Køleskab test – Se testvinderne og find det bedste køleskab

2

Generelt viser diverse tests, at moderne køleskabe både er strømeffektive og lydsvage, men der er alligevel stor forskel på, hvor meget du får for pengene.

I denne artikel kigger vi nærmere på nogle af de mest populære køleskabsmodeller. Vi tager udgangspunkt i offentliggjorte tests og omtaler i diverse online magasiner samt forbrugernes egne oplevelser af produkterne. Sidst i artiklen linker vi til de vigtigste kilder, så du selv har mulighed for at undersøge kilderne nærmere, hvis du ønsker det.
Denne køleskab test er altså baseret på at samle en række testvindere fra eksterne kilder. Vi har gennemgået tests fra hele Skandinavien.

I denne artikel får du:

– En grundig gennemgang af de bedste og mest testvindende køleskabe på markedet lige nu
– Generelle tips til indkøb og brug af køleskab
– Sådan vedligeholder du dit køleskab

– En gennemgang af de kilder og tests vi har brugt til at udarbejde artiklen

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.


Electrolux ERF4114AOW

✅ Testvinder hos Råd & Rön
✅ Testvinder hos Tænk.dk

Electrolux ERF4114AOW

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
6.295,00 Kr. 0,00 Kr. 6.295,00 Kr. Læs mere
6.295,00 Kr. 0,00 Kr. 6.295,00 Kr. Læs mere

 

Køleskabsmodellen Electrolux ERF4114AOW har været testet hos forbrugermagasinet Tænk, hvor den blev testvinder i en stor test hvor 20 forskellige køleskabe blev gennemtestet. På omtrent samme tidspunkt gennemførte det svenske forbrugermagasin Råd & Rön også en test, hvor modellen indgik, og også her blev den testvinder i et felt på 10 udvalgte køleskabe.

På trods af det flotte resultat, er der ikke tale om et dyrt køleskab. Electrolux ERF4114AOW befinder sig i begge tests i midterområdet rent prismæssigt. Begge testpaneler er meget enige i bedømmelsen af køleskabets egenskaber, hvor det klarer sig rigtig godt på stort set alle målte og bedømte parametre.

Derfor er Electrolux ERF4114AOW en testvinder:
Dette køleskab får topkarakterer for dens brugervenlighed samt en meget støjsvag drift. Modellen udmærker sig også ved lavt strømforbrug, som det også fremgår af A++ mærkningen.

En stor fordel ved Electrolux ERF4114AOW er desuden kapaciteten på hele 395 liter, som ligger noget over gennemsnittet for tilsvarende køleskabe i prisklassen. På trods af stor rummelighed og lavt støjniveau, køler modellen meget effektivt.

De eneste minus som de forskellige tests nævner ved denne model er indstilling af temperaturen, der foregår indvendigt i køleskabet. Her får køleskabet middelkarakter, hvilket trods alt stadig er godkendt, når man sammenligner med andre køleskabe på markedet.


Bosch KSV36BW30

✅ Topscorer hos Råd & Rön
✅ Topscorer hos Tænk.dk

Bosch KSV36BW30

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
4.991,00 Kr. 0,00 Kr. 4.991,00 Kr. Læs mere
6.263,00 Kr. 0,00 Kr. 6.263,00 Kr. Læs mere

 

I oktober 2015 gennemførte både det svenske forbrugermagasin Råd & Rön og det danske forbrugerråd Tænk en test af køleskabe, hvor henholdsvis 10 og 20 af de mest populære modeller blev testet op imod hinanden. I begge tests kvalificerede Bosch KSV36BW30 sig til en andenplads, hvor kun meget små marginaler adskiller den fra vinderen.

Det er et meget flot resultat i betragtning af, at køleskabet prismæssigt ligger ret billigt, sammenlignet med mange af de andre testede modeller. Modellen bedømmes som ”god” eller ”meget god” på stort set alle testede parametre. Den eneste detalje, der trækker en smule ned er temperaturen i grøntsagsskuffen, som vurderes at være en anelse for høj.

Dette sikrede Bosch KSV36BW30 den flotte placering:
Både Tænk og Råd & Rön vurderer, at brugervenligheden er helt i top for denne model – og det er ifølge Tænk den mest brugervenlige model blandt de 20 testede køleskabe. Betjening og aflæsning foregår via et panel på fronten af køleskabsdøren. Det bemærkes også, at det indbyggede termometer er meget præcist.

Testpanelerne hæfter sig også ved det generelle kvalitetsindtryk af modellen. Her får Bosch KSV36BW30 topkarakterer hos både de danske og de svenske fagfolk.


Bosch KGE36BW40 – Køle-fryseskab

 ✅ Testvinder hos det svenske testmagasin Test.se

 

Bosch KGE36BW40

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
4.467,00 Kr. 0,00 Kr. 4.467,00 Kr. Læs mere
4.468,00 Kr. 0,00 Kr. 4.468,00 Kr. Læs mere

 

Det svenske testmagasin Test.se har sammenholdt en række ekspert-tests fra anerkendte kilder, og på den baggrund har de kåret Bosch KGE36BW40 som vinder i kategorien køle/fryse-skabe, hvor du altså både får køleskab og fryser i én enhed.

Derfor anbefales Bosch KGE36BW40:
Test.se fremhæver blandt andet den nemme og overskuelige betjening af køle/fryse-skabet, der foregår digitalt fra et panel på fronten af køleskabsdøren. Her kan man både aflæse skabets temperaturer, og foretage digital indstilling.

Køleskabsdelen har både CrisperBox (en særlig grøntsagsskuffe hvor temperaturen ligger lidt højere end køleskabets gennemsnitstemperatur), samt en særlig ChillerBox (skuffe til kød og fisk, hvor temperaturen ligger lavere end køleskabets gennemsnitstemperatur).

Fryserdelen har ekstra sikkerhed, idet der blandt andet gives akustisk alarm, hvis fryserdøren er åben. Fryseren giver også både akustisk og optisk alarm, hvis der registreres driftsforstyrrelser i fryserummet.


Bosch KSV36AW41

 Anbefalet hos norske forbrugeravis 24.no

Bosch KSV36AW41

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
7.331,00 Kr. 0,00 Kr. 7.331,00 Kr. Læs mere
7.331,00 Kr. 0,00 Kr. 7.331,00 Kr. Læs mere
7.331,00 Kr. 0,00 Kr. 7.331,00 Kr. Læs mere
9.698,00 Kr. 0,00 Kr. 9.698,00 Kr. Læs mere

 

Det norske online shoppingmagasin 24.no oprettede i oktober 2014 en liste over anbefalede hvidevarer i forskellige kategorier, blandt andet baseret på uvildige eksterne tests. I køleskabskategorien anbefaler 24.no køleskabet Bosch KSV36AW41. Det er et køleskab i den dyre ende af skalaen, men det byder til gengæld også på en lang række fordele, herunder ekstra god plads med hele 346 liter.

Med Bosch KSV36AW41 får du også en særlig superkøling funktion, som kan aktiveres, når nye madvarer kommes i køleskabet. Funktionen sænker temperaturen til 2 grader i nogle timer. Det bevirker en hurtigere nedkøling af de nye madvarer, og beskytter samtidig de eksisterende madvarer mod uhensigtsmæssig opvarmning.

Dette gør især Bosch KSV36AW41 til et godt valg:
Modellen udmærker sig ved et ekstraordinært lavt strømforbrug, og er mærket med A+++. Det lave strømforbrug kan til dels tilskrives køleskabets kompressor, der samtidig er særdeles lydsvag. Bosch KSV36AW41 byder også på ventileret køling, som sikrer, at temperaturen er ensartet i hele skabet.

Dog er den også udstyret med særlige grøntsagsskuffer, hvor temperaturen er en smule højere, kombineret med optimalt fugtighedsniveau. Her kan grøntsager og frugt bibeholde sundhed og vitaminer op til dobbelt så længe som ved almindelig opbevaring.


Siemens KS36VAI41

 Favorit blandt brugerne

Siemens KS36VAI41

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
5.395,00 Kr. 0,00 Kr. 5.395,00 Kr. Læs mere
5.395,00 Kr. 0,00 Kr. 5.395,00 Kr. Læs mere
5.395,00 Kr. 0,00 Kr. 5.395,00 Kr. Læs mere
5.395,00 Kr. 0,00 Kr. 5.395,00 Kr. Læs mere

 

Det forholdsvis nye Siemens KS36VAI41 har endnu ikke været testet af de forskellige anerkendte testpaneler, men skal man tro forbrugernes mange positive tilbagemeldinger på de webshops, der sælger denne model, er køleskabet et godt valg. Siemens KS36VAI41 får fem stjerner ud af fem mulige fra langt størstedelen af forbrugerne.

Prismæssigt befinder Siemens KS36VAI41 sig i mellemlejet, og det er billigt i forhold til dets mange moderne features. Kapaciteten på hele 346 liter giver rigelig plads til madvarerne, selv i større familier med børn. Selv om køleskabet byder på syv hylder af sikkerhedsglas, er der også blevet plads til to store grøntsagsskuffer, hvor både frugt og grønt holder sig væsentlig længere i kraft af dæmpet køling og regulering af luftfugtigheden.

Den har elektronisk og touch-styret betjening, som gør den meget nem og overskuelig at betjene.

De største fordele ved Siemens KS36VAI41:
Strømforbruget for Siemens KS36VAI41 ligger på 75 kWh årligt, svarende til en beskeden strømregning i størrelsesorden 150 kroner på årsbasis. Der er med andre ord tale om et særdeles energivenligt køleskab med den højst opnåelige A+++ mærkning.

Alligevel får du med denne model dynamisk køling med ventilatorer, der hele tiden fordeler kulden, så temperaturen er konstant i hele skabet. Modellen byder også på en særlig nedkølingsfunktion, der kan aktiveres, når du sætter friske madvarer ind. Det sikrer hurtig nedkøling og beskytter de eksisterende madvarer mod opvarmning. Funktionen slår selv fra efter nogle timer.


 Generelle tips til indkøb og brug af køleskab

Der kan være mange parametre, der spiller ind, når køleskabet skal vælges. Har du specifikke krav til udformning, størrelse, farver og lignende, kan det indsnævre mulighederne gevaldigt. Det er klart, at designet skal matche resten af køkkenet, og det valgte køleskab skal selvfølgelig også helst kunne være det ønskede sted. Her er det primært højden, der er afgørende, idet de fleste køleskabe holder sig til standardbredden på 60 centimeter.

Hvis du vil have mest muligt køleskab for pengene, betaler det sig dog at indtage en fleksibel holdning i forhold til design og udformning. Selvfølgelig kan der være særlige krav og præferencer, der helst skal opfyldes, og det er en god ide at notere sig disse – eventuelt i prioriteret rækkefølge – allerede inden søgningen efter nyt køleskab påbegyndes.

Vælg et køleskab i passende størrelse
Desto større køleskabet er, desto mere strøm bruger det. Det betaler sig derfor at vælge en størrelse, der passer til behovet. Et køleskab på 150-200 liter passer som regel til normalt brug for en familie på 3-4 personer. Er du alene i husstanden, kan du med fordel vælge et mindre køleskab, hvorimod større familier let får brug for 2-400 liter. I denne artikel har vi primært kigget på de lidt større modeller.

Undgå en indelukket og varm placering af køleskabet
Køleskabet er altid forsynet med køleribber på bagsiden, hvor overskudvarmen ledes væk. Det er vigtigt, at der er et minimum af luftgennemstrømning omkring køleribberne, da køleskabet ellers skal bruge ekstra strøm på at køle.
Der skal således helst være en smule afstand til væggen, ligesom en sprække over køleskabet vil kunne hjælpe den varme luft til at komme ud. Hvis køleskabet placeres tæt op ad en radiator, i meget direkte sol eller på anden vis placeres i ekstraordinært varme omgivelser, vil dette også medføre højere strømforbrug.

Afvej behovet for ekstern indstilling og aflæsning
Mange nyere køleskabe er forsynet med display og betjening i et panel på ydersiden af køleskabsdøren. Dette er meget bekvemt, men i den daglige brug spiller det for de fleste ikke en afgørende rolle. Problemet er, at du betaler en del ekstra for denne feature. Ønsker du således mest mulig køleskab for pengene, kan du vælge at nedprioritere denne ekstra komfort.

Hold køleskabet lukket og benyt en eventuel ekstra kølefunktion
Særligt i børnefamilier kan der være en tendens til, at køleskabet står åbent i længere tid, og det modvirker selvfølgelig formålet. Et køleskab varmes meget hurtigt op, når døren er åben, og det går både ud over de nedkølede fødevarer og strømforbruget. Flere af de testede køleskabe kan afgive akustisk alarm ved åben dør, og det kan være en smart reminder-feature, hvis den åbne køleskabsdør er et problem i familien.

Hvis du sætter varm mad eller større mængder uafkølede madvarer ind i køleskabet, virker det på samme måde som den åbentstående dør. De nye madvarer køles kun langsomt ned, og temperaturen i køleskabet stiger i en længere periode.

Hvis det ofte er aktuelt, kan du vælge et køleskab med en ekstra super-kølefunktion, der midlertidigt kan kobles til. Producenterne har lidt forskelige navne til denne feature, men det vil normalt være tydeligt, hvad der menes.

Vælg et strømbesparende køleskab ud fra energimærkningen
I dag er der krav om, at alle køleskabe skal være energimærkede. De mest strømbesparende køleskabe har energimærke A++ eller A+++, og langt de fleste nyere køleskabe befinder sig i dette område. Som en meget grov tommelfingerregel kan du regne med, at der ved brug af et stort køleskab kan spares 30-50 kroner om året pr. energitrin på skalaen. Et stort A+++ køleskab giver altså en årlig besparelse på elregningen i størrelsesorden 100-150 kroner, sammenlignet med et A-mærket køleskab, eller endnu mere, hvis du skifter fra et køleskab af ældre dato.

På den anden side spiller det ikke en afgørende rolle, om A’et har 2 eller tre plustegn efter sig. Forskellen på 30-50 kroner om året retfærdiggør ikke en stor merinvestering. Så her kan du eventuelt lade andre faktorer afgøre det endelige valg af køleskab.

Maden har bedst af kolde temperaturer
Mange har køleskabet indstillet til en temperatur på 6-8 grader, og det er ifølge eksperterne alt for højt. Vanen relaterer måske til tidligere tiders køleskabe, hvor strømforbruget var meget afhængigt af den indstillede temperatur. Det betyder imidlertid mindre med et nyere køleskab, så du kan roligt justere ned til 3-4 grader. Det giver en bedre holdbarhed for maden, og det koster ikke nævneværdigt på elregningen.

Nogle af de testede køleskabe udmærker sig ved meget præcise indbyggede termometre, men ikke alle køleskabe er lige gode til dette. Hvis du vil have en præcis måling af madens reelle temperatur, kan du stille et glas vand midt i køleskabet, og måle vandets temperatur efter nogle timer.


Undgå bakterier i dit køleskab

For at opretholde en god fødevarehygiejne i køleskabet, så er det rigtigt vigtigt, at man både holder sit køleskab rent og sørger for, at der også er den helt rette temperatur. Hvor i køleskabet at du placerer dine madvarer har også betydning.

Rengøringen er især vigtig, da der er mange gemmesteder for bakterier i dit køleskab. Gemmesteder, som er nemme at overse, selv når man gør rent i køleskabet. Bakterierne stortrives især i køleskabets afløbsrende og afløbshul, som sidder bagerst i køleskabet. Her er der nemlig både væske og madrester og det giver gunstige vilkår for bakterierne, som nemt vokser under disse forhold. Placerer du madvarer bagerst i køleskabet, op ad afløbsrenden, så kan bakterierne nemt overføres til dem. Ifølge flere test, så kan afløbsrenden i køleskabet endda være et af de mest beskidte steder i dit hjem netop fordi, at den er så nem at overse og glemme og fordi mange ikke gør den ren. Ikke desto mindre, så er det vigtigt, at du husker netop at gøre den ren, da bakterier stortrives i rendens fugtige miljø.

Slækker du på rengøringen i dit køleskab, så kan der i yderste tilfælde dannes grobund for skimmelsvamp. Skimmelsvamp ses ofte i små sprækker eller lister, som eksempelvis afløbsrenden, så kig godt efter og vær grundig med rengøringen. Er køleskabet angrebet af skimmelsvamp, så ses det ofte ved grå og sorte belægninger, er disse belægninger synlige, så er det vigtigt med en grundig rengøring af hele køleskabet – ikke kun der hvor du kan se skimmelsvampen.

Bakterier i dine madvarer
Jord på grøntsager er en stor kilde til bakterier i køleskabet. Bakterier fra jordrester kan nemlig nemt overføres til andre madvarer i køleskabet, så det er vigtigt, at eventuelle jordrester vaskes af grøntsager, inden de lægges i køleskabet. Derudover er det også vigtigt, at grøntsager opbevares adskilt fra kød, så de to typer af madvarer ikke kommer i berøring med hinanden.

Råt kød og frisk fisk skal også håndteres med omhu og skal pakkes ind i lukkede beholdere. Begge dele er nemlig et godt ynglested for bakterier og bør derfor beskyttes bedst muligt. Frisk kød og fisk bør derfor opbevares separat fra andre madvarer i køleskabet og på det koldeste sted i køleskabet. Alt afhængig af hvilken model af køleskab man har, så er dette ofte i bunden af køleskabet – dog ikke i grøntsagsskuffen.

Det er heller ikke ligegyldigt, hvor i køleskabet du placerer mælken. Mælk er nemlig meget følsom over for temperaturudsving og selv om den passer perfekt i køleskabslågen, så er dette faktisk ikke den bedste placering for den. Mælken bør opbevares det koldeste sted i køleskabet og på grund af de store temperaturudsving der kan være i lågen, så er det bedst at placere mælken i bunden af køleskabet på en hylde. Udover en stor følsomhed overfor temperaturer, så bør man også holde mælk adskilt fra stærkt lugtende madvarer såsom løg, porrer og selleri. Deres lugt kan nemlig smitte af, så mælken får en mærkelig smag – også selvom den ikke er åbnet endnu. Mælkekartoner er nemlig væsketætte, men ikke lufttætte.

Man kan i det hele taget opnå meget, hvis man sorterer sine madvarer i køleskabet og holde forskellige typer af fødevarer adskilte. Derved kan bakterier og lugt ikke flytte sig fra en type fødevare til en anden og man vil ofte opleve, at madvarerne holder bedre og længere.

Hold øje med temperaturen
Det er også særligt vigtigt, at du sørger for, at temperaturen i dit køleskab er rigtig. Nogle fødevarer er særligt temperaturfølsomme, såsom frisk fisk og kød. Hvert år sendes flere mennesker på sygehuset med madforgiftning og ifølge undersøgelser, så skyldes forgiftningerne ofte, at maden er blevet opbevaret for varmt i ens eget køleskab eller ikke er blevet kølet hurtigt nok ned.

Som tommelfingerregel, så bør der ifølge det danske Forbrugerråd Tænk højst være 5°C de steder i køleskabet, hvor du opbevarer letfordærvelige fødevarer såsom fisk, kød og mælk. Kommer temperaturen over de 5°C, så skal der ikke meget til, forend at madvarerne i køleskabet kan tage skade. Allerede mellem 7°C og 8°C begynder bakterier at vokse og danne af toksiner. Ved 10°C, kan stafylokokker begynde at producere toksiner i blød ost, ligesom også Salmonella bakterier trives i temperaturer over 5°C. Du kan læse mere om, hvilke bakterier der findes i hvilke fødevarer og hvilke temperaturer de højest må opbevares ved hos den danske Fødevarestyrelse.

Vil du gemme rester fra aftensmaden, så er det vigtigt, at maden kommer hurtigt i køleskabet. Bakterier stortrives nemlig mellem 20°C og 40°C og i løbet af kun tre timer, der kan én bakterie blive til tusind.


Sådan vedligeholder du dit køleskab

Passer du godt på dit køleskab, så bliver strømregningen mindre og levetiden længere.

Dårligt vedligehold af hårde hvidevarer, som eksempelvis køleskabe, kan ifølge danske Bolius, Boligejernes Videncenter, give et energiforbrug som er 20 procent højere, end det ellers ville have været ved regelmæssigt vedligehold. Husker du eksempelvis at støve ribberne på bagsiden af køleskabet af en gang om året, så slider du mindre på kondensatoren i køleskabet. Ribberne hjælper nemlig køleskabet med at komme af med varmen og er de støvede, så er det unødigt svært for køleskabet at komme af med varmen, hvilket betyder, at kondensatoren arbejder unødigt meget og at din elregning ligeledes vil blive unødigt høj. Ifølge danske Samvirke, så bør du rengøre ribberne mindst én gang om året og derved både sænke slitagen på køleskabet kondensator og sænke din elregning.

Sørger du for at holde dit køleskab pænt og rent indvendigt, så vil dette også have betydning for køleskabets levetid og energiforbrug. Sørger du eksempelvis for at smide game madvarer ud, så vil dette både komme hygiejnen og strømforbruget til gavn. Jo flere madvarer du har i køleskabet, desto mere energi skal køleskabet selvsagt bruge på at køle, ligesom madvarer der er for gamle også kan risikere at fordærve dine friske varer.

Sådan holder dit køleskab længere
Vil du forlænge levetiden på dit køleskab, så er det bedste du kan gøre at sørge for, at ribberne på bagsiden af køleskabet bliver støvet af. For den mest effektive rengøring anbefales det, at du først støvsuger ribberne og derefter tørrer dem af med varmt vand og sæbe. Bolius har tre konkrete anbefalinger, som dit køleskab og dets levetid vil nyde godt af:

1) Afstøv køleribber og kompressoren, hvis den er tilgængelig
2) Rengør tætningslisten med jævne mellemrum og tjek, om den er tæt
3) Sørge for at holde afløbsrenden og afløbshullet rent, så fugt kan løbe ud

Som udgangspunkt bør du rengøre dit køleskab hver anden måned eller ved behov. Behandler du dit køleskab godt og sørger for jævnlig vedligeholdelse, så sikrer dette også dine rettigheder i reklamationsperioden.  Det er derfor en god idé altid at læse den brugsanvisnings, som følger med køleskabet, da der ofte her er råd til, hvordan du bedst vedligeholder pågældende køleskab.


Køleskab test – Disse kilder har vi anvendt:

I denne artikel har vi gennemgået en række tests fra både danske og udenlandske testlaboratorier, set på forskellige medieomtaler og også ladet forbrugerne selv komme til orde via anmeldelser og kommentarer på anerkendte webshops. Nedenfor kan du se en kort oversigt over de anvendte kilder:

Tænk.dk
Forbrugermagasinet Tænk har tætte relationer til Forbrugerstyrelsen, og derfor er det en meget velanskrevet kilde, som dels bruges af private forbrugere, men også er meget citeret i både danske og udenlandske medier.

I denne artikel refererer vi til Tænk’s omfattende køleskabstest fra oktober 2015, hvor hele 20 køleskabe er testet. Testen er inddelt i områderne Funktion, Energiforbrug, Brugervenlighed, Støj og Kvalitetsindtryk, og de fleste af områderne har målt på flere forskellige underparametre.

Testen munder ud i en samlet karakter og en lidt mere subjektiv sammenfatning, og det er endvidere muligt at tilgå en komplet liste med specifikationer for hver enkelt model. Du kan selv læse køleskabs-testen her, men fuld adgang kræver dog abonnement. Alternativt er det muligt at købe særskilt adgang til den specifikke test.
 

Råd & Rön
Råd & Rön er Sveriges måske mest ansete forbrugermagasin, og her testede man i oktober 2015 ti af de mest populære køleskabe. Ligesom testen hos Tænk, er også Råd & Rön’s test inddelt i hovedområderne Funktion, Energiforbrug, Brugervenlighed, Støj og Kvalitetsindtryk med passende underpunkter.

Råd & Rön giver en konkret karakter på hvert af de punkter, der er undersøgt, og summerer dette til en samlet karakter for hver model. Resultaterne er praktisk opstillet i en interaktiv tabel, hvor du kan filtrere og sortere efter ønske. Forbrugermagasinet har dog undladt at fortolke resultaterne og vurdere produkterne subjektivt. Så her må du selv drage konklusionerne. Testen er tilgængelig online her, men fuld adgang kræver abonnement.

Test.se
Den svenske forbrugerportal Test.se har specialiseret sig i at indsamle og sammenholde offentliggjorte tests fra svenske ekspertpaneler. Portalen fortolker resultaterne, og drager herudfra konklusioner og anbefalinger. Der gives normalt én specifik anbefaling i hver produktkategori, og det er primært dette produkt, der er omtalt. Portalen har offentliggjort sin vurdering af køleskabe i maj 2016, og vurderingen er frit tilgængelig her.

24.no
Den norske shoppingportal 24.no er en del af Mediehuset Nettavisen A/S, som beskæftiger sig med alle former for shopping. I sektionen for hvidevarer gives der en specifik anbefaling til hver type af hvidevare. Artiklen om hvidevarer er fra oktober 2014, og du kan frit læse den her

Forbrugeranmeldelser
Officielle og uafhængige testresultater er udmærkede, men problemet kan i nogle tilfælde være, at produkterne testes i et kunstigt miljø og over en relativ kort tidsperiode. Derfor er forbrugernes egne anmeldelser også et særdeles brugbart supplement i vurderingen af køleskabe.

De fleste større netbutikker tillader, at forbrugerne frit kan udtrykke tilfredshed og/eller utilfredshed med produkterne. Som regel vil ikke alle forbrugere være enige, men hvis der er mange anmeldelser, vil et gennemsnit som regel være et godt fingerpeg. Vi har blandt andet kigget på forbrugeranmeldelser hos www.whiteaway.com og www.skousen.dk.