Løbevogn test – Find de bedste løbevogne her – Se testvinderne

3

Der findes en lang række løbevogne på markedet og det kan være svært at gennemskue, hvilke løbevogne der er de bedste og hvordan de adskiller sig fra hinanden. Ofte vil du opleve i butikkerne, at sælgerne har størst interesse i at sælge de løbevogne, som giver sælgeren selv den bedste kommission.

Derfor har vi samlet en række testvindene løbevogne og giver dig her et nemt og overskueligt overblik over de bedste løbevogne på markedet.

Du kan læse en beskrivelse af hver de forskellige løbevogne, længere nede i artiklen.

Vi har gennemgået en række forskellige test af løbevogne, som er foretaget af en række forskellige medier. Vi kigger blandt andet nærmere på hvilke løbevogne at tænk.dk og Jyllands Posten har kåret til bedste løbevogn. Nedenfor vil fordelene ved de forskellige testvindere blive gennemgået og nederst i artiklen kan du finde links og kilder til de tests, som vi refererer til.

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.


Baby Jogger Summit X3

✅ Topscorer hos Aftenposten.no

Baby Jogger Summit X3 

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
4.999,00 Kr. 0,00 Kr. 4.999,00 Kr. Læs mere

 

Summit X3 er en kombineret løbe- og klapvogn, der både har bremse- og låsefunktion på håndtaget og naturligvis også en håndledsstrop. I test udmærker modellen sig netop på at have utroligt effektive bremser og også en ekstra lang håndledsstrop, så man har større bevægelsesfrihed under løb. Håndledsstroppen er desuden, i modsætning til de fleste andre løbevogne, fastgjort til vognens nederste del. Det betyder i praksis, at du ikke risikerer at tippe løbevognen bagover, hvis du pludseligt får brug for at hive i stroppen eller hvis du falder.

Ifølge Aftenposten.no, så kører Summit X3 utroligt nemt og er meget stabil under brug. Hjulene har desuden en rigtig god affjedring, hvilket giver øget komfort til barnet under brug. Der er også tænkt på både barnets komfort og sikkerhed i den justerbare 5-punktssele, som har en behagelig skulderpolstring.

Modellen er bygget både til bykørsel og til ujævnt terræn, hvor man har brug for både en vis fleksibilitet og robusthed – som eksempelvis på en løbetur i skoven. Løbevognen er forholdsvis smal og det forreste svinghjul gør det nemt at manøvrere rundt, især hvis man skal op og ned ad fortove eller høje kanter. Alle tre hjul er luftfyldte hvilket betyder, at der er rigtig god affjedring i dem og der er generelt en god stødabsorbering i vognen. Det forreste svinghjul kan låses fast under brug, hvilket nemt gøres via et lille håndtag under styret.

Styret på løbevognen er ergonomisk udformet og vognen er derfor nem at styre med en hånd.

Kalechen på vognen er justerbar og der er også et vindue, som kan åbnes og lukkes efter behov. Stoffet i kalechen er desuden behandlet med SPF 50, så dit barn er ekstra beskyttet mod solen. I begge sider på er det muligt at åbne op for ventilation og sædet i vognen kan lægges helt ned, så barnet kan hvile i vandret position, når det skal sove.

På bagsiden af løbevognen er der en stor og rummelig lomme, som kan bruges til eksempelvis nøgler og telefon, og under selve vognen er der en kurv hvor man kan opbevare op til 5 kilo.

Vognen har Baby Joggers patenterede ”Quick-Fold”-system, som betyder, at den let og meget hurtigt foldes sammen med kun ét træk i et håndtag. Du kan se hvordan i videoen nedenfor.

Selve vognen vejer 12,2 kilo og kan klare en maksimal vægt på 34 kilo. Den anbefalede alder til vognen er 0-5 år. Bemærk dog, at hvis du ønsker at anvende vognen allerede fra 0 måneder, så kræver det tilkøb af tilbehør. Vognen er desuden kompatibel med en lang række autostole, men også her kræves der tilkøb af en autostol-adaptor.

Nedenfor kan du se en kort præsentation af Baby Jogger Summit X3 og dens funktioner:

https://www.youtube.com/watch?v=nZ7_sUivT7U

Britax BOB Revolution Pro

✅ Testvinder hos norske Klikk.no

Britax BOB Revolution Pro 

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
4.733,65 Kr. 0,00 Kr. 4.733,65 Kr. Læs mere
5.569,00 Kr. 0,00 Kr. 5.569,00 Kr. Læs mere
5.569,00 Kr. 0,00 Kr. 5.569,00 Kr. Læs mere

 

Løbevognen fra Britax er velegnet til kørsel i både by og skov og til både gang og løb. I test udmærker vognen sig især på at køre godt og stabilt og på at have særligt manøvredygtige hjul. Britax BOB Revolution Pro er i det hele taget meget manøvredygtig og der er i designet af vognen lagt stor vægt på, at den skal være nem og behagelig at komme rundt med – både for barn og forældre. Den norske forbrugerside Klikk.no udnævner endda modellen til at være ”den bedste allround vogn man kan få”. Løbevognen er som en af de eneste modeller godkendt til både løb og løb med inliners rulleskøjter.

Britax BOB Revolution Pro har alt hvad der kræves af udstyr for, at den er sikker under en løbetur:  robuste dæk, justerbart affjedringssystem, tromle håndbremse, håndledsstrop og et forhjul der kan låses. Håndledsstroppen er lavet i kraftigt polyester og er fastgjort til vognens styr. Stroppen anvendes desuden til at sikre løbevognen når den er klappet sammen. Styret på vognen kan reguleres, så du nemt finder præcis den højde, som passer til dig.

Forhjulet på løbevognen sørger for ekstra let manøvrering, da det både kan dreje og låses, så du nemt kan skifte mellem city- og sport-indstilling, hvor det er muligt at tilpasse hjulet til fremadrettet løb. Hjulene er lavet af slagfast polymerkomposit, der er særligt velegnet til ujævnt terræn. Alle hjul er desuden luftfyldte.

Ryglænet i vognen kan lægges helt ned, så det er muligt for barnet at hvile næsten vandret. Sædet er polstret og selen er en polstret fempunktssele, så barnet er sikkert spændt fast hele tiden.

Kalechen har et smart vippesystem, som sørger for et dækningsområde på hele 125°, så barnet er ekstra beskyttet mod solen. Kalechen har desuden et stort vindue med klart udsyn, så du nemt kan holde øje med barnet. I ryglænet er der en stor lomme, hvor der er god plads til eksempelvis pung og telefon, og under sædet er der en stor opbevaringskurv med plads til cirka 4 kilo, så det er nemt at gå på indkøb.

Skal vognen med på tur, så klappes den nemt sammen i kun to trin. Er baggagerummet ekstra lille, så kan hjulene tages af, så vognen fylder endnu mindre. Du kan se hvordan i videoen nedenfor.

Vognen vejer i alt 7,4 kilo og den maksimale vægtkapacitet er på 19 kilo. Vognen anbefales til børn fra cirka 6 måneder til 3 år. Modellen er også udstyret adapterbeslag, så man nemt kan montere en BOB babyvognstol, en barnevognskasse eller et legebord. Monterer man en baby autostol, så kan vognen anvendes fra 0 måneder.

Nedenfor kan du se en præsentation af Britax BOB Revolution Pro og dens funktioner:

https://www.youtube.com/watch?v=aFGtJFbOeeI

Baby Jogger City Mini GT Single

Testvinder hos Tænk

city-mini-gt-single - en af markedets bedste løbevogne

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.799,00 Kr. 0,00 Kr. 2.799,00 Kr. Læs mere

 

Baby Jogger City Mini GT Single er ikke nødvendigvis en decideret løbevogn, men mere en klapvogn der kan klare lidt af det hele. Højden på styret er nem at justere, så vognen kan tilpasses alle højder og man kan derved opnå en god løbekomfort. Vognen er også nem at klappe sammen og tage med.

Modellen kan bruges på de fleste underlag og dens affjedring gør, at den sagtens kan benyttes i skoven. Vognens lave vægt betyder, at den nemt kan komme over kantsten og de udfordringer man ellers ser i byen. Et mindre minus ved denne model er dog, at du ikke kan vende sædet om, hvilket betyder, at du ikke har så meget kontakt med barnet. Til gengæld, så kan barnet nyde udsigten på turen. Forskellen på Baby Jogger City Mini GT-modellen og den almindelige Baby Jogger City Mini er, at GTen er mere ”løbevenlig”.

Vognen er en letvægtsmodel på kun 7,5 kilo og har en vægtkapacitet på 22,5 kilo – hvilket er betydeligt mere end mange andre løbevogne.

Nedenfor kan du se en kort præsentation af Baby Jogger City Mini GT og dens funktioner:

https://www.youtube.com/watch?v=sHupi4UDJSw

Baby jogger City Elite Single

Testvinder hos Jyllandsposten.dk
✅ Testvinder hos Voresbørn.dk

Baby Jogger City Mini GT Single - løbevogn testvinder

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.699,00 Kr. 0,00 Kr. 3.699,00 Kr. Læs mere

 

City Elite Single blev den klare testvinder, da Jyllandsposten satte en mødregruppe til at teste forskellige klapvogne. Klapvognen blev alene på udseendet vurderet til at være en klar vinder og heldigvis var funktionaliteten, komforten og sikkerheden også i top, da disse ting blev testet.

Dog var det specielt udseendet og komforten, der blev lagt i fokus, og derfor må man ikke glemme, at vognen ikke nødvendigvis er god at løbe med. Dette skyldes de små hjul, der vil have svært ved at klare det høje tempo på samme måde, som en model der bygget til decideret løb. Derfor er modellen, som navnet også antyder, mest en by-klapvogn. Kvinderne i testen bed også mærke i, at klapvognen er meget bred, hvilket giver en masse plads til barnet, men gør, at den tager lidt ekstra plads på fortovet – dog ikke i et omgang, hvor det vil være et problem.

Alt i alt blev vognen vurderet til den, som alle i testpanelet ville bruge deres penge på og hvor der var mest værdi at hente for pengene, selvom modellen ikke er den billigste version.


Thule Urban Glide

Testvinder i Aftenposten.no

Thule Urban Glide - En af de bedste løbevogne på markedet

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
4.295,00 Kr. 0,00 Kr. 4.295,00 Kr. Læs mere
4.399,00 Kr. 0,00 Kr. 4.399,00 Kr. Læs mere
5.499,00 Kr. 0,00 Kr. 5.499,00 Kr. Læs mere

 

Aftenposten.no kårede Thule Urban Glide som deres testvinder med en høj karakter på 4,7 ud af 5 mulige. Aftenposten.no tog i deres test stilling til tre parametre: kvalitet, kapacitet og brugervenlighed og på alle punkter, var vognen tæt på topkarakter. Det eneste der trak ned var en svag parkeringsbremse. Til trods for dette, så virker løbevognen stadig som det ideelle valg til den aktive far eller mor.

Thule Urban Glide har store hjul og en god affjedring der gør, at man kan tage den med mange steder. Derudover kan den klare en vægt på 34 kg, hvilket er blandt de højeste i testen. Prisen for løbevognen er i mellemklassen, men så er har den også alt det udstyr, man kan få brug for. Løbevognen kan køres op i en sovestilling, så barnet nemt falder i søvn og på den måde, kører du bare derudaf.

Den norske test havde flere tætte konkurrenter, der dog også var væsentlig dyrere end Thules model. Testen kårede også en ”mest for pengene” vinder i form af North 13,5 Jogger, der til en tredjedel af prisen, kan give en masse kvalitet, dog med en smule mindre komfort og en dårligere håndbremse.

Nedenfor kan du se en kort præsentation af Thule Urban Glide og dens funktioner:

https://www.youtube.com/watch?v=XFjTmfiPQ0g

3 gode råd om løbevogne:

Husk at rette ryggen

Vorespuls.dk har i samarbejde med løbeekspert Ole Harbæk lavet en artikel med gode råd til løb med en babyjogger.

En af de råd som Ole Harbæk fremhæver er, at man skal huske at holde ryggen ret når man løber. – Mange kan have en tendens til at løbe med foroverbøjet ryg, når man skubber en løbevogn. Men det er altså vigtigt at holde ryggen ret, for at undgå skader og overbelastning.

En løbevogn kræver tilvænning

Det kræver tilvænning at løbe med en babyjogger og du bør regne med, at de første ture ikke er behagelige. Ole Harbæk forklarer i artiklen, at det kræver langsom tilvænning, før man formår at løbe afslappet med en babyjogger. Derfor er det vigtigt at man bevarer lysten, selvom de første ture ikke er så behagelige, for hvis man træner nogle gange vænner man sig til at løbe med løbevognen.

Barnet skal have den rette alder

Politiken.dk har udgivet en artikel omkring babyjoggere hvor Politikens sundshedsekspert, Bente Klarlund Pedsersen, giver en række forskellige råd omkring brugen af babyjoggere.

Her udtaler hun blandt andet at det er vigtigt, at man venter med at tage sit barn med ud og løbe, indtil barnet har nået den rette alder, da barnets rygmuskler skal være stærke nok til at holde sig selv i siddende oprejst. Hun nævner i artiklen at de fleste børn er i stand til dette når de er 6 – 8 måneder. Er du i tvivl, bør du spørge barnets læge til råds.


Løbevogn Test – Disse tests har vi gennemgået 

Tænk 🇩🇰
Forbrugerrådet Tænk har gennemgået en række klapvogne, som de har testet for sikkerhed og holdbarhed. Alle vognene er også afprøvet og bedømt at Tænks brugerpanel. Vi har gennemgået deres resultater og udvalgt de klapvogne som kan bruges som løbevogne, og samtidig får topkarakter hos Tænk.

Du kan læse hele testen her. Bemærk at Tænk.dk kræver at du er oprettet som betalende bruger, for at få adgang til deres tests.

Voresbørn.dk 🇩🇰
Voresbørn har gennemgået en række klapvogne, som deres mødregruppe har testet. Vi har medtaget de topscorere der også kan bruges som løbevogne. De har lavet nogle lange og gode beskrivelser af de forskellige vogne. Du kan læse hele deres test her.

Jyllandsposten.dk 🇩🇰
Jyllands Posten har i samarbejde med voresbørn.dk lavet en test, som er baseret på ovenstående test. Du kan læse hele testen ved at klikke her.

Løberen.dk 🇩🇰
Løberen har lavet en dybdegående test af deres favorit løbevong, Chariot Carriers Cougar løbevogn. Her gennemgår de løbevognen fra A – Z. Den får 5 ud af 6 stjerner i deres test. Du kan læse hele testen ved at klikke her.

Aftenposten.no 🇳🇴
Den norske avis foretog i 2015 en test af 6 forskellige løbevogne. Her vurderede man de forskellige løbevogne ud fra kvalitet, kapacitet og brugervenlighed. Her var det Thule Glide der løb med titlen som testvinder og Baby Jogger Summit X3 tog andenpladsen. Du kan læse hele artiklen på Aftenpostens hjemmeside ved at klikke her.

Klikk.no 🇳🇴
Det norske forbrugersite klikk.no foretager hundredvis af forbrugertests hvert år – lige fra bolig og bil til mode, helse, teknik m.m. I denne artikel er der testet 7 forskellige babyjoggere. Læs mere her.

{{ reviewsOverall }} / 5   (0 Vurderinger)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Her kan du skrive en kommentar til artiklen

Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse