatlon, hvor man skal kombinere sportsgrene, så bliver det problematisk, da uret ikke har en multisports-funktion. Garmin Vivoactive HR måler distance, hastighed og tempo, men ikke dybere mål.

Når det er sagt, så roser Digitaltrends.com Garmin Vivoactive HR for dens gode målings-aktiviteter, for det er rigtig let at følge med i de enheder, man har valgt at se på skærmen, og lige så snart man stopper, så bliver data fra aktiviteten uploaded til appen, så man kan holde styr på sine aktiviteter på telefonen.

En anden stor fordel ved Garmin Vivoactive HR er batterilevetiden, og bruger man ikke GPS-funktionen, kan uret holde en uges tid. Bruger man GPS-funktionen et par gange om dagen, vil batterilevetiden være fire-fem dage, og det anser Digitaltrends.com også som værende imponerende.

Prisen er også i den overkommelige ende, og uret vil komme til at holde længe, da Garmin hele tiden sørger for ny, gratis software, der blot skal installeres på uret – så er uret som nyt igen.

En af de eneste anker, eksperterne fra Digitaltrends.com har, er urets lidt klodsede udseende og touch-skærmen, som ikke altid responderer, hvis man for eksempel har vanter på.

Alt dette er dog i småtingsafdelingen, og Digitaltrends.com konkluderer, at Garmin Vivoactive HR er et rigtig godt fitness-ur til en god pris.


Chip.de
chip.de

Det tyske onlinemagasin Chip.de har også testet Garmin Vivoactive HR og lægger især mærke til, at Garmin lader til at overgå sig selv, da modellen før Garmin Vivoactive HR også var en meget rost model. Kort og godt konkluderer Chip.de faktisk, at Garmin Vivoactive HR har markedets bedste udstyr takket være en god brugervenlighed og intelligent teknologi. Især visningen af data på skærmen er blevet markant forbedret, og helhedsindtrykket fremstår mere skarpt.

Chip.de nævner også, at prisen er rigtig god, for den ligger langt under prisen på andre fitness-ure, der kan det samme som Garmin Vivoactive HR.

En af de helt smarte ting ved Garmin Vivoactive HR er ifølge Chip.de, at dette ur nu komplet erstatter det brystbælte, som man ellers var tvunget til at bære under træning, hvis man ønskede at få nøjagtige målinger som pulsslag og distance.Garmin Vivoactive HR pulsmaaler knap

Garmin Vivoactive HRs optiske pulsmåler måler nemlig både pulsen konstant under træning, men faktisk måles pulsen hele døgnet rundt med jævne mellemrum – også når man sover. Med Garmin Vivoactive HR kan man således let følge med i sine pulsmålinger og se udviklingen i dem fra nat til dag og til træning.

GPS-funktionen er noget af det, som Chip.de særligt fremhæver. Denne funktion er nemlig rigtig god og de data, uret opfanger, er både præcise og konstante – det gælder både for tempo, hastighed og afstand. Særligt cykelentusiaster vil have glæde af Garmin Vivoactive HR, som er kompatibel med Garmins tilbehør til cykelhjul, eksempelvis kadence-sensor og radar.

Garmin Vivoactive HRs alsidighed ses desuden tydeligt, idet uret også er velegnet til udøvere af skisport. Skiløbere kan altid se tid og tempo og Garmin Vivoactive HR genkender en lang række områder inklusive lifte og nedstigninger, og denne sporing er markant forbedret i Garmin Vivoactive HR frem for tidligere modeller.

Chip.de konkluderer, at Garmin Vivoactive HR er et rigtig godt køb. Modellens egenskaber er virkelig gode, og nøjagtigheden er rigtig høj – dermed kan man være sikker på at indsamle de korrekte data. Uret er nemt at bruge, og GPS-funktionens sporing gør det lettere at få præcise målinger. Selv med GPS-funktionen tændt hele tiden har Garmin Vivoactive HR en meget lang batterilevetid, som langt overstiger de valgte aktiviteters tidsforbrug pr. dag. Et af de eneste minusser, som Chip.de nævner er, at uret kun kommer i sort, men det er i småtingsafdelingen. 


Dcrainmaker.com
DC Rainmaker logo

Fitness-bloggen Dcrainmaker.com har udført en meget omfattende test af Garmin Vivoactive HR, hvor stort set alle områder og funktioner er blevet gennemtestet. Det konkluderes, at Garmin Vivoactive HR er et godt og solidt fitness-ur, som kan holde styr på rigtig meget data.

Især præcisionen er noget af det, som Dcrainmaker.com roser Garmin Vivoactive HR rigtig meget for. Uret viser nemlig igennem flere tests, at de data, som der indsamles er både korrekte og præcise.

GPS-funktionen roses også gentagne gange og især de mange muligheder, som en indbygget GPS-tracker giver. GPS’en fungerer desuden lige godt, om man foretager sig aktiviteter som løb, cykling eller svømning.

Garmin Vivoactive HR aktiviteter

Dcrainmaker.com går ikke så langt som at sige, at Garmin Vivoactive HR er et simpelt fitness-ur, men vurderer dog, at andre Garmin-modeller har flere funktioner, som vil passe bedre til elite-sportsudøveren eller den meget seriøse udøver.

Vurderingen lyder dog også på, at omkring 90-95 procent af løbere vil være tilfredse med Garmin Vivoactive HRs funktioner, og det samme gælder andelen af dem, der foretrækker at anvende uret som et dag-til-dag fitness-ur, hvor det er det samlede bevægelsesniveau, der vægtes højest.

Som nævnt tidligere kan Garmin Vivoactive HR forbindes til en smartphone via appen Garmin Connect. Dcrainmaker.com vurderer, at processen er meget let og foregår via bluetooth. Data fra uret bliver automatisk overført til appen, hvor man kan se sine aktiviteter. Appen kan hentes til både iOS, Android og Windows Phones, og notifikationer bliver overført fra telefonen til uret, således at man hele tiden holdes opdateret om features og muligheder. Som et ekstra smart aspekt kan man downloade flere forskellige widgets og apps til fitness-uret, som fungerer rigtig fint – blandt andet en vejr-widget, som kan blive nyttig undervejs på løbe- eller cykelturen.

Dcrainmaker.com bemærker desuden, at i sammenligning med andre fitness-ure har Garmin Vivoactive HR en klar fordel – man får rigtig meget for pengene med denne model, og det alene giver Garmin Vivoactive HR et klart forspring i forhold til andre fitness-ure på markedet. En af de eneste ulemper ved denne model er urets størrelse, for det er en del mere klodset end andre modeller, men er man villig til at gå på kompromis med udseendet, så vinder Garmin Vivoactive HR klart på pris i forhold til kvalitet og funktioner. 


Klikk.no
klikk.no

Det norske testsite Klikk.no har testet fitness-uret Garmin Vivoactive HR og de norske eksperter er meget glade for modellen. Kort og godt beskriver de uret som et allround-armbåndsur, som er skridtet videre fra skridttælleren, da Garmin Vivoactive HR indeholder mange flere muligheder for registrering af aktiviteter og træning. Sitet anbefaler produktet og de vurderer, at man som almindelig motionist eller træningsentusiast vil få mere glæde ud af produktet, end hvis man er en meget seriøs udøver, der ønsker styr på alle data.

Klikk.no har kigget på alle funktioner lige fra udseende til brug, og de bemærker, at Garmin Vivoactive HR er en meget maskulin model med en sort gummirem – dog er uret meget behageligt at have på og også over længere tid. Skærmens oplysning og batterilevetid går hånd i hånd, og det ses også på Garmin Vivoactive HR, som har en meget lang batterilevetid. Derfor er skærmen heller ikke at finde i den højeste opløsning, men på ingen måde er opløsningen så lav, at det irriterer eksperterne.

Klikk.no er også rigtig glade for den tilhørende Garmin Connect-app, som dog godt kan være lidt uoverskuelig for en helt ny bruger. Men det tager kun kort tid at sætte sig ind i de mange funktioner, og herefter vil man få rigtig god brug af dem.

Hvis man er ny bruger, kan man med fordel se videoen nedenfor, hvor der både demonstreres hvordan man kommer i gang med uret, men også hvordan man ”parrer” Garmin Vivoactive HR med telefonen:

Registreringen af aktiviteter er endnu et aspekt, som fungerer rigtig godt og automatisk på Garmin Vivoactive HR. Bevæger man sig i mere end 10 minutter, så vil uret registrere ens aktivitet og arkivere de tilhørende data. Når man forbinder uret til telefonen via internettet, så vil appen på telefonen yderligere registrere de nye data. Dog bemærker Klikk.no, at hvis man træner meget intensivt, så vil Garmin Vivoactive HR nok have for få funktioner.

En anden stor fordel ved Garmin Vivoactive HR er dens nøjagtige pulsmåling. Klikk.no har testet nøjagtigheden, og de konkluderer, at Garmin Vivoactive HR både er meget nøjagtig og responsiv. På en 30-minutters lang cykeltur i interval-træning var uret uden problemer i stand til at følge præcist med fra start til slut, og målingen af pulsen var helt nøjagtig.

Ønsker du at lære mere om, hvordan den håndledsbaserede pulsmåling fungerer på Garmin Vivoactive HR, så se med nedenfor:

Som konklusion skriver Klikk-no, at de bestemt anbefaler et køb af Garmin Vivoactive HR, og de giver modellen 5 ud af 6 stjerner. Prisen er endnu et plus, og det samme er GPS-funktionen, som betyder, at man ikke behøver at have mobiltelefonen med også på turen.


Konklusion

Efter at været blevet testet af eksperterne fra fem forskellige sites, kan det konkluderes, at eksperterne er meget imponerede over Garmin Vivoactive HR. Der er bred enighed om, at uret har mange gode og brugbare funktioner, som især vil passe til den type af sportsudøver, som laver lidt af det hele uden at ville gå helt ned i meget små detaljer af træningen.

Garmin Vivoactive HR puls

.
Garmin Vivoactive HR er pålidelig og er udstyret med GPS, så man hele tiden kan holde øje med geografien. Modellen har et sublimt godt batteri, og det er let at få modellen til at kommunikere med Garmin Connect appen, som indsamler alle data.

Der er endvidere bred enighed om, at Garmin Vivoactive HR er en rigtig prisvenlig model, og at man får rigtig meget for pengene.

Der er kun meget få negative kommentarer om Garmin Vivoactive HR, og generelt set er der her stort set kun tale om urets lidt klodsede udseende. 

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme