Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research, men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores partnere. Bemærk..., artiklens årstal er, hvornår artiklen er opdateret, og ikke nødvendigvis et udtryk for, hvornår produkterne er testet. Læs mere

Grafikkort test-guide – Her er de bedste grafikkort ifølge eksperterne

Senest opdateret den Vi er partnerfinansieret. Sponsoreret indhold.

Forbrugsguiden.dk er finansieret af vores partnere, og artiklerne anses dermed som sponsoreret indhold.

0

I denne artikel har vi set nærmere på grafikkort, som flere ekspertkilder har vurderet i forhold til deres funktioner og specifikationer.

Vi har gennemgået ekspertkildernes tests og samler i denne artikel et bredt udvalg af grafikkort, så du nemmere kan få et overblik over hvilke af disse, der er værd at investere i samt opfylder dine behov.

Denne artikel indeholder:
🔸 Gennemgang af de bedste grafikkort ifølge eksperterne
🔸 Information vedrørende hvordan grafikkort testes
🔸 Gennemgang af testkilder

Bemærk venligst, at Forbrugsguiden ikke selv tester produkterne, men derimod indsamler resultaterne af uvildige tests. På den måde kan du nemmere få et overblik over nogle af de bedste produkter på markedet.

Grafikkort test 2021 – De bedste grafikkort ifølge eksperterne

I nedenstående sektion finder du en gennemgang af de grafikkort, der har klaret sig bedst i test. Forbrugsguiden har analyseret en række forskellige anerkendte tests, og viser dig de bedste modeller ifølge eksperterne.

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.


Nvidia GeForce RTX 2060

Kåret til ”Best value for ray tracing 2019 ” hos Trustedreviews.com
”Perfect for 1440p and 144Hz displays” hos Pcgamer.com

Nvidia GeForce RTX 2060

.
Nvidia GeForce RTX 2060 er blevet testet og anmeldt af Trustedreviews.com og Pcgamer.com. Begge ekspertkilder er vilde med grafikkortet, som de har valgt at kåre som henholdsvis et af de bedste grafikkort på markedet samt som værende perfekt til 1440p og 144 Hz-displays.

Mens Trustedreviews.com skriver, at Nvidia GeForce RTX 2060 har en solid ydeevne, så skriver Pcgamer.com, at de er vilde med, at grafikkortet er fantastisk til 1080p og 1440p-gaming.

Ingen af eksperterne finder mange ulemper ved Nvidia GeForce RTX 2060. Dog mener de, at grafikkortet ikke er helt optimalt, når det kommer til ray tracing sammenlignet med andre modeller.

Drevet af Nvidia Turing-arkitektur

Nvidia GeForce RTX 2060 drives af Nvidia Turing-arkitektur, hvilket er med til at optimere ydeevnen. Derudover er det også med til at optimere ray tracing i realtid samt AI, hvorfor det er et grafikkort, der ifølge Pcgamer.com er ”meget populært hos gamere”.

Grafikkortet bliver også drevet af den nyere RTX-platform, hvorfor grafikkortet har op til seks gange så høj en ydeevne sammenlignet med grafikkort fra tidligere generationer.

En fordel ved Nvidia GeForce RTX 2060 er, ifølge Trustedreviews.com og Pcgamer.com, at grafikkortet leverer en meget bedre grafik. Dette mener de forbedrer hele spiloplevelsen, hvorfor det er et grafikkort, der er ”meget velegnet til en, der gamer meget”.

Eksperterne: Et billigere grafikkort med samme gode ydeevne

Eksperterne fra Trustedreviews.com skriver, at Nvidia GeForce RTX 2060 er et af de billigere grafikkort på markedet. Dog mener de ikke, at dette gør noget, da de samtidigt forklarer, at ”det giver dig alle fordelene, som du også får med andre endnu dyrere grafikkort”.

Selvom det ikke er helt lige så godt som andre grafikkort i en dyrere prisklasse, ifølge Pcgamer.com, så skriver Trustedreviews.com, at det er en måde at drage fordel af funktioner såsom ray tracing og DLSS-teknologi uden at bruge alt for mange penge.

Trustedreviews.com forklarer yderligere, at ray tracing forbedrede både refleksioner, lyseffekter og skygger, da de afprøvede grafikkortet med Battlefield 5.

VR, Wing-Blade køling og Nvidia Ansel

Med Nvidia GeForce RTX 2060 får man et grafikkort, der kan fjerne større mængder varm luft på grund af de tredobbelte Wing-Blade blæsere. Dette sikrer en høj ydeevne selv ved krævende spil. Når GPU-temperaturen falder under 55 grader, har blæserne mulighed for at slukke helt for at sikre en stille drift ved mindre krævende spil.

Derudover kommer Nvidia GeForce RTX 2060 med to HDMI-outputs, så man har mulighed for at tilslutte VR-headset uden at frakoble ens computer.

Nvidia GeForce RTX 2060 er også forsynet med Nvidia Ansel, så man kan tage screenshots eller 360-graders billeder, hvilket kan ses gennem ens VR-headset. På den måde skriver eksperterne, at man kan opnå en mere realistisk spilleoplevelse.

Nvidia GeForce RTX 2060 – specifikationer:
🔴 CUDA-kerner: 1920
🔴 Kan bruges til VR: Ja
🔴 Maksimum opløsning: 7680 x 4320
🔴 Maks. antal understøttede skærme: 4
🔴 Størrelse: 6 GB
🔴 Busbredde: 192-bit
🔴 HDMI-tilslutning: Ja
🔴 Dybde: 22,86 cm.
🔴 Højde: 11,26 cm.

Udvalgte fordele ved Nvidia GeForce RTX 2060:
Kan bruges til VR
Udstyret med ray tracing
Forsynet med Nvidia Ansel
Mere budgetvenligt grafikkort
Drevet af Nvidia Turing-arkitektur

Her kan du se en videopræsentation af Nvidia GeForce RTX 2060. Videoen er lavet af Nvidia:


Gigabyte GeForce GTX 1660

Kåret til ”Great Full HD-performance at a low price 2019” hos Trustedreviews.com
”The best card for mainstream gaming” hos Pcgamer.com

Gigabyte GeForce GTX 1660

.
Gigabyte GeForce GTX 1660 er blevet testet og anmeldt af de to ekspertkilder Trustedreviews.com og Pcgamer.com. Begge ekspertkilder er begejstrede for grafikkortet, som de giver en god bedømmelse. De mener nemlig begge to, at grafikkortet er et af de bedste på markedet.

Mens Trustedreviews.com skriver, at Gigabyte GeForce GTX 1660 er fantastisk til Full HD-gaming, så skriver Pcgamer.com, at grafikkortet har en god ydeevne ved 1080p.

Ingen af eksperterne finder mange ulemper ved Gigabyte GeForce GTX 1660. Dog nævner Trustedreviews.com, at grafikkortet ikke er lige så godt som eksempelvis GTX 1660 Ti, hvor Pcgamer.com bemærker, at det kun kommer med 6 GB VRAM.

Udstyret med et komplet kølesystem

Gigabyte GeForce GTX 1660 er udstyret med et komplet kølesystem med 3 x 80 mm. blæsere, en vekslende blæserretning, direct touch-tør, tre kobberkompositrør samt en 3D-aktiv blæser. Alle disse funktioner giver til sammen en effektiv varmespredningskapacitet, hvilket sikrer en højere ydelse ved en lavere temperatur.

Den vekslende rotation sørger desuden for, at de midterste blæsere drejer baglæns, hvilket sikrer en optimal luftgennemstrømning og varmespredning. Dermed opnår man en mere effektiv ydeevne. Endvidere giver den 3D-aktive blæser en delvis passiv køling, hvilket betyder, at blæserne slukker, når GPU’en er lavt belastet eller på et lavt spilleniveau.

Man får derfor et grafikkort, der sørger for at arbejde i stilhed, når systemet ikke gør brug af en masse kraft. Dette er eksperterne vilde med, da de mener, at det altid er en fordel, når computeren ikke støjer meget.

Eksperterne: God til nyere og ældre spil

Begge ekspertkilder har afprøvet Gigabyte GeForce GTX 1660 med flere forskellige spil. Trustedreviews.com bemærker, at grafikkortet sagtens kan bruges til de helt moderne AAA-spil såsom Tomb Raider uden, at ydeevnen eller grafikken bliver påvirket.

Desuden skriver Trustedreviews.com også, at grafikkortet kan arbejde med selv ældre spil, hvilket de er imponerede over.

Pcgamer.com bemærker, at man skal være opmærksom på, at nogle spil kræver mere end 6 GB ved nogle indstillinger.

Desuden mangler grafikkortet også RTX-funktioner såsom DLSS og ray tracing. Pcgamer.com er en smule skuffede over, at grafikkortet ikke kommer med disse funktioner. De mener dog stadig, at det er et godt grafikkort til en forholdsvis lav pris.

Sidst men ikke mindst har man mulighed for at tilpasse sin gaming-oplevelse efter behov. Med grafikkortets alsidige RGB-system med mange justerbare farvemuligheder og adskillige lyseffekter, kan man vælge det helt rigtige farveskema.

Med Direct touch-varmerør og kompositvarmerør

Gigabyte GeForce GTX 1660 kommer med Direct touch-varmerør samt kompositvarmerør. Direct touch-varmerørene maksimerer den direkte kontaktflade til GPU’en på grund af formen.

Endvidere kommer Gigabyte GeForce GTX 1660 med kompositvarmerør, der kombinerer en termisk ledningsevne med faseovergang for effektivt at kontrollere varmeoverførslen mellem to faste overflader. Dette forøger kølekapaciteten yderligere, hvilket er en fordel, så temperaturen ikke bliver for høj.

Gigabyte GeForce GTX 1660 – specifikationer:
🔴 CUDA-kerner: 1536
🔴 Kan bruges til VR: Nej
🔴 Maksimum opløsning: 7680 x 4320 ved 60 Hz
🔴 Maks. antal understøttede skærme: 4
🔴 Størrelse: 6 GB
🔴 Busbredde: 192-bit
🔴 HDMI-tilslutning: Ja
🔴 Dybde: 22,56 cm.
🔴 Højde: 4,5 cm.

Udvalgte fordele ved Gigabyte GeForce GTX 1660:
God pris
God til både nyere og ældre spil
Kommer med et komplet kølesystem
Kommer med Direct touch-varmerør og kompositvarmerør
Mulighed for at tilpasse sin gaming-oplevelse efter behov


ASUS ROG STRIX RTX3080 

✅ 100/100 point hos magasinet Tweaktown.com
✅ 5/5 stjerner hos magasinet Newegg.com
✅ 95/100 point hos testmagasinet Profesionalreview.com
✅ Den anbefales til gameren af det britiske magasin Scan.co.uk

ASUS ROG STRIX RTX3080 

.
Asus Rog Strix GeForce RTX 3080 er gennemført designet til at tilgodese dine behov og krav til gaming. Produktet er blevet forbedret i forhold til sine forgængere, så det komplimenterer de mest grafisk krævende spil på markedet. 

I tests og anmeldelser får grafikkortet 100/100 point hos Tweaktown.com, 5/5 stjerner hos Newegg.com og 95/100 point hos Profesionalreview.com

Den anbefales til gameren af Scan.co.uk. I flere af testmagasinerne er det designet med ekstra metal, der får Rog Strix GeForce RTX 3080 til at skille sig positivt ud. 

Om 

Rog Strix GeForce RTX 3080 er lavet til at tilgodese alle dine ønsker og krav både i forhold til komponenter, design og egenskaber. Grafikkortet er lavet med en slidstærk ramme af metal, der omkranser de 3, højtydende aksialblæsere. Det særlige ved blæserne er, at de har flere ’finner’ end mange af de andre grafikkort på markedet. Sammen med et større overfladeareal leverer de ekstra finner den bedste og mest stabile blæserotation, som er kilden til, at du kan nyde dine spil i ypperste performance og med et minimum af støj.

Rog Strix GeForce RTX 3080 er skabt til den professionelle gamer, der har brug for teknisk udstyr, der kan håndtere selv det mest omfattende pres fra AAA-spil. Ydeevnen forbliver høj, da Rog Strix GeForce RTX 3080 har et forstørret kølelegeme. Temperturene forbliver lave og på samme niveau, uanset hvor komplekse dine spil er. 

Den eftertragtede Strix-køling 

Det er netop Strix-kølingen, der er årsagen til, at grafikkortet præsterer upåklageligt. Grafikkort fra Rog Strix har alle dage været rost for sine imponerende egenskaber i forhold til afkøling. Rog Strix GeForce RTX 3080 er lavet med et endnu bedre blæsedesign. Den velfungerende og stabile afkøling gør, at du kan spille med bedste ydeevne, og at du kan få glæde af dit højkvalitetsgrafikkort i længere tid. 

Du kan vælge at stoppe blæserne, når kortet har en temperatur på under 55 grader. Dette skaber mere ro omkring dine spil, og det gør det mere komfortabelt at klare de digitale dagligdagsopgaver, når der ikke er svagt, summende baggrundsstøj i dine omgivelser. 

Nøj udvalgte komponenter der giver lang levetid 

Hver en lille delkomponent til Rog Strix GeForce RTX 3080 er nøje udvalgt i forhold til kvalitet og nyeste teknologi. For at opnå det mest velfungerende slutprodukt bliver alle komponenter loddet på ved hjælp af ”Auto Extreme Technonoly”. Dette er en automatiseret produktionsmetode, der sikrer 100% nøjagtighed i forhold til placering af hver en lille enhed på grafikkortet. 

Rog Strix GeForce RTX 3080 vs. markedet 

Ved hjælp af AI-teknologien i DLSS kan du skrue endnu højere op for opløsningen på billederne på din skærm. Den kunstige intelligens er vejen til, at du fremover kan glæde dig til storslåede gaming oplevelser. 

Hvor andre grafikkort er skabt til både kreative projekter, spil og streaming, er det gaming, der har været i fokus for udviklingen af Rog Strix GeForce RTX 3080. 

Grafikkortet er nøje skabt til dig, der stiller de højeste krav til ydeevnen af dit tekniske udstyr. Du får den laveste reponstid, så du kan højne dine chancer for at vinde i spil. Det er Navidia Reflex, der giver dig denne betydningsfulde og konkurrencemæssige fordel. I fremtiden kan du komme til at reagere hurtigere i dine spil, og du kan arbejde med de forskellige teknikker, som er indbygget i grafikkortet.  

ASUS ROG STRIX RTX3080 – specifikationer
🔴 Støjsvag funktion (selv under maksimalt pres)
🔴 Forbetdrede aksialblæsere
🔴 Ekstra, sort kølelegeme
🔴 Blæserne kan stoppes ved temperatur på under 55 grader
🔴 DLSS
🔴 Raytracking
🔴 Skabt til at give den korteste responstid 

Udvalgte fordele ved ASUS ROG STRIX RTX3080
 Skabt til at fungere upåklageligt selv når grafikkortet presses til det yderste
High performance
 Køling i verdensklasse der sikrer lang levetid


MSI GeForce GTX 1660 Super Ventus

✅ 90/100 point hos magasinet Tweaktown.com
✅ 5/5 stjerner hos magasinet Newegg.com
✅ 4,7/5 stjerner af forbrugere hos Amazon.co.uk
✅ 5/5 stjerner hos techmagasinet Techradar.com
✅ 9,2/10 stjerner hos den britiske side Box.co.uk

MSI GeForce GTX 1660 Super Ventus

.

GeForce GTX 1660 Super Ventus er et budgetvenligt og lille grafikkort, der kan matche behovene i børnefamilien. ”GTX 1660 SUPER”-modellen er videreudviklingen af forgængeren (GTX 1660). Super-modellen er blandt andet blevet skabt til at være op til 20% mere effektivt, så du kan bruge kortet til både spil, arbejde og de kreative opgaver.

GeForce GTX 1660 Super Ventus får rosende anmeldelser af nogle af de første testmagasiner i Europa.

Grafikkortet modtager 5/5 stjerner hos såvel Techradar.com (hvor produktet også kåres som ”Editors choice”) og Newegg.com.

Derudover modtager kortet 4,7/5 stjerner af mere end 400 kunder hos Amazon.co.uk, 9,2/10 stjerner hos Box.co.uk og 90/100 point i testanmeldelsen hos Tweaktown.com.

Om 

Techradar.com beskriver GeForce GTX 1660 Super Ventus som ”en superstjerne indenfor sin klasse, der er det oplagte valg til den prisbevidste forbruger”.

Til det gennemsnitlige gaming-behov er det oplagt at vælge et grafikkort fra mellemprisklassen. GTX 1660 Super Ventus regnes for at være det bedste af sin slags i den billige ende af prisskalaen for de nyeste og mest veludviklede grafikkort.

Kortet er udstyret med 2 blæsere, og det har derfor en mere kompakt størrelse sammenholdt med de mest eksklusive kort (der har 3 aksialblæsere). Til afkøling anvender GTX 1660 Super Ventus den såkaldte ”TORX FAN 2.0 konfiguration”. Denne prisvindende teknologi sørger for, at koret aldrig overophedes, så kvalitet og ydeevne forringes. Konfigurationen er i stand til at levere en stabil varmefordeling samtidig med, at blæserne ikke skaber generende støj.

Automatisk opdatering via Navidia G-Sync

Med Navidia G-Sync bliver din skærm automatisk opdateret i tråd med dit grafikkort. Du slipper med andre ord for selv at stå for de løbende opdateringer, og du kan komme til at spare en masse tid i fremtiden, når forbindelsen med PC og kort først er etableret.

Det er en stor fordel for både gameren og dig, der bruger kortet i forbindelse med kreative projekter, at du knap nok skal forholde dig til tekniske opdateringer. Du får et bedre arbejds- og spilflow, når din skræm hele tiden ajourføres med grafikkortets præstationer.

Skarp pris der kommer gameren, familien og grafikeren til gode 

For de fleste mennesker vil pris have meget at skulle have sagt, når der købes nyt udstyr til PC, arbejde og spil. På trods af de moderne funktioner og den nyeste teknologi kan GeForce GTX 1660 Super Ventus købes til en konkurrencedygtig pris.

Du behøver ikke have særlige, tekniske egenskaber for at få maksimalt udbytte af kortets egenskaber. Der medfølger installationsmanual, så du kan komme godt i gang med at få glæde af kortets egenskaber.

GeForce GTX 1660 Super Ventus er for dig, der holder af at spille med bedste billedopløsning eller dig, der vil have de bedste forudsætninger for at arbejde med billede, video og lyd derhjemme.

GTX 1660 Super Ventus vs. markedet 

Det helt store fordel ved at vælge TORX FAN 2.0 konfiguration er på grund af muligheden for at koble det til dit VR-headset. Som ambitiøs og dedikeret gamer kan en Virtual Reality brille føre dine spiloplevelser op i en helt anden liga, end du ellers er vant til.

Det er Navidia Ansel teknologien i grafikkortet, der gør, at du kan synkronisere enheden med dit headset. Dette tillader dig at kunne tage screenshots af scener, som du oplever i dine spil, og du kan tage imponerende 360-graders billeder.

Alt i alt betyder dette, at du får en større fornøjelse ved dine spil, og at du er sikret maksimal indlevelsesevne og underholdningsgaranti fremover.

MSI GeForce GTX 1660 Super Ventus – specifikationer
🔴 140% mere energieffektiv (sammenholdt med forrige generation)
🔴 192-bit bus
🔴 Optimal afkøling
🔴 Lynhurtig GDDR6 RAM
🔴 TORX FAN 2.0 konfiguration
🔴 Støjsvag
🔴 Kompatibel med VR-headset

Udvalgte fordele ved MSI GeForce GTX 1660 Super Ventus
 Skarp pris
Høj ydeevne
Egnet til både gaming, kreative opgaver og arbejde


Hvordan testes grafikkort?

Når et grafikkort bliver testet, er der typisk fokus på tre hovedfaktorer: Funktionerne, ydeevnen og prisen.

Funktionssættet vurderes som regel ud fra både mærke og platform, hvilket bliver gennemgået under testen af et kort. Det handler nemlig ikke kun om, hvorvidt det kan håndtere Virtual Reality, eller hvor mange skærme kortet understøtter. Derudover fokuseres der på API-support samt specielle funktioner såsom Nvidia Ansel eller et overclocking software.

I de fleste tests af grafikkort er ydeevnen noget af det vigtigste. Der bliver vurderet alt lige fra frametider til eventuelle uregelmæssige aktiviteter såsom støj og varme. De fleste eksperter tester også grafikkortet ved brug af flere spil. Eksempelvis skriver Pcgamer.com, at de som minimum tester kortet på 15 spil – typisk nyere spiltitler.

Prisen er også en faktor, der bliver taget i betragtning ved test af grafikkort. Med så mange GPU’er og forskelle på eksempelvis hukommelsen er der et hav af muligheder på markedet, hvorfor de fleste eksperter mener, at man hurtigt kan komme til at betale for meget for et grafikkort. Derfor bliver prisen på hvert enkelt kort også tit vurderet og kontrolleret.

Hvis du er interesseret i at læse mere om grafikkort, samt hvordan de bliver testet, kan du klikke ind her hos Digitaltrends.com.


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


Nvidia GeForce RTX 2070

Kåret til ”Best QHD graphics card” hos Techradar.com
”Fast and more affordable than the other RTX models” hos Pcgamer.com
”Best value graphics card for 4K or high refresh rates” hos Eurogamer

Nvidia GeForce RTX 2070

.
Nvidia GeForce RTX 2070 er blevet testet og anmeldt af de tre ekspertkilder Techradar.com, Pcgamer.com og Eurogamer. Alle eksperterne er begejstrede for denne model, som de er endt med at give en god bedømmelse.

Mens Techradar.com mener, at de største fordele ved grafikkortet er, at det både kan klare 1440p og 4K-gaming uden at sluge meget strøm, så skriver Pcgamer.com, at grafikkortet kan købes til en god pris i forhold til mange andre modeller, hvilket Eurogamer er enige i.

Ingen af de tre eksperter finder mange ulemper ved Nvidia GeForce RTX 2070. Dog mener Techradar.com til forskel fra de andre eksperter, at grafikkortet er forholdsvist dyrt. Desuden mener flere af eksperterne, at det er en ulempe, at det ikke er meget hurtigere i forhold til GTX 1080.

Med Nvidia Turing-arkitektur og ray tracing-gaming

Nvidia GeForce RTX 2070 er drevet af Turing GPU-arkitekturen samt den helt nye RTX-platform. Dette giver op til seks gange så høj en ydeevne i sammenligning med den tidligere generation af grafikkort.

Derudover leverer Nvidia GeForce RTX 2070 ray tracing i realtid og kunstig intelligens (AI) til alle ens spil. Med ray tracing er man sikret en mere realistisk og virkelighedstro spiloplevelse, da de unikke ray tracing-teknologier sikrer en hyper-realistisk grafik.

Endvidere kommer Nvidia GeForce RTX 2070 med Game ready-drivers, hvilket sørger for, at man opnår en stabil oplevelse og effektiv ydelse fra det øjeblik, man begynder at spille.

Alle eksperterne er især vilde med grafikkortets effektive ydelse og stabile spiloplevelse og mener desuden, at ray tracing-effekterne er ”fantastiske”. Dette mener de også med DirectX 12, der er med til at give en mere livagtig gaming.

Mulighed for en 4K-gamingoplevelse, ifølge eksperterne

Eksperterne skriver, at hvis man ønsker en 4K-gamingoplevelse, så er der mulighed for det med Nvidia GeForce RTX 2070. Eksempelvis forklarer Eurogamer, at 4K er tilgængelig på de fleste spil, uanset om man ønsker at spille på de lidt ældre eller nyere titler.

Derudover nævner Techradar.com, at ”hvis man ønsker en god spilleoplevelse med 4K samt ønsker at betale pengene for det, så kan man nyde nogle af de bedste spiltitler i en fantastisk detaljegrad”.

Techradar.com skriver også, at man kan spille ”på alt ved 1440p, samt at man får en vanvittig ydeevne og performance i spil såsom Shadow of The Tomb Raider”.

Nvidia GeForce RTX 2070 er yderligere forsynet med G-Sync og HDR. Her får man opdateringshastigheder på op til 240 Hz samt HDR og meget mere.

Kan bruges til VR-gaming samt til at dele billeder med venner

Ved køb af Nvidia GeForce RTX 2070 kan man gå i gang med VR-gaming. Man kan derfor koble grafikkortet til sit VR-headset, hvis man har lyst til det.

Endvidere har man mulighed for at optage og dele videoer, live streams og screenshots med venner og familie. Man kan desuden optage gameplay-videoer, som man bagefter kan se eller vise til sine venner.

Hvis man tager screenshots, så bliver dette gjort via en effektiv in-game foto-mode, der tager billeder i 360 grader, HDR samt superopløsning.

Nvidia GeForce RTX 2070 – specifikationer:
🔴 CUDA-kerner: 2304
🔴 Kan bruges til VR: Ja
🔴 Maksimum opløsning: 7680 x 4320
🔴 Maks. antal understøttede skærme: 4
🔴 Størrelse: 8 GB
🔴 Busbredde: 256-bit
🔴 HDMI-tilslutning: Ja
🔴 Dybde: 22,86 cm.
🔴 Højde: 11,26 cm.

Udvalgte fordele ved Nvidia GeForce RTX 2070:
 Kan bruges til VR-gaming
Mulighed for at dele og optage videoer, billeder og live streams
Mulighed for en 4K-gamingoplevelse
Kommer med ray tracing og AI
Op til seks gange så høj en ydeevne


Nvidia GeForce GTX 1050 Ti

Kåret til ”Best eSports graphics card” hos Techradar.com

 Nvidia GeForce GTX 1050 Ti

.
Nvidia GeForce GTX 1050 Ti er blevet testet og anmeldt af Techradar.com, der er begejstrede for dette grafikkort. De har derfor givet det en god bedømmelse, da de har kåret det som værende det ”bedste eSport grafikkort”.

Eksperterne fra Techradar.com skriver i deres anmeldelse af Nvidia GeForce GTX 1050 Ti, at det er en solid 1080p performer, samt at det har et godt overclocking potentiale.

Techradar.com bemærker ikke mange ulemper ved Nvidia GeForce GTX 1050 Ti, men skriver, at de mener, at det er en ulempe, at det er en smule dyrere end Nvidia GTX 1050.

Fantastisk til eSport og god pris, ifølge eksperterne

Eksperterne fra Techradar.com mener, at den største fordel ved Nvidia GeForce GTX 1050 Ti er, at det er et ”fantastisk grafikkort til eSport”.

De skriver yderligere, at enhver eSport spiller vil mene, at en høj framerate er meget mere værd end grafiske detaljer, hvilket er fordelen ved Nvidia GeForce GTX 1050 Ti. Techradar.com forklarer nemlig, at ”det virkelig er her Nvidia GeForce GTX 1050 Ti skinner”.

Techradar.com fortsætter med at skrive, at ”i en tid hvor grafikkort koster lige så meget som husleje, er det en overkommelig, men alligevel kraftig GPU, der kan afspille de fleste eSports-spil godt over 60fps”.

De mener desuden, at Nvidia GeForce GTX 1050 Ti kan købes til en god pris, selvom det er en smule dyrere end Nvidia GTX 1050. Selvom de ikke mener, at det kan nok til at være dyrere end denne model, skriver de alligevel, at ”man vil sætte pris på den ekstra kraft bag dette kort til at spille fremtidige eSport-spil, såvel som andre former for spil”.

Avanceret gaming-GPU-arkitektur

Nvidia GeForce GTX 1050 Ti er skabt med det kraftige GeForce Nvidia Pascal, hvilket er en avanceret gaming-GPU-arkitektur. Det er fyldt med nyskabende Game Ready-teknologier, der giver alle gamere muligheden for at opleve de nyeste spil i en høj kvalitet.

Da grafikkortet er drevet af Pascal giver det også en optimal ydeevne. Kortet leverer blandt andet op til tre gange så høj en ydeevne i sammenligning med den tidligere generation af grafikkort.

Eksperterne fra Techradar.com nævner, at Nvidia GeForce GTX 1050 Ti har et ”godt overclocking potentiale”. Det betyder, at den kan overclockes til at køre på hardwarens maksimalhastighed med hjælp fra overclocking-software i stedet for den forudindstillede begrænsning, der er blevet lavet af producenten.

Optimal køling til stabil spiloplevelse

Med Nvidia GeForce GTX 1050 Ti får man et grafikkort, der er forsynet med en optimal køling. Kølingen forbliver konstant lydløs, så man ikke bliver generet af den. Desuden sørger den for at opretholde en konstant og stabil spiloplevelse.

Nvidia GeForce GTX 1050 Ti kommer yderligere med en blæserteknologi, der genererer et større lufttryk, hvilket er med til at bidrage til grafikkortets lydsvaghed.

Desuden fjerner grafikkortet også ventilatorstøj ved at stoppe ventilatorerne, når belastningen er lav. Det vil sige, at man bedre kan koncentrere sig om at spille uden at blive forstyrret af larmende blæsere og ventilatorer.

Nvidia GeForce GTX 1050 Ti – specifikationer:
🔴 CUDA-kerner: 768
🔴 Maksimum opløsning: 7680 x 4320
🔴 Kan bruges til VR: Nej
🔴 Maks. antal understøttede skærme: 3
🔴 Størrelse: 4 GB
🔴 Busbredde: 128-bit
🔴 HDMI-tilslutning: Ja
🔴 Dybde: 14,47 cm.
🔴 Højde: 11,14 cm.

Udvalgte fordele ved Nvidia GeForce GTX 1050 Ti:
 Optimal køling
Udstyret med avanceret GPU-arkitektur
Velegnet til eSport-spil
God pris
Solid 1080p performer


AMD Radeon RX 580

Kåret til ”Great budget Quad HD option 2019” hos Trustedreviews.com
”A powerful and impressively priced mainstream card” hos Pcgamer.com
Kåret til ”Best value graphics card” hos Eurogamer

AMD Radeon RX 580

AMD Radeon 580 er blevet testet og anmeldt af de tre ekspertkilder Trustedreviews.com, Pcgamer.com og Eurogamer. Eksperterne er begejstrede for AMD Radeon RX 580, som de ikke mindst mener er kraftfuld, men også kan købes til en budgetvenlig pris.

Trustedreviews.com nævner, at grafikkortet kommer med en ”fantastisk Full HD-performance”. Dette er de to andre eksperter enige i, men skriver yderligere, at grafikkortet også præsterer ”fantastisk ved 1080p”.

Ingen af de tre ekspertkilder bemærker mange ulemper ved AMD Radeon RX 580. Dog bemærker eksperterne, at det er en kraftig strøm-sluger, hvilket de mener, at forbrugerne skal være opmærksomme på.

Eksperterne: Et godt grafikkort til en god pris

En af de ting, som eksperterne er mest vilde med ved AMD Radeon RX 580, er, at det kan købes til en god pris i forhold til kortets funktioner. Eksempelvis skriver Eurogamer, at AMD Radeon RX 580 har en bedre ydeevne end den populære GTX 1060, selvom førstnævnte kan købes til en lavere pris.

Eksperterne forklarer, at man kan forvente at spille med 1080p uden problemer, hvilket eksempelvis er bedre end med en PlayStation 4 eller en Xbox One med hensyn til grafikken.

Desuden forklarer Eurogamer, at kortet endda ”kan strække sig til 1440p spil, hvis man har brug for dette”.

Trustedreviews.com er enige i dette og skriver, at grafikkortet kan køre de nyeste spil ved maksimale indstillinger i Full HD. De mener desuden, at AMD Radeon RX 580 ligner RX 480 meget, da det er baseret på den samme GPU. De konkluderer derfor, at AMD Radeon RX 580 er et godt køb, hvis man ikke har det største budget.

Grafikkortet kan bruges til VR-gaming

Ved køb af AMD Radeon RX 580 kan man gå i gang med VR-gaming. Grafikkortet kommer nemlig med Radeon VR Ready Premium-løsninger.

Grafikkortet leverer desuden en høj framerate på alle kompatible VR-enheder. Med dets to HDMI-udgange har man mulighed for at forbinde et VR-headset uden at frakoble skærmen.

Endvidere kommer AMD Radeon RX 580 med AMD FreeSync. Teknologien synkroniserer opdateringshastigheden på AMD FreeSync-kompatible skærme med selve grafikkortet for at minimere både lag og screen tearing.

Vælg en 8 GB-model til mere krævende spil, ifølge eksperterne

AMD Radeon RX 580 understøtter avancerede DirectX 12-funktioner, hvilket giver mulighed for nye visuelle effekter samt gengivelsesteknikker. Dette sørger ikke mindst for en mere livagtig spiloplevelse, men også, at man sparer renderingstid og får flere billeder pr. sekund.

Endvidere kommer grafikkortet med Vulkan™, der muliggør en hurtigere ydeevne og bedre billedkvalitet på tværs af Windows® 7, Windows® 8.1, Windows® 10 og Linux®. Eksperterne forklarer, at intet andet grafik-API tilbyder den samme kraftfulde kombination af OS-kompatibilitet, funktioner og hardwareeffektivitet.

Sidst men ikke mindst anbefaler eksperterne fra Eurogamer, at man vælger en model med 8 GB, da de mener, at dette giver en bedre spiloplevelse til de mere krævende spil.

AMD Radeon RX 580 – specifikationer:
🔴 CUDA-kerner: 2944
🔴 Kan bruges til VR: Ja
🔴 Maksimum opløsning: 7680 x 4320
🔴 Maks. antal understøttede skærme: 5
🔴 Størrelse: 4 GB eller 8 GB
🔴 Busbredde: 256-bit
🔴 HDMI-tilslutning: Ja

Udvalgte fordele ved AMD Radeon RX 580:
Kan købes til en god pris
Kan bruges til VR-gaming
Kan spille på 1080p samt i Full HD
Understøtter avancerede DirectX 12-funktioner
Forsynet med AMD FreeSync

Her kan du se en videopræsentation af AMD Radeon RX 580. Videoen er lavet af AMD:


AMD Radeon VII

”Best graphics card for creatives 2019” hos Techradar.com
”Fastest AMD graphics card” hos Eurogamer
”The fastest AMD graphics card and the first 7nm GPU” hos Pcgamer.com
Kåret til ”Bedste grafikkort” hos Digitaltrends.com

AMD Radeon VIIAMD Radeon VII er blevet testet og anmeldt af fire forskellige ekspertkilder såsom Techradar.com, Eurogamer, Pcgamer.com og Digitaltrends.com. Alle ekspertkilder er begejstrede for grafikkortet, som de har valgt at give en god bedømmelse.

Mens Digitaltrends.com er vilde med, at grafikkortet tilbyder en høj performance til en konkurrencedygtig pris, så er eksperterne fra Techradar.com begejstrede for, at det kommer med masser af VRAM. De andre eksperter er enige i dette, men skriver yderligere, at det også har en stærk 4K- og 1440p-gamingperformance.

Ingen af eksperterne finder mange ulemper ved AMD Radeon VII. Dog bemærker Eurogamer eksempelvis, at dette grafikkort ikke er ligeså hurtigt i de fleste spil i forhold til andre modeller.

Verdens første grafikkort med 7 nm arkitekturen og HBM2 VRAM

AMD Radeon VII er verdens første grafikkort med 7 nm arkitekturen og HBM2 VRAM. Med AMD Radeon VII-grafikkort har man mulighed for at få en høj opdateringshastighed samt HDR-spil ved 1080p, 1440p og 4K.

Flere af eksperterne nævner, at grafikkortet er velegnet til HDR-spil ved 1080p og 4K, hvor især Eurogamer skriver, at ”grafikkortets performance er helt i top og stærk ved 1080p og 4K-gamingoplevelser.

Desuden kommer AMD Radeon VII med Radeon-software, der bringer ekstraordinære gamer-centrerede funktioner sammen med flere intuitive gaming-oplevelser. Derfor mener eksperterne fra Digitaltrends.com også, at ”denne model er for gamere, der spiller meget og som er ligeglade med ray tracing”.

Få en mere livagtig spilleoplevelse med VR

Ved køb af AMD Radeon VII har man mulighed for at gå i gang med VR-gaming, hvis man er interesseret i det. Modellen kommer nemlig med Radeon VR Ready Premium-løsninger, der gør det muligt at spille med VR.

AMD Radeon VII leverer en høj framerate på alle kompatible VR-enheder samt kommer med to HDMI-udgange. På den måde har man mulighed for at forbinde et VR-headset uden at frakoble skærmen.

Derudover er AMD Radeon VII udstyret med AMD FreeSync. Denne teknologi synkroniserer opdateringshastigheden på AMD FreeSync-kompatible skærme med grafikkortet for at minimere både screen tearing og lag.

Eksperterne: Godt til content creation

AMD Radeon VII er, ifølge Pcgamer.com, et ”fremragende grafikkort til content creation med spil som et bijob”. Det skyldes den massive 16 GB HBM2 og 1TB/s hukommelsesbåndbredde.

Endvidere skriver Techradar.com, at AMD Radeon VII er ”fantastisk til spil”, men de mener til gengæld også, at hvor grafikkortet ”virkelig skinner er ved indholdsskabelse”. De forklarer derfor, at denne model sagtens kan konkurrere med meget dyrere grafikkort.

Eurogamer bemærker endvidere, at grafikkortet også har en ”fremragende mængde af VRAM for et grafikkort til gamere”. De mener derfor, at det er ”et godt valg for indholdsskabelse såsom 4K-videoredigering.

De skriver desuden, at man kan forvente, at AMD Radeon VII leverer gode spiloplevelser ved hjælp af DirectX 12 og Vulkan API.

AMD Radeon VII – specifikationer:
🔴 Kan bruges til VR: Ja
🔴 Maksimum opløsning: 7680 x 4320
🔴 Maks. antal understøttede skærme: 4
🔴 Størrelse: 16 GB
🔴 Busbredde: 4096-bit
🔴 HDMI-tilslutning: Ja
🔴 Dybde: 26,7 cm.
🔴 Højde: 12,1 cm.

Udvalgte fordele ved AMD Radeon VII:
Velegnet til content creation
Kommer med DirectX 12 og Vulkan API
Kan bruges til VR-gaming
Udstyret med AMD FreeSync
Stærk 4K- og 1440p-gamingperformance

Her kan du se en videopræsentation af AMD Radeon VII. Videoen er lavet af AMD:


Asrock Radeon RX 5700 XT

✅ Topscorer hos det amerikanske tech-magasin Tomshardware.com

Asrock Radeon RX 5700 XTAsrock Radeon RX 5700 XT er blevet testet og anmeldt af tech-magasinet Tomshardware.com. De amerikanske eksperter er begejstrede for grafikkortet, som de har kåret som topscorer i deres test.

Dette har de blandt andet gjort, da de er glade for grafikkortets unikke design og gode ydeevne. Dog nævner de også, at de er mindre vilde med det højere strømforbrug.

Godt alternativ for gamere, ifølge eksperterne

Ifølge eksperterne fra Tomshardware.com er Asrock Radeon RX 5700 XT ”et godt alternativ til gamere”, der ikke nødvendigvis er interesseret i ray tracing.

Eksperterne skriver eksempelvis, at grafikkortet er ”næsten 10 % hurtigere end GeForce RTX 2060 Super” samt, at det kommer med ”et unikt kortdesign og er bygget af materialer af høj kvalitet”. De forklarer ydermere, at Asrock Radeon RX 5700 XT har ”en meget bedre akustik end tidligere modeller”.

Selvom eksperterne generelt er glade for Asrock Radeon RX 5700 XT, nævner de også et par ulemper ved grafikkortet. De skriver, at grafikkortet kan opnå ”ubehageligt varme driftstemperaturer” og ærgrer sig over, at modellen ikke kommer med ray tracing.

Drevet af RDNA-arkitektur

Asrock Radeon RX 5700 XT er drevet af RDNA-arkitektur, som er en avanceret teknologiproces. RDNA leverer en høj ydeevne, bedre visuelle effekter samt en forbedret gamingoplevelse.

Derudover kommer grafikkortet med mere båndbredde. Asrock Radeon RX 5700 XT er nemlig udstyret med 8 GB 256-bit GDDR6, der giver en båndbredde på op til 448 GB/s. Dette sikrer en 1440p-ydeevne, som er velegnet til de nye og mere krævende spil.

Samtidigt understøtter grafikkortet 8K-opløsning, så man opnår den ultimative visuelle oplevelse. Grafikkortet er desuden lavet på en måde, så man får højere opdateringshastigheder, kortere ventetider og 10-bit HDR.

Design med to blæsere

Med Asrock Radeon RX 5700 XT får man et grafikkort, der er udstyret med to blæsere. Dette sørger for en stærk køleydelse og får ens gamingstation til at forblive kølig. Grafikkortet er herved optimeret til at levere en optimal spiloplevelse, mens det på samme tid har et stilfuldt og strømlinet design.

Sidst men ikke mindst kommer Asrock Radeon RX 5700 XT med AMD Eyefinity-teknologi, der gør det muligt at kombinere to eller flere skærme til en enkelt stor stationær computer.

Asrock Radeon RX 5700 XT – specifikationer:
🔴 CUDA-kerner: 2560
🔴 Kan bruges til VR: Nej
🔴 Maksimum opløsning: 7680 x 4320
🔴 Maks. antal understøttede skærme: 6
🔴 Størrelse: 8 GB
🔴 Busbredde: 256-bit
🔴 HDMI-tilslutning: Ja
🔴 Dybde: 22,86 cm.
🔴 Højde: 11,26 cm.

Udvalgte fordele ved Asrock Radeon RX 5700 XT:
RDNA-arkitektur
AMD Eyefinity-teknologi
To blæsere
8K-opløsning
Kan bruges til nye og mere krævende spil


Asus ROG Strix RTX 2070 O8G Gaming

Kåret til ”Best Stellar Quad HD and ray tracing performance 2019” hos Trustedreviews.com

Asus ROG Strix RTX 2070 O8G Gaming

.
Asus ROG Strix RTX 2070 O8G Gaming er blevet testet og anmeldt af Trustedreviews.com, der er begejstrede for grafikkortet. De mener nemlig, at det har den bedste ray tracing performance samt Stellar Quad HD, når det kommer til grafikkort i 2019.

Eksperterne fra Trustedreviews.com skriver yderligere, at det er en fordel, at grafikkortet altid er køligt, uanset hvor meget det arbejder.

Trustedreviews.com finder ikke mange ulemper ved Asus ROG Strix RTX 2070 O8G Gaming. De bemærker dog, at dens 4K-performance ikke er helt optimal sammenlignet med andre grafikkort på markedet.

Udstyret med høje opdateringshastigheder til krævende spil

Med Asus ROG Strix RTX 2070 O8G Gaming har man mulighed for at skrue kraften op på sin gaming-computer. Den er nemlig forsynet med en innovativ Turing GPU-platform, hvilket sørger for mere realistiske objekter med ray tracing.

Med det forhøjede CUDA-tal, 256-bit båndbredde og 8 GB kan man anvende grafikkortet til selv mere krævende spil samt spille med de højeste indstillinger med en 1440p-opløsning. På den måde vil man stadig opleve hurtige billedrater.

Man har desuden mulighed for at nyde sine spil med en 4K-gamingoplevelse. I og med Asus ROG Strix RTX 2070 O8G Gaming er drevet af Turing GPU-platformen får man en ydeevne, der er seks gange så hurtig i forhold til tidligere generationer.

Eksperterne fra Trustedreviews.com skriver, at ”grafikkortet er fremragende til at håndtere de mere krævende spil ved en superstabil 60fps”, selv når man eksempelvis spiller Battlefield og gøre brug af de mere krævende funktioner.

Eksperterne: Kraftfuld kølingssystem og VR-gaming

Asus ROG Strix RTX 2070 O8G Gaming er forsynet med Wing-Blade blæsere, der gør, at kortet kan fjerne større mængder varm luft, hvilket sikrer en optimal ydelse selv under de mere krævende spil.

Når GPU-temperaturen falder til under 55 grader, vil blæserne slukke helt, hvilket sikrer en mere stille drift. Endvidere er blæserne certificeret IP5X-støvresistente, så de har en forlænget levetid. Trustedreviews.com nævner, at de er vilde med kølesystemet, da de skriver, at grafikkortet har en ”fremragende varmeafledning”. Dette mener de helt bestemt er en af de største fordele, da man er sikret en bedre performance.

Derudover er Asus ROG Strix RTX 2070 O8G Gaming udstyret med to HDMI-outputs, hvorfor man har mulighed for at tilslutte sit VR-headset uden at skulle frakoble skærmen fra computeren.

Man har desuden mulighed for at tage screenshots eller 360-graders billeder, der kan ses gennem ens VR-headset.

Udstyret med RGD-belysning og G-sync

Selvom Trustedreviews.com mener, at Asus ROG Strix RTX 2070 O8G Gaming ikke er det bedste grafikkort på markedet i forhold til dens dyre pris, så mener de alligevel, at man får et væld af fordele.

Trustedreviews.com skriver blandt andet, at ”på den lyse side får man en tilpasset og forbedret RGB-belysning”. Med dette grafikkort har man nemlig mulighed for at vælge mellem 16,7 millioner farver og diverse lyseffekter til LED-belysningen på bagpladen eller frontkøleren.

Endvidere kommer Asus ROG Strix RTX 2070 O8G Gaming med Nvidia G-sync. Denne teknologi synkroniserer opdateringshastigheden for G-sync-kompatible skærme med grafikkortet for at minimere screen tearing og lag.

Asus ROG Strix RTX 2070 O8G Gaming – specifikationer:
🔴 CUDA-kerner: 2304
🔴 Kan bruges til VR: Ja
🔴 Maksimum opløsning: 7680 x 4320
🔴 Maks. antal understøttede skærme: 4
🔴 Størrelse: 8 GB
🔴 Busbredde: 256-bit
🔴 HDMI-tilslutning: Ja
🔴 Dybde: 30,5 cm.
🔴 Højde: 13,06 cm.

Udvalgte fordele ved Asus ROG Strix RTX 2070 O8G Gaming:
Kan bruges til VR-gaming
Kraftfuldt kølingssystem
Hurtige opdateringshastigheder
Er god til selv mere krævende spil
Kommer med RGD-belysning


ASUS GeForce RTX 3080 TUF OC 

✅ ”Editor’s choice” hos magasinet Tomshardware.com
✅ ”Editor’s choice” hos magasinet Techradar.com
✅ 4. Plads i test foretaget af Pricerunner.dk

ASUS GeForce RTX 3080 TUF OC 

Er du på udkig efter et af de mest moderne og velfungerende grafikkort, er ASUS GeForce RTX 3080 et godt valg af produkt. Det er fyldt med den nyeste teknologi på området, så det giver dig den optimale ydeevne og ønskede nedkøling. Som følge af de banebrydende AI-funktioner kan kortet være den perfekte løsning for dig, der gamer på seriøst eller professionelt plan, og som vil have billeder i verdensklasse (uden at gå på kompromis med andre egenskaber). 

ASUS GeForce RTX 3080 kåres som ”Editors Choice” og får 4,5/5 stjerner hos Tomshardware.com. Også hos Techradar.com får det veludstyrede grafikkort titlen som ”Editors Choice” og med en endnu flottere anmeldelse med 5/5 stjerner. 

Pricerunner.dk kårer ASUS GeForce RTX 3080 med en 4. plads i testanmeldelsen af de bedste grafikkort.

Om 

GeForce RTX 3080 er banebrydende på flere områder både i forhold til egenskaber og valg af komponenter. Det er det seneste nye produkt fra ASUS, der leverer imponerende ydeevne, som kommer gameren til gode. Det særlige ved produktet er, at det er udstyret med G6X-hukommelse, der har indflydelse på din oplevelse med spil. 

Kortet er skabt med nye og forbedrede multiprocessorer, der kommer dig til gode i forbindelse med streaming. 

Innovativt og banebrydende design

Når du sammenligner ASUS GeForce RTX 3080 TUF OC med andre af de mest anmelderroste grafikkort, vil du opleve designmæssige forskelle. Dette skyldes, at GeForce RTX 3080 er lavet i et nyt og innovativt design med dobbelt akasialstrømning. Denne teknik er i stand til at give den størst mulige ydeevne uden at påvirke andre funktioner af grafikkortet negativt. 

Hos andre kort vil det f.eks. betyde, at der blev skabt forhøjede blæselyde, der vil forstyrre dig, når du gamer eller streamer. 

Det smarte og nøje, udviklede design på GeForce RTX 3080 gør, at der skabes et mere naturligt luftflow i hele kabinettet. De 3 stærke, aksialtekniske ventilatorer er blevet videreudviklet, så de minimerer turbulens. Derudover er de programmeret til at standse automatisk, når der registreres for lave temperaturer i omgivelserne. I bagpladen er der monteret en værdifuld ’ventil’, som tillader varm luft at trænge ud (i stedet for at blive ledt tilbage til køleren). 

Deep Learning Super Sampling 

GeForce RTX 3080 har den eftertragtede DLSS teknik, der kan øge billedhastigheden 150%. Dermed får du en langt bedre billedkvalitet, end hvad du er vant til med et ældre grafikkort. Du kan selv justere den ønskede opløsning af billederne, så din gaming oplevelse matcher typen af spil og dine ønsker i forhold til indlevelse. 

Når det kommer til gaming-grafik, er ”Raytracking” et uundværligt element. Raytracking er en helt unik teknologi, der arbejder med at gengive lysets naturlige adfærd, som det sker i virkelighedens verden. Med denne teknologi indbygget i dit grafikkort kan du få billederne på skærmen gengivet i realtid. 

ASUS GeForce RTX 3080 TUF OC vs. markedet 

Hvad du burger GeForce RTX 3080 til, er op til dig. Som følge af kortets opbygning med den nyeste teknik, kan du game, redigere videoer, arbejde med kreative projekter og designe grafiske værker på din PC. 

Takket være de effektive AI-funktioner får du billed- og lydkvalitet, der ikke er set magen til. Dette giver dig de mest tilfredsstillende oplevelser, uanset om du gamer, streamer eller arbejder kreativt.

Holder du af at optage videoer og streame dem til venner eller følgere, er GeForce RTX 3080 det uundværlige værktøj for dig. Du kan optage og dele videoer og skille dig ud fra mængden på grund af detaljeringsgraden i billederne. 

ASUS GeForce RTX 3080 TUF OC – Specifikationer
🔴 Forbedret billedkvalitet (AI gengivelse)
🔴 Mulighed for at justere billedkvalitet
🔴 Raytracking
🔴 Egnet til både gaming, grafisk arbejde og streaming
🔴 Høj ydeevne
🔴 Lyd- og billedkvalitet i særklasse 

Udvalgte fordele ved ASUS GeForce RTX 3080 TUF OC
 Innovativ gengivelsesteknik (DLSS – ”Deep Learning Super Sampling”)
 Robust design
 10GB


AMD Radeon RX 570

Kåret til ”Great budget Full HD option” hos Trustedreviews.com
”Great 1080p card” hos Pcgamer.com
Kåret til ”The best entry-level graphics card” hos Digitaltrends.com

AMD Radeon RX 570Her kan du se en prissammenligning for 8 GB-modellen:

.
AMD Radeon RX 570 er blevet testet og anmeldt af de tre ekspertkilder Trustedreviews.com, Pcgamer.com og Digitaltrends.com. Alle eksperter er vilde med dette kort, som de kalder for et ”godt grafikkort”.

Eksperterne fra Trustedreviews.com er især vilde med kortets Full HD-performance, mens Digitaltrends.com mener, at i forhold til kortets funktioner, så er det godt til gamere, der spiller en gang imellem. Dette er eksperterne fra Pcgamer.com enige i, men nævner yderligere, at det er et godt grafikkort til 1080p-gaming.

Hverken Trustedreviews.com, Pcgamer.com eller Digitaltrends.com finder mange ulemper ved AMD Radeon RX 570. Dog skriver flere af eksperterne, at de mener, at det er ærgerligt, at der mangler et par funktioner såsom ray tracing.

Eksperterne: Godt grafikkort til 1080p-gaming

AMD Radeon RX 570 er et kraftfuldt grafikkort til alle, der ønsker at bygge deres eget mellemklasses gaming-sted. Som eksperterne fra Digitaltrends.com skriver, så er dette grafikkort nemlig velegnet til gamere, der spiller en gang imellem, samt ikke har brug for det allerbedste og dyreste grafikkort på markedet.

Denne model er nemlig kendt for at være et af de mere budgetvenlige grafikkort på markedet, hvorfor eksperterne mener, at det er optimalt for gamere, der ikke spiller hver eneste dag.

Eksperterne er ligeledes imponerede over, at det er et godt 1080-grafikkort. Eksempelvis skriver Pcgamer.com, at ”hvis man er på udkig efter et 1080p-kort, så finder man ikke noget bedre end dette til prisen”.

Mulighed for at spille i Full HD

Udover at være et grafikkort, der er velegnet til 1080p-gaming, så er AMD Radeon RX 570 ligeledes velegnet til at spille i Full HD.

Eksperterne fra Trustedreviews.com skriver, at ”når det kommer til performance, så kan man forvente at spille de nyeste spil i Full HD med de højeste indstillinger”. De afprøvede dette med spillet Battlefield 1, hvor det hele fungerede ”upåklageligt”.

Trustedreviews.com nævner yderligere, at AMD Radeon RX 570 er på niveau med Nvidia GeForce GTX 1060 på nogle punkter, og med 4 GB og 8 GB modeller tilgængelige samt masser af forskellige former for kølesystemer afhængig af modellen, så kan man finde grafikkortet til en god pris.

Alle eksperterne mener dog, at hvis man har et højere budget eller spiller en del, så skal man købe et grafikkort, der kan lidt mere end dette.

Udstyret med AMD FreeSync og kan bruges til VR

AMD Radeon RX 570 er forsynet med AMD FreeSync. Denne teknologi synkroniserer opdateringshastigheden på AMD FreeSync-kompatible skærme med grafikkortet for at minimere screen tearing og lag.

Derudover kan man anvende AMD Radeon RX 570 til VR-gaming, hvis man er interesseret i dette.

Grafikkortet leverer en høj framerate på alle kompatible VR-enheder, så man har mulighed for at forbyde sig i en VR-verden. Med to HDMI-udgange kan man forbinde sit VR-headset uden at frakoble skærmen.

AMD Radeon RX 570 – specifikationer:
🔴 CUDA-kerner: 2944
🔴 Kan bruges til VR: Ja
🔴 Maksimum opløsning: 7680 x 4320
🔴 Maks. antal understøttede skærme: 5
🔴 Størrelse: 4 GB eller 8 GB
🔴 Busbredde: 256-bit
🔴 HDMI-tilslutning: Ja

Udvalgte fordele ved AMD Radeon RX 570:
Kan fås i flere forskellige modeller
Velegnet til gamere, der ikke spiller hele tiden
Budgetvenligt grafikkort
Kan bruges til VR-gaming
God til 1080p-gaming

Her kan du se en videopræsentation af AMD Radeon RX 570. Videoen er lavet af AMD:


Nvidia GeForce RTX 2070

Kåret til ”Best QHD graphics card” hos Techradar.com
”Fast and more affordable than the other RTX models” hos Pcgamer.com
”Best value graphics card for 4K or high refresh rates” hos Eurogamer

Nvidia GeForce RTX 2070

.
Nvidia GeForce RTX 2070 er blevet testet og anmeldt af de tre ekspertkilder Techradar.com, Pcgamer.com og Eurogamer. Alle eksperterne er begejstrede for denne model, som de er endt med at give en god bedømmelse.

Mens Techradar.com mener, at de største fordele ved grafikkortet er, at det både kan klare 1440p og 4K-gaming uden at sluge meget strøm, så skriver Pcgamer.com, at grafikkortet kan købes til en god pris i forhold til mange andre modeller, hvilket Eurogamer er enige i.

Ingen af de tre eksperter finder mange ulemper ved Nvidia GeForce RTX 2070. Dog mener Techradar.com til forskel fra de andre eksperter, at grafikkortet er forholdsvist dyrt. Desuden mener flere af eksperterne, at det er en ulempe, at det ikke er meget hurtigere i forhold til GTX 1080.

Med Nvidia Turing-arkitektur og ray tracing-gaming

Nvidia GeForce RTX 2070 er drevet af Turing GPU-arkitekturen samt den helt nye RTX-platform. Dette giver op til seks gange så høj en ydeevne i sammenligning med den tidligere generation af grafikkort.

Derudover leverer Nvidia GeForce RTX 2070 ray tracing i realtid og kunstig intelligens (AI) til alle ens spil. Med ray tracing er man sikret en mere realistisk og virkelighedstro spiloplevelse, da de unikke ray tracing-teknologier sikrer en hyper-realistisk grafik.

Endvidere kommer Nvidia GeForce RTX 2070 med Game ready-drivers, hvilket sørger for, at man opnår en stabil oplevelse og effektiv ydelse fra det øjeblik, man begynder at spille.

Alle eksperterne er især vilde med grafikkortets effektive ydelse og stabile spiloplevelse og mener desuden, at ray tracing-effekterne er ”fantastiske”. Dette mener de også med DirectX 12, der er med til at give en mere livagtig gaming.

Mulighed for en 4K-gamingoplevelse, ifølge eksperterne

Eksperterne skriver, at hvis man ønsker en 4K-gamingoplevelse, så er der mulighed for det med Nvidia GeForce RTX 2070. Eksempelvis forklarer Eurogamer, at 4K er tilgængelig på de fleste spil, uanset om man ønsker at spille på de lidt ældre eller nyere titler.

Derudover nævner Techradar.com, at ”hvis man ønsker en god spilleoplevelse med 4K samt ønsker at betale pengene for det, så kan man nyde nogle af de bedste spiltitler i en fantastisk detaljegrad”.

Techradar.com skriver også, at man kan spille ”på alt ved 1440p, samt at man får en vanvittig ydeevne og performance i spil såsom Shadow of The Tomb Raider”.

Nvidia GeForce RTX 2070 er yderligere forsynet med G-Sync og HDR. Her får man opdateringshastigheder på op til 240 Hz samt HDR og meget mere.

Kan bruges til VR-gaming samt til at dele billeder med venner

Ved køb af Nvidia GeForce RTX 2070 kan man gå i gang med VR-gaming. Man kan derfor koble grafikkortet til sit VR-headset, hvis man har lyst til det.

Endvidere har man mulighed for at optage og dele videoer, live streams og screenshots med venner og familie. Man kan desuden optage gameplay-videoer, som man bagefter kan se eller vise til sine venner.

Hvis man tager screenshots, så bliver dette gjort via en effektiv in-game foto-mode, der tager billeder i 360 grader, HDR samt superopløsning.

Nvidia GeForce RTX 2070 – specifikationer:
🔴 CUDA-kerner: 2304
🔴 Kan bruges til VR: Ja
🔴 Maksimum opløsning: 7680 x 4320
🔴 Maks. antal understøttede skærme: 4
🔴 Størrelse: 8 GB
🔴 Busbredde: 256-bit
🔴 HDMI-tilslutning: Ja
🔴 Dybde: 22,86 cm.
🔴 Højde: 11,26 cm.

Udvalgte fordele ved Nvidia GeForce RTX 2070:
Kan bruges til VR-gaming
Mulighed for at dele og optage videoer, billeder og live streams
Mulighed for en 4K-gamingoplevelse
Kommer med ray tracing og AI
Op til seks gange så høj en ydeevne


FAQ

Hvilket grafikkort er det bedste til gaming?
Når det kommer til gaming, så er et af de bedste grafikkort, som du kan købe i øjeblikket, produktet Nvidia GeForce RTX 2060. Grafikkortet er blevet anmeldt af en række eksperter, som alle er vilde med kortet, da det blandt andet drives af Nvidia Turing-arkitektur.
Hvor meget koster et grafikkort?
Du kan finde grafikkort i mange forskellige prisklasser. De billigste grafikkort ligger mellem nogle få hundrede og op til 1000 kr. Dernæst kan du finde grafikkort at en god kvalitet i prisklassen 1500 – 3500 kr., hvorimod de bedste entusiast grafikkort ligger mellem 3500 – 6000 kr.
Hvorfor er grafikkort så dyre?
I øjeblikket kan det være svært at finde nye, gode grafikkort på markedet, da mange mennesker de sidste par år har investeret i nye grafikkort. Derfor er efterspørgslen på grafikkort rigtig stor, hvilket har hævet den gennemsnitlige pris på kortene over hele markedet, hvormed grafikkort i øjeblikket er relativt dyre.
Hvor lang tid holder et grafikkort?
Når du køber et nyt grafikkort, så kan du regne med, at den ca. vil kunne fungere i tre til fem år, førend det vil være nødvendigt at skifte den ud. Levetiden varierer dog en del mellem de forskellige modeller af grafikkort, såvel som hvor meget kortet bliver brugt.


Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Digitaltrends.com 🇺🇸

Den amerikanske teknologiside Digitaltrends.com leverer viden og information omkring de mange valgmuligheder i den digitale verden. Digitaltrends.com gør dette med artikler, nyheder, guides og tests. Her har eksperterne testet forskellige grafikkort heriblandt Nvidia GeForce RTX 2080 Ti, AMD Radeon RX 570 og AMD Radeon VII. Læs hele testen her.

Eurogamer 🇬🇧

Eurogamer er et britisk spilwebsite, der i dag er det største i Europa. De leverer nyheder, artikler, videoer, billeder samt meget mere om computerspil samt tilbehør. Derudover skriver de også anmeldelser af forskellige produkter såsom grafikkort. Her har de lavet en omfattende test af de bedste grafikkort heriblandt Nvidia GeForce RTX 2080 Ti, AMD Radeon RX 580, Nvidia GeForce RTX 2070, AMD Radeon VII, AMD Radeon RX Vega 56 8GB og Nvidia GeForce GTX 1050 3GB. Du kan læse hele testen ved at klikke her.

Pcgamer.com 🇬🇧

Britiske Pcgamer.com er et online websted med fokus på computerspil. De leverer både artikler, nyheder og anmeldelser. Her har de lavet en omfattende test af 11 grafikkort heriblandt Nvidia GeForce RTX 2060, Gigabyte GeForce GTX 1660, Nvidia GeForce RTX 2080, AMD Radeon RX 570, AMD Radeon RX 580, Nvidia GeForce RTX 2070, AMD Radeon VII, AMD Radeon RX Vega 56 8GB og Nvidia GeForce GTX 1060 6GB. Du kan læse hele testen her.

PCmag.com 🇬🇧

PCmag.com er et britisk computermagasin, der leverer artikler, guides og nyheder. Derudover tester og anmelder de forskellige produkter heriblandt grafikkort. Her har de lavet en stor test af forskellige grafikkort, hvor MSI GeForce RTX 2080 Gaming X Trio og Zotac GeForce RTX 2060 Amp er iblandt. Du kan læse hele testen her.

Techradar.com 🇬🇧

Den britiske teknologiside Techradar.com leverer de seneste nyheder fra teknologiens verden. Derudover anmelder de også elektroniske produkter til hjemmet. Her har Techradar.com lavet en omfattende test af 9 grafikkort heriblandt Nvidia GeForce RTX 2080 Ti, Nvidia GeForce RTX 2080, Nvidia GeForce RTX 2070, AMD Radeon VII, Zotac GeForce GTX 1080 Ti Mini og Nvidia GeForce GTX 1050 Ti. Du kan læse hele testen ved at klikke her.

Trustedreviews.com 🇬🇧

Den britiske testside Trustedreviews.com tester dagligt et hav af forbrugerprodukter, hvorefter forbrugerne kan læse resultaterne af disse tests. Her har Trustedreviews.com lavet en omfattende test af 8 forskellige grafikkort heriblandt Nvidia GeForce RTX 2080 Ti, Nvidia GeForce RTX 2060, Gigabyte GeForce GTX 1660, Asus ROG Strix RTX2070 O8G Gaming, Nvidia GeForce RTX 2080, AMD Radeon RX 570 og AMD Radeon RX 580. Du kan læse hele testen ved at klikke her.

Tomshardware.com 🇺🇸

Tomshardware.com er et amerikansk tech-magasin, som ønsker at hjælpe forbrugerne med at blive klogere på hardware. Derfor tester og anmelder de forskellige produkter såsom grafikkort. Her har de testet Asrock Radeon RX 5700 XT, som de har kåret som topscorer. Du kan læse hele anmeldelsen her eller her.


Andre relevante tests og artikler

I forlængelse af denne artikel, vil vi her fremhæve en række andre relevante tests og artikler.

Gamer du online, ved du, at det er vigtigt med en hurtig og stabil internetforbindelse. Her kan du læse vores router test, vores trådløs router test og vores mesh WiFi test, der alle indeholder testvindende modeller.

Læs også være række af specifikke artikler, så som vores Asus router test og vores Google Nest WiFi test, der indeholder en lang række af eksperternes favoritter.

Er din internethastighed tilfredsstillende, men det kniber med dækningen, kunne svaret ligge i at anskaffe sig en god WiFi forstærker. Her kan du se en gennemgang af de bedste modeller på markedet.

Et godt råd er løbende at køre en backup af din computer på en ekstern lagringsenhed. Til at finde den bedste model til opgaven, kan du her læse vores generelle ekstern harddisk og SSD harddisk tests, der indeholder en lang række af eksperternes favoritter.

Læs også vores mere specifikke tests så som vores ekstern harddisk 1TB test og vores ekstern harddisk 2TB test, der begge indeholder testvindende modeller.

Vi håber, du finder, hvad du søger.

Denne side er anmeldt af: Simone J. Kruse Rating 5/5

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme