Gulvrenser Guide 2020 – Find de bedste gulvrensere

0

I denne artikel får du en gennemgang af en række gulvrensere, som hører til blandt de bedste og mest effektive på markedet. 
Vi kigger nærmere på hvad de forskellige modeller udmærker sig ved. Der er nemlig stor forskel på de forskellige gulvrensere på markedet. Efter at have læst denne artikel vil du have nok viden til at kunne vælge den bedste gulvrenser til dine behov. 

Sidst i guiden finder du en række tips og tricks til, hvordan du bedst rengør de forskellige typer af glatte gulve, samt en vurdering af, hvilke gulvrensere der egner sig bedst til opgaven.

Denne gulvrenser guide indeholder:
🔸 Gennemgang af nogle af markedets bedste gulvrensere
🔸 Guide til rengøring af dine gulve 

Gulvrenser Guide 2020 – Her er de 9 bedste gulvrensere

Her får du en oversigt over markedets bedste gulvrensere. Hos Forbrugsguiden har vi analyseret ekspert tests fra både ind og udland, og sammenfattet de bedst anmeldte gulvrensere i denne artikel. Vi har også medtaget nogle modeller der har udmærket sig på anden vis, fx. gennem deres imponerende specifikationer og egenskaber. Ydermere finder du under hvert produkt en prissammenligning, så du nemt og hurtigt kan få overblik over de billigste forhandlere.


iRobot Braava 390T – effektiv robot-gulvmoppe med stor kapacitet

irobot_braava_390t

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.899,00 Kr. 0,00 Kr. 1.899,00 Kr. Læs mere
1.999,00 Kr. 0,00 Kr. 1.999,00 Kr. Læs mere
1.999,00 Kr. 0,00 Kr. 1.999,00 Kr. Læs mere
1.999,00 Kr. 0,00 Kr. 1.999,00 Kr. Læs mere
2.620,00 Kr. 0,00 Kr. 2.620,00 Kr. Læs mere

Har du lidt erfaring med rengøring, ved du sikkert, at det i høj grad handler om at holde snavset nede på daglig basis eller i hvert fald ganske ofte. Hyppig rengøring bevirker, at den enkelte rengøring kan overstås på et øjeblik, og den frygtede hovedrengøring er dermed næsten aldrig nødvendig.

Hører du til de mange, der har en fortravlet hverdag, er der heldigvis hjælp at hente i moderne robotteknologi. iRobot Braava 390T kan nemlig helt af sig selv fjerne støvet fra alle dine glatte gulve, og den er langt mere effektiv, end de fleste forventer.

Mikrofiber og statisk elektricitet rengør effektivt og lydløst
De senere år har mikrofiberkludene for alvor holdt deres indtog i rengøringsbranchen, og det skyldes materialets uovertrufne evne til at suge støv, snavs og hår til sig som en magnet. Det princip udnytter iRobot Braava 390T, idet den ganske enkelt støver gulvet af med mikrofibre.

gulvrenser testDet er ganske effektivt, og den helt store fordel er desuden, at det kan foregå overraskende lydløst. Den larmende støvsugermotor er erstattet af små stillegående præcisionsmotorer, og de er så lydsvage, at du sagtens kan se tv eller tage en lur uden at bemærke robottens lydløse færden på gulvet

Fraværet af strømslugende støvsugermotor sikrer også et meget lavt strømforbrug, som ikke på nogen måde belaster el-regningen. Mikrofiberprincippet er også godt nyt for allergikere, for der hvirvles ikke støv op, som det ellers kendes fra traditionel støvsugning. Der er ingen udblæsningsluft, der skal filtreres, og selv de mindste støvpartikler og allergener klæber effektivt til mikrofiber-materialet.

iRobot Braava 390T mestrer også vådrengøring
Tør mikrofiber-afstøvning er perfekt til tørt støv og snavs, men er gulvet fedtet eller klistret, skal der vand til. Den disciplin mestrer iRobot Braava 390T heldigvis også. Maskinen er nemlig forsynet med et vandreservoir, som kan fyldes med rent vand eller eventuelt med vand tilsat et mildt rengøringsmiddel. Vælger du vådrengøring, vil robotten løbende tilføje en lille smule vand. Gulvet kommer på intet tidspunkt til at sejle, men gulvkluden vil hele tiden være tilpas fugtig, så mere genstridigt snavs også kan fjernes.

Den lidt mere gennemgribende vådrengøring reducerer dog robottens rengøringskapacitet til 33 kvadratmeter pr. opladning. Bruger du den til gengæld til normal tørrengøring, klarer den hele 93 kvadratmeter på en opladning. Efter endt rengøring kører den selv tilbage til udgangspunktet, og efter et par timers opladning er iRobot Braava 390T klar til nye udfordringer.

Udvalgte fordele med iRobot Braava 390T:
🔵 Meget lavt støjniveau under drift
🔵 Lavt strømforbrug
🔵 Allergivenlig rengøring
🔵 Stor aktionsradius
🔵 Mulighed for både afstøvning og gulvvask
🔵 Fuldautomatisk robotteknologi

Du kan her se en video der viser hvordan i Robot Braava 390 T gulvrenseren virker: 

https://www.youtube.com/watch?v=e3oe7idM9ys

iRobot Braava Jet 240 – minirobot til særligt snavsede gulve

irobot braava jet 240 gulvrenser

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.449,00 Kr. 0,00 Kr. 1.449,00 Kr. Læs mere
1.449,00 Kr. 0,00 Kr. 1.449,00 Kr. Læs mere
1.499,00 Kr. 0,00 Kr. 1.499,00 Kr. Læs mere

Ligesom den føromtalte iRobot Braava 390T er iRobot Braava Jet 240 en fuldautomatisk rengøringsrobot til gulvrensning. Mens den førnævnte model er beregnet til mere generel rengøring, er iRobot Braava Jet 240 udviklet med særlig fokus på ekstra snavsede gulve, som typisk findes på badeværelset eller i køkkenet. Her skal der lidt mere ”knofedt” til, og det får du med denne model. Den er nemt at betjene, og kan nemt styres fra din smartphone via en app.

Gulvene på badeværelser og i køkkenet er som regel begrænsede i udstrækning, og derfor er denne robot udført ekstra kompakt med et lidt mindre batteri. Det gør den let at flytte rundt, men gør samtidig også robotten relativt billig i forhold til de fleste universalrengørings-robotter

Jetspuling og vibrerende rengøringspude
En af de ting, der adskiller iRobot Braava Jet 240 fra de fleste andre gulvrensere, er en frontmonteret jetspray, som meget præcist udlægger et ultratyndt lag af vand foran maskinen. Funktionen hjælper med til at løsne særligt genstridigt snavs og pletter, før den egentlige rengøring finder sted. Selve robotten er forsynet med en rengøringspude, som med forsigtige vibrationer skrubber gulvet helt rent. På trods af den effektive rengøring er driften meget lydsvag.

iRobot Braava Jet 240iRobot Braava Jet 240 kan dog også foretage en almindelig tørmobning af gulvet, hvis der ikke er behov for den store tur, og det er også muligt at vælge en kombinationsløsning. Der følger forskellige moppe-typer med til maskinen, og flere kan naturligvis tilkøbes efter behov. Robotten detekterer selv, hvilken moppe der monteres, og dermed hvilket rengøringsprogram, der skal køres. Det eneste du skal gøre, er derfor bare at trykke på rengøringsknappen, hvorefter robotten klarer resten helt af sig selv.

Fleksibelt system med mange muligheder
iRobot Braava Jet 240 er uhyre fleksibel, og kommer med tre typer af mopper. De blå mopper indikerer gulvvask, og monterer du en blå variant, får du den mest grundige gulvrens. Der sprayes vand på gulvet, og robotten rengør i et mønster, der ligner det, du selv ville bruge. Den kører lidt frem og ud til den ene side, bakker lidt og kører igen frem, men denne gang til modsatte side – og sådan fortsætter den til hele gulvet af rengjort.

Vælger du i stedet en orange moppe, går rengøringen hurtigere, idet de sidegående bevægelser springes over. Robotten kører dog stadig med frem- og tilbagegående bevægelser, så gulvet skrubbes godt, og vandsprayen er fortsat i anvendelse.

Men vælger du en hvid moppe, undlader iRobot Braava Jet 240 at bruge vand, men nøjes i stedet med en tør-rensning. Det fjerner løst støv, snavs og hår efter mennesker og dyr. Her kører robotten blot i fremadgående bevægelser.

Hvilken type moppe du bør vælge, detekteres som tidligere nævnt helt automatisk af robotten. Alle mopper fås i både vaskbare- og engangsudgaver. De vaskbare er naturligvis billigst i brug i det lange løb, men engangsudgaverne har til gengæld den fordel, at hygiejnen er i top. Når moppen er beskidt, kan du med tryk på en enkelt knap frigøre moppen og dumpe den i skraldespanden helt uden at skulle røre ved de snavsede dele.

Udvalgte fordele med iRobot Braava Jet 240:
🔵 Klarer let ekstra snavsede gulve
🔵 Frit valg mellem tre forskellige rengøringstyper
🔵 Meget stillegående drift
🔵 Mulighed for brug af både vaskbare- og engangsmopper
🔵 Forholdsvis kompakt og attraktivt prissat
🔵 Kan nemt styres via en app på din telefon

I denne video kan lære mere om iRobot Braava Jet 240:

https://www.youtube.com/watch?v=pJuBeyX70Vg

Hoover CA2IN1D – prisbillig damprenser med høj effekt

Hoover CA2IN1D

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
983,00 Kr. 0,00 Kr. 983,00 Kr. Læs mere
983,00 Kr. 0,00 Kr. 983,00 Kr. Læs mere
1.499,00 Kr. 0,00 Kr. 1.499,00 Kr. Læs mere

Enhver ved, at høj varme effektivt renser og dræber bakterier. Vi bruger princippet overalt, lige fra madlavning og tøjvask i husholdningen til desinficering og rensning i industrien.

Gulvet er naturligvis et af de steder i hjemmet, hvor der er allerflest bakterier, og her er damprenseren ret suveræn. Det gælder selvfølgelig også for Hoover CA2IN1D, som giver dig en kraftig damprenser til en attraktiv pris. Som for alle andre damprensere gælder det dog, at Hoover CA2IN1D fungerer bedst, hvis gulvet er støvsuget godt, før rensningen påbegyndes.

Kraftig 1700 Watt dampgenerator
Hoover CA2IN1D er baseret på en 1700 Watt dampgenerator, og det er faktisk en del. En høj effekt giver en hurtigere opvarmningstid og mere damp pr. tidsenhed, hvilket gør, at du kan arbejde hurtigere. Maskinen er da også klar til brug allerede 20 sekunder efter ledningen er sat til. Den har en vandbeholder med kapacitet på 0,35 liter, og det er tilstrækkeligt til, at der kan genereres damp kontinuerligt i 12 minutter, før der skal påfyldes nyt vand.

En damprenser som Hoover CA2IN1D er først og fremmest beregnet til hurtig rensning af glatte gulve. Den varme damp dræber bakterier og løsner skidt og snavs, som så samles op af den påmonterede klud – alt sammen i en og samme arbejdsgang. Du kan med andre ord hurtigt foretage en effektiv gulvrensning.

Vær opmærksom på, at ikke alle typer af trægulve har godt af den lidt hårdhændede rensning. Er du i tvivl, bør du tjekke op de instruktioner der fulgte med gulvet eller alternativt spørge en fagmand til råds. Ofte kan en damprensning dog gå an, hvis der skrues lidt ned for dampen eller ved brug af en ekstra klud til reduktion af varmepåvirkningen. Ved gulvtyper som fliser, klinker, laminat, linoleum, vinyl og lignende vil Hoover CA2IN1D til gengæld være en sikker genvej til et helt rent gulv.

Smart to-i-en løsning giver flere muligheder
Damp kan bruges mange andre steder end på gulvet, og derfor er Hoover CA2IN1D konstrueret som en to-i-en løsning, hvor selve dampaggregatet kan afmonteres fra stangen, og i stedet bruges som håndholdt enhed.gulvrenser fra Hoover CA2IN1D

Så kan du pludselig komme til overalt, og mulighederne er mange: Brug den for eksempel, hvis de krøllede gardiner skal rettes ud (samme princip som dampstrygejernet) eller hvis genstridige madrester skal løsnes fra grillristen.

En af de helt store fordele ved den håndholdte enhed er dog, at du næsten kan komme til overalt, hvor den almindelige klud og børste må give fortabt. Den skoldhede damp trænger ind i revner, fuger og sprækker, og bekæmper derved begyndende bakterievækst. Ofte vil du også opleve, at dampen løsner op, så snavs efterfølgende er nemmere at tage med de almindelige rengøringsmetoder.

Udvalgte fordele med Hoover CA2IN1D:
🔵 Attraktiv prissætning
🔵 Kraftig 1700 Watt dampgenerator
🔵 Velegnet til de fleste typer af glatte gulve
🔵 Mulighed for særskilt brug af håndholdt enhed
🔵 Giver mulighed for at rense og desinficere overalt i hjemmet
🔵 Fjerner 99,9% af bakterier


Morphy Richards 9i1 Damprenser med utallige muligheder

Morphy Richards 9i1

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
749,00 Kr. 0,00 Kr. 749,00 Kr. Læs mere
826,00 Kr. 0,00 Kr. 826,00 Kr. Læs mere
826,00 Kr. 0,00 Kr. 826,00 Kr. Læs mere
826,00 Kr. 0,00 Kr. 826,00 Kr. Læs mere

Denne damprenser leveres med et stort tilbehørsprogram af dyser og børster, og mulighederne for damprensning i hjemmet er dermed utallige. Med sin 1500 Watt dampgenerator leverer Morphy Richards 9i1 Damprenseren en temmelig varm damp, og producenten anbefaler ikke brugen på trægulve og lakerede gulve. Til alle andre typer af glatte gulve er maskinen til gengæld yderst velegnet, hvis du hurtigt vil have rene gulve uden at skulle besværes af spande, klude og vandpjaskeri.

Damprensning skaber et optimalt miljø for allergikere
Antallet af allergikere stiger år for år, uden at forskerne har noget konkret bud på årsagen. Lægevidenskaben er dog blevet bedre til at afdække, hvad der forårsager allergi hos den enkelte, og nogle af de store syndere er blandt andet husstøvmider og svampesporer.

Er du selv allergiker eller er andre i husstanden ramt, kan Morphy Richards 9i1 Damprenseren være den helt rigtige løsning. Med sin meget varme damp dræber den effektivt alle levende organismer. Dampen sikrer samtidig, at de ikke hvirvles op i luften, men i stedet samles sammen i den fugtige moppe.

Det bedste resultat opnås, hvis gulvet på forhånd er rengjort for synligt støv og snavs, for eksempel ved almindelig støvsugning. Før start, skal den 0,4 liter store vandbeholder fyldes op. Du kan med fordel bruge demineraliseret vand, da du så undgår, at filtrene kalker til med tiden.

Tilslut nu damprenseren til stikkontakten og vent 30 sekunder til maskinen er varm. Herefter er den klar til brug. Den effektive driftstid er 14 minutter, hvorefter vandbeholderen skal genopfyldes.

Morphy Richards 9i1 - flere deleHåndholdt enhed med meget ekstraudstyr
Selv om de fleste måske i første omgang anskaffer sig en damprenser med henblik på effektiv rensning af gulvene, er der masser af andre oplagte anvendelsesmuligheder – ikke mindst med en kombimodel som Morphy Richards 9i1 Damprenser. Her kan selve dampenheden nemlig afmonteres. Den er forsynet med håndtag, og længden på blot 47 centimeter gør det nu muligt at komme til langt de fleste steder.

Den medfølgende udstyrspakke sigter først og fremmest på brugen af den håndholdte del, og her er der et bredt udvalg af forskellige dyser og børster. Hermed kan den bruges til alt fra udglatning af stoffer til oprensning af snavs i fuger og revner, hvor almindelig rengøring er næsten umulig.

Udvalgte fordele med Morphy Richards 9i1:
🔵 Lang driftstid på 14 minutter
🔵 Kombimodel med håndholdt enhed
🔵 Stor udstyrspakke med dyser og børster
🔵 Stor vandbeholder på 0,4 liter
🔵 Allergivenlig rengøring

Her kan du se en lille præsentationsvideo af Morphy Richards 9i1:

https://www.youtube.com/watch?v=0pcgcePSPrk

Philips AquaTrio Pro – ultimativ gulvrenser med triple-funktion

Philips AquaTrio Pro gulvrenser

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.807,00 Kr. 0,00 Kr. 2.807,00 Kr. Læs mere
2.807,00 Kr. 0,00 Kr. 2.807,00 Kr. Læs mere
3.351,00 Kr. 0,00 Kr. 3.351,00 Kr. Læs mere

Selv om Philips AquaTrio Pro ikke hører til blandt de billigste rengøringsmaskiner, får du rigtig meget for pengene med denne model, som både støvsuger, vasker og tørrer gulvet i en og samme arbejdsgang. Rengøringsevnen er rigtig god, på trods af at denne maskine kun bruger 500 Watt. Det er væsentlig mindre end både almindelige støvsugere og andre damprensere på markedet. Maskinen fungerer kun på glatte gulve, men behandler dem til gengæld så nænsomt, at den sagtens kan bruges på sarte trægulve og lakerede gulve generelt.

Støvsugning, gulvvask og tørring i en enkelt arbejdsgang
Philips AquaTrio Pro
Philips AquaTrio Pro er lidt tungere at manøvrere rundt end mange billigere gulvrensere. Men den samlede vægt holder sig dog pænt under de 7 kilo. Maskinen glider let hen over gulvet, og den ergonomiske udformning letter arbejdet.

Under det futuristiske ydre gemmer der sig hele tre rengøringsfunktioner. Første trin er selve støvsugningen, der foregår med hurtigroterende mikrofiberbørster, som kryber ned i elle sprækker og fordybninger. Med hele 6700 omdrejninger i minuttet skabes der et lufttryk/sug, der giver den støvsugende effekt.

Næsten trin i rengøringsprocessen er selve gulvvasken, der varetages at modsatroterende mikrofiberbørster. Philips AquaTrio Pro sørger selv for at dosere vandmængden løbende efter behov. Det sidste trin er tørringen, der opnås med de luftstrømme, der skabes af de roterende børster. Maskinen efterlader således at usynligt ”spor” af rent gulv, der både er støvsuget, vasket og tørret igen.

To vandtanke til henholdsvis rent og beskidt vand
En af de mere bemærkelsesværdige fordele ved Philips AquaTrio Pro er brugen af to forskellige tanke, der hver rummer 0,65 liter. Ved opstart er den ene tank tom, mens den anden påfyldes rent vand, eventuelt tilsat lavtskummende sæbe efter behov. Til gulvvasken bruges der således hele tiden rent vand, og det beskidte vand opsamles i tank nr. 2. Her havner også alt støv og snavs fra støvsugningsprocessen, og det våde element sikrer, at der ikke hvirvles eller udstødes støv igen.

Philips AquaTrio Pro fjerner således op til 99 % af alle bakterier og urenheder, og er dermed et særdeles allergivenligt valg. De store vandtanke sikrer, at du kan rengøre op til 60 kvadratmeter gulvflade, før beholderen med beskidt vand skal tømmes og rentvandsbeholderen fyldes op igen.

Udvalgte fordele med Philips AquaTrio Pro:
🔵 Lavt strømforbrug
🔵 Nænsom rengøring, der også egner sig til trægulve
🔵 Både støvsugning, gulvvask og tørring i én arbejdsgang
🔵 Gulvvasken sker hele tiden med rent vand
🔵 Stor kapacitet på 60 kvadratmeter pr. optankning og tømning

I denne video kan du se hvordan AquaTrio Pro fungerer: 

https://www.youtube.com/watch?v=UAeBuRmr9Iw

Leifheit Clean Tenso

4 ud af 5 stjerner hos tyske Testberichte.de
”Godt køb” hos Testfamilien.dk

Leifheit Cleantenso

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
999,00 Kr. 0,00 Kr. 999,00 Kr. Læs mere
999,00 Kr. 0,00 Kr. 999,00 Kr. Læs mere
1.399,00 Kr. 0,00 Kr. 1.399,00 Kr. Læs mere

Modellen Leifheit Clean Tenso er blevet testet og vurderet af 2 forskellige testkilder. Her er tale om den tyske test-webside Testberichte.de, der samler viden fra andre tests, hvorefter en endelig, generel vurdering gives samt den danske side Testfamilien.dk, der har fokus på familieliv, livsstil og forbrugerliv.

Begge ekspertkilder er meget begejstrede for Leifheit Clean Tenso, og derfor modtager modellen flotte kommentarer.

Effektiv bakterie-dræber
Leifheit Clean Tenso er skabt til at kunne dræbe hele 99,9 procent af de bakterier, som findes på gulvet. Her er nemlig tale om en damp-moppe, som opererer under meget høje temperaturer, der dermed lettere får bugt med bakterierne.

Modellen anvender ikke kemikalier, men eftersom denne gulvrenser anvender damp, så kommer temperaturen op til omkring 100 grader – til sammenligning renser andre modeller gulvet ved 60-80 grader, som dog også er den temperatur, hvor de fleste bakterier dør.

Man kan endvidere selv skrue op og ned for volumen af dampen, så det passer til den type gulv, der skal vaskes. Leifheit Clean Tenso kommer med en stor vandtank på 550 milliliter, som er aftagelig.

Allergivenlig og hurtigvirkende
Leifheit Clean Tenso vil også være et godt valg for den forbruger, der vil forebygge allergi, eller som har allergikere i husstanden. Denne gulvrenser dræber nemlig ud over bakterier også mikroorganismer såsom både skimmelsvampe og husstøvmider, som ofte er årsagen til allergi.

Leifheit Clean Tenso fungerer allergivenligt ved at opsamle alle partiklerne i mikrofiber-kluden, hvor dampen holder på dem, så de ikke hvirvles rundt i rummet igen.

Herudover er denne gulvrenser også en hurtigvirkende model, da det kun tager et halvt minut, før modellen er klar til brug, og så kommer dette produkt også med hele 6 dyser. Det gør gulvvasken både mere jævn, hurtig og tilpasset til det unikke behov.

God kvalitet til pengene, ifølge eksperterne
Leifheit Clean Tenso imponerer eksperterne i høj grad, og modellen modtager dermed også meget ros. Noget af det, som eksperterne især hæfter sig positivt ved angående denne gulvrenser, er, at modellen leverer et rigtig godt vaskeresultat, og det gælder på flere typer af gulve. Det gør modellen meget alsidig.

Som en bonus er dette produkt meget stillegående i brug, og så er det rigtig smart og miljøvenligt, at der ikke er brug for hverken rengøringsmidler eller kemikalier for at få en grundig rengøring.

Eksperterne forklarer også, at her er tale om en rigtig god pris, og til prisen får man dermed en rigtig høj kvalitet. Dog kommenteres det også, at ledningen kan være lidt i vejen under brug, og så kan denne model desuden være lidt tung af og til.

Leifheit Clean Tenso – nøgleoplysninger:
🔴 Type: Dampmoppe
🔴 Størrelse på vandtank: 550 milliliter
🔴 Rengøringstid per tank: 40 minutter
🔴 Effekt: 1200 watt
🔴 Længde på ledning: 6,5 meter

Fordele ved Leifheit Clean Tenso:
🔵 Gulvrenser, der anvender damp
🔵 Dræber 99,9 procent af alle bakterier
🔵 Med stor vandtank
🔵 Allergivenlig model
🔵 Med 6 medfølgende dyser


Kärcher FC 5

4 ud af 5 stjerner hos testsiden Trustedreviews.com
4 ud af 5 stjerner hos Amazon.co.uk baseret på 270 brugervurderinger
4,4 ud af 5 stjerner hos Johnlewis.com baseret på 298 brugervurderinger

Kärcher FC 5

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.493,00 Kr. 0,00 Kr. 1.493,00 Kr. Læs mere
1.639,00 Kr. 0,00 Kr. 1.639,00 Kr. Læs mere
1.649,00 Kr. 0,00 Kr. 1.649,00 Kr. Læs mere

Modellen Kärcher FC 5 har både været testet af et hold eksperter samt hos forbrugerne på 2 forskellige sider.

Her er tale om den internationale testside Trustedreviews.com, som giver modellen en topkarakter efter at have vurderet modellen ud fra forskellige parametre såsom præstationsevne, brugervenlighed, håndterbarhed og design samt forbrugervurderinger fra både Amazon.co.uk og Johnlewis.com. Både eksperter og forbrugere er begejstrede for Kärcher FC 5, og derfor modtager modellen stor ros.

2 i 1-model
Kärcher FC 5 hører til de lidt dyrere gulvvaskere, men her er også tale om et smart 2 i 1-produkt – Kärcher FC 5 gør det nemlig muligt at foretage 2 typer af rengøring på samme tid: Man kan både støvsuge og vaske gulvet samtidig med dette produkt – det giver en klar tidsbesparelse i husstanden.

Denne gulvvasker fungerer via det unikke Smart Roller-system, hvor teknologien gør, at modellen først fjerner skidt og snavs, og derefter vaskes gulvet efter. Hvis man ønsker det, kan man tilsætte rengøringsmiddel med duft, så gulvene får en behagelig aroma efter brug.

Let bevægelse
Kärcher FC 5 er designet til at gøre rengøringen så let og smertefri som muligt, og derfor er modellen bygget i et letvægtsdesign med en kompakt form, således at det er let at komme rundt på alle gulvene – selv når der ikke er meget plads.

Kärcher FC 5 kommer desuden med et smart 2 tanks-system samt med 2 forskellige rengøringsruller, og både vandtanken og rullerne kan gøres rene i opvaskemaskinen.

Effektiv rengøring, ifølge eksperterne
Kärcher FC 5 modtager både stor ros fra forbrugerne selv og eksperterne. Testsiden Trustedreviews.com har anmeldt modellen, og de er meget begejstrede for dette produkt. De forklarer, at Kärcher FC 5 foretager en rigtig god rengøring og vask på hårde gulve, og kan anvendes på en lang række af underlag og oveflader – gulvet efterlades desuden kun fugtigt og ikke drivvådt, hvilket er en klar fordel.

Eksperterne roser også modellen for at være meget effektiv mod indtørret snavs og mudder, som grundigt fjernes, og der efterlades ingen synlige striber efter vasken.

Dog finder eksperterne også minusser ved denne gulvvasker, for de synes, at den kan være lidt svær at håndtere, og så kan den også føles lidt tung efter længere tids arbejde. Desuden er det ifølge eksperterne et minus, at man ikke kan dreje hovedet på modellen, og beholderen til det brugte vand er til den lille side.

Kärcher FC 5 – nøgleoplysninger:
🔴 Type: 2 i 1-model
🔴 Størrelse på vandtank: 400 milliliter
🔴 Rengøringsareal per tank: 60 kvadratmeter
🔴 Effekt: 460 watt
🔴 Længde på ledning: 7 meter
🔴 Vægt: 4,6 kilo

Fordele ved Kärcher FC 5:
🔵 Smart model, der kan udføre 2 opgaver samtidig
🔵 Smart Roller-system
🔵 Rengøringsmiddel kan tilsættes
🔵 Letvægtsdesign
🔵 Kommer med 2 ruller

Her kan du se en video af Kärcher FC 5 fra HuntOffice:

https://www.youtube.com/watch?v=Ui6yj5xOsL8

Morphy Richards Steam Cleaner 13-i-1

3 ud af 5 stjerner hos testsiden Trustedreviews.com
4,1 ud af 5 stjerner hos Ao.com baseret på 12 brugervurderinger

Morphy Richards Steam Cleaner 13-i-1

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
999,00 Kr. 0,00 Kr. 999,00 Kr. Læs mere
999,00 Kr. 0,00 Kr. 999,00 Kr. Læs mere

Modellen Morphy Richards Steam Cleaner 13-i-1 er både blevet testet af eksperter og dagligdagsforbrugerne selv.

Testen er foretaget af den internationale og anerkendte testside Trustedreviews.com, hvor modellen er blevet testet ud fra specifikke parametre, hvorefter der er blevet givet en endelig anmeldelse, og derudover er modellen blevet anmeldt af forbrugerne på Ao.com.

Både forbrugere og eksperter forklarer, at de er glade for modellen, som modtager fin kritik.

Model med 13 værktøjer
Morphy Richards Steam Cleaner 13-i-1 hører til de mere avancerede gulvrensere, selv om prisen ikke helt afspejler dette.

Modellen anvender damp til rengøringen, hvilket giver en rengøring ved en meget høj temperatur i nærheden af de 100 grader, og det betyder, at langt flere bakterier dræbes – nemlig 99,9 procent.

Herudover kommer dette produkt med hele 13 værktøjer, som gør den særdeles alsidig i brug, således at modellen kan gøre rent på mange typer af overflader og underlag.

Kan skilles ad
Morphy Richards Steam Cleaner 13-i-1 kommer med 13 tilbehørsdele samt muligheden for at kunne skilles ad, så man i stedet får et håndholdt apparat. Det gør, at man ud over at kunne vaske gulve også kan rense andre overflader med modellen såsom grillen, havemøblerne eller bilen. Her er også tale om en hurtig model, for det tager kun 30 sekunder, efter man har sat stikket i, til gulvrenseren er klar til brug.

Morphy Richards Steam Cleaner 13-i-1 kommer desuden med en vandtank på en fin størrelse på 300 milliliter, som er aftagelig, og så medfølger der en ekstra dyse.

Flot og alsidig model, ifølge eksperterne
Morphy Richards Steam Cleaner 13-i-1 får både rosende kommentarer med fra forbrugere og eksperter, og eksperterne fra den internationale testside Trustedreviews.com forklarer da også, at her er tale om et rigtig smart produkt.

Eksperterne vurderer nemlig, at denne gulvvasker for det første kommer med pæne detaljer i designet, og så kan den selv stå op, hvilket er en klar fordel, der letter arbejdet en del og skåner kroppen.

Eksperterne skriver endvidere, at denne model kommer med et virkelig godt udvalg af værktøj, og så højnes alsidigheden af, at midtersektionen kan transformeres om til et håndholdt apparat.

Trustedreviews.com nævner dog også et par minusser ved denne model, idet den ikke får en helt klar topscore, og det går blandt andet på, at rengøringspræstationen ikke er helt i top. Derudover kan det være noget svært at sætte modellen sammen, og så nævnes det, at den anvendte damp ikke er varierende nok.

Morphy Richards Steam Cleaner 13-i-1 – nøgleoplysninger:
🔴 Type: Dampmoppe
🔴 Størrelse på vandtank: 300 milliliter
🔴 Rengøringstid per tank: 15 minutter
🔴 Effekt: 1300 watt
🔴 Længde på ledning: 5 meter
🔴 Vægt: 3,16 kilo

Fordele ved Morphy Richards Steam Cleaner 13-i-1:
🔵 Gulvrenser med damp
🔵 Fjerner 99,9 procent af bakterierne
🔵 Med 13 forskellige værktøjer
🔵 Kan anvendes som håndholdt apparat også
🔵 Klar til brug på 30 sekunder


Nilfisk Steamtec 312

4,1 ud af 5 stjerner hos Whiteaway.com baseret på 45 brugervurderinger

Nilfisk Steamtec 312 – dampvasker

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
844,00 Kr. 0,00 Kr. 844,00 Kr. Læs mere
844,00 Kr. 0,00 Kr. 844,00 Kr. Læs mere
944,00 Kr. 0,00 Kr. 944,00 Kr. Læs mere

Modellen Nilfisk Steamtec 312 har ikke været medtaget i officielle forbrugertests, men vi har alligevel valgt at tage denne gulvvasker med, idet her i stedet er tale om en brugerfavorit.

Brugerne anvender modellen i dagligdagen og ved derfor, hvad der fungerer godt, og brugerne er så begejstrede for modellen, at den modtager en gennemsnitslig score på 4,1 ud af 5 stjerner.

Gulvvasker med damp
Nilfisk Steamtec 312 ligner mere en støvsuger end en traditionel gulvrenser, men her er tale om en model, der vasker gulvene med damp.

Den vasker med højt damptryk, som gør gulvvasken så effektiv som mulig, og så sørger dampen for at fjerne flest mulige bakterier – damp er nemlig meget varmt, og på Nilfisk Steamtec 312 kan temperaturen komme helt op på 145 grader, hvilket gør, at over 99 procent af alle bakterier tilintetgøres – herunder også mikroorganismer, som ellers kan føre til allergi.

Stor kapacitet
Nilfisk Steamtec 312 kommer med en vandtank med en høj kapacitet, for den kan indeholde 1,2 liter vand – det er rigtig meget sammenlignet med andre gulvrensere.

Modellen bevæges rundt på 2 store kørehjul bagerst på kroppen samt et drejehjul forrest, som giver en lettere bevægelse på gulvet.

Nilfisk Steamtec 312 kommer desuden i et kompakt design, så den ikke fylder ret meget, og det bidrager også til en øget fleksibilitet.

Der medfølger flere forskellige dyser, således at man kan foretage den mest mulige effektive gulvvask.

Hvis du vil se modellen, og hvad den kan med egne øjne, så se med på denne video hvor modellen præsenteres:

Effektiv model til mange overflader og underlag, ifølge brugerne
Nilfisk Steamtec 312 er ikke blevet medtaget i eksperttests, men til gengæld er brugerne på Whiteaway.com meget begejstrede for modellen. Mange forskellige elemeter ved dette produkt fremhæves, men det nævnes igen og igen, at her er tale om en meget effektiv gulvrenser, da det høje damptryk gør modellen i stand til både at rense skidt og snavs væk men også fjerne kalk og mugdannelser.

Modellen modtager desuden ros for at kunne komme frem svært tilgængelige steder såsom hullerne i brusehovedet, bag toilettet og langs vandrør.

Brugerne forklarer endvidere, at Nilfisk Steamtec 312 er meget alsidig, når det kommer til overflader og underlag, for brugerne anvender modellen med succes i både badeværelse, køkken, møbler, bil og gulve.

Nilfisk Steamtec 312 – nøgleoplysninger:
🔴 Type: Dampgulvvasker
🔴 Størrelse på vandtank: 1200 milliliter
🔴 Effekt: 1600 watt
🔴 Længde på ledning: 4 meter
🔴 Vægt: 3,2 kilo

Fordele ved Nilfisk Steamtec 312:
🔵 Model med damp
🔵 Højt damptryk og høj temperatur
🔵 Fjerner bakterier og årsager til allergi
🔵 Stor vandtank
🔵 God manøvrering med 3 hjul

Her kan du se en video af Nilfisk Steamtec 312 fra WhiteAway.com:

https://www.youtube.com/watch?v=0qIr8wfZbMo

Gulvrenser guide: Tips til rengøring af forskellige typer gulve

Glatte gulve er generelt kendetegnede ved at være relativt lette at holde rene. Der findes dog en del forskellige gulvtyper, som hver især skal behandles med større eller mindre omtanke. Det gælder uanset om du bruger den lette løsning med en af de gulvrensere, vi har gennemgået her i guiden, eller vælger en traditionel manuel rengøring. I det følgende gennemgår vi kort de mest almindelige gulvtyper, og knytter lidt kommentarer til, hvor det er relevant.

Ubehandlede trægulve – den sværeste gulvtype

ubehandlet traegulvDe ubehandlede trægulve er ikke så udbredte, fordi de er ret upraktiske og besværlige at holde. Til gengæld giver disse gulve masser af atmosfære, og giver også en varm stemning i rummet. Har du ubehandlede trægulve, vil det typisk være svært at drage nytte af de ovennævnte gulvrensere. I hvert fald er damprensning udelukket. Er gulvene tilpas glatte, vil du muligvis kunne benytte robotrenserne eller den skånsomme AquaTrio Pro fra Philips, men det afhænger meget af træsorten på det aktuelle gulv.
Ellers kan du få masser af hjælp i denne artikel fra Samvirke, hvor der er tips til både rengøring og pleje af trægulve. Her fremgår det blandt andet, at den bedste vedligeholdelse sker med en opløsning af eksempelvis sæbespåner, som trækker ind i træet og yder god beskyttelse. Husk at vaske langs årene, hvis du vil have alt skidtet med.

Bliver det ubehandlede trægulv fedtet, er der dog ingen vej uden om et drøjere rengøringsmiddel som eksempelvis universalrengøringsmiddel. Men husk, at rengøringsmiddel har den modsatte effekt af sæbespånerne. Bliver gulvet meget beskidt, er eneste løsning en gedigen skuring, som foregår med en kraftig sæbespåneblanding, stiv børste og masser af knofedt.

Lakerede trægulve og laminatgulve – undgå for meget vand

lakeret traegulvLakerede trægulve er noget mere robuste end de rå gulve, da lakken beskytter godt mod både fugt og snavs. Damprenseren vil i nogle tilfælde være lidt hård ved lakken. Så her må du eventuelt sammen med en fagmand vurdere, om det går an til netop dit gulv. Alle de øvrige nævnte gulvrensere er til gengæld oplagte valg her. De behandler overfladen blidt, og bruger kun minimale mængder af vand.

Får du brug for at vaske gulvet manuelt, skal du være ekstra opmærksom på, at der skal spares på vandet. Eventuelle ridser i lakken kan nemlig give vandet adgang til det underliggende træ. Helt galt kan det gå, hvis der er tale om laminat med et tyndt lag ægte træ, der er limet på spån- eller mdf-plade. Hvis vandet trækker ned i dette materiale, kan gulvet bule op og blive ødelagt.

Oliebehandlede trægulve – ret robuste ved korrekt vedligehold

Et oliebehandlet trægulv kræver en del vedligehold, idet det skal olieres ret ofte og desuden vaskes med specialsæbe. Til gengæld fremhæves træets flotte strukturer og varme, selv om beskyttelsen er markant bedre end ved det rå trægulv. Også her vil du kunne bruge de fleste gulvrensere, men undgå damprenseren.

Linoleum – et slidstærkt og robust naturmateriale

Linoleum gulv

Selv om linoleum er et naturmateriale, er det særdeles robust. Nye linoleumsgulve kan endvidere være overfladebehandlede med stoffer, som yderligere styrker og forsegler. I alle tilfælde kan du sagtens bruge både damprensere og alle øvrige typer af gulvrensere uden risiko for at beskadige gulvet.

Er der behov for at bruge sæbe, hvad enten du vasker manuelt eller med rensemaskine, bør du bruge almindeligt universalrengøringsmiddel. Sæbespåner og anden natursæbe anses normalt for mest skånsomt, men linoleum vil ikke kunne tage imod de plejende ingredienser, og natursæben vil derfor blot efterlade et fedtet lag ovenpå linoleummet.

Klinker og fliser – den robuste og langtidsholdbare overflade

flisegulvKlinker og fliser hører til blandt de allermest robuste overflader, og her kan du trygt bruge alle former for gulvrensere. Som oftest er der fuger mellem fliser eller klinker, og disse kan i nogle tilfælde være lidt af en udfordring, hvis du går højt op i hygiejnen. Her kan damprenseren være det bedste valg, hvis du vil helt i bund, men også AquaTrio Pro fra Philips er ret effektiv til at komme ned i revner og sprækker. Til den daglige lettere rengøring er de nævnte robotter dog også ganske udmærkede.

Vil du vide mere om gulvvask, kan du også læse denne uddybende artikel fra Idenyt, hvor der er flere tips og tricks at hente.


Gode råd til gulvvasken     

Gode raad til gulvvaskenUanset hvilken type gulv man har i huset, så kan man med enkelte råd få helt rene gulve, der er frie for både snavs og skidt. Det gælder både, hvis man har en avanceret gulvrenser, eller hvis man skal foretage en mere manuel rengøring. Baseret på ekspertviden fra Basicclean.dk guider vi her til, hvordan du bedst gør:

Det bør du gøre inden gulvvasken

Eksperterne forklarer, at en perfekt gulvvask allerede starter i opstartsfasen, inden man tager vand og sæbe i brug. Først og fremmest skal man begynde med at rydde alt væk fra gulvet – både store objekter som stole og borde, hvis muligt, men også små ting som potteplanter, legetøj og kabler.

Når gulvet er helt fremkommeligt, så får man det bedste resultat ved at starte med at støvsuge gulvet – det fjerner nemlig det skidt og snavs, der ligger på overfladen.

Baseret på hvilken type gulvrenser man har, skal man herefter finde forskellige remedier frem. Eksperterne anbefaler, at man i hvert fald bør have en moppe med teleskop-skaft, 2 moppeklude, en gulvspand (gerne med tilbehør/skinne, så man kan vride kludene inden brug) og en universal-sæbe, som kan anvendes til alle typer af gulve (dette er i hvert fald det letteste, men der kan findes gulvtyper, som har specielle krav).

Har man i stedet en reel gulvrenser, så klarer modellen de fleste opgaver selv.

Sådan foretages gulvvasken – trin for trin:

Hvis man ikke har en elektronisk gulvrenser, så bør man foretage gulvvasken i følgende trin, når alle remedierne er fundet frem:

Start med at dosere sæben i vandet efter vejledningen på pakken.

Indstil moppens teleskop-skaft, så det når op til hagen. Det giver den bedste arbejdsstilling.

Sæt moppekluden fast på moppen og sænk den ned i vandet. Fjern overskydende vand i skinnen.

For at foretage den mest effektive vask, hvor skidt og snavs ikke tværes rundt på gulvet, så bør gulvvasken foretages med 8-tals bevægelser.

Tag den våde moppe af og erstat den med den tørre – tør herefter gulvet af igen i 8-tals bevægelser.

Gå videre til næste område og gentag punkt 3-5, indtil alle gulvene er rene.

Dette kan gå galt…

Hvis man oplever, at gulvvasken ikke bliver optimal, kan man have begået nogle fejl undervejs. Eksperterne forklarer, at der typisk er 3 ting, der let kan gå galt:

gulvvaskSæbe-overdosering: Det kan være en kunst at dosere sæben rigtigt – ligesom når man vasker tøj. Hvis man har anvendt for meget sæbe, så kan gulvet let få en enten fedtet, klistret eller mat overflade. Derfor bør man omhyggeligt følge vejledningen på sæbepakken.

Vandet er for beskidt: Hvis gulvene er meget beskidte, så smitter dette af på vaskevandet, og bliver vandet for beskidt, så kan gulvene ikke blive rene. Skift derfor vandet – og eventuelt også moppekludene – undervejs.

Udtværing af snavs: Som beskrevet ovenfor bør man bevæge moppen i 8-tals bevægelser. Hvis man i stedet bevæger moppen frem og tilbage eller rundt og rundt, så bliver snavs og skidt i stedet tværet ud på gulvet. Husk derfor at vaske i 8-taller i stedet.


Hos Forbrugsguiden har vi også samlet en række andre artikler der omhandler rengøring af gulve.
Du kan eksempelvis læse vores støvsuger test, hvor vi gennemgår de bedste støvsugere på markedet. Vi giver dig her en oversigt over en række testvindere støvsuger fra forskellige uvildige tests. Du kan også finde gode råd om hvad du skal være opmærksom på, når du køber ny støvsuger.

Vi har også udarbejdet en håndstøvsuger test hvor vi viser dig hvilke håndstøvsugere der har vundet tests. Du finder også en komplet liste i artiklen over alle de testkilder vi har gennemgået.


Gennemgang af testkilder

Brugeranmeldelser

Vi har set nærmere på en række forbrugeranmeldelser af flere af produkterne for at se, hvad den almindelige hverdagsforbruger mener om dem:

Ønsker du at læse mere om forbrugeranmeldelserne af Kärcher FC 5 hos Amazon.co.uk, kan du klikke på dette link.

Ønsker du at læse mere om forbrugeranmeldelserne af Kärcher FC 5 hos Johnlewis.com, kan du klikke på dette link.

Ønsker du at læse mere om forbrugeranmeldelserne af Morphy Richards Steam Cleaner 13-i-1 hos Ao.com, kan du klikke på dette link.

Ønsker du at læse mere om forbrugeranmeldelserne af Nilfisk Steamtec 312 hos Whiteaway.com, kan du klikke på dette link.


Testberichte.de 🇩🇪

Testberichte.de er en tysk webside, der har som formål at samle resultater fra forskellige tests og forbrugeranmeldelser, hvorefter de analyseres. Testberichte.de former deres egen ekspertvurderinger herudfra og giver en samlet vurdering. Her gælder det testen af gulvrenseren Leifheit Clean Tenso. Du kan læse hele anmeldelsen her.


Testfamilien.dk 🇩🇰

Testfamilien.dk er et dansk online-magasin for forbrugerliv og livsstil. Eksperterne fra Testfamilien.dk udfører i den forbindelse forskellige tests af forbrugerprodukter, som anvendes i hverdagen – og målgruppen er især børnefamilier. Her har Testfamilien.dk testet gulevrenseren Leifheit Clean Tenso. Du kan læse hele artiklen hos Testfamilien her.


Trustedreviews.com 🇺🇸

Trustedreviews.com er en international testside, der foretager en lang række ekspertundersøgelser og -tests af de nyeste elektroniske forbrugerprodukter. Det er Trustedreviews.com’s virke at give de besøgende den nyeste og bedste viden om produkterne og sørge for, at de er godt informerede om produkterne, før de investerer i dem. Her har Trustedreviews.com testet forskellige gulvrensere:

Ønsker du at læse mere om testen af Kärcher FC 5, kan du klikke her.

Ønsker du at læse mere om testen af Morphy Richards Steam Cleaner 13-i-1, kan du klikke på dette link.

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Her kan du skrive en kommentar til artiklen

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse