Nikon CoolPix P900 test-oversigt: Her er eksperternes bedste vurderinger

Senest opdateret den 0

I denne artikel gennemgår vi en lang række eksperttests, hvor Nikon CoolPix P900 er blevet testet og anmeldt. 

Vi kigger her nærmere på 7 forskellige ekspertkilder, der alle har taget et kig på kameraet i forhold til dets funktioner og specifikationer. Her giver vi dig en gennemgang af, hvad de forskellige eksperter mener om modellen, så du kan danne dig et overblik over, hvilke plusser og minusser der er ved Nikon CoolPix P900.

De forskellige ekspertkilder inkluderet i denne artikel er Tomsguide.com, Pcmag.com, Photographylife.com, Cnet.com, Goodhousekeeping.com, Techradar.com og Which.co.uk.

Hvis du ønsker at læse mere om de forskellige tests og ekspertkilder, kan der under hver ekspertvurdering af Nikon P900 findes et link til de anmeldelser, vi henviser til.

Denne Nikon CoolPix P900 test indeholder:
🔸 Information om Nikon CoolPix P900 
🔸 Gennemgang af ekspertkildernes anmeldelser af Nikon P900 
🔸 Opsamlende konklusion 

Bemærk venligst, at Forbrugsguiden ikke selv tester produkterne, men derimod indsamler resultaterne af uvildige tests. På den måde kan forbrugeren nemmere få et overblik over de bedste produkter på markedet.


Introduktion til Nikon Coolpix P900

Nikon P900

Nikon P900 er et kamera, der er tiltænkt naturinteresserede fotografer. Kameraet kommer med 16 megapixels og 83 gange optisk zoom, der gør brugeren i stand til at fange detaljer, der ikke er synligt for øjet.

Med dette kamera får man mulighed for at gøre brug af flere praktiske funktioner, da det er udstyret med alt lige fra autofokus til en formindsket lukkertidsforsinkelse.

Brug og funktioner 

Nikon P900 har en størrelse på 13,95 x 13,74 x 10,32 centimetersamt en vægt på 899 gram.

Kameraet er derfor så stort, at man skal betjene det med to hænder, hvor man med den ene hånd lader objektivet hvile, mens man styrer betjeningen med den anden hånd. Der er mulighed for at vippe og dreje kameraets skærm i forskellige vinkler og retninger.

Når man sætter kameraet til øjet, skifter billedet automatisk til søgeren. Det kommer ydermere med et zoomobjektiv på 24-2000 millimeter, hvorfor man kan tage billeder af ting, man ikke lige umiddelbart kan se.

Nikon P900Nikon P900 kommer yderligere med en optisk vibrationsreduktion via dobbeltregistrering. Dette svarer til en optagelse med fem trin kortere lukketrin.

Når det kommer til motiver og billeder, er der mulighed for at tage skarpe billeder med masser af detaljer lige meget, om det er dag eller nat. Billedsensoren gør det nemlig muligt at tage skarpe billeder uanset tid og sted.

Kameraet har også 19 motivprogrammer, hvorfor man kan lade kameraet finde de mest optimale indstillinger til den specifikke situation. Den automatiske motivvælger gør det nemt at finde den rette indstilling også selvom, der skal fokuseres på fugle eller månen. Her vil der blive valgt indstillingerne Måne og Fugle.

Sidst men ikke mindst har man mulighed for selv at styre, hvordan ens billeder kommer til at se ud. Dette kan gøres med Picture Control-indstillingerne, hvor man kan lave sine billeder mere farvestrålende, lyse, sort/hvid samt meget mere.

GPS og indbygget Wi-Fi 

Nikon P900 kommet med en understøttelse af GPS, GLONASS samt QZSS. Dette betyder, at der kan foretages en præcis registrering af det sted, hvor billedet bliver taget.

Kameraet kommer yderligere med indbygget Wi-Fi, hvorfor man kan dele sine billeder selv, når man er på farten. Der skal blot trykkes på Wi-Fi-knappen, hvorefter billedet kan sendes videre til den, man ønsker.

Kan optage videoer 

Nikon P900 skærm

Med Nikon P900 er der mulighed for at optage videoer i fuld HD. Videoerne bliver optaget med en klar og præcis lyd med hjælp fra zoommikrofonen, hvis lydregistrering bliver mere retningsbestemt, når man zoomer.

Kameraet kommer desuden med en special videooptageknap, hvorfor man hurtigt kan skifte mellem både billeder og videoer.

Man kan også lave time-lapse videoer med kameraet. Her skal man vælge et motiv, hvorefter der kan laves en time-lapse video med en varighed på 10 sekunder ud fra ens billeder.

Uanset om man tager billeder eller optager videoer kommer Nikon P900 med en lang batteribrugstid. Dette er på grund af kameraets energibesparende batterikonstruktion. Kameraet kan tage omkring 360 billeder på et batteri samt optage videoer i 1 time og 20 minutter.

Specifikationer ved Nikon P900:
Vægt: 899 gram
Mål: 13,95 x 13,74 x 10,32 centimeter
Batteri: Genopladeligt
Mulighed for videooptagelse: Ja
Maksimum videoopløsning: 1920 x 1080
Still-billede-format: JPEG
Billedopløsning: 16 megapixels
Billedstabilisator: Optisk
Timelapse-funktion: Ja
GPS: Ja
Ansigtsregistrering: Ja
Vandtæt: Nej
Forbindelser: Wi-Fi
Display: LCD-display

Her kan du se en zoomtest af Nikon P900: 


Det siger eksperterne om Nikon P900 

I det følgende afsnit vil vi gennemgå, hvad de forskellige ekspertkilder skriver i deres anmeldelser af Nikon P900. Vi kommer ind på, hvad eksperterne fremhæver af plusser og minusser ved kameraet for at finde frem til både fordele og ulemper.


Tomsguide.com

Toms Guide Logo
4 ud af 5 stjerner

Tomsguide.com er en side, der tester og anmelder diverse elektronik og teknologi. Her har de anmeldt kameraet Nikon P900, som de giver 4 ud af 5 stjerner.

Eksperterne er vilde med modellen, som de kalder for ’et fantastisk kamera’. De mener, at kameraet kommer med en ’fremragende billedkvalitet’, samt at det er perfekt for forbrugere, der er vilde med at tage billeder i og af naturen.

Kamera med den bedste zoom 

En af de faktorer, som eksperterne fra Tomsguide.com især er imponerede over, er, at Nikon P900 kommer med et zoomobjektiv, som de ikke før har set på andre modeller. De mener, at dette er en klar fordel, når man skal tage billeder, da det er med til at højne billedkvaliteten, hvis man tager billeder af noget, der er langt væk.

Eksperterne finder til gengæld ikke mange ulemper ved dette kamera, men bemærker, at det er en smule tungt. Det kan derfor være trættende at gå rundt med det i længere tid af gangen. Derudover gør Tomsguide.com forbrugerne opmærksomme på, at Nikon P900 er en forholdsvis dyr model.

Du kan læse hele anmeldelsen fra Tomsguide.com her.

Her kan du se en videoanmeldelse af Nikon P900 fra YouTube kanalen JimsReviewRoom:


Photographylife.com

Photographylife.com
4 ud af 5 stjerner

Photographylife.com giver Nikon P900 en høj score, da kameraet får 4 ud af 5 stjerner. Eksperten forklarer, at han i starten ikke troede på, at kameraet rent faktisk kunne, hvad specifikationerne forklarede.

Perfekt kamera til ens Facebook-side

Nikon P900Eksperten fra Photographylife.com forklarer, at ved 24-35 mm. er hjørnerne bløde, men ved 55 mm forbedres det meget og er stort set væk ved 200 mm. Ved 850 mm er hjørnerne en smule bløde igen, men de fleste billeder på denne længde eller længere væk vil sandsynligvis være dyreliv eller andre emner, der ikke kræver eller drager fordel af de mere skarpe hjørner. På baggrund af disse observationer mener eksperten, at Nikon P900 er et ’fantastisk kamera’, der kan tage lige præcis de billeder, man ønsker.

Derudover forklarer Photographyforlife.com, at linsen overordnet set er meget bedre end forventet, når den går fra bred til fuld zoom. Selvom eksperten mener, at der var en smule problemer, når det kom til de mere fine detaljer på billedet, hæfter han sig ved, at det generelt ’ikke er dårligt for et kamera til denne pris’.

Eksperten afslutter desuden sin anmeldelse med at skrive, at det ’helt sikkert er et godt kamera til ens Facebook-side’.

Du kan læse hele anmeldelsen fra Photographyforlife.com her.


Pcmag.com

PCMag
3.5 ud af 5 stjerner

Det internationale teknologi- og computermagasin Pcmag.com giver Nikon P900 3,5 ud af 5 stjerner. De synes nemlig, at her er tale om et godt kamera uden en masse minusser.

Først og fremmest har eksperterne taget et kig på kameraets vægt. De forklarer, at det er et forholdsvist tungt kamera, men at man også må forvente dette, når kameraet kommer med en ’fremragende zoom’.

Fremragende billedstabilisering 

Eksperterne fra Pcmag.com forklarer, at noget af det bedste ved Nikon P900, er billedstabiliseringen. De skriver, at dette sørger for flotte optagelser på video. Derudover er de vilde med, at man har mulighed for at bruge et zoomobjektiv, der kan tage klare og præcise billeder selv fra lange afstande.

De skriver ydermere, at Nikon P900 kommer med en manuel betjening, hvilket de mener er en klar fordel. Dette sikrer nemlig, at man nemt selv kan styre kameraet. Kameraets LCD-display kan også vinkles og drejes i alle retninger.

Ifølge Pcmag.com gør det, at man nemmere kan følge med på displayet, når man har brug for det. Sidst men ikke mindst hæfter eksperterne fra Pcmag.com sig ved, at Nikon P900 er forsynet med en autofokus, der er ’meget hurtig’.

Eksperterne finder kun få ulemper ved Nikon P900, og en af disse er kameraets størrelse og vægt. Selvom det er at forvente, mener de stadig, at det er et minus, da kameraet herved er en smule sværere at håndtere. Derudover er de skuffede over, at en ekstern oplader ikke medfølger ved køb.

Du kan læse hele anmeldelsen fra Pcmag.com her.

Her kan du se en videoanmeldelse af Nikon P900 fra YouTube kanalen ArtoftheImage:


Cnet.com

Cnet.com
7.4 ud af 10 stjerner 

Eksperterne fra Cnet.com er generelt positive overfor Nikon P900, som de har givet 7,4 ud af 10 stjerner. De mener nemlig, at kameraet er forsynet med masser af brugbare funktioner, samt at man har mulighed for at tage billeder af nærmest hvad som helst. Dog skriver eksperterne, at der mangler funktioner, som mere avancerede brugere måske ville få brug for. Derudover skriver de, at billederne er bløde og mangler fine detaljer, når der er zoomet helt ind.

Kan bruges til alle former for fotografering 

Nikon P900Cnet.com forklarer, at Nikon P900 kommer med en ’uovertruffen zoomlinse, der giver dig mulighed for at bruge den til næsten alt fra nærbilleder og landskaber til portrætter, fugle og dyreliv’. Kameraet er yderligere forsynet med en søger, et LCD-display, der kan vinkles og drejes i alle retninger samt mulighed for at optage videoer i fuld HD.

Selvom Cnet.com ikke mener, at det er det bedste zoomobjektiv på markedet, forklarer de stadig, at Nikon P900 er et bemærkelsesværdigt kamera. De afslutter deres anmeldelse med at skrive, at hvis ’du har brug for mest mulig zoom på et kompakt kamera, er denne model en sikker vinder’.

Du kan læse hele anmeldelsen fra Cnet.com her.


Goodhousekeeping.com

goodhousekeeping
81 ud af 100 point  

Goodhousekeeping.com kalder Nikon P900 et ’alsidigt og praktisk kamera’. På trods af kameraets størrelse og vægt mener eksperterne nemlig, at Nikon P900 er nem at tage billeder med takket være dets LCD-skærm samt ’det velplacerede betjeningspanel’. De skriver, at de værdsatte knappen på den lange linse, der zoomer ud.

Enøjet spejlreflekskamera med det mest kraftfulde zoomobjektiv

Eksperterne fra Goodhousekeeping.com hæfter sig især ved kameraets zoomobjektiv, som de beskriver som værende ’det mest kraftfulde på markedet i øjeblikket’. De fik nemlig nogle gode billeder af forskellige emner fra lange afstande som intet andet kamera kunne.

Goodhousekeeping.com nævner yderligere, at makro- og vidvinkelbilleder var ’meget imponerende’ sammenlignet med andre modeller. Til gengæld fandt de, at videooptagelser med 1080p opløsning varierede i kvaliteten, men at det generelt fungerede nogenlunde. De nævner også, at kameraet er forholdsvist dyrt.

Du kan læse hele anmeldelsen fra Goodhousekeeping.com her.

Her kan du se en videoanmeldelse af Nikon P900 fra YouTube kanalen TheDanielLife:


Which.co.uk

Which.co.uk
70 ud af 100 point

Which.co.uk forklarer, at Nikon P900 er et ’rigtig godt kamera’, der byder på en masse fremragende funktioner. Eksperterne giver derfor kameraet 70 ud af 100 point. De starter anmeldelsen med at skrive, at Nikon P900 ikke blot kan kaldes for ’et superzoom kamera’ da de ikke mener, at dette ville gøre det retfærdigt. I stedet skal Nikon P900 omtales som et multifunktionskamera, der kan tage billeder af nærmest hvad som helst.

Fokus på de avancerede funktioner 

Nikon P900Hos Which.co.uk bemærker de kameraets avancerede funktioner, som de mener, er noget af det bedste ved Nikon P900. De er især vilde med kameraets zoom, samt at det er udstyret med alt lige fra en manuel betjening til Wi-Fi-forbindelse og en 16Mp sensor.

Selvom disse funktioner ikke nødvendigvis betyder, at Nikon P900 tager gode billeder, mener eksperterne, at det er lige det, kameraet gør i dette tilfælde. Ved afprøvning af kameraet fik Which.co.uk nemlig skudt nogle ’fantastiske billeder’ ved brug af de forskellige funktioner.

Du kan læse hele anmeldelsen fra Which.co.uk her.


Techradar.com

Techradar.com
4 ud af 5 stjerner

Ifølge Techradar.com har Nikon P900 verdens længste zoom i forhold til, at det er et enøjet spejlreflekskamera. Men man skal være opmærksom på, at det også er både stort, tungt og dyrt.

Til gengæld er billedkvaliteten god, så man har mulighed for at tage billeder af alt lige fra natur til dyr eller portrætter. De hæfter sig dog ved, at billedkvaliteten falder ved nogle af zoomindstillingerne.

Med Wi-Fi og NFC

En af de faktorer, som eksperterne fra Techradar.com er vilde med, er, at Nikon P900 er forsynet med indbygget Wi-Fi og NFC. De mener, at dette er en fordel, da man herved har mulighed for at dele billeder med venner eller familie på ingen tid. De forklarer ydermere, at LCD-skærmen er overskuelig og brugervenlig, så man hurtigt kan lære kameraet at kende. De er dog mindre begejstrede for, at skærmen ikke er en touchskærm.

Du kan læse hele anmeldelsen fra Techradar.com her.


Konklusion

Nikon P900 fra siden

Konklusionen fra eksperterne om Nikon P900 er, at det er et kamera, der kan bruges til mange forskellige fotograferinger – men at det er især velegnet til naturbilleder. De fleste eksperter er vilde med kameraets zoomobjektiv, der gør det muligt at tage billeder af ting, som man ikke kan se med det blotte øje. Det eneste minus er, at billedkvaliteten falder en smule ved nogle zoomindstillinger, hvilket flere af ekspertkilderne bemærker.

Det er også et kamera, der får ros for dets forskellige avancerede funktioner såsom LCD-skærmen, der kan vinkles og drejes i alle retninger, den indbyggede Wi-Fi, samt at man har mulighed for at lave videooptagelser i fuld HD.

Den største ulempe ved Nikon P900 er, ifølge eksperterne, at kameraet er forholdsvist stort og tungt, samt at det ikke er en budgetvenlig model.