Find de bedste rivejern til dit køkken ifølge eksperterne 

Senest opdateret den 0

Uanset, om du er den kreative hjemme-amatørkok, eller du vægter det praktiske og hurtige, når du skal lave mad, er et rivejern et nyttigt og hyppigt brugt redskab. 

Et rivejern – også kaldet et råkostjern – kan rive grøntsager, frugter, skal, skræl, chokolade, ost og lignende i tynde strimler eller stykker før anvendelse i madlavningen. Er du på jagt efter et godt rivejern, har vi gjort det nemt for dig. Vi har fundet frem til de modeller, som er eksperternes favoritter, og som har klaret sig godt i tests. 

Vi giver dig en kort præsentation af de forskellige rivejern, hvor du på en overskuelig måde kan se, hvad eksperterne fremhæver af fordele og ulemper. Er du køkken-entusiast, kan du med fordel se nærmere på det sidste afsnit i artiklen, hvor vi linker til andre af vores artikler om nyttige køkkenapparater eller redskaber. 

Det gælder foodprocessorer, råkostmaskiner, minihakkere, hvidløgspressere og stavblendere.

7 ting du skal huske, før du går på jagt efter et rivejern: 

🔸Type: Hvilken type foretrækker du – boks-formen, den aflange fil-form eller tromlen? I denne artikel er mange forskellige former og design repræsenteret.
🔸Alsidighed: Hvor mange plader/overflader af forskellig grovhed til rivning, har du brug for? Kan du nøjes med en eller to? Eller har du brug for fire eller derover?
🔸Skarphed: Er redskabet skarpt nok til at kunne give tilfredsstillende rive-resultater?
🔸Arbejdsbyrde: Foretrækker du dit rivejern elektrisk, eller er manuelt arbejde i orden? Modellerne i artiklen her er af den manuelle slags.
🔸Sikkerhed og stabilitet: Er håndtaget komfortabelt og med et godt greb? Er der sikkerhedsforanstaltninger?
🔸Brugervenlighed: Er den let at bruge? Hvor let river produktet ingredienserne?
🔸Rengøring: Hvor nemt er det at gøre redskabet rent? Tåler rivejernet eventuelt opvask i maskinen?
🔸Pris: Prisen hænger gerne sammen med type, antal rive-plader, mærke og udformning, så du får ofte, hvad du betaler for.

Flere af ovenstående faktorer kan være svære at undersøge på egen hånd. Her kan du med fordel nærstudere, hvad eksperterne har skrevet om produkterne. Du kan finde links til undersøgelserne nederst i artiklen.

Vores testartikel indeholder:

🔸Overblik over de 8 bedste råkostjern på markedet, ifølge eksperterne
🔸Gennemgang af hvad eksperterne mener
🔸Information om hvad produkterne kan
🔸Købsguide hvor du kan blive klogere, inden du handler
🔸Viden om hvordan du får mest ud af dit rivejern
🔸Gode råd til en nem rengøring
🔸Gennemgang af diverse tests, som vi har undersøgt og analyseret
🔸En guide til øvrige relevante tests og artikler

Læg mærke til at Forbrugsguiden ikke selv tester produkterne. I stedet samler vi resultaterne af uvildige tests, så du nemt og hurtigt kan få et bedre overblik over de mest velfungerende modeller på markedet.


OXO Good Grips Etched Box Grater – ekspert-darling i boks-format og luksusklassen

✅4,9 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos forhandleren Amazon.com
✅4,5 ud af 5 stjerner hos gastronomi-universet Bbcgoodfood.com
✅Testvinder hos husholdningsmagasinet Goodhousekeeping.com
✅Kåret til ”Top pick” hos teknologimagasinet Techgearlab.com

OXO Good Grips Etched Box Grater

Forhandler Pris

Annoncer

350,00 Læs mere

OXO Good Grips Etched Box Grater vil være det bedste rivejern til dig, der vægter kvalitet og ekspertblåstempling højest.

Modellen er artiklens mest populære produkt blandt eksperterne, og i rivejern test hos både gastronomi-universet Bbcgoodfood.com, husholdningsmagasinet Goodhousekeeping.com og teknologimagasinet Techgearlab.com vækker den begejstring. Brugerne er lige så imponerede – på Amazon.com får den for eksempel hele 4,9 ud af 5 stjerner i gennemsnit i brugeranmeldelserne.

Eksperterne fra Bbcgoodfood.com mener først og fremmest, at her er tale om en dyr model, men at den er alle pengene værd, da du får et robust produkt i et flot og innovativt design. De fremhæver blandt andet den detalje, at den fine del af rivejernet er aftageligt, så du kan rive dine ingredienser direkte over en skål eller gryde. Det er en stor fordel, ifølge eksperterne, og så er brugervenligheden tillige helt i top.

Goodhousekeeping.com er så begejstrede, at de tildeler den et stempel som det bedste generelle rivejern blandt 8 testede modeller. De nævner, at det virkelig skiller sig ud, især på grund af den skridsikre bund og det komfortable håndtag, som giver et rigtig godt greb under arbejdet. De ekstra skarpe knive gør det også let at rive madvarer både fint og groft, og så foregår rengøringen utroligt nemt.

Techgearlab.com har testet 10 varianter, og de mener, at rivejernet her kommer med det bedste tilbehør. De er især glade for den medfølgende aftagelige skål, som er meget effektiv, når det kommer til at opsamle de fint- eller groft revne ingredienser. Ifølge eksperterne er apparatet også særdeles velegnet til at rive frugt-skal, og de mener alt i alt: ”This is an excellent choice for user-friendliness and versatility”.

Luksus i boks-format

OXO Good Grips Etched Box Grater hører til boks-varianterne, og det er karakteriseret ved, at den kommer i en ”kasse-form” med fire sider, der er sat sammen. Mange vil også kalde det et traditionelt snit. Der er et håndtag øverst, der i OXO’s tilfælde er belagt for en bedre komfort og sikkerhed. Når hånden holder godt fast, så smutter det skarpe apparat heller ikke så let. Nederst er der installeret en gummiring, der øger skridsikkerheden endnu mere.

Går du efter cremen af cremen, bør du overveje enheden her. Der er tale om en luksus-model, og derfor kommer du også til at betale mere i forhold til konkurrenterne. Skal vi se på det negative, så er selve kroppen noget fyldig, så du skal have god plads for at kunne opbevare den. Den måler 8,5 x 13 x 31 centimeter, så størrelsen er ikke til den lave side – heller ikke i forhold til de konkurrerende varianter.

Materialet er rustfrit stål, og det gør, at du nærmest ikke kan slide den op. Den er robust og holdbar, og du vil have glæde af dit råkostjern i mange år i fremtiden.

Til finsnitning såvel som grov snitning

OXO Good Grips Etched Box Grater kommer som nævnt med fire sider, og det betyder, at du får fire rive-muligheder i forskellige fin/grovheder. Rive-pladerne er specialdesignet til at varetage forskellige opgaver.

Derfor kan du for eksempel let finde en plade, hvor du kan anvende modellen som et rivejern til ost, og du kan både rive den hårde og bløde ost. Der er også sider til de grove grøntsager som rodfrugter og rivning af chokolade samt til de finere opgaver som rivning af frugtskal eller ingefær.

Med i pakken får du tilbehør, der gør oplevelsen mere komplet, og det inkluderer en beholder med måleenheder såvel som låg. Her kan du samle dine revne fødevarer op og bevare dem sikkert.

Alt i alt er OXO Good Grips Etched Box Grater det bedste rivejern til dig, der leder efter en ekspert-blåstemplet boks-variant med høj alsidighed og beroligende sikkerhed.

Specifikationer ved OXO Good Grips Etched Box Grater – nøgleoplysninger

🔴Producent: OXO
🔴Type: Boks rivejern / råkostjern / rivejern til ost
🔴Rivejern elektrisk: Nej
🔴Materiale: Rustfrit stål
🔴Højde: 8,5 centimeter
🔴Bredde: 13 centimeter
🔴Længde: 31 centimeter

Fordele ved OXO Good Grips Etched Box Grater

 • God til finrivning af skal
 • Non-slip krop
 • Aftagelig skal-afriver
 • Praktisk aftagelig rive-skål
 • Komfortabelt håndtag
Ulemper ved OXO Good Grips Etched Box Grater

 • Fylder en del
 • Ikke den skarpeste


Microplane Premium Classic – ultimativ skarphed i fil-format

✅4,8 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos forhandleren Amazon.com
✅5 ud af 5 stjerner hos gastronomi-universet Bbcgoodfood.com
✅Kåret til ”Our pick” hos avisen Nytimes.com
✅Kåret til ”Top pick” hos teknologimagasinet Techgearlab.com

Microplane Premium Classic

Forhandler Pris

Annoncer

192,00 Læs mere
199,00 Læs mere
218,00 Læs mere

Microplane Premium Classic vil være det bedste rivejern til dig, som leder efter et kvalitetsprodukt i et aflangt design og med sylespidse skær.

Modellen hører til brugernes såvel som eksperternes favoritter, og varianten er klart i førersædet, når det kommer til eksperternes yndlinge. Sammenlignet med konkurrenterne høster den virkelig høj ros hos de fagkyndige. 

Det gælder for eksempel i rivejern test hos gastronomi-universet Bbcgoodfood.com, avisen Nytimes.com og teknologimagasinet Techgearlab.com, hvor den vækker stærk begejstring. Også hos brugerne ligger den højt på gennemsnitsscoren, for her får den ikke mindre end 4,8 ud af 5 stjerner i gennemsnit i brugeranmeldelser hos forhandleren Amazon.com.

Bbcgoodfood.com kalder Microplane rivejern for både alsidig og skarp, og de fremhæver især de syleskarpe tænder, som formår at få det optimale ud af enhver citrusfrugt. De nævner tillige, at håndtaget kommer med et smart silikonegreb, som gør, at rivejernet ligger yderst komfortabelt i hånden under brug. Som endnu en fordel kan det oven i købet tåle at komme en tur i opvaskemaskinen.

Nytimes.com begrunder deres positive bedømmelse med, at apparatet er let at manøvrere, og så er det uforligneligt, hvis du ønsker helt fintreven frugtskal. Alsidigheden får også roser med på vejen, og du vil sagtens kunne anvende det til mere genstridige ingredienser som for eksempel hård ost. Eksperterne opsummerer deres oplevelse med ordene: ”The Microplane Premium Classic is razor-sharp, zesting and shredding more efficiently than most other paddle or rasp graters we tested”.

Techgearlab.com kårer produktet til ”Best Zester” på grund af de knivskarpe tænder, som er fremragende til at bearbejde citrusfrugter. Teksturen bliver ifølge eksperterne helt perfekt, og den udkonkurrerer klart de andre modeller på markedet. Enheden udmærker sig dog også, når det kommer til parmesan og ingefær, men eksperterne savner dog nogle flere anvendelsesmuligheder.

Inspiration fra sløjdlokalet

Microplane rivejern er blevet meget omtalte på det seneste, og det gælder ikke mindst Microplane Premium Classic. Apparatet kommer i en aflang form, der mest af alt minder om en gammeldags fil, der bliver brugt blandt håndværkerne. Det gør den mere kompakt, lettere at opbevare og nemmere at håndtere.

Som en sjov anekdote er Microplane oprindeligt skabt som snedkerværktøj, men kloge hoveder fandt ud af, at teknikkerne og udformningen er lige så velegnet i køkkenet.

Enheden har en overkommelig pris, så de fleste vil kunne være med, og der er ikke ret mange ulemper. Det skulle dog lige være, at formatet kun giver dig én rive-plade til alt brug, og derfor er det ikke muligt at få forskellige typer af rivning. Alsidighed er ikke modellens spidskompetence.

Sylespidse egenskaber

Skal vi fremhæve kun én egenskab for Microplane rivejern, må det være skarpheden. Den er helt i en klasse for sig, hvilket betyder, at ingredienserne ikke bliver flået – men skåret – når du anvender den, og det giver en højere bevaring af aroma og smag.

Skarpheden gør tillige, at dit råkostjern er let at bruge på alle typer af fødevarer, men du skal passe på med ikke at skære dig. 

Du holder fast på håndtaget, der er skabt til at være ekstra skridsikkert. Det er udformet i silikone og giver et godt greb. Selve produktet kommer som nævnt kun med én rive-plade, og den er især ideel til finrivning af skal og til at blive anvendt som rivejern til ost. Parmesanen bliver skåret let som aldrig før.

Alt i alt er Microplane Premium Classic det bedste rivejern, hvis du leder efter fil-formen samt masser af skarphed.

Specifikationer ved Microplane Premium Classic – nøgleoplysninger

🔴Producent: Microplane
🔴Type: Microplane rivejern i aflangt fil-format / råkostjern / rivejern til ost
🔴Rivejern elektrisk: Nej
🔴Materiale: Rustfrit stål
🔴Højde: 32,5 centimeter
🔴Bredde: 3,5 centimeter
🔴Dybde: 3,5 centimeter

Fordele ved Microplane Premium Classic

 • Fantastisk til parmesan
 • Kan tåle opvaskemaskine
 • Komfortabelt silikone-håndtag
 • God til finrivning af skal
Ulemper ved Microplane Premium Classic

 • Kun én rive-overflade
 • Let at skære sig på


Joseph Joseph Twist Grater – høj alsidighed og smarte innovative påfund

✅4,7 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos forhandleren Amazon.com
✅Topscorer hos husholdningsmagasinet Goodhousekeeping.com
✅Kåret til ”Top pick” hos teknologimagasinet Techgearlab.com

Joseph Joseph Twist Grater

Forhandler Pris

Annoncer

179,00 Læs mere
Joseph Joseph Twist Grater vil være det måske bedste rivejern til dig, som vægter pris, alsidighed og innovation højest. Du får ikke et rivejern elektrisk, men du får et produkt, der gør det manuelle arbejde lettere.

Modellen hører til blandt eksperternes favoritter såvel som til brugernes. I brugeranmeldelser bliver den tildelt hele 4,7 ud af 5 stjerner i gennemsnit hos forhandleren Amazon.com. Den bliver også kåret til topscorer i en rivejern test hos husholdningsmagasinet Goodhousekeeping.com og får et stempel som ”Top pick” (topvalg) i rivejern test hos teknologimagasinet Techgearlab.com.

Goodhousekeeping.com har testet 8 forskellige rivejern, og de kårer apparatet her til den bedste håndholdte variant på markedet. De nævner, at en af de største fordele er prisen, for du får rigtig meget kvalitet til en yderst billig pris. Også designet er intelligent stykket sammen. Det drejelige håndtag gør, at du kan arbejde mere fleksibelt, og så leverer enheden en toppræstation, når det kommer til at rive blød ost uden at skabe klumper.

Techgearlab.com er imponeret over det praktiske og ergonomiske design, hvor pladsen bliver udnyttet på bedste vis. De kalder den: ”A compact little tool that can do a lot for its small size”. Især det roterende håndtag er ifølge eksperterne en fin detalje, da du kan bruge det som støtteben og på den måde omdanne rivejernet til en stående model. Den mindre størrelse gør tillige opbevaringen let – den kan snildt være i en skuffe.

Prisvenlig og kompakt

Leder du efter det bedste rivejern fra begge verdener, hvor du både får et kompakt format og høj alsidighed, så bør du klart overveje Joseph Joseph Twist Grater. Apparatet giver dig den høje alsidighed via flere rive-plader, som du tillige får på boks-versionen, plus det kompakte aflange design du kender fra fil-versionerne. Her er dog tale om en lidt bredere variant, der ligner mere en hårbørste end en fil.

Enheden vil være let at opbevare takket være udformningen, og du kan rive fint på den ene plade og groft på den anden plade. Pladerne er vinklet for et lettere brug, og du får to smarte rive-overflader på blot én side.

Prisen er endnu et af højdepunkterne, for Joseph’en kommer i et overkommeligt prisleje, hvor de fleste kan være med. Der er ikke så mange ulemper, men vær opmærksom på, at den ikke er ideel til meget store portioner, og så bliver rivningerne til den grovere side.

Kan blive omstruktureret

Som nævnt er Joseph Joseph Twist Grater skabt med innovative teknologier, der gør det lettere for dig. Det gælder især for håndtagets positioner. 

Når du holder håndtaget i en normal position, vil den være mest fordelagtig til mindre portioner. Hvis du i stedet ønsker at håndtere større portioner, så skal du blot bøje håndtaget og låse det fast i en 90 graders vinkel, hvor du kan hente støtte fra køkkenbordet. Så bliver det lettere med de større mængder. Det øger også stabiliteten, så du kommer til at føle, at den er lige så høj som på en traditionel boks-variant.

Du får tillige et ergonomisk håndtag, der øger sikkerhed og hastighed, og som en bonus medfølger der et smart opbevaringslåg. Du kan anvende låget som måleenhed eller til at opsamle de afrevne strimler og stykker. Som endnu et plus kan du rengøre den ved at lægge den i opvaskemaskinen. Så er du fri for det manuelle slid.

Alt i alt et alsidigt råkostjern, du kan omdanne alt efter behov, og som er prisvenligt, kompakt og alsidigt.

Specifikationer ved Joseph Joseph Twist Grater – nøgleoplysninger

🔴Producent: Joseph Joseph
🔴Type: Børsteformet rivejern / råkostjern / rivejern til ost
🔴Rivejern elektrisk: Nej
🔴Materiale: Rustfrit stål og plast
🔴Bredde: 10,5 centimeter
🔴Længde: 29,5 centimeter

Fordele ved Joseph Joseph Twist Grater

 • Prisvenlig
 • Kompakt
 • Ergonomisk håndtag
 • Lige så stabil som boks-versionerne
 • To rive-overflader på én side
Ulemper ved Joseph Joseph Twist Grater

 • Ikke fordelagtig til store portioner
 • Leverer grove rivninger

Victorinox Cheese Grater – Råkostjern i lommeformat

✅3,9 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos forhandleren Amazon.co.uk
✅4 ud af 5 stjerner hos gastronomi-universet Bbcgoodfood.com

Victorinox Cheese Grater

Forhandler Pris

Annoncer

Victorinox Cheese Grater vil være det bedste rivejern til dig, der foretrækker en helt lille lomme-model, du kan have med overalt, og som stort set intet fylder.

Varianten er en favorit hos forbrugere såvel som eksperter. Forbrugerne fra Amazon.co.uk giver den i gennemsnit 3,9 ud af 5 stjerner, mens eksperterne fra gastronomi-universet Bbcgoodfood.com i en rivejern test tildeler den 4 ud af 5 stjerner.

Bbcgoodfood.com er fulde af begejstring over rivejernet her, som er særligt velegnet til ost. De fremhæver især den lille lommestørrelse, der gør den meget let at transportere og opbevare. I forhold til selve præstationen leverer den også et særdeles skarpt resultat. Eksperterne påpeger dog, at den kan være en smule svær at rengøre i hånden, men til gengæld kan den fint tåle at komme i opvaskemaskinen. De konkluderer: ”The brand has taken its precision blade technology and applied it to cheese graters. The result is excellent”.

Brugerne på Amazon har også meget positivt at sige. Her får enheden en gennemsnitlig brugervurdering på 3,9 ud af 5 stjerner, og det er specielt designet og skarpheden, som bliver fremhævet. En bruger udtrykker det med ordene: ”Great little grater for quick grating of cheese to top a dish. Exactly as described, very efficient little device and very ergonomic”.

Råkostjern i miniformat

Med Victorinox Cheese Grater får du hverken et rivejern elektrisk eller et produkt, der kan klare de helt store opgaver, men den er perfekt i en snæver vending. Designet er utrolig lille og minder mest af alt om noget, du ville tage med på lejrturen.

Men tag ikke fejl, selv om det er Victorinox, der står bag. Victorinox er blandt andet kendt for at fremstille lommeknive, der ud over kniven indeholder en masse andre værktøjer, som styrker alsidigheden. For eksempel en neglefil, en saks eller en pincet. Det vil sige knive, der passer godt til den føromtalte lejrtur.

Victorinox har dog med deres mini råkostjern langt fra gået på kompromis med kvaliteten – kun med størrelsen. Den måler kun få centimeter på hver led, men til gengæld er materialerne utrolig holdbare. Varianten er fremstillet i en blanding af sølv og rustfrit stål – det vil sige materialer, der virkelig er robuste, solide og vil give dig årevis af kvalitet.

Skarp og kan tåle opvaskemaskine

Da Victorinox Cheese Grater er så lille, som den er, får du ikke et stort arbejdsareal. Du får to sider med hvert et arbejdsområde, så alsidigheden er ikke den højeste. Du kan rive to veje, men ofte vil den ene rivnings-retning være lidt besværlig.

Til gengæld får du en stærk skarphed, som du kender fra producentens knive. Det betyder, at du vil opleve en ensartet og ren rivning, som vil være effektiv og hurtig. Et andet plus er, at den tåler rengøring i opvaskemaskine, så du slipper for den svære manuelle rengøring. Du kan anvende den til både grøntsager, frugter, chokolade, skal og ost, selvom den bliver kaldt for ”cheese grater”, så anvendelsesmulighederne er lige så store som på en fysisk større model.

Prisen er endnu en fordel, for i sammenligning med konkurrenterne er den svarende. Du vil som oftest skulle bruge enheden som supplement til dit eksisterende råkostjern eller som hovedattraktionen, hvis du kun sjældent går i køkkenet.

Alt i alt er Victorinox Cheese Grater det bedste rivejern til dig, der leder efter markedets mindste og skarpe skær.

Specifikationer ved Victorinox Cheese Grater – nøgleoplysninger

🔴Producent: Victorinox
🔴Type: Lomme rivejern / råkostjern / rivejern til ost
🔴Rivejern elektrisk: Nej
🔴Materiale: Rustfrit stål og sølv
🔴Højde: 3 centimeter
🔴Bredde: 5 centimeter
🔴Længde: 3 centimeter

Fordele ved Victorinox Cheese Grater

 • Lille størrelse
 • Tåler opvaskemaskine
 • Skarp
 • Præcise tovejs skær
Ulemper ved Victorinox Cheese Grater

 • Svær at rengøre manuelt
 • Kun komfortabel, når du river den ene vej

Microplane Professional Groft Rivejern – perfekt til de grove løjer 

✅4,7 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos forhandleren Amazon.com
✅4,9 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos Google.com

Microplane Professional Groft Rivejern

Forhandler Pris

Annoncer

199,00 Læs mere
199,00 Læs mere
264,00 Læs mere
282,00 Læs mere
Microplane Professional Groft Rivejern er det nok bedste rivejern for den forbruger, der ønsker høj kvalitet, et aflangt design, skarpe kanter, professionel kvalitet og grove resultater.

Modellen har ikke været med i en rivejern test udført af eksperterne, men vi har taget den med, da den er en klar brugerfavorit. Hos brugerne fra forhandleren Amazon.com får den 4,7 ud af 5 stjerner i gennemsnit i brugeranmeldelser, mens samme score hos Google-brugere ligger på imponerende 4,9 ud af 5 stjerner.

Brugerne er først og fremmest tilfredse med skarpheden og evnen til at håndtere mange forskellige ingredienser – både bløde og hårde. En bruger beskriver jernet med ordene: ”Virker rigtig godt. God kvalitet”, mens en anden skriver: ”Jeg er rigtig glad for dette rivejern. Det er dejligt skarpt og fungerer perfekt”.

Professionel fil

Microplane Professional Groft Rivejern er perfekt, hvis du leder efter nærmest professionel kvalitet og foretrækker et råkostjern i et aflangt format – det, der betyder, at Microplane rivejern nærmest ligner en gammeldags fil, som tegneseriefigurerne brugte til at save tremmerne over i fængslet.

Det er lige over 31 centimeter langt, og designet er utrolig stilfuldt og elegant. Det vil pynte i ethvert køkken med sin slanke figur og blanke overflade. 

Øverst finder du det ergonomiske håndtag, der er specialdesignet til at give dig det bedste greb og sikreste håndtering. Øget sikkerhed oplever du også i bunden, der står på en skridsikker fod. Så kan du være sikker på, at Microplane rivejern står helt fast, når du river.

Prisen er lidt højere her i forhold til konkurrenterne, men til gengæld får du professionel kvalitet, som bliver benyttet af mange kokke.

Forbedret smag og aroma

Microplane Professional Groft Rivejern kommer med flere fordele ud over den professionelle kvalitet. Skarpheden er klart et nøgleområde, for den er virkelig høj – derfor skal du også passe ekstra godt på, at du ikke skærer dig.

Skarpheden gør, at ingredienserne ikke bliver flået men i stedet skåret over, og den proces bidrager til at bibeholde flere smagsnuancer og aromaer. Skærene er skarpe som barberblade, og de er designet til aldrig at blive sløve.

Modellen kommer som nævnt i det aflange fil-format, og ulempen ved det er, at der så kun er én riveplade. I tilfældet her er der tale om en grov en af slagsen, der derfor ikke egner sig helt så godt til fin-rivning og rivning af skal. Produktet er manuelt i brug og ikke et rivejern elektrisk, og du får de mest tilfredsstillende resultater, når du tilbereder peberrod, ost, chokolade, løg og lignende.

Alt i alt det bedste rivejern til dig, der leder efter professionel kvalitet og et groft skær.

Specifikationer ved Microplane Professional Groft Rivejern – nøgleoplysninger

🔴Producent: Microplane
🔴Type: Microplane rivejern i aflang fil-form / råkostjern / rivejern til ost
🔴Rivejern elektrisk: Nej
🔴Materiale: Rustfrit stål
🔴Højde: 31,2 centimeter
🔴Bredde: 7,5 centimeter
🔴Dybde: 3 centimeter

Fordele ved Microplane Professional Groft Rivejern

 • Elegant design
 • Meget skarp
 • Hurtig rivning med kun en lille indsats
 • Let at gøre ren
Ulemper ved Microplane Professional Groft Rivejern

 • Ikke det bedste valg til hårde grøntsager
 • Svært at fjerne den originale sticker


Cuisipro Rivejern – fantastisk alsidighed med syv riveplader

✅4,6 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos forhandleren Amazon.com
✅4,7 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos Google.com

 Cuisipro Rivejern

Forhandler Pris

Annoncer

449,00 Læs mere
449,00 Læs mere

Cuisipro Rivejern er det nok bedste rivejern til dig, der ikke skeler så meget til prisen, men som vil have en boks-variant med høj alsidighed.

Modellen har ikke været med i en rivejern test udført af eksperter, men derimod drejer det sig om en brugerfavorit. Hos både Amazon.com og på Google modtager den høje gennemsnitlige scorer fra tilfredse købere – det giver udslag i 4,6 ud af 5 stjerner i gennemsnit hos Amazon.com og 4,7 ud af 5 hos Google.

Brugerne roser især robustheden, effektiviteten, alsidigheden samt det sikre design, der gør, at du ikke så let skærer dig under brug. En bruger skriver: ”Where has this grater been all of my life? This is my new favorite kitchen tool … Highly recommend”, mens en anden kalder den: “Awesome! This is truly the best food grater I’ve ever used”.

Med hele syv rive-plader

Har du brug for den helt store alsidighed, vil du givetvis finde det bedste rivejern i Cuisipro Rivejern. Produktet er formet som en traditionel boks-variant med flere sider, der tilsammen danner en lille boks. De fleste boks-versioner har fire sider/plader med forskellige fin/grovheder, men her får du hele syv at vælge imellem.

Det betyder, at du altid vil kunne finde den finhed eller grovhed, du har brug for, og de er præsenteret stilfuldt og elegant i en sekskantet enhed. Hver side har sit eget mønster eller særpræg. Du kan både finrive for eksempel skal, skræl, løg og frugter eller grov-rive chokolade, grøntsager eller rodfrugter plus anvende den som rivejern til ost.

Du får ikke et rivejern elektrisk, og vær også opmærksom på at det er bedst, hvis du vasker modellen op i hånden. Maskinvask kan beskadige den.

Ergonomisk håndtag og velskabt stabilitet

Cuisipro Rivejern er fremstillet i rustfrit stål, så du får et råkostjern, der for alvor er bygget til at holde. Vasker du den op i hånden, vil du forlænge levetiden. Du får dog alligevel mange års glæde af produktet.

Ud over de hele syv rive-plader er der tillige øvrige fordele at finde. Prisen er ikke en af dem, for den ligger i den høje ende sammenlignet med konkurrenterne, men til gengæld er det sjældent at få hele syv rive-plader med i ét køb. Vær også opmærksom på at boks-designet fylder en del, og så skal du være forsigtig med håndteringen, så du ikke skærer dig.

Af de øvrige fordele kan vi dog nævne det ergonomiske håndtag, der giver dig en behagelig håndtering og greb, så jernet ikke smutter under dig. Det er særligt vigtigt, når du har med så skarpt et instrument at gøre. Sikkerheden er alfa og omega, og den bliver øget af den aftagelige base, som produktet står i. Basen opsamler som en bonus de afrevne ingredienser, men du kan tage den af, hvis du ønsker det.

Alt i alt er Cuisipro Rivejern det bedste rivejern til den forbruger, der ønsker høj alsidighed og mange forskellige rive-plader.

Specifikationer ved Cuisipro Rivejern – nøgleoplysninger

🔴Producent: Cuisipro
🔴Type: Boks rivejern / råkostjern / rivejern til ost
🔴Rivejern elektrisk: Nej
🔴Materiale: Rustfrit stål
🔴Højde: 24 centimeter

Fordele ved Cuisipro Rivejern

 • Meget skarp
 • Solid og robust
 • Komfortabelt håndtag
 • Bygget til at holde
 • Meget alsidig
Ulemper ved Cuisipro Rivejern

 • Dyr
 • Fylder en del
 • Forsigtig betjening er vigtigt på grund af skarpheden

KitchenAid Slicer Shredder Attachment – unikt tilbehørs-stykke til KitchenAids køkkenmaskine

✅4,7 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos forhandleren Amazon.com

KitchenAid Slicer Shredder Attachment

Forhandler Pris

Annoncer

799,00 Læs mere
891,00 Læs mere

KitchenAid Slicer Shredder Attachment er ikke som sådan et traditionelt råkostjern eller rivejern. I stedet er her tale om et stykke tilbehør til KitchenAids køkkenmaskine. Derfor skal du have en KitchenAid køkkenmaskine i forvejen for at kunne benytte tilbehøret.

Modellen hører til blandt brugernes favoritter, da den får hele 4,7 ud af 5 stjerner i gennemsnit i brugeranmeldelser hos forhandleren Amazon.com. Køberne forklarer, at kvaliteten er høj, og at den er utrolig let at bruge. Især evnen til at rive hårde ingredienser er et stort plus hos brugerne. En skriver for eksempel: ”It handles vegetables very well. The best part of this product is that it can process a potato or similar thing in a second”. En anden udtrykker sin begejstring med ordene: “This slicer/shredder is easier to use than I thought. It’s also easy to clean. It’s a great value for the money!”. 

Tilbehør, der gør køkkenmaskinen endnu mere alsidig

Som nævnt er KitchenAid Slicer Shredder Attachment ikke et rivejern i sig selv, men du skal anvende det som tilbehørsværktøj til din KitchenAid køkkenmaskine.

Produktet består af tre tromler, som du sætter fast på maskinen efter forskriften. Herefter vil du kunne anvende køkkenmaskinen som rivejern på forskellige niveauer efter eget valg.

Rengøringen er som en bonus let, og det samme gælder den lette påsætning, hvor du omdanner KitchenAid fra køkkenmaskine til rivejern. Læg mærke til at bladene ikke er helt så skarpe som på et regulært rivejern.

Tre tromler til forskellige typer af ingredienser

Den ene tromle er en 3 millimeters skivetromle, der er bedst til lettere fødevarer som for eksempel agurker og gulerødder. Den anden tromle er den mellemfine variant på 4 millimeter, der fungerer som rivejern til ost og grøntsager generelt. Den tredje tromle er den grove på 6 millimeter til grovere ingredienser som kål og kartofler.

Endelig medfølger også et separat råkostjern.

Prisen på sættet ligger ikke i den lave ende sammenlignet med de øvrige rivejern, men hvis du tager med i betragtning, at du får hele fire stykker tilbehør, så får du høj værdi for pengene. Og glem ikke at her er tale om KitchenAid – et af de mest højprofilerede køkkenapparat-mærker på markedet.

Alt i alt er KitchenAid Slicer Shredder Attachment det bedste rivejern til dig, der allerede har en KitchenAid køkkenmaskine og ønsker mere alsidighed.

Specifikationer ved KitchenAid Slicer Shredder Attachment – nøgleoplysninger

🔴Producent: KitchenAid
🔴Type: Rivejern tilbehør til KitchenAid køkkenmaskine
🔴Rivejern elektrisk: Nej
🔴Materiale: Rustfrit stål
🔴Medfølgende tromler: 3

Fordele ved KitchenAid Slicer Shredder Attachment

 • God kvalitet
 • Let at påsætte
 • Nem at rengøre
 • Høj værdi for pengene
Ulemper ved KitchenAid Slicer Shredder Attachment

 • Bladene er lidt sløve
 • Ikke velegnet til helt bløde oste


Zyliss Classic Rotary Cheese Grater – anderledes design med tromle og høj komfort

✅4,5 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos forhandleren Amazon.com
✅God anmeldelse hos gastronomi-magasinet Finecooking.com

Zyliss Classic Rotary Cheese Grater

Forhandler Pris

Annoncer

159,00 Læs mere
Zyliss Classic Rotary Cheese Grater vil være det bedste rivejern til dig, der vægter komfort og resultater højt. Du får et anderledes design, der ikke minder om et traditionelt rivejern eller råkostjern.

Modellen er af høj interesse hos brugere såvel som eksperter. Den har været inkluderet i en rivejern test udført af gastronomi-magasinet Finecooking.com, hvor eksperterne har set nærmere på rive-evner, alsidighed, brugervenlighed, design og pris. Her får den en god anmeldelse. Brugerne har ligeledes vist positiv interesse, som kommer til udtryk i deres anmeldelser, hvor den bliver tildelt 4,5 ud af 5 stjerner i gennemsnit.

Finecooking.com har testet 3 forskellige rivejern, og de finder rigtig mange elementer ved varianten her, som er værd at fremhæve. De er særligt glade for det roterende håndtag, som gør apparatet velegnet til højre- såvel som venstrehåndede, og så er det smart, at der medfølger en kop-beholder med låg, hvor du både kan opmåle og opbevare dine afrevne ingredienser. Som et ekstra plus er rengøringen nem, da enheden tåler opvaskemaskine. Håndtaget er lidt til den korte side, ifølge eksperterne, men alt i alt opsummerer de deres oplevelse med ordene: ”Testers liked this grater for its seemingly effortless, smooth grating action – not jerky at all”.

Også brugerne på Amazon er imponerede over modellen, og de lægger især vægt på de mange praktiske funktioner, samt hvor behageligt det ligger i hånden. En bruger kalder den: ”A must-have item for any kitchen”, mens en anden forklarer: ”I’ve ground many pounds of aged parmesan with this product and it is an absolute delight with the Zyliss. I’d give it 10 stars if I could”.

God til de hårde ingredienser

Zyliss Classic Rotary Cheese Grater er et alsidigt og anderledes rivejern, der giver dig et væld af anvendelsesmuligheder. Det er designet med en rustfri tromle af stål i midten, og udenom finder du et hus af beskyttende plastic, som er helt fri for det sundhedsskadelige BPA.

Tromlen gør det til en ubesværet proces at rive hårde ingredienser som nødder, chokolade og oste, og det er også her, at produktet har sin force. Du vil dog ligeledes opleve et fint resultat med blødere ingredienser som frugt.

Som en bonus er apparatet udformet med din komfort in mente. Håndtaget er fremstillet med et solidt ergonomisk greb, som medvirker til at øge din stabilitet under brug. Selve designet er skabt til, at du kan arbejde hurtigt uden at lægge for mange kræfter i, hvilket også er med til at skåne dine arme.

Til både højre- og venstrehåndede

Zyliss Classic Rotary Cheese Grater har den fordel, at du kan rotere håndtaget til højre såvel som til venstre. Det er med til at øge alsidigheden, og i praksis betyder det, at du kan få glæde at modellen, uanset om du er højre- eller venstrehåndet.

Der er også tænkt over sikkerheden. I bunden finder du en skridsikker finish, der sørger for, at det ikke flytter sig, selv hvis du arbejder meget hårdt. Det mindsker din risiko for at skære din fingre på den skarpe tromle.

Endelig går rengøringen som en leg, da alle dele er aftagelige og sagtens kan tåle en tur i opvaskemaskinen, og så kan tromlen oven i købet blive foldet ind i sig selv. Det gør størrelsen lille og kompakt, hvilket betyder, at du let kan opbevare den i en skuffe eller et køkkenskab, når du ikke bruger den.

Alt i alt er Zyliss Classic Rotary Cheese Grater det bedste rivejern til dig, der vægter komfort og sikkerhed højt, og som ønsker et robust produkt til at rive hårde ingredienser.

Specifikationer ved Zyliss Classic Rotary Cheese Grater – nøgleoplysninger

🔴Producent: Zyliss
🔴Type: Tromle rivejern / rivejern til ost
🔴Rivejern elektrisk: Nej
🔴Materiale: Rustfrit stål og plastic
🔴Højde: 8 centimeter
🔴Bredde: 11,3 centimeter
🔴Længde: 16 centimeter

Fordele ved Zyliss Classic Rotary Cheese Grater

 • Bløde bevægelser
 • Prisvenlig
 • Håndtag kan blive påsat på begge sider
 • Velegnet til mindre portioner
Ulemper ved Zyliss Classic Rotary Cheese Grater

 • Ikke den højeste kapacitet
 • Lille håndtag

 


Købeguide: Sådan vælger du det bedste rivejern

Der er flere velfungerende varianter på markedet, så det kan være en svær opgave at vælge det bedste rivejern. Her guider vi til, hvad du skal være opmærksom på, så du er bedre klædt på til opgaven.

Boks-rivejern (tårn rivejern)

Der er flere typer, du kan vælge imellem, og en af dem, du møder hyppigst, er boks-rivejernet – også kaldet tårn rivejernet. Det er formet som en boks gerne med fire sider, og på hver side er der en plade, hvor du skal rive dine ingredienser. Pladerne giver dig forskellige niveauer af fin/grovhed. På toppen er der ofte et håndtag, så du kan holde den stille under brug.

Typen her vil typisk passe til dig, der tit har med større portioner at gøre. Når du skal rive rigtig mange grøntsager, chokolade eller ost, får du det største overblik og arbejdsareal her. Det bedste rivejern i boks-format er stabilt og robust, så det ikke glider, og så er håndtaget skabt til komfort. 

Nogle tårn rivejern har flere sider end fire, og nogle har kun tre. Det er en smagssag, hvor mange rive-plader du har brug for. De er typisk mere besværlige at få gjort helt rene, og så fylder de en del mere i skabet. Men har du med store mængder at gøre og har brug for høj alsidighed, så er boks-rivejernet det mest oplagte valg.

Det aflange rivejern / fil-formen / vaskebræts-rivejernet
Ud over boks-versionen vil du ofte støde på det mere simple og lettere tilgængelige aflange rivejern, der i formen minder mest om et lille vaskebræt eller en gammeldags fil fra sløjdlokalet.

Den er smart, hvis du hurtigt skal have revet lidt ost over pizzaen eller lignende, og når du ikke har alt for store mængde at rive. Du får typisk kun en eller to rive-plader, hvorved du derfor også kun får få niveauer af fin/grovhed. Men til gengæld er den utrolig nem i brug, og det inkluderer tillige opvask og opbevaring. 

Gå efter et valg med et komfortabelt håndtag og gerne en skridsikker bund. Skarpheden er essentiel, men du skal ikke kunne komme alvorligt til skade. 

Tromle rivejern / roterende rivejern
Af og til vil du også støde på et tromle rivejern. Her er tale om et apparat med en tromle, der klarer rivearbejdet. Typen bliver ofte anvendt på restauranter, men du kan sagtens få en til privat brug.

Du får en mekanisk proces snarere end en manuel, hvor tromlen arbejder for dig. Supersmart hvis du er til lette løsninger, men læg mærke til at rengøringen kan være meget omfattende. Det bedste rivejern i tromle-form kommer med flere tromler, så du kan få varierende resultater og ikke kun én fin/grovhed.

Er bedst til chokolade og ost og ikke så velegnet til grøntsager og frugt. Har heller ikke den store kapacitet.

Rengøring
Alle rivejern vil være svære at rengøre, men boks-versionerne er klart mere besværlige end de aflange filversioner. Hvis du ikke bryder dig om manuel rengøring, kan du vælge den model, der kommer med færrest huller og kroge. Du kan også se efter, om din udvalgte enhed kan tåle opvaskemaskine. I så fald behøver du kun foretage en overfladisk manuel rengøring, før du bare putter den i maskinen.

Formål
Hvad vil du bruge den til? Som rivejern til ost? Eller i højere grad til råkost og grønt? Overvej dit brug og se efter en variant, der kommer med den størrelse huller, du har brug for. De apparater, der kun har en eller to sider, vil have færre typer af huller og derfor også færre muligheder.

Overvej, om du har brug for finrivning eller grov-rivning.

Brugervenlighed / komfort
Det kan være svært at afgøre brugervenlighed og komfort, når du handler online, men det er stadig vigtige parametre, der kan gøre en forskel. Her kan du med fordel konsultere eksperternes tests og vurderinger for at se, hvilke modeller der er mest brugervenlige.

Kriterier, du dog selv kan holde øje med, er håndtaget, udformningen og bunden. Hvordan er håndtaget udformet? Er der belægning / polstring på, så du får et bedre greb? Hvordan er selve jernet udformet? Kan du komme ordentligt til? Og hvad med bunden – er der en belægning her, der gør den skridsikker?

Skarphed
Et velfungerende rivejern er et skarpt rivejern. Du har brug for en høj skarphed for at skabe de bedste tilberedningsresultater, men det kan selvfølgelig være svært selv at vurdere, når du ikke har afprøvet det. Skarphed er ofte et af eksperternes mest tungtvejende kriterier, så læs med fordel deres tests.

Sikkerhed
Et råkostjern er meget skarpt, så du kan hurtigt komme til skade. Derfor er sikkerheden vigtig. Se efter om dit valg har et skridsikkert håndtag og bund, og om din hånd kan komme til uden selv at få en tur på rive-pladen.

Størrelse
Det er gerne typen, der afgør størrelsen. Boks-versionerne er typisk de største, som fylder en del i skabet. Den aflange i fil-formen fylder mindre, da den ikke har en boks, men kun ligner en gammeldags fil. Har du ikke meget plads, kan det være en ide at overveje et valg, der sparer på pladsen.

Pris
Prisen varierer en del fra produkt til produkt, men ofte vil rivejern ikke vælte budgettet. De koster typisk nogle hundrede kroner, og prisen afhænger ofte af type, antal rive-plader og mærke. Du kan sagtens få en velfungerende enhed, der ligger i den billige ende. Her kan du igen med fordel konsultere eksperternes tests. Du finder links til alle undersøgelserne nederst i artiklen.

Du kan læse mere om tips til køb af råkostjern hos Finecooking.com.

Sådan får du mest ud af dit rivejern

De fleste anvender deres rivejern på samme måde hver gang, men du bør faktisk gøre brug af alle rive-pladerne. De er designet til forskelligt brug, og her guider vi til hvilke.

De store huller
Brug rivejernets store huller til at rive din ost. Det kan både være de hårdere og blødere oste. Du kan med fordel fryse osten inden brug, for så er den lettere at rive. Du kan også smøre lidt madlavningsolie på pladen inden brug. Så går rivningen mere glat.

De store huller kan dog også blive anvendt til at rive æbler til for eksempel grød eller muffins. Gulerødder og squash til bagværk får en god størrelse med de store huller. Vil du gerne have løg i din madlavning uden at kunne se de store ringe eller stykker, så riv løget i stedet. Du får samme smagseffekt uden at have det visuelle med.

Skal du have smør til kiks og tærtedej, så riv iskoldt smør på de store huller.

De små huller
Brug rivejernets små huller til den finere rivning. Det kan for eksempel være ost eller chokolade, der skal på toppen af en ret. 

De kradsende små huller
På det traditionelle rivejern finder du også de små huller, der er meget kradsende og drøje. De er især ideelle til, når du skal rive ingredienser, som du helst ikke vil se, eller når de skal være ultrafine. Det kan for eksempel være hvidløg, løg, muskatnød, andre krydderier, ingefær eller skal af citrus.

De brede aflange huller
På det traditionelle rivejern finder du en side, der består af et eller flere brede aflange huller. Dem kan du anvende som et slags primitivt mandolinjern. Du laver her lange tynde stykker af ost, agurk eller skræl, der for eksempel vil pynte i en salat, på tallerkenen eller på pizzaen. Et godt alternativ til køkkenkniven også. Bedst til fødevarer, der hverken er for bløde eller for hårde.

Du kan læse mere hos Washingtonpost.com.

Gode råd til en nem rengøring af rivejern

Der er næppe noget mere besværligt lille køkken-apparat at rengøre end et rivejern. Alting kan sætte sig fast. Derfor guider vi her til, hvordan du bedst foretager rengøringen.

Rengøring umiddelbart efter brug
Eksperterne forklarer, at det klart er lettest at få en komplet rensning, hvis du foretager rengøringen så hurtigt som muligt. Så har efterladenskaberne fra ost, nødder, grøntsager eller råkost ikke nået at sætte sig fast. Tænd for vandhanen og rens overfladerne blidt med en svamp med opvaskemiddel. Husk at stryge med hullerne og ikke imod dem – så kan svampen hurtigt blive revet itu. Tag derefter indersiden på samme måde.

Tandbørste
Du kan også bruge en tandbørste. Hårene på børsten er tilpas hårde til både at kunne fjerne madresterne og til at kunne komme ind i alle hullerne uden at sætte sig fast.

Eddike
Især hvis du har med ost at gøre, så kan det være svært at få det fjernet på grund af den smudsende og bløde konsistens. Derfor kan du prøve at tage en vaskeklud eller en svamp og komme lidt eddike på. Smør eddiken på rive-pladen og du vil opleve, at fedtet hurtigere forsvinder. Vask derefter modellen grundigt med vand og opvaskemiddel for at fjerne resten af madresterne plus eddiken.

Opvaskemaskine
Hvis dit råkostjern kan tåle opvask i maskine, så behøver du ikke stå for så meget af det manuelle arbejde. Husk dog at skylle den af først, så det værste snavs er kommet af.

Du kan læse mere om rengøring af råkostjern hos Lifehacker.com.

FAQ

🤔Hvilket rivejern er bedst?

Der er flere velskabte modeller at finde på markedet, og i vores rivejern test artikel har vi præsenteret dig for 8 af de bedste. De hører alle til blandt enten eksperternes eller brugernes favoritter, men i særdeleshed udmærker OXO Good Grips Etched Box Grater, Microplane Premium Classic og Joseph Joseph Twist Grater sig i eksperttests.

🧐Hvad kendetegner et godt rivejern?

Et velfungerende råkostjern eller rivejern er karakteriseret ved at være skarpt, så det let kan rive ingredienserne, og så skal det være nemt at bruge og have en høj alsidighed – gerne med flere rive-plader. Det bør også være sikkert at anvende, så du ikke kommer til skade, og så skal det være let at rengøre. Nogle af ovenstående kriterier kan være svære selv at finde ud af. Her kan du med fordel læse eksperternes vurderinger og kommentarer. Du kan finde links til undersøgelserne nederst i artiklen.

🤩Er der sammenhæng mellem pris og kvalitet på rivejern?

Der er ikke altid en klar sammenhæng mellem pris og kvalitet, så du kan sagtens finde dit bedste rivejern til en mindre mønt. Dog skal du være opmærksom på, at de professionelle mærker ofte har en større erfaring og kvalitetsbevidsthed, som tit bliver afspejlet i jernets generelle præstationsevne.

Beskrivelser af kilder og tests

testkilderVi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os både op ad officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af danske såvel som internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests.

Amazon

Amazon er en international markedsplads for handel, hvor du kan finde alt fra film og musik til haveredskaber, bøger, tøj, smykker og køkkenredskaber. Hos Amazon kan køberne efterlade bedømmelser af de varer, de har købt, og bedømmelserne kan komme andre potentielle købere til gode.

Anmeldelserne af OXO Good Grips Etched Box Grater blev fundet: Maj 2021
Du kan se anmeldelserne her: Amazon

Anmeldelserne af Microplane Premium Classic blev fundet: Maj 2021
Du kan se anmeldelserne her: Amazon

Anmeldelserne af Joseph Joseph Twist Grater blev fundet: Maj 2021
Du kan se anmeldelserne her: Amazon

Anmeldelserne af Victorinox Cheese Grater blev fundet: Maj 2021
Du kan se anmeldelserne her: Amazon

Anmeldelserne af Microplane Professional Groft Rivejern blev fundet: Maj 2021
Du kan se anmeldelserne her: Amazon

Anmeldelserne af Cuisipro Rivejern blev fundet: Maj 2021
Du kan se anmeldelserne her: Amazon

Anmeldelserne af KitchenAid Slicer Shredder Attachment blev fundet: Maj 2021
Du kan se anmeldelserne her: Amazon

Anmeldelserne af Zyliss Classic Rotary Cheese Grater blev fundet: Maj 2021
Du kan se anmeldelserne her: Amazon

Bbcgoodfood.com

Bbcgoodfood.com er en afdeling af det britiske BBC, der har fokus på gastronomi og mad. Eksperterne bringer især en række opskrifter til læserne, men de skriver også artikler og foretager tests. Her gælder det en generel rivejern test, hvor modellerne OXO Good Grips Etched Box Grater, Microplane Premium Classic og Victorinox Cheese Grater indgår. Bbcgoodfood.com har vurderet bedømmelserne ud fra parametre som design, pris, anvendelighed, rengøring, sikkerhed, skarphed og brugervenlighed.

Testen blev udført: Ikke oplyst
Du kan se testen her: Bbcgoodfood.com

Finecooking.com

Finecooking.com er et gastronomi-magasin med fokus på opskrifter, madlavnings-teknikker og menu-sammensætninger. Eksperterne tester i den sammenhæng også forskellige instrumenter og apparater til brug i køkkenet, og her gælder det en rivejern test, hvor modellen Zyliss Classic Rotary Cheese Grater er inkluderet. Finecooking.com giver en positiv anmeldelse til Zyliss Classic Rotary Cheese Grater i testen, der er baseret på kriterier som generel kvalitet, design, pris, rengøring, skarphed, sikkerhed, brugervenlighed, alsidighed og anvendelighed.

Testen blev udført: Ikke oplyst
Du kan se testen her: Finecooking.com

Goodhousekeeping.com / Good Housekeeping institute

Goodhousekeeping.com er et britisk husholdningsmagasin, der skriver om alt til huset, haven og husholdningen. Det kan være alt fra haveredskaber til køkkenapparater og moderne smart-teknologi produkter. Eksperterne foretager i den forbindelse tests i de forskellige kategorier, og de tildeler hver enhed en score på mellem 0 og 100 point. Her gælder det en rivejern test, hvor modellerne OXO Good Grips Etched Box Grater og Joseph Joseph Twist Grater indgår. Begge klarer sig godt, og bedømmelserne er baseret på kriterier som pris, design, rengøring, skarphed, sikkerhed og brugervenlighed.

Testen blev udført: April 2021
Du kan se testen her: Goodhousekeeping.com

Google.com

Google.com er en af verdens mest anerkendte og benyttede søgemaskiner, der nu også har en række andre tilbud, services og produkter til brugerne. Google har et stort brugerunivers, hvor brugerne kan give anmeldelser til både produkter såvel som kulturtilbud, restauranter og øvrige services. Her gælder det brugeranmeldelser af to forskellige rivejern.

Anmeldelserne af Microplane Professional Groft Rivejern blev fundet: Maj 2020
Du kan se anmeldelserne her: Google.com

Anmeldelserne af Cuisipro Rivejern blev fundet: Maj 2020
Du kan se anmeldelserne her: Google.com

Nytimes.com / Thewirecutter.com

Nytimes.com er en amerikansk avis, der har fokus på nyheder fra ind- og udland samt en række andre områder. De tæller for eksempel kultur, business, livsstil, teknologi og livsstil. Det tidligere teknologimagasin Thewirecutter.com hører nu under Nytimes.com, og teknologi-eksperterne har her foretaget en rivejern test, hvor modellen Microplane Premium Classic indgår. I testen har de fokuseret på kriterier som anvendelighed, design, pris, alsidighed, rive-egenskaber, skarphed, sikkerhed og brugervenlighed, og de er så begejstrede, at de udnævner Microplane Premium Classic til ”Our Pick”.

Testen blev opdateret: Juni 2020
Du kan se testen her: Nytimes.com

Techgearlab.com

Techgearlab.com er et internationalt teknologimagasin, der beskæftiger sig med den elektroniske verden. Magasinets formål et at skabe overblik og viden for læserne, så de kan blive klogere på den teknologiske udvikling. Det inkluderer også tests af forskellige elektroniske produkter fra tid til anden, og her er turen nået til rivejern. Der er blevet udført en generel rivejern test, hvor modellerne OXO Good Grips Etched Box Grater, Microplane Premium Classic og Joseph Joseph Twist Grater indgår. Alle tre klarer sig godt i testen, der er baseret på kriterier som brugervenlighed, skarphed, sikkerhed, design, pris og rengøring.

Testen blev udført: Januar 2021
Du kan se testen her: Techgearlab.com

Andre relevante tests og artikler

Vi har i vores rivejern test artikel set nærmere på 8 af eksperternes favoritter.

Uanset om du spenderer meget tid i køkkenet af fri vilje, eller du bare gerne vil komme hurtigt fra jord til bord, kan du investere i en række køkkenapparater, det gør det sjovere og lettere.

Den måske ultimative køkkenmaskine overhovedet er foodprocessoren, der i dag stort set kan udføre alle typer af opgaver for dig. Vi har til formålet skrevet en bedste foodprocessor test-artikel, hvor du kan få et overblik over det skarpeste udvalg. Her er noget for enhver smag og pengepung, plus du kan finde gode råd til brug og vejledning.

Overvejer du primært et råkostjern for råkosten og salatens skyld, kan det være, at en råkostmaskine er noget for dig. Maskinen gør processen lettere, og laver du meget råkost, kan det være en fordel. Find de bedste enheder i vores råkostmaskine test-artikel.

En anden uundværlig køkkenmaskine er stavblenderen. Den er lettere at tage frem end de større maskiner, og så kan du i en hurtig vending få blendet dine ingredienser. Smart, hvis det kniber med tiden. Opvasken er desuden lettere. Du kan finde inspiration til markedets skarpeste produkter i vores bedste stavblender test-artikel, hvor du samtidig kan blive klogere på brug og anvendelse.

Et andet smart mindre apparat, der har mange anvendelsesmuligheder, er minihakkeren. I vores bedste minihakker test-artikel har vi linet eksperternes yndlinge op, så du på en let måde kan se hvilken en, der bedst passer til dine behov. Du får også viden og information, som vil gøre brugen lettere.

Er du i stedet tilhænger af den mere manuelle tilberedning i køkkenet, vil du få brug for en stærk hvidløgspresser. Hvidløgspresseren er ikke til at komme udenom i hverken det europæiske, østlige, sydlige eller amerikanske køkken, så du vil med garanti få brugt den flittigt. Bliv klogere på markedets skarpeste udvalg ifølge eksperterne i vores hvidløgspresser test-artikel.