Vores bud på de bedste minifrysere til den trange plads

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

En fryser er uundværlig i enhver husholdning, men kniber det med pladsen, kan det være, du skal investere i en mini-fryser. Den fylder ikke lige så meget men giver dig frysekapacitet nok til det mest basale.

Lille Fryser

En lille fryser er en type fryser, som er mindre i størrelsen end en standard fryser.

Markedet bugner af valgmuligheder, så er du i tvivl om hvilken én, du skal vælge, får du hjælp af os i denne artikel. Vi har fundet nogle af de bedste varianter, som alle hører til eksperternes og forbrugernes absolutte favoritter.

Har du mere plads, end du gik og troede? Så kan det være, at en anden type fryser er mere tiltalende. Vi giver dig også links til vores øvrige test-artikler, som omhandler kummefrysere, skabsfrysere og fryseskabe.

Gode overvejelser inden køb:

🔸Type: Foretrækker du skabs-varianten eller en mini kummefryser? Eller måske noget enklere i form af en boks til frost og køl?
🔸Kapacitet: Hvor meget rummelighed har du brug for? Er en mini-fryser 20 liter nok, eller skal du have 90 liter?
🔸Fysisk størrelse: Tjek målene før køb, så du er sikker på, at den kan være der rent fysisk.
🔸Indretning: Er der skuffer, hylder eller kurve til opbevaringen?
🔸Energiforbrug: Tjek energimærket så du ved, hvor meget strøm den bruger.
🔸Funktioner: Hvad har du brug for af moderne funktioner? No/Low Frost? Fast Freeze? Alarm?
🔸Temperatur: Hvor langt ned kan temperaturen komme? Til minus 18 eller varmere?
🔸Design: Kan du lide, hvordan dit valg ser ud? Udseendemæssigt er der forskel på skabet, kummefryseren og boksen.
🔸Støj: Hvor meget larmer den, og vil støjen genere dig?
🔸Pris: Prisen hænger gerne sammen med type, kapacitet, funktioner og energimærke, så du får ofte, hvad du betaler for.

Læg mærke til at Forbrugsguiden ikke selv tester produkterne. I stedet samler vi resultaterne af uvildige tests og brugeranmeldelser, så du nemt og hurtigt kan få et bedre overblik over de mest velfungerende modeller på markedet.

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.


LIEBHERR GP 1213-21 057 – smal fryser i høj kvalitet

Premiumvalg

4,7 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos Google
4,7 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos forhandleren Whiteaway.com

LIEBHERR GP 1213-21 057 (1)

 

.
LIEBHERR GP 1213-21 057 er den bedste mini-fryser til dig, der ikke har noget imod at betale mere for lidt luksus.

På trods af at modellen ikke er blevet vurderet i en mini-fryser test hos eksperterne, høster den utrolig høj ros hos brugerne. Den er den klare brugerfavorit blandt både køberne fra Whiteaway.com og Google, hvor den begge steder scorer 4,7 ud af 5 stjerner i gennemsnit.

Brugerne hos Whiteaway.com vurderer produkterne på fire parametre – kvalitet, kapacitet, evne til at opretholde temperaturen og samlet set. På de tre første aspekter modtager den 5 ud af 5 stjerner, så tilfredsheden er høj. Brugerne hos Whiteaway.com såvel som Google noterer sig især den lille og praktiske størrelse, som passer perfekt til en eller to personer. En bruger skriver: ”Flyttede tilbage til Danmark og så manglede jeg en lille fryser. Den passer perfekt til min hyggelige lejlighed med skråvægge. Størrelsen med de 3 skuffer er lige til en enlig ældre dame”. 

Luksus-valget

Leder du efter en lille fryser, der kommer med moderne teknologi og indstillinger, så vil LIEBHERR GP 1213-21 057 være lige noget for dig.

Størrelserne på markedet spænder gerne fra omkring mini-fryser 20 liter til mini-fryser over 100 liter. Med en kapacitet på 97 liter ligger varianten klart mod toppen, hvad angår kapacitet. Det gør den til et ikke helt lille apparat. Højden er på 85 centimeter, og det er næsten dobbelt så højt som de mindste konkurrenter. Derfor er her ikke tale om en lille kummefryser.

Du får flere af de samme moderne funktioner, som du kender fra den almindelige fryser, og det inkluderer for eksempel Low Frost. Low Frost er en funktion, der gør, at der ikke bliver dannet frost og is på hverken de indpakkede fødevarer eller siderne. For dig er det lig med sjælden manuel afrimning. Du får tillige et moderne elektronisk display, som giver dig det fulde overblik.

Den fine kapacitet og moderne funktioner betyder dog også, at i sammenligning med konkurrenterne så ligger prisen klart i den højere ende. Men ønsker du lidt mere luksus i din lille fryser, så er pengene godt givet ud.

Alsidigt, støjsvagt og med høj indfrysningskapacitet

LIEBHERR GP 1213-21 057 kommer med flere fordele, som for eksempel tæller den vendbare dør. En vendbar dør betyder, at du selv kan bestemme hvilken vej, døren åbner ud. Du vil opleve en dejlig stillegående enhed, der ikke gør meget væsen af sig, når det kommer til lyd. Støjniveauet er på 39 dB, hvilket er i den lave ende.

Der er en stor alsidighed at finde hos modellen, for der er mange anvendelsesmuligheder. Du kan for eksempel bruge den som en ekstra fryser i hjemmet, der allerede har en fryser, i sommerhuset eller som fryser i den lille lejlighed. Men en kapacitet på 97 liter er der tre skuffer, og det vil være nok til den mindre husholdning. Derfor er den ikke så velegnet som mini-fryser camping. Vægten på 41 kilo gør den svær bare lige at flytte.

Indfrysningskapaciteten er høj på 11 kilo om dagen, og den er fuldt funktionel i rumtemperaturer mellem ti og 43 grader celsius. Du får et årligt energiforbrug på 170 kWh, og det er ikke så dårligt endda. De små frysere er generelt ikke kendt for at være energibesparende, så med LIEBHERR GP 1213-21 057 er du i den heldigere kategori.

Alt i alt den bedste mini-fryser til dig, der ikke har noget imod at betale ekstra for funktioner, kapacitet og kvalitet..

Fordele

 • Low Frost-funktion
 • Energivenlig i klasse E 
 • Total kapacitet på 97 liter
 • Meget stillegående
Ulemper

 • Ingen is-bakke
 • I den højere prisklasse

Specifikationer ved LIEBHERR GP 1213-21 057 – nøgleoplysninger
Producent: Liebherr
Type: Mini-fryser, skabs-type
Kapacitet: 97 liter
Energiklasse: E
Støjniveau: 39 dB
Højde: 85 centimeter
Bredde: 56 centimeter
Dybde: 63 centimeter
Vægt: 41 kilo


MOBICOOL MB40 Hybrid – én køleboks med to teknologier

Godt alternativt valg

4,7 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos forhandleren Amazon
4,6 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos Google

 

.
MOBICOOL MB40 Hybrid er bedste mini-fryser til dig, der i højere grad vil have en fryseboks end en regulær lille fryser.

Modellen er ikke blevet testet i en mini-fryser test hos eksperterne, men eftersom brugerne er vilde med den, har vi alligevel taget den med. Køberne hos Amazon tildeler den i gennemsnit 4,7 stjerner, mens den hos Google får 4,6 stjerner. Det er rigtig højt.

Brugerne har mange roser tilovers for produktet, og især kommer flere ind på, at den er superpraktisk og sjov at have med at gøre. Den er enkel, men fungerer som den skal, bliver det noteret, og den er velbygget og giver valuta for pengene. En bruger forklarer: ”This is a well made portable cooler and freezer and good value for money, so I would recommend this”. En anden opsummerer oplevelsen med ordene: “Excellent product”. 

Smart valg i boks-format

MOBICOOL MB40 Hybrid er ikke en mini-fryser eller mini-kummefryser som sådan. Den er i stedet udformet som en kølende boks – perfekt som mini-fryser camping eller til ferien. Og derfor mindre velegnet som frysende element permanent i hjemmet.

Produktet er en boks, som dog har en højere kapacitet end for eksempel en lille mini-fryser 20 liter. Kapaciteten er på 40 liter, hvilket faktisk er rigtig meget. Den ligner lidt en større og flottere køletaske, hvor du lægger låg på. Den er med sine 21 kilo flytbar uden at være decideret nem at bugsere rundt med alene.

Men sammen med vennerne på turen er den særligt ideel.

Hurtig nedkøling 

MOBICOOL MB40 Hybrid fungerer på to forskellige måder – på farten via 12v Thermo elektrisk drift i bilen og via en 230v kompressor, når I er fremme og har strøm.

Du vil opleve en imponerede køle-egenskab for den lille boks, for den har både en Hurtig Køl-funktion samt en kraftfuld nedkøling ned til hele minus 15 grader. Hurtig Køl gør, at for eksempel dine dåser eller flasker hurtigt bliver kolde på en varm sommerdag, mens den kraftfulde nedkøling også giver dig fryseegenskaber. Med minus 15 grader bør du dog ikke opbevare frostvarer mere end en uges tid for at undgå bakterievækst og fordærvelse.

Læg mærke til at prisen er i den noget stejle ende sammenlignet med konkurrenterne, men mange vil nok også anse produktet for værende mere en smart og funktionel gadget end en egentlig mini-fryser. En anden ulempe er bagsiden, der kan blive meget varm.

Alt i alt den bedste mini-fryser til dig, der leder efter en smart løsning til midlertidig nedkøling. For eksempel til ferien eller campingturen.

Fordele

 • Kapacitet på 40 liter
 • Hurtig Køl-funktion
 • Kraftfuld nedkøling ned til minus 15 grader
Ulemper

 • Bagsiden kan blive varm

Specifikationer ved MOBICOOL MB40 Hybrid – nøgleoplysninger
Producent: Mobilcool
Type: Køleboks / Fryseboks
Kapacitet: 40 liter
Højde: 45 centimeter
Bredde: 45 centimeter
Dybde: 55 centimeter
Vægt: 21 kilo


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


Matsui MTF34W18E 

✅ 4,5 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos forhandleren Elgiganten.dk
4,1 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos Google

Matsui MTF34W18E (1)

Matsui MTF34W18E vil være den bedste mini-fryser til dig, der ønsker en simpel lille fryser med lav kapacitet. Den er vores anbefaling til dig.

Modellen har ikke været inkluderet i en mini-fryser test udført af eksperter, men den er en favorit blandt køberne. Brugerne fra henholdsvis Elgiganten og Google er meget glade for produktet, som de tildeler 4,5 og 4,1 stjerner ud af 5.

Brugerne er især glade for størrelse, pris og håndtering. De forklarer, at den er lille og smart, og så er den meget praktisk. Den giver dig nok plads til fornødenhederne, og så er prisen i den lavere ende, lyder kommentarerne. En bruger beskriver sin oplevelse med ordene: ”Nem og praktisk. Optager kun lidt plads og er let at installere. Lille og praktisk og fungerer super for mig, som ikke har behov for en stor og dyr fryser. Larmer heller ikke” (oversat til dansk).

Lille, kompakt og smart

Leder du efter en lille fryser med en lav kapacitet, så vil Matsui MTF34W18E klart være værd at overveje at investere i. Den er ideel til det meget lille hjem, hvor du kun har brug for det allermest nødvendige. Det kan være i studenterboligen, den lille lejlighed, til sommerhuset eller mini-fryser camping. Du kan også anvende den som supplement, så den i stedet fungerer sammen med din eksisterende fryser.

Du finder to indvendige hylder, hvor du kan opbevare dine fødevarer. Der er fin plads til både lidt brød, grøntsager, kød og is, så i en snæver vending vil du altid kunne få et hurtigt måltid mad. Kapaciteten er på 33 liter, hvilket i sammenligning med konkurrenterne er lavt.

Vi skal nævne, at modellen klart ligger til den simple side i sammenligning med konkurrenterne, og prisen er også mod den lavere ende.

Størrelsen er på 51 x 44 x 48 centimeter, så den fysiske størrelse er meget kompakt, og selve designet gør ikke meget væsen af sig. Der er små ben på, så varianten ikke står direkte på gulvet, og det er den eneste detalje, der bryder det strømlinede udtryk.

Med vendbar låge

En anden fin detalje ved Matsui MTF34W18E er vægten. Apparatet vejer kun knap 16 kilo, så du vil selv kunne flytte rundt på det. Du vil endda kunne tage det med på ferien og i bilen uden problemer, hvis du ønsker det.

En anden smart bonus er den vendbare låge, som betyder, at placeringen ikke spiller nogen rolle for åbningen. Supersmart, hvis du på grund af pladsmangel ikke selv kan bestemme, hvor modellen skal stå.

Med et lydniveau på kun 40 dB, vil du opleve et produkt, der ikke giver meget lyd fra sig, og derfor vil det ikke genere, hvis du placerer det tæt på soveværelset. Når det kommer til minusserne, så skal vi nævne, at enheden kommer i energiklasse F, der klart ligger mod bunden. Og så er ledningen ikke særlig lang, så du har enten brug for en stikkontakt, der sidder tæt på eller en forlængerledning. Længden er på 100 centimeter.

Alt i alt den bedste mini-fryser til dig, der går efter et enkelt valg med en lav kapacitet.


Specifikationer ved Matsui MTF34W18E – nøgleoplysninger

Fordele

 • Kompakt design
 • Kapacitet på 33 liter
 • Meget stillegående
Ulemper

 • Kort ledning

Producent: Matsui
Type: Mini-fryser, skabs-type
Kapacitet: 33 liter
Energiklasse: F
Støjniveau: 40 dB
Højde: 51 centimeter
Bredde: 44 centimeter
Dybde: 48 centimeter
Vægt: 16 kilo


Matsui MUF48W19E

✅ 4,4 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos Google
4,7 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos Amazon

Matsui MUF48W19E (1)

Matsui MUF48W19E kan være den bedste mini-fryser til den forbruger, som vil have mest for pengene og en medium rummelighed.

Modellen har ikke været inkluderet i en mini-fryser test udført af eksperter, men vi har alligevel taget den med, da den er en af brugernes favoritter. Men en gennemsnitlig score på 4,4 ud af 5 stjerner fra brugerne hos henholdsvis Google og Elgiganten viser de en høj tilfredshed.

Brugerne hæfter sig især ved, at den er lille og velfungerende, og den arbejder, som den skal. Som en bonus nævner flere, at den ikke larmer særlig meget, og så er opbevaringsmulighederne fine. En bruger forklarer: ”Bor i en lille lejlighed i Oslo og måtte have mig en ekstra fryser, da den lille fryseskuffe i mit køleskab ikke er nok. Den bedste beslutning, jeg har truffet! Min fryser er fuld til hver en tid og fungerer bare godt. Har også den perfekte størrelse. Anbefaler den meget til dem, som trænger til lidt mere fryseplads”.

God kapacitet på 64 liter

Som en tommelfingerregel kan du få en minimumskapacitet på mini-fryser på 20 liter og maksimum på omkring 100 liter. Matsui MUF48W19E ligger lunt i svinget og nogenlunde i midten med en rummelighed på 64 liter. Det er rigtig fint og passende til mange formål.

Det kan for eksempel være i den mindre husholdning, i studenterboligen, i sommerhuset eller som supplement til andet fryseapparat. Den er knap så velegnet som mini-fryser camping, da den er for stor til let at blive transporteret. Vægten på 26 kilo gør den ikke helt nemt at danse med, og det gælder også størrelsen på 84 x 48 x 50 centimeter.

Du får tre indvendige skuffer til din disposition, som alle er af hård og klar plast. Det betyder, at du kan se igennem dem og lettere skelne imellem hvilke fødevarer, der ligger hvor. De har alle et godt greb og er meget solide over for kraftfulde påvirkninger.

Prisen ligger i den lave ende sammenlignet med konkurrenterne, så du vil få rigtig meget for dine investeringspenge med modellen her. Dog kan den være en smule støjende af og til, når kompressoren arbejder. Men det er i småtingsafdelingen. Energiklassen i kategori F er heller ikke den skarpeste.

En rigtig fryser – bare i mini-format

Det er ikke altid, at en mini-fryser kan helt det samme som en almindelig fryser. En almindelig fryser er skabt til at kunne holde maden nedfrosset ved minimum minus 18 grader i lang tid. En lille fryser kan ikke i alle tilfælde leve op til samme krav, men det kan Matsui MUF48W19E.

Den har modtaget fire ud af fire stjerner angående nedfrysningstid, og det gør den lige så funktionel som en almindelig fryser. Alt under tre stjerner betyder, at du ikke kan fryse fødevarerne ned i længere tid end et par uger.

Indfrysningskapaciteten per døgn ligger på tre kilo, hvilket ikke er helt så højt, og du får ingen smarte og moderne funktioner som No eller Low Frost. Til gengæld er prisen som nævnt lav. Kan du klare dig med et manuelt apparat, vil Matsui MUF48W19E være et godt køb. Du får dog justerbare fødder plus en vendbar dør.

Alt i alt den bedste mini-fryser til dig, der ønsker meget for pengene, en medium kapacitet og ikke har noget imod en manuel funktionalitet..

Fordele

 • Rummelig
 • Total-volumen på 64 liter
 • Tre skuffer
 • Vendbar dør
Ulemper

 • En smule støjende

Specifikationer ved Matsui MUF48W19E – nøgleoplysninger
 Producent: Matsui
Type: Mini-fryser, skabs-type
Kapacitet: 64 liter
Energiklasse: F
Højde: 84 centimeter
Bredde: 48 centimeter
Dybde: 50 centimeter
Vægt: 26 kilo

Whirlpool WHS1021 – lille rummelige fryser

✅ 4,6 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos forhandleren Elgiganten.dk
4,4 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos Google

Whirlpool WHS1021 (1)
Whirlpool WHS1021 vil være den bedste mini-fryser til den forbruger, der ønsker en lille fryser som en mini-kummefryser.

Modellen er en topscorer hos brugerne fra både Elgiganten og Google, der i gennemsnit tildeler den henholdsvis 4,6 og 4,4 stjerner. Det er rigtig fint. Læg mærke til at den ikke er blevet vurderet i en mini-fryser test udført af eksperter, men på grund af brugernes tilfredshed har vi taget den med.

Brugerne uddeler mange forskellige roser til produktet, og flere nævner, at det er smart og lille og har en god anvendelse og funktionalitet. Dog er der flere, der kommenterer, at det larmer en smule. En bruger opsummerer sin oplevelse sådan: ”Jeg er også vældig fornøjet med kapaciteten. Kunne ikke have haft en meget større, når jeg bor alene. Kurven er vældig praktisk til småting… Fast Freeze funktionen er en fordel, når jeg skal fryse større mængder ned”.

Praktisk mini-kummefryser

Whirlpool WHS1021 er en mini-kummefryser, og det gør den anderledes end de øvrige maskiner. Det betyder, at du åbner den ovenfra og ikke har hylder som et skab. I stedet finder du en praktisk kurv til de mindre fødevarer, så de ikke så let bliver væk.

Det forværrer måske overskueligheden en smule, men til gengæld får du mere plads end hos konkurrenterne. Der er ikke tale om en lille mini-fryser 20 liter eller deromkring – rummeligheden er høj og på hele 99 liter. Det er rigtig meget, og med varianten her vil selv den lidt større familie ikke have brug for mere.

Brug den i hjemmet, sommerhuset eller endda som mini-fryser camping. Med den lette vægt på kun 21 liter vejer den ikke ret meget, og den vil være forholdsvis nem at løfte. Højdemålet på 87 centimeter gør dog, at den højdemæssigt ligger mod den lange ende. Det kan gøre den svær at få med i campingvognen.

Prisen ligger i den fine ende sammenlignet med konkurrenterne, og du vil få en rigtig høj rummelighed for dine investeringspenge.

Smart FastFreeze-funktion

Whirlpool WHS1021 kommer med flere fordele, der ikke mindst tæller Fast Freeze-funktionen. Den betyder, at når du vil fryse ferske fødevarer hurtig ned, så kan du tænde for knappen. Så bliver temperaturen sænket med ti grader under laveste indstilling i et stykke tid. Den lavere temperatur giver en hurtigere nedkøling.

En anden smart funktion er alarmen. Skulle du være så uheldig, at temperaturen begynder at stige – for eksempel under en strømafbrydelse – vil en alarm advare dig, hvis temperaturen kommer over minus otte grader. Du bør opbevare frosne fødevarer ved minus 18 grader, da de minus 18 grader er der, hvor al bakterievækst standser.

Med alarmen behøver du heller aldrig være i tvivl om, om temperaturen skulle være steget, uden at du har bemærket det og fordærvet maden. Du får som en bonus en god indfrysningskapacitet på 7,5 kilo i døgnet, og du kan bruge din lille fryser i rum, hvor temperaturen er helt ned til 10 grader. Det betyder, at du sagtens kan placere den i bryggerset eller i det isolerede skur.

Alt i alt den bedste mini-fryser til dig, der ønsker en mini-kummefryser med en høj kapacitet og gode funktioner.

Fordele

 • Fast Freeze-funktion
 • Kapacitet på 99 liter
 • Kompakt størrelse
 • Prisvenlig
Ulemper

 • En smule støjende

Specifikationer ved Whirlpool WHS1021 – nøgleoplysninger
 Producent: Whirlpool
Type: Mini fryser, mini kummefryser
Kapacitet: 99 liter
Energiklasse: F
Støjniveau: 41 dB
Højde: 87 centimeter
Bredde: 53 centimeter
Dybde: 57 centimeter
Vægt: 21 kilo

Dometic DCFX335 – fungerer både som fryser og køleskab

4,7 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos Google

.
Dometic DCFX335 er den nok bedste mini-fryser til den forbruger, der ønsker en boks, han eller hun kan bruge som køleskab såvel som fryser.

Modellen har ikke været inkluderet i en mini-fryser test udført af eksperter, men vi har alligevel taget den med, da den er en favorit blandt brugerne fra Google. I gennemsnit tildeler de den 4,7 ud af 5 stjerner, hvilket er rigtig højt.

Over 80 procent af køberne har givet den en regulær topscore på 5 ud af 5 stjerner, hvilket vidner om høj tilfredshed. Køberne uddeler flere roser til produktet, men det går igen flere steder, at varianten er super smart til mange formål. Ikke mindst muligheden for at styre kulden med telefonen via den tilhørende app. En bruger opsummerer oplevelsen med ordene: ”Superfedt produkt. Kan indeholde rigtig mange varer. Prisen er dyr, men den er supersmart. Vil helt klart anbefale til andre”.

Smart køleboks, der også kan fryse

Dometic DCFX335 vil dele vandene en smule, for her er ikke tale om en traditionel mini-fryser eller mini-kummefryser, der skal have en fast placering i hjemmet.

Apparatet er i stedet en køleboks, der også kan fryse. Den er skabt til at være flytbar, og derfor er den perfekt som mini-fryser camping, til den længere udflugt eller til ferien. Af udseende ligner den det, den er – en stor boks af hård plast. Vægten ligger på 21 kilo, og der er håndtag, så det er muligt at løfte og flytte på den.

Enheden er meget solid, og du behøver ikke være bekymret for, om den kommer til skade. Den har en kapacitet på 36 liter, hvilket ikke er så højt sammenlignet med konkurrenterne, men til det flytbare formål er det en del. De 36 liter vil være nok til at kunne indeholde flere måltider og drikkevarer.

På grund af den innovative produkttype er prisen ikke lav. Tværtimod er den meget stejl, og den vil klart tiltale den teknologiglade forbruger med et stort budget mest. Den er en slags brugbar gadget i stort format.

Du kan styre den via telefonen

Dometic DCFX335 er en meget moderne genstand. Modsat de fleste andre mini-frysere så er den topmoderne, hvad angår indmad. Den er født med Wi-Fi og Bluetooth, og henter du den tilhørende app til din telefon, kan du styre temperaturen via app’en. Og du behøver ikke engang være i nærheden.

En anden smart funktion er den indvendige LED-belysning, som især vil være brugbar, når det er mørkt på ferien. Så får du samme overblik, som du kender fra den traditionelle variant. Modellen er elektrisk og er at finde i energiklasse C. Det ligger ikke i den absolutte top, men for typerne her er det rigtig godt.

Temperaturen kan blive indstillet mellem minus 22 og plus 20 grader celsius, så alsidigheden er ekstrem høj. Du kan fryse kød og grønt, men du kan også holde drikkevarer eller vin kølig. Du finder en stærk kompressor, der opretholder den valgte temperatur, og aftagelige kurve giver dig det forkromede overblik over dine føde- og drikkevarer.

Alt i alt den bedste mini-fryser til dig, der foretrækker en flytbar boks, der både kan køle og fryse.


Specifikationer ved
Dorre Hugo Knivholder

Fordele

 • Meget robust
 • Høj kvalitet
 • Kan kontrolleres via app
 • Køler hurtigt ned
Ulemper

 • Kort ledning

Producent: Dometic
Type: Kølebokse / Fryseboks
Kapacitet: 36 liter, men kommer i forskellige størrelser
Energiklasse: C
Højde: 48 centimeter
Bredde: 72 centimeter
Dybde: 46 centimeter
Vægt: 21 kilo


Købsguide: Gode råd til valg af mini fryser

Det er stort set umuligt at leve uden en fryser i hjemmet. Er husstanden lille, kan du måske nøjes med en lille fryser eller en mini-kummefryser. Men hvad skal du være opmærksom på, når du vælger? Det guider vi til her.

Hvad kan jeg bruge fryseren til?

En fryser er et apparat, hvor klimaet er koldere end luften. Når temperaturen er under nul grader, begynder fødevarerne at fryse, hvorved bakterievækst stopper.

For at have en forsvarlig nedfrysning af fødevarer over længere tid skal der være minus 18 grader i fryseren. Det er den temperatur, hvor al bakterievæksten standser, og du kan være sikker på, at maden ikke bliver fordærvet.

Forskellige fødevarer har forskellig holdbarhed på frost. Som tommelfingerregel skal der meget til, før en frostvare bliver decideret dårlig, hvis den bliver opbevaret korrekt, så holdbarhederne er vejledende. Du bør dog ikke have nedfrosne ingredienser liggende i mere end et halvt år – ikke fordi de bliver dårlige, men fordi kvaliteten bliver forringet med tiden. Jo federe en fødevare, jo kortere tid bør den ligge på frost.

Både kød, de fleste grøntsager, brød og bagværk ned blive nedfrosset.

Typer

Når du ser på udvalget, er der flere typer at vælge imellem. Det gælder også, når det kommer til den lille fryser.

De små varianter kommer gerne enten som små skabsfrysere, mini-kummefryser eller køle/fryseboks.

Den lille skabsfryser er en miniature version af den store skabsfryser, der, som navnet antyder, fungerer som et skab. Der er en dør, du åbner udad, og så er der hylder eller skuffer til fødevarerne. Den lille model er mellem en halv og en hel meter høj men har gerne samme bredde og dybde som storebroren.

Skufferne/hylderne giver dig et godt overblik, og du vil let kunne sortere i typerne af fødevarer.

En mini kummefryser er ligeledes en miniature version af den store kummefryser. Den er kendetegnet ved at skulle åbnes opad, og kapaciteten er høj. Alle centimeter bliver udnyttet til fulde, men det er på bekostning af overskueligheden. Der er ikke skuffer i en kummefryser – dog er der ofte en kurv til de små fødevarer, så de ikke bliver væk. En kummefryser er ikke så pæn at se på som en skabsfryser.

Endelig er der boksen. Boksene kommer i forskellige versioner, men fælles er, at de er flytbare og ligner en stor kasse. Boksen vil ikke være en permanent løsning, men den er god som mini-fryser camping, til ferien eller den længere udflugt. Nogle bokse køler kun ned, mens andre kan fryse. Enkelte kan begge dele.

Kapacitet

Kapaciteten varierer også en del fra produkt til produkt. Du kan finde små rummeligheder som mini-fryser 20 liter, og i den anden grøft kan du få op til 100 liter.

Overvej hvad du har brug for, og hvad enheden skal blive anvendt til – er det som primær frostkilde i hjemmet, eller er det i sommerhuset, hvor du kun af og til opholder dig? Er det som supplement i hjemmet, eller er det til ferierne og udflugterne?

Er det til primær drift i hjemmet, bør du vælge ud fra, hvor stor din husholdning er. Er det kun til én person, eller er det til fire? En eller to personer vil ofte kunne nøjes med omkring 50 liter, mens en hel familie har brug for mere. 

Overvej også hvordan du vil bruge den – køber du større partier ind ad gangen, eller køber du bare nye frostvarer, når de gamle er blevet brugt? Ved større partier har du brug for mere plads.

Fysisk størrelse

Kapacitet og fysisk størrelse hænger sammen – jo højere en rummelighed, jo større vil det fysiske omfang tillige være.

Frem med målebåndet og tjek hvad du har plads til, før du køber.

Indretning

Den indvendige indretning hænger sammen med kapaciteten. På nogle modeller er hver en centimeter udnyttet, hvor andre har en ringere udnyttelse af pladsen. Skuffer kan optage en del af pladsen i skabsfryseren, hvor der er mere frit spil i kummefryseren. Se derfor helst indretningen på et billede, inden du vælger din bedste mini-fryser.

Skuffer giver dig en bedre overskuelighed, hvor det er muligt at klassificere fødevarerne, mens en mini-fryser uden skuffer er mere kaotisk – med mindre du har dit eget system.

Energimærke

Energimærket siger noget om, hvor meget energi produktet forbruger, og hvad det årlige energiforbrug er. Det kan variere en del, så der kan være penge at spare ved at gå efter det grønnere valg. Vi skal gøre opmærksom på, at mini-frysere generelt ikke ligger i den bedste ende sammenlignet med de større versioner.

Ved hvert apparat er der angivet et bogstav og en farve, når der er tale om en elektrisk variant. For fryseres vedkommende er der nye og gamle skalaer, der enten går fra A+++ til D eller fra A til G. Enhederne i vores mini-fryser test-artikel her anvender den sidstnævnte.

A er den mest energibesparende, hvor G er den dårligste. Mini’erne ligger gerne omkring C-F.

Funktioner

Moderne frysere kan mere end blot køle ned. De kommer med nye og revolutionerende teknologier, der kan fremme frost-forholdene. Nogle mini’er er også født med moderne teknologi.

En meget brugbar funktion vil være No Frost eller Low Frost. Den sikrer, at der ikke bliver dannet de velkendte isklumper indvendigt, hvor regelmæssig manuel afrimning vil være nødvendigt. I stedet sørger funktionerne selv løbende for afrimningen, så du ikke selv skal gøre noget. Low Frost er ikke helt så effektiv som No Frost, men der vil kun være tale om meget sjælden afrimning.

Hurtig-nedfrysning som Fast Freeze er en anden brugbar funktion. Den fungerer ved, at når du lægger ferske fødevarer ind, så kan du trykke på en knap. Når du trykker, så sænker termostaten temperaturen omkring ti grader, så de ferske fødevarer hurtigere bliver nedfrosset. Det betyder tillige, at de allerede frosne madvarer ikke bliver negativt påvirket. Supersmart hvis du nedfryser større mængder ad gangen.

Læg dog mærke til at alle frysere har en maksimal indfrysningskapacitet per døgn. Den kan variere fra et par kilo til omkring ti eller mere.

Andre funktioner som døralarm, temperaturalarm og indvendig belysning er også brugbare og funktionelle.

Temperaturer

En ”rigtig” traditionel mini-fryser – den der skal stå permanent i sommerhuset eller hjemmet – skal kunne fryse ned til minus 18 grader eller koldere. En sådan vil kun kunne fryse og ikke køle. Det vil sige kun temperaturer under frysepunktet.

Det forholder sig imidlertid anderledes med boksen. Den kommer som nævnt i flere versioner. Du kan få nogle, der kan fryse ned til minus 20 grader eller mere såvel som nogle, der kun kan køle og være over frysepunktet.

Vælg som udgangspunkt det, du har brug for. Læg mærke til at frostbokse ikke vil være et permanent valg, da de ikke kan holde de minus 18 grader længe nok.

Design

Mini’erne er generelt ikke de smukkeste at se på, men udseende varierer fra mærke til mærke.

Går du meget op i design, kan du vælge en af de mest stilfulde. Generelt vil skabs-versionerne være pænere, hvor en mini-kummefryser gerne vil virke en smule mere klodset.

Støj

En fryser vil altid give lidt lyd fra sig af og til, når kompressoren arbejder. Det er individuelt, om du bliver generet af det. Her har placeringen også betydning. Sætter du fryseren tæt op ad soveværelset, kan det give lydgener, mens du stort set ikke vil lægge mærke til det, hvis den står i dit bryggers.

På de små apparater ligger støjniveauet omkring 40 dB. Til sammenligning ”larmer” en hvisken 30 dB, mens en normal samtale ”larmer” 60 dB.

Frysere med et støjniveau under 42 dB bliver betragtet som støjsvage.

Pris

Også prisen varierer en del fra model til model, og den er ofte påvirket af mærke, kapacitet, type og funktioner. De billigste koster nogle hundrede kroner, hvor de dyreste koster flere tusinde.

De smarte bokse er tit de dyreste på grund af den innovative teknologi.

Vær dog opmærksom på at pris og kvalitet ikke nødvendigvis behøver at hænge sammen.

Du kan læse mere om gode råd til valg af en lille fryser hos Consumerreports.org og Hometips.com.


Sådan behandler du rimfrost i fryseren

Kort fortalt – har du en mini-fryser med No Frost-funktionen, så behøver du ikke selv fjerne rimfrosten. Det klarer den selv.

Er du ikke så heldig, så skal du manuelt fjerne den irriterende is, der uundgåeligt ophober sig indvendigt med tiden. Det skal du gøre 1-2 gange årligt.

Her guider vi til, hvordan du gør.

Afrimning af fryser

Start med at læse brugsanvisningen. Der kan være særregler for din model. Ellers kan du følge nedenstående.

 1. Vælg et tidspunkt til afrimning, hvor du ikke har så meget i fryseren.
 2. Sluk for strømmen.
 3. Fjern alle fødevarer og læg dem i enten en frostboks, en køletaske eller i køleskabet sammen med is.
 4. Fjern skuffer, hylder og kurve.
 5. Hold døren/lågen åben under afrimning.
 6. Fjern prop/afløbsstuds, så rimvandet kan løbe fra.
 7. Sæt en balje under fryseren eller læg håndklæder under, så der ikke opstår oversvømmelse.
 8. Læg viskestykker eller håndklæder i bunden af fryseren til at opsamle smeltevand. Vrid dem, når de er fyldte.
 9. Fjern de største klumper af is så snart du kan. Det kan du gøre med hænderne.
 10. Fyld en skål med varmt vand og sæt den i fryseren. Det fremskynder processen.
 11. Når laget af is er blevet løsere, kan du fjerne det med en træspatel. Lad være med at hakke for hårdt, da det kan skade fryseren.
 12. Når is og rim er væk, kan du eventuelt rengøre fladerne, hvis det er nødvendigt. Brug varmt vand med opvaskemiddel eller universalrengøringsmiddel, men ikke noget skrappere. 
 13. Tør den helt af, for ellers opstår der bare ny rim med det samme.
 14. Tænd for den igen og lad den arbejde.
 15. Læg frostvarerne tilbage, når fryseren har nået minus-temperaturer. Er nogle af varerne blevet tøet op, så bør du ikke lægge dem på frost igen. Spis dem eller smid dem ud.

Hvorfor skal jeg afrime min fryser?

Det er vigtigt at fjerne den ekstra is af flere grunde. For det første optager isen plads, og så bruger modellen mere energi på den ekstra is. 

Som en ekstra ulempe kan isen gøre det svært for køleelementerne at køle ordentligt ned og nå den korrekte temperatur på minus 18 grader. Så risikerer du, at dine madvarer bliver fordærvede.

Som en tommelfingerregel forklarer eksperterne, at sidder der to millimeter is på sider og køleelementer, så falder energiklassen et bogstav. For eksempel fra A+++ til A++ eller fra A til B. Det kan give et forhøjet energiforbrug med 20 procent.

Hvorfor kommer der rim i min mini-fryser?

Når du åbner lågen, kommer der varm luft ind i fryseren. Den varme luft indeholder fugt, og når den fryser, bliver den til den velkendte is.

Du kan derfor ikke undgå rim, men du kan sørge for at mindske mængderne ved kun at have døren/lågen åben så kort tid som muligt.

Meget rim i fryseren kan tillige være på grund af en utæt gummiliste. En utæt gummiliste gør, at der langsomt siver lidt luft ind. Du bør få den skiftet – også fordi energiforbruget vil stige og koste dig flere penge, da køleelementerne skal bruge ekstra kræfter på at køle den varme luft ned.

Hvor ofte skal jeg afrime min fryser?

Som tommelfingerregel bør du afrime to gange om året – eller hvis der er kommet et mere end fem millimeter tykt lag rim.

Hvor lang tid tager det at afrime en fryser?

Afrimningstiden afhænger af flere faktorer – hvor meget rim/is, der sidder på indersiden, og hvor stor en kapacitet din lille fryser har.

Er rimlaget over tre millimeter tykt og fryseren medium stor, vil det tage et par timer.

Læs mere om behandling af rimfrost i fryseren hos Bolius.dk og Yellowpages.ca.


Beskrivelser af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os både op ad officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af danske såvel som internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.

I vores arbejde har vi anvendt følgende brugeranmeldelser:

Amazon

Amazon er en international markedsplads for handel, hvor du kan finde alt fra film og musik til haveredskaber, bøger, tøj, smykker og køkkenredskaber. Hos Amazon kan køberne efterlade bedømmelser af de varer, de har købt, og bedømmelserne kan komme andre potentielle købere til gode. Her gælder det brugeranmeldelser af modellen MOBICOOL MB40 Hybrid, som blandt andet er blevet vurderet ud fra størrelse, kapacitet, funktioner og støj.

Anmeldelserne blev fundet: Juli 2021

Du kan se anmeldelserne her

Elgiganten

Elgiganten.dk er en norskejet men dansk forhandler af elektronik, hvor du kan købe alt inden for teknologiens verden. Det spænder lige fra køleskabe, frysere og vaskemaskiner til mobiltelefoner, computere, fjernsyn, spil og kameraer. Når køberne vælger et produkt, kan han eller hun efterlade en anmeldelse, som kan komme andre potentielle købere til gode. Her drejer det sig om modellerne Matsui MTF34W18E, Matsui MUF48W19E og Whirlpool WHS1021.

Anmeldelserne af Matsui MTF34W18E blev fundet: Juli 2021

Du kan se anmeldelserne her

Anmeldelserne af Matsui MUF48W19E blev fundet: Juli 2021

Du kan se anmeldelserne her

Anmeldelserne af Whirlpool WHS1021 blev fundet: Juli 2021

Du kan se anmeldelserne her

Google

Google er en af verdens mest brugte søgemaskiner, der løbende har føjet andre tjenester og services til, som brugerne kan benytte sig af. Det gælder for eksempel Google Shopping, hvor potentielle købere kan se information og anmeldelser af et givent produkt, før de vælger, om de vil købe det. Her drejer det sig om følgende mini-frysere, som brugerne har skrevet anmeldelser af:

Anmeldelserne af Matsui MTF34W18E blev fundet: Juli 2021

Du kan se anmeldelserne her

Anmeldelserne af LIEBHERR GP 1213-21 057 blev fundet: Juli 2021

Du kan se anmeldelserne her

Anmeldelserne af Matsui MUF48W19E blev fundet: Juli 2021

Du kan se anmeldelserne her

Anmeldelserne af Whirlpool WHS1021 blev fundet: Juli 2021

Du kan se anmeldelserne her

Anmeldelserne af MOBICOOL MB40 Hybrid blev fundet: Juli 2021

Du kan se anmeldelserne her

Anmeldelserne af Dometic DCFX335 blev fundet: Juli 2021

Du kan se anmeldelserne her

Whiteaway.com

Whiteaway.com er en dansk forhandler af hårde hvidevarer til hjemmet. Det inkluderer også frysere. Når køberne køber et produkt, kan de efterlade en anmeldelse, som andre brugere kan anvende som ledetråd og vejledning. Her drejer det sig om brugeranmeldelser af modellen LIEBHERR GP 1213-21 057, hvor der er blevet set nærmere på kapacitet, indretning, funktionalitet og funktioner.

Anmeldelserne blev fundet: Juli 2021

Du kan se anmeldelserne her


Andre relevante tests og artikler

Vi har i vores mini-fryser test-artikel set nærmere på seks af de bedste valg på markedet.

Den lille fryser er ideel til det mindre hjem, hvor pladsen er trang, som supplement til en eksisterende fryser eller til sommerhuset og ferien. Hvis du har mere plads og har brug for en højere kapacitet, kan du finde lignende artikler hos Forbrugsguiden, der giver dig det kølige overblik og inspiration.

Tag for eksempel et kig på vores kummefryser test-artikel. Kummefryseren er den store variant, hvor du virkelig kan fryse meget mad ned. Har du pladsen til den, vil den blive et must i husholdningen. Også kummefrysere kommer med forskellige kapaciteter og funktioner, og du kan finde dit mest fordelagtige match i artiklen.

Leder du i højere grad efter en fryser i skabsformat – den, der ligner et køleskab – har vi også noget for dig. Vi har udført henholdsvis en skabsfryser og fryseskab test-artikel, som præsenterer dig for, hvad markedet har at byde på inden for de højere frysere i skabsformatet.

FAQ

Hvad er en mini fryser?
En mini fryser er en lille fryser, normalt på størrelse med en mini køleskab, som er designet til at passe ind i mindre rum.
Hvor kan man købe en mini fryser?
Mini frysere kan købes i forskellige butikker, såsom elektronikbutikker, supermarkeder og online. Det er vigtigt at undersøge og sammenligne forskellige produkter og priser, før man køber. Du kan se nogle af de bedste på markedet her.
Hvad er forskellen på en mini fryser og en almindelig fryser?
En mini fryser er mindre end en almindelig fryser, og den har normalt mindre kapacitet, men den er også mere pladsbesparende og let at flytte rundt.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme