Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research, men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores partnere. Bemærk..., artiklens årstal er, hvornår artiklen er opdateret, og ikke nødvendigvis et udtryk for, hvornår produkterne er testet. Læs mere

Guide: Find det bedste vinterdækken til din hest

Senest opdateret den Artiklen er en annonce

Forbrugsguiden.dk er finansieret af vores partnere, og artiklerne anses dermed som sponsoreret indhold.

0

Vinteren i Danmark er meget kold og derfor vælger mange at give deres heste et dækken på, for at beskytte den mod de hårde vejrforhold. 

Et dækken er særligt nødvendigt, hvis du klipper din hest, idet den har mindre pels til at stå imod kulden med. Har du en ældre hest, kan et vinterdækken også hjælpe hesten med at holde huld i de kolde måneder. 

Dækkenet sikrer også, at din hest forbliver tør og ren, så det er nemmere for dig, at gøre den klar til dagens ridetur. 

Det skal du overveje, før du køber nye hestedækkener:

green-elm Dækkenets tykkelse: Det er vigtigt at forholde sig til, hvilken tykkelse dækken der passer bedst til din hest, så du undgår at din hest får det for varmt eller koldt på folden.
green-elm Hestens alder: Ældre heste kan med fordel kan have et lidt tykkere dækken på, for at undgå at de taber huld. 
green-elm Hestens pelstykkelse: Nogle heste har en så tyk pels, at et dækken ikke er nødvendigt for at hesten kan holde varmen. Særligt koldblodsracerne er fra naturens side, rustet til at kunne klare lavere temperaturer. 
green-elm Om hesten er klippet eller ej: Mange konkurrenceheste eller heste i hårdere arbejde bliver klippet for at afhjælpe overophedning under ridning. Det betyder at de har brug for ekstra beskyttelse mod kulden. 
green-elm Vind- og vejrforhold: Kraftigt solskin, hård vind eller snevejr kan få temperaturen til at føles enten varmere eller koldere, hvorfor det er vigtigt at have vejrforholdene in mente når du vælger dækken til din hest.


Der er ingen deciderede retningslinjer for, hvornår man bruger hvilken tykkelse dækken.
Som hovedregel kan vinterdækkenet med fordel bruges, når temperaturerne nærmer sig frysepunktet. 

Denne guide indeholder:

green-elmFordele ved at give hesten dækken på
green-elmFaktorer, der har betydning for valget af dækken samt dækkentykkelse
green-elmOverblik over tre vinterdækner i høj kvalitet

green-elmYderligere information om de forskellige produkter

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.


Bucas Power Turnout – reflekterende hestedækken til hele sæsonen

Bedst til prisen

 • God anmeldelse fra Eventing Nations
 • Brugeranmeldelse på 4,7 ud af 5 stjerner på Google Shopping
Forhandler Pris

Annoncer

1.899,00 Læs mere

Power Turnout dækkenet fra Bucas er et dækken, der kan bruges stort set hele året. Det er guidens billigste dækken, men det betyder ikke, at du ikke får et godt og brugbart dækken.  

Det vandtætte og slidstærke ydermateriale i ballistic nylon med aluminiumscoating reflekterer både solens stråler og hestens kropsvarme. Det hjælper med at holde på- eller sende varmen væk fra hesten, så du er sikker på, at din hest altid har den optimale temperatur. Det bløde for er lavet i et antibakterielt stay-dry nylonmateriale, så det kan lægges direkte på en våd hest. 

Derfor anbefaler vi Bucas Power Turnout

Du skal vælge Power Turnout dækkenet fra Bucas, hvis du vil have en god og sikker dækkenløsning til hele sæsonen, da dækkenet grundet sine reflekterende egenskaber, uden problemer kan bruges hele vinterhalvåret. Det er desuden muligt at tilkøbe en hals til dette Bucas vinterdækken, så hesten er endnu bedre beskyttet i den kolde tid.

Den antibakterielle foring sikrer, at dækkenet holder sig friskt og lækkert i lang tid. Det er også designet med ekstra plads til hestens skulder for optimal bevægelsesfrihed.

Fordele

 • Ydermateriale reflekterer solens stråler
 • Antibakteriel og fugttransporterende foring
 • Anvendes mellem +16 og -5 grader
 • Smart lukkemekanisme på bringen
Ulemper

 • Foring kan ikke reguleres
 • Halsen skal købes separat

Specifikationer
Farve: Sølv m. mørkeblå detaljer
Størrelser: 115 – 170 cm
Kan bruges fra +16 til -5 grader
Ydermateriale i ballistic nylon med reflekterende aluminiumscoating
Stay-dry og antibakteriel foring
Vandtæt og åndbart
Mulighed for montering af hals
2 krydsgjorde under maven
Aftagelige, elastiske bagbensstropper
Click’n Go magnetisk lukning på bringen
Refleksstriber


Weatherbeeta ComFiTec Ultra Tough II, 360 g – vinterdækken med hals til de meget kolde dage

Mest slidstærke dækken

 • God anmeldelse fra Eventing Nations

Forhandler Pris

Annoncer

2.649,00 Læs mere

Weatherbeeta ComFiTec Ultra Tough II er et varmt vinterdækken i luksuskvalitet. Prisen ligger i den højere ende, hvilket godtgøres af den meget slidstærke kvalitet. 

Dækkenet har guidens stærkeste ydermateriale i 1680 denier ballistic nylon og teflon, hvilket gør det til det ideelle valg til dig, der ejer en hest, med tendens til at ødelægge sit dækken. Designet er lavet med god plads til hestens skulder, for at sikre god bevægelsesfrihed. Wither relief pad i memoryskum, løfter dækkenet fra hestens manke, for at forhindre slid på manen. Der medfølger en aftagelig hals, så du selv kan vælge om du vil give din hest halsen på eller ej.

Derfor anbefaler vi Weatherbeeta ComFiTec Ultra Tough II

Du skal vælge et Weatherbeeta ComFiTec Ultra Tough II, hvis du vil være sikker på, at din hest ikke rykker sit dækken i stykker. Det slidstærke ydermateriale giver dig vished om, at din hest ikke ender med at stå ude i sne- eller regnvejr med et hullet dækken.

Du kan med dette Weatherbeeta vinterdækken desuden være sikker på, at din hest ikke kommer til at fryse, da dækkenet har guidens tykkeste foring. Der er desuden mulighed for at sætte ekstra liners i dækkenet, hvis din hest har behov for ekstra fyld på de rigtig kolde dage.

Fordele

 • Ydermateriale i 1680 denier ballistic nylon og teflon
 • 3 års garanti på vandtæthed, åndbarhed og spænder
 • Særligt skånsomt på bringe og manke
Ulemper

 • Kun brugbart i de koldeste perioder

Specifikationer
Farve: Navy m. brune og sølv detaljer
Størrelser: 120 – 165 cm
360 gram fyld
1680 denier ydermateriale i ballistic nylon og teflon
Linersystem
Vandtæt og åndbart
Aftagelig hals
2 krydsgjorde under maven
Aftagelige, elastiske bagbensstropper
Quick click lukning på bringen
Refleksstriber


Horseware Rambo Duo – tilpasningsvenligt dækken til hest med god anvendelighed

Bedste premiumvalg

 • God anmeldelse fra Horse&Hound
 • God anmeldelse fra e-Venting
 • Brugeranmeldelse på 4,8 ud af 5 stjerner på Google Shopping

 

Forhandler Pris

Annoncer

3.398,00 Læs mere

Horseware Rambo Duo dækkenet er et alsidigt produkt i høj kvalitet, der sikrer dig en god anvendelighed af produktet hele dækkensæsonen. Prisen ligger i den høje ende, men produktets høje kvalitet og store anvendelighed betyder, at du og din hest kun behøver ét dækken for at være dækket ind til hele vinterhalvåret.

Dækkenets ydermateriale er fremstillet i ballistic nylon, hvilket er et ekstremt slidstærkt materiale, der sikrer en lang levetid. Det klassiske snit, den patenterede v-frontlukning samt den tredobbelte krydsgjord, sikrer en rigtig god pasform. Dækkenet kommer med 100 gram fyld, hvortil der medfølger en liner på 300 gram og en aftagelig hals på 100 gram. Det smarte linersystem sikrer derfor en høj anvendelighed, da du selv kan regulere tykkelsen, så det passer perfekt til din hest. Den antibakterielle polyesterforingen har en smudsskyende effekt, som holder dækkenet lækkert og friskt længe. Dækkenet leveres i en smart dækkentaske, som sikrer nem transport og opbevaring af dækkenet. 

Derfor anbefaler vi Horseware Rambo Duo

Du skal vælge Rambo Duo dækkenet fra Horseware, hvis du ønsker at have et robust og tilpasningsvenligt dækken til hele vintersæsonen i høj kvalitet. Den medfølgende liner og det indbyggede linersystem gør det nemt at tilpasse dækkenet til netop din hests behov, så du kan være sikker på, at din hest hverken får det for varmt eller koldt.

Dette Rambo vinterdækken har naturligvis både den klassiske Horseware pasform og den ekstra gjordstrop, som sikrer dig et dækken med en rigtig god og sikker pasform.

Fordele

 • Aftagelig hals på 100 g samt 300 g liner medfølger
 • Slidstærkt, vandtæt og åndbart ydermateriale
 • 3 års garanti på vandtæthed og åndbarhed.
Ulemper

 • Guidens dyreste produkt

Specifikationer
Farve: Navy m. brune og lyseblå detaljer
Størrelser: 115 – 165 cm
100 gram antibakterielt og antistatisk fiberfyld
1000 denier ydermateriale i ballistic nylon
Linersystem
Vandtæt og åndbart
Aftagelig hals
3 krydsgjorde under maven
Aftagelig, gummibelagt bagbensstrop
V-frontlukning på bringen
Refleksstriber
Klassisk snit


Forskellige dækkentyper

Der findes flere typer af dækkener, som opfylder forskellige behov. Der findes dækkener til indendørsbrug, som ikke er vandtætte og dækkener til udendørsbrug, som er vandtætte. 

Ligeledes findes der dækkener med eller uden fyld. Dækkener uden fyld, egner sig bedst til de varmere måneder, hvor dem med fyld bør anvendes i de koldere måneder. Der findes dækkener med forskellige mængder fyld, som bør anvendes på forskellige tidspunkter på året. 

Vandtætte dækkener uden fyld kaldes regndækkener og anvendes ofte i efter- og foråret. Vandtætte dækkener med fyld kommer i mange forskellige tykkelser. Dækkener med let fyld (100 – 200g) anvendes ofte ved temperaturer mellem 5 og 0 grader. Dækkener med meget fyld (200 g +) anvendes om vinteren, og når der er minusgrader. 

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende kilder og tests:

Google Shopping

Google Shopping er et praktisk sted, hvor du som forbruger let og enkelt kan få et overblik over markedet. Siden viser både forhandlere, priser og forbrugeranmeldelser for produkter. Forbrugerne kan anmelde produkter med et antal stjerner ud af 5 og en kommentar.

Horseware Rambo Duo er blevet anmeldt på Google Shopping af over 20 forbrugere.
Anmeldelserne opdateres løbende.
Du kan se anmeldelserne her.

Bucas Power Turnout er blevet anmeldt på Google Shopping af over 30 forbrugere.
Anmeldelserne opdateres løbende.
Du kan se anmeldelserne her.

Horse&Hound

Denne online platform står bag Storbritanniens eneste ugentlige hestemagasin. På online platformen er der artikler om forskellige hestesportsdiscipliner, der testes produkter og kåres bedst i test produkter.

Anmeldelsen af Horseware Rambo Duo er udført den: 12. november 2017.
Du kan læse anmeldelsen her.

Eventing Nation

Eventing Nation er en amerikansk hestesport platform, med fingeren på pulsen inden for hestesport. På platformen tester skribenterne diverse produkter, viderebringer ekspertråd og skriver om det nyeste omkring hestesport. Anmeldelserne er lavet af Eventing Nations egne skribenter, og testene er udført på deres egne heste.

Anmeldelsen af Weatherbeeta ComFiTec Ultra Tough er udført den: 25. februar 2017.
Du kan læse anmeldelsen her.

Anmeldelsen af Bucas Power Turnout er udført den: 16. april 2015.
Du kan læse anmeldelsen her.

 

e-Venting

Skribenterne på denne britiske platform, e-venting, skriver artikler om forskellige hestesportsdiscipliner, DIY samt tester produkter til både hest og rytter.

Anmeldelsen af Horseware Rambo Duo er udført i 2017.
Du kan læse anmeldelsen her.

Andre relevante tests og artikler

Oplever du til tider smertende og ømme muskler i forbindelse med din ridning? Så vil du måske opleve, at massageredskaber kan hjælpe dig, fordi massage er en god måde at lindre muskelsmerter og ømheder på. Et relevant bud til dig, er en massagepistol, der er både handy og nem at anvende. For at blive klogere på markedet, kan du læse vores massage-pistol test-artikel. Her får du overblikket over eksperternes favoritter inden for genren.

 

FAQ

Hvilket produkt er bedst at købe?
Det bedste produkt at købe, er det produkt der passer bedst til dine og din hests behov. De tre dækkener: Bucas Power Turnout, Weatherbeeta ComFiTec Ultra Tough II, 360 g og Horseware Rambo Duo, er alle gode bud på dækkener der kan sikre din hest i vinterkulden.
Hvad skal jeg overveje inden jeg køber?
Du bør overveje dit budget, samt dine og din hests behov. Der er unikke fordele ved samtlige dækkener i guiden, så du bør overveje hvilke du vægter højest.
Holdbarheden på dækkener?
Materialet på dækkenet har stor betydning for holdbarheden. Dækkener lavet af ballistic nylon er meget slidstærke og har en lang holdbarhed.
Betegnelsen denier bruges til at måle densiteten af vævningen, hvor en højere denier værdi betyder et stærkere materiale.
Hvilken størrelse dækken skal jeg købe til min hest?
Det er essentielt, at købe et dækken i den rigtige størrelse, for at sikre hesten bedst muligt. Er dækkenet for stort, kan hesten pille det af, og er dækkenet for småt, kan det give sår og trykninger.
Målet på dækkenets ryglængde, skal passe med målet på hesten, fra manke til halerod. Det skal sidde til, men uden at stramme. Der skal desuden være god plads foran ved bringen, hestens skuldre og over bagparten, så hesten har optimal bevægelsesfrihed.