Philips Sonicare Diamond Clean Test – Se eksperternes vurderinger

Senest opdateret den 0

Denne artikel handler om den Philips Sonicare Diamond Clean, som er en elektrisk tandbørste. I artiklen gennemgår vi 4 forskellige modeller i Philips Sonicare Diamond Clean serien, som alle har modtaget stor ros i eksperttests.

Ud over de 4 Philips Sonicare Diamond Clean-modeller har vi også medtaget 3 alternativer, som alle stammer fra øvrige Philips Sonicare-serier. Disse er ligeledes ekspertfavoritter.

Hver model er blevet testet af forskellige eksperter, som blandt andet inkluderer det danske forbrugerråd Tænk, den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön, det britiske forbrugermagasin Which.co.uk, den store testside Expertreviews.co.uk og det britiske Good Housekeeping Institute.

Hvis man ønsker at læse mere om testene og testkilderne, så findes der til sidst i denne artikel en liste over links til de undersøgelser, som vi henviser til.

Denne Philips Sonicare Diamond Clean test indeholder:
🔸 Overblik over 4 forskelige Philips Sonicare Diamond Clean modeller
🔸 Overblik over 3 alternative modeller
🔸 Guide til hvordan man finder den rigtige elektriske tandbørste
🔸 Viden om forskelle mellem manuelle og elektriske tandbørster
🔸 Gennemgang af de tests, vi har undersøgt samt links til eventuel videre læsning

Bemærk venligst at Forbrugsguiden ikke selv tester produkterne, men vi samler derimod resultaterne af uvildige tests, så forbrugeren nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Philips Sonicare Diamond Clean Test – Her er de bedste modeller

Her følger en gennemgang af de bedste Philips Sonicare Diamond Clean-modeller på markedet. Vi har samlet de tandbørster, der har fået de bedste karakterer i forskellige anerkendte ekspert tests. Lige under produktnavnene i de grønne bokse, kan du se hvilke tests produkterne er blevet bedømt i, og hvordan de klarede sig.


Philips Sonicare Diamond Clean HX9332 

Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Philips Sonicare Diamond Clean HX9332

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
0,00 0,00 Læs mere

.
Philips Sonicare Diamond Clean HX9332 har været inkluderet i en større test af elektriske tandbørster udført af den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön.

Sammen med en række andre tandbørster er modellen blevet testet på udvalgte parametre, og eftersom den klarer sig rigtig godt, så udnævner de svenske eksperter modellen til topscorer.

Unik tandbørstning

Philips Sonicare Diamond Clean HX9332 er designet med det innovative Diamond Clean-børstehoved, der er skabt med middelhårde og ruder-formede hår. Denne kombination sammen med hele 31.000 bevægelser i minuttet gør, at tandbørstingen bliver ekstra-effektiv mod især plak.

Produktets unikke børstesystem gør, at bekæmpelsen af plak bliver mere effekt – sammenlignet med en normal tandbørste fjerner denne børste nemlig 5 gange mere plak fra tænderne.

Modellen kan takket være den specielle børstning og børstehovedets udformning også nå ud steder, hvor det er svært at komme til, og på svært tilgængelige steder fjerner den op til 50 procent mere plak.

Hvidere tænder og timer

Philips Sonicare Diamond Clean HX9332 har dog ikke kun fokus på at rense tænderne – den gør dem også hvidere på en skånsom måde, og sammenlignet med en normal tandbørste giver den et 50 procent hvidere resultat.

Dette produkt kommer desuden med en smart timer, der hjælper med til at få børstet tænderne længe nok. Modellen indikerer nemlig, når de anbefalede 2 minutter er gået, hvilket giver det mest optimale resultat.

5 indstillinger og let opladning

Herudover er Philips Sonicare Diamond Clean HX9332 også udstyret med 5 forskellige indstillinger for børstning, så det passer til de individuelle behov. Disse inkluderer blandt andet én til normal børstning, én til hvidere tænder og én til følsomt tandkød.

Denne model er desuden let at få opladet – batteriet kan holde op til 84 minutter, og herefter kan den sættes til stikkontakt eller USB.

Specifikationer – Philips Sonicare Diamond Clean HX9332
🔴 Type: Elektrisk tandbørste
🔴 Mærke: Philips
🔴 Børstebevægelser per minut: 31.000
🔴 Antal indstillinger: 5
🔴 Med timer: Ja
🔴 Batteritid: 84 minutter
🔴 Højde: 19 centimeter
🔴 Bredde: 3,3 centimeter
🔴 Dybde: 2,8 centimeter
🔴 Vægt: 400 gram

Udvalgte fordele ved Philips Sonicare Diamond Clean HX9332
🔵 Specialformet børstehoved
🔵 Fjerner 5 gange mere plak
🔵 Timer med indikator
🔵 5 indstillinger
🔵 84 minutters batteri samt let opladning 

Her kan du se en præsentationsvideo af Philips Sonicare Diamond Clean HX9332. Videoen er produceret af Philips: 


Andre Philips Sonicare tandbørster

I det ovenstående har vi set nærmere på 4 forskellige Philips Sonicare Diamond Clean-tandbørster med henblik på, hvad modellerne kan, og hvad eksperterne mener om dem.

I dette afsnit bringer vi 2 alternative modeller, som vi behandler på samme måde. Disse 2 elektriske tandbørster har ligeledes modtaget høje scorer i eksperttests.


Philips Sonicare Easy Clean HX6511 

Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön
4 ud af 5 stjerner hos britiske Electricteeth.co.uk
Kåret til ”Best Buy” hos det britiske forbrugermagasin Which.co.uk

Philips Sonicare Easy Clean HX6511 

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
279,00 279,00 Læs mere
299,00 299,00 Læs mere

.
Philips Sonicare Easy Clean HX6511 er blevet afprøvet, analyseret og anmeldt af 3 ekspertkilder. Her er tale om den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön, det britiske forbrugermagasin Which.co.uk og tandbørste-eksperterne fra Electricteeth.co.uk.

Alle 3 hold eksperter er meget begejstrede for denne model, og derfor modtager den stort set udelukkende ros.

Effektiv til en god pris

Philips Sonicare Easy Clean HX6511 hører til de mere budgetvenlige valg, men her er stadig tale om en meget effektiv tandbørste. Modellen er designet til at være skrap mod plak men blid mod tænder og tandkød.

Derfor har den Easy Start, som fungerer ved, at børsten starter blidt ud de første par gange for at skåne tandkødet og gøre overgangen fra en manuel tandbørste lettere.

Sonic-teknologi og timer

Philips Sonicare Easy Clean HX6511 opererer med den såkaldte Sonicare-teknologi ligesom Diamond Clean-modellerne, som sikrer den bedst mulige tandbørstning, og i kombination med børstehovedet fjerner denne tandbørste dobbelt så meget plak som en almindelig variant ville gøre.

Produktet er også udstyret med en timer, som hjælper med at holde styr på tiden. Hvert 30. sekund indikerer den, at man bør skifte segment, og efter 2 minutter signalerer den, at tandbørstningen er fuldført.

Billig model, der præsterer godt, ifølge eksperterne

Philips Sonicare Easy Clean HX6511 roses i høje vendinger af eksperterne, som giver modellen lutter topkarakterer.

Eksperterne forklarer, at her er tale om en basis-model, der derfor heller ikke koster mange penge. Det gør den mere tilgængelig for flere forbrugere, men den lave pris til trods så er her også tale om en effektiv tandbørste.

Det påpeges nemlig, at Philips Sonicare Easy Clean HX6511 er meget grundig, når det kommer til at fjerne plak, hvilket giver flotte og rene tænder – Which.co.uk nævner blandt andet, at den er langt bedre til dette end flere af de dyrere konkurrenter.

Herudover modtager den også ros for at have en lang batterilevetid, og når den endelig skal lades op, så tager dette ikke lang tid.

Dog nævner eksperterne også nogle minusser ved denne model, for det vurderes, at den er noget støjende, og så er den ikke så komfortabel at anvende som flere af de konkurrerende modeller.

Specifikationer – Philips Sonicare Easy Clean HX6511
🔴 Type: Elektrisk tandbørste
🔴 Mærke: Philips
🔴 Børstebevægelser per minut: 31.000
🔴 Antal indstillinger: 1
🔴 Med timer: Ja
🔴 Batteritid: 84 minutter
🔴 Højde: 25 centimeter
🔴 Bredde: 2,2 centimeter
🔴 Dybde: 3,2 centimeter
🔴 Vægt: 134 gram

Udvalgte fordele ved Philips Sonicare Easy Clean HX6511
🔵 Budget-venligt valg
🔵 Easy Start
🔵 Med den patenterede Sonicare-teknologi
🔵 Dobbelt så effektiv som en almindelig tandbørste
🔵 Model med timer 

Her kan du se en videoanmeldelse af Philips Sonicare Easy Clean HX6511. Videoen er produceret af YouTube kanalen Electric Teeth:


Philips Sonicare Protective Clean 4300 

Testvinder hos det danske forbrugerråd Tænk
4 ud af 5 stjerner hos britiske Electricteeth.co.uk
Kåret til ”Best Buy” hos det britiske forbrugermagasin Which.co.uk

Philips Sonicare Protective Clean 4300 

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
430,00 430,00 Læs mere
461,00 461,00 Læs mere
0,00 599,00 Læs mere

.
3 hold eksperter har afprøvet og anmeldt Philips Sonicare Protective Clean 4300, og kritikken er overvejende positiv fra alle ekspertkilderne.

Disse kilder inkluderer både det danske forbrugerråd Tænk, det britiske forbrugermagasin Which.co.uk samt tandbørsteeksperterne fra Electricteeth.co.uk, som alle har vurderet modellen ud fra kriterier såsom børsteevner, funktioner og holdbarhed.

Basismodel, der opererer ved høj kraft

Philips Sonicare Protective Clean 4300 hører til blandt basis-tandbørsterne i Protective Clean-serien, men denne model er stadig udstyret med et børstehoved, der sørger for at vibrere så hurtigt, at mere plak fjernes.

Mens den arbejder, gør børstehovedet det, at det fører blandingen af tandpasta, vand og mundvand ind mellem tænderne, hvilket yderligere bidrager til at løsne plak. Modellen har dertil en imponerende lang batterilevetid – nemlig over 180 minutter per opladning.

Med Optimal Plaque Defense-børstehoved

Philips Sonicare Protective Clean 4300 er designet med det unikke Optimal Plaque Defense-børstehoved, som er skabt til at kunne fjerne op til 7 gange mere plak end manuelle tandbørster kan. Herudover findes der også en timer på modellen, der indikerer, når man har børstet tænderne de anbefalede 2 minutter.

Eftersom her er tale om en af de mere simple tandbørster i serien, så findes der kun én børsteindstilling på modellen, men man kan vælge imellem 2 intensiteter – lav og høj. Den lave intensitet er især fordelagtig for de personer, der har sensitivt tandkød eller tænder.

Fænomenal tandbørste, ifølge eksperterne

Philips Sonicare Protective Clean 4300 imponerer eksperterne stort i hver af de 3 tests, og det resulterer i virkelig flotte kommentarer.

Blandt andet fremhæves det, at denne tandbørste er særdeles fremragende, når det kommer til at fjerne plak, og den efterlader tænderne meget rene. Forbrugermagasinet Which.co.uk går så langt som til at kalde den for fænomenal.

Philips Sonicare Protective Clean 4300 excellerer også på andre parametre, ifølge eksperterne, og her nævnes det, at modellen kommer med et særdeles godt batteri, der virkelig kan holde længe per opladning. Ifølge eksperterne er her tale om 92 tandbørstninger – og når den er løbet tør for strøm, så tager det forholdsvis kort tid at lade den op igen.

Eksperterne har ikke mange minusser, men dog peges der på, at den er en smule til den dyre side, når her er tale om en af de lidt mere simple modeller.

Specifikationer – Philips Sonicare Protective Clean 4300
🔴 Type: Elektrisk tandbørste
🔴 Mærke: Philips
🔴 Antal indstillinger: 1
🔴 Med timer: Ja
🔴 Batteritid: 180 minutter
🔴 Højde: 25 centimeter
🔴 Bredde: 2,7 centimeter
🔴 Dybde: 3 centimeter
🔴 Vægt: 130 gram 

Udvalgte fordele ved Philips Sonicare Protective Clean 4300
🔵 Fin basis-tandbørste
🔵 Optimal Plaque Defense-børstehoved
🔵 Lang batterilevetid
🔵 Har timer
🔵 Model med én indstilling med 2 intensiteter 

Her kan du se en video om hvordan man bruger sin Philips Sonicare Protective Clean 4300. Videoen er produceret af Philips: 


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

 

Outlet section for .dk

 


Philips Sonicare Diamond Clean HX9331 

95 ud af 100 points hos det britiske Good Housekeeping Institute
God anmeldelse hos den britiske testside Expertreviews.co.uk
4 ud af 5 stjerner hos britiske Electricteeth.co.uk

Philips Sonicare Diamond Clean HX9331 

.
Philips Sonicare Diamond Clean HX9331 er blevet testet af 3 hold eksperter, som inkluderer testsiden Expertreviews.co.uk, husholdningseksperterne fra Good Housekeeping Institute og Electricteeth.co.uk, som beskæftiger sig med anmeldelser af elektriske tandbørster.

Dette produkt er blevet testet på udvalgte parametre såsom præstationsevner, funktioner og holdbarhed, og eksperterne vurderer her, at denne model er virkelig velfungerende.

Adaptive Clean-børste

Philips Sonicare Diamond Clean HX9331 er designet til den forbruger, der både ønsker helt rene og hvidere tænder. Modellen kommer med det såkaldte Adaptive Clean-system, som sikrer den mest effektive, men stadige skånsomme børstning af tænderne.

Den fjerner op til 10 gange mere plak end en almindelige tandbørste, og der findes 5 forskellige renseindstillinger, hvilket gør den velegnet til alle typer af forbrugere.

Med timer og let opladning

Eftersom Philips Sonicare Diamond Clean HX9331 kommer med 5 indstillinger, er den også fordelagtig, hvis man har sensitivt tandkød, for det er muligt både at få en hel blid og meget grundig børstning. Denne model kommer desuden med en smart timer, der selv indikerer, når man har børstet de 2 anbefalede minutter.

Produktet har en batterilevetid på 84 minutter per opladning, hvilket svarer til mange uger, og selve opladningen foregår meget let via strøm eller USB – på rejsen kan man derfor blandt andet slutte den til computeren.

Mærkbart renere tænder, ifølge eksperterne

Philips Sonicare Diamond Clean HX9331 er blandt andet blevet testet af Good Housekeeping Institute, som forklarer, at denne model giver et mærkbart, renere resultat sammenlignet med en normal tandbørste, og det vurderes, at plak-niveauet falder. Herudover roses produktet også for at være let og brugervenligt, og så er det smart med USB-kablet og det medfølgende rejseetui.

Good Housekeeping Institute nævner kun få ulemper ved tandbørsten, og det går på, at børstehovedet kan føles en smule for lille.

Denne tandbørste er også blevet testet af Electricteeth.co.uk og Expertreviews.co.uk, som begge er begejstrede for den. Eksperterne fremhæver her, at modellen er flot og grundig, men dog er prisen ikke helt lav – det gælder især, når der skal udskiftes børstehoved.

Produktet roses også for de gode børsteevner og muligheden for USB-opladning på rejsen, og så kommenteres det, at den giver en følelse af luksus.

Specifikationer – Philips Sonicare Diamond Clean HX9331
🔴 Type: Elektrisk tandbørste
🔴 Mærke: Philips
🔴 Børstebevægelser per minut: 31.000
🔴 Antal indstillinger: 5
🔴 Med timer: Ja
🔴 Batteritid: 84 minutter
🔴 Højde: 25,5 centimeter
🔴 Bredde: 2,5 centimeter
🔴 Dybde: 3 centimeter
🔴 Vægt: 140 gram

Udvalgte fordele ved Philips Sonicare Diamond Clean HX9331
🔵 Adaptive Clean-model
🔵 Fjerner 10 gange mere plak end normal tandbørste
🔵 Med 5 indstillinger
🔵 Timer
🔵 84 minutters batteritid per opladning 

Her kan du se en video med 5 råd til et sundt smil, ved hjælp af Philips Sonicare. Videoen er produceret af Philips:  


Philips Sonicare Diamond Clean HX9352 

God anmeldelse hos det britiske forbrugermagasin Which.co.uk
4 ud af 5 stjerner hos britiske Electricteeth.co.uk

Philips Sonicare Diamond Clean HX9352 

.
Philips Sonicare Diamond Clean HX9352 er både blevet testet af det britiske forbrugermagasin Which.co.uk samt tandbørste-eksperterne fra Electricteeth.co.uk og modtager stor ros. Modellen er blevet vurderet ud fra aspekter såsom børsteevner, funktioner og design, og den modtager herefter to flotte anmeldelser.

Renere tænder med Diamond Clean-børstehoved

Philips Sonicare Diamond Clean HX9352 er udstyret med et Diamond Clean-børstehoved med en medium-stivhed, som både giver en effektiv og mild børstning af tænderne.

Hovedet sørger for at reducere niveauet af plak væsentligt, idet børsten fjerner mere end 7 gange mere plak end en normal tandbørste.

Herudover kommer denne tandbørste også med en smart timer, som efter hvert 30. sekund indikerer, at man skal skifte sektion.

Med 5 indstillinger

Philips Sonicare Diamond Clean HX9352 kommer med 5 forskellige indstillinger for børstning, som passer til hver deres behov. Disse inkluderer ”Clean” til hverdagsbrug, ”Gum Care” til masserende børstning, ”Sensitive” til følsomt tandkød, ”White” til at gøre tænderne hvidere og ”Polish” som giver polerede tænder uden pletter.

Modellen kan holde op til 88 minutter per opladning, hvilket svarer til flere uger, og herefter kan man let lade den op – på rejsen for eksempel via USB, som gør problemer med udenlandske stik overflødige.

Dyr men med mange funktioner, ifølge eksperterne

Philips Sonicare Diamond Clean HX9352 er både blevet testet af Which.co.uk og Electricteeth.co.uk, som begge er meget begejstrede for modellen.

Eksperterne forklarer, at her godt nok er tale om en elektrisk tandbørste i den dyre ende af prisskalaen, men til gengæld får man også meget moderne teknologi for pengene. Her fremhæver eksperterne især den smarte opladnings-boks og de mange børste-indstillinger. Disse gør tandbørstningen mere individuel, og der er indstillinger til alle formål.

Eksperterne roser også modellen for en god batterilevetid, idet det kan holde i flere uger, men til gengæld tager det også lang tid, når den endelig skal lades op.

Det vurderes desuden, at tandbørsten ligger godt i hånden og er komfortabel i brug – langt mere end flere af konkurrenterne, men af og til mangler den lidt effektivitet, når det kommer til at fjerne plak.

Specifikationer – Philips Sonicare Diamond Clean HX9352
🔴 Type: Elektrisk tandbørste
🔴 Mærke: Philips
🔴 Børstebevægelser per minut: 31.000
🔴 Antal indstillinger: 5
🔴 Med timer: Ja
🔴 Batteritid: 88 minutter
🔴 Højde: 25,5 centimeter
🔴 Bredde: 2,7 centimeter
🔴 Dybde: 3 centimeter
🔴 Vægt: 180 gram

Udvalgte fordele ved Philips Sonicare Diamond Clean HX9352
🔵 Effektivt og skånsomt Diamond Clean-børstehoved
🔵 Fjerner 7 gange mere plak
🔵 Model med timer
🔵 5 børste-indstillinger: ”Clean”, ”Gum Care”, ”Sensitive”, ”White” og ”Polish”
🔵 Nok til 88 minutters arbejdstid per opladning 

Her kan du se en video om vedligeholdelse af Philips Sonicare tandbørsten. Videoen er produceret af Philips: 


Philips Sonicare Diamond Clean HX9312

4,7 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos Productreview.com.au

Philips Sonicare Diamond Clean HX9312

 

Philips Sonicare Diamond Clean HX9312 har ikke været medtaget i eksperttests, men til gengæld er her tale om en brugerfavorit fra den store australske forbrugerside Productreview.com.au. Forbrugerne udtrykker nemlig stor tilfredshed med modellen, som i gennemsnit modtager 4,7 ud af 5 stjerner.

Ren og blid børstning med Diamond Care

Philips Sonicare Diamond Clean HX9312 er designet til at kunne børste tænderne rene og fjerne mest muligt plak, mens både tænder og tandkød bliver blidt behandlet. Sammenlignet med en normal tandbørste kan denne model fjerne op til 5 gange mere plak, hvilket giver sundere tænder.

Tandbørsten opererer med 31.000 bevægelser i minuttet, hvilket sørger for en grundigere børsting. Herudover er her tale om en flot tandbørste, der vil pynte på toilethylden.

Med timer og flere indstillinger

Philips Sonicare Diamond Clean HX9312 er udstyret med en smart timer, der hjælper med at holde styr på børstningen. Tandlægerne anbefaler, at man børster 2 minutter morgen og aften, og når der er gået 2 minutter, så giver modellen selv signal herom.

Dette produkt kommer yderligere med 5 forskellige indstillinger, som giver en individuel børstning. Her er både indstillinger til normal hverdag, til følsomt tandkød, til hvidere tænder, til polering og til massage af tandkødet.

Grundig tandbørste, der giver helt rene tænder, ifølge forbrugerne

Philips Sonicare Diamond Clean HX9312 er som nævnt ikke blevet testet af eksperter, men den er til gengæld en favorit blandt brugerne, som især fremhæver, at denne børste er grundig og giver meget rene tænder.

En af brugerne skriver blandt andet: ”This product is great and it’s worth its price”, og en anden: ”My teeth has never felt this clean. The difference is obvious”, hvilket indikerer, at denne model sørger for at børste tænderne helt rene og virkelig gør en forskel.

En af de øvrige brugere på Productreview.com.au skriver ligefrem, at børsten har ændret hans liv. Flere af brugerne kommer også ind på, at børsten er meget let at bruge, at den er meget højteknologisk, og at den generelle sundhed i munden føles forbedret.

Specifikationer – Philips Sonicare Diamond Clean HX9312
🔴 Type: Elektrisk tandbørste
🔴 Mærke: Philips
🔴 Børstebevægelser per minut: 31.000
🔴 Antal indstillinger: 5
🔴 Med timer: Ja
🔴 Batteritid: 80 minutter
🔴 Højde: 25 centimeter
🔴 Bredde: 2,5 centimeter
🔴 Dybde: 3 centimeter

Udvalgte fordele ved Philips Sonicare Diamond Clean HX9312
🔵 Flot og veldesignet tandbørste
🔵 Grundig børstning med 31.000 bevægelser i minuttet
🔵 Blid mod tandkød og tænder
🔵 Med timer
🔵 5 forskellige indstillinger 

Her kan du se en video om, hvorfor man bør bruge timer-funktionen på sin Philips Sonicare tandbørste. Videoen er produceret af Philips: 

 

Outlet section for .dk

 


Købsguide: Sådan finder du den rette elektriske tandbørste

Sådan finder du den rette elektriske tandbørste

Der findes mange forskellige typer af elektriske tandbørster på markedet, så det kan være svært at vælge den model, der passer bedst til ens individuelle behov.

Baseret på viden fra forbrugermagasinet Which.co.uk guider vi her til, hvordan du vælger den mest optimale variant, og hvad du skal kigge efter:

Pris
prisElektriske tandbørster er generelt dyrere end de manuelle, men prisen varierer stadig meget fra børste til børste.

Eksperterne mener dog ikke, at en højere pris nødvendigvis er lig med en bedre model. Modeller til et par hundrede kroner kan være lige så gode som dem, der koster flere tusinde kroner.

Læs her med fordel eksperternes anmeldelser af børsterne for at se hvilke, der præsterer bedst – links til undersøgelserne findes nederst i denne artikel.

Timer
En model med en timer kan være en god ide, idet man så er sikker på at få børstet tænderne længe nok. Timeren indikerer nemlig, når man har børstet i de anbefalede 2 minutter.

Sensorer
Nogle elektriske tandbørster kommer med en presse-sensor, der indikerer, hvis man børster for hårdt. En for hård børstning kan nemlig skade både tænder og tandkød.

Børstehoveder
børstehovedeBørstehovedet er det led, som er i kontakt med tænderne, og disse kan være meget skræddersyede – for
eksempel nogle til at gøre tænderne hvidere, nogle til følsomme tænder og nogle til tænder med bøjle.

Har man særlige behov, kan det være en god ide at vælge sin model og tilpassede børstehoved med omtanke.

Børstehovederne skal også udskiftes med jævne mellemrum, når hårene er slidt ned. Læg mærke til at nye børstehoveder kan være dyre.

Soft Grip-håndtag
Man kan få elektriske tandbørster med Soft Grip-håndtag, som gør det mere komfortabelt at børste tænder. 

Smart-funktioner
Nogle moderne elektriske tandbørster kommer også med muligheden for at anvende en app. Her kan man lære mere om sin tandbørstning og se info – dette kan være både morsomt og oplysende, idet man kan lære at børste bedre.

Batteri
batteriWhich.co.uk forklarer, at det varierer meget, hvor holdbare batterierne er. De bedste kan holde i over 3 timer, hvilket svarer til omkring 6,5 ugers brug. De mindst effektive batterier holder kun til omkring 16 børstninger. Hvis man finder det irriterende ofte at skulle lade tandbørsten op, så bør man overveje at vælge en model med en lang batterilevetid.

Tilbehør
Det kan være nyttigt at vælge en model med tilbehør som rejseetui eller dobbeltoplader, hvis man rejser meget.


Er elektriske tandbørster bedre end de manuelle?

Er elektriske tandbørster bedre end de manuelle?

Nogle anvender en elektrisk tandbørste, hvor andre bruger den manuelle version til at holde tænderne rene. Det er omdiskuteret hvilken type, der er bedst, og baseret på viden fra Healthline.com forklarer vi her, hvilke fordele og ulemper der findes ved hver type:

Elektrisk tandbørste – fordele

Philips Sonicare Diamond Clean HX9331  Undersøgelser viser, at den elektriske variant fjerner mere plak end den manuelle for de flestes vedkommende.
De elektroniske vibrationer og rotationer giver en god finpudsning af tænderne.
Den klarer selv arbejdet for dig – det er især fordelagtigt, hvis man har en hæmmet bevægelighed.
Mange har indbyggede timere, der selv ved, når tænderne har fået nok.
Mere effektiv for forbrugere med bøjle.
Skader ikke tandkødet.
Et sjovere valg for børn, der ikke vil børste tænder manuelt. 

Elektrisk tandbørste – ulemper

❌ Prisen er højere end en manuel børste.
❌ Kan være svært at finde det rigtige børstehoved, når der skal skiftes.
❌ Er ikke altid mere effektiv end en manuel børste.
❌ Kan være besværlig på rejsen, hvis stikket ikke passer.
❌ Øger produktionen af mundvand. 

Manuel tandbørste – fordele

mannuel tandbørste Stadig et effektivt valg, hvis man børster korrekt.
Let at få fat på – kan købes overalt. 

Manuel tandbørste – ulemper

❌ Kan være svært at vide, hvornår man har børstet nok.
❌ Man skal børste korrekt for at fjerne al plak.
❌ Studier viser, at mange børster for hårdt med en manuel børste – det kan skade både tænder og tandkød.


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🤩 Hvilke Philips Sonicare Diamond Clean modeller er bedst i test?

Philips Sonicare Diamond Clean HX9331 og Philips Sonicare Diamond Clean HX9332

🤓 Hvordan er Philips Sonicare Diamond Clean modellerne blevet testet?

Philips Sonicare Diamond Clean tandbørsterne er blevet vurderet ud fra deres evner til effektivt at rengøre tænder og fjerne plak. Ydermere har eksperterne set på brugervenlighed, støjniveau og batteriets holdbarhed.

🤔 Hvor ofte skal jeg skifte børstehovedet?

Som tommelfingerregel skal børstehovedet skiftes hver 3. måned, da kvaliteten af børstehovedet falder gradvist, som det bliver brugt. Nogle elektriske tandbørster vil selv fortælle dig, når det er tid til at skifte børstehoved. Har du ikke sådan en model, kan du fint bare bruge din sunde fornuft.


Philips Sonicare Diamond Clean – anvendte kilder samt links 

Råd & Rön 🇸🇪 
Råd & Rön er en svensk forbrugerorganisation, der beskæftiger sig med adskillige sider af svenskernes forbrugerliv, og det inkluderer også tests af forskellige forbrugerprodukter. Råd & Rön har her testet forskellige elektriske tandbørster.

Ønsker du at læse mere, kan du klikke på dette link. Læg dog mærke til at fuld adgang til testens specifikke resultater kræver abonnement. Hvis man kun ønsker at se resultatet af en enkelt test, kan man købe sig adgang til testene enkeltvis.

Forbrugerråd Tænk 🇩🇰 
Tænk er det danske forbrugerråd, som beskæftiger sig med alle tænkelige aspekter af det danske forbrugerliv. Dette inkluderer også grundige tests af forskellige forbrugerprodukter fra en bred vifte. I denne omgang er der tale om en test af forskellige elektriske tandbørster.

Ønsker du at læse mere, kan du klikke på dette link. Læg dog mærke til at fuld adgang til testens specifikke resultater kræver abonnement. Hvis man kun ønsker at se resultatet af en enkelt test, kan man købe sig adgang til testene enkeltvis.

Electricteeth.co.uk 🇬🇧 
Electricteeth.co.uk er en britisk hjemmeside dedikeret til elektriske tandbørster. Siden tester derfor løbende de nyste produkter, og her gælder det tests af 4 forskellige modeller:

Læs mere om testen af Philips Sonicare Diamond Clean HX9331 her.

Læs mere om testen af Philips Sonicare Diamond Clean HX9352 her.

Læs mere om testen af Philips Sonicare Easy Clean HX6511 her.

Læs mere om testen af Philips Sonicare Protective Clean 4300 her. 

Expertreviews.co.uk 🇬🇧 
Expertreviews.co.uk er en britisk testside, der hovedsagelig tester elektroniske produkter, som den almindelige forbruger har brug for i hjemmet. Der er hovedfokus på fjernsyn, computere og mobiltelefoner og dertil også køkken- og badeværelsesapparater. Her har Expertreviews.co.uk testet Philips Sonicare Diamond Clean HX9331. Du kan læse anmeldelsen i sin fulde længde her.

Goodhousekeeping.com 🇬🇧 
Det britiske Good Housekeeping Institute, hvor man som forbruger kan finde både viden, information og vurderinger af forskellige hus-, hjem- og haveprodukter. Goodhousekeeping.com foretager nye tests lidt ad gangen og vurderer produkterne ud fra blandt andet funktionalitet, brugervenlighed, håndterbarhed og pris. Her har eksperterne testet den elektriske tandbørste Philips Sonicare Diamond Clean HX9331. Hele testen kan læses her.

Productreview.com.au 🇦🇺 
Productreview.com.au er en australsk hjemmeside, hvor forbrugerne kan skrive anmeldelser af forskellige produkter. Her har forbrugerne testet tandbørsten Philips Sonicare Diamond Clean HX9312. Klik her hvis du vil læse, hvad forbrugerne mener. 

Which.co.uk 🇬🇧 
Which.co.uk er Englands største forbrugermagasin med over en halv million abonnenter. Which.co.uk har som formål at bringe den bedst mulige viden til forbrugerne inden køb af produkter. Derfor tester Which.co.uk løbende et stort udvalg af forbrugerprodukter, og her gælder det 3 elektriske tandbørster:

Ønsker du at læse mere om testen af Philips Sonicare Diamond Clean HX9352, kan du klikke på dette link.

Ønsker du at læse mere om testen af Philips Sonicare Easy Clean HX6511, kan du klikke på dette link.

Ønsker du at læse mere om testen af Philips Sonicare Protective Clean 4300, kan du klikke på dette link.

Læg dog mærke til at fuld adgang til testens specifikke resultater kræver abonnement.