Forbrugsguiden.dk

Kontinentalseng Guide 2018: Vælg den bedste kontinentalseng

Introduktion til Kontinentalsenge:

I denne artikel vil du lære mere om:
🔸 Hvordan er en kontinentalseng opbygget?
🔸 Hvad skal jeg være opmærksom på?
🔸 Grundig gennemgang af en række gode kontinentalsenge
🔸 Stor søvnguide: Tips og tricks til at opnå en bedre nattesøvn

Intro: Kontinentalsenge er en meget populær sengetype er i øjeblikket. Det skyldes især, at det er en en yderst behagelig sengetype, der giver en god nattesøvn. Samtidig er en kontinentalseng både nemmere at komme i og ud af, ligesom den er behagelig at opholde sig i, hvis der er monteret sengegavl på kontinentalsengen. Her får du en guide til, hvordan du vælger den bedste kontinentalseng.

I dag findes der mange forskellige sengetyper på markedet. Udover kontinentalsengen som denne artikel handler om, drejer det sig især om elevationssenge og boksmadrasser, som vi også har skrevet omfattende guider til her på Forbrugsguiden.

Generelt er kontinentalsenge et meget populært valg blandt os danskere. Det skyldes nok især, at en kontinentalseng er en sengetype, som virkelig giver en behagelig god komfort til en fornuftig pris. De mange lag gør, at en kontinentalseng er yderst behagelig at sove i og rigtig mange danskere oplever en betydeligt forbedret søvn, når de udskifter deres traditionelle seng med netop en kontinentalseng.


Hvad er en kontinentalseng?  

En kontinentalseng er en seng, som er opbygget af flere lag. Den består typisk af tre lag, hvor den nederste del er en boxmadras, der udgør bunden på sengen. Derefter kommer et lag med en springmadras, og øverst ligger en topmadras, der enten består af en kerne af såkaldt memory foam eller latex.

Kontinentalsengen adskiller sig samtidig fra andre sengetyper ved, at den ikke har nogen form for sengeramme. Det vil sige, at du ikke finder en sengeramme med lamelbund, hvorpå der ligger en madras, sådan som du normalt er vant til fra traditionelle senge. I stedet udgøres sengebunden af boxmadrassen med de to andre madrastyper stablet ovenpå.

Det er det, som gør kontinentalsenge lidt højere end andre almindelige senge og derved nemmere at komme i om aftenen og op af om morgenen igen. Det tiltaler især ældre og andre, der har problemer med ryggen eller bevægeapparatet.

Slip for revnen i midten

Vælger du en dobbelt kontinentalseng, sørger topmadrassen samtidig for, at I slipper for problemet med “revnen i midten af sengen”, sådan som det også kendes fra konventionelle senge. For både 160×200- og 180×200-udgaven af kontinentalsengen er dækket af en topmadras i et stykke. Ud over at dække revnen i midten, giver topmadrassen også en rigtig god komfort, som virkelig kan være med til at forbedre din søvn betydeligt.

Individuel tilpasning af fastheden i sengen

Samtidig er det muligt at tilpasse liggekomforten i hver side af en dobbelt kontinentalseng, ved at vælge springmadras efter vægten på den person, der skal ligge i den pågældende side af sengen. For selv om springmadraslaget ser ud til at være i et stykke, ligge der to separate springmadrasser i laget. De er blot hold sammen af et betræk, der sørger for at springmadraslaget ligger stabilt oven på boxmadrassen.

Så ved at vælge en springmadras med den rigtige fasthed i forhold til din vægt, kan du tilpasse liggekomforten individuelt til hver af jer. Skulle du have fået valgt forkert fasthed, giver de mest seriøse forhandlere af kontinentalsenge mulighed for, at du kan ombytte springmadrassen inden for den første måned efter købet. Det koster kun et gebyr, der dækker fremsendelsen af den nye og returnering af den forkerte madras.

Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg vælger kontinentalseng?

Når du er på udkig efter en ny kontinentalseng, er der forskellige ting, du bør være opmærksom på. Sengen består som sagt af tre forskellige lag, og der kan være stor forskel på madrassernes kvalitet, alt afhængig efter hvilken seng du vælger.

Det er efter vores erfaring meget vigtigt, at du sikrer dig at såvel boxmadras, springmadras som topmadrassen er af god kvalitet. Især er der mange kontinentalsenge, som er bygget på en relativt dårlig boxmadras. Det er sengens nederste lag og dermed den del, som de nogle producenter nedprioriterer, når de skal skære toppen af prisen på deres billige modeller. Men det har faktisk stor betydning for din komfort, at også boxmadrassen er af høj kvalitet. Så derfor anbefaler vi at du kontrollerer boxmadrassens kvalitet separat, især hvis du har tænkt dig at købe en billig model.

Der er også set flere eksempler på senge, hvor sælger kalder det for en kontinentalseng, men hvor nederste lag simpelthen mangler, da det er blevet sparet væk. I stedet er det blot en tom kasse med betræk og ben på, der ikke bidrager med noget til liggekomforten i sengen. Så derfor bør du altid sikre dig, at den kontinentalseng du køber rent faktisk også indeholder 3 lag.

Med med så meget andet gælder det, at hvis du holder dig til de bedre mærker, såsom “Bedrenætter”, “Drømmeland”, “Hästens” og så videre, oplever du ikke problemer med kvaliteten af de enkelte lag af kontinentalsengene.

Valg af madrassens “fasthed”

Ofte ender mange med at vælge for bløde springmadrasser i sengen. Det skyldes at det kan være svært at vurdere, hvilken fasthed du har brug for. Ofte føles det meget behageligt med en blød madras, når du prøveligger kontinentalsengen i et par minutter i butikken.

Men det kan meget nemt vise sig at være et forkert valg og holder du det op imod, at du i gennemsnit bruger cirka 3.000 timer i sengen hvert år, kan det give dig mange ubehagelige gener at vælge forkert. For ligger du alt for blødt, går det ofte ud over ryggen, ligesom du kan få problemer med vejrtrækningen og blodomløbet, hvis du ligger ekstremt blødt.

Det som bestemmer, hvor hård eller blød kontinentalsengen er at ligge i, er især fastheden af springmadrasserne. Liggekomforten kan godt justeres en smule ved at vælge en blødere topmadras, men i den sidste ende er det fastheden på springmadrasserne, som giver det største bidrag til liggekomforten i kontinentalsengen.

Fastheden bestemmes af de pocketfejdre, som alle moderne madrasser er opbygget af. I forhold til de gammeldags springmadrasser med ganske få fjedre pr. kvadratmeter, anvendes der flere hundrede pocketfjedre pr. kvadratmeter – typisk 300 fjedre pr. kvadratmeter – i en moderne springmadras. Det giver langt flere kontaktpunkter mellem din krop og madrassen, så madrassen kan justere sig meget præcist til din kropsbygning.

Hvilken fasthed der er den rigtige for dig, afgøres af din vægt. Så selv om du måske ikke er så meget for det, skal du ikke forsøge at lyve dig lettere, når du skal vælge madras i sengebutikken. Som tommelfingerregel skal du gå efter:

En madras med pocketfjedre med medium fasthed, hvis du vejer du under 75 kg
En madras med pocketfjedre med fast fasthed, hvis du vejer du mellem 75 og 95 kg
En madras med multipocketfjedre med fast fasthed, hvis du vejer du over 95 kg

Multipocketfjedre er en madrastype, der oftest indeholder halvanden til dobbelt så mange fjedre pr. kvadratmeter, som en springmadras med almindelige pocketfjedre.


Find den bedste kontinentalseng til dine behov

Det kan være svært at sige præcis, hvilken senge der er de bedste kontinentalsenge. Det kommer naturligvis an på smag og behag, samt hvilken prisklasse man har udset sig. Men som tidligere nævnt, er det vigtigt at være opmærksom på kvaliteten af alle lag af kontinentalsengen, når du skal vælge den rigtige kontinentalseng i forhold til din kropsbygning og dit budget.

Når det kommer til budgettet, kan det godt betale sig at ofre en lille smule mere, end du egentlig havde sat dig for. For en god kontinentalseng holder nemt i + 20 år. Det bliver til over 60.000 timers ophold hen over den tid, du har sengen. Så derfor er det ekstra vigtigt, at du får valgt rigtigt.

Vi kommer her med en række bud på gode kontinentalsenge, hvor du med sikkerhed får rigtig meget værdi for dine penge. Vi har lagt vægt på at sengene er dansk producerede og at alle lag er af højeste kvalitet. Derved får du de største muligheder for at få en rigtig god nats søvn.

Vasa Mayan kontinentalseng

Bemærk: Vasa Mayan er i øjeblikket på tilbud. Eksempelvis kan der spares 56% på størrelsen 180 x 200. Prisen er nedsat fra 31.999 kr. til 13.999 kr. – De andre størrelser i serien er også nedsat.

Allergivenlige senge er de seneste par år blevet mere og mere populære. I den allergivenlige kontinentalseng Vasa Mayan er der blevet gjort en dyd ud af vælge de bedste komponenter. Blandt andet er Mayan Green-topmadrassen valgt, da dette er den eneste topmadras i 100 % naturlatex. Hvis man er på udkig efter optimal komfort samt en allergivenlig madras, er Vasa Mayan det sikre valg.

Tre madraslag med en optimal støtte og komfort

Vasa Mayan kontinentalseng er opdelt af i alt tre forskellige madraslag. Dette er med til at sikre en støtte og aflastning, der er helt i top. Derudover er denne kontinentalseng også ekstra høj, hvorfor det er en fordel for dig, der gerne vil have en seng, der er både nem at komme ind og ud af. Dens springmadras har en latexpolstring på hele 40 millimeter, hvilket er mere end de gennemsnitlige 35 millimeter. Udover at sengen er meget mere holdbar og kan holde i længere tid, så betyder det også, at sengen er ekstra komfortabel og behagelig.

Kvalitetsprodukter betyder alt, når det kommer til en ordentlig seng. Derfor er Vasa Mayan produceret med de bedste og mest komfortable materialer, heriblandt latex som er placeret mellem springmadrassens fjedre. Ventilationen er derfor helt i top, så der hverken vil blive for koldt eller for varmt om natten. Med sengens 300 fjedre pr. kvadratmeter fremfor de gængse 250 fjedre pr. kvadratmeter og de fem komfortzoner, er man sikret en holdbar seng, der sørger for en støtte, der vil vare hele natten igennem. Med Vasa Mayan kontinentalseng har man også mulighed for at vælge mellem tre forskellige fastheder – Medium, Fast og Xtra Fast, som skal vælges på baggrund af forbrugerens vægt.

Allergivenlig Mayan Green-topmadras

Vasa Mayans kendetegn er dens sunde profil. Dette går igen, når det kommer til sengens topmadras, da den både er allergivenlig og lavet af 100 % naturlatex. Denne topmadras kan bruges af alle og enhver, uanset om man har allergi eller ej. Betrækket er nemlig også allergivenligt, da dette er et Tencel-betræk, der indeholder naturlige træfibre. Topmadrassens kerne er på hele 6 centimeter, og derudover er den også utrolig ventilerende. Dette betyder, at både varme og fugt vil blive afledt på ingen tid.

Fordele ved Vasa Mayan sengen:
🔵 Allergivenlig topmadras
🔵 300 fjedre pr. kvadratmeter
🔵 Latexpolstring
🔵 Produceret i Danmark 

Vasa Mayan findes i følgende størrelser:
160 x 200 
180 x 200
180 x 210

Du kan se alle størrelserne her.


Senses Lux kontinentalseng

Bemærk: Senses Lux er i øjeblikket på tilbud. Eksempelvis kan der spares 56% på størrelsen 180 x 200. Prisen er nedsat fra 22.999 kr. til 9.999 kr. – De andre størrelser i serien er også nedsat.

Senses Lux er luksusudgaven af Senses-serien, når det kommer til kontinentalsenge. Den har hele syv komfortzoner, der sørger for, at hver en del af kroppen får en personlig støtte. Ens hofter og ens nakke har for eksempel ikke brug for den samme støtte, hvilket komfortzonerne sørger for, at de ikke får. Selvom Senses Lux er en utrolig lækker kvalitetskontinentalseng, er den ekstrem prisvenlig i forhold til, hvad prisen kan komme op på. Det er kun en fordel, da man på denne måde ikke behøver at tømme kontoen for at få en kontinentalseng i topklasse hjem i soveværelset.

Moderne pocketfjedre omgivet af hybridskum

Senses Lux har i alt 220 pocketfjedre pr. kvadratmeter og syv komfortzoner. Pocketfjedrene er derudover også omgivet af elastisk, ventilerende og holdbart hybridskum, der sikrer at sengens temperatur altid vil holde sig behagelig.

Støtten og aflastningen er personlig i denne kontinentalseng, hvilket komfortzonerne og hybridskummet sørger for. Hybridskum er en af de mest støttende og holdbare former for skum. Derudover er skummet det mest elastiske skum på markedet i Danmark, hvorfor man ikke kan finde et mere holdbart materiale.
Der er mulighed for at vælge mellem tre forskellige fastheder – Medium, Fast og Xtra Fast, hvilket skal vælges efter ens egen vægt. Med den helt rette fasthed kan man opnå den helt perfekte støtte og aflastning.

Topmadras med kerne på hele 6 centimeter

Med Senses Lux kontinentalseng får man ikke blot en topmadras. Man får en topmadras med en kerne på hele 6 centimeter. Dette betyder, at støtten er mere omfattende, samt at madrassen kan holde i noget længere tid end mange andre topmadrasser. Topmadrassen vil justere sig præcis efter ens krop, hvorfor ens liggeposition ikke har nogen betydning for, hvorvidt topmadrassen yder den perfekte støtte.

Fordele ved Senses Lux sengen:
🔵 Produceret i Danmark
🔵 Topmadras med kerne på 6 centimeter
🔵 Pocketfjedre
🔵 Prisvenlig
🔵 Syv komfortzoner for optimal komfort

Senses Lux findes i følgende størrelser:
140 x 200
160 x 200
180 x 200
180 x 210
210 x 210

Du kan se en oversigt over alle modellerne her.


Vigtigheden af god søvn: Se denne video og bliv klogere på din søvn


Ideel Harmoni Kontinentalseng

Ideel Harmoni hører til de lidt mere prisvenlige kontinentalsenge, men man kan stadig være sikker på at få en kvalitetsseng med Ideel Harmoni. Ideel Harmoni er nemlig danskproduceret og lever dermed op til de strenge krav, således at man både får en seng, der er funktionel, robust og giver god støtte til kroppen.

20 års garanti for rammebrud

Ideel Harmonis nederste lag er boksmadrassen, og her er den designet til at udgøre et godt fundament for resten af sengen. Derfor er her tale om en robust og slidstærk ramme med en tykkelse på otte centimeter. Rammens materiale er massivt træ, og derfor kan man være sikker på, at sengens ramme og overordnede fundament er i orden. For at sikre forbrugeren et kvalitetsprodukt ydes der 20 års garanti for rammebrud. Her er desuden tale om en lidt højere seng end normalt, som heller ikke fylder så meget.

Springmadras med pocketfjedre og komfortzoner

Springmadrassen i Ideel Harmoni er skabt med både støtte og komfort for øje, idet disse faktorer er vigtige for en god nattesøvn. Ideel Harmoni springmadras er udstyret med pocketfjedre, og hver fjeder er i sig selv en støtteplatform til kroppen.

Her er tale om 220 pocketfjedre per kvadratmeter, som er et fint antal. Alle disse fjedre arbejder sammen og tilpasser sig automatisk efter forbrugerens krop, form og bevægelser. Flere af disse fjedre er desuden inddelt i såkaldte komfortzoner, som er områder, hvor der ydes en mere omhyggelig støtte. Der tages i diverse zoner højde for, at de forskellige kropsdele skal have forskellige former for støtte i forhold til fastheden.

Slidstærk topmadras i latex

Ideel Harmoni afsluttes med en topmadras øverst oppe ovenpå springmadrassen og boksmadrassen. Denne madras udgør kontaktfladen med kroppen og samarbejder med de øvrige madrasser om at give komfort og støtte. Herudover er topmadrassen også den madras, som bliver udsat for mest slitage, og derfor er det vigtigt med en topmadras i god kvalitet. Ideel Harmoni topmadras er udformet i latex, som er meget slidstærkt, og som bonus er latex både elastisk og ventilerende, således at soveklimaet bliver køligt og uden gener i form af sved og fugt.

Fordele ved Ideel Harmoni sengen:
🔵 Prisvenlig model
🔵 20 års rammegaranti
🔵 220 pocketfjedre per kvadratmeter
🔵 Model med komfortzoner
🔵 Slidstærk og ventilerende latex-topmadras

Ideel Harmoni findes i følgende størrelser:
140 x 200
180 x 200

Du kan se alle Ideel Harmoni modeller her.

Vigtigheden af god søvn: Se denne video og bliv klogere på din søvn


Anatomic Kontinentalseng

Bemærk: Flere af Anatomic modellerne er i øjeblikket nedsat. Du kan eksempelvis få Anatomic Pulse i 180 x 200 til 19.990 kr. lige nu. Normalprisen er 39.999 kr.

Anatomic kontinentalseng hører til blandt luksussengene, og derfor er denne model heller ikke helt billig. Anatomic er designet til den forbruger, som ønsker noget af det bedste på markedet, og denne model er derfor udviklet i samarbejde med specialister og fysioterapeuter. De individuelle madrasser er dermed tilpasset specifikt i forhold til hinanden.

Dobbeltaffjedring starter i boksmadras

På Anatomic er boksmadrassen blevet opgraderet noget, og den har fået meget opmærksomhed i produktionsfasen. Hvor mange boksmadrasser er fremstillet med skum, så består denne model af fjedre. Her er tale om pocketfjedre, som også anvendes i Anatomic springmadras for at give en naturlig overgang og ideelt samspil. Dermed er man sikret en dobbeltaffjedring, som giver kroppen en endnu bedre komfort. Herudover forlænges holdbarheden også, da fjedre holder længere end skum.

Patenterede Anatomic Pocket pocketfjedre

Anatomic springmadras består som nævnt også af pocketfjedre ligesom boksmadrassen, men fjedrene i springmadrassen er yderligere blevet opgraderet, således at de er mere intelligente med bedre tilpasning og har det patenterede navn Anatomic Pocket.

Herudover har Anatomic springmadras syv forskellige komfortzoner, som hver især har en særlig ergonomisk inddeling. Disse er anatomisk baseret, således at der ydes forskellig støtte til forskellige dele af kroppen. På Anatomic springmadras er fjedrene i komfortzonerne især blevet opgraderet i skuldre-, lænd- og rygområder.

Topmadras med gelperler

Topmadrassen er det øverste lag på Anatomic, og den har også fået en opgradering. Her er tale om en ventilerende og afkølende topmadras i materialet latex, og så har denne madras også indbyggede gelperler. Disse perler sænker yderligere temperaturen og sørger for, at hverken sved, fugt eller varme hober sig op i sengen – det forlænger som en bonus også levetiden på sengen. Anatomic topmadras har desuden en kerne med en tykkelse på fem centimeter, hvilket yderligere bidrager til komforten.

25 års garanti og ombytning af fasthed

Producenten yder 25 års garanti på sengerammen og mod fjedrebrud. Samtidig tilbyder forhandleren ombytning af fastheden i springmadrasserne, hvis du har valgt forkert. Ombytningen skal ske inden for 30 dage og koster et mindre gebyr pr. madras, som dækker transporten af madrasserne frem og tilbage.

Fordele ved Anatomic sengen:
🔵 Eksklusiv kontinentalseng, som er specialdesignet
🔵 Opgraderet boksmadras med pocketfjedre og dobbeltaffjedring
🔵 Springmadras med patenterede Anatomic Pocket pocketfjedre
🔵 Syv forskellige komfortzoner
🔵 Topmadras med gelperler for godt soveklima uden fugt og sved

Anatomic kontinentalsengen findes i følgende størrelser:
160 x 200
180 x 200
180 x 210 

Du kan se alle Ideel Anatomic modeller her.


Venus Kontinentalseng

Venus er skabt til at kunne forbedre livskvaliteten ved at tilbyde en bedre nattesøvn. Denne seng er derfor opdateret på mange fronter i forhold til andre senge for at kunne give en tilpas og god støtte til kroppen, når den hviler i sengen. Venus er fremstillet i Danmark.

Boksmadras med tyk ramme

Venus er en kontinentalseng, og derfor består den af tre lag. Det nederste lag, som også udgør sengens fundament, er boksmadrassen. Boksmadrassen på Venus er omkranset af en meget robust træramme, der er fremstillet af svensk fyrretræ af meget høj kvalitet. Denne ramme har en god tykkelse på 14 centimeter. Selve boksmadrassen er designet til at kunne tilpasse sig efter forbrugerens vægt og giver også støtte til kroppen, selv om kroppen ikke er i kontakt med boksmadrassen. Venus’ boksmadras er udformet med en kerne af komfortskum.

Springmadras med syv komfortzoner

Venus’ springmadras er kontinentalsengens vigtigste element, idet det er det lag i sengen, som udgør den største komfortkilde til kroppen. Springmadrassen i Venus er udstyret med mange små pocketfjedre, som af sig selv justerer sig efter kroppens form og bevægelser. Denne springmadras er netop designet til at yde en maksimal komfort til kroppen, som vil udmunde i en god søvn, og derfor er Venus’ springmadras udstyret med hele syv forskellige komfortzoner – på mange senge findes kun fem. Disse syv zoner yder en specifik støtte til kroppen, således at hvert område på kroppen får en optimale støtte. Fjedrene på Venus er omkranset af elastisk og åndbart hybridskum, som er ventilerende.

Ventilerende topmadras

Venus’ topmadras udgør det øverste lag og det lag, som kroppen er i tættest kontakt med. Venus har haft fokus på topmadrassen som støttende madras også, idet denne madras’ tykkelse er blevet forøget – nu er kernen nemlig på seks centimeter, hvor den før var på fire. Denne topmadras er også skabt til at være ventilerende og giver en fornuftig temperatur, som fremmer søvnen.

Fordele ved Venus sengen:
🔵 Danskproduceret madras
🔵 Boksmadras med komfortskum
🔵 Springmadras med pocketfjedre
🔵 Syv komfortzoner for øget komfort
🔵 Topmadras med tykkere kerne

Venus No. 1 findes i følgende størrelser:
140 x 200
160 x 200
180 x 200
180 x 210
210 x 210

Du kan se alle Venus sengene her. 


Venus Luna kontinentalseng

Kontinentalsengen Venus Luna er danskproduceret. Man er derfor sikret, at sengen er i god kvalitet.

Venus Luna er opgraderingen af forgængeren Venus, hvorfor der er lavet nogle justeringer af denne nyere model.

Denne model har et forbedret komfortlag samt pocketfjedre i to af sengens lag, hvilket sørger for en omfattende og solid støtte. Med Venus Luna er sengebetrækket aftageligt, hvorfor man nemt og hurtigt kan putte det en tur i vaskemaskinen, hvis det trænger til en vask.

Denne kontinentalseng har i alt 7 komfortzoner samt hybridskum rundt om sengens fjedre. Hybridskummet og komfortzonerne sikrer en personaliseret og individualiseret støtte, der vil tilpasse sig præcis efter ens krop, når man ligger i sengen.

Man vil derfor blive aflastet netop der, hvor ens krop har mest brug for det. Alle mennesker har brug for forskellig støtte, hvilket man vil få med modellen Venus Luna.

Tre madraslag, pocketfjedre og hybridskum

Venus Luna består af i alt tre madraslag. Det nederste lag er boxmadrassen, der består af pocketfjedre. Denne model er udstyret med 220 pocketfjedre pr. kvadratmeter.

Præcis som boxmadrassen består sengens springmadras også af pocketfjedre, som er gode til at tilpasse og justere sig efter kroppen.

Rundt om fjedrene er sengen udstyret med hybridskum, der er både elastisk og åndbart. Der vil derfor være et komfortabelt klima i sengen under hele nattesøvnen. Denne springmadras består af to forskellige madraskerner samlet i et enkelt betræk, hvorfor den personlige støtte er optimal sammenlignet med andre senge på markedet.

Kombineret med sengens 7 komfortzoner er man sikret en individualiseret støtte og komfort, så ens krop bliver støttet alle de rigtige steder.

Topmadras med 6 centimeter kernetykkelse

Topmadrassen i kontinentalsengen Venus Luna har en kernetykkelse på 6 centimeter. Det er mere end de gennemsnitlige 4 centimeter, hvorfor topmadrassen er med til at sikre en optimal støtte og komfort. Der er to valgmuligheder, når det kommer til topmadrassen.

Der er mulighed for at vælge en topmadras med en kerne af latex eller en topmadras med en kerne af memoryskum. Man kan derfor vælge det materiale, der passer til ens behov og præferencer.

Med Venus Luna er der en træramme på 14 centimeter, der sikrer et solidt fundament, så sengen vil stå robust og sikkert i soveværelset.

Fordele ved Venus Luna kontinentalseng:
🔵 7 komfortzoner
🔵 Topmadras med en kernetykkelse på 6 centimeter
🔵 Hybridskum rundt om fjedrene
🔵 Pocketfjedre i både boxmadras og springmadras
🔵 Danskproduceret kontinentalseng

Venus Luna findes i følgende størrelser:
140 x 200
160 x 200
180 x 200
180 x 210
210 x 210


Hästens Luxuria

Hästens Luxuria er den mest solgte seng hos Hästens. Her får du virkelig en kontinentalseng seng i absolut bedste kvalitet. Modellen 180 x 200 koster 76.890 kr.

Hästens Luxuria er en af de mere luksusprægede senge inden for kontinentalsengs-området. Her er ikke tale om en billig pris, men til gengæld får man som forbruger nogle af de bedste materialer på markedet, som er med til at sikre både, at man ligger godt og får en god støtte. Man får også præcis den seng, der passer til ens eget behov og en seng, der også har fokus på sundhed. Prisen ligger mellem 67.645 kr. – 81.190 kr. for denne seng, alt afhængig af størrelsen.

Model med to boksmadrasser

Hästens Luxurias gode kvalitet starter i bunden af kontinentalsengen, hvor boksmadrassen er til for at skabe et godt fundament. Her er faktisk tale om to boksmadrasser, således at denne første byggeklods udgør den bedst mulige begyndelse på sengen. Her er tale om meget robuste materialer, som holder sengen stabil og jævn.

Springmadras i naturmaterialer

Hästens Luxuria er fremstillet i tæt forening med naturen. Derfor er springmadrassen skabt ud fra naturmaterialer som hør, bomuld og ikke mindst hestehår, som Hästens’ senge er kendt for. Netop disse materialer er valgt, idet de er meget ventilerende og lader kroppen ånde bedre.

Det gør, at sengen holdes frit fra et fugtigt miljø, og netop hestehårene har den smarte bonus-funktion, at deres behandling gør, at husstøvmider ikke kan leve sammen med hårene. Med Hästens Luxuria får man en høj grad af valgfrihed, for springmadrassen kommer i tre fasthedsgrader – blød, medium og fast. De passer til hver deres vægtklasse.

Vælg selv topmadras

Kontinentalsengens øverste lag er topmadrassen. Topmadrassen følger også med, når man investerer i en Hästens Luxuria kontinentalseng, og her kan man vælge imellem flere forskellige typer. Disse er også inddelt efter pris, og man kan både vælge prisvenlige topmadrasser og dyre topmadrasser. Den billigste er fremstillet af bomuldsvat, hvor den dyreste også indeholder hestehår kombineret med vat og uld.

Fordele ved Hästens Luxuria:
🔵 Model i højeste høj kvalitet
🔵 Model med to boksmadrasser
🔵 Skabt i naturmaterialer, blandt andet hestehår
🔵 Hestehårene bidrager til et miljø fri for husstøvmider
🔵 Vælg selv både springmadras og topmadras

Du kan læse mere om Hästens Luxuria her.


Bergen Plus kontinentalsengen

Denne model har en Temprakon Advance Topmadras som har en effektiv temperaturregulerende effekt samt en optimal støtte og komfort. Denne topmadras har derfor mulighed for at sørge for, at temperaturen i sengen altid passer til ens behov.

Derudover er Bergen Plus udstyret med et tykt latexkomfortlag omkring fjedrene, hvorfor sengen også er åndbar. Det vil sige, at nattesøvnen ikke vil blive forstyrret af, at man har det enten for varmt eller for koldt, da det altid vil tilpasse sig efter ens kropstemperatur.

Fjedrelag og 300 pocketfjedre pr. kvadratmeter

Bergen Plus er udstyret med tre lag. Det nederste lag er boxmadrassen, der har et fjedrelag i bunden i modsætning til det typiske skumkomfortlag. Dette betyder, at fjedrelaget og fjedrene i springmadrassen effektivt samarbejder, hvorfor sengen er udstyret med et solidt fundament for en optimal og komfortabel støtte.

Springmadrassen er sengens mellemste og vigtigste lag. Bergen Plus er udstyret med hele 300 pocketfjedre pr. kvadratmeter, hvilket er mere end gennemsnittet, når det kommer til kontinentalsenge.

På baggrund af dette antal af fjedre giver sengen en personlig og individualiseret støtte, hvorfor man er sikker på, at støtten vil være optimal.

Derudover er Bergen Plus udstyret med 5 komfortzoner, der sørger for at aflaste kroppen, der hvor den har brug for det.

Topmadras med 4 centimeter kerne og træramme

Sengen Bergen Plus er udstyret med en træramme på 8 centimeter. Trærammen er lavet af svensk fyrretræ, hvorfor trærammen kan holde længe, hvis man sørger for at passe godt på den.

Topmadrassen er som sagt den temperaturregulerende Temprakon Advance. Dens kerne er på 4 centimeter, består af Waterlilly skum og sørger derfor for en trykudlignende støtte. Waterlilly skummen vil forme sig efter ens krop og fordele ens kropsvægt, så alle dele af kroppen får den helt rette støtte.

Fordele ved Bergen Plus kontinentalseng:
🔵 300 pocketfjedre pr. kvadratmeter
🔵 Temperaturregulerende topmadras
🔵 Tykt komfortlag af latex
🔵 Topmadras af Waterlilly skum
🔵 Danskproduceret

Bergen Plus findes i følgende størrelser:
180 x 200
180 x 210


Jupiter No. 1 – En god kontinentalseng i den billigere prisklasse

Jupiter er en danskproduceret kontinentalseng, som består af tre lag: boksmadras, springmadras og topmadras. Her er tale om en kvalitetsseng, som har til formål at støtte kroppen således, at nattesøvnen bliver forbedret. Jupiter vil være et godt valg for den forbruger, som ønsker en god kontinentalseng til en fornuftig pris.

Boksmadras med kerne af skum

Jupiters boksmadras udgør fundamentet af kontinentalsengen. Der har fra producentens side været et stort fokus på at skabe en så god bund som muligt, for det er her grundlaget for komforten lægges. Denne boksmadras yder allerede støtte og har en kerne af skum, som skaber et godt fundament for de næste lag, og denne boksmadras er meget stabil og robust. Selve boksmadrassen er omkranset af en otte centimeter tyk træramme. For at give det bedst mulige fundament for hele sengen, stammer træet fra de massive, svenske fyrretræer.

Springmadras med to madraskerner

Springmadrassen udgør den vigtigste bestanddel i kontinentalsengen, idet det er den, der giver den mest mærkbare støtte til kroppen. Derfor er Jupiters springmadras udstyret med en masse små pocketfjedre, som hver især tilpasser sig efter kroppen og dens bevægelser.

De mange små pocketfjedre giver en langt bedre støtte end tidligere, hvor madrasser bestod af større, men færre fjedre. Jupiters springmadras består desuden af to madraskerner, som bliver samlet i ét betræk. Det muliggør at kunne anvende sengen sammen med en anden person, som hører til en anden vægtklasse. Vægt spiller nemlig kraftigt ind, når man skal vælge madras, for forskellige madrasser har forskellige hårdheder, som passer til hver sin vægtklasse.

Topmadras i kølende latex

Det øverste lag i kontinentalsengen er topmadrassen. Hos Jupiter får man en topmadras af høj kvalitet, og den har en god kerne på fire centimeter. Topmadrasser er gerne enten fremstillet i latex, skumgummi eller purskum, og materialet er med til at afgøre, hvor varmt man kommer til at sove.

Madrasser i skumgummi eller purskum sikrer et varmt klima, mens topmadrasser i latex er mere ventilerende og sikrer mere åndbarhed og dermed et køligere soveklima. Jupiters topmadras er i latex, hvilket betyder, at her er tale om en topmadras, som passer bedst til den forbruger, som ønsker et soveklima til den kølige side.

Fordele ved Jupiter sengen:
🔵 God pris
🔵 Produceret i Danmark
🔵 Boksmadras med kerne af skum
🔵 Springmadras med mange pocketfjedre
🔵 Topmadras af ventilerende latex

Jupiter No. 1 findes i følgende størrelser:
140 x 200
180 x 200
180 x 210

Du kan se alle Jupiter sengene her.


Jupiter 2

Jupiter 2 er en videreudvikling af den allerede populære Jupiter kontinentalseng. Den originale Jupiter kontinentalseng var en af de første kontinentalsenge på markedet, som havde en overkommelig pris, og Jupiter 2 er dermed en opdatering af en klassiker.

Specialdesignet boksmadras til 95+ kilo

Jupiter 2 minder meget om den klassiske Jupiter kontinentalseng, og fundamentet er også bygget op omkring den robuste boksmadras. Den er ligeledes danskproduceret og målrettet mod det danske marked, og boksmadrassen på Jupiter 2 går allerede ind og danner et støttende fundament for kroppen, selv om denne madras er langt fra at komme i kontakt med kroppen. Jupiter 2 adskiller sig dog lidt fra originalen, og det ses i boksmadrassen. På Jupiter 2 er boksmadrassen nemlig specialdesignet til forbrugere, der vejer 95 kilo eller derover.

Springmadras med specialstøtte til nakke og lænd

Springmadrassen på Jupiter 2 er bygget op omkring mange, små pocketfjedre. For at kunne passe til forbrugere på over 95 kilo er denne springmadras fyldt med multi-pocketfjedre, som passer bedre til denne vægtklasse, idet hårdheden skal øges, hvis man vejer mere. Jupiter 2’s springmadras er yderligere udstyret med fem forskellige såkaldte komfortzoner, og hver komfortzone yder en specifik og målrettet støtte og komfort til bestemte områder på kroppen.

De fem forskellige komfortzoner på Jupiter 2 sikrer således, at for eksempel nakke, lænd og ben får en individuel tilpasning af støtte. Man kan som en ekstra service selv vælge sin egen springmadras ud fra vægt, således at man sagtens kan dele seng med en anden person, der ikke vejer det samme.

Topmadras i latex eller skum

Jupiter 2’s øverste lag er topmadrassen. Her findes også en stor valgfrihed, idet man kan vælge imellem to forskellige typer af topmadrasser. Her er tale om en topmadras med memory-skum eller en topmadras i latex. Latex-topmadrassen vil være det fordelagtige valg, hvis man ønsker at sove lidt køligt, for latexen er ventilerende og afleder let sved. Memory-skum-topmadrassen sørger for et varmere klima og som en bonus, så former den sig efter forbrugerens unikke krop, hvilket betyder en øget tilpasning og støtte.

Fordele ved Jupiter 2:
🔵 Nyere version af klassikeren Jupiter
🔵 Mulighed for individuelle valg
🔵 Boksmadras specialdesignet til en vægt på 95+
🔵 Springmadras med fem komfortzoner
🔵 Valgfri topmadras i kølende latex eller varmende memory-skum

Jupiter No. 2 findes i følgende størrelser:
140 x 200
180 x 200
180 x 210

Se alle Jupiter sengene her.


Venus Nova

Venus Nova er designet til at kunne give forbrugeren en bedre nattesøvn med den velovervejede opbygning. Her er tale om en danskproduceret kontinentalseng, som er bygget af kvalitetsmaterialer. Venus Nova består af tre lag, som alle udgør en vigtig del for at kunne skabe en seng, der samlet set giver en god komfort.

Boksmadras med pocketfjedre

Venus Nova er opgraderet på flere områder, og det gælder også boksmadrassen. Derfor er Venus Novas boksmadras også udstyret med pocketfjedre, som giver den bedste støtte til kroppen. At der allerede er pocketfjedre i boksmadrassen betyder, at sengen allerede her begynder at forme sig efter forbrugerens krop og give en individuel støtte, som udmunder i en bedre nattesøvn. Herudover ligger selve boksmadrassen i en kraftig og robust ramme, som giver et stabilt fundament.

Springmadras med syv komfortzoner

Eftersom der allerede er pocketfjedre i Venus Novas boksmadras, så er udgangspunktet for springmadrassen bedre. Venus Novas springmadras er naturligvis også udstyret med mange pocketfjedre, som arbejder i samspil med pocketfjedrene i boksmadrassen. Sammen tilpasser sengen sig så efter den unikke krop og kan yde støtte der, hvor der er behov for det. Ikke to mennesker er nemlig ens, og derfor gør pocketfjedrene sengen til en peronlig seng.

For en god polstring er fjedrene omkranset af hybridskum, som både er ventilerende og elastisk. Det sørger for, at der kommer et behageligt klima i sengen. Herudover er Venus Novas springmadras også udstyret med komfortzoner, som hver især går ind og støtter kroppen individuelt. Ofte er selv de gode senge kun udstyret med fem komfortzoner, men Venus Nova har hele syv. Det betyder en bedre komfort og især støtte til følsomme områder som nakke og lænd. Denne model gør det desuden muligt at vælge forskellige madrasser i hver side af sengen, således at parter i forskellige vægtklasser kan sove i samme seng.

Vælg mellem to typer af topmadrasser

Venus Nova har en topmadras som det lag, der er mest i kontakt med kroppen. For at gøre Venus Nova helt personlig og individuel, så er det muligt at vælge den type topmadras, som passer bedst til ens præferencer. Her er derfor tale om valget mellem enten en topmadras med en kerne af latex eller en topmadras med en kerne af memory-skum.

Begge har en kernetykkelse på seks centimeter, som er højere end normalt, og når man vælger topmadras, så er temperatur den afgørende faktor. En topmadras i latex er ideel, hvis man ønsker at sove i et køligt klima, idet latex er ventilerende og let afleder sved, mens topmadrassen i memory-skum holder bedre på varmen og dermed sikrer et varmere klima.

Fordele ved Venus Nova madrassen:
🔵 Danskproduceret kontinentalseng
🔵 Boksmadras med pocketfjedre
🔵 Springmadras med yderligere mange pocketfjedre, som former sig efter kroppen
🔵 Syv forskellige komfortzoner for bedre støtte
🔵 Valgfri topmadras

Venus Nova findes i følgende størrelser: 
160 x 200
180 x 200
180 x 210
210 x 210

Du kan læse meget mere om Venus Nova ved at klikke her.


Venus Mayan – Med topmadras af økologisk latex

Venus Mayan er en kontinentalseng, som har en meget høj detaljegrad. Denne model er nemlig produceret med øje for hver en faktor, som kan have indflydelse på nattesøvnen. Modellen er yderligere danskproduceret og lever op til de strenge krav på markedet.

Boksmadras med kerne af skum

Fundamentet for kontinentalsengen Venus Mayan er boksmadrassen, som har fået meget opmærksomhed under produktionen. Boksmadrassen består således af to dele, som yderligere er designet til at se pæne og stilfulde ud – og sengen kan med fordel indgå som en dekorationsgenstand også. Naturligvis har producenten haft hovedfokus på at designe en boksmadras, som giver fundamentet for en god søvn, og derfor består kernen af skum, som giver en god elasticitet og en god platform for springmadrassen.

Syv komfortzoner

Venus Mayans springmadras er designet til at være det lag, som yder den største komfort for kroppen. Derfor er springmadrassen fyldt med 220 små pocketfjedre, som hver især går ind og støtter kroppen, hvor der er brug for det. De er bevægelige og kan derfor tilpasse sig efter den mindste bevægelse fra kroppen, og 220 pocketfjedre er lig med 220 støttepunkter. Der findes et godt og støttende hybridskum imellem fjedrene, som også både er smidigt og ventilerende. Derfor sikres man allerede et godt soveklima i springmadrassen.

Herudover er Venus Mayan en seng, der er udstyret med mange komfortzoner. Her er tale om syv forskellige, som alle er unikke i deres støtte til kroppen. De mange komfortzoner sikrer, at de forskellige punkter på kroppen (som ben, nakke, skuldre og lænd) får en specifik og individuel støtte.

Topmadras med latex fra Guatemala

Topmadrassen er afslutningen på kontinentalsengen og er det lag, som er i tættest kontakt med kroppen. Derfor er Venus Mayans topmadras en latex-topmadras, som sammen med det allerede ventilerende hybridskum i springmadrassen er med til at sikre et køligt soveklima, hvor sved og fugt hurtigt og naturligt afledes. Den valgte latex er ikke tilfældig, for latexen i Venus Mayan er tappet i Guatemala, hvilket også er medvirkende til sengens navn.

Topmadrassen har yderligere en kerne på fem centimeter, som også bidrager til at give en god støtte til kroppen. Eftersom Venus Mayan har en topmadras af latex, vil denne model være fordelagtig for den forbruger, som ønsker at sove køligt.

Fordele ved Venus Mayan sengen:
🔵 Rigtig flot seng
🔵 Boksmadras med kerne af skum
🔵 220 pocketfjedre i springmadrassen samt hybridskum mellem fjedrene
🔵 Seng med syv komfortzoner
🔵 Kølende topmadras af latex

Venus Mayan findes i følgende størrelser:
140 x 200
160 x 200
180 x 200
180 x 210
210 x 210

Du kan se alle Venus Mayan modeller her.


Senses Classic

Bemærk: Senses Classic er i øjeblikket på tilbud. Eksempelvis kan der spares 58% på størrelsen 180 x 200. Prisen er nedsat fra 16.999 kr. til 6.999 kr. – De andre størrelser i serien er også nedsat.

Senses Classic er en lidt mere prisvenlig kontinentalseng, som stadig er lavet af materiale af meget høj kvalitet. Selve sengen er danskproduceret og tilpasset de strenge krav, hvilket er forbrugerens sikkerhed for et kvalitetsprodukt.

Boksmadras med ramme af svenske fyrretræ

Senses Classic er en meget klassisk kontinental seng med boksmadrassen nederst. Boksmadrassen på Senses Classic er designet til at udgøre en god platform for sengens øvrige komponenter, og derfor er denne madras skabt til at arbejde sammen med springmadrassen for en øget komfort. Senses Classics boksmadras er desuden meget robust og stabil, og derfor er rammen også fremstillet af svensk fyrretræ, som virkelig er stærkt. Rammen har en tykkelse på otte centimeter for en god stabilitet, og så ydes der 15 års garanti på rammen, således at man er sikret, at rammen ikke går i stykker.

Springmadras med øget åndbarhed

På Senses Classic springmadras er der fokus på støtte og individualitet, og derfor er springmadrassen udstyret med mange små pocketfjedre, som hver især udgør en unik støtte til kroppen. Pocketfjedrene er så små, at de let kan forme sig efter kroppen, og derved kan de give en individuel støtte til kroppen og tilpasse sig efter kroppens bevægelse og hvileposition. Disse fjedre er polstret med polyether-skum, som bidrager til en støttende effekt, og så øger de åndbarheden og kan lettere lede fugt væk.

Udover pocketfjedrene er Senses Classic også udstyret med fem forskellige komfortzoner. Det betyder, at madrassen fem unikke steder på kroppen yder en yderligere støtte, som passer til kropsdelen. Derfor er man for eksempel sikret, at lænd, nakke og ben får den rette og varierede støtte.

Topmadras et godt valg for et køligt klima

Senses Classics springmadras har allerede en kølende effekt med polyether-skummet, som er med til at lede fugten væk. Topmadrassen fortsætter denne effekt, idet den er designet i latex, som sikrer en høj ventilation og åndbarhed. Sved og fugt ledes yderligere væk, og med en kerne på 4 centimeter giver topmadrassen endnu mere støtte til kroppen. Derfor vil Senses Classic være et rigtig godt valg til den forbruger, som ønsker et køligt soveklima.

Fordele ved Senses Classic sengen:
🔵 Robust og solid boksmadras
🔵 Springmadras med mange pocketfjedre
🔵 Åndbart skum omkring fjedre
🔵 Fem komfortzoner
🔵 Topmadras i latex, som sikrer et køligt klima i sengen

Senses Classic findes i følgende størrelser:
140 x 200
180 x 200

Du kan se alle Senses Classic modeller her.


Bergen Kontinental by BN

Bergen er en kontinentalseng, som virkelig er velproduceret. Her er tale om en seng, som ikke hører til i den billige ende af prisskalaen, og derfor er der virkelig kræset for detaljerne og komforten. Herudover er der tale om en allergivenlig seng, som er specialbehandlet for at være antibakteriel. Det betyder, at betrækket på sengen aktivt går ind og bekæmper de ellers gode leveforhold for mikroorganismer som for eksempel husstøvmider.

Støtte i boksmadras

Bergen består af tre forskellige lag madrasser, og den nederste er boksmadrassen, som udgør fundamentet og byggeklodsen. Selv om boksmadrassen blot ligger nederst, er Bergens boksmadras ikke tilfældigt udvalgt, og for det første er den designet til at gøre sengen helt stabil. Herudover skal den danne det bedst mulige fundament for springmadrassen. Bergen boksmadras har derfor en kerne af komfortskum, som er med til at være en støttende faktor. Skummet tilpasser sig forbrugerens vægt og tilpasser sin støtte efter vægten. Bergen boksmadras er yderligere omkranset af en otte centimeter tyk træramme, hvis materiale kommer fra robust svensk fyrretræ.

Springmadras med 300 pocketfjedre per kvadratmeter

Springmadrassen på Bergen kontinentalseng er den madras, som skaber den højeste komfort. For at kunne yde en god støtte til kroppen samtidig med at kunne tilpasse sig efter kroppens form og bevægelser er Bergen fyldt med pocketfjedre. Pocketfjedre er små, bevægelige fjedre, som hver især udgør en støtteplatform. Bergen har rigtig mange af disse fjedre med 300 per kvadratmeter, og derfor vil hver en lille del af kroppen få støtte. Herudover har Bergen fem komfortzoner, som hver især yder en individuel og specifik støtte til forskellige områder på kroppen.

Topmadras i naturlatex

Bergens sidste og øverste lag er topmadrassen. Den er designet til både at være komfortabel og give støtte, men det er især topmadrassens materiale, som er vigtigt. Denne topmadras er fremstillet i 100 procent naturlatex, og dette materiale er både slidstærkt og har en tilpas blød-/hårdhed.

Herudover sikrer en topmadras af latex, at man som forbruger kommer til at sove køligt og med høj ventilation, da latexen er meget ventilerende. Både sved og fugt ledes hurtigt væk med latexen, og hvis man foretrækker et køligt soveklima, så vil denne madras være et godt valg.

Fordele ved Bergen sengen:
🔵 Allergivenlig seng
🔵 Robust boksmadras med komfortskum
🔵 Springmadras med 300 pocketfjedre per kvadratmeter
🔵 Fem støttende komfortzoner
🔵 Topmadras af ventilerende latex, som har kølende effekt

Bergen by BN findes i følgende størrelser: 
160 x 200
180 x 200
180 x 210

Du kan se alle Bergen by BN modeller her.


Nordkap kontinental

Nordkap hører til de lidt mere prisvenlige kontinentalsenge, men denne danskproducerede seng giver stadig forbrugeren en høj kvalitet. Nordkap er skabt af de bedste materialer, og producentens mål med Nordkap er at skabe de bedste søvnvilkår muligt.

Boksmadras med tilpassende skum

Nordkap er som nævnt en kontinentalseng, og denne type seng består af tre lag. Det nederste lag er boksmadrassen, og hos Nordkap har der været fokus på at skabe en stabil og robust boksmadras, som kan udgøre et godt fundament for resten af sengen. Her er tale om en boksmadras, der har en kerne af skum, og derfor starter støtten til kroppen allerede i det nederste lag. Skummet vurderer nemlig kroppens vægt og tilpasser sig i forhold til den.

Springmadras med fem komfortzoner

Springmadrassen er det midterste lag i kontinentalsengen, og denne madras er den vigtigste komponent. Nordkap springmadras er fremstillet med det formål at give forbrugeren den mest optimale støtte, og derfor er sengen inddelt i fem forskellige komfortzoner.

Hver zone håndterer en specifik del af kroppen og giver en forskellig affjedring og støtte afhængig af kropsdel. For eksempel er Nordkap springmadras’ komfortzoner skabt til at yde en specifik støtte til nakke, skuldre, ben med videre – fjedrene i zonerne er nemlig af forskellig fasthed og sikrer dermed den bedst mulige hvileposition. Disse zoners grundlag ligger i de såkaldte pocketfjedre, som er små fjedre, der er fordelt ud over hele springmadrassen. Udover at give støtte tilpasser de sig også efter kroppens individualitet og bevægelser.

Topmadras, som holder et køligt klima

Nordkaps øverste lag er topmadrassen. Topmadrassen har flere formål, for den er også med til at sikre en optimal komfort i samspil med de øvrige madrasser. Topmadrassens måske vigtigste funktion er dog i forhold til temperatur og varme/kulde. Topmadrasser kommer nemlig i forskellige materialer, og Nordkaps topmadras er i latex. En latex-topmadras sikrer et klima, der er til den kølige side, idet latex både er kølende og fugt-/sved-afledende.

Fordele ved Nordkap:
🔵 Prisvenlig kontinentalseng
🔵 Robust og holdbar boksmadras
🔵 Springmadras med fem komfortzoner
🔵 Komfortzonerne bidrager til komfort og støtte
🔵 Topmadras i latex giver køligt soveklima

Nordkap findes i følgende størrelser:
140 x 200
160 x 200
180 x 200
180 x 210

Du kan se alle Nordkap modeller her.


Ideel Komfort Kontinentalseng

 

Ideel Komfort er en danskproduceret kontinentalseng, som har en overkommelig pris uden at ligge mod den deciderede billige ende. Herudover er Ideel Komfort en mange-facetteret seng, der både omfavner kvalitet, komfort, design og funktionalitet. Her er nemlig tale om en flot og elegant seng men også en seng, der er en smule højere end normalt. Ideel Komfort er hertil også en smule mindre end andre kontinentalsenge og passer derfor godt ind i et soveværelse, hvor der ikke er så meget plads.

Pocketfjedre i boksmadrassen

De fleste boksmadrasser har en kerne af skum, men Ideel Komfort har øget komforten og samspillet med springmadrassen ved at udstyre også boksmadrassen med pocketfjedre. Det betyder, at affjedringen allerede begynder i den nederste madras på Ideel Komfort, og derfor er man sikret en øget støtte hele vejen igennem. Fjedrene vurderer også allerede her vægten på forbrugeren og sørger for en optimal vægtfordeling. 

Hybridskum omkring fjedre i springmadras

Ideel Komfort har dermed også pocketfjedre i springmadrassen, som både øger komforten og støtten til kroppen. Hver af de små fjedre fungerer som en støtteplatform og tilpasser sig efter kroppen. Hertil kommer, at Ideel Komforts springmadras er udstyret med syv komfortzoner, som er mere end normalt. Disse zoner går ind og specialstøtter specifikke områder af kroppen, hvor der er brug for optimal støtte.

Hver zone har en specifik affjedring i pocketfjedrene, som styrer hårdheden, og derfor støttes kroppen optimalt. For at sikre en ekstra holdbarhed har Ideel Komfort springmadras’ fjedre beskyttende og elastisk hybridskum omkring sig. Hybridskum er utrolig slidstærkt og har flere fordele i sig selv. For det første er hybridskum komfortgivende, og for det andet så er det ventilerende og sørger for at borttransportere varme, fugt og sved fra kroppen.

Vælg selv topmadras

Topmadrassen er den madras, som kroppen er i tættest kontakt med. Den har en støttende funktion, men dog er det omkring temperaturregulering, topmadrassen har sin vigtigste funktion. På Ideel Komfort er der frit valg angående topmadrasser, men alle har dog en bred kerne på seks centimeter, som supplerer komforten i springmadrassen. Man kan således selv vælge hvilken topmadras, man foretrækker, og her bør man vælge efter materiale – nogle materialer sikrer nemlig et lunt soveklima, hvor andre sikrer et køligere soveklima.

Fordele ved Ideel Komfort sengen:
🔵 Flot seng, som er både højere og mindre end normalt
🔵 Boksmadras med pocketfjedre
🔵 Springmadras med syv komfortzoner
🔵 Hybridskum omkring fjedrene
🔵 Valgfri topmadras

Ideel Komfort findes i følgende størrelser:
160 x 200
180 x 200
180 x 210 

Du kan se alle Ideel Komfort modeller her.


Hästens Auroria

Hästens Auroria er den ultimative luksus seng. Denne seng er til dig der har et stort budget, og ønsker sig den bedst tænkelig kontinentalseng på markedet. Prisen for størrelsen 180 x 200 ligger på 118.990 kr.

Med Hästens Auroria er her tale om en decideret luksusseng, som også ligger langt mod toppen i prisskalaen. Her er derfor tale om en dyr kontinentalseng, som er baseret på 160 års erfaring fra svenske sengespecialister. Denne model består kun af de bedste materialer og er fordelagtig for den forbruger, som ønsker noget nær det bedste på kontinentalsengs-markedet.

Flot seng og robust boksmadras

Hästens Aurorias høje pris gør også, at her ikke kun er tale om en seng. Her er tale om et helt møbel, som er designet til at tage sig rigtig flot ud og være den mest fremtrædende genstand i soveværelset. Design, elegance og kvalitet er derfor nogle af nøgleordene for Hästens Auroria, hvis bund består af en solid boksmadras. Her er tale om en meget stabil boksmadras, som både er ”byggeklods” og en del af sengens støtte, komfort og kvalitet.

Springmadras med pocketfjedre og hestehår

Hästens Aurorias hovedvægt af komfort ligger i springmadrassen. Her er tale om en madras, som består af mange små pocketfjedre. Disse fjedre udgør både en høj støtte til kroppen, idet de går ind og støtter, hvor der er brug for det, og så er de så små, at de tilpasser sig enkeltvis efter kroppen og dens bevægelser.

Udover pocketfjedre består Hästens Auroria også af store dele hør og bomuld, som er naturlige valg. Herudover er Hästens kendt for deres brug af hestehår, som er unikke, når det drejer sig om komfort og miljø – faktisk er der ikke mindre end 14 kilo hestehår i Hästens Auroria, og hestehår er specielt et godt værn mod husstøvmider.

Vælg selv type af topmadras

Der er store muligheder for at få netop den seng, der passer til ens egne, individuelle behov med Hästens Auroria. Der findes nemlig en stor valgfrihed på flere punkter. Det tæller blandt andet springmadrassen og topmadrassen, som tilbyder forskellige valg.

Der findes tre klasser inden for springmadrassen – soft, medium og fast – som bør vælges efter vægtklassen, og hertil kommer, at man også selv kan vælge hvilken type topmadras, man ønsker. Prisen har dog også en betydning her, for luksus-topmadrassen koster noget mere end standard-topmadrassen. Ønsker man en luksus-topmadras, så kan man med Hästens Auroria få en med både hestehår og Mohair-uld.

Fordele ved Hästens Auroria:
🔵 Luksusseng
🔵 Springmadras med blandt andet pocketfjedre og hestehår
🔵 Unikke hestehår sikrer både god komfort og godt klima
🔵 Vælg selv springmadras efter vægtklasse
🔵 Også valgfri topmadras efter kvalitet

Du kan læse mere om Hästens Auroria her.


Hästens 2000T Kontinental

 

Hästens 2000T Kontinental er mere end blot en luksusseng – her er tale om en af de absolut bedste senge, der kan købes for penge, og derfor ligger denne model også langt mod toppen i prisklassen. Hästens 2000T Kontinental vil derfor være ideel for den forbruger, som ikke har noget imod at betale rigtig mange penge for en seng for at få en model af regulær topkvalitet.

Mere end 160 års erfaring

Hästens 2000T Kontinental er skabt af svenske sengespecialister, som igennem 160 år har fundet frem til de materialer, som udgør den bedste liggekomfort samt miljø i sengen. Alt dette er omsat til Hästens 2000T Kontinental, som får kvalitet og design til at gå op i en højere enhed. Sengen er således ikke en neutral seng, men et helt møbel som kræver opmærksomhed.

Denne model er en kontinentalseng, hvilket betyder, at den er bygget op omkring tre dele. Nederst er boksmadrassen, som udgør fundamentet. På Hästens 2000T Kontinental er der kræset for alle detaljer, så her er man sikker på at få en boksmadras, som både er pæn at se på, og som sikrer en høj grad af stabilitet.

Pocketfjedre og hestehår

Springmadrassen er den del af sengen, som yder mest støtte og komfort til kroppen. Med Hästens 2000T Kontinental er her tale om valgfrihed angående springmadrasser, og derfor kan man få springmadrassen i tre forskellige fastheder – disser passer til forskellige vægtklasser, og jo mere man vejer, jo fastere en madras har man brug for.

Alle Hästens 2000T Kontinentals springmadrasser er dog af de bedste materialer, og det inkluderer især pocketfjedre og hestehår. Pocketfjedrene er små fjedre, som individuelt går ind og støtter kroppen, og så er de små nok til at tilpasse sig efter kroppens form og bevægelser. Hertil kommer hestehårene, som både bidrager til komforten og til et bedre miljø i sengen, idet hestehår er effektive mod husstøvmider.

Luksus-topmadras

Eftersom her er tale om en luksusseng fra Hästens med modellen Hästens 2000T Kontinental, så tæller her kun den bedste kvalitet. Hästens tilbyder forskellige topmadrasseer i forskellige prislejer, men eftersom denne model er den ultimative luksus-kontinentalseng, så medfølger luksus-topmadrassen også med Hästens 2000T Kontinental. Denne luksus-topmadras adskiller sig fra de øvrige, idet det den både består af hestehår og det fineste Mohair-uld.

Fordele ved Hästens 2000T Kontinental:
🔵 Absolut luksus-model
🔵 Den bedste kvalitet på markedet
🔵 Flot design
🔵 Valgfri springmadras med pocketfjedre og hestehår
🔵 Luksus-topmadras medfølger

Du kan læse mere om Hästens 2000T her.


Derfor er din søvn så vigtig

De fleste ved jo godt, at en god nattesøvn er en vigtig parameter, for at vi klarer hverdagens udfordringer bedst muligt. Men i takt med at vi får en travlere hverdag, sover vi danskere mindre. Sammenlignet med for 100 år siden, sover vi danskere 1,5 mindre hver dag, ifølge Kristeligtdagblad.dk.

Du bruger omkring 33 % af vores liv på at sove. Og den 1/3 af dit liv som bruges på at sove, har en meget stor betydning for, hvordan du har det resten af tiden. Får du får lidt søvn, går det nemlig kraftigt ud over din livskvalitet, koncentrationsevne og dit humør i hverdagen.

Søvn spiller samtidig også en vigtig rolle, når det gælder om at forebygge stress, depression, type 2-diabetes, hjerte-kar-problemer og overvægt. Får du for lidt søvn, så fungerer din krop ikke optimalt, og du har dermed større chance for at blive ramt af sygdom.

Videnskab.dk skriver, at forskere fra University of Boston har fundet frem til, at når vi sover, så nedbrydes giftstoffet adenosin i vores hjerne. Dette giftstof ophober sig i hjernen i løbet af dagen, og forskerne forklarer, at dette stof er hovedårsagen til at du bliver træt i løbet af dagen. Des mere af stoffet der ophober sig i hjernen, des mere træt bliver du. Når du sover, sænkes niveauet af adenosin, og efter en god nattesøvn er du derfor klar til at starte op på en ny dag med en frisk hjerne.

Ifølge Politiken.dk lider over en halv million danskere af så betydelige søvnproblemer, at det påvirker deres hverdag. Ifølge Dansk Center for Søvnmedicin, så har 300.000 decideret kroniske søvnproblemer, hvilket er med at sænke livskvaliteten betydeligt. Forskerne kaldet tilstanden “kronisk søvnløshed”.

Flere undersøgelser understøtter påstanden om vores dårlige søvn. Ifølge en undersøgelse fra Sundhedsstyrelsens Nationale Sundhedsprofil for 2013, viste det sig, at hele 41 procent af danskerne selv mener, at de har været generet af søvnbesvær inden for de seneste 14 dage.

Også en økonomisk udfordring

Dårlig søvn er også en økonomisk udfordring, både for dig selv og for samfundet. Søvnproblemer har nemlig sammenhæng med øget medicinforbrug, antal konsultationer hos lægen, øget involvering i flere ulykker i trafikken og på arbejdet, nedsat produktivitet i hverdagen og øget fravær fra arbejde i form af flere sygedage, skriver Kristeligtdagblad.dk i denne artikel. Det estimeres at danskernes søvnproblemer årligt koster samfundet over 10 milliarder.

Sådan kan du forbedre din søvn

Der er mange aspekter i at forbedre sin søvn. Det handler først og fremmest om, at du sover behageligt i en god seng. Men der findes også mange gode råd om, hvad du bør gøre for at sove bedre. Vi kigger her lidt nærmere på nogle af de råd, som eksperterne giver.

Vi tager udgangspunkt i en stor søvnrapport, der er udviklet af lægeforeningen og Trygfonden. Du kan læse hele rapporten her hos vidensråd.dk. I rapporten gennemgås sammenhængen mellem søvnproblemer, sundhed, arbejdsmiljø, stress, og meget mere. Det er nogle af landets førende forskere og søvnlæger, der har udarbejdet rapporten.

»Det er første gang nogensinde, at vi har gennemgået eksisterende videnskab mere systematisk for at danne et beslutningsgrundlag for, hvad vi mener er gode råd og vejledning inden for søvnområdet,« siger Poul Jennum, der er professor ved Institut for Klinisk Medicin på Københavns Universitet og overlæge ved Dansk Center for Søvnmedicin på Glostrup Hospital og Rigshospitalet.

Du kan her se en lille video om søvn, produceret af Skandia Danmark:

Her kan du læse nærmere om nogle af de ting som kan påvirke din søvn: 

Drikker du kaffe eller alkohol inden sengetid? 

En af de ting som kan have en negativ indvirkning på din søvn, er koffein. Kjeld Hermansen, der er professor og overlæge på Aarhus Universitetshospital, forklarer at koffein gør det sværere for kroppen at falde til ro og dermed falde i søvn. Du risikerer også at få en mere urolig søvn i løbet af natten, hvilket kan gøre, at du vågner op og ikke føler dig tilstrækkeligt udviklet.

Også alkohol kan være forstyrrende for din søvn. Det er altså en myte, at du sover bedre på et par glas rødvin. For når du drikker alkohol, specielt i tilfælde hvor du drikker store mængder, vil du opleve en mere urolig søvn. Din krop har simpelthen svært ved at finde ro, og derfor bliver du ikke udhvilet optimalt.

Alkohol er også vanddrivende, hvilket også kan betyde, at du skal op og tisse om natten, hvilket også forstyrrer din søvn, forklarer Kjeld Hermansen.

Gode fødevarer:

Hvis du i stedet er på udkig efter ting, som du kan indtage, som forbedrer din søvn, så får du her en række fødevarer som overlægen anbefaler:

Du kan gå efter fødevarer der indeholder aminosyren tryptofan, som i din krop omdannes til melatonin, hvilket er et søvnhormon. Dette hjælper din krop til at opnå en dybere og mere behagelig søvn. Fødevarer der indeholder tryptofan er blandt andet: Bananer, mørk chokolade, tørrede dadler, yoghurt og mandler.

Desuden findes Melatonin også i komælk og modermælk.

Motion – En vigtigt faktor for en god søvn

»Forskningen peger mod, at folk som lider af søvnproblemer, kan forbedre deres søvn, hvis de bliver fysisk aktive,« siger Anders Sjödin, professor ved Institut for Idræt og Ernæring på Københavns Universitet til Videnskab.dk

Han anbefaler at folk med søvnproblemer, husker at være regelmæssigt fysisk aktive. Gerne en time om dagen, hvis du virkelig ønsker at mærke effekten. Han påpeger dog, at du ikke bør være intens fysisk aktiv i de sidste timer før sengetid. Han fortæller at fysisk aktivitet nedsætter stress og spændinger, hvilket er en af grundene til, at det kan hjælpe dig med at opnå en bedre søvn.

Stress kan ødelægge din søvn:

Professor i sundhedspsykologi ved Psykologisk Institut på Aarhus Universitet, Bobby Zachariae fortæller, at stress er en af de vigtigste årsager til at søvnproblemer opstår. Det gælder både stress som kan forekomme ved at leve en hverdag, præget af travlhed og mange bekymringer. Men også søvnproblemer kan blive en stressfaktor i sig selv, hvis du bliver stresset over ikke at kunne sove. Det kan meget nemt udvikle sig til en ond cirkel.

Når vi opnår et stressniveau i vores krop, så skyldes det er en naturlig forsvarsmekanisme, der får kroppen til at være på vagt. Stressen gør, at vi bliver aktiveret både psykisk og fysisk, hvilket holder kroppen vågen og dermed kan modvirke det naturlige søvnrytme.

Professoren anbefaler, at du tager konfrontationen med de problemer du har før du skal sove, så du ikke ligger søvnløs om natten og tænker over dem.

Han anbefaler også, at du skriver de ting ned som går dig på og hvad du har tænkt dig at gøre ved dem. Det kan hjælpe dig med at få ro i sindet, og dermed få dig til at sove bedre og falde nemmere i søvn.

Rygning er skadeligt for søvnen 

En ting som der har været ekstra stor fokus på de seneste år, er sammenhængen mellem søvn og rygning. Ifølge overlæge og søvnforsker Poul Jennum, så er rygning er en meget væsentlig årsag til søvnproblemer.

Selvom forskerne ikke har 100 % klarlagt, hvad sammenhængen mellem søvn og tobaksrøg er, så mener de at det store antal af stoffer i tobaksrøgen, som eksempelvis nikotin, kan være med til at påvirke din søvn negativt.

Forskerne mener at konsekvensen af rygning blandt andet er flere søvnforstyrrelser, kortere søvnlængde, natlig hoste og forværret søvn struktur.

Anbefalingen til rygere med søvnproblemer er meget kort og kontant fra overlæge Poul Jennum: »De skal stoppe med at ryge. Rygestop er den eneste behandling, der findes


Det betyder søvnen for din træning

Efter en god omgang træning er det vigtigt, at kroppen får hvile. Restitution spiller nemlig en lige så vigtig rolle for effekten af din træning, som selve træningen gør. Samtidig giver en for dårlig nattesøvn dig både en masse problemer i hverdagen, ligesom det kan forøge din risiko for at udvikle både demens og en lang række livsstilssygdomme. Læs med her og lær, hvordan du får en bedre nattesøvn.

På mange måder ligger nøglen til et sundt liv i at få en god nattesøvn. Det viser utallige forskningsresultater og de nyeste videnskabelige landvindinger inden for søvnforskningen. Samtidig stiger antallet af danskere, der klager over søvnproblemer.

For mange springer enten en times søvn eller to over for at få deres travle hverdag til at hænge sammen. Andre tager dagens problemer med i seng, hvor de så holder dem vågne. Andre igen giver sig selv dårlige forudsætninger for at falde i søvn. Så alt i alt får danskerne mere og mere ondt i søvnen i takt med at videnskaben den ene gang efter den anden fastslår, at søvnen er ekstrem vigtig for din sundhed.

Vi praler med, hvor lidt vi sover

Faktisk har vi en vanvittig usund indstilling til søvn i dag. Det er blevet socialt acceptabelt, at sove for lidt. Det er ikke ualmindeligt, at folk ligefrem praler med, hvor lidt de sover. Det får dem til at få en status som enormt produktive og superoptimerede mennesker, der får det maksimale ud af døgnets timer.

Problemet er bare, at dårlig søvn øger risikoen for de mest kendte demenssygdomme som Alzheimer og Parkinsons, samtidig med at immunforsvaret svækkes, vi tager på i vægt og udvikler psykiske problemer. Det er den konklusion, som forskerne kommer frem til gang på gang og også hovedkonklusionen i bogen Why We Sleep, der er skrevet af en amerikansk søvnprofessor.

Ifølge bogen betyder den usunde indstilling til søvn, at generationen af søvnfornægtende, superproduktive mennesker kun skal forvente at leve, til de er først i 60’erne – med mindre de kommer i medicinsk behandling.

De har også en væsentlig større risiko for at køre galt i trafikken. Har du kun sovet fem timer sidste nat, øges risikoen for en ulykke i trafikken med 4,3 procent. Immunforsvaret sættes også over styr, fordi koncentrationen af inflammationsmarkører sænkes.

Samtidig bliver mændene mindre virile. For undersøgelser viser også, at mænd som sover for lidt, har 29 procent færre sædceller end dem, der sover de mellem 7 og 8 timers søvn, som skulle være det ideelle for os.

Så gør vi ikke noget ved denne søvnfornægtende adfærd, vil det være med til både at sænke gennemsnitslevealderen voldsomt, øge fedmeepidemien, samt resultere i flere demente og flere som dør af en livsstilssygdom. Der er kort sagt behov for, at vi bliver bedre til at sove, og at vi begynder at sove længe nok.

Træning forbedrer din søvnkvalitet

Men før vi kigger nærmere på, hvordan du får en bedre nattesøvn, er det også vigtigt at få med, at træning ret faktisk er med til at hjælpe dig til at sove bedre. Således har forskerne flere gange fastslået, at selv let til moderat træning i løbet af dagen, øger chancerne for at få en god nattesøvn.

Senest er det forskere fra Stanford University, der over et år fulgte en gruppe inaktive ældre, der klagede over søvnproblemer. Forskerne gav forsøgspersonerne et træningsprogram, der passede til den enkeltes fysiske form og eventuelle helbredsmæssige udfordringer. Fælles for alle var, at de skulle udføre let til moderat træning eller anden fysisk aktivitet en halv time hver dag.

Over det år som forskerne fulgte forsøgspersonerne i, rapporterede de ikke alene om bedre søvnkvalitet. Forsøgspersoner med depressioner meldte også om bedring og mange oplevede også et vægttab, der var større end det, som de forventeligt ville få af den øgede motion. Samtidig følte flere af dem, at de fik større fysisk velvære at både motion og bedre søvn.

Så tilsammen havde de to faktorer – træning og søvn – en stor positiv indflydelse på forsøgspersonernes liv. Så hvis du træner aktivt og seriøst, gør du altså allerede noget godt for din søvn. Men ikke nødvendigvis nok. Hvad du kan gøre, kommer vi tilbage til om lidt.

Hvis du vil vide mere om træning og søvn, kan du se denne video af Dr. Travis Stork, der forklarer vigtigheden af både en god nattesøvn og regelmæssig motion:

Hvad er det, der gør søvnen så sund for os?

En af de største fordele ved søvnen for dig som træner seriøst, er den restitution, som kroppens muskler får under søvnen. Her kan muskelmassen genopbygges efter de belastninger, den har fået under træningen. Så søvnen er godt for din fysik og med til at forøge effekten af din træning.

Samtidig renses hjernecellerne af en særlig rensevæske, der frigøres i hjernen, så snart du falder i søvn. Ved søvnens indtræden skrumper hjernecellerne en lille smule. Derved kan rensevæsken bedre komme til at skylle affalds- og andre unødvendige stoffer væk fra hjernecellerne. Denne del af søvnen er godt for din psyke og din mentale dømmekraft i hverdagen.

Samtidig renses cellerne i resten af kroppen, ligesom maven renser ud og fordøjer de sidste rester af dagens måltid. Så alt i alt har søvnen en stor, positiv effekt på din krop – hvis bare du går nok af den og sover godt nok.


Sådan får du en bedre nattesøvn

Skal du have en bedre nattesøvn, er der først og fremmest fire faktorer, du se nærmere på.

🔸 Dine forberedelser til at gå i seng
🔸 Dit soveværelses indretning
🔸 Din sengs kvalitet
🔸 Dine liggevaner i sengen

Lad os se nærmere på hver af de fire faktorer, og hvad du skal gøre for at justere på eventuel uheldig adfærd eller dårlige valg.

Sådan forbereder du dig på at gå i seng

Kroppen og specielt hjernen er ikke bare en maskine, du kan slukke for, når du gerne vil sove. Eller rettere, det kan du, hvis du selv kunne ændre saltkoncentrationen i hjernevæsken. Det viser dansk forskning med mus: Dem kunne forskerne få til at falde i søvn og vågne op igen på kommando ved henholdsvis at øge eller formindske saltkoncentrationen i hjernevæsken.

Den slags skal vi nok ikke begynde at eksperimentere med. I stedet skal du forberede både hjerne og krop på, at det er tid til at gå i seng. Det gør du nemmest ved at:

🔸 Gå i seng og stå op på samme tid hver dag
🔸 Sætte tempoet ned og slappe af, før du går i seng
🔸 Dæmpe belysningen før sengetid
🔸 Undgå at bruge computer-, mobil- og tv-skærm inden sengetid
🔸 Undgå at spise større måltider eller drikke meget før sengetid
🔸 Undgå alkoholindtag lige før sengetid
🔸 Ikke træne eller være fysisk aktiv lige op til sengetid

Gå i seng og stå op på samme tid hver dag

Vi er vanedyr, og alle ved hvor svært det er at bryde en dårlig vane. Det samme gælder gode vaner, når de først er blevet etableret. Derfor skal du skabe en god vane for din krop, ved at gå i seng og stå op på samme tid hver dag – også i weekenden.

Derved bliver kroppen og dit sind vant til, at du skal i seng og tilpasser sine processer til dette helt automatisk. Det betyder, at du slipper for at ligge og vende og dreje dig en hel masse, når du kommer i seng, fordi din hjerne og din krop ikke var helt klar endnu.

Sæt tempoet ned, dæmp lyset og slap af

Vil du fremme denne effekt og forberede dig bedre mentalt på at gå i seng, skal du sætte tempoet ned og begynde at slappe af minimum en halv times tid før sengetid.

Det gør du bedst, ved ikke at foretage dig en masse rent fysisk lige før sengetid, samt sætte dig hen i en god stol eller sofaen, dæmpe lyset i lokalet og tage den mere med ro.

Undgå skærmbrug før sengetid

Er du som folk er flest, ville denne halve time på lavt aktivitetsniveau være en kærkommen lejlighed til at få tjekket de sidste mails, set de sidste Facebook-opdateringer eller se det sene nyhedsprogram før sengetid.

Men faktisk skal du holde dig helt fra både computer-, tablet-, mobil- og tv-skærme i en halv times tid før sengetid. For det blå lys fra skærmen får din hjerne til at tro, at det er midt på dagen – også selv om du bruger den særlige natbelysning, som mange nyere elektroniske enheder tilbyder i dag. Selv om de nedsætter mængden af det blå lys, er det ikke helt godt endnu.

Spis og drik ikke for meget – og slet ikke alkohol

Skal du øge muligheden for at få en god nattesøvn, er det også vigtigt, at du ikke spiser et alt for stort måltid, og ikke indtager for meget væske lige inden sengetid. Det sætter maven på overarbejde og øger risikoen for, at du vågner op i løbet af natten, fordi du er nødt til at træde af på naturens vegne.

Det er heller ikke nogen god ide at drikke alkohol, lige før du skal i seng. Det sætter dit stofskifte i vejret, så du får sværere ved at falde i søvn, øger risikoen for at du skal op at tisse, og kan forstyrre din fysiske processer i hjernen, som skulle få dig til at falde i søvn. Derfor forhindrer selv et moderat alkoholindtag før sengetid, at du falder i den helt dybe REM-søvn, før alkoholen er forbrændt.

Undgå energidrik, men spis gerne lidt skyr

Du bør også undgå energidrikke, koffeinholdige og andre opkvikkende drikke før sengetid. Men en lille portion skyr, fromage frais, kvark eller et andet kaseinholdigt mælkeprodukt er en god ide – især hvis du træner hårdt fysisk. Du kan også tage det som et kosttilskud.

Kasein er nemlig et protein, der optages langsomt i kroppen. Det betyder, at du natten igennem giver kroppen byggesten til at genopbygge musklerne i den restitutionsproces, der foregår mens du sover. Så en lille portion kasein før sengetid er rent faktisk sundt for dig.

Samtidig sikrer kaseintilskuddet, at maven bliver ved med at være mæt natten igennem. Det mindsker risikoen for, at du vågner op midt om natten, fordi du er blevet sulten.

Undgå at træne lige op til sengetid

Hvad der til gengæld ikke er sundt for dig, er at træne lige før sengetid. Selv om det lyder som en god løsning for at køre dig træt, får træningen kroppen op i gear. Det betyder, at du får sværere ved at falde i søvn, hvis du går i seng lige efter din træning.

Så giv dig selv og din krop tid til at omstille jer til at skulle i seng, så både fysikken og hjernen kommer ned i gear.

Soveværelsets indretning

Dit soveværelses indretning er også særdeles vigtig for din nattesøvn. Især når det gælder lys og lyd.

Det skyldes, at vi helt tilbage fra urtiden altid har været ekstremt opmærksomme på lyde og lys i mørket, når vi sov. Det var faresignaler, som vi var nødt til at vågne så meget op for, at vi kunne tage stilling til dem, før vi kunne sove videre.

Sådan er det stadig i dag og derfor er det især vigtigt, at der er så stille og så mørk i soveværelset som muligt. Og vi taler helt mørkt. Selv statuslampen på et eventuelt fjernsyn i soveværelset kan være nok til at forstyrre din nattesøvn. Det samme gælder enhver form for støj. Både vejstøj og støj fra andre steder i boligen eller bygningen, som du bor i.

Derfor er det en god ide at indrette soveværelset med mørklægningsgardiner og slukke alle former for lys og apparater, når du skal sove. Om nødvendigt bør du anskaffe ørepropper og en ansigtsmaske, hvis du ikke kan falde i søvn på grund af lys og støj.

Senge- og søvnkvalitet går hånd i hånd

Det næste du skal se nærmere på, er det faktisk kvaliteten af din seng? Støtter den dig godt nok i din søvn, eller vågner du op med smerter fra f.eks. ryg, nakke eller lænd, fordi du ligger for blødt eller for hårdt?

Specielt madrassen i sengen er vigtig. Den skal sørge for, at din nakke og rygsøjle ligger så lige som muligt, uanset om du ligger på ryggen eller på en af siderne.

Det gør den ved at være udstyret med fjedre i en fasthed, der svarer til din vægt. Vejer du under 75 kilo, skal du således vælge en madras med medium fasthed. Vejer du mellem 75 og 95 kilo, som du vælge en madras med fast fasthed. Vejer du over 95 kilo, skal madrassen være udstyret med fjedre med ekstra fast fasthed.

Samtidig er det vigtigt, at madrassen er udstyret med komfortzoner, der tillader kroppens mere fremtrædende steder – som skuldre og hofter – at synke ned i madrassen. Samtidig skal andre komfortzoner støtte op omkring lænden og nakken –to steder på rygsøjlen, der helst skal ligge over madrassen, når du sover.

Problemet er, at vi har tendens til at vælge en for blød madras, når vi køber ny. For tit prøveligger vi kun den nye madras et par minutter i butikken, endda med overtøjet på, før vi beslutter os. Det er slet ikke nok til at bedømme, om vi har fundet den rigtige madras.

Derfor er det en god ide at købe madrassen et sted, hvor du kan få lov at ombytte den, hvis det viser sig, at du har valgt en for blød madras. Det er der flere og flere forhandlere, der tilbyder. Nogle tilbyder op til 100 dages prøvetid. Det er vigtigt at du sikrer dig muligheden for at ombytte, hvis du skal have mulighed for at finde den bedste seng, som passer lige netop til dine behov.

Også sengens højde, indstillingsmuligheder og andre parametre er vigtige, når du skal vælge seng. Det kan du finde en guide til her i vores dobbeltseng artikel.

Dine liggevaner i sengen bestemmer kvaliteten af din nattesøvn

Den sidste parameter du skal tage op til overvejelse, hvis du vil forbedre din nattesøvn er, hvordan du ligger i sengen om natten. Her har de fleste oftest en bestemt favoritstilling. Men det er slet ikke sikkert, at det er den mest optimale for din nattesøvn.

Generelt kan du ligge på fire måder: På ryggen, på en af siderne eller på maven.

På maven er klart den dårligste af de fire, da det nemt giver rygproblemer og problemer med at finde et godt sted til armene. Samtidig bliver vejrtrækningen mere besværlig, ligesom du oftest vil få problemer med nakken, fordi du er nødt til at ligge med hovedet til en af siderne for at kunne få luft.

På ryggen giver nemt problemer med snorken, der igen menes at øge risikoen for at udvikle søvnapnø. Det er en tilstand, hvor drøblen og de øvre luftveje kan lukke af for lufttilførslen til lungerne. Det betyder, at du oftest bliver forstyrret i din nattesøvn, fordi du ikke kan få luft. Tilstanden menes at øge risikoen for, at du udvikler en demenssygdom senere i livet – dels på grund af den dårligere nattesøvn og dels på grund af manglende ilt til hjernen.

Ligger du derimod på en af siderne og specielt på den venstre side, øger du chancerne for at få en god nattesøvn. Samtidig forbedrer du også muligheden for, at den renselsesproces, der foregår i hjernen, mens du sover, foregår mest effektivt.

Processen har nemlig med tiden tilpasset sig til, at hovedparten af alle pattedyr – herunder mennesker – har en naturlig præference for at sove på venstre side. Derfor foregår processen mest optimalt, når du ligger netop på venstre side.

Sådan hænger søvn og kalorieindtag sammen

Hvis man ikke får nok søvn, har videnskab påvist, at det kan være svært at modstå fristelser når det kommer til mad, fordi man er for træt og udmattet til at vælge de sundere valg. Ifølge en ny undersøgelse lavet af forskere fra King College London er der rigtig mange mennesker, der har det på denne måde, når de ikke har fået sovet nok om natten.

I denne nyere undersøgelse har forskerne fundet ud af præcis, hvor mange kalorier ekstra, som man vil indtage, hvis man ikke får nok søvn om natten.

Forskerne fandt ud af, at hvis man sover mindre end 7 timer om natten, vil folk spise omkring 385 kalorier mere om dagen, hvilket sørger for en stødt vægtstigning hver eneste uge.

Det anbefales, at mennesker i alderen 18 til 64 år får omkring syv til ni timers søvn hver nat, da søvneksperter siger, at dette er afgørende for at opretholde en sund kost.

Mangel på søvn øger trængen til usunde fødevarer

Undersøgelsen viste også, at manglen på søvn også kan være dårligt for ens helbred, fordi det påvirkede folk til at gøre brug af mere fede fødevarer dagen efter en nat med manglende søvn og undgå de sundere valg såsom frugt og grøntsager.

Forskerne fandt også ud af at mennesker, der sover mindre end syv timer om natten, var mindre tilbøjelige til at være aktive næste dag. Dette påvirkede deres krops evne til at forbrænde kalorier og forhindre vægtstigningen.

I alt lavede forskerne 11 studier for at afgøre, om manglen på søvn kan bidrage til vægtøgning. De studerede i alt 172 personer og fandt ud af, at disse mennesker ikke behøvede at spise mere den næste dag, men i stedet tog flere usunde valg. I undersøgelsen havde folk, der var søvnberøvet, nemlig en tendens til at vælge fødevarer, der var højere i fedtindhold og lavere i protein.

Forskerne konkluderede derfor, at resultaterne tydede på, at manglende og kort søvn øger motivationen til at bruge usund mad som en belønning. Manglende eller for lidt søvn kan derfor forårsage en diæt med mere fedt og mindre protein.

Dette er ikke det optimale, når det kommer til ens sundhed og helbred. Alle mennesker har nemlig brug for en tilstrækkelig mængde protein i deres kost, da alle celler i kroppen bruger det til at fungere optimalt.

Protein giver blandt andet struktur til kroppens organer, muskler, negle og hår. Det sørger også for, at cellerne kommunikerer med hinanden for muskelkontraktioner og nervesignaler.

Derudover kan kostvaner med mindre protein og mere fedt også påvirke ens helbred ved at øge risikoen for udvikling af diabetes, hjertekarsygdomme og forhøjet blodtryk.

Hvis kroppen får omkring de ekstra 400 kalorier i stedet for at brænde dem af, vil dette menneske øge kropsvægten hver uge med omkring et halvt kilo.

Søvneksperter anbefaler derfor alle mennesker at være opmærksomme på deres sovevaner, så det ikke ødelægger deres kostvaner. Der er nemlig stor mulighed for, ifølge forskningen, at man kan have nemmere ved at tage på i vægt, hvis man ikke får sovet nok om natten.


Dårlig liggestilling er nemmere at ændre, end du tror

En forkert liggestilling i sengen lyder som en svær vane at bryde. Men faktisk er det muligt ved at anvende puder og pøller, der gør det sværere for dig, at komme til at ligge “forkert”.

Det er næppe særlig charmerende for din sengepartner. Men den gode nyhed er, at du efter oftest kun nogle få uger holder op med at forsøge at ligge på en uhensigtsmæssig måde i sengen. Simpelthen fordi du vænner dig til, at det ikke er muligt længere.

Du kan her se en video, der forklarer nærmere omkring hvordan du finder den bedste liggeposition om natten: