Oculus Rift test-oversigt: De bedste VR headset

Senest opdateret den 0

Denne artikel handler om virtual reality-headsettet Oculus Rift, som giver forbrugeren muligheden for at være til stede og helt tæt på, når man spiller spil eller ser film. Tag blot headsettet på, start spillet og træd ind i spiluniverset.

Artiklen er bygget op således, at vi først bringer lidt information om, hvad Oculus Rift egentlig er, og hvordan den fungerer, og herefter gennemgår vi 9 forskellige eksperters anmeldelser af modellen for at se på, hvad der fungerer og ikke fungerer.

Herefter vil vi lidt kortere også gennemgå to andre modeller, som udgør alternativer til Oculus Rift. Her er tale om HTC Vive og Playstation VR.

I denne artikel får du:
🔸 En introduktion til Oculus Rift samt information om, hvad modellen kan
🔸 En gennemgang af eksperternes vurderinger af Oculus Rift
🔸 Alternativer til Oculus Rift

Bemærk venligst at Forbrugsguiden ikke selv tester produkterne, men vi samler derimod resultaterne af uvildige tests, så forbrugeren nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.


Oculus Rift: Introduktion og information

Oculus Rift er skabt med henblik på den forbruger, som ønsker en virkelig god virtual reality-oplevelse uden at betale en skyhøj pris for dette.

Virtual reality går ud på, at man ifører sig et headset og vælger et spil eller film, og herefter præsenteres man for en virtuel verden, som ser meget ægte ud. Hjernen snydes nemlig til at tro på, at hvad den ser, er ægte. Se for eksempel med her på denne video, hvor Oculus Rift tager forbrugerne med en tur i rummet.

Oculus Rift fungerer ved samspillet med en kraftfuld computer, som man installerer modellen på, hvorefter man får sit eget Oculus-skrivebord på computeren med for eksempel spil.

En kraftfuld computer er påkrævet for at få den bedst mulige oplevelse, når man spiller, og derfor følger her computerens minimumskrav:

✔ Grafikkort: NVIDIA GTX 1060 / AMD Radeon RX 480 eller bedre eller NVIDIA GTX 970 / AMD Radeon R9 290 eller bedre
✔ CPU: Svarende til Intel i5 – 4590 eller bedre
✔ Hukommelse: 8 GB+ RAM
✔ Video output: Kompatibel HDMI 1.3 video output
✔ USB-indgange: 3 x USB 3.0-indgange plus 1 x USB 2.0-indgang
✔ Styresystem: Windows 7 SP1 64 bit eller nyere

Oculus Rift har herudover en opløsning på 2160 x 1200 samt en refresh rate på 90 Hz. Herudover kommer et 110-graders synsfelt, og her er en indbygget mikrofon samt høretelefoner i headsettet.

Herefter skal man blot forbinde computeren til headsettet og tage controllers i hånden – og så er man klar til at spille (i de tidlige versioner af Oculus Rift var controllers ikke inkluderet, men det er de nu. De kører på AA-batteri og tillader, at man kan bruge hænderne inde i spillet).

Se gerne med på denne video fra Oculus selv, hvor modellen demonstreres:

Headsettet er designet til maksimal komfort – selv hvis man bærer briller. Udseendet er underspillet i en sort farve og i en rektangulær form med runde hjørner, der er skabt til ikke at lukke lys ind. Fronten og siderne er helt flade, og modellen sidder fast med en tre-stops anordning, som sikrer maksimal komfort og sikkerhed, således at headsettet holdes på plads over hele baghovedets struktur.

Når man tager ”brillerne” på, præsenteres man for et bredt synsfelt med billeder, der er meget skarpe og glider godt mellem hinanden, uden at man bemærker det. Sensorer opfanger ens bevægelser, og man kan både anvende Oculus Rift, når man sidder ned eller står op.

Oculus Rift er også udstyret med touch controllers nu. Man tager holderne rundt om armene og griber fast i de to controllers, og så sørger de for, at man føler, at man kan røre ved ting i den virtuelle verden, og disse controllers opfanger selv den mindst bevægelse.

Du kan her se priserne for Oculus Rift:

Forhandler Pris

Annoncer

3.349,00 Læs mere
9.999,00 Læs mere

 


Eksperternes vurdering af Oculus Rift:

Vi vil i dette afsnit gå 9 forskellige eksperters anmeldelser og vurderinger af Oculus Rift igennem og se på, hvilke fordele og ulemper ved modellen, eksperterne fremhæver.

Techradar.com

techradar
Techradar.com giver scoren 4 ud af 5 stjerner

Det internationale teknologisite techradar.com kalder Oculus Rift et ”prisvenlig VR-headset til PC desktoppen”.

Techradar.com skriver først og fremmest, at de to ting, man bør lægge mest mærke til ved køb af VR-headset, er pris og minimums-computerkravene. Techradar.com har både plusser og minusser ved Oculus Rift, og netop disse to aspekter er begge at finde her.

På den gode side ligger prisen sammenlignet med andre VR-headsets, for Oculus Rift er en af de billigere modeller – uden ligefrem at være billig. oculus rift

Herudover skriver techradar.com også på den positive side, at Oculus Rift er kompatibel med de bedste computerspil og også listen for film og apps bliver længere hele tiden – derfor vil Oculus Rift være en god fremtidsinvestering.

Det er desuden forholdsvis let at installere Oculus Rift og komme i gang, da programmet er meget intuitivt, og man kan både bruge headsettet, mens man sidder ned eller står op – man kan dog ikke rent faktisk bevæge sig rundt i rummet i forbindelse med spillet, som andre modeller tillader.

På den negative side bemærker eksperterne dog, at Oculus Rift kan gøre hele VR-oplevelsen noget rystende og kan fremkalde kvalme efter noget tids brug. Også de minimale computer-krav er på den negative side – man skal nemlig bruge en kraftig computer for at få mest muligt ud af Oculus Rift. Læs anmeldelsen i sin helhed her.Pcmag.com

PCMag
Vurdering: ”Excellent” hos pcmag.com

Computermagasinet pcmag.com kalder Oculus Rift ”Indfangende VR-oplevelse med komfortabelt headset”.

Pcmag.com er gennemgående tilfredse med modellen Oculus Rift, som dog sammenlignet med andre VR-modeller af og til kommer til kort. Der er både plusser og minusser ved Oculus Rift, og på plussiden ligger især den indfangende VR-oplevelse, hvor man virkelig føler, at man er til stede inde i spillet.

Opløsningen er høj med flotte billeder og en glidende overgang i bevægelserne. Oplevelsen virker meget overbevisende, og så virker Oculus Rift med både Oculus og SteamVR platforme, plus den har touch controllers.

Eksperterne ligger dog også mærke til, at det kræver en kraftfuld computer at få den optimale oplevelse ud af Oculus Rift.zuckerberg-oculus_rift

Pcmag.com er også glade for Oculus Rifts design af headsettet. Dette headset er nemlig både funktionelt og behageligt at have på, og det gør oplevelsen meget bedre, da man ikke bliver generet af et irriterende headset. Designet er simpelt og fladt og sættes let fast.

På den negative side nævner pcmag.com prisen, for Oculus Rift er en dyr hobby. Herudover nævner pcmag.com også afsavnet af en ”whole room VR”-oplevelse, og whole room VR betyder, at man ville kunne benytte hele rummet og gå rundt og inkorporere ens egne bevægelser i spillet. Læs anmeldelsen i sin helhed her.


Techadvisor.co.uk

Techadvisor.co.uk

Vurdering: Techadvisor.co.uk giver scoren 4 ud af 5 stjerner

Det engelske teknologi-site techadvisor.co.uk kalder Oculus Rift ”det mest berømte og flotteste VR-headset på markedet”.

Techadvisor.co.uk skriver, at de efter en længere prøvetid med Oculus Rift er rigtig imponerede over dette VR-headset. Designet er det første, som bemærkes, og det er både flot at se på, og så er headsettet meget let at have på. Ifølge eksperterne gør dette en verden til forskel, når man har det på i et stykke tid, da det hverken bliver tungt eller generer hovedet. prissammenligning-oculus-rift

Ydermere så opbygges der heller ikke kondens ved den tætte kontakt med øjnene.

Techadvisor.co.uk har flere roser til Oculus Rift, og det er meget de små ting, som gør forskellen. For eksempel fremhæves også de indbyggede høretelefoner, som er en god detalje, og det viser hvor meget arbejde, der er lagt i udviklingen af denne model, og hvor vidende producenten er om forbrugerens ønsker og behov.

Selve billederne har ifølge eksperterne en høj opløsning, som sikrer brugeren en meget høj VR-kvalitet med glidende bevægelser uden problemer.

Også controllerne får rosende ord med på vejen fra techadvisor.co.uk, som nævner, at disse touch controllers virkelig udgør en stor forskel sammenlignet med, hvis man skulle bruge en almindelig controller. Her kan man bruge hænderne til at interagere med det virtuelle miljø, som højner oplevelsen og graden, hvori man bliver indfanget og suget ind i spillet. Læg dog mærke til at controllerne kræver AA-batterier.oculus rift fra siden

Det er ikke mange minusser, techadvisor.co.uk har angående Oculus Rift. Faktisk har eksperterne kun en enkelt klage, og det er lys-lækagen. Her havde eksperterne nemlig forventet en del mere af et VR-headset, som på alle andre områder er af meget høj kvalitet. Læs anmeldelsen i sin helhed her.


Theverge.com

the_verge
Vurdering: Theverge.com giver scoren 8 ud af 10 points

Teknologi- og kunstsitet Theverge.com skriver, at det var Oculus Rift, som genoplevede forbrugernes entusiasme omkring virtual reality og gav muligheden for at være til stede i mange forskellige situationer, som tæller fra at skydive uden faldskærm til en simuleret halshugning eller muligheden for at være til stede i en scene fra en velkendt film.

Oculus Rift har fået et løft, og først og fremmest er eksperterne fra theverge.com glade for modellens design. Det er simpelt og enkelt og overhovedet ikke larmende, og det tilsluttes computeren med en enkelt ledning. På plussiden ligger også interaktionen med spil, da spillene bliver rigtig gode, når man anvender Oculus Rift.

Theverge.com nævner også, at Oculus Rift vil være en god fremtidsinvestering med et lovende spilkatalog, der vil vokse med tiden. Også installationen af Oculus Rift foregår let, så man kan hurtigt komme i gang med at opleve den virtuelle verden.

Billedkvaliteten er endnu et plus for Oculus Rift. De producerede billeder bliver ifølge eksperterne både lyse og næsten helt klare, og opløsningen er rigtig fin. Synsfeltet er tilpas bredt således, at man får et fint periferært overblik over omgivelserne. Når man bevæger sig, så simulerer Oculus Rift hovedets bevægelser helt præcist – selv når man vender sig om.

Ønsker du at opleve med egne øjne, hvad theverge.com har oplevet, så se med på deres egen video her:

Der er dog også nogle minusser ved Oculus Rift ifølge eksperterne. Det er svært at komme udenom prisen, som er meget høj – især hvis ens computer skal kunne leve op til kravene. Også alsidigheden anfægtes, idet eksperterne vurderer, at Oculus Rift stort set kun vil kunne bruges til spil. Læs anmeldelsen i sin helhed her.


Wareable.com

wareable logo
Vurdering: Wareable.com giver scoren 4 ud af 5 stjerner

Teknologisitet wareable.com kalder Oculus Rift ”det forbilledlige VR, som stadig er nummer et”.

Wareable.com fortæller, at det engang var producenten bag Oculus Rift, der startede VR-successen, og med Oculus Rift viser det sig, at dette stadig er den VR-model, som er førende på markedet.

Wareable.com lægger vægt på, at nok har Oculus Rift en høj pris, men man skal lægge mærke til, at prisen faktisk er faldet, hvilket gør, at der er langt dyrere VR-modeller på markedet.

Det vurderes, at Oculus Rift faktisk er bedre end nogensinde før, og især touch controllers giver modellen en helt ny dimension, som løfter Oculus Rift højt op. Det sker, idet forbrugeren nu kan røre ved ting, man ser, og controllerne kan opfange selv den mindste bevægelse.

Også spil-biblioteket er forbedret, hvilket gør alsidigheden større, og spillene er generelt rigtig gode og er med til at give brugeren en overbevisende VR-oplevelse. Herudover er det let at sætte Oculus Rift op og nemt at komme i gang med at bruge modellen.

Eksperterne fra wareable.com nævner også, at modellen har en 2160 x 1200 opløsning, som er høj med 233 millioner pixels per sekund. Denne opløsning gør, at billedet bliver skarpt og klart, og farverne bliver levende og stærke.

Wareable.com har ikke særlig mange minusser ved Oculus Rift. Dog lægges der mærke til, at man kan opleve at føle kvalme og blive lidt køresyg, mens man spiller, men det er efterhånden et problem, som der er ved at være styr på. Herudover så savner eksperterne whole-room-oplevelsen, som andre modeller tilbyder. Læs anmeldelsen i sin helhed her.

 Du kan her se en video af en far som prøver Oculus Rift for første gang:


Gamespot.com
gamespot.com-logo
Vurdering: Gamespot.com anbefaler Oculus Rift

Computerspils-sitet gamespot.com skriver om Oculus Rift, at ”VR ikke er en ny opfindelse, men med Oculus Rift bliver den mere levende end nogensinde før”.

Gamespot.com skriver, at VR er en kraftfuld oplevelse, som traditionelle spil-platforme ikke kan tilbyde. Oculus Rift tilbyder forbrugeren noget, som er ud over det sædvanlige og meget unikt. Oculus Rift holder, hvad der loves, idet oplevelsen bliver både stærkt fordybende og indsugende og giver en meget høj grad af virkelighed.

Du kan her se deres anmeldelse af Oculus Rift:

Eksperterne nævner, at først kan headsettet godt irritere en smule, og man vil hele tiden være opmærksom på, at man har det på, men efter et stykke tid bliver man så indfanget af VR-verdenen, at man glemmer det. Denne følelse forstærkes også på grund af Oculus Rifts sensor-system, som opfanger seks grader af bevægelse med en høj billedkvalitet, og man vil flere gange føle, at det, man ser, er virkeligt.

Man skal dog være opmærksom på, at ved længere tids spil på Oculus Rift kan der godt opstå kvalme, og man kan komme til at føle sig køresyg. Herudover nævner gamespot.com også, at det er nødvendigt med en computer, som ligger over gennemsnittet, hvad angår den indre teknologi. Læs anmeldelsen i sin helhed her.

oculus-rift-adrift

Det skulle ifølge testpanelet være en vild oplevelse at spille Adr1ft på Oculus Rift!


Trustedreviews.com

trusted-reviews
Vurdering: Trustedreviews.com giver scoren 4 ud af 5 stjerner

Testsitet trustedreviews.com kalder Oculus Rift ”en begyndelse på noget meget specielt, som er på vej mod en teknisk revolution”.

Dermed er det indlysende, at eksperterne fra trustedreviews.com er begejstrede for Oculus Rift. Flere gode aspekter ved Oculus Rift fremhæves, og det første er, hvor let det er at sætte hele systemet op. Har man en fuldt opgraderet computer, så vil hele systemet være installeret og klar til at spille på kun få minutter, og processen går let og uden problemer. Dette inkluderer også setup af controllers.

Netop controllers fungerer ifølge eksperterne også rigtig godt. De har flere sensorer, som følger og registrerer spillerens bevægelser, og som en ekstra komfort for brugeren, så er de ergonomisk designet for at give et bedre greb. Selve indlevelsen i spillet, hvor man føler, at man er til stede, er også et aspekt, som fungerer rigtig godt på Oculus Rift.

Testpersonerne hos trustedreviews.com fortæller, at de følte sig helt opslugt af VR-verdenerne, som var både flotte og imponerende. Systemet er så godt, at hjernen let kan blive snydt til at tro, at det, den ser i Oculus Rifts verdener, er rigtigt. Dog lægger eksperterne mærke til, at man af og til kan blive forstyrret af at kunne se små pixels i opløsningen, men det er en smagssag, om man synes, det er et problem.Oculus-Rift-play

Trustedreviews.com fortæller, at også selve oplevelsen af at have udstyret på var rigtig fin. Headsettet er så let, at det ikke generer – selv efter flere timer, og det formår også at lukke helt af for eksternt lys fra det rum, man spiller i.

Afsluttende vurderer eksperterne, at Oculus Rift giver en rigtig god oplevelse, som dog ikke er helt billig. Men er man interesseret i VR-verdenen, så er Oculus Rift bestemt anbefalelsesværdig – prisen til trods. Læs anmeldelsen i sin helhed her.Ign.com

ign logo
Vurdering: Ign.com giver scoren 9 ud af 10 points

Spilsiden ign.com kalder Oculus Rift ”et fantastisk VR-system, som både viser høj kvalitet samt er let at bruge”.

Ign.com skriver, at Oculus Rift giver forbrugeren en meget ægte og livagtig VR-oplevelse, som både får en til at glemme, hvor man i virkeligheden er, men Oculus Rift snyder også hjernen til at tro, at hvad man ser, er virkeligheden. Falder man i spillet, føler hjernen også, at man falder – selv om man sidder godt plantet i sofaen. Eksperterne kalder hele oplevelen fantastisk og utrolig.

Du kan her se en anmeldelse af Oculus Rift. Den er lavet af magasinet IGN:

Ign.com er også imponerede over, hvor let det er at komme i gang med Oculus Rift. Man skal blot installere softwaren fra Oculus og sætte kablerne sammen, og hele processen tager kun meget kort tid og foregår uden problemer. Headsettet er let og sættes fast med velcro på toppen og siden af hovedet, og det er let at tilpasse til hovedets form og størrelse. Når headsettet er helt korrekt placeret, fortæller eksperterne, at billedet bliver krystalklart med en meget høj 2160 x 1200 opløsning. Detaljeniveauet er ligeledes meget højt, og al tekst er fuldtud læselig.

Ønsker man visuel assistance i at sætte Oculus Rift op, så se med her på ign.com’s egen video fra anmeldelsen, der viser hvordan setup fungerer:

Ign.com konkluderer, at Oculus Rift virkelig er et godt produkt, og det føles som ren magi at leve sig ind i det virtuelle univers. Læs anmeldelsen i sin helhed her.

Du kan her se en video der viser hvor hyggeligt det kan være at spille Paranormal Activity:


Digitaltrends.com

Digital trends
Vurdering: Digitaltrends.com giver scoren 3 ud af 5 stjerner

Teknologi-sitet digitaltrends.com siger om Oculus Rift, at oplevelsen gav ”en fremragende dybde i hvert et spil”.

Eksperterne fra digitaltrends.com har vurderet Oculus Rift, og eksperterne er generelt meget tilfredse med modellen, som dog både har plusser og minusser.

På den positive side fortæller eksperterne, at Oculus Rift først og fremmest er rigtig let at sætte op og få installeret. Dermed udebliver det frygtede bøvl, og hele processen føles mere glat og let. Dernæst gælder det selve udformningen og designet, og også her er der roser at hente for Oculus Rift. Eksperterne nævner nemlig, at især headsettet er godt udtænkt og fremstillet. Det betyder, at det er rart at have på uden at genere, hvilket er en klar fordel, idet headsettet sidder tæt ind til hovedet, plus at man ofte vil have det på over længere tid.

Herudover fortæller eksperterne, at de medfølgende controllers, som man holder i hænderne, mens man spiller, ligger rigtig godt i hånden, og dermed bliver VR-følelsen mere ægte. Også selve billedkvaliteten er rigtig god på Oculus Rift, idet langt de fleste spil på modellen kørte uden billedmæssige problemer og var imponerende at se på, og hertil kommer modellens effektive 3D-kvalitet.

Du kan se en anmeldelse fra Digitaltrends.com:

Digitaltrends.com nævner dog også nogle minusser ved Oculus Rift. På trods af rosen til controllers så lægger eksperterne mærke til, at de til tider kan være lidt utilregnelige, hvilket er irriterende og forstyrrer indlevelsen i spillet. Herudover kan man også godt få kvalme og føle sig køresyg, mens man spiller. Det er dog oftest, hvis man sidder ned og spiller. Også prisen er lidt pebret ifølge eksperterne. Læs anmeldelsen i sin helhed her.


Samlet konklusion af Oculus Rift

Efter at have gennemgået de 9 forskellige ekspertkilder kan vi konkludere, at eksperterne generelt er tilfredse med Oculus Rift. Der er delte meninger om, hvorvidt Oculus Rift ligefrem imponerer, men enighed om at man kan opleve en spændende ny VR-verden med modellen med en rigtig god billedkvalitet, som sikrer, at man bliver meget opslugt af den virtuelle verden.Oculus-rift-app

Headsettets design og lethed får roser med på vejen, og det gør det ligefremme system, som er let at sætte op, også. Flere af eksperterne nævner desuden, at controllers fungerer godt og hurtigt.

På minussiden nævner flere eksperter dog, at der er en tendens til, at spilleren kan få kvalme og blive køresyg af at spille, og herudover er Oculus Rift ikke en billig investering.

Du kan her se priserne for Oculus Rift:

Forhandler Pris

Annoncer

3.349,00 Læs mere
9.999,00 Læs mere

 


Alternativer til Oculus Rift

I dette afsnit vil vi i kortere træk gennemgå to alternativer til Oculus Rift – HTC Vive og Playstation VR. Vi leverer først lidt information om de to modeller, og herefter gennemgår vi ved hver model 5 eksperters anmeldelser og vurderinger af produkterne.


HTC VIVE – Alternativ til Oculus Rift

HTC VIVE

Forhandler Pris

Annoncer

7.299,00 Læs mere

 

HTC Vive er HTC’s pendant til Oculus Rift, som tager VR til nye højder.

HTC Vive har en meget høj pris, men for denne pris får man også lov til at opleve en whole room-oplevelse, hvor man selv fysisk kan bevæge sig rundt i den virtuelle verden og interagere med omgivelserne. HTC Vive er ifølge flere eksperter førende på VR-markedet, hvad angår avanceret teknologi.

HTC Vive har en høj opløsning på 2160 x 1200 samt mere end 70 sensorer, der holder styr på brugerens bevægelser og gør oplevelsen så livagtig som mulig.

Med modellen medfølger to base-stationer, som tillader whole room-oplevelsen samt controllers, der tillader, at man kan interagere med omgivelserne.


Eksperternes vurdering af HTC Vive

Techradar.com
techradar

Vurdering: Techradar.com giver scoren 5 ud af 5 stjerner

Det internationale teknologisite techradar.com har afprøvet modellen HTC Vive, som de personligt synes er et bedre valg end Oculus Rift. Dog skal man være opmærksom på, at HTC Vive virkelig er en dyr investering, men har man budgettet, så er her tale om den bedste VR-oplevelse på markedet.

Noget af det, som eksperterne foretrækker ved HTC Vive, er modellens whole room-oplevelse, hvor man kan få lov til at bevæge sig frit rundt og være en del af spillet. Dette alene fremhæves som en grund til at købe HTC Vive, og dertil kommer, at whole room-oplevelsen er meget virkelighedstro samt fungerer flydende og glidende uden hak.

Herudover fremhæves også modellens controllers, som er meget intuitive at bruge samt det store spilbibliotek, som gør modellen meget alsidig.

Prisen er dog et minus på HTC Vive, som man bliver nødt til at tage med i betragtningen, og hertil kommer også de skrappe krav til computeren, hvis oplevelsen skal være helt optimal. Læs anmeldelsen i sin helhed her.

Du kan her se en anmeldelse af HTC VIVE: Videoen er udarbejdet af siden Theverge.com:


T3.com
T3Magazine-Logo
Vurdering: T3.com giver scoren 3,5 ud af 5 stjerner

Gadget- og teknologisitet t3.com sammenligner HTC Vive med andre VR-modeller på markedet og kommer til den konklusion, at HTC Vive er den bedste model.

Det er især oplevelsen, som HTC Vive giver forbrugeren, som er uovertruffen i eksperternes øjne. På trods af at headsettet har kabler og er lidt tungt og grimt, så er oplevelsen inde i VR-verdenen utrolig god. Især whole room-muligheden for at bevæge sig inde i VR-verdenen tilføjer en ny dimension til spillene.htc vive vs oculus rift

Dog kommer t3.com’s eksperter heller ikke udenom prisen, som er meget høj, og også de skrappe computer-krav fremhæves på minus-siden. Læs anmeldelsen i sin helhed her.


Techadvisor.co.uk

Techadvisor.co.uk
Vurdering: Techadvisor.co.uk giver scoren 4,5 ud af 5 stjerner

Det engelske teknologi-site techadvisor.co.uk nævner, at nok er HTC Vive den dyreste VR-model på markedet, men til gengæld giver denne model også brugeren den bedste oplevelse.

Det er ikke mindst takket være whole room-oplevelsen, hvor man får lov til at bevæge sig inde i VR-verdenen og interagere med det virtuelle miljø med velfungerende håndholdte controllers. Herudover bidrager den høje billedopløsning også til, at oplevelsen bliver så virkelighedstro som muligt. Ifølge eksperterne er headsettet også komfortabelt at have på.

Du kan her se en anmeldelse af HTC VIVE her:

Eksperterne nævner dog også prisen som en negativ faktor, og derfor skal man gøre op med sig selv, hvorvidt man har brug for det bedste af det bedste, hvis man kun spiller engang imellem. Læs anmeldelsen i sin helhed her.


Trustedreviews.com

trusted-reviews
Vurdering: Trustedreviews.com giver scoren 4,5 ud af 5 stjerner

Testsitet trustedreviews.com er meget imponeret over den oplevelse, som fås på HTC Vive. Når man tager headsettet på, får man lov til at opleve en meget unik, falsk virkelighed, som føles virkelighedstro. HTC Vive giver en utrolig og indsugende oplevelse, og især whole room-oplevelsen gør HTC Vive til noget særligt.

Eksperterne er meget begejstrede for HTC Vive og nævner, at denne model ikke har sin ligemand. Både rækken af spil er god og alsidig, og så er controllers intuitive i brug samt har god batterilevetid.

Som så mange andre eksperter er det ifølge trustedreviews.com prisen, der udgør det store problem i vurderingen af, om man skal investere i HTC Vive. Herudover har eksperterne også oplevet lidt småproblemer angående setup og en irriterende software. Læs anmeldelsen i sin helhed her.


Pcmag.com

PCMag

Vurdering: Pcmag.com giver scoren 4 ud af 5 stjerner

Computermagasinet pcmag.com nævner også HTC Vive’s whole room-oplevelse som modellens store højdepunkt, som giver en meget højere grad af en total-oplevelse, hvor man føler sig helt suget ind i den virtuelle verden.

Eksperterne fortæller, at HTC Vive er den mest udviklede VR-model på markedet, men dog er oplevelsen ikke helt komplet til den meget dyre pris. Oplevelsen er alligevel meget unik og giver en ny måde at opleve en virtuel verden på, som ikke findes andre steder. Læs anmeldelsen i sin helhed her.

 


Playstation VR – Alternativ til Oculus Rift

playstation vr alternativ til oculus rift

Forhandler Pris

Annoncer

2.199,00 Læs mere

 

Playstation VR er Sonys pendant til Oculus Rift og HTC Vive. Med Playstation VR behøver man dog ikke købe en ny og avanceret computer for at spille, for Playstation VR er kompatibel med en almindelig Playstation 4 – læg dog mærke til, at man skal investere i et specielt Playstation-kamera for at kunne opleve VR.

Playstation VR tillader ikke whole room-oplevelse, men man kan sidde ned eller stå op, når man spiller. Udover spil kan Playstation VR også bruges til film.

Playstation VR har en opløsning på 960 x 1080 med 18ms response time samt 120 Hz refresh rate. Bevægelserne registreres via Playstation Camera, og Playstation Move Controllers kan anvendes.

Du kan her se hvordan det er at spille Gran Turismo på Playstation VR:


Eksperternes vurdering af Playstation VR

Techradar.com

techradar

Vurdering: Techradar.com giver scoren 4,5 ud af 5 stjerner

Du kan her se Techradars vurdering af Playstation VR:

Det internationale teknologisite techradar.com lægger først og fremmest mærke til prisen på Playstation VR, som er en del lavere end andre VR-modeller på markedet. Det medfører dog også, at oplevelsen måske ikke er ligeså imponerende som på for eksempel Oculus Rift og HTC Vive. Til gengæld fremhæver eksperterne glæden ved, at man ikke behøver at investere i en dyr computer, da man blot kan bruge sin Playstation 4 til at spille fra.

Prisen er derfor nok Playstation VRs største attraktion, og modellen vil være god, hvis man har brug for en god introduktion til VR-verdenen med en i øvrigt god række af spil-muligheder. Læs anmeldelsen i sin helhed her.


Digitaltrends.com

Digital trends

bagsiden af vrVurdering: Digitaltrends.com giver scoren 4 ud af 5 stjerner

Teknologi-sitet digitaltrends.com fremhæver også den noget lavere pris på Playstation VR i forhold til andre VR-modeller på markedet – som selvfølgelig ikke giver den samme kvalitet.

Eksperterne fortæller dog, at Playstation VR har et rigtig velfungerende headset, og til trods for den lavere pris så får man alligevel en komplet og hæderlig VR-oplevelse med Playstation VR, som sagtens kan overbevise hjernen om, at man er til stede i den virtuelle verden.

Playstation VR fungerer bedst, når man sidder ned, og har man ikke prøvet VR før, så vil oplevelsen virkelig gøre indtryk. Der findes ifølge eksperterne dog kun en håndfuld spil, der er virkelige gode på Playstation VR, samt man skal være opmærksom på, at det kan være lidt besværligt at sætte modellen op. Læs anmeldelsen i sin helhed her.


Trustedreviews.com

trusted-reviews
Vurdering: Trustedreviews.com giver scoren 5 ud af 5 stjerner

Testsitet trustedreviews.com skriver, at Playstation VR giver mere værdi for pengene end både Oculus Rift og HTC Vive, og Playstation VR er da også en langt mere prisvenlig VR-model end konkurrenterne.

Den lavere pris til trods så vurderer eksperterne stadig, at VR-oplevelsen på Playstation VR bliver rigtig god, selv om opløsning og niveau af detaljegrad ikke bliver lige så høj. Eksperterne understreger, at Playstation VR ikke blot er et billigt alternativ til de dyrere modeller, for der er rigtig meget kvalitet i Playstation VR i sig selv.

Denne kvalitet tæller også det behagelige headset, som endda er rart at have på, selv om man bærer briller samt de gode spil – her kommenterer eksperterne også, at film ser rigtig flotte ud med Playstation VR. Desuden så vurderer eksperterne fra trustedreviews.com, at det er let at sætte Playstation VR op. Læs anmeldelsen i sin helhed her.


Techadvisor.co.uk

Techadvisor.co.uk

Vurdering: Techadvisor.co.uk giver scoren 4 ud af 5 stjerner

Det engelske teknologi-site techadvisor.co.uk fortæller, at det først og fremmest overrasker, at Playstation VRs ellers store headset er let og behageligt at have på – selv om det ikke er så pænt. Modellen er kompatibel med en almindelig Playstation 4, men eksperterne bemærker, at modellen kører langt bedre på en Playstation 4 Pro – her bliver grafikken næsten lige så god som på en computer.

Eksperterne nævner også Playstation VRs lavere pris som et stort plus i forhold til andre modeller, og eksperterne synes ikke, at oplevelsen bliver så meget ringere end på de dyre modeller. De er godt tilfredse med Playstation VR og mener bestemt, at modellen kan konkurrere med både Oculus Rift og HTC Vive.

Oplevelsen bliver nemlig både indfangede og opsugende, og brugeren føler virkelig, at han eller hun er til stede i den virtuelle verden. Læs anmeldelsen i sin helhed her.

Se anmeldelsen fra Techadvisor her:


Expertreviews.co.uk

expertreviews logo

Vurdering: Expertreviews.co.uk giver scoren 5 ud af 5 stjerner

Testsiden expertreviews.co.uk fortæller, at Playstation VR leverer en rigtig god VR-oplevelse til en overkommelig pris. Dette er et meget stort plus, og dertil kommer, at man kan bruge modellen sammen med en almindelig Playstation 4 konsol.

Oplevelsen på Playstation VR bliver ifølge eksperterne helt indfangende, og man kommer til at føle, at man er til stede i spillets verden. Eftersom prisen på Playstation VR er lavere, så er opløsningen dog også en del lavere, men det formår ikke at spolere oplevelsen på Playstation VR.

Der er ikke så mange spilmuligheder til Playstation VR endnu, men dem, der er, er til gengæld gode – især spillet Resident Evil 7 fremhæves som særdeles godt på Playstation VR. Man skal lægge mærke til, at man også skal investere i et Playstation-kamera, før man kan opleve VR-verdener på modellen. Læs anmeldelsen i sin helhed her.