PS4 Pro test og prissammenligning – Her er eksperternes bedømmelse PlayStation 4 Pro – Tilbud guide

Senest opdateret den 1

I denne artikel får du et overblik over spillekonsollen PlayStation 4 Pro, som er en nyere version af den i forvejen populære PlayStation 4 – med nogle store forbedringer.

PlayStation 4 Pro er blevet testet af en række eksperter, som både har foretaget en vurdering samt skrevet en anmeldelse af modellen. Dette tæller en lang række forskellige store medier som M3, Cnet.com, Theverge.com og Theguardian.com.

Herefter gennemgår vi også et par video-anmeldelser af PS 4 Pro for at kunne se med egne øjne, hvad eksperterne taler om.

Vi gennemgår de forskellige tests for at give forbrugeren et bedre overblik over PlayStation 4 Pros funktioner, muligheder, anvendelighed og fordele og ulemper. Du får også oversigt over de bedste PS 4 Pro tilbud, da artiklen også indeholder prissammenligning.

I denne artikel findes:
🔸 Introduktion til PS 4 Pro
🔸Tilbuds guide – Prissammenligning af PS 4 Pro
🔸 Gennemgang af eksperternes vurdering af PS 4 Pro
🔸 Viden om forskellen på PS 4 Pro og PS 4 Slim
🔸 Kortere gennemgang af PS 4 Slim som alternativ model til PS 4 Pro

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.


Introduktion til PlayStation 4 Pro

I korte træk er PS 4 Pro en opgraderet version af PS 4, som nu er i stand til at klare en 4K-opløsning (3840 x 2160 pixels) med HDR-teknik.

Der er måske ikke den helt store forskel at spore i PlayStation 4 Pro i forhold til tidligere PlayStation-konsoller, så derfor vil PS 4 Pro måske ikke være et fordelagtigt køb for alle, hvis man allerede har en PS 4. Den helt store forskel ligger dog i den forbedrede grafik, men hvis man går meget op i dette, så vil PS 4 Pro være et godt køb.


PlayStation 4 Pro i korte træk – funktioner og muligheder

PS 4 Pro er mere en opgradering af PS 4, end der er tale om en ny generation af konsoller, og PlayStation 4 Pro er dertil større og mere kraftfuld end PS 4.

PS 4 Pro måler 29,5 cm x 5,5 cm x 32,7 cm og vejer 3,3 kilo, og PS-kendere vil vide, at dette gør modellen lidt større end forgængerne.

PS 4 Pros helt store force er modellens understøttelse af 4K og HDR-video, og kort fortalt betyder det, at spillene bliver flottere, grafikken mere detaljeret og spillene kører bedre.

4K henviser til billedopløsningen i pixels, som er omtrent fire gange så høj, som når man ser på et normalt fuldt HD-billede – i alt bliver det til omkring otte millioner pixels.Sony PS4 Pro

HDR står for High Dynamic Range, og det betyder, at der findes en langt bredere spændevidde af lys, kontraster og farver. I praksis betyder det, at billedet bliver mere realistisk at se på.

PS 4 Pro kommer med en ny DualShock 4 controller, men der er ikke de store forskelle på denne i forhold til de tidligere controllers med undtagelse af en lille lys-bar på det touch-sensitive panel.

Prissammenligning af PS 4 Pro:

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
0,00 0,00 Læs mere
3.627,00 3.627,00 Læs mere
3.899,00 3.899,00 Læs mere

Oplevelsen bliver bedst med 4K-fjernsyn

PS 4 Pro er skabt til at blive parret med et 4K-fjernsyn, hvilket giver den flotteste grafik, og det vil også være her, at man kan se den største forskel i forhold til andre konsoller. PS 4 Pro kan dog også anvendes på et 1080 pixel-fjernsyn, men her vil man ikke kunne se forbedringerne lige så tydeligt.

Alle spil, der kan spilles på en almindelig PlayStation 4, er også kompatible med PS 4 Pro. Læg dog mærke til at det kun er udvalgte spil, som er skabt til at få den nye og forbedrede grafik. Derfor vil ikke alle spil være flottere på PS 4 Pro.

PlayStation 4 Pro specifikationer:

🌀 Udvikler: Sony
🌀 Måler: 29,5 cm x 5,5 cm x 32,7 cm
🌀 Vægt: 3,3 kilo
🌀 CPU: 2.1 GHz 8-core AMD Jaguar
🌀 GPU: 4.20 teraflops, AMD Radeon-baseret grafikmotor
🌀 Teknik: Kan klare 4K-opløsning (3840 x 2160 pixels) samt HDR-video (High Dynamic Range)
🌀 Tilslutning: ethernet, HDMI, aux, optical output, Bluetooth 4.0, 3x USB 3.1
🌀 Hukommelse: 8GB GDDR5 & 1 GB
🌀 Lagring/plads: 1 TB


Det siger eksperterne om PlayStation 4 Pro 🔍

I dette afsnit gennemgår vi hver af de 11 kilder, som har afprøvet PS 4 Pro og givet deres vurdering af modellen.

M3

m3
Vurdering: 4 stjerner ud af 5

Den svenske teknologiside M3 har testet PlayStation 4 Pro, og de er generelt glade for modellen. De kalder PS 4 Pro en opdateret version af PS 4 med bedre grafik og mere kraft.

Derfor er det især grafikken med mulighed for 4K, de svenske eksperter lægger mærke til og fokuserer på. Denne forbedring er markant i forhold til PS 4, for nu er det muligt at kunne se langt flere detaljer og få spillene til at køre mere flydende.

Must for forbrugeren med et 4K-fjernsynps4-pro

M3 har afprøvet flere forskellige spil på PlayStation 4 Pro, og ifølge dem er forskellen meget tydelig. Blandt andet nævnes, at farverne er blevet stærkere og mere fremtrædende, og der fremhæves små detaljer som for eksempel solen, der fungerer som en decideret lyskilde. Også helt små ting som billygter i bilspil får bedre detaljer og flere nuancer.

De svenske eksperter skriver, at PlayStation 4 Pro er et must for den forbruger, som allerede har et 4K-fjernsyn, for efter at have prøvet PS 4 Pro er det svært at gå tilbage til en ringere billedkvalitet.

Har man ikke et 4K-fjernsyn, så er sagen en anden, for så bliver det en meget dyr investering med to køb i stedet for et. Dog nævner M3 også, at PS 4 Pro formodentlig vil være en god fremtidsinvestering – især når flere spil kan nyde godt af 4K-kvaliteten.

Du kan læse hele M3s anmeldelse på deres hjemmeside her.


Trustedreviews.com

trusted-reviews
Vurdering: 4 stjerner ud af 5

Den store internationale testside Trustedreviews.com er imponerede over den forbedrede grafik på PlayStation 4 Pro, og uden tvivl udnævner Trustedreviews.com PS 4 Pro til markedets bedste spillekonsol.

Trustedreviews.com kalder PS 4 Pro for nærmere en opgradering af PS 4 end en ny generation af konsollen med mere kraft end før samt den essentielle 4K- og HDR-håndtering. Her er der fuld fokus på spilleoplevelsen og grafikken og ikke andet – læg dog mærke til at selv om alle PS4-spil kan spilles på konsollen, så bliver ældre spil ikke nødvendigvis flottere. Eksperterne noterer, at nogle gør – men ikke alle.playstation controller

Flotte og virkelighedstro billeder

Eksperterne fra Trustedreviews.com har afprøvet spil i flere genrer, og konklusionen lyder, at resultatet på PS 4 Pro er meget imponerende – dog afhænger det også lidt af genren.

Eksperterne fremhæver, at små detaljer bliver langt mere fremtrædende – såsom tøjfibre på karakterer – og kontrasten mellem lyse og mørke farver er mere naturlig. Spiller man adventure-spil, hvor landskaber er en stor del af spillets grafik, så er her rigtig godt nyt, for disse bliver virkelig flotte og virkelighedstro at se på. Også detaljer på biler i bilspil – for eksempel ridser i bilens lak – bliver synlige og realistiske.

PlayStation 4 Pro er ydermere en langt mere stille konsol end den originale PS 4, og man kan knap høre, at den arbejder. Det er ikke mange problemer og gener, eksperterne finder ved PS 4 Pro. Dog har modellen ikke en 4K Blu-ray-afspiller, og det fremhæves som en stor fejl.

Eksperterne tøver ikke med at anbefale PS 4 Pro, hvis man ikke allerede har en konsol fra denne generation, da man ikke finder en bedre grafik andre steder.

Har man allerede for eksempel en PlayStation 4, så er det et lidt sværere valg. Er du teknologi-nørd – som anmelderen fra Trustedreviews.com – så vil en investering i PS 4 Pro dog ikke være en dårlig ide.

Læs hele anmeldelsen her.

Du kan her se den videoanmeldelse som Trustedreviews har lavet om PS 4 Pro:


Techradar.com

techradar
Vurdering: 4 stjerner ud af 5

Teknologisiden Techradar.com skriver, at PlayStation 4 Pro er en fantastisk tilføjelse til hjemmet, hvis man altså allerede har et 4K-fjernsyn.

Eksperterne mener endvidere, at PS 4 Pro også vil være et rigtig godt køb, hvis man er teknologi-nørd eller ikke allerede har en konsol at spille på. For teknologien er det fremtrædende element på PS 4 Pro, der imponerer med 4K og HDR, og så har modellen endda et 1TB-stort harddrive.

Techradar.com skriver, at nok er PS 4 Pro ikke ligefrem en PlayStation 5, men det er en signifikant opgradering i forholdt til den traditionelle PS 4. Det er let at få modellen installeret, og det er ydermere også let at overføre indhold fra en tidligere PlayStation til den nye PS 4 Pro. Herefter vælges Pro Mode, som tillader spillene at bliver spillet i den nye kvalitet.

Resultat afhænger af fjernsyn

Eksperterne har herefter afprøvet modellen på både et 1080 pixel-fjernsyn og et 4K-fjernsyn, og forskellen er meget stor. På et almindeligt 1080 pixel-fjernsyn kommer man ikke til at nyde godt af hverken 4K eller HDR, men flere spil ser dog en del flottere ud alligevel – dog ikke nok til at imponere eksperterne helt.ps4_pro

Det forholder sig dog imidlertid anderledes, når eksperterne afprøver PlayStation 4 Pro på et 4K-fjernsyn. Her fremhæves det, at langt de fleste spil bliver virkelig flotte med mange flere detaljer end tidligere.

Techradar.com har ydermere også afprøvet virtuel reality-systemet PlayStation VR på PlayStation 4 Pro, og her noterer eksperterne, at oplevelsen bliver væsentlig bedre – detaljegraden er langt højere, og det samme er billedkvaliteten.

Selv om eksperterne fra Techradar.com er meget tilfredse med PlayStation 4 Pro, så er alt ikke helt optimalt. Specielt savnes der en 4K Blu-ray-afspiller, som andre konkurrerende modeller på markedet har.

Du finder hele anmeldelen hos Techradar her.

Du kan her se Techradars video, hvor de sammenligner PS 4 med PS 4 Pro:


Cnet.com

cnet logo
Vurdering: 4,5 stjerner ud af 5

Den store amerikanske teknologiside Cnet.com er en smule i tvivl omkring anbefalingen af PlayStation 4 Pro. Der er ikke tale om, at konsollen ikke er god, men spørgsmålet for eksperterne er, om den er så forbedret, at man som forbruger bør investere i den.

Cnet.com’s eksperter har vurderet PS 4 Pro ud fra fem forskellige aspekter, som tæller design, ecosystem, funktioner, præstation og værdi. PS 4 Pro får rigtig gode karakterer over stort set hele linjen med de højeste inden for design og præstation, som ligger på ni ud af ti.

Både fordele og ulemper ved PlayStation 4 Pro

Dermed lyder det som om, at PlayStation 4 Pro er en meget anbefalelsesværdig model for eksperterne, men de diskuterer fordelene og ulemperne i forhold til hinanden. Fordelene ved at anskaffe sig en PS 4 Pro er både det store 1 TB harddrive, og at man kan spille alle PlayStation 4-spil på konsollen.

Den helt store fordel er helt klart 4K og HDR-understøttelsen ifølge eksperterne, som er kompatible med 4K-fjernsyn (man skal derfor have et 4K-fjernsyn for at nyde godt af PS 4 Pro’s bedste aspekt). Det giver langt bedre grafik og billeder takket være den høje opløsning – men dog ikke på alle spil.

At grafikken ikke forbedres markant i alle spil er netop Cnet.com’s store anke angående PS 4 Pro. Ifølge dem er det reelt kun et mindre antal spil, som man kan opleve dramatiske forandringer på. Det betyder så, at der i sammenligning ikke er den store forskel på PlayStation 4 Pro og PlayStation 4-konsollerne, når det kommer til de fleste spil.

Dog noterer Cnet.com, at man i fremtiden højest sandsynligt vil kunne få mere glæde af PS 4 Pro, når flere spil bliver skabt til den nye og forbedrede kvalitet. Cnet.com noterer også som flere andre eksperter, at afsavnet af en 4K Blu-ray-afspiller er stort.

Du kan læse mere hos Cnet her.

Se eventuelt med her på denne YouTube-video, hvis du vil vide mere om, hvad PS 4 Pro kan:


Techadvisor.com

Techadvisor.co.uk
Vurdering: 4 stjerner ud af 5

Den store teknologiside Techadvisor.com nævner først prisen på PlayStation 4 Pro, som er noget høj. Men hvis man er glad for teknologi, er det værd at se igennem fingre med prisen, og eksperterne fra Techadvisor.com skriver, at PS 4 Pro er en stor vinder i deres øjne.

Eksperterne begrunder dette med, at tidligere var det de deciderede gaming-computere, som var betragtet som langt det bedste valg, når det kom til spilleoplevelsen. Nu mener Techadvisor.com, at der er sket et skift, og med lanceringen af PS 4 Pro er påstanden ikke længere sand. Desuden bemærkes det også, at en virkelig god gaming-computer er langt dyrere end PlayStation 4 Pro.

4K og HDR

Techadvisor.com har testet de nye aspekter ved PS 4 Pro, og de kommer frem til, at denne model virkelig har en forbedret spil-oplevelse. Det sker takket være adgangen til både 4K og HDR, som forfiner selv de små detaljer ved spillene og gør en tydelig forskel for oplevelsen.

Det bemærkes også, at 4K er det mest omtalte nye aspekt af PS 4 Pro. Men til trods for dette er der også godt nyt til den forbruger, der blot har et normalt HDTV, for ifølge eksperterne oplever man også en forskel i spillene på denne type fjernsyn. Også virtuel reality-systemet PlayStation VR bliver forbedret, når man spiller via PlayStation 4 Pro.

Techadvisor.com savner også en 4K Blu-ray-afspiller men konkluderer, at PS 4 Pro leverer en særdeles god spilleoplevelse.

Læs hele anmeldelsen her.

I denne video fra Techadvisor.com demonstrerer eksperterne, hvorfor de mener, at PS 4 Pro er den bedste konsol på markedet:


Expertreviews.co.uk

expertreviews logo
Vurdering: 4 stjerner ud af 5

 Britiske Expertreviews giver PlayStation 4 Pro en god anmeldelse og opsummerer, at PS 4 Pro i deres øjne er en opgradering af en allerede-eksisterende konsol angående præstation med en forbedring af spilleoplevelsen. Kort sagt – PS 4 Pro er skabt til at få spil til at se endnu bedre ud.

Der er forskellige meninger om, hvorvidt man absolut bliver nødt til at have et 4K-fjernsyn for at nyde godt af PS 4 Pro’s evner. Testpanelet fra Expertreviews mener ikke, at man nødvendigvis behøver et sådan fjernsyn, for selv på et almindeligt 1080 pixel-fjernsyn kan man tydeligt se forskellen i forhold til PlayStation 4. Dog noterer eksperterne også, at hvis man har et 4K-fjernsyn, så ser spillene på PS 4 Pro helt fantastiske ud uden tvivl. Eksperterne har blandt andet afprøvet adventure-spillet Tomb Raider, og alt lige fra karakterens tøj til omgivelserne stod helt skarpt og med et højt niveau af detaljer.

Bør man investere i en PlayStation 4 Pro?ps4-pro-HDR

Testpanelet diskuterer, om man bør investere i et 4K fjernsyn kun til det formål at anvende PS 4 Pro, og svaret kommer ikke helt prompte, for der er tale om en smagssag. Eksperterne noterer nemlig, at der bestemt er en forskel at finde, men flere steder er forskellen ikke så markant, at man bør foretage så stort et indkøb bare for dette.

På spørgsmålet om hvorvidt man bør anskaffe sig en PS 4 Pro, er svaret heller ikke ligetil for testpanelet. PS 4 Pro er en dyr konsol, og ifølge eksperterne er forbedringerne ikke helt pengene værd. Har man dog allerede et 4K-fjernsyn og er meget interesseret i billedkvalitet, så skriver eksperterne, at det dog alligevel kan være en god ide at investere i PlayStation 4 Pro.

Du kan læse hele testen her.


Theverge.com

the_verge
Vurdering: 8,8 point ud af 10

Den amerikanske teknologiside Theverge.com sammenligner PlayStation 4 Pro med en gaming-computer, og i denne sammenligning forekommer PS 4 Pro pludselig ikke så dyr alligevel.

Dermed ikke sagt at PS 4 Pro er en billig konsol, men modellen kan tilbyde aspekter, som andre konsoller ikke kan. Eksperterne skriver, at der virkelig er noget om snakken angående de forbedrede 4K-spiloplevelser på PS 4 Pro.

Theverge.com’s anmeldere har afprøvet en håndfuld af spil, der er designet til at blive spillet på PlayStation 4 Pro, og det konkluderes, at billedkvaliteten bliver helt fantastisk og utrolig. Grafikken bliver ifølge eksperterne ikke kun bedre, men meget bedre.fifa18-ps4-pro

Man bør lægge mærke til, at der er forskel på, hvordan man er placeret i forhold til skærmen, tilføjer Theverge.com – jo større skærmen er og jo tættere på, man er, jo bedre forekommer billedkvaliteten.

Bør man investere i PlayStation 4 Pro?

PlayStation 4 Pro’s hurtighed er også blevet styrket, og det betyder, at PS 4 Pro nu er dobbelt så hurtig som PlayStation 4. En andel fordel ved PS 4 Pro, som eksperterne noterer, er, at spillene til konsollen sagtens kan spilles på en almindelig PlayStation og omvendt.

Til sidst diskuterer eksperterne fra Theverge.com, hvorvidt man bør investere i PS 4 Pro. Svaret er ikke helt åbenlyst, men hvis man allerede har et 4K-fjernsyn eller er meget interesseret i grafik, så vil PS 4 Pro være en god investering – PlayStation 4 Pro leverer nemlig ifølge eksperterne den bedste spil-grafik på konsolmarkedet.

Læs hele anmeldelsen her.

Du kan her se den anmeldelse som Theverge.com har udarbejdet om PS 4 Pro:


Stuff.tv

stuff-tv
Vurdering: 5 stjerner ud af 5 

Det britiske teknikmagasin Stuff.tv skriver, at hvis man allerede har et 4K-fjernsyn, så vil PlayStation 4 Pro være et rigtig godt køb, for teknikken er så god, at PS 4 Pro føles som en regulær gaming-computer, når det kommer til grafikken.ps4_pro_test

Stuff.tv skriver, at PS 4 Pro har fået opdateret hardwaren, hvilket inkluderer en hurtigere CPU, kraftigere grafik-chip og mere hukommelse, og det betyder alt sammen, at PS 4 Pro er langt kraftigere end standard-konsoller. Stuff.tv skriver, at det står og falder med ens nuværende fjernsyn, om man skal investere i PlayStation 4 Pro eller ej.

Har man som nævnt allerede et 4K-fjernsyn, så er PS 4 Pro et rigtig godt valg, men har man ”kun” et 1080 pixel-fjernsyn, så er sagen en anden. Stuff.tv noterer, at grafikken da bliver bedre, men PlayStation 4 Pro er regulært skabt til 4K-fjernsyn.

Den bedste på markedet

PlayStations 4 Pro’s design minder meget om forgængeren, men er dog en smule større og med en mat udformning og klare knapper. Opsætningen går let og uden de store problemer, og herefter er man klar til at spille. De PS 4 Pro-optimerede spil udgør den største forskel, og det er her, at man kan se en tydelig, grafisk forskel. Eksperterne kalder endda PS 4 Pro for den bedste konsol på markedet.

Stuff.tv har ikke oplevet mange irritationsmomenter ved PS 4 Pro, men der er dog et problem, som ikke er helt lille: det er fraværet af en 4K Blu-ray-afspiller, og i praksis betyder det, at man ikke kan se 4K Blu-ray på modellen – kun 1080 pixel-diske. Det betyder også, at PS 4 Pro er designet til at spille spil og ikke er et komplet underholdnings-system.

Du kan læse mere hos Stuff.tv her.


Gamespot.com

gamespot.com-logo
Vurdering: Gamespot.com anbefaler PlayStation 4 Pro

Computersiden Gamespot.com lægger først mærke til, at PlayStation 4 Pro minder meget om PlayStation 4 i designet. Dog er PS 4 Pro en smule større og også tungere med mere afrundede hjørner og kanter.

PlayStation 4 Pro har fået et boost angående teknikken og er en mere kraftfuld konsol end PlayStation 4 – dertil kommer det store 1 TB harddrive. Gamespot.com skriver dog, at den største grund til at blive spændt over PS 4 Pro er angående de grafiske forbedringer. Man kan heldigvis stadig benytte sig af de ældre PS 4-spil, og flere af disse spil får et fint løft med PS 4 Pro.

Overbevisende i sammenligning

ps4_pro_reviewGamespot.com’s eksperter har sat sig for selv at opleve den forbedrede grafik med egne øjne i en lang række forskellige spil, og derfor har de afprøvet PlayStation 4 Pro i sammenligning med en eksisterende PlayStation 4-konsol på både et 4K-fjernsyn og et almindeligt 1080 pixel-fjernsyn.

Konklusionen lyder, at PS 4 Pro virkelig har en langt forbedret grafik på et 4K-fjernsyn. Det kommer til udtryk ved at vise flere detaljer og træk ved for eksempel karakterer, klarere tekst på skilte i spillene og tydeligere objekter, der ellers er langt væk. På et almindeligt fjernsyn var der dog ikke den store forskel at spore på de to konsoller, ifølge eksperterne.

Gamespot.com finder ikke særlig mange mangler ved PlayStation 4 Pro, men en af dem er dog, at PS 4 Pro ikke har en 4K Blu-ray-afspiller. Eksperterne diskuterer, om man bør investere i en PS 4 Pro, men de hælder mod den konklusion, at nok er PlayStation 4 Pro dyr, men den er pengene værd.

Har man allerede et 4K-fjernsyn, vil PS 4 Pro være et rigtig godt valg, og en investering i konsollen kan også godt forsvares, hvis man ”kun” har et 1080 pixel-fjernsyn.

Dog mener eksperterne, at hvis man allerede har en PS 4, så er en investering i PlayStation 4 Pro ikke nødvendig, med mindre man har en overskydende økonomi eller er grafik-nørd.

Du kan læse hele deres anmeldelse på deres hjemmeside her.


Theguardian.com

The guardian
Vurdering: 4 ud af 5 stjerner

Den britiske avis Theguardian.com finder PlayStation 4 Pro både kraftfuld og imponerende, men selve designet er de ikke særlig vilde med.

Opsætningen af PS 4 Pro foregår ifølge eksperterne dog let. Alt, hvad man skal bruge, følger med modellen, og det tager ikke lang tid at sætte hele systemet op. Desuden fungerer det nemt at overføre spil og gemte save-games fra den gamle PS 4.

Med en forbedring på 30 procent i kraften er der ifølge eksperterne tale om en stærk konsol, som dermed kan levere de flotte billedmæssige resultater – og det er også den forbedrede visuelle billedkvalitet i 4K samt HDR, som er PS 4 Pro’s virkelige kendetegn og fordel. For at se dette med egne øjne har Theguardian.com’s eksperter afprøvet en række spil, som er designet til at fungere optimalt på PlayStation 4 Pro – her er tale om Rise of the Tomb Raider, Titanfall 2 og Last of Us: Remastered.

Flot grafik

Alle de afprøvede spil demonstrerede utrolig flotte billeder ifølge eksperterne med en grafik, der tillader langt flere detaljer og mere bevægelige animationer. HDR-aspektet tilfører yderligere dybde til billederne og gør dem meget virkelighedstro. Dog noterer eksperterne også, at det ikke er alle spil, som kommer til at se så flotte ud.ps4pro_spiderman

Theguardian.com skriver afslutningsvis, at PlayStation 4 Pro er den mest kraftfulde konsol på markedet med en imponerende grafik til pengene – har man allerede et 4K-fjernsyn og ingen konsol, så er PS 4 Pro det oplagte valg. Har man et 1080 pixel-fjernsyn, vil der også stadig være forbedringer at spore.

Du kan læse hele anmeldelsen her hos The Guardian.


Konklusion omkring PS 4 Pro

ps4-pro

Efter at have gennemgået 11 forskellige ekspertkilders anmeldelser af PlayStation 4 Pro kan vi konkludere, at PS 4 Pro virkelig er en kraftfuld konsol, som tilbyder rigtig meget på det grafiske område. Her er ikke tale om en ny PS 5, men en form for opgradering af PS 4.

Eksperterne er imponerede over, hvor flot grafikken bliver med 4K og HDR, men gør også opmærksom på at for at få det fulde udbytte af PS 4 Pro, så skal man også have et 4K-fjernsyn. Kontrasten mellem lys og mørk er blevet bedre og meget virkelighedstro, og der er mulighed for at se langt flere detaljer i spillenes grafik.

Har man et almindeligt 1080 pixel-fjernsyn, bliver detaljerne og nuancerne ikke lige så fremtrædende på PS 4 Pro, men der er stadig mindre forbedringer.

Eksperterne diskuterer næsten alle sammen, hvorvidt de anbefaler et køb af PlayStation 4 Pro, og de fleste gør, hvis man i forvejen har et 4K-fjernsyn, eller hvis man ikke har en konsol overhovedet.

Eksperterne har ikke ret mange kritikpunkter angående PlayStation 4 Pro, men flere fremhæver dog savnet af en 4K Blu-ray-afspiller, og det noteres også flere gange, at man skal lægge mærke til, at ikke alle PS 4-spil kommer til at nyde godt af den forbedrede grafik på PS 4 Pro.

Prissammenligning af PS 4 Pro:

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
0,00 0,00 Læs mere
3.627,00 3.627,00 Læs mere
3.899,00 3.899,00 Læs mere

Video-anmeldelser af PlayStation 4 Pro:

I dette afsnit sørger vi for et mere visuelt orienteret overblik, idet vi her bringer seks forskellige video-anmeldelser fra YouTube omkring forskellige aspekter af PS 4 Pro.

Ign.com

I denne video fra Spilsiden Ign.com kan man få visuelt belæg for Ign.com’s kommentarer omkring PS 4 Pro.


Techadvisor.com

I denne video fra teknologi-siden Techadvisor.com demonstrerer eksperterne, hvorfor de mener, at PS 4 Pro er den bedste konsol på markedet.


Engadget.com

Gadgetsiden Engadget.com kommer i denne video med deres anmeldelse af PlayStation 4 Pro og viser, hvorfor de mener, at PS 4 Pro er den perfekte måde at vise, hvad et 4K-fjernsyn kan.


Teknisk gennemgang af PlayStation 4 Pro

Se med på denne YouTube-video, hvis du ønsker at lære mere om teknikken bag PS 4 Pro. Se blandt andet her hvordan en række spil tager sig ud med den nye og forbedrede grafik.


Gennemgang af spil, hvor grafikken virkelig træder i karakter

Denne YouTube-video viser, hvordan ti forskellige spil ser ud på PlayStation 4 Pro. Her er tale om spil, som alle er designet til at fungere optimalt på PS 4 Pro.


Gennemgang af forskellige topspil til PlayStation 4 Pro

Denne YouTube-video demonstrerer de syv bedste spil til PS 4 Pro på et 4K-fjernsyn.


PlayStation 4 Pro vs PlayStation 4 Slim – hvad er forskellen?

Baseret på artikler fra Trustedreviews.com, Forbes.com samt Gamingscan.com vil vi i dette afsnit se nærmere på, hvad der gør modellerne PS 4 Pro og PS 4 Slim forskellige fra hinanden.ps4-pro-vs-ps4-slim

Trustedreviews.com skriver, at den første forskel ligger i den måde, hvorpå Sony omtaler modellerne. Sony henviser nemlig til PS 4 Slim som blot PS 4 nu og har på den måde udfaset den originale PlayStation 4. PS 4 Slim har fået sit navn, fordi modellen er slankere end den oprindelige PS 4.

PS 4 Pro er en mere kraftfuld konsol, som fungerer som en slags opgradering af PS 4. Det essentielle ved denne model er den forbedrede grafik og understøttelse af 4K samt HDR.

Hertil noterer Forbes.com, at der ved hverken PS 4 Pro eller PS 4 Slim er tale om et fuldt skridt til næste generation af konsoller.


PS 4, PS 4 Slim og PS 4 Pro i tal

I dette afsnit sammenligner vi alle tre oprindelige konsoller i forhold til hinanden for at se forskellige og ligheder set indefra:

PS 4:

PS4
PlayStation 4 blev oprindeligt lanceret i 2013:

Mål: 27,5 cm x 30,5 cm x 5,3 cm
Vægt: 2,8 kilo
CPU: 1.6 GHz 8-core AMD Jaguar
GPU: 1.84 TFLOP AMD Radeon
Hukommelse: 8GB GDDR5
HDR: Ja
4K: Nej
Plads: 500 GB
USB: 2x USB 3.0
Bluetooth: Bluetooth 2.1


PS 4 Slim:

ps4slim

PlayStation 4 Slim blev oprindeligt lanceret i 2016:

Mål: 26,5 cm x 28,8 cm x 3,9 cm
Vægt: 2,1 kilo
CPU: 1.6 GHz 8-core AMD Jaguar
GPU: 1.84 TFLOP AMD Radeon
Hukommelse: 8GB GDDR5
HDR: Ja
4K: Nej

Plads: 500 GB og 1 TB
USB: 2x USB 3.1
Bluetooth: Bluetooth 4.0


PS 4 Pro:

PS4PRO

PlayStation 4 Pro blev oprindeligt lanceret i 2016:

Mål: 29,5 cm x 32,7 cm x 5,5 cm
Vægt: 3,3 kilo
CPU: 2.1 GHz 8-core AMD Jaguar
GPU: 4.2 TFLOP AMD Radeon
Hukommelse: 8GB GDDR5 & 1 GB
HDR: Ja
4K: Ja
Plads: 1 TB
USB: 3x USB 3.1
Bluetooth: Bluetooth 4.0


Forskelle i kraft og grafik

Som nævnt har PlayStation 4 Slim overtaget ”rollen” som den nye PlayStation 4, mens PlayStation 4 Pro stadig blot kaldes PS 4 Pro. En af de væsentligste forskelle på de to modeller ligger i grafikken og kraftfuldheden.

PS 4 Pro kan køre 4.2 teraflops mod PS 4 Slim’s 1.84 teraflops, og teraflops er blot en anden angivelse af konsollernes præstation – ligesom hestekræfter hos biler. Det viser, at PS 4 Pro er en noget mere kraftfuld model end Slim-modellen. Ifølge Forbes.com skriver Sony, at PS 4 Pro er 30 procent mere kraftfuld end de andre konsoller på markedet.

Grafik-aspektet er en væsentlig faktor i forskellen på de to konsoller. PlayStation 4 Pro er nemlig skabt til at fremvise en helt fantastisk og unik grafik med skarpe kanter og flere pixels via både 4K (3840 x 2160 pixels) og HDR, og PS 4 Slim har ikke 4K. Dog skal man være opmærksom på, at man skal benytte sig af et 4K-fjernsyn, for at forskellen virkelig træder frem.

Det er ikke kun én faktor, der gør grafikken bedre – der er tale om flere mindre faktorer. Det tæller blandt andet det naturlige lys i spillet. Med 4K giver sollys for eksempel mere dynamik i billedet og kan lyse elementer op og forbedre kontrasten. Også farverne er forbedrede med mere pang på PS 4 Pro, hvor de på PS 4 Slim fremkommer mere matte.

I den forbindelse skal nævnes, at det ikke er alle spil, der kan ses i fuld 4K (native 4K), og derfor kører PS 4 Pro ofte i en lidt mindre opløsning, der dog stadig er tæt på fuldformatet – man kan stort set ikke se forskellen.

PS 4 Slim har til sammenligning en opløsning på 1080 pixels.

Også hukommelsen er forbedret på PlayStation 4 Pro i forhold til PlayStation 4 Slim, idet PS 4 Pro har fået en ekstra gigabyte hukommelse.

Har man desuden et 4K-fjernsyn samt en PS 4 Pro og ønsker at bruge virtuel reality-systemet PS VR, så vil der også være klare forbedringer at spore her.

Du kan her se en video der viser forskellen i grafikken mellem PS4 og PS4 Pro:


I korte træk – hvilken konsol bør jeg købe?

Det er en smagssag, hvilken konsol man foretrækker, men Gamingscan.com anbefaler, at man vil få rigtig meget glæde af PlayStation 4 Pro, hvis man har et 4K-fjernsyn i forvejen. Har man ikke det, så vil PS 4 Slim være ligeså god som PS 4 Pro.

Begge konsoller er kompatible med PS 4-spil, og ikke alle spil vil drage fuld fordel af PS 4 Pro og et 4K-fjernsyn.

Prismæssigt har PS 4 Pro været en del dyrere end PS 4 Slim.

Forbes.com tilføjer her, at PS 4 Slim vil være det mest fordelagtige valg for den forbruger, der bare spiller lidt for underholdningens skyld, mens PS 4 Pro vil være et bedre valg for grafik-nørden.

Ønsker du at se en mere visuel sammenligning mellem alle tre modeller så se med på denne YouTube-video, hvor der guides visuelt til, hvilken model man bør købe.


Alternativ til PlayStation 4 Pro

Herunder vil vi i lidt kortere format gennemgå et alternativ til PS 4 Pro – der er tale om PlayStation 4 Slim-modellen.

PlayStation 4 Slim

ps4slim

Prissammenligning af PS 4 Slim:

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
2.399,00 2.399,00 Læs mere
2.494,00 2.494,00 Læs mere

PS 4 Slim er den nye og forbedrede udgave af den originale PlayStation 4 – PS 4 Slim har faktisk erstattet PS 4 som den nye standardudgave.

PlayStation 4 Slim er blevet forbedret indvendigt flere steder, således at modellen er mere kraftfuld og stabil end den originale version, men mest iøjnefaldende er den mindre størrelse, lavere vægt og slankere design. Herudover er PS 4 Slim også designet til at være langt mere stille end forgængeren – samt også mere prisvenlig.

PS 4 Slim specifikationer:
Mål:
26,5 cm x 28,8 cm x 3,9 cm
Vægt: 2,1 kilo
CPU: 1.6 GHz 8-core AMD Jaguar
GPU: 1.84 TFLOP AMD Radeon
Hukommelse: 8GB GDDR5
HDR: Ja
4K: Nej
Plads: 500 GB og 1 TB
USB: 2x USB 3.1
Bluetooth: Bluetooth 4.0

Det siger eksperterne om PlayStation 4 Slim

I dette afsnit gennemgår vi hver af de tre kilder, som har afprøvet PS 4 Slim og givet deres vurdering af modellen.

Techradar.com

techradar
Vurdering: 4 stjerner ud af 5

Teknologi-siden Techradar.com har overvejende positive kommentarer til PlayStation 4 Slim, og eksperterne skriver, at PS 4 Slim på stort set alle områder er bedre end originalen PlayStation 4. Herudover tilføjer de, at hvis man længe har gået og overvejet at købe en PlayStation 4, så bør man slå til med PS 4 Slim – prisen er nemlig også overkommelig nu.

Først og fremmest noteres det slanke design, som gør modellen rigtig pæn at se på. Hertil kommer den brede variation af rigtig mange gode spil, som kan spilles på konsollen. Prisen er også et aspekt, som eksperterne har taget med i deres vurdering, og de synes, at PS 4 Slim giver god valuta for pengene.

Kraftig og stabil konsol

Techradar.com mener også generelt, at PS 4 Slim virkelig har fået et kraft-løft i forhold til originalen, og det kan føles, når man anvender konsollen. Også netværksforbindelserne er blevet forbedret, hvilket har gjort PS 4 Slim mere stabil, når man spiller online. Hertil kommer også den forbedrede DualShock 4 controller, som er langt bedre at anvende end forgængerne – eksperterne tilføjer, at man som spiller næsten kommer til at føle sig helt professionel.

Der er dog også et par negative kommentarer angående PlayStation 4 Slim fra Techradar.com’s side. Det drejer sig dog mest om den manglende 4K Blu-ray-afspiller, som eksperterne ser som en stor mangel, men også savnet af et optical output.

Du kan læse hele anmeldelsen artikel hos Techradar her.


T3.com

T3Magazine-Logo
Vurdering: 4 stjerner ud af 5

Teknologisiden T3.com mener, at PlayStation 4 Slim vil være et rigtig godt køb. De skriver, at Sony har holdt sig på den sikre side med denne tilføjelse til PlayStation-familien, men det er overhovedet ikke en dårlig ide – ifølge eksperterne er PS 4 Slim dog også både mere stille, flottere og slankere end originalen PlayStation 4. Endda prisen er overkommelig.

T3.com har mange rosende ord til overs for PlayStation 4 Slim. Alt i alt mener de, at Sony har taget alle de gode kvaliteter ved den originale PS 4 og forbedret dem i PS 4 Slim-versionen. Eksperterne går videre og kalder PS 4 Slim at absolut top-produkt med et rigtig godt og bredt spil-bibliotek.

Et klart løft – dog savnes 4K Blu-ray-afspiller

T3.com er rigtig tilfredse med, hvordan PS 4 Slim kører, når man spiller. PS 4 Slim er uden tvivl et kvalitetsprodukt, og det gælder også controlleren, som har fået et klart løft – eksperterne kalder PS 4 Slim’s controller den bedste nogensinde.

Testpanelet har kun meget få negative kommentarer til PS 4 Slim, og det drejer sig blandt andet om den manglende 4K Blu-ray afspiller. Dette skal man ifølge eksperterne især være opmærksom på, hvis man ønsker en konsol, der skal være et helt underholdningssystem og ikke kun en spillekonsol.

Afslutningsvis skriver T3.com, at hvis man har et 1080 pixel-fjernsyn og leder efter en god konsol, så vil PlayStation 4 Slim være et rigtig godt valg.

Læs hele anmeldelsen her.


Stuff.tv

stuff-tv
Vurdering: 4 stjerner ud af 5

Det engelske teknikmagasin Stuff.tv lægger især mærke til, at PlayStation 4 Slim er både mindre, lettere, mere stille og billigere end nogensinde før.

Eksperterne fra Stuff.tv er meget imponerede over PS 4 Slim – de skriver endda, at denne konsol kun er et mule-hår fra at kunne vinde prisen som bedste konsol på markedet. PS 4 Slim minder nemlig meget om originalen PS 4, hvilket ifølge eksperterne er en god ting, men bare en lille smule forbedret på næsten alle områder.

Især den stille facon imponerer – for man kan næsten ikke høre modellen overhovedet, men også det mindre design gør ifølge eksperterne PS 4 Slim mere håndterbar og brugbar. Hertil kommer også controlleren, som er blevet justeret en smule i forhold til forgængeren, hvilket har gjort denne version en smule mere avanceret.

Anbefales til ikke-grafik-nørden

Stuff.tv skriver, at selv om PS 4 Slim har oplevet mange forbedringer, så skal man være opmærksom på, at hvis man ønsker at kunne spille i 4K og ikke har et 4K-fjernsyn, så kan man let blive skuffet. Derfor anbefaler eksperterne hovedsagelig PS 4 Slim til den spiller, der bare godt kan lide at spille for underholdningens skyld, og som ikke er en teknologi- og grafiknørd. Er man meget passioneret omkring grafik, så vil PS 4 Pro være et bedre valg.

Eksperterne noterer ikke mange ulemper ved PlayStation 4 Slim, men dog savner de både en 4K Blu-ray-afspiller samt et optical output.

Du finder hele anmeldelsen fra Stuff.tv her.


Du kan her se en videoanmeldelse af PS4 Slim. Videoen er udarbejdet af det store amerikanske teknikmagasin IGN:


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🤩 Hvem har testet PS4 Pro?

M3, Trustedreviews.com, Techradar.com, Cnet.com, Techadvisor.com, Expertreviews.co.uk, Theverge.com, Stuff.tv, Gamespot.com og Theguardian.com.

🤓 Hvordan er PS4 Pro blevet testet?

PS4 Pro er blevet vurderet ud fra dens tekniske specifikationer, spiloplevelse og brugervenlighed. Særligt er eksperterne begejstrede for grafikken i form af PS4 Pro’s understøtning af 4K og HDR-video, der står for High Dynamic Range, hvilket betyder, at der findes en langt bredere spændevidde af lys, kontraster og farver, end der var at finde i de tidligere PlayStation modeller.

🤔 Kan det betale sig at købe en PS4 Pro?

Er du på udkig efter en spilkonsol, der giver den bedste oplevelse med knivskarp 4K grafik, blødere bevægelser, hurtigere indlæsningstid, lavere temperature og mindre støj end nogen tidligere PlayStation modeller? Så er PS4 Pro muligvis det rette valg for dig.


Andre relevante tests

Playstation VR Briller Test

Hvis du vælger at investerer i en Playstation, så bør du også overveje om deres virtual reality-briller er noget for dig.

Med virtual reality-brillerne fra Sony er det muligt at tage gaming til et helt nyt niveau, som aldrig er set før.

Vi har i vores Playstation VR artikel, samlet en lang række tests, så du nemt kan få det komplette overblik over hvordan eksperterne bedømmer brillerne.