Løbevogn Test 2019 – Find de bedste løbevogne – Testvinder Guide

3

Der findes en lang række løbevogne på markedet og det kan være svært at gennemskue, hvilke løbevogne der er de bedste og hvordan de adskiller sig fra hinanden. Ofte vil du opleve i butikkerne, at sælgerne har størst interesse i at sælge de løbevogne, som giver sælgeren selv den bedste kommission.

Derfor har vi samlet en række testvindene løbevogne og giver dig her et nemt og overskueligt overblik over de bedste løbevogne på markedet.

Du kan læse en beskrivelse af hver de forskellige løbevogne, længere nede i artiklen.

Vi har gennemgået en række forskellige test af løbevogne, som er foretaget af en række forskellige medier. Vi kigger blandt andet nærmere på hvilke løbevogne at tænk.dk og Jyllands Posten har kåret til bedste løbevogn. Nedenfor vil fordelene ved de forskellige testvindere blive gennemgået og nederst i artiklen kan du finde links og kilder til de tests, som vi refererer til.

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Løbevogn test – De bedste 7 løbevogne ifølge eksperterne

Her følger en gennemgang af de løbevogne på markedet, der har fået de bedste karakterer i forskellige anerkendte tests. Lige under produktnavnet i denne grønne boks, kan du se hvilke tests løbevognene er blevet bedømt i. Du finder også prissammenligning af produkterne, så du nemt kan se, hvilke forhandlere der er billigst.


Baby Jogger Summit X3

✅ Topscorer hos Aftenposten.no

Baby Jogger Summit X3 

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
4.999,00 Kr. 0,00 Kr. 4.999,00 Kr. Læs mere

 

Summit X3 er en kombineret løbe- og klapvogn, der både har bremse- og låsefunktion på håndtaget og naturligvis også en håndledsstrop. I test udmærker modellen sig netop på at have utroligt effektive bremser og også en ekstra lang håndledsstrop, så man har større bevægelsesfrihed under løb. Håndledsstroppen er desuden, i modsætning til de fleste andre løbevogne, fastgjort til vognens nederste del. Det betyder i praksis, at du ikke risikerer at tippe løbevognen bagover, hvis du pludseligt får brug for at hive i stroppen eller hvis du falder.

Ifølge Aftenposten.no, så kører Summit X3 utroligt nemt og er meget stabil under brug. Hjulene har desuden en rigtig god affjedring, hvilket giver øget komfort til barnet under brug. Der er også tænkt på både barnets komfort og sikkerhed i den justerbare 5-punktssele, som har en behagelig skulderpolstring.

Modellen er bygget både til bykørsel og til ujævnt terræn, hvor man har brug for både en vis fleksibilitet og robusthed – som eksempelvis på en løbetur i skoven. Løbevognen er forholdsvis smal og det forreste svinghjul gør det nemt at manøvrere rundt, især hvis man skal op og ned ad fortove eller høje kanter. Alle tre hjul er luftfyldte hvilket betyder, at der er rigtig god affjedring i dem og der er generelt en god stødabsorbering i vognen. Det forreste svinghjul kan låses fast under brug, hvilket nemt gøres via et lille håndtag under styret.

Styret på løbevognen er ergonomisk udformet og vognen er derfor nem at styre med en hånd.

Kalechen på vognen er justerbar og der er også et vindue, som kan åbnes og lukkes efter behov. Stoffet i kalechen er desuden behandlet med SPF 50, så dit barn er ekstra beskyttet mod solen. I begge sider på er det muligt at åbne op for ventilation og sædet i vognen kan lægges helt ned, så barnet kan hvile i vandret position, når det skal sove.

På bagsiden af løbevognen er der en stor og rummelig lomme, som kan bruges til eksempelvis nøgler og telefon, og under selve vognen er der en kurv hvor man kan opbevare op til 5 kilo.

Vognen har Baby Joggers patenterede ”Quick-Fold”-system, som betyder, at den let og meget hurtigt foldes sammen med kun ét træk i et håndtag. Du kan se hvordan i videoen nedenfor.

Selve vognen vejer 12,2 kilo og kan klare en maksimal vægt på 34 kilo. Den anbefalede alder til vognen er 0-5 år. Bemærk dog, at hvis du ønsker at anvende vognen allerede fra 0 måneder, så kræver det tilkøb af tilbehør. Vognen er desuden kompatibel med en lang række autostole, men også her kræves der tilkøb af en autostol-adaptor.

Nedenfor kan du se en kort præsentation af Baby Jogger Summit X3 og dens funktioner:

https://www.youtube.com/watch?v=nZ7_sUivT7U

Britax BOB Revolution Pro

✅ Testvinder hos norske Klikk.no

Britax BOB Revolution Pro 

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
5.569,00 Kr. 0,00 Kr. 5.569,00 Kr. Læs mere
5.569,00 Kr. 0,00 Kr. 5.569,00 Kr. Læs mere
5.569,00 Kr. 0,00 Kr. 5.569,00 Kr. Læs mere

 

Løbevognen fra Britax er velegnet til kørsel i både by og skov og til både gang og løb. I test udmærker vognen sig især på at køre godt og stabilt og på at have særligt manøvredygtige hjul. Britax BOB Revolution Pro er i det hele taget meget manøvredygtig og der er i designet af vognen lagt stor vægt på, at den skal være nem og behagelig at komme rundt med – både for barn og forældre. Den norske forbrugerside Klikk.no udnævner endda modellen til at være ”den bedste allround vogn man kan få”. Løbevognen er som en af de eneste modeller godkendt til både løb og løb med inliners rulleskøjter.

Britax BOB Revolution Pro har alt hvad der kræves af udstyr for, at den er sikker under en løbetur:  robuste dæk, justerbart affjedringssystem, tromle håndbremse, håndledsstrop og et forhjul der kan låses. Håndledsstroppen er lavet i kraftigt polyester og er fastgjort til vognens styr. Stroppen anvendes desuden til at sikre løbevognen når den er klappet sammen. Styret på vognen kan reguleres, så du nemt finder præcis den højde, som passer til dig.

Forhjulet på løbevognen sørger for ekstra let manøvrering, da det både kan dreje og låses, så du nemt kan skifte mellem city- og sport-indstilling, hvor det er muligt at tilpasse hjulet til fremadrettet løb. Hjulene er lavet af slagfast polymerkomposit, der er særligt velegnet til ujævnt terræn. Alle hjul er desuden luftfyldte.

Ryglænet i vognen kan lægges helt ned, så det er muligt for barnet at hvile næsten vandret. Sædet er polstret og selen er en polstret fempunktssele, så barnet er sikkert spændt fast hele tiden.

Kalechen har et smart vippesystem, som sørger for et dækningsområde på hele 125°, så barnet er ekstra beskyttet mod solen. Kalechen har desuden et stort vindue med klart udsyn, så du nemt kan holde øje med barnet. I ryglænet er der en stor lomme, hvor der er god plads til eksempelvis pung og telefon, og under sædet er der en stor opbevaringskurv med plads til cirka 4 kilo, så det er nemt at gå på indkøb.

Skal vognen med på tur, så klappes den nemt sammen i kun to trin. Er baggagerummet ekstra lille, så kan hjulene tages af, så vognen fylder endnu mindre. Du kan se hvordan i videoen nedenfor.

Vognen vejer i alt 7,4 kilo og den maksimale vægtkapacitet er på 19 kilo. Vognen anbefales til børn fra cirka 6 måneder til 3 år. Modellen er også udstyret adapterbeslag, så man nemt kan montere en BOB babyvognstol, en barnevognskasse eller et legebord. Monterer man en baby autostol, så kan vognen anvendes fra 0 måneder.

Nedenfor kan du se en præsentation af Britax BOB Revolution Pro og dens funktioner:

https://www.youtube.com/watch?v=aFGtJFbOeeI

Baby Jogger City Mini GT Single

Testvinder hos Tænk

city-mini-gt-single - en af markedets bedste løbevogne

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.749,00 Kr. 0,00 Kr. 2.749,00 Kr. Læs mere
4.499,00 Kr. 0,00 Kr. 4.499,00 Kr. Læs mere

 

Baby Jogger City Mini GT Single er ikke nødvendigvis en decideret løbevogn, men mere en klapvogn der kan klare lidt af det hele. Højden på styret er nem at justere, så vognen kan tilpasses alle højder og man kan derved opnå en god løbekomfort. Vognen er også nem at klappe sammen og tage med.

Modellen kan bruges på de fleste underlag og dens affjedring gør, at den sagtens kan benyttes i skoven. Vognens lave vægt betyder, at den nemt kan komme over kantsten og de udfordringer man ellers ser i byen. Et mindre minus ved denne model er dog, at du ikke kan vende sædet om, hvilket betyder, at du ikke har så meget kontakt med barnet. Til gengæld, så kan barnet nyde udsigten på turen. Forskellen på Baby Jogger City Mini GT-modellen og den almindelige Baby Jogger City Mini er, at GTen er mere ”løbevenlig”.

Vognen er en letvægtsmodel på kun 7,5 kilo og har en vægtkapacitet på 22,5 kilo – hvilket er betydeligt mere end mange andre løbevogne.

Nedenfor kan du se en kort præsentation af Baby Jogger City Mini GT og dens funktioner:

https://www.youtube.com/watch?v=sHupi4UDJSw

Baby jogger City Elite Single

Testvinder hos Jyllandsposten.dk
✅ Testvinder hos Voresbørn.dk

Baby Jogger City Mini GT Single - løbevogn testvinder

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.100,00 Kr. 0,00 Kr. 3.100,00 Kr. Læs mere
3.474,00 Kr. 0,00 Kr. 3.474,00 Kr. Læs mere

 

City Elite Single blev den klare testvinder, da Jyllandsposten satte en mødregruppe til at teste forskellige klapvogne. Klapvognen blev alene på udseendet vurderet til at være en klar vinder og heldigvis var funktionaliteten, komforten og sikkerheden også i top, da disse ting blev testet.

Dog var det specielt udseendet og komforten, der blev lagt i fokus, og derfor må man ikke glemme, at vognen ikke nødvendigvis er god at løbe med. Dette skyldes de små hjul, der vil have svært ved at klare det høje tempo på samme måde, som en model der bygget til decideret løb. Derfor er modellen, som navnet også antyder, mest en by-klapvogn. Kvinderne i testen bed også mærke i, at klapvognen er meget bred, hvilket giver en masse plads til barnet, men gør, at den tager lidt ekstra plads på fortovet – dog ikke i et omgang, hvor det vil være et problem.

Alt i alt blev vognen vurderet til den, som alle i testpanelet ville bruge deres penge på og hvor der var mest værdi at hente for pengene, selvom modellen ikke er den billigste version.


Thule Urban Glide

Testvinder i Aftenposten.no

Thule Urban Glide - En af de bedste løbevogne på markedet

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
5.499,00 Kr. 0,00 Kr. 5.499,00 Kr. Læs mere

 

Aftenposten.no kårede Thule Urban Glide som deres testvinder med en høj karakter på 4,7 ud af 5 mulige. Aftenposten.no tog i deres test stilling til tre parametre: kvalitet, kapacitet og brugervenlighed og på alle punkter, var vognen tæt på topkarakter. Det eneste der trak ned var en svag parkeringsbremse. Til trods for dette, så virker løbevognen stadig som det ideelle valg til den aktive far eller mor.

Thule Urban Glide har store hjul og en god affjedring der gør, at man kan tage den med mange steder. Derudover kan den klare en vægt på 34 kg, hvilket er blandt de højeste i testen. Prisen for løbevognen er i mellemklassen, men så er har den også alt det udstyr, man kan få brug for. Løbevognen kan køres op i en sovestilling, så barnet nemt falder i søvn og på den måde, kører du bare derudaf.

Den norske test havde flere tætte konkurrenter, der dog også var væsentlig dyrere end Thules model. Testen kårede også en ”mest for pengene” vinder i form af North 13,5 Jogger, der til en tredjedel af prisen, kan give en masse kvalitet, dog med en smule mindre komfort og en dårligere håndbremse.

Nedenfor kan du se en kort præsentation af Thule Urban Glide og dens funktioner:

https://www.youtube.com/watch?v=XFjTmfiPQ0g

Thule Glide 2

74 ud af 100 point hos Babygearlab.com

Thule Glide 2

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.239,00 Kr. 0,00 Kr. 3.239,00 Kr. Læs mere
3.239,00 Kr. 0,00 Kr. 3.239,00 Kr. Læs mere
4.999,00 Kr. 0,00 Kr. 4.999,00 Kr. Læs mere

 

Modellen Thule Glide 2 er blevet testet af den amerikanske webside Babygearlab.com, der beskæftiger sig med tests af produkter til børn og babyer. Eksperterne har testet modellen på flere forskellige aspekter såsom general kvalitet, brugervenlighed, håndterbarhed og bevægelighed, og det vurderes, at denne model er rigtig velfungerende over hele linjen, hvilket giver en rigtig flot samlet score.

Komfortabel for både barn og løber

Thule Glide 2 er en flot og stilfuld løbevogn, der er skabt til at give en god komfort for både barnet og den voksne, der løber med vognen. Modellen er derfor udstyret med 3 store, affjedrende hjul samt en kaleche, der gør, at barnet bliver beskyttet mod vejr og vind.

Denne løbevogn kommer desuden med en fastsat front og en mindre vægt end normalt, hvilket gør det lettere at bevæge vognen under løb. Thule Glide 2 er desuden også udstyret med et justerbart, ergonomisk håndtag med en lettilgængelig håndbremse, som sikrer en høj grad af sikkerhed.

Høj kvalitet, ifølge eksperterne

Thule Glide 2 modtager en god samlet score fra Babygearlab.com med 74 ud af 100 point. Disse point er givet via 7 forskellige aspekter, hvor der kan gives mellem 1 og 10 point. Her har eksperterne vurderet Thule Glide 2, og de kommer frem til, at modellen især scorer højt på aspekterne kvalitet, samt hvor let det er at samle modellen. Her gives der henholdsvis 10 og 9 point ud af 10.

Denne løbevogn scorer da også høje point på de resterende aspekter, der inkluderer både brugervenlighed, sikkerhed, størrelse, bevægelighed og evner til anvendelse som løbevogn generelt. På alle disse aspekter gives der en karakter på 7 ud af 10.

God letvægtsvogn, ifølge eksperterne

I anmeldelsen af Thule Glide 2 kommer eksperterne dermed ind på rigtig mange positive sider af modellen. Men det, de primært hæfter sig ved på den positive side, er, at denne løbevogn er designet i en meget høj kvalitet, og så gør den lave vægt, at det er let at manøvrere rundt med vognen.

Eksperterne fremhæver især også, at Thule Glide 2 er let at folde sammen og folde ud – det gør for eksempel, at den er let at have med i bilen. Babygearlab.com nævner dog også nogle minusser ved modellen, og det går primært på, at vognen halter lidt engang imellem, når man løber med den.

Bevægeligheden er nemlig lidt besværlig af og til, således at det kan være svært at dreje og vende vognen de steder, hvor der ikke er så meget plads.

Udvalgte fordele ved Thule Glide 2:
🔵 Flot letvægtsmodel
🔵 Med afskærmende kaleche
🔵 Ergonomisk og justerbart håndtag
🔵 God håndbremse
🔵 Høj generel kvalitet

Thule Glide 2 – specifikationer:
🔴 Højde, sammenfoldet: 52,1 centimeter
🔴 Bredde, sammenfoldet: 69,1 centimeter
🔴 Længde, sammenfoldet: 92,7 centimeter
🔴 Vægt: 11,1 kilo
🔴 Antal hjul: 3
🔴 Justerbart håndtag: Ja

Nedenfor kan du se en kort præsentation af Thule Glide 2 og dens funktioner:

https://www.youtube.com/watch?v=2NLUlNPZ-hA

Thule Urban Glide 2

84 ud af 100 point hos Babygearlab.com
4,8 ud af 5 stjerner hos Littlebabygear.com
4 ud af 5 stjerner hos Madeformums.com

Thule Urban Glide 2

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.199,00 Kr. 0,00 Kr. 3.199,00 Kr. Læs mere
4.249,00 Kr. 0,00 Kr. 4.249,00 Kr. Læs mere
4.999,00 Kr. 0,00 Kr. 4.999,00 Kr. Læs mere
5.499,00 Kr. 0,00 Kr. 5.499,00 Kr. Læs mere

 

Modellen Thule Urban Glide 2 er blevet testet af 3 forskellige ekspertkilder, som inkluderer babyudstyrs-siderne Babygearlab.com og Littlebabygear.com samt mødre-siden Madeformums.com.

Modellen er blevet testet på forskellige parametre såsom komfort, kvalitet, brugervenlighed og håndterbarhed, og eksperterne er meget begejstrede for modellen. Derfor modtager denne løbevogn høje scorer fra alle 3 eksperter ledsaget af flotte kommentarer.

Model til flere behov

Thule Urban Glide 2 er en multifunktionel vogn, som både kan anvendes som løbevogn og barnevogn. Modellen er flot og enkel i designet med 3 store hjul, som gør, at modellen både står godt fast og har en let bevægelighed. Modellen er skabt til at blive anvendt på forskellige terræn, og det betyder, at denne løbevogn både kan tages med på byturen eller ud i skoven.

For let anvendelighed har modellen et nemt foldesystem, som betyder, at man kan folde modellen sammen med én hånd. Det gør også, at modellen Thule Urban Glide 2 vil være let at tage med på rejsen.

God til at løbe med, ifølge eksperterne

Thule Urban Glide 2 er blandt andet blevet testet af den amerikanske babyudstyrs-side Babygearlab.com, som er meget begejstrede for modellen.

Den modtager 84 ud af 100 point efter at være blevet bedømt på 7 forskellige parametre, der inkluderer evner som løbevogn, brugervenlighed, bevægelighed, generel kvalitet, sikkerhed, håndterbarhed, og hvor let modellen er at folde sammen og ud.

Thule Urban Glide 2 scorer højt på alle parametre, men eksperterne fra Babygearlab.com hæfter sig især ved, at denne model har rigtig gode evner som løbevogn, da den er utrolig god til at bevæge sig og manøvrere med.

Herudover fremhæves også modellens høje brugervenlighed samt generelle gode kvalitet. Dog synes Babygearlab.com, at denne løbevogn kan være lidt svær at transportere rundt.

God til forskellige terræn, ifølge eksperterne

Thule Urban Glide 2 er også blevet testet af eksperterne fra Madeformums.com og Littlebabygear.com, og her modtager modellen ligeledes stor ros. Begge er de enige om, at denne model har en utrolig høj kvalitet og fungerer rigtig godt som løbevogn.

Madeformums.com kommenterer også, at denne løbevogn er meget alsidig, for den klarer let et varieret terræn, og den bevæger sig godt både på asfalt og på mere ujævne underlag som i skoven.

Thule Urban Glide 2 roses desuden for at have et godt justerbart håndtag, høj sikkerhed og god plads til opbevaring. Dog mener eksperterne også, at modellen er lidt til den brede side, hvilket kan gøre det svært at have modellen med steder, hvor der er smalt.

Udvalgte fordele ved Thule Urban Glide 2:
🔵 Flot og alsidig løbevogn
🔵 Kan både anvendes i byen og i skoven
🔵 Let foldesystem
🔵 3 kraftige hjul
🔵 Justerbart håndtag

Thule Urban Glide 2 – specifikationer:
🔴 Højde, sammenfoldet: 39,4 centimeter
🔴 Bredde, sammenfoldet: 69,1 centimeter
🔴 Længde, sammenfoldet: 92,7 centimeter
🔴 Vægt: 11,4 kilo
🔴 Antal hjul: 3
🔴 Justerbart håndtag: Ja

Nedenfor kan du se en kort præsentation af Thule Urban Glide 2 og dens funktioner:

https://www.youtube.com/watch?v=8Gy9wWjDds0

3 gode råd om løbevogne

Husk at rette ryggen

Vorespuls.dk har i samarbejde med løbeekspert Ole Harbæk lavet en artikel med gode råd til løb med en babyjogger.

En af de råd som Ole Harbæk fremhæver er, at man skal huske at holde ryggen ret når man løber. – Mange kan have en tendens til at løbe med foroverbøjet ryg, når man skubber en løbevogn. Men det er altså vigtigt at holde ryggen ret, for at undgå skader og overbelastning.

En løbevogn kræver tilvænning

Det kræver tilvænning at løbe med en babyjogger og du bør regne med, at de første ture ikke er behagelige. Ole Harbæk forklarer i artiklen, at det kræver langsom tilvænning, før man formår at løbe afslappet med en babyjogger. Derfor er det vigtigt at man bevarer lysten, selvom de første ture ikke er så behagelige, for hvis man træner nogle gange vænner man sig til at løbe med løbevognen.

Barnet skal have den rette alder

Politiken.dk har udgivet en artikel omkring babyjoggere hvor Politikens sundshedsekspert, Bente Klarlund Pedsersen, giver en række forskellige råd omkring brugen af babyjoggere.

Her udtaler hun blandt andet at det er vigtigt, at man venter med at tage sit barn med ud og løbe, indtil barnet har nået den rette alder, da barnets rygmuskler skal være stærke nok til at holde sig selv i siddende oprejst. Hun nævner i artiklen at de fleste børn er i stand til dette når de er 6 – 8 måneder. Er du i tvivl, bør du spørge barnets læge til råds.


12 gode råd når du skal ud med løbevognen

Som aktiv forbruger kan det være smart at kombinere løbetræningen med børnepasningen, når man tager barnet med ud på løbeturen i en løbevogn. Men der er stor forskel på at løbe frit og have en løbevogn med, så baseret på ekspertviden fra Verywellfit.com, Parents.com og Runnersworld.com bringer vi her nogle gode råd til løbeturen med løbevognen:

Invester i den rigtige vognInvester i den rigtige vogn

Hvis man ønsker at tage sit barn med på løbeturen, så bør man altid investere i en rigtig løbevogn i stedet for at anvende den almindelige barnevogn. Løbevogne har nemlig specialdesignede hjul og god affjedring, som højner komforten for både barn og voksen. Løbevogne er også mere fleksible og lettere at manøvrere med, og så findes der en øget sikkerhed på de fleste modeller. Løbevogne kommer dog i forskellige prisklasser og med forskelligt udstyr/funktioner, og her bør man vælge den type løbevogn, som passer til ens behov.

Husk på barnets alder

En nyfødt bør under ingen omstændigheder tages med på løbeturen, idet barnet først skal have udviklet musklerne omkring nakken, så hovedet kan holdes på plads. Barnet vil nemlig altid bevæge sig noget i løbevognen under løbeturen, og derfor bør man vente, til barnet er 6-8 måneder.

Sikkerhed

Når man løber med en løbevogn, så vil barnets sikkerhed være førsteprioritet. Hvis man løber morgen eller aften, når det er mørkt eller halvmørkt, så bør man udstyre løbevognen med reflekser på både fronten, toppen og siderne. Undgå helt at løbe på meget trafikerede ruter. Anvend også de indbyggede sikkerhedsforanstaltninger, der findes i løbevognen: Spænd barnet fast i vognen og lås fronthjulets placering. Dobbelttjek gerne at selerne er spændt ordentligt fast.

Hver gang man stopper op – om det er for at holde en pause, vente på grønt lys eller tage en tår vand – så bør man anvende bremsen.

Hold øje med vejret

Hold oeje med vejret

Når man løber, får man varmen – selv når temperaturen udenfor er lav. Men det gør barnet ikke på samme måde. Sørg derfor for at klæde barnet på til forholdene udendørs. Man kan man fordel tænke på, hvad man selv ville have taget på, hvis man ikke skulle løbe, men bare gå. Hvis man også løber i dårligt vejr, så bør man investere i en løbevogn med kaleche, så barnet ikke bliver ramt af regn, slud eller sne. Kalechen kan også afskærme mod solen på de varmere dage, for barnet bør aldrig ligge i direkte sol.

Planlæg løbeturen

Når man ikke løber alene men sammen med barnet, så skal man både planlægge løbeturen i forhold til ens eget skema men også til barnets. En glad og tilfreds baby giver en mere gnidningsfri løbetur, så planlæg turen i forhold til barnets måltider og sovetider også.

Ofte vil det være en god ide at løbe, når barnet er mæt og måske også lidt træt – for så vil bevægelserne i vognen stimulere søvnen, og så man kan få en løbetur uden en utilfreds baby. Nogle børn skal også lige vænne sig til at blive taget med ud på løbeturen. Hvis barnet ikke kan lide det med det samme, så kan man prøve lidt ad gangen med først nogle korte ture.

Svært at løbe på fortovet

Hvis man bor i de større byer, hvor man skal løbe på asfalt, så skal man være opmærksom på, at det kan være rigtig svært at løbe på fortovet med en løbevogn. For det første findes der mange fodgængere her, og så er der mange, mindre bump og forhindringer, som gør det svært for vognen at bevæge sig ordentligt.

Søg til de stille nabolag

Hvis det er muligt, så løb i et stille nabolag, hvor man kan løbe på vejen og samtidig undgå de mange biler. Parker med brede stier vil også være et godt valg, hvis man bor i nærheden af en sådan.

Undgå stejle bakker

Undgaa stejle bakker

Mange løbevogne er designet til at kunne blive anvendt på ujævne underlag, men pas på med bakkerne. At løbe op ad en bakke normalt kan være hårdt i sig selv, men med en løbevogn bliver det langt hårdere. Løb derfor på så flade stier som muligt, når du har babyen med.

Sammenlign ikke med den ”rigtige” løbetur

At løbe med og uden løbevogn er to vidt forskellige ting, så lad være med at forvente, at du kan løbe lige så hurtigt med vognen som uden.

Drop den lange løbetur

De lange løbeture er bedst, når man løber uden vogn. Vælg derfor de kortere ruter med vognen, for det bliver hårdt i længden at skubbe en løbevogn foran sig.

Undgå bagage

Der findes ofte god plads til opbevaring af bagage, tasker og poser på løbevognen, men lad være med at tage unødvendig oppakning med på turen. Løbevognen er tung nok i forvejen. Man bør også undgå at medbringe tæpper til barnet, idet de både kan risikere at flyve af og sætte sig fast i løbevognens mekanismer og udgøre en fare for både barnet og den voksne.

Vælg en model med justerbart styr

Vælg en model med justerbart styr

Ikke alle løbevogne kommer med et justerbart styr, men det kan være en god ide at vælge en sådan model. Så kan man nemlig ændre på styrets højdeplacering efter behov, og det gør, at man kan undgå unødvendige belastninger af kroppen – og så kan begge forældre benytte sig af vognen.


Løb med vogn forbedrer din kondi

Det er både sværere og hårdere at løbe med en løbevogn end at løbe frit. Runnersworld.com forklarer, at der dog er mange kropslige fordele ved at løbe tur sammen med babyen eller barnet:

Markeret arme: Mange nedprioriterer styrketræningen, som ellers kan give flotte og tonede arme. Løb med løbevogn kan faktisk fungere som en slags styrketræning for armene, idet det kræver en del styrke og aktivering af armmuskler at kunne navigere løbevognen og manøvrere den rundt – især på et ujævnt underlag.

Forbedring af formen: Det er anderledes at løbe med en vogn end at løbe frit, og det betyder, at denne løbeform påvirker kroppen anderledes. Dermed udgør løb med vogn en anden type af løbetræning, som bidrager til at gøre den generelle form bedre.Forbraender flere kalorier

Forbrænder flere kalorier: Idet det er noget tungere at løbe med vogn end uden, så belastes kroppen mere, men det betyder også, at kroppen forbrænder flere kalorier. Eksperterne forklarer, at man faktisk kan forbrænde 30 kalorier mere per halve time med vogn end uden.

Indbygget stang til udstrækning: Det kan ofte være nødvendigt under løb (og altid efter løbeturen er slut) at stoppe og strække lidt ud. I stedet for at lede efter beskidte skilte eller bænke i parken kan man låse løbevognen og bruge håndtaget til at strække ud med.


Løbevogn Test – Disse tests har vi gennemgået 

Tænk 🇩🇰
Forbrugerrådet Tænk har gennemgået en række klapvogne, som de har testet for sikkerhed og holdbarhed. Alle vognene er også afprøvet og bedømt at Tænks brugerpanel. Vi har gennemgået deres resultater og udvalgt de klapvogne som kan bruges som løbevogne, og samtidig får topkarakter hos Tænk.

Du kan læse hele testen her. Bemærk at Tænk.dk kræver at du er oprettet som betalende bruger, for at få adgang til deres tests.

Voresbørn.dk 🇩🇰
Voresbørn har gennemgået en række klapvogne, som deres mødregruppe har testet. Vi har medtaget de topscorere der også kan bruges som løbevogne. De har lavet nogle lange og gode beskrivelser af de forskellige vogne. Du kan læse hele deres test her.

Jyllandsposten.dk 🇩🇰
Jyllands Posten har i samarbejde med voresbørn.dk lavet en test, som er baseret på ovenstående test. Du kan læse hele testen ved at klikke her.

Løberen.dk 🇩🇰
Løberen har lavet en dybdegående test af deres favorit løbevong, Chariot Carriers Cougar løbevogn. Her gennemgår de løbevognen fra A – Z. Den får 5 ud af 6 stjerner i deres test. Du kan læse hele testen ved at klikke her.

Aftenposten.no 🇳🇴
Den norske avis foretog i 2015 en test af 6 forskellige løbevogne. Her vurderede man de forskellige løbevogne ud fra kvalitet, kapacitet og brugervenlighed. Her var det Thule Glide der løb med titlen som testvinder og Baby Jogger Summit X3 tog andenpladsen. Du kan læse hele artiklen på Aftenpostens hjemmeside ved at klikke her.

Klikk.no 🇳🇴
Det norske forbrugersite klikk.no foretager hundredvis af forbrugertests hvert år – lige fra bolig og bil til mode, helse, teknik m.m. I denne artikel er der testet 7 forskellige babyjoggere. Læs mere her.

Babygearlab.com 🇺🇸
Babygearlab.com er en amerikansk webside, der beskæftiger sig med tests af udstyr til babyer og børn. Siden foretager både solotests og større tests af flere produkter samtidig, og her har Babygearlab.com testet 2 forskellige løbevogne:

Ønsker du at læse mere om testen af Thule Glide 2, kan du klikke her.

Ønsker du at læse mere om testen af Thule Urban Glide 2, kan du klikke på dette link.

Littlebabygear.com 🇬🇧
Littlebabygear.com er en international webside med fokus på udstyr til børn og babyer. Her foretages blandt andet også tests af babyudstyr, og her er der tale om en test af løbevognen Thule Urban Glide 2. Du kan læse mere her.

Madeformums.com 🇬🇧
Madeformums.com er en international webside skabt med henblik på mor/barn-relaterede emner. Madeformums.com skriver om alle aspekter inden for graviditet, fødsel, babyer, småbørn og børneprodukter. Her har Madeformums.com testet løbevognen Thule Urban Glide 2. Ønsker du at læse mere om testen, kan du besøge artiklen her.

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Her kan du skrive en kommentar til artiklen

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse