Robomow RC304u test – Her er eksperternes vurderinger

Senest opdateret den 0

I denne artikel ser vi nærmere på robotplæneklipperen Robomow RC304u.

Vi har undersøgt, hvad eksperterne mener om modellen, og til formålet har vi nærstuderet tests fra både den danske avis Jyllands-posten.dk, det danske forbrugerråd Tænk, den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön og det internationale teknologimagasin T3.com.

Ud over Robomow RC304u har vi også valgt at tage en alternativ model med i denne artikel, som ligeledes er blevet testet af eksperter, således at vi får et lidt bredere fokus.

Ønsker du at læse mere, bringer vi en liste over links til de undersøgelser, vi henviser til, nederst i artiklen.

I denne artikel findes:  
🔸 Overblik over robotplæneklipperen Robomow RC304u 
🔸 Overblik over en alternativ model 
🔸 Gode råd ved køb af robotplæneklipper 
🔸 Gennemgang af diverse tests, som vi har undersøgt og analyseret

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.


Robomow RC304u 

✅ 5 ud af 6 stjerner hos den danske avis Jyllands-posten.dk
✅ God bedømmelse hos det danske forbrugerråd Tænk
✅ God bedømmelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön
✅ God bedømmelse hos teknologimagasinet T3.com

Robomow RC304U robotplæneklipper

Forhandler Pris

Annoncer

.
Fire forskellige ekspertkilder har testet robotplæneklipperen Robomow RC304u, og disse tæller avisen Jyllands-posten.dk, forbrugerrådet Tænk, forbrugerorganisationen Råd & Rön samt teknologimagasinet T3.com.

Robomow RC304u er blevet vurderet ud fra specifikke parametre såsom evner inden for plæneklipning, brugervenlighed, håndterbarhed og funktioner, for at eksperterne kan give en endelig vurdering, og alle fire hold eksperter er tilfredse med modellen.

Til forbrugeren, der har en mindre have

Robomow RC304u vil være et godt valg for den forbruger, der ikke har hverken en meget stor eller meget lille have – modellen er nemlig designet til at kunne varetage en plæne på 500 m2. For en robotplæneklipper er dette ikke det højeste areal, men til gengæld er modellen derfor heller ikke så dyr som andre modeller.

De 500 m2 er vejledende, men hvis man har en plæne med optimale forhold (en lige og jævn græsplæne), så kan tallet godt presses op på omkring 1000 m2.

I brug har Robomow RC304u en klippebredde på 28 centimeter, og det er muligt at justere klippehøjden imellem 15-60 millimeter. Selv om de bedste forhold findes i den lige og jævne plæne, så er denne robot designet til at kunne håndtere ujævne plæner også, idet den sagtens kan køre på både kanter og skråninger (modellens maksimum-hældning er på 36 procent) – hertil kommer en unik kantklipnings-funktion, som får alt kantgræsset med.

Intelligent model, der også har bioklip

Robomow RC304u hører til de moderne og intelligente robotplæneklippere, som kan styres via en app. Man skal blot hente app’en, og herefter er det muligt både atindstille, programmere, overvåge og ændre på klipningen via mobilen.

Robomow RC304u er også en intelligent model på andre områder, for denne robotplæneklipper kommer med det såkaldte bioklip – en funktion, hvor det afklippede græs anvendes som gødning på den nyklippede og dermed mere sårbare plæne.

Herudover betyder modellens intelligens også, at der findes både en regnsensor samt et alarmsystem, således at den er tyverisikret samt selv kan registrere regn, så den ikke bliver ødelagt.

Robomow RC304u kører desuden på batteri og kan køre 50 minutter på én opladning – herefter tager en fuld opladning 50-70 minutter.

Eksperterne: En hjælpende hånd i dagligdagen

Robomow RC304u er blandt andet blevet testet af den danske avis Jyllands-posten.dk, og eksperterne herfra er meget imponerede. De skriver, at når man først har prøvet denne model, så er det svært at gå tilbage til en gammeldags model, for denne robotplæneklipper sparer virkelig en for meget besvær.

Det fremhæves, at Robomow RC304u klipper plænen, så den ser rigtig flot ud, og selv om modellen opererer ud fra et mærkeligt mønster angående kørsel, så efterlades der ingen helligdage. Jyllands-posten.dk bemærker dog også nogle ulemper, og her nævnes især app’en, som ikke altid fungerer helt optimalt, og så skal man være opmærksom på, at det tager lang tid at få opsat området for kørsel.

Eksperterne: Smart og velfungerende model

Robomow RC304u er endvidere blevet testet af det amerikanske teknologimagasin T3.com, og eksperterne herfra er også glade for modellen. De nævner dog både fordele og ulemper ved modellen, og af fordele kommenteres især, at man med denne model slipper for både den tid og besvær, som en manuel plæneklipper giver.

Ifølge eksperterne foretager robotten nemlig en rigtig flot klipning af plænen, som efterlader den rigtig pæn, og så synes de desuden rigtig godt om designet. Også den tilhørende app får roser med på vejen.

Eksperterne har dog også nogle negative kommentarer, og her nævnes, at Robomow RC304u ikke er helt så intelligent, som man kunne have ønsket sig. Det bemærkes hertil, at denne robot stadig føles som en tidlig model inden for feltet. Herudover nævnes prisen, som ikke er lav sammenlignet med en manuel, benzindreven plæneklipper.

Specifikationer ved Robomow RC304u
🔴 Højde: 21 centimeter
🔴 Bredde: 46 centimeter
🔴 Dybde: 63 centimeter
🔴 Vægt: 11,1 kilo
🔴 Støjniveau: 69 dB
🔴 Arbejdsareal: Anbefales til 500 m2, men kan strækkes
🔴 Klippebredde: 28 centimeter
🔴 Klippehøjde: 15-60 millimeter
🔴 Maksimumhældning på plæne: 36 procent
🔴 Køretid på én batteriopladning: 45-50 minutter
🔴 Opladningstid: 50-70 minutter
🔴 Kan styres via app på telefonen: Ja 

Udvalgte fordele ved Robomow RC304u:
Passer til haven på 500 m2 – tallet kan dog strækkes, hvis plænens forhold er optimale
Smart kantklipnings-funktion
Med bioklip
Moderne model med kontrol via app
Sikker model med både alarmsystem og regnsensor


Alternativ modeller til Robomow RC304u

Ud over Robomow RC304u har vi også taget en alternativ model med i denne artikel. Det har vi gjort for at vise en større bid af bredden på markedet, og vi har behandlet den alternative model på samme måde som Robomow RC304u, så forbrugeren bedre er i stand til at sammenligne. Den alternative model er ligeledes fra Robomow og kaldes Robomow RC615u.


Robomow RS615u

✅ ”Bedst i test” hos det danske forbrugerråd Tænk

Robomow RS615U

Forhandler Pris

Annoncer

.
Det danske forbrugerråd Tænk har foretaget en stor test af robotplæneklippere, og her indgår modellen Robomow RS615u. Flere modeller er blevet testet, og for at finde ud af hvilke robotter der er de bedste, så er alle blevet testet på forskellige parametre såsom klippeevner, funktioner, batteri og brugervenlighed. Herefter er der blevet givet en samlet score, og Robomow RS615u klarer sig rigtig godt.

1600 m2 stort arbejdsareal

Robomow RS615u vil være et rigtig godt valg, hvis man som forbruger har en meget stor græsplæne. Denne robotplæneklipper har nemlig et arbejdsareal på hele 1600 m2, hvilket er meget for en robot. Det skal nævnes, at de 1600 m2 er den anbefalede størrelse, men hvis man har en lige have uden for mange hældninger og forhindringer, så kan dette tal godt strækkes en del.

For at kunne klare så stort et areal er Robomow RS615u udstyret med en kraftig DC-motor, som gør modellen meget stærk. Modellen er også effektiv, når den kører, idet den har en stor klippebredde, som ligger på 56 centimeter – dermed tager den meget græs ved hver bane, den kører.

Der er også tænkt på både sider og kanter under kørslen, for denne model har den fordel, at den kan klippe græs uden for hjulene også – det effektiviserer klipningen og efterlader færre helligdage.

Til alle typer af haver

Som nævnt er de bedste forhold for en robotplæneklipper altid den lige og firkantede have, men Robomow RS615u kan også sagtens anvendes i haver, der både er kantede, ujævne og med forhindringer/hældninger (helt op til 36 procent).

Modellen er udstyret med sensorer, der selv registrerer forhindringer på græsplænen, hvorefter modellen lægger en ny rute og kører udenom.

Der findes også gode valg for klipningen på modellen, idet man selv kan indstille, hvordan man ønsker græsset klippet – her kan man vælge mellem intervaller mellem 20-80 millimeter.

Herudover kan modellen også passe på sig selv på flere måder – ud over de føromtalte sensorer for forhindringer har denne robot også en regnsensor, der gør, at modellen selv kan registrere, hvis det begynder at regne. Hvis det sker, så holder modellen op med at arbejde for både at skåne sig selv og plænen.

Intelligent model, der kan styres på mobilen

Robomow RS615u er på alle måder en intelligent skabning – ud over den intelligente sensorteknologi har denne model mulighed for at kommunikere med telefonen, hvis man downloader den tilhørende app. I app’en kan man således både installere, programmere og overvåge robotplæneklipperen. Dermed kan man fjernstyre modellen, hvis man ønsker.

Robomow RS615u kører desuden på batteri og kan køre op til 70 minutter på én opladning. En fuld batteriopladning tager omkring 120 minutter.

Specifikationer ved Robomow RS615u
🔴 Højde: 31 centimeter
🔴 Bredde: 66 centimeter
🔴 Dybde: 73,5 centimeter
🔴 Vægt: 20 kilo
🔴 Støjniveau: 74 dB
🔴 Arbejdsareal: 1600 m2, men kan strækkes hvis man har en jævn og lige plæne
🔴 Klippehøjde: 20-80 millimeter
🔴 Maksimumhældning på plæne: 36 procent
🔴 Køretid på én batteriopladning: 55-70 minutter
🔴 Opladningstid: 120 minutter
🔴 Kan styres via app på telefonen: Ja 

Udvalgte fordele ved Robomow RS615u:
Model med meget stort arbejdsareal
Kan klippe op til 1600 m2
Bred klippebredde
Med både stødsensor og regnsensor
Kan styres via app


Gode råd ved køb af robotplæneklipper – fordele og ulemper ved en robot til haven

Gode råd ved køb af robotplæneklipper

Baseret på ekspertviden fra Bolius.dk guider vi her til fordele og ulemper ved at anskaffe sig en robotplæneklipper:

Fordele ved robotplæneklipperen: 
 Mindre manuelt arbejde: En robotplæneklipper klarer selv arbejdet med at klippe græsset. Derfor slipper man for det hårde arbejde.

 Mere fritid: Når robotten klarer arbejdet, så får man en del mere fritid.

 Let at anvende: 
Robotplæneklipperne er ofte lette at indstille med hensyn til både tidsplan, start og stop. Herefter klarer robotplæneklipperen sig selv, uden man behøver at foretage sig noget – den kan også programmeres til at køre, når man ikke er hjemme.

 Kører uden om forhindringer:
Mange robotplæneklippere har sensorer, som betyder, at de kan registrere forhindringer (såsom møbler, statuer, legetøj og bede) på forhånd og køre udenom.

 Smart til allergikere: 
Som græspollenallergiker kan det være en ubehagelig udfordring at slå græsset manuelt, men det slipper man for med en robot.

 Miljøvenlig: 
En robotplæneklipper bruger ikke benzin og forurener derfor ikke.

 Gøder græsplænen:
Har man en model med bioklip, så gøder modellen den nyklippede græsplæne med det afklippede græs.

 Flottere plæne: 
Robotten kan køre i haven flere gange om ugen, hvorved græsset oftere bliver klippet – det resulterer i, at plænen bliver flottere og mere jævn samt minimerer væksten af mos og ukrudt.

 Lav støj: 
En robotplæneklipper larmer ikke ret meget i forhold til en traditionel benzindreven plæneklipper. Robotten kan som nævnt også køre, mens man ikke er hjemme, hvorved man slipper helt for støj.

 Høj gadget-værdi:
Mange nye robotplæneklippere kommer med masser af ny teknologi og apps, så man kan styre modellen via mobilen. Især de teknikglade gadget-elskere vil derfor få valuta for pengene med en robotplæneklipper.

Ulemper ved robotplæneklipperen: 
Dyr investering:En robotplæneklipper er ikke billig, og har man endda en stor græsplæne, vil man også have brug for en model med et stort arbejdsareal, hvilket koster mere.

❌ Installation kan tage lang tid: På flere robotplæneklippere tager det en del tid med både installation samt arbejdet med at afgrænse det område, som robotten må arbejde på.

❌ Problemer ved objekter og forhindringer:Robotplæneklippere kan have svært ved at klippe alt græs helt inde ved bord-/stoleben samt hjørner/kroge.

❌ Utilstrækkelig ved kanter:
Det er ikke alle robotplæneklippere, som kan klippe græsset på siderne af plænen.

❌ Problemer med højt græs:
De fleste robotplæneklippere kan ikke køre i for højt græs (ofte kun op til seks centimeter), så derfor er det nødvendigt, at græsset holdes nede hele tiden.

❌ Tyveri:
Selv om de fleste robotplæneklippere er udstyret med tyverialarm/sikkerhedssystem, så vil der være større risiko for, at en robotplæneklipper bliver stjålet end en almindelig, manuel model.


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🤩 Hvem har testet Robomow RC304u?

Den danske avis Jyllands-posten, det danske forbrugerråd Tænk, teknologimagasinet T3.com og den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön.

🤓 Hvordan er Robomow RC304u blevet testet?

Robomow RC304u er blevet vurderet ud fra dens plæneklipning på plæner med forskellige udfordringer. Ydermere er den blevet vurderet på dens brugervenlighed, batterikapacitet, energiforbrug og støjniveau.

🤔 Hvornår på året skal man slå græsplænen første gang?

Som tommelfingerregel må man begynde at slå græsset i maj – april, når græsset begynder at vokse igen. Det hele afhænger af jordtemperaturen, der skal være på 7-8 grader.


Robomow RC304u robotplæneklipper-test – disse kilder har vi brugt:

Jyllands-posten.dk 🇩🇰
Jyllands-posten.dk er en dansk avis, der både udkommer i en trykt version og har et online-univers. Avisen skriver om ind- og udland, politik, finans, kultur, forbrug med mere. I forbindelse med forbrug har Jyllands-posten.dk her foretaget en test af Robomow RC304u, og du kan læse hele testen her. 

Råd & Rön 🇸🇪 
Råd & Rön er en svensk forbrugerorganisation, som blandt andet udfører tests af forskellige produkter, som forbrugerne anvender i hverdagen. Til denne artikel har vi set nærmere på en test, hvor forskellige robotplæneklippere er blevet gennemtestet.
Du kan læse mere om testen her, men fuld adgang kræver dog abonnement. Det er også muligt at købe sig adgang til enkelte tests alene. 

T3.com 🇺🇸 
T3.com er et amerikansk gadget- og teknologi-magasin, som har fokus på nyheder, anmeldelser, guides og artikler inden for teknologien. T3.com har især fokus på elektroniske forbrugerprodukter, og her er der tale om en test af robotplæneklipperen Robomow RC304u. Læs mere her. 

Tænk 🇩🇰
Det danske forbrugerråd Tænk udfører blandt andet grundige tests og sammenligninger af dagligdags- og forbrugerprodukter. Her er der tale om en test af robotplæneklippere. Du kan læse mere om testen her, men fuld adgang kræver dog abonnement. Det er også muligt at købe sig adgang til enkelte tests alene.