Smeg brødrister Test 2021 – Her er de bedste Smeg brødristere ifølge eksperterne

Senest opdateret den 0

Denne artikel drejer om forskellige brødristere fra mærket Smeg, som alle har opnået gode resultater i diverse eksperttests.

Vi gennemgår modellerne en for en, hvor vi først bringer information og viden om apparaternes kunnen og funktioner, og derefter går vi i dybden med, hvad eksperterne skriver.

Ud over Smeg-brødristerne har vi medtaget alternative testvindende brødristere, for at skabe lidt variation.

Læg mærke til at brødristerne i denne artikel er af den type, hvor man lægger brødskiverne ned oppefra i særskilte åbninger. Altså ikke varianter, hvor skiverne ligger fladt, og man selv skal vende dem.

Hvis man ønsker at læse mere om testene og testkilderne, så findes der til sidst i denne artikel en liste over links til de undersøgelser, som vi henviser til.

Denne Smeg brødrister test indeholder:
🔸 Overblik over de bedste Smeg brødristere 
🔸 Overblik over gode alternativer brødristere 
🔸 Guide til hvad du skal overveje, når du skal købe ny brødrister 
🔸 Viden om hvorfor du bør undgå brændt brød 
🔸 Guide til hvordan eksperterne tester produkterne 
🔸 Information om mærket Smeg 
🔸 Gennemgang af de tests, vi har undersøgt samt links til eventuel videre læsning

Bemærk venligst at Forbrugsguiden ikke selv tester produkterne, men vi samler derimod resultaterne af uvildige tests, så forbrugeren nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Smeg brødrister test 2021 – Her er de bedste Smeg brødristere

I sektionen herunder finder du en gennemgang af bedste Smeg brødristere. Vi hos Forbrugsguiden har analyseret eksperttests fra ind og udland, og samlet de bedst anmeldte modeller i denne oversigt.

Ydermere har vi også lavet en prissammenligning, så du nemt og hurtigt kan få et overblik over, hvilken forhandler der har dit ønskede produkt til den bedste pris.


Smeg TSF01

✅ 5 ud af 5 stjerner hos det britiske testmagasin Expertreviews.co.uk 
✅ 77 ud af 100 point hos husholdningsmagasinet Good Housekeeping Institute  
✅ Anbefalet hos den britiske avis Telegraph.co.uk 
✅ Anbefalet af det amerikanske gastronomimagasin Epicurious.com 
✅ God bedømmelse hos det danske forbrugerråd Tænk 
✅ God bedømmelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Smeg TSF01

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
0,00 1.034,00 Læs mere
0,00 1.119,00 Læs mere
1.290,00 1.290,00 Læs mere
1.295,00 1.295,00 Læs mere

.
Smeg TSF01 har været inkluderet i hele 6 forskellige tests udført af henholdsvis testmagasinet Expertreviews.co.uk, husholdningsmagasinet Good Housekeeping Institute, avisen The Telegraph, gastronomimagasinet Epicurious.com og forbrugerinstanserne Tænk og Råd & Rön.

Her har eksperterne set nærmere på forskellige forhold såsom ristningen af brød, funktioner, design og brugervenlighed. Alle ekspertpanelerne er meget begejstrede, så derfor modtager denne model 6 flotte anmeldelser.

Elegant brødrister i vintage-stil

Et af Smeg TSF01s kendetegn er designet, for tro mod Smegs øvrige varianter er her tale om en brødrister i vintage-design med klar inspiration fra 1950’ernes stil. Den kommer i flere forskellige farver, der inkluderer hvid, blå, grøn, creme, rød, pink, grå og sort.

Modellen er den slags, hvor brødet sænkes ned fra oven, og der findes lommer til 2 skiver ad gangen.

I alt er der 6 ristnings-niveauer, så man kan få ristet brødet, som man foretrækker det, samt flere specialfunktioner.

Specialfunktionerne inkluderer en mulighed for genopvarmning og optøning samt en funktion til bagels.

Bagel-funktionen er ideel til enten bagels eller øvrige typer af brød, som man kun ønsker ristet på den ene side.

Smukt design og god ristning, ifølge eksperterne

Smeg TSF01 er blevet testet af flere kilder – blandt andet testmagasinet Expertreviews.co.uk, som forklarer, at denne model kommer i et virkelig smukt design.

Men der findes mere gods end kun et pænt ”ansigt”. Det vurderes nemlig, at den rister brødet virkelig godt, at den er energieffektiv, og at den er i stand til at riste brødet meget hurtigt.

Yderligere kommer den med alle de funktioner, man kunne ønske sig. Dog bemærkes det, at prisen er noget høj.

Good Housekeeping Institute giver 77 ud af 100 point og nævner derfor både fordele og ulemper. Ulemperne går på, at selv om designet er flot, så vil denne 1950’er-stil ikke være alles kop te, og så kæmper den lidt, når det drejer sig om ristning af kun en enkelt skive brød, eller når der ristes ad flere omgange.

Plusserne går på, at den kommer i mange farver, er tro mod de øvrige Smeg-varianter og leverer en jævn ristning.

Dertil glæder eksperterne sig over de mange funktioner såsom optøning og bagel-ristning, samt at den er brugervenlig i en kompakt form.

Unikt design og god til bagels, ifølge eksperterne

Smeg TSF01 er desuden blevet testet af den britiske avis The Telegraph i en test af flere forskellige brødristere samtidig, og her modtager den en god anmeldelse.

Eksperterne forklarer, at der både findes fordele og ulemper, og hvad angår fordele nævnes for eksempel det flotte design i 1950’er-stil.

Dertil er både genopvarmningsfunktion og optøningsfunktion velfungerende, og ristningen af brød giver et fint og jævnt resultat – især hvad angår bagels.

Af ulemper påpeges det, at ristningen af mørkt brød ikke er helt lige så god som på andre modeller i denne prisklasse, og så er krummebakken lidt uhåndterbar.

Det kan være svært at få brødet til at hoppe op efter endt ristning, og så genererer den en del mere varme end konkurrenterne.

Specifikationer ved Smeg TSF01:
🔴 Type: Brødrister
🔴 Producent: Smeg
🔴 Effekt: 950 watt
🔴 Antal brødskiver, der kan ristes samtidig: 2
🔴 Justerbar varmeindstilling: Ja, 6 indstillinger
🔴 Højde: 20 centimeter
🔴 Bredde: 31 centimeter
🔴 Dybde: 20 centimeter
🔴 Vægt: 2,4 kilo

Udvalgte fordele ved Smeg TSF01:
🔵 Meget stilfuld i vintage-stil
🔵 Fås i mange forskellige farver
🔵 Med 6 niveauer for ristning
🔵 Genopvarmnings-funktion
🔵 Bagel-funktion 

Her kan du se en præsentationsvideo af Smeg TSF01. Videoen er produceret af Smeg: 


Smeg TSF02

✅ Kåret som ”Best Buy” hos Storbritanniens største testmagasin Which.co.uk 
✅ 4 ud af 5 stjerner hos det internationale testmagasin Trustedreviews.com

Smeg TSF02

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
1.319,00 1.319,00 Læs mere
1.590,00 1.590,00 Læs mere

.
Smeg TSF02 er blevet testet af to forskellige testmagasiner med hovedsæde i Storbritannien – det drejer sig om Which.co.uk og Trustedreviws.com.

Begge hold eksperter er meget imponerede over denne model, som de har vurderet ved at se på evner inden for risting af brød, funktioner, design, håndterbarhed og pris.

Det resulterer i to flotte anmeldelser med henholdsvis en kåring som ”Best Buy” og 4 ud af 5 stjerner.

Til 4 skiver brød samtidig

Smeg TSF02 vil være et godt valg for den forbruger, der både ønsker en brødrister, der er duelig og flot. Den kan nemlig riste op til 4 skiver brød samtidig, så derfor er den ideel til den større husholdning.

Den kommer i en række forskellige farver og er tro mod det traditionelle Smeg-udtryk, da den er designet i vintage 1950’er-stil. Derfor vil den se virkelig elegant ud på køkkenbordet.

Ristningen har som formål at levere gyldent og sprødt brød, og der findes 6 indstillinger inden for ristning. Disse er justerbare varmeindstillinger, som man kan ændre på alt afhængig af, hvor mørkt man ønsker brødet tilberedt.

Derudover findes der flere bonusfunktioner, som højner apparatets alsidighed, og disse inkluderer funktioner til bagels, optøning og genopvarmning.

Bagel-funktionen opererer ved, at den kun rister brødet på den ene side. Produktet kommer med ekstra brede lommer til formålet.

Læg mærke til at denne type brødrister er den, hvor man lægger brødskiverne ned oppefra i særskilte åbninger. Altså ikke en variant, hvor skiverne ligger fladt, og man selv skal vende dem.

Både stilsikker og med substans, ifølge eksperterne

Det britiske testmagasin Which.co.uk giver Smeg TSF02 stemplet som ”Best Buy” – altså bedste køb. De begrunder denne kåring med, at her er tale om en model, der formår at kombinere skønhed med duelighed.

Den brillerer nemlig med sit meget attraktive og særlige retro-udseende, der klart overgår de fleste af konkurrenterne.

Derudover er det smart, at apparatet kan rumme hele 4 skiver, noterer eksperterne, og de brede lommer gør, at den også kan håndtere brød, der kommer i skæve udskæringer.

I håndtering er den meget let og brugervenlig, og den leverer brød, der er ristet meget ensartet og jævnt. Which.co.uk kommenterer, at der findes et par ulemper, der mest går på, at den er lidt langsomt til at arbejde, og så er prisen noget høj.

Flot med brede lommer og bagel-funktion, ifølge eksperterne

Det andet testmagasin Trustedreviews.com giver Smeg TSF02 en flot score på 4 ud af 5 stjerner og forklarer, at her er tale om en rigtig flot brødrister, der generelt leverer gode resultater.

Det noteres, at lommerne er brede, hvilket vil gøre det let at få store stykker ristet, og så er designet meget attraktivt at se på i retro-stil. Yderligere findes der en brugbar bagel-funktion, der højner alsidigheden en del.

Trustedreviews.com næver også en smule negativ kritik, der går på, at selv om der er plads til 4 skiver brød, så kan det være en udfordring at få plads til dem alle samtidig.

Hertil er prisen heller ikke lav, hvilket gør den mindre tilgængelig for forbrugeren med et stramt budget.

Specifikationer ved Smeg TSF02:
🔴 Type: Brødrister
🔴 Producent: Smeg
🔴 Effekt: 1500 watt
🔴 Antal brødskiver, der kan ristes samtidig: 4
🔴 Justerbar varmeindstilling: Ja, 6 indstillinger
🔴 Højde: 21,5 centimeter
🔴 Bredde: 20,8 centimeter
🔴 Dybde: 39,4 centimeter
🔴 Vægt: 3,4 kilo

Udvalgte fordele ved Smeg TSF02:
🔵 Flot og klassisk 1950’er Smeg-design
🔵 Plads til 4 skiver samtidig
🔵 6 indstillinger
🔵 Mulighed for optøning og genopvarmning
🔵 Bagel-funktion 

Her kan du se en præsentationsvideo af Smeg TSF02. Videoen er produceret af Smeg: 


Smeg TSF03 

✅ Anbefalet hos den britiske avis The Evening Standard 
✅ 4 ud af 5 stjerner hos det britiske BBC Good Food 
✅ 83 ud af 100 point hos husholdningsmagasinet Good Housekeeping Institute

Smeg TSF03

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
1.895,00 1.895,00 Læs mere

.
Smeg TSF03 er blevet testet af 3 hold britiske eksperter, der inkluderer avisen The Evening Standard, medieuniverset BBC og husholdningsmagasinet Good Housekeeping Institute.

Der er blevet set nærmere på modellens evner inden for ristning samt funktioner, brugervenlighed, pris, design og håndterbarhed.

Baseret på disse vurderer alle eksperterne, at her er tale om en velfungerende brødrister.

Udtryksfuld brødrister med plads til 4 skiver

Som med flere af Smegs øvrige produkter er det designet, man lægger først mærke til ved Smeg TSF03. Denne er tro mod den sædvanlige Smeg-stil, hvor stilen emmer af nostalgi, retro og vintage i et 1950’er-design.

Dertil fås den i mange farver – både neutrale men også pastelfarver som pink og lyseblå. Dermed kan man matche sin personlighed til apparaterne.

Denne model kommer med plads til 4 skiver ad gangen, hvilket er en fordel i en større husholdning, og man kan selv bestemme, hvor mørkt man ønsker brødet. Der findes nemlig 11 justerbare varmeindstillinger, som hver især giver en forskellig ristning.

Yderligere findes der alle de essentielle funktioner, som man har brug for i en brødrister, og disse inkluderer funktioner til optøning og genopvarmning samt en bagelfunktion. Den sidste tillader, at man kun får ristet brødet på den ene side.

Læg mærke til at denne type brødrister er den, hvor man lægger brødskiverne ned oppefra i særskilte åbninger.

Altså ikke en variant, hvor skiverne ligger fladt, og man selv skal vende dem.

Den måske sejeste brødrister, ifølge eksperterne

Den britiske avis The Evening Standard har testet Smeg TSF03 sammen med en række øvrige modeller og giver den en klar anbefaling.

Dette begrundes især med, at den kommer med markedets måske mest ”cool” design fra kvalitetsmærket Smeg.

Prisen er derfor høj, og man betaler også en del for mærket, men man bør nyde dette vidunder. Den kan dog mere end bare se godt ud, for kvaliteten er god, og den skulle kunne holde i mange år, bemærkes det.

Good Housekeeping Institute fremhæver især, at denne variant vil passe godt til den større husstand med flere medlemmer. Den kommer i et flot design med muligheden for flere forskellige farver, og dermed er det let at finde en, der passer til køkkenet og personlige præferencer.

Yderligere er den god til større portioner, og den rister brødet hurtigt. Ristningen af især bagels er noget nær perfekt, og ristning af almindeligt brød er fin med en jævn og gylden farve.

Good Housekeeping Institute påpeger også nogle ulemper, som går på, at risteren bliver meget varm, og så har den lidt udfordringer, hvis man kun rister ét stykke.

Moderne klassiker, ifølge eksperterne

BBC Good Food giver en høj score til Smeg TSF03 på 4 ud af 5 stjerner og lægger først mærke til designet, som er virkelig attraktivt. Smeg-varianterne er allerede blevet moderne klassikere, noteres det.

Eksperterne er tillige meget glade for de ekstra brede lommer til brød, og så er det let at justere de mange forskellige varmeindstillinger.

Ristningen er meget jævn, kommenteres det, og så klarer den arbejdet hurtigt. Dermed skal man ikke vente længe på morgenmaden.

BBC nævner også et par ulemper, som blandt andet går på, at den er en smule tung, og så bliver den meget varm, når den arbejder.

Specifikationer ved Smeg TSF03:
🔴 Type: Brødrister
🔴 Producent: Smeg
🔴 Effekt: 1500 watt
🔴 Antal brødskiver, der kan ristes samtidig: 4
🔴 Justerbar varmeindstilling: Ja, 11 indstillinger
🔴 Højde: 21,5 centimeter
🔴 Bredde: 20,8 centimeter
🔴 Dybde: 39,5 centimeter
🔴 Vægt: 3,8 kilo

Udvalgte fordele ved Smeg TSF03:
🔵 Attraktiv
🔵 Unikt design i retrostil
🔵 Med plads til 4 skiver brød
🔵 Fås i flere farver
🔵 Med funktioner til optøning, genopvarmning og bagels 

Her kan du se en præsentationsvideo, hvor i Smeg TSF03 indgår. Videoen er produceret af Smeg:


Alternativer til Smeg brødristere

I det ovenstående har vi set nærmere på 3 forskellige Smeg brødristere. I dette afsnit bringer vi 2 alternativer fra henholdsvis Dualit og KitchenAid.


Dualit Architect 

✅ Testvinder hos det danske forbrugerråd Tænk 
✅ Testvinder hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön 
✅ 87 ud af 100 point hos husholdningsmagasinet Good Housekeeping Institute 
✅ 66 ud af 100 point hos Storbritanniens største testmagasin Which.co.uk

Dualit Architect

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
1.005,00 1.005,00 Læs mere
0,00 1.499,00 Læs mere
0,00 1.522,00 Læs mere

.
Dualit Architect er blevet testet af 4 forskellige hold eksperter. Her er tale om husholdningsmagasinet Good Housekeeping Institute, testmagasinet Which.co.uk og forbrugerinstanserne Tænk og Råd & Rön.

I testene er modellen blevet testet ud fra kriterier som evner inden for ristning, funktioner, design, pris og håndterbarhed, og især Tænk, Råd & Rön og Good Housekeeping Institute er meget imponerede – Which.co.uk giver dog også en fin vurdering.

Flot udseende, der kan ændres efter lyst

Dualit Architect er af den type brødrister, hvor man lægger brødskiverne ned oppefra i særskilte åbninger. Altså ikke en variant, hvor skiverne ligger fladt, og man selv skal vende dem.

Der findes plads til 2 skiver brød, som man nemt sænker ned via en slidstærk hæve/sænke-mekanisme.

Produktet er rigtig flot og kommer i et stilrent og firkantet design, og det er endda muligt at ændre udseendet, idet den kommer med paneler, som kan fjernes og udskiftes med en anden farve.

Apparatet kan som nævnt rumme 2 brødskiver på én gang, men lommerne er ekstra store – dermed vil tykkere brød-typer (som bagels) kunne ristes her.

Angående bagels så findes der tillige en specialfunktion til netop bagels samt 8 forskellige niveauer for bruning. Dermed kan man få brødet så gyldent, som man foretrækker det.

Dertil er der en smart optønings-funktion, der gør, at man kan tilberede brød direkte fra frost.

Dualit Architect kommer også med en såkaldt pop op-funktion, der tillader, at man undervejs kan tage et kig til brødet for at tjekke tilberedningen – dette gøres helt uden at forstyrre timeren.

Velfungerende, flot og robust brødrister, ifølge eksperterne

Dualit Architect er blevet testet af flere hold eksperter, som blandt andet inkluderer det danske forbrugerråd Tænk og den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön, der begge kårer produktet til testvinder.

Tænk og Råd & Rön er dog betalingskilder, hvor man skal betale for at se de specifikke resultater. Ønsker man at læse mere om disse, så findes der links til dem nederst i artiklen.

Husholdningsmagasinet Good Housekeeping Institute er en anden ekspertkilde, der har testet modellen. Her gives der en rigtig høj score på 87 point ud af 100 mulige.

Denne gode score gives på grundlag af flere forhold: Blandt andet fremhæves det, at brødristeren rister brødet meget fint, og langt de fleste skiver bliver ristet jævnt og får en flot farve – det gælder i øvrigt på begge sider.

Tilberedningen af bagels er også fornuftig, og så noterer eksperterne sig, at den har et flot design med et stilfuldt og moderne udtryk og er robust i bygningen.

God, men har lidt fejl, ifølge eksperterne

Dualit Architect modtager en fin score på 66 ud af 100 point af testmagasinet Which.co.uk, hvilket betyder, at eksperterne både har fundet plusser og minusser.

Plusserne går især på, at stilen er meget moderne og flot, og så er det muligt at udskifte panelerne, da de kommer i flere forskellige farver.

Den er udmærket til ristning, for brødet bliver jævnt gyldent, og så går processen hurtigt. Selve konstruktionen modtager også ros for at være meget robust, og så er den meget brugervenlig.

Af minusser hæfter eksperterne sig ved, at maskinens lommer måske er brede, men det volder problemer at skulle tilberede pitabrød. Derudover får den øverste kant på brødet ikke tilført varme nok, hvilket gør denne del undertilberedt.

Specifikationer ved Dualit Architect:
🔴 Type: Brødrister
🔴 Producent: Dualit
🔴 Effekt: 2200 watt
🔴 Antal brødskiver, der kan ristes samtidig: 2
🔴 Justerbar varmeindstilling: Ja, 8 indstillinger
🔴 Højde: 26 centimeter
🔴 Bredde: 35,4 centimeter
🔴 Dybde: 24 centimeter
🔴 Vægt: 3,1 kilo

Udvalgte fordele ved Dualit Architect:
🔵 Flot design
🔵 Muligt at udskifte farve-panelerne
🔵 Ekstra brede lommer til brødet
🔵 8 niveauer for ristning
🔵 Muligt at se til brødet undervejs 

Her kan du se en præsentationsvideo af Dualit Architect. Videoen er produceret af Dualit: 


KitchenAid Artisan 5KMT2204 

✅ Testvinder hos det danske forbrugerråd Tænk 
✅ Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön 
✅ Anbefalet hos det amerikanske teknologimagasin T3.com 
✅ 4,5 ud af 5 stjerner hos det internationale testmagasin Trustedreviews.com 
✅ 92 ud af 100 point hos husholdningsmagasinet Good Housekeeping Institute  
✅ 61 ud af 100 point hos Storbritanniens største testmagasin Which.co.uk

KitchenAid Artisan 5kmt2204

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
1.999,00 1.999,00 Læs mere
2.000,00 2.000,00 Læs mere
2.199,00 2.199,00 Læs mere
0,00 2.270,00 Læs mere

.
KitchenAid Artisan 5KMT2204 er blevet testet af 6 forskellige hold eksperter, der inkluderer forbrugerinstanserne Tænk og Råd & Rön, teknologimagasinet T3.com, testmagasinerne Trustedreviews.com og Which.co.uk samt husholdningsmagasinet Good Housekeeping Institute.

Eksperterne har set nærmere på aspekter såsom ristning af brød, funktioner, håndterbarhed, pris og design, og generelt er alle meget tilfredse.

Unik stil og mange funktioner

KitchenAid Artisan 5KMT2204 vil være et godt valg, hvis man enten er glad for mærket, eller hvis man ønsker en flot og attraktiv brødrister, der kommer med alle tænkelige funktioner.

Designet er virkelig flot i klassisk Kitchen Aid-stil – en smule retro med bløde former og en solid konstruktion.

Dertil er her også tale om et noget stort apparat, der fylder en del på køkkenbordet. Den fås i flere forskellige farver – blandt andet rød, hvid, grå, sort og creme.

Modellen er skabt med alle de moderne funktioner, som en højteknologisk brødrister bør have, og det inkluderer for eksempel 7 forskellige niveauer for ristning med inkluderet LED-nedtællingstimer, ekstra brede lommer og holde-varm-funktion samt optøningsfunktion.

Det er muligt at riste 2 skiver ad gangen, og ud over almindeligt brød findes en bagel-funktion.

Læg mærke til at denne type brødrister er den, hvor man lægger brødskiverne ned oppefra i særskilte åbninger. Altså ikke en variant, hvor skiverne ligger fladt, og man selv skal vende dem.

Den måske bedste brødrister på markedet, ifølge eksperterne

KitchenAid Artisan 5KMT2204 er blevet testet af flere hold eksperter. Det inkluderer blandt andet forbrugerinstanserne Tænk og Råd & Rön, der dog er betalingskilder.

Derfor skal man betale for at se de specifikke resultater. Du kan finde links til disse nederst i denne artikel.

Herudover er modellen blevet testet af blandt andet teknologimagasinet T3.com sammen med en række andre brødristere.

Eksperterne er meget imponerede over den og kalder den for den måske bedste variant på markedet, og her er tale om en meget kraftfuld og kraftig maskine, der virkelig brillerer.

T3.com skriver nemlig, at den kommer i mange farver med en god løftemekanik, og den giver forbrugeren muligheden for at riste i 30 sekunder mere, hvis brødet ikke er færdigt.

Yderligere roses den for at have bagel- og optøningsfunktion og den bedste holde varm-funktion på markedet. Dog er prisen utrolig høj, hvilket er et stort minus, kommenteres det.

Gode funktioner, ifølge eksperterne

KitchenAid Artisan 5KMT2204 er også blevet testet af husholdningsmagasinet Good Housekeeping Institute, der giver imponerende 92 ud af 100 point.

Denne høje score begrundes med, at modellen kommer i mange flotte farver, har et flot design i retro-stil og leverer en generelt god ristning.

Det noteres dog, at ristningen ikke altid er helt konsistent, men der findes special-funktioner, der højner niveauet – isæt den automatiske hæve/sænke-mekanisme, der selv trækker brødet op, samt en holde varm-funktion, der slås til, hvis man ikke fjerner brødet, når det er færdigt. Rosen til trods nævnes det, at prisen er meget høj.

Which.co.uk hører til de eksperter, der både har fundet minusser og plusser ved produktet. Minusserne går på, at prisen er utrolig høj, og så er selve maskinen meget tung at arbejde med og flytte rundt på.

Derudover finder de selve ristningen en smule skuffende, idet den ikke er konsistent nok. Der findes dog tillige en række plusser, som går på, at den ser flot ud, har et smart LED-display og giver en automatisk kontrol over ristningen.

Den føles meget højteknologisk, kommenteres det, og så er den brugervenlig, hurtig til at riste og kan rumme brød i forskellige former.

Specifikationer ved KitchenAid Artisan 5KMT2204:
🔴 Type: Brødrister
🔴 Producent: KitchenAid
🔴 Effekt: 1250 watt
🔴 Antal brødskiver, der kan ristes samtidig: 2
🔴 Justerbar varmeindstilling: Ja, 7 indstillinger
🔴 Højde: 22,6 centimeter
🔴 Bredde: 40,5 centimeter
🔴 Dybde: 34,8 centimeter
🔴 Vægt: 5 kilo

Udvalgte fordele ved KitchenAid Artisan 5KMT2204:
🔵 Klassisk KitchenAid-produkt
🔵 Solidt tilløbsstykke
🔵 7 niveauer for ristning
🔵 LED-nedtællingstimer
🔵 Flere funktioner 

Her kan du se en præsentationsvideo, hvor i KitchenAid Artisan 5KMT2204 indgår. Videoen er produceret af KitchenAid:


Købsguide: Det skal du se efter, når du skal købe en ny brødrister 

Smeg brødrister Test

Baseret på ekspertviden fra Which.co.uk, Good Housekeeping Institute og avisen The Independent guider vi her til, hvad du bør have in mente, når du skal investere i en ny brødrister:

Type
Smeg TSF02Der findes grundlæggende 2 typer af brødristere: Den ene type er den flade variant, hvor man blot lægger brødene ned og selv skal vende dem. Denne type er ofte uden mange funktioner.

Den anden type er de brødristere, der er inkludereret i denne artikel – den type, hvor man sænker brødskiverne ned oppefra i modellens lommer. Med denne type kan man få flere funktioner, og brødet bliver ristet på begge sider samtidig. Det er også denne version, vi tager udgangspunkt i her.

Angående den sidste type, så kan man ofte vælge imellem apparater, der har plads til 2 eller 4 skiver brød. 4-skive varianten passer godt til den store husholdning, men det kan være svært at få plads til så meget brød. 2-skive varianten er ofte mindre i selve konstruktionen og kompakt og passer bedre til den lille husholdning.

Nogle typer er også længere i designet, hvilket giver muligheden for at lægge 2 skiver ned i forlængelse af hinanden.

Pris
prisBrødristere kommer i meget forskellige prisklasser afhængig af mærke, bygning og funktioner. De billigste koster ned til under 100 kroner, mens de dyreste kan koste mange tusinde.

Læg mærke til at de dyre modeller ikke nødvendigvis er de bedste.

Funktioner
Det er begrænset, hvor mange funktioner en brødrister kan have, men der findes alligevel et par stykker, som kan være meget brugbare: For eksempel en afbrydningsknap, hvor man kan standse ristningen, en optønings-funktion og genopvarmnings-funktion.

Yderligere kan det være smart med en udtrækkelig krummebakke, bagel-funktion (hvor brødet kun ristes på den ene side), timer, ekstra høj løftefunktion, så man ikke brænder fingrene, og smugkig-funktion, hvor man kan løfte brødet op kort og se, hvordan ristningen skrider fremad. Ofte vil en holde varm-funktion også være fordelagtig.

Derudover bør man se efter, hvor mange niveauer for ristning, der findes. Man bør som minimum vælge en, der har et par stykker. De moderne modeller kommer ofte med 6 eller derover.

Størrelse
størrelseDer findes to former for størrelse, man skal holde øje med. Den ene er den fysiske størrelse, idet brødristere af denne type godt kan fylde virkelig meget og optage næsten al pladsen på køkkenbordet. Har man et lille køkken, bør man især være opmærksom på dette.

Den anden form for størrelse er lommerne – tjek hvor store brødlommerne er. Det kan være en fordel at vælge en model, der har store lommer, idet man så kan riste brød i forskellige former og størrelser.

Ristning
Gå efter en model, der rister brødet jævnt og efterlader det med en gylden farve og sprød krumme.

Hastighed
Der er forskel på, hvor hurtigt brødet er færdigristet. Der kan være flere minutters forskel.

Brugervenlighed
brugervenligSe om knapperne er lette at anvende og forstå.

Varme
Nogle brødristere bliver meget varme udenpå – så meget at man kan brænde sig på dem.

Udseende
Det afhænger af personlige præference, om man er interesseret i udseendet og ikke kun dueligheden. Mange af de dyrere modeller kræser for designet, og disse kommer ofte også i mange forskellige farver.

Læs hvad eksperterne mener
Mange af de ovenstående forhold kan man ikke teste selv på forhånd. Læs i stedet med fordel eksperternes vurderinger. Links til disse findes nederst i denne artikel.


Derfor bør du undgå brændt brød

ristet brød

Det danske forbrugerråd Tænk forklarer, at man altid bør undgå at brænde brødet på. Det er fordi, at kulhydratholdige fødevarer såsom netop brød danner stoffet akrylamid, når det overtilberedes ved enten ristning, grill, stegning eller fritering.

Forskere har studeret akrylamid, og i tidlige forsøg påpeges der, at indtagelsen af dette stof kan være med til at øge risikoen for udviklingen af kræft. Vil man undgå akrylamid helt, er den eneste mulige tilberedningsform kogning, hvilket ikke kan fungere, når man har med brød at gøre.

Derfor bør man blot holde øje med brødet under ristning og sikre sig, at det ikke bliver helt mørkt, men kun gyldent.

Ud over i brød findes akrylamid oftest i kaffe, chips og pommes frites. Koncentrationen er dog højest i kaffe og brød.


Sådan er brødristerne blevet testet 

testDet danske forbrugerråd Tænk beskriver i det følgende, hvordan de har foretaget deres tests af brødristerne, og hvad de har fokuseret på:

Ristning, jævnhed: Der testes for, hvor jævnt og gylden ristningen bliver.

Ristning, tilberedning: Der testes for, hvor underristet eller brændt brødet bliver.

Ristning, hastighed: Der testes for, hvor lang tid det tager at riste brødet.

Typer af brød: Både frisk og frossent brød er blevet testet samt almindeligt toastbrød og bagels.

Brugervenlighed: Der testes for, hvor let det er at få brødet anbragt i lommerne, og hvor god maskinen er til at give slip efter ristning.

Rengøring: Der testes for, hvor let det er at tømme og rengøre krummebakken, samt for hvor smudsig overfladen bliver.

Bygningskvalitet: Materialer og konstruktion er blevet vurderet for at fastslå kvaliteten af bygningen.


Information om Smeg

smeg logo
Selv om Smeg ofte er kendetegnet ved at producere produkter, der emmer af amerikansk 1950’er-stil, så er mærket faktisk italiensk.

Kimen til Smeg blev grundlagt af Vittori Bertazzoni i en lille norditaliensk by i starten af 1900-tallet, og i dag er mærket en af markedslederne inden for produktion af hvidevarer, mindre køkkenapparater og design af køkkener.

Allerede i år 1906 blev Bertazzonis første køkkener præsenteret på verdensudstillingen i Milano, men først i 1948 blev virksomheden Smeg grundlagt.

Eksistensgrundlaget blev baseret på den voksende økonomi, der kaldte på apparater til hjemmet (især køkkenet), som gjorde livet lettere for forbrugerne. Smeg forsøgte at imødekomme de stigende krav, hvor både teknologi og design gik hånd i hånd.

I 1950’erne lancerede virksomheden et af verdens første gaskomfurer med en indbygget automatisk tænd- og sluk-funktion, og i 1963 så en kollektion af vaske- og opvaskemaskiner dagens lys.

I 1970’erne designede Smeg både indbygningskogeplader og ovne, og i 1990’erne tilføjede man også mindre køkkenapparater til repertoiret.

I dag kendes virksomhedens produkter især for at være meget unikke i stilen med en vintage-følelse, og navnligt køleskabene er populære blandt forbrugerne.

Der produceres dog både mindre køkkenapparater, ovne, kaffemaskiner, køleskabe, emhætter, komfurer, vaske, vinkøleskabe, opvaskemaskiner og vaskemaskiner.

Det er tredje generation af Bertazzoni-familien, der i dag driver foretagendet.


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🤩 Hvilke Smeg brødristere er bedst i test?

Smeg TSF01 og Smeg TSF02

🤓 Hvordan testes Smeg brødristerne?

Brødristerne vurderes ud fra, hvor jævnt og gyldent de rister brødet, og hvor lang tid det tager, før brødet er ristet færdigt. Derudover ses der også på brugervenlighed og byggekvalitet.

🤔 Hvilke funktioner skal brødristeren have?

Det er en god idé at gå efter en model med optøningsfunktion, genopvarmningsfunktion og indstilling af ristningsgraden.


Smeg brødrister test – anvendte kilder samt links

BBC / BBC Good Food 🇬🇧
BBC er den største medie-udbyder i Storbritannien, og der findes både tv-kanaler, radio-kanaler og hjemmesider. Eftersom BBC er briternes public service-udbyder, beskæftiger de sig med alle aspekter af briternes liv, hvilket også inkluderer livsstil og hverdagsliv.

Her er der tale om BBCGoodfood, der har hovedfokus på mad og gastronomi, og i denne omgang er Smeg TSF03 blevet testet. Du kan nærstudere testen hos BBC.

Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön 🇸🇪
Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön beskæftiger sig med svenskernes forbrugerliv, og det inkluderer også tests af forskellige forbrugerprodukter. Råd & Rön har her testet forskellige brødristere.

Ønsker du at læse mere, kan du klikke her. Fuld adgang kræver dog abonnement. Hvis man kun ønsker at se resultatet af en enkelt test, kan man købe sig adgang til testene enkeltvis.

Det danske forbrugerråd Tænk 🇩🇰
Forbrugerrådet Tænk beskæftiger sig med det danske forbrugerliv, og det inkluderer tests af forbrugerprodukter. Her er der tale om en test af brødristere.

Ønsker du at læse mere om testen, kan du klikke på dette link. Fuld adgang til testens specifikke resultater kræver dog abonnement. Man kan også købe sig adgang til testene enkeltvis.

Epicurious.com 🇺🇸
Epicurious.com er en gastronomiside, der koncentrerer sig om opskrifter, restauranter, drikkevarer og ernæring. Her har Epicurious.com set nærmere på en række forskellige brødristere, hvor Smeg TSF01 indgår. Testen kan findes i fuld længde hos Epicurious.com.

Expertreviews.co.uk 🇬🇧
Expertreviews.co.uk er et britisk testmagasin, der hovedsagelig tester elektroniske produkter, som den almindelige forbruger har brug for i hjemmet. Her har Expertreviews.co.uk afprøvet og vurderet Smeg TSF01.Læs anmeldelsen i sin fulde længde hos Expertreviews.co.uk.

Good Housekeeping Institute / Goodhousekeeping.com 🇬🇧
Det britiske husholdningsmagasin Good Housekeeping Institute, hvor man som forbruger kan finde både viden, information og vurderinger af forskellige hus-, hjem- og haveprodukter. Goodhousekeeping.com har her testet flere forskellige brødristere:

Klik her for at læse om testen af Smeg TSF01.

Klik her for at læse om testen af Smeg TSF03.

Klik her for at læse om testen af Dualit Architect.

Klik her for at læse om testen af KitchenAid Artisan 5KMT2204.

The Telegraph / Telegraph.co.uk 🇬🇧
The Telegraph hører til de store britiske aviser, der både skriver om nyhedsstof, sport, underholdning, kultur, business med videre. Avisen har også fokus på forbrugerliv, og i den sammenhæng har de britiske eksperter her testet de bedste brødristere på markedet inklusiv Smeg TSF01. Læs testen i sin helhed hos The Telegraph.

The Evening Standard / Standard.co.uk 🇬🇧
The London Evening Standard er en britisk London-baseret avis med et dagligt oplag på 600.000 eksemplarer. Avisen skriver både om nyhedsstof, sport, kultur, underholdning og forbrugerliv. Her har avisen testet forskellige brødristere inklusiv modellen Smeg TSF03. Læs hvad eksperterne mener om alle brødristerne her.

Trustedreviews.com 🇬🇧
Trustedreviews.com er et internationalt testmagasin, der foretager en række ekspertundersøgelser og -tests af de nyeste elektroniske forbrugerprodukter. Her har eksperterne testet 2 forskellige brødristere:

Læs alt om testen af Smeg TSF02 på eksperternes hjemmeside.

Læs alt om testen af KitchenAid Artisan 5KMT2204 på eksperternes hjemmeside.

T3.com 🇺🇸
T3.com er et amerikansk teknologimagasin, som skriver artikler om nyheder og trends inden for den teknologiske verden. Det inkluderer også tests af forskellige elektroniske produkter – her gælder det en bedømmelse af forskellige brødristere inklusiv KitchenAid Artisan 5KMT2204. Læs mere hos T3.com.

Which.co.uk 🇬🇧
Which.co.uk er Storbritanniens største forbruger/testmagasin med over en halv million abonnenter. Which.co.uk tester løbende et stort udvalg af forbrugerprodukter, og her gælder det tests af forskellige brødristere.

Her kan du læse mere om testen af Smeg TSF02

Her kan du læse mere om testen af Dualit Architect.

Her kan du læse mere om testen af KitchenAid Artisan 5KMT2204.

Fuld adgang til alle tests kræver abonnement.


Andre relevante tests og artikler

Er du endnu ikke overbevist om, at en Smeg brødrister er det rette valg for dig, har vi her på Forbrugsguiden også en række andre artikler, du måske vil finde interessante.

Med vores generelle brødrister test kan du skabe dig et overblik over, hvilke modeller på markedet der ellers scorer topkarakterer i eksperternes tests.

Som et alternativ til vores brødrister artikler, kan du her læse vores panini grill test. Modsat de almindelige brødristere, kan en panini grill også bruges til at lave lækre varme sandwiches.

Læs også vores elektriske grill test og vores specifikke Tefal Optigrill test, der både kan bruges til sandwiches, kød og grønsager.

Er du mere til at grille udendørs, kan vi også være behjælpelige med gode artikler om dette.

Her kan du læse vores generelle kulgrill test, der giver dig et godt overblik over markedets bedst bedømte modeller, samt gode råd om brug og vedligeholdelse.

Du kan også dykke ned i en af vores mere specifikke grill tests. Her finder du blandt andet vores Broil King grill test, vores Kamado grill test og vores Everdure gasgrill test, der alle indeholder testvindende modeller.