Slyngevugge Guide – Find den bedste slyngevugge til jeres behov

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet

SENESTE ÆNDRING: januar 29, 2024.
Annoncer
Anonns

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Slyngevugge Guide – Find den bedste slyngevugge til jeres behov

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

Er du nybagt forælder til en baby, så ved du, hvor vigtig søvnen er for barnets velbefindende. Med en slyngevugge får du en dejlig hængekøje-vugge til dit barn, som stimulerer en rolig søvn og giver god komfort.

Slyngevuggerne kommer i flere varianter, og nogle steder kan du både få motor og stativ med i prisen.

Vi har udvalgt nogle af de i vores øjne bedste slyngevugger på markedet, så du kan vælge den helt rigtige model til dine behov.

Bemærk, at vi ikke har kunnet finde uvildige tests i emnet, og har derfor primært analyseret på kundens egen “test” af produktet i form af de brugeranmeldelser, vi har kunnet finde om de pågældende produkter.

Seneste ændring:

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

Tidligere ændringer:

20. september 2023

Den 20.09.2023 opdaterede vi vores artikel, så du nu kan læse om Membantu Premium, som er en slyngevugge, der kommer med en app-styret motor, samt et stativ inkluderet.

20. september 2023

Den 20.09.2023 opdaterede vi vores artikel, så du nu kan læse om Membantu Premium, som er en slyngevugge, der kommer med en app-styret motor, samt et stativ inkluderet.

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

5 ting du skal overveje, før du køber slyngevugg

 • Materialer

  Valget af materiale er ikke kun et spørgsmål om æstetik, men også om funktionalitet og praktisk anvendelighed. Blandt de mest populære materialer er træ, bambus, bomuld og metal – hver med sine unikke fordele. Vugger i træ har ofte et traditionelt design og udstråler en tidløs charme. Træ er uden tvivl holdbart, men det har en tendens til at være tungere og kræver regelmæssig vedligeholdelse for at undgå slitage og splinter. På den anden side skiller bambus sig ud med sin lette vægt. Dets iboende antibakterielle egenskaber er en ekstra bonus, som gør det til en favorit blandt mange forældre. Bomuld, der hovedsageligt bruges til hængekøjedelen af vugger, lover både åndbarhed og komfort. Det kræver dog regelmæssig vask for at bevare hygiejnen. Endelig sikrer metal, med sin uovertrufne robusthed, en langtidsholdbar vuggekonstruktion, men resulterer til gengæld i en lidt tungere vugge. Når du skal vælge materiale til en hængende vugge, er det vigtigt at afveje fordele og ulemper ved hvert materiale og overveje, om det er praktisk, har lang levetid, skal vedligeholdes og generelt er behageligt for den lille.

 • Funktioner og tilbehør

  Hængende babyvugger er udstyret med en række funktioner og tilbehør, der øger komforten og bekvemmeligheden. Her er et nærmere kig på nogle af de mest fremtrædende elementer:

  Trefodsstativ: I stedet for at være fastgjort til loftet leveres nogle vugger med et trefodsstativ. Det giver fleksibilitet med hensyn til placering og sikrer, at vuggen kan flyttes fra et rum til et andet eller endda tages med udendørs. Stativet giver desuden stabilitet og sikrer babyens sikkerhed.

  Motor: Nogle moderne hængevugger er udstyret med en motoriseret mekanisme. Motoren vugger forsigtigt barnet og efterligner en beroligende bevægelse, som kan hjælpe med at få barnet til at sove uden manuel indgriben. Hvis du vælger en motoriseret vugge, er det vigtigt at tjekke motorens støjniveau for at sikre, at den ikke forstyrrer barnet under søvnen.

  Madras: En behagelig madras kan gøre hele forskellen, og du bør derfor kigge efter en madras, der er designet til at give optimal komfort. Det er vigtigt, at madrassen er fast, passer perfekt til vuggen og er lavet af åndbare materialer.

  Kaleche: En kaleche er et stilfuldt og funktionelt tilbehør. Den bidrager ikke kun til det æstetiske udtryk, men skærmer også barnet mod direkte lys og sikrer et hyggeligt miljø for dit barn.

  Bærbarhed: Nogle vugger er designet med bærbarhed for øje, hvilket er en vigtig funktion for familier på farten. Uanset om det er til en ferie eller et besøg hos bedsteforældrene, er det en velsignelse at have en vugge, der let kan skilles ad og transporteres.

  Justerbar højde: Når babyer vokser og bliver mere mobile, kan det være nødvendigt at justere højden på vuggen af sikkerhedsmæssige årsager. Vugger med en justerbar højde giver fleksibilitet og sikrer, at vuggen forbliver sikker og egnet, efterhånden som dit barn udvikler sig.

 • Vægtgrænse

  Hver hængende vugge har en specificeret maksimal vægtkapacitet, som angiver, hvor meget vægt den sikkert kan bære. Grænsen sikrer vuggens strukturelle integritet og babyens sikkerhed. Det er derfor vigtigt at vælge en vugge, hvis vægtgrænse overstiger din babys nuværende vægt og tager højde for fremtidig vækst. Når dit barn vokser og tager på i vægt, skal vuggen altså stadig kunne bære det sikkert. En vugge, der er tæt på sin vægtgrænse, giver måske ikke den samme stabilitet eller levetid. Derudover er det især vigtigt at overveje vægtgrænsen for motoriserede vugger, da overskridelse af grænsen her kan belaste motoren og kompromittere dens funktionalitet.

  Læs altid producentens retningslinjer, og sørg for at overholde de anbefalede vægtgrænser. At prioritere denne funktion hjælper med at beskytte dit barn og sikrer, at vuggen tjener dig effektivt i en længere periode.

 • Pris

  Hængende babyvugger, der koster mellem 550 og 5000 DKK, tilbyder et varieret spektrum af funktioner og materialekvalitet, der er skræddersyet til forskellige budgetter. I indgangsklassen, fra 550-1000 kr., har vuggerne typisk de vigtigste funktioner, men ikke førsteklasses materialer, og de kommer måske med mindre tilbehør. I mellemklassen, som koster mellem 1000-2500 kr., finder du vugger, som er fremstillet af bedre materialer, og som har ekstra funktioner som justerbar højde og måske en basismotor – alt sammen suppleret med et bredere udvalg af designmuligheder. På high-end-markedet, der spænder over 2500-5000 kr. og mere, er vuggerne en blanding af luksus og funktionalitet. De er fremstillet af førsteklasses materialer, integrerer avancerede funktioner, udviser omhyggelig designæstetik og leveres ofte sammen med et omfattende sæt tilbehør af høj kvalitet.

 • Bruger- og ekspertanmeldelser

  Bruger- og ekspertanmeldelser er uvurderlige ressourcer, når du skal finde det produkt, der passer bedst til dine behov. Brugeranmeldelser giver indsigt i et produkts ydeevne, holdbarhed og potentielle problemer fra den virkelige verden og præsenterer et omfattende billede ud over producentens påstande. Førstehåndsberetningerne kan fremhæve nuancer eller finesser, som måske ikke er tydelige i produktbeskrivelserne.

arrow-more

Bemærk, vi har ikke kunne finde uvildige tests i dette emne og har derfor primært analyseret på kundens egen "test" af produktet i form af alle de kundeanmeldelser, vi har kunne finde om de pågældende produkter, som efterfølgende er blevet sammenlignet med produktdata og pris.

Babynohr Slyngevugge - rummelig slyngevugge med vuggemotor

Dagens bedste priser og tilbud på Babynohr Slyngevugge:

Babynohr
På lager
2.199 kr. 3.200 kr.
savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout
 • 100% økologisk bomuld
 • Vugge-motor inkluderet
 • Rummeligt design

Forbrugsguidens vurdering

Babynohr Slyngevugge er fremstillet i økologiske materialer, og de to forskellige fjedersæt gør den til en alsidig slyngevugge, dit barn kan bruge i længere tid. En mindre ulempe er, at stativet skal købes separat, hvis du ønsker, at det skal være flytbart. Men hvis du ikke har planer om at flytte rundt på den, kan du i stedet fastgøre slyngvuggen til loftet.

Da du får en stor madras, 2 sæt fjedre, silikonebeskyttere og et produkt til en rimelig pris, mener vi, at det er et godt bud på en slyngevugge til dit barn.

Fordele

 • Madras og 2 sæt fjedre medfølger
 • Silikoneovertræk til metalophænget
 • Bomuldspose til opbevaring og transport

Ulemper

 • Stativ ikke inkluderet i prisen

Babynohr Slyngevugge er produceret af 100% økologisk bomuld, hvilket gør den blød og skånsom mod din babys hud. Den har et rummeligt design og kommer med en vugge-motor. Det er et velegnet valg for forældre, der ønsker en alsidig slyngevugge til deres barn.

Anmeldelse: Produktanalyse af Babynohr Slyngevugge

Elegant vugge med motor
Slyngevuggen fra Babynohr leveres med en vugge-motor, der giver naturlige vuggende bevægelser, som beroliger dit barn under søvnen. Med den 89 x 29 x 3,5 cm store bomuldsmadras har vuggen desuden en rummelig størrelse. Derudover har slyngevuggen et elegant udtryk på grund af den neutrale farve og tværpinden af birketræ.

Forskellige fjedersæt
Slyngevuggen leveres med to forskellige fjedre. Fjeder 1 giver nyfødte og spædbørn en blid og afslappende vuggende bevægelse, og kan holde spædbørn med en vægt på mellem 2-10 kg. Fjeder 2 bruges derimod til spædbørn, der vejer 8-15 kg. Der er også silikoneovertræk til metalkomponenterne, som er med til at sikre slyngvuggen mod metalsplinter og potentielle skader. Derudover leveres vuggen med en bomuldspose, som gør det nemt at opbevare og transportere slyngvuggen.

Membantu Premium - Slyngevugge med Leelo-motor og stativ

Dagens bedste priser og tilbud på Membantu Premium:

Membantu
På lager
4.947 kr.
savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout
 • Støjsvag LeeLo vuggemotor
 • 100% naturlige og organiske materialer
 • Stativ inkluderet

Forbrugsguidens vurdering

Med Membantu Premium får du en stille LeeLo-vuggemotor, som effektivt efterligner de trøstende bevægelser, en baby oplever i livmoderen, samtidig med at du kan styre den via en brugervenlig app. Derudover gør de naturlige materialer, som består af en madras i 100% uld og en slynge i 100% økologisk bomuld, at slyngevuggen er endnu mere attraktiv og behagelig for din baby. Samtidig medfølger der en gratis kaleche/myggenet, så din baby er fri for myg, mens den påsyede lomme til småting blot er nogle af de detaljer, der vidner om et gennemtænkt design. Det er dog værd at bemærke, at Membantu Premium ligger i den dyre ende sammenlignet med andre slyngevugger, vi har testet. Men det giver også god mening, når man tænker på, at det er en premium-model, bestående af en specialiseret motor og et praktisk stativ, som ikke kræver værktøj. Så hvis du er villig til at investere i en oplevelse i førsteklasse for både din baby og dig, så mener vi, at Membantu Premium er et oplagt valg.

Fordele

 • Timer-funktion
 • Manuel kontrol eller app-kontrol (Bluetooth-forbindelse)
 • Gratis kaleche/myggenet medfølger
 • Påsyet lomme til f.eks. sut
 • Maks. belastning: 25 kg

Ulemper

 • I den dyrere ende

Membantu Premium kommer med et pulverlakeret stålstativ, som samlet set tilbyder en praktisk løsning, så du nemt kan vugge dit barn i hele dit hjem uden besvær. Slyngevugge systemet er designet og udviklet i Danmark, og er især velegnet til dig med en familie, der bor i lejlighed eller hus, hvor det ikke muligt at bore i loftet.

Anmeldelse: Produktanalyse af Membantu Premium

Specifikationer

 • Maks. brugervægt: 25 kg
 • Materiale: 100% naturlig uld og økologisk bomuld
 • Farve: hvid
 • Dimensioner: 12,2x12,8x13,2 cm

Inkluderet motor med app og timer

Quiet LeeLo vuggemotoren, der er integreret i Membantu Premium, er en gamechanger, når det gælder om at give din baby en god og rar søvn. Motoren efterligner en vuggende bevægelse, som en baby oplever i livmoderen, hvilket vi tror kan hjælpe dit barn med at falde endnu lettere i søvn. Motoren CE-mærket og grundigt testet. Derudover har du også mulighed for at styre den via en app, der passer til Android 6 og de nyeste iOS versioner (version 13.4 og opefter). Motorens ophæng har en indvendig metalkerne, som giver ekstra sikkerhed, mens sikkerhedsindstillingen sikrer, at den automatisk slukker, hvis der opstår nogle former for uregelmæssigheder. Desuden har du også mulighed for via appen at tilpasse timer indstillingerne, så du kan vælge mellem intervaller på 15, 30, 45 eller 60 minutter eller endda en ubegrænset tid. Slyngevuggen giver dig en maksimal belastningskapacitet på hele 25 kg, så du kan bruge den i lang tid, mens din baby vokser.

Naturlige materialer

Når det kommer til materialer, mener vi, at Membantu Premium skiller sig ud med sit engagement i at bruge naturlige komponenter. Madrassen er lavet af 100% uld, som har naturlige temperaturregulerende egenskaber, så din baby har det behageligt i flere forskellige slags klimaer. Derudover er slyngen fremstillet af 100 % økologisk bomuld, så du ikke behøver at bekymre dig om allergier osv. Der medfølger også en gratis kaleche/myggenet, som lige giver din baby et ekstra lag af beskyttelse. En smart detalje er den påsyede lomme, hvor du nemt kan have en sut eller et lille stykke legetøj lige ved hånden – på den mangler din baby aldrig noget.

Mere om Membantu Premium

Specifikationer

 • Maks. brugervægt: 25 kg
 • Materiale: 100% naturlig uld og økologisk bomuld
 • Farve: hvid
 • Dimensioner: 12,2x12,8x13,2 cm

Moonboon Sampak Slyngevugge, Vuggemotor og Stativ - til dig, der ønsker en vugge med motor i et stilrent design

Dagens bedste priser og tilbud på Moonboon Sampak Slyngevugge, Vuggemotor og Stativ:

savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout
 • Slyngevugge, motor og stativ i én pakke
 • Allergivenlig kapokmadras
 • Naturlig vuggen med motor

Forbrugsguidens vurdering

Vi mener slyngevuggen fra Moonboon er et godt valg, bl.a. fordi motoren giver dig mulighed for at tage en pause fra at vugge babyen selv. Med den integrerede motor med timerfunktion sørger slyngevuggen for at vugge barnet med naturlige bevægelser – og du kan indstille, hvornår den skal starte og stoppe med at vugge.

Vi synes desuden, slyngevuggen er anbefalingsværdig, da den er udstyret med en allergivenlig kapok-madras, der giver barnet de mest optimale liggeforhold.

Det er endnu et plus i vores bog, at her er tale om en hel slyngevugge med stativ og motor, som er fleksibel i konstruktionen. Det er dog værs at bemærke, at prisen ligger i den høje ende.

Fordele

 • Støjsvag motor
 • Stilfuldt nordisk design i forskellige farver
 • Valgfrit tilbehør
 • GOTS-certificeret produkt

Ulemper

 • Højere prisklasse

Moonboon Sampak Slyngevugge, Vuggemotor og Stativ er det oplagte valg til dig, der ønsker en slyngevugge med motor og stativ i én og samme pakke.

Du kommer til at opleve en premium-model i et smukt nordisk design, som kan anvendes fra nyfødt af.

Med den komplette pakke får du alt, hvad du har brug for, for at give din baby en perfekt søvn.

Det skal du vide, før du køber Moonboon Sampak Slyngevugge, Vuggemotor og Stativ

Meget tilbehør med slyngevugge med motor og stativ
Med slyngevuggen fra Moonboon får du en komplet pakke til en høj pris. Motoren sørger for naturlige vuggebevægelser, så du kan holde en pause, og stativet giver dig et let ophæng.

Allergivenlige materialer
Du kan være sikker på, at din baby kommer til at ligge trygt og godt på den komfortable kapok-madras, som er skabt i overensstemmelse med GOTS-certifikatets standarder. Det sikrer dig en frihed fra skadelige kemikalier og stoffer.

God størrelse efter standardmål
Modellen er skabt i målene 90 x 30 centimeter, hvilket er meget standard – dog lidt til den længere side. Det giver dig en god slyngevugge fra nyfødt til op til 15 kilo.

Nonomo Slyngevugge med Mikrofiber Madras - til dig, der vil give babyen en naturlig vugning

Dagens bedste priser og tilbud på Nonomo Slyngevugge med Mikrofiber Madras:

 • Vugger roligt op og ned
 • Ergonomisk design
 • Mikrofibermadras med GOTS-certificerede materialer

Forbrugsguidens vurdering

Nonomo Økologisk Slyngevugge med Mikrofiber Madras kommer i vores øjne med rigtig mange fordele. Blandt andet er der en flot vuggeopdeler i valnøddetræ, og så er madrassen fremstillet af det sunde og åndbare mikrofiber-materiale.

Det falder også i vores smag, at der er kompenseret for manglende stativ, da der medfølger en udvidelseskæde samt en loftkrog. Så bliver monteringen i loftet let, og du kan indstille højden i forhold til dig og dit hjem.

Fordele

 • Vuggeopdeler i valnøddetræ
 • Udvidelseskæde og loftkrog medfølger
 • Madras af mikrofiber

Ulemper

 • Stativ sælges separat

Nonomo Økologisk Slyngevugge med Mikrofiber Madras er en god slyngevugge til dig, der ønsker en madras af mikrofiber med en naturlig vugning af babyen.

Du får en flot og moderne hængevugge i et ergonomisk design, der giver din baby den mest optimale komfort.

Du kan anvende den op til 15 kilo, og både den nyfødte og den lidt ældre baby vil blive vugget roligt op og ned.

Det skal du vide, før du køber Nonomo Økologisk Slyngevugge med Mikrofiber Madras

Favorabel pris – perfekt til dig på budget

Produktet er fremstillet af mærket Nonomo, der ligesom Moonboon og Membantu er et af de stærke brands på markedet. Dog får du den fordel, at prisen er lidt lavere, så er du på budget, vil varianten være ideel til dig.

Materialer af den sunde slags

Du får glæde af en økologisk slyngevugge, som sørger for, at der ikke findes skadelig kemi eller stoffer i hængevuggen. Med en blanding af polyester og økologisk bomuld i en mikrofiber-blanding får din baby en sund start på livet. Med et GOTS-certifikat er du sikret de højeste standarder.

Mindre størrelse med naturlig vugning

Enheden har målene 85 x 30 centimeter, og læg mærke til, at det ligger mod den lidt korte og smalle ende. Det er dog perfekt, hvis du ikke har så meget plads i hjemmet. Modellen vugger roligt fra side til side, hvilket giver babyen optimale sovevilkår.

Moonboon Sampak Slyngevugge - slyngevugge med motor

Dagens bedste priser og tilbud på Moonboon Sampak Slyngevugge:

savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout
 • Slyngevugge og motor i samme pakke
 • Til nyfødt og op til 15 kilo
 • Skandinavisk look

Forbrugsguidens vurdering

Hos Forbrugsguiden mener vi, at du med Moonboon Sampak Slyngevugge får et højkvalitets-apparat med alt, hvad du har brug for i en slyngevugge. Med motoren kan din arm få et hvil, da en slyngevugge med motor selv kan simulere vugge-bevægelserne.

Et plus ved modellen er, at motoren er af rigtig høj kvalitet, som oven i købet har en integreret timer, så du kan indstille den til, hvor længe den skal vugge.

Vi er også begejstrede for den nemme rengøring, da enheden er let vaskbar, og som en stor fordel er stoffet fremstillet af blødt og enkelt bomuld.

Bemærk dog, at der ikke medfølger et stativ.

Fordele

 • GOTS-certificeret
 • Motor med integreret timer
 • Slyngevuggen kan let vaskes
 • Motor af god kvalitet

Ulemper

 • Stativ medfølger ikke i prisen

Moonboon Slyngevugge er det ideelle valg til dig, der ønsker en slyngevugge med motor til dit barn.

Slyngevuggen er en smart løsning, da der er tale om en hængevugge med motor i ét og samme produkt, og du kan bruge den fra din baby er nyfødt og op til det vejer 15 kilo.

Designet er endnu en bonus, for det er flot og moderne med et skandinavisk look.

Det skal du vide, før du køber Moonboon Sampak Slyngevugge og Vuggemotor

Høj kvalitet fra et stærkt mærke
Produktet er fremstillet af Moonboon, som er et af de mest populære baby-mærker på markedet. Derfor er kvaliteten høj, og prisen ligger også i den dyrere ende.

Økologisk slyngevugge i bomuld
Slyngevuggen fra Moonboon er skabt i økologisk bomuld med det eftertragtede GOTS-certifikat. Det er din garanti for, at hele processen er økologisk, og der ikke er gjort brug af skadelige kemikalier.

Lidt mere plads end hos konkurrenterne
Hængevuggen kommer i målene 90 x 35 centimeter, som er meget standard for typen. Den er endda lidt længere og bredere end flere af konkurrenterne.

Med motor, men uden stativ
Her er tale om en sampak, der både inkluderer selve hængevuggen og en motor. Motoren simulerer vugge-bevægelserne, så din arm kan få et hvil, men læg mærke til, at der ikke medfølger et stativ til ophæng.

FAQ

Hvilken slyngevugge er bedst?
Der er mange gode varianter på markedet, og i vores slyngevugge test-artikel har vi gennemgået vores bud på de 5 bedste på markedet lige nu.
Hvad skal jeg overveje, inden jeg køber en slyngevugge?
Før du køber en hængevugge, bør du undersøge nogle specifikke områder. Overvej først og fremmest typen i forhold til, om du kun ønsker selve vuggen, eller om du også leder efter en motor eller et stativ. Du bør desuden se efter aspekter som materialer, sikkerhed, rengøring, design, mærke, maksimal vægtbelastning og pris.
Hvor længe må man bruge en slyngevugge?
De fleste hængevugger har en maksimal vægtbegrænsning på 15 kilo, hvilket svarer omtrent til, hvad en baby vejer, når han eller hun er omkring halvandet til to år. Dog lyder tommelfingerreglen, at babyen kun bør benytte slyngevuggen, til han eller hun er omkring seks måneder, for i den alder begynder barnet selv at kunne vende sig. Når barnet kan vende sig, kan der opstå faldulykker ved brug af en slyngevugge.

Hvad er en slyngevugge?

En slyngevugge er en form for babyseng, der ligner en hængekøje. Den består hovedsageligt af stof, madras og et ophæng, og her er tale om en komfortabel og praktisk sengeplads til din baby. Nogle kommer med et stativ til slyngevuggen, og de fås også med motor. Slyngevuggen bliver som oftest anvendt som supplement til en flad madras.

Typer

Der er forskellige former for slyngevugger, som indebærer:

 • Simple modeller bestående af stof og madras samt en krog/kæde til ophæng i loftet.
 • Avancerede varianter med tilbehør som stativ.
 • Avancerede varianter med tilbehør som motor.
 • Hele pakkeløsninger med vugge, motor og stativ.

De helt simple typer er gerne de billigste, og her skal du selv stå for vuggebevægelser og montering i loftet.

En hængevugge med et stativ betyder, at du ikke skal hænge modellen op i loftet, så her slipper du for huller i loftet og boremaskiner. Det kan være en rigtig stor fordel. Som en ekstra bonus vil du også kunne flytte rundt på produktet fra rum til rum, når det ikke er boltet fast i loftet.

Et variant med en inkluderet motor vil selv kunne udføre vuggebevægelserne. Det betyder, at du kan lade armen slappe af og lade motoren stå for de blide vuggebevægelser. Nogle motorer kommer med flere hastighedsindstillinger. Her er tale om en højere pris, men til gengæld får du også en motoriseret hjælper.

Endelig kan du få hele pakkeløsninger, der er slyngevugger med motor og stativ. Det drejer sig om de dyreste modeller, der kommer med luksus til dig og din baby.

Må babyen sove i slyngevuggen om natten?

Principielt kan du godt bruge en slyngevugge om natten, men du bør ikke lade barnet ligge i den uden opsyn af fare for faldulykker – derfor bør du kigge efter en anden sovemulighed om natten. Det kan for eksempel være en fast madras, som du bruger som supplement til slyngevuggen om natten.

Hvis du leder efter alternativer til den flade madras, kan du overveje en babynest, der er en lille rede til barnet. Læs med fordel her vores babynest guide. Der vil barnet også kunne ligge selv i et stykke tid uden konstant overvågning. Her vil for eksempel en babyalarm være en god ide, så du kan holde øje med barnet på afstand. Find inspiration til din babyalarm i vores bedste babyalarm test-artikel. Hvis du gerne vil have dit barn med på farten, så er det en strækvikle, du skal have fat i. Det giver dig frie arme, og tillader din baby at sidde helt tæt indtil dig.

Hvor længe må man bruge en slyngevugge ad gangen?

Der er som sådan ingen tidsgrænse på, hvor længe din baby må sove i hængevuggen ad gangen, men det skal altid foregå under opsyn. Du kan med fordel lade barnet falde i søvn i slyngevuggen og derefter lægge ham eller hende over på en rigtig madras eller seng.

Du kan også gå en tur med barnet i barnevognen, hvorved han eller hun også vil føle de vuggende bevægelser, der fremmer søvnen. Har du endnu ikke en barnevogn, kan du tjekke markedets bedste varianter ud i vores bedste barnevogne test-artikel.

Tidligere anmeldte produkter som nu er udgået

Nedenfor er en liste over produkter, som vi tidligere har fremhævet, men som ikke længere er at finde hos forhandlere. Vi har dog valgt at beholde dem i artiklen, idet oplysningerne stadig kan være til gavn for dig som læser.

Membantu Slyngevugge til Tvillinger 

Membantu Slyngevugge med Motor og Stativ - til dig, der ønsker en hængevugge med motor i flot design

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme