Køleskab Test 2021 – Her er de bedste køleskabe ifølge eksperterne

2

Køleskab testvinder guide 2021: – I denne køleskabs testvinder guide kigger vi nærmere på nogle af de mest populære køleskabsmodeller. Vi tager udgangspunkt i offentliggjorte tests og omtaler i diverse online magasiner samt forbrugernes egne oplevelser af produkterne.

Sidst i artiklen linker vi til de vigtigste kilder, så du selv har mulighed for at undersøge kilderne nærmere, hvis du ønsker det.

Denne køleskab test er altså baseret på at samle en række testvindere fra eksterne kilder. Vi har gennemgået tests fra hele Skandinavien.

I denne artikel får du:
🔸 En grundig gennemgang af de bedste og mest testvindende køleskabe på markedet lige nu
🔸 Generelle tips til indkøb og brug af køleskab
🔸 Sådan vedligeholder du dit køleskab
🔸 En gennemgang af de kilder og tests vi har brugt til at udarbejde artiklen

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Køleskab Test – Her er de 11 bedste køleskabe

Her følger en gennemgang af de køleskabe på markedet, der har fået de bedste karakterer i forskellige anerkendte tests. Lige under produktnavnene i de grønne bokse, kan du se hvilke tests produkterne er blevet bedømt i. Ved at læse denne test, vil du kunne danne dig et overblik over, hvilket køleskab der passer bedst til dine behov.


Samsung køleskab RR40M7165WW/EE – Eksklusivt køleskab uden mangler

Testvinder hos Forbrugerrådet Tænk
Testvinder hos det svenske magasin Radron
4,3 ud af 5 stjerner hos Elgiganten

Samsung køleskab RR40M7165WW/EE – Eksklusivt køleskab uden mangler

Derfor anbefaler vi Samsung køleskab RR40M7165WW/EE:

Dette smarte køleskab har opnået 80 ud 100% hos Forbrugerrådet Tænk, som især roser maskinen for dens høje kvalitet og det lave energiforbrug. Samtidig kaster de flere tommelfingre opad til kølekapaciteten, og at køleskabet kun giver meget lidt lyd fra sig.

En glad køber skriver således på Elgiganten.dk: ”Rummelig, god belysning og meget stille. Let at indstille, flot indretning og robust”.

Om Samsung køleskab RR40M7165WW/EE:

Et topmoderne køleskab, som du kan styre trådløst via en app. Befinder du dig i udlandet på ferie, og har glemt at skrue op for temperaturen på køleskabet? Så fortvivl ej. Uanset hvor du befinder dig kan du online overvåge og justere køleskabets temperaturer og andre indstillinger.

Og den smarte teknologi stopper skam ikke her. Køleskabet indeholder nemlig MultiFlow-køling, som gør, at der er flere luftgange på hver hylde, som sikrer, at køleskabet holder en konstant temperatur overalt i køleskabet. Dette garanterer en længere holdbarhedstid på dine madvarer. Desuden er grøntsagsskufferne udstyret på Humidity Control, som vedligeholder et højt fugtighedsniveau, der giver god smag til dine vindruer og gulerødder.

Køleskabet har en rigtig stor kapacitet på hele 385 liter, som er fordelt ud på fem hylder, to grøntsagsskuffer og en flaskehylde øverst i skabet. Her får du altså et køleskab, som passer til en stor husstand, hvor du aldrig vil løbe tør for plads.

Du kan aktivere PowerCool og PowerFreeze, som sikrer en hurtig afkøling og nedfrysning af dine madvarer.

Samsung køleskab RR40M7165WW/EE vs. markedet:

Dette køleskab giver dig god og ekstra opbevaringsplads, og sikrer, at din mad holder så længe som overhovedet muligt med dens smarte teknologi. Samtidig får den mange plusser for dens brugervenlighed, design, belysning samt alle dens mange andre lækre detaljer fra både eksperter og brugere.

Desuden ligger køleskabet i energiklasse A++, som gør at den både er venlig overfor din pengepung og ikke mindst miljøet.

Og hvad mangler der så? Ingenting! Hvis du lige nu står og mangler et lækkert køleskab i høj kvalitet, er det absolut nu, at du skal slå til og trykke på ”køb” enten digitalt eller i den nærmeste fysiske butik.

Samlet set har Samsung kreeret et køleskab, som der nærmest ikke er én finger at sætte på. Derudover kan du få produktet til en overkommelig pris, hvor pris matcher kvalitet.

Den digitale inverterkompressor er der desuden hele 10 års garanti på, som giver dig et lækkert køleskab mange år fremadrettet hvor du ikke skal tænke på fejl og mangler.

Specifikationer:
🔴 5 hylder, 1 grøntsagsskuffe + flaskehyldeEnergimærke: A++
🔴 5 hylder, 1 grøntsagsskuffe + flaskehyldeEnergiforbrug kWh/år (EU): 115,0
🔴 5 hylder, 1 grøntsagsskuffe + flaskehyldeNettovolumen køl (liter): 385
🔴 5 hylder, 1 grøntsagsskuffe + flaskehyldeLydniveau dB: 41
🔴 5 hylder, 1 grøntsagsskuffe + flaskehyldeDrivkraft: stikkontakt
🔴 5 hylder, 1 grøntsagsskuffe + flaskehyldeLuftcirkulation: Multi-Flow
🔴 5 hylder, 1 grøntsagsskuffe + flaskehyldeWi-Fi Ready (adapter kræves)
🔴 5 hylder, 1 grøntsagsskuffe + flaskehyldeDøralarm
🔴 5 hylder, 1 grøntsagsskuffe + flaskehyldeDigital termostat + temperaturalarm
🔴 5 hylder, 1 grøntsagsskuffe + flaskehylde5 hylder, 2 grøntsagsskuffer + 1 flaskehylde
🔴 5 hylder, 1 grøntsagsskuffe + flaskehyldeMål: højde 185 cm, bredde 60 cm, dybde 60 cm, vægt 79 kg


LG køleskab GL5241SWJZ1 – Et moderne køleskab med lækre detaljer og features

Topscorer hos Forbrugerrådet Tænk
4,2 ud af 5 stjerner hos Elgiganten

LG køleskab GL5241SWJZ1 – Et moderne køleskab med lækre detaljer og features


Derfor anbefaler vi den:

Flotte 73 ud af 100% har dette LG køleskab fået af point hos Forbrugerrådet Tænk. Igen er det kvalitetsniveauet, som er højt. Køleskabet fungerer til ug med kryds og slange. Derudover er energiforbruget også meget lavt, som især er et stort plus i disse tider, hvor miljøsnakken er på sit højeste.

Desuden bliver den rost af brugerne hos Elgiganten for dens rummelighed, gode LED-belysning og det lave lydniveau.

Om LG køleskab GL5241SWJZ1:

Her får du et lækkert køleskab, denne gang fra producenten LG. Det sydkoreanske brand har formået at skabe et formidabelt køleskab med en generøs kapacitet, Multi-Flow køling, Wi-Fi-forbindelse og meget meget mere. 

Med dette køb vil din hverdag blive meget nemmere, og madlavningen vil fremover udelukkende være en sand fornøjelse. Køleskabet har nogle smarte features og en nem betjening. Denne smarte inddeling af skuffer, glashylder og flaskehylder sikrer, at du kan holde en pæn orden i dit køleskab.

Grøntsagsskuffen har den smarte egenskab kaldet ’Moist Balance Crisper’, som sikrer at dine frugter og grønsager forbliver friskere og mere smagsfulde i længere tid. Dette sætter Multi-Flow kølingen også en streg under, da den ligeledes sikrer en ensartet afkøling, som er til madvarernes friskheds store fordel.

Og de smarte teknologier stopper slet ikke her. Køleskabet indeholder nemlig også funktionen ’Total No Frost’, som navnet antyder, sikrer det en frostfri tilstand. Ydermere er der indbygget en lineær kompressor, som gør, at køleskabets drift er meget lydsvag.

’Zero Clearance’ gør således, at skufferne er lette at trække ud af køleskabet. En døråbning på hele 90 grader giver mere fleksibilitet.

Det smarte display på køleskabet giver dig alle de vigtigste oplysninger såsom temperaturen og andre indstillinger. Desuden kan du tilslutte maskinen til din smartphone til fjernovervågning og ikke mindst styring – uanset om du er på den anden side af Atlanten eller i nabobyen.

LG køleskab GL5241SWJZ1 vs. markedet:

På trods af at denne model har fået rosende ord med på vejen af eksperter. Så er der dog også nogle få ulemper at finde, som fx at Wi-Fi funktionen ikke fungerer helt optimalt og i nogle tilfælde er ret unødvendig.

Men samlet set er det er rigtig fint køleskab i et enkelt og stilrent design. Prisen ligger i den mellemhøje-prisklasse, men hvor kvaliteten samtidig kan følge med. Køleskabet er spækket med lækre features – nogle mere anvendelige end andre.  

Specifikationer:
🔴 Energimærke: A++
🔴 Energiforbrug kWh/år (EU): 116,0
🔴 Nettovolumen køl (liter): 382
🔴 Lydniveau dB: 42
🔴 Luftcirkulation: Multi-Flow
🔴 Wi-Fi Ready (adapter kræves)
🔴 Døralarm
🔴 Digital termostat + temperaturalarm
🔴 5 hylder, 1 grøntsagsskuffe + flaskehylde
🔴 Mål: højde 185 cm, bredde 60 cm, dybde 57 cm, vægt 73 kg


Electrolux ERF4114AOX

Testvinder hos det danske forbrugerråd Tænk

kylskap-electrolux-erf4114aox

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
4.499,00 Kr. 0,00 Kr. 4.499,00 Kr. Læs mere

.
Modellen Electrolux ERF4114AOX har været testet af de danske eksperter fra forbrugerrådet Tænk i en test af flere forskellige køleskabe samtidig. Alle modellerne er blevet vurderet ud fra de samme kriterier, og disse inkluderer blandt andet temperaturstabilitet, brugervenlighed, miljø og funktioner.

Electrolux ERF4114AOX imponerer eksperterne stort ved at klare sig rigtig godt, og derfor udnævnes denne model til testvinder. Hos Forbrugerrådet Tænk kåres typisk flere testvindere, da de modeller der får topkarakterer, får tildelt stemplet som ”Bedst i test” hos forbrugerrådet.

Størrelse og energi

Electrolux ERF4114AOX hører til de køleskabe, som kommer med en meget høj rummelighed. Her er nemlig tale om hele 387 liter, hvilket er rigtig meget. Det vil i praksis svare til, at modellen passer til en husstand med 5-6+ medlemmer.

Til trods for at her er tale om et meget stort køleskab, så vil dette ikke gå ud over hverken miljø eller den personlige økonomi, for modellen kommer nemlig i markedets næstbedste energiklasse, som er A++. Det giver også et lavt årligt energiforbrug, som i dette tilfælde ligger på kun 116 kWh/år.

Brug og funktioner

Electrolux ERF4114AOX hører til de moderne køleskabe, der kommer med en lang række teknologier og funktioner, som gør modellen meget intelligent. Her er blandt andet tale om Ventileret Køl med FreeStore-systemet, som betyder, at kulden fordeles jævnt ud i hele kølerummet, således at alle hylder og hjørner af modellen får en jævn mængde kulde – dermed risikerer man ikke, at nogle hylder bliver halvlunkne og uegnede til opbevaring af fødevarer.

Dette køleskab fra Electrolux kommer dertil også med den smarte Super Køl-funktion, som betyder, at hvis man har døren åben og lægger nye madvarer ind, så køler modellen både hurtigt sig selv, fødevaren og de øvrige fødevarer ned igen.

Denne model er også udstyret med en elektronisk temperaturstyring via et LCD-display. Her kan man både aflæse den helt præcise temperatur plus få et overblik over flere af modellens funktioner.

Andre fordele

Med Electrolux ERF4114AOX er her også tale om et elegant køleskab i en pæn og neutral farve i rustfrit stål, som har en simpel stil – Anti Fingerprint gør desuden, at modellen ikke så let bliver tilsølet og dermed kan bevare den pæne facade længere.

Døren på modellen er højrehængt, men man kan vende den, hvis en højrehængt dør ikke passer til hjemmets indretning.

Modellen kommer desuden med en klar LED-belysning, som giver et godt lys, og pærerne er designet til at afgive mindst mulig varme – plus have en lang levetid og være miljøbesparende.

Udvalgte fordele ved Electrolux ERF4114AOX:
🔵 God rummelighed
🔵 God energiklasse
🔵 Ventileret Køl
🔵 Super Køl
🔵 Anti Fingerprint 

Specifikationer ved Electrolux ERF4114AOX:
🔴 Type: Køleskab, fritstående
🔴 Producent: Electrolux
🔴 Farve: Grå, rustfrit stål
🔴 Kølekapacitet: 387 liter
🔴 Energiklasse: A++
🔴 Årligt energiforbrug: 116 kWh/år
🔴 Støjniveau: 39 dB 

Mål og vægt ved Electrolux ERF4114AOX:
🌀 Højde: 186 centimeter
🌀 Bredde: 60 centimeter
🌀 Dybde: 67 centimeter
🌀 Nettovægt: 61 kilo
🌀 Bruttovægt: 63 kilo


Electrolux ERF4114AOW

✅ Testvinder hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön
✅ Testvinder hos det danske forbrugerråd Tænk

Electrolux ERF4114AOW

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
0,00 Kr. 0,00 Kr. 0,00 Kr. Læs mere

.
Både det danske forbrugerråd Tænk og den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön har foretaget omfattende tests af flere forskellige køleskabe samtidig, og modellen Electrolux ERF4114AOW har været inkluderet i begge.

Modellen klarer sig rigtig godt i de to tests og modtager meget flot bedømmelse over hele linjen, og derfor kåres modellen klart til testvinder i begge tilfælde. Både Råd & Rön og Forbrugerrådet Tænk kårer typisk flere testvindere i deres test, da de køleskabe der får topkarakterer hele vejen igennem, bliver honoreret med titlen ”Bedst i test”.

Størrelse og energi

Electrolux ERF4114AOW vil være et godt valg for den forbruger, der ønsker et stort køleskab. Denne model kan nemlig rumme hele 387 liter, hvilket passer til den helt store familie på 5+ medlemmer.

Selv om her er tale om en stor model, så går det ikke ud over regningen eller miljøet, for denne model kommer i markedets næstbedste energiklasse, som er A++. Det giver derfor et lavt årligt energiforbrug på kun 116 kWh.

Brug og funktioner

Electrolux ERF4114AOW kommer med en række teknologier for at holde fødevarerne friske. Her er blandt andet tale om Ventileret Køl med Free Store, og det smarte ved dette er, at systemet sørger for at holde en helt jævn fordeling af temperaturen overalt i køleskabet – dermed findes den samme kolde temperatur på såvel de øverste som nederste hylder.

Det betyder i praksis, at man ikke længere skal overveje, hvor i køleskabet fødevarerne skal placeres for at få den koldeste opbevaring. Dette system regulerer yderligere temperatur og fugtighed i forhold til hinanden, hvilket giver optimale vilkår for fødevarerne.

Electrolux ERF4114AOW kommer også med den smarte Super Køl-funktion, som tillader, at man sænker temperaturen midlertidigt, efter man har haft døren åben og lagt en ny, fersk fødevare ind. Dermed køles både køleskabet, fødevaren samt de øvrige fødevarer hurtigt ned igen og påvirkes derved kun minimalt af handlingen.

Andre fordele

Electrolux ERF4114AOW er yderligere udstyret med en smart LED-belysning, der giver en bedre overskuelighed i skabet, og pærerne er tillige designet til kun at afgive en minimal mængde varme – så påvirkes fødevarerne nemlig ikke.

Herudover er modellen designet til at kunne udnytte den indre plads så maksimalt som muligt – blandt andet med en smart flaskehylde, som kan skubbes ind – og så er modellen selv-afrimende. Det betyder, at man blot skal tørre køleskabet af indvendigt af og til for at holde det optimalt.

Der findes også en døralarm på Electrolux ERF4114AOW, som aktiveres, hvis døren ikke er lukket korrekt.

Udvalgte fordele ved Electrolux ERF4114AOW:
🔵 Stor model i god energiklasse
🔵 Ventileret Køl med Free Store for bedre forhold for fødevarerne
🔵 Temperatur og fugtighed justeres automatisk i forhold til hinanden
🔵 Super Køl
🔵 Selvafrimende model med smart døralarm

Specifikationer ved Electrolux ERF4114AOW:
🔴 Type: Køleskab, fritstående
🔴 Producent: Electrolux
🔴 Farve: Hvid
🔴 Kølekapacitet: 387 liter
🔴 Energiklasse: A++
🔴 Årligt energiforbrug: 116 kWh/år
🔴 Støjniveau: 39 dB

Mål og vægt ved Electrolux ERF4114AOW:
🌀 Højde: 186 centimeter
🌀 Bredde: 59,5 centimeter
🌀 Dybde: 66,8 centimeter
🌀 Nettovægt: 62 kilo
🌀 Bruttovægt: 63 kilo


Liebherr SK 4260

Topscorer hos det danske forbrugerråd Tænk

Liebherr SK 4260 køleskab

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

.
Modellen Liebherr SK 4260 er blevet testet sammen med en række andre køleskabe i en stor køleskabstest udført af det danske forbrugerråd Tænk.

Her er modellerne alle blevet testet på de samme parametre for at finde ud af, hvilke modeller der klarer sig godt, og hvilke modeller der klarer sig knap så godt.

Liebherr SK 4260 hører til den første kategori, idet eksperterne er meget begejstrede for denne model, og derfor får den en flot placering som topscorer.

Størrelse og energi

Dette køleskab fra Liebherr hører til de meget rummelige køleskabe, og det er dermed velegnet til de større familier. Kapaciteten ligger på hele 381 liter, hvilket er rigtig meget og passer til en stor familie på 5-6+ medlemmer.

Her er yderligere tale om et energivenligt køleskab, som har et meget lavt energiforbrug. Her er tale om 116 kWh årligt, og det muliggøres, idet Liebherr SK 4260 kommer i markedets næstebedste energiklasse A++.

Brug og funktioner

Liebherr SK 4260 kommer med mange af de samme funktioner som flere af de konkurrerende modeller, der er skabt til at fremme vilkårene for fødevarerne i køleskabet.

Her er blandt andet tale om Ventileret Køl, der sikrer, at samme kolde temperatur holdes på alle hylder – både de øverste som de nederste – samt en let, elektronisk temperaturstyring. Dette sikrer, at man kan indstille temperaturen helt præcist, og den Ventilerede Køl sørger også for at holde temperaturen lav og stabil.

Modellen holdes desuden pæn udvendigt via moderne teknologi, og denne kaldes Anti Fingerprint og sørger for at holde tilsmudsning væk.

Andre fordele

Liebherr SK 4260 har yderligere den fordel, at her er tale om et meget støjsvagt køleskab med et lydniveau på kun 34 dB. Det betyder, at man knap vil kunne høre modellen arbejde, og det er især en fordel, hvis man har et samtalekøkken, hvor man opholder sig meget.

Herudover kommer modellen med en smart LED-belysning indvendigt, og pærerne her har både en lang levetid, et stærkt lys samt en kun meget lille varmeafgivelse, således at pærerne ikke påvirker fødevarernes holdbarhed.

Udvalgte fordele ved Liebherr SK 4260:
🔵 Stor model på 381 liter
🔵 God energiklasse A++
🔵 Ventileret Køl
🔵 Anti Fingerprint for let opretholdelse af facaden
🔵 Støjsvag model

Specifikationer ved Liebherr SK 4260:
🔴 Type: Køleskab, fritstående
🔴 Producent: Liebherr
🔴 Farve: Hvid
🔴 Kølekapacitet: 381 liter
🔴 Energiklasse: A++
🔴 Årligt energiforbrug: 116 kWh/år
🔴 Støjniveau: 34 dB

Mål og vægt ved Liebherr SK 4260:
🌀 Højde: 185 centimeter
🌀 Bredde: 60 centimeter
🌀 Dybde: 63 centimeter
🌀 Nettovægt: 75 kilo
🌀 Bruttovægt: 80 kilo


Bosch KSV36VW3P

Topscorer hos det danske forbrugerråd Tænk
Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Bosch KSV36VW3P

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
0,00 Kr. 0,00 Kr. 2.999,00 Kr. Læs mere

.
Modellen Bosch KSV36VW3P har været medtaget i 2 store eksperttests af køleskabe. Her er tale om tests udført af både det danske forbrugerråd Tænk samt den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön, hvor adskillige køleskabe er blevet testet på parametre såsom størrelse, energi, fleksibilitet, brugervenlighed og temperaturstabilitet.

Dette køleskab fra Bosch klarer sig rigtig godt i begge tests, og det belønnes med to kåringer som topscorer.

Størrelse og energi

Bosch KSV36VW3P hører til de store og rummelige, fritstående modeller, som har en kapacitet på 346 liter. Dette giver en stor rummelighed og betyder, at dette køleskab er et godt valg for den større familie – i praksis vil det sige omkring 5-6 personer.

Herudover vil denne model også være et godt valg, hvis man ønsker et pænt køleskab i en helt lys farve – Bosch KSV36VW3P er nemlig hvid, hvilket er en neutral farve i et enkelt og stilfuldt design, der vil passe godt ind i de fleste typer af køkkener.

Her tale om en model, der kommer i en af de bedste energiklasser på markedet – det gælder nemlig klassen A++, som er den næstbedste, der findes. Dermed er modellen billig i drift, og derfor ligger det årlige energiforbrug også lavt – nemlig på 112 kWh/år.

Brug og funktioner

Bosch KSV36VW3P hører til de moderne generation af køleskabe, som er intelligente. Det betyder, at modellen for eksempel kommer med en elektronisk temperaturstyring, hvor den præcise temperatur kan reguleres via et elektronisk display, og det betyder, at man kan være helt sikker på præcis hvilken temperatur, der findes indvendigt.

Modellen kommer også med det såkaldte Ventileret Køl og Fresh Sense-teknologi, og disse funktioner sikrer via sensorer, at der findes samme, lave temperatur overalt i skabet – både på de øverste og nederste hylder.

Ud over Fresh Sense findes også den intelligente Vita Fresh-skuffe til frugt og grønt, der har en smart fugtighedsregulering – dette sørger for at bibeholde flere næringsstoffer i de grønne fødevarer over længere tid.

Andre fordele

Bosch KSV36VW3P er desuden en overskuelig model, som af den grund også kommer med en indbygget LED-belysning. Det giver et blødt men effektivt lys, hver gang man åbner skabet, således at man let kan finde sine varer.

Selv om her er tale om et i forvejen rummeligt køleskab, så er indretningen også skabt således, at man kan få mest muligt ud af pladsen, og indvendigt i Bosch KSV36VW3P findes derfor 7 hylder af sikkerhedsglas samt en skuffe til frugt og grønt.

Udvalgte fordele ved Bosch KSV36VW3P:
🔵 Rummelig model
🔵 God energiklasse – A++
🔵 Elektronisk temperaturstyring
🔵 Fresh Sense-teknologi
🔵 Vita Fresh-skuffe til frugt og grønt

Specifikationer ved Bosch KSV36VW3P:
🔴 Type: Køleskab, fritstående
🔴 Producent: Bosch
🔴 Farve: Hvid
🔴 Kølekapacitet: 346 liter
🔴 Energiklasse: A++
🔴 Årligt energiforbrug: 112 kWh/år
🔴 Støjniveau: 39 dB

Mål og vægt ved Bosch KSV36VW3P:
🌀 Højde: 186 centimeter
🌀 Bredde: 60 centimeter
🌀 Dybde: 65 centimeter
🌀 Nettovægt: 69 kilo
🌀 Bruttovægt: 76 kilo


Bosch KSV36VB3P

Topscorer hos det danske forbrugerråd Tænk 
Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Bosch KSV36VB3P

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
7.099,00 Kr. 0,00 Kr. 7.099,00 Kr. Læs mere
0,00 Kr. 0,00 Kr. 7.499,00 Kr. Læs mere

.
Bosch KSV36VB3P er blevet testet og anmeldt af det danske forbrugerråd Tænk og den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön. Begge ekspertkilder er begejstrede for dette køleskab, som de begge har kåret som en af topscorerne i deres store tests.

Dette har de blandt andet gjort på grund af køleskabets høje kvalitet og brugervenlighed. Til gengæld er de mindre vilde med temperaturen i køleskabet samt støjniveauet.

Velegnet til en større familie

Med Bosch KSV36VB3P får man et stort køleskab, der er velegnet til en større familie på omkring fem til seks personer. Køleskabet har en kapacitet på 346 liter, så der er plads til en del forskellige madvarer.

Udover at være stort er Bosch KSV36VB3P også et stilrent køleskab i en flot sort farve og et enkelt design.

Køleskabet er venstrehængt, men der er mulighed for at vende døren, hvis man ønsker dette. Selve displayet kan findes på fronten, og inde i køleskabet er der en praktisk LED-belysning. Det gør, at man nemmere kan overskue, hvad der er i køleskabet, og hvor det er placeret.

Energivenlig model

Bosch KSV36VB3P er et energibesparende køleskab, som er til fordel for både miljøet samt ens pengepung. Modellen er nemlig placeret i energiklasse A++, hvilket er i den høje ende af skalaen. Det årlige energiforbrug er lavt, da køleskabet ikke forbruger meget energi på et år.

Derudover er Bosch KSV36VB3P udstyret med en elektronisk temperaturstyring. Det vil sige, at det er nemt at indstille køleskabet til den rette temperatur. På den måde undgår man, at der opstår for store udsving i temperaturen. Køleskabets lydniveau er desuden på 39 dB, så det forstyrrer ikke hele hjemmet ved brug. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB.

Avancerede teknologier

Bosch KSV36VB3P er en intelligent model, der er forsynet med flere avancerede teknologier. Blandt andet fungerer køleskabet med hjælp fra sensorteknologien FreshSense og funktionen ventileret køl.

Mens FreshSense sørger for, at der opretholdes en jævn temperatur i køleskabet, sikrer ventileret køl-funktionen, at temperaturen er den samme i hele køleskabet.

Indretningen indvendigt er praktisk og funktionel, da køleskabet har syv hylder lavet af sikkerhedsglas, hvoraf fem kan justeres i højden. Endvidere er der en VitaFresh-skuffe, som gør, at frugt og grønt kan holde sig i længere tid.

Udvalgte fordele ved Bosch KSV36VB3P:
🔵 Avancerede teknologier
🔵 Fleksibel indretning
🔵 Rummeligt køleskab
🔵 God energimærkning
🔵 Elektronisk temperaturstyring

Specifikationer ved Bosch KSV36VB3P:
🔴 Type: Fritstående
🔴 Producent: Bosch
🔴 Farve: Sort
🔴 Kølekapacitet: 346 liter
🔴 Energiklasse: A++
🔴 Årligt energiforbrug: 112 kWh/år
🔴 Støjniveau: 39 dB

Mål og vægt ved Bosch KSV36VB3P:
🌀 Højde: 186 centimeter
🌀 Bredde: 60 centimeter
🌀 Dybde: 65 centimeter
🌀 Nettovægt: 68,96 kilo
🌀 Bruttovægt: 71 kilo


Siemens KS36VVW3P

God bedømmelse hos det danske forbrugerråd Tænk

Siemens KS36VVW3P

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

.
Det danske forbrugerråd Tænk har testet og anmeldt Siemens KS36VVW3P, som de har givet en god bedømmelse i deres store test af køleskabe. Her har de taget et kig på køleskabets funktioner, design, energiforbrug m.m. for at finde ud af modellernes fordele og ulemper.

Eksperterne er endt med at give Siemens KS36VVW3P en god anmeldelse, da modellen klarer sig godt, når det kommer til brugervenlighed, energiforbrug og kvalitetsindtryk. Til gengæld er de mindre vilde med støjniveauet og kølekapaciteten.

Rummeligt køleskab

Med Siemens KS36VVW3P får man et rummeligt køleskab, der er velegnet til en større familie på omkring fem til seks personer. Kølekapaciteten er på 346 liter, så der er plads til mange madvarer på samme tid.

Derudover er Siemens KS36VVW3P et stilrent køleskab med et simpelt design. Køleskabet er fritstående og kan derfor placeres, hvor det passer bedst ind i ens køkken. Det er forsynet med en venstrehængt dør, men døren er vendbar, så man kan ændre på dette, hvis der er behov for det.

Praktiske funktioner

Siemens KS36VVW3P er udstyret med flere praktiske funktioner som for eksempel teknologien FreshSense. Disse sensorer sørger for, at styringen af kølingen overtages, hvis der opstår for store temperaturforskelle i køleskabet. Herved opretholdes der en jævn temperatur hele tiden.

Samtidigt kommer Siemens KS36VVW3P med en SuperCooling-funktion, der sikrer, at temperaturen hurtigt falder, når der bliver placeret nye madvarer i køleskabet, eller hvis døren har været åben.

Når døren åbnes, vil et LED-lys tænde, så man nemt kan overskue, hvor de forskellige madvarer er placeret henne. Der er i alt syv hylder, hvoraf seks af disse er justerbare. Desuden findes der også en HyperFresh-skuffe med fugtighedsregulering til grøntsager samt en flaskehylde.

Energivenligt og støjsvagt køleskab

Ved køb af Siemens KS36VVW3P får man et energivenligt køleskab, hvilket er en fordel for både miljøet og ens pengepung. Køleskabet er placeret i energiklasse A++, så det er i den høje ende af skalaen.

Udover den gode energiplacering støjer køleskabet heller ikke meget under brug. Lydniveauet er på 39 dB, hvorfor det ikke forstyrrer hele hjemmet. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB.

Udvalgte fordele ved Siemens KS36VVW3P:
🔵 God energiklasse
🔵 LED-belysning
🔵 SuperCooling-funktion
🔵 FreshSense
🔵 Rummeligt køleskab

Specifikationer ved Siemens KS36VVW3P:
🔴 Type: Fritstående
🔴 Producent: Siemens
🔴 Farve: Hvid
🔴 Kølekapacitet: 346 liter
🔴 Energiklasse: A++
🔴 Årligt energiforbrug: 112 kWh/år
🔴 Støjniveau: 39 dB

Mål og vægt ved Siemens KS36VVW3P:
🌀 Højde: 186 centimeter
🌀 Bredde: 60 centimeter
🌀 Dybde: 65 centimeter
🌀 Nettovægt: 68,09 kilo
🌀 Bruttovægt: 75,3 kilo


Bosch KSV36VI3P

God bedømmelse hos det danske forbrugerråd Tænk
God bedømmelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Bosch KSV36VI3P

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
0,00 Kr. 0,00 Kr. 0,00 Kr. Læs mere
0,00 Kr. 0,00 Kr. 4.098,00 Kr. Læs mere

.
Både det danske forbrugerråd Tænk og den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön har foretaget hver en stor test af køleskabe. Flere modeller – inklusiv Bosch KSV36VI3P – har været medtaget, og her er køleskabene alle blevet testet på udvalgte parametre såsom temperaturstabilitet, energi, funktioner og brugervenlighed, der ligger til grund for den endelige bedømmelse.

Bosch KSV36VI3P klarer sig rigtig fint i begge tests, og derfor modtager modellen gode bedømmelser fra både de danske og svenske eksperter.

Størrelse og energi

Bosch KSV36VI3P hører til de store fritstående køleskabe, som kommer med en høj kapacitet. Her er tale om 346 liter, hvilket er rigtig meget. I praksis vil det omtrent svare til en familie på 5-6 personer.

Her er ydermere tale om et stilrent køleskab, der kommer i en flot grå farve i rustfrit stål – modellen er også neutral nok til at vil passe ind i de fleste køkkener.

Denne model hører desuden til de køleskabe, der vil passe godt til den miljøbevidste forbruger, som ønsker at spare både egen økonomi og miljøet. Dette køleskab kommer nemlig i markedets næstbedste energiklasse, som hedder A++.

Hermed er man sikret et køleskab, der ikke er dyrt i drift, og det årlige energiforbrug ligger da også på 112 kWh, hvilket er lavt.

Brug og funktioner

Bosch KSV36VI3P kommer med meget moderne teknologi, som blandt andet inkluderer en elektronisk temperaturstyring, der sikrer, at man får en præcis temperatur og dermed lettere styring af varmen/kulden.

Herudover er modellen også udstyret med den intelligente Fresh Sense-teknologi, der sikrer, at modellen altid holder en helt jævn temperatur, da den reelle temperatur konstant måles af begavede sensorer.

Dette køleskab er også med funktionen Ventileret Køl, som sikrer, at der holdes en jævn og kold temperatur overalt i køleskabet – det betyder, at både hylderne øverst og nederst og hjørnerne har samme temperatur.

Andre fordele

Bosch KSV36VI3P er som nævnt flot og stilrent i designet, og det flotte design kræver meget lidt vedligeholdelse, idet modellen kommer med Easy Clean-front, som gør det lettere at holde køleskabet rent udvendigt.

Selv om her er tale om et meget rummeligt køleskab, så er modellen indrettet således, at pladsen kan udnyttes maksimalt – Bosch KSV36VI3P er udstyret med 7 hylder, der alle er fremstillet af sikkerhedsglas, og 5 af disse er justerbare i højden.

Herudover findes der også en flaskeholder og en skuffe. Skuffen er en såkaldt Vita Fresh-skuffe, som kommer med fugtighedsregulering – man kan nemlig regulere fugtigheden, hvilket kan give de grønne fødevarer i skuffen et længere liv.

Udvalgte fordele ved Bosch KSV36VI3P:
🔵 Stor model
🔵 Energiklasse A++
🔵 Fresh Sense-teknologi
🔵 Med Easy Clean-front
🔵 Vita Fresh-skuffe

Specifikationer ved Bosch KSV36VI3P:
🔴 Type: Køleskab, fritstående
🔴 Producent: Bosch
🔴 Farve: Grå, rustfrit stål
🔴 Kølekapacitet: 346 liter
🔴 Energiklasse: A++
🔴 Årligt energiforbrug: 112 kWh/år
🔴 Støjniveau: 39 dB

Mål og vægt ved Bosch KSV36VI3P:
🌀 Højde: 186 centimeter
🌀 Bredde: 60 centimeter
🌀 Dybde: 65 centimeter
🌀 Nettovægt: 70 kilo
🌀 Bruttovægt: 77 kilo


Liebherr KB 4350

Testvinder hos det danske forbrugerråd Tænk
Testvinder hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Liebherr KB4350

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
7.997,00 Kr. 0,00 Kr. 7.997,00 Kr. Læs mere

.
Modellen Liebherr KB 4350 er blevet testet af 2 forskellige hold eksperter fra henholdsvis Danmark og Sverige. Her er tale om det danske forbrugerråd Tænk og den store svenske forbrugerorganisation Råd & Rön, som begge er meget begejstrede for denne model.

Liebherr KB 4350 er blevet testet sammen med flere andre køleskabe, men skiller sig positivt ud, idet modellen udmærker sig flot på de fleste parametre – derfor kåres dette køleskab til testvinder hos både de danske og svenske eksperter. Det skal bemærkes at Forbrugerrådet Tænk kårer flere testvindere i deres tests, så dette er én af testvinderne.

Størrelse og energi

En af de største fordele ved Liebherr KB 4350 er modellens energivenlighed. Her er nemlig tale om et køleskab, der både sparer forbrugerens egen økonomi og miljøet, idet modellen kommer i den absolut bedste energiklasse på markedet.

Her er tale om klassen A+++, som giver et minimalt energiforbrug sammenlignet med modellerne i de øvrige klasser. Liebherr KB 4350 har nemlig kun et årligt energiforbrug på 90 kWh, og det er meget lavt.

Selv om energiforbruget er lavt, er her stadig tale om en meget rummelig model på 367 liter, og det betyder, at denne model passer til den større familie på 4-6 medlemmer.

Brug og funktioner

Liebherr KB 4350 kommer med den nyeste teknologi inden for køleskabsinnovation, og det inkluderer blandt andet Ventileret Køl, der holder samme temperatur i alle områder indvendigt – både de øverste og nederste hylder får dermed samme mængde kulde.

Teknologierne omfatter også et Fresh Air-kulfilter, som bidrager til at sikre gode forhold for fødevarerne med en høj luftkvalitet samt Bio Fresh. Bio Fresh-teknologien i skufferne regulerer luftfugtigheden i forhold til temperaturen, hvilket vil give længere liv til især frugt og grønt, og Bio Fresh Plus-teknologien gør, at man kan justere temperaturen ekstra, hvor der er brug for mere kulde for at holde fødevarerne friske.

Modellen kommer desuden med Power Cooling, der er et helt system, som sørger for en hurtig nedkøling af netop indlagte madvarer – for eksempel efter indkøb eller aftensmad.

Andre fordele

Liebherr KB 4350 har også den fordel, at her er tale om en stillegående model, da lydniveauet kun ligger på 37 dB. Det vil betyde, at man knap vil kunne høre modellen køre, hvilket især er smart, hvis man har et samtalekøkken, hvor man opholder sig en del omkring køkkenapparaterne.

Køleskabet er udstyret med et LCD-display, hvor man let og enkelt kan styre køleskabet.

Modellen er desuden højrehængt, men kommer med en vendbar dør. Indretningen er fordelt således, at der findes 3 skuffer nederst, og øverst findes 5 hylder plus ekstra hylder til opbevaring i døren.

Udvalgte fordele ved Liebherr KB 4350:
🔵 Markedets bedste energiklasse
🔵 Stor kapacitet
🔵 Fresh Air-kulfilter
🔵 Bio Fresh-teknologi
🔵 Power Cooling-system

Specifikationer ved Liebherr KB 4350:
🔴 Type: Køleskab, fritstående
🔴 Producent: Liebherr
🔴 Farve: Hvid
🔴 Kølekapacitet: 367 liter
🔴 Energiklasse: A+++
🔴 Årligt energiforbrug: 90 kWh/år
🔴 Støjniveau: 37 dB

Mål og vægt ved Liebherr KB 4350:
🌀 Højde: 185 centimeter
🌀 Bredde: 60 centimeter
🌀 Dybde: 66,5 centimeter
🌀 Nettovægt: 85 kilo
🌀 Bruttovægt: 90 kilo


Electrolux EN3791MOX

God bedømmelse hos det danske forbrugerråd Tænk
Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Electrolux EN3791MOX

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
8.999,00 Kr. 0,00 Kr. 8.999,00 Kr. Læs mere
9.399,00 Kr. 0,00 Kr. 9.399,00 Kr. Læs mere

.
Både det danske forbrugerråd Tænk og den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön har foretaget hver en stor test af køleskabe, hvor flere forskellige modeller er blevet gennemtestet og analyseret.

Modellen Electrolux EN3791MOX har været med i begge tests og klarer sig generelt rigtig flot over hele linjen. Derfor kårer de svenske eksperter modellen til topscorer, men den modtager en ligeledes god bedømmelse hos de danske eksperter.

Læg mærke til at denne model er et kombineret køle/fryseskab, som derfor rummer både et køleskab og en fryser.

Både køleskab og fryser i ét produkt

Electrolux EN3791MOX adskiller sig fra de øvrige produkter ved at være et kombi-skab. Det betyder, at denne model indeholder et køleskab øverst, og nederst findes en fryser. Det vil især være smart med en sådan model, hvis man ikke har meget plads i hjemmet – for eksempel hvis man bor i lejlighed.

Electrolux EN3791MOX har derfor heller ikke en så stor rummelighed i køleskabet som de øvrige modeller, men den ligger stadig på 243 liter, hvilket vil passe til en mellemstor familie.

Frysekapaciteten ligger på 91 liter fordelt på 3 skuffer, hvilket ikke er meget men stadig med plads til de mest væsentlige fødevarer.

Brug og funktioner

Electrolux EN3791MOX’s køleskab kommer blandt andet med Ventileret Køl, som sikrer samme temperatur overalt i køleskabet samt en elektronisk temperaturstyring. Dermed er der helt styr på temperaturen, og den vil kunne indstilles meget præcist.

Herudover findes Super Køl, som er en funktion, der tillader at sænke temperaturen et stykke tid, hvis man ønsker, at nye fødevarer hurtigere skal nå en kold og dermed forsvarlig opbevaringstemperatur. I køleskabet på Electrolux EN3791MOX findes yderligere en ”0 graders-skuffe”, hvor temperaturen ligger kun lige over 0 grader.

Nogle fødevarer – for eksempel fisk – skal nemlig opbevares ved så lave temperaturer, hvis de skal ligge i køleskab i mere end et døgn.

Fryseren på modellen kommer med No Frost-systemet, således at man ikke manuelt skal rime fryseren af, og så findes der også en Super Frys-funktion. Dette fungerer i praksis ligesom Super Køl – bare i fryseren.

Andre fordele

Electrolux EN3791MOX er et fysisk stort skab, som både indeholder fryser og køleskab, men samtidig er modellen skabt til at være så miljøvenlig som muligt. Dette skab kommer derfor i energiklassen A++, som er den næstbedste på markedet, og det årlige energiforbrug ligger på 254 kWh.

Mange vil lægge mærke til, at det er en del mere end de A++ køleskabe, som findes i denne artikel, men grunden til dette er, at en fryser kræver mere energi end et køleskab for at holde fødevarerne frosne og sikre. Electrolux EN3791MOX kommer dertil også med en smart LED-belysning, som fremmer overskueligheden.

Udvalgte fordele ved Electrolux EN3791MOX:
🔵 Kombineret køle/fryseskab
🔵 Passer til en mellemstor husstand
🔵 Super Køl
🔵 Super Frys
🔵 Smart ekstra kølig skuffe til delikate fødevarer 

Specifikationer ved Electrolux EN3791MOX:
🔴 Type: Kombineret køle/fryseskab
🔴 Producent: Electrolux
🔴 Farve: Grå, rustfrit stål
🔴 Kølekapacitet: 243 liter
🔴 Frysekapacitet: 91 liter
🔴 Indfrysningskapacitet: 4 kilo per døgn
🔴 Energiklasse: A++
🔴 Årligt energiforbrug: 254 kWh/år
🔴 Støjniveau: 43 dB

Mål og vægt ved Electrolux EN3791MOX:
🌀 Højde: 200,5 centimeter
🌀 Bredde: 59,5 centimeter
🌀 Dybde: 64,7 centimeter
🌀 Nettovægt: 74 kilo
🌀 Bruttovægt: 76 kilo


Generelle tips til indkøb og brug af køleskab

Der kan være mange parametre, der spiller ind, når køleskabet skal vælges. Har du specifikke krav til udformning, størrelse, farver og lignende, kan det indsnævre mulighederne gevaldigt. Det er klart, at designet skal matche resten af køkkenet, og det valgte køleskab skal selvfølgelig også helst kunne være det ønskede sted. Her er det primært højden, der er afgørende, idet de fleste køleskabe holder sig til standardbredden på 60 centimeter.

Hvis du vil have mest muligt køleskab for pengene, betaler det sig dog at indtage en fleksibel holdning i forhold til design og udformning. Selvfølgelig kan der være særlige krav og præferencer, der helst skal opfyldes, og det er en god ide at notere sig disse – eventuelt i prioriteret rækkefølge – allerede inden søgningen efter nyt køleskab påbegyndes.

Vælg et køleskab i passende størrelse
Desto større køleskabet er, desto mere strøm bruger det. Det betaler sig derfor at vælge en størrelse, der passer til behovet. Et køleskab på 150-200 liter passer som regel til normalt brug for en familie på 3-4 personer. Er du alene i husstanden, kan du med fordel vælge et mindre køleskab, hvorimod større familier let får brug for 2-400 liter. I denne artikel har vi primært kigget på de lidt større modeller.

Undgå en indelukket og varm placering af køleskabet
Køleskabet er altid forsynet med køleribber på bagsiden, hvor overskudvarmen ledes væk. Det er vigtigt, at der er et minimum af luftgennemstrømning omkring køleribberne, da køleskabet ellers skal bruge ekstra strøm på at køle.
Der skal således helst være en smule afstand til væggen, ligesom en sprække over køleskabet vil kunne hjælpe den varme luft til at komme ud. Hvis køleskabet placeres tæt op ad en radiator, i meget direkte sol eller på anden vis placeres i ekstraordinært varme omgivelser, vil dette også medføre højere strømforbrug.

Afvej behovet for ekstern indstilling og aflæsning
Mange nyere køleskabe er forsynet med display og betjening i et panel på ydersiden af køleskabsdøren. Dette er meget bekvemt, men i den daglige brug spiller det for de fleste ikke en afgørende rolle. Problemet er, at du betaler en del ekstra for denne feature. Ønsker du således mest mulig køleskab for pengene, kan du vælge at nedprioritere denne ekstra komfort.

Hold køleskabet lukket og benyt en eventuel ekstra kølefunktion
Særligt i børnefamilier kan der være en tendens til, at køleskabet står åbent i længere tid, og det modvirker selvfølgelig formålet. Et køleskab varmes meget hurtigt op, når døren er åben, og det går både ud over de nedkølede fødevarer og strømforbruget. Flere af de testede køleskabe kan afgive akustisk alarm ved åben dør, og det kan være en smart reminder-feature, hvis den åbne køleskabsdør er et problem i familien.

Hvis du sætter varm mad eller større mængder uafkølede madvarer ind i køleskabet, virker det på samme måde som den åbentstående dør. De nye madvarer køles kun langsomt ned, og temperaturen i køleskabet stiger i en længere periode.

Hvis det ofte er aktuelt, kan du vælge et køleskab med en ekstra super-kølefunktion, der midlertidigt kan kobles til. Producenterne har lidt forskelige navne til denne feature, men det vil normalt være tydeligt, hvad der menes.

Vælg et strømbesparende køleskab ud fra energimærkningen
I dag er der krav om, at alle køleskabe skal være energimærkede. De mest strømbesparende køleskabe har energimærke A++ eller A+++, og langt de fleste nyere køleskabe befinder sig i dette område. Som en meget grov tommelfingerregel kan du regne med, at der ved brug af et stort køleskab kan spares 30-50 kroner om året pr. energitrin på skalaen. Et stort A+++ køleskab giver altså en årlig besparelse på elregningen i størrelsesorden 100-150 kroner, sammenlignet med et A-mærket køleskab, eller endnu mere, hvis du skifter fra et køleskab af ældre dato.

På den anden side spiller det ikke en afgørende rolle, om A’et har 2 eller tre plustegn efter sig. Forskellen på 30-50 kroner om året retfærdiggør ikke en stor merinvestering. Så her kan du eventuelt lade andre faktorer afgøre det endelige valg af køleskab.

Maden har bedst af kolde temperaturer
Mange har køleskabet indstillet til en temperatur på 6-8 grader, og det er ifølge eksperterne alt for højt. Vanen relaterer måske til tidligere tiders køleskabe, hvor strømforbruget var meget afhængigt af den indstillede temperatur. Det betyder imidlertid mindre med et nyere køleskab, så du kan roligt justere ned til 3-4 grader. Det giver en bedre holdbarhed for maden, og det koster ikke nævneværdigt på elregningen.

Nogle af de testede køleskabe udmærker sig ved meget præcise indbyggede termometre, men ikke alle køleskabe er lige gode til dette. Hvis du vil have en præcis måling af madens reelle temperatur, kan du stille et glas vand midt i køleskabet, og måle vandets temperatur efter nogle timer.


Undgå bakterier i dit køleskab

For at opretholde en god fødevarehygiejne i køleskabet, så er det rigtigt vigtigt, at man både holder sit køleskab rent og sørger for, at der også er den helt rette temperatur. Hvor i køleskabet at du placerer dine madvarer har også betydning.

Rengøringen er især vigtig, da der er mange gemmesteder for bakterier i dit køleskab. Gemmesteder, som er nemme at overse, selv når man gør rent i køleskabet. Bakterierne stortrives især i køleskabets afløbsrende og afløbshul, som sidder bagerst i køleskabet. Her er der nemlig både væske og madrester og det giver gunstige vilkår for bakterierne, som nemt vokser under disse forhold.

Placerer du madvarer bagerst i køleskabet, op ad afløbsrenden, så kan bakterierne nemt overføres til dem. Ifølge flere test, så kan afløbsrenden i køleskabet endda være et af de mest beskidte steder i dit hjem netop fordi, at den er så nem at overse og glemme og fordi mange ikke gør den ren. Ikke desto mindre, så er det vigtigt, at du husker netop at gøre den ren, da bakterier stortrives i rendens fugtige miljø.

Slækker du på rengøringen i dit køleskab, så kan der i yderste tilfælde dannes grobund for skimmelsvamp. Skimmelsvamp ses ofte i små sprækker eller lister, som eksempelvis afløbsrenden, så kig godt efter og vær grundig med rengøringen. Er køleskabet angrebet af skimmelsvamp, så ses det ofte ved grå og sorte belægninger, er disse belægninger synlige, så er det vigtigt med en grundig rengøring af hele køleskabet – ikke kun der hvor du kan se skimmelsvampen.

Bakterier i dine madvarer
Jord på grøntsager er en stor kilde til bakterier i køleskabet. Bakterier fra jordrester kan nemlig nemt overføres til andre madvarer i køleskabet, så det er vigtigt, at eventuelle jordrester vaskes af grøntsager, inden de lægges i køleskabet. Derudover er det også vigtigt, at grøntsager opbevares adskilt fra kød, så de to typer af madvarer ikke kommer i berøring med hinanden.

Råt kød og frisk fisk skal også håndteres med omhu og skal pakkes ind i lukkede beholdere. Begge dele er nemlig et godt ynglested for bakterier og bør derfor beskyttes bedst muligt. Frisk kød og fisk bør derfor opbevares separat fra andre madvarer i køleskabet og på det koldeste sted i køleskabet. Alt afhængig af hvilken model af køleskab man har, så er dette ofte i bunden af køleskabet – dog ikke i grøntsagsskuffen.

Det er heller ikke ligegyldigt, hvor i køleskabet du placerer mælken. Mælk er nemlig meget følsom over for temperaturudsving og selv om den passer perfekt i køleskabslågen, så er dette faktisk ikke den bedste placering for den. Mælken bør opbevares det koldeste sted i køleskabet og på grund af de store temperaturudsving der kan være i lågen, så er det bedst at placere mælken i bunden af køleskabet på en hylde.

Udover en stor følsomhed overfor temperaturer, så bør man også holde mælk adskilt fra stærkt lugtende madvarer såsom løg, porrer og selleri. Deres lugt kan nemlig smitte af, så mælken får en mærkelig smag – også selvom den ikke er åbnet endnu. Mælkekartoner er nemlig væsketætte, men ikke lufttætte.

Man kan i det hele taget opnå meget, hvis man sorterer sine madvarer i køleskabet og holde forskellige typer af fødevarer adskilte. Derved kan bakterier og lugt ikke flytte sig fra en type fødevare til en anden og man vil ofte opleve, at madvarerne holder bedre og længere.

Hold øje med temperaturen
Det er også særligt vigtigt, at du sørger for, at temperaturen i dit køleskab er rigtig. Nogle fødevarer er særligt temperaturfølsomme, såsom frisk fisk og kød. Hvert år sendes flere mennesker på sygehuset med madforgiftning og ifølge undersøgelser, så skyldes forgiftningerne ofte, at maden er blevet opbevaret for varmt i ens eget køleskab eller ikke er blevet kølet hurtigt nok ned.

Som tommelfingerregel, så bør der ifølge det danske Forbrugerråd Tænk højst være 5°C de steder i køleskabet, hvor du opbevarer letfordærvelige fødevarer såsom fisk, kød og mælk. Kommer temperaturen over de 5°C, så skal der ikke meget til, forend at madvarerne i køleskabet kan tage skade. Allerede mellem 7°C og 8°C begynder bakterier at vokse og danne af toksiner. Ved 10°C, kan stafylokokker begynde at producere toksiner i blød ost, ligesom også Salmonella bakterier trives i temperaturer over 5°C. Du kan læse mere om, hvilke bakterier der findes i hvilke fødevarer og hvilke temperaturer de højest må opbevares ved hos den danske Fødevarestyrelse.

Vil du gemme rester fra aftensmaden, så er det vigtigt, at maden kommer hurtigt i køleskabet. Bakterier stortrives nemlig mellem 20°C og 40°C og i løbet af kun tre timer, der kan én bakterie blive til tusind.


Sådan vedligeholder du dit køleskab

Passer du godt på dit køleskab, så bliver strømregningen mindre og levetiden længere.
Dårligt vedligehold af hårde hvidevarer, som eksempelvis køleskabe, kan ifølge danske Bolius, Boligejernes Videncenter, give et energiforbrug som er 20 procent højere, end det ellers ville have været ved regelmæssigt vedligehold.

Husker du eksempelvis at støve ribberne på bagsiden af køleskabet af en gang om året, så slider du mindre på kondensatoren i køleskabet. Ribberne hjælper nemlig køleskabet med at komme af med varmen og er de støvede, så er det unødigt svært for køleskabet at komme af med varmen, hvilket betyder, at kondensatoren arbejder unødigt meget og at din elregning ligeledes vil blive unødigt høj.

Ifølge danske Samvirke, så bør du rengøre ribberne mindst én gang om året og derved både sænke slitagen på køleskabet kondensator og sænke din elregning.

Sørger du for at holde dit køleskab pænt og rent indvendigt, så vil dette også have betydning for køleskabets levetid og energiforbrug. Sørger du eksempelvis for at smide game madvarer ud, så vil dette både komme hygiejnen og strømforbruget til gavn. Jo flere madvarer du har i køleskabet, desto mere energi skal køleskabet selvsagt bruge på at køle, ligesom madvarer der er for gamle også kan risikere at fordærve dine friske varer.

Sådan holder dit køleskab længere
Vil du forlænge levetiden på dit køleskab, så er det bedste du kan gøre at sørge for, at ribberne på bagsiden af køleskabet bliver støvet af. For den mest effektive rengøring anbefales det, at du først støvsuger ribberne og derefter tørrer dem af med varmt vand og sæbe. Bolius har tre konkrete anbefalinger, som dit køleskab og dets levetid vil nyde godt af:

1) Afstøv køleribber og kompressoren, hvis den er tilgængelig
2) Rengør tætningslisten med jævne mellemrum og tjek, om den er tæt
3) Sørge for at holde afløbsrenden og afløbshullet rent, så fugt kan løbe ud

Som udgangspunkt bør du rengøre dit køleskab hver anden måned eller ved behov. Behandler du dit køleskab godt og sørger for jævnlig vedligeholdelse, så sikrer dette også dine rettigheder i reklamationsperioden.  Det er derfor en god idé altid at læse den brugsanvisnings, som følger med køleskabet, da der ofte her er råd til, hvordan du bedst vedligeholder pågældende køleskab.


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🤩 Hvilke køleskabe er bedst i test?

Electrolux ERF4114AOX, Electrolux ERF4114AOW og Liebherr KB 4350

🤓 Hvordan testes køleskabene?

Køleskabene testes på deres evne til at opretholde den optimale temperatur, også når omgivelsernes temperatur ændre sig. Der ud over kigges der på energiforbrug, støjniveau og brugervenlighed.

🤔 Hvilken energiklasse bør jeg gå efter?

Energiskalaen for køleskabe går fra A+++ til D. Det er anbefalet af energistyrelsen, at du vælger en model i energiklasse A+++.


Køleskab test – Disse kilder har vi anvendt i artiklen:

I denne artikel har vi gennemgået en række tests fra både danske og udenlandske testlaboratorier, set på forskellige medieomtaler og også ladet forbrugerne selv komme til orde via anmeldelser og kommentarer på anerkendte webshops. Nedenfor kan du se en kort oversigt over de anvendte kilder:

Tænk.dk 🇩🇰
Forbrugermagasinet Tænk har tætte relationer til Forbrugerstyrelsen, og derfor er det en meget velanskrevet kilde, som dels bruges af private forbrugere, men også er meget citeret i både danske og udenlandske medier.

I denne artikel refererer vi til Tænk’s omfattende køleskabstest fra oktober 2015, hvor hele 20 køleskabe er testet. Testen er inddelt i områderne Funktion, Energiforbrug, Brugervenlighed, Støj og Kvalitetsindtryk, og de fleste af områderne har målt på flere forskellige underparametre.

Testen munder ud i en samlet karakter og en lidt mere subjektiv sammenfatning, og det er endvidere muligt at tilgå en komplet liste med specifikationer for hver enkelt model. Du kan selv læse køleskabs-testen her, men fuld adgang kræver dog abonnement. Alternativt er det muligt at købe særskilt adgang til den specifikke test.
 

Råd & Rön 🇸🇪
Råd & Rön er Sveriges måske mest ansete forbrugermagasin, og her testede man i oktober 2015 ti af de mest populære køleskabe. Ligesom testen hos Tænk, er også Råd & Rön’s test inddelt i hovedområderne Funktion, Energiforbrug, Brugervenlighed, Støj og Kvalitetsindtryk med passende underpunkter.

Råd & Rön giver en konkret karakter på hvert af de punkter, der er undersøgt, og summerer dette til en samlet karakter for hver model. Resultaterne er praktisk opstillet i en interaktiv tabel, hvor du kan filtrere og sortere efter ønske. Forbrugermagasinet har dog undladt at fortolke resultaterne og vurdere produkterne subjektivt. Så her må du selv drage konklusionerne. Testen er tilgængelig online her, men fuld adgang kræver abonnement.

Test.se 🇸🇪
Den svenske forbrugerportal Test.se har specialiseret sig i at indsamle og sammenholde offentliggjorte tests fra svenske ekspertpaneler. Portalen fortolker resultaterne, og drager herudfra konklusioner og anbefalinger. Der gives normalt én specifik anbefaling i hver produktkategori, og det er primært dette produkt, der er omtalt. Portalen har offentliggjort sin vurdering af køleskabe i maj 2016, og vurderingen er frit tilgængelig her.

24.no 🇳🇴
Den norske shoppingportal 24.no er en del af Mediehuset Nettavisen A/S, som beskæftiger sig med alle former for shopping. I sektionen for hvidevarer gives der en specifik anbefaling til hver type af hvidevare. Artiklen om hvidevarer er fra oktober 2014, og du kan frit læse den her

Forbrugeranmeldelser ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Officielle og uafhængige testresultater er udmærkede, men problemet kan i nogle tilfælde være, at produkterne testes i et kunstigt miljø og over en relativ kort tidsperiode. Derfor er forbrugernes egne anmeldelser også et særdeles brugbart supplement i vurderingen af køleskabe.

De fleste større netbutikker tillader, at forbrugerne frit kan udtrykke tilfredshed og/eller utilfredshed med produkterne. Som regel vil ikke alle forbrugere være enige, men hvis der er mange anmeldelser, vil et gennemsnit som regel være et godt fingerpeg. Vi har blandt andet kigget på forbrugeranmeldelser hos whiteaway.com og skousen.dk.

Andre relevante tests 🔎

Ud over denne generelle købeskab test, så har du også mulighed for at læse en række andre relateret tests som måske kan være nyttig, når du leder efter nyt køleskab.

Vi har udarbejdet en række artikler som fokuserer specifikt på køleskabe af forskellige populære mærker. I disse artikler har vi samlet de testvindende købeskabe fra de forskellige mærker, samt vi har samlet en række alternative testvindende køleskabe fra andre anerkendte mærker. Du kan eksempelvis læse vores Electrolux køleskab test, hvor vi har samlet de bedste køleskabe fra Electrolux.
Ligeledes har vi udarbejdet en test af Liebherr køleskabe, hvor du også finder en stor samling af testvindende køleskabe. Du finder naturligvis også prissammenligning af de forskellige modeller.

Har du mindre plads i dit hus eller din lejlighed, eller leder du blot efter et mindre køleskab til eksempelvis dit sommerhus, så kan du med fordele læse vores mini køleskab test, hvor vi har samlet de bedste minikøleskabe på markedet. Vi har samlet testvindere fra blandt andet Forbrugerrådet Tænk og den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön.

Hvis du modsat er på jagt efter et større køleskab, så kan du med fordel læse vores amerikaner køleskab test.

Hvis du er på udkig efter at køle dine vine, så kan du læse meget mere om vinkøleskabe i vores store vinkøleskab test. I denne artikel finder du også gode råd omkring den ideelle temperatur til dine vine, hvordan du bedst dekanterer din vin og meget mere.

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Her kan du skrive en kommentar til artiklen

Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse