Oversigt over de bedste Siemens tørretumbler ifølge eksperter og tests

I denne artikel ser vi nærmere på tørretumblere fra mærket Siemens. De fleste af tørretumblerne er populære hos forbrugerne, der har givet dem gode anmeldelser.

Vi gennemgår modellernes funktioner og specifikationer samt tager et kig på, hvad forbrugerne siger i deres anmeldelser. Derudover gennemgår vi alternativer til Siemens tørretumblere, der har klaret sig godt i eksperttests hos Råd & Rön.

Efter gennemgangen af de forskellige tørretumblere kan du finde gode råd til at vælge den rette model samt flere guides.

Denne artikel indeholder:
🔸 Overblik over tørretumblere fra Siemens
🔸 Alternativer til tørretumblere fra Siemens
🔸 Guide til hvad du bør overveje inden køb af tørretumbler
🔸 Sådan får du mest ud af din tørretumbler
🔸 Information om energimærket
🔸 Information om hvordan tørretumblere bliver testet

Bemærk venligst, at Forbrugsguiden ikke selv tester produkter, men derimod indsamler resultaterne af uvildige tests samt forbrugeranmeldelser. På den måde kan du nemmere få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Siemens tørretumbler test – Her er de bedste tørretumblere fra Siemens 

I nedenstående sektion får du et overblik over de bedste tørretumblere fra Siemens. Hos Forbrugsguiden har vi gennemgået ekspert tests fra ind og udland, og samlet de bedste modeller lige her. Du finder også en prissammenligning under de forskellige modeller, så du nemt og hurtigt kan danne dig et overblik over, hvor du finder den billigste forhandler.


Siemens WT4HXKL9DN

✅ 5 ud af 5 stjerner i brugervurderinger hos den danske forhandler Skousen.dk

Siemens WT4HXKL9DN

.
Siemens WT4HXKL9DN er ikke medtaget i nogle officielle eksperttests, men har til gengæld fået gode anmeldelser fra forbrugerne. Hos den danske forhandler Skousen.dk har tørretumbleren nemlig fået 5 ud af 5 stjerner.

Her hæfter brugerne sig ved, at det er en kvalitetsmaskine, der lever fuldt op til deres forventninger og virker, som den skal. Ingen af brugerne nævner nogle minusser ved tørretumbleren.

Ved køb af Siemens WT4HXKL9DN skal man huske at være opmærksom på målene, hvis modellen skal placeres ovenpå en vaskemaskine.

Energivenlig kondenstørretumbler med selvrensende kondensator

Siemens WT4HXKL9DN er en stor tørretumbler, der har en kapacitet på 9 kilo tøj. Maskinen er derfor velegnet til en større familie på omkring fem personer eller mere. Ydermere har tørretumbleren energimærkningen B, så den forbruger ikke meget energi på et år.

Endvidere er Siemens WT4HXKL9DN forsynet med en selvrensende kondensator. Den selvrensende kondensator renser sig selv efter hver tørring, så man ikke selv skal huske at gøre dette manuelt.

Vælg mellem flere tørreprogrammer

Med Siemens WT4HXKL9DN får man en tørretumbler, hvor man kan vælge mellem forskellige tørreprogrammer alt efter, hvilket vasketøj man ønsker at tørre.

Disse programmer inkluderer blandt andet bomuld, skjorter, lingeri, håndklæder, outdoor, mix, syntetisk og Super 40. Har man brug for en hurtig tørring, kan man anvende Super 40-programmet, der blot varer i 40 minutter.

De forskellige programmer kan indstilles via maskinens LED-display. På displayet findes der også en timer-funktion. Med timer-funktionen kan man forprogrammere modellen til at gå i gang i op til 24 timer i forvejen.

Under en tørringsproces støjer Siemens WT4HXKL9DN ikke meget takket være et lydniveau på blot 62 dB. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på omkring 60 dB.

Skånsom tørring af vasketøjet

Ved køb af Siemens WT4HXKL9DN er man sikret en tørretumbler med en skånsom tørringsproces. Dette er på grund af tromlesystemet SoftDry, der sikrer en stabil temperatur og en jævn luftstrøm. Det gør, at vasketøjet undgår at blive beskadiget, når man tørrer det.

Sidst men ikke mindst kommer Siemens WT4HXKL9DN med LED-belysning indeni tromlen. Herved har man altid et godt overblik i forhold til, om man har fået al vasketøjet ud af selve tromlen.

Specifikationer ved Siemens WT4HXKL9DN – mål:
🌀 Højde: 85,7 centimeter
🌀 Bredde: 59,8 centimeter
🌀 Dybde: 59,9 centimeter
🌀 Vægt: 55,56 kilo

Specifikationer ved Siemens WT4HXKL9DN – nøgleoplysninger:
🔴 Type: Kondenstørretumbler
🔴 Kapacitet: 9 kilo
🔴 Energiklasse: B
🔴 Kondenseringsevne: A
🔴 Årligt strømforbrug kWh: 259
🔴 Lydniveau ved standardprogram dB(A): 62 dB

Fordele ved Siemens WT4HXKL9DN:
Skånsom tørring
Rummelig tørretumbler
LED-belysning indeni tromlen
Selvrensende kondensator
Flere tørreprogrammer


💡 Guide: Se vores video med 4 gode råd til valg af ny tørretumbler 💡


Siemens WT4HXEL9DN

✅ 5 ud af 5 stjerner i brugervurderinger hos den danske forhandler Skousen.dk

Siemens WT4HXEL9DN

.
Siemens WT4HXEL9DN er ikke medtaget i nogle officielle eksperttests, men er til gengæld en populær model hos forbrugerne. Tørretumbleren har nemlig fået 5 ud af 5 stjerner af brugerne hos den danske forhandler Skousen.dk.

Her skriver brugerne, at det er en god tørretumbler, som ikke behøver at blive renset hele tiden, da den selv klarer dette. Ingen af brugerne nævner nogle deciderede ulemper ved denne model.

Ved køb af Siemens WT4HXEL9DN skal man være opmærksom på målene, hvis man ønsker at placere tørretumbleren ovenpå en vaskemaskine.

Rummelig tørretumbler med sensorstyring

Med Siemens WT4HXEL9DN får man en rummelig tørretumbler med en kapacitet på 9 kilo tøj. Det gør, at den er velegnet til en familie på omkring fem medlemmer eller mere. Samtidigt er maskinen placeret i energiklasse A, hvorfor den ikke forbruger meget energi på et år.

Takket være maskinens sensor kan den måle tøjets restfugtighed. Ud fra dette fastsætter tørretumbleren selv den specifikke tørretid, så vasketøjet bliver tørret på den mest optimale måde uden, at det bliver overtørret.

Siemens WT4HXEL9DN har desuden et lydniveau på 59 dB, så den støjer ikke meget under brug. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på omkring 60 dB.

Skånsom tørring

Siemens WT4HXEL9DN er en intelligent tørretumbler, der kommer med et SoftDry-tromlesystem. Dette tromlesystem sørger for en permanent luftstrøm og en præcis temperatur, så vasketøjet tørres på den mest skånsomme måde. Det gør, at tøjet ikke bliver beskadiget under processen.

Derudover har Siemens WT4HXEL9DN en timer-funktion samt en indbygget tørrefunktion med damp. Mens timer-funktionen giver mulighed for at forprogrammere maskinen til at starte på et bestemt tidspunkt, hjælper den indbyggede damptørrefunktion med at udglatte tøjet under tørringsprocessen. Tøjet vil herved ikke krølle meget, så strygningen bliver nemmere.

Mange tørreprogrammer

Siemens WT4HXEL9DN er forsynet med en del forskellige tørreprogrammer, så man kan vælge et program ud fra, hvad man skal tørre. Disse programmer inkluderer alt lige fra skjorter til bomuld, lingeri, håndklæder, outdoor, tæpper, mix og meget mere.

Når man skal vælge et program, kan dette gøres på maskinens display på fronten eller via Home Connect-appen. Med denne app kan man nemlig starte tørretumbleren både, når man er derhjemme eller på farten. I appen kan man desuden også overvåge maskinen, så man ved, hvornår vasketøjet er tørt.

Specifikationer ved Siemens WT4HXEL9DN – mål:
🌀 Højde: 84,2 centimeter
🌀 Bredde: 59,8 centimeter
🌀 Dybde: 59,9 centimeter
🌀 Vægt: 59,6 kilo

Specifikationer ved Siemens WT4HXEL9DN – nøgleoplysninger:
🔴 Type: Kondenstørretumbler
🔴 Kapacitet: 9 kilo
🔴 Energiklasse: A
🔴 Kondenseringsevne: B
🔴 Årligt strømforbrug kWh: 193
🔴 Lydniveau ved standardprogram dB(A): 59 dB

Fordele ved Siemens WT4HXEL9DN:
SoftDry-tromlesystem
Sensorstyring
Kan betjenes via en app
Rummelig tørretumbler
Energivenlig


Alternative tørretumblere fra andre producenter

Vi har nu gennemgået et par tørretumblere fra Siemens ud fra deres specifikationer og funktioner samt forbrugernes anmeldelser.

Udover tørretumblere fra Siemens findes der også andre modeller på markedet fra diverse producenter. Herunder vil vi gennemgå maskiner fra andre mærker, der har fået gode bedømmelser fra flere ekspertkilder.


Asko T408HD.S

✅ God bedømmelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön
✅ 73 ud af 100 point hos det britiske testmagasin Kagoo.co.uk

Asko T408HD.S

.
Dette har de blandt andet gjort på grund af maskinens lave energiforbrug og effektive tørreprogrammer. Til gengæld er eksperterne mindre vilde med maskinens støjniveau og tidsforbrug ved nogle af programmerne.

Ved køb af Asko T408HD.S skal man huske at tjekke målene, hvis man ønsker, at den skal placeres ovenpå en vaskemaskine.

Intelligent tørretumbler

Asko T408HD.S er en intelligent tørretumbler med en sensorstyring, der sørger for at måle tøjets restfugtighed. Ud fra mængden af fugt tilpasser maskinen tørringen, så man undgår overtørring af sit vasketøj.

Derudover kommer Asko T408HD.S med et Multi Filter System, som består af fem forskellige filtre. Disse filtre sikrer, at fnug og andre små partikler bliver opsamlet, inden de kommer ind i tørretumblerens indre og mest følsomme dele.

Asko T408HD.S har desuden en kapacitet på 8 kilo tøj, så den er velegnet til en husstand med omkring fire til fem personer.

Praktiske funktioner

Den stilrene tørretumbler Asko T408HD.S er lavet i rustfrit stål og kommer med flere praktiske funktioner heriblandt Butterfly Drying. Denne funktion sørger for at reducere krøller i vasketøjet, da luften jævnt cirkuleres rundt i hele tromlen og gennem tøjet.

Asko T408HD.S har ydermere en timer-funktion, så man kan forprogrammere maskinen til at starte på et bestemt tidspunkt.

Når tørretumbleren er i gang med en tørreproces, er lydniveauet på 64 dB. Det betyder, at maskinen ikke støjer meget under brug, da en normal samtale til sammenligning har et lydniveau på omkring 60 dB. Det lave lydniveau skyldes blandt andet den støjsvage kulfri motor, der samtidigt er holdbar og driftssikker.

Udover at være lydsvag er Asko T408HD.S også energibesparende. Tørretumbleren er nemlig placeret i energiklasse A, så den ikke forbruger meget energi på et år.

Nem betjening

Asko T408HD.S er nem at betjene via LCD-displayet på fronten. På selve displayet finder man de forskellige funktioner og programmer, så man kan sætte maskinen i gang med en tørreproces nemt og hurtigt.

Tørretumbleren har 14 forskellige programmer, hvilket inkluderer både almindelige programmer og specialprogrammer. Disse programmer er eksempelvis et silke- og uldprogram, auto syntetisk, koldluftsprogram og et anti-krøl-program.

Specifikationer ved Asko T408HD.S – mål:
🌀 Højde: 85 centimeter
🌀 Bredde: 59,5 centimeter
🌀 Dybde: 65,4 centimeter
🌀 Vægt: 56 kilo

Specifikationer ved Asko T408HD.S – nøgleoplysninger:
🔴 Type: Kondenstørretumbler
🔴 Kapacitet: 8 kilo
🔴 Energiklasse: A
🔴 Kondenseringsevne: A
🔴 Årligt strømforbrug kWh: 176,8
🔴 Lydniveau ved standardprogram dB(A): 64 dB

Fordele ved Asko T408HD.S:
Sensorstyring
Energieffektiv
Multi Filter System
14 tørreprogrammer
Butterfly Drying


LG RC80U2AV0W

✅ God bedømmelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

LG RC80U2AV0W

.
Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön har testet og anmeldt LG RC80U2AV0W, som de har givet en god bedømmelse. Dette har de blandt andet gjort, da de er glade for modellens lave energiforbrug og effektive kondenseringsevne.

Til gengæld er de svenske eksperter mindre imponerede over tidsforbruget ved nogle af tørreprogrammerne.

Ved køb af LG RC80U2AV0W skal man desuden huske at være opmærksom på målene, hvis man ønsker at placere den ovenpå en vaskemaskine.

Energibesparende tørretumbler

LG RC80U2AV0W er en energibesparende tørretumbler med energimærkningen A. Det vil sige, at maskinen ikke forbruger meget energi på et år, hvilket ikke blot er en fordel for ens pengepung, men også for miljøet. Desuden har maskinen en kapacitet på 8 kilo tøj, så den er velegnet til en større familie på omkring fire til fem personer.

Endvidere kommer LG RC80U2AV0W med en praktisk timer-funktion, der giver mulighed for at forprogrammere modellen til at starte på et specifikt tidspunkt. Når tørretumbleren er i gang med en tørreproces, vil den ydermere ikke støje meget under brug, da lydniveauet er på 62 dB. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på omkring 60 dB.

Brugervenlig tørretumbler

Med LG RC80U2AV0W får man en brugervenlig tørretumbler, der er nem at betjene. Der er mulighed for at indstille maskinen via drejeknappen på fronten eller via en app på ens smartphone eller tablet.

Derudover er LG RC80U2AV0W udstyret med besparende funktioner i form af en Inverter-teknologi og ECO Hybrid.

Mens Inverter-teknologien sørger for, at maskinen tørrer på en energieffektiv måde med en reduceret tørretid, sikrer ECO Hybrid, at maskinen tørrer ved lavere temperaturer, så processen er mere energivenlig og skånsom for vasketøjet.

Praktiske egenskaber

LG RC80U2AV0W er forsynet med flere programmer som for eksempel blandet, hurtigtørrende, uld, dyner, kold luft og et Allergy Care-program. Allergy Care-programmet sikrer, at 99,9 % af alle allergener reduceres.

Sidst men ikke mindst kommer LG RC80U2AV0W med en Smart Diagnosis-funktion. Denne funktion hjælper med at løse eventuelle problemer med maskinen. Man skal blot placere sin mobiltelefon ved tørretumbleren, hvorefter den sammen med maskinens computer laver en fejlsøgning, så problemet bliver løst.

Specifikationer ved LG RC80U2AV0W – mål:
🌀 Højde: 85 centimeter
🌀 Bredde: 60 centimeter
🌀 Dybde: 69 centimeter
🌀 Vægt: 56 kilo

Specifikationer ved LG RC80U2AV0W – nøgleoplysninger: 
🔴 Type: Kondenstørretumbler
🔴 Kapacitet: 8 kilo
🔴 Energiklasse: A
🔴 Kondenseringsevne: A
🔴 Årligt strømforbrug: 159 kWh/år
🔴 Lydniveau ved standardprogram dB(A): 62 dB

Fordele ved LG RC80U2AV0W:
Inverter-teknologi
Allergy Care-program
ECO Hybrid
Energimærkning A
Smart Diagnosis


Asko T208H.W

✅ God bedømmelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Asko T208H.W

.
Asko T208H.W er blevet testet og anmeldt af den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön, der har givet tørretumbleren en god bedømmelse.

Dette har de blandt andet gjort, da de er begejstrede for modellens tørreevne samt lave energiforbrug. Til gengæld er de svenske eksperter mindre vilde med tørretiden og lydniveauet.

Ved køb af Asko T208H.W skal man huske at være opmærksom på målene, hvis man ønsker at placere maskinen ovenpå en vaskemaskine.

Velegnet til en større familie

Asko T208H.W er en rummelig tørretumbler med en kapacitet på 8 kilo tøj. Maskinen er derfor velegnet til en større familie på omkring fire til fem personer eller mere. Samtidigt er tørretumbleren placeret i energiklasse B, så den forbruger ikke meget energi på et år.

Derudover kommer Asko T208H.W med en sensor, der sørger for at måle vasketøjets restfugtighed. Ud fra mængden af fugt bestemmer maskinen tørretiden, så tøjet tørres på den mest optimale måde. Det undgår også, at tøjet bliver overtørret.

Når tørretumbleren er i gang med en tørreproces, støjer den ikke meget. Lydniveauet er på blot 64 dB. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på omkring 60 dB.

10 forskellige tørreprogrammer

Med Asko T208H.W får man en tørretumbler med funktionen Butterfly Drying. Denne funktion sørger for at minimere krøller i vasketøjet, da luften bliver cirkuleret jævnt rundt gennem al tøjet i hele tromlen.

Der er desuden mulighed for at vælge mellem 10 forskellige tørreprogrammer, så man kan finde et program, der passer til det specifikke vasketøj.

Disse programmer inkluderer blandt andet et silke- og uldprogram, auto syntetisk, anti-krøl-program, koldluftsprogram, quick pro, sengetøjsprogram m.m.

Nem betjening

Asko T208H.W betjenes via en drejeknap på fronten af maskinen, hvor man finder de forskellige funktioner og programmer. Her kan man eksempelvis finde en timer-funktion. Timer-funktionen giver mulighed for, at man kan forprogrammere maskinen til at starte på et bestemt tidspunkt.

Sidst men ikke mindst kommer Asko T208H.W med et Multi Filter System, der består af fem forskellige filtre. Disse filtre sikrer, at alle former for fnug og andre små partikler bliver samlet op, inden de kommer ind i tørretumblerens indre og mere følsomme dele.

Specifikationer ved Asko T208H.W – mål:
🌀 Højde: 85 centimeter
🌀 Bredde: 59,5 centimeter
🌀 Dybde: 64 centimeter
🌀 Vægt: 57 kilo

Specifikationer ved Asko T208H.W – nøgleoplysninger: 
🔴 Type: Kondenstørretumbler
🔴 Kapacitet: 8 kilo
🔴 Energiklasse: B
🔴 Kondenseringsevne: A
🔴 Årligt strømforbrug: 236 kWh/år
🔴 Lydniveau ved standardprogram dB(A): 64 dB

Fordele ved Asko T208H.W:
Multi Filter System
Butterfly Drying
Timer-funktion
10 forskellige tørreprogrammer
Sensorstyring


Dette bør du overveje, inden du køber ny tørretumbler

Når du er på udkig efter en tørretumbler, kan det virke uoverskueligt, da der i dag er mange valgmuligheder på markedet. Derudover er der mange ting, som du skal forholde dig til samt overveje ved køb af en ny tørretumbler. Hvis du skal købe en tørretumbler, kan du her finde gode råd til, hvad du bør overveje:

Skal det være aftræk eller kondens?

Til at starte med skal du overveje, om du ønsker en kondenstørretumbler eller en aftrækstørretumbler.

En kondenstørretumbler sørger for at lede vandet ned i en vandbeholder, hvorefter det bliver opsamlet som kondensvand. Med denne type tørretumbler behøver man ikke lave et hul i muren til aftræk.

Dog er det svært for nogle kondenstørretumblere at opsamle alt vandet, hvorfor noget af fugten kan ende i det pågældende rum. Man skal derfor sørge for at lufte ud jævnligt.

Med en aftrækstørretumbler skal du lave et hul i muren, da fugten vil blive ledt ud i det fri via et rør. Dette kan være en ulempe for nogle, men til gengæld vil du slippe for fugt i huset.

Du skal derfor gøre op med dig selv, hvilken type tørretumbler der passer bedst til dig og dine behov.

Tørretumblerens energiforbrug

En anden ting, som du skal være opmærksom på, er, hvilken energiklasse tørretumbleren er placeret i. Sørg for at du læser energimærket grundigt samt finder ud af, hvor meget energi den specifikke model bruger på et år samt ved hvert tørreprogram. Det gør det nemmere for dig at finde en energieffektiv model, hvis det er det, du ønsker.

Er det vigtigt med en hurtig tørretumbler?

Hvis det er vigtigt for dig at købe en tørretumbler, der er hurtig og effektiv til at tørre tøjet, skal du overveje, hvilken model du ønsker. Generelt siges det, at aftrækstørretumblere er hurtigere til at tørre tøjet sammenlignet med kondenstørretumblere.

Vær opmærksom på tørretumblerens mål

Hvis du ønsker at placere tørretumbleren et bestemt sted – såsom ovenpå en vaskemaskine – skal du altid sørge for at tjekke modellens mål inden køb. På den måde kan du finde en tørretumbler, der passer optimalt til det sted, du ønsker at placere den.

Tromlens kapacitet

Saadan vedligeholder du din toerretumblerHvor meget kan tørretumbleren rumme? Dette er endnu en vigtig faktor, som du skal overveje.

Det er meget individuelt, hvad forbrugere ønsker af kapacitet, da det som regel kommer an på, hvor ofte du bruger tørretumbleren samt hvor mange mennesker, der er i husstanden. De fleste tørretumblere har en kapacitet på mellem 6 til 9 kilo.

Derudover kan du også tage et kig på, hvilken tromle det er. Er der lys i tromlen, er det en skånsom tromle, eller hvad er der af andre fordele ved den specifikke tromle?

Hvilken vej åbner lågen?

Det kan også være en fordel at købe en tørretumbler, hvor lågen kan sættes på begge sider. Det kan nemlig være nemmere at placere tørretumbleren, hvis du har mulighed for at hænge lågen, som du har lyst til.

Hvor meget støjer modellen?

Støjer modellen meget eller lidt? Støj kan være vældigt generende, hvorfor det er en fordel, hvis du tjekker maskinens støjniveau. Typisk har tørretumblere et lydniveau på lidt over 60 dB, hvilket ikke er meget, da en normal samtale har et lydniveau på 60 dB.

Hvor brugervenlig er tørretumbleren?

Der kan være stor forskel på tørretumblerens funktioner, samt hvor brugervenlig den er. Dette kan du finde ud af ved at tage et kig på displayet for at se, om det er nemt at forstå displayet, eller om det virker til at være en mere avanceret model. Derudover kan det være en fordel at købe en tørretumbler, der både viser resttiden samt har en timer-funktion.

Specialprogrammer

Funktioner og programmerKommer tørretumbleren med flere specialprogrammer, eller har den kun de helt almindelige programmer? Jo flere specialprogrammer, jo mere er der at vælge imellem, når det kommer til at finde et program, der passer til forskellige former for tøj og tekstiler.

Sikkerhedsfunktioner

Sidst men ikke mindst skal du finde ud af, om tørretumbleren har nogle sikkerhedsfunktioner. Hvis du har børn, er det eksempelvis vigtigt, at du køber en tørretumbler med en børnesikring eller en anden form for lås.


Sådan får du mest ud af din tørretumbler

Det siges ofte, at en tørretumbler bruger meget energi, er hård ved tøjet, samt at den kan ende med at ødelægge eller beskadige tøjet. Men hvis du sørger for at bruge din tørretumbler på den bedst mulige måde samt tager nogle forholdsregler, kan du sørge for, at du får mest muligt ud af din tørretumbler. Men hvad skal du så gøre?

Sørg for at læse manualen

Først og fremmest skal du læse tørretumblerens manual. På den måde kan du nemmere finde ud af, hvad den kan, og hvad den ikke kan, inden du går i gang med at bruge den.

Sørg for at variere temperaturen

Du skal ligeledes sørge for at variere temperaturen, når du tørrer tøj i tørretumbleren. Det er nemlig forskelligt fra materiale til materiale, hvad det kan tåle, og hvad det ikke kan tåle, når det kommer til varme.

Fyld ikke for meget i tørretumbleren

Sortér efter farveDu skal også sørge for, at du ikke fylder for meget i tørretumbleren på samme tid. Der skal nemlig være plads til, at tøjet kan bevæge sig rundt i tromlen. Inden du tænder for tørretumbleren, så prøv at put din hånd ind i tromlen. Hvis der er plads til din hånd, har du højst sandsynligt ikke overfyldt maskinen.

Sorter dit tøj

Hvis tøjet ikke vejer det samme, bør det ikke blive tørret på samme tid. Det kan derfor være en fordel, hvis du eksempelvis ikke tørrer let sommertøj sammen med et hav af tunge håndklæder.

Brug de rette programmer

I dag kommer mange tørretumblere med flere specialprogrammer, så du kan vælge et program, der passer til lige præcis de tekstiler, du ønsker at tørre. Ved brug af det rette program er der en større chance for, at der ikke sker noget med dit tøj i løbet af tørringsprocessen.

Centrifuger tøjet i vaskemaskinen

vaskemaskiner-topEt godt tip er at centrifugere dit tøj i vaskemaskinen, inden du putter det i tørretumbleren. Dette sørger for, at tøjet tørrer hurtigere, da det ikke indeholder lige så meget vand, som hvis du ikke centrifugerede det.

Sørg for at rense fnugfilteret

Det er vigtigt, at du husker at rense fnugfilteret regelmæssigt, da det ellers kan forlænge tørretiden samt øge strømforbruget. Det kan være en fordel, hvis du husker at rense det stort set hver gang, du har brugt tørretumbleren.


Forstå energimærket

Som vi tidligere har nævnt i denne artikel, er det vigtigt, at du tager et kig på tørretumblernes energimærke. Her i dette afsnit kan du finde mere information om energimærket, så du ved, hvad du helt præcist skal kigge efter.

energimaerketEnergimærkningen sørger for, at det er nemmere for dig at finde de mest energieffektive produkter på markedet. Dette gælder uanset, om du er på udkig efter et nyt køleskab, en ny vaskemaskine eller en ny tørretumbler.

Det mest udbredte og anerkendte energimærke er EU’s obligatoriske ordning for energimærkning. På energimærket kan du nemlig finde alle de informationer, du skal bruge, hvis du ønsker at købe et energivenligt produkt.

Det kan du se på energimærket:

Først og fremmest kan du se et bogstav, der viser, hvilken energiklasse produktet er placeret i. Denne skala går generelt fra A til G, hvor A er det bedste og G det værste. Skalaen kan dog variere fra produkt til produkt, men A vil altid være det bedste.

Der vil desuden være en grøn pil, der viser, hvilken klasse der er det bedste mærke, da dette afhænger af produktet. Derudover viser energimærket produktets årlige energiforbrug. Dette bliver vist i kWh/år.

Sidst men ikke mindst kan du finde informationer om alt lige fra støjniveau til vandforbrug eller andre funktioner. Dette er dog kun muligt på nogle produkter, hvorfor det kan variere fra produkt til produkt.

Energimærkning af tørretumblere

Som vi har forklaret ovenfor, kan et energimærke hjælpe dig med at finde den tørretumbler, som du ønsker – hvis du gerne vil finde en strømbesparende eller energieffektiv model.

På energimærkningen har du nemlig mulighed for at se, hvor meget strøm tørretumbleren forbruger på et år. Du kan ligeledes finde oplysninger om tørretumblerens lydniveau samt kapacitet.

Derudover oplyser energimærket om typen af tørretumbler. Du kan derfor se, om det er en aftrækstørretumbler, eller om det er en kondenstørretumbler. Du kan ligeledes tjekke kondenseringsevnen, der er mærket på en skala fra A til G, hvor A er det bedste.

Det anbefales, at du går efter tørretumblere, der er placeret i energiklasse B eller A, da disse er de mest energibesparende. Når det kommer til tørretumblere, går energiskalaen fra A til D.

De mest energieffektive tørretumblere er derfor energimærket med enten B eller A. Sparenergi.dk skriver eksempelvis, at kondenstørretumblere med en indbygget varmepumpe som regel er placeret i de bedste energiklasser.


Sådan er tørretumblerne blevet testet

Hvis du ønsker at vide mere om, hvordan tørretumblere generelt bliver testet, skal du læse med videre her. I dette afsnit kan du nemlig læse mere om, hvordan eksperter tester og anmelder forskellige tørretumblere på markedet.

Miele TCE 630 WP kondenstoerretumblerTørretumblere bliver testet ved brug af flere programmer

De fleste eksperter starter med at teste alle tørretumblere ved at fylde dem med forskellige former for tekstiler og tøj, hvorefter de sætter et program i gang.

De sørger typisk for at gøre brug af forskellige programmer for at se, hvilke modeller, der klarer sig bedst samt hvilke modeller, der ikke klarer sig så godt. De fleste eksperter tester maskinener på alt lige fra uld til bomuld og syntetisk.

Hvor energivenlig er maskinen i forhold til mængden af tøj?

Derudover bliver alle tørretumblere testet i forhold til, hvor meget energi de bruger ved hver testfyldning.

På den måde kan eksperterne nemmere få et overblik over, hvor energivenlig maskinen rent faktisk er. Dette er nemlig en vigtig faktor, når det kommer til denne type af produkter.

Hvor brugervenlig er tørretumbleren?

Hvorvidt du mener, at en bestemt tørretumbler er brugervenlig samt nem at betjene, kan naturligvis være individuelt fra person til person.

Dog er det stadig muligt at vurdere dette, da eksperterne typisk tager et kig på produktets brugervejledning, display, knapper, rensning af filter samt meget mere.

På den måde kan eksperterne vurdere, om det er nemt at komme i gang med maskinens uden overhovedet at læse brugervejledningen, eller om det kræver noget tid, før man har lært maskinen at kende.

Hvor effektiv er tørretumblerens tørreevne?

En faktor, der især er vigtig for mange eksperter at teste, er selve tørretumblernes tørreevne.

Derudover er det også en fordel, hvis nøjagtigheden af programmerne bliver testet. På den måde kan man nemlig nemmere finde ud af, hvor optimalt maskinen tørrer vasketøjet, samt om maskinen tørrer tøjet til den restfugtighed, man ønsker.

Støjer modellen meget eller lidt?

Sidst men ikke mindst bliver tørretumblerens lydniveau gennemgået. De fleste ønsker en støjsvag tørretumbler, der ikke generer hele hjemmet under brug.

Typisk bedømmes støjen af flere personer, hvorefter de vurderer, om de mener, tørretumbleren støjer meget eller lidt.

Derudover kommer tørretumbleren selvfølgelig også med et lydniveau, som eksperterne forholder sig til. Dette lydniveau er typisk mellem 64 til 66 dB for tørretumblere. Det er dog muligt at finde tørretumblere, der enten kommer med et højere eller lavere lydniveau end dette.


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


Siemens WT43H007DN

Gode brugeranmeldelser

Siemens WT43H007DN

.
Siemens WT43H007DN er ikke medtaget i nogle officielle eksperttests, men er til gengæld populær hos forbrugerne. Tørretumbleren har nemlig fået gode brugeranmeldelser hos diverse forhandlere.

De fleste af forbrugerne lægger især vægt på, at Siemens WT43H007DN kommer med mange programmer, samt at den er nem at betjene, hvilket de mener er en fordel.

Der er ikke mange, der nævner nogle ulemper ved modellen. Dog nævner et par af forbrugerne, at de mener, at der stadig er en smule fugt i tøjet, når maskinen selv vurderer, at tøjet skulle være tørt.

Desuden skal man huske at være opmærksom på tørretumblerens størrelse, hvis man ønsker at placere den ovenpå en vaskemaskine.

Forbrugerne: Brugervenlig tørretumbler med gode funktioner

Siemens WT43H007DN er en populær tørretumbler hos forbrugerne, der mener, at denne model vil passe ind i de fleste hjem.

Eksempelvis skriver en bruger, at ”det er en rigtig fin tørretumbler med mange gode programmer, der passer til lige vores brug”. Dette er en anden bruger enig i og skriver, at ”de er godt tilfredse med denne tørretumbler, da den kommer med mange gode funktioner samt er nem at betjene”.

Derudover er der også et par forbrugere, der nævner, at modellen er forholdsvis støjsvag, samt at den ”tørrer perfekt, når den bliver indstillet korrekt”. Dog mener nogle af brugerne, at det kan være en smule svært i starten at indstille tørretumbleren, men når først man har lært den at kende, så er den både ”effektiv og fantastisk”.

Tørretumbler med sensorstyring og timer-funktion

Med Siemens WT43H007DN får man en tørretumbler, der kan rumme 7 kilo tøj. Dette er passende til en husstand på omkring 3 til 4 personer.

Endvidere kommer Siemens WT43H007DN med en sensorstyring, der selv fastsætter den nødvendige tørretid. Det vil sige, at modellen kommer med en sensor, der måler restfugtigheden i tøjet, hvorefter målingen vurderer, hvor lang tid tøjet skal tørre.

Siemens WT43H007DN kommer også med en timer-funktion. På den måde kan man indstille maskinen til at starte, når det passer ind. Da tørretumbleren er placeret i energiklasse C, er man yderligere sikret en forholdsvis energibesparende model, der ikke forbruger meget energi på et år.

Tørretumbleren er desuden forsynet med et easyClean-filter samt en sensorstyret autoDry-teknik. Mens easyClean-filteret sørger for, at det er nemt at fjerne fnug fra kondensorfilteret, så forhindrer autoDry-teknikken tøjet i at krympe under tørringsprocessen.

Model med mange programmer, softDry-system og AntiVibration-design

Siemens WT43H007DN er forsynet med en del programmer, så man kan vælge det program, der passer bedst til ens tøj eller de pågældende tekstiler. Den kommer blandt andet med Skjorter, Dunprogram, Outdoor, Antikrøl, Håndklæder, Uld, Mix samt meget mere. Tørretumbleren kommer yderligere med et tørreprogram, der kan tørre tøjet på blot 40 minutter, hvis det først vaskes med super15-vaskeprogrammet.

Derudover kommer tørretumbleren med et softDry-system. Dette system sørger for at tørre tøjet blidt og skånsomt, da tromlen er designet på en speciel måde. Tromlen er nemlig en stor og unik galvaniseret tromle.

Sidst men ikke mindst er Siemens WT43H007DN forsynet med et AntiVibration-design. Med AntiVibration vil tørretumbleren støje og vibrere mindre under brug. Derfor er dens lydniveau også på blot 66 dB, hvilket er forholdsvis lavt. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB.

Specifikationer ved Siemens WT43H007DN – mål:
🌀 Højde: 85,4 centimeter
🌀 Bredde: 60 centimeter
🌀 Dybde: 63,6 centimeter
🌀 Vægt: 45,7 kilo

Specifikationer ved Siemens WT43H007DN – nøgleoplysninger:
🔴 Type: Kondenstørretumbler
🔴 Kapacitet: 7 kilo
🔴 Energiklasse: C
🔴 Kondenseringsevne: B
🔴 Årligt strømforbrug kWh: 233
🔴 Lydniveau ved standardprogram dB(A): 66 dB

Fordele ved Siemens WT43H007DN:
Tørretumbler med easyClean-filter og autoDry-teknik
Med en skånsom tromle
Lydsvag model med AntiVibration-design
Med timer-funktion
Flere programmer


Siemens WT47Y879DN

Siemens WT47Y879DN

.
Siemens WT47Y879DN er ikke medtaget i nogle officielle eksperttests, men er stadig taget med i denne artikel, så man kan få et bedre overblik over, hvad der findes på markedet af Siemens tørretumblere.

Med Siemens WT47Y879DN får man en rummelig tørretumbler med en kapacitet på op til 9 kilo. Tørretumbleren passer derfor til en familie på omkring +5 medlemmer. Derudover er det en energivenlig model, da tørretumbleren er placeret i energiklasse B. Man kan derfor trygt stole på, at man får en energieffektiv model, der ikke forbruger meget energi på et år.

Man skal dog være opmærksom på tørretumblerens mål inden køb, hvis man ønsker at placere den ovenpå en vaskemaskine.

Tørretumbler med flere programmer og AntiVibration-design

Med Siemens WT47Y879DN får man en tørretumbler, der kommer med flere programmer, AntiVibration-design samt en timer-funktion.

Tørretumbleren er forsynet med en del programmer, så man kan vælge lige præcis det program, der passer til det, man ønsker at tørre. Disse programmer er blandt andet Uld, Mix, Outdoor, Tæpper, Håndklæder, Tidsprogram varmt, Tidsprogram koldt, Allergi Plus/Hygiejne, superLyn 40, Skjorter og Antikrøl.

Derudover kommer modellen med et tørreprogram, der kan tørre tøj på blot 40 minutter, hvis tekstilerne er blevet vasket med super15-vaskeprogrammet. Maskinen kan yderligere tørre en fuld maskine 35 minutter hurtigere end tidligere modeller.

Siemens WT47Y879DN kommer yderligere med et AntiVibration-design, der skaber en stabilitet og herved mindre støj og vibration. Derfor er maskinens lydniveau også på blot 64 dB, hvorfor den ikke vil forstyrre hele hjemmet under brug.

Tørretumbleren kommer også med en timer-funktion, som man kan benytte sig af, hvis man ønsker at forprogrammere maskinen til at starte på et bestemt tidspunkt.

Model med flere praktiske funktioner

Siemens WT47Y879DN er forsynet med en kondensator, der er selvrensende. Det betyder, at man aldrig behøver at rengøre kondensatoren, da den selv sørger for dette. Rensningsprocessen sker efter hver tørring, så man vil opleve en kondensator uden fnug, hvilket optimerer tørringsprocessen.

Endvidere kommer Siemens WT47Y879DN med en sensorstyret autoDry-teknik, der forhindrer tøjet i at krympe under tørringsprocessen. Man vil derfor ikke opleve, at ens tøj kommer ud i en mindre størrelse, når man skal putte det på plads i klædeskabet.

Modellen er yderligere forsynet med en elektronisk børnesikring, der sørger for, at maskinen bliver låst under brug. På den måde er det ikke muligt for børn at åbne lågen, når maskinen er i gang med at tørre vasketøjet.

Brugervenlig tørretumbler med softDry-tromlesystem

Siemens WT47Y879DN er udstyret med et stort og intuitivt display, der sørger for at give et overblik over alle de relevante programinformationer. På displayet kan man se programforløbet, omdrejningstallet og temperaturen.

Udover at maskinen er brugervenlig med et intuitivt display, så kommer Siemens WT47Y879DN yderligere med et softDry-tromlesystem. Dette er et unikt tromlesystem, der sørger for en permanent luftstrøm samt en konstant temperatur. Vasketøjet bliver fordelt på en blidere og mere skånsom måde i tromlen, så det ikke bliver beskadiget under processen.

Specifikationer ved Siemens WT47Y879DN – mål:
🌀 Højde: 84,2 centimeter
🌀 Bredde: 59,8 centimeter
🌀 Dybde: 59,9 centimeter
🌀 Vægt: 55,2 kilo

Specifikationer ved Siemens WT47Y879DN – nøgleoplysninger:
🔴 Type: Kondenstørretumbler
🔴 Kapacitet: 9 kilo
🔴 Energiklasse: B
🔴 Kondenseringsevne: A
🔴 Årligt strømforbrug kWh: 259
🔴 Lydniveau ved standardprogram dB(A): 64 dB

Fordele ved Siemens WT47Y879DN:
Med flere programmer
Med AntiVibration-design
Energivenlig model
Med softDry-tromlesystem
Brugervenlig model

 


FAQ

Hvilken tørretumbler er den bedste at købe?
Der er i øjeblikket flere gode tørretumblere på markedet, som kan være et godt køb. Nogle af de absolut bedste modeller er dog blandt andet Siemens WT4HXKL9DN, Siemens WT4HXEL9DN og Aske T408HD.S. Maskinerne har alle fået nogle gode anbefalinger i en række forbrugstests på grund af deres gode egenskaber.
Hvordan vælger jeg en Siemens tørretumbler?
Når du skal vælge en Siemens tørretumbler, så bør du først og fremmest gå efter en model, som befinder sig i en høj energiklasse, sådan at du ikke kommer til at spilde unødvendige penge på strøm. Dertil er det vigtigt, at tørretumblerens kapacitet matcher din husstands behov.
Hvor lang tid holder en Siemens tørretumbler?
Siemens er kendt for at lave gode og holdbare hvidevarer, hvilket også gør sig gældende for deres tørretumblere. En Siemens tørretumbler har en gennemsnitlig levetid på omkring 10 til 15 år, hvormed du ikke vil behøve at investere i en nyere model i den nærmeste fremtid.
Er det pengene værd at købe en Siemens tørretumbler?
Ja, det kan helt bestemt være pengene værd at købe en Siemens tørretumbler. Siemens er kendt for at lave gode og holdbare hvidevarer, hvilket også gør sig gældende for deres tørretumblere, da modellerne har en gennemsnits levetid på helt op til mellem 10 og 15 år.


Gennemgang af testkilder


Råd & Rön 🇸🇪
Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön udfører tests og anmeldelser af forskellige forbrugerprodukter.

Her har Råd & Rön lavet en omfattende test af tørretumblere fra forskellige producenter samt i forskellige prisklasser heriblandt de to modeller Miele TDB220WP Active og Bosch WTW8758LSN. I testen har de fokuseret på at teste alt lige fra tørreevne til brugervenlighed, funktioner, energiforbrug m.m.

Du kan læse mere om testen fra forbrugerorganisationen Råd & Rön her. Du skal dog være opmærksom på, at fuld adgang kræver et abonnement. Du kan også vælge at købe adgang til enkelte tests alene.


Kagoo.co.uk 🇬🇧
Det britiske testmagasin Kagoo.co.uk anmelder og sammenligner forbrugerprodukter. Det gør, at forbrugerne får nemmere ved at finde de rette produkter til deres behov. Her har de testet og anmeldt Asko T408HD.S, som de har givet 73 ud af 100 point. Du kan læse hele anmeldelsen her.


Forbrugeranmeldelser ⭐⭐⭐⭐⭐
Denne Siemens tørretumbler test er baseret på anmeldelser og vurderinger fra både eksperter og forbrugere. Nogle af tørretumblerne er ikke anmeldt af officielle ekspertkilder, hvorfor vi i stedet har gjort brug af brugeranmeldelser. Det giver os mulighed for at se, hvilke modeller der er forbrugernes favoritter, samt hvad de hæfter sig ved af fordele og ulemper.

Vi har anvendt forhandlere såsom Skousen.dk. Hvis man ønsker at læse brugeranmeldelserne, kan der nedenfor findes links til de anmeldelser, vi har taget med i denne artikel.

Læs brugeranmeldelser af Siemens WT4HXKL9DN hos Skousen.dk.

Læs brugeranmeldelser af Siemens WT4HXEL9DN hos Skousen.dk.


Andre relevante tests:

Hos Forbrugsguiden finder du også vores Miele tørretumbler test, samt vores Bosch tørretumbler test. Disse to artikler kan være nyttige at læse, hvis du stadig er i tvivl om hvilket mærke du skal vælge.

Du kan også læse vores overordnet tørretumbler test, hvor vi har samlet alle de tørretumblere der klarer sig bedst i test, på tværs af de forskellige producenter.

Hvis du allerede ved at du vil anskaffe dig en kondenstørretumbler, så bør du læse vores artikel omkring dette. Her finder du en stor oversigt over alle de bedste modeller, samt tips og tricks til hvad du skal overveje, før du anskaffer dig en kondenstørretumbler.

Hvis du bor småt og ønsker at kombinere vaskemaskine og tørretumbler i én, så kan du også overveje at læse vores vaske-tørremaskine artikel. Her har vi samlet de vaske-tørremaskiner, der har fået de bedste anmeldelser af forskellige eksperter i test.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme