Ny puslepude? Vores bud på de bedste puslepuder til ethvert behov

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

I artiklen får du et overblik over de 9 bedste puslepuder på markedet.

Det drejer sig om 9 modeller fra forskellige mærker, der alle hører til blandt de mest populære brands.  For eksempel kan vi nævne Leander puslepude og Sebra puslepude, som nogen af de mest kendte.

I artiklen gennemgår vi alle produkterne, og fremhæver nogle af de mest bemærkelsesværdige egenskaber. Efter gennemgangen af de forskellige  varianter giver vi dig en guide til, hvordan du sørger for at øge din puslepudes sikkerhed. og hvad du skal være særligt opmærksom på, før du køber.

Du får også viden om, hvordan barnets aldersfaser påvirker oplevelsen på puslehynden og en guide til andre relevante tests og artikler, som du måske vil finde interessante.

Puslepude artiklen indeholder:
🔸 Overblik over de 9 bedste puslepuder på markedet
🔸 Information om modellerne
🔸 Guide til hvordan du gør din puslepude sikker
🔸 Viden om barnets aldersfaser i forbindelse med opholdet på puslepuden
🔸 En guide til øvrige relevante tests og artikler

Herunder følger en gennemgang af 9 af de bedste produkter på markedet fra de mest kendte brands. Variationen bliver høj, så der vil være noget for enhver pengepung og smag.

Under produktnavnene i de grønne bokse kan du se, hvad der især er værd at fremhæve ved hver model, og her vil du også kunne se prissammenligning af de forskellige enheder. På den måde vil du hurtigere og nemmere kunne finde et godt puslepude tilbud og en billig puslepude.

Bemærk, vi har ikke kunne finde uvildige tests i dette emne, og har primært analyseret på kundens egen "test" af produktet i form af alle de kundeanmeldelser, vi har kunne finde om de pågældende produkter, og holdt op imod produktdata og pris.


Leander puslepude Matty – en alsidig puslehynde

Leander Puslepude Matty

 

Stærkt materiale

Leander Puslepude Matty er en virkelig flot puslepude, der emmer af luksus og høj kvalitet. Prisen er derfor ikke i den lave ende, så hvis du er på et stramt budget, kan du i stedet holde øje med Leander puslepude tilbud.

Modellen er fremstillet i PUR-materiale, der har mange fordele. Blandt andet er det meget slidstærkt og holdbart, hvilket giver en lang levetid – puden kan derfor let gå i arv til lillebror eller lillesøster. Den er formstøbt, og det giver den bedste ergonomi for både barnet og den voksne, og så formår PUR-materialet at være hårdt såvel som blødt: Det er hårdt, fordi det er formstøbt og fast, men du kan se det bløde element i overfladen, der er behageligt for barnet at ligge på.

Stilen er enkel og simpel uden for mange detaljer, og farven er grå – det betyder, at den både passer til pige- eller drengeværelset.

Alsidigt produkt

En puslepude bliver som oftest anvendt til bleskift, og det betyder, at du mange gange dagligt vil få brug for din puslepude. Leander modellen er dog skabt til flere formål, og derfor kan du tillige benytte den til hyggesnak, sang, leg og massage.

Du kan anvende varianten direkte uden ekstra underlag som for eksempel stofble, betræk eller håndklæde, og den faste overflade har især den fordel, at den er let at gøre ren. Skulle der ske uheld, er der ikke noget stof, der bliver tilsølet, for produktet er vandtæt – du kan derfor blot tørre Leander Puslepude Matty af med en våd klud, og der er intet betræk, der først kræver fjernelse.

Der er som et stort plus ingen skadelige stoffer, der kan påvirke barnet negativt. Sikkerheden er høj med skrå kanter, og modellen er skridsikker.

Fordele

 • Luksus-variant
 • Formstøbt PUR
 • Kan blive anvendt til bleskift, sang, leg, snak og massage
 • Vandtæt og let at gøre ren
Ulemper

 • Kunne godt være en anelse blødere

Specifikationer ved Leander Puslepude Matty – nøgleoplysninger
🔴 Producent / type: Leander, puslepude
🔴 Farve: Grå
🔴 Materiale: Formstøbt PUR
🔴 Bredde: 50 centimeter
🔴 Længde: 70 centimeter
🔴 Tykkelse: 3 centimeter
🔴 Vægt: 2,9 kilo


Leander Linea – pusleplade med høj sikkerhed

Leander Pusleplade Linea

 

Leander Pusleplade Linea vil være et godt valg for den forbruger, der leder efter det absolutte premium-produkt. Her er tale om en puslepude i form af en regulær pusleplade, der klart ligger i den høje ende af prisskalaen. Derfor er det ikke en billig puslepude. Du kan se herover, hvor du eventuelt kan finde et godt puslepude tilbud på modellen.

Stilfuld pusleplade / puslepude

Leander Pusleplade Linea er fremstillet med æstetik såvel som funktionalitet og holdbarhed for øje. Produktet kommer i en særdeles høj kvalitet og er fremstillet i massiv eg. Det gør den ekstrem holdbar og til en variant, der kan holde i mange år. For ekstra holdbarhed er pladen overfladebehandlet med slidstærk lak, der er fri for kemikalier.

Materialet gør den tillige virkelig flot at se på, og den kommer i varierende farver – så kan du vælge den nuance, der passer til dit børneværelse.

Stilen er helt enkel i skandinavisk minimalisme, og de simple detaljer og skarpe linjer gør den meget æstetisk at se på – perfekt til de stilbevidste forældre.

Skabt til pusletid

Leander Pusleplade Linea er designet til at blive anvendt til bleskift, og derfor er der fokus på rengøring. Eftersom materialet er overfladebehandlet, skal du blot tørre den af med en hård opvredet klud, hvis den bliver beskidt. Der er ikke behov for at anvende hynde eller håndklæde over, og det gør rengøringen endnu nemmere.

Du kan dog også anvende modellen til andre og mere hyggelige formål såsom rare puslestunder med leg, sang, tale eller massage. Barnet ligger trygt og godt fast ved de skrå kanter, og derfor kan barnet ikke trille eller falde ud. Der er god plads til en regulær puslepude oven på pladen samt til pusleudstyr, og du kan anvende enheden sammen med øvrige Leander-artikler. Det kan for eksempel være den puslepude, Leander har fremstillet eller producentens kommode.

Fordele

 • Fantastisk kvalitet
 • For de stilbevidste
 • Fremstillet i massiv eg
 • Kan blive anvendt sammen med den kommode og puslepude, Leander har i sortimentet
Ulemper

 • Ligger i den høje end af prisskalaen

Specifikationer ved Leander Pusleplade Linea – nøgleoplysninger
🔴 Producent / type: Leander, pusleplade
🔴 Farve: Varierende
🔴 Materiale: Massiv eg
🔴 Bredde: 76 centimeter
🔴 Længde: 90 centimeter
🔴 Vægt: 9 kilo


Done by Deer puslepude – flot design

Done by Deer Puslepude

 

Done by Deer Puslepude vil være det oplagte valg for dig, der ønsker en velskabt brugerfavorit i puslehynde-format med et sødt design.

Det søde valg

Done by Deer Puslepude kommer med rigtig mange fordele, og den første, du lægger mærke til, er designet. Modellen er udformet som en puslepude/puslehynde i bløde materialer, og på selve puslepladsen er den dekoreret med den nuttede giraf Raffi. Raffi vil vække glæde både hos barnet og den voksne, og barnet kan være helt tryg sammen med giraffen. Den kommer i flere farver, så der er noget i feminine såvel som maskuline nuancer.

Prisen er en anden fordel, for den er i den lavere ende. Der er måske ikke tale om en decideret billig puslepude, men den er klart overkommelig i forhold til flere af konkurrenterne. Det er til dels også derfor, at varianten er det populære valg.

Øko Tex-certificeret

Done by Deer Puslepude er fremstillet i PU-skum med skrå kanter for en højere sikkerhed for barnet. Materialet er 100 procent Øko Tex-certificeret, hvilket er forbrugerens garanti for, at der ikke er skadelige kemikalier til stede.

Produktet er let at gøre rent, da du blot skal tørre overfladen af, hvis puden bliver beskidt. Som en bonus er puslehynden vandtæt, hvilket er særdeles praktisk i forbindelse med rengøringen. Der er et betræk rundt om skummet, der kan blive fjernet ved behov – for eksempel hvis det er blevet meget tilsmudset. 

Betrækket kan komme i vaskemaskinen ved 30 grader, men tåler ikke tørretumbler. Selve puden tåler håndvask, men producenten fraråder det, hvis det ikke er strengt nødvendigt.

Fordele

 • Sødt design
 • Prisvenlig
 • Øko Tex-certificeret
 • Let rengøring
Ulemper

 • Betrækket kan godt blive slidt af vask

Specifikationer ved Done by Deer Puslepude – nøgleoplysninger
🔴 Producent / type: Done by Deer, puslepude/pusleplade
🔴 Farve: Varierende og med mønster
🔴 Materiale: PU-skum
🔴 Bredde: 50 centimeter
🔴 Længde: 65 centimeter


Sebra puslepude – i stødabsorberende skum

Sebra Puslepude Pusle PUR

 

Sebra Puslepude Pusle PUR vil være et godt valg for dig, der leder efter en puslepude fra et kendt børne-brand.

Høj kvalitet til den stilbevidste

Sebra Puslepude Pusle PUR er en meget flot og stilfuld puslepude, der vil se virkelig pæn ud i det æstetisk-orienterede hjem. Modellen emmer af luksus og skandinavisk minimalisme, og med den grå farve vil den passe ind i alle typer af børneværelser. Udformningen er utrolig enkel med forhøjede kanter, der gør, at barnet kommer til at ligge helt trygt uden risiko for at trille ud.

Kvaliteten er høj, og derfor er produktet meget robust og holdbart – den vil let kunne gå i arv til lillebror eller lillesøster. Det betyder dog også, at prisen er noget højere, for her er ikke tale om en helt billig puslepude.

Formstøbt PUR

Sebra Puslepude Pusle PUR er som nævnt utrolig holdbar, og det er især materialet i formstøbt PUR, der ligger til grund for det. Materialet er blødt, selv om det er formstøbt, og derfor vil barnet kunne ligge meget komfortabelt, mens du for eksempel skifter ble, synger og leger sammen eller masserer. Som endnu en bonus er det stødabsorberende.

Materialet har også den fordel, at det øger hygiejnen markant. Overfladen er vandafvisende, og den er lige til at gøre ren med en fugtig klud med vand og sæbe. Derfor behøver du ikke at fjerne betræk eller anvende alkoholbaserede rengøringsmidler.

Fordele

 • Populær hos anmelderne
 • Flot og æstetisk
 • Høj sikkerhed
 • Dejlig komfort
 • Let rengøring med vandafvisende overflade
Ulemper

 • Kan ændre farve hvis den placeres direkte i sollys

Specifikationer ved Sebra Puslepude Pusle PUR – nøgleoplysninger
🔴 Producent / type: Sebra, puslepude
🔴 Farve: Grå
🔴 Materiale: Formstøbt PUR
🔴 Bredde: 50 centimeter
🔴 Længde: 64 centimeter


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


Sebra puslepude

Det moderne valg

Sebra Quiltet Puslepude

 

Sebra Quiltet Puslepude vil være det fordelagtige valg for dig, der leder efter en kvalitets-puslehynde, der emmer af modernitet og luksus.

Rar og blød

Sebra Quiltet Puslepude er en meget indbydende puslehynde, der inviterer barnet til komfort med en dejlig blødhed og omsorg. Modellen er særdeles flot med et eftergivende betræk, hvor barnet kan ligge godt. Produktet ligger i sammenligning med flere af de øvrige konkurrenter mod den bløde og blide side, og hvis du prioriterer de parametre højt, vil Sebra Quiltet Puslepude være det oplagte valg for dig.

Puslehynden kommer i mange forskellige farver, der alle er holdt til den neutrale side, og der vil helt sikkert være en nuance til alle børneværelser.

Overkommelig pris og quiltede sikkerhedsbarrierer

Sebra Quiltet Puslepude er fremstillet i 100 procent bomuld med en fyld-blanding af polyester og polyskum for at give barnet den bedste oplevelse. Barnet kan ligge trygt her, og de skrå sikkerhedsbarrierer gør, at der ikke er fare for, at han eller hun kan trille ud.

Betrækket er quiltet, og du kan tage det af, når det er tid til vask. Det betyder, at hygiejnen er høj, og det er let at få en ren puslehynde igen.

Prisen er overkommelig, så hvis du skæver til økonomien, kan du let finde et godt puslepude tilbud på modellen. Derved får du meget for pengene.

Fordele

 • Til den moderne forbruger
 • Fokus på blødhed
 • Flere flotte farver
 • 100 procent bomuld
 • Quiltede sikkerhedsbarrierer
Ulemper

 • Er mere vanskelig at gøre ren sammenlignet med andre modeller

Specifikationer ved Sebra Quiltet Puslepude – nøgleoplysninger
🔴 Producent / type: Sebra, puslepude/puslehynde
🔴 Farve: Varierende
🔴 Materiale: Polyskum og polyester
🔴 Bredde: 55 centimeter
🔴 Længde: 65 centimeter


Cam Cam Copenhagen Dandelion

Den stilrene klassiker

Cam Cam Copenhagen Dandelion Natural Puslehynde

 

Cam Cam Copenhagen Dandelion Natural Puslehynde vil være et godt valg for den forbruger, der ønsker en klassisk puslehynde til hjemmet, som er skabt i naturlige materialer.

Dejlig puslehynde til god pris

Cam Cam Copenhagen Dandelion Natural Puslehynde er en flot og velskabt puslepude til babyen. Det første, du lægger mærke til, er det fine design, der står i flotte, lyse farver. Overfladen er mønstret, hvilket giver et smukt farvespil, og den lyse farve gør, at modellen vil passe til alle typer af børneværelser.

Hvis du ønsker et andet mønster, er der andre versioner i serien, som består af øvrige farvekombinationer.

Leder du efter et puslepude tilbud, vil Cam Cam Copenhagen Dandelion Natural Puslehynde være det fornuftige valg, for produktet ligger klart i den billigere ende. Derfor får du høj kvalitet til en overkommelig pris.

Blødt skum til bleskift og leg

Puslepuden fra Cam Cam Copenhagen er fremstillet i blødt skum med skrå kanter. Det betyder, at barnet vil komme til at ligge rigtig behageligt og sikkert, og han eller hun vil ikke kunne trille ud. Skummet er blidt mod barnets ryg, men samtidig hårdt nok til at give et stabilt underlag.

Puden er som en stor bonus skabt af 100 procent økologisk bomuld, og derfor kan du som forbruger være sikker på, at modellen er fri for uønsket kemi.

Produktet kommer med en høj alsidighed, da du kan anvende den til bleskift såvel som stunder med hygge, leg, sang eller massage. Du kan bruge den både i sengen, på bordet, i sofaen eller tage den med på farten.

Fordele

 • Det stilrene valg
 • Fin pris
 • Flot mønster
 • Dejligt skum
 • 100 procent økologisk bomuld
Ulemper

 • Fragt er ikke inkluderet

Specifikationer ved Cam Cam Copenhagen Dandelion Natural Puslehynde – nøgleoplysninger
🔴 Producent / type: Cam Cam Copenhagen, puslehynde
🔴 Farve: Mønstret
🔴 Materiale: Skum
🔴 Bredde: 50 centimeter
🔴 Længde: 65 centimeter


Nsleep Kapok puslepude

Nsleep Kapok puslepude er fremstillet af naturlige og økologiske materialer, og er derfor et oplagt valg, hvis du ønsker at give dine børn en sund, økologisk og miljøvenlig puslepude. Nsleep er et dansk mærke, og alle deres produkter er designet, udviklet og testet i Danmark.

 • Designet, udviklet og testet i Danmark
 • 100% økologisk
 • Aftagelig og vaskbar overdel

Anmeldelse: Produktanalyse af Nsleep Kapok pusleunderlag

100% økologiske kapokfibre
Nsleep puslepude er fyldt med naturlige kapokfibre, som er 100% økologiske og vegan-certificerede. Derudover er de også allergivenlige og velegnede til følsom babyhud. Kapokfibre har en ventilerende effekt, som er med til at holde dit barn rolig og afslappet. De naturlige kapokfibre vokser naturligt på kapoktræer i regnskoven, og det er derfor ikke nødvendigt at fælde et eneste træ i denne produktion, og så sker fremstilling og forarbejdning af kapokfibrene desuden i hånden. Med andre ord, så er denne puslepude altså produceret super miljøvenligt og uden udledning af CO2.

Nem vedligeholdelse
Nsleep Kapok Puslepude leveres med en blød skiftemåtte, som er aftagelig og vaskbar. Forældre til babyer og småbørn ved, hvor vigtigt det er at have en skiftemåtte, der er nem at rengøre, da der ofte sker uheld, når der skal skiftes ble. Vi anbefaler dog, at du stadig lægger en stofble henover, medmindre du vil vaske den konstant. Takket være puslepudens materialer, er Nsleep Kapok Puslepude virkelig blød, varm og behagelig for din baby at ligge på.

Hvad siger eksperterne om Nsleep Kapok pusleunderlag?

Eksperter fra testfamilien.dk har vurderet den som “Meget God”, hvilket er den højeste vurdering på deres testside. Tre af deres eksperter har testet Nsleep Kapok Puslepude på fire områder: anvendelighed, holdbarhed, pris og kvalitet. De var vilde med, at produktet er designet og udviklet i Danmark, og de roste også puslepudens naturlige, allergivenlige og økologiske materialer.

Fordele

 • Naturlige Kapok-fibre
 • Varm og behagelig
 • Allergivenlig, miljøvenlig og økologisk
Ulemper

 • Puslepuden er lidt kort

Redaktionens vurdering

Nsleep Kapok Puslepude er det oplagte valg for den miljøbevidste forælder, der foretrækker at købe sunde og naturlige produkter til deres børn. Puslepuden er ikke bare allergivenlig, den er også nem at vedligeholde og et kvalitetsprodukt. Efter vores mening kunne producenten godt have designet den lidt længere, da den med en længde på 65 cm kun er egnet til små babyer. Løsningen kunne være at lægge en ekstra pude under hovedet på dit barn, så du får noget ekstra plads i den anden ende. Der findes helt sikkert billigere puslepuder på markedet, men hvis du leder efter et dansk produkt fremstillet af naturlige og sunde materialer, er Nsleep Kapok Puslepude et oplagt valg.

Specifikationer
Dimensioner: 65 x 50 x 5 cm
Vægt: 1.400 g


Born Copenhagen Night Sky Puslepude

Bedst til prisen

Born Copenhagen Night Sky Puslepude

Born Copenhagen Night Sky Puslepude vil være det oplagte valg til den forælder, der ønsker høj kvalitet til pengene samt en variant, der samtidig er helt unik i designet.

Bleskift i nattehimlen

Born Copenhagen Night Sky Puslepude har mange elementer, der er værdige til fremhævelse, men det gælder især, når det kommer til udseendet. Selve designet er meget normalt og udformet som en klassisk puslehynde med skrå sider. Sidernes hældning giver en højere sikkerhed, da den skrå facon gør, at barnet ikke kan trille nogen steder.

Der, hvor modellen skiller sig ud, er betrækkets mønster: Betrækket har et mønster, der ligner nattehimlen, og det er virkelig både sødt og anderledes. Det betyder, at grundfarven på betrækket er mørkeblåt, men utallige stjerner lyser op.

Vandafvisende overflade

Born Copenhagen Night Sky Puslepude er en rigtig luksus-variant, der vil tiltale den forbruger, der holder af farve og hygge. Indholdet er skum, der giver en behagelig komfort for barnet – uanset om du skifter ble, leger eller masserer. Rundt om skummet er det føromtalte betræk med nattehimlen, og udover at være flot er det også vandafvisende.

Den vandafvisende overflade gør, at du blot kan tørre efter med en fugtig klud, når produktet bliver beskidt. Bliver puden meget tilsmudset, kan du fjerne betrækket helt og vaske det i vaskemaskinen på 30 grader.

Som en ekstra bonus er materialerne helt fri for skadelig kemi. Der er ikke tale om en decideret billig puslepude, men du vil få meget kvalitet for pengene.

Specifikationer ved Born Copenhagen Night Sky Puslepude – nøgleoplysninger
🔴 Producent / type: Born Copenhagen, puslepude
🔴 Farve: Mønstret
🔴 Materiale: Skum
🔴 Bredde: 50 centimeter
🔴 Længde: 65 centimeter

Fordele ved Born Copenhagen Night Sky Puslepude
 Meget kvalitet for pengene
 Mønster med nattehimlen
 Sikkerheds-sider i skrå udformning
 Vandafvisende betræk
 Fri for skadelig kemi


Ceba Baby Caro

Det tidløse valg

Ceba Baby Caro

Ceba Baby Caro passer til den forbruger, der foretrækker en tidløs puslepude, der ikke så let forgår. Slidstærkhed og komfort er to af nøgleordene.

Enkel og fornuftig pris

Ceba Baby Caro kommer med mange fordele, og modellen ligger til den mere enkle side. Det gør den tidløs og neutral, men den er dog i flere nuancer. Det betyder, at du enten kan få en helt neutral variant eller en med lidt mere farve.

Designet er tillige simpelt med et quiltet stof, der både giver et elegant udtryk og en bedre komfort.

Siderne er med diskrete skrå sikkerheds-kanter, og de sikrer, at barnet ikke triller ud og kommer til skade. Brugen er alsidig, og selv om den mest er skabt til bleskift, kan du få timevis af hygge med sang og leg her også.

Her er ikke tale om en decideret billig puslepude, men prisen er bestemt overkommelig.

Let at gøre ren

En anden af Ceba Baby Caros fordele er rengøringen. Overfladen er semi-vandafvisende, hvilket gør, at du blot kan tørre den af med en fugtig klud med sæbevand, hvis produktet bliver beskidt.

Det indvendige materiale er skum, der giver barnet en dejlig komfort, og som en ekstra bonus medfølger der klemmer og en hård bund, så du kan sætte den fast direkte på barnets seng.

Specifikationer ved Ceba Baby Caro – nøgleoplysninger
🔴 Producent / type: Ceba Baby, puslepude/puslemåtte
🔴 Farve: Varierende
🔴 Materiale: Skum
🔴 Bredde: 50 centimeter
🔴 Længde: 70 centimeter
🔴 Vægt: 3 kilo

Fordele ved Ceba Baby Caro
 Tidløs klassiker
 Enkel og simpel
 Quiltet stof
 Let rengøring
 Medfølgende klemmer til fastgørelse


East Coast Tropical Friends

Bedste i budgetklassen

East Coast Tropical Friends

East Coast Tropical Friends vil være det oplagte valg, hvis du leder efter en budgetvenlig model med masser af farver og sjov.

Fantastisk sødt mønster

East Coast Tropical Friends ligger klart i den billige ende af prisskalaen, og derfor behøver du ikke søge efter et puslepude tilbud for at få fat på produktet her. Pudens pris er et klart plus, men selv om prisen er lav, har den masser af kvalitet.

Et af de store plusser er designet: Ønsker du krudt på farverne, er East Coast Tropical Friends lige noget for dig. Betrækkets mønster er farverigt og sjovt, og det viser et billede af en regnskov med masser af tropiske venner i form af både en slange, tiger, dovendyr og flere fugle. Barnet vil blive stimuleret af det strålende udtryk og finde glæde i de søde figurer.

Vandafvisende

East Coast Tropical Friends er fremstillet af skum, der giver barnet en rar komfort, mens du skifter ble, synger eller leger. Over skummet er der et betræk med en vandafvisende overflade, som er et stort plus. En vandafvisende overflade højner hygiejnen og gør rengøringen meget lettere – du kan blot tørre smuds væk med en fugtig klud.

Modellen er også et godt valg, hvis du går op i sundhed og miljø, for den er helt fri for skadelig og uønsket kemi.

Du vil få virkelig meget for pengene med East Coast Tropical Friends.

Specifikationer ved East Coast Tropical Friends – nøgleoplysninger
🔴 Producent / type: East Coast, puslepude
🔴 Farve: Mønstret
🔴 Materiale: Skum
🔴 Bredde: 46 centimeter
🔴 Længde: 75 centimeter
🔴 Vægt: 0,5 kilo

Fordele ved East Coast Tropical Friends
 Budgetvenlig
 Sødt mønster med regnskov og dyr
 Høj alsidighed
 Vandafvisende overflade
 Fri for kemi


Guide: Sådan får du en sikker puslepude og -plads

Sikkerhed er vigtigt, når du skal have dit barn liggende på en puslepude eller puslehynde. Baseret på ekspertviden fra Derma.dk guider vi her til, hvordan du sikrer en maksimal sikkerhed:

Opsyn: Efterlad aldrig dit barn på puslepuden, uanset barnets alder. Barnet kan godt bevæge sig, og det kan være uheldigt at falde eller trille ned. Tag barnet med hvis du skal hente noget.
Hold fast: Hold altid den ene hånd på barnet, hvis du vender dig eller rækker ud efter noget.
Hav alt parat: Før du tager barnet op på puden, så hent alle de ting og remedier, du får brug for til skiftet. Det vil sige både bleer, skraldepose, creme, klude, vand med mere.
Pas på skarpe genstande: Sørg for at der ikke er skarpe genstande som sakse, neglefile og lignende liggende i nærheden, som barnet kan få fat på.
Sikkerhedsbarrierer: Vælg gerne en puslepude med skrå sider. En sikkerhedsbarriere som skrå sider gør, at barnet ikke så let kan trille eller flytte sig.
Underlag: Placér puden på et fast underlag – gerne et puslebord
Placering: Med en fysisk placering af puslebordet mod for eksempel en væg står det bedre fast.
Høj hygiejne: Vælg gerne en puslepude med et vandafvisende betræk, så det er let at gøre rent. Der kan hurtigt komme smuds på en puslehynde, og en god hygiejne er vigtig. Sprit gerne puslepuden af også.

Ovenstående råd gælder uanset, om du har en prisvenlig model eller en fra et dyrere mærke som Sebra puslepude og Karibu puslepude eller en puslepude, Leander har fremstillet.


Barnets faser – det sker der på puslepuden

Du vil som forælder opleve, at barnet vil opføre sig forskelligt på puslepuden efter hans eller hendes alder. Baseret på ekspertviden fra Alt.dk forklarer vi her, hvad der sker hos barnet i de forskellige aldersfaser, og hvordan det påvirker tiden på puslepuden.

Det nyfødte barn – skrig og hyl

Når barnet er nyfødt, vil du opleve, at det skriger og vræler meget. Det er ikke fordi, at der nødvendigvis er noget galt, men barnet oplever nogle helt andre forhold og vilkår, end det var vant til inde i moderens mave.

Inde i maven var pladsen trang, og når babyen strakte arme eller ben ud, så var der altid en naturlig væg (indersiden af maven), der gjorde, at bevægelsesfriheden var begrænset. Det gav barnet en tryghedsfølelse, men uden for maven er der frit over det hele. Det kan gøre barnet omvendt klaustrofobisk. Det gælder også på puslebordet, og skrigene kommer, fordi babyen endnu ikke er vant til den store plads.

Uden for maven er der også helt andre temperaturforhold, lyde og visuelt input, og de vil bidrage til, at barnet føler, at den nye situation er uvant. Derfor vil du ofte stå med et grædende spædbarn, når I er ved puslebordet.

Barnet er heller ikke vant til at blive afklædt, påklædt og rumsteret rundt med, men efter omkring halvanden måned begynder babyen at vænne sig til den nye situation samtidig med, at sanserne bliver udviklet.

Du kan afhjælpe barnets utryghed ved at tale blidt til det, dække det til med et blødt håndklæde, opvarme rummet og måske tage det op og trøste det under bleskiftet. Læg gerne den nyfødte baby til brystet efter skiftet, for her vil det hurtigere falde til ro.

3-9 måneder – pusletid kan være hyggetid

Når barnet runder de omkring tre måneder, vil du opleve, at tiden på puslepuden er langt roligere end før. Barnet har vænnet sig til situationen og er tryg ved skifteritualet. Barnet har fået en større naturlig bevægelsesfrihed og nyder den til fulde – derfor vil han eller hun nyde at få tøjet af.

Dog vil tilvænningen til den større bevægelsesfrihed også gøre barnet lidt for livligt i perioder, og derfor kan det være svært at klare et hurtigt skift. Men se pusleritualet som hyggetid, hvor du og babyen får kvalitetstid sammen.

Snak, syng, massér eller leg med babyen på puslebordet.

9 måneders-alderen – kampen om puslepuden

Som barnet når op omkring de 9 måneder, opstår der en helt ny selvstændighed hos ham eller hende. Barnet udvikler sin egen vilje, og det er bestemt ikke altid, at den stemmer overens med forældrenes. Derfor kan du godt forberede dig på nogle magtkampe på puslepuden.

Barnet i den alder vil bestemme selv, og hvis han eller hun ikke lige gider en tur på puslebordet, så får du det let at vide. Og selv når du får barnet derop, skal du ikke regne med, at det ligger stille. Barnet er nysgerrigt og bevæger sig flittigt, og det kan være en stor udfordring blot at få skiftet en ble.

Derfor kan det være en fordel at gøre opholdet på puslepuden så kort som mulig, så barnet kan fortsætte sin egen leg og aktiviteter. Glæd dig blot over, at du har et aktivt og viljestærkt barn.

1 år og frem – ro på igen

Når barnet når de omkring 12 måneder, vil der igen opstå en rolig periode, hvor barnet lettere vil acceptere opholdet på puslepuden.

Mange børn bruger ble op til 3-4 års-alderen, så puslepuden har en lang brugsperiode.

Andre ting du bør overveje at købe som ny forældre

Når man får et barn, er der mange ting, man skal overveje for at skabe en behagelig og sikker omgivelser for barnet. Udover en puslepude er der flere andre ting, man kan overveje at investere i:

 • En god klapvogn: En god klapvogn kan gøre livet meget lettere, når man skal transportere sit barn. Det er vigtigt at vælge en klapvogn, der er let at manøvrere og har gode sikkerhedsfunktioner.
 • En autostol: Hvis man har bil, er det afgørende at have en autostol, der passer til barnets alder og størrelse. En autostol kan beskytte barnet i tilfælde af en ulykke, så det er vigtigt at vælge en autostol, der er testet og godkendt.
 • En slyngevugge: Slyngevugger har vist sig at have en beroligende virkning på spædbørn, hvilket kan hjælpe dem med at falde i søvn og sove længere. Desuden kan slyngevugger være praktiske og nemme at bruge, da de kan justeres i højden og flyttes rundt i huset.
 • En bæresele: En bæresele kan være en god måde at bære sit barn på, mens man har hænderne fri. En bæresele kan også give dit barn nærhed og komfort og hjælpe med at berolige dem.
 • En babynest: En babynest er en lille madras, der kan placeres i en seng eller en vugge. En babynest kan give dit barn en følelse af tryghed og sikkerhed og hjælpe dem med at sove bedre.
 • En babyalarm: En babyalarm kan give dig ro i sindet, når dit barn sover. En babyalarm kan give besked, når dit barn græder eller bevæger sig og hjælpe dig med at reagere hurtigt.
 • En høj stol: Når dit barn begynder at spise fast føde, kan en høj stol være en praktisk måde at sikre, at dit barn sidder sikkert og behageligt under måltiderne.

Udover disse ting er en slyngevugge også en god investering, da den kan have en beroligende virkning på dit barn og hjælpe dem med at falde i søvn hurtigere. Det er vigtigt at vælge en slyngevugge, der er sikker og stabil, og at følge sikkerhedsanvisningerne nøje.


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🤩 Hvilken puslepude eller puslehynde er den bedste? Hvilket mærke skal jeg vælge?

Der er mange velfungerende puslepuder og brands på markedet. Nogle af de bedste vil være Sebra puslepude og Karibu puslepude eller en puslepude, Leander har fremstillet, men vi har også andre fine brands med i artiklen. Det gælder Done by Dear, Cam Cam Copenhagen, Ceba Baby og East Coast, som alle er rigtig gode. Det betyder, at følgende modeller alle vil være et skarpt køb: Leander Puslepude Matty, Leander Pusleplade Linea, Done by Deer Puslepude, Cam Cam Copenhagen Dandelion Natural Puslehynde, Sebra Puslepude Pusle PUR, Sebra Quiltet Puslepude, Ceba Baby Caro, Born Copenhagen Night Sky Puslepude og East Coast Tropical Friends

🤓 Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg vælger en puslepude eller puslehynde?

Først bør du overveje, hvilken type du gerne vil have: Skal det være en mere hård puslepude eller en blødere puslehynde? Du bør tillige vælge et stærkt materiale, som både kommer i for eksempel skum eller træ. Hvad du foretrækker er en smagssag. Se også efter formen (skrå kanter vil være en god sikkerhedsanordning), rengøringsmuligheder (kan puden blot blive tørret af med en klud?), størrelse og design. Vær opmærksom på at kvalitets-puslepuder ikke altid er lige prisvenlige, men se efter priserne ved hvert produkt her i artiklen – her kan du ofte finde et godt puslepude tilbud eller en billig puslepude.

🤔 Hvad kan jeg bruge en puslepude til?

En puslepude, puslehynde eller pusleplade anvender du oftest til at skifte ble på barnet. Men puden kan også være et sted til leg, sang, snak, massage og anden hygge. Derfor er det vigtigt, at puden er velvalgt, da både barn og voksen kommer til at spendere mange timer her.


Puslepude Test 2021: Anvendte kilder

Andre relevante tests og artikler

Vi har i artiklen set nærmere på de 9 bedste puslepuder og puslehynder på markedet. I artiklen har du fået viden omkring hver model samt information om, hvor du kan finde en billig puslepude og et godt puslepude tilbud.

Hvis du overvejer at anskaffe dig en puslepude eller puslehynde, er det fordi du har et mindre barn eller baby. Børn og babyer kræver mange typer af produkter, og vi har skrevet en række andre testartikler om børneprodukter:

Det gælder for eksempel en bæresele testartikel. Den indeholder markedets bedste bæreseler til, når du ønsker at have barnet helt tæt ind til kroppen og ikke vil have det liggende i en vogn.

Du kan også finde inspiration i vores højstol testartikel, der baseret på ekspertvurderinger lister markedets bedste højstole. Her kan du finde en grundig guide til køb af den rigtige højstol.

Det kan også være, at du leder efter en babyalarm. I vores babyalarm testartikel har vi fundet frem til de allermest velfungerende varianter baseret på eksperternes vurderinger, så her kan du finde inspiration til det rigtige valg. Er du i tvivl om, hvilken model du skal vælge, kan du finde mere hjælp i den tilhørende babyalarm-guide i artiklen.

En af de største online magasiner for familier og trendsættere i Danmark hedder Testfamilien.dk. Her vurderer 50 faste testfamilier en række tjenester og varer. Siden etableringen den 15. oktober 2014 har Testfamilien.dk kørt mere end 1000 tests for mere end 300 virksomhedspartnere fra Danmark og andre europæiske lande. Du kan finde testen af Nsleep Kapok Puslepude her.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme