Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research, men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores partnere. Bemærk..., artiklens årstal er, hvornår artiklen er opdateret, og ikke nødvendigvis et udtryk for, hvornår produkterne er testet. Læs mere

Stor guide til halvhøj seng – 7 modeller med forhæng og rutchebane

Senest opdateret den Vi er partnerfinansieret. Sponsoreret indhold.

Forbrugsguiden.dk er finansieret af vores partnere, og artiklerne anses dermed som sponsoreret indhold.

0

I vores halvhøj seng guide får du et overblik over de 7 bedste mellemhøje senge på markedet. Produkterne er beregnet til børneværelset, og nogle af dem kommer med rutchebane eller skrivebord.

Det drejer sig om 7 modeller fra forskellige mærker, der blandt andet inkluderer Hoppekids halvhøj seng og Flexa halvhøj seng. Ud over de 7 senge har vi også medtaget 6 forskellige forhæng, der kan omdanne pladsen under sengen til en spændende hule for barnet.

Vi gennemgår produkterne et for et, hvor vi forklarer lidt om hver model.

Efter gennemgangen bringer vi et videns-afsnit, hvor vi guider til, hvordan du bedst indretter børneværelset. Vi har også tips til, hvordan du lettest får puttet dit barn, når det skal sove.

Derefter følger en guide til andre relevante tests og artikler, som du måske vil finde interessante.

Vores guide indeholder:
🔸 Overblik over de 7 bedste halvhøje senge på markedet
🔸 Overblik over 6 forhæng til mellemhøj seng
🔸 Generel information om modellerne
🔸 Guide til hvordan du bedst indretter børneværelset
🔸 Råd til hvordan du putter dit barn med succes
🔸 En guide til øvrige relevante tests og artikler

Sådan vurderer og udvælger vi sengene

I denne artikel analyserer og sammenligner vi en række anerkendte og populære senge og sengeforhandlere. Vi har partnerskaber med de fleste af landets store sengeforhandlere og selvom disse kan have indflydelse på udvalget af senge til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens faglige, subjektive vurdering af de bedste senge.

Vi hos Forbrugsguiden vurderer sengene på parametre som:

 • Kundeanmeldelser fx Trustpilot score
 • Sengens egenskaber og specifikationer
 • Forhandlerens garantierservice og omdømme
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker
 • Eventuelle officielle tests af senge

Ovenstående er målt op mod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen i artiklen ikke repræsenterer en rangering af produkterne, men en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.

4 gode grunde til at købe seng online
  1
 • Kvalitet og komfort. Når du prøver en seng kortvarigt i en butik, får du ingen fornemmelse af sengens kvalitet eller komfort og mange kommer hjem med en forkert seng, der er alt for blød. På nettet kan du vælge ud fra din vægt og sovestilling, så du får den helt rigtige seng til din krop.
 • 2
 • Garanti. Populære forhandlere som Sengetid, Nordic Dream og BedreNætter tilbyder en tryghedsgaranti, hvor du kan prøve sengen i omkring 100 dage hjemme hos dig selv. Hvis du ikke er tilfreds, ombytter og afhenter nogle forhandlere sengen igen uden beregning.
 • 3
 • Besparelser og tilbud. Du opnår markante besparelser, når du køber din seng online. Hvis du køber seng i en butik, betaler du ikke kun for selve sengen, men også butikkens husleje og sælgerens løn. Når du køber online, springer du mellemleddet over og finder ofte gode tilbud, som butikkerne ikke kan matche.
 • 4
 • Levering. Få leveret og installeret sengen direkte i dit hjem. Vi anbefaler onlineforhandlere, som ikke bare sender sengen til døren, men pakker den ud, samler den og stiller den ind i soveværelset for dig.

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.


Hoppekids Basic – Halvhøj Seng i fyrretræ fra kendt mærke

Svanemærket favorit af fyrretræ

Hoppekids Halvhøj Seng Basic

Hoppekids Halvhøj Seng Basic vil være et rigtig godt valg for dig, der leder efter en solid mellemhøj seng til dit barn. Her bliver det praktiske forenet med det funktionelle, og den vil være en fantastisk basis for barnet i børneværelset.

Solid seng

Hoppekids er et af de førende mærker inden for børneartikler, og deres senge er ingen undtagelse. Det gælder for eksempel Hoppekids Halvhøj Seng Basic, der er særdeles solid. Den er fremstillet af fyrretræ, og fyrretræet er FSC-certificeret. Det betyder, at det er stærkt og miljøvenligt, og oven i købet er varianten også svanemærket. Som forælder kan du være sikker på, at barnet vil få de bedste sovevilkår og slipper for uønsket kemi.

Modellen kommer i en neutral hvid farve, der er en rigtig god base for at sætte sit eget præg. Stilen er elegant og enkel, og håndværket er i centrum. Sengen er skabt, så barnet ikke kan komme til skade, og den solide konstruktion gør, at den kan holde i mange år.

Plads til leg og søvn

Hoppekids Halvhøj Seng Basic er skabt til det mellemstore barn, der har brug for sit eget værelse. Konstruktionen giver mulighed for en bedre udnyttelse af legepladsen på værelset, for under madrassen er der plads til at skabe en hule.

For at danne en rigtig hule kan du tilkøbe forhæng, der giver barnet et dejlig afgrænset sted at lege. Du kan købe flere typer af forhæng, der alle giver et forskelligt udtryk. Hoppekids har fremstillet deres egne forhæng, der både passer i størrelsen og i visionen for børneværelset.

Med Hoppekids Halvhøj Seng Basic kan du endda også tilkøbe en rutchebane, der med garanti vil vække misundelse hos legekammeraterne. Halvhøj seng med rutchebane vil give timevis af leg og gøre enheden til noget helt særligt.

Du kan få Hoppekids Halvhøj Seng Basic i to størrelser afhængig af barnets alder og størrelse: 70 x 160 centimeter og 90 x 200 centimeter. Læg mærke til at modellen ikke er delbar. Det betyder, at du ikke vil kunne ombygge sengen senere.

Specifikationer ved Hoppekids Halvhøj Seng Basic – nøgleoplysninger
🔴 Producent, navn: Hoppekids Halvhøj Seng Basic
🔴 Type: Halvhøj seng
🔴 Materiale: Fyrretræ
🔴 Delbar: Nej
🔴 Størrelse: Vælg mellem 70 x 160 centimeter og 90 x 200 centimeter

Fordele ved Hoppekids Halvhøj Seng Basic
 Flot mellemhøj seng
 Robust i fyrretræ
 Svanemærket
 Du kan tilkøbe rutchebane for timevis af sjov
 Du kan tilkøbe forhæng til at skabe en hule


Hoppekids Basic Halvhøj Seng med Rutchebane

Svanemærket Hoppekids-model med rutchebane

Hoppekids Basic Halvhøj Seng med Rutchebane

Hoppekids Basic Halvhøj Seng med Rutchebane vil være det oplagte valg for dig, der gerne vil forkæle dit mellemstore barn med både en særdeles velskabt seng og muligheden for unik leg. Her er tale om en halvhøj seng, der har en indbygget rutchebane. Prisen er dog også derefter og ligger ikke i den mest prisvenlige ende af skalaen.

Meget mere end en seng

Hoppekids Basic Halvhøj Seng med Rutchebane giver barnet en seng, der er meget mere end blot et sted, han eller hun kan sove. Produktet har både robusthed og underholdning som nøgleområder, og på mange områder er modellen helt unik.

Selve konstruktionen er skabt af holdbart fyrretræ, og den er solid nok til mange års leg og søvn. Derfor behøver du ikke være bekymret for, om konstruktionen er hærdet nok. Selve stilen er meget enkel og elegant, og går du som forælder meget op i æstetik, vil Hoppekids Basic Halvhøj Seng med Rutchebane klart være et fornuftigt valg.

Hoppekids Basic Halvhøj Seng med Rutchebane inkluderer også en stige, så barnet kan komme op i sengen, og hele møblet er svanemærket. Det er din garanti for, at der ikke er skadelig kemi.

Ombyggelig og mulighed for hule

Hoppekids Basic Halvhøj Seng med Rutchebane gør, at du lettere kan udnytte pladsen på gulvet på børneværelset, da der er plads under selve sengen. Pladsen her kan blive anvendt til praktiske formål, men hvis du tilkøber et forhæng til halvhøj seng, kan barnet også bruge pladsen til at bygge en lille hule.

Sammen med den tilhørende rutchebane vil hulen gøre børneværelset endnu mere indbydende og stimulerer samtidig barnets leg, kreativitet og sanser.

Produktet er som en bonus ombyggeligt, hvilket betyder, at du kan ombygge det til en lav juniorseng på et senere tidspunkt i takt med, at barnet vokser. Hoppekids har mange andre børneartikler i deres sortiment, der kan blive brugt sammen med varianten for større samhørighed.

Du kan få modellen i tre størrelser: Vælg mellem 70 x 160 centimeter, 70 x 190 centimeter og 90 x 200 centimeter.

Specifikationer ved Hoppekids Basic Halvhøj Seng med Rutchebane – nøgleoplysninger
🔴 Producent, navn: Hoppekids Basic Halvhøj Seng med Rutchebane
🔴 Type: Halvhøj seng med rutchebane
🔴 Materiale: Fyrretræ
🔴 Mulighed for ombygning: Ja
🔴 Størrelse: Vælg mellem 70 x 160 centimeter, 70 x 190 centimeter og 90 x 200 centimeter

Fordele ved Hoppekids Basic Halvhøj Seng med Rutchebane
 Flot og elegant halvhøj seng
 Kommer med rutchebane og stige
 Ved tilkøb af forhæng kan sengen blive til en hule
 Robust og solid
 Svanemærket 


Flexa Halvhøj Seng Popsicle

Stilfuld halvhøj seng fra populære Flexa

Flexa Halvhøj Seng Popsicle

Flexa Halvhøj Seng Popsicle vil være et godt valg for dig, der leder efter en stilfuld halvhøj seng til det mellemstore barn. Modellen har klart fokus på stil og udtryk, og den vil passe perfekt ind i det æstetiske hjem. Produktet emmer af luksus.

Unikt udtryk

Flexa Halvhøj Seng Popsicle minder ikke helt om andre børnesenge til junior. Hvor mange af konkurrenterne har fokus på udelukkende funktionalitet, har Flexa Halvhøj Seng Popsicle fokus på både det praktiske, men især også det visuelle.

Stilen er markant men samtidig subtil, og det er i detaljerne, at den lægger afstand til konkurrenterne. Udtrykket emmer af kvalitet såvel som design-vidunderlighed, og varianten vil uden tvivl pynte i hjemmet.

Flexa Halvhøj Seng Popsicle ligger derfor til den noget pebrede side, når det kommer til prisen – til gengæld får du masser af kvalitet af både den praktiske og visuelle slags.

Birk og egetræ

Der har også været fokus på konstruktionen i fremstillingen af modellen. Den er skabt i en kombination af stærkt egetræ og birk, og de træsorter har en lang levetid og er meget modstandsdygtige over for ydre påvirkninger. Selve sengen er skabt af massivt egetræ, mens gavl, sengehest og stige er fremstillet af birk.

Du kan få Flexa Halvhøj Seng Popsicle i tre farvekombinationer, der har henholdsvis blå, pink og grøn som de mest markante farver. Alle farverne er holdt mod den støvede side, og der er supplerende kontrastfarver, der giver et levende farvespil.

Varianten kommer inklusiv lamelbund.

Specifikationer ved Flexa Halvhøj Seng Popsicle – nøgleoplysninger
🔴 Producent, navn: Flexa Halvhøj Seng Popsicle
🔴 Type: Halvhøj seng
🔴 Materiale: Egetræ og birk
🔴 Størrelse: 108 x 205 centimeter

Fordele ved Flexa Halvhøj Seng Popsicle
 Arkitektonisk vidunder
 Emmer af luksus
 Stærke materialer
 Kommer i flere farver
 Inklusiv lamelbund


Flexa Halvhøj Seng med Skrivebord

Med indbygget skrivebord

Flexa Halvhøj Seng med Skrivebord

Leder du efter en halvhøj seng med skrivebord, så vil Flexa Halvhøj Seng med Skrivebord være det ideelle valg. Modellen har rigtig mange plusser og vil passe til stort set alle typer af børneværelser. Her er tale om en mellemhøj seng med utallige muligheder.

God pris og mange former for anvendelse

Flexa Halvhøj Seng med Skrivebord er mulighedernes seng – det er der ingen tvivl om. Produktet kommer, som navner antyder, med et indbygget skrivebord, hvor junior kan læse lektier, tegne eller lege.

Skrivebordet bliver udgjort af en plade, der bliver holdt oppe af en reol. I reolen kan barnet placere bøger, skriveredskaber eller andre småting, og på den måde er møblet en tre-i-en artikel.

Under reolen er der hjul, så både reol og skrivebord kan blive skubbet ind under møblet, hvis der skal være bedre plads til leg på børneværelset – det er smart og pladsbesparende. Under seng og bord er der plads til fysisk leg, og her kan barnet for eksempel lave en lille hule.

Som endnu en bonus er prisen ikke værst. Den er heller ikke billig, men er bestemt overkommelig – især når kvaliteten og mulighederne bliver taget med i betragtning.

Holdbar i fyrretræ

Flexa Halvhøj Seng med Skrivebord kommer i et enkelt men stilfuldt design, hvor funktionalitet er i fokus. Farverne er hvid og lysegrå, som bidrager til det enkle udtryk, mens materialet indenunder er fyrretræ. Fyrretræ er meget stærkt, og derfor kan du være sikker på, at konstruktionen er meget holdbar og robust samt kan holde i mange år frem i tiden.

Produktet kan i alt bære 100 kilo, så der kan tillige være plads til mor eller far i sengen, når du vil læse godnathistorie oppe hos barnet.

Flexa Halvhøj Seng med Skrivebord er fremtidssikret, og det betyder, at den kan blive ombygget. Det foregår let ved at fjerne de lange ben, sengehesten og stigen, og derefter vil barnet kunne sove i en lav seng langt ind i teenageårene.

Flexa Halvhøj Seng med Skrivebord er let af gøre ren, for rengøringen kan blot blive udført ved at tørre modellen af med en fugtig klud.

Der medfølger seng, gavl, sengehest, stige, bord og reol. Du kan tilkøbe flere artikler for at gøre sættet komplet.

Specifikationer ved Flexa Halvhøj Seng med Skrivebord – nøgleoplysninger
🔴 Producent, navn: Flexa Halvhøj Seng med Skrivebord
🔴 Type: Halvhøj seng med skrivebord
🔴 Materiale: Fyrretræ
🔴 Mulighed for ombygning: Ja
🔴 Størrelse: 90 x 200 centimeter

Fordele ved Flexa Halvhøj Seng med Skrivebord
 Halvhøj seng med skrivebord
 Reol medfølger også
 Fyrretræ
 God pris
 Kan blive ombygget til lav seng


Flexa Halvhøj Seng med Rutchebane Classic

Klassisk Flexa med Rutchebane

Flexa Halvhøj Seng med Rutchebane Classic

 

Flexa Halvhøj Seng med Rutchebane Classic vil være et godt valg for dig, der leder efter en mellemhøj seng med indbygget rutchebane og stige. Modellen vil være et dejligt sted for barnet at sove om natten samt giver det timevis af leg om dagen.

Praktisk og underholdende

Flexa Halvhøj Seng med Rutchebane Classic formår at indkapsle både det praktiske og underholdende: Møblet er solidt og robust på grund af konstruktionen i massivt fyrretræ, og fyrretræet er valgt, da det giver mange års holdbarhed og en solid bæreevne. Derfor vil barnet kunne ligge godt og trygt her om natten. Der medfølger en sengehest med en fin højde, der bidrager til sikkerheden og trygheden.

Flexa Halvhøj Seng med Rutchebane Classic er mere end blot et sted, hvor barnet kan sove: På grund af den medfølgende rutchebane vil der være mange timers leg og sjov at hente her, og pludselig er sengen ikke bare det irriterende sted, hvor barnet skal sove. I stedet er det et centrum for sjov og skæg – alene såvel som sammen med søskende eller kammerater.

Også til hulen

Flexa Halvhøj Seng med Rutchebane Classic kommer med flere fordele, når det kommer til leg: På grund af udformningen er det muligt at sætte et forhæng op under selve sengen og udnytte pladsen derunder til en hule. I hulen kan barnet lege eller finde en rolig stund, men pladsen kan også blive anvendt til opbevaring.

Flexa Halvhøj Seng med Rutchebane Classic har en lang levetid, og det er ikke kun, mens barnet er lille. Varianten har udskiftelige ben, så den kan blive omdannet til en lav teenageseng i stedet. 

Sikkerhed er essentielt for Flexa mellemhøj seng, og derfor er stigen skrå og med skridsikre trin, og så er der integrerede håndtag.

Specifikationer ved Flexa Halvhøj Seng med Rutchebane Classic – nøgleoplysninger
🔴 Producent, navn: Flexa Halvhøj Seng med Rutchebane Classic
🔴 Type: Halvhøj seng med Rutchebane
🔴 Materiale: Fyrretræ
🔴 Mulighed for ombygning: Ja
🔴 Størrelse: 90 x 200 centimeter

Fordele ved Flexa Halvhøj Seng med Rutchebane Classic
 Mellemhøj seng med rutchebane
 Fremstillet af robust fyrretræ
 Kan tilkøbe forhæng til at skabe en hule
 Mulighed for ombygning
 Høj sikkerhed


Flexa Halvhøj Seng Popsicle – Halvhøj seng med opbevaring

Luksusvariant med indbygget trappe i stedet for stige

Flexa Halvhøj Seng Popsicle med Trappe

Flexa Halvhøj Seng Popsicle med Trappe er en meget unik mellemhøj seng til junior, du simpelthen må opleve. Leder du efter en model i luksusklassen, der emmer af unik stil, så er du kommet til rette sted.

Design i sin egen liga

Flexa Halvhøj Seng Popsicle med Trappe har en fantastisk stil og design, og den kommer helt i en klasse for sig. Stilen er blød men æstetisk, markant men subtil, og den vil klart falde i smag hos den æstetisk-orienterede forbruger.

Udtrykket er til den mindre neutrale side med detaljer, der gør hele forskellen. Du kan få produktet i farverne støvet blå, støvet pink og støvet grøn, og alle farverne er diskrete men giver liv til børneværelset. Alle farver har kontrastfarvede elementer på både ben og trappe, hvilket giver et smukt farvespil.

Prisen på modellen er ikke helt lav, men du vil til gengæld få meget kvalitet for pengene.

Egetræ og birk

Flexa Halvhøj Seng Popsicle med Trappes materiale er en blanding af egetræ og birk – selve sengen er fremstillet i massivt egetræ, mens de tilhørende elementer som gavl, sengehest og ben er af birketræ.

Som en unik detalje kommer produktet ikke med en stige, men med en trappe i stedet. Her er tale om en markant trappe, du kan placere i begge ender efter individuelle behov. Trappen er bred med store trin, og inden i trinnene er der plads til opbevaring.

Pladsen under møblet kan have flere anvendelsesformål: Du kan enten bruge rummet til opbevaring, men du kan også hænge et forhæng op, så du skaber en hyggelig hule til barnet.

Flexa Halvhøj Seng Popsicle med Trappe kommer inklusiv lamelbund.

Specifikationer ved Flexa Halvhøj Seng Popsicle med Trappe – nøgleoplysninger
🔴 Producent, navn: Flexa Halvhøj Seng Popsicle med Trappe
🔴 Type: Halvhøj seng med opbevaring og trappe
🔴 Materiale: Egetræ og birk
🔴 Delbar: Nej
🔴 Størrelse: 110 x 225 centimeter

Fordele ved Flexa Halvhøj Seng Popsicle med Trappe
 Fantastisk stil
 Luksusmodel
 Med trappe i stedet for stige
 Massiv eg og birk
 Tre flotte farver at vælge imellem 


Forhæng til halvhøj seng

I det ovenstående har vi gennemgået 7 af de bedste mellemhøje senge på markedet. Herunder ser vi nærmere på 6 forskellige forhæng, du kan bruge sammen med sengene:

Hoppekids Princess Forhæng

Prinsesse-leg i Oeko Tex-certificeret bomuld

Hoppekids Princess Forhæng

Hoppekids Princess Forhæng passer til Hoppekids halvhøj seng, og forhænget har evnen til at forvandle sengen fra sovested til et eventyr. Der kommer farve på børneværelset, og forhænget skaber en hule, der kan være omdrejningspunktet for barnets leg.

Det royale soveværelse

Modellen hedder ikke ”Princess” uden grund. Det emmer af eventyr og svundne tider og kommer selvfølgelig i en flot pink farve, der signalerer royalisme og kongeslot. Den pink farve bliver ledsaget af et mønster, der danner en prinsessekrone, og med forhænget her er der dømt mange timers prinsesseleg.

Hvis du ønsker det, kan du tilkøbe mere tilbehør i samme serie, der skaber en endnu mere intens følelse af eventyr og lyserødt prinsesseværelse.

Oeko Tex-certifikat

Hoppekids Princess Forhæng er ikke kun en gevinst for øjet og for den barnlige fantasi. Det er også en gevinst for barnets sundhed, da det er Oeko Tex-certificeret. Det betyder, at materialet ikke indeholder skadelig kemi, der kan påvirke barnet.

Du kan både købe produktet til Hoppekids Halvhøj Seng Basic og til Hoppekids Halvhøj Seng Premium, og det kommer i to forskellige størrelser – med længderne 160 og 200 centimeter.

Du skal ikke være nervøs for, at børns ofte hårdhændede lege ender med et beskidt forhæng, for du kan vaske det på 30 grader.

Specifikationer ved Hoppekids Princess Forhæng – nøgleoplysninger
🔴 Producent, navn: Hoppekids, Princess Forhæng
🔴 Type: Forhæng til halvhøj seng
🔴 Motiv: Prinsesse-stil
🔴 Materiale: Bomuld
🔴 Størrelse: Kommer i to længder: 160 og 200 centimeter

Fordele ved Hoppekids Princess Forhæng
 Passer til Hoppekids Halvhøj Seng samt andre modeller
 Flot lyserød farve
 Med prinsesse-mønster
 Oeko Tex-certificeret
 Omdanner soveværelset til en eventyrlig hule 


Hoppekids Dinosaur Forhæng

Dinosaur-sjov i bomuld til børneværelset

Hoppekids Dinosaur Forhæng

Har du en Hoppekids Halvhøj Seng, vil Hoppekids Dinosaur Forhæng være et rigtig godt supplement til barnet, der er vild med dinosaurer og spændende eventyr.

Omdanner sengen til hule

Hoppekids Dinosaur Forhæng bidrager til sengens anvendelighed, da forhæng til halvhøj seng omdanner pladsen under møblet til en hyggelig legehule, hvor alt kan ske.

Modellen er skabt af bomuld, hvilket gør det meget slidstærkt – perfekt til den lille krudtugle, hvor legen godt kan blive vild, eller hvis barnet bringer mad, drikke eller farver med ind i legen. Når produktet er blevet for beskidt, kan du let tage det ned fra krogene og putte det i vaskemaskinen. Her kan det få en vask på 30 grader, og det tåler strygning med bomulds-indstilling.

Vilde dino’er til eventyr og oplevelser

Hoppekids Dinosaur Forhæng er skabt med en flot dinosaur-motiv med masser af farver og former – perfekt til stimulering af barnets fantasi og kreativitet. Her er et billede af en sød T-Rex, der lever i et flot landskab med søer, palmer og en dampende vulkan, og motivet emmer af eventyr og oplevelser.

For at fuldende stilen kan du tilkøbe andre artikler med samme dino-motiv.

Læg mærke til at Hoppekids Dinosaur Forhæng kommer i flere længder og størrelser, så hold øje med målene, så du er sikker på at få det rigtige til dit barns seng.

Specifikationer ved Hoppekids Dinosaur Forhæng – nøgleoplysninger
🔴 Producent, navn: Hoppekids, Dinosaur Forhæng
🔴 Type: Forhæng til halvhøj seng
🔴 Motiv: Dinosaur
🔴 Materiale: Bomuld
🔴 Størrelse: Kommer i to længder: 160 og 200 centimeter

Fordele ved Hoppekids Dinosaur Forhæng
 Passer til Hoppekids halvhøj seng samt andre modeller
 Med flot dino-motiv
 Giver hyggelig hule under juniorsengen
 Skabt i bomuld
 Let at vaske på 30 grader


Hoppekids Unicorn Forhæng

Hoppekids enhjørning-forhæng til hule under sengen

Hoppekids Unicorn Forhæng

Hoppekids Unicorn Forhæng vil være det perfekte valg for dig, der leder efter et flot forhæng til halvhøj seng fra Hoppekids på børneværelset. Varianten her er i samme stil som de øvrige Hoppekids forhæng, men her er der tale om et flot motiv med en enhjørning.

Hule-omdanner under sengen

Hoppekids Unicorn Forhæng er skabt til at danne en hule ud af pladsen under sengen på en mellemhøj seng. Med en hule får barnet et både trygt og spændende sted at være, hvor leg og fantasi kan få lov til at udfolde sig helt frit.

Her er dømt legeland for alle pengene, og med de rigtige puder og legesager vil barnet få sin helt egen magiske verden, hvor enhjørningerne lever.

Modellen er fremstillet af bomuld for at give en robust slidstærkhed, og produktet er meget let at vaske på 30 grader. Du kan stryge det efter behov.

Magi med enhjørningerne

Hoppekids Unicorn Forhæng kommer med et flot motiv med en enhjørning. Der er knald på farverne i alle regnbuens farver, og der er endda også en regnbue i det magiske land, hvor enhjørningerne lever. Forhængets centrale motiv er en lyserød enhjørning, der indbyder til en rejse ind i eventyret, hvor fantasien bliver stimuleret og nysgerrigheden vækket.

For at fuldende stilen kan du tilkøbe andre artikler med samme enhjørning-motiv.

Læg mærke til at Hoppekids Unicorn Forhæng kommer i flere længder og størrelser, så hold øje med målene, så du er sikker på at få det rigtige til dit barns seng.

Specifikationer ved Hoppekids Unicorn Forhæng – nøgleoplysninger
🔴 Producent, navn: Hoppekids, Unicorn Forhæng
🔴 Type: Forhæng til halvhøj seng
🔴 Motiv: Enhjørning
🔴 Materiale: Bomuld
🔴 Størrelse: Kommer i to længder: 160 og 200 centimeter

Fordele ved Hoppekids Unicorn Forhæng
 Passer til Hoppekids Halvhøj seng samt andre modeller
 Farverigt motiv med enhjørning
 Danner hule på børneværelset
 Fremstillet i slidstærk bomuld
 Let at gøre rent


Hoppekids Space Forhæng

Planet-forhæng til rumrejsen på børneværelset

Hoppekids Space Forhæng

 

Hoppekids Space Forhæng er skabt til at blive anvendt sammen med Hoppekids halvhøj seng eller øvrige sengevarianter fra Hoppekids. Her er der tale om et forhæng med et verdensrum-motiv med planeter til det astronomi-interesserede barn.

Forhænget danner tryg hule

Et forhæng til sengen vil være et godt valg, hvis du gerne vil give junior et trygt sted på værelset, hvor han eller hun kan være sig selv og foretage leg eller afslapning i fred for omverdenen.

Det er let at sætte forhænget op med kroge, og herefter får barnet en dejlig hule og en spændende legeplads. I hulen kan du sætte legesager eller puder alt efter, hvad barnet ønsker, og timevis af leg kan foregå her.

Hoppekids Space Forhæng er fremstillet i 100 procent bomuld, som er meget slidstærkt, og efter en vask på 30 grader er det så godt som nyt.

Verdensrummet hjemme på værelset

Hoppekids Space Forhæng er skabt i samme stil som de øvrige Hoppekids Forhæng, men her er der tale om et motiv fra verdensrummet. Forhænget har et billede med en planet og solsystemet, og det giver barnet følelsen af at være på rejse til det ydre rum. Rejsen vil stimulere fantasien og kreativiteten hos barnet og give det adgang til en rumrejse af dimensioner – direkte hjemme på værelset.

For at fuldende stilen kan du tilkøbe andre artikler med samme verdensrum-motiv.

Læg mærke til at Hoppekids Space Forhæng kommer i flere længder og størrelser, så hold øje med målene, så du er sikker på at få det rigtige til dit barns seng.

Specifikationer ved Hoppekids Space Forhæng – nøgleoplysninger
🔴 Producent, navn: Hoppekids, Space Forhæng
🔴 Type: Forhæng til halvhøj seng
🔴 Motiv: Verdensrummet
🔴 Materiale: Bomuld
🔴 Størrelse: Kommer i to længder: 160 og 200 centimeter

Fordele ved Hoppekids Space Forhæng
 Passer til Hoppekids Halvhøj seng samt andre modeller
 Spændende motiv fra rummet med planet og solsystem
 Skaber en hyggelig og fantasifuld hule på børneværelset
 Fremstillet i slidstærkt 100 procent bomuld
 Muligt at tilkøbe andre produkter i samme Space-serie


Flexa Prinsesse Forhæng

Prinsesse-hule til din Flexa seng

Flexa Prinsesse Forhæng

Flexa Prinsesse Forhæng passer til forskellige Flexa senge, og modellen vil være et oplagt valg til pigeværelset med masser af pink farver og prinsessedrømme.

Hule under sengen

Med Flexa Prinsesse Forhæng kan du omdanne pladsen under sengen til en spændende og tryg hule. Sæt let modellen op med wire, og på ingen tid er møblet omdannet fra blot et sovested til et eventyrrige med slotte, fester, kjoler, prinsesser, prinser og riddere.

Med en hule kan barnet få et dejligt frirum til at være sig selv og udforske den leg, han eller hun foretrækker. Produktets motiv stimulerer fantasien og giver anledning til timevis af leg. Du kan med fordel gøre hulen hyggelig med puder og legesager, barnet kan bruge under legen.

Prinsesseslottet på værelset

Flexa Prinsesse Forhæng kommer i samme serie som øvrige Flexa forhæng, og varianten her har et sødt prinsessemotiv. På forhænget er der knald på de pink farver, og her er motiver af både et kongeslot, blomster, heste og prinsesser.

Der er en ”dør” i porten til kongeslottet, som barnet kan trække fra, og den danner indgangen. Der er tillige huller med plads til barnets hoved to steder, så det kan kigge ud. Hullerne er strategisk placeret ved hovedet på en rytter og en gående prinsesse.

For at fuldende stilen kan du tilkøbe andre artikler i serien med samme prinsesse-motiv.

Specifikationer ved Flexa Prinsesse Forhæng – nøgleoplysninger
🔴 Producent, navn: Flexa, Prinsesse Forhæng
🔴 Type: Forhæng til halvhøj seng
🔴 Motiv: Prinsesseslot
🔴 Materiale: Bomuld

Fordele ved Flexa Prinsesse Forhæng
 Passer til Flexa Basic senge
 Danner en dejlig hule under sengen
 Flot prinsesse-motiv
 Med ”dør” og ”vinduer”
 Kan tilkøbe øvrigt prinsesse-tilbehør


Flexa Ridder Stone Wall Forhæng

Forhæng til hule med farverigt riddermotiv

Flexa Ridder Stone Wall Forhæng

 

Med et forhæng til halvhøj seng fra Flexa kan du omdanne pladsen under sengen til en fantasifuld hule, hvor der er plads til spænding, afslapning og hygge. Flexa Ridder Stone Wall Forhæng har et eventyrfyldt riddermotiv, der leder tankerne hen mod onde drager og drabelige borge.

Hygge og spænding under sengen

Flexa Ridder Stone Wall Forhæng omdanner Flexa-sengen fra at være blot et sovested til en hel legeplads af eventyrlige dimensioner. Du sætter let modellen op med wire, og herefter får barnet et dejligt frirum, han eller hun kan benytte både til at lege og slappe af.

Udstyr hulen med for eksempel puder og legesager og lad barnet få et sted, hvor fantasien flyder. Når legen er slut, vil det være rart for barnet nogle gange at kunne gemme sig lidt væk, og det er hulen perfekt til.

Ridderdrømme med egen port

Flexa Ridder Stone Wall Forhæng er skabt i samme stil som de øvrige Flexa Forhæng, men varianten her udmærker sig ved at have et farverigt og spændende riddermotiv. Produktet er flere-delt, hvilket betyder, at det både dækker langsiden og benenden af sengen. Derfor er hulen helt lukket af.

I forhænget er der på fronten en port, barnet kan komme ind og ud af, og der er ”vinduer” ned til fangekælderen på slottet. Motivet er en ridderborg med port, sværd, rustning og ridderhest. Med alle de elementer bliver det ikke svært for barnet hurtigt at blive opslugt af eventyret og kampen om borgen.

For at fuldende stilen kan du tilkøbe andre artikler i serien med samme ridder-motiv.

Specifikationer ved Flexa Ridder Stone Wall Forhæng – nøgleoplysninger
🔴 Producent, navn: Flexa, Ridder Stone Wall Forhæng
🔴 Type: Forhæng til halvhøj seng
🔴 Motiv: Ridderborg
🔴 Materiale: Bomuld

Fordele ved Flexa Ridder Stone Wall Forhæng
 Passer til Flexa Basic senge
 Eventyrligt riddermotiv
 Flere-delt forhæng, der skaber en lukket hule under sengen
 Med egen ”port”
 Muligt at tilkøbe mere ridder-tilbehør


Sådan indretter du bedst børneværelset

Børneværelset er et meget vigtigt rum i boligen, for her finder barnet ro, leger, vokser, udvikler sig og sover. Det kan være en god ide at tage barnet med på råd, hvis det er lidt ældre, men du bør som forælder have den styrende stemme.

Baseret på ekspertviden fra Bolius guider vi her til, hvordan et godt børneværelse bør være indrettet:

Seng

Sengen er en vigtig del af børneværelset. Sørg for at vælge en madras, der støtter barnets krop bedst muligt.

Når det kommer til sengerammen, kan du enten vælge en juniorseng eller en voksenseng. Juniorsenge kommer gerne i sjove og spændende rammer, og det kan vække glæde hos barnet. Vil du gerne have en langtidsinvestering, kan du købe en juniorseng, du kan ombygge i takt med, at barnet vokser.

En halvhøj juniorseng kan også være en smart ide, for her kan pladsen under sengen blive udnyttet til for eksempel opbevaring eller til at skabe en hule.

Men en voksenseng behøver du ikke skifte modellen ud, når barnet bliver ældre.

Er der flere børn, kan en køjeseng være en fin mulighed.

Opbevaring

Opbevaring er en vigtig del af børneværelset, da børn generelt har rigtig mange ting. Inddrag gerne barnet i oprydningen, så det bliver en rutine, og derfor er det en god ide at have opbevaringsløsninger i børnehøjde.

Det kan være en praktisk løsning med en seng eller møbler med opbevaringsmuligheder, da du så sparer plads på værelset. Med en halvhøj seng kan du for eksempel også anvende pladsen under sengen til opbevaring.

Hav gerne kommoder og skabe til især tøj, så det ikke hænger og fylder eller samler unødvendigt støv. Husk at fastmontere skabe, kommoder og lignende, så barnet ikke bliver udsat for ulykker.

Gulvet

Børn bruger gulvet på en anden måde end voksne, for de sidder ofte her og leger. Derfor skal gulvet være rart at sidde på: Klinker og beton er uhensigtsmæssige valg, mens træ, linoleum, kork eller vinyl er fine valg. De er ikke for hårde og kan let blive gjort rene.

Gulvtæpper er rarest at sidde på, når barnet leger, men rengøring af gulvtæpper er besværlig. Du kan eventuelt droppe væg-til-væg-tæppet og i stedet vælge en løs variant, der kun ligger der, hvor barnet leger.

Vælg gerne et farverigt tæppe, hvis barnet er glad for farver.

Læg mærke til at nye tæpper afgiver kemiske stoffer – sørg derfor for at lufte godt ud, når der kommer et nyt tæppe ind i børneværelset.

Farver

Børn elsker farver, men de ombestemmer sig gerne tit. Derfor vil det være mest optimalt at male væggene i neutrale og lyse farver og eventuelt supplere med stærke farver andetsteds. Meget legetøj og tøj er farverigt, så du kommer næppe til at mangle farve på børneværelset.

Som nævnt ovenfor kan et farverigt tæppe være en fin mulighed.

Lys

Der skal være et godt lys på børneværelset, så gør gerne husets lyseste rum til børneværelse. Så er der de bedste forhold for både leg og lektier.

Indeklima

Særligt hos helt små børn er det vigtigt, at det ikke trækker. Små børn vil ofte opholde sig en del på gulvet, så sørg for at der er varmt og uden træk. Hav gerne et gulvtæppe, hvor barnet opholder sig.

Sørg for en høj ventilation i rummet – især når der kommer nye møbler, legetøj og lignende. Nye ting kan afgive skadelige gasser i starten. En god udluftning afhjælper det.

Placering af børneværelset

Der er ingen, der siger, at du ikke løbende kan udskifte ”beboerne” på værelserne, så dét, der er børneværelse i dag, bliver voksenværelse senere.

Hvis du har små børn, vil det være en smart ide at vælge et rum som børneværelse, der er tæt på både stue, køkken og forældreværelse. Så er du altid tæt på barnet.

Når barnet bliver ældre og mod teenageårene, vil han eller hun – og forældrene selv – ofte sætte pris på, at teenageværelset ligger lidt mere afsides, så teenageren kan få lidt mere privatliv.


Sådan putter du bedst dit barn

At få mindre børn til at sove kan være en meget svær opgave. Det er vigtigt at lære barnet gode sovevaner fra det er helt lille af, for de tager vanerne med sig, når de bliver ældre.

Fordelagtige sovevaner har en positiv effekt på barnets udvikling inden for både sprogfærdigheder, matematiske færdigheder og sociale kompetencer.

Femina guider her til, hvordan du lettest får succes med putningen:

Faste sovetider: Faste sovetider er alfa og omega, når det kommer til at skabe en velfungerende søvnrytme for barnet.
Søvn-vindue: Eksperterne forklarer, at barnet ofte har et ”søvn-vindue” på 15-20 minutter, hvor det er lettere at få til at sove. Når du ikke at putte barnet i vinduet, går der gerne en halv time eller mere, før putningen bliver ideel igen. Regelmæssighed er derfor nøgleordet her.
Tag ikke barnet op: Det er ikke en god ide at tage barnet op af sengen, hvis det ikke vil sove. Så ”vinder” barnet, og det kan blive et mønster. Er barnet uroligt eller ked af det, så læs en godnathistorie mere.
Fælles aftensmad: Barnet har brug for faste aftenrutiner, og start gerne med at spise aftensmad sammen på samme tidspunkt hver dag.
Varmt bad: Et varmt bad kan få barnets krop og sind til at slappe af – akkurat som hos voksne.
Varm mælk: Giv gerne barnet lidt varm mælk, der indeholder tryptofan. Tryptofan bliver til søvnhormonet melatonin, som øger barnets følelse af træthed.
Dæmpet lys: Lys påvirker hjernens opfattelse af dag og nat, og meget lys får barnets hjerne til at tro, at det stadig er dag. Dæmpet lys får hjernen til at forstå, at det er aften og sovetid. Det er også derfor, at barnet ikke skal være i nærheden af skærme en time inden sengetid.
Sovedyr: Lad barnet have et fast sovedyr, som det er trygt ved. Tryghed skaber ro og bedre vilkår for søvn.
Godnathistorie: Læs gerne godnathistorier for barnet som en del af putte-rutinen. Barnets tryghed stiger ved at lytte til forældrenes blide og milde stemmer.


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🤩 Mellemhøj seng: Hvilken halvhøj seng er den bedste?

Der er flere gode mellemhøje senge på markedet, og her i guiden har vi fundet de 7 af de bedste. Det inkluderer Hoppekids Halvhøj Seng Basic, Hoppekids Basic Halvhøj Seng med Rutchebane, Flexa Halvhøj Seng Popsicle, Flexa Halvhøj Seng med Skrivebord, Flexa Halvhøj Seng med Rutchebane Classic, Flexa Halvhøj Seng Popsicle med Trappe og Tvilum Halvhøj Seng Lyon Half Height Loft Bed.

🤓 Hvad skal jeg se efter, når jeg vælger en halvhøj seng?

Er du på udkig efter en mellemhøj seng, bør du se efter, om du kan omdanne den på et senere tidspunkt. Så vil sengen have en længere levetid – ofte under alle teenageårene også. Du bør tillige overveje, om du ønsker en halvhøj seng med skrivebord eller tilhørende rutchebane, som kan være nyttigt og sjovt. Hold også øje med byggemateriale, konstruktion, størrelse, og hvad der medfølger i prisen. Prisen vil variere en del, og ofte er den ikke helt billig. Se halvhøj seng som en investering.

🧐 Hvad er fordelene ved at købe en halvhøj seng med rutchebane eller forhæng?

Hvis du investerer i en halvhøj seng med rutchebane, vil du tilføre sengen et underholdende element, så sengen ikke bare bliver et sted, hvor barnet skal sove. Rutchebanen vil give liv til børneværelset, og det vil et forhæng til halvhøj seng også. Et forhæng omdanner pladsen under sengen til en hyggelig hule, og ved at vælge det rette motiv på forhænget kan du skabe en fantasifuld verden for barnet at fordybe sig i.


Andre relevante tests og artikler

Vi har i vores halvhøj seng artikel set nærmere på 7 af de bedste mellemhøje senge på markedet.

Den halvhøje variant er passende, når barnet er lidt større end babyalderen. Hvis du har et mindre barn, kan det være, at du i højere grad er på udkig efter en babyseng. Nogle af de mest velskabte babysenge er fremstillet af mærket Sebra, og vi har skrevet en bedste seng artikel om Sebra senge. Her kan du få et overblik over de bedste Sebra-varianter samt blive klogere på småbørn og søvn i videns-afsnittene.

Hvis det i højere grad er den æstetisk-orienterede voksne, der er på udkig efter en ny seng til sig selv, kan det være en god ide at starte med at se nærmere på sengerammen. Her vil du kunne hente inspiration i vores sengerammer artikel, hvor vi har samlet en række af de bedste inden for forskellige stile. Her kan du tillige få viden om, hvordan du skaber de mest fordelagtige forhold for en god nattesøvn.

Har du allerede senge til alle hjemmets beboere, kan det være, at du bør investere i en god gæsteseng – du ved aldrig, hvornår der kommer overnattende gæster, eller der er behov for et alternativt sted at sove. En gæsteseng vil derfor være en smart investering. Er du i tvivl om hvilken type, der er bedst, kan du læse vores gæsteseng artikel, der inkluderer mange forskellige typer. I artiklen vil du tillige kunne finde en guide til valg af madras samt information omkring, hvordan du får den mest optimale søvn.


Tvilum Halvhøj Seng Lyon Half Height Loft Bed

Mellemhøj seng med skabe, skuffer og skrivebord

Tvilum Halvhøj Seng Lyon Half Height Loft Bed

Er du på udkig efter en mellemhøj seng til junior, der kommer med en masse tilbehør, så vil Tvilum Halvhøj Seng Lyon Half Height Loft Bed være det oplagte valg. Her medfølger der både stige, skrivebord, skabe og skuffer, og de elementer er bygget sammen med sengen.

Seng med det hele

Tvilum Halvhøj Seng Lyon Half Height Loft Bed er måske den mest ultimative juniorseng med tilbehør – og som en bonus er prisen klart overkommelig, når du tager alle elementerne med i prisen.

Modellen er noget for sig og er et helt kombinationsmøbel samlet i ét produkt. Sengen er omdrejningspunktet, og den er placeret øverst. Barnet når den via en lodret stige, og i selve sengen er der en høj sengehest, der sikrer, at barnet ikke falder ud.

Mange af de halvhøje senge kommer med en åben plads under selve sengen, og pladsen her kan du normalt benytte til opbevaring eller til at skabe en lille hule med et forhæng.

På Tvilum Halvhøj Seng Lyon Half Height Loft Bed forholder det sig anderledes, da rummet er fyldt op fra fabrikantens side. Her finder du både et integreret skab, et skrivebord og en lille reol samt stigen.

Mange-i-en variant

Modellen vil derfor tilføre børneværelset mange møbler i ét. Det betyder blandt andet, at du ikke behøver anskaffe hverken et skrivebord eller et skab mere, og på den måde bliver Tvilum Halvhøj Seng Lyon Half Height Loft Bed tillige et økonomisk valg.

Som en bonus er udformningen meget neutral og stilfuld, og produktet kommer i hvide, brune og grå nuancer. Det gør det let at tilpasse børneværelset til den individuelle stil, hvad angår farver og mønstre.

Møblet er fremstillet i træ for en lang holdbarhed, og derfor er her tale om en god langtidsinvestering. 

Specifikationer ved Tvilum Halvhøj Seng Lyon Half Height Loft Bed – nøgleoplysninger
🔴 Producent, navn: Tvilum Halvhøj Seng Lyon Half Height Loft Bed
🔴 Type: Halvhøj seng
🔴 Materiale: Træ
🔴 Størrelse: 105 x 203 centimeter

Fordele ved Tvilum Halvhøj Seng Lyon Half Height Loft Bed
 Helt møbel med seng, skrivebord, skab og skuffer
 Høj sengehest
 Meget for pengene
 Flot møbel
 God langtidsinvestering

 

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme