Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

Hjemmetræning Udstyr – Overblik over alt udstyr til hjemmetræning

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

I denne artikel guider vi til de bedste typer af udstyr til hjemmetræning, så du kan droppe fitnesscenteret og komme i form hjemme på stuegulvet.

Artiklen er opbygget således, at vi har tre forskellige kategorier, nemlig ”Styrketræning”, ”Cardio” og ”Opvarmning og udstrækning”.

Under hver af disse findes forskellige produkttyper, der inkluderer håndvægte og træningsbænke under ”Styrketræning”, sjippetov, træningselastikker og medicinbolde under ”Cardio”, og yogamåtter og foam rollers under ”Opvarmning og udstrækning”.

Vi beskriver hvert af disse stykker træningsudstyr til hjemmetræning med henblik på funktionalitet, brug og anvendelighed for at gøre det lettere for forbrugeren at se, om udstyret passer til de individuelle behov.

Efter gennemgangen af modellerne til hjemmetræning lister vi nogle gode øvelser, som gør det lettere at komme i form derhjemme, og vi bringer lidt viden om, hvordan hjemmetræning fungerer som alternativ til det lokale fitnesscenter.

Denne hjemmetræning udstyr artikel indeholder:
🔸 Overblik over det bedste hjemmetræning udstyr
🔸 Opdeling i tre hovedkategorier med dertilhørende underkategorier
🔸 Information om hvad apparaterne kan
🔸 Guide til gode træningsøvelser
🔸 Viden om hvorfor hjemmetræning er et godt alternativ til fitnesscenteret

Læg mærke til at Forbrugsguiden ikke selv tester apparaterne. I stedet samler vi en række udvalgte produkter, så du nemt og hurtigt kan få et bedre overblik over de mest velfungerende modeller på markedet.

Hjemmetræning udstyr guide – Her er de bedste produkter

Herunder følger en gennemgang af i alt 22 stykker træningsudstyr fordelt inden for de tre hovedkategorier ”Styrketræning”, ”Cardio” og ”Opvarmning og udstrækning”.  Der vil være noget for enhver pengepung, behov og smag.

Under produktnavnene i de grønne bokse kan man se, hvad der er fremhævningsværdigt ved hver model, og her vil man også kunne se prissammenligning af de forskellige apparater. På den måde vil man hurtigere og nemmere kunne se, hvor man kan finde de mest favorable priser.


Styrketræning

Styrketræning kan være mange ting i dag, men grundlæggende er produkter til styrketræning enheder, der hjælper til at styrke kroppens muskulatur. Det kan for eksempel være styrkelse af triceps, biceps, mave, bryst, lår eller ryg. Nogle typer af øvelser vil træne specifikke muskler, hvor andre har mere fokus på hele muskelgrupper.

I denne kategori finder du produkttyperne ”Justerbare håndvægte”, ”Håndvægte-sæt” og ”Træningsbænke”. Hvis du gerne vil have det maksimale ud af din styrketræning, kan det være, at du skal supplere din træning med et øget indtag af protein. Her kan du med fordel læse vores egen guide om proteinpulver.

Justerbare håndvægte

Herunder gennemgår vi to forskellige justerbare håndvægte som udstyr til hjemmetræning.


FlowLife MuscleTank/FlowTank – kompakt træningsmaskine med justerbar vægt

 • 100 dages tilfredshedsgaranti hos Flowlife
 • 2 års garanti

 

 

Flowtank og Muscletank virker på samme måde. Ved hjælp af vand bliver træningen udfordrende på en helt ny måde, da balancen spiller langt mere ind. Du kan selv bestemme hvor meget du vil udfordres, da du blot fylder de liter vand i, som passer til din træning. Med andre vægte, betaler du for et fast antal kilo, her bestemmer du selv.

Noget af det bedste ved Flowtank og Muscletank er, at de næsten intet fylder, når de er pakket sammen. Du kan altså have den tomme vægt med overalt. Det er smart, hvis du ikke ønsker at gå på kompromis med træningen, når du for eksempel skal på ferie.

Du kan både lave cardio-, styrke- og balancetræning med vægten. Begge vandtanke har fire håndtag, så du kan gribe dem an på mange måder. Når vandet bevæger sig inde i vægten, tvinger det dig som bruger til at bruge nye områder og muskler. 

Med justerbar vægt til trænign og genoptræning
I forhold til andre vægte, er Flowtank og Flowlife meget anderledes. Hvor de traditionelle vægte er statiske og har et fast balancepunkt, er vandvægtene en helt anden sag. De kræver mere øvelse at bruge, men åbner samtidig op for mange flere muligheder og øvelser.

Du træner altså ikke kun musklerne, men også kroppens motoriske evner. Flowtank og Flowlife kan derfor også være idelle for mennesker, der skal genoptræne dele af kroppen.

Vælger de at gå med Flowtank er der mulighed for at downloade en app, som vil give dig tips og inspiration til din træning med vægten. Gør træningen sjovere med en vandtank, som åbner for mange forskellige muligheder. 

Fordele

 • Fleksibelt alt-i-en træningsobjekt + mest alsidige hjemmetræningsprodukt
 • Du kan selv vælge hvor meget vægt du ønsker
 • Transportabel og rejsevenlig: vejer omkring 1,5 kg. sammenpakket inkl. Pumpe,
 • Perfekt egnet til coretræning
Ulempe

 • Tager nogle minutter at fylde tanken op fra ny

Specifikationer
Indhold: op til 25 liter
Vægt: op til 25 kg
Størrelse: 20×75 cm
Materiale: PVC
Luftpumpe


Tunturi Yoga Grid foam roller (33 cm) – minimerer smerte og forbedrer mobilitet

 • 4,4/5 stjerner hos Google Shopping

Tunturi Yoga Grid Foam Roller 33 cm

Vil du have muligheden for at lave små justeringer, så din massage rammer de rigtige muskler hver gang? Tunturi foam rolleren er designet med distrodensity zones – områder, der varierer i fasthed og bredde. På den måde kan du bruge den del af foam rolleren, der rammer de ønskede muskler mest optimalt.

 • Unikt design sikrer en jævn rulning
 • Perfekt til at nå de mest utilgængelige muskler
 • Mulighed for opbevaring af eksempelvil håndklæder i hulrummet

Det skal du vide, før du køber Tunturi Yoga Grid foam roller

Størrelse til mange forskellige aktiviteter
Foam rollere findes i mange forskellige størrelser, hvilket fører til to vigtige overvejelser. Først og fremmest bør du overveje, hvordan størrelsen på foam rolleren påvirker effekten og brugsmulighederne. En længere foam roller giver mulighed for at anvende den på flest mulige måder og derved ramme flest mulige muskler.

Herudover skal du overveje det praktiske aspekt ved størrelsen i forhold til opbevaring og mulighed for at lægge den i træningstasken. Tunturi foam rolleren har en ret gennemsnitlig størrelse og måler 33,5 centimeter i længden.

Design med god tæthed og hårdhed
De fleste foam rolleren er lavet af skum med forskellige grader af hårdhed. Inden du køber, bør du overveje, hvor intens en massage du vil have. Jo hårdere foam rolleren er, jo mere intenst pres vil den give.
Det smarte ved modellen fra Tunturi er, at den har flere forskellige zoner med forskellige hårdheder.

Materiale og holdbarhed
Det er vigtigt, at du overvejer produktets holdbarhed. I forhold til foam rollere, der har et hulrum i midten, er det især en god ide at kigge på det indvendige materiale. Jo stærkere dette er, jo mere vil produktet kunne holde til.

Fordele

 • Let at opbevare og tage med
 • Egnet til brug på hele kroppen
 • Holdbar konstruktion
 • Let vægt
Ulemper

 • Nogle skal vænne sig til at bruge den

Forbrugsguidens vurdering

Vi vurderer, at foam rolleren fra Tunturi er det bedste valg til afspænding af muskler på grund af de unikke design, der giver brugeren de bedste forudsætninger for at massere og løsne musklerne. Med foam rolleren kan du let stimulere blodgennemstrømningen til musklerne, hvilket har en positiv effekt på kroppens helingsproces – perfekt efter en hård og intens træning. Det lette design sikrer, at du let kan tage den med dig, men går ikke på kompromis med kvalitet og holdbarhed

Specifikationer
Længde: 33,5 cm
Diameter: 14 cm


Tunturi Aerobic Vægtstangs sæt 20 kg – alsidig og komfortabel vægtstang der kan skilles ad

 • 4,3 ud af i alt 5 stjerner på Amazon
 • 4,1 ud af i alt 5 stjerner på Google Shopping

Tunturi-Aerobic-Vaegtstangs-saet-20kg

Når du træner derhjemme, er det vigtigt at eje udstyr, der kan tjene flere forskellige funktioner på én gang. Med et vægtstangssæt som Tunturi Aerobic får du 20 kilo, du kan anvende i træningen af både din ryg, ben, skuldre og biceps. Stangen er belagt med komfortabelt gummi, og så kan du nemt skille den ad efter brug.

 • Gummilag i midten der beskytter nakken
 • Vægtskiver har håndtag så de kan bruges uden dumbbells
 • Dumbbell-stangen kan skilles ad og nemt opbevares

Det skal du vide, før du køber Tunturi Aerobic Vægtstangs sæt 20 kg

God længde
Jo længere stangens ”sleeve” er, desto flere vægtskiver kan du placere på den. Med et effektivt vægtstangssæt som Tunturi Aerobic får du rig mulighed for at placere flere varierede vægtskiver i enderne af stangen, og på den måde kan du nemt kontrollere, hvor stor belastningen skal være.

Imponerende trækstyrke
Det er vigtigt, at du vælger en vægtstang, som besidder en god trækstyrke, da det har betydning for, hvor meget belastning du kan lægge på stangen. Et vægtstangssæt som Tunturi Aerobic er skabt af holdbare materialer, der gør det muligt at placere mange vægtskiver på stangen på én gang, uden at du skal være nervøs for konstruktionen.

Du kan nemt at udskifte skiverne på stangen, hvor låsemekanismen nok skal holde det hele på plads.

Hvad siger forbrugere om Tunturi Aerobic Vægtstangs sæt 20 kg?

Tunturi Aerobic Vægtstangs sæt 20 kg er en klar favorit blandt forbrugere i hele verden, hvilket tydeligt kan ses på de mange stjerner og positive anmeldelser, den opnår på både Amazon og Google Shopping.

Fordele

 • Nemt at anvende og opbevare
 • Hurtigt at skifte skiverne ud
 • Holdbar konstruktion
 • Praktiske håndtag
 • Låsemekanisme
Ulemper

 • Stangen kunne være længere

Forbrugerguidens vurdering

Vi anbefaler Tunturi Aerobic-sættet til dig, som ønsker at træne alle muskelgrupper på en overskuelig måde, så du kan holde kroppen sund og stærk. Det smarte ved Tunturi Aerobic er, at du blandt andet kan anvende vægtskiverne som dumbbells.

Selvom stangen sagtens kunne være længere, gør den kompakte konstruktion det dog nemt at skille sættet ad og gemme det væk efter brug.

Specifikationer
Materialer: Gummi og plastik
Den totale vægt: 20 kg
Mulige vægte: 2 x 5 kg / 2 x 2,5 kg / 2 x 1,5 kg


Finnlo Dumbbelt Chrome Justerbar Håndvægtssæt

 • Ideel til hjemmetræning

Finnlo Dumbbelt Chrome Justerbar

 

Finnlo Dumbbelt Chrome Justerbar Håndvægtssæt vil være et godt valg for den forbruger, der ønsker at foretage styrketræning derhjemme. Her er tale om en stor kundefavorit, der passer perfekt til hjemmetræning.

Dette sæt er skabt i metal for en stærk holdbarhed, og farverne er sort og sølv. Designet er flot, og vægtene ser meget rå og maskuline ud.

Justerbar variant
Modellen er som nævnt justerbar, og det betyder, at man selv kan bestemme den vægt i kilo, man styrketræner med. Der medfølger nemlig fire forskellige vægtskiver, som man selv kan sætte på eller tage af stangen. De fire skiver kommer i sæt med to, og hver af disse sæt vejer henholdsvis 1,25 og 2,5 kilo. Er man nybegynder, kan man fortrinsvis starte med den lette vægt, og så kan man øge gradvist, som muskelmassen bliver stærkere.

For en høj sikkerhed er der tillige to spin-låse med i pakken, som man anvender til at sikre, at vægtskiverne sidder fast.

Fordele

 • Flot sæt
 • Sæt med i alt fire skiver
 • Justerbart produkt
 • Kan øge vægten gradvist
 • Med sikkerhedslåse

Specifikationer ved Finnlo Dumbbelt Chrome Justerbar Håndvægtssæt – nøgleoplysninger

Type: Justerbar håndvægte
 Anvendelse: Hjemmetræning udstyr
 Producent: Finnlo
 Materiale: Metal
 Justerbar: Ja
Antal skiver: 4 (2 a 1,25 kilo og 2 a 2,5 kilo)
Vægt i alt: 10 kilo


Håndvægt 15 kilo Justerbar

 • God til både begyndere og øvede

Håndvægt 15 kilo Justerbar

 

Håndvægt 15 kilo Justerbar er et rigtig godt valg til prisen, og produktet passer til nybegyndere såvel som øvede. Dette er muligt, idet modellen er justerbar og kommer med forskellige vægtskiver. Disse kan man sætte på og tage af efter behov.

I alt 8 medfølgende skiver
Selve vægtene er fremstillet i jern for en stærk holdbarhed, og de kan derfor tåle en hårdhændet behandling. Eftersom her er tale om et justerbart stykke udstyr til hjemmetræning, så findes der i alt 8 vægtskiver med forskellig tyngde. Det drejer sig om 2 skiver a 2 kilo, 4 skiver a 1,5 kilo og 2 skiver af 1,25 kilo.

Disse skiver kan mikses og matches således, at belastningen kan øges gradvist. Dermed kan man løbende bygge sin styrke op. Der er ligeledes fokus på høj sikkerhed, idet skiverne låses fast på stangen med låsespænder af metal.

Fordele

 • God pris
 • Ideel til nye såvel som øvede brugere
 • Fremstillet i holdbart jern
 •  Justerbar model med skiver i forskellige vægtklasser
 • 8 medfølgende skiver

Specifikationer ved Håndvægt 15 kilo Justerbar – nøgleoplysninger

 Type: Justerbar håndvægte
 Anvendelse: Hjemmetræning udstyr
 Materiale: Jern
 Justerbar: Ja
 Antal skiver: 8 (2 a 2 kilo, 4 a 1,5 kilo g 2 a 1,25 kilo)
 Vægt i alt: 15,5 kilo


Håndvægte sæt

Herunder gennemgår vi tre forskellige håndvægte sæt som udstyr til hjemmetræning.

Håndvægte er et særdeles godt værktøj til især at styrketræne arme og overkrop. Hvis du ønsker et alternativ til dette, kan du overveje en romaskine, der ligeledes træner mange områder af kroppen. Læs med fordel her vores romaskine artikel og bliv klogere på feltet. Du kan også læse om de bedste romaskiner med vand.


Gymleco Krom Håndvægtssæt 1-10 kilo

 • Perfekt til hjemmetræning og fitnesscentre
 • Fremstillet i holdbart og slidstærkt materiale

Gymleco Krom Håndvægtssæt 1-10 kilo

 

Gymleco Krom Håndvægtssæt 1-10 kilo er vores anbefaling til forbrugerne, idet her er tale om et virkelig godt håndvægtssæt, som passer til alle niveauer af erfaring. Dette hjemmetræning udstyr er meget alsidigt således, at det er perfekt til anvendelse både derhjemme og i fitnesscenteret.

Herudover er materialet meget holdbart, og man vil kunne få glæde af sættet i mange år. Det er ikke justerbart, men til gengæld medfølger der i alt 20 vægte, der rangerer i vægtbelastning fra 1 til 10 kilo. Vægtene kommer i sæt af to, så man kan træne begge arme samtidig med samme belastning.

Godt greb
Produktet er derudover rigtig flot og enkelt i designet, og det er meget alsidigt: Det kan nemlig benyttes af såvel mænd som kvinder og nybegyndere som øvede. Hver vægt kommer med en tydelig angivelse af vægtbelastningen, så man let og hurtigt kan få den tyngde, man har brug for.

Som et stort plus har der under produktionen været ekstra fokus på håndtagenes udformning: Disse har hvert et specialudformet greb med en skridsikker overflade, hvilket giver forbrugeren en både høj sikkerhed og bedre oplevelse.

Fordele

 • Flot sæt
 • Stærkt materiale
 • Med i alt 20 vægte i par
 • Belastning fra 1 til 10 kilo
 • Med specialudformet greb

Specifikationer ved Gymleco Krom Håndvægtssæt 1-10 kilo – nøgleoplysninger

Type: Håndvægte sæt
 Anvendelse: Træningsudstyr til hjemmetræning
 Producent: Gymleco
 Materiale: Metal
 Justerbar: Nej
 Antal vægte: 20
 Vægtbelastning: 1-10 kilo
 Vægt i alt: 110 kilo


Odin 545 Kilo Hex Sæt Pakke

 • Ideel til både nybegyndere og øvede
 • Professionelt udstyr

Odin 545 Kilo Hex Sæt Pakke

 

Odin 545 Kilo Hex Sæt Pakke er perfekt for den forbruger, der virkelig er seriøs omkring sin hjemmetræning. Her er nemlig en pakke, der kommer med virkelig meget træningsudstyr til hjemmetræning. Det gør modellen til det absolutte premium-valg, der emmer af professionalisme og kvalitet. Dette afspejles derfor også i prisen, som er meget høj.

Varianten består af i alt 30 håndvægte, der kommer i par. Disse vægte er alle skabt til at kunne holde virkelig længe og tage imod selv hårdhændet behandling, for de er fremstillet i jern. Men for sikkerhedens og holdbarhedens skyld er alle vægtene belagt med hård gummi. Dette forlænger levetiden og sørger for, at der ikke sker så stor en skade, hvis man skulle tabe dem på gulvet.

Høj alsidighed
Dette udstyr til hjemmetræning er et premium-valg både på grund af kvaliteten og mængden. Som nævnt medfølger 30 håndvægte i sæt, og det giver muligheden for en vægtbelastning fra 2,5 kilo til 30 kilo. Det er rigtig meget, og de 30 kilo er mere end hos de fleste af konkurrenterne.

Ud over selve vægtene medfølger tillige et praktisk stativ til at holde styr på dem – ligesom dem, man har set i fitnesscenteret. Stativet er simpelt i designet og fylder ikke ret meget, så derfor er modellen smart til små hjem såvel som store. Alsidigheden er generelt høj, for sættet er ideelt til både mænd og kvinder.

Hvert håndtag har dertil en skridsikker overflade, hvilket øger brugervenligheden. For at holde et godt overblik er hver vægt udstyret med en klar markering for kilo.

Fordele

 • Helt sæt med i alt 30 vægte
 • Ideel til den seriøse styrketræner
 • Perfekt til hjemmetræning
 • Jern-vægte med gummibelægning
 •  Praktisk stativ medfølger

Specifikationer ved Odin 545 Kilo Hex Sæt Pakke – nøgleoplysninger

 Type: Håndvægte sæt
 Anvendelse: Træningsudstyr til hjemmetræning
 Producent: Odin
 Materiale: Jern med gummibelægning
 Justerbar: Nej
 Antal vægte: 30
 Vægtbelastning: 2,5-30 kilo
 Vægt i alt: 545 kilo


Odin Håndvægtesæt 1-3 Kilo med Stativ

 • Perfekt til genoptræning
 • Ideel til også kvinder og børn

Odin Håndvægtesæt 1-3 Kilo med Stativ

 

Odin Håndvægtesæt 1-3 Kilo med Stativ ligger i den lave ende af prisskalaen og giver dig høj kvalitet for få penge. Her er tale om et alsidigt sæt håndvægte, der passer rigtig godt til nybegynderen, der ikke har så meget erfaring med styrketræning – det gælder mænd såvel som kvinder og børn. Varianten vil tillige være smart, hvis man har brug for genoptræning.

Dette hjemmetræning udstyr kommer i et særpræget design, der forener det sjove med det praktiske: Sættet består nemlig af i alt 6 håndvægte, der har to vægte a 3 kilo, to vægte a 2 kilo og to vægte a 1 kilo. De er ikke justerbare, men kommer med en tydelig markering for kilo på hver ende. Herudover kan man også genkende tyngden visuelt, idet hvert par kommer i en særskilt farve: Grå for 3 kilo, rød for 2 kilo og grøn for 1 kilo.

Beklædt med vinyl
Selve designet er en smule anderledes end de håndvægte, man kender fra fitnesscenteret. Dette sæt til hjemmetræning er (ud over farverne) sekskantede og beklædt med vinyl. Denne beklædning har mange fordele: For det første forlænges levetiden, for det andet giver det et bedre greb, og for det tredje triller de ikke rundt på gulvet.

Som et ekstra plus medfølger et stativ, der holder orden på vægtene. Dette er kompakt således, at sættet ikke fylder ret meget.

Fordele

 • Perfekt til nybegynderen
 • Ideel til hjemmetræning
 • Med farverig beklædning i vinyl
 • Mulighed for vægtbelastning fra 1 til 3 kilo
 •  Stativ medfølger

Specifikationer ved Odin Håndvægtesæt 1-3 Kilo med Stativ – nøgleoplysninger

 Type: Håndvægte sæt
 Anvendelse: Træningsudstyr til hjemmetræning
 Producent: Odin
 Materiale: Metal og vinyl
 Justerbar: Nej
 Antal vægte: 6
 Vægtbelastning: 1-3 kilo
 Vægt i alt: 12 kilo

Læs også vores test-guide over badminton ketchere.


Træningsbænke

Herunder gennemgår vi to forskellige træningsbænke som udstyr til hjemmetræning. En træningsbænk kan anvendes til mange former for styrkelse af kroppen ligesom flere af de større maskiner. Hvis du overvejer en større maskine til hjemmetræning af mange områder af kroppen, kan du med fordel finde inspiration i vores egen crosstrainer artikel.


Peak Fitness Deluxe Skråbænk

 • Velegnet til alle former for træning
 • Mange justeringsmuligheder

Peak Fitness Deluxe Skrabaenk

 

Peak Fitness Deluxe Skråbænk vil være et rigtig godt valg – både for den seriøst trænende og for hobby-motionisten. Den kommer i virkelig høj kvalitet, som vil være en fin tilføjelse som hjemmetræning udstyr til fitnessrummet og stuegulvet.

Produktet er nemlig meget transportabelt og vejer kun 28 kilo. Der findes transporthjul og håndtag, som er smart, hvis bænken kun skal stå på stuegulvet midlertidigt, mens der trænes. For at skåne underlaget i stuen er der gummibelægning på fødderne.

Skrå variant, der kan indstilles individuelt
Peak Fitness Deluxe Skråbænk hører til de skrå typer, der kan indstilles i ryggen. Der er her 5 indstillinger, som kan skabe en hældning på mellem 0 grader (helt flad) og 85 grader. Dette øger anvendelsesmulighederne, og det gør det let at tilpasse apparatet til de individuelle behov.

Rammen er skabt i robust stål, der giver en høj stabilitet – selv når der trænes med tunge vægte. Den maksimale belastning ligger på 450 kilo, hvilket er meget, og så er ryggen formsyet med en bred bund – det giver en bedre stabilitet til ryg og lænd. Sædet er betrukket med læder, som er meget slidstærkt samt nemt at gøre rent.

Fordele

 • Til både den seriøst trænende og hobby-motionisten
 • Let at transportere
 • 5 indstillingsmuligheder
 • 0-85 graders indstillinger
 • Kan klare høj belastning

Specifikationer ved Peak Fitness Deluxe Skråbænk – nøgleoplysninger

 Type: Træningsbænk, skrå
 Anvendelse: Udstyr til hjemmetræning
 Producent: Peak Fitness
 Materiale: Stål og læder
 Maksimalbelastning: 450 kilo
 Indstillinger for ryg: 5
 Hældning: 0-85 grader
 Vægt: 28 kilo


Toorx WBX 100 Flad Træningsbænk

 • Anbefalet til hjemmebrug
 • Perfekt til både nybegyndere og øvede

Toorx WBX 100 Flad Træningsbænk

 

Toorx WBX 100 Flad Træningsbænk er et meget flot og semiprofessionelt stykke træningsudstyr til hjemmetræning, som emmer af høj kvalitet. Bænken er solid og robust, og den kan anvendes af nybegyndere såvel som øvede.

Her er tale om en flad variant, der er ideel til anvendelse sammen med vægte og styrketræning i almindelighed. Dog kan den tillige bruges til diverse cardio-øvelser. Den kan klare en meget høj maksimalvægt, som ligger på 320 kilo (inklusiv forbrugerens vægt og belastning fra håndvægte).

God polstring
Træningsbænken som redskab hjælper især til at styrke muskler, bryst og ryg, og den er udstyret med en 6 centimeters polstring i sædet. Dermed er komforten høj, selv når man laver hårde øvelser.

Modellen i sig selv er god til hjemmetræning, idet den er let at flytte på. For det første vejer den kun 22 kilo, og så er den på hjul. Yderligere er der et håndtag, som gør det nemmere at bære rundt på den, når den skal fjernes fra stuegulvet.

Fordele

 • Flot flad bænk
 • Ideel til både nybegyndere og øvede
 • Robust og solid
 • Kan klare en høj belastning
 • Let at transportere og flytte
Cons

 • ….
 • ….

Specifikationer ved Toorx WBX 100 Flad Træningsbænk – nøgleoplysninger

 Type: Træningsbænk, flad
 Anvendelse: Udstyr til hjemmetræning
 Producent: Toorx
 Maksimalbelastning: 320 kilo
 Sædepolstring: 6 centimeter
 Vægt: 22 kilo


Cardio

Cardio-træning er den træningsform, der anvendes til at forbedre kondition og skabe vægttab. Her er tale om almindelig konditions- og kredsløbstræning, hvor pulsen kommer op, og hjertet pumper ilt hurtigt rundt i kroppen.

I denne kategori finder du produkttyperne ”Sjippetov”, ”Træningselastikker” og ”Medicinbolde”. Hvis du især gerne vil træne cardio, kan du også overveje at investere i en større træningsmaskine, hvis du har plads. For eksempel en motionscykel. Hvis du er i tvivl om, hvordan markedet ser ud, så kan du med fordel læse vores motionscykel artikel, hvor eksperterne guider til de bedste.

Sjippetov

Herunder gennemgår vi tre forskellige sjippetov som træningsudstyr til hjemmetræning.


Tunturi Aluminium Sjippetov

 • Kan justeres og tilpasses efter behov

Tunturi Aluminium Sjippetov

 

Leder du efter et godt sjippetov til hjemmetræning, så vil Tunturi Aluminium Sjippetov være et rigtig fornuftigt valg. Modellen er vores anbefaling til forbrugerne på grund af de mange gode kvaliteter og den overkommelige pris.

Dette produkt er skabt til at holde og blive anvendt flittigt, og derfor kommer det med slidstærke håndtag i aluminium. Materialet giver en fin tyngde og et fast greb således, at du kun behøver at fokusere på din træning. Denne variant er noget tungere end flere af konkurrenterne, men dette giver blot en bedre tyngde og en lettere sjipning – især når det skal gå hurtigt.

Justerbart tov
Dette stykke udstyr til hjemmetræning har yderligere den fordel, at det er justerbart i længden. Dermed kan det tilpasses efter den enkeltes behov. I alt ligger længden nemlig på 300 centimeter, men via en nem regulering kan det tilpasses til de individuelle behov.

Kuglelejerne har tillige fået opmærksomhed under fremstillingen, og disse er skabt til at kunne give et helt jævnt sving.

Fordele

 • God kvalitet
 • Overkommelig pris
 • Håndtag i aluminium
 • Lidt tungere variant
 • Justerbart i længden

Specifikationer ved Tunturi Aluminium Sjippetov – nøgleoplysninger

Type: Sjippetov
 Anvendelse: Hjemmetræning udstyr
 Producent: Tunturi
 Materiale: Aluminiums-håndtag
 Justerbart: Ja
 Længde, total: 300 centimeter


Reebok Delta Sjippetov

 • Kan bruges af hele familien

Reebok Delta Sjippetov

 

Reebok Delta Sjippetov vil være et godt valg for nybegynderen til hjemmetræning eller til familien, der holder af at sjippe for både morskab og motion. Denne variant koster nemlig ikke ret meget, og som en bonus er den skabt af mærket Reebok, der har et særdeles fint renommé inden for fremstilling af sportsartikler.

Produktet er ideelt til både opvarmning og sjov, men også til mere seriøs træning. Træning med sjippetov forbedrer nemlig kondi, styrke og smidighed.

God kvalitet til lav pris
Den lave pris gør dog, at man kommer til at gå på kompromis med nogle elementer, som måske er mere avancerede hos de dyrere sjippetove. Det gælder for eksempel justerbarheden, som ikke findes på dette stykke udstyr til hjemmetræning. Til gengæld er det meget solidt og skabt til hårdhændet brug.

Tykkelsen ligger på 5 millimeter, og selve tovet er lave af gummi og polymer. Derfor sker der ikke noget, hvis du træder på det eller ramler ind i andre genstande. Håndtagene er slankt udformet for et bedre greb, og tovet giver et stærkt sving med god bevægelse.

Fordele

 • Lav pris
 • For hele familien
 • Solid konstruktion
 • Gummi-tov
 • Slanke håndtag

Specifikationer ved Reebok Delta Sjippetov – nøgleoplysninger

 Type: Sjippetov
 Anvendelse: Hjemmetræning udstyr
 Producent: Reebok
 Materiale: Gummi-tov i Polymer
 Justerbart: Nej
 Længde, total: 300 centimeter
 Vægt: 150 gram 


Speed Rope Fitness Sjippetov

 • Ideel til opvarmning

Speed Rope Fitness Sjippetov

 

Speed Rope Fitness Sjippetov kommer til en rigtig god pris og har mange anvendelsesmuligheder. Man kan for eksempel bruge det til opvarmning af hele kroppen, men det er også særdeles effektivt til kalorieforbrænding og cardio-træning.

Hertil stimuleres smidigheden, så Speed Rope Fitness Sjippetov vil være et skarpt stykke allround hjemmetræning udstyr.

Justerbar variant
Til trods for den billige pris så kommer den med en meget anvendelig justerbarhed i længden. Den totale længde er på 300 centimeter, men denne kan forkortes, så tovet passer til de individuelle behov.

Herudover er håndtagene skabt med skumgummi for et solidt greb, og selve tovets kerne er en jerntråd. Der leveres endvidere et godt sving på dette slidstærke produkt.

Hvis du vælger at købe et sjippetov for at forbrænde kalorier og forbedre din generelle form, så vil det være en god ide at købe et pulsur også. Dette kan fortælle dig alt om din puls, og du kan følge med i udviklingen, mens du kommer i bedre form. Vil du vide mere om pulsure og se de bedste på markedet, så kan du finde inspiration i vores egen pulsur artikel.

Fordele

 • Høj alsidighed
 • Kan anvendes til opvarmning såvel som cardio-træning
 • Justerbart
 • Længden kan forkortes

Specifikationer ved Speed Rope Fitness Sjippetov – nøgleoplysninger

 Type: Slippetov
 Anvendelse: Hjemmetræning udstyr
 Producent: Speed
 Materiale: PVC, jerntråd, skumgummi
 Justerbart: Ja
 Længde, total: 300 centimeter


Træningselastikker

Herunder gennemgår vi tre forskellige træningselastikker som træningsudstyr til hjemmetræning.


Tunturi Mini Træningselastikker (4-pak)

 • Ideel til opvarmning og rehabilitering

Tunturi Mini Træningselastikker (4-pak)

 

Tunturi Mini Træningselastikker (4-pak) giver dig adgang til en meget alsidig træningsform på en utrolig let og simpel måde. Elastiktræning er nemlig ideelt til for eksempel både styrketræning og smidighedstræning, og denne variant er oven i købet meget prisvenlig.

Dette stykke hjemmetræning udstyr kan derfor assistere ved mange forskellige typer af træningsformer, og disse inkluderer tillige opvarmning og genoptræning.

4 forskellige sværhedsgrader
Tunturi Mini Træningselastikker (4-pak) kommer som en pakke med 4 elastikker. De varierer i sværhedsgrad, og derfor kan man opbygge sin styrke og smidighed løbende – uanset om man er nybegynder eller allerede øvet. Den gule er på niveau 1, den grønne på niveau 2, den blå på niveau 3 og den sorte på niveau 4.

Det er dertil tydeligt markeret på siden af elastikkerne, hvilken sværhedsgrad der er tale om.

Fordele

 • Let adgang til træning
 • Prisvenlig
 • Kan assistere ved både styrketræning, smidighedstræning, opvarmning og genoptræning
 • 4-pak i forskellige sværhedsgrader
 • Synlig indikator for sværhedsgrad

Specifikationer ved Tunturi Mini Træningselastikker (4-pak) – nøgleoplysninger

 Type: Træningselastikker
 Anvendelse: Hjemmetræning udstyr
 Producent: Tunturi
 Materiale: Gummi
 Justerbar: Nej
 Antal elastikker: 4


Odin Trænings-fitnesselastikker (5-pak)

 • Perfekt til styrke, balance og koordination
 • God til strækøvelser og genoptræningsøvelser

Odin Trænings-fitnesselastikker (5-pak)

 

Odin Trænings-fitnesselastikker (5-pak) vil være det perfekte valg, hvis du ønsker at forbedre både din styrke, balance og koordination på en enkel og simpel måde derhjemme. Her er tale om en populær kundefavorit, der imponerer på mange områder.

Dette udstyr til hjemmetræning er blevet meget populært i fitnesscentre, da det er meget alsidigt i brug og styrker flere områder af kroppen. Med denne model vil du kunne både udfordre dig selv og blive bedre, idet der medfølger hele fem elastikker.

Fem forskellige sværhedsgrader
De fem elastikker kommer i specifikke farver således, at du kan se forskel på dem, og hver farve indikerer en forskellig sværhedsgrad: Den grønne er niveau 1, der er helt let. Den orange er niveau 2, der kategoriseres som let. Den hvide er niveau 3, der ligger på medium. Den blå er niveau 4, der er svær. Endelig er der den sorte, der er niveau 5 og kategoriseres som ekstra svær.

Fordele

 • Kundefavorit
 • Let og hurtig træning
 • Styrker mange områder af kroppen
 • Kommer i 5-pak
 • Hver elastik har en forskellig sværhedsgrad

Specifikationer ved Odin Trænings-fitnesselastikker (5-pak) – nøgleoplysninger

Type: Træningselastikker
 Anvendelse: Hjemmetræning udstyr
 Producent: Odin
 Materiale: Gummi
 Justerbar: Nej
 Antal elastikker: 5


cPro9 Exertube Deluxe Træningselastikker (4-pak)

 • Træning af hele kroppen

cPro9 Exertube Deluxe Træningselastikker (4-pak)

 

cPro9 Exertube Deluxe Træningselastikker (4-pak) vil være et godt valg for den forbruger, der ønsker et sæt træningselastikker som hjemmetræning udstyr. Fordelene ved dette produkt er, at det ikke fylder særlig meget, og så kan det træne hele kroppen. Det gælder både udstrækning, styrke og smidighed. Som en bonus ligger dette sæt i den lave ende af prisskalaen, og så kan det benyttes af alle – øvede som nybegyndere.

Sæt med 4
cPro9 Exertube Deluxe Træningselastikker (4-pak) ligner ikke helt de normale træningselastikker, man kender fra fitnesscenteret, idet disse kommer med polstring rundt om elastikken. Det betyder, at produktet er ekstra skånsomt mod huden samt bidrager til en forlængelse af elastikkens levetid.

Her er tale om ikke kun én træningselastik, men et sæt med fire. Disse fire har hver sin sværhedsgrad, så der er noget for enhver grad af erfarenhed. De forskellige niveauer gør også, at man kan træne kroppen op, og gradvist gå fra den ene sværhedsgrad til den næste.

Fordele

 • God til både styrketræning, smidighed og udstrækning
 • Til øvede og nybegyndere
 • Med polstring
 • Ekstra skånsom mod huden
 • Fire elastikker med hver sin sværhedsgrad

Specifikationer ved cPro9 Exertube Deluxe Træningselastikker (4-pak) – nøgleoplysninger

 Type: Træningselastikker
 Anvendelse: Hjemmetræning udstyr
 Producent: cPro9
 Materiale: Gummi med polstring
 Justerbar: Nej
 Antal elastikker: 4


Medicinbold

Herunder gennemgår vi tre forskellige medicinbolde som træningsudstyr til hjemmetræning.


Abilica Medicinbold 5 kilo

 • Velegnet til sit-ups varianter

Abilica Medicinbold 5 kilo

 

Abilica Medicinbold 5 kilo er en medicinbold, også kaldet en medicinkugle, som er en såkaldt vægtet kugle. Den anvendes både til styrketræning og rehabilitering samt til forbedring af neuro-muskulær koordination. Denne variant er dermed meget allround-anvendelig, når det kommer til træning af kroppen, og den tjener mange formål.

Som en bonus er den prisvenlig og ligger mod den lave ende af prisskalaen. Den er især velegnet til sit-ups træning også.

Træner hele kroppen
Abilica Medicinbold 5 kilo er en god tilføjelse til hjemmetræning og er både let og simpel at anvende. Derudover er det en skånsom måde at træne kroppen på, og denne alsidighed har gjort den til en del af det faste repertoire hos mange professionelle.

Bolden er ideel til træning af mavemuskler, men den kan tillige anvendes til at træne arme, skuldre og muskulaturen i ryggen. Den kan kombineres med balancepuder, hvis man ønsker at fokusere på smidighedstræning.

Fordele

 • Meget alsidig træningsbold
 • Prisvenlig
 • Kan anvendes til styrketræning, smidighedstræning og rehabilitering
 • Let og simpel til hjemmetræning
 • Træner især mavemuskler

Specifikationer ved Abilica Medicinbold 5 kilo – nøgleoplysninger

 Type: Medicinbold
 Anvendelse: Hjemmetræning udstyr
 Producent: Abilica
 Vægt: 5 kilo


Reebok Functional Medicinbold 10 kilo

 • God til core-musklerne

Reebok Functional Medicinbold 10 kilo

Reebok Functional Medicinbold 10 kilo vil være et godt valg for den forbruger, der ønsker alsidigt træningsudstyr til hjemmetræning. Den anvendes til såvel styrketræning som smidighedstræning, og så er den især velegnet til genoptræning.

Høj kvalitet
Denne variant er en populær kundefavorit, som er skrap til at træne core-musklerne. Her er tale om et professionelt stykke udstyr til hjemmetræning, der kommer i den absolut bedste kvalitet. Dette afspejles også i prisen, som ikke ligger i den lave ende.

Denne bold er en af de tungere versioner, men dette giver en bedre kontrol, og materialet er skabt til at være modstandsdygtigt over for fugt. Rengøringen er tillige let, og dermed kan hygiejnen holdes høj. Den er ideel til mange typer af forbrugere og tilbyder en let og skånsom måde at træne kroppen på.

Fordele

 • Kundefavorit
 • Træner mange områder af kroppen
 • God til core-muskler
 • Høj kvalitet
 • Let at rengøre

Specifikationer ved Reebok Functional Medicinbold 10 kilo – nøgleoplysninger

 Type: Medicinbold
 Anvendelse: Hjemmetræning udstyr
 Producent: Reebok
 Vægt: 10 kilo


Everlast Medicinbold 7,5 kilo

 • Powercore-teknologi

Everlast Medicinbold 7,5 kilo

 

Everlast Medicinbold 7,5 kilo giver dig adgang til at træne mere intenst i din hjemmetræning på en let og smart måde. Bolden har mange anvendelsesformer inden for flere discipliner, og derfor er alsidigheden meget høj – prisen derimod ligger i den lave ende.

Det er især inden for styrketræning men tillige cardio-træning, genoptræning og smidighedstræning, at medicinbolde anvendes. Fordelene er, at de kan gøre træningen mere intens og udfordrende, men man kan også træne på et lavere niveau, hvis man har brug for det.

Powercore-teknologi
Her er tale om en bold med en fin vægt på 7,5 kilo, og den er skabt af den anerkendte producent inden for sportsartikler, Everlast. Everlast har i denne model anvendt den såkaldte Powercore-teknologi, der giver bolden en mere central vægtplacering. Dette gør, at man vil få mere ud af sine øvelser.

Medicinbolde er et godt stykke hjemmetræning udstyr, som man kan tage frem, når man har brug for dem, og hertil træner de mange aspekter af kroppen.

Fordele

 • Høj alsidighed
 • Kan anvendes til alle former for træning, men især ideel til styrketræning
 • Kan intensivere træningen
 • Powercore-teknologi
 • Central vægtplacering

Specifikationer ved Everlast Medicinbold 7,5 kilo – nøgleoplysninger

 Type: Medicinbold
 Anvendelse: Hjemmetræning udstyr
 Producent: Everlast
 Vægt: 7,5 kilo


Opvarmning og udstrækning

Det er ikke alle træningsformer, der nødvendigvis kræver hård sved på panden. Opvarmning er en vigtig del af træningen for at sikre sig imod skader, og det samme gælder udstrækningen. Du kan forbedre din krops smidighed og bevægelighed med god opvarmning og udstrækning, og krydr gerne din normale træning med yoga for en komplet træning af kroppen.

I denne kategori finder du produkttyperne ”Yoga-måtter” og ”Foam Rollers”.

En solid omgang opvarmning er gerne byggestenen for en rask løbetur, for løb kan belaste kroppen meget. Har du varmet grundigt op, minimerer du risikoen for at få skader. Hvis du gerne vil forsøge dig med løb derhjemme, vil et løbebånd være ideelt. De moderne behøver hverken fylde eller koste så meget som før i tiden. Vil du gerne vide mere om løbebånd og se nogle af de bedste på markedet, så kan du finde inspiration i vores egen artikel om løbebånd.

Yoga-måtter

Herunder gennemgår vi tre forskellige yoga-måtter som udstyr til hjemmetræning.


Toorx Yoga-måtte

 • Skridsikker og holdbar

Toorx Yoga-måtte

 

Toorx Yoga-måtte vil være et godt valg for den forbruger, der ønsker en velfungerende yoga-måtte, der både er prisvenlig og af fin kvalitet. Denne variant er måske ikke prangende eller skiller sig markant ud, men til gengæld får man, hvad man har brug for.

Det er uanset, om man mangler en måtte udelukkende til yoga eller til andre øvelser på stuegulvet. Dette stykke hjemmetræning udstyr er derfor meget alsidigt.

Skridsikker og lang
Produktet er skabt af PVC, som er meget slidstærkt og kommer i et flot design, der lyser op på gulvet. Overfladen er skridsikker således, at man er sikker på at stå fast, og dermed er sikkerheden høj.

Målene viser 173 x 60 centimeter, og dette er en fin længde – man har derfor meget plads til rådighed, når der trænes. Tykkelsen er derimod lav på 0,4 centimeter, hvilket giver en god kontakt til jorden.

Fordele

 • Prisvenlig
 • Ideel til både yoga og fitness-øvelser
 • Slidstærk
 • Skridsikker
 • Tynd variant

Specifikationer ved Toorx Yoga-måtte – nøgleoplysninger

 Type: Yoga-måtte
 Anvendelse: Hjemmetræning udstyr
 Producent: Toorx
 Materiale: PVC
 Længde: 173 centimeter
 Bredde: 60 centimeter


Abilica Eco Yoga-måtte

 • Produceret i miljørigtige materialer

Abilica Eco Yoga-måtte

 

Abilica Eco Yoga-måtte vil være et godt valg både for yoga-dyrkeren såvel som den forbruger, der udfører styrketræning, cardio eller anden træning derhjemme.

Dette stykke udstyr til hjemmetræning er dermed særdeles alsidigt, og derfor er det vores anbefaling – ikke mindst fordi det er skabt i miljørigtige materialer, der er sunde for dig og omgivelserne. Her er tale om genanvendeligt TPE. Pas dog på med ikke at glemme måtten i solen, idet direkte sollys kan beskadige materialerne.

Skridsikker
Denne model har yderligere den fordel, at den er skridsikker, så du kan være sikker på, at den står fast – selv når øvelserne bliver mere fysisk udfoldende. Herudover giver den et godt greb, og så har den en god tykkelse på 4 centimeter.

Den kommer dertil i et flot tofarvet design, som vil pynte på ethvert gulv, og så måler den 175 x 65 centimeter. Dermed er den bred og lang.

Fordele

 • Alsidig
 • Skabt af miljørigtige materialer
 • Skridsikker
 • Godt greb
 • Fin størrelse

Specifikationer ved Abilica Eco Yoga-måtte – nøgleoplysninger

 Type: Yoga-måtte
 Anvendelse: Hjemmetræning udstyr
 Producent: Abilica
 Materiale: TPE
 Længde: 175 centimeter
 Bredde: 65 centimeter


Abilica Bambus Yoga-måtte

 • Produceret i bambus-materiale
 • Velegnet til hot yoga / bikram-yoga

Abilica Bambus Yoga-måtte

 

Leder du efter en luksus yoga-måtte, så vil Abilica Bambus Yoga-måtte være det perfekte valg. Her er tale om meget høj kvalitet både på indersiden og ydersiden, og dette produkt har virkelig mange elementer til fremhævelse.

Det tæller blandt andet fremstillingen i det slidstærke bambus. Måtten er ikke glat som flere af konkurrenterne, men i stedet er den blød, og materialet gør, at den absorberer sved og fugt meget hurtigt. Mens den gør dette, sørger bambussen for at hindre bakterievækst samt reducere eventuelle lugtgener fra svedproduktionen.

Ideel til den varme yoga
At modellen er så absorberende gør, at forbrugeren får en dejlig tør følelse, og så bliver selve måtten ikke glat og fugtig. Disse egenskaber betyder, at den er velegnet til hot yoga eller bikram yoga, hvor der ofte svedes meget.

Undersiden kommer med en skridsikker belægning, så måtten ikke bevæger sig, og hvis du mangler inspiration, kan du hente den tilhørende app fra Abilica.

Fordele

 • Luksusvalget
 • Skabt af bambus
 • Lugtreducerende
 • Svedabsorberende
 • Bakteriehindrende 

Specifikationer ved Abilica Bambus Yoga-måtte – nøgleoplysninger

Type: Yoga-måtte
 Anvendelse: Hjemmetræning udstyr
 Producent: Abilica
 Materiale: Bambus
 Længde: 172 centimeter
 Bredde: 61 centimeter


Foam rollers

Herunder gennemgår vi tre forskellige foam rollers som udstyr til hjemmetræning.


Toorx Yoga Foam Roller

 • Velegnet til nybegyndere

Toorx Yoga Foam Roller

 

Toorx Yoga Foam Roller passer perfekt, hvis du som forbruger har brug for en foam roller, men ikke ønsker at betale alverden. Dette stykke hjemmetræning udstyr ligger nemlig i den lave ende af prisskalaen, men der leveres stadig høj kvalitet.

Produktet er fremstillet i kraftigt skum og måler 33 centimeter i længden. Den er en alsidig model, der kan assistere ved mange opgaver til hjemmetræning, men især er den ideel til muskelproblemer på grund af kombinationen af hårdt skum og en overflade med struktur.

Kan forebygge muskelskader
Den fungerer lidt ligesom et massageredskab, og med brugen af denne kommer man hurtigere spændinger og ømhed til livs. Man kan også komme muskelskader i forkøbet ved at forebygge med denne.

Yderligere kan den anvendes til smidighedstræning og som en del af opvarmning og udstrækning. Både nybegyndere såvel som øvede vil kunne få glæde af den, men husk at starte roligt op som nybegynder.

Fordele

 • Prisvenlig
 • God længde på 33 centimeter
 • Afhjælper muskelproblemer
 • Kan forebygge muskelskader
 • Passer både til nybegyndere og øvede

Specifikationer ved Toorx Yoga Foam Roller – nøgleoplysninger
 Type: Foam Roller
 Anvendelse: Hjemmetræning udstyr
 Producent: Toorx
 Materiale: Kraftigt skum
 Længde: 33 centimeter


TriggerPoint The Grid Foam Roller

 • Forebygger muskelskader
 • Øger smidigheden

TriggerPoint The Grid Foam Roller

 

TriggerPoint The Grid Foam Roller giver dig valuta for alle pengene, for her er tale om et stykke træningsudstyr til hjemmetræning, der giver dig lige så skrappe resultater som hos massøren.

Dette produkt kommer med varierende hårdheder og bredder, og dette er godt for kroppen, idet variationerne er skabt til at efterligne den måde, en professionel massør vil arbejde på. Det giver en autentisk oplevelse, der går meget i dybden med musklerne. Med dette kan man lettere forebygge muskelskader.

Til mange formål
Apparatet vil tillige være en god tilføjelse, hvis man ønsker at øge sin smidighed, eller hvis man skal genoptræne. Du kan tage øvelserne eller massagen i dit eget tempo, hvorved du selv kan hæve eller sænke intensiteten efter behov. Når der rulles, øges tilførslen af ilt og blod til musklerne, hvorved de bedre genopbygges.

Vægten er lav på 650 gram, så foam rolleren er let at tage med sig på farten også.

Fordele

 • Alsidigt produkt
 • Giver massage som hos massøren
 • Kan øge smidighed
 • Kan forebygge muskelskader
 • Let at tage med

Specifikationer ved TriggerPoint The Grid Foam Roller – nøgleoplysninger

 Type: Foam Roller
 Anvendelse: Hjemmetræning udstyr
 Producent: TriggerPoint
 Maksimumbelastning: 225 kilo
 Længde: 33 centimeter
 Vægt: 650 gram 


TriggerPoint The Grid 2.0 Foam Roller

 • Ekstra lang flade
 • God til større kroppe
 • Ideel til genoptræning

TriggerPoint The Grid 2.0 Foam Roller

 

TriggerPoint The Grid 2.0 Foam Roller er en større version af den populære TriggerPoint The Grid Foam Roller, der især skal fremhæves for de muskelstimulerende egenskaber.

Denne 2.0 rulle er skabt på samme måde, hvilket betyder, at der findes skiftende intensiteter, der simulerer de bevægelser, som den professionelle massør kan udføre. Det er muligt at gå meget i dybden med musklerne, hvilket giver en hurtigere forbedring og mere skånsom behandling.

Ideel til større kroppe
Dette betyder, at man også kan forebygge muskelskader mere effektivt, men der er tillige andre anvendelsesformer: Disse inkluderer genoptræning og styrkelse af smidigheden.

Der, hvor TriggerPoint The Grid 2.0 Foam Roller adskiller sig fra forgængeren, er størrelsen. Denne er nemlig dobbelt så lang med 66 centimeter i stedet for 33. Det betyder, at den er fordelagtig til større kroppe også. Den maksimale belastning ligger på 225 kilo.

Fordele

 • Længere version end forgængeren
 • Simulerer den professionelle massørs bevægelser
 • Kan forebygge muskelskader
 • Kan forbedre smidighed
 • Godt valg til den større krop

Specifikationer ved TriggerPoint The Grid 2.0 Foam Roller – nøgleoplysninger

 Type: Foam Roller
 Anvendelse: Hjemmetræning udstyr
 Producent: TriggerPoint
 Maksimumbelastning: 225 kilo
 Længde: 66 centimeter
 Vægt: 366 gram


Gode øvelser til hjemmetræning

Træning i hjemmet kræver ikke det samme udstyr som i fitnesscenteret, og det gør det let og hurtigt at komme i gang. Nogle øvelser kan laves helt uden udstyr, mens andre kræver en smule.

Baseret på ekspertviden fra Alt For Damerne og Heartbeats.dk guider vi her til de bedste øvelser, du kan udføre derhjemme. Via eksperternes links vil du også kunne finde en visuel guide til, hvordan øvelserne skal udføres.

Armbøjning

Armbøjningen er en klassiker, men den virker: Placér armene lige med håndfladerne mod gulvet og sænk brystkassen ned. Træk herefter dig selv op igen via armene og gentag.

Kræver kun yoga-måtte og skal kun udføres i 30 sekunder.

Squat jumps

Sæt dig ned, som når du squatter, og sæt af med benene, så du hopper op. Efter hoppet skal du tilbage ned i squat-stilling før næste hop.

Kræver kun yoga-måtte og skal kun udføres i 30 sekunder.

Lunges

Lunges er efterhånden også ved at være en nyklassiker i fitnessverdenen. Du laver lunges ved at stå med benene i hoftebredde og hænderne på taljen. Løft det ene ben frem og gå i knæ med det. Hold positionen der og skift så med det andet ben.

Kræver kun yoga-måtte og skal kun udføres i 30 sekunder.

Planken

Planken er kendt og frygtet, for den kan være hård. Læg dig vandret ned og hvil kroppen på tæerne og underarmen fra albuen til hænderne. Spænd i mavemusklerne og bliv liggende så længe, du kan.

Kræver kun yoga-måtte og skal kun udføres i 30 sekunder.

Deadlift på ét ben

Stå ret op og bøj dig forover. Imens løfter du det ene ben mod loftet. Hold positionen i 15 sekunder og skift derefter ben.

Kræver kun yoga-måtte og skal kun udføres i 30 sekunder.

Kombineret arm/benløft

Stå ret op og løft højre knæ diagonalt op. Lad det mødes med venstre albue på midten. Gentag derefter med venstre knæ og højre arm.

Kræver kun yoga-måtte og skal kun udføres i 30 sekunder.

Diagonalt armløft

Stå i samme stilling som armbøjningen med strakte arme, og hæv skiftevis højre og venstre arm op diagonalt.

Kræver kun yoga-måtte og skal kun udføres i 30 sekunder.

Burpee

Lav en armbøjning som beskrevet ovenfor og lad herefter benene hoppe ind under dig som en frø, så du sidder på hug. Hop derefter lige op og klap med hænderne over hovedet. Gentag. 

Kræver kun yoga-måtte og skal kun udføres i 30 sekunder.


Hvordan virker det?

Ovenstående øvelser er et rigtig godt udgangspunkt for en forbedret form. De virker, fordi de kombinerer både styrke- og konditionstræning, som er den bedste kombination, hvis du gerne vil gøre kroppen sundere.

Du skal dog være tålmodig og stædig, for du skal udføre øvelserne næsten hver dag, før de virker. Minimum fem gange om ugen i hvert fald. Du skal indstille dig på, at det kan blive hårdt, for intensiteten er høj, og der vil gå nogle uger, før du kan se noget udvendigt. Indvendigt derimod vil kroppen allerede blive påvirket hurtigt med henblik på både muskler, nervesystem, stofskifte og iltoptag.

Som en bonus tager hele runden med øvelserne kun omkring 10 minutter i alt, så det er ikke meget tid, du skal sætte af. I alt vil du forbrænde op til 700 kalorier om ugen plus efterforbrænding.

Hvis du ønsker at udføre yderligere træning derhjemme, kan det være en god ide at supplere med lidt styrketræning via håndvægte. Disse kan tone og styrke musklerne på arme, ryg og bryst. Derudover vil et sjippetov kunne få pulsen helt op og forbedre konditionen, mens hjemmetræning udstyr som træningselastikker og medicinbolde vil gøre smidigheden bedre. Disse former for træningsudstyr til hjemmetræning kan du finde længere oppe i artiklen, hvor vi har udvalgt de bedste inden for hver kategori.


Guide: Derfor er hjemmetræning godt og smart

Vejen til en flottere krop og bedre sundhed går ofte gennem motion. Der er fitnesscentre alle vegne, men ikke alle bryder sig om dem eller finder dem lige velfungerende i en travl hverdag.

Derfor kan det være en ideel løsning at anskaffe sig udstyr til hjemmetræning, så man kan komme i form hjemme på stuegulvet i stedet. Her guider magasinet iform til, hvorfor hjemmetræning er både smart og godt for kroppen:

Du sparer penge

Hvis du foretager hjemmetræning, slipper du for at betale det ofte høje kontingent for at være medlem af et fitnesscenter. Et medlemskab koster gerne et par hundrede kroner om måneden. Med træningen derhjemme koster det kun udgifterne til eventuelt udstyr.

Du sparer tid

Mange voksne har svært ved at finde tid nok i hverdagen, og turen til og fra fitnesscenteret lægger yderligere pres på tidsskemaet. Skal du også koordinere med øvrige medlemmer af husstanden, kan det være svært at finde et ”hul” til at tage af sted. Med hjemmetræning kan du få pulsen op, når du har en ledig stund.

Du bestemmer hvornår

Med hjemmetræning kan du 100 procent selv bestemme, hvornår du vil træne. Du behøver altså ikke tilpasse motionen i forhold til, hvornår centret har åbent eller holdet er lagt.

Du slipper for køen

Har du et 9-17 job, så vil du ofte kun kunne komme i fitnesscenteret, når alle andre også er der. Derfor er der gerne kø til de populære maskiner, og du vil ikke have frit valg på alle hylder. I hjemmet slipper du både for køen og for et overfyldt træningscenter.

Ingen kigger

Mange synes, det er ubehageligt, at andre kan se på dem, mens de sveder og måske ikke præsenterer sig fra den bedste vinkel. Hjemme på stuegulvet er der ingen, der kigger, og derfor behøver du ikke bekymre dig om, hvordan du ser ud. Det samme gælder for træningstøjet. I hjemmet kan du bare vælge de hullede bukser og trøjen med pletten.

Bedre hygiejne

I fitnesscenteret skal du dele maskiner og udstyr med de andre medlemmer, og det er ikke altid lige lækkert at overtage en sveddryppende saddel eller et fedtet håndtag. Derudover udskiller mange mennesker på samme tid masser af sved og dermed lugt, og det kan godt skabe en ubehagelig hørm. I dit eget hjem slipper du for det.

Din egen musik for fuld udblæsning

Med mindre du lytter til musik via høretelefoner, så kan du ikke bare skrue op for toner og beats, når du er i fitnesscenteret. I din egen stue kan du bare give den gas med bas og volumen. Du kan også skråle med uden mærkelige blikke fra sidemanden.

Din egen underholdning

Mange lytter til musik, mens de træner, mens andre hellere vil underholdes visuelt, for eksempel med et afsnit af yndlingsserien. Derhjemme kan du bare tænde for fjernsynet eller computeren, og lade den distrahere dig fra de hårde øvelser.

Du behøver ikke forlade hjemmet

Det kan være en stor hurdle at komme afsted til fitnesscentret – især hvis man er i startfasen og ikke har indbygget det som en del af den daglige rutine. Med hjemmetræning behøver du ikke forlade hjemmet for at træne, og det vil være en velsignelse på regnvejrsdage eller dage, hvor børnene er umulige.

Dit eget bad

De fleste mennesker har en grad af blufærdighed, og det kan være ubehageligt at skulle dele bad med en masse fremmede personer. I hjemmet kan du bade helt alene – og tage dig lige så lang tid, som du ønsker. Her er heller ingen generende kø, der skynder på dig.

Ingen pakning af taske

Du slipper for at skulle pakke en sportstaske og opdage, at du mangler skoene, når du er kommet afsted. Med hjemmetræning er alt inden for rækkevidde.


Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:
Amazon

Amazon er verdens største online markedsplads, hvor du præsenteres for alle tænkelige produkter, informationer og brugeranmeldelser.

Brugerne på Amazon giver Tunturi Aerobic Vægtstangs sæt 20 kg en høj samlet score baseret på over 200 anmeldelser.
Du kan se anmeldelserne her

Google Shopping

Google Shopping giver forbrugerne et indblik i et hav af produkter. Her kan du blandt andet læse anmeldelser af specifikke produkter, der er givet på tværs af forskellige webshops.

Tunturi Yoga Grid foam roller er bedømt med anmeldelser samlet af Google Shooping.
Du kan se anmeldelserne her

Google Shopping er en platform på verdens største søgemaskine, hvor du kan sammenligne priser, specifikationer og få et indtryk af forbrugernes anmeldelser.

På Google Shopping opnår Tunturi Aerobic Vægtstangs sæt 20 kg en høj samlet score baseret på over 15 anmeldelser.
Du kan se anmeldelserne her

 


FAQ

Hvad er det mest effektive hjemmetræningsudstyr?
Du kan finde meget forskelligt hjemmetræningsudstyr på markedet. Noget af det mest populære udstyr er uden tvivl kettlebells. Kettlebells er det perfekte redskab til at opbygge muskelmasse. Kettlebells er desuden små og fylder derfor ikke særligt meget. Derudover kan du bruge træningsudstyr som mavehjul, træningsmåtte og en smart pull-up-bar.
Hvordan vælger jeg godt træningsudstyr til hjemmet?
Når du skal vælge godt og funktionelt træningsudstyr til dit hjem, er det vigtigt, at du kender dine egne præferencer indenfor træning. Er du typen, der hælder mest til rygtræning, skal du forsøge at finde hjemmetræningsudstyr til det, og eksempelvis ikke hjemmetræningsudstyr til diverse andre former for træninger.
Hvilket træningsudstyr forbrænder mest mavefedt?
Der er som sådan ikke én enkelt form for træningsudstyr, der forbrænder mest mavefedt. Forbrænding af mavefedt, og fedt generelt, handler primært om at ligge i kalorieunderskud. Du kan derudover lave diverse forskellige maveøvelser og bruge udstyr som en maveruller, for at sikre at din forbrænding forbliver i top.
Er det det værd at købe hjemmetræningsudstyr?
Er du typen, der hader at skulle tage ned i et fitnesscenter, hvor alle kan glo på dig, bare for at få din daglige motion, så kan hjemmetræningsudstyr være alle pengene værd for dig. Ved at investere i hjemmetræningsudstyr kan du nyde en træning i trygge og rare rammer derhjemme.

 

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme