Hoover Støvsuger Test-oversigt – Her er de bedste Hoover støvsugere ifølge eksperterne

Denne artikel handler om en række forskellige støvsugere fra mærket Hoover, som har modtaget stor ros fra eksperterne på området.

Vi har fundet frem til de bedste Hoover-støvsugere ifølge eksperterne, og i denne artikel kommer vi først ind på, hvad de hver især kan, og derefter hvad eksperterne mener om dem.

Til formålet har vi set nærmere på tests fra forskellige kilder, som tæller  den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön, testsiderne Kagoo.co.uk og Testberichte.de samt det britiske Good Housekeeping Institute.

Ønsker du at læse mere, bringer vi en liste over links til de undersøgelser, vi henviser til, nederst i artiklen.

Denne Hoover støvsuger test indeholder: 
🔸 Overblik over forskellige Hoover støvsugere
🔸 Guide til hvad man bør tænke på, før man køber ny støvsuger
🔸 11 grunde til at støvsuge regelmæssigt
🔸 Viden om hvordan man skaber et godt indeklima
🔸 Gennemgang af diverse tests, som vi har undersøgt og analyseret 

Bemærk venligst, at Forbrugsguiden ikke selv tester produkterne, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Hoover Støvsuger Test 2021 – Her er eksperternes favoritter

I nedenstående sektion finder du en gennemgang af de Hoover støvsugere, der har klaret sig bedst i test. Forbrugsguiden har analyseret eksperttests fra både ind og udland, og viser dig her de bedst anmeldte modeller.

Du finder også en prissammenligning af de forskellige støvsugere, så du hurtigt og nemt kan få et overblik over, hvilke forhandlere der er billigst.


Hoover Brave BV71_BV20011 

God anmeldelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön
God anmeldelse hos det britiske magasin Goodhousekeeping.com

Hoover Brave BV71_BV20011

.
Hoover Brave BV71_BV20011 er blevet testet af tre hold eksperter. Disse tæller den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön og det britiske Good Housekeeping Institute.

Modellen er her blevet testet på parametre såsom støvsugerevner, brugervenlighed og funktioner, hvorefter en anmeldelse er blevet givet.

Hoover Brave BV71_BV20011 klarer sig rigtig godt og modtager derfor tre gode anmeldelser.

Velegnet til især hårde gulve

Hoover Brave BV71_BV20011 vil være et godt valg, hvis man mest har hårde gulve i sit hjem. Denne kommer nemlig med klasse A i rengøringsevner på gulve.

Desuden medfølger der flere forskellige mundstykker: Her er tale om et tæppe-mundstykke til bløde underlag, som kommer i dybden med tæppefibrene, og et parket-mundstykke som er specialdesignet til at tage sig af hårde underlag såsom parketgulve, så de både bliver rene, men samtidig uden at ridse overfladen. Der medfølger også et fugemundstykke.

Hygiejnisk produkt

Hoover Brave BV71_BV20011 hører til de traditionelle støvsugere med ledning og pose. Ledningen giver en rækkevidde på 7,5 meter, hvilket er fornuftigt, og så findes der en 2,3 liters støvpose. Denne rummelighed er rigtig høj.

For en optimal sundhed medfølger en særlig poseholder, som gør udskiftningen af posen så hygiejnisk som muligt, så der ikke spildes støv. Den gør, at man slet ikke kommer i kontakt med støvet.

Herudover er der en roterende slange, som giver en meget høj fleksibilitet, når der støvsuges – nemlig muligheden for 360 graders frihed til bevægelse.

Eksperterne: Let vægt og nem at bruge

Hoover Brave BV71_BV20011 er blevet testet af britiske Good Housekeeping Institute, som er glade for modellen. De skriver, at her er tale om en støvsuger med en fordelagtig let vægt, som gør den nem at manøvrere med.

Herudover er modellen meget let at anvende, hvilket øger brugervenligheden. Også de mange mundstykker roses af eksperterne, idet de mener, at der findes værktøj til hver en opgave.

Good Housekeeping Institute fremhæver desuden, at Hoover Brave BV71_BV20011 er god til at fjerne dyrehår, og rengøringen på hårde gulve er ligeledes rigtig god.

Dog har den lidt problemer af og til med rengøringen på tæpper. Eksperterne noterer også, at den larmer en del.

Specifikationer ved Hoover Brave BV71_BV20011
🔴 Type: Almindelig støvsuger
🔴 Mærke: Hoover
🔴 Vægt: 3,7 kilo
🔴 Motoreffekt: 700 watt
🔴 Rengøringsevne, hårdt gulv: A
🔴 Rengøringsevne, tæpper: D
🔴 Energiklasse: A
🔴 Støjniveau: 79 dB
🔴 Med ledning: Ja
🔴 Med pose: Ja, kapacitet på 2,3 liter
🔴 Rækkevidde: 7,5 meter 

Udvalgte fordele ved Hoover Brave BV71_BV20011
Bedst til både hårde gulve
Tre mundstykker medfølger
God arbejdsradius
Hygiejnisk pose-system
Høj fleksibilitet


Hoover BV71 BV10011

79 ud af 100 point hos det britiske testmagasin Kagoo.co.uk

Hoover BV71 BV10011

.
Hoover BV71 BV10011 er blevet testet hos det britiske testmagasin Kagoo.co.uk, der har bedømt modellen ud fra specifikke kriterier.

Disse kriterier udgøres blandt andet af rengøringsevner, funktioner, anvendelighed, design og håndterbarhed, og det vurderes, at støvsugeren klarer sig virkelig godt. Derfor belønnes den med 79 ud af 100 point.

Traditionel støvsuger med høj fleksibilitet

Hoover BV71 BV10011 hører til de traditionelle støvsugere, der kører på strøm. Udseendet er også traditionelt med krop og slange, men der er stadig fokus på fleksibilitet fra producentens side – apparatet kommer nemlig med en teleskopstang, der kan reguleres i længden.

Dermed undgår man at få ondt i ryggen og at overanstrenge sig. Den kører på hjul, der er skabt til at kunne bevæge sig hurtigt i alle retninger, således at kroppen er let at flytte fra rum til rum.

Fleksibiliteten øges yderligere af en lang ledning, der gør, at man ikke skal besværes med hele tiden at skulle skifte stikkontakt – arbejdsradiussen ligger nemlig på 7,5 meter.

Eftersom her er tale om en traditionel variant, er den udstyret med en normal pose, der skal skiftes, når den er fuld.

En fuld pose vil sløve effektiviteten ned, men det sker ikke på denne model, idet en indikator signalerer, når posen skal skiftes. Posens kapacitet ligger på 2,3 liter, hvilket er langt mere end de moderne støvsugere, der kommer med en støvbeholder.

God til alle typer af gulve og lav pris

Hoover BV71 BV10011 vil være ideel til den forbruger, der har forskellige typer af underlag i hjemmet. Der opereres ved 700 watt, hvilket er en del, men watt-niveauet er dog ikke altafgørende for effektiviteten – mundstykkerne spiller også ind.

Her er produktet udstyret med et universalmundstykke, der både varetager klinker, fliser, parketgulve og tæpper.

Specielt de hårde gulve er en af forcerne, for her ligger den i klasse A for rengøringsevner på hårdt gulv.

For tæpper hedder klassen D, men vær opmærksom på, at det er langt sværere at fjerne lige så meget snavs fra et tæppe som fra et fladt og hårdt gulv.

Energiklassen hedder også A, hvilket betyder, at den er miljøvenlig i brug, og derudover er den allergivenlig.

Apparatet er nemlig udstyret med det anerkendte HEPA-filter, som anses for værende det måske allerbedste på markedet overhovedet.

Det betyder, at de støvsugede partikler holdes fast nede i posen og ikke slippes ud i rummet igen. Det vil give færre gener for allergikere. Filteret er yderligere vaskbart, hvilket højner både effektivitet og hygiejne.

Læg tillige mærke til at denne traditionelle variant kommer med en lav vægt på 3,7 kilo, og så er prisen meget overkommelig. Det betyder, at man med dette produkt vil få meget for pengene.

God over hele linjen, ifølge eksperterne

Hoover BV71 BV10011 er blevet testet hos det britiske testmagasin Kagoo.co.uk, som er meget imponerede og giver en høj score på 79 ud af 100 point. Eksperterne noterer sig især, at modellen leverer en god rengøring samt er let at håndtere.

Vægten på 3,7 kilo vurderes til at være under gennemsnittet for denne type, og det anses som en klar fordel. Herudover fokuseres der også på det indbyggede filter, der er meget effektivt og vaskbart.

Kagoo.co.uk forklarer yderligere, at Hoover BV71 BV10011 er skabt af et virkelig godt og solidt mærke, Hoover, som man kan stole på til at levere solide og robuste produkter til forbrugerne.

Dertil kommer, at prisen i forhold til ydeevne er rigtig god, hvilket betyder, at man får en høj værdi for pengene. 

Specifikationer – Hoover BV71 BV10011
🔴 Type: Traditionel støvsuger
🔴 Mærke: Hoover
🔴 Maksimal effekt: 700 watt
🔴 Energiklasse: A
🔴 Rengøringsevner på hårdt gulv: A
🔴 Rengøringsevner på tæppe: D
🔴 På batteri: Nej
🔴 På strøm: Ja
🔴 Arbejdsradius: 7,5 meter
🔴 Støjniveau: 79 dB
🔴 Med pose til støv: Ja
🔴 Pose, kapacitet: 2,3 liter
🔴 Filtertype: HEPA
🔴 Vægt: 3,7 kilo 

Fordele ved Hoover BV71 BV10011
Traditionel model med fokus på fleksibilitet
Indikator for poseskift
God energiklasse
Hygiejnisk HEPA-filter
Lav pris


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

 

Hoover Xarion XP81 XP25 

God anmeldelse hos tyske Testberichte.de

Hoover Xarion XP81 XP25

 

Hoover Xarion XP81 XP25 er blevet testet af tyske eksperter hos testsiden Testberichte.de, og her er der blevet set nærmere på produktets støvsuger-evner, anvendelighed, funktionalitet og energieffektivitet.

Det vurderes, at Hoover Xarion XP81 XP25 klarer sig godt generelt, og derfor modtager den en god anmeldelse.

Effektiv støvsuger

Hoover Xarion XP81 XP25 er effektiv til rengøring af både tæpper og hårde gulve, idet denne models rengøringsevner på hårde og bløde underlag har klassen A, som er den bedste.

For en høj effektivitet kommer dette produkt med en motoreffekt på 800 watt kombineret med den patenterede Air-volution Multi-cyklon-teknologi, som både forhindrer tab af sugestyrke samt opretholder et jævnt og vedholdende sug under hele arbejdet.

Til arbejdet findes der flere mundstykker, som både tæller parketmundstykke, børstemundstykke, kombi-mundstykke og fuge-mundstykke.

Med støvbeholder og HEPA-filter

Hoover Xarion XP81 XP25 er en almindelig støvsuger i den forstand, at den kører på strøm og har en rækkevidde på ni meter, men på andre områder er den meget moderne: den er nemlig udstyret med en beholder i stedet for en pose, når det kommer til opbevaring af støvet.

Denne beholder skal blot tømmes og ikke erstattes, når den er fuld, og tømning foregår let over skraldespanden, uden at man kommer i nærkontakt med støv og skidt.

Det gør denne model til et energivenligt valg – det samme gør produktets filter, som er et HEPA 13-filter. Det er et af de absolut bedste og mest effektive.

Eksperterne: God støvsuger

Hoover Xarion XP81 XP25 er blevet testet af de tyske eksperter hos Testberichte.de, som er meget imponerede over denne model.

Her vurderes den blandt andet ud fra kriterierne præstation, håndtering, funktionalitet og energieffektivitet, og på alle fire punkter scorer støvsugeren højt.

Præstationsevnerne vægtes højest, og her vurderes den til at være ”rigtig god”, og på de tre øvrige kriterier får den kommentaren ”god”.

Specifikationer ved Hoover Xarion XP81 XP25
🔴 Type: Almindelig støvsuger
🔴 Mærke: Hoover
🔴 Vægt: 5,9 kilo
🔴 Motoreffekt: 800 watt
🔴 Rengøringsevne, hårdt gulv: A
🔴 Rengøringsevne, tæpper: A
🔴 Energiklasse: A
🔴 Støjniveau: 75 dB
🔴 Med ledning: Ja
🔴 Med pose: Nej, med beholder
🔴 Rækkevidde: 9 meter 

Udvalgte fordele ved Hoover Xarion XP81 XP25
Klasse A for rengøringsevner på både tæpper og gulve
Motoreffekt på 800 watt
Med den patenterede Air-volution Multi-cyklon-teknologi
Med beholder i stedet for pose
HEPA-filter


Hoover RC81RC25 

Middel anmeldelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Hoover RC81RC25 

Hoover RC81RC25 har været inkluderet i to forskellige tests. Her er tale om generelle tests af støvsugere hos både  den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön, hvor dette produkt er et af mange.

Hoover RC81RC25 klarer sig udmærket og modtager derfor en middel anmeldelse begge steder.

Gode rengøringsevner

Hoover RC81RC25 vil være et godt valg for husstanden med både tæpper og gulve, for denne er skabt til begge. Den modtager klassen A for både rengøringsevner på hårde og bløde underlag, og den er derfor rigtig god til begge typer af opgaver.

Her er yderligere tale om en stærk støvsuger med et godt sug, idet motoreffekten ligger på 800 watt.

Miljøvenligt valg

Hoover RC81RC25 hører til de traditionelle støvsugere, der kører på strøm. På trods af dette er her stadig tale om en miljøvenlig model, der kommer i energiklassen A. Dermed bruger den både mindst mulig strøm og giver færre økonomiske udgifter.

Der er desuden fokus på miljøet indendørs, idet dette produkt kommer med et vaskbart EPA-filter, som er et af de bedste på markedet.

Eftersom modellen kører på strøm, har den også en ledning, men denne giver en lang rækkevidde på otte meter. Til arbejdet medfølger yderligere et smart teleskoprør, som gør, at man kan justere modellen i forhold til ens egen højde.

Flere mundstykker

Eftersom Hoover RC81RC25 er god på både bløde og hårde underlag, medfølger der flere mundstykker til hver type af opgave.

Disse tæller et parketmundstykke til de hårde overflader, turbo-mundstykke til både tæpper og dyrehår samt et møbel-mundstykke og et fuge-mundstykke.

Herudover skal det nævnes, at dette produkt ikke er udstyret med en pose til støv – i stedet findes en beholder, som blot skal tømmes og kan genbruges.

Specifikationer ved Hoover RC81RC25
🔴 Type: Almindelig støvsuger
🔴 Mærke: Hoover
🔴 Vægt: 6,5 kilo
🔴 Motoreffekt: 800 watt
🔴 Rengøringsevne, hårdt gulv: A
🔴 Rengøringsevne, tæpper: A
🔴 Energiklasse: A
🔴 Støjniveau: 75 dB
🔴 Med ledning: Ja
🔴 Med pose: Nej, med beholder. Kapacitet på 2 liter.
🔴 Rækkevidde: 8 meter 

Udvalgte fordele ved Hoover RC81RC25
Gode rengøringsevner på tæpper og gulv
Energiklasse A
Lang rækkevidde
Flere mundstykker
Model med beholder til støv


Ledningsfrie modeller:


Hoover H-FREE 500

97 ud af 100 point hos det britiske husholdningsmagasin Good Housekeeping Institute 
4,5 ud af 5 stjerner hos det internationale testmagasin Trustedreviews.com 
4,5 ud af 5 stjerner hos det britiske teknologimagasin Techadvisor.co.uk 
Anbefalet hos den britiske avis The Sun 
Middel bedømmelse hos Storbritanniens største testmagasin Which.co.uk 

Hoover H-FREE 500

Hoover H-FREE 500 er blevet testet af hele 6 forskellige ekspertpaneler, der udgøres af husholdningsmagasinet Good Housekeeping Institute, testmagasinerne Trustedreviews.com og Which.co.uk, teknologimagasinet Techadvisor.co.uk.

Der er blevet set nærmere på blandt andet rengøringsevner, brugervenlighed, funktioner, anvendelighed og design, og modellen scorer højt hos alle eksperterne.

Højteknologisk variant

Ønsker man en helt topmoderne støvsuger, så vil Hoover H-FREE 500 være et godt valg. Prisen er derfor ikke lav, men til gengæld får man en model med inkluderet håndstøvsuger, der både kan anvendes med batteri og ledning.

Batteriet kan holde op til 40 minutter per opladning, men har man brug for mere tid, kan man anvende ledningen til stikkontakten i stedet.

Der findes en indikator for batteriniveau med farvet LED-lys samt 2 sugestyrker (hvoraf den ene har fokus på at være stillegående). Der er tillige en LED-indikator for filterskift.

For en effektiv rengøring medfølger der 2 mundstykker, der passer til forskellige gulvtyper. Disse mundstykker er udstyret med LED-belysning, som oplyser det område, hvor der støvsuges, og dermed kan man lettere se, om man får alt støv og snavs med.

De 2 mundstykker er henholdsvis et Intense Floor Roller til de hårde gulve (fliser, klinker, sten, parket) samt Deep Care Roller til tæpper og sarte overflader/underlag.

Herudover kommer modellen med Wi-Fi og en tilhørende app, som man kan hente til sin smartphone, og via app’en kan man skræddersy funktioner og programmer til de individuelle behov.

I stedet for en traditionel pose til opsamling af støv er apparatet udstyret med en udtagelig støvbeholder, som blot skal tømmes og derefter genindsættes. Denne kan rumme 0,45 liter, hvilket er meget normalt for en støvsuger med beholder.

Beholderen har også den fordel, at selv når den er fuld, så sløver den ikke effektiviteten ned, som en fyldt pose ellers ville gøre.

God til alle underlag, ifølge eksperterne

Hoover H-FREE 500 er blevet testet af flere hold eksperter. Det inkluderer blandt andet det britiske husholdningsmagasin Good Housekeeping Institute, som er meget imponerede og giver hele 97 ud af 100 mulige point.

Denne ekstremt høje score gives, idet eksperterne vurderer, at her er tale om en støvsuger, der virkelig præsterer godt rengøringsmæssigt – det gælder uanset opgave og underlag/overflade. Den fjerner både stort og småt støv samt skidt, og det gøres effektivt, vurderes det.

Eksperterne forklarer yderligere, at modellen er velegnet til hjem med kæledyr, idet den er rigtig god til at fjerne dyrehår – dette sker ved, at hårene løftes op af børsten, og derefter suges de væk. Der er blevet givet scorer på 4 bestemte parametre: Brugervenlighed, design, instruktioner og rengøringsevner, og på brugervenlighed og instruktioner scorer den 5 ud af 5 stjerner, på design 4 ud af 5, og på rengøringsevner 4,9 ud af 5.

Der nævnes blot et par enkelte minusser – disse går på, at den som håndholdt variant føles lidt klodset på steder, hvor der er trang plads, og det kan være svært at nå helt ned i de fjerne hjørner.

Kompakt og effektiv til god pris, ifølge eksperterne

Hoover H-FREE 500 er også blevet testet af teknologimagasinet Techadvisor.co.uk, som tildeler 4,5 ud af 5 stjerner til apparatet.

Det forklares, at denne støvsuger er meget kompakt i designet og effektiv i rengøringen, og som en bonus kommer den til en overkommelig pris. Herudover er den meget brugervenlig og alsidig.

Det bemærkes dog, at den er mest fordelagtig til mindre hjem, da hverken arbejdstid per opladning eller kapaciteten i støvbeholderen er så høj.

Testmagasinet Which.co.uk hører til de eksperter, der er lidt mere tilbageholdende med den positive kritik. Dog bemærker de med begejstring, at modellen er rigtig god til at gøre hårde og lige gulve rene, og så er den effektiv mod dyrehår.

Til gengæld er eksperterne mindre glade for rengøringsevnerne på tæpper samt i sprækker og revner. Det noteres også, at filteret skuffer en smule. 

Specifikationer – Hoover H-FREE 500
🔴 Type: 2-i-1 stangstøvsuger samt håndstøvsuger
🔴 Mærke: Hoover
🔴 På batteri: Ja (kan dog også anvendes med ledning)
🔴 Køretid per opladning: Maksimalt 40 minutter
🔴 Opladningstid: 6 timer
🔴 Antal indstillinger: 2
🔴 Med beholder til støv: Ja
🔴 Støvbeholder, kapacitet: 0,45 liter
🔴 Vægt: 2,3 kilo 

Fordele ved Hoover H-FREE 500
Højteknologisk variant
Kan både anvendes med batteri og ledning
Intense Floor Roller- og Deep Care Roller-mundstykker
Lys i mundstykker
Med Wi-Fi og tilhørende app

Her kan du se en præsentationsvideo af Hoover H-FREE 500. Videoen er produceret af Hoover: 


Det bør du tænke på, før du køber ny støvsuger

Der findes mange støvsugere og mange støvsuger-typer på markedet, hvilket kan gøre det svært at finde ud af, hvilken en man bør vælge. Thespruce.com guider i det følgende til, hvad man bør overveje, før man køber sin nye støvsuger:

Pris

prisPrisen varierer meget fra støvsuger til støvsuger og fra type til type. Man kan få de helt billige til kun et par hundrede kroner, mens de dyreste koster mange tusinde. De helt billige kommer dog ofte med begrænset sugestyrke, færre mundstykker og en lavere kapacitet i posen/beholderen. Prisen varierer også rigtig meget alt efter, om man vælger en variant med strøm eller batteri.

Vægt

Hvis man har et stort hus med mange trin og trapper, så vil en tung støvsuger blive en byrde efter et stykke tid. Vægten er derfor også et vigtigt parameter. De traditionelle støvsugere vejer ofte mest og gerne omkring seks-syv kilo, mens de ledningsfri vejer mindre – ofte omkring to-tre kilo. Jo lettere vægt, jo højere fleksibilitet.

Med eller uden pose

I mange år var alle støvsugere udstyret med en pose til opsamlet støv og skidt, men i dag kan man få mange varianter med en beholder til støv i stedet.

Det betyder, at man ikke længere behøver at købe nye poser og skifte dem, for i stedet samles støvet op i beholderen, som let kan klikkes fri og tømmes. Derefter kan den blot sættes fast igen. Det vil dog altid være en smagssag, hvad man foretrækker, for der er fordele og ulemper ved begge typer:

For eksempel skal man være opmærksom på, at når man tømmer beholderen, så kan der let hvirvles støv – og dermed allergifremkaldende partikler – direkte op i ens ansigt eller ud over gulvet. Det vil ikke ske med en pose, som kan smides direkte i skraldespanden.

Ofte vil beholderne også have en noget lavere kapacitet end poserne, men med en fyldt pose skal man være opmærksom på, at den vil reducere effektiviteten. Prismæssigt er det også nødvendigt at købe nye poser hele støvsugerens levetid.

HEPAFilter

De fleste støvsugere kommer med et filtreringssystem designet til at holde opsugede partikler fast og sørge for, at de ikke kommer tilbage ud i luften. Nogle har et vaskbart filter, mens andre har et filtersystem, hvor filteret skal skiftes af og til. De vaskbare kan være det økonomiske og letteste valg.

Når det kommer til filteret, så kan man med fordel gå efter et såkaldt HEPA-filter (står for High Efficiency Particulate Air), som er den højeste standard inden for filtre. Disse kan opfange omkring 99,9 procent af skadelige partikler. HEPA 14 er den bedste variant. Andre filtre kan dog være lige så effektive.

Typer

Hoover SN70SN75Der findes både traditionelle støvsugere, ledningsfrie varianter og robotstøvsugere, og hver type har sine fordele og ulemper:

Den traditionelle type kører på strøm via ledning og har ofte poser til støv – nogle har dog en beholder i stedet. Det kan være irriterende med både ledning og pose, men til gengæld har disse ofte de stærkeste sugeevner.

Denne type vil derfor være uundværlig i familie-huset, der måske også har kæledyr. De traditionelle vejer dog også mere og kan være lidt besværlige at komme rundt med.

Hoover Athen Evo ATV 252 LTDe ledningsfrie varianter kører på batteri og har en beholder til støvet. De er smarte og fleksible og vejer meget mindre, og de gør det også lettere at komme til steder, hvor der er trangt.

Til gengæld har de en begrænset køretid, da de kører på batteri, og denne ligger ofte på omkring 30-60 minutter – og mindre hvis man anvender de stærke sugestyker. Derefter tager opladningen flere timer. Prisen på en ledningsfri støvsuger er ofte også langt højere end en traditionel, og sugestyrken er generelt svagere.

Hvis du er interesseret i at vide mere om ledningsfrie støvsugere og gerne vil finde de bedste modeller, så kan du læse mere i andre af Forbrugsguidens artikler – nemlig om henholdsvis Dyson V11, Dyson V10 eller Dyson V8. Du kan også læse den generelle artikel om ledningsfri støvsugere.

iRobot Roomba 866Man kan også vælge en robotstøvsuger, men de vil ikke altid være nok, hvis man ønsker et helt rent hjem. Robotten gør dog, at man ikke selv behøver at arbejde manuelt, da man kan programmere den til at arbejde, når det passer ind i ens skema – for eksempel når man ikke er hjemme. Robotstøvsugere er ofte også dyre og har en svagere sugeevne og en mindre beholder til støv.

Hvis du er interesseret i at vide mere om robotstøvsugere og gerne vil finde de bedste modeller, kan du læse mere i andre af Forbrugsguidens artikler – blandt andet generelt om robotstøvsugere eller om iRobot Roomba-støvsugere. iRobot Roomba er et af de førende robotstøvsuger-mærker.


11 gode grunde til at støvsuge regelmæssigt

Derfor bør du støvsuge minimum 1 gang om ugen

Støvsugning er vigtigt for indeklimaet – Spotlessvacuum.co.uk giver her 11 grunde til, at en regelmæssig støvsugning er vigtig:

1. Støvmider får bedre levevilkår i støv: En af de mest almindelige årsager til allergi er støvmider, der trives i støv og døde hudceller, som mennesker afgiver.

2. Grimme tæpper: Støv får tæpper til at se grimme ud og ødelægger tæppefibrene.

3. Væggelus: Væggelus lever omkring sengetøjet og kan forhindres ved hyppig støvsugning af seng og madras.

4. Røg: Røg sætter sig i tæpper, vægge og møbler og kan være sundhedsskadeligt. Støvsugning kan afhjælpe dette.

5. Bakterier: Bakterier lever ofte i tæppefibre, men kan fjernes ved støvsugning.

6. Hold hjemmet pænt: Når man støvsuger, er man tvunget til at fjerne møbler og genstande først, hvilket vil få hjemmet til at fremstå mere rent og ordentligt.

7. Svamp: Støvsugeren kan fjerne eventuelle svampesporer, inden de kan nå at blive til sundhedsskadelig svamp.

8. Lugt: Hvis bakterier får lov at ligge længe, kan de skabe lugt.

9. Dyrehår: Kæledyr med pels fælder, hvilket både kan give allergi og en ubehagelig lugt.

10. Længere liv til tæpper: Ophobet støv kan ødelægge tæpperne og forkorte deres levetid.

11. Hjemmet fremstår beskidt: Hvis der ikke støvsuges, bliver hjemmet beskidt og ubehageligt.


Sådan skaber du et godt indeklima

indeklima

Et godt og rent indeklima er essentielt for et godt helbred. Veluxusa.com og Bolius.dk råder til, hvad du selv kan gøre:

Udluftning: Luft ud flere gange om dagen med gennemtræk, da den indendørs luft indeholder både partikler, gas, affaldsstoffer og fugt, som kan udgøre en risiko for helbredet. Luft gerne ud tre gange om dagen i mindst ti minutter og hold flere vinduer åbne samtidig.

Sid ved det naturlige lys: Placér spisebordet eller skrivebordet der, hvor der kommer naturligt lys ind gennem vinduet. Kunstigt lys kan nemlig ikke erstatte sollys, der fungerer antidepressivt. Få gerne to timers dagslys om dagen for bedre velvære.

Støvsug mindst en gang om ugen: Støvsugning får bugt med skadelige partikler, som kan give allergi og et dårligt alment velbefindende. Støvsug derfor mindst én gang om ugen – flere hvis man har pelsede kæledyr eller allergikere i familien. Husk især tæpperne, hvor støvet har let ved at gemme sig.

Tør tøjet udendørs: Vådt vasketøj bør tørres udenfor eller i en tørretumbler, da det øger luftfugtigheden markant. Er det nødvendigt at tørre tøjet indendørs, så bør man holde vinduerne åbne. En høj luftfugtighed giver nemlig gode levevilkår for blandt andet svamp og mikroorganismer.

Røg: Røg fra både rygning og stearinlys er skadeligt. Skal der ryges, bør det derfor gøres udendørs, og man bør lufte godt ud, hvis man har anvendt stearinlys.

Elektronik afgiver kemi: Elektronik som fjernsyn og computere afgiver kemi, når de er tændte. Sluk dem derfor, når de ikke bruges.

Pas på kemi i husholdningen: Vælg miljømærkede husholdningsprodukter for at slippe for skadelig kemi.

Temperatur: Hold den samme temperatur i alle rum – gerne på 20-21 grader. Det holder luftfugtigheden nede – især om vinteren.

Køkkenet: Tænd emhætten, når du kokkererer. Den suger damp og røg fra madlavningen op.

Badeværelset: Luk døren under og efter badet for at sikre, at dampen ikke spreder sig til resten af boligen. Åbn badeværelsesvinduet for at få fugten ud.

Soveværelset: Luk ikke døren til soveværelset, når du sover. Sovende mennesker afgiver meget fugt, som helst ikke bør ophobes.


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🤩 Hvilke Hoover støvsugere har fået de bedste bedømmelser i tests?

Hoover Brave BV71_BV20011 og Hoover H-FREE 500

🤓 Hvordan testes støvsugerne?

Støvsugerne vurderes på deres evne til at suge støv, skidt og dyrehår op på forskellige typer underlag og langs paneler. Ydermere testes de på deres sugeevne med helt fyldt, halvt fyld og tom støvbeholder, samt de indbyggede filtres evne til at holde på støvpartiklerne. Slutteligt vurderes de på holdbarhed og brugervenlighed.

🤔 Hvad skal jeg overveje, når jeg vælger ny støvsuger?

Vi hos Forbrugsguiden anbefaler, at du overvejer, hvor stort et areal du skal støvsuge, om du har hårde gulve eller tæpper, og om du har husdyr. Ydermere bør du altid vælge en model med energimærkning A eller bedre.


Hoover Støvsuger Test – disse kilder har vi brugt: 

Råd & Rön 🇸🇪
Det svenske forbrugerråd Råd & Rön udfører tests af forskellige produkter, som forbrugerne anvender i hverdagen. Til denne artikel har vi set nærmere på en test, hvor de svenske eksperter har testet et udvalg af støvsugere.

Du kan læse mere om testen her, men fuld adgang kræver dog abonnement. Det er også muligt at købe sig adgang til enkelte tests alene.

Goodhousekeeping.com 🇬🇧 
Good Housekeeping Institute tester og skriver om forskellige produkter, der har med hus og have at gøre. Der er ikke tale om en egentlig test af et stort antal produkter samtidig, men siden har løbende testet et udvalg af støvsugere – og her gælder det Hoover Brave BV71_BV20011. Læs mere om testen på dette link.

Eksperterne har også testet støvsugeren Hoover H-FREE 500, og anmeldelsen kan læses i fuld længde på dette link.

Kagoo.co.uk 🇬🇧 
Kagoo.co.uk er en britisk webside med fokus på tests af forbrugerprodukter. Her har Kagoo.co.uk testet støvsugerenHoover KS50PET 011 og set nærmere på modellens præstationsevner, brugervenlighed og funktioner. Du kan læse hele testen på Kagoo.co.uk’s hjemmeside. 

Kagoo.co.uk har også testet modellen Hoover BV71 BV10011 – her har de set nærmere på både sugeevner, funktioner, design og anvendelighed. Du kan læse testen i sin helhed på Kagoo.co.uk’s hjemmeside.

Testberichte.de 🇩🇪 
Testberichte.de er en tysk webside, der samler forskellige tests og forbrugeranmeldelser og analyserer dem. Herefter danner Testberichte.de deresegen faglige mening, og en samlet score gives. Testberichte.de har her testet følgende støvsugere:

Læs mere her om Hoover Xarion XP81 XP25.

Læs mere her om Hoover KS50PET 011.

Læs mere her om Hoover Athen Evo ATV 252 LT.

Techadvisor.co.uk 🇬🇧
Techadvisor.co.uk er et britisk teknologimagasin, der skriver om emner vedrørende teknologi og teknik. Techadvisor.co.uk har blandt andet fokus på at guide, råde og vejlede forbrugerne, og i denne sammenhæng har de britiske eksperter foretaget en test af støvsugeren Hoover H-FREE 500. Hele testen kan læses hos Techadvisor.co.uk.

The Sun 🇬🇧
Thesun.co.uk er en af de største britiske aviser, der ud over nyhedsstof også fokuserer på kultur, underholdning, sport, politik, finans og forbrugerliv. I forbindelse med sidstnævnte har avisen testet støvsugeren Hoover H-FREE 500. Du kan læse hele testen hos Thesun.co.uk.

Trustedreviews.com 🇬🇧
Trustedreviews.com er et internationalt testmagasin, der foretager en række ekspertundersøgelser og -tests af de nyeste elektroniske forbrugerprodukter. Her har eksperterne testet støvsugeren Hoover H-FREE 500. Læs mere om eksperternes mening hos Trustedreviews.com.

Which.co.uk 🇬🇧
Which.co.uk er Storbritanniens største forbrugermagasin med over en halv million abonnenter. Which.co.uk tester løbende et stort udvalg af forbrugerprodukter, og her gælder det en test af støvsugeren Hoover H-FREE 500. Du kan læse hele testen hos Which.co.uk. Læg mærke til at fuld adgang kræver abonnement.


Alternative tests og artikler

Er du endnu ikke fast besluttet på at vælge en Hoover støvsuger, har vi her på Forbrugsguiden en række andre tests, der kunne være spændende for dig.

Skab dig et overblik over hvad markedet ellers har at byde på, med vores generelle Støvsuger test eller vores brede Poseløs støvsuger test. I disse tests finder du et bredt udvalg af testvindende støvsugere fra forskellige producenter.

Skulle der være et mærke, du er særligt interesseret i, kan du læse vores producent-specifikke tests. Læs bandt andet vores Nilfisk støvsuger test, vores Miele støvsuger test, vores AEG støvsuger test, vores Electrolux støvsuger test, eller vores Dyson Støvsuger Test. Støvsugerne er udvalgt på baggrund af eksperternes vurderinger. Vi bringer også en prissammenligning, så du nemt kan finde den forhandler, der har den bedste pris.

Et andet populært valg er de praktiske ledningsfrie støvsugere. I vores Håndstøvsuger test og vores Håndholdt støvsuger test, kan du få et overblik over markedets bedste modeller.

Du kan også læse vores producent-specifikke tests. Her finder du vores Dyson V6 test og vores Electrolux Ergorapido test.

Du kan også læse vores producent-specifikke robotstøvsuger tests. Her finder du vores Neato Botvac Connected test, vores iRobot Roomba 980 test og vores Miele Scout RX1 test, der alle indeholder testvindende robotstøvsugere.

 

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme