GoPro Hero 8 test-guide: Her er eksperternes vurderinger

Senest opdateret den 0

Denne artikel omhandler actionkameraet GoPro Hero 8, som er det nyeste skud på stammen inden for GoPro Hero-serien. I artiklen kan du også sammenligne priser på GoPro Hero 8, så du hurtigt og nemt kan se hvilke forhandlere der er billigst.

GoPro Hero 8 er et actionkamera, og målgruppen vil være den kræsne fotograf, den seriøse rejsefotograf eller den semiprofessionelle ekstremsports-udøver, som ønsker den bedst mulige gengivelse af oplevelserne.

Vi har bygget artiklen op således, at vi starter med lidt baggrundsinformation omkring GoPro Hero 8, hvor vi også kommer ind på funktioner og teknologier.

Herefter gennemgår vi en for en, hvad eksperterne mener om kameraet.

Vi har undersøgt resultaterne fra 9 ekspert tests, der har afprøvet og anmeldt produktet, og vi vil i dette afsnit helt konkret se på, hvad eksperterne nævner af plusser og minusser.

Denne GoPro 8 test indeholder:
🔸 Generel viden og information om GoPro Hero 8
🔸 Gennemgang af hvad hver af de 9 ekspertkilder mener om GoPro Hero 8
🔸 Guide til hvad du skal overveje, når du køber et actionkamera
🔸 Tips og tricks til brug af actionkameraet
🔸 Sådan tager du de bedste billeder
🔸 Links til eventuel videre læsning

Bemærk venligst at Forbrugsguiden ikke selv tester produkterne, men vi samler derimod resultaterne af uvildige tests, så forbrugeren nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.


Introduktion til GoPro Hero 8

GoPro Hero 8

GoPro Hero 8 er det nyeste produkt fra GoPro inden for actionkameraer. Modellen efterfølger den populære GoPro Hero 7, som blev rost i høje vendinger af eksperterne.

GoPro Hero 8 er ligesom forgængerne skabt til video- og fotoentusiaster, der ønsker det bedste af det bedste inden for actionkameraer.

Modellen er også skabt til den eventyrlystne forbruger, der for eksempel dyrker ekstremsport som skisport, vandsport eller eventyr højt oppe i luften.

Prissammenligning af GoPro Hero 8: 

Forhandler Pris

Annoncer

2.589,00 Læs mere

Lav de bedste optagelser

GoPro Hero 8 er designet til at levere gode optagelser – selv i urolige omgivelser. Man kan derfor optage meget skarpt indhold i 4K UHD-videoer eller billedkvalitet i 12 MP HDR.

GoPro Hero 8Der er fokus på en øget stabilisering på denne model i forhold til forgængerne med Hyper Smooth 2.0 – tidligere hed versionen blot Hyper Smooth.

Hyper Smooth 2.0 stabiliseringen gør, at selv meget rystede optagelser opnår en god og rolig kvalitet, hvilket gør dem langt mere egnede til at blive delt med omverdenen.

Hyper Smooth 2.0 kommer med 3 stabiliseringsevner, så man kan tilpasse optagelserne til det, der skal foregå foran linsen.

Herudover er GoPro Hero 8 vandtæt, og det gør modellen velegnet til både eventyr i regnvejr, til vands og under vandet.

Kameraet er nemlig vandtæt i ned til 10 meters dybde. Modellen har desuden fået nogle mindre ændringer angående udseendet, således at produktet fremstår mere slankt end før.

Formen gør også, at det er lettere at lægge kameraet i lommen og at få skiftet batteri – noget der godt kunne være bøvl med på de tidligere modeller.

Skabt til professionelle såvel som nybegyndere 

GoPro-actionkameraerne har tidligere primært haft den eventyrlystne foto- og videoentusiast som målgruppe, men denne nye version breder favntaget ud og stiler også mod vloggere fra flere nicher.

Det er takket være alle de nye funktioner og nye udstyr, som kommer med GoPro Hero 8, og det gør produktet til et meget professionelt stykke værktøj.

GoPro Hero 8 er nemlig blevet forbedret inden for mange områder, som blandt andet inkluderer belysning, mikrofoner, skærm og kvalitet af optagelser.

Her kan være tale om mere eller mindre tekniske forbedringer, men apparatet er skabt til alle filmskabere – både nye som erfarne.

Modellen har nemlig et større fokus på brugervenlighed end nogensinde før, og det gør, at kameraet er meget lettere at betjene. Især menuerne er blevet mere overskuelige – i en sådan grad at også nybegyndere kan være med.

Kameraet betjenes på en 2 tommer stor farveskærm med touch.

Mange funktioner 

GoPro Hero 8 i kasseGoPro Hero 8 kommer med mange funktioner, som gør modellen meget omfattende.

Der findes for eksempel også en smart stemmestyring med i alt 14 stemme-kommandoer, og det gør det lettere at betjene kameraet, når man enten har hænderne fulde eller er i gang med aktiviteter.

Man kan desuden tænde kameraet med en stemmekommando, når det er slukket. Der findes endvidere 3 mikrofoner på apparatet.

Der findes også en tilhørende app til GoPro Hero 8, som gør brugen lettere og mere tilgængelig. App’en tillader, at man kan foretage live-streaming samt redigering. Man kan desuden forbinde actionkameraet til andre enheder via Wi-Fi og Bluetooth.

Flere funktioner såsom slowmotion og Time Lapse har også oplevet forbedringer, og i selve designet er kameraet blevet mere hårdført, således at det kan tages med ud på vilde eventyr.

GoPro Hero 8 – specifikationer
Vægt: 126 gram
Mål: 6,6 centimeter (bredde) x 4,9 centimeter (højde) x 2,8 centimeter (dybde)
Batteri: Genopladeligt Lithium-ion batteri. Kan holde op til 90 minutter ved normal optagelse, ifølge eksperterne
Mulighed for optagelse i 4K: Ja
Videoopløsning: 2160 pixels
Still-billede-format: JPEG, RAW
Billedopløsning: 12 megapixels
Billedstabilisering: Hyper Smooth 2.0
Linse: Super View, Wide, Linear, Narrow
Time Lapse-funktion: Ja, med 0,5, 1, 2, 5, 10 og 30 sekunders interval og 1, 2, 5 og 30 minutters interval
Time Warp: Ja
Night Lapse: Ja
Antal mikrofoner: 3
Redigering: Super Photo
GPS: Ja
HDR: Ja
Tilhørende app: Ja
Slow-motion: Ja
Stemmekontrol: Ja
Live streaming: Ja
Vandtæt: Ja, ned til 10 meter
Forbindelser: Wi-Fi, Bluetooth
Display: Touch-skærm på 2 tommer

Prissammenligning af GoPro Hero 8: 

Forhandler Pris

Annoncer

2.589,00 Læs mere

.
Her kan du se en præsentationsvideo af GoPro Hero 8 actionkameraet. Videoen er produceret af GoPro: 


Det siger eksperterne om GoPro Hero 8

I det følgende afsnit vil vi gennemgå, hvad hver af de 9 ekspertkilder skriver i deres respektive anmeldelser af GoPro Hero 8. Vi kommer vi både ind på, hvad de fremhæver af plusser og minusser for at finde frem til fordele og ulemper ved kameraet.


Expertreviews.co.uk

Expertreviews.com
Vurdering: 5 ud af 5 stjerner 

Expertreviews.co.uk giver GoPro Hero 8 en absolut topscore på 5 ud af 5, idet de er meget imponerede over dette produkt.

De forklarer først og fremmest, at kameraet har fået rigtig mange små forbedringer i forhold til forgængeren, og til sammen bliver det til en meget mærkbar opdatering, som virkelig gør en forskel. Og her taler eksperterne om rigtig mange, men dog små forbedringer.

GoPro Hero 8 fra sidenEksperterne skriver, at nogle af disse forbedringer især drejer sig om video-stabiliseringen, som har fået en ordentlig overhaling, og så er Time Lapse-funktionerne i den nye version af kameraet rigtig gode.

Eksperterne fremhæver også, at mikrofonen er blevet meget bedre til at reducere støjen fra vind og turbulens i nærområdet.

En anden del af GoPro Hero 8, som er blevet bedre ifølge eksperterne, er batteriet, som nu kan holde endnu længere – det er især smart, hvis man er langt væk eller ønsker mange optagelser.

Kongen af actionkameraerne 

Det forklares endvidere, at billedkvaliteten er blevet bedre – dog ikke med markant synlighed – men generelt er ingen af forbedringerne helt nytænkende.

Ifølge eksperterne behøves det dog heller ikke. Expertreviews.co.uk konkluderer, at kameraets små forbedringer alligevel er nok til at erstatte GoPro Hero 7 på tronen som den ubestridte konge af actionkameraerne.

Ejer man alllerede en af forgængerne, vil man have let ved at komme i gang, for menuer og indstillinger minder meget om de tidligere. Faktisk synes eksperterne, at denne version er blevet endnu lettere at bruge, så brugervenlighed er også i højsædet, for her findes nu flere forindstillinger.

En anden af fordelene ved GoPro Hero 8 er ifølge eksperterne, at man ikke længere behøver en fastsættelses-ramme som tidligere, når kameraet skal sætte fast på ens hjelm, bryst eller stativ – på grund af de udfoldelige påsætnings-fingre, der er med i det nye design, kan apparatet sættes lettere og direkte fast.

Expertreviews.co.uk har trods den høje ros også et par minusser, og her bemærkes det, at GoPro Hero 8 ikke fysisk kan passe i de gamle holdere og opbevaringskasser, og så er prisen heller ikke lav.

Hvis du ønsker at læse mere om eksperternes anmeldelse af GoPro Hero 8, så kan du læse den hos Expertreviews.co.uk.


Wired.com

Wired.com
Vurdering: 8 ud af 10 point  

Wired.com giver GoPro Hero 8 en topscore med 8 ud af 10 point, hvilket vidner om en stor tilfredshed hos eksperterne.

De skriver først og fremmest, at den nyeste version af GoPro Hero-familien også har styrken til at tiltrække helt nye målgrupper – ikke mindst på grund af forbedringer i designet samt det nye tilbehør, som er let at sætte fast, så man ikke længere behøver et hylster for at fastgøre kameraet.

Det gør det meget lettere at komme i gang. Der medfølger nemlig indbyggede fastgørelses-ringe, som man kan anvende direkte på udstyret.

De nye tiltag gør derfor, at kameraet ikke længere kun tiltrækker ekstremsports-udøvere og meget seriøse fotografer men også moderne vloggere.

Eksperterne har desuden set nærmere på kameraets muligheder med hensyn til at dele ens oplevelser online. Her er de især glade for nye tiltag, som gør det langt lettere at benytte kameraet til vlogging.

Kameraet føles også fysisk mindre end forgængeren, idet det nu kan anvendes uden hylsteret, men det er stadig en lidt svær proces at skulle skifte batteri og hukommelseskort.

Brugervenligt kamera 

Wired.com roser endvidere GoPro Hero 8 for flere andre nyheder – blandt andet fremhæver de, at man nu har muligheden for at skræddersy menuerne, hvilket gør brugen af kameraet meget lettere og mere brugervenligt.

Eksperterne noterer sig også, at produktet virkelig har fået mange mindre opgraderinger i forhold til forgængeren, når det kommer til indmad og software – det gør specielt billederne og videokvaliteten meget bedre, blandt andet takket være den nye Hyper Smooth 2.0 stabilisator.

Også mikrofonen er klart blevet bedre, idet den nu er langt mindre sensitiv over for vind.

Wired.com har dog et par kritikpunkter, som især går på linsen. Denne er nemlig ikke udskiftelig, hvilket er et problem, hvis den går i stykker, og derfor er det nødvendigt at være meget forsigtig med denne.

Herudover er eksperterne kede af, at denne nye model ikke længere har en indbygget HDMI-indgang. Tilbehør til dette formål kan dog tilkøbes.

Hvis du ønsker at læse mere om anmeldelsen af GoPro Hero 8, så kan den læses i sin fulde længe hos Wired.com.

Her kan du se en flot video, der er optaget på GoPro Hero 8 kameraet. Videoen er produceret af GoPro: 


Mashable.com

Mashable.com
Vurdering: 4,25 stjerner ud af 5 

Teknologisiden Mashable.com giver GoPro Hero 8 en rigtig god anmeldelse med en score på 4,25 ud af 5 stjerner. Det er næsten en maksimal topscore.

Scoren gives, da eksperterne er imponerede over produktet, og i overskriften kaldes kameraet ”Det mest stabile GoPro-kamera til dato”.

GoPro Hero 8 skærmMashable.com roser GoPro Hero 8 i høje vendinger og nævner rigtig mange plusser ved modellen. Blandt andet fremhæves, at det aldrig har været lettere at fastgøre kameraet. Nu er der ikke længere behov for et ekstrahylster til fastgørelse, men i stedet findes der indbyggede anordninger til formålet.

Herudover er det især stabiliteten, der fremhæves ved denne nye version af det populære GoPro Hero-kamera, for eksperterne vurderer, at man ikke finder en bedre billedstabilisering på noget andet actionkamera.

Let i brug 

GoPro Hero 8 modtager desuden ros af Mashable.com for at være meget simplere end konkurrenterne, for den nye version har meget let tilgængelige menuer og indstillinger, og selve brugerfladen er langt mere brugervenlig end tidligere.

Det betyder, at det er muligt at skræddersy menuer og funktioner, som gør det nemmere at fokusere på det, man vil optage. Det gør også selve oplevelsen med kameraet langt mere sjov, vurderes det.

Mashable.com har dog et par minusser ved modellen, for selv om kameraet har fået massive opgraderinger i forhold til forgængeren, så er der stadig ting, der halter:

For eksempel nævnes batterilevetiden, som eksperterne stadig kun vurderer til at være middelmådig, og så er linsen ikke udskiftelig. Det gør, at man skal være mere forsigtig end ellers.

Endelig synes eksperterne, at touch-skærmen er meget sensitiv, når kameraet er under vand.

Mashable.com vurderer alt i alt kameraet ud fra 4 kriterier: Cool-faktor, lærings-kurve, performance og værdi for pengene, og her gives karakterer fra 0 til 5.

Eftersom eksperterne mener, at brugervenligheden er høj, scorer produktet 5 ud af 5 for læringskurve. De 3 øvrige parametre følger alle lige efter med hver 4 ud af 5 point.

Hvis du ønsker at læse mere om Mashable.com’s anmeldelse af GoPro Hero 8, så kan du læse den på eksperternes hjemmeside.


Techradar.com

Techradar.com
Vurdering: 4,5 stjerner ud af 5

Techradar.com giver GoPro Hero 8 en høj score på 4,5 ud af 5 stjerner, og eksperterne er således meget begejstrede for produktet.

Faktisk er de så begejstrede over professionalismen, at de i overskriften direkte skriver: ”GoPro Hero 8 putter ”pro” i GoPro”.

Techradar.com giver GoPro Hero 8 rigtig mange plusser, og de fremhæver for eksempel, at her er tale om en model, der har fået rigtig mange opdateringer i forhold til forgængeren.

Her er dog ikke kun tale om opdateringer, for eksperterne vurderer også, at GoPro Hero 8 vil være et godt køb selv for de forbrugere, der allerede har et actionkamera – i GoPro Hero 8 findes der nemlig en masse nye funktioner, som vil gøre den eventyrlystne forbruger glad og tilfreds med købet.

Fantastisk stabilisering 

GoPro Hero 8 fremhæver blandt andet den digitale billedstabilisering som et af højdepunkterne ved produktet, og det vurderes, at denne stabilisering er den bedste, der findes på markedet inden for actionkameraer af denne type.

Herudover findes der også gode, mindre funktioner såsom Capture Present-funktionen, der sparer forbrugeren for en masse tid og besvær.

Der findes også nye Time Lapse-modi, som ligefrem kaldes for ”unikke”, og så er app’en blevet forbedret.

Techradar.com forklarer herudover, at den tilhørende app er blevet en del mere strømlinet, hvilket gør kameraet lettere at bruge, når der er fart over feltet.

Herudover findes der i GoPro Hero 8 en ny livestreaming-funktion, som muliggør, at man kan optage og dele sine oplevelser med det samme, og mens det sker. Kvaliteten af indholdet bliver tillige rigtig godt.

Endelig nævner eksperterne, at den indbyggede mirkofon er blevet forbedret markant med hensyn til at skabe klarere lydoptagelser uden vind og støj.

Techradar.com nævner dog nogle minusser ved apparatet, og her fæstner de sig især ved, at kvaliteten i dårligt-belyste miljøer bliver mindre god.

Hvis du ønsker at læse mere om anmeldelsen af GoPro Hero 8, så kan den findes i sin heldhed på Techradar.com.

Her kan du se en videoanmeldelse af GoPro Hero 8. Videoen er produceret af Cnet.com: 


Trustedreviews.com

Trustedreviews.com
Vurdering: 4 stjerner ud af 5

Trustedreviews.com har testet og afprøvet det nye GoPro Hero 8, og de er meget imponerede over, hvad modellen kan. Derfor giver de en score på 4 stjerner ud af 5.

Det er især de små forbedringer, som der er rigtig mange af, der giver den høje score, og generelt er der mange aspekter ved dette produkt, som Trustedreviews.com fremhæver:

GoPro heor 8Disse inkluderer blandt andet, at selv om her kun er tale om mindre forbedringer angående kvaliteten af billeder og video, så kan det alligevel mærkes, og når man lægger det sammen med små forbedringer til for eksempel også mikrofonen og styringen af kameraet, så bliver de mange små forhold klart mærkbare.

Herudover roser Trustedreviews.com også modellen for at have gjort indstillingerne bedre, hvilket betyder, at menuer og skærm er blevet meget lettere selv at skræddersy og tilpasse.

Virkelig god stabilisering 

Noget af det, som eksperterne fremhæver stærkt, er den nye Hyper Smooth-stabilisering, som sikrer en virkelig god videokvalitet, og denne kan indstilles og fungere i alle typer af opløsninger og frames.

Det nævnes også som et klart plus, at monteringen er blevet lettere, så man får en hurtigere og nemmere adgang til at komme i gang med at filme.

Alt i alt kalder Trustedreviews.com dette apparat for ”Det bedste GoPro-kamera til dato”, og det nævnes, at her klart er tale om det bedste actionkamera på markedet, som ikke kan optage i 360 grader.

Dog nævner eksperterne nogle minusser, og et af dem er prisen. De synes nemlig, at GoPro Hero 8 er noget dyrt i forhold til konkurrenterne og også i forhold til forgængeren GoPro Hero 7.

Til trods for de mange forbedringer vurderer eksperterne, at det er tvivlsomt, om kameraet er alle pengene helt værd.

Herudover er det et problem, at linsen ikke kan fjernes og eventuelt erstattes. Derfor er det nødvendigt at være ekstra forsigtig.

Hvis du ønsker at læse mere om Trustedreviews.com’s anmeldelse af GoPro Hero 8, så kan du klikke på dette link.

Prissammenligning af GoPro Hero 8: 

Forhandler Pris

Annoncer

2.589,00 Læs mere

Pcmag.com

PCMag
Vurdering: 4,5 stjerner ud af 5 

Den britiske version af det internationale computer- og teknologimagasin, Uk.pcmag.com, giver GoPro Hero 8 en vurdering på 4,5 stjerner ud af 5 og kalder ligefrem modellen for ”Excellent”.

Dermed er de rigtig imponerede over, hvad dette actionkamera kan præstere.

Eksperterne nævner rigtig mange fordele ved denne model og kun få ulemper og anbefaler det varmt til den forbruger, der leder efter det bedste actionkamera på markedet.

Blandt fordelene forklarer Pcmag.com, at GoPro Hero 8 imponerer med den optimerede 4K-stabilisator, som virkelig giver en forbedring i videokvaliteten. Eksperterne er især begejstrede for, at stabiliseringen virker ved op til 60 frames per sekund.

Herudover kommenteres det, at designet er flot og i den seje ende, og designet gør netop også, at kameraet er vandtæt – faktisk helt ned til 10 meter, hvilket er rigtig smart.

Det er nu også muligt at droppe det tidligere hylster, som gjorde det muligt at fastspænde kameraet til stativ eller hjelm, idet GoPro Hero 8 i sig selv kommer med anordninger til at sætte det fast.

Bedste actionkamera til dato 

Eksperterne fra Pcmag.com roser desuden GoPro Hero 8 for forbedringer angående skærmen, og touch-funktionen fungerer rigtig godt.

Herudover er brugerfladen blevet forbedret, således at brugervenlighed er meget mere i fokus, og menuer og indstillinger er blevet lettere at tilpasse.

Pcmag.com nævner også, at der er sket forbedringer med den tilhørende app, som nu giver mulighed for automatiseret redigering.

GoPro Hero 8 har dog et par ulemper ifølge eksperterne, og her kommenteres det især, at det kan tage en del tid at overføre data via Wi-Fi, og så kan det fysisk være svært at få isat/fjernet hukommelseskortet, da pladsen er noget trang.

Alt i alt konkluderer Pcmag.com, at GoPro Hero 8 er det bedste GoPro-kamera til dato, og det tilbyder stabilisering og kvalitet af video i en klasse, der er helt for sig selv.

Det forklares også, at forgængeren, GoPro Hero 7, var en klar favorit hos Pcmag.com, men GoPro Hero 8 tager alt det, som eksperterne godt kunne lide og enten bevarer kvaliteten eller forhøjer den.

Hvis du ønsker at læse mere om Pcmag.com’s anmeldelse af GoPro Hero 8, så findes den på eksperternes hjemmeside.

Her kan du se en video med gode tips og tricks til brugen af GoPro Hero 8. Videoen er produceret af youtuberen Jen Klaeui: 


T3.com

T3.com
Vurdering: 5 stjerner ud af 5

Teknologimagasinet T3.com giver GoPro Hero 8 den ultimative topscore på 5 ud af 5 stjerner og giver kameraet den prestigefulde Platinum Award for at være et udsøgt produkt.

Eksperterne kommer med mange roser til produktet, som de mener klart lever op til det store potentiale, som GoPro Hero 7 allerede havde. De kalder blandt andet apparatet for ”Et imponerende stykke udstyr”.

T3.com forklarer, at GoPro Hero 8 først og fremmest kommer i et stilrent og strømlinet design med et rammeløst udtryk.

gopro hero 8Modellens front er enkel og elegant, og der er ikke spildt kræfter på at gøre udseendet til grunden for at købe kameraet. Dog er det stadig meget robust og bygget til lidt af hvert.

Fronten er enkel med en linse og skærm, og størrelsesmæssigt passer det lige til hånden. Det enkle udtryk passer desuden med den enkle brugerflade, som eksperterne også fremhæver: De synes nemlig, at kameraet er super-simpelt at bruge og meget let at finde ud af.

Kraftfuld og mange funktioner  

T3.com kalder GoPro Hero 8 for GoPros nye flagskib, idet her er tale om et kamera, der ifølge eksperterne ligefrem er det mest kraftfulde og funktionsrige actionkamera i verden.

Dette til trods er brugerfladen meget tilgængelig og let, og det gør det nemt selv for begyndere at finde ud af og få rigtig gode optagelser. Der findes nemlig gode indstillinger, som sikrer, at kvaliteten af de endelige optagelser bliver virkelig høj.

Eksperterne roser blandt andet modellens Hyper Smooth 2.0 billedstabilisering og fremhæver den som værende den bedste stabilisering overhovedet på markedet.

Hertil modtager den tilhørende app også ros: Det nævnes, at nok er app’en simpel, men den giver adgang til gode redigeringsmuligheder, som også er simple at finde ud af.

Modellen er desuden både ideel til ekstremsports-udøveren, eventyreren og vloggeren, der ønsker det bedste udstyr.

T3.com nævner kun få negative kommentarer til GoPro Hero 8, og det går blandt andet på, at stemmekommandoerne er noget upålidelige, og så findes der ikke noget display, som vender imod ens front, så man kan se, hvad man optager. Det skal tilkøbes separat, hvis man ønsker at benytte kameraet på denne måde.

Hvis du ønsker at læse mere om eksperternes anmeldelse af GoPro Hero 8, så kan du læse den på T3.com.


Engadget.com

Engadget.com
Vurdering: 90 point ud af 100

Gadget-siden Engadget.com har givet GoPro Hero 8 en virkelig god score på 90 point ud af 100. De er dermed rigtig glade for denne model, som de beskriver med ordene ”Mindre re-design – stort udbytte”.

De nævner, at netop denne version føles mere komplet end nogensinde før – også selv om kameraet mangler et par funktioner, ifølge eksperterne.

Det forklares, at når tidligere nye GoPro-kameraer er blevet udgivet, plejer der at være én eller 2 markante nye funktioner eller evner, men sådan forholder det sig ikke med GoPro Hero 8.

I stedet findes der flere mindre opdateringer i forhold til forgængerne, som hver for sig er gode i sig selv.

Ifølge eksperterne er de dog tilsammen lige det, som fans af modellen har ventet på med længsel: Kameraet føles skabt til den kreative forbruger, og det er også denne mulighed for at slippe kreativiteten løs, som man betaler den relativt høje pris for.

Mange små opdateringer 

Nogle af de mindre opdateringer, som eksperterne fra Engadget.com er glade for, inkluderer blandt andet en forbedret stabilitet, som gør kvaliteten af optagelserne virkelig god.

Desuden føles kameraet også langt mere skabt til at dele et forbedret indhold med omverdenen, hvilket gør brugen langt større.

Herudover nævner Engadget.com, at designet er nytænkende, hvilket gør kameraet langt mere praktisk end før.

Brugervenligheden har desuden fået et hak opad, således at produktet er en del mere tilgængeligt end tidligere – og trods dette er der ikke slækket på funktioner eller teknologier. De er blot blevet nemmere at arbejde med.

Engadget.com er virkelig tilfredse med GoPro Hero 8, men de nævner dog nogle minusser ved dette actionkamera.

Blandt andet savnes der en HDMI-port, og selv om der er sket mange forbedringer i forhold til forgængerne, så er der stadig ikke sket så meget på batteri-fronten – batterilevetiden forbliver kun ”acceptabel” i eksperternes øjne.

Desuden savnes muligheden for en skærm, som vender mod en selv, så man kan se, hvad man optager.

Hvis du ønsker at læse mere om eksperternes anmeldelse af GoPro Hero 8, så kan du finde den i sin helhed hos Engadget.com.

Her kan du se en video med 18 ting, du skal vide om det GoPro Hero 8 kameraet. Videoen er produceret af den amerikanske teknikblog DC Rainmaker: 


TheVerge.com

TheVerge.com
Vurdering: 8 ud af 10 stjerner 

TheVerge.com har afprøvet, testet og anmeldt actionkameraet GoPro Hero 8, og de er virkelig godt tilfredse med produktets evner og kunnen. Derfor gives der 8 ud af 10 stjerner.

Det forklares allerede i overskriften, at her er tale om et markedsledende produkt, idet eksperterne kalder modellen for førende i feltet i forhold til konkurrenterne.

Efter testen af kameraet vurderer eksperterne, at producenten bag GoPro Hero 8 har foretaget en del risici i produktionen af apparatet, hvoraf langt de fleste har betalt sig, og kun et par få er tvivlsomme.

GoPro Hero 8Noget af det, som TheVerge.com især fremhæver ved produktet, er designet, som er en del anderledes på denne version i forhold til de tidligere.

Her er nemlig tale om muligheden for langt lettere at kunne fastmontere kameraet til for eksempel tøj, hjelm eller stativ, idet dette nu kan foregå uden yderligere fastgørelses-produkter.

Det gør det meget lettere at komme i gang. En anden fordel er, at denne version er tyndere i forhold til forgængeren.

Forbedret stabilisering 

En af de væsentlige forbedringer ved GoPro Hero 8 ifølge TheVerge.com er billedstabiliseringen. Denne stabilisering var i forvejen god, men nu er den blevet endnu bedre. Det giver langt bedre optagelser, som virkelig øger oplevelsen med produktet.

Eksperterne forklarer direkte, at det er utroligt, hvor meget kameraet kan rystes og bevæges og stadig give gode optagelser.

Alt i alt vurderer eksperterne, at GoPro Hero 8 er en værdig arvtager til tronen fra de tidligere GoPro-modeller, og eksperterne mener, at dette actionkamera nok er det, som de selv ville vælge.

TheVerge.com nævner dog et par minusser ved apparatet. Disse går blandt andet på, at kameraet fysisk bliver meget varmt, når det optager ens strabadser, og derfor kan det gøre ondt at røre ved.

Herudover kan den fastgjorte linse være et problem, hvis den går i stykker, idet den ikke bliver let at reparere – det var langt lettere på de tidligere modeller.

Desuden er der ikke sket de store forbedringer angående batteriet – batterilevetiden på denne nye version er nogenlunde, ifølge eksperterne, men langt fra noget særligt.

Hvis du ønsker at læse mere om TheVerge.com’s anmeldelse af GoPro Hero 8, så kan du klikke på dette link.


Opsamlende konklusion

GoPro Hero 8 Black

Efter at have gennemgået alle 9 ekspertkilders vurderinger af GoPro Hero 8 kan det konkluderes, at alle eksperterne er overvejende meget begejstrede for denne model.

Der er flere udtalelser og observationer, der går igen, og blandt andet nævnes det i flere af anmeldelserne, at i stedet for at tilbyde én eller 2 spritnye funktioner, så tilbyder modellen i stedet opdateringer og opgraderinger til de funktioner, der allerede findes.

Det betyder, at for eksempel billedstabiliseringen er blevet forbedret markant, hvilket giver langt bedre optagelser uden store rystelser.

I flere anmeldelser nævnes det også, at brugervenligheden nu er større, da kameraet er blevet nemmere og forenklet at betjene.

En anden fordel, der nævnes flere steder, er monteringen af produktet, når der skal optages: I stedet for at kræve ekstra monteringsudstyr og hylster, kan kameraet nu direkte sættes fast på for eksempel hjelm eller stativ.

Eksperterne nævner generelt ikke de store minusser ved GoPro Hero 8, men flere af de 9 ekspertkilder fremhæver prisen som værende noget høj, og så kan det blive et problem, at man ikke så let kan udskifte linsen som tidligere, hvis der opstår skader. Også en bedre batterilevetid savnes.

Alt i alt konkluderes det flere steder, at GoPro Hero 8 klart er et af de bedste actionkameraer på markedet, hvis ikke det allerbedste, og modellen er en værdig efterfølger til de populære, forrige udgaver.

Prissammenligning af GoPro Hero 8: 

Forhandler Pris

Annoncer

2.589,00 Læs mere

Guide: Det skal du overveje, når du køber et actionkamera

Et actionkamera som GoPro Hero 8 er en investering, hvis man vælger at anskaffe sig et, for de er ikke billige. Derfor er det vigtigt at få købt netop det, der passer til ens behov. Contrastly.com og Firefold.com guider i dette afsnit til, hvad du bør vide, når du skal købe et actionkamera:

Videokvalitet
Kvaliteten af optagelserne er noget af det vigtigste, når man skal anskaffe sig et actionkamera. Se efter opløsning og frames og vælg især gerne en model, der kan optage i 4K.

Kameraerne med de bedste opløsninger er ofte også de dyreste. Er man nybegynder, kan man måske nøjes med en lidt ringere opløsning.

Pris
prisDer findes en del actionkameraer på markedet, og de rangerer fra dyrt til meget dyrt – overvej derfor, hvad dit budget rækker til. Læg mærke til at et billigere kamera ikke nødvendigvis er dårligere end et af de helt dyre. Læs her med fordel eksperternes anmeldelser, idet de har afprøvet modellerne og ved, hvad der fungerer godt og mindre godt.

Angående GoPro Hero 8 så findes der links til videre læsning længere oppe i denne artikel ved hver kildegennemgang.

Fastgørelse
Alt efter hvilke optagelser man vil foretage, skal kameraet sidde fast forskellige steder på ens krop og i mange positioner. Det kan være på ens hjelm, over brystet eller på styret af cyklen. Se efter hvilke muligheder kameraet har, og hvor let det er at spænde fast.

Se her også efter formen på kameraet, da nogle former passer bedre til bestemte typer af fastgørelse.

Stabilitet
Stabiliteten er altafgørende, når det kommer til at få gode optagelser. Vælg et kamera, der tilbyder en god indbygget stabilisering, således at rystelser minimeres. Eksperterne er for eksempel meget glade for GoPros Hyper Smooth-stabilisering.

Vinkler
Vælg gerne et kamera der kan filme i forskellige vinkler. Det gør optagelserne mere varierede. Kan man for eksempel kun filme med vidvinkel, kan optagelserne blive unaturlige.

Funktioner
Ofte er kameraerne dyrere alt afhængig af, hvor mange funktioner de har. Er man nybegynder, kan man måske nøjes med færre. Dog vil funktioner såsom Time Lapse og Night Lapse være sjove at eksperimentere med.  

Batteri
batteriBatterilevetiden varierer en del fra kamera til kamera. Et af de hold eksperter, der har testet GoPro Hero 8, fandt frem til, at denne models batteri kunne holde i omkring 90 minutter, når det gjaldt almindelige optagelser. Nogle actionkameraer vil kunne holde længere og andre kortere.

Tilbehør
Se efter om der medfølger tilbehør til kameraet. Det gør der sjældent, så det vil være nødvendigt yderligere at anskaffe et stativ/trefod til stationære optagelser og måske et gimbal-stativ til optagelser i bevægelse. De er ikke altid helt billige.

Robusthed
Et actionkamera er designet til at blive brugt – også i krævende omgivelser. Vælg derfor en robust model med en stærk linse, som kan holde til meget. Det kan også være en stor fordel, hvis produktet er vandtæt.

Brugervenlighed
Eksperterne forklarer, at hvis man ikke er glad for teknik, så bør man vælge et brugervenligt kamera, der kan hjælpe en på vej. Ellers vil man ofte give hurtigt op og enten ikke få brugt kameraet eller ikke udnytte dets fulde potentiale.

Brug
GoPro Hero 8Overvej hvad du ønsker at anvende actionkameraet til – er det til flotte naturoplevelser som solnedgange og trekking i junglen, er det til undervandsoptagelser, eller er det til ekstremsport? Hver type af brug vil kræve forskellige forhold, både hvad angår opløsning, stabilitet og tilbehør.

Socialt brug
Mange anvender actionkameraet som en slags social genstand, hvor de deler deres optagelser med andre på de sociale medier. Hvis man vælger en model med en tilhørende app, kan det gå hurtigt. Har kameraet Wi-Fi og Bluetooth, vil det også være mere tilgængeligt at få bearbejdet og delt indholdet.


Tips og tricks til actionkameraet

GoPro Tips

Baseret på ekspertviden fra Clicklikethis.com og Digitaltrends.com guider vi i dette afsnit til nyttige tips og tricks til det nye GoPro Hero 8, så man får mest muligt ud af det.

Fastgør kameraet
Hvis man skal få nogle gode optagelser – ligegyldigt om det er en fejende solnedgang eller skydiving – så er det vigtigt, at kameraet holdes stabilt. Derfor har man brug for at fastgøre kameraet, og det kan gøres på rigtig mange måder.

Man kan for eksempel fastgøre kameraet til ens hjelm eller på brystet, hvilket vil give meget personlige optagelser og point-of-view-optagelser, eller man kan vælge et stativ, hvilket sikrer en større grad af stabilitet.

Eksperterne anbefaler, at man prøver sig lidt frem, da forskellige typer optagelser og vinkler vil passe bedre til forskellige måder af fastgørelse.

Vinkler
Eksperterne anbefaler, at man også prøver sig lidt frem, når det gælder vinkler. Man kan selvfølgelig bare sætte kameraet fast og så optage sine eventyr, men optagelser fra forskellige og anderledes vinkler kan i mange tilfælde give mere unikke optagelser, der giver et bedre endeligt resultat.

For eksempel kan man placere kameraet tættere på der, hvor actionen sker. Mix gerne de forskellige vinkler, hvilket vil give meget mere interessante optagelser, når det redigeres.

Det endelige resultat vil dermed fremstå mere levende og som en rigtig film, hvor der skiftes imellem forskellige vinkler.

Dette kan enten gøres ved at montere flere kameraer eller foretage handlingen, for eksempel snowboarding eller mountainbike-kørsel flere gange. Skift også gerne mellem brede og smalle optagelser samt zoom.

Filtre
GoPro filterHer taler eksperterne ikke om de vanlige Instagram-filtre, der gør objekter og personer flottere, men derimod fysiske filtre, som kan placeres foran linsen. Disse kan ændre og tilpasse lysforhold, så optagelserne bliver bedre.

Filmer man på steder, hvor lyset er meget skarpt, kan man anvende en linse, der giver en bedre lukketid – det fungerer lidt ligesom solbriller til kameraet.

Man kan også anvende et filter, der fjerner refleksioner fra for eksempel glas eller vandoverflader.

Man kan desuden få specielle filtre, der gør undervandsoptagelser mindre kornede og mere klare. Disse kaldes ofte for Røde Filtre.

Stabilitet 
Stabilitet er altafgørende for at få gode optagelser. GoPro Hero 8 kommer med den revolutionerende Hyper Smooth 2.0 stabilisering, som gør selv rystede optagelser rare at se på, men man kan også gøre meget selv.

Eksperterne forklarer, at et godt gammeldags stativ/trefod minimerer rystelser, når det gælder stationære optagelser. Når det kommer til optagelser i bevægelse, så er det bedst at anvende en såkaldt gimbal, som er designet til at modvirke de rystelser, der kommer fra netop naturlig bevægelse.

Disse værktøjer kan være dyre, og hvis man ikke har penge til dem, så er det bedste, man kan gøre for at få de mest rolige optagelser, at presse kameraet direkte mod hagen – altså hvis man har mindst én hånd at gøre godt med og ikke bruger den til den aktivitet, der skal udføres.

Foretag manuelle indstillinger
gopro indstillingerGoPro Hero 8 og andre actionkameraer kommer med automatiske indstillinger, der især er gode, hvis man er nybegynder. Så er man sikret fine optagelser.

Er man mare garvet, vil det kunne gøre underværker selv at justere lidt på indstillingerne – især når det kommer til lysforholdene. Her man kan tilpasse en masse mindre forhold som opløsning, framerate, exposure, farvemætning og farvegraduering – til sammen gør det en stor forskel.

Husk på at lysforhold er noget af det vigtigste, hvis man gerne vil have gode optagelser. De skal tilpasses til frame-raten.

Skal der skydes i en høj frame-rate, så skal belysningen også være god. Hvis lysforholdene ikke er gode, så foretag optagelserne tættest muligt på lyskilden. Er der ikke en god lyskilde, så brug en lommelygte.

Man skal desuden tænke over opløsningen, når det kommer til deling – er det vigtigt at kunne dele oplevelserne med det samme, så bør opløsningen være lavere, hvilket vil give en hurtigere overførsel.

Man skal også overveje, om man vil optage i 16:9 eller 4:3 format. Der er fordele og ulemper ved begge, men eksperterne forklarer, at man bør vælge 16:9. GoPro Hero 8 kan filme i begge.

Brug Time Lapse
Eksperterne anbefaler, at man lærer GoPro Hero 8’s Time Lapse og Night Photo-muligheder. Disse giver mulighed for at skabe helt unikke optagelser, hvor der manipuleres med tid. Her kan skabes hurtige animationer af forskellige scenarier, som ser meget professionelle ud.

Skiftende lys fra dag til nat eller omvendt og solnedgange kan blive virkelig flotte med Time Lapse.

Brug app’en
Hvis man gerne hurtigt vil dele sine optagelser, så kan man bruge den tilhørende app. Den er designet til formålet.

Batteri
gopro hero 8 batteriEn af de ting, som GoPro Hero 8 (og mange andre actionkameraer) er blevet lidt kritiseret for, er den for korte batterilevetid. Spar derfor på batteriet og sluk for Wi-Fi, når det ikke skal bruges, da det tager meget af batteriet. Tag eventuelt et ekstra sæt batterier med eller en oplader i tasken.

Fortæl en historie
Hvis man gerne vil opnå anerkendelse og dele sine videoer med andre, så vil man få større succes, hvis man forsøger at fortælle en historie med videoerne i stedet for bare at filme for eksempel en tur på mountainbiken.

Brug redigeringsmulighederne, film fra forskellige vinkler og tilsæt musik. Det vil gøre oplevelsen mere som en film.

Planlæg også gerne på forhånd, hvad du gerne vil have, der skal ske i videoen i stedet for bare at filme og håbe på, at der sker noget interessant.


Sådan tager du de bedste billeder

GoPro tips

Hvis du tager skridtet og køber et actionkamera, så skal det også bruges. Men hvordan får du konkret de bedste optagelser? Det guider Nomadasaurus.com og Spacetourismguide.com til her:

Fokus: Brug kameraets skærm til at se, hvad du rent faktisk optager. Hold fokus på handlingen i billedet og undgå grene, græs eller andet, der kan forstyrre billedet.

Originalitet: Hvis man gerne vil opnå anerkendelse for sine optagelser, så bør man være kreativ og original og anvende vinkler og fortællinger, der ikke minder om andres. Rigtig mange deler deres optagelser på de sociale medier, så det gælder om at finde sin niche for at skille sig ud. Det gælder også for indholdet af optagelserne.

Planlægning: Som de øvrige eksperter var inde på i det forrige afsnit, så bør man ikke overlade noget til tilfældighederne. Planlæg optagelserne efter vejr og vind, hvilket giver bedre muligheder for gode optagelser kvalitetsmæssigt.

Optag morgen eller aften – ikke midt på dagen: Dagens første gyldne stråler giver rigtig godt lys til optagelse, og det samme gør tiden omkring solnedgang. Midt på dagen er lyset ofte for hårdt, hvilket er mindre velegnet til både billeder og videoer. Er man nødsaget til at skyde midt på dagen, så bør man anvende et filter.

Eksperimentér: Som også tidligere nævnt bør man være eksperimenterende og udnytte alle de optageformer, kameraet har. Som nybegynder bør man starte med almindelige håndholdte optagelser, og når man mestrer det, kan man forsøge sig med både Time Lapse og Night Lapse/Night Photo.

Hvis man er interesseret i astrologi, kan man også forsøge sig med optagelser af nattehimlen, som kan blive meget imponerende. Har man et GoPro Hero 8 kamera, kan man benytte sig af Night Photo, som hjælper til ikke kun at få en mørk, sløret himmel uden fokus. 

Øvelse: Endelig forklarer eksperterne, at alting kommer med øvelse. Hvis man virkelig er seriøs og ønsker professionelle optagelser, så bør man vide, at øvelse gør mester. Ifølge eksperterne kan det tage rigtig lang tid at mestre kunsten. Man kan med fordel starte med en eller 2 aktiviteter og øve sig på dem, før man går videre til mere krævende discipliner.

Prissammenligning af GoPro Hero 8: 

Forhandler Pris

Annoncer

2.589,00 Læs mere

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🤩 Hvem har testet GoPro Hero 8?

Expertreviews.co.uk, Wired.com, Mashable.com, Techradar.com, Trustedreviews.com, Pcmag.com, T3.com, Engadget.com og TheVerge.com.

🤓 Hvordan er GoPro Hero 8 blevet testet?

GoPro Hero 8 er blevet vurderet ud fra dets tekniske specifikationer, batterilevetid, indbyggede funktioner og brugervenlighed. Særligt er eksperterne begejstrede for kameraets HyperSmooth 2.0 billedstabilisering.

🤔 Hvad er fordelene ved et GoPro kamera?

GoPro kameraer er for de fleste mennesker essensen af actionkamerarer. De kan være i lommen, lave knivskarpe videoer, er vandtætte og kan tåle en relativt hård behandling. Ønsker du dig et kamera, du altid kan have med på farten, klar til at dokumenter store og små oplevelser, er et GoPro det oplagte valg for dig.


Alternative tests og artikler

Er du endnu ikke overbevist om, at et GoPro Hero 8 er det rette valg for dig, har vi her på Forbrugsguiden også en række andre atikler, der måske kunne være interessante for dig.

Tidligere har vi også forfattet tests om de anmelderroste forgængere til dette GoPro.

Her kan du læse vores GoPro Hero 7 test, vores GoPro Hero 6 test og vores GoPro Hero 5 test. En ting der går igen gennem alle disse tests er, at stort set alle eksperterne mener, at det GoPro de har testet, er bedre end sin forgænger. Dette beretter om, at man fra GoPro’s side kontinuerligt producerer og udvikler kvalitetsprodukter.

Et andet populært valg inden for fotografering er de smarte droner. Særligt gør mærket DJI sig bemærket hos eksperter såvel som forbrugere. Her kan du læse vores brede DJI drone test eller vores specifikke DJI Phantom 4 Pro test.

Du kan også læse vores test af Nikon P900 kameraet, der kommer med 16 megapixels og 83 gange optisk zoom. Dette tillader dig at fange detaljer, der ikke er synlige for øjet, eller scener der udspiller sig meget langt væk.

Slutteligt kan du også læse vores test af de retro polaroid kameraer. Skab dig et overblik over de bedst anmeldte modeller med vores generelle polaroid kamera test, eller læs vores specifikke Fujifilm Instax Mini 9 test.