Vi er partnerfinansieret. Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores partnere. Artiklen er derfor sponsoreret. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Bemærk, artiklens årstal er, hvornår artiklen er opdateret, og ikke nødvendigvis et udtryk for, hvornår produkterne er testet. Læs mere

Test-guide af Sony A7 – Sony A7 II – Sony A7 III – Se eksperternes vurderinger

Senest opdateret den Vi er partnerfinansieret. Sponsoreret indhold.

Forbrugsguiden.dk er finansieret af vores partnere, og artiklerne anses dermed som sponsoreret indhold.

0

I denne artikel gennemgår vi Sony A7-kameraer. Testen er bygget op således, at vi ud fra ekspertkilders vurderinger kigger på de forskellige kameraers funktioner samt fordele og ulemper for at finde frem til, hvad der gør hver enkelt model til et godt køb.

Vi har set nærmere på tests fra en række forskellige ekspertkilder, hvilket inkluderer Digitalcameraworld.com, Techradar.com, Engadget.com, Tomsguide.com, Photographylife.com og Theverge.com.

Hvis man ønsker at læse mere om de forskellige tests, findes der til sidst i denne artikel en liste over links til de undersøgelser, vi henviser til.

Denne test af Sony A7-kameraer indeholder:
🔸 Gennemgang af Sony A7-kameraer
🔸 Skal jeg vælge Sony A7, Sony A7 II eller Sony A7 III?
🔸 Tips og tricks til at bruge dit Sony A7
🔸 Gennemgang af testkilder

Bemærk venligst, at Forbrugsguiden ikke selv tester produkterne, men derimod indsamler resultaterne af uvildige tests. På den måde kan forbrugeren nemmere få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Sony A7-kameraer test – Her er eksperternes vurderinger

I nedenstående sektion finder du en gennemgang af Sony A7, Sony A7 II og Sony A7 III kameraerne. Forbrugsguiden har analyseret en lang række anerkendte eksperttests, og viser dig her eksperternes vurderinger.

I denne artikel finder du også en prissammenligning af de forskellige modeller, så du hurtigt og nemt kan få et overblik over, hvilken forhandler der har den bedste pris.


Sony A7 II

✅ 4,5 ud af 5 stjerner hos det amerikanske testmagasin Techradar.com
✅ 4 ud af 5 stjerner hos Digitalcameraworld.com
✅ 7,8 ud af 10 point hos amerikanske Theverge.com

Sony A7 II

.
Sony A7 II er blevet testet og anmeldt af de tre eksperter Techradar.com, Digitalcameraworld.com og Theverge.com. Alle eksperter er begejstrede for kameraet, som har fået henholdsvis 4,5 ud af 5 stjerner, 4 ud af 5 stjerner og 7,8 ud af 10 point.

I deres anmeldelser skriver de, at Sony A7 II er et godt kamera med en optimal billedkvalitet samt god størrelse og nem håndtering. Til gengæld er eksperterne mindre vilde med, at kameraet ikke understøtter 4K-videooptagelse.

Fantastisk kamera med en masse fordele, ifølge eksperterne

Ifølge de tre eksperter er Sony A7 II ”et fantastisk kamera, der kommer med mange fordele takket være dets fuldformatbilledsensor”. Eksempelvis skriver eksperterne fra Techradar.com, at det har ”en god autofokus, fremragende billedstabilisering og producerer billeder i meget høj kvalitet”.

Disse udtalelser går igen i anmeldelsen fra Digitalcameraworld.com, der også fremhæver kameraets høje kvalitet. De skriver ydermere, at ”det er holdbart og generelt fremragende at håndtere”, selvom de mener, at videooptagelsesknappen ”er irriterende”. De beskriver derfor Sony A7 II som værende et ”yderst attraktivt kamera”, der giver meget værdi for pengene.

Eksperterne fra Theverge.com har også testet Sony A7 II. De forklarer, at de største fordele ved kameraet er, at det er meget kompakt, samt at det er lavet i en god byggekvalitet, så det er ergonomisk at håndtere.

Selvom eksperterne generelt er vilde med Sony A7 II, nævner de flere ulemper. De skriver, at ”24,3 megapixels er tilstrækkeligt, men ikke nok, samt at autofokus-funktionen ikke er lige så god som konkurrenternes”.

Fuldformatkamera med 5-akset billedstabilisering

Sony A7 IIMed Sony A7 II får man et fuldformatkamera, der tager detaljerede og skarpe billeder med dets fuldformat 35 mm. Exmor CMOS-sensor og BIONZ X-billedprocessor. Kameraet kommer ydermere med en opløsning på 24,3 megapixels samt med minimal støj og flydende overgange.

Derudover er Sony A7 II forsynet med en 5-akset billedstabilisering, der giver mulighed for at tage nærbilleder, zoome og indfange motiver om natten med en meget højere klarhed. Samtidigt kompenserer billedstabiliseringen for flere typer af kamerarystelser under filmoptagelse eller ved fotografering.

Man kan desuden på ingen tid tage en masse billeder med Sony A7 II, så man ikke går glip af nogle spændende øjeblikke. Kameraet er nemlig udstyret med det avancerede system Fast Hybrid AF, så det er muligt at tage op til fem billeder pr. sekund.

Nem håndtering 

Ved køb af Sony A7 II får man et kompakt og let kamera med en vipbar LCD-skærm, der vejer lige under 600 gram. Kameraet er forsynet med et forbedret greb samt en udløserknap, så man opnår en mere sikker betjening.

Der er ydermere mulighed for at optage videoer i god kvalitet med en høj bithastighed, der er udviklet på baggrund af XAVC 4K/HD-format. Det gør, at man kan optage videoer i Full HD.

Med Sony A7 II er det desuden nemt at holde bevægende motiver i fokus på grund af den forbedrede og fastlåse autofokus. Autofokus-funktionen analyserer flere oplysninger fra selve motivet, så man er sikret, at man opnår en mere stabil og jævn autofokusering.

Sidst men ikke mindst er der mulighed for at koble kameraet til ens mobiltelefon eller tablet. Via Wi-Fi kan man herved nemt overføre billeder. Man kan også anvende PlayMemories-appen, så ens smartphone kan bruges som en fjernbetjening

Sony A7 II – specifikationer:
Producent: Sony
Vægt: 599 gram
Højde: 9,57 centimeter
Bredde: 12,69 centimeter
Dybde: 5,97 centimeter
Billedkvalitet: 24,3 megapixels
Billedsensortype: Exmor CMOS
Videokvalitet: Full HD
Lukkerhastighed: 1/8000 til 30 sekunder
Søger: Ja
Autofokus: Ja
Display: LCD-skærm
Størrelse på skærm: 3 tommer
Batteri: Ja
Genopladeligt batteri: Ja
Selvudløser: Nej
Indbygget flash: Nej
Understøtter ekstern flash: Ja
Wi-Fi: Ja

Her kan du se en præsentationsvideo om Sony A7 II kameraet. Videoen er produceret af Sony: 

.

Her kan du se en videoanmeldelse af Sony A7 II, der argumenterer for, at Sony A7 II stadigvæk er værd at købe i 2020. Videoen er produceret af YouTube kanalen, Eric & Myles:


Sony A7 III

✅ 92 ud af 100 point hos teknikmagasinet Engadget.com
✅ 5 ud af 5 stjerner hos Digitalcameraworld.com
✅ 4,6 ud af 5 stjerner hos Photographylife.com

Sony A7 III

.
De tre ekspertkilder Engadget.com, Digitalcameraworld.com og Photographylife.com har testet og anmeldt Sony A7 III. Alle tre ekspertkilder er begejstrede for kameraet, som de har givet henholdsvis 92 ud af 100 point, 5 ud af 5 stjerner og 4,6 ud af 5 stjerner.

Mens eksperterne fra Engadget.com især er vilde med kameraets håndtering, er eksperterne fra Digitalcameraworld.com og Photographylife.com imponerede over modellens mange gode funktioner.

Ingen af eksperterne finder mange ulemper ved kameraet, men de nævner, at Sony A7 III ikke er lige så robust som andre konkurrerende modeller.

Et næsten perfekt allround kamera, ifølge eksperterne

Ifølge de tre ekspertkilder er Sony A7 III et rigtig godt kamera. Eksempelvis kalder eksperterne fra Engadget.com det for et ”næsten perfekt allround kamera”. De er nemlig glade for kameraets gode billedkvalitet, da man kan tage skarpe billeder både dag og nat samt gøre brug af autofokus på motiver eller portrætter.

Eksperterne hæfter sig ydermere ved, at kameraet også ”håndterer og fanger den skarpeste 4K-video meget godt” sammenlignet med andre modeller. Det er eksperterne fra Digitalcameraworld.com enige i og fremhæver, at kameraet er ”meget konsekvent på tværs af dets brede vifte af funktioner”.

Til sidst nævner eksperterne fra Photographylife.com, at Sony A7 III er meget håndterbart, da det ikke vejer mere end omkring 650 gram. De fremhæver derfor, at det er nemt at have med sig rundt på farten. Eksperterne nævner dog også, at stabiliseringen ikke er lige så god, når man gør brug af de større linser.

Skarpe og detaljerede billeder 

Sony A7 III bagsideMed Sony A7 III får man et fuldformatkamera, der tager skarpe og detaljerede billeder med dets Exmor R CMOS-fuldformatsensor med 24,2 megapixels. Man kan derfor tage alt lige fra landskabsbilleder til portrætter. Takket være kameraets BIONZ X-billedprocessor er billederne meget detaljerede, så man får højopløsningsbilleder med en naturlig farvegengivelse.

Derudover kommer Sony A7 III med Fast Hybrid AF, så man kan optage bevægende og stillestående motiver uden forvrængning. Samtidigt er det forsynet med en forbedret autofokus samt med mulighed for at tage skarpe billeder selv, hvor lyset kan være et problem.

4K-videooptagelse og Wi-Fi-forbindelse

Sony A7 III er forsynet med en vipbar LCD-skærm, så man kan vinkle kameraet alt efter motivet. Den store skærm på 3 tommer gør, at man nemmere kan se, hvad man indrammer. Der er desuden mulighed for at optage videoer i HDR-kvalitet, da kameraet understøtter 4K-videooptagelse.

Det er nemt og hurtigt at dele og overføre ens billeder takket være Wi-Fi og NFC. Man kan herved overføre billeder direkte til ens mobiltelefon eller tablet via Wi-Fi-forbindelsen og bruge en smartphone som en fjernbetjening med hjælp fra PlayMemories-appen.

Sidst men ikke mindst kommer Sony A7 III med Imaging Edge-software, hvor man kan bruge softwaren på en computer til at redigere eller gennemgå de billeder, man er ved at tage, så man opnår den helt rette farvekomposition, det rigtige lys m.m.

Sony A7 III – specifikationer:
Producent: Sony
Vægt: 650 gram
Højde: 9,56 centimeter
Bredde: 12,69 centimeter
Dybde: 7,37 centimeter
Billedkvalitet: 24,2 megapixels
Billedsensortype: Exmor R CMOS
Videokvalitet: 4K-videooptagelse i HDR-kvalitet
Lukkerhastighed: 1/8000 til 30 sekunder
Søger: Ja
Autofokus: Ja
Display: LCD-skærm
Størrelse på skærm: 3 tommer
Batteri: Ja
Genopladeligt batteri: Ja
Selvudløser: Nej
Indbygget flash: Nej
Understøtter ekstern flash: Ja
Wi-Fi: Ja

Her kan du se en præsentationsvideo om Sony A7 III kameraet. Videoen er produceret af Sony: 

.

Her kan du se en video med gode råd til, hvordan man indstiller Sony A7 III, inden man tager ud og filmer eller tager billeder:


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Sony A7

✅ 5 ud af 5 stjerner hos Digitalcameraworld.com
✅ 4,5 ud af 5 stjerner hos testmagasinet Techradar.com
✅ 4,5 ud af 5 stjerner hos amerikanske Tomsguide.com

Sony A7

Sony A7 er blevet testet og anmeldt af de tre ekspertkilder Digitalcameraworld.com, Techradar.com og Tomsguide.com. Alle tre eksperter er begejstrede for dette kamera, som de henholdsvis har givet 5 ud af 5 stjerner samt 4,5 ud af 5 stjerner.

Dette har de blandt andet gjort, da eksperterne er vilde med kameraets gode billedkvalitet, lette kamerahus og gode detaljer. Til gengæld er eksperterne mindre glade for, at kameraet ikke er forsynet med 4K-videooptagelse.

Spændende kamera, ifølge eksperterne

Ifølge de tre eksperter er Sony A7 et godt kamera, der giver brugeren ”ekstraordinær værdi” for pengene.

Eksempelvis skriver eksperterne fra Digitalcameraworld.com, at kameraet er ”rigtig godt”, samt at det ”endda koster mindre end stort set alle nuværende modeller på markedet”, der minder om denne model. Desuden mener de, at det er ”et spændende kamera”, der kan klare de fleste opgaver.

Dette er eksperterne fra Techradar.com enige i og hæfter sig ved, at der ikke rigtig er nogle andre modeller, der ”kan slå A7”, når det kommer til både prisen og størrelsen. De fremhæver nemlig kameraets lette kamerahus som en fordel.

Tomsguide.com har også testet Sony A7 og skriver, at kameraet er nemt og ergonomisk korrekt at betjene. De forklarer, at man sagtens kan bruge kameraet hele dagen uden problemer.

Selvom eksperterne generelt er glade for Sony A7, nævner de flere ulemper. De er især skuffede over kameraets ”træge opstart, selv efter firmwareopdatering”, samt at menu-systemet ikke er helt optimalt.

Fuldformatkamera med god billedkvalitet

Sony A7Med Sony A7 får man et fuldformatkamera med udskiftelige objektiver, der leverer en god billedkvalitet takket være dets 35 mm. fuldformat Exmor CMOS-sensor med 24,3 megapixels.

Denne sensor sikrer naturtro og detaljerede billeder, så man kan tage billeder af høj kvalitet. Samtidigt er den kraftfulde og hurtige billedprocesser med til at gengive motiverne optimalt.

Derudover anvender kameraet en hurtig hybrid AF-teknologi, så man kan tage op til fem billeder pr. sekund. Kameraet kommer ydermere med en vipbar LCD-skærm, så det er nemmere at tage billeder i mere vanskelige vinkler.

Full HD-videoer og Wi-Fi-tilkobling

Sony A7 er et kompakt kamera med en vægt på 474 gram med batteri, mens huset blot vejer 416 gram. Kameraet er bygget af let konstruktionsmetal, så man altid kan have det med på farten. Endvidere kan man med Sony A7 give sig i kast med at optage videoer i Full HD-opløsning.

Med one-touch NFC kan man tilkoble kameraet til en NFC-aktiveret smartphone eller tablet. Da kameraet kan kobles til Wi-Fi, er der mulighed for at overføre ens billeder trådløst. Gør man brug af PlayMemories-appen, kan man desuden anvende en mobiltelefon som en fjernbetjening.

Sidst men ikke mindst kommer Sony A7 med en øje-autofokus samt en låselig autofokus. Mens øje-autofokus-funktionen er ideel til portrætter, sørger den låselige autofokus for et bedre fokus, når det kommer til motiver i bevægelse.

Sony A7 – specifikationer:
 Producent: Sony
Vægt: 474 gram
Højde: 9,44 centimeter
Bredde: 12,69 centimeter
Dybde: 5,48 centimeter
Billedkvalitet: 24,3 megapixels
Billedsensortype: Exmor CMOS
Videokvalitet: Full HD
Lukkerhastighed: 1/8000 til 30 sekunder
Søger: Ja
Autofokus: Ja
Display: LCD-skærm
Størrelse på skærm: 3 tommer
Batteri: Ja
Genopladeligt batteri: Ja
Selvudløser: Ja
Indbygget flash: Nej
Understøtter ekstern flash: Ja
Wi-Fi: Ja

Her kan du se en præsentationsvideo om Sony A7 kameraet. Videoen er produceret af Sony: 

https://www.youtube.com/watch?v=CwTeuX_9UjM

.

Her kan du se en hands-on gennemgang af Sony A7 kameraet. Videoen er produceret af YouTube kanalen, The Gary Fong Channel: 


Skal jeg vælge Sony A7, Sony A7 II eller Sony A7 III?

Skal jeg vælge Sony A7, Sony A7 II eller Sony A7 III?

Tre systemkameraer med en fuldformatbilledsensor, hurtig autofokus og et praktisk design. Det er svært at vælge mellem Sony A7, Sony A7 II og Sony A7 III. Her tager vi et kig på alle tre kameraer for at finde ud af, hvad forskellene er. 

Når du har læst dette afsnit, vil du få nemmere ved at beslutte, hvilket kamera du helt præcist skal gå efter. Til at starte med giver vi dig et overblik over de generelle fordele og ulemper ved hvert kamera, hvorefter vi kigger nærmere på billedkvaliteten og designet.

Sony A7

Sony A7Fordele
🔹 Det er muligt at tage både landskabsbilleder, portrætter samt billeder af gader, natur og dyr takket være kameraets 28-70 mm. objektiv.

🔹 Kameraet er udstyret med en fuldformatsensor, der sørger for at udnytte enhver megapixel.

🔹 Kameraet er robust og kompakt med en lav vægt. Det er derfor nemt at have med rundt på farten.

Ulemper 
🔸 Der medfølger ikke noget hukommelseskort.

🔸 Den maksimale filmopløsning er begrænset til 1080p. Det betyder, at du ikke kan tage stillbilleder af høj kvalitet ud fra dine video-filer.

Sony A7 II

Sony A7 IIFordele
🔹 Ligesom med Sony A7, kan du med Sony A7 II tage billeder af stort set alt. Her er kameraet især god til at tage billeder af landskab, dyr samt bygninger. Det er desuden også muligt at tage portrætter. Kameraet er nemlig forsynet med et 28-70 mm. objektiv.

🔹 Den 5-akslede elektroniske billedstabilisering kan bruges med alle linser.

🔹 Det er muligt at tage meget præcise billeder takket være den forbedrede fokushastighed og autofokus.

Ulemper 
🔸 Med en samlet vægt på lige under 600 gram er Sony A7 II ikke længere et af de letteste fuldformatkameraer på markedet.

🔸 Der medfølger ikke noget hukommelseskort.

Sony A7 III 

Sony A7 IIIFordele
🔹 Med zoomobjektivet på 28-70 mm. kan du blandt andet fotografere portrætter, landskaber og dyr.

🔹 På grund af den høje ISO-værdi er det også muligt at tage skarpe billeder – selv når det er mørkt.

🔹 Du kan hurtigt tage en masse billeder takket være det høje antal billeder pr. sekund. 

Ulemper 
🔸 Når du zoomer ind, reduceres lysstyrken, hvilket kan være en stor ulempe.

🔸 Der medfølger ikke noget hukommelseskort. 

Billedkvalitet 

Sony A7
Du kan tage detaljerede billeder med fuldformatbilledsensoren med 24,3 megapixels. Takket være den avancerede BIONZ X-billedprocessor er dine billeder stort set støjfrie, hvilket gør det nemmere at fotografere med en høj ISO-værdi. Du kan filme med Sony A7 i Full HD-kvalitet.

Sony A7 II 
Med kameraer, som fungerer som en form for efterfølger, er efterfølgeren som regel altid en smule bedre. Dette er også tilfældet med Sony A7 II. Ligesom sin forgænger, har dette kamera en fuldformatbilledsensor med 24,3 megapixels, men det har også funktionen billedstabilisering. Og det er meget nyttigt, hvis du ønsker at tage billeder i svagt lys eller fange motiver i bevægelse. Sony A7 II har en 5-akset billedstabilisering.

Sony A7 III 
Sony A7 III kommer med noget nyt i forhold til sine forgængere. Udover en fuldformatbilledsensor med 24,2 megapixels og en avanceret processor har denne enhed flere ekstra funktioner. ISO-værdien kan udvides til maksimalt 204.800. Det betyder en meget god billedkvalitet. Du får også mulighed for at optage film i den bedste kvalitet, nemlig 4K.

Skarpe billeder

Sony A7 iiiSony A7
Med Sony A7 kan du nemt fange motiver i bevægelse. Det er muligt at tage fem billeder pr. sekund. På den måde vil du aldrig gå glip af et øjeblik.

Autofokus-funktionen er meget avanceret og hjælper dig med at få et klart billede af de forskellige motiver. Du kan vælge mellem mange fokuspunkter og forskellige fokusmuligheder. For eksempel følger kameraet automatisk motiver i bevægelse.

Sony A7 II 
Også med Sony A7 II kan du fryse alle motiver, der bevæger sig. Du kan tage op til fem billeder i sekundet. Hvis du kun vil fokusere på handlingen, skal du bruge sporingsfunktionen. Dette er en praktisk autofokusmulighed, hvor kameraet følger motivet. Når du fokuserer manuelt, skal du vælge mellem et af de mange fokuspunkter.

Sony A7 III 
Med Sony A7 III får du et kamera, der er fremragende, når det kommer til autofokus. Sony A7 III har et 4D-autofokussystem. Dette sørger for at give et skarpt billede. Hertil har du hele 693 fokuspunkter, hvor punkterne dækker omkring 93 procent af sensoren.

Designet

Sony A7
I betragtning af alle de funktioner, som kameraet Sony A7 er forsynet med, ville du nok forvente, at det var forholdsvist tungt. Men rent faktisk får du et let og kompakt kamera, der ikke vejer mere end 474 gram. Kamerahuset vejer endda blot 416 gram.

Kameraet har også et slankt design med knapper, der er nemme at betjene. På bagsiden finder du en 3-tommers vipbar LCD-skærm. Derudover har kameraet en søger, så du kan se motiverne tydeligt.

Sony A7 II 
Denne enhed er noget tungere end Sony A7. Sony A7 II vejer nemlig 599 gram. Kameraet er også lidt tykkere. Men det er stadig betjeningsvenligt takket være dets nemme knapper og den store 3-tommers vipbare LCD-skærm, der viser alt klart. Søgeren har i øvrigt næsten heller ingen forsinkelse.

Sony A7 III 
Sony A7 III tilbyder den bedste kvalitet af de tre kameraer. Det er derfor ikke overraskende, at dette er den største enhed. Kameraet er en smule tungere end de to andre, da denne model vejer omkring 650 gram. Du finder en ekstra åbning på siden af kameraet, så du kan bruge intet mindre end to hukommelseskort.

Opsamling

Sony A7

Hvis du sammenligner de tre kameraer, vil du bemærke, at hver enhed er en lille smule bedre end den anden.

Sony A7 III tilbyder de fleste muligheder – i hvert fald med hensyn til billedkvalitet og autofokus. Men for dem, der ikke har et kæmpe budget til hele tiden at købe et nyt kamera, er de andre modeller også rigtig gode til en billigere pris. Både Sony A7 og Sony A7 II tager nemlig begge billeder i topkvalitet. Fordelen er, at alle tre kameraer har en fuldformatbilledsensor.

I sidste ende er det derfor op til dig at beslutte, om du ønsker det ene eller det andet kamera. Her er det naturligvis en god idé at opveje de forskellige fordele og ulemper med hinanden samt tage et kig på kameraernes pris. Det kan hjælpe dig med at finde frem til, hvilket kamera der er det bedste match til dine behov.

Ønsker du at læse mere om forskellene på de tre kameraer, kan du klikke ind her og læse denne artikel fra Digitalcameraworld.com og denne artikel fra Digitaltrends.com.


Tips og tricks til at bruge dit Sony A7 

Sony A7 opsamling

De avancerede Sony A7-kameraer er fyldt med funktioner og muligheder. Det kan derfor være svært – i hvert fald for nybegyndere – at finde ud af, hvordan du bruger kameraerne på den mest optimale måde. Vi har her fundet nogle tips og tricks til, hvordan du får mest muligt ud af et af dine Sony A7-kameraer. 

1. Spar på batteriet ved at slukke for displayet og/eller EVF
Er du bekymret for, at batteriet løber tør for strøm, når du er på farten for at tage billeder? Her kan du spare på batteriet ved at slukke helt for displayet og/eller EVF.

I selve indstillingerne kan du nemlig slukke helt for displayet. Du skal ikke vælge at deaktivere kameraet, da det stadig holder displayet tændt, selvom det fjerner alle billeder fra displayet. I stedet skal du gå til Display-indstillingen eller til Søger-indstillingen.

Dette forhindrer et automatisk skift, hvor EVF kun bliver aktiveret, når kameraet bliver hævet til dit øje. Dette vil ende med at spare dig en betydelig mængde strøm.

2. Brug autofokus
Dette er en meget almindelig funktion, når det kommer til kameraer i dag. Og naturligvis kan du også finde autofokus på disse tre modeller fra Sony. Du kan finde forholdsvis mange indstillinger for autofokus, hvilket er en stor fordel. Det giver dig nemlig mulighed for at fokusere uafhængigt af udløserknappen.

En anden vigtig fordel ved autofokus er, at det gør kameraet i stand til at detektere hvilken retning, som billedet skal tages, samt hvor meget selve fokuseringen skal ændres. Med autofokus får du herved en højere fokushastighed, mens det ligeledes giver en bedre mulighed for at holde dit fokus på motiver, som er i bevægelse.

3. Gør brug af gitterlinjerne
Ønsker du at tage bedre billeder med et af dine Sony A7-kameraer, kan du vælge at gøre brug af gitterlinjerne. Ved aktivering af gitterlinjen får du nemlig hjælp til at justere sammensætningen af dine billeder.

4. Oplad batteriet under brug
En funktion, der er værd at gøre brug af, er at oplade kameraet, når du bruger det, via USB-porten. Hvis du har slået det til i menuen, giver det dig mulighed for at holde kameraet opladet ved at tilslutte det til en computer eller en ekstern opladningsmetode. Det er også en fordel at oplade dit kamera på denne måde, hvis du skal filme en lang video, hvor du ikke nødvendigvis har mulighed for at udskifte batteriet.

5. Tilpas dine knapper
Sony a7 iiiEn ting, du kan gøre med dit kamera, er, at tilpasse det til måden, du arbejder på. Du kan nemlig tilpasse kameraets knapper, så det passer til din måde at tage billeder på. Med disse Sony-kameraer er der flere brugerdefinerede knapper, typisk omkring tre til fem, der er placeret flere steder på kamerahuset. Disse knapper kan indstilles til stort set alle funktioner, som kameraet er forsynet med. 

6. Indstil en minimum lukkertid for Auto-ISO
Takket være de tre kameraers gode performance er det muligt at lade kameraet styre ISO-indstillingen. Det betyder, at du blot skal have fokus på lukkertiden og blænden. Men for dem, der ønsker at gøre tingene endnu lettere ved kun at bekymre sig om blænden, er det muligt at sætte restriktioner på lukkertiden for at sikre et skarpt billede.

Auto-ISO sørger for, at dit kamera justerer ISO-værdien afhængig af dine andre indstillinger samt det lys, du tager billeder i. Hermed sikrer det dig en optimal eksponering. Tager du billeder i sol, vil dit kamera prioritere en lav ISO, hvilket sikrer en høj billedkvalitet, mens kameraet pr. automatik vil vælge en højere ISO-indstilling i lys, der er svagt. Hermed kan kameraet hurtigt træffe et valg, så du ender med skarpe og gode billeder.

Er du interesseret i at finde flere tips og tricks til at bruge et af dine Sony A7-kameraer mere optimalt, kan du læse denne artikel fra Bhphotovideo.com eller denne artikel fra Fstoppers.com.


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🤩 Hvem har testet Sony A7-kameraerne?

Sony A7 er blevet testet af Digitalcameraworld.com, Techradar.com og Tomsguide.com. Sony A7 II er blevet testet af Techradar.com, Digitalcameraworld.com og Theverge.com. Slutteligt er Sony A7 III blevet testet af Engadget.com, Digitalcameraworld.com og Photographylife.com.

🤓 Hvordan er Sony A7-kameraerne blevet testet?

Sony A7-kameraerne er som det første og vigtigste blevet vurderet ud fra kvaliteten af deres billeder og video. Derudover har eksperterne set på deres tekniske specifikationer, indbyggede funktioner og brugervenlighed.

🤔 Hvilket Sony A7 kamera er bedst?

Sony A7 III kommer med den nyeste teknologi og flere muligheder end de to andre modeller. Men for dem, der ikke har behovet for de nyeste features, eller har et stort budget, er både Sony A7 og Sony A7 II solide kameraer, der tager billeder i topkvalitet. I sidste ende gælder det om at vælge det kamera, der bedst opfylder dine behov.


Gennemgang af testkilder 

Digitalcameraworld.com 🇺🇸
Det amerikanske kameramagasin Digitalcameraworld.com beskæftiger sig med alt, der handler om kameraer. De leverer artikler med nyheder inden for kameraernes verden samt skriver artikler med guides og gode råd. Derudover tester og anmelder de kameraer. Her har de testet de tre modeller Sony A7, Sony A7 II og Sony A7 III, som alle har fået en god bedømmelse.

Vil du læse hele anmeldelsen af Sony A7, kan du klikke ind her.

Vil du læse hele anmeldelsen af Sony A7 II, kan du klikke ind her.

Vil du læse hele anmeldelsen af Sony A7 III, kan du klikke ind her.

Engadget.com 🇺🇸
Det amerikanske teknikmagasin Engadget.com beskæftiger sig med alt inden for teknologiens verden. De leverer både artikler og nyheder og laver anmeldelser af en lang række produkter. Her har Engadget.com testet og anmeldt Sony A7 III, som de har givet 92 ud af 100 point. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Photographylife.com 🇺🇸
Det online magasin Photographylife.com leverer artikler, nyheder, tips og tricks samt guides til fotografer på alle niveauer. Derudover tester og anmelder de forskellige kameraer, så forbrugerne kan få et overblik over modellernes fordele og ulemper. I denne omgang har Photographylife.com testet og anmeldt Sony A7 III, som de har givet 4,6 ud af 5 stjerner. Ønsker du at læse hele anmeldelsen, kan du klikke ind her.

Techradar.com 🇺🇸
Det amerikanske testmagasin Techradar.com leverer artikler og guides om en lang række elektroniske forbrugerprodukter. Derudover tester og anmelder de mange forskellige produkter. Her har de testet og anmeldt Sony A7 og Sony A7 II, som begge har fået 4,5 ud af 5 stjerner.

Du kan læse hele anmeldelsen af Sony A7 ved at klikke her.

Du kan læse hele anmeldelsen af Sony A7 II ved at klikke her.

Theverge.com 🇺🇸
Amerikanske Theverge.com beskæftiger sig med et hav af emner som for eksempel teknologi, kunst, kultur og videnskab. De skriver dybdegående artikler og laver anmeldelser af mange produkter. Her har de testet og anmeldt kameraet Sony A7 II, som de har givet 7,8 ud af 10 point. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Tomsguide.com 🇺🇸
Det amerikanske magasin Tomsguide.com skriver artikler, der handler om alt, hvad der har med teknologi og elektronik at gøre. Derudover tester og anmelder Tomsguide.com en lang række produkter, hvorefter de videregiver resultaterne til forbrugerne. I denne omgang har de testet Sony A7, som de har givet 4,5 ud af 5 stjerner. Ønsker du at læse hele anmeldelsen, kan du klikke ind her.


Alternative tests og artikler

Er du ikke overbevist om, at et Sony A7 kamera er det rette valg for dig, har vi her på Forbrugsguiden også en række andre tests og artikler, du måske vil finde interessante.

Læs fx om vores andre dybdegående Sony kameraer tests. Her finder du vores Sony A6000 og vores Sony A6400 tests. I disse tests er der lagt ekstra stort fokus på de individuelle eksperters vurderinger, der alle er yderst positive.

Sony er dog ikke de eneste, der kan lave anmelderroste kameraer. Her kan du læse om de populære Nikon P900 og Nikon P1000 kameraer, der af eksperterne begge får meget flotte ord med på vejen.

Et andet stadigt mere populært valg blandt hobby såvel som professionelle fotografer, er brugen af droner. Særligt den kinesiske producent, DJI, ligger helt forrest i feltet, når det kommer til at lave mobile kvalitetsdroner til fotografering.

Her kan du læse vores store DJI drone test, eller vores specifikke DJI Mavic Mini og DJI Phantom 4 Pro tests, der alle indeholder testvindende modeller.

Droner er dog ikke det eneste, DJI er gode til at lave. Her kan du læse vores dybdegående artikel om deres populære actionkamera, DJI Osmo pocket. I denne artikel finder du vurderinger fra 4 forskellige eksperter, der alle er yderst begejstrede for DJI Osmo Pocket kameraet.

Man kan dog ikke sige actionkamera, uden også at sige GoPro. GoPro er markedets førende producent af hårdfør topkvalitets actionkameraer. Her kan du læse vores dybdegående tests af GoPro Hero 8, GoPro Hero 7, GoPro Hero 6 og GoPro Hero 5, der alle er testvindende modeller.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme