SNES Test – Super Nintendo Classic Mini prissammenligning – Se eksperternes vurdering

Senest opdateret den 0

I denne artikel får du et overblik over den lille og nye version af spillekonsollen SNES, som bringer minderne tilbage fra 1990’ernes mere simple spilleglæder.

SNES er blevet testet af en række eksperter, som både har foretaget en vurdering samt skrevet en anmeldelse af modellen. Der er tale om 17 forskellige ekspertkilder, som blandt andet tæller Trustedreviews.com, Theguardian.com, Stuff.tv, Wired.com og T3.com.

Herefter gennemgår vi også et par video-anmeldelser af SNES for at kunne se med egne øjne, hvad eksperterne taler om.

Vi gennemgår de forskellige tests for at give forbrugeren et bedre overblik over SNES’s funktioner, muligheder, anvendelighed og fordele og ulemper.

I denne artikel får du:
🔸 Introduktion til SNES
🔸 Prissammenligning
🔸 Gennemgang af eksperternes vurdering af SNES
🔸 Kortere gennemgang af NES som alternativ model til SNES

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.


Introduktion til SNES

Hvis man ønsker at genopleve de simple spillestunder tilbage fra 1990’erne, hvor der ikke fandtes et utal af kraftfulde spillekonsoller, så bør man se nærmere på den nye version af SNES. Denne version af SNES’en er nemlig en hyldest fra Nintendo til de gammeldags spil – dog med en opgradering, men nostalgien er bevaret.

SNES i korte træk – funktioner og muligheder

SNES er genoplivelsen af den gamle og klassiske Super Nintento i mini-format, der havde sin storhedstid i 1990’erne og banede vejen frem for nutidens spillekonsoller. SNES’en tog de klassiske arkadespil fra spillehallerne og modificerede dem og gjorde dem tilgængelige i hjemmet.nintendo_snes_classic_mini

Nu genopliver SNES’en nostalgien og vil derfor være et godt gensyn med barndommens første spilleoplevelser for den forbruger, som savner de mere simple og enkle tider.

SNES er en mini-konsol og er derfor designet til at være kompakt og let. Modellen måler derfor kun 13,3 cm x 10,8 cm x 3,8 cm.

Det er meget let at komme i gang med at spille på SNES, for den skal blot forbindes til strøm med USB og kobles til fjernsynet med HDMI. Herefter er det blot at trykke på power-knappen, og så startes modellen straks.

Prissammenligning af SNES Classic Mini:

.
21 spil

Der findes 21 spil på SNES, som er udvalgt af Nintendo for at skabe den bedste repræsentation af de gamle spil, og de spilles i 16-bit som i 1990’erne. Der er således lidt for enhver smag med mange af klassikerne, hvor man stifter bekendtskab med Mario, Zelda, DonkeyKong og Yoshi. Nogle af spillene kan også spilles som multiplayer, og det vil være indikeret via et symbol i hjørnet på spillene.

Her er en komplet liste over udvalget:
🎮 Contra III: The Alien Wars
🎮 Donkey Kong Country
🎮 Earthbound
🎮 Final Fantasy III
🎮 F-ZERO
🎮 Kirby Super Star
🎮 Kirby’s Dream Course
🎮 The Legend of Zelda: A Link to the Past
🎮 Mega Man X
🎮 Secret of Mana
🎮 Star Fox
🎮 Star Fox 2
🎮 Street Fighter II Turbo: Hyper Fighting
🎮 Super Castlevania IV
🎮 Super Ghouls n Ghosts
🎮 Super Mario Kart
🎮 Super Mario RPG: Legend of the Seven Stars
🎮 Super Mario World
🎮 Super Matroid
🎮 Super Punch-Out
🎮 Yoshi’s Island

Du kan her se en gennemgang af alle 21 spil der medfølger:


Flere muligheder end tidligere

Når man starter SNES, vil man opdage, at konsollen er meget tro mod originalen. Dog er den blevet opgraderet for at være lidt mere medgørlig og brugervenlig, og derfor kan man nu både pause spillet, gemme spillet (mulighed for fire save-games per spil) samt bruge en spole-tilbage-funktion, hvis man har begået en fejl i spillet. Så spoles spillet 40 sekunder tilbage.

For både at tilgodese den spiller, som ønsker den grafik, der fandtes på originalens tid samt den spiller, som ønsker lidt mere nutidig grafik, er det muligt at vælge imellem tre grafiske modi at spille i: CRT filter, 4:3 og Pixel Perfect. Man kan så prøve sig frem og se, hvad man foretrækker.

CRT filter tilføjer et filter, som får spillet til at se ud, som spillede man på et gammelt fjernsyn i 1990’erne.

4:3 giver et originalt SNES-udseende men er strakt lidt.

Pixel Perfect viser firkantede pixels, så spillet ser ud, som det er designet til.

SNES specifikationer:

💡 Udvikler: Nintendo
📏 Måler: 13,3 cm x 10,8 cm x 3,8 cm
🎮 Spil: 21, som allerede er installeret
📺 Pixelering: 16 bit
🎮 Controllers: To styk med kabler
🔊 Internet-forbindelse: Nej, SNES spilles offline
🔌 Tilslutning: MicroUSB, HDMI, controller-stik

mario-snes-mini


Det siger eksperterne om SNES 🔍

I dette afsnit gennemgår vi hver af de 17 kilder, som har afprøvet SNES og givet deres vurdering af modellen.

Altomdata.dk

altomdata.dk
⭐️ Vurdering: 4,5 stjerner ud af 5

 Den danske dataside Altomdata.dk hopper med glæde med på retro-bølgen med SNES for at genopleve ungdommens glæde ved de simple spil.

De danske eksperter fortæller, at SNES holder den dag i dag. Modellen er blevet opgraderet, så den passer til nutidens teknologi, men spillene er stadig de samme. Man kunne tænke, at man var vokset fra den ringere grafik og mere simple spil, men det er ikke tilfældet ifølge eksperterne. Altomdata.dk mener, at det virkelig er sjovt at genopleve spillene, som de stadig finder velfungerende – især hvis man er lidt nostalgisk.

SNES’en er blevet lidt mere smart at bruge, for spillene ligger nu på harddisken, og selve konsollen fylder meget mindre end originalen. Designet er dog stadig intakt – og det vækker især glæde hos eksperterne, at controllerne også er det – de føles nemlig præcis som på originalen, og der medfølger også to af dem, så man også får muligheden for at spille sammen med en anden nostalgi-fan.

Glædeligt gensyn med de gamle karakterer

De danske eksperter skriver, at det er meget simpelt at anvende SNES – man skal blot trykke på power-knappen, og så starter modellen inden for få sekunder. Herefter kan man blot vælge spillene, og det er muligt at lave fire save-games per spil. Især udvalget af spil imponerer eksperterne, som også skriver, at langt de fleste spil stadig har en høj underholdningsværdi i dag – samt muligheden for at tilbringe tid med Mario, Luigi, Donkey Kong, Zelda og Yoshi igen.

Altomdata.dk finder ikke ret mange problemer ved SNES, men dog er de en smule irriterede over, at kablerne til controllerne stadig er meget korte – godt nok er de blevet forlængede, men det betyder stadig, at man skal sidde meget tæt på skærmen, eller man bliver nødt til at trække et ekstra HDMI-kabel.

Læs hele anmeldelsen her.


Tek.no

tek.no
⭐️ Vurdering: 9 point ud af 10

Den norske teknologiside Tek.no er meget imponeret over SNES, som virkelig lever op til nostalgi-forventningerne og giver mange timers underholdning på ungdommens legeplads.

Tek.no skriver, at SNES leverer præcis, hvad man havde forventet og ønsket af denne opgraderede konsol fra barndommen og ungdommen. De norske eksperter mener, at SNES virkelig er et godt og sejt produkt med sine 21 veludvalgte spil – desværre noterer de også, at der ikke kommer flere, nye spil til konsollen. Spillene er allerede installerede, og de ser præcis sådan ud, som de gjorde i 1990’erne. Som en stor bonus kan man nu også gemme undervejs, og det betyder, at man kan gå fra spillet og optage det igen dagen efter.

Vil gerne have mere

snes-mario

Tek.no diskuterer også kablerne til controllernes længde, og selv om de noterer, at kablerne er blevet længere, så mener de norske eksperter, at de stadig er for korte. Det betyder, at man kommer til at sidde meget tæt på fjernsynet, og det er måske ikke så behageligt – eksperterne skriver, at de endda godt kunne have ønsket sig trådløse controllers.

De norske eksperter konkluderer, at SNES er et rigtig godt produkt med en stor underholdningsværdi, som er svær ikke at blive forelsket i for nostalgikeren – dog vil de gerne have mere: flere spil, længere kabler og lavere pris. Følelsen fra 1990’erne er der dog stadig.

Læs hele anmeldelsen her.


Techradar.com

techradar
⭐️ Vurdering: 4,5 stjerner ud af 5

Teknologisiden Techradar.com har afprøvet og vurderet SNES, og der er stort set kun ros til overs for denne lille konsol, som eksperterne kalder en succesfuld tilbagevenden til retro-rødderne.

snes-mini-street-fighter

Street Fighter

Techradar.com skriver, at SNES er en fantastisk lille konsol, som er rigtig fint designet og tro mod originalen og passer lige ind i hånden. Især udvalget af de 21 spil er rigtig godt, for stort set alle de klassiske og gode spil fra 1990’erne er inkluderet i spilpakken, som er forud-valgt af Nintendo.

Det betyder også, at man ikke selv kan vælge andre spil. Eksperterne noterer også som en stor bonus, at spillet Star Fox 2 er inkluderet.

Det specielle ved netop dette spil er, at det aldrig tidligere er blevet udgivet, og derfor byder SNES også på helt nye oplevelser.

Lidt længere kabler

Eksperterne noterer også med glæde, at der er to controllers inkluderet, hvis man investerer i SNES. Det tillader multiplayer-spil, hvor man kan spille sammen, mens man sidder fysisk ved siden af hinanden.

Der er mange fordele ved SNES ifølge eksperterne, og det tæller også controller-kablerne, som heldigvis er blevet længere end på originalen – men de er stadig en smule korte. Man kan spille på konsollen med det samme, man får den ud af æsken, og det er endnu en stor fordel i en tid, hvor man normalt skal bruge lang tid på installation.

Generelt set er Techradar.com virkelig imponerede over SNES, som for alvor vækker den gamle nostalgi.

Læs hele anmeldelsen her.

Du kan her se en unboxing video fra Techradar, hvor denne gennemgår SNES Mini:


Trustedreviews.com

trusted-reviews
⭐️ Vurdering: 4 stjerner ud af 5

Ifølge testsiden Trustedreviews.com er SNES en fantastisk tidskapsel fyldt med nogle af de bedste spil, der nogensinde er produceret til en konsol.

Trustedreviews.com er meget imponerede over SNES’s gode kvalitet og retro-følelse. Kvaliteten er god i denne lille konsol, og udseendet er tro mod originalen og helt igennem flot. At være tro mod originalen betyder også controllers med kabler, og Trustedreviews.com argumenterer, at dette vil være et irritationsmoment for nogle – især fordi de stadig er meget korte.

Eksperterne noterer, at der godt nok kun er 21 spil på SNES, men de skriver også, at det blot betyder, at Nintendo er gået efter kvalitet i stedet for kvantitet. Spiludvalget er ifølge eksperterne fyldt med kendte klassikere, og det noteres med stor glæde, at spillet Star Fox 2, som aldrig før er blevet udgivet, er med i spilbiblioteket.

Moderniseret nostalgiSNES-Classic-Mini

SNES’s velbevarede retro-følelse forstærkes yderligere, da man er i stand til at spille spillene nøjagtig som i 1990’erne – til stor glæde for eksperterne. Man kan vælge imellem flere modi – CRT filter, 4:3 og Pixel Perfect – afhængig af hvor autentisk man ønsker, at spiloplevelsen skal være. Er man nostalgiker, anbefaler Trustedreviews.com, at man spiller med CRT.

Trustedreviews.com skriver også om flere aspekter ved SNES, der er forbedrede i forhold til originalen, og det er til stor fordel for brugervenligheden. Det tæller, at det nu er muligt at gemme sit spil undervejs samt en ny spole-tilbage-funktion, som gør, at man kan spole spillet tilbage, hvis man har begået fejl.

Alt i alt konkluderer Trustedreviews.com, at SNES er et fantastisk produkt. Der findes små irritationsmomenter undervejs, men generelt set leverer Nintendo med SNES chancen for at genopleve ungdommens og barndommens spilleglæder på en unik måde.

Læs hele anmeldelsen her.


Theguardian.com

The guardian
⭐️ Vurdering: 5 stjerner ud af 5

Avisen Theguardian.com skriver, at SNES er en sjov og lille genskabning af verdens bedste konsol nogensinde, og især fans af originalen vil blive både nostalgiske og glade for gensynet med de gamle karakterer som Mario, Yoshi og Zelda – og man kan oven i købet dele oplevelsen med venner og familie.

Theguardian.com skriver, at den gyldne æra genoptages med SNES, og især den lille størrelse gør det let og nemt at spille på modellen. Det er let at komme i gang ved blot at tilkoble SNES’en til fjernsynet via HDMI, og herefter kan man vælge mellem tre grafiske modi at spille i: CRT filter, 4:3 og Pixel Perfect – dette giver nemlig muligheden for at føle den eksakte følelse af de originale spils grafik – eller opgradere til mere moderne standarder.

Eksperterne noterer, at nogle spil er bedst på den ene måde og andre på den anden – der må man selv prøve sig frem.

20 gamle spil samt et helt nyt

Eksperterne har også gennemgået spilbiblioteket, og de når frem til den konklusion, at de 21 inkluderede spil er velrepræsenterende og veludvalgte, og de viser rigtig fint alsidigheden i spillemulighederne på SNES – eksperterne fremhæver også som en stor fordel, at Nintendo har valgt at inkludere Star Fox 2 i spilbiblioteket, da dette spil aldrig før er blevet udgivet.

Heller ikke Theguardian.com har ikke mange indvendinger mod SNES, men dog nævner de controller-kablernes længde som et problem, selv om de er blevet forlænget i forhold til tidligere. De er dog stadig næppe lange nok til at nå fra fjernsynet til sofaen.

Læs hele anmeldelsen her.

Sådan ser SNES ud i levende live:


Cnet.com

cnet logo
⭐️ Vurdering: 4 stjerner ud af 5

Teknologisiden Cnet.com skriver, at Nintendo leverer en perfekt følelse af nostalgi med SNES, som virkelig er holdbar og sjov.

Cnet.com vurderer SNES ud fra fem forskellige aspekter, som tæller design, ecosystem, features, præstation og værdi. Der gives karakterer fra 1-10 ved hvert aspekt, og SNES får på intet tidspunkt under otte. Det er en meget flot score, og både på features og værdi får denne konsol ni ud af ti. Det betyder, at SNES virkelig er en god konsol af høj kvalitet, som giver en høj værdi for forbrugeren.

Cnet.com nævner mange fordele ved SNES og meget få ulemper. Blandt fordelene ligger selve følelsen af nostalgi, som for alvor opleves, når man spiller. Følelsen fra de gamle spil er bevaret, og de 21 udvalgte spil gør det til en fornøjelse at spille. Spillene er godt udvalgt fra Nintendos side og giver en fuld SNES-oplevelse.

Autentiske controllers

Også controllerne får ros af Cnet.com – især at der nu er to af dem. De ligger godt i hånden og er både autentiske og tro mod originalerne, og som bonus har de fået lidt længere kabler (Cnet.com havde dog foretrukket, at kablerne var endnu længere). Selve teknologien på SNES er nu blevet opgraderet, og som spiller får man flere muligheder end tidligere, hvilket er en stor fordel. Her er blandt andet tale om, at man kan pause spillet, spole tilbage, hvis man har begået en fejl og også gemme undervejs og genoptage spillet senere.

Eksperterne fra Cnet.com tøver ikke med at anbefale SNES, og der er kun meget små ulemper ved konsollen – Cnet.com nævner for eksempel, at man ikke kan gå tilbage til spil-menuen uden at trykke på re-set knappen på konsollen.

Læs hele anmeldelsen her.


Techadvisor.com

Techadvisor.co.uk
⭐️ Vurdering: 5 stjerner ud af 5

Teknologisiden Techadvisor.com er imponeret over den lille SNES, som for alvor giver nostalgi for alle pengene.

Det første, Techadvisor.com noterer, er modellens design, som er flot detaljeret og tro mod originalen – selv controllerne er helt traditionelt udformede. Dog noteres også controller-kablerne, som stadig er for korte – man kan hurtigt komme til at skulle sidde på gulvet, mens man spiller.

super-mario-nintendoDernæst føler eksperterne en hel lettelse ved, at SNES er så enkel, som den er – sammenlignet med moderne konsoller. Der skal blot tilsluttes strøm og fjernsyn, og så kan der spilles – helt uden internet og langsomme opdateringer. SNES er komplet, som den er, når den pakkes ud af æsken. Man skal blot bestemme, hvor nostalgisk man ønsker, at spillet skal se ud rent grafikmæssigt – vil man spille i CRT, 4:3 eller Pixel Perfect.

Klassiske spil

Herefter kan man vælge imellem 21 spil, som Nintendo har udvalgt på forhånd. Eksperterne noterer dog, at 21 ikke er ret mange, men til gengæld er der tale om gode og klassiske spil. Som en ekstra bonus findes også Star Fox 2, som ikke tidligere er udgivet.

Afslutningsvis skriver Techadvisor.com, at SNES er et absolut must-køb for alle Nintendo-fans, og konsollen vil bidrage med mange timers underholdning.

Læs hele anmeldelsen her.


Thetelegraph.co.uk

The_Telegraph
⭐️ Vurdering: 5 stjerner ud af 5

Den britiske avis Thetelegraph.co.uk har afprøvet SNES og ser den som en opløftende genskabelse af spilverdenens bedste konsol nogensinde. Nostalgiens kraft er især et vigtigt aspekt, som vil glæde de ”gamle” spillere.

De britiske eksperter noterer, at SNES er en meget lille version af originalen, som er let som en fjer og ligger godt i hånden. Controllerne er næsten identiske med originalerne, og der findes endda to controllere, hvilket vil glæde den spiller, der godt kan lide multiplayer-spil – det fungerer ifølge eksperterne især godt på Street Fighter og Mario Kart. Kablerne er dog lidt korte.

Klassiske spil med nye funktioner

Efter at have tændt SNES bliver man præsenteret for 21 forskellige spil, og når man begynder at spille, vil man glæde sig over et par aspekter, som ikke var at finde på originalen. Der er tale om muligheden for at gemme sine spil, så man kan holde pause og også en spole-tilbage-funktion. Begge disse er ifølge eksperterne meget brugbare, da de klassiske spil kan være noget svære. Spiludvalget er ifølge eksperterne rigtig godt og dækker det meste af det, som gjorde SNES’en til en klassiker i 1990’erne.

Thetelegraph.co.uk skriver afslutningsvis, at SNES’en ikke kun vil være en god investering på grund af nostalgien. Avisens eksperter mener nemlig, at SNES sagtens kan fænge nye generationer også.

Læs hele anmeldelsen her.


Stuff.tv

stuff-tv
⭐️ Vurdering: 5 stjerner ud af 5 

For magasinet Stuff.tv er der ingen tvivl om, at SNES virkelig er et godt produkt, som er alle pengene værd. Modellen er nemlig heller ikke så dyr relativt set, og eksperterne ser en investering i SNES som en god handel – med meget få irritationsmomenter.

Udseendemæssigt noterer Stuff.tv, at SNES er en flot lille konsol, som alle og enhver kan sætte op – man skal nemlig kun sætte strøm til og koble konsollen til fjernsynet med HDMI. Der findes to controllers, som er koblet til konsollen med kabler. Disse kabler er dog et af de nævnte irritationsmomenter for eksperterne, idet de stadig er meget korte – man kommer hurtigt til at sidde på gulvet med benene over kors som i 1990’erne. Controllerne er dog helt tro mod originalerne og føles ligesådan i hånden.

Opgraderet klassiker

Man kan holde spillet helt som i gamle dage med SNES og vælge imellem tre forskellige grafik-modi. Dermed føles SNES ligesom i 1990’erne, men man behøver dog ikke forblive tilbage i fortiden – SNES er nemlig blevet modificeret på nogle områder til glæde for eksperterne: Spillene er for det første ikke lige så umulige at gennemføre som i originalversionerne, og nu kan man også gemme sine spil samt benytte sig af en spole-tilbage-funktion, som tillader, at man kan gå lidt tid tilbage i spillet, hvis man har begået fejl.

snes-classic-star-fox-2Spilmæssigt er Stuff.tv også tilfredse med udvalget på SNES. De forventede og klassiske spil er nemlig inkluderet, og det tæller også det helt nye Star Fox 2, som aldrig nåede at blive udgivet før i tiden.

Læs hele anmeldelsen her.

 


Mirror.co.uk

Daily-Mirror-logo
⭐️ Vurdering: 5 stjerner ud af 5

Den britiske avis Mirror.co.uk skriver, at SNES virkelig er en god tilføjelse til konsol-markedet og især for den nostalgiske spiller, der kender Mario, Zelda og Donkey Kong fra barndommen eller ungdommen.

De britiske eksperter fortæller om SNES, at det virker som om, at Nintendo har valgt at skrumpe sin originale konsol, udvælge de bedste spil og give den opgraderinger hist og her og så sende den på markedet med et design, der er næsten helt lig originalen – og ifølge Mirror.co.uk så virker ideen helt perfekt.

Spilbiblioteket viser stor alsidighed

Originaliteten er dermed bevaret ifølge eksperterne, og det gælder også de to medfølgende controllers, som virkelig prikker til nostalgien. De 21 spil er velvalgte og viser konsollens spændevidde utrolig godt og varieret – selv om eksperterne savner et par personlige favoritter. zelda-snes

Især fremhæves spil som Super Mario World, Zelda, Final Fantasy og Street Fighter, da de stadig fungerer rigtig godt på SNES’en. Bonus-spillet Star Fox 2 vækker også glæde, eftersom spillet aldrig før har været udgivet.

Afslutningsvis skriver SNES, at det stadig føles lige så sjovt og underholdende at sætte sig ned og spille disse spil, som det var for 20 år siden.

Læs hele anmeldelsen her.


Wired.co.uk

wired
⭐️ Vurdering: 8 points ud af 10

Det britiske teknologimagasin Wired.co.uk er generelt tilfredse med SNES til trods for et par fejl.

De britiske eksperter skriver, at der både er fordele og ulemper angående de 21 præ-installerede spil på SNES. Som en fordel ser eksperterne, at titlerne er rigtig gode og velvalgte, og især muligheden for at spille spil, der aldrig før er udgivet, er et meget stort plus i Wired.co.uk’s bog.supermario-snes-mini

Men det er et problem, at det ikke er muligt at udvide spilbiblioteket overhovedet. Derfor kan man kun spille de 21 spil. Også den korte kabellængde er et irritationsmoment for eksperterne, som de dog bemærker er blevet forbedret siden NES’en blevet udgivet året før.

På den positive side er også, at der medfølger to controllers med SNES, og det gør det meget lettere at kunne spille multiplayer på konsollen.

Wired.co.uk konkluderer at trods mindre fejl, så er det selve spiloplevelsen, der er det vigtigste aspekt på SNES, og her skuffer konsollen ikke, for spillene er virkelig valgt godt ud.

Læs hele anmeldelsen her.


Techcrunch.com

tech-crunch-logo
⭐️ Vurdering: Techcrunch.com anbefaler SNES

Teknologisiden Techcrunch.com skriver, at SNES rider lidt videre på succesbølgen efter lanceringen af NES’en året før fra Nintendo. Men dog er det velfortjent positiv omtale, som SNES får, for her er tale om en god version af en retro-konsol med et par nye funktioner og muligheder.

Eksperterne noterer først og fremmest, at SNES ligner den originale konsol til forveksling – dog er den blevet gjort langt mindre og mere håndterbar. Men designet er det samme, og det gælder også controllerne, som er rare og gode at holde om – det føles som om, at man stadig berører originalerne. Som et stort plus er der to controllere med i æsken.

Fantastisk spiludvalg

Installeringen er meget let og hurtig med få kabler, der skal tilkobles, og herefter kan man vælge imellem de 21 præ-installerede spil. I spillene bemærkes et par nye muligheder – muligheden for at gemme spil, så man ikke skal spille banen om hele tiden, hvis man taber til en svær modstander, samt spole-tilbage-funktionen, som gør, at man kan spole tilbage i spillet og omgøre eventuelle fejl. Eksperterne noterer, at disse er smarte funktioner, men nogle af de mere ekstreme nostalgi-spillere vil nok opfatte disse muligheder som at ødelægge spillenes ånd.

snes-classic-super-marioEksperterne fra Techcrunch.com har også afprøvet alle 21 spil på konsollen, og generelt set konkluderer de, at udvalget er intet mindre end fantastisk og giver hundredevis af timers spilleglæde – både når man spiller alene og multiplayer. Techcrunch.com nævner også bonusspillet Star Fox 2, der aldrig har været udgivet før, som en genial tilføjelse, som bidrager med noget helt nyt til SNES.

Læs hele anmeldelsen her.


Metro.co.uk

metro-logo
⭐️ Vurdering: Metro.co.uk anbefaler dette produkt

Eksperterne fra den britiske avis Metro.co.uk skriver, at de føler, at de har fået nøglen til verdens største videospils-museum, hvor spillene er blevet holdt helt i live, så de stadig er friske og velfungerende.

Eksperterne noterer, at SNES er skrumpet en del i forhold til originalen, men ellers ligner den den gamle konsol til forveksling. Spillene er dog det aspekt, der drager sig mest opmærksomhed fra de britiske eksperter, og de konkluderer, at de 21 præ-installerede spil er håndplukkede til at vise de allerbedste af Nintendos spiltitler. Især tilføjelsen af det aldrig før udgivne spil Star Fox 2 hører til blandt de helt store højdepunkter ifølge eksperterne.

Værdig hyldest til originalen

Der er også kommet nye og brugbare funktioner til, og det tæller ifølge eksperterne blandt andet spole-tilbage-funktionen, som gør, at man kan gå tilbage i tiden og spille et stykke af spillet forfra uden problemer.

Her er også meget små tilføjelser, som dog bidrager til et rigtig godt og detaljeorienteret helhedsindtryk, og det tæller funktionen demo-mode, som viser optagelser af spillerenes egne gemte spil samt filtre, der får billederne på fjernsynet til at ligne noget fra 1990’erne.

Afslutningsvis skriver Metro.co.uk, at SNES er et rigtig godt produkt, som de bestemt anbefaler. Den originale SNES er ifølge eksperterne en meget speciel konsol, og den nye SNES er en meget værdig hyldest til originalen.

Læs hele anmeldelsen her.


T3.com

T3Magazine-Logo
⭐️ Vurdering: 4,5 stjerner ud af 5 

Teknologisiden T3.com skriver at trods et par mindre mangler, så er SNES en velfungerende og lettilgængelig måde at kunne spille nogle af de mest klassiske og bedste spil nogensinde.

T3.com er meget imponerede over SNES, som demonstrerer høj kvalitet og en høj grad af loyalitet mod originalen. Ved første øjekast ligner SNES originalen til forveksling – blot i miniatureversion, og den nye SNES er skabt meget med øje for detaljen og nuancerne.

Gode, klassiske spil

Herefter kommenterer T3.com spillemulighederne, som er det essentielle på konsollen. De 21 udvalgte spil fra Nintendos side er velvalgte ifølge T3.com, og iblandt de 21 titler findes mange klassikere, som man ikke kan opleve på anden vis igen. Hertil kommer det nærmest sagnomspundne spil Star Fox 2, som aldrig nåede at blive udgivet i sin tid. Ifølge eksperterne er det en virkelig interessant tilføjelse.

T3.com noterer også, at der medfølger to controllere i stedet for en, og det er især brugbart, hvis man ønsker at spille multiplayer.

Der er ifølge T3.com kun meget få ulemper og negative aspekter ved SNES. Nogle af spillene bliver en smule for specifikke til eksperternes smag.

Læs hele anmeldelsen her.

Magasinet T3 har optaget en unboxing video, hvor de ser nærmere på spillemaskinen:


Wired.com

wired-magazine
⭐️ Vurdering: Wired.com anbefaler dette produkt

Teknologimagasinet Wired.com er imponerede over, hvor tidløs og velfungerende SNES stadig er. Der er blevet lavet nogle opgraderinger, men ellers glæder eksperterne sig over, at SNES virker ligesom i barndommen – dog stadig med nogle af de samme irritationsmomenter som ved originalen.

Wired.com skriver, at SNES først og fremmest er en kærkommen nostalgisk indsprøjtning, som bringer mange gode erindringer fra barndommen frem – især fordi modellen ikke falder igennem overhovedet i dag. Der er sket et par velkomne opgraderinger såsom muligheden for at gemme op til fire save-games undervejs i hvert spil samt en spole-tilbage-funktion, som tillader, at man går tilbage i spillet.

(Lidt for) tro mod originalen

De 21 spil er velvalgte ifølge eksperterne, og de noterer, at mange af spillene virkelig stadig holder vand på et højt plan, hvor andre spil viser, hvor meget der er sket teknologisk siden 1990’erne. Mange af klassikerne er med, og det glæder Wired.com’s eksperter, og den noget ringere grafik irriterer ikke – den bringer også blot minderne tilbage. Hertil kommer, at Nintendo desuden har valgt at tilføje en ”ny” udgivelse – nemlig spillet Star Fox 2, som ikke nåede at blive udgivet i sin tid.

Wired.com glæder sig også over, hvor tro den nye SNES er i forhold til originalen, for den ligner den til forveksling – dog i miniatureformat. Det gælder også controllerne.

Dog mener eksperterne, at Nintendo har valgt at tage dette aspekt lidt for pålydende, for der er et par ting, som burde være blevet opgraderet til den moderne tid ifølge eksperterne – her er tale om kablerne, som stadig er for korte. Her mener eksperterne, at de burde have været kabelfri. Som et andet lille irritationsmoment fremhæves også, at hver gang man skal skifte spil, så bliver man nødt til at rejse sig op og gøre dette via selve konsollen.

Læs hele anmeldelsen her.


Gamer.no

gamer-logo
⭐️ Vurdering: Gamer.no anbefaler dette produkt

Den norske spilside Gamer.no mener, at prisen på SNES måske er lidt høj i forhold til, hvad man får for pengene. Når det er sagt, så er de norske eksperter også imponerede over den gode kvalitet, som SNES leverer.

Gamer.no skriver, at de glæder sig over en del forbedringer på SNES i forhold til NES’en, som blev genlanceret året før på samme måde som SNES’en. NES’en manglede en mulighed for at kunne spole tilbage i spillet, længere kabler til controlleren og muligheden for let at kunne spille multiplayer, idet der kun fulgte én controller med købet.

Disse aspekter har Nintendo ændret på med SNES, for her er der to controllers, en spole-tilbage-funktion samt længere kabler. De norske eksperter noterer dog, at disse kabler godt kunne være længere.

Godt gensyn med fortiden

Gamer.no skriver, at SNES er en fantastisk måde at genopleve de gamle spil på, og det er rigtig let at komme i gang med at spille, idet konsollen er så enkel – det tager knap et minut, fra man har pakket SNES ud af æsken, før man kan spille.

Gamer.no har også set på SNES’s spilbibliotek, og hertil kommenterer de, at spiludvalget er rigtig godt. Ifølge de norske eksperter er det spillene, der er det vigtigste aspekt af en konsols funktionalitet, og her skuffer SNES ikke. Mange vil nok savne nogle personlige favoritter, men alt i alt er de 21 spil et godt udsnit – og ikke mindst Star Fox 2, som ikke er udgivet før og som allerede havde opnået kultstatus mange steder.

Læs hele anmeldelsen her.


M3

m3
⭐️ Vurdering: 6 point ud af 10

snesDen svenske teknologiside M3 har afprøvet og anmeldt SNES og diskuterer frem og tilbage om, hvorvidt de vil anbefale et køb af retro-konsollen.

På den positive sider nævner de svenske eksperter, at SNES virkelig er guf for nostalgikeren og en god mulighed for at kunne spille de gamle, klassiske spil igen. M3 noterer da også, at en af SNES’s helt store fordele er konsollens spilbibliotek, som ifølge de svenske eksperter stort set kun indeholder regulære klassikere. 

M3 er således imponerede over spiludvalget, og de fremhæver især Super Metroid, Super Mario World, Final Fantasy, The Legend of Zelda samt Super Mario Kart, Mega Man X og Earthbound som særdeles velfungerende. Hertil kommer også muligheden for at få den samme grafik som i 1990’erne med CRT filter. Ønsker man en bedre grafik, kan man vælge Pixel Perfect.

Sød, men dyr og for korte kabler

De svenske eksperter synes også rigtig godt om designet af SNES i en miniatureudgave og kalder den ”årets sødeste produkt”. Dog er M3 alligevel ikke helt overbevist om SNES’en, for på den ene side gør det magiske spilbibliotek i sig selv, at konsollen er en god investering, men M3 synes også, at der er problemer og ulemper undervejs såsom de alt for korte kabler, der ifølge de svenske eksperter er en meget stor fejl, for så skal man også til at trække forlængerledninger. Hertil kommer prisen, som M3 synes er alt for høj.

Læs hele anmeldelsen her.


Video-anmeldelser af SNES 🎥

I dette afsnit sørger vi for et mere visuelt-orienteret overblik, idet vi her bringer tre forskellige video-anmeldelser fra YouTube omkring forskellige aspekter af SNES.

Ign.com

ign logo

I denne video fra spilsiden Ign.com kan man få visuelt belæg for Ign.com’s kommentarer omkring SNES’en:


Gamespot.com

gamespot.com-logo
Se med her på denne video, når spilsiden Gamespot.com anmelder SNES og viser, hvordan SNES’en fanger nogle af de bedste aspekter af fordums spilleglæde:


Konklusion af SNES Classic Mini

Efter at have været 17 eksperters vurderinger af SNES igennem samt et par video-anmeldelser kan det konkluderes, at SNES anses som et sandt kvalitetsprodukt langt de fleste steder.

Især nostalgi-faktoren er et vigtigt aspekt, som imponerer eksperterne, og dertil kommer også udseendet på SNES, som er næsten identisk med den originale konsol – bare meget mindre.

SNES’s simpelhed fremhæves også flere steder, for her er det ikke nødvendigt med internet-forbindelse og langsomme opdateringer – man sætter blot strøm til konsollen og kobler det til fjernsynet med HDMI, og derefter er man med det samme klar til at spille.SNES Classic Mini prissammenligning

Der er 21 præ-installerede spil på SNES, som ifølge eksperterne er virkelig veludvalgte og indeholder en lang række klassikere, som giver mange timers underholdning. Dertil kommer tilføjelsen af spillet Star Fox 2, som aldrig før er blevet udgivet.

Alt i alt roses det, at SNES er tro mod originalen – dog med lidt kærkomne funktioner, som øger brugervenligheden. Alligevel tager Nintendo måske denne troskabsed lidt for bogstaveligt, da næsten samtlige eksperter er irriterede over de alt for korte controller-kabler. 

Prissammenligning af SNES Classic Mini:


Alternativ til SNES 🎮

Herunder vil vi i lidt kortere format gennemgå et alternativ til SNES – der er tale om Nintendo Classic Mini NES.


Nintendo Classic Mini NES

nes-classic-edition

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
1.299,00 1.299,00 Læs mere

.
Den nye NES er en miniversion og genoplivning af den klassiske Nintendo Classic NES fra 1980’erne. Den nye NES er designet præcis som den originale version, men dog i mindre format.

Opsætningen af NES’en er meget let, og der er kun få tilslutninger: Det tæller strøm med MicroUSB samt tilkoblingen mellem konsol og fjernsyn med HDMI.

Spilmulighederne er allerede foretaget for spilleren på NES’en, for modellen kommer med 30 præ-installerede spil, og der er ikke mulighed for flere. Disse 30 spil tæller:

De 30 spil på NES:
🎮 Balloon Fight
🎮 Bubble Bobble
🎮 Castelvania
🎮 Castelvania II: Simon’s Quest
🎮 Donkey Kong
🎮 Donkey Kong Jr
🎮 Double Dragon II: The Revenge
🎮 Mario
🎮 Excite bike
🎮 Final Fantasy
🎮 Galaga
🎮 Ghosts n Goblins
🎮 Gradius
🎮 Ice Climber
🎮 Kid Icarus
🎮 Kirby’s Adventure
🎮 Mario Bros
🎮 Mega Man 2
🎮 Metroid
🎮 Ninja Garden
🎮 Pac Man
🎮 Punch Out: Featuring Mr. Dream
🎮 Star Tropics
🎮 Super C
🎮 Super Mario Bros
🎮 Super Mario Bros 2
🎮 Super Mario Bros 3
🎮 Tecmo Bowl
🎮 The Legend of Zelda
🎮 Zelda II: The Adventures of Link

Du kan se de 30 spil NES indeholder:

NES’en er designet til at genoplive minderne fra barndommens spil, men man kan alligevel vælge imellem tre indstillinger angående grafikken:

Man kan vælge CRT filter, som tilføjer et filter, som får spillet til at se ud, som spillede man på et gammelt fjernsyn i 1980’erne.Nintendo Classic Mini NES

Man kan også vælge formatet 4:3, som giver et originalt NES-udseende.

Som den sidste mulighed kan man vælge formatet Pixel Perfect, så spillet ser mere moderne ud.

Læg mærke til, at der med NES kun medfølger én controller, selv om man kan spille multiplayer på konsollen.

Nintendo Classic Mini NES specifikationer:
💡 Udvikler: Nintendo
📏 Måler: 13 cm x 10 cm x 4,3 cm
🎮 Spil: 30, som allerede er installeret
📺 Pixelering: 8 bit
🎮 Controllers: Et styk med kabler
🔊 Internet-forbindelse: Nej, NES spilles offline
🔌 Tilslutning: MicroUSB, HDMI, controller-stik


Det siger eksperterne om Nintendo Classic Mini NES

I dette afsnit gennemgår vi hver af de tre kilder, som har afprøvet NES og givet deres vurdering af modellen.

Techradar.com

techradar
⭐️ Vurdering: 4 stjerner ud af 5

Teknologisiden Techradar.com er imponerede over den nye udgave af NES’en, og de skriver, at den er en nostalgi-tur tilbage til 1980’erne.

Techradar.com skriver, at NES er skabt til den retro-elskende spiller, som længes efter at rejse tilbage i tiden. NES’en er rigtig flot designet og tro mod originalen, og det føles i det hele taget meget autentisk at spille på NES’en ifølge eksperterne. Modellen oser af gammeldags charme, og dette er ifølge eksperterne også den hovedsagelige grund til at investere i modellen.

Forventer man derimod moderne bekvemmeligheder, så kan man godt blive skuffet. Dog er modellen blevet opgraderet på flere områder, og eksperterne fremhæver her især muligheden for at gemme sine spil undervejs.

30 gode spil

Techradar.com skriver, at spilleoplevelsen bliver som i de gamle dage, og det er en fryd at genopleve fortiden. Dog er der nogle ubelejligheder ved NES, som er lidt svære at komme udenom. Eksperterne fremhæver her de meget korte controllerkabler, som gør, at man skal sidde på gulvet, samt at man skal rejse sig op og trykke på en fysisk knap på konsollen, hver gang man vil forlade et spil.

De 30 medfølgende spil er ifølge eksperterne gode og repræsenterer NES’ens spændevidde rigtig godt – kun få klassikere er udeladt. Dog skriver eksperterne, at det er en skam, at man ikke kan udvide dette spilbibliotek.

Læs hele anmeldelsen her.


Ign.com

ign logo
Vurdering: 7,5 point ud af 10

Spilsiden Ign.com skriver overordnet, at den nye og lille NES giver adgang til en nostalgisk verden af klassiske spil, men de korte kabler kan af og til ødelægge spiloplevelsen.

Ign.com har overvejende positive kommentarer til NES, og først gælder det designet og den høje grad af opmærksomhed angående detaljerne. Dette er ifølge Ign.com meget imponerende og giver en rar nostalgisk følelse.

Ign.com har også set nærmere på de 30 spil på NES. Disse spil er de meget imponerede over, og især hvordan de stadig er underholdende og fængende – og de har aldrig set bedre ud. Alt efter personlige præferencer tilbydes spilleren desuden muligheden for selv at vælge, om grafikken skal være med CRT filter og 4:3 og se ud ligesom i 1980’erne, eller om de skal se mere nutidige ud med Pixel Perfect.

Dog noterer eksperterne som en klar ulempe, at der ikke er mulighed for at udvide spilbiblioteket.

God controller men for korte kabler

Også controlleren får positive kommentarer med på vejen, for selv om den stadig er tilkoblet med kabel, så ligger den godt i hånden og føles meget glattere, lettere og komfortabel – dog noterer Ign.com, at de ikke helt kan se igennem fingre med det alt for korte kabel, som gør, at man bliver nødt til at sidde på gulvet, når man spiller. Dette er ifølge eksperterne en meget stor fejl fra Nintendos side.

Alt i alt konkluderer Ign.com dog, at NES vil være en god investering til trods for et par fejl.

Læs hele anmeldelsen her.

Du kan her se IGNs anmeldelse af maskinen her:


Cnet.com

cnet logo
Vurdering: 8 point ud af 10

Teknologisiden Cnet.com er imponeret over følelsen, som man får af NES, og at spille på den nye NES er simpelthen som at genopleve sin barndom.

Cnet.com vurderer NES ud fra 5 forskellige aspekter – design, ecosystem, features, præstation og værdi på en skala fra 1-10. NES er skabt til at være en meget simpel kontrol og dermed helt i originalens ånd, og derfor er det ikke underligt, at NES’en ”kun” får et syv-tal angående features. Når det gælder de andre aspekter, kommer karakteren ikke under otte, og især værdien af NES får topkarakter.

Høj underholdningsværdi

Cnet.com har da også rigtig mange positive kommentarer til NES. Udseendet er meget autentisk, og designet er en genoplivelse af fortiden på den gode måde. Dermed ligner NES’en originalen rigtig meget med mange gode detaljer – blot i mindre format.

De 30 udvalgte spil er gode, skriver Cnet.com, og de hører alle til i den absolutte top af de bedste NES-spil nogensinde. De fungerer stadig rigtig godt og har en stor underholdningsværdi, og så er de ikke mindst nostalgien værdig for Nintendo-fans. Der medfølger kun én controller, men den er til gengæld god at holde om – der er dog mulighed for multiplayer.

På den negative side noterer eksperterne, udover at der kun er én controller, at kablerne er alt for korte. Desuden ærgrer det også eksperterne, at der ikke er mulighed for nogensinde at spille flere spil end de 30.

Læs hele anmeldelsen her.


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🤩 Hvem har testet SNES?

SNES er blevet testet af i alt 17 ekspert kilder, heriblandt Altomdata.dk, Tek.no, Techradar.com, Trustedreviews.com, Theguardian.com, Techadvisor.com, Thetelegraph.co.uk og Gamespot.com.

🤓 Hvordan er SNES blevet testet?

SNES er blevet vurderet ud fra dens tekniske specifikationer, spiloplevelse og brugervenlighed. Særligt spiloplevelsen er i fokus, da der er tale om et remake af den gamle Super Nintendo.

🤔 Kan det betale sig at købe en SNES?

Ønsker du dig en spilkonsol med høj grafik og de nyeste spil, er SNES ikke for dig. Men ønsker du derimod en nostalgisk spiloplevelse med 20 klassikere fra en simplere tid, kunne SNES være det helt rigtige valg. SNES kommer nemlig med 21 nøje udvalgte spil installerede på harddisken, deriblandt spillet Star Fox 2, der aldrig før har været udgivet.