Sodastream Crystal test 2021 – Her er eksperternes vurderinger

Senest opdateret den 0

I denne artikel gennemgår vi hvad Sodastream Crystal er, og hvad modellen kan, og herefter gennemgår vi, hvad eksperterne mener om modellen.

Sodastream Crystal er blevet testet af flere forskellige eksperter, hvor modellen får rigtig gode anmeldelser.

Hvis man ønsker at læse mere om testene og testkilderne, så findes der til sidst i denne artikel en liste over links til de undersøgelser, som vi henviser til.

I denne Sodastream Crystal artikel indeholder:
🔸 Overblik over sodavandsmaskinen Sodastream Crystal
🔸 Overblik over alternativer til Sodastream Crystal
🔸 Viden om kulsyrepatroner
🔸 Information om mærket Sodastream
🔸 Gennemgang af de tests, vi har undersøgt samt links til eventuel videre læsning

Bemærk venligst at Forbrugsguiden ikke selv tester produkterne, men vi samler derimod resultaterne af uvildige tests, så forbrugeren nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.


Sodastream Crystal

✅ 4,2 stjerner ud af 5 hos Kitchengearpros.com
✅ 5 stjerner hos tyske Testsieger.de baseret på 682 anmeldelser

SodaStream Crystal

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
989,00 989,00 Læs mere
1.216,00 1.216,00 Læs mere
1.599,00 1.599,00 Læs mere

Modellen Sodastream Crystal er blevet testet 2 steder – her er blandt andet tale om køkken-eksperterne Kitchengearpros.com, hvor modellen ud fra udvalgte parametre er blevet vurderet og anmeldt.

Den anden testkilde er tyske Testsieger.de, som er en tysk forbrugerside, som samler brugeranmeldelser.

Både Kitchengearpros.com og Testsieger.de er meget begejstrede for Sodastream Crystal, og det belønnes med høje scorer og rigtig flotte kommentarer.

Stilfuld model med let styring

Sodastream Crystal kommer i et meget flot og stilfuldt design, som vil passe ind i det moderne køkken. Modellen er høj og slank og skabt i sorte og grå nuancer, som højner indtrykket af elegance.

Sodastream Crystal har en smart funktion, hvor man let kan justere styrken af bobler, således at man selv kan bestemme, hvor stærk ens drik skal være. Derudover medfølger der en kulsyrepatron samt en flaske på 0,65 liter til væsken.

Denne flaske er genanvendelig, hvilket betyder, at man også sparer miljøet. Når flasken har været brugt, så er rengøringen let, idet man bare kan komme den i opvaskemaskinen.

Økovenlig model, der er let at bruge, ifølge eksperterne

Sodastream Crystal er blandt andet blevet testet af køkkeneksperterne fra Kitchengearpros.com, hvor modellen får en meget høj score.

Eksperterne hæfter sig ved, at her er tale om en virkelig god model, der producerer drikke af meget høj kvalitet. Som en bonus er denne model også økovenlig, og så er den let at anvende. Det er nemlig meget nemt at få den mængde bobler, man ønsker, hvilket gør det helt let at få den sodavandstype, man gerne vil have.

Eksperterne roser også modellen for den gode, medfølgende flaske og fremhæver især, at den kan tåle opvaskemaskine. Også designet modtager ros, for eksperterne synes, at denne model er ligefrem smuk.

Imponerende design, ifølge eksperterne

Sodastream Crystal er også blevet testet af den tyske testside Testsieger.de, der giver modellen en absolut topscore. Testsieger.de skriver, at Sodastream Crystal især imponerer med sit design, der er virkelig flot og elegant. De skriver at modellen er så gennemført rent designmæssigt, at selv flasken er flot.

Også materialerne er velvalgte, og de gør, at man slipper for bismage, når man drikker af flasken, ifølge eksperterne.

Testsieger.de kommenterer desuden, at det er smart, at man kan komme flasken i opvaskemaskinen, hvilket højner hygiejnen, og alt i alt vurderes det, at man med denne sodavandsmaskine får god kvalitet til pengene.

Specifikationer – Sodastream Crystal:
🔴 Type: Sodavandsmaskine
🔴 Mærke: Sodastream
🔴 Mulighed for justering af bobler: Ja
🔴 Medfølgende flaske: Ja, på 0,65 liter
🔴 Højde: 44 centimeter
🔴 Bredde: 16 centimeter
🔴 Dybde: 26 centimeter
🔴 Vægt: 4,25 kilo

Fordele ved Sodastream Crystal:
🔵 Elegant og slank model
🔵 Justerbart niveau for bobler
🔵 Medfølgende flaske
🔵 Økovenlig model
🔵 Let at anvende

Her kan du se en video udgivet af Sodastram, hvor de gennemgår hvordan maskinen virker:


Alternativer til Sodastream Crystal

I dette afsnit har vi gennemgået et par alternativer til Sodastream Crystal. – Her er tale om 2 modeller fra samme fabrikant, nemlig Sodastream, og begge disse sodavandsmaskiner har ligeledes modtaget høj ros fra eksperterne.

Vi gennemgår de 2 alternativer på samme måde som med Sodastream Crystal-modellen, hvilket giver det bedste overblik og sammenligningsgrundlag.


Sodastream Genesis

Testvinder hos svenske Smartson.se
Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön
”Godt køb” hos det danske forbrugerråd Tænk

SodaStream Genesis

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
399,00 399,00 Læs mere
479,00 479,00 Læs mere
489,00 489,00 Læs mere
489,00 489,00 Læs mere

Modellen Sodastream Genesis er blevet testet af 3 forskellige hold eksperter. Her er tale om henholdsvis den svenske testside Smartson.se, den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön og det danske forbrugerråd Tænk.

Her er tale om 3 tests, som er udført ved at teste flere forskellige sodavandsmaskiner samtidig, hvor modellerne bedømmes ud fra specifikke kriterier. Herefter gives der en anmeldelse. Sodastream Genesis klarer sig rigtig flot i alle tests, og det belønnes med flotte testplaceringer.

Enkel model til god pris

Sodastream Genesis vil være et godt valg for den forbruger, der ønsker en sodavandsmaskine, der er helt enkel, og som også kommer til en god pris. Sodastream Genesis ligger nemlig mod den lavere ende af prisskalaen, og så er den simpel i brug.

Modellen er høj og slank i et neutralt design i sorte og sølvfarvede nuancer, og når man skal brygge sin sodavand, så skal man blot sætte flasken fat i mundingen.

Til både danskvand og sodavand

Sodastream Genesis kan brygge mange forskellige typer af drikke, idet man enten blot kan blande vand og kulsyre fra patronen (dette giver forfriskende danskvand), men man kan også vælge at tilsætte et sodavandskoncentrat med den ønskede smag, hvilket i stedet giver en drik, der minder om sodavand.

Kulsyren tilsætter boblerne, og derfor kan man få sin drik så brusende, som man ønsker. Der medfølger en flaske med modellen, som man kan brygge sin drik direkte ned i. Flasken er genanvendelig og kan erstatte helt op til 1000 plastflasker.

Klar vindermodel, ifølge eksperterne

Sodastream Genesis er blevet testet af den svenske testside Smartson.se sammen med 6 andre sodavandsmaskiner, og det konkluderes, at denne model er en klar vinder. I testen kan gives op til 25 point, og Sodastream Genesis modtager 19, hvilket er den højeste score, der bliver givet i testen.

Flere af de konkurrerende modeller scorer langt færre point. Den gode score gives, idet eksperterne mener, at denne model både er let at anvende, og så er kvaliteten af boblerne rigtig god. Også designet er flot, og så synes eksperterne, at man får noget for pengene med denne sodavandsmaskine.

Du kan her se en video fra Sodastream, hvor de gennemgår Sodastream Genesis funktioner:


Specifikationer – Sodastream Genesis:

🔴 Type: Sodavandsmaskine
🔴 Mærke: Sodastream
🔴 Mulighed for justering af bobler: Ja
🔴 Medfølgende flaske: Ja
🔴 Højde: 42 centimeter
🔴 Bredde: 14 centimeter
🔴 Dybde: 24 centimeter
🔴 Vægt: 2,7 kilo

Fordele ved Sodastream Genesis:
🔵 Enkel model
🔵 Medfølgende flaske
🔵 Genanvendelig flaske
🔵 Let i brug
🔵 God kvalitet for pengene


Sodastream Spirit

Testvinder hos norske Tv2.no
Topscorer hos det danske forbrugerråd Tænk
Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

SodaStream Spirit

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
599,00 599,00 Læs mere
660,00 660,00 Læs mere
709,00 709,00 Læs mere
709,00 709,00 Læs mere

Modellen Sodastream Spirit har været inkluderet i 3 forskellige eksperttests, som omfatter den norske Tv2.no, det danske forbrugerråd Tænk og den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön.

I alle 3 tests har eksperterne testet flere forskellige modeller ad gangen, og Sodastream Spirit er således blot én af flere.

Alle modellerne er blevet testet på de samme parametre, som gør det lettere at sammenligne modellerne og placere dem i forhold til hinanden. Sodastream Spirit klarer sig særdeles godt i alle 3 tests, og derfor opnår modellen rigtig høje placeringer.

Pænt og enkelt design

Sodastream Spirit vil være et godt valg for den forbruger, der ønsker en enkel sodavandsmaskine, der også har en god pris. Denne model kommer nemlig i et enkelt design i neutrale sorte og sølvfarvede nuancer, som vil passe ind på alle køkkenborde.

Modellen er designet således, at man sætter flasken ind i mundingen på modellen, så designet går ud i ét, hvorefter man vælger niveauet af bobler.

Denne model kommer nemlig med et justerbart niveau for bobler, hvilket gør, at man kan få sin drik så brusende, som man ønsker den. Man skal blot holde knappen øverst på modellen nede i et par sekunder, hvorved der tildeles drikken mere kulsyre. Dette kan gøres flere gange, hvis man ønsker flere bobler.

Let betjening

Sodastream Spirit kommer med en stor, medfølgende flaske, som sodavanden kan laves direkte ned i. Flasken er på 1 liter, hvilket er en del, og så er modellen designet med en snap-lås, således at det er let at sætte flasken sikkert på plads i maskinen inden brug.

Med denne model kan man således få hjemmelavet sodavand på en miljøvenlig måde, idet flasken er genanvendelig og kan holde op til flere år. Sodastream Spirit kræver desuden hverken strøm eller batteri, men kan anvendes lige som den er – det gør det endnu lettere og hurtigere at få sin drik.

Den bedste maskine, ifølge eksperterne

Sodastream Spirit har været inkluderet i en test af flere forskellige sodavandsmaskiner udført af norske Tv2.no, og her vurderes det, at denne model er klart den bedste og dermed testvinder – modellen får nemlig 6 ud af 6 mulige point.

Eksperterne giver blandt andet denne score, idet de synes, at Sodastream Spirit både ser rigtig flot ud, og så er det let at få den ønskede mængde bobler. Eksperterne bemærker også, at det er rigtig let at montere flasken på denne model, da den blot skal skubbes ind.

Du kan her se en video fra Sodastream, hvor de gennemgår Sodastream Spirits funktioner:


Specifikationer – Sodastream Spirit:

🔴 Type: Sodavandsmaskine
🔴 Mærke: Sodastream
🔴 Mulighed for justering af bobler: Ja
🔴 Medfølgende flaske: Ja, på 1 liter
🔴 Højde: 42,5 centimeter
🔴 Bredde: 13 centimeter
🔴 Dybde: 18,4 centimeter
🔴 Vægt: 2,47 kilo

Fordele ved Sodastream Spirit:
🔵 Enkel model til god pris
🔵 Mulighed for at justere mængden af bobler
🔵 Let montering af flaske
🔵 Genanvendelig flaske på 1 liter medfølger
🔵 Økovenlig model


Alt hvad du skal vide om kulsyrepatroner  

Alt hvad du skal vide om kulsyrepatronerNår man anvender en sodavandsmaskine, så er det kulsyrepatronen, der gør hele forskellen. Det er nemlig den, der tilsætter bobler til vandet, hvorved almindeligt postevand transformerer sig om til danskvand – hvis man tilsætter sodavandskoncentrat, så bliver danskvandet endda til sodavand.

Når man anvender en sodavandsmaskine til at lave sodavand med en kulsyrepatron, så får man både den smagsvariant, man ønsker, men også en langt sundere drik. Drikkene på en sodavandsmaskine indeholder nemlig langt mindre sukker, hvilket gør dem til et sundere alternativ.

Billigere end i supermarkedet

Det danske forbrugerråd Tænk skriver, at den hjemmelavede sodavand eller danskvand på en sodavandsmaskine ofte er en del billigere end at købe drikkene i butikkerne. I butikkerne kan man få danskvand til omkring 2,5 kroner pr. liter, og med tiden vil en sodavandsmaskine tjene sig selv hjem igen.

Tænk har nemlig regnet på det, og de konkluderer, at nok er det dyrt at anskaffe sig en sodvandsmaskine, da de kan koste op til over 1000 kroner, men efter man har produceret cirka 330 liter danskvand på maskinen, så vil den have tjent sig hjem igen i forhold til, hvis man havde købt danskvand i supermarkedet.

Mindre skadeligt for dig og miljøet

Tænk forklarer også, at det er mindre skadeligt for miljøet at lave danskvand eller sodavand i hjemmet på sodavandsmaskinen end at købe de tilsvarende produkter i supermarkedet – postevand er nemlig mere miljøvenligt end vand købt på flaske, og til sammenligning udledes der 0,0002 kilo CO2, når en liter postevand udledes, men 0,18 kilo CO2 ved produktionen af en liter flaskevand.

Hertil tilsættes selvfølgelig en smule kulsyre til postevandet for at få dansk- eller sodavand, men ifølge eksperterne er her tale om meget små mængder CO2.

Også på et personligt plan er det bedre at indtage danskvand fra sodavandsmaskinen, idet eksperterne forklarer, at den mængde kulsyre, der findes her, ikke er skadelig for tænderne.

Nok til 60 liter per patron

Når man køber en sodavandsmaskine, så følger der ofte en kulsyrepatron med, og Sodastream.com skriver, at én patron rækker til omkring 60 liter dansk- eller sodavand.


Om Sodastream 

Om SodastreamSodastream er det førende mærke inden for produktionen af sodavandsmaskiner på verdensplan, og Sodastreams produkter er tilgængelige hos mere end 80.000 forhandlere i 45 lande.

Sodastream blev grundlagt i 1903 i Storbritannien og blev i starten populært hos overklassen. Hos almindelige mennesker var sodavandsmaskiner et stort hit især i 1980’erne. Populariteten er dog kommet igen de seneste år, hvor der er mere fokus på miljø og sundhed.

Sodastream forklarer på deres hjemmeside, at virksomhedens produkter giver forbrugere over hele verden muligheden for at transformere almindeligt postevand fra hanen om til sprudlende dansk- og sodavand – og alt dette ved kun et par enkelte tryk på maskinen.

Sodastream producerer deres produkter med omtanke for miljøet, og derfor er deres flasker også genanvendelige, og én flaske kan genbruges op til 3000 gange. Også det personlige miljø og helbred er for øje hos Sodastream, idet de bestræber sig på at gøre det sjovere at drikke postevand i stedet for sodavand fra supermarkedet, som er fyldt med blandt andet sukker, der går ud over sundheden. Sodastream har nemlig som en af kerneværdierne, at deres sodavand skal udgøre et innovativt alternativ til de købte sodavands-produkter.

Du kan læse mere om virksomheden her.


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🤩 Hvem har testet Sodastream Crystal?

Kitchengearpros.com og den tyske testside Testsieger.de

🤓 Hvordan er Sodastream Crystal blevet testet?

Sodastream maskinen er blevet testet ud fra dens gaseffektivitet, brugervenlighed, støjniveau og kvalitetsindtryk.

🤔 Er der penge at spare med en Sodastream?

Forbrugerrådet Tænk har regnet på det, og er kommer frem til, at for hver ombytning af en kulsyrepatron, der koster 100 kr., sparer man cirka 65 kr. i forhold til at købe samme mængde af supermarkedets billigste danskvand.


Gennemgang af testkilder

 Forbrugerrådet Tænk 🇩🇰
Tænk er det danske forbrugerråd, som fungerer som danskernes vagthund i samfundet. Forbrugerrådet Tænk beskæftiger sig med alle tænkelige aspekter af det danske forbrugerliv, og det inkluderer grundige tests af forskellige forbrugerprodukter fra en bred vifte. I denne omgang er der tale om en test af sodavandsmaskiner.

Ønsker du at læse mere, kan du klikke på dette link. Læg dog mærke til at fuld adgang til testens specifikke resultater kræver abonnement. Hvis man kun ønsker at se resultatet af en enkelt test, kan man købe sig adgang til testene enkeltvis.


Kitchengearpros.com 🇺🇸
Kitchengearpros.com er en international webside, der skriver om køkken og køkkenapparater. Det inkluderer også tests af forskellige produkter, og her gælder det en test af modellen Sodastream Crystal. Du kan læse mere hos Kitchengearpros.com.


Råd & Rön 🇸🇪
Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön beskæftiger sig med adskillige sider af svenskernes forbrugerliv, og det inkluderer også tests af forskellige forbrugerprodukter. Råd & Rön har her testet forskellige sodavandsmaskiner.

Ønsker du at læse mere, kan du besøge Råd & Rön her. Læg dog mærke til at fuld adgang til testens specifikke resultater kræver abonnement. Hvis man kun ønsker at se resultatet af en enkelt test, kan man købe sig adgang til testene enkeltvis.


Smartson.se 🇸🇪
Smartson.se er en svensk testside, der afprøver og vurderer forskellige typer af forbrugerprodukter. Som forbruger kan man faktisk også selv blive en del af Smartson.se’s testpanel. Smartson.se har her testet forskellige sodavandsmaskiner, inklusiv modellen Sodastream Genesis. Ønsker du at læse mere om testen, kan du klikke på dette link.


Testsieger.de 🇩🇪
Tysk online testside som tester diverse forskellige forbrugerprodukter, der hører til i hjemmet. Testsieger.de opererer ved, at siden samler forskellige tests og vurderer dem i forhold til hinanden. Herudfra skaber siden sin egen vurdering af det givne produkt. Testsieger.de har her testet sodavandsmaskinen Sodastream Crystal. Du kan læse mere her.


Tv2.no 🇳🇴
Tv2.no er den norske TV2 tv-kanal, som også har tilknyttet en stor onlineside. Her er tale om en tv-kanal, der både bringer nyheder, sport, kultur, business, underholdning og livsstil til forbrugerne. Tv2.no har i denne omgang testet forskellige sodavandsmaskiner, inklusiv modellen Sodastream Spirit. Du kan læse artiklen hos TV2 Norge her.