Smeg Komfur Test 2021 – Her er de bedste Smeg komfurer ifølge eksperterne og forbrugerne

Senest opdateret den 0

I denne Smeg komfur test kigger vi nærmere på nogle af de mest populære komfurer fra Smeg på markedet.

Vi har gennemgået brugeranmeldelser og en enkelt eksperttest, da komfurerne ikke er blevet anmeldt i andre valide tests. Derfor kigger vi i stedet på forbrugernes meninger og oplevelser med komfurerne for at finde frem til fordele og ulemper ved de forskellige modeller.

Hvis man ønsker at læse mere om de forskellige tests, findes der til sidst i denne artikel en liste over links til de undersøgelser, vi henviser til.

Denne Smeg test indeholder:
🔸 Gennemgang af de bedste Smeg komfurer ifølge forbrugere og eksperter
🔸 Gennemgang af Smeg gaskomfurer
🔸 Gode råd di skal overveje, inden du investerer i et komfur
🔸 Guide: Sådan rengør du din ovn
🔸 Information om Smeg
🔸 Gennemgang af testkilder vi har anvendt i denne artikel

Bemærk venligst, at Forbrugsguiden ikke selv tester produkterne, men derimod indsamler resultaterne af uvildige tests. På den måde kan forbrugeren nemmere få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Smeg komfur test 2020 – Her er de bedste Smeg komfurer

I nedenstående sektion finder du en gennemgang af de bedste komfurer fra Smeg. Da der ikke er lavet nogle officielle tests af disse modeller, med undtagelse af en, har vi istedet analyseret en lang række brugeranmeldelser og bringer dig her forbrugernes favoritter.

Du finder også en prissammenligning af de forskellige modeller, så du nemt og hurtigt kan finde den forhandler, der har den bedste pris.


Smeg C9IMX9

Gode brugeranmeldelser hos britiske Kagoo.co.uk

Smeg C9IMX9

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
18.995,00 18.995,00 Læs mere

.
Smeg C9IMX9 er ikke medtaget i nogle officielle eksperttests, men er til gengæld blevet anmeldt af brugere hos britiske Kagoo.co.uk.

Her har modellen fået gode brugeranmeldelser, da de mener, at det er et praktisk komfur med mange tilberedningsmuligheder.

Brugerne er ligeledes vilde med, at komfurets ovnrum er forholdsvist stort og derfor har plads til større portioner mad.

Selvom brugerne generelt er vilde med Smeg C9IMX9, er der et par enkelte brugere, der nævner, at det er et induktionskomfur, hvorfor man skal gøre brug af specielt kogegrej.

Komfur med induktion, fem kogeplader og stor ovnkapacitet

Med Smeg C9IMX9 får man et komfur med en del forskellige muligheder. Ovnen kommer med fem induktionskogeplader med ni varmetrin samt en stor ovnkapacitet på 115 liter.

Induktionskogepladen anvender elektrisk induktion, hvor varmen generes i bunden af kogegrejet. Det betyder, at resten af kogepladen forbliver kølig, så den er sikker at røre under madlavning. Det er desuden mere energieffektivt, da varmetabet reduceres.

Kogepladen har ydermere fem kogezoner, hvilket sikrer, at der er god plads til gryder og pander. Alle kogezoner kommer med en booster-funktion, der gør, at man kan tilberede maden endnu hurtigere.

Komfuret kommer desuden med restvarmeindikatorer på alle kogezoner samt en automatisk slukfunktion, der sikrer, at zonen slukkes, hvis gryden eller panden fjernes.

Energivenligt komfur med ovnlys og flere funktioner

Smeg C9IMX9 er et energivenligt komfur, der er placeret i energiklasse A. På den måde er man sikret et energibesparende og energieffektivt komfur, hvilket både er en fordel for pengepungen og miljøet.

Derudover kommer Smeg C9IMX9 med flere funktioner, der giver mulighed for, at man kan tilberede maden, som man ønsker. Man finder både en integreret grill-, optønings- og varmluftfunktion, så man kan tilberede maden på flere måder.

Inde i selve ovnen er der en dobbelt ovnbelysning, der giver et godt overblik over tilberedningen af maden. Man har derfor altid fuld kontrol over tilberedningsprocessen.

Forbrugerne: Effektivt komfur med mange muligheder

Ifølge forbrugerne hos Kagoo.co.uk er Smeg C9IMX9 et ”effektivt komfur”, der kommer med et hav af muligheder.

En bruger skriver eksempelvis, at komfuret sikrer, at man har ”mulighed for at tilberede maden på den måde, der er brug for”. Dette er ikke mindst på grund af de fem kogezoner, men også på grund af de forskellige ovnfunktioner.

Der er også flere brugere, der hæfter sig ved, at Smeg C9IMX9 har hele fem kogezoner samt en stor ovnkapacitet, hvorfor man har mulighed for at tilberede større portioner på samme tid til ekstra gæster eller store middage.

Ingen af forbrugerne finder mange ulemper ved Smeg C9IMX9. Dog nævner et par stykker, at komfuret er forholdsvist dyrt, samt at man skal bruge specielt kogegrej, hvilket man skal være opmærksom på.

Udvalgte fordele ved Smeg C9IMX9:
🔵 Energivenligt komfur i energiklasse A
🔵 Med integreret grill-, optønings- og varmluftfunktion
🔵 Dobbelt ovnbelysning
🔵 Stor ovnkapacitet på 115 liter
🔵 Fem kogezoner med booster-funktion


Smeg TR90IBL9

Gode brugeranmeldelser hos britiske Kagoo.co.uk

Smeg TR90IBL9

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
25.195,00 25.195,00 Læs mere
29.349,00 29.349,00 Læs mere

.
Ingen officielle ekspertkilder har medtaget Smeg TR90IBL9 i deres test. Til gengæld er komfuret populært hos forbrugerne, der har givet modellen gode anmeldelser hos britiske Kagoo.co.uk.

Her nævner brugerne, at de især er vilde med komfurets ovnkapacitet, samt at komfuret er forsynet med fem kogezoner.

I brugernes anmeldelser af komfuret bliver der ikke skrevet nogle deciderede ulemper ved modellen. Der nævnes kun kort, at modellen er forholdsvis dyr, hvilket man skal være opmærksom på.

Smeg TR90IBL9 er placeret i energiklasse A, hvorfor komfuret er forholdsvis energieffektivt. Dette er både en fordel for pengepungen og miljøet, da modellen ikke forbruger meget energi på et år.

Forbrugerne: Dyrt, men flot komfur med gode funktioner

Smeg TR90IBL9 er, ifølge forbrugerne, et ”dyrt”, men ”flot komfur”. Brugerne skriver nemlig, at modellen ikke er budgetvenlig, men til gengæld får man ”et elegant og stilrent komfur med et retro-inspireret design”, der passer ind i mange køkkener.

Derudover er der flere brugere, der hæfter sig ved, at Smeg TR90IBL9 er forsynet med ”gode funktioner”.

Her nævnes alt lige fra komfurets fem kogezoner til ovnens store kapacitet samt dens flere forskellige madlavningsfunktioner.

Som det eneste minus ved komfuret nævnes prisen, der er forholdsvis høj sammenlignet med andre komfurer på markedet.

Brugerne nævner desuden, at man skal være opmærksom på, at det er et induktionskomfur, hvorfor man skal benytte sig af specielt kogegrej.

Induktionskomfur med fem kogezoner, stor ovn og timer-funktion

Smeg TR90IBL9 er et induktionskomfur, hvilket betyder, at varmen generes i bunden af kogegrejet. Resten af kogepladen forbliver kølig under madlavningen, så den er sikker at røre.

Induktionen sikrer desuden, at man undgår store varmetab, hvorfor det er en mere energieffektiv løsning.

Komfuret er ydermere forsynet med fem induktionszoner, der hurtigt kan temperaturreguleres.

Alle zoner er udstyret med en timer, der hjælper brugeren med at holde styr på tiden og tilberedningen af maden.

Smeg TR90IBL9 kommer desuden med en ovn, der har en kapacitet på 115 liter. På den måde har man mulighed for at tilberede større portioner samt mad til ekstra gæster og middagsselskaber.

Multifunktionsovn med lys og katalytisk rengøring

Smeg TR90IBL9 betegnes som værende et komfur med en multifunktionsovn. Komfuret har nemlig 10 forskellige madlavningsfunktioner inklusive HotAir, DeFrost og en integreret grill. Det betyder, at man har mulighed for at tilberede maden på præcis den måde, man ønsker.

Endvidere kommer Smeg TR90IBL9 med en katalytisk rengøring. Med denne form for rengøring skal man ikke selv manuelt rense ovnrummet.

Det selvrensende program fjerner fedt og madrester, hvorefter man blot skal tørre ovnrummet efter med en fugtig klud efter endt program.

Sidst men ikke mindst kommer Smeg TR90IBL9 med to lys, der er indbygget i ovnrummet. Man har derfor mulighed for nemt at få et overblik over maden.

Ovnens temperatur går fra 50 grader og op til 260 grader. 

Udvalgte fordele ved Smeg TR90IBL9:
🔵 Energiklasse A
🔵 10 forskellige madlavningsfunktioner
🔵 Katalytisk rengøring
🔵 Fem induktionszoner med timer
🔵 Ovnkapacitet på 115 liter


Smeg SCD91CMX9

4 ud af 5 stjerner baseret på brugeranmeldelser hos Skousen.dk
4 ud af 5 stjerner baseret på brugeranmeldelser hos Whiteaway.com

Smeg SCD91CMX9

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
0,00 16.995,00 Læs mere

.
Smeg SCD91CMX9 er ikke medtaget i nogle officielle eksperttests, men er til gengæld blevet testet og anmeldt af brugere hos de to forhandlere Skousen.dk og Whiteaway.com. Her har komfuret fået 4 ud af 5 stjerner fra brugerne.

Forbrugerne skriver, at de især er begejstrede for, at Smeg SCD91CMX9 er et lydsvagt og effektivt komfur, der hurtigt varmer maden op.

Ingen af brugerne nævner mange ulemper ved Smeg SCD91CMX9. Dog skriver en enkelt forbruger, at komfuret kommer med mangler såsom tal på kogepladen.

Forbrugerne: Fint komfur til prisen

Smeg SCD91CMX9 er blevet testet og anmeldt af forbrugere hos de to forhandlere Skousen.dk og Whiteaway.com.

Her har modellen fået gode anmeldelser af forbrugerne, da de mener, at det er et ”fint komfur til prisen”. Dette er blandt andet baseret på, at komfurets ”blus hurtigt bliver varme” samt, at ”ovnen kører perfekt uden at larme”.

En af brugerne nævner derfor, at Smeg SCD91CMX9 er ”det bedste komfur, jeg nogensinde har købt”, mens en anden skriver, at komfuret ”er et rigtig godt komfur, der kun kan anbefales”.

Det eneste minus ved komfuret er, ifølge en bruger, at ”der mangler tal på, hvor meget kogepladerne står på”.

Stort komfur med fem kogeplader

Smeg SCD91CMX9 er et keramisk komfur med et stort ovnrum samt fem kogeplader. Det er ydermere et elegant og stilrent komfur, der passer ind i de fleste køkkener.

Komfurets ovn har en kapacitet på 115 liter, hvorfor der er plads til at lave ekstra store portioner på samme tid.

Der medfølger også et roterende grillspyd ved køb af komfuret, så man kan tilberede en hel kylling eller lignende i ovnen. Ovnen har otte ovnfunktioner, så man selv kan vælge, hvordan maden skal tilberedes.

Derudover kommer Smeg SCD91CMX9 med fem glaskeramiske kogezoner. To af kogezonerne kan ændres i størrelsen alt efter kogegrejet, der placeres på dem.

Når zonerne er varme, vil et rødt lys indikere dette. Man skal desuden være opmærksom på, at Smeg SCD91CMX9 er et ekstra bredt komfur i størrelsen.

Energivenligt komfur med damprengøringsfunktion og minut-ur

Smeg SCD91CMX9 er et energivenligt komfur, der er placeret i energiklasse A. Det betyder, at komfuret ikke forbruger meget energi på et år, hvilket er både en fordel for pengepungen og for miljøet.

Endvidere kommer Smeg SCD91CMX9 med en damprengøringsfunktion. Denne funktion gør brug af vanddamp, der produceres fra en bradepande med vand. Dette sikrer, at fedt og madrester bliver løsnet indeni ovnen, og gør det herved nemmere at gøre ovnen ren.

Komfuret er ydermere forsynet med et minutur, så man har mulighed for at time sin mad. Det er også udstyret med et sikkerhedsstop, der går i gang, hvis man fjerner gryden eller panden fra kogezonen eller ved overophedning.

Udvalgte fordele ved Smeg SCD91CMX9:
🔵 Fem glaskeramiske kogezoner
🔵 Stort ovnrum på 115 liter
🔵 Forsynet med et minutur
🔵 Otte forskellige ovnfunktioner
🔵 Damprengøringsfunktion


Smeg gaskomfurer

I denne artikel har vi gennemgået flere komfurer fra Smeg, der har fået gode anmeldelser fra brugerne. Disse modeller har enten været induktionskomfurer eller keramiske komfurer.

Udover de ovenstående komfurer findes der også gaskomfurer fra Smeg. For at sikre et så nuanceret overblik som muligt, vil vi i det næste afsnit gennemgå gaskomfurer, der også har fået gode anmeldelser fra forbrugere.

Vi har også medtaget et gaskomfur, der er blevet anmeldt af det britiske testmagasin Which.co.uk.


Smeg TR62BL

Kåret som ”Best Buy” hos det britiske testmagasin Which.co.uk

Smeg TR62BL

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
20.495,00 20.495,00 Læs mere

.
Smeg TR62BL er blevet testet og anmeldt af det britiske testmagasin Which.co.uk, der er begejstrede for dette komfur.

Eksperterne fra Which.co.uk har nemlig kåret komfuret som et ”Best Buy”, da de mener, at det er en anbefalelsesværdig model.

Dette mener eksperterne blandt andet på grund af, at komfuret er fremstillet i et fint design med både en elektrisk ovn, grill samt et gaskomfur. De mener ydermere, at komfuret er forsynet med flere praktiske funktioner.

Selvom eksperterne fra Which.co.uk generelt er begejstrede for Smeg TR62BL, nævner de kort, at forbrugerne skal være opmærksomme på, at det er et dyrt komfur.

Dyrt, men praktisk og effektivt komfur, ifølge eksperterne

Ifølge eksperterne fra Which.co.uk er Smeg TR62BL et ”dyrt”, men ”praktisk og effektivt” komfur, der passer godt ind i de fleste køkkener.

De hæfter sig især ved komfurets design, som de mener er ”flot”, da det kommer med en ”slank og sort finish” samt den ”karakteristiske Smeg-branding”.

Udover et flot design, nævner eksperterne også, at Smeg TR62BL er et effektivt komfur, der kommer med både gas på komfuret samt en elektrisk ovn med flere tilberedningsfunktioner. De er især glade for gaskomfuret efter afprøvning, da maden blev tilberedt, som de ønskede.

Til gengæld er eksperterne fra Which.co.uk mindre vilde med komfurets pris og forklarer også, at man skal være opmærksom på, at modellen kræver en gastilslutning.

Energivenligt gaskomfur med elektrisk ovn

Med Smeg TR62BL får man et energivenligt gaskomfur. Komfuret er nemlig placeret i energiklasse A, hvorfor det ikke forbruger meget energi på et år.

Derudover har den elektriske ovn en kapacitet på 61 liter, så den er velegnet til en familie med omkring tre til fire medlemmer.

Komfuret har fire brændere, hvorfor det er en model, der passer til de fleste hjem. Modellen kommer med både drejeknapper samt et LCD-display, hvor man har mulighed for at indstille komfuret samt holde øje med tilberedningen.

På drejeknapperne kan man indstille ovnen eller justere på blussene. Med dette komfur kan man hurtigt ændre eller justere på blusset, hvis man ønsker, at det skal afgive mere eller mindre varme.

Selvrensende model med ekstra ovn

Udover hovedovnen med en kapacitet på 61 liter, er Smeg TR62BL også forsynet med en ekstra ovn på 35 liter. De to ovne har forskellige programmer, hvilket inkluderer grill og varmluft, så man kan tilberede maden på forskellige måder.

Endvidere er Smeg TR62BL en selvrensende model med katalytisk selvrens. Det betyder, at ovnen selv fjerner fedt og madrester, når programmet er tændt. Efter endt program skal man selv fjerne den resterende aske, hvorefter ovnen er ren igen.

Ved køb af Smeg TR62BL medfølger der flere ovnriste samt bageplader, der kan bruges i enten hovedovnen eller ekstraovnen.

Udvalgte fordele ved Smeg TR62BL:
🔵 To ovne med forskellige funktioner
🔵 Med LCD-display og drejeknapper
🔵 Selvrensende model
🔵 Energiklasse A
🔵 Flot og stilrent design


Det skal du tænke over, før du investerer i et nyt komfur

Smeg SCD91CMX9At købe et nyt apparat til køkkenet kan føles som en uoverskuelig proces. Der findes nemlig et utal af valgmuligheder på markedet lige meget, om du er på udkig efter et nyt køleskab, en ny opvaskemaskine eller et nyt komfur.

Ved køb af et nyt apparat til køkkenet er det essentielt, at du vælger rigtigt første gang, så du kan beholde produktet i mange år frem i tiden.

Et komfur er nemlig en integreret del af et køkken, da det er her, vi tilbereder det meste af vores mad.

Hvis du ikke er sikker på, hvad du skal tænke over, før du investerer i et nyt komfur, skal du læse med videre her.

Vi har nemlig fundet de vigtigste parametre, som du skal være opmærksom på, inden du køber et nyt komfur.

Gas, el eller induktion?
Til at starte med skal du finde ud af, hvad du foretrækker, når det kommer til type af komfur. Der findes nemlig både elektriske komfurer (keramiske komfurer), gaskomfurer og induktionskomfurer.

Dette er en meget individuel beslutning og kommer derfor an på dine egne personlige præferencer.

Desuden afhænger valget naturligvis også af prisen, da induktionskomfurer typisk er en del dyrere sammenlignet med de andre typer.

Hvad skal komfurets ovn kunne?
Noget andet, du skal overveje, er hvad ovnen skal kunne. Dette er nemlig ikke altid det samme fra model til model, hvorfor du skal gøre op med dig selv, hvad du foretrækker og har brug for.

Ønsker du en ovn med en masse forskellige ovnfunktioner, eller er det nok med en ovn, der blot er forsynet med de mest almindelige funktioner? Vær realistisk og overvej grundigt, hvad du bruger komfuret og ovnen til.

Hvad er dit budget?
prisNogle komfurer kan koste så meget som en eller flere måneders løn. Med det sagt skal du lave et budget, så du allerede fra starten af ved, hvilke prisintervaller du skal kigge nærmere på.

Der er ingen grund til at kigge på en dyr ovn, du ender med at blive helt vild med, hvis du ikke har penge til at købe den.

Hvor stor skal ovnen og komfuret være?
Størrelsen er endnu en vigtig faktor, du skal prioritere. Der er nemlig stor forskel på ovnkapaciteten. Denne skal gerne passe til dine behov, hvilket som regel er antallet af medlemmer i husstanden, samt hvor store portioner mad, du ønsker at lave på samme tid.

Her kan du også tage et kig på selve kogepladen, da du kan finde komfurer med kogeplader, der har helt op til fem kogezoner. Dette er praktisk, hvis du er vant til at have gang i flere gryder og pander på samme tid.

Hvor rengøringsvenligt er komfuret?
Hvis du elsker at gøre rent, er dette nok ikke den vigtigste faktor for dig. Men det er de færreste, der gider at bruge en masse tid på at gøre et komfur rent. Derfor er det en fordel at undersøge, hvor rengøringsvenligt komfuret er, samt om det skal være en prioritet for dig.

I dag kan du finde komfurer med glatte overflader, der hurtigt kan tørres af. Dette gælder også for ovne, hvor du har mulighed for at finde selvrensende ovne, der selv klarer rengøringen.

Skal komfuret have nogle specifikke funktioner?
ovn funktionerDer kan findes et hav af komfurer og ovne med mange funktioner. Det kan være alt lige fra en timer-funktion til et minutur eller en bestemt sikkerhedsfunktion.

Jo mere avanceret modellen er, jo dyrere er den som regel også. Derfor er det vigtigt, at du overvejer, hvilke funktioner du har brug for og hvilke funktioner, du ikke har brug for.

Hvordan skal komfuret se ud?
Designet er typisk noget af det vigtigste for mange brugere, da vi ønsker, at komfuret skal passe til resten af køkkenet og de andre apparater.

Det betyder, at du naturligvis skal være opmærksom på designet og overveje, hvordan du ønsker, at dit nye komfur skal se ud, inden du køber det – hvis du altså har det på denne måde.

Ønsker du at finde flere gode råd til, hvad du skal tænke over, inden du investerer i et nyt komfur, kan du klikke ind her og læse denne artikel fra Cnet.com.


Sådan rengør du din ovn

rengøring af ovn

De fleste bruger ovnen hver eneste dag, når de laver mad til sig selv eller hele familien. I og med ovnen bliver brugt flittigt, kan det ikke undgås, at den med tiden bliver beskidt. Dette drejer sig om alt lige fra fedt til madrester og anden form for skidt og snavs.

Med tiden vil din ovn kun blive mere og mere snavset, hvorfor det anbefales, at du regelmæssigt renser ovnen. Rent faktisk anbefales det, at du rengør din ovn en enkelt gang hver anden måned.

Vælg rengøringsmidlet med omhu
De forskellige typer ovne har ikke brug for præcis den samme rengøring. Nogle vælger at gøre brug af de mere naturlige metoder, mens andre vælger effektiv og skrap kemi i form af ovnrens. I ovnrens er der kemi, men det virker godt til at fjerne madrester og fedt indeni ovnen.

Det betyder også, at du ikke skal anvende varme ved rengøringen, da ovnrens i de fleste tilfælde er skarpt nok til at fjerne skidt og snavs. Ulempen ved denne form for rengøring er dog, at det kræver, at du beskytter dine hænder og lufter godt ud efter endt rengøring.

Brug de naturlige metoder til rengøring af din ovn
Hvis du ikke ønsker at gøre brug af den skrappe ovnrens, er der flere alternativer. Du kan nemlig vælge at gøre brug af de mere naturlige metoder til rengøring af din ovn.

Det kan blandt andet være med alt lige fra citronsyre til bagepulver med mere. På den måde kan du undgå at rengøre med kemi, hvis du ønsker det.

Ovne med pyrolyse
At eje en ovn med pyrolyse mindsker kravet til rengøringen kraftigt. Dette er nemlig et rengøringsprogram, der sørger for, at du ikke selv behøver at rengøre din ovn, når det er tid til at fjerne fedt og madrester.

Pyrolysen klarer nemlig det hele for dig, så du blot skal tænde for programmet og herefter vente til, at det er færdigt. Efter endt program skal du bare tørre de resterende rester væk med en fugtig klud.


Gør ovnen ren med disse få trin

rengør ovn

Et skinnende rent køkken med en beskidt ovn? Vi er alle skyldige i det. At holde ovnen ren kan være som et stort og uoverskueligt projekt, men det behøver det slet ikke at være.

Desuden skal du være opmærksom på, at det altid er en fordel med en ren ovn, da fedt og madrester kan absorbere varmen i ovnen, hvilket i sidste ende gør den mindre effektiv.

At holde ovnen ren betyder også, at du har nemmere ved at holde øje med maden, når den er indeni ovnen.

Men hvordan rengør du så bedst og hurtigst muligt din ovn? Det kan du finde ud af her med hjælp fra gode råd baseret på en artikel fra Goodhousekeeping.com.

Indersiden og bagepladerne
Brug en ovnrens, citronsyre eller bagepulver til at rengøre din ovn og dens bageplader. Følg instruktionerne på ovnrensen og tag altid gummihandsker på. Sørg desuden for, at lufte ud i køkkenet ved brug af ovnrens.

Hvis du i stedet vælger at benytte citronsyre eller bagepulver, skal du blande det op med en smule vand og herefter putte det på alle sider indeni ovnen.

Herefter skal du lade det sidde i et par timer og tørre det af med en fugtig klud. Hvis alt skidt ikke fjernes første gang, kan du gentage processen.

Du kan også vaske ovnens bageplader i opvaskemaskinen, hvis de kan være der. Ellers kan du lægge dem i blød i et badekar eller en stor spand i en opløsning af vaskemiddel og varmt vand.

Du kan gøre brug af en kniv eller en anden skarp genstand til at fjerne klæbrige madrester. Pas dog på, at genstanden ikke ridser bagepladerne.

Ovnlågen
Fjern eventuelle madrester med en metalspatel eller kogepladeskraber på ovnlågen. Brug derefter en ovnrens. Hvis du ikke har dette, eller blot ønsker at gøre brug af et mere naturligt middel, fungerer en blanding lavet med bagepulver eller citronsyre og vand også godt.

Hvis ovnglasset er aftageligt, er det en fordel at lægge det i blød i en blanding af opvaskemiddel og varmt vand.

Er du interesseret i at finde flere tips til, hvordan du rengør din ovn, kan du klikke ind her og læse denne artikel fra TheKitchn.com.


Om Smeg

smeg logo
Smeg blev grundlagt af Vittorio Bertazzoni fra Guastalla, der er en by nær Reggio Emilia i det nordlige Italien. I dag er Smeg en førende producent inden for husholdningsapparater rundt om i verden.

Smegs begyndelse stammer helt tilbage fra det 19. århundrede. Bertazzoni startede nemlig som smed, men blev herefter passioneret omkring at bygge madlavningsapparater. Passionen tog fart, og dette blev starten på Smeg, som vi kender det i dag.

I anden halvdel af 1950’erne lancerede Smeg en af ​​de første gaskomfurer med en automatisk tændingsfunktion, en sikkerhedsventil og flere kogeprogrammer samt en timer.

I 1963 lancerede de vaske- og opvaskemaskiner, og i 1970 producerede Smeg, som de allerførste, en opvaskemaskine på 60 cm med en kapacitet på i alt 14 kuverter.

I midten af ​​1970’erne blev Smegs produktsortiment yderligere udvidet. Her blev de allerførste indbyggede kogeplader og ovne lanceret.

Derudover etablerede Smeg partnerskaber med internationalt anerkendte arkitekter og designere. I 1990’erne føjede Smeg endnu flere produkter til sine forskellige produktlinjer herunder de retro 50’er-køleskabe, som hurtigt blev ikoniske i mange forskellige lande.

De fleste af os kender Smeg som værende en producent inden for husholdningsapparatsektoren.

Dog har Smeg de seneste par år også bevæget sig ind på andre områder og skabt nye afdelinger, der håndterer produkter til restauranter og instrumenter til sundhedsindustrien.

I dag drives Smeg af tredje generation af Bertazzoni-iværksættere, men holder stadig mindet om starten på eventyret i live i det italienske navn: Smalterie Metallurgiche Emiliane Guastalla eller “Guastalla Emilia Enamel Works”.


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🤩 Hvilke Smeg komfurer er bedst i test?

Smeg TR62BL

🤓 Hvordan testes Smeg komfurerne?

Komfurerne vurderes ud fra hvor hurtigt de bliver varme, hvor stabilt de holder temperaturen og hvor stort et energiforbrug de har. Derudover ses der også på brugervenlighed og støjniveau samt den elektriske og mekaniske sikkerhed.

🤔 Hvilken energiklasse bør jeg gå efter?

Skalaen for ovne går fra A+++ som det bedste, til D som det værste. Det er anbefalet, at man vælger en model med A+ som minimum.


Gennemgang af testkilder anvendt i denne Smed komfur test

Kagoo.co.uk 🇬🇧
Den britiske side Kagoo.co.uk sammenligner en masse forskellige elektroniske produkter. Dette gør Kagoo.co.uk som en hjælp til forbrugerne. På den måde får forbrugerne nemlig nemmere ved at finde nogle af de bedste produkter på markedet. Der er derfor mulighed for at sammenligne produkter i forhold til det pågældende produkts funktioner, ydeevne m.m. Her har Kagoo.co.uk testet og anmeldt komfurerne Smeg C9IMX9 og Smeg TR90IBL9.

Ønsker du at læse anmeldelsen af Smeg C9IMX9, kan du klikke ind her. 

Ønsker du at læse anmeldelsen af Smeg TR90IBL9, kan du klikke ind her.

Which.co.uk 🇬🇧
Det britiske testmagasin Which.co.uk tester et hav af forskellige forbrugerprodukter hver dag. Efter de har testet et produkt, skriver de resultaterne ned, som de videregiver til forbrugerne. Herefter har forbrugerne mulighed for at læse anmeldelsen, hvilket gør det nemmere at finde det rette produkt til hjemmet. Her har Which.co.uk lavet en test af komfuret Smeg TR62BL, som de har kåret som ”Best Buy”. Du kan læse hele testen her.

Man skal dog være opmærksom på, at fuld adgang til testens resultater kræver et abonnement.

Forbrugeranmeldelser ⭐⭐⭐⭐⭐
Udover de andre tests har vi taget et kig på forbrugeranmeldelser hos de to forhandlere Skousen.dk og Whiteaway.com. Vi har set nærmere på flere forskellige komfurer – både keramiske, gas og induktionskomfurer – for at finde ud af, hvad forbrugerne mener om modellerne Smeg SCD91CMX9, Smeg C6CMX8 og Smeg C6GMX8. 


Alternative tests og artikler 

Fandt du ikke, hvad du ledte efter i vores Smeg komfur test, har vi her på Forbrugsguiden en række andre artikler, der også kunne være interessante for dig at læse.

Skab dig et overblik over markedets bedste modeller med vores generelle ovn test. Her har vi samlet eksperternes favoritter, samt råd om hvad du bør være opmærksom på, inden du beslutter dig for en model.

Afhængigt af hvilken type ovn og hvilke funktioner du er interesseret i, finder du her på Forbrugsguiden en række forskellige artikler med forskellige fokuspunkter.

Skulle du eksempelvis på udkig efter en indbygningsovn, finder du her en række artikler med dette fokus.

Er der et bestemt mærke, du er særligt interesseret i, finder du her vores producent-specifikke tests. Læs fx vores Siemens indbygningsovn test, vores Voss indbygningsovn test eller vores Bosch indbygningsovn test.

Læs også vores mere generelle ovn tests. Her finder du vores Electrolux ovn test, vores Siemens ovn test, vores Voss ovn test og vores Bosch ovn test, der alle indeholder testvindende ovne.

Se også vores artikler med særligt fokus på ovnenes funktioner. Her kan du læse vores Dampovn test, vores Selvrensende ovn test og vores Pyrolyseovn test.

Slutteligt er du måske også interesseret i en ny Induktionskogeplade. Dertil er særligt Siemens blandt de førende producenter. Læs mere her i vores Siemens induktionskogeplade test og i vores Siemens kogeplade test.