Siemens indbygningsovn – Her er favoritterne ifølge eksperter og test

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

I denne artikel kan du finde en gennemgang af indbygningsovne fra producenten Siemens. Artiklen er baseret på eksterne test af indbygningsovne fra forskellige ekspertkilder samt brugeranmeldelser.

Vi gennemgår forskellige indbygningsovne fra Siemens i artiklen, der alle har fået gode anmeldelser fra ekspertkilderne. Indbygningsovnene bliver gennemgået i forhold til deres funktioner og specifikationer for at give et overblik over både fordele og ulemper. Efter oversigten af Siemens indbygningsovne kan der findes en gennemgang af alternative indbygningsovne fra andre producenter.

Ovnene bliver gennemgået med det formål at give forbrugerne et overblik over hvilken ovn, der passer bedst til ens behov. Herefter kan der findes flere gode råd, guides og tips og tricks til ens ovn.

Ønsker man at læse de forskellige tests, kan man til slut i artiklen finde links til anmeldelserne.

Denne artikel indeholder:
🔸 Gennemgang af indbygningsovne fra Siemens
🔸 Gennemgang af alternative indbygningsovne
🔸 Information om indbygningsovne
🔸 Gode råd til køb af en ny ovn
🔸 Guide til hvordan du kan spare energi og penge med din indbygningsovn
🔸 Tips til rengøring af din ovn
🔸 Gennemgang af testkilder

Bemærk venligst, at Forbrugsguiden ikke selv tester ovnene. Der bliver derimod indsamlet informationer og resultater sammen fra testene. På den måde kan forbrugeren nemmere få et overblik over de forskellige indbygningsovne på markedet.

Siemens indbygningsovn test – Her de de 6 bedste

Hos Forbrugsguiden har vi analyseret en række ekspert tests fra ind og udland, og samlet de bedste modeller i denne artikel. Vi har også medtaget relevante brugeranmeldelser, da vi ved, forbrugerne upartisk deler ud af hverdagens positive og negative oplevelser med produktet. Under hvert produkt finder du en prissammenligning, så du nemt og hurtigt kan finde den billigste forhandler.

Vi håber, at du efter at have læst denne artikel, vil være rustet til at finde den Siemens indbygningsovn, der dækker netop dine behov.


Siemens HB672GBS1S

Testvinder hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Siemens HB672GBS1S

 

.

Siemens HB672GBS1S er blevet testet og anmeldt af den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön. Modellen imponerer ekspertkilderne og er blevet kåret som en af testvinderne.

Ovnen er især populær hos eksperterne på grund af sin store kapacitet og hurtige opvarmning. Ekspertkilderne er også begejstrede for ovnens nemme rengøring, både indvendigt og udvendigt. Ingen af eksperterne finder mange ulemper ved modellen.

Da Siemens HB672GBS1S er en indbygningsovn, er det vigtigt, at man er opmærksom på ovnens mål inden køb.

Rummelig ovn med flere ovnfunktioner 

Med Siemens HB672GBS1S får man en rummelig indbygningsovn, der har en kapacitet på 71 liter. Det vil sige, at ovnen er velegnet til en familie på omkring 4 til 5 personer. Der vil også være nok plads til at lave mad til et par ekstra gæster.

Derudover er Siemens HB672GBS1S placeret i energiklasse C. Selvom dette ikke er den bedste energiklasse for ovne, er det stadig i den høje ende, hvilket er en fordel for både pengepungen og for miljøet.

Siemens HB672GBS1S kommer yderligere med 8 forskellige ovnfunktioner. Disse funktioner er alt lige fra over- og undervarme til øko-funktioner, varmluft, grill, 4D-varmluft og coolStart. Der er derfor mulighed for at vælge den ovnfunktion, der passer bedst til den mad, man skal tilberede.

Brugervenlig model med praktiske egenskaber 

Siemens HB672GBS1S er udstyret med et stort TFT-farvedisplay med TouchControl, der sørger for, at man har et godt overblik over ovnens forskellige funktioner, indstillinger og programmer. På displayet bliver der vist den specifikke ovntemperatur samt selve timeren.

Endvidere kommer Siemens HB672GBS1S med flere praktiske egenskaber som for eksempel en lynopvarmningsfunktion. Med denne funktion kan ovnen varme op på blot et par minutter, hvilket er velegnet til forbrugere, der har travlt eller blot ønsker, at maden skal tilberedes hurtigt.

Siemens HB672GBS1S kommer desuden selv med temperaturforslag, så man har nemmere ved at vælge den rette temperatur afhængig af ingredienserne. Man kan vælge temperatur på mellem 30 grader og 300 grader.

Elegant indbygningsovn med pyrolysefunktion 

Siemens HB672GBS1S er fremstillet i et enkelt og elegant design, hvorfor den vil passe ind forskellige former for køkkener. Den er desuden forsynet med en halogenbelysning, så man har mulighed for at følge med i tilberedningen inde i ovnen.

Indbygningsovnen er også forsynet med en pyrolysefunktion, hvorfor den kan kaldes for en selvrensende ovn. Selve pyrolyseprogrammet sørger for, at ovnen bliver renset og rengjort på den mest optimale måde uden, at man selv behøver at gøre særlig meget. Mam skal blot starte programmet, hvorefter asken skal tørres væk med en klud, når programmet er færdigt.

Sidst men ikke mindst er Siemens HB672GBS1S udstyret med funktionen SoftClose. Denne funktion sikrer en stille og rolig åbning og lukning af ovnlågen, så man ikke har mulighed for at smække den i. Man kan yderligere anvende ovnens dørlås eller børnesikring for ekstra sikkerhedsforanstaltninger.

Specifikationer ved Siemens HB672GBS1S – mål:
🌀 Højde: 59,5 centimeter
🌀 Bredde: 59,4 centimeter
🌀 Dybde: 54,8 centimeter
🌀 Indbygningshøjde: 58,5 centimeter
🌀 Indbygningshøjde max: 58,5 centimeter
🌀 Indbygningsbredde: 56 centimeter
🌀 Indbygningsdybde: 55 centimeter
🌀 Vægt: 38,75 kilo

Specifikationer ved Siemens HB672GBS1S – nøgleoplysninger:
🔴 Type: Indbygningsovn
🔴 Kapacitet: 71 liter
🔴 Energiklasse: C
🔴 Energiforbrug konventionel varme kWh: 0,87
🔴 Energiforbrug varmluft kWh: 0,69
🔴 Antal programmer: 8
🔴 Spænding (V): 220-240 volt

Fordele ved Siemens HB672GBS1S:
Selvrensende ovn med pyrolysefunktion
Kapacitet på 71 liter
Med 8 forskellige ovnfunktioner
Med lynopvarmning
Kommer med temperaturforslag


Siemens CM633GBS1S

71 ud af 100 point hos det britiske testmagasin Kagoo.co.uk 
4.5 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos den danske forhandler Skousen.dk 
4.5 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos den danske forhandler WhiteAway.com

Siemens CM633GBS1S

 

.
Både testmagasinet Kagoo.co.uk og forbrugere hos de to danske forhandlere Skousen.dk og WhiteAway.com har testet og anmeldt Siemens CM633GBS1S.

Begge har givet ovnen en god anmeldelse, da alle er glade for dens effektivitet og smarte funktioner. Selvom eksperter og forbrugere generelt er begejstrede for Siemens CM633GBS1S, nævner de, at designet ikke er helt optimalt.

Vælger man at investere i Siemens CM633GBS1S, bør man desuden være opmærksom på, at det er en indbygningsovn og en mikrobølgeovn i én og samme model.

Hurtig og effektiv ovn

Siemens CM633GBS1S er velegnet i hjem, hvor der ikke er brug for en større ovn. Det er nemlig en forholdsvis kompakt ovn med en kapacitet på 45 liter. Dog er ovnen stadig både kraftfuld og effektiv samt lynhurtig til at varme op. Takket være funktionen varioSpeed reduceres tilberedningstiden med op til 50 %, så man kan komme i gang med at tilberede maden på kort tid.

Samtidigt kommer Siemens CM633GBS1S med fem indstillinger, når det kommer til mikrobølgeeffekten. Disse går fra 90 og op til 1000 Watt. Ligegyldigt hvilken effekt man vælger, vil den altid være høj på grund af Inverter-teknologien.

Flere ovnfunktioner

Med Siemens CM633GBS1S får man en kombiovn, som både kan bruges som mikrobølgeovn og som en almindelig ovn. Den er forsynet med seks ovnfunktioner i form af 4D-varmluft, øko varmluft, varmluft/grill, stor grill og lille grill samt en mulighed for forvarmning af tallerkener.

Derudover har Siemens CM633GBS1S et par praktiske funktioner såsom opvarmningskontrol og temperaturforslag. Herved får man hjælp til tilberedningen, så den ikke kun foregår nemmere, men også hurtigere.

Det er ydermere muligt at gøre brug af de 14 automatiske programmer. Med hjælp fra disse programmer bliver maden tilberedt optimalt med den helt rigtige ovnfunktion ud fra madens vægt og madvaren.

Et hav af praktiske funktioner, ifølge forbrugere og eksperter

Både brugere og eksperter giver Siemens CM633GBS1S mange rosende ord med på vejen, da de mener, at det er en god ovn, som er ideel til mindre hjem.

En bruger forklarer blandt andet, at denne model er ”velegnet til madlavning til en selv eller til flere forskellige personer på samme tid”, hvor en anden bruger skriver, at ”både håndteringen, rengøringen og betjeningen er yderst tilfredsstillende”.

Eksperterne fra Kagoo.co.uk fremhæver også flere af disse ting og hæfter sig ydermere ved, at Siemens CM633GBS1S kommer ”med et hav af forskellige praktiske funktioner”. De mener, at dette er et plus, da man herved kan lave mad på netop den måde, man ønsker. Dog nævner de, at ovnen sommetider støjer ved afkøling.

Specifikationer ved Siemens CM633GBS1S – mål:
🌀 Højde: 45,5 centimeter
🌀 Bredde: 59,4 centimeter
🌀 Dybde: 54,8 centimeter
🌀 Indbygningshøjde: 45 centimeter
🌀 Indbygningshøjde max: 45,5 centimeter
🌀 Indbygningsbredde: 56 centimeter
🌀 Indbygningsdybde: 55 centimeter
🌀 Vægt: 36,033 kilo

Specifikationer ved Siemens CM633GBS1S – nøgleoplysninger:
🔴 Type: Indbygningsovn, kombiovn
🔴 Kapacitet: 45 liter
🔴 Antal programmer: 6
🔴 Spænding (V): 220-240 volt

Fordele ved Siemens CM633GBS1S:
Både almindelig ovn og mikrobølgeovn
14 automatiske programmer
Flere ovnfunktioner
Hurtig opvarmning
Opvarmningskontrol og temperaturforslag


Siemens HB510ABR0S

God budgetmodel

Siemens HB510ABR0S

 

.
Siemens HB510ABR0S er ikke medtaget i nogle officielle eksperttests, men er til gengæld en model, der kan betegnes som værende en ’god budgetmodel’. Dette er tilfældet, da ovnen prismæssigt er en del billigere sammenlignet med andre modeller. Dog kommer modellen stadig med flere praktiske egenskaber og funktioner.

Med et ovnrum på 71 liter er ovnen velegnet til en familie på omkring 4 til 5 personer. Det er desuden muligt at gøre brug af ovnen til at lave store portioner, hvis der kommer gæster på besøg.

Man skal dog være opmærksom på, at Siemens HB510ABR0S er en indbygningsovn, hvorfor man skal huske at tjekke målene inden køb.

Ovn med praktiske ovnfunktioner

Med Siemens HB510ABR0S får man en ovn, der kommer med flere praktiske ovnfunktioner. Ovnen er udstyret med 4 forskellige ovnfunktioner såsom stor variogrill, skånsom varmluft, 3D-varmluft Plus samt over- og undervarme.

Derudover kommer Siemens HB510ABR0S med 2 andre funktioner såsom lynopvarmning og coolStart. Mens lynopvarmningen sørger for, at ovnen bliver varmet op på ingen tid, giver coolStart mulighed for, at man hurtigt kan tilberede frossen mad i ovnen uden, at den behøver at være forvarmet først.

Der er mulighed for at benytte sig af temperaturer mellem 50 grader og 275 grader ved brug af Siemens HB510ABR0S.

Besparende model med halogenbelysning 

Ved køb af Siemens HB510ABR0S får man en besparende ovn, der er placeret i energiklasse D. Selvom dette ikke er den bedste energiklasse for ovne på markedet, er det stadig i den høje ende af skalaen.

Man kan derfor trygt stole på, at ovnen ikke forbruger meget energi på et år, hvorfor det er en fordel for både pengepungen samt miljøet.

Endvidere kommer Siemens HB510ABR0S med en optimal belysning i form af halogenlys. På grund af halogenlyset er det nemmere at få et overblik samt at se, hvad der sker inde i ovnrummet. Man har derfor mulighed for at følge med i tilberedningen lige indtil, at maden er færdig.

Stilren og elegant ovn med sikkerhedsfunktioner

Siemens HB510ABR0S kan betegnes som værende en sikker ovn, da den er fremstillet med fokus på at være sikker for både børn og voksne. Ovnen kommer nemlig med en mekanisk lås i ovnlågen, der sørger for, at børn ikke kan åbne lågen, medmindre barnet får hjælp fra en voksen.

Ovnen kommer derudover med en indbygget køleblæser samt en fronttemperatur på maksimum 50 grader ved brug af over- og undervarme på 180 grader. Ovnen bliver derfor generelt ikke så varm, at man kan brænde sig på den under brug.

Siemens HB510ABR0S er ydermere en elegant og stilren indbygningsovn, der vil passe ind i de fleste køkkener. Ovnen er designet på en simpel, men stadig moderne måde, så den hverken er for anonym eller for prangende.

Specifikationer ved Siemens HB510ABR0S – mål:
🌀 Højde: 59,5 centimeter
🌀 Bredde: 59,4 centimeter
🌀 Dybde: 54,8 centimeter
🌀 Indbygningshøjde: 58,5 centimeter
🌀 Indbygningshøjde max: 58,5 centimeter
🌀 Indbygningsbredde: 56 centimeter
🌀 Indbygningsdybde: 55 centimeter
🌀 Vægt: 33,9 kilo

Specifikationer ved Siemens HB510ABR0S – nøgleoplysninger:
🔴 Type: Indbygningsovn
🔴 Kapacitet: 71 liter
🔴 Energiklasse: D
🔴 Energiforbrug konventionel varme kWh: 0,97
🔴 Energiforbrug varmluft kWh: 0,81
🔴 Antal programmer: 4
🔴 Spænding (V): 220-240 volt

Fordele ved Siemens HB510ABR0S:
Sikker ovn
Med lynopvarmning og coolStart
Kapacitet på 71 liter
4 forskellige ovnfunktioner og 2 ekstrafunktioner
Med mekanisk lås


Siemens BF634LGW1 iQ700

Populær blandt brugerne

Siemens BF634LGW1 iQ700

 

.
Siemens BF634LGW1 iQ700 er en mikroovn. Mikroovnen er ikke medtaget i nogle officielle eksperttests, men er til gengæld populær blandt brugerne. Forbrugerne er vilde med denne model, da de mener, at den er forsynet med flere nyttige funktioner sammenlignet med mange andre mikroovne på markedet.

Med Siemens BF634LGW1 iQ700 får man en mikroovn, der har en kapacitet på i alt 21 liter. Dette er en gennemsnitlig størrelse for en mikroovn, hvorfor den er velegnet til en helt almindelig familie eller andre forbrugere, der har brug for sådan et produkt.

Siemens BF634LGW1 iQ700 er yderligere placeret i energiklasse C, hvorfor den ikke forbruger meget energi på et år. Den er desuden velegnet til både at varme mad samt at tø mad op, hvis man har brug for det.

Man skal huske på at tjekke mikroovnens mål inden køb, da det er en indbygningsmikroovn.

Praktisk mikroovn med roterende antenne og 5 effekttrin

Ved køb af Siemens BF634LGW1 iQ700 får man en mikroovn, der er forsynet med 5 effekttrin. Disse effekttrin går fra 90 Watt og op til 900 Watt med Inverter-funktion. Denne funktion gør, at man har mulighed for at optø frostvarer cirka 30 % hurtigere, end hvad der er muligt på de laveste effekttrin. Hvis man gør brug af de 2 højeste effekttrin, vil man desuden opleve en hurtigere tilberedning af maden.

Udover de forskellige effekttrin, kommer Siemens BF634LGW1 iQ700 yderligere med en roterende antenne. Denne antenne sørger for en tids- og energibesparelse på helt op til 30 %. Denne besparelse er mulig, da den roterende antenne sørger for, at mikrobølgerne bliver fordelt mere jævnt i forhold til den helt almindelige roterende drejetallerken.

Model med automatik-programmer og cookControl

Siemens BF634LGW1 iQ700 kommer med flere madlavnings- og bageprogrammer. Disse programmer sikrer, at man får en fleksibel hjælp til madlavningen. Der er i alt 7 forskellige automatik-programmer, så man kan vælge mellem flere programmer afhængig af maden og ingredienserne.

Endvidere kommer Siemens BF634LGW1 iQ700 med en indbygget kogebog, der bliver kaldt for cookControl. Denne funktion har i alt 70 madretter installeret. Det betyder, at man blot kan putte maden ind i mikroovnen, angive vægten og til sidst vælge et program. Herefter vil modellen selv sørge for, at tilberedningen bliver klaret på den mest optimale måde på baggrund af ens indtastede informationer.

Brugervenlig mikroovn med LED-belysning 

Siemens BF634LGW1 iQ700 er en brugervenlig mikroovn, der er forsynet med et TFT-display samt TouchControl.

Mens displayet sikrer, at man hele tiden nemt kan se, hvad der foregår på displayet uanset vinkel, sørger TouchControl for, at man hurtigt kan indstille mikroovnen ved blot at røre de forskellige ’knapper’. Man skal nemlig ikke trykke på knapperne, da de kun skal berøres kortvarigt.

Desuden kommer Siemens BF634LGW1 iQ700 med en LED-belysning, der sikrer en skarp og effektiv belysning inde i selve mikroovnen. Lyset blænder ikke, men sørger i stedet for, at man konstant kan følge med i tilberedningsprocessen.

Specifikationer ved Siemens BF634LGW1 iQ700 – mål:
🌀 Højde: 38,2 centimeter
🌀 Bredde: 59,4 centimeter
🌀 Dybde: 31,8 centimeter
🌀 Indbygningshøjde: 36,2 centimeter
🌀 Indbygningshøjde max: 36,2 centimeter
🌀 Indbygningsbredde: 56 centimeter
🌀 Indbygningsdybde: 30 centimeter
🌀 Vægt: 16,72 kilo

Specifikationer ved Siemens BF634LGW1 iQ700 – nøgleoplysninger:
🔴 Type: Indbygningsmikroovn
🔴 Kapacitet: 21 liter
🔴 Energiklasse: C
🔴 Mikrobølgeeffekt: 900 Watt
🔴 Dørhængsling: Venstrehængt
🔴 Spænding (V): 220-240 volt

Fordele ved Siemens BF634LGW1 iQ700:
Med 5 forskellige effekttrin
Med LED-belysning
Fleksibel hjælp med cookControl
Kapacitet på 21 liter
Placeret i energiklasse C


Siemens ovn HR675GBS1S

Populær blandt brugerne

Siemens ovn HR675GBS1S

.

 

Siemens ovn HR675GBS1S er ikke medtaget i nogle officielle eksperttests. Til gengæld er ovnen populær blandt forbrugerne, da de har givet den mange gode anmeldelser.

Med Siemens ovn HR675GBS1S får man nemlig en rummelig ovn med en kapacitet på 71 liter. Den er derfor velegnet til en familie med omkring 4 til 5 personer samt til et par ekstra gæster.

Man skal dog være opmærksom på, at modellen er en indbygningsovn, hvorfor man skal huske at tjekke målene inden køb. Derudover kommer Siemens ovn HR675GBS1S med en indbygget dampfunktion med pulsesteam. Dette kan være en praktisk funktion at gøre brug af, da den sørger for, at bevare madens næringsstoffer.

Energivenlig og selvrensende ovn

Ved køb af Siemens ovn HR675GBS1S får man en energivenlig ovn, der tilhører energiklasse C. Man kan derfor trygt stole på, at ovnen ikke forbruger meget energi på et år, hvilket er en fordel for både pengepungen og miljøet.

Endvidere kommer Siemens ovn HR675GBS1S med et pyrolyseprogram, hvorfor ovnen kan kaldes for en selvrensende model. Hvis man anvender pyrolyseprogrammet, behøver man ikke at rengøre ovnen manuelt. Programmet sørger nemlig for, at alle madrester samt fedt bliver brændt væk, hvorefter man skal fjerne asken med en klud.

I mange anmeldelser fra brugerne bliver det nævnt, at Siemens ovn HR675GBS1S især er velegnet til bagning. Flere af forbrugerne skriver, at modellen sørger for et optimalt resultat ved bagning, hvor en bruger endda skriver, at resultatet aldrig har været så fremragende før, end hvad det er med denne ovn.

Med flere forskellige ovnfunktioner

Siemens ovn HR675GBS1S kommer med i alt 13 forskellige ovnfunktioner som for eksempel over- og undervarme, langtidsstegning, pizzafunktion samt mange andre.

Udover disse mere almindelige ovnfunktioner, er ovnen yderligere forsynet med både coolStart og 4D-varmluft. coolStart sørger for, at man har mulighed for at tilberede frossen mad i ovnen nemt og hurtigt. Dette er muligt på grund af en varmeteknologi, der gør, at maden kan puttes frossen ind i ovnen uden, at man har opvarmet den først.

Med 4D-varmluft bliver den varme luft jævnt fordelt i hele ovnrummet, hvilket sørger for et mere optimalt og ensartet resultat af den tilberedte mad. Man vil desuden opnå det samme ensartede resultat, selvom man tilbereder mad på flere niveauer på én gang.

Enkel og brugervenlig ovn

Med Siemens ovn HR675GBS1S får man en enkel og brugervenlig ovn, der sørger for, at man uden vejledning kan komme i gang med at tilberede maden. Den kommer nemlig med de automatiske cookControl-programmer. Disse programmer sørger for, at man helt automatisk opnår de mest optimale resultater. Ved at angive madens vægt samt vælge et program, tilbereder ovnen maden på bedst mulig vis uanset ingredienserne.

Derudover er Siemens ovn HR675GBS1S forsynet med coolGlass og SoftClose. Mens coolGlas-teknologien sørger for, at det ikke er muligt at brænde sig på ovnen, selv når den er tændt, sørger SoftClose-funktionen for, at ovnen er nem og rolig at betjene. Dette er på grund af dæmpningsmekanismen, der gør, at man ikke kan komme til at smække ovnen i ved et uheld.

Sidst men ikke mindst er Siemens ovn HR675GBS1S forsynet med en halogenbelysning. Med halogenbelysningen kan man få et overblik over maden, så man kan holde øje med den, når den er inde i ovnen. 

Specifikationer ved Siemens ovn HR675GBS1S – mål:
🌀 Højde: 59,5 centimeter
🌀 Bredde: 59,4 centimeter
🌀 Dybde: 54,8 centimeter
🌀 Indbygningshøjde: 58,5 centimeter
🌀 Indbygningshøjde max: 58,5 centimeter
🌀 Indbygningsbredde: 56 centimeter
🌀 Indbygningsdybde: 55 centimeter
🌀 Vægt: 41,79 kilo

Specifikationer ved Siemens ovn HR675GBS1S – nøgleoplysninger:
🔴 Type: Indbygningsovn
🔴 Kapacitet: 71 liter
🔴 Energiklasse: C
🔴 Energiforbrug konventionel varme kWh: 0,87
🔴 Energiforbrug varmluft kWh: 0,69
🔴 Antal programmer: 13
🔴 Spænding (V): 220-240 volt

Fordele ved Siemens ovn HR675GBS1S:
13 forskellige ovnfunktioner
Med cookControl
Med coolGlass og SoftClose-funktion
Kapacitet på 71 liter
Med pyrolyseprogram 

Her kan du se en videopræsentation af Siemens ovn HR675GBS1S lavet af WhiteAway.com:


Alternative testvindere 

I denne artikel har vi nu gennemgået flere indbygningsovne fra Siemens, som enten har fået topkarakterer af eksperterne fra forskellige tests eller som er populære blandt brugerne.

Udover disse indbygningsovne, findes der også mange andre gode modeller på markedet fra diverse producenter. For at sikre et så nuanceret overblik som muligt vil vi i dette afsnit gennemgå indbygningsovne fra andre mærker, der ligeledes har klaret sig godt i forskellige tests.


Bosch HBG672BS1

Testvinder hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Bosch HBG672BS1

 

.
***Bosch HBG672BS1 er blevet testet og anmeldt af den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön. Eksperterne mener, at modellen kommer med mange praktiske funktioner, da den er udstyret med pyrolyse samt flere ovnfunktioner.***

Man skal desuden være opmærksom på, at Bosch HBG672BS1 er en indbygningsovn, hvorfor man skal tjekke ovnens mål inden køb.

Model med 8 ovnfunktioner og pyrolyseprogram

Bosch HBG672BS1 er forsynet med et rummeligt ovnrum på 71 liter. Ovnen er derfor velegnet til en familie på 4 til 5 personer samt til at lave store portioner på én gang.

Derudover kommer Bosch HBG672BS1 med 8 forskellige ovnfunktioner heriblandt flere former for varmluftsfunktioner. Disse forskellige funktioner er varmluft øko, 4D-varmluft samt kombineret varmluft/grill, over- og undervarme, pizzafunktion, optøning, grill og over- og undervarme øko. Der er derfor mulighed for at vælge en funktion, der passer til de specifikke ingredienser. Man kan desuden vælge temperaturer fra 30 grader til 300 grader.

Bosch HBG672BS1 kommer yderligere med et pyrolyseprogram, hvorfor man ikke selv behøver at rengøre ovnen indvendigt. Pyrolyseprogrammet sørger nemlig for at brænde madrester og fedt væk, hvorefter man blot skal fjerne asken med en klud.

Besparende ovn med temperaturforslag og automatiske programmer

Med Bosch HBG672BS1 får man en energibesparende ovn, der er placeret i energiklasse C. Selvom det ikke er den bedste energiklasse på markedet, når det kommer til ovne, er det stadig i den gode ende af skalaen.

Ydermere har Bosch HBG672BS1 flere intelligente egenskaber såsom temperaturforslag og 10 forskellige automatiske madlavnings- og bageprogrammer. Disse programmer kan hjælpe med, at man opnår det mest optimale resultat under tilberedningen af de forskellige madretter.

Betjeningen af ovnen er brugervenlig, da man kan finde alle relevante indstillinger og funktioner på ovnens TFT-display. Displayet er forsynet med en overskuelig tekst samt TouchControl, så man altid har et godt overblik. Derudover er der mulighed for at betjene ovnen via kontrol-ringen, der sidder i midten af displayet, hvor man kan holde øje med tiden.

Ovn med halogenbelysning og SoftClose-funktion 

Ved køb af Bosch HBG672BS1 får man en ovn, der er udstyret med en kraftig og effektiv halogenbelysning. Halogenbelysningen blænder ikke, men giver til gengæld et overblik over, hvad der foregår inde i selve ovnen. På den måde kan man altid følge med i tilberedningen. Belysningen er placeret i loftet af ovnen, og man har mulighed for at slukke den, hvis der er brug for det.

Bosch HBG672BS1 kommer sidst men ikke mindst med funktionen SoftClose. Denne funktion er en form for dæmpningsmekanisme, der sørger for, at ovnlågen altid bliver åbnet og lukket stille og roligt. Det vil sige, at lågen ikke kan smækkes i, hvilket er en fordel, hvis man har hænderne fulde.

Specifikationer ved Bosch HBG672BS1 – mål:
🌀 Højde: 59,5 centimeter
🌀 Bredde: 59,4 centimeter
🌀 Dybde: 54,8 centimeter
🌀 Indbygningshøjde: 58,5 centimeter
🌀 Indbygningshøjde max: 58,5 centimeter
🌀 Indbygningsbredde: 56 centimeter
🌀 Indbygningsdybde: 55 centimeter
🌀 Vægt: 36,46 kilo

Specifikationer ved Bosch HBG672BS1 – nøgleoplysninger:
🔴 Type: Indbygningsovn
🔴 Kapacitet: 71 liter
🔴 Energiklasse: C
🔴 Energiforbrug konventionel varme kWh: 0,87
🔴 Energiforbrug varmluft kWh: 0,69
🔴 Antal programmer: 8
🔴 Spænding (V): 220-240 volt

Fordele ved Bosch HBG672BS1:
Placeret i energiklasse C
Kapacitet på 71 liter
Med SoftClose-funktion
Selvrensende model
Med 8 forskellige ovnfunktioner


Hvad er en indbygningsovn? 

Siemens HB510ABR0SHvis du er på udkig efter en ny ovn, skal du være opmærksom på, at der findes forskellige typer af ovne på markedet. Der findes både dampovne, kombi-ovne, mikroovne og indbygningsovne m.m. De forskellige typer af ovne kan dog have flere funktioner, da en indbygningsovn eksempelvis kan være forsynet med en dampfunktion.

Når det kommer til en indbygningsovn i forhold til andre ovne, adskiller den sig ved, at den ikke hører sammen med en kogesektion. Det betyder, at det kun er en ovn uden en kogesektion på toppen. Du skal desuden være opmærksom på, at en indbygningsovn skal bygges ind i dit køkkenelement, hvorfor den skal placeres i en arbejdshøjde, der er behagelig, når du skal tage ting ind og ud af ovnen.

Fordele og ulemper ved en indbygningsovn 

Ligesom andre ovne kan der både findes fordele og ulemper ved en indbygningsovn. Det kan også være, at dit køkken ikke er indrettet til, at det vil være optimalt med en integreret løsning. Uanset hvad, kan du her finde både fordele og ulemper ved en indbygningsovn, så du nemmere kan tage en beslutning i forhold til, om det er den rette ovn til dine behov eller ej.

Indbygningsovne er fleksible 

Først og fremmest er indbygningsovne kendt for at være meget fleksible, da de kan placeres og sættes op lige der, hvor du ønsker. Naturligvis skal dit køkken dog tillade, at du har mulighed for at integrere ovnen i dit køkkenelement. Hvis dette er tilfældet, er der mulighed for, at du kan placere ovnen, så du ikke skal bukke dig ned hver gang, du skal kigge til maden, eller når du skal tage madretterne ind eller ud af ovnen.

Dog kan ovnens fleksibilitet og placering også ende med at blive en ulempe for dig, da indbygningsovne skal integreres direkte ind i dit køkkenelement. Du skal derfor sørge for, at du er opmærksom på ovnens mål inden køb, så du ikke ender med at købe en ovn, der ikke passer i forhold til målene.

Kommer med et separat komfur 

Siemens EH651FEB1ESom vi før har nævnt, kommer en indbygningsovn med et separat komfur. Dette kan for nogle være en fordel, mens det er en ulempe for andre. Så hvis du vælger at købe en indbygningsovn, skal du være opmærksom på, at du også bliver nødt til at få et separat komfur i køkkenet. Dette kan betyde, at det bliver en smule dyrere for dig, da du herved både skal investere i ovnen samt i en kogesektion. Hvis du har et stramt budget, kan det være, at en indbygningsovn ikke er den rette løsning.

Indbygningsovne koster ofte mere 

I dag kan du finde mange fritstående ovne til en forholdsvis billig pris. Disse kan ofte købes for blot et par tusinde kroner – også selvom det er fra et mærke, som vi alle sammen kender. Dette er dog noget lidt andet, når det kommer til indbygningsovne.

Indbygningsovne er ofte dyrere i forhold til andre ovne, hvilket du skal være opmærksom på, hvis du har valgt denne løsning til dit køkken. Dette er klart en af de største ulemper ved en indbygningsovn, men hvis budgettet ikke er noget problem, kan det ende med at blive en optimal løsning, hvis du ikke ønsker at have ovn og kogesektion bygget sammen i én.


Gode råd til køb af en ny ovn 

Gode råd til køb af en ny ovn 

Når du skal købe en ny ovn, er det en fordel, hvis du er opmærksom på flere forskellige faktorer. Dette sørger i hvert fald for, at det er nemmere for dig at vælge en ovn, der passer lige præcis til dine behov. Med en ovn til dine behov er det også et produkt, som du ender med at blive glad for i længden. Du skal overveje følgende faktorer, når du er på udkig efter en ny ovn:

Hvor meget plads er der i dit køkken?
Noget af det bedste ved ovne er, at der er så mange forskellige modeller på markedet. Det betyder også, at de kommer i et hav af størrelser. Derfor kan du naturligvis finde en ovn, der vil passe optimalt til dit køkken. De fleste køkkener har som regel en plads til en fritstående ovn eller et hul til en indbygningsovn. Uanset hvad skal du sørge for, at den ovn, du ender med at købe, passer ind til den plads, du har i køkkenet – i hvert fald hvis du ikke ønsker at gå i gang med at renovere hele køkkenet blot for at få plads til ovnen.

Hvad skal du bruge ovnen til?
Udover at være opmærksom på pladsen i dit køkken, skal du overveje, hvad du skal bruge ovnen til. Det kan nemlig ende med at have en indflydelse på, hvilken ovn du skal vælge. Det kan i hvert fald være en fordel at overveje, hvad du skal bruge ovnen til i forhold til dens kapacitet. Ovne har forskellige kapaciteter, hvorfor det er en god idé at være opmærksom på dette, da det herved bliver nemmere for dig at udelukke andre modeller i din søgen efter den rette ovn. En helt normal ovn er typisk perfekt til de fleste familier, men hvis I er mange i husstanden, eller hvis du ønsker en ovn, hvor der er mulighed for at lave meget store portioner på samme tid, skal du finde en model, der har et stort nok ovnrum.

Hvilke funktioner har du brug for?
Du skal også tage ovnens funktioner i betragtning. Mens nogle ovne kommer med et væld af praktiske funktioner såsom et rengøringsprogram, et timerdisplay, et ekstra varmelegeme m.m., er der andre ovne, der ikke er forsynet med særligt mange funktioner – udover de mest almindelige. Du skal derfor være opmærksom på, hvilke behov du har, da dette kan hjælpe dig med at finde en ovn med de helt rette funktioner. På den måde kan du kigge efter ovne, der har lige præcis de funktioner, du har brug for, når du skal lave mad.

Hvordan skal ovnens design være?
Da der findes så mange forskellige ovne på markedet, er der naturligvis også mulighed for at finde ovne i et hav af forskellige designs. For mange spiller ovnens udseende en stor rolle, hvorfor det er værd at være opmærksom på. Hvordan ser dit køleskab, din opvaskemaskine eller din mikroovn ud? Der er stor sandsynlighed for, at du ønsker, at ovnen skal matche disse andre elementer, så du får et køkken, du kan lide.

Vær opmærksom på ovnens energimærke
Sidst men ikke mindst skal du være opmærksom på ovnens energimærke. Når du køber en ovn, har den en energimærkning, der fortæller om produktets elforbrug. Energiskalaen går fra A til G. Skalaen kan dog variere fra produkt til produkt, men A vil altid være det bedste. Hvis du har brug for en energieffektiv ovn, der ikke forbruger meget energi på et år, skal du vælge en model, der er placeret i energiklasse Deller over.


Sådan kan du spare energi og penge med din indbygningsovn

Hvad er et energimærke?
Når du skal købe ny ovn, så vil du se, at alle hvidevarerne i butikken har et energimærket. Det er EU’s obligatoriske ordning, som gør det muligt for dig at finde ud af, hvad det gennemsnitlige energiforbrug for produktet er.Det anerkendte mærke har for nyligt skiftet karakter. 

Det opdaterede mærke ligner det gamle, men er blevet nemmere at afkode for dig som forbruger. Vi sætter vi dig ind i det nye format, så du trygt kan gå på jagt efter nye energieffektive og miljøvenlige maskiner til hjemmet. Vi giver dig også nyttig viden om den information, du typisk finder på et energimærke, så du ved, hvordan du skal læse det.

Hvad er den nye energimærkelov?
Den nye energimærkelov gælder i hele EU og omfatter alle hårde hvidevarer og elektronik. Ifølge loven skal alle produkter have det lille mærke, hvor produkterne vurderes på en skala fra A til G. Tidligere var skalaen forskellig fra produkt til produkt, hvilket kunne være forvirrende, men nu er skalaen den samme uanset hvilket produkt, der er tale om.

Opdateringen betyder, at produkter, der tidligere var mærket med A(+++), bliver til mærke B, C eller D. Ændringen sker for, at du som forbruger får nemmere ved at købe det mest energivenlige produkt med hjem.

Den nye mærkning bliver i første omgang indfaset på udvalgte produkter som opvaskemaskiner, køleskabe, TV m.m. og på sigt vil andre produkter følge trop, så alle hvidevarer og elektriske apparater vil have det lille, informerende mærke.

Derfor vil du opleve i en periode, at nogle produkter har forskellige energimærkning, fordi nogle har det gamle mærke og andre det nye. For at undgå forvirring anbefaler Energistyrelsen, at du kigger på farverne på skalaen frem for på bogstaverne, så det er nemmere at afkode energiforbruget. Jo mørkere grøn farven er, desto mere energieffektiv er produktet. 

Hvad betyder den nye energimærkning?

 • Den nye skala går fra A til G og har ingen plusser. De mest energieffektive produkter får A-mærket, mens de mindst energivenlige er mærket med G.
 • Skalaen er ens for alle produkter uanset type, så det er nemt for dig af aflæse, om produktet bruger lidt eller meget strøm. 
 • Den nye skala har en tilknyttet QR-kode, som du kan scanne og læse ekstra information om produktet. 

Hvad med det gamle energimærke?
Den gamle skala er afhængig af det produkt, mærket sidder på. Nogle produkter har A som det øverste på skalaen, mens andre har en mærkning på helt op til A+++. Det kan være forvirrende at sammenligne sådanne to mærker som forbruger, så derfor er mærkningen nu blevet ens for alle produkter. Formålet er, at det skal være nemmere at handle miljøvenligt og energieffektivt.

Hvilke informationer kan du finde på energimærket?
Informationen på energimærket er tilpasset det produkt, som mærket sidder på. Derfor kan den information, du kan finde på mærket, afvige alt efter produkt. 

Energimærket kan have følgende oplysninger:

 • L/annum: det årlig vandforbrug i liter
 • Kg: hvor mange kilo maskinen kan indeholde
 • dB: det generelle støjniveau for maskinen
 • kWh/annum: hvor mange kilowatt-timer maskinen bruger på et år

Hvilket energimærke skal du vælge?
Hvis du ønsker at at spare lidt på elforbruget i hjemmet eller pas se på miljøet, er det en god idé at kigge efter et energimærke, som ligger højt på skalaen. 

Når tiden kommer til at udskifte dine produkter, er køkkenet er én af de helt store energislugere. Din elkedel, køleskab og ovn bruger meget energi, så hvis du overvejer nye produkter til hjemmet, er det et godt sted at starte.

Når du vælger energieffektive hvidevarer og elektroniske produkter, kan du mindske strømforbruget og spare hundredvis af kroner om året.

Hvilke produkter har et energimærke?

 • Ovne
 • Frysere og køleskabe
 • Lamper
 • Emhætter
 • Fjernsyn
 • Vaskemaskiner
 • Tørretumblere
 • Opvaskemaskiner
 • Støvsugere

Tips til at rengøre din ovn 

rengøring af ovn

Mange af os gør brug af ovnen til at lave mad hver eneste dag. Derfor kan du heller ikke undgå, at den bliver fyldt med snavs, madrester og fedt. Da alt dette ender i ovnen, skal du naturligvis sørge for, at den bliver gjort rent regelmæssigt, inden al skidtet ender med at sidde alt for godt fast. Det anbefales, at du rengør din ovn hver anden måned, da du på den måde kan klare rengøringen hurtigere, end hvis du venter med at gøre det i endnu længere tid. Nedenfor kan du finde tips og tricks til, hvordan du kan gøre din ovn ren på bedst mulig vis.

Sørg for at bruge brun sæbe
Brun sæbeFørst og fremmest kan det være en fordel, hvis du benytter dig af brun sæbe, når du skal i gang med at rense din ovn. Du kan bruge brun sæbe på flere måder afhængig af, om du har meget tid, eller om du ikke har så meget tid.

Hvis du gerne vil få det overstået hurtigt, skal du smøre den brune sæbe på alle ovnens indvendige overflader, hvorefter du tænder for ovnen på cirka 50 grader. Du skal nu vente på, at sæben bobler. Når sæben begynder at boble, skal du slukke for ovnen. Til sidst skal du tørre den brune sæbe væk fra alle overflader – og så skulle din ovn gerne være ren igen!

Hvis du har god tid, skal du starte med at smøre brun sæbe på ovnens indvendige overflader. Herefter skal du putte husholdningsfilm på overfladerne og lade det sidde i et døgns tid. Når du har gjort det, skal du fjerne husholdningsfilmen samt vaske sæben væk fra overfladerne.

Brug natron til at rense ovnen
Natron er kendt for at være et vidundermiddel, der kan bruges til en del forskellige ting. En af disse ting er rengøring! Hvis du gør brug af natron til at rengøre din ovn, skal du starte med at blande en kop med vand og natron. Blandingen skal være forholdsvis tyk, så du kan smøre den på ovnens indvendige overflader. Nu skal du lade blandingen sidde i omkring 2 til 3 timer, hvorefter du kan tørre den af med en klud.

Fjern glasset fra ovnlågen
rengore ovnNår du skal ind i ovnrummet, kan det være en fordel at fjerne glasset fra ovnlågen. Dette gør det nemmere at få plads til at rengøre ovnrummet, men det bliver også nemmere at fjerne al skidt fra selve glasset. Sørg for at du renser glasset med sæbe og vand og læg eventuelt glasset i blød i en times tid.

Rens altid ovnens ventilator
De fleste af os tænker ikke over, at ovnen har en ventilator, der også skal renses. Ventilatoren er ét af de steder i ovnen, hvor der kan samles en masse skidt, hvorfor det er vigtigt, at denne også bliver renset hver gang, du rengør din ovn. Hvis du ikke ved, hvordan du fjerner ventilatoren, så tag et kig i ovnens brugervejledning, inden du går i gang.

Selvrensende ovne
Hvis du har købt en ovn med et pyrolyseprogram, behøver du ikke bruge særlig meget krudt på rengøringen. Pyrolyseprogrammet sørger nemlig for, at fjerne al skidt, snavs og fedt. Når programmet er færdigt, skal du blot fjerne asken med en fugtig klud.


Gennemgang af testkilder

Råd & Rön 🇸🇪 
Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön udfører tests af forskellige produkter, som forbrugerne anvender i hverdagen. Her har eksperterne testet forskellige modeller med henblik på deres ydeevne, brugervenlighed, energiforbrug m.m.

Du kan læse mere om de forskellige anmeldelser her, her og her. Du skal dog være opmærksom på, at fuld adgang kræver et abonnement. Det er også muligt at købe sig adgang til enkelte tests alene.

Kagoo.co.uk 🇬🇧
Kagoo.co.uk er et britisk testmagasin, der løbende sammenligner forskellige forbrugerprodukter som en hjælp til forbrugerne i hverdagen. De tester og anmelder flere produkter, hvor de i denne omgang har taget et kig på Siemens CM633GBS1S, som de har givet 71 ud af 100 point. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Forbrugeranmeldelser ⭐⭐⭐⭐⭐
Denne Siemens indbygningsovn test er baseret på anmeldelser og vurderinger fra både eksperter og forbrugere. Da nogle modeller ikke er anmeldt af officielle ekspertkilder, har vi også taget et kig på brugeranmeldelser. Det giver os mulighed for at se hvilke ovne, der er forbrugernes favoritter, samt hvad de hæfter sig ved af fordele og ulemper.

Vi har anvendt forhandlere såsom Skousen.dk og WhiteAway.com. Hvis man ønsker at læse brugeranmeldelserne, kan der nedenfor findes links til de anmeldelser, vi har taget med i denne artikel.

Læs brugeranmeldelser af Siemens CM633GBS1S hos Skousen.dk og WhiteAway.com her.


Andre relevante artikler

Hvis du ikke er sikker på hvilken producent du ønsker at købe fra, så kan du læse vores indbygningsovn test, hvor vi har samlet de bedste indbygningsovne, ifølge forskellige ekspert tests. I denne test har vi altså indbygningsovne fra forskellige producenter, som alle har fået positiv kritik i forskellige tests, uanset producent.

Du kan også overveje at læse vores Siemens ovn artikel, hvor vi kigger nærmere på alle de bedste ovne fra Siemens. Her får du et overskueligt overblik over hvilke modeller der er de bedste på markedet, baseret ud fra resultater fra ekspert tests.

Vi har også udarbejdet en Voss indbygningsovn test, hvor vi kigger specifikt på de indbygningsovne fra Voss, der har fået de bedste bedømmelser. Så hvis du overvejer dette mærke, bør du læse denne artikel først. Du kan også læse vores generelle Voss ovn artikel, hvor vi har samlet alle de ovne fra Voss der har klaret sig bedst i test.

Hos Forbrugsguiden finder du også vores generelle ovn test, hvor vi har samlet alle de ovne der klarer sig bedst i test, uanset mærke eller type. I artiklen finder du også prissammenligning af de forskellige modeller, så du nemt og hurtigt kan danne dig et overblik.

En anden meget populær ovnproducent er Bosch. I vores Bosch ovn artikel finder du de Bosch modeller der klarer sig bedst i test. Vi har ikke selv testet ovnene, men viser testresultater fra anerkendte tests fra især Danmark og Sverige.

Også Electrolux er et populært valg blandt mange, især fordi deres ovne generelt klarer sig godt i test, og samtidig har en fornuftig prissætning. Du kan meget mere i vores store Electrolux ovn test.

Et populært valg blandt mange er en pyrolyseovn, som kan rengøre sig selv, ved at bruge varme til at nedbryde fedt og skidt i ovnen. Du kan læse hele vores artikel om pyrolyseovne, hvor vi har samlet de modeller som får de bedste ord med på vejen i forskellige ekspert tests.

Du kan også læse vores artikel om selvrensende ovne, hvor vi både har taget pyrolyse ovne med i oversigten, men også ovne med katalyse er inddraget. Ovne med katalysefunktion har specialiserede fedtafvisende paneler, der selv brænder skidt og snavs væk, når ovnen er tændt i en time eller længere tid på minimum 200 grader. Ligesom ved pyrolyseovnene vil det eneste manuelle arbejde være at tørre rester af afbrændingen væk med en klud, når ovnen er kølet ned igen.

For tiden er det blevet meget populært med en dampovn, da det giver nogle spændende mulige måder at tilberede sin mad. Derfor har vi også udarbejdet en dampovn test, hvor vi har samlet de modeller der får de bedste bedømmelser i forskellige tests.

Til sidst bør vi nævne vores varmeluftovn test, som har fokus på de modeller der klarer sig bedst i test blandt alle ovne med varmeluft funktion. I artiklen finder du prissammenligning, samt en overskuelig oversigt over de bedste modeller ifølge eksperterne.


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


Voss IEL600RF 

Voss IEL600RF 

 

Voss IEL600RF er en energivenlig model, der tilhører energiklasse D. Selvom det ikke er den bedste energiklasse på markedet, forbruger den ikke meget strøm på et år.

Man skal dog huske at tjekke ovnens mål inden køb, da det er en indbygningsovn, der skal integreres i ens køkken.

Multifunktionsovn med flere funktioner 

Voss IEL600RF kan betegnes som værende en multifunktionsovn, da den kommer med i alt 9 ovnfunktioner. Den er forsynet med alle de mest almindelige programmer som for eksempel over- og undervarme, grillfunktion, pizzafunktion, optøningsfunktion m.m.

Med disse forskellige funktioner er der mulighed for at vælge lige det program, der passer bedst til de pågældende ingredienser.

Ovnen kommer yderligere med AntiFingerPrint, der hjælper med at holde ovnen pæn og ren. Det vil nemlig ikke være muligt at se fedtede fingre på overfladen. Hvis der er fedtede fingre på ovnen, kan man desuden hurtigt fjerne disse med hjælp fra en klud.

Med HotAir-system og SurroundCook 

Voss IEL600RF kommer med de to teknologier SurroundCook og HotAir. Disse hjælper med at tilberede maden på den mest optimale måde.

Mens SurroundCook sørger for, at ovnen tilbereder maden med en jævn og ensartet varme, så ingredienserne ikke behøver at blive vendt, sørger HotAir-systemet for, at ovnens varme bliver fordelt jævnt i hele ovnrummet.

Voss IEL600RF kommer yderligere med et ekstra varmelegeme, der hjælper med den ensartede tilberedning af madretterne uanset, om man har placeret en eller flere bageplader i ovnen på samme tid.

Ovnen er også forsynet med en halogenbelysning, hvorfor man kan få et overblik, når maden er inde i ovnen. Man har derfor altid mulighed for at følge med i, hvordan det går med madens tilberedning.

Sikker model der er nem at rengøre 

Med Voss IEL600RF får man en ovn, der er nem at rengøre. Man kan nemlig skille ovnen ad uden brug af værktøj. På den måde kan man tage både ovnlågen og ovnglasset af, hvorefter de kan renses under vandhanen. Dette gør det også nemmere at rense ovnrummet.

Voss IEL600RF kommer også med flere sikkerhedsforanstaltninger, da den er forsynet med en børnesikring samt flere kølesystemer. Børnesikringen sørger for, at ovnen bliver låst, så den ikke kan åbnes under brug, hvorimod kølesystemerne gør, at ovnen ikke bliver alt for varm udenpå.

Der er desuden mulighed for at gøre brug af ovnens timer-funktion, så man ikke behøver at overvåge maden hele tiden. Timeren gør det muligt at indstille den på samme måde som med et minutur.

Specifikationer ved Voss IEL600RF – mål:
🌀 Højde: 59,4 centimeter
🌀 Bredde: 59,5 centimeter
🌀 Dybde: 56,7 centimeter
🌀 Indbygningshøjde: 590 millimeter
🌀 Indbygningshøjde max: 590 millimeter
🌀 Indbygningsbredde: 560 millimeter
🌀 Indbygningsdybde: 550 millimeter
🌀 Vægt: 34 kilo

Specifikationer ved Voss IEL600RF – nøgleoplysninger:
🔴 Type: Indbygningsovn
🔴 Kapacitet: 71 liter
🔴 Energiklasse: D
🔴 Energiforbrug konventionel varme kWh: 0,99
🔴 Energiforbrug varmluft kWh: 0,88
🔴 Antal programmer: 9
🔴 Spænding (V): 230 volt

Fordele ved Voss IEL600RF:
Kapacitet på 71 liter
9 ovnfunktioner
Med HotAir og SurroundCook
Med flere sikkerhedsfunktioner
Med timer-funktion


AEG BPB331021M

Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön 

AEG BPB331021M

AEG BPB331021M ovnen er blevet testet og anmeldt af den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön. Ekspertkilderne er begejstrede for denne model, som de har givet en topplacering i deres omfattende test af ovne.

Eksperterne fra Råd & Rön er især glade for ovnens støjniveau og temperaturstabilitet. De skriver dog også, at modellen er meget præcis, når det kommer til tilberedning af forskellige madvarer.

Ved køb af AEG BPB331021M skal man huske at være opmærksom på, at det er en indbygningsovn. Det betyder, at man skal tjekke ovnens mål inden køb.

Rummelig ovn med et ekstra varmelegeme og pyrolyseprogram

AEG BPB331021M kan betegnes som værende en energivenlig og rummelig ovn. Ovnen er nemlig placeret i energiklasse C, hvorfor den ikke forbruger meget strøm på et år. Desuden har modellen en kapacitet på 72 liter, hvorfor den er velegnet til en større familie eller til forbrugere, der ønsker at lave store portioner på samme tid.

Derudover kommer AEG BPB331021M med et ekstra varmelegeme, hvorfor madretterne bliver tilberedt både optimalt og ensartet uanset, om man har en eller flere bageplader i ovnen på samme tid. Man har desuden mulighed for at indstille en alarm eller justere på tiden, hvis man ønsker at madens tilberedningstid skal være kortere eller længere.

AEG BPB331021M kommer yderligere med to pyrolyseprogrammer: intensiv- og langt-program. Det betyder, at man får en selvrensende ovn med AEG BPB331021M, hvorfor man ikke skal rengøre den manuelt. Madrester og fedt bliver brændt til aske, hvorefter man skal tørre asken væk med en klud.

Sikker ovn med AntiFingerPrint

AEG BPB331021M er forsynet med flere forskellige sikkerhedsfunktioner såsom en børnesikring og en IsoFront Top-ovnlåge. Mens børnesikringen sørger for, at man har mulighed for at låse ovnens display, panel og ovnlåge, sørger IsoFront Top-ovnlågen for, at man ikke har mulighed for at brænde sig på den.

Endvidere kommer AEG BPB331021M med AntiFingerPrint. Det vil sige, at det er muligt at tørre fedtede fingre væk nemt og hurtigt, hvis der er mange af disse på ovnens overflade. Det gør den manuelle rengøring af ovnen både nemmere og hurtigere.

Med AEG BPB331021M medfølger der desuden en XL-bageplade, der er 20 % større end andre almindelige bageplader. Det er derfor muligt at lave en stor portion på samme tid med denne bageplade.

Multifunktionsovn med HotAir-system og SurroundCook

Med AEG BPB331021M får man en multifunktionsovn, der kommer med flere ovnfunktioner som for eksempel over- og undervarme, lavtemperaturstegning, intervalgrill og grillfunktion.

Ovnen er derudover forsynet med et Hot Air-system, der sørger for, at varme bliver fordelt jævnt i hele ovnrummet. På den måde bliver alle ingredienser tilberedt ensartet og optimalt. Systemet er ligeledes strømbesparende, da ovnens temperatur bliver reduceret med op til 20 %.

Det er ydermere muligt at gøre brug af en SurroundCook-funktion. Funktionen sørger for et ensartet resultat på grund af den præcise varme. Dette er muligt, da funktionens specielle blæserteknologi gør, at ingredienserne ikke skal vendes for at opnå det bedst mulige resultat.

Specifikationer ved AEG BPB331021M – mål:
🌀 Højde: 59,4 centimeter
🌀 Bredde: 59,4 centimeter
🌀 Dybde: 56,8 centimeter
🌀 Indbygningshøjde: 590 millimeter
🌀 Indbygningshøjde max: 590 millimeter
🌀 Indbygningsbredde: 560 millimeter
🌀 Indbygningsdybde: 550 millimeter
🌀 Vægt: 31,40 kilo

Specifikationer ved AEG BPB331021M – nøgleoplysninger:
🔴 Type: Indbygningsovn
🔴 Kapacitet: 72 liter
🔴 Energiklasse: C
🔴 Energiforbrug konventionel varme kWh: 0,93
🔴 Energiforbrug varmluft kWh: 0,69
🔴 Antal programmer: 8
🔴 Spænding (V): 220-240 volt

Fordele ved AEG BPB331021M:
 Med 8 ovnfunktioner
Med flere pyrolyseprogrammer
Kapacitet på op til 72 liter
Med HotAir-system
Med funktionen SurroundCook


Siemens CD634GBS1/01

Testvinder hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Siemens CD634GBS1/01

 

***Siemens CD634GBS1/01 er blevet testet og anmeldt af den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön. Eksperterne er vilde med ovnen, som de har kåret som henholdsvis “den bedste dampovn” og “testvinder”.***

Råd & Rön er begejstrede for ovnens mange funktioner og det faktum, at den kommer med en dampfunktion.

Ovnen er til gengæld en smule anderledes sammenlignet med de andre ovne i artiklen, da Siemens CD634GBS1/01 både er en dampovn og en indbygningsovn. Da det er en indbygningsovn, skal man huske at være opmærksom på modellens mål inden køb.

Brugervenlig ovn med dampfunktion

Med Siemens CD634GBS1/01 får man en brugervenlig ovn, der kommer med et 2,8 tommer farvedisplay med TouchControl. På displayet kan man se og finde alle de informationer og funktioner, man har brug for.

Derudover kommer Siemens CD634GBS1/01 med et mindre ovnrum på blot 38 liter. Dette er meget mindre sammenlignet med andre modeller, men det kan være en fordel for forbrugere, der blot har brug for en mindre ovn.

Siemens CD634GBS1/01 kommer yderligere med en dampfunktion. Dampfunktionen sørger for at tilberede maden på den mest optimale måde. Maden bliver nemlig ret saftig i stedet for tør på grund af kombinationen af både varme og damp. Med damp bliver madens næringsstoffer også bibeholdt.

Mulighed for langtidsstegning

Siemens CD634GBS1/01 kommer med en vandtank, der har en kapacitet på omkring 1,3 liter vand. Denne vandtank skal jævnligt fyldes op, hvilket ovnen selv fortæller. Man skal derfor huske at holde øje med, hvornår ovnen siger, at det er tid til at påfylde vand på vandtanken.

Ved brug af dampfunktionen tager det en smule længere tid at tilberede maden, da det fungerer som en form for langtidsstegning. Hvis man ønsker inspiration eller hjælp til brug af dampfunktionen, kan man gøre brug af ovnens kogebog, der kommer med flere opskrifter samt gode råd.

Hvis man ikke ønsker at gøre brug af dampfunktionen, kan man i stedet vælge en af de 3 andre ovnfunktioner: gæring, optøning eller genopvarmning. Temperaturintervallet ligger desuden på mellem 30 grader og 100 grader.

Med temperaturforslag, opvarmningskontrol og cookControl

Siemens CD634GBS1/01 er forsynet med funktionen cookControl. Dette er flere forskellige programmer, der sørger for, at tilberedningen foregår på den mest optimale måde. Når man sætter maden i ovnen, skal man angive vægten og vælge et program, hvorefter ovnen optimerer tilberedningen af maden i forhold til disse oplysninger.

Ovnen kommer yderligere med flere funktioner såsom en opvarmningskontrol og temperaturforslag. Med temperaturforslag kommer ovnen selv med et forslag til en temperatur, der hjælper med, at tilberedningen foregår på den bedst mulige måde.

Sidst men ikke mindst er Siemens CD634GBS1/01 forsynet med SoftClose. SoftClose sørger for en blid og rolig åbning og lukning af ovnlågen, så den aldrig smækker i, hvilket er en fordel, hvis man har begge hænder fulde.

Specifikationer ved Siemens CD634GBS1/01 – mål:
🌀 Højde: 45,5 centimeter
🌀 Bredde: 59,4 centimeter
🌀 Dybde: 54,8 centimeter
🌀 Indbygningshøjde: 45 centimeter
🌀 Indbygningshøjde max: 45,5 centimeter
🌀 Indbygningsbredde: 56 centimeter
🌀 Indbygningsdybde: 55 centimeter
🌀 Vægt: 24,87 kilo

Specifikationer ved Siemens CD634GBS1/01 – nøgleoplysninger:
🔴 Type: Indbygningsovn
🔴 Kapacitet: 38 liter
🔴 Vandtank: 1,3 liter
🔴 Energiklasse: D
🔴 Energiforbrug konventionel varme kWh: 0
🔴 Energiforbrug varmluft kWh: 0
🔴 Antal programmer: 4

Fordele ved Siemens CD634GBS1/01:
Med cookControl
Indbygningsovn med dampfunktion
Mulighed for langtidsstegning
Med SoftClose-funktion
Med opvarmningskontrol


FAQ

Hvilket mærke er bedst til indbyggede ovne?
Der findes mange mærker indenfor indbyggede ovne. Skal du have fat i en god ovn, af god kvalitet, skal du uden tvivl vælge en ovn fra enten mærket Bosch eller Siemens. Mærkerne leverer indbyggede ovne fyldt med brugbare og smarte funktioner, som du med sikkerhed vil få brug for.
Hvordan vælger jeg en indbygget ovn?
Når du skal vælge den helt rigtige indbyggede ovn, er det især vigtigt, at du kender dine egne præferencer – hvilken størrelse ønsker du, at den indbyggede ovn skal være? Skal den indbyggede ovn have et bestemt design? Der er mange ting, du skal tænke på, når du skal vælge.
Hvor længe bør en Siemens ovn holde?
Det er svært at bestemme hvor lang tid en Siemens ovn bør holde. Grunden til det er, at alle ovne er forskellige, og alle vedligeholder desuden deres ovne meget forskelligt. Bruger du din ovn meget, og ofte, er der en større chance for, at din Siemens ovn holder kortere.
Hvor ofte skal du udskifte din ovn?
Rigtigt mange har svært ved at finde ud af, hvornår de skal skifte deres ovn. Du ved, at din ovn skal skiftes, når den begynder at blive langsom eller har funktioner, der ikke længere fungerer. Der er som ikke en bestemt alder på det, da det er en smagssag.

 

 

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme