Klapvogn Test 2019 – Find de bedste klapvogne – Gennemgang af ekspert tests

1

Klapvognen er uundværlig for de fleste børnefamilier, men markedet er kan være svært at gennemskue, og det kan være svært at vælge mellem de mange forskellige modeller.

I denne klapvogn test har vi samlet de bedste klapvogne på markedet netop nu, baseret på en række uvildige tests og omtaler af produkterne. Der er klapvogne i alle prisklasser og til ethvert behov, så der er gode chancer for at finde den helt rigtige model i listen nedenfor.

Denne artikel indeholder følgende:
🔸
Gennemgang af klapvogne der har vundet forskellige tests i hele Skandinavien
🔸 Gennemgang af de forskellige tests, som vi har undersøgt

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.


Britax B Motion 4 Plus

Testvinder hos det danske forbrugerråd Tænk

Britax B Motion 4 Plus klapvogn

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.672,30 Kr. 0,00 Kr. 1.672,30 Kr. Læs mere
1.949,00 Kr. 0,00 Kr. 1.949,00 Kr. Læs mere
1.949,00 Kr. 0,00 Kr. 1.949,00 Kr. Læs mere

 

Modellen Britax B Motion 4 Plus har været inkluderet i det danske forbrugerråd Tænks test af klapvogne, og de danske eksperter kommer til den konklusion, at Britax B Motion 4 Plus skal kåres som testvinder. Modellen er både alsidig, komfortabel og let at manøvrere rundt med og kan anvendes til børn op til 17 kilo.

Let og bevægelig

Britax B Motion 4 Plus vil sikre både fører og barn en rigtig behagelig køreoplevelse. Modellen er nemlig udstyret med luftfyldte gummihjul, som gør, at Britax B Motion 4 Plus kører godt på alle slags underlag, hvad enten der er tale om for eksempel asfalt, grus, ujævnt underlag, fliser, gulve eller tæpper.

Britax B Motion 4 Plus har nemlig også specialfremstillet affjedring bag på vognen, som sørger for, at barnet altid sidder komfortabelt.

For helt optimal komfort for føreren kan denne model også justeres i højden, og styret er polstret for et godt og behageligt greb.

Britax B Motion 4 Plus er ydermere en letvægtsklapvogn, og man kan klappe modellen sammen med en enkel enhånds-mekanisme.

Alsidigt brug

Man kan anvende denne model til flere formål end blot til at være en klapvogn. Modellen har aftagelige CLICK & GO-adapterer, som kan bruges til montering af en Britax babyvognsstol eller en lift direkte på stellet, og så har man en køreklar barnevogn i stedet.

Som nævnt kan modellen bruges til børn op til 17 kilo, men bruger man Britax B Motion 4 Plus til helt små børn, så kan man indstille sædet i flere positioner – hvilket inkluderer et fladt hvileleje – som er vigtigt for de helt små børn.

God til hverdagsbrug

Man vil typisk skulle bruge en klapvogn i al slags vind og vejr og have den med i mange forskellige situationer. Britax B Motion 4 Plus er skabt til dette slidende brug og er derfor en robust klapvogn.

For at kunne bruge modellen hver dag har Britax B Motion 4 Plus en aftagelig og vandafvisende kaleche med en udluftningsklap i mesh til de regnfulde dage og en både rummelig og aftagelig varekurv til besøget i supermarkedet. Denne kurv kan rumme op til fire kilo.

Sammenklappede mål: 27 x 58 x 70 cm.

Udslåede mål: 105 x 58 x 100 cm.

Udvalgte fordele ved Britax B Motion 4 Plus:
🔵 Let-manøvrerbar klapvogn med luftfyldte gummihjul
🔵 Kan klappes sammen med én hånd
🔵 Med CLICK & GO adapterer til alsidigt brug
🔵 Kan bruges til børn op til 17 kilo
🔵 Aftagelig og vandafvisende kaleche samt varekurv

Du kan se en lille videoanmeldelse af Britax B Motion 4 Plus her:

https://www.youtube.com/watch?v=04Lj6bNm40Q

Thule Urban Glide

 Testvinder hos norske Aftenposten.no

Thule Urban Glide

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
4.295,00 Kr. 0,00 Kr. 4.295,00 Kr. Læs mere
4.949,00 Kr. 0,00 Kr. 4.949,00 Kr. Læs mere

 

Det er i stigende grad populært at kombinere løbetræningen og samvær med barnet ved hjælp af løbe-klapvogn, og derfor testede den Norske avis Aftenposten i efteråret 2015, 6 af de mest populære modeller. Selv om Urban Glide fra Thule rent prismæssigt ligger midt i feltet af de testede modeller, så blev den alligevel vinderen af testen, blandt andet i kraft af dens relative lave vægt og samtidig høj konstruktionskvalitet og bæreevne.

Thule Urban Glide er udstyret med store letløbende hjul, som klarer sig rigtig godt på alle typer af underlag. Samtidig er affjedringen rigtig god, og det giver god komfort for både barn og forælder/løber. Justerbart håndtag giver også god kørestilling for alle typer af kropsbygninger.

God sikkerhed og justeringsmuligheder i ryglænet

Thule Urban Glide udmærker sig ved at være særdeles nem at klappe sammen. Sikkerheden er i top med den indbyggede sikkerhedsbremse, hvor en rem tages rundt om håndleddet. Ryglænet kan desuden lægges helt ned, så barnet eventuelt kan sove under turen. Det er en vigtig funktion, som ikke findes på de billigste modeller.

Urban Glide fra Thule er desuden udstyret med både fod- og håndbremse, og med en totalvægt på under 10 kilo er den ganske praktisk at transportere, og er heller ikke specielt belastende at have med sig under løbeturen. Modellen udmærker sig desuden ved features som stort vindue og ekstra lommer.

Fordele ved Thule Urban Glide:
🔵 Attraktiv prissætning
🔵 Lav vægt og høj bæreevne
🔵 Store hjul og god affjedring
🔵 Bekvem kørestilling med justerbart håndtag
🔵 Let at klappe sammen
🔵 Indbygget håndledsstrop med sikkerhedsbremse
🔵 Både hånd- og fodbremse


BABY JOGGER City Mini

 Testvinder hos Forbrugerrådet Tænk
✅ Testvinder hos Svenske Råd & Rön

BABY JOGGER City Mini

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
299,00 Kr. 0,00 Kr. 299,00 Kr. Læs mere
2.890,00 Kr. 0,00 Kr. 2.890,00 Kr. Læs mere
4.219,00 Kr. 0,00 Kr. 4.219,00 Kr. Læs mere

 

BABY JOGGER City Mini er en ny og prisvindende klapvogn og kigger man på brugeranmeldelserne på nettet, så har  mere end 450 brugere har anmeldt klapvognen efter at have købt og brugt den, og med 4,8 ud af 5 mulige stjerner er der ikke den store tvivl om, at det er et produkt, der er værd at kigge nærmere på.

Også både hos Tænk.dk og hos Råd & Rön er denne model kåret til testvinder.

Med en vægt på under 8 kilo er der så absolut tale om en letvægtsvogn, som er nem at løfte op i bilens bagagerum eller i bussen. Heller ikke prisen er særlig ”tung”, så det er endnu et argument for at se nærmere på BABY JOGGER City Mini.

Komfortabelt polstret sæde og Quick-fold system

Der fokuseres ofte på forældrenes komfort i forbindelse med køb af klapvogn, og her skuffer BABY JOGGER City Mini da heller ikke, dels på grund af den lave vægt, men ikke mindst i kraft af Quick-fold systemet, som gør det muligt at klappe vognen sammen med et enkelt løft. Barnets komfort og sikkerhed er der dog også i høj grad fokus på. Sædet er ekstra polstret, og forhjulet er støddæmpet. Barnet sidder samtidigt sikkert fastspændt med den justerbare 5-punkt sele med skulderpuder.

Kalechen har god ventilation, og der er tre forskellige indstillinger. Det polstrede sæde kan lænes tilbage til næsten vandret (150 grader). Forhjulet er som udgangspunkt drejeligt, så manøvredygtigheden er optimal ved mange forhindringer som eksempelsvis på indkøbsturen, men til løb eller almindelig langdistancetransport kan forhjulet låses, så det er mere bekvemt at komme frem. Det er desuden muligt at tilkøbe ekstraudstyr som ståbræt, insektnet og køletaske til særdeles rimelige priser.

Fordele ved BABY JOGGER City Mini:
🔵 Meget prisgunstig og populær hos brugerne
🔵 Lav vægt og Quick-fold system
🔵 Ekstra polstret vipbart sæde
🔵 Sikker 5-punkts sele med skulderpuder
🔵 Støddæmpet låsbart forhjul
🔵 Parkeringsbremse med fodbetjening
🔵 Ekstraudstyr kan tilkøbes billigt


Britax Smile 2

 ✅ Testvinder hos svenske Bäst i Test magasinet

Britax Smile 2

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.796,50 Kr. 0,00 Kr. 2.796,50 Kr. Læs mere
3.096,00 Kr. 0,00 Kr. 3.096,00 Kr. Læs mere
3.599,00 Kr. 0,00 Kr. 3.599,00 Kr. Læs mere

 

Da det svenske testmagasin Bäst i Test i 2015 testede 14 af de mest populære klapvogne, var det Britax Smile 2, der løb af med sejren. Egentlig er det en opdatering af den tidligere Brio Smile (som også var testvinder), og Britax’ opkøb af Brio har bestemt gavnet kvaliteten. Den nye model er forbedret på adskillige punkter, med blandt andet en øget belastningskapacitet på 17 kilo og en mere lydløs gang på kalechen. Selve betrækket er også blevet mere glat og lækkert.

Den nye model er desuden blevet mere kompatibel med Britax’ øvrige produkter: Liggedelen, som i den nye model er blevet mere komfortabel, kan blandt andet bruges sammen med flere af de øvrige produkter i programmet, ligesom babystolen fra Britax babystol kan monteres direkte på chassiset.

Stabil 4-hjuls model med stor manøvredygtighed

I testen får Britax Smile 2 blandt andet roser for den store manøvredygtighed. Vognen er kun 57 centimeter i bredden, og de drejbare forhjul gør det let at komme rundt i selv tæt befolkede miljøer. Forhjulene kan dog også låses, hvilket er mere bekvemt, hvis der primært skal køres lige ud. Lufthjulene håndterer også lettere ujævnt terræn og klarer også sne.

Det affjedrede stel og det ”knækbare” håndtag vækker også begejstring hos testpanelet, som desuden bemærker, at konstruktionen uden gennemgående bagaksel gør det lettere at forcere eksempelvis trapper. Fodpose og beskyttelsesbøjle vurderes at passe bedst til børn under to år, men da det også er den primære målgruppe for den særdeles budgetvenlige model, er der ingen tvivl hos testpanelet vedrørende kåringen som testvinder.

Fordele ved Britax Smile 2:
🔵 Forbedret model af tidligere testvinder
🔵 Kompatibel med Britax’ øvrige produktprogram
🔵 Øget stabilitet med fire hjul
🔵 Smal konstruktion på kun 57 centimeter
🔵 Manøvredygtigt design med låsbare forhjul
🔵 Konstrueret uden gennemgående bagaksel
🔵 Attraktivt prisniveau


B.O.B Revolution Pro

✅ Testvinder hos det norske testmagasin Test.no

B.O.B Revolution Pro

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
5.569,00 Kr. 0,00 Kr. 5.569,00 Kr. Læs mere
5.569,00 Kr. 0,00 Kr. 5.569,00 Kr. Læs mere
5.569,00 Kr. 0,00 Kr. 5.569,00 Kr. Læs mere

 

Da det norske testmagasin Test.no i 2015/2016 analyserede seks af de mest populære barne- og klapvogne, blev det B.O.B Revolution Pro, der løb af med sejren. Test.no foretager ikke selv tests, men analyserer i stedet flere forskellige troværdige tests, og finder frem til en gennemsnitlig score, som giver et retvisende gennemsnitsbillede af produkternes kvalitet. B.O.B Revolution Pro ligger prismæssigt i mellemområdet, men klarer sig testmæssigt fuldt på højde med langt dyrere modeller, viser undersøgelserne fra Test.no.

Testpanelerne bemærker, at denne model giver ekstra god plads til barnet. Det betyder samtidig en lidt højere vægt end det er tilfældet for de helt små klapvogne, men forskellen er trods alt kun 2-3 kilo, og dermed uden betydning i praksis, hvis man løber eller kører i jævnt terræn.

Hjulene er dog ikke helt så store som på de bedste terrængående modeller, så hvis du planlægger meget kørsel i skov og på grusveje, er modellen ikke det bedste valg.

Perfekt klapvogn til landevejs-jogging

Hvis du løber meget på asfalt og lignende, vurderer tastpanelerne til gengæld, at B.O.B Revolution Pro er det perfekte valg til forælder/barn-løbeturen. Klapvognen har en stabil og solid konstruktion, og ruller let og ubesværet. Håndtaget kan indstilles i hele forskellige positioner, så du opnår den perfekte løbestilling, og bremsen er god og smidig i brug.

B.O.B Revolution Pro er en trehjulet model, som også giver optimale manøvremuligheder i supermarkedet og andre tæt befolkede steder med mange forhindringer. Det drejbare forhjul sikrer, at du kan dreje klapvognen på stedet. Når du løber, kan hjulet til gengæld låses i sportsstilling, så der skal bruges minimale kræfter på at styre.

Fordele ved B.O.B Revolution Pro:
🔵 Et godt køb til prisen
🔵 Ekstra plads til barnet
🔵 Solid konstruktion med smidig bremse
🔵 Håndtag med 7 forskellige positioner
🔵 Velegnet til løbetræning
🔵 Drejbart forhjul, der kan låses i sports-stilling


Stokke Trailz

 Testvinder hos svenske Råd & Rön

Stokke Trailz klapvogn

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
7.899,00 Kr. 0,00 Kr. 7.899,00 Kr. Læs mere

 

Producenten Stokke er kendt for lækkert ergonomisk design, og det slår så absolut også igennem på Trailz-modellen, men ligesom Stokkes øvrige produkter, er den også ret dyr. Men er der plads i budgettet, er det et lækkert produkt for både barn og forælder.

Stokke Trailz er generelt en rigtigt veldesignet klapvogn med meget få ulemper. Den solide konstruktion er dog en smule tungere end gennemsnittet, og det kan være lidt en ulempe, hvis klapvognen skal løftes op i eksempelvis en bus. Også rengøringen kan være en smule vanskelig på grund af de mange finesser som den er udstyret med, men som til gengæld løfter denne model op i topklassen for klapvogne.

Suveræne køreegenskaber og meget sikker for barnet

Klapvognens design, avancerede affjedring og de luftfyldte kvalitetshjul sikrer, at den er velegnet til en bred vifte af underlig, både asfalt, grus og ujævnt terræn. Bremserne på modellen er også af særlig god kvalitet, så man behøver ikke bekymre sig for, om vognen løber løbsk. Et andet punkt der helt naturligt er tænkt meget over i designet af klapvognen, er barnets komfort. Udover, at barnet naturligvis ligger behageligt og sikkert, så er klapvognssædet og liggedelen er placeret højt, for at sikre optimal øjenkontakt med barnet

Klapvognen indeholder hverken ftalater eller andre skadelige kemikalier, og der er ingen små dele eller uhensigtsmæssige elementer i konstruktionen. Barnets sikkerhed i vognen er helt i top.

Fordele ved Stokke Trailz:
🔵 Rigtig gode køreegenskaber i al slags terræn
🔵 God bremse
🔵 Højdejusterbart håndtag
🔵 Høj siddekomfort for barnet
🔵 Ingen skadelige stoffer, små dele eller uhensigtsmæssige detaljer
🔵 Høj sikkerhed for barnet
🔵 Generelt en klapvogn i markedets absolut højeste kvalitet


Baby Jogger City Mini GT

 Testvinder hos Forbrugerrådet Tænk

Baby Jogger City Mini GT

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.890,00 Kr. 0,00 Kr. 2.890,00 Kr. Læs mere

 

Det danske forbrugermagasin Tænk har testet flere populære klapvogne, og her blev Baby Jogger City Mini GT ”Bedst i test” – og det endda selv om denne klapvogn hørte til en af de billigste klapvogne i testen.

Baby Jogger City Mini GT er særligt velegnet til den aktive familie eller til dem, som er ofte på farten. Vognen er nemlig særlig let at folde sammen og det kan gøres med kun ét løft i et håndtag. Også den lave vægt på blot 10 kilo betyder, at vognen er let at transportere, da man ikke skal foretage tunge og besværlige løft, især en fordel, hvis man eksempelvis ofte skal have klapvognen ind og ud af bilen.

En ting som er værd at bemærke ved Baby Jogger City Mini GT er, at sædet ikke er vendbart, det kan kun vende fremad. Til gengæld har den prioritering gjort det muligt at indbygge en bagagekurv, der er ekstra stor i forhold til klapvognens størrelse. Også betjening og justering af sæde og sele er meget nem i kraft af den stationære opbygning.

Fleksibel all-round model med gode køreegenskaber

Modellen er både velegnet til kørsel på fortov og når man skal op og ned ad kantsten og rundt om forhindringer, da hjulene er robuste og nemt rettet ind. Af samme årsag er klapvognen og særligt velegnet til ujævnt terræn, som eksempelvis i skoven.

Modellen er trehjulet, og det er uden tvivl en af årsagerne til den store mobilitet. Selve styret kan let justeres i højden og tilpasses føreren, og hjulene er bløde men relativt store, hvilket får vognen til at rulle betydeligt lettere. Det er ikke mindst en fordel, hvis vognen bruges i forbindelse med løbetræning. Styret er endda forsynet med håndbremse for optimal sikkerhed.

Ryglænet kan lægges helt ned på Baby Jogger City Mini GT, hvilket giver mest muligt komfort for de små passagerer, når de skal sove – naturligvis særligt aktuelt for de helt små. Her kan der dog desuden tilkøbes en decideret barnevognskasse, hvis man foretrækker det. Modellen er i øvrigt testet fri for ftalater.

Fordele ved Baby Jogger City Mini GT:
🔵 Meget attraktiv prissætning
🔵 Lav vægt og let at folde sammen
🔵 Nem afmontering af hjul
🔵 Stor bagagekurv
🔵 Nem betjening af sele og sæde
🔵 Store bløde og letløbende hjul
🔵 Højdejusterbart styr med håndbremse
🔵 Ryglæn kan lægges helt ned


Baby Jogger City Elite Single

 ✅ Testvinder hos det norske magasin Klikk.no

Baby Jogger City Elite Single

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
4.595,00 Kr. 0,00 Kr. 4.595,00 Kr. Læs mere

 

Det norske magasin Klikk.no samlede i 2014 erfaringerne fra 500 brugere af klap- og barnevogne, som havde haft vognene i brug gennem længere tid. Det giver helt op til 80 års samlet brugererfaring med produkterne, så resultatet er bestemt værd at lægge mærke til. I denne alternative test løb Baby Jogger City Elite Single af med sejren i feltet på 19 forskellige vogne, og fik som den eneste 6 point ud af 6 mulige.

8 forskellige brugere havde haft denne model i tilsammen 14 år, så den må siges at være gennemtestet. Baby Jogger City Elite Single får stort set kun topkarakterer med 5 eller 6 point ud af 6 mulige på alle de testede områder. En enkelt bruger nævner som eneste kritikpunkt, at bremserne slides ved intensiv brug over længere tid. Men det er ens for alle klapvogne på markedet.

Praktisk og stabil model, der er nem at transportere

Uanset om Baby Jogger City Elite Single skal transporteres på egne hjul eller i bilens bagagerum, er den ifølge brugerne nem at have med at gøre. De letløbende tre hjul og den store manøvredygtighed gør vognen bekvem til både løbetræning på jævnt og ujævnt terræn samt til ture i tætpakkede indkøbscentre. Skal den transporteres i bagagerummet, er den nem at klappe sammen – endda med én hånd. Baby Jogger City Elite Single får topkarakterer fra brugerne i begge discipliner.

Trehjulede klapvogne kan have en tendens til at være en smule ustabile, men det gælder ifølge de norske brugere ikke for Baby Jogger City Elite Single, der i hvert fald giver modellen topkarakterer på dette område. Forhjulet kan låses fast i ligeud-gående stilling til for eksempel løbetræning, mens der opnås størst manøvredygtighed med oplåst hjul.
Brugerne giver også topkarakterer for ryglænets trinløse justeringsmulighed og de enkelte deles holdbarhed generelt, hvor hverken kaleche eller hjul bliver løse over tid

Udvalgte features for Baby Jogger City Elite Single:
🔵 Topkarakterer på baggrund af sammenlagt 14 års brugserfaring
🔵 Letløbende terrængående gummihjul
🔵 Låsbart forhjul
🔵 Let sammenklappelig med én hånd
🔵 Stabil 3-hjuls model
🔵 Trinløs justering af ryglænet
🔵 Slidstærk konstruktion, der ikke bliver løs over tid


Baby Jogger City Premier

God bedømmelse hos det danske forbrugerråd Tænk

Baby Jogger City Premier klapvogn

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
5.559,00 Kr. 0,00 Kr. 5.559,00 Kr. Læs mere

 

Det danske forbrugerråd har i deres test af klapvogne inkluderet modellen Baby Jogger City Premier, som er opfølgeren til den meget populære Baby Jogger City Versa. Eksperterne er glade for modellen og giver den en god bedømmelse.

Baby Jogger City Premier har fokus på både komfort for fører og barn, fleksibilitet og lethed. Modellen kan anvendes til børn op til 23 kilo.

Ergonomisk komfort

Baby Jogger City Premier er skabt med henblik på at give både fører og barn en så komfortabel oplevelse som mulig. Derfor er sædet ergonomisk, hvilket sikrer, at barnet altid kommer til at sidde godt, korrekt og behageligt. Det er især vigtigt, når man kører på ujævnt terræn.

For yderligere at kunne være let-bevægelig på alle underlag er modellen en All Terrain-klapvogn, hvilket betyder, at modellen forbliver let at manøvrere med på alle typer af underlag.

Lille og kompakt

Baby Jogger City Premier er en fleksibel klapvogn, som er designet til ikke at fylde ret meget. Modellen kommer med et vendbart sæde, således at man selv kan bestemme, hvilken udsigt barnet skal have.

Uanset hvilken vej sædet vender, så forbliver Baby Jogger City Premier kompakt og lille i sammenpakket tilstand, hvilket betyder, at modellen altid er let at håndtere.

Yderligere er modellen let at flytte rundt på med en vægt på kun 12,7 kilo, og der findes en enhånds-mekanisme, som gør, at man kan klappe klapvognen sammen med brug af kun én hånd.

Også til nyfødte

Baby Jogger City Premier kan som nævnt anvendes til børn til op til 23 kilo, men man kan også anvende modellen til nyfødte. Her skal man blot montere en barnevognskasse, som sikrer, at den nyfødte ligger korrekt.

For at sikre at barnet ikke bliver solskoldet på en travekur, er kalechen udstyret med solfaktor 50, og kalechen kan både forlænges og indstilles i tre forskellige positioner. Herudover har Baby Jogger City Premier også låsbare forhjul samt en rummelig varekurv, som kan bruges til turen i supermarkedet.

Sammenklappede mål: 81 x 63 x 34 cm.

Udslåede mål: 112 x 63 x 81-106 cm.

Udvalgte fordele ved Baby Jogger City Premier:
🔵 Ergonomisk sæde
🔵 All Terrain-model
🔵 Kan bruges til børn op til 23 kilo
🔵 Lille og kompakt model
🔵 Kaleche med solfaktor 50 og med tre forskellige positioner

Her kan du se en anmeldelse om Baby Jogger City Premier fra amerikanske “Baby Gizmo”.

https://www.youtube.com/watch?v=oZ_xJGyBnb0

Chicco Echo

 Topscorer hos Forbrugerrådet Tænk
✅ Topscorer hos Råd & Rön

Chicco Echo

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
767,40 Kr. 0,00 Kr. 767,40 Kr. Læs mere
1.279,00 Kr. 0,00 Kr. 1.279,00 Kr. Læs mere
1.399,00 Kr. 0,00 Kr. 1.399,00 Kr. Læs mere

 

Chicco Echo er en såkaldt paraplyklapvogn eller rejseklapvogn, som udmærker sig i test ved at være blandt de mest kompakte klapvogne på markedet. Modellen er derfor særligt velegnet til brug i byen, på udflugter eller rejser. Vognen kan bruges af både babyer og børn og har en maksimal bærevægt på 22 kilo.

Som med de fleste andre paraplyklapvogne, så egner Chicco Echo sig bedst til jævne overflader og brug på asfalt og fortov, hvor den roses for sine køreegenskaber. Både benstøtte og kaleche får også ros i test, ligesom også det medfølgende indkøbsnet udmærker sig ved at være både rummeligt og give nem adgang. Der medfølger også en regnslag til klapvognen.

Ryglænet kan nemt indstilles i flere forskellige positioner med kun én hånd, ligesom det også lægges helt ned, så barnet har mulighed for at hvile behageligt. Også fodstøtten kan justeres, så den passer til barnets størrelse. Klapvognen er udstyret med en 5-punkt-sele, så barnet kan spændes forsvarligt fast, ligesom der også er skulderpolster og sikkerhedslås.

Særdeles rejsevenlig model

Er man på farten, så er Chicco Echo utrolig nem at folde sammen og måler i sammenklappet tilstand 31 x 26 x 105 cm. Frontbøjlen er endda også foldbar, så det er ikke nødvendigt at fjerne den, når man klapper vognen sammen. Klapvognen har desuden en bærehank, som man kan benytte, når den er klappet sammen. Vægten er på kun 7,6 kilo, hvilket kun bidrager til, at klapvognen er nem at have med på farten.

Alle overflader på barnevognens kan vaskes af eller tørres med en klud, men det er ikke muligt at afmontere nogle af stofdelene. Alt i alt er Chicco Echo et oplagt valg, hvis man har brug for en køresikker klapvogn i god kvalitet, som er nem at tage med på farten.

Fordele ved Chicco Echo:
🔵 Særligt kompakt paraplyklapvogn
🔵 Vægt på kun 7,6 kilo
🔵 Medfølgende regnslag
🔵 Justerbart ryglæn
🔵 Mulighed for vandret hvileposition
🔵 Justerbar fodstøtte
🔵 Foldbar frontbøjle


Klapvogn test – Disse kilder har vi anvendt:

I forbindelse med udarbejdelsen af denne artiklen har vi anvendt en række kilder, som der også refereres til under gennemgangen. Hvis du vil vide mere, kan du selv nærlæse kilderne, som kort er listet op nedenfor.

Tænk.dk 🇩🇰
Tænk er nok det mest kendte forbrugermagasin i Danmark, og det hænger måske sammen med dets nære relationer til Forbrugerstyrelsen. I hvert fald er det en meget anerkendt upartisk kilde til tests og forbrugeroplysning, som flittigt citeres af både medier og de producenter, der er så heldige at få en positiv omtale. I denne artikel har vi blandt andet gennemgået Tænks test af klapvogne fra 2012. Det er en lidt ældre test, men hele 19 klapvogne blev testet, og mange af modellerne er fortsat på markedet. Hvis du har abonnement på magasinet, kan du se testen i sin fulde længde her. Ellers er det muligt at købe adgang til den specifikke test for et mindre beløb.

Resultatet er præsenteret i et overskueligt interaktivt skema, hvor du kan sortere og sammenligne produkterne efter forskellige kriterier. Ved at klikke ind på det enkelte produkt, kan de se scoren for hvert af de mange områder, der er testet på, og Tænk giver også en god opsummerende og subjektiv bedømmelse på tekstform.

Klikk.no 🇳🇴
Det norske online-magasin Klikk.no offentliggjorde i 2014 en meget interessant test, som i modsætning til de fleste andre tests er baseret direkte på brugernes reelle erfaringer i praksis. Magasinet har således indsamlet data fra 500 klapvognsbrugere og systematiseret og fortolket tibagemeldingerne. Det giver et meget troværdigt billede af klapvognenes kvalitet – også efter længere tids brug. Man har på den måde kunnet opsummere helt op til 80 års brugserfaring på hver enkelt klapvogn! Artiklen kan læses ganske gratis i sin fulde længde her.

Råd & Rön 🇸🇪
Sveriges største og mest anerkendte forbrugermagasin Råd & Rön, har offentliggjort en test i 2016 der ser nærmere på de mest populære klapvogne, hvoraf flere er forholdsvis nye på markedet. Du kan se hele testen her. Bemærk dog, at det kræver abonnement og login for at få adgang til alle informationer. Har du det, får du til gengæld adgang til et interaktivt skema, hvor produkterne kan sorteres og rangeres efter pris, type og andre parametre, der måtte være særligt vigtige for dig. Ved at klikke ind på det enkelte produkt får du desuden adgang til at se pointgivningen for hvert af de mange testede parametre.

Aftenposten.no 🇳🇴
Den norske avis Aftenposten.no udgav i november 2015 en artikel, hvor 6 forskellige klapvogne blev testet. Her er der først og fremmest fokus på klapvogne til brug i forbindelse med løbetræning. Resultaterne er opstillet i en meget overskueligt skema, men en mere udførlig beskrivelse af testen og resultaterne kan ses i selve artiklen, der går mere i dybden med hver enkelt klapvogn. Artiklen rummer også en del tips og tricks omkring brug af klapvogn i kombination med løbetræning. Se artiklen gratis på avisens hjemmeside.

Bäst-i-Test 🇸🇪
Det svenske magasin Bäst-i-Test udgav i 2015 en artikel, hvor 15 af de mest populære klapvogne blev testet. Testen er ikke så stringent som det ses hos eksempelvis forbrugermagasinet Tænk, men er mere baseret på redaktionens subjektive vurderinger efter afprøvning af vognene. Til gengæld er der masser af information om de enkelte modeller, så man også selv kan danne sig et indtryk.

Test.no 🇳🇴
Det norske onlinemagasin Test.no udgav i december 2015 en oversigt over de bedste barne- og klapvogne. Magasinet har ikke selv udført tests, men henter i stedet eksterne tests ind og sammenfatter disse ved at omregne de forskellige testresultater til en pointskala fra 1-100 og derefter finde et gennemsnit for hvert produkt.

Mom’s Stroller Review 🇺🇸
Mom’s Stroller Reviews er en blog som drives af en ung mor, der har dedikeret en hele sin hjemmeside til tests af klapvogne. Du kan finde en detaljeret gennemgang af Bumbleride Indie her.

Tales of a Mountain Mama 🇺🇸
Tales of a Mountain Mama er blog, som ønsker at inspirere børnefamilier til at være mere aktive og nyde livet udendørs. I den forbindelse tester bloggen også børneudstyr, som kan være med til at gøre et aktivt liv både sjovere og nemmere. Du kan finde en detaljeret anmeldelse af Bumbleride Indie her.

Vores Børn 🇩🇰
Vores Børns har sin egen mødregruppe, som foretager tests af forskellige produkter – i dette tilfælde seks forskellige klapvogne. Mødrene har vurderet klapvognene ud fra førstehåndsindtryk, brugbarhed, sikkerhed og værdi for pengene. Du kan læse hele testen her.

Jyllands Posten 🇩🇰
Jyllands Postens test er udgivet i samarbejde med Vores Børn, så den selvsamme mødregruppe som hos Vores Børn har testet seks forskellige klapvogne for at finde den bedste. Du kan læse hele testen her.

Anmeldelser på nettet ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Markedet for klapvogne er enormt, så det er kun udvalgte modeller, der kommer med i de forskellige tests. Det betyder ikke, at de klapvogne, der ikke er testede, er ringere. De er blot endnu ikke blevet testet. Heldigvis er det i dag meget almindeligt, at forbrugerne selv anmelder produkterne på nettet, og disse anmeldelser har vi naturligvis også gjort brug af i vurderingen.

Øvrige relevante tests

En anden populær måde at transporterer de mindste i familien rundt på, er med en bæresele. Du kan her læse vores bæresele test, hvor vi har gennemsøgt en lang række tests og samlet de modeller der klarer sig bedst i test.

En tredje vigtig ting som man har brug for når familien bliver forsøget, er en babyalarm. At købe en ny babyalarm kan være forvirrende, da der findes mange forskellige modeller på markedet, og det kan være svært at danne sig et overblik over hvilke modeller der passer bedst til ens behov.

Derfor har vi hos Forbrugsguiden også gennemgået en lang række test af babyalarmer, og samlet de modeller der får de bedste bedømmelser af eksperterne.

I vores babyalarm test sammenligner vi også priserne hos de forskellige forhandlere, så du kan se hvem der forhandler produkterne billigst.

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Her kan du skrive en kommentar til artiklen

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse