Hoover Støvsuger Test 2019 – Her er de bedste Hoover støvsugere ifølge eksperterne

0

Denne artikel handler om en række forskellige støvsugere fra mærket Hoover, som har modtaget stor ros fra eksperterne på området.

Vi har fundet frem til syv af de bedste Hoover-støvsugere ifølge eksperterne, og i denne artikel kommer vi først ind på, hvad de hver især kan, og derefter hvad eksperterne mener om dem.

Til formålet har vi set nærmere på tests fra forskellige kilder, som tæller det danske forbrugerråd Tænk, den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön, testsiderne Kagoo.co.uk og Testberichte.de samt det britiske Good Housekeeping Institute.

Ønsker du at læse mere, bringer vi en liste over links til de undersøgelser, vi henviser til, nederst i artiklen.

Denne Hoover støvsuger test indeholder: 
🔸 Overblik over syv forskellige Hoover støvsugere
🔸 Guide til hvad man bør tænke på, før man køber ny støvsuger
🔸 11 grunde til at støvsuge regelmæssigt
🔸 Viden om hvordan man skaber et godt indeklima
🔸 Gennemgang af diverse tests, som vi har undersøgt og analyseret 

Bemærk venligst, at Forbrugsguiden ikke selv tester produkterne, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Hoover Støvsuger Test 2019 – Her er eksperternes favoritter

I nedenstående sektion finder du en gennemgang af de Hoover støvsugere, der har klaret sig bedst i test. Forbrugsguiden har analyseret eksperttests fra både ind og udland, og viser dig her de bedst anmeldte modeller.

Du finder også en prissammenligning af de forskellige støvsugere, så du hurtigt og nemt kan få et overblik over, hvilke forhandlere der er billigst.


Hoover Brave BV71_BV20011 

God anmeldelse hos det danske forbrugerråd Tænk
God anmeldelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön
God anmeldelse hos det britiske magasin Goodhousekeeping.com

Hoover Brave BV71_BV20011

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
468,00 Kr. 0,00 Kr. 468,00 Kr. Læs mere

 

Hoover Brave BV71_BV20011 er blevet testet af tre hold eksperter. Disse tæller det danske forbrugerråd Tænk, den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön og det britiske Good Housekeeping Institute.

Modellen er her blevet testet på parametre såsom støvsugerevner, brugervenlighed og funktioner, hvorefter en anmeldelse er blevet givet.

Hoover Brave BV71_BV20011 klarer sig rigtig godt og modtager derfor tre gode anmeldelser.

Velegnet til især hårde gulve

Hoover Brave BV71_BV20011 vil være et godt valg, hvis man mest har hårde gulve i sit hjem. Denne kommer nemlig med klasse A i rengøringsevner på gulve.

Desuden medfølger der flere forskellige mundstykker: Her er tale om et tæppe-mundstykke til bløde underlag, som kommer i dybden med tæppefibrene, og et parket-mundstykke som er specialdesignet til at tage sig af hårde underlag såsom parketgulve, så de både bliver rene, men samtidig uden at ridse overfladen. Der medfølger også et fugemundstykke.

Hygiejnisk produkt

Hoover Brave BV71_BV20011 hører til de traditionelle støvsugere med ledning og pose. Ledningen giver en rækkevidde på 7,5 meter, hvilket er fornuftigt, og så findes der en 2,3 liters støvpose. Denne rummelighed er rigtig høj.

For en optimal sundhed medfølger en særlig poseholder, som gør udskiftningen af posen så hygiejnisk som muligt, så der ikke spildes støv. Den gør, at man slet ikke kommer i kontakt med støvet.

Herudover er der en roterende slange, som giver en meget høj fleksibilitet, når der støvsuges – nemlig muligheden for 360 graders frihed til bevægelse.

Eksperterne: Let vægt og nem at bruge

Hoover Brave BV71_BV20011 er blevet testet af britiske Good Housekeeping Institute, som er glade for modellen. De skriver, at her er tale om en støvsuger med en fordelagtig let vægt, som gør den nem at manøvrere med.

Herudover er modellen meget let at anvende, hvilket øger brugervenligheden. Også de mange mundstykker roses af eksperterne, idet de mener, at der findes værktøj til hver en opgave.

Good Housekeeping Institute fremhæver desuden, at Hoover Brave BV71_BV20011 er god til at fjerne dyrehår, og rengøringen på hårde gulve er ligeledes rigtig god.

Dog har den lidt problemer af og til med rengøringen på tæpper. Eksperterne noterer også, at den larmer en del.

Specifikationer ved Hoover Brave BV71_BV20011
🔴 Type: Almindelig støvsuger
🔴 Mærke: Hoover
🔴 Vægt: 3,7 kilo
🔴 Motoreffekt: 700 watt
🔴 Rengøringsevne, hårdt gulv: A
🔴 Rengøringsevne, tæpper: D
🔴 Energiklasse: A
🔴 Støjniveau: 79 dB
🔴 Med ledning: Ja
🔴 Med pose: Ja, kapacitet på 2,3 liter
🔴 Rækkevidde: 7,5 meter 

Udvalgte fordele ved Hoover Brave BV71_BV20011
🔵 Bedst til både hårde gulve
🔵 Tre mundstykker medfølger
🔵 God arbejdsradius
🔵 Hygiejnisk pose-system
🔵 Høj fleksibilitet


Hoover RC81RC25 

Middel anmeldelse hos det danske forbrugerråd Tænk
Middel anmeldelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Hoover RC81RC25 

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
881,00 Kr. 0,00 Kr. 881,00 Kr. Læs mere

 

Hoover RC81RC25 har været inkluderet i to forskellige tests. Her er tale om generelle tests af støvsugere hos både det danske forbrugerråd Tænk og den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön, hvor dette produkt er et af mange.

Hoover RC81RC25 klarer sig udmærket og modtager derfor en middel anmeldelse begge steder.

Gode rengøringsevner

Hoover RC81RC25 vil være et godt valg for husstanden med både tæpper og gulve, for denne er skabt til begge. Den modtager klassen A for både rengøringsevner på hårde og bløde underlag, og den er derfor rigtig god til begge typer af opgaver.

Her er yderligere tale om en stærk støvsuger med et godt sug, idet motoreffekten ligger på 800 watt.

Miljøvenligt valg

Hoover RC81RC25 hører til de traditionelle støvsugere, der kører på strøm. På trods af dette er her stadig tale om en miljøvenlig model, der kommer i energiklassen A. Dermed bruger den både mindst mulig strøm og giver færre økonomiske udgifter.

Der er desuden fokus på miljøet indendørs, idet dette produkt kommer med et vaskbart EPA-filter, som er et af de bedste på markedet.

Eftersom modellen kører på strøm, har den også en ledning, men denne giver en lang rækkevidde på otte meter. Til arbejdet medfølger yderligere et smart teleskoprør, som gør, at man kan justere modellen i forhold til ens egen højde.

Flere mundstykker

Eftersom Hoover RC81RC25 er god på både bløde og hårde underlag, medfølger der flere mundstykker til hver type af opgave.

Disse tæller et parketmundstykke til de hårde overflader, turbo-mundstykke til både tæpper og dyrehår samt et møbel-mundstykke og et fuge-mundstykke.

Herudover skal det nævnes, at dette produkt ikke er udstyret med en pose til støv – i stedet findes en beholder, som blot skal tømmes og kan genbruges.

Specifikationer ved Hoover RC81RC25
🔴 Type: Almindelig støvsuger
🔴 Mærke: Hoover
🔴 Vægt: 6,5 kilo
🔴 Motoreffekt: 800 watt
🔴 Rengøringsevne, hårdt gulv: A
🔴 Rengøringsevne, tæpper: A
🔴 Energiklasse: A
🔴 Støjniveau: 75 dB
🔴 Med ledning: Ja
🔴 Med pose: Nej, med beholder. Kapacitet på 2 liter.
🔴 Rækkevidde: 8 meter 

Udvalgte fordele ved Hoover RC81RC25
🔵 Gode rengøringsevner på tæpper og gulv
🔵 Energiklasse A
🔵 Lang rækkevidde
🔵 Flere mundstykker
🔵 Model med beholder til støv


Hoover Xarion Pro XP15 

Middel anmeldelse hos det danske forbrugerråd Tænk

Hoover Xarion Pro XP15

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.092,00 Kr. 0,00 Kr. 1.092,00 Kr. Læs mere

 

Det danske forbrugerråd Tænk har foretaget en større test af flere forskellige støvsugere samtidig, og Hoover Xarion Pro XP15 indgår i denne test. Støvsugerne er blevet bedømt ud fra parametre såsom rengøringsevner, funktioner, anvendelighed og brugervenlighed, hvorefter en endelig bedømmelse har fundet sted.

De danske eksperter vurderer, at Hoover Xarion Pro XP15 klarer sig nogenlunde og derfor giver de en middel anmeldelse.

Stærk støvsuger

Hoover Xarion Pro XP15 hører til de stærke støvsugere med en god sugeevne, og denne evne skabes blandt andet af den stærke motoreffekt på 800 watt. Dermed er der meget kraft på motoren, og dette suppleres af den unikke multicyklon-teknologi, som der findes i opsuget.

Denne teknologi sikrer et højere optag end normalt, og derfor hedder klassen A for rengøringsevner på både gulve og tæpper.

Mundstykker til alle formål

Ud over de mange watt og den unikke teknologi effektiviseres rengøringen også af de mange medfølgende mundstykker, som passer til hver deres opgave.

Her er tale om et parketmundstykke til de hårde gulve, børste-mundstykke til tæpper samt et kombi-mundstykke og et fuge-mundstykke til revner og sprækker.

Uden pose

Hoover Xarion Pro XP15 er traditionel i den forstand, at den kører på strøm, men moderne når det kommer til opsamling af støv.

Der findes nemlig ingen pose, som skal skiftes men i stedet en beholder, der blot skal tømmes. Dette gøres let henover skraldespanden – og uden at man kommer i kontakt med støvet.

Desuden skal det nævnes, at dette produkt også er allergivenligt på andre områder, idet det er udstyret med et vaskbart HEPA-filter. Det er et af de allerbedste på markedet.

Selv om støvsugeren kører på strøm, vil man ikke blive generet af ledningen, som giver en rækkevidde på ni meter, hvilket er en del.

Specifikationer ved Hoover Xarion Pro XP15
🔴 Type: Almindelig støvsuger
🔴 Mærke: Hoover
🔴 Vægt: 5,9 kilo
🔴 Motoreffekt: 800 watt
🔴 Rengøringsevne, hårdt gulv: A
🔴 Rengøringsevne, tæpper: A
🔴 Energiklasse: A
🔴 Støjniveau: 75 dB
🔴 Med ledning: Ja
🔴 Med pose: Nej, med beholder
🔴 Rækkevidde: 9 meter 

Udvalgte fordele ved Hoover Xarion Pro XP15
🔵 Moderne cyklon-teknologi
🔵 Gode rengøringsevner på gulve og tæpper
🔵 Mange mundstykker
🔵 Med beholder i stedet for pose
🔵 HEPA-filter

Her kan du se en præsentationsvideo af Hoover Xarion Pro serien. Videoen er produceret af Hoover:

https://www.youtube.com/watch?v=4gxE-TxHvwY

Hoover Xarion XP81 XP25 

God anmeldelse hos tyske Testberichte.de

Hoover Xarion XP81 XP25

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.092,00 Kr. 0,00 Kr. 1.092,00 Kr. Læs mere

 

Hoover Xarion XP81 XP25 er blevet testet af tyske eksperter hos testsiden Testberichte.de, og her er der blevet set nærmere på produktets støvsuger-evner, anvendelighed, funktionalitet og energieffektivitet.

Det vurderes, at Hoover Xarion XP81 XP25 klarer sig godt generelt, og derfor modtager den en god anmeldelse.

Effektiv støvsuger

Hoover Xarion XP81 XP25 er effektiv til rengøring af både tæpper og hårde gulve, idet denne models rengøringsevner på hårde og bløde underlag har klassen A, som er den bedste.

For en høj effektivitet kommer dette produkt med en motoreffekt på 800 watt kombineret med den patenterede Air-volution Multi-cyklon-teknologi, som både forhindrer tab af sugestyrke samt opretholder et jævnt og vedholdende sug under hele arbejdet.

Til arbejdet findes der flere mundstykker, som både tæller parketmundstykke, børstemundstykke, kombi-mundstykke og fuge-mundstykke.

Med støvbeholder og HEPA-filter

Hoover Xarion XP81 XP25 er en almindelig støvsuger i den forstand, at den kører på strøm og har en rækkevidde på ni meter, men på andre områder er den meget moderne: den er nemlig udstyret med en beholder i stedet for en pose, når det kommer til opbevaring af støvet.

Denne beholder skal blot tømmes og ikke erstattes, når den er fuld, og tømning foregår let over skraldespanden, uden at man kommer i nærkontakt med støv og skidt.

Det gør denne model til et energivenligt valg – det samme gør produktets filter, som er et HEPA 13-filter. Det er et af de absolut bedste og mest effektive.

Eksperterne: God støvsuger

Hoover Xarion XP81 XP25 er blevet testet af de tyske eksperter hos Testberichte.de, som er meget imponerede over denne model.

Her vurderes den blandt andet ud fra kriterierne præstation, håndtering, funktionalitet og energieffektivitet, og på alle fire punkter scorer støvsugeren højt.

Præstationsevnerne vægtes højest, og her vurderes den til at være ”rigtig god”, og på de tre øvrige kriterier får den kommentaren ”god”.

Specifikationer ved Hoover Xarion XP81 XP25
🔴 Type: Almindelig støvsuger
🔴 Mærke: Hoover
🔴 Vægt: 5,9 kilo
🔴 Motoreffekt: 800 watt
🔴 Rengøringsevne, hårdt gulv: A
🔴 Rengøringsevne, tæpper: A
🔴 Energiklasse: A
🔴 Støjniveau: 75 dB
🔴 Med ledning: Ja
🔴 Med pose: Nej, med beholder
🔴 Rækkevidde: 9 meter 

Udvalgte fordele ved Hoover Xarion XP81 XP25
🔵 Klasse A for rengøringsevner på både tæpper og gulve
🔵 Motoreffekt på 800 watt
🔵 Med den patenterede Air-volution Multi-cyklon-teknologi
🔵 Med beholder i stedet for pose
🔵 HEPA-filter


Hoover KS50PET 011 

God score hos den britiske testside Kagoo.co.uk
God anmeldelse hos tyske Testberichte.de

Hoover KS50PET 011

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.499,00 Kr. 0,00 Kr. 1.499,00 Kr. Læs mere
1.499,00 Kr. 0,00 Kr. 1.499,00 Kr. Læs mere
1.599,00 Kr. 0,00 Kr. 1.599,00 Kr. Læs mere

 

Hoover KS50PET 011 er blevet testet af to ekspertkilder. Her er tale om de to testsider – britiske Kagoo.co.uk og tyske Testberichte.de.

Her er der blevet set nærmere på modellens ydeevner, resultatet af rengøring, brugervenlighed, design og anvendelighed, og begge hold eksperter er generelt glade for dette produkt. Derfor modtager den to gode anmeldelser.

God til alle underlag

Hoover KS50PET 011 vil være et godt valg, hvis man både har gulvtæpper og hårde gulve i hjemmet. Denne model vurderes nemlig til at have klasse A inden for rengøringsevner af hårde gulve og tæpper, hvilket er den bedste klasse.

Støvsugeren kommer med en motoreffekt på 550 watt, hvilket måske ikke er den højeste, men det gør den også mere energivenlig.

Modellen er dog stadig grundig, idet mundstykkerne er meget effektive og er specialdesignet til forskellige opgaver: Parketmundstykke til gulve og turbo-mundstykke til tæpper og dyrehår. Herudover findes også et møbel- og et fugemundstykke.

Høj fleksibilitet

Hoover KS50PET 011 kører på strøm, men er moderne når det kommer til opbevaringen af støv – her findes nemlig ingen pose, som skal skiftes, men i stedet en beholder som blot skal tømmes.

Denne kan rumme 1,8 liter, hvilket er meget for en beholder, og den tømmes let over skraldespanden.

Herudover findes der også et smart teleskoprør, som gør modellen meget fleksibel, idet man så kan indstille den efter ens egen højde og dermed skåne ryggen.

Eksperterne: God til dyrehår

Hoover KS50PET 011 er blevet testet af to hold eksperter: Det ene er tyske Testberichte.de, som giver modellen knap 87 point ud af 100 og vurderer den til at være ”god”.

Her fremhæves især, at støvsugeren er velegnet til dyrehår, men dog er den lidt tung at have med at gøre, når man arbejder.

Hoover KS50PET 011 er også blevet testet af britiske Kagoo.co.uk, som ligeledes er glade for den. Blandt andet fremhæver de, at denne model har høje rengøringsevner på både tæpper og hårde gulve, og at der medfølger så mange forskellige mundstykker.

Yderligere mener eksperterne, at den har nogle smarte funktioner og giver rigtig god værdi for pengene – dog synes Kagoo.co.uk også, at denne støvsuger føles lidt tung at have med at gøre.

Specifikationer ved Hoover KS50PET 011
🔴 Type: Almindelig støvsuger
🔴 Mærke: Hoover
🔴 Vægt: 4,5 kilo
🔴 Motoreffekt: 550 watt
🔴 Rengøringsevne, hårdt gulv: A
🔴 Rengøringsevne, tæpper: A
🔴 Energiklasse: A
🔴 Støjniveau: 78 dB
🔴 Med ledning: Ja
🔴 Med pose: Nej, med beholder. Kapacitet på 1,8 liter
🔴 Rækkevidde: 7,5 meter 

Udvalgte fordele ved Hoover KS50PET 011
🔵 Rengøringsklasse A for både gulve og tæpper
🔵 Specialdesignede mundstykker
🔵 Beholder til støv
🔵 Høj kapacitet i beholder på 1,8 liter
🔵 Teleskoprør

Her kan du se en video om Hoover KS50PET 011’s egenskaber. Videoen er produceret af Hoover: 

https://www.youtube.com/watch?v=47YLvoUJ0JI

Hoover Athen Evo ATV 252 LT 

God anmeldelse hos tyske Testberichte.de

Hoover Athen Evo ATV 252 LT

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.706,00 Kr. 0,00 Kr. 1.706,00 Kr. Læs mere

 

Hoover Athen Evo ATV 252 LT er blevet testet af de tyske eksperter fra testsiden Testberichte.de, som generelt er glade for denne model.

Der er blandt andet blevet set nærmere på dens rengøringsevner, funktionalitet og håndterbarhed, og baseret på dette modtager Hoover Athen Evo ATV 252 LT en god anmeldelse.

Ledningsfri støvsuger

Hoover Athen Evo ATV 252 LT hører til de ledningsfrie varianter, der i stedet for en ledning til stikkontakten kører på batteri.

Den er udstyret med et 25,2 volts Li-Ion batteri, som giver en køretid på op til 60 minutter per opladning. Det er en lang driftstid og vil ofte være nok til at få hele hjemmet rengjort.

Der findes forskellige indstillinger for styrke, således at der også er en turbo-indstilling, hvis ekstra kraftigt sug er nødvendigt.

Lys i mundstykket

Hoover Athen Evo ATV 252 LT kommer med et turbo/børste-mundstykke, som et let at rengøre. Det er effektivt mod både skidt og snavs, og der findes en smart lys-anordning i netop mundstykket, for at man lettere kan se, om man har fået alt støv med i mere mørke omgivelser.

Denne model er desuden også poseløs og kommer i stedet med en hygiejnisk beholder, der kan rumme en liter. For yderligere høj hygiejne findes der et EPA-filter, som er et af de bedre på markedet.

Eksperterne: Velfungerende støvsuger

Hoover Athen Evo ATV 252 LT er blevet testet hos tyske Testberichte.de, som er glade for modellen.

De skriver, at denne støvsuger er velfungerende, og de bedømmer den ud fra kriterierne præstation, håndtering og behandling.

Præstation vægtes højest med 60 procent, og her scorer støvsugeren også højest. Både håndtering og behandling følger lige efter.

Specifikationer ved Hoover Athen Evo ATV 252 LT
🔴 Type: Ledningsfri støvsuger
🔴 Mærke: Hoover
🔴 Vægt: 3 kilo
🔴 Støjniveau: 78 dB
🔴 Med ledning: Nej, kører på batteri
🔴 Køretid: 60 minutter
🔴 Opladningstid: 240 minutter
🔴 Med pose: Nej, med beholder. Kapacitet på 1 liter 

Udvalgte fordele ved Hoover Athen Evo ATV 252 LT
🔵 Ledningsfri model
🔵 Kører på batteri
🔵 Køretid på 60 minutter
🔵 Lys i mundstykket
🔵 Effektivt EPA-filter

Her kan du se en præsentationsvideo af Hoover Athen Evo ATV 252 LT. Videoen er produceret af Hoover: 

https://www.youtube.com/watch?v=DL-XcSfGnEo

Hoover SN70SN75 

Model med gode klassificeringer

Hoover SN70SN75

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.199,00 Kr. 0,00 Kr. 1.199,00 Kr. Læs mere
1.199,00 Kr. 0,00 Kr. 1.199,00 Kr. Læs mere
1.199,00 Kr. 0,00 Kr. 1.199,00 Kr. Læs mere

 

Hoover SN70SN75 er ikke blevet testet af eksperter, men vi har alligevel valgt at tage denne model med, idet her er tale om en støvsuger, der er god til både tæpper og hårde gulve.

Dette produkt tilhører de traditionelle, men den er stærk og robust og passer godt til den travle husholdning med både aktivitet, børn og dyr.

Klasse A i rengøringsevner

Hoover SN70SN75 har fået klassen A, når det kommer til rengøringsevner på både hårde gulve og tæpper.

Det er den højeste klasse begge steder, og det er langt fra alle støvsugere, der har så gode rengøringsevner.

Yderligere har denne model også en god klasse, når det kommer til miljømærkning, idet den kommer i klasse A – det er også helt i toppen og sikrer, at den hverken bruger meget strøm eller slider på økonomien.

Med ledning og pose

Hoover SN70SN75 er som nævnt en traditionel støvsuger, og det betyder, at den både kører på strøm via ledning fra stikkontakten og har en pose til støvopsamling.

Ledningen vil dog give en god frihed, idet rækkeviden ligger på hele 9 meter – det er rigtig meget. Støvposen vil gøre det samme, da den kommer med en god kapacitet på 3,2 liter.

Der findes desuden et smart teleskoprør på dette produkt, som gør, at man kan justere modellen efter egen højde.

Mundstykker til alle opgaver

Hoover SN70SN75 opnår de gode klasser for rengøringsevner af flere grunde – nemlig den unikke opsugningsteknologi kombineret med mundstykkernes udformning.

For yderligere at højne effektiviteten medfølger der derfor et specialmundstykke til hårde overflader såsom parketgulve. Dette mundstykke sikrer en grundig støvsugning samtidig med, at gulvenes overflader passes på.

Herudover medfølger også et møbelmundstykke til møbler og et fugemundstykke til sprækker og revner.

Specifikationer ved Hoover SN70SN75
🔴 Type: Almindelig støvsuger
🔴 Mærke: Hoover
🔴 Vægt: 4,7 kilo
🔴 Motoreffekt: 700 watt
🔴 Rengøringsevne, hårdt gulv: A
🔴 Rengøringsevne, tæpper: A
🔴 Energiklasse: A
🔴 Støjniveau: 72 dB
🔴 Med ledning: Ja
🔴 Med pose: Ja, kapacitet på 3,2 liter
🔴 Rækkevidde: 9 meter 

Udvalgte fordele ved Hoover SN70SN75
🔵 Klasse A for rengøring på både gulve og tæpper
🔵 Miljøvenlig
🔵 Traditionel støvsuger på strøm og med pose
🔵 Teleskoprør
🔵 Flere specialmundstykker


Det bør du tænke på, før du køber ny støvsuger

Der findes mange støvsugere og mange støvsuger-typer på markedet, hvilket kan gøre det svært at finde ud af, hvilken en man bør vælge. Thespruce.com guider i det følgende til, hvad man bør overveje, før man køber sin nye støvsuger:

Pris

prisPrisen varierer meget fra støvsuger til støvsuger og fra type til type. Man kan få de helt billige til kun et par hundrede kroner, mens de dyreste koster mange tusinde. De helt billige kommer dog ofte med begrænset sugestyrke, færre mundstykker og en lavere kapacitet i posen/beholderen. Prisen varierer også rigtig meget alt efter, om man vælger en variant med strøm eller batteri.

Vægt

Hvis man har et stort hus med mange trin og trapper, så vil en tung støvsuger blive en byrde efter et stykke tid. Vægten er derfor også et vigtigt parameter. De traditionelle støvsugere vejer ofte mest og gerne omkring seks-syv kilo, mens de ledningsfri vejer mindre – ofte omkring to-tre kilo. Jo lettere vægt, jo højere fleksibilitet.

Med eller uden pose

I mange år var alle støvsugere udstyret med en pose til opsamlet støv og skidt, men i dag kan man få mange varianter med en beholder til støv i stedet.

Det betyder, at man ikke længere behøver at købe nye poser og skifte dem, for i stedet samles støvet op i beholderen, som let kan klikkes fri og tømmes. Derefter kan den blot sættes fast igen. Det vil dog altid være en smagssag, hvad man foretrækker, for der er fordele og ulemper ved begge typer:

For eksempel skal man være opmærksom på, at når man tømmer beholderen, så kan der let hvirvles støv – og dermed allergifremkaldende partikler – direkte op i ens ansigt eller ud over gulvet. Det vil ikke ske med en pose, som kan smides direkte i skraldespanden.

Ofte vil beholderne også have en noget lavere kapacitet end poserne, men med en fyldt pose skal man være opmærksom på, at den vil reducere effektiviteten. Prismæssigt er det også nødvendigt at købe nye poser hele støvsugerens levetid.

HEPAFilter

De fleste støvsugere kommer med et filtreringssystem designet til at holde opsugede partikler fast og sørge for, at de ikke kommer tilbage ud i luften. Nogle har et vaskbart filter, mens andre har et filtersystem, hvor filteret skal skiftes af og til. De vaskbare kan være det økonomiske og letteste valg.

Når det kommer til filteret, så kan man med fordel gå efter et såkaldt HEPA-filter (står for High Efficiency Particulate Air), som er den højeste standard inden for filtre. Disse kan opfange omkring 99,9 procent af skadelige partikler. HEPA 14 er den bedste variant. Andre filtre kan dog være lige så effektive.

Typer

Hoover SN70SN75Der findes både traditionelle støvsugere, ledningsfrie varianter og robotstøvsugere, og hver type har sine fordele og ulemper:

Den traditionelle type kører på strøm via ledning og har ofte poser til støv – nogle har dog en beholder i stedet. Det kan være irriterende med både ledning og pose, men til gengæld har disse ofte de stærkeste sugeevner.

Denne type vil derfor være uundværlig i familie-huset, der måske også har kæledyr. De traditionelle vejer dog også mere og kan være lidt besværlige at komme rundt med.

Hoover Athen Evo ATV 252 LTDe ledningsfrie varianter kører på batteri og har en beholder til støvet. De er smarte og fleksible og vejer meget mindre, og de gør det også lettere at komme til steder, hvor der er trangt.

Til gengæld har de en begrænset køretid, da de kører på batteri, og denne ligger ofte på omkring 30-60 minutter – og mindre hvis man anvender de stærke sugestyker. Derefter tager opladningen flere timer. Prisen på en ledningsfri støvsuger er ofte også langt højere end en traditionel, og sugestyrken er generelt svagere.

Hvis du er interesseret i at vide mere om ledningsfrie støvsugere og gerne vil finde de bedste modeller, så kan du læse mere i andre af Forbrugsguidens artikler – nemlig om henholdsvis Dyson V11, Dyson V10 eller Dyson V8. Du kan også læse den generelle artikel om ledningsfri støvsugere.

iRobot Roomba 866Man kan også vælge en robotstøvsuger, men de vil ikke altid være nok, hvis man ønsker et helt rent hjem. Robotten gør dog, at man ikke selv behøver at arbejde manuelt, da man kan programmere den til at arbejde, når det passer ind i ens skema – for eksempel når man ikke er hjemme. Robotstøvsugere er ofte også dyre og har en svagere sugeevne og en mindre beholder til støv.

Hvis du er interesseret i at vide mere om robotstøvsugere og gerne vil finde de bedste modeller, kan du læse mere i andre af Forbrugsguidens artikler – blandt andet generelt om robotstøvsugere eller om iRobot Roomba-støvsugere. iRobot Roomba er et af de førende robotstøvsuger-mærker.


11 gode grunde til at støvsuge regelmæssigt

Derfor bør du støvsuge minimum 1 gang om ugen

Støvsugning er vigtigt for indeklimaet – Spotlessvacuum.co.uk giver her 11 grunde til, at en regelmæssig støvsugning er vigtig:

1. Støvmider får bedre levevilkår i støv: En af de mest almindelige årsager til allergi er støvmider, der trives i støv og døde hudceller, som mennesker afgiver.

2. Grimme tæpper: Støv får tæpper til at se grimme ud og ødelægger tæppefibrene.

3. Væggelus: Væggelus lever omkring sengetøjet og kan forhindres ved hyppig støvsugning af seng og madras.

4. Røg: Røg sætter sig i tæpper, vægge og møbler og kan være sundhedsskadeligt. Støvsugning kan afhjælpe dette.

5. Bakterier: Bakterier lever ofte i tæppefibre, men kan fjernes ved støvsugning.

6. Hold hjemmet pænt: Når man støvsuger, er man tvunget til at fjerne møbler og genstande først, hvilket vil få hjemmet til at fremstå mere rent og ordentligt.

7. Svamp: Støvsugeren kan fjerne eventuelle svampesporer, inden de kan nå at blive til sundhedsskadelig svamp.

8. Lugt: Hvis bakterier får lov at ligge længe, kan de skabe lugt.

9. Dyrehår: Kæledyr med pels fælder, hvilket både kan give allergi og en ubehagelig lugt.

10. Længere liv til tæpper: Ophobet støv kan ødelægge tæpperne og forkorte deres levetid.

11. Hjemmet fremstår beskidt: Hvis der ikke støvsuges, bliver hjemmet beskidt og ubehageligt.


Sådan skaber du et godt indeklima

indeklima

Et godt og rent indeklima er essentielt for et godt helbred. Veluxusa.com og Bolius.dk råder til, hvad du selv kan gøre:

Udluftning: Luft ud flere gange om dagen med gennemtræk, da den indendørs luft indeholder både partikler, gas, affaldsstoffer og fugt, som kan udgøre en risiko for helbredet. Luft gerne ud tre gange om dagen i mindst ti minutter og hold flere vinduer åbne samtidig.

Sid ved det naturlige lys: Placér spisebordet eller skrivebordet der, hvor der kommer naturligt lys ind gennem vinduet. Kunstigt lys kan nemlig ikke erstatte sollys, der fungerer antidepressivt. Få gerne to timers dagslys om dagen for bedre velvære.

Støvsug mindst en gang om ugen: Støvsugning får bugt med skadelige partikler, som kan give allergi og et dårligt alment velbefindende. Støvsug derfor mindst én gang om ugen – flere hvis man har pelsede kæledyr eller allergikere i familien. Husk især tæpperne, hvor støvet har let ved at gemme sig.

Tør tøjet udendørs: Vådt vasketøj bør tørres udenfor eller i en tørretumbler, da det øger luftfugtigheden markant. Er det nødvendigt at tørre tøjet indendørs, så bør man holde vinduerne åbne. En høj luftfugtighed giver nemlig gode levevilkår for blandt andet svamp og mikroorganismer.

Røg: Røg fra både rygning og stearinlys er skadeligt. Skal der ryges, bør det derfor gøres udendørs, og man bør lufte godt ud, hvis man har anvendt stearinlys.

Elektronik afgiver kemi: Elektronik som fjernsyn og computere afgiver kemi, når de er tændte. Sluk dem derfor, når de ikke bruges.

Pas på kemi i husholdningen: Vælg miljømærkede husholdningsprodukter for at slippe for skadelig kemi.

Temperatur: Hold den samme temperatur i alle rum – gerne på 20-21 grader. Det holder luftfugtigheden nede – især om vinteren.

Køkkenet: Tænd emhætten, når du kokkererer. Den suger damp og røg fra madlavningen op.

Badeværelset: Luk døren under og efter badet for at sikre, at dampen ikke spreder sig til resten af boligen. Åbn badeværelsesvinduet for at få fugten ud.

Soveværelset: Luk ikke døren til soveværelset, når du sover. Sovende mennesker afgiver meget fugt, som helst ikke bør ophobes.


Hoover Støvsuger Test – disse kilder har vi brugt: 

Råd & Rön 🇸🇪
Det svenske forbrugerråd Råd & Rön udfører tests af forskellige produkter, som forbrugerne anvender i hverdagen. Til denne artikel har vi set nærmere på en test, hvor de svenske eksperter har testet et udvalg af støvsugere.

Du kan læse mere om testen her, men fuld adgang kræver dog abonnement. Det er også muligt at købe sig adgang til enkelte tests alene.

Forbrugerrådet Tænk 🇩🇰 
Det danske forbrugerråd udfører grundige tests og sammenligninger af dagligdags- og forbrugerprodukter. Her er der tale om en test af et udvalg af støvsugere.

Du kan læse mere om testen her, men fuld adgang kræver dog abonnement. Det er også muligt at købe sig adgang til enkelte tests alene.

Goodhousekeeping.com 🇬🇧 
Good Housekeeping Institute tester og skriver om forskellige produkter, der har med hus og have at gøre. Der er ikke tale om en egentlig test af et stort antal produkter samtidig, men siden har løbende testet et udvalg af støvsugere – og her gælder det Hoover Brave BV71_BV20011. Læs mere om testen på dette link.

Kagoo.co.uk 🇬🇧 
Kagoo.co.uk er en britisk webside med fokus på tests af forbrugerprodukter. Her har Kagoo.co.uk testet støvsugerenHoover KS50PET 011 og set nærmere på modellens præstationsevner, brugervenlighed og funktioner. Du kan læse hele testen på Kagoo.co.uk’s hjemmeside. 

Testberichte.de 🇩🇪 
Testberichte.de er en tysk webside, der samler forskellige tests og forbrugeranmeldelser og analyserer dem. Herefter danner Testberichte.de deresegen faglige mening, og en samlet score gives. Testberichte.de har her testet følgende støvsugere:

Læs mere her om Hoover Xarion XP81 XP25.

Læs mere her om Hoover KS50PET 011.

Læs mere her om Hoover Athen Evo ATV 252 LT.


Alternative tests og artikler

Er du endnu ikke fast besluttet på at vælge en Hoover støvsuger, har vi her på Forbrugsguiden en række andre tests, der kunne være spændende for dig.

Skab dig et overblik over hvad markedet ellers har at byde på, med vores generelle Støvsuger test eller vores brede Poseløs støvsuger test. I disse tests finder du et bredt udvalg af testvindende støvsugere fra forskellige producenter.

Skulle der være et mærke, du er særligt interesseret i, kan du læse vores producent-specifikke tests. Læs bandt andet vores Bosch støvsuger test, vores Nilfisk støvsuger test, vores Miele støvsuger test, vores AEG støvsuger test, vores Electrolux støvsuger test, eller vores Dyson Støvsuger Test. Støvsugerne er udvalgt på baggrund af eksperternes vurderinger. Vi bringer også en prissammenligning, så du nemt kan finde den forhandler, der har den bedste pris.

Et andet populært valg er de praktiske ledningsfrie støvsugere. I vores Håndstøvsuger test, vores Ledningsfri støvsuger test og vores Håndholdt støvsuger test, kan du få et overblik over markedets bedste modeller.

Du kan også læse vores producent-specifikke tests. Her finder du vores  Dyson V11 test, vores Dyson V10 test, vores Dyson V8 test, vores Dyson V6 test og vores Electrolux Ergorapido test.

Slutteligt vil vi fremhæve vores Robotstøvsuger test, hvor vi gennemgår en lang række af eksperternes favoritter. Er du støvallergiker, kunne en robotstøvsuger være en god investering, da den kan køre, så ofte som det passer dig.

Du kan også læse vores producent-specifikke robotstøvsuger tests. Her finder du vores Neato Botvac Connected test, vores iRobot Roomba Robotstøvsuger test, vores iRobot Roomba 980 test og vores Miele Scout RX1 test, der alle indeholder testvindende robotstøvsugere.

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Her kan du skrive en kommentar til artiklen

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse