Vi er partnerfinansieret. Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores partnere. Artiklen er derfor sponsoreret. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Læs mere

Sebra Seng Guide – De 2 bedste og pæneste Sebra senge på markedet

Senest opdateret den Vi er partnerfinansieret. Sponsoreret indhold.

Forbrugsguiden.dk er finansieret af vores partnere, og artiklerne anses dermed som sponsoreret indhold.

0

I denne artikel finder du en guide til de bedste og pæneste Sebra senge på markedet.

Vi gennemgår 2 inspirerende modeller, som passer til henholdsvis babyen og det lidt større barn.

Under gennemgangen kommer vi også ind på ekspertkommentarer, så du bedre kan se, hvad der bliver fremhævet. Du vil tillige kunne finde en oversigt over de bedste og billigste forhandlere, så du lettere kan få overblik over markedets priser.

Herefter får du et videns-afsnit, hvor du kan lære, hvorfor søvnen er så vigtig, og hvordan du får barnet til at blive i sengen og sove.

Yderligere får du en liste over de ekspertkilder, vi henviser til, samt links til deres tests. Derefter følger en guide til andre relevante tests og artikler, som du måske vil finde interessante, når du shopper efter en Sebra seng.

Denne Sebra Seng guide indeholder:
🔸Overblik over de 2 bedste og pæneste Sebra senge på markedet
🔸Viden om hvorfor søvn er vigtigt for barnets udvikling
🔸Tips til hvordan du får barnet til at blive i sengen
🔸Råd til hvordan du får barnet til at falde i søvn
🔸Gennemgang af diverse tests, som vi har undersøgt og analyseret
🔸En guide til øvrige relevante tests og artikler

Læg mærke til at Forbrugsguiden ikke selv tester produkterne. I stedet samler vi resultaterne af uvildige tests, så du nemt og hurtigt kan få et bedre overblik over de mest velfungerende modeller på markedet.

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.


Sebra seng til baby

Leder du efter en Sebra seng til din nyfødte baby, vil Sebra Kili Seng være det oplagte valg. Det måske mest geniale ved denne er, at den kan trækkes ud, så barnet også kan anvende den, mens det vokser. Denne er tillige en favorit blandt både brugere og eksperter, og herunder gennemgår vi, hvad eksperterne mener.

Sebra Kili Seng – flot og eksklusiv model til babyen, som kan forlænges

God anmeldelse hos den amerikaniske blog Apartmentapothecary.com
✅ 5 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos den danske fothandler Mamashop.dk
✅ 5 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos den danske forhandler Pixizoo.dk

Sebra Kili Seng

Som nævnt ovenfor er Sebra Kili Seng det oplagte valg, hvis man ønsker en Sebra seng til sit lille barn. Produktet er skabt til den nyfødte, men fordi barnet i den alder vokser hurtigt, kan den trækkes ud, så den kan bruges i takt med, at barnet vokser. Den maksimale udtrækslængde ligger på 155 centimeter.

Som også nævnt er her tale om både en ekspert- og brugerfavorit: Den modtager for eksempel en rigtig god bedømmelse hos bloggen Apartmentapothecary.com. Her forklares det, at den simpelthen først og fremmest er smuk, og så er den kompakt i størrelsen. Derfor vil den tillige passe til det lille børneværelse. Derudover kommenteres det, at prisen er noget høj, men der kompenseres for dette, idet Sebra Kili Seng kan trækkes ud og dermed anvendes i længere tid. Den justerbare bund fremhæves desuden, og det samme gælder, at den er designet med barnets tryghed in mente.

Sengen, der vokser med barnet

Sebra Kili Seng er en virkelig flot babyseng, der emmer af kvalitet og luksus. Derfor er den ikke helt billig, men vil i stedet være en rigtig fin langtidsinvestering. Som forældre vil man være sikker på, at barnet ligger godt og trygt, og her er tale om en model, der i særdeleshed er holdbar. Den er nemlig fremstillet i massivt bøgetræ, der er meget stærkt. Dermed er man garanteret en Sebra seng, der vil holde i mange år – og som både kan gå i arv og endda anvendes, som barnet vokser.

Denne er nemlig den type Sebra seng, der kan trækkes ud i takt med, at barnet vokser: Babyen kan ligge trygt og rart med meget plads, og som han eller hun bliver ældre, kan man anvende udtrækket. Det betyder, at produktets længde bliver udvidet. Standardlængden ligger på 115 centimeter, men med udtrækket kan den blive op til 155 centimeter lang. Derved kan barnet bruge den i årevis.

Fokus på sikkerhed

Sebra Kili Seng blev oprindeligt designet af bygningsarkitekten Viggo Einfeldt i 1940’erne, hvor den netop blev kendt under navnet ”sengen, der vokser med barnet”. Sidenhen har Sebra Interiør erhvervet sig retten til modellen, hvorefter den er blevet relanceret men stadig med grundideen som skitsen. Det betyder, at man får en særdeles flot variant, hvor der er fokus på bygningskvalitet samt design. Den vil således se rigtig flot ud i det æstetisk-indrettede børneværelse.

Herudover har der især været fokus på sikkerheden, som er meget vigtig, når det kommer til baby- og juniormodeller. Sebra Kili Seng kommer derfor med en højde-justerbar bund: Så kan man i babyens første levemåneder hæve bunden, så han eller hun er lettere at få et sikkert greb rundt om. Når babyen begynder at bevæge sig mere og sætte sig op, kan bunden sænkes, så barnet ikke kan komme ud. Der findes dertil en hældning i konstruktionen, som gør, at barnet ikke vil kunne kravle ud over kanten. 

Specifikationer ved Sebra Kili Seng – nøgleoplysninger
🌀Producent: Sebra
🌀Type: Seng til baby – kan dog forlænges til 155 centimeter
🌀Materiale: Massivt bøgetræ
🌀Længde: 115 centimeter
🌀Bredde: 75,8 centimeter
🌀Højde: 88 centimeter
🌀Udtrækslængde: 155 centimeter

Fordele ved Sebra Kili Seng
🔴Populær blandt eksperter og forbrugere
🔴Kan trækkes ud
🔴Flot Sebra Seng design
🔴God kvalitet
🔴Høj sikkerhed


Sebra seng til det større barn

Leder du efter en velskabt Sebra seng til det lidt større barn, så kan du med fordel se nærmere på modellen herunder. Her er tale om Sebra Seng Junior & Grow, der passer til barnet, når det er blevet lidt ældre. Med udtræk kan den blive helt op til 204 centimeter.

Sebra Seng Junior & Grow – stærk dansk kvalitet og design til det lidt større barn

God Sebra seng til det lidt større barn
Kan trækkes ud – helt op til 204 centimeter

Sebra Seng Junior & Grow

Sebra Seng Junior & Grow vil være det oplagte valg, når barnet vokser og har brug for en længere variant. Denne Sebra Seng er som standard 165 centimeter lang, hvilket passer til junioren, men ligesom Sebra Kili Seng kommer denne med udtræk, som gør, at længden kan udvides: Dermed kan udtrækslængden blive helt op til 204 centimeter.

Samme stil som Sebra Kili Seng

Sebra Seng Junior & Grow kommer i samme serie som Sebra Kili Seng, og det inkluderer både stil, kvalitet og funktionalitet. Ud over også at kunne trækkes ud er designet udformet ens. Derfor vil man få en virkelig flot og lækker Sebra Seng, der kan anvendes i mange år. Den er skabt med et enkelt og stilfuldt udtryk, der afgiver en følelse af skandinavisk minimalisme.

Selve modellen er fremstillet i massivt bøgetræ, der er en af de mest robuste og hårdføre træsorter til at lave møbler af. Det betyder, at den er slidstærk og en sand langtidsinvestering. For enderne findes flotte detaljer i form af træ-gitre, der både kommer med en funktionel og designmæssig fordel: De bidrager til, at barnet ligger trygt og godt, og så udgør de dertil en æstetisk fryd for øjet.

Tryghed og sikkerhed

Denne Sebra Seng er som nævnt den ideelle efterfølger til Sebra Kili Seng. Producenten har haft fokus på at give den ultimative tryghedsfølelse, som ellers hurtigt kan blive udfordret, når der skal skiftes seng. Derfor er dette produkt udformet ligesom forgængeren, så barnets søvn kan blive fremmet af en rar følelse af genkendelighed.

Der er ligeledes fokus på sikkerhed i konstruktionen således, at barnet ikke kan komme til skade, og så er den meget miljøvenlig: Den er nemlig behandlet med både antibakteriel og giftfri maling og olie, der giver barnet et bedre og sundere sovemiljø. Heri findes tillige sølv-ioner, der forhindrer, at mikroorganismer kan gro

Specifikationer ved Sebra Seng Junior & Grow – nøgleoplysninger
🌀Producent: Sebra
🌀Type: Seng til det lidt ældre barn – kan forlænges til 204 centimeter
🌀Materiale: Massivt bøgetræ
🌀Længde: 165 centimeter
🌀Bredde: 90 centimeter
🌀Højde: 68 centimeter
🌀Udtrækslængde: 204 centimeter

Fordele ved Sebra Seng Junior & Grow
🔴Den bedste Sebra seng til det lidt større barn
🔴Perfekt efterfølger til Sebra Kili Seng
🔴Kan trækkes ud
🔴Høj kvalitet
🔴Sundt soveklima


Sammenhæng mellem søvn og barnets udvikling

Søvn er vigtig for alle levende væsener, men særligt for børn. Baseret på ekspertviden fra SleepFoundation og JohnsHopkinsMedicine forklarer vi her sammenhængen mellem barnets søvn og udvikling:

Søvn er altafgørende for udviklingen

Eksperterne forklarer, at søvn spiller en essentiel rolle for barnet i dets udvikling, og søvnen påvirker rigtig mange området af trivslen. Disse tæller både humør, kognition, opmærksomhed, indlæring, modstandskraft, hukommelse, immunforsvar, fysisk vækst med mere.

I praksis betyder det, at hvis barnet ikke får nok søvn, så vil det ofte blive enten surt og tvært eller hyperaktivt. Du vil have sværere ved at tale fornuft til barnet, for dets evner til at forstå og opfatte vil være svækkede. 

Når barnet kommer i skole, vil indlæringsevnerne være negativt påvirkede således, at barnet vil have sværere ved at tage ny information og læring ind. Eftersom hukommelsen også påvirkes, kan det være en større udfordring at huske det, der er blevet lært. Det er også under søvnen, at den nye information og indlæring lagres i hukommelsen.

Barnet kan blive syg af søvnmangel

Ovenstående er de kortsigtede konsekvenser af manglende søvn hos barnet. Sker det engang imellem, er det ikke et problem, men får barnet sjældent tilstrækkeligt med søvn, så er det en anden sag. Tillige vil immunforsvaret blive påvirket, for det er under søvnen, at krop og sind reparerer skader og danner ny modstandskraft. Dermed vil barnet have lettere ved at blive syg og få et dårligt alment velbefindende.

Eftersom det også er under søvnen, at barnet fysisk udvikler sig, så vil et barn uden tilstrækkeligt med søvn risikere at blive underudviklet og mere modtagelig over for sygdomme, for eksempel allergi. Senere i livet kan barnet blive et lettere ”offer” for sygdomme som depression, angst, diabetes, forhøjet blodtryk, fedme og demens.


3 trin til at få dit barn til at blive i sengen

At få barnet til at blive liggende i sengen, efter det er blevet puttet, er lettere sagt end gjort. Femina kommer her med 3 tips til, hvordan du bedst gør:

Trin 1: Barnets perspektiv

Hvis barnet ikke vil sove, så spørg det simpelthen hvorfor. Så viser du, at du kan se situationen fra barnets perspektiv. Hvis barnet ikke umiddelbart kan svare, kan du hjælpe det lidt på vej. For eksempel med spørgsmål som ”Kan du ikke sove, fordi du stod sent op i morges?”, eller ”Kan du ikke sove, fordi her er for stille?”.

Trin 2: Forældres perspektiv

Efter du har hørt barnets perspektiv, kan du fortælle om dit eget. Fortæl barnet hvorfor det er vigtigt, at det får hvile og søvn. Forklar hvorfor søvn er vigtigt. Så ved barnet, hvorfor du gerne vil have, at det sover, og at det er for dets egen vinding – og ikke for din.

Trin 3: Løsningen

Det kan være nødvendigt med et kompromis for at få barnet til at sove. Det betyder dog ikke, at du overgiver styringen til barnet. Hvis for eksempel barnet er nervøs, kan I aftale, at døren kan stå på klem, eller at barnet kan lytte til noget beroligende. Kan barnet ikke sove, fordi det ikke er træt, kan I aftale, at barnet må kigge i en bog i måske et kvarter. Læg mærke til at selv kompromiser kan være svære, og der er ingen regler for, hvad kompromiset skal indeholde – så længe at du som forælder ikke afgiver kontrollen.


Sovetider og rutiner: Sådan får du lettere barnet til at sove

Det kan være en stor udfordring at få sit barn til at sove. Baseret på ekspertviden fra Vilter.dk guider vi her til, hvordan du bedst klarer opgaven:

 • Faste sovetider og putteritual: Børn trives bedst med faste rutiner, og det gælder især, når de skal sove. Sørg for at lægge barnet i seng på samme tid hver dag og hav gerne et fast putteritual. Det giver barnet stabilitet. Sørg dog gerne for, at putteritualet ikke bliver for langt.
 • Naturlig træthed: Selv om det anbefales at have faste sovetider, så læg barnet i seng, hvis det bliver træt ”før tid”.
 • Skærmen gør barnet vågen: Ligesom med voksne så undertrykker det blå lys fra computer-, tablet- eller mobilskærmen barnets naturlige trang til at sove. Drop derfor skærmene en time inden sengetid.
 • Ingen hygge-snacks: Sørg for at barnet ikke får sukkerholdig mad inden sengetid. Sukkeret kan få barnet til at forblive vågen.
 • Enighed blandt forældre: Begge forældre skal have den samme strategi ved sengetid. Det duer ikke, hvis den ene er eftergivende og den anden streng. Så bliver rutinerne ikke konsekvente.
 • Tålmodighed er nøgleordet: Det kan godt tage flere uger at indøve de vigtige sengerutiner. Vær derfor tålmodig, selv om det kan være svært.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🤩 Hvilken Sebra seng er den bedste?

Der findes forskellige Sebra senge på markedet, og de er hver tilpasset barnets alder. Har du for eksempel brug for en model til babyen, vil Sebra Kili Seng være det oplagte valg. Denne kan endda trækkes ud, så den stadig kan bruges i takt med, at barnet vokser. Leder du efter en variant til det lidt større barn, vil Sebra Seng Junior & Grow være et godt valg. Denne er længere end Sebra Kili Seng, men kan tillige trækkes ud.

🤓 Hvad betyder det, at sengen vokser med barnet?

Både Sebra Kili Seng og Sebra Seng Junior og Grow er ”senge, der vokser med barnet”. Det betyder, at der findes et udtræk, som kan forlænge længden. Dermed kan den benyttes i længere tid og vil være det mest langsigtede valg.

🤔 Hvad skal jeg lægge mærke til, når jeg køber en baby/juniorseng?

En baby/juniorseng skal først og fremmest have en høj sikkerhed. Se efter kvalitet og konstruktion, så barnet ikke kan komme til skade. Den skal også kunne holde i mange år, være stabil og udgøre et komfortabelt underlag for barnet. Vælg dertil gerne en model med udtræk som på både Sebra Kili Seng og Sebra Seng Junior & Grow, hvor længden kan udvides.


Sebra Seng Guide: Disse kilder har vi anvendt

 

Apartmentapothecary.com 🇺🇸

Apartmentapothecary.com er en personlig blog om, hvordan man gør sit hjem både flottere og rarere at være i. Bloggen udfører også tests af og til, og her gælder det en test af Sebra Kili Seng. Læs den i sin fulde længde hos Apartmentapothecary.com.

Brugeranmeldelser 🇩🇰

Vi har også set nærmere på, hvad brugerne mener om Sebra Kili Seng. Læs hvad brugerne helt konkret mener hos både Mammashop.dk og Pixizoo.dk.


Andre relevante tests og artikler

Uanset om du er i gang med at møblere børneværelset eller måske blot har fokus på netop senge, så kan du finde hjælp og inspiration i flere af vores andre artikler:

Gælder det de nybagte forældre, så vil det være en god ide at anskaffe en babynest, så babyen kan ligge trygt og sikkert. Find mere viden om babynests og få et overblik over de bedste varianter i vores babynest test-artikel.

Er det senge, du har fokus på, kan det være, at du leder efter en, der ikke fylder meget. Det kan være til soveværelset eller gæsteværelset, og vi har netop udført test-artikler om senge til begge rum: Læs gerne vores gæsteseng test-artikel, hvor du kan få inspiration til at finde den bedste gæsteseng. Du kan også finde hjælp til valg af en mindre seng generelt – uanset formålet – i vores enkeltmandsseng test-artikel. Her gennemgår vi de bedste modeller på markedet.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme