Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere

Microplane rivejern: En guide til de bedste parmesan rivejern ud fra tests og anmeldelser

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet

SENESTE ÆNDRING maj 30, 2024.

Microplane rivejern: En guide til de bedste parmesan rivejern ud fra tests og anmeldelser

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere

Rivejern er en essentiel del af køkkenudstyret, uanset om du skal rive chokolade, ost eller grøntsager. Men med så mange mærker og modeller på markedet kan det være svært at vælge det rette.

I denne artikel vil vi præsentere dig for 7 gode modeller samt deres fordele og ulemper. Vi inddrager dertil brugeranmeldelser for at give dig et mere komplet billede. Så hvis du har brug for hjælp til at navigere i udvalget af rivejern, så læs videre og bliv klogere lige her.

Seneste ændring:

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De 7 bedste microplane rivejern i test-guiden 2024:

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Dagens bedste priser og tilbud på Microplane Premium Classic:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Fordele

 • Fantastisk til parmesanost
 • Kan tåle opvaskemaskine
 • Komfortabelt silikone-håndtag
 • God til at rive skal

Ulemper

 • Kun én rive-plade
 • Så skarp at du kan rive dig på den nede i skuffen

Microplane Premium Classic vil være det bedste Microplane rivejern til dig, der leder efter et redskab, der er overkommeligt rent prismæssigt, og som kommer med et fint skær.

Mere om Microplane Premium Classic

Modellen er artiklens måske mest populære køkkenværktøj blandt eksperterne, for den høster ros hos tre forskellige hold eksperter. Det drejer sig om gastronomi-universet Bbcgoodfood.com, avisen Nytimes.com og teknologimagasinet Techgearlab.com. Ligeledes er den eftertragtet blandt brugerne, for den modtager hele 4,8 ud af 5 stjerner i gennemsnit i brugeranmeldelser hos forhandleren Amazon.

I deres Microplane rivejern test begrunder Bbcgoodfood.com deres begejstring med, at enheden både er alsidig og skarp, og de nævner særligt de syleskarpe skær, som er formidable til at rive skallen på citrusfrugter. De fremhæver også håndtagets komfortable silikone-greb, som betyder, at råkostjernet er enormt behageligt at bruge. Endnu en bonus er den nemme rengøring, da den let kan tåle en tur i opvaskemaskinen.

Nytimes.com lægger i deres Microplane rivejern test først og fremmest vægt på, at det er let at manøvrere produktet, og så er det svært at slå, når det kommer til at rive frugtskal helt fint. De roser også alsidigheden og evnen til at håndtere både bløde og mere genstridige fødevarer såsom hård ost. Eksperterne skriver i deres konklusion: ”The Microplane Premium Classic is razor-sharp, zesting and shredding more efficiently than most other paddle or rasp graters we tested”.

Techgearlab.com har kåret modellen til ”Best Zester” i deres rivejern test. Det stempel får den på grund af de knivskarpe skær, som er særligt velegnede til at bearbejde citrusfrugter. Ifølge eksperterne vil du opnå en helt perfekt tekstur – langt bedre end på konkurrerende varianter på markedet. Andre af apparatets spidskompetencer er parmesan og ingefær. Selv om eksperterne savner nogle flere muligheder for anvendelse, mener de alligevel, at her er tale om et yderst velfungerende Microplane rivejern.

Dagens bedste priser og tilbud på Microplane Professional Groft Rivejern:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Fordele

 • Elegant design
 • Meget skarp
 • Hurtig rivning med minimal indsats
 • Let at gøre ren

Ulemper

 • Ikke så velegnet til hårde grøntsager
 • Svært at fjerne den originale sticker

Microplane Professional Groft Rivejern vil være det måske bedste Microplane rivejern til den forbruger, der vægter professionel kvalitet og et groft skær højest.

Modellen har ikke været inkluderet i en Microplane rivejern test udført af eksperter, men til gengæld er her tale om købernes yndling. Den modtager hele 4,7 ud af 5 stjerner i gennemsnit hos brugerne fra Amazon, mens den bliver tildelt imponerende 4,9 ud af 5 stjerner i gennemsnit i brugeranmeldelser hos Google.

Forbrugerne roser enheden i høje vendinger og nævner rigtig mange fordele. De er især imponerede over skarpheden og evnen til at bearbejde en lang række forskellige ingredienser. En bruger skriver om rivejernet: ”Virker rigtig godt. God kvalitet,” mens en anden forklarer: ”Jeg er rigtig glad for dette rivejern. Det er dejlig skarpt og fungerer perfekt”.

Anmeldelse : Analyse af Microplane Professional Groft Rivejern

Grovere og bredere
Microplane Professional Groft Rivejern vil være det mest oplagte Microplane riverjern til dig, der foretrækker et grovere et af slagsen. Her er tale om et produkt i den aflange form, der ligner en gammeldags fil, og det giver en lettere håndterbarhed end den klassiske boks-form.

Det betyder dog også, at du kun får ét skær, og skæret her er til den grovere side. Det gør den især velegnet som rivejern til ost, chokolade, løg, peberrod og lignende. De finere opgaver som rivning af skal plus rivning af grøntsager vil være mere optimale på andre Microplane rivejern.

Du får som en bonus en bredere rive-plade her i forhold til konkurrenterne, og det betyder, at du lettere vil kunne håndtere større portioner. Arbejdet er manuelt, da apparatet ikke er et rivejern elektrisk, men rengøringen er undtagelsen – her kan du med fordel putte den i opvaskemaskinen, hvilket sikrer en let rensning.

Elegant og professionel
Microplane Professional Groft Rivejern kommer i et flot design, der emmer af klasse og stil. Udformningen er enkel og simpel, og farven er blank og smuk. Den er fremstillet i rustfrit stål, der giver en længere levetid og holdbarhed, og selve skæret er skarpere end hos flere af konkurrenterne.

Det skarpe skær gør, at rive-pladen skærer og ikke flår i ingredienserne, og det sikrer, at færre aromaer og smagsnuancer forlader fødevarerne. Ultimativt set giver det dig en bedre kulinarisk oplevelse.

Det grove råkostjern kommer i Professional-serien, og derfor oplever du også professionel kvalitet, som ellers kun er beregnet til trænede kokke. Det gør tillige, at prisen er noget højere end hos flere af konkurrenterne, men til gengæld får du et kvalitetsprodukt, der giver dig særdeles fremragende resultater i køkkenet. Det gælder også for sikkerheden, der tilfører din oplevelse et fast greb såvel som en skridsikker bund.

Alt i alt er modellen det bedste Microplane rivejern til dig, der ønsker et professionelt værktøj med en høj skarphed og større grovhed.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Dagens bedste priser og tilbud på Microplane Elite Box:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Fordele

 • God til flere typer af fødevarer
 • Let aftagelig bund
 • Meget skarp
 • Med praktiske måle-angivelser

Ulemper

 • Svært at gøre ren
 • Svært at få fat i slide-tab’en

Microplane Elite Box kan være det bedste Microplane rivejern til dig, som vægter boks-formen samt en høj alsidighed tungest.

Modellen hører til eksperternes og brugernes favoritter. Den er blevet vurderet i en Microplane rivejern test udført af den amerikanske avis Nytimes.com, hvor den får en positiv anmeldelse, og så bliver den tildelt 4,2 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos Amazon.

Nytimes.com er imponerede over rivejernet, som de mener er skarpt såvel som effektivt, når det kommer til både hårde og bløde ingredienser. De er især glade for den medfølgende beholder i bunden, da den fint opfanger alle de revne madvarer og gør dem lette at opbevare – og så er beholderen meget let at tage af og sætte på. Ifølge eksperterne ligger prisen dog lidt i den høje ende. De opsummerer deres oplevelse med ordene: ”We really liked this box grater, which had sharp, fine teeth that rivalled the Cuisipro’s for shredding hard vegetables and zesting”.

Forbrugerne på Amazon mener, at det drejer sig om et utroligt solidt og holdbart råkostjern, som ikke mister skarpheden – selv efter mange års brug. Flere brugere kalder det for et af de bedste på markedet, og de uddeler også roser til designet samt evnen til at skære igennem alle typer af ingredienser. En bruger udtrykker det med ordene: ”So very sharp. Great design, nifty little slide out bottom to catch gratings”, mens en anden skriver: “The blades are very sharp and work on soft and hard cheeses as well as all veggies I’ve used”.

Anmeldelse : Analyse af  Microplane Elite Box

Boks med høj alsidighed
Leder du efter alsidighed og mangfoldighed i dit Microplane rivejern, så bør du kigge nærmere på Microplane Elite Box. Her er tale om et design i det traditionelle boks-format, hvor fire solide sider er foldet sammen som en boks, der kan stå af sig selv.

Øverst er håndtaget placeret, der går i ét med designet, og det er formet efter hånden for at give et godt og solidt greb – så er der mindre chance for, at din hånd smutter og kommer til skade. Bunden har ligeledes en belægning, der gør den skridsikker, så du kan være sikker på, at den bliver, hvor den skal.

Det helt store højdepunkt ved det boksformede råkostjern er alsidigheden. Der er i alt fire sider med hver sin rive-plade, og så er der ekstra rive-overflader indlagt. Det betyder, at du vil kunne få mere varierende resultater, da der altid vil være et skær, der passer til fødevaren.

Læg mærke til at prisen er højere end på et aflangt råkostjern, og så er her ikke tale om et rivejern elektrisk. Du skal derfor selv manuelt stå for arbejdet.

Til alle typer af fødevarer
På grund af de mange rive-plader vil du i ét samlet produkt få både et rivejern til ost, frugt, grønt, råkost, chokolade, krydderier, salat og skal. Der er henholdsvis en fin side, en grov side, en ekstra grov side, en skive-side og en ribbe. Det er rigtig meget i forhold til konkurrenterne, så hvis alsidighed er det, du mangler, så er Microplane Elite Box det bedste Microplane rivejern til dig.

Når du river dine råvarer, er der en lille beholder indvendigt, der samler de revne ingredienser op – på den måde bliver du fri for svineri og en ustabil tallerken eller skærebræt, der smutter. Du kan tage bunden ud. Du får som en bonus også praktiske måle-angivelser på siden. Smart, når du vil følge med i, hvor meget du har revet.

Du vil opleve at få et sylespidst skær, som er karakteriseret ved Microplane rivejern. Faktisk er det så skarpt, at du også kan anvende det på træ, hvis det skulle være. Skarpheden betyder, at rivnings-processen bliver mere kort og kontant, og det bevarer flere smagsnuancer i ingredienserne.

Alt i alt det bedste Microplane rivejern til dig, der leder efter høj alsidighed forankret i mange rive-plader.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Microplane Roterende Rivejern - brugervenlig tromle, der gør arbejdet mindre hårdt

Dagens bedste priser og tilbud på Microplane Roterende Rivejern:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Microplane Roterende Rivejern kan være et af de bedste Microplane rivejern til den forbruger, der foretrækker et råkostjern med roterende tromle i stedet for boks-formen eller den aflange form.

Modellen har ikke været med i en Microplane rivejern test udført af eksperter, men vi har taget den med alligevel, da den er en af brugernes klare favoritter. Den høster i gennemsnit 3,7 ud af 5 stjerner hos Amazons købere, og 4 ud af 5 stjerner i gennemsnit i Google-anmeldelser.

Forbrugerne hos Amazon og Google er meget tilfredse, og de er først og fremmest imponerede over rive-præstationen, brugervenligheden, den solide konstruktion og den lette rengøring. En bruger skriver: ”Every single person needs this item – grating your own cheese gives it the best flavor and this is convenient and well built”. En anden udtrykker sin entusiasme med ordene: “I love it. It is so easy to use and clean. I can grate an entire block of parmesan cheese in just seconds”.

Anmeldelse : Analyse af Microplane Roterende Rivejern

Roterende tromle
Microplane Roterende Rivejern er lidt anderledes end de andre råkostjern. Her er ikke tale om et rivejern elektrisk, men du vil på mange områder føle, at du ikke skal stå for lige så meget af det manuelle arbejde som på de konkurrerende varianter.

Produktet er et roterende Microplane rivejern med tromle, og det fungerer ved, at du putter fødevaren ned i kammeret, og så drejer du på håndtaget samtidig med, at du trykker låget ned. Så bliver fødevaren revet inde i tromlen, og de revne stykker kommer ud. Riv gerne hen over en dyb tallerken eller skål.

På den måde slipper du for at foretage de mange rive-bevægelser, der kan gøre dig træt i armene, og du slipper som en bonus også for at blive tilsmudset af fedtet ost, smeltende chokolade eller saftig frugtsaft.

Tromlens skær ligger til medium-siden, og det betyder, at den vil være mest velegnet til at blive anvendt som rivejern til ost, chokolade eller nødder. Hård ost er en af spidskompetencerne.

Fotoætsende skær
Microplane Roterende Rivejern kommer med Microplanes sædvanlige skær-konstruktion, og det betyder, at du vil opleve en utrolig skarphed, som du ikke finder mange andre steder på markedet. Skæret er skabt til ikke at blive sløvt, og det er fremstillet med en øget skarphed af fotoætsende materialer.

Det betyder, at i stedet for at flå fødevarerne itu, så bliver de skåret lige over, og det bevarer flere smagsnuancer end ellers. I sidste ende giver det en bedre gastronomisk oplevelse. Selve konstruktionen er i rustfrit stål, og det sikrer en lang levetid og høj slidstærkhed.

Læg dog mærke til at en roterende tromle-konstruktion består af flere dele, som lettere kan gå i stykker, og så vil rengøringen gerne være lidt til den besværlige side. Prisen derimod matcher fint de andre råkostjern-typer fra Microplane og den øvrige konkurrence.

Alt i alt er Microplane rivejern med roterende tromle perfekt til dig, der ønsker at rive via tromle, undgå svineri og have mindre hårdt arbejde.

Dagens bedste priser og tilbud på Microplane Gourmet:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Microplane Gourmet er det måske bedste Microplane rivejern til dig, der vægter et fint skær, professionel kvalitet og høj skarphed tungest.

Modellen hører til blandt brugernes absolutte favoritter – hos Amazon får den i gennemsnit 4,7 ud af 5 stjerner, mens den i Google-anmeldelser bliver tildelt hele 4,8 ud af 5 stjerner i gennemsnit.

På både Amazon og Google hersker der stor glæde blandt forbrugerne, som har mange roser til overs for enheden. Rosen går især på den høje kvalitet, at skarpheden er helt uforlignelig, og at rivningen af grøntsager er lige så let som at skære igennem smør. En bruger kalder rivejernet for ”fremragende” og forklarer: ”River med lethed og overgår alle andre rivejern, jeg tidligere har brugt”. En anden bruger skriver: ”Superlækkert rivejern som udover at være knivskarpt også er funktionelt og i et flot design”.

Anmeldelse : Analyse af Microplane Gourmet

Høj kvalitet i Gourmet-serien
Microplane rivejern Gourmet vil være perfekt til den forbruger, der ikke vil gå på kompromis med kvaliteten, og derfor ønsker noget af det bedste på markedet. Produktet er at finde i gourmet-serien, som er stilet mod de semi-professionelle kokke, så du får masser af skarp kvalitet her.

Variantens design er den aflange form, der minder om en gammeldags fil fra sløjdlokalet eller et meget smalt vaskebræt. Det gør den meget håndterbar og let at anvende, og så optager den ikke ret meget plads i skuffen eller skabet. Pas dog på nede i skuffen, da skæret er utrolig skarpt.

Apparatet kommer i et flot og stilfuldt design med et enkelt udtryk, og læg her især mærke til det mere markante håndtag, der fylder en del. Måske for meget for nogle brugere, men det giver en høj skridsikkerhed via silikone-belægningen, og håndtaget er skabt til at ligge perfekt i hånden. Derfor vil du opleve en højere sikkerhed.

Sikkerhed finder du også i bunden, hvor enheden har et skridsikkert underlag i form af gummifødder. Så kan dit råkostjern stå stabilt og fast på køkkenbordet, tallerkenen eller skærebrættet, mens du river.

Fint skær – perfekt til skal
Microplane Gourmet kommer som nævnt med et meget skarp skær, og det karakteriserer faktisk Microplane rivejern. Det drejer sig om et fotoætsende skær i rustfrit stål, som er så skarpt, at det skærer fødevarerne over kort og kontant i stedet for at rive og flå i dem. Det giver en bedre bevaring af aromaer og smagsnuancer.

Eftersom her er tale om et råkostjern i et aflangt format, så finder du kun én rive-plade. Skæret giver dig det bedste Microplane rivejern til den fine rivning, hvilket især gør enheden ideel til finrivning af skal fra citrus. Ingredienser som løg, hvidløg, krydderier, muskat, chokolade og parmesan får dog også en tilfredsstillende rivning.

Du får som en bonus en let rengøring, da modellen kan tåle rengøring i opvaskemaskine. Der er ikke tale om et rivejern elektrisk, så bortset fra rengøringen må du klare det hele manuelt. Det giver dig også en langt bedre kontrol. Prisen ligger i den højere ende sammenlignet med konkurrenterne, men du får et gourmet-produkt for pengene.

Alt i alt det bedste Microplane rivejern til dig, der foretrækker en fin rivning og et markant håndtag.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Dagens bedste priser og tilbud på Microplane Hvidløgs Rivejern:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Fordele

 • Kan rive flere fed ad gangen
 • Høj kapacitet
 • Ligger godt i hånden
 • Meget robust

Ulemper

 • Svær at gøre ren
 • Dyrere end lignende modeller

Microplane Hvidløgs Rivejern vil være markedets måske bedste Microplane rivejern til dig, der går meget op i madlavning, og som savner et instrument specifikt til at rive hvidløg.

Modellen er ikke blevet testet af eksperter, men til gengæld er den en af brugernes klare favoritter. Den bliver i gennemsnit tildelt 4,1 ud af 5 stjerner i kundeanmeldelser hos brugerne på Amazon såvel som i Google-anmeldelser.

Forbrugerne på Amazon og Google har rigtig meget positivt at sige, og de fremhæver især effektiviteten, den lette rengøring og sikkerheden, som gør, at du kan få mest ud af dine hvidløg, ingefær eller radiser uden at skære fingrene. En bruger mener: ”This is THE garlic chopper. I’ve tried them all. Easy to use, easy to clean, no vigorous shaking or rolling required. You can mince your garlic and keep your dignity!”. En anden bruger beskriver apparatet med ordene: “Best garlic mincer ever! Simple, and a pleasure to use. I would highly recommend”.

Anmeldelse : Analyse af Microplane Hvidløgs Rivejern

Fokus på hvidløg
Microplane Hvidløgs Rivejern er, som navnet antyder, skabt til tilberedning af hvidløg, og det er den primære opgave. Derfor vil den typisk tiltale den kræsne forbruger, der går meget op i sine køkkenredskaber og -apparater.

Produktet minder ikke om de traditionelle Microplane rivejern, men det er lille, kompakt og pakket ind. Det fungerer ved, at du lægger det pillede fed hvidløg ned i kammeret og sætter låget på. Så river du frem og tilbage på maskineriet med manuel håndkraft, for her er ikke tale om et rivejern elektrisk.

Når du har gjort det et par gange, vil løget blive revet i meget fine stykker og være direkte klar som ingrediens i madlavningen. Som en bonus kan du endda rive flere fed ad gangen, så du vil hurtigt kunne se resultater med den høje kapacitet.

Som på alle Microplane rivejern får du et fantastisk skarpt skær af fotoætset stål, der giver en præcis skæring i stedet for at flå i løget. Det giver en bedre bevaring af smagsnuancer, som især er vigtigt for hvidløg, der er en smagsgiver.

Undgå den stærke saft
Der er flere fordele ved at anvende et hvidløgs rivejern i stedet for et almindeligt rivejern eller en presser. For det første slipper du for at få både saft og løgrester på fingrene, som kan være klistret, irriterende og svært at vaske af. Som endnu en ulempe ved typen af løg her, så sætter lugten sig lynhurtigt i fingrene, og de kan lugte kraftigt i flere dage.

En anden fordel er letheden. Når du lægger løget ned i kammeret, skal der kun få bevægelser til, før det er færdigbehandlet. Det går lynhurtigt, og processen er ultranem. Endnu en bonus er, at sikkerheden er højere her i forhold til et traditionelt råkostjern, for du kommer ikke til at rive dig.

Ulempen er rengøringen, for den skal du foretage manuelt. Ligesom med en presser så sætter det spiselige affald sig fast over det hele, og det kan være svært at få væk. En anden ulempe er prisen, for selv om den ikke ligefrem er høj, så er det stadig en ekstraudgift til et instrument, nogle vil finde overflødigt.

Alt i alt det bedste Microplane rivejern til køkken-entusiasten, der ønsker at få det mest optimale ud af sine hvidløg.

Dagens bedste priser og tilbud på Microplane Premium Classic Krydderi Rivejern:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Fordele

 • Minimal rengøring
 • Meget simpelt design
 • Velegnet til skal og muskat
 • Hurtigt arbejde

Ulemper

 • Let at komme til at skære sig på under rengøringen

Microplane Premium Classic Krydderi Rivejern vil være det måske bedste Microplane rivejern for den gastronomi-interesserede forbruger, der ønsker et specialværktøj til behandling af krydderier.

Modellen hører til brugernes absolutte favoritter. I anmeldelser hos både Amazon og Google får produktet en gennemsnitlig score på 4,8 ud af 5 stjerner. Det er utroligt højt.

Brugerne på Amazon og Google har gjort sig mange gode erfaringer med Microplane rivejern, som de mener er ekstremt skarpt og effektivt til at rive krydderier som kanel, muskat og ingefær. En bruger udtrykker: ”This was just what I was looking for! A quick, easy, no-fuss, minimum clean-up yet effective way to grate a bit of cinnamon into my coffee! It gives me just the fine grind I was looking for”. En anden bruger forklarer: “I just love this little grater … For a quick zest or a bit of ginger, this is the easiest tool to use. Cleaning up is a breeze, just squat a dot of liquid soap and rinse. Enjoy!”.

Anmeldelse : Analyse af Microplane Premium Classic Krydderi Rivejern

Få det bedste ud af krydderierne
Microplane Premium Classic Krydderi Rivejern vil være ideelt til køkken-connaisseuren, der er meget øm med, hvad han eller hun anvender af redskaber for at få de skarpeste resultater. Her er tale om det bedste Microplane rivejern til krydderi-elskeren.

Det drejer sig om et instrument, der er aflangt med et håndtag øverst og skæret nederst. Skæret er specialdesignet til at håndtere de større krydderier, og især typer som kanel og muskatnød er velegnede. Når varianten arbejder – det gør den med manuel håndkraft, da det ikke er et rivejern elektrisk – så river du krydderier op og ned langs siden. Her vil det ultraskarpe skær finrive krydderierne, for skæret er klart til den fine side. Det betyder, at enheden ikke er så velegnet som rivejern til ost, grøntsager, rødder, chokolade med videre, da rivningen er for fin.

Til gengæld kan du med fordel også anvende den til at rive skal. For eksempel bliver citrusskal flot fintrevet i meget små stykker. Ingefær er tillige ideel.

Så skarpt at det kan rive træ i stykker
Microplane rivejern til krydderi er at finde i premium-serien, hvilket er din garanti for et semi-professionelt stykke værktøj. Det er kræset for detaljen, skæret og robustheden, så du kan få et lige så godt resultat som restaurant-kokkene.

Modellen er fremstillet i rustfrit stål, hvilket sikrer en høj robusthed, og skæret er af fotoætset stål. Det giver en utrolig høj skarphed, hvor skæret skærer ingredienserne igennem i stedet for at flå i dem – for dig betyder det, at du smags- og aromamæssigt får mere ud af dine krydderier.

Oprindeligt blev Microplane lanceret som snedkerværktøj på grund af de uforlignelige riveegenskaber, men eksperter fandt ud af, at produkterne er lige så funktionelle i et køkken. Faktisk kan dit Microplane rivejern rive træ, men det opfordrer vi naturligvis ikke til. Sikkerheden er god med det velskabte håndtag, der giver dig et fast greb, og du vil hurtigt opleve resultater.

Alt i alt det bedste Microplane rivejern til køkken-nørden, der ønsker et specialdesignet stykke værktøj til krydderier.

5 ting du skal overveje, før du køber microplane rivejern

 • Størrelse

  Der findes forskellige størrelser af rivejern, og hver enkelt er til forskellige behov. Det fine rivejern er velegnet til at rive ting som ingefær eller hvidløg hvorimod det grove rivejern egner sig godt til at rive ost og andre hårdere madvarer. Der findes også andre typer af rivejern såsom skiverskærer og håndrivejern.

 • Design

  De fem Microplane serier fås i en række forskellige materialer og designs. Classic-serien har et smart look, men det er vigtigt at være opmærksom på, at den samtidig har smallere riveblade, som kan begrænse anvendelsen og gøre det en smule udfordrende at bruge. De fleste Microplanes har plastikhåndtag. Der findes dog også nogle med gummibelagte håndtag, som er nemmere og mere behagelige at holde om. Endeligt findes der også Microplanes med træhåndtag, som er et dyrere alternativ.

 • Yderligere funktioner

  Nogle Microplane rivejern leveres med skridbeskyttelse for at beskytte dine fingre mod de skarpe riveblade. I den forbindelse kan der tilkøbes en beskyttelseshandske af skærefast materiale. Du bør også overveje, hvor let rivejernet er at rengøre. Microplane rivejern er fremstillet af rustfrit stål, og de kan derfor vaskes i en almindelig opvaskemaskine. Sidder der madrester fast på rivebladdene, kan de dog være vanskelige at rengøre ordentligt i maskinen. Et godt tip er derfor at rengøre rivejernet så hurtigt som muligt efter brug. En anden ting at overveje er hvor længe rivejernet kan holde. Microplanes er designet til at være særligt skarpe og holdbare. De kan selvfølgelig blive sløve med tiden, og hertil kan du bruge medium groft sandpapir til at slibe rivebladene. Endelig skal du overveje, om rivejernet har et hul i håndtaget, så den kan hænges op i kroge eller på et pegboard i dit køkken.

 • Pris

  De dyre Microplanes koster omkring 700 kr., mens billigere alternativer koster omkring 100 kr. Prisen på et rivejern afhænger af størrelse samt funktioner. En simpel model er tilstrækkelig, hvis du kun har brug for et rivejern en gang imellem. Hvis du derimod ofte er i køkkenet og har brug for et rivejern, som groft kan rive grøntsager og oste, er det en god idé at investere i en model af højere kvalitet.

 • Bruger- og ekspertanmeldelser

  Brugeranmeldelser kan give et indblik i brugervenligheden af rivejernet samt hvor effektivt det er. Ekspertanmeldelser kan derimod give mere dybdegående oplysninger om rivejernets funktioner og kvalitet. Vi har derfor læst brugernes og eksperternes anmeldelser for at udarbejde nedenstående liste, som kan være behjælpelig, når du skal foretage et køb.

   

arrow-more

Test og anmeldelser af microplane rivejern anvendt i artiklen

OBS: Selvom følgende kilder har været anvendt i forbindelse med artiklen siden publicering, kan der som følge af udgåede/slettede produkter være kilder, der ikke længere anvendes. Det skyldes tekniske problemer, og vi arbejder lige nu på at forbinde alle henvisninger til kilder med reference, samt slette gamle kilder (April 2024).

Ekspert- og testkilder

Bbcgoodfood.com

Bbcgoodfood.com er en afdeling af det britiske BBC, der har fokus på gastronomi og mad. Eksperterne bringer især en række opskrifter til læserne, men de skriver også artikler og foretager tests. Her gælder det en rivejern test, hvor modellen Microplane Premium Classic indgår. Bbcgoodfood.com har vurderet ud fra parametre som design, pris, sikkerhed, skarphed, rengøring, anvendelighed og brugervenlighed, og de giver Microplane Premium Classic ikke mindre end 5 ud af 5 stjerner.

Testen blev udført: Ikke oplyst
Du kan se testen her

Nytimes.com / Thewirecutter.com

Nytimes.com er en amerikansk avis, der har fokus på nyheder fra ind- og udland samt en række andre områder. De tæller for eksempel kultur, business, teknologi og livsstil. Det tidligere teknologimagasin Thewirecutter.com hører nu under Nytimes.com, og teknologi-eksperterne har her foretaget en rivejern test, hvor modellerne Microplane Premium Classic og Microplane Elite Box indgår. I testen har de fokuseret på kriterier som anvendelighed, design, pris, skarphed, sikkerhed, rengøring, alsidighed, rive-egenskaber og brugervenlighed, og de er begejstrede for begge Microplane rivejern.

Testen blev opdateret: Juni 2020
Du kan se testen her

Techgearlab.com

Techgearlab.com er et internationalt teknologimagasin, der beskæftiger sig med den elektroniske verden. Magasinets formål et at skabe overblik og viden for læserne, så de kan blive klogere på den teknologiske udvikling. Det inkluderer også tests af forskellige elektroniske produkter fra tid til anden, og her er det blevet rivejernenes tur til at komme igennem vridemaskinen. Eksperterne har foretaget en rivejern test, hvor modellen Microplane Premium Classic indgår, og de er så imponerede over Microplane’n, at den får stemplet ”Top Pick”. Bedømmelseskriterierne er blandt andet skarphed, alsidighed, sikkerhed, rengøring, brugervenlighed og håndtering.

Testen blev udført: Januar 2021
Du kan se testen her

Kundeanmeldelser

Amazon

Amazon er en international markedsplads for handel, hvor du kan finde alt fra film og musik til haveredskaber, bøger, tøj, smykker og køkkenredskaber. Hos Amazon kan køberne efterlade bedømmelser af de varer, de har købt, og bedømmelserne kan komme andre potentielle købere til gode.

Anmeldelserne af Microplane Premium Classic blev fundet: Maj 2020
Du kan se anmeldelserne her

Anmeldelserne af Microplane Professional Groft Rivejern blev fundet: Maj 2020
Du kan se anmeldelserne her

Anmeldelserne af Microplane Elite Box blev fundet: Maj 2020
Du kan se anmeldelserne her

Anmeldelserne af Microplane Cube blev fundet: Maj 2020
Du kan se anmeldelserne her

Anmeldelserne af Microplane Roterende Rivejern blev fundet: Maj 2020
Du kan se anmeldelserne her

Anmeldelserne af Microplane Gourmet blev fundet: Maj 2020
Du kan se anmeldelserne her

Anmeldelserne af Microplane Hvidløgs Rivejern blev fundet: Maj 2020
Du kan se anmeldelserne her

Anmeldelserne af Microplane Premium Classic Krydderi Rivejern blev fundet: Maj 2020
Du kan se anmeldelserne her

Google.com

Google.com er en af verdens mest anerkendte og benyttede søgemaskiner, der nu også har en række andre tilbud, services og produkter til brugerne. Google har et stort brugerunivers, hvor brugerne kan give anmeldelser til både produkter såvel som kulturtilbud, restauranter og øvrige services. Her gælder det brugeranmeldelser af en række rivejern.

Anmeldelserne af Microplane Professional Groft Rivejern blev fundet: Maj 2020
Du kan se anmeldelserne her

Anmeldelserne af Microplane Cube blev fundet: Maj 2020
Du kan se anmeldelserne her (NOTE: LINKET VIRKER IKKE)

Anmeldelserne af Microplane Roterende Rivejern blev fundet: Maj 2020
Du kan se anmeldelserne her (NOTE: LINKET VIRKER IKKE)

Anmeldelserne af Microplane Gourmet blev fundet: Maj 2020
Du kan se anmeldelserne her

Anmeldelserne af Microplane Hvidløgs Rivejern blev fundet: Maj 2020
Du kan se anmeldelserne her (NOTE: LINKET VIRKER IKKE)

Anmeldelserne af Microplane Premium Classic Krydderi Rivejern blev fundet: Maj 2020
Du kan se anmeldelserne her

Købsguide: Gode råd til valg af rivejern

Et rivejern virker som et af de mest simple køkkenredskaber, men faktisk kan det have et stort særpræg. Derfor er det ikke ligegyldigt hvilket et, du vælger. Her guider vi til, hvad du skal have in mente, når du går på råkostjern-shopping.

Type

Du kan finde flere typer af Microplane rivejern på markedet. De hyppigst forekommende er det aflange, boksen og den roterende tromle.

Det aflange Microplane rivejern minder af udseende om en gammeldags fil fra sløjdlokalet eller et smalt vaskebræt. Det er langt og slankt og meget let at håndtere. Du kan hurtigt vaske det af, og det optager ikke meget plads. Ulempen er dog, at du ofte kun får én rive-plade, så alsidigheden vil ikke være så stor. Bedst til de mindre portioner.

Du finder også boksen. Microplane rivejern i boks-format består ofte af fire plader, der er sat sammen i siderne, så det ligner en boks. Det fylder mere, og mange vil kalde typen her for det traditionelle råkostjern. Øverst får du et håndtag, som du kan holde fast i, og hver side har sin unikke rive-plade med eget mønster. Opvask, håndtering og opbevaring kan skabe flere problemer med typen her, men til gengæld er alsidigheden uovertruffen. Du får både fin, medium, grov med mere. Nogle bokse har op til 8 forskellige rive-plader.

Den roterende tromle er også en rivejern-type, du vil stifte bekendtskab med, hvis du er køkkenentusiast. Ligesom med de ovenstående typer er her ikke tale om et rivejern elektrisk, for alt arbejdet er manuelt. På den roterende variant bliver det manuelle arbejde dog en smule lettere, da den fungerer ved, at du putter fødevaren ned i kammeret, lukker låget og drejer rundt på håndtaget. Så kommer de iturevne ingredienser selv ud. Bliver gerne brugt på restauranter, men du kan også få en til hjemmebrug.

Du kan tillige få et Microplane rivejern som en firkantet kasse. Det er lille og kompakt, og du river ingredienserne på siderne, hvorved de afrevne dele falder ned inde i boksen, hvor de bliver holdt fanget. Ikke velegnet til store portioner, men smart i en hurtig vending, på campingturen eller i sommerhuset. Mindsker griseri markant.

Microplane har også fremstillet et specialdesignet produkt til rivning af hvidløg. Så slipper du for fedtede substanser over det hele samt den kraftige lugt på fingrene. Modellen er skabt til hvidløg, så alsidigheden vil være meget lav. Men smart, hvis du går meget op i madlavning. Kan dog også blive anvendt til for eksempel ingefær eller radiser.

Endelig kan du få et krydderi rivejern, der er specialdesignet til at give den bedste finrivning af krydderier som muskat og kanel. Du kan også anvende den til fin-revet citrusskal.

Formål

Overvej hvad du vil anvende dit valg til. Er det som rivejern til ost? Til grøntsager? Til chokolade? Til krydderier? Til frugt? Til skal? Eller til en kombination? Vil du anvende det til flere formål, må du være sikker på, at apparatet har alsidigheden til det.

Riveplader

I forlængelse af formål-parameteret så bliver alsidigheden målt i antal riveplader. Nogle enheder har kun én plade, hvor andre kan have op til otte. Det afhænger af typen, hvad der er muligt. Overvej hvad du har brug for.

Skarphed

Skarphed er alfa og omega for, at din model præsterer godt. Det kan være svært selv at vurdere skarpheden, så her kan du med fordel konsultere eksperternes tests. Skarphed er et af de kriterier, der bliver langt den tungeste vægt på.

En høj skarphed har den fordel, at skæret skærer ingredienserne hurtigt over i stedet for at flå i dem. Det har den betydning for dig, at den skarpe skæring giver en bedre bevarelse af smagsnuancer i de afrevne fødevarer.

Sikkerhed

Da et godt råkostjern som nævnt ovenfor er et skarpt råkostjern, så er sikkerhed essentiel. Gå efter en variant, der kommer med et polstret håndtag med et ergonomisk og solidt greb. Så smutter din hånd ikke nær så let. En gummibelægning på bunden er ligeledes en effektiv sikkerhedsforanstaltning, så enheden står fast, mens du river.

Brugervenlighed

Rivejernet skal ligge godt i hånden, være let at gå til og give en behagelig rivning for dig. Kan igen være svært selv at bedømme.

Rengøring

Det er umuligt at benytte et Microplane rivejern uden at svine. Men der er forskel på, hvilke valg der giver en lettere rengøring efter arbejdet. Boks-versionerne vil uundgåeligt grise en del og være svære at gøre rene i forhold til den aflange fil-form, og tromlen vil være måske endnu sværere.

Det er en smagssag, om rengørings-aspektet vejer tungt for dig. Hvis det gør, så kan du med fordel gå efter et produkt, der kan tåle maskinopvask.

Størrelse

Du skal både overveje, hvor store mængder du vil rive samt hvor fyldigt et apparat, du ønsker.

Når det gælder kapaciteten, så vil det traditionelle boks-format ofte have den største kapacitet, mens de aflange vil have en mindre. Skal du rive for eksempel rigtig meget ost, så vil det hurtigt irritere dig med en lille størrelse.

Angående fysisk størrelse så fylder boksene mere end de aflange. Tromlerne kan tillige fylde en del. Kassen og hvidløgs-versionen ligger derimod i den kompakte ende. Overvej hvad du har plads til, og hvad du helst vil arbejde med.

Pris

Prisen varierer fra model til model, og den afhænger gerne af type, når det gælder de bedste Microplane rivejern. Taler vi mere generelt, så vil mærke såvel som type, antal rive-plader og sikkerhedsforanstaltninger være toneangivende for prisen.

Du kan sagtens få en velskabt enhed til en overkommelig pris – læs igen her med fordel eksperternes kommentarer. Du finder links til alle undersøgelser nederst i vores rivejern test artikel.

Smarte måder at bruge dit Microplane rivejern på

Tænker du også bare, at et rivejern er et rivejern? Så kan du godt tro om igen. Her er tale om et alsidigt stykke køkkenværktøj, som du kan anvende på flere smarte måder og til flere forskellige formål.

 • Smør: Bager du hjemmebagte tærter med skorpe, er smør hovedingrediensen. Og smørrets tekstur er essentiel for at opnå et tilfredsstillende resultat. Riv smørret på den grove side og få flager – det gør skorpen mere sprød.
 • Brødkrummer: Et tørt stykke brød kan sagtens blive anvendt til et godt gastronomisk formål. Lav brødkrummer til bagning eller til salaten med rivejernet, hvor du river brødet på den grove side.
 • Tomatsauce: Lav din egen hjemmelavede tomatsauce til pastaretten ved at rive tomaterne på den grove side. Riv dem gerne i en boks-version eller ned i en beholder, så du ikke får saft over det hele.
 • Opdeling af grønt: Bryd dine grøntsager som gulerødder, squash og kartofler ned til mindre stykker ved at rive dem. Du kan bruge de små kartoffelstykker i for eksempel pandekager, mens du kan bruge gulerødderne i salater. Har du et boks-jern, kan du bruge rive-pladen med de aflange huller for at få sofistikerede og tynde skiver til salaten – ligesom på mandolinjernet.
 • Ekstra i kaffen: Brug modellen til at rive lidt chokolade eller kanel ned i kaffen for at give den et ekstra touch. En nem måde at få raffineret kaffe på.
 • Salat: Salathovedet kan også få en tur på rivejernet – for eksempel som tilbehør i tacoen. Riv det på den grove side over en beholder, der kan opsamle stykkerne. Salathoved-rivning kan være en svinende omgang.

Du kan læse mere om råkostjern og anvendelsesmuligheder hos producenten Oxo.com.

Hvem er Microplane?

Microplane er et af de hotteste navne inden for mindre køkkenredskaber i øjeblikket. Historien bag mærket er både finurlig og tilfældig.

Det startede i 1994, hvor en canadisk husmor havde problemer med at finrive skallen på en appelsin til bagningen. Ud af frustration over det eksisterende rivejern gik hun resolut ud i sin mands værksted og tog et af hans redskaber. Det viste sig at være en langt bedre løsning, og sådan startede Microplane sin produktion af rivejern.

Microplane anvender samme teknologier, som er kendt fra andre områder angående skarphed og stål, og det inkluderer fremstillingen af de fotoætsende skær, der giver en sylespids skarphed. Skarpheden kan du se ved hvert skær, der alle er som små knive. I stedet for at flå og rive i fødevaren, når du river den på jernet, så skærer de skarpe knivskær fødevaren over i stedet og gør kort proces. Den teknik har vist sig at bevare flere smagsnuancer i ingredienserne. Derfor vil du få et mere velsmagende resultat.

Oprindeligt fabrikerede Microplane værktøj til snedkeren, men nu er mærket kendt for deres lange række af forskellige rivejern af det fotoætsende stål. Hver model har sit eget særpræg, som gør den ideel til enten det ene, det andet eller flere ting på én gang.

Du kan i Microplanes sortiment både finde boks-rivejern, de aflange i fil-form og varianter i kasser. Boks-rivejernet har en høj alsidighed med flere rive-plader/rive-sider, mens den aflange er superlet at håndtere og enten kommer med et fint eller groft skær. Den kvadratiske kasse er lille, kompakt og med flere rive-plader, og den roterende tromle giver dig et minimalt manuelt arbejde. Du kan også få meget specifikke rivejern til for eksempel hvidløg og krydderier.

Du kan anvende rivejernene til flere formål – både som rivejern til ost (blød, mellem eller hård), grøntsager, frugt, salat, råkost, krydderier, smør, løg, peberrod, skal med mere.

Du kan læse mere om Microplane her.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme