Termometer Test 2021 – 8 øretermometre til febertemperatur tjek

Senest opdateret den 0

I denne artikel leveres et overblik over markedets 8 bedste termometre.

Der er tale om en øretermometer-testartikel, hvor der både findes ekspertfavoritter og brugerfavoritter.

Artiklen er bygget op således, at vi gennemgår produkterne et for et. Først bringer vi viden om, hvad eksperterne eller brugerne har af plusser og minusser, og herefter beskrives det, hvordan hver model fungerer.

Efter gennemgangen bringer vi en liste over de ekspert/forbrugerkilder, vi henviser til, samt links til deres tests/kommentarer. Derefter følger en guide til andre relevante tests og artikler, som du måske vil finde interessante.

Denne termometer test-artikel indeholder:
🔸 Overblik over de 8 bedste øretermometre til febertemperatur tjek
🔸 Gennemgang af hvad eksperterne/forbrugerne mener
🔸 Yderligere information om hvad apparaterne kan
🔸 Guide til typer af termometre og målinger
🔸 Gennemgang af diverse tests, som vi har undersøgt og analyseret
🔸 Guide til øvrige relevante tests og artikler

Læg mærke til at Forbrugsguiden ikke selv tester produkterne. I stedet samler vi resultaterne af uvildige tests, så du nemt og hurtigt kan få et bedre overblik over de mest velfungerende modeller på markedet.

Termometer test 2021 – Her er de 8 bedste, ifølge eksperter og forbrugere

Herunder følger en gennemgang af 8 af de bedste termometre på markedet. Her findes både testvindere, topscorere, favoritter og øvrige således, at variationen bliver stor. Der vil være noget for alle pengepunge og smage.

Under produktnavnene i de grønne bokse kan man se, hvad eksperterne/brugerne fremhæver ved hvert apparat, og her vil man også kunne se prissammenligning af de forskellige varianter. På den måde vil man hurtigere og nemmere kunne se, hvor man kan finde de mest favorable priser.


Braun ThermoScan 7 IRT6520

Testvinder hos Pricerunner.dk
4,8 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos Amazon.co.uk
9,6 ud af 10 stjerner hos termometer-magasinet Bestearthermometer.com

Braun ThermoScan 7 IRT6520

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
376,00 376,00 Læs mere
407,00 407,00 Læs mere
539,00 539,00 Læs mere
539,00 539,00 Læs mere
549,00 549,00 Læs mere

 

Braun ThermoScan 7 IRT6520 er blevet testet i en øretermometer-test hos Pricerunner.dk samt hos magasinet Bestearthermometer.com, hvor eksperterne er særdeles imponerede. Dette deles af forbrugerne fra Amazon.co.uk, der i gennemsnit tildeler den 4,8 ud af 5 stjerner.

Pricerunner.dk kårer endda dette termometer til testvinder og skriver, at det er det bedste øretermometer til at vise febertemperatur. Det er meget gennemtænkt, og så kommer det med indstillinger til tre forskellige aldersgrupper. Eksperterne forklarer yderligere, at resultatet både vises som tal og farveindikator, og så er det et stort plus, at displayet kan ses på begge sider. Derudover roses det for at være godt belyst, og at det er let at skifte batterier. Det eneste reelle minus, der nævnes, er, at det kan være lidt besværligt at indstille alder ved hver måling.

Pricerunner.dk opsummerer oplevelsen således: ”Brugervenligt øretermometer til børnefamilier med tydeligt display med farveindikationer”.

Bestearthermometer.com tilføjer dertil, at denne model er førstevalget hos lægerne og det bedste valg for børnefamilien.

Det pædagogiske valg

Braun ThermoScan 7 IRT6520 gør det hurtigt og nemt at tage temperaturen for at se, om der er normal temperatur eller febertemperatur. Man måler inde i øret, og på få sekunder kan man se resultatet. Der findes et godt oplyst display på begge sider af håndtaget, hvor man kan aflæse temperaturen.

Resultatet skrives på to måder, idet modellen er meget pædagogisk: Både med tal og med farver. Hvis der er en normal temperatur, vises den grønne farve. Hvis der er en let febertemperatur, er farven gul, og er der høj feber, ses en rød farve.

Til hele familien

Braun ThermoScan 7 IRT6520 er et meget familieorienteret termometer. Baby, barn og voksne kan anvende det, idet det kommer med indstillinger til forskellige aldersgrupper. Disse omfatter baby, børn op til 36 måneder og større børn/voksne. Der findes forskellige grænseværdier for de tre aldersgrupper, og derfor vil man lettere kunne se, om den individuelle person har febertemperatur.

For hygiejnens skyld kan man skifte ”hovedet”, og der medfølger endda flere beskyttelseshætter. Hertil er apparatet udstyret med en hukommelsesfunktion, der kan huske de seneste målinger. Her er tale om de sidste 9, og alle målingerne er digitale. Måleintervallet ligger på mellem 34 og 42,2 grader celsius.

Specifikationer ved Braun ThermoScan 7 IRT6520 – nøgleoplysninger
🔴 Producent: Braun
🔴 Type: Øretermometer
🔴 Måler baby feber: Ja
🔴 Måler feber voksne: Ja
🔴 Måleinterval: 34,0 til 42,2 grader celsius
🔴 Hukommelses-funktion: Ja
🔴 På batteri: Ja

Fordele ved Braun ThermoScan 7 IRT6520
🔵 Testvinder
🔵 Med både tal og farveindikation
🔵 Display på begge sider
🔵 Indstillinger til forskellige aldersgrupper
🔵 Med hukommelsesfunktion

https://youtu.be/GmyLO-tW-AU


Omron Gentle Temp 521

Topscorer hos Pricerunner.dk
God anmeldelse hos bloggen Intheplayroom.co.uk
5 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos Praxisdienst.com

Omron Gentle Temp 521

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
Med24.dk 275,00 275,00 Læs mere

 

Omron Gentle Temp 521 er blevet testet hos eksperterne fra både Pricerunner.dk og Intheplayroom.co.uk samt hos brugerne fra lægeudstyrs-forhandleren Praxisdienst.com. Både eksperterne og brugere er meget begejstrede og giver absolutte topscorer.

Pricerunner.dk forklarer, at dette termometer er praktisk med sit oplyste display, hvilket gør det muligt at anvende det om natten også. Derudover måler det hurtigt med pålidelige resultater, og så er det et stort plus, at man kan slå lyden fra – så vækker man ikke barnet. Som endnu en bonus kan man via den infrarøde sensor tillige måle overflader og se om for eksempel suttefladen er for varm, og dertil medfølger hele 21 beskyttelseshætter. Eksperterne nævner kun få minusser, som hovedsageligt går på batteriet, der er et urbatteri. Dette vil man næppe have liggende derhjemme, og det kan give problemer, hvis man skal måle temperatur her og nu.

Pricerunner.dk opsummerer oplevelsen således: ”Øretermometer, der giver hurtige og pålidelige resultater – kan også måle overflader”.

Intheplayroom.co.uk er tillige meget begejstrede og hæfter sig især ved den hurtige måling, der med det samme kan vise, om man har en normal temperatur eller febertemperatur. Derudover nævnes det, at brugervenligheden er høj.

Med 25 hukommelsesmålinger

Omron Gentle Temp 521 er et robust og holdbart øretermometer, der passer til hele familien. Det er særligt designet til at blive anvendt til børn, idet det kan måle temperaturen på kun 1 sekund. Det er meget hurtigt for et termometer. Baby, børn og voksne kan anvende dette, og det er skånsomt og blidt med sin infrarøde sensor.

Noget af det helt særlige ved denne model, er dens hukommelsesfunktion, der er meget stærk. Det betyder, at den kan huske ikke mindre end de sidste 25 målinger. Dermed er det lettere at sammenligne, for at se om varmegraderne er på vej mod en normal temperatur, eller om der er forhøjet febertemperatur i forhold til sidste måling.

Måler også overflader

Idet Omron Gentle Temp 521 fungerer via infrarøde sensorer, kan man foretage flere typer af målinger: Denne kan nemlig tillige måle temperaturer på overflader, og det er praktisk, hvis man for eksempel gerne vil se, om mælken eller maden er for varm for baby.

Herudover er hygiejnen høj qua den infrarøde måling samt de 21 medfølgende beskyttelseshætter. Der findes som bonus en batteriindikator, så man ved, om apparatet er ved at løbe tør for strøm, og for at spare på batteriet er den født med en auto-sluk-funktion.

Specifikationer ved Omron Gentle Temp 521 – nøgleoplysninger
🔴 Producent: Omron
🔴 Type: Øretermometer
🔴 Måler baby feber: Ja
🔴 Måler feber voksne: Ja
🔴 Måleinterval (øret): 34,0 til 42,2 grader celsius
🔴 Måleinterval (overflader): -22,0 til 80,0 grader celsius
🔴 Hukommelses-funktion: Ja
🔴 På batteri: Ja

Fordele ved Omron Gentle Temp 521
🔵 Topscorer
🔵 Hurtig måling på 1 sekund
🔵 25 hukommelsesmålinger
🔵 Kan måle temperatur på overflader
🔵 Med batteriindikator


Nokia Withings SCT01 Thermo

Topscorer hos Pricerunner.dk
4,5 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos Amazon.co.uk
God anmeldelse hos teknologibloggen Titaniumgeek.com

Nokia Withings SCT01 Thermo

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
799,00 799,00 Læs mere
Made4men.dk 799,00 799,00 Læs mere
807,00 807,00 Læs mere
835,00 835,00 Læs mere

 

Nokia Withings SCT01 Thermo har været med i en termometer-test hos Pricerunner.dk samt er blevet testet hos teknologibloggen Titaniumgeek.com. Her modtager den flotte kommentarer og scorer. Den er ligeledes en brugerfavorit hos Amazon.Pricerunnner.dk udnævner den til topscorer og forklarer, at det er en smart variant, der måler temperaturen på panden i stedet for i øret. Det gør temperaturtagningen blidere. Man behøver ingen berøring, hvilket øger hygiejnen, og så tager det kun få sekunder at se, om der er tale om en normal temperatur eller febertemperatur. Herudover roses det for at levere en pålidelig måling, at være brugervenligt, og så er det let at skifte batterier. Dog noterer eksperterne sig, at modellen er noget dyr, og så fungerer den kun i samspil med en app.

Pricerunner.dk opsummerer oplevelsen således: ”Praktisk termometer, som gør det let at måle temperaturen uden at vække barnet”.

Nokia Withings SCT01 Thermo er ligeledes en brugerfavorit, og brugerne fremhæver især brugervenligheden, idet denne form for temperaturmåling er meget let.

Det hygiejniske valg

Hvis hygiejne er vigtigt for dig som forbruger, kan temperaturtagning godt være en udfordring. Nokia Withings SCT01 Thermo gør dog op med dette, for her er det ikke nødvendigt at komme i kontakt med sekreter eller kropsdele for at måle varmegraderne.

I stedet for at måle i øret eller rektalt, så måler dette termometer ved panden. Man skal blot holde den en centimeter fra huden (derved er der ikke behov for kontakt) og efter kun få sekunder kommer temperaturen frem. Der måles både med tal og farveindikatorer, så det bliver let at aflæse, om der er febertemperatur eller normal temperatur.

Anvendes med app

Nokia Withings SCT01 Thermo måler via 16 infrarøde sensorer og er både et termometer, baby, børn og voksne kan anvende. Da det ikke skal ind i øret eller rektalt, vil målingen ikke vække barnet. Der findes en hukommelsesfunktion med bruger-valg således, at hver bruger får sin egen profil. Dermed kan man lettere følge den enkeltes feber.

Det måske mest iøjnefaldende ved dette termometer er, at det fungerer via en app. Med den tilhørende app på sin smartphone kan man bedre følge temperaturudviklingen, og dette styrker både overblik og brugervenlighed. Dog skal det bemærkes, at uden app’en vil modellen ikke fungere optimalt.

Specifikationer ved Nokia Withings SCT01 Thermo – nøgleoplysninger
🔴 Producent: Nokia
🔴 Type: Pande-termometer
🔴 Måler baby feber: Ja
🔴 Måler feber voksne: Ja
🔴 Måleinterval: 34,0 til 42,2 grader celsius
🔴 Hukommelses-funktion: Ja
🔴 På batteri: Ja

Fordele ved Nokia Withings SCT01 Thermo
🔵 Topscorer
🔵 Kræver ingen berøring
🔵 Med farveindikator
🔵 Fungerer med app
🔵 Høj brugervenlighed


Medisana TM 750 Termometer

Topscorer hos Pricerunner.dk
5 ud af 5 stjerner hos Ebay.co.uk
3,9 ud af 4 stjerner i brugeranmeldelser hos Amazon.co.uk

Medisana TM 750 Termometer

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
297,00 297,00 Læs mere

 

Medisana TM 750 Termometer er både en ekspert- og brugerfavorit, idet den opnår en flot placering som topscorer i en termometertest hos eksperterne fra Pricerunner.dk. Hertil er den populær på Ebay og blandt brugerne på Amazon.

Pricerunner.dk er generelt meget begejstrede og forklarer, at her er tale om et multifunktionelt termometer, der både kan måle temperatur i øret og via sensorer på panden. Derudover kan sensorerne tillige anvendes til at måle overfladetemperaturer på for eksempel mælk til barnet. Eksperterne nævner hertil, at det er smart, at man kan slå lyden fra (så man ikke vækker barnet), og så ledsages tallene af farveindikatorer. Pricerunnner.dk noterer dog også nogle minusser: Blandt andet at det er svært at måle den korrekte temperatur på panden, og så medfølger der ikke hygiejnebeskyttelse.

Pricerunner.dk opsummerer oplevelsen med dette øretermometer således: ”Multifunktionelt febertermometer, der måler både kropstemperatur og væsker”.

Her er dertil tale om en brugerfavorit: Brugerne er især imponerede over funktionaliteten og alsidigheden.

Det multifunktionelle valg

Hvis du leder efter en model, der kan fungere som et pande- og øretermometer, så vil Medisana TM 750 Termometer være et rigtig godt valg. Det er et termometer, baby, børn og voksne vil have glæde af, da det både kan måle den feber, voksne kan have samt baby feber.

Alsidighed er nøgleordet her, idet man både kan tage temperaturen i øret eller over panden. Dette er muligt på grund af den moderne sensorteknologi. Herudover er det muligt at måle temperaturen på overflader – for eksempel på mælken til barnet.

Husker dine målinger

Medisana TM 750 Termometer er moderne på flere områder – denne variant kommer med en hukommelses-funktion, hvilket betyder, at den kan huske de 30 sidste målinger. Dermed kan man lettere holde overblikket over, om feberen stiger eller falder.

Der findes tillige en feberalarm, så man ikke er i tvivl om, om der forekommer feber, og indikatoren via tal ledsages af en farveindikator.

Specifikationer ved Medisana TM 750 Termometer – nøgleoplysninger
🔴 Producent: Medisana
🔴 Type: Øretermometer, pande-termometer
🔴 Måler baby feber: Ja
🔴 Måler feber voksne: Ja
🔴 Måleinterval, feber: 34,0 til 42,2 grader celsius
🔴 Hukommelses-funktion: Ja
🔴 På batteri: Ja

Fordele ved Medisana TM 750 Termometer
🔵 Topscorer
🔵 Farveindikator
🔵 Kan måle i øre og over pande
🔵 Kan måle overfladetemperaturer
🔵 Husker de sidste 30 målinger


Termometerfabriken Viking AB Termometer

Brugerfavorit hos Pricerunner.dk

Termometerfabriken Viking AB Termometer

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
73,00 73,00 Læs mere

 

Termometerfabriken Viking AB Termometer hører til brugerfavoritterne hos den danske prissammenligningsside Pricerunner.dk, idet her er tale om et godt og velfungerende termometer.

Det fremhæves, at det er meget let at anvende, og prisen er lav. Enkelthed er nøgleordet, og det fungerer let at tage temperaturen.

Det prisvenlige og traditionelle valg

Termometerfabriken Viking AB Termometer er et traditionelt febertermometer, der måler baby feber og den feber, voksne kan have. Modellen er ideel, hvis man foretrækker en gammeldags variant, der både er pris- og brugervenlig.

Dette produkt koster nemlig ikke særlig meget, og det er helt simpelt og enkelt. Man trykker blot på en knap, og så kommer temperaturen frem på den lille skærm. Hvis her er tale om en febertemperatur, så vil en alarm lyde, så man er klar over situationen.

Med lyd og hukommelsesfunktion

Selv om Termometerfabriken Viking AB Termometer er helt enkelt og klassisk – nogle vil kalde det gammeldags – så er der stadig et par moderne funktioner. Ud over feberalarmen er der en hukommelsesfunktion, som betyder, at det husker den seneste måling. Dermed kan man lettere sammenligne med sidste resultat.

Dertil er der en lydindikator for at styrke overblikket endnu mere, og så er dette termometer vandtæt. Det betyder, at det vil være let at vaske, og man kan uden problemer holde hygiejnen i top.

Specifikationer ved Termometerfabriken Viking AB Termometer – nøgleoplysninger
🔴 Producent: Viking AB
🔴 Type: Febertermometer, måler i armhule, mund og rektalt
🔴 Måler baby feber: Ja
🔴 Måler feber voksne: Ja
🔴 Måleinterval: 34,0 til 43,0 grader celsius
🔴 Hukommelses-funktion: Ja
🔴 På batteri: Ja

Fordele ved Termometerfabriken Viking AB Termometer
🔵 Brugerfavorit
🔵 Enkelt
🔵 Prisvenligt
🔵 Med hukommelsesfunktion
🔵 Er vandtæt


Chicco Infrarød AD8WG2 Termometer

Topscorer hos Pricerunner.dk
5 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos Kids-room.com
5 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos Amazon.ae

Chicco Infrarød AD8WG2

Forhandler Pris Totalpris Læs mere

 

Chicco Infrarød AD8WG2 Termometer er blevet testet af eksperterne fra Pricerunner.dk, der er fint tilfredse. Det samme gælder kunderne fra både Kids-room.com og Amazon.ae.

Pricerunner.dk giver en flot anmeldelse, idet de især er meget begejstrede for formatet og komforten. Det ligger godt i hånden, og målingen foretages rigtig hurtigt, forklares det. Hertil uddeler eksperterne roser for at have et klart lydsignal (der dog ikke kan slås fra) og for hukommelsesfunktionen. Eksperterne kalder det for et ”praktisk, pålideligt og brugervenligt termometer”, der ikke er helt prisvenligt.

Brugerne er også meget imponerede, og flere bruger kommenterer, at det er let at anvende og giver en pålidelig måling.

Det komfortable valg

Chicco Infrarød AD8WG2 Termometer vil passe til den forbruger, der har brug for et øretermometer, som ligger godt i hånden. Det er skabt med komfort for temperaturtageren in mente, og så er designet tillige rigtig flot og stilfuldt.

Her er tale om et termometer, baby, børn og voksne kan anvende, og selve målingen foretages i øret. Inden for få sekunder er varmegraden målt, og dette tal vil fremgå af displayet. Er varmen over 37,5 grader, lyder en alarm, så man er opmærksom på febertemperatur.

Optimal hygiejne

Eftersom dette øretermometer skal ind i øret og kommer i kontakt med kropssekreter, så er hygiejne meget vigtig. Derfor medfølger der 20 beskyttelseshætter i engangsformat til målingerne, som skal kasseres efter brug.

Som en bonus får man tillige en praktisk holder samt en hukommelsesfunktion, der øger overskueligheden. Denne kan nemlig huske de sidste 20 målinger. Dette gør det lettere at se udviklingen og holde øje med, om febertemperatur stiger, eller om den er ved at falde mod normal temperatur.

Specifikationer ved Chicco Infrarød AD8WG2 Termometer – nøgleoplysninger
🔴 Producent: Chicco
🔴 Type: Øretermometer
🔴 Måler baby feber: Ja
🔴 Måler feber voksne: Ja
🔴 Måleinterval: 34,0 til 42,2 grader celsius
🔴 Hukommelses-funktion: Ja
🔴 På batteri: Ja

Fordele ved Chicco Infrarød AD8WG2 Termometer
🔵 Topscorer
🔵 Høj komfort
🔵 Hurtig måling
🔵 Feberalarm
🔵 Engangsbeskyttelseshætter medfølger


Medisana TM 700 Termometer

4,5 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos Pricerunner.dk
4,1 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos Bol.com

Medisana TM 700 Termometer

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
179,00 179,00 Læs mere

 

Medisana TM 700 Termometer hører til de populære brugerfavoritter hos både danske Pricerunner.dk og hollandske Bol.com. Her modtager modellen meget høje scorer.

Brugerne hos Pricerunner.dk er faktisk så imponerede, at knap 90 procent enten giver den 4 eller 5 stjerner. Hele 79 procent tildeler den endda 5 stjerner ud af 5 mulige.

Noget af det, som brugerne især hæfter sig ved, er den gode pris og brugervenligheden. Det nævnes, at her er tale om et enkelt termometer, der bare gør, hvad det skal, uden mange moderne funktioner.

Det alsidige, prisvenlige og enkle valg

Medisana TM 700 Termometer er et simpelt produkt, der klart ligger til den prisvenlige side. Man får, hvad der kan karakteriseres som et ”klassisk” eller traditionelt termometer – det vil sige en variant, der ikke kommer med så meget moderne teknologi, men har fokus på en hurtig og præcis måling.

Apparatet kan anvendes til alle aldersgrupper, da den både kan måle baby feber og feber, voksne kan plages af. Der findes flere muligheder for at tage temperaturen – både i armhulen, munden og rektalt. Har man med spædbørn at gøre, bør målingen foregå rektalt, hvilket giver den mest optimale måling.

Hukommelsesfunktion og feberalarm

Selv om Medisana TM 700 Termometer er prisvenligt og enkelt, er der alligevel et par moderne funktioner, der øger funktionaliteten. Her er tale om en hukommelsesfunktion, der gør, at man kan se den seneste måling til sammenligning. Herudover er der en auto-sluk-funktion, så batteriet ikke drænes samt en feberalarm. Denne kan høres, hvis der ikke findes normal temperatur, men i stedet en uønsket febertemperatur.

Yderligere er der en bøjelig spids, og så er hygiejnen høj – denne variant er nemlig vandtæt. Dermed kan man vaske den efter brug, hvilket er meget vigtigt, da målinger i armhule, mund eller rektalt vil efterlade rester af kropssekreter og bakterier.

Specifikationer ved Medisana TM 700 Termometer – nøgleoplysninger
🔴 Producent: Medisana
🔴 Type: Febertermometer, måler i armhule, mund og rektalt
🔴 Måler baby feber: Ja
🔴 Måler feber voksne: Ja
🔴 Måleinterval: 34,0 til 42,2 grader celsius
🔴 Hukommelses-funktion: Ja
🔴 På batteri: Ja

Fordele ved Medisana TM 700 Termometer
🔵 Brugerfavorit
🔵 God pris
🔵 Kan måle både i armhule, mund og rektalt
🔵 Vandtæt
🔵 Feberalarm


Beurer 3i1 FT65 Termometer

4,4 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos Pricerunner.dk
8,8 ud af 10 stjerner hos testmagasinet Thereviewhut.co.uk

Beurer 3i1 FT65 Termometer

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
309,00 309,00 Læs mere
309,00 309,00 Læs mere
359,00 359,00 Læs mere
Med24.dk 399,00 399,00 Læs mere
499,00 499,00 Læs mere

 

Beurer 3i1 FT65 Termometer er blevet anmeldt hos testmagasinet Thereviewhut.co.uk, der er meget imponerede. Faktisk så imponerede, at de giver i alt 8,8 ud af 10 stjerner. Herudover er denne tillige en brugerfavorit hos brugerne på Pricerunner.dk.

Hos Pricerunner.dk gives der i gennemsnit 4,4 ud af 5 stjerner, og knap 90 procent af brugerne tildeler enten 4 eller 5 stjerner. Det er rigtig højt. Brugerne roser det især for at give præcise målinger, for at være brugervenligt og for bare at fungere, som det skal. Det bemærkes ligeledes med glæde, at det både kan anvendes som øretermometer og til panden.

Én bruger opsummerer oplevelsen således: ”Termometeret er nemt at bruge og virker til at give de rigtige målinger. Vi er især glade for funktionen, at man kan måle temperaturen ved at glide termometeret hen over panden, da dette er meget nemt”.

Det alsidige og moderne valg

Beurer 3i1 FT65 Termometer vil være et godt valg, hvis du gerne vil have en variant, der både kan måle temperaturen i øret og over panden. Denne kan nemlig begge. Designet er moderne og stilfuldt, og det fungerer via sensorer, der opfanger varmen. Enten kan man se, om der er normal temperatur eller febertemperatur i øret eller panden, og begge målinger er skabt til at være helt korrekte.

Dette pande- og øretermometer kommer med moderne teknologi, og derfor er der tillige en hukommelsesfunktion, der gør, at man bedre kan holde overblikket over feberens kurve. Der er tale om de sidste 10 målinger, hvor også dato og tid fremgår. Derudover ledsages visningen af temperaturen i tal af en farveindikator: Grøn viser, at der ikke er feber, mens rød signalerer febertemperatur. Dette kaldes feberalarm, og denne går i gang, hvis temperaturen overstiger 38 grader.

Muligt at måle overfladetemperatur

Ud over at kunne anvendes som pande- og øretermometer kan Beurer 3i1 FT65 Termometer måle overfladetemperaturer. Det kan for eksempel være på mælken til barnet, så den ikke er for varm. Dette bidrager til alsidigheden og øger anvendeligheden.

Apparatet kører på batteri, og der er en batteriindikator, der signalerer, når det er tid til at skifte. Herudover er der en auto-sluk-funktion, der træder i kraft efter 60 sekunder. Her er tale om et termometer, baby, børn og voksne kan anvende, og der foretages præcise og pålidelige målinger.

Specifikationer ved Beurer 3i1 FT65 Termometer – nøgleoplysninger
🔴 Producent: Beurer
🔴 Type: Øretermometer, pande-termometer
🔴 Måler baby feber: Ja
🔴 Måler feber voksne: Ja
🔴 Måleinterval, feber: 34,0 til 42,2 grader celsius
🔴 Hukommelses-funktion: Ja
🔴 På batteri: Ja

Fordele ved Beurer 3i1 FT65 Termometer
🔵 Brugerfavorit
🔵 Kan måle både i øre og pande
🔵 Farveindikator
🔵 Feberalarm
🔵 Kan tillige måle overfladetemperaturer


Guide: Hvilket termometer skal jeg vælge?

Der findes forskellige typer af termometre til at foretage febertemperatur tjek på kroppen, og eksperterne fra Apotekets.dk forklarer, at det berøringsfrie termometer og rektal-termometeret er de mest udbredte.

Et øretermometer ligger mod de berøringsfrie varianter, da her højst foretages en blid berøring mod kroppen.

Der er fordele og ulemper ved begge typer, men begge kan anvendes som et termometer, baby, børn og voksne kan bruge. Det rektale anses som havende de allermest præcise målinger for kroppens kernetemperatur. Er barnet under 6 måneder, vil det rektale dermed være det bedste termometer. Baby skal nemlig have særlig opmærksomhed omkring baby feber, og derfor er det vigtigt med den helt præcise måling.

Det berøringsfrie måler via infrarøde sensorer, som dog også er meget pålidelige.

Det rektale eller berøringsfrie termometer til måling af febertemperatur

For alle over 6 måneder vil den berøringsfrie variant eller øretermometeret være et velfungerende valg til at måle, om man har normal temperatur eller feber.

Der er mange fordele ved disse typer, og den måske mest fremtrædende er, at det ikke er nær så invaderende at anvende, når man skal tage febertemperatur – modsat det rektale skal det nemlig ikke ind i kroppen, men blot holdes ved huden. Det gør det også langt mere hygiejnisk, da det ikke kommer i kontakt med så mange bakterier som for eksempel det rektale i numsen.

Dertil er det mere blidt at anvende generelt, da kroppen ikke generes, og så kan man tillige anvende det til at måle baby feber, mens han eller hun sover.

Mål altid det samme sted

Når man måler kropstemperaturen for at måle efter normal temperatur eller febertemperatur, så er det dog vigtigt, at man altid måler samme sted. Temperaturen er nemlig ikke ens over hele kroppen, og måler man forskellige steder, kan man få misvisende resultater. Derudover svinger temperaturen også i takt med døgnrytmen, og temperaturen vil ofte være højest om aftenen og lavest en times tid, inden man vågner.

Normal temperatur

Herunder kan du se, hvad der er en normal temperatur målt forskellige steder på kroppen:

✔ Oralt: 35,5 – 37,5 grader celsius
✔ Armhule: 34,7 – 37,3 grader celsius
✔ Pande: 35,4 – 37,4 grader celsius
✔ Rektalt: 36,6 – 38,0 grader celsius
✔ Øre: 35,7 – 37,7 grader celsius


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvilket termometer er det bedste? 🤩

Der findes mange gode modeller på markedet, og de falder inden for forskellige kategorier. Leder du efter et godt termometer, kan du med fordel overveje følgende, som alle er et termometer, baby, børn og voksne kan anvende: Braun ThermoScan 7 IRT6520, Omron Gentle Temp 521, Nokia Withings SCT01 Thermo, Medisana TM 750 Termometer, Termometerfabriken Viking AB Termometer, Chicco Infrarød AD8WG2 Termometer, Medisana TM 700 Termometer og Beurer 3i1 FT65 Termometer.

Hvilken type termometer skal jeg vælge? Øretermometer eller andre? 🤓

Der findes forskellige varianter til tjek af normal temperatur eller febertemperatur. Nogle er helt berøringsfri, andre næsten (som et øretermometer) og andre til rektalt brug. Til de fleste aldersgrupper vil et øretermometer være et godt valg, da det foretager en præcis, let, hurtig og blid måling af temperatur. Baby i de første levemåneder (op til 5 måneder) bør få målt temperaturen rektalt.

Hvordan bedømmer eksperterne et øretermometer? 🤔

Eksperterne vurderer modellerne ud fra blandt andet præcision, håndterbarhed, type, generel kvalitet, design, funktioner, rengøring, anvendelighed (kan det både måle baby feber og den feber, voksne og børn har) og pris. Du kan læse mere om, hvad eksperterne helt konkret mener om produkterne nederst i denne artikel, hvor der findes links til deres undersøgelser.


Termometer Test 2021: Disse kilder har vi anvendt

Amazon.com / Amazon.co.uk / Amazon.ae 🇬🇧

Amazon.com / Amazon.co.uk / Amazon.ae er en international forhandler af alt fra film, musik og bøger til tøj, elektronik og husholdningsprodukter. Her kan køberne også efterlade deres anmeldelser til gavn for nye potentielle brugere:

Læs mere om brugernes holdninger til Braun ThermoScan 7 IRT6520 her.

Læs mere om brugernes holdninger til Nokia Withings SCT01 Thermo her.

Læs mere om brugernes holdninger til Medisana TM 750 Termometer her.

Læs mere om brugernes holdninger til Chicco Infrarød AD8WG2 Termometer her.

Bestearthermometer.com 🇺🇸

Bestearthermometer.com er et online-magasin, der har fokus på øretermometre. Eksperterne har testet et stort udvalg, og det gælder også Braun ThermoScan 7 IRT6520. Læs hele anmeldelsen hos Bestearthermometer.com.

Bol.com 🇳🇱

Bol.com er en stor hollandsk forhandler af alt fra smykker, tøj og elektronik til bøger, film, musik, gør-det-selv og babyprodukter. Brugerne kan efterlade kommentarer, som kommer andre potentielle kunder til gode. Her har brugerne anmeldt Medisana TM 700 Termometer. Læs alle kommentarerne hos Bol.com.

Ebay.co.uk 🇬🇧

Ebay.co.uk karakteriserer sig selv som ”verdens markedsplads”, idet man her kan købe alt, hvad hjertet begærer af forbrugerprodukter, tøj, biler, haveartikler med mere. Brugerne kan kommentere på varerne, og her gælder det Medisana TM 750 Termometer. Læs alle anmeldelserne hos Ebay.co.uk.

Intheplayroom.co.uk 🇬🇧

Intheplayroom.co.uk er en online blog, der handler om livet med småbørn, livsstil og forældreskab. Bloggen tester også af og til produkter, der har med emnerne at gøre, og her gælder det Omron Gentle Temp 521. Læs hele anmeldelsen hos Intheplayroom.co.uk.

Kids-room.com 🇩🇪

Kids-room.com er en online-forhandler af produkter til børn og baby og sælger alt fra tøj til legetøj og møbler med mere. Brugerne kan kommentere på varerne, og her gælder det brugeranmeldelser af Chicco Infrarød AD8WG2 Termometer. Læs dem alle hos Kids-room.com.

Praxisdienst.com 🇬🇧

Praxisdienst.com er en stor online forhandler af lægeudstyr, og her sælges også termometre til brug i hjemmet. Kunderne kan efterlade kommentarer, og her gælder det Omron Gentle Temp 521. Læs mere hos Praxisdienst.com.

Pricerunner.dk 🇩🇰

Pricerunner.dk er den danske version af prissammenlignings-siden Pricerunner. Her kan man finde informationer om et givent produkt, se forhandlere og anmeldelser. Pricerunner.dk foretager også selv tests af produkterne af og til, og her gælder det en test af de bedste termometre på markedet. Modellerne Braun ThermoScan 7 IRT6520, Omron Gentle Temp 521, Nokia Withings SCT01 Thermo, Medisana TM 750 Termometer og Chicco Infrarød AD8WG2 Termometer er inkluderet i denne test. Læs testen i fuld længde hos Pricerunner.dk.

Pricerunner.dk lister også forbrugeranmeldelser, og forbrugerne har her set nærmere på følgende varianter:

Læs mere om brugernes anmeldelser af Termometerfabriken Viking AB Termometer her.

Læs mere om brugernes anmeldelser af Medisana TM 700 Termometer her.

Læs mere om brugernes anmeldelser af Beurer 3i1 FT65 Termometer her.

Thereviewhut.co.uk 🇬🇧

Thereviewhut.co.uk er et britisk testmagasin baseret på brugeranmeldelser, der har som formål at give de bedste og mest detaljerede anmeldelser af forskellige forbrugerprodukter til læserne. Her har eksperterne anmeldt Beurer 3i1 FT65 Termometer. Læs hele anmeldelsen hos Thereviewhut.co.uk.

Titaniumgeek.com

Titaniumgeek.com er en teknologi-blog med fokus på gadgets, cykling og teknologi generelt. Her foretages også videnskabelige tests af udvalgte produkter, og her gælder det netop en test af Nokia Withings SCT01 Thermo. Læs mere hos Titaniumgeek.com.


Andre relevante tests og artikler

Vi har i denne artikel set nærmere på øretermometre: Testvindere, topscorere og brugerfavoritter.

Det er oftest børn og babyer, der rammes af feber, og derfor vil et øretermometer være et uundværligt værktøj hos børnefamilier, men selvfølgelig også hos andre.

Har man netop børn, vil der ofte være mange andre produkter, man har brug for i dagligdagen. Vi har skrevet testartikler om forskellige af disse, hvor du måske kan finde inspiration, spare penge og foretage det valg, der passer til dine behov.

Det drejer sig for eksempel om barnevogne, der vil være en fast bestanddel af ethvert småbørnshjem. Vi har skrevet en artikel om de bedste barnevogne på markedet samt fyldt den med masser af brugbar information, så du er bedre rustet til at foretage dit køb.

Barnevognen er et uundværligt produkt, men de fleste forældre foretrækker af og til at tage barnet op og gå rundt med det. Som barnet vokser, kan det godt blive en tung opgave, og derfor kan det være fordelagtigt med en bæresele. Er du i tvivl om, hvilke seler eller slynger der er bedst, kan du blive klogere i vores bæresele test.

Et lille barn har brug for meget søvn, og når det ikke sover i barnevognen, vil det hvile i sengen. Det kan være svært hele tiden at skulle holde øje med det, så her kan det være en god ide med en babyalarm. Har du ikke en sådan, eller mangler du en ny, kan du finde inspiration i vores babyalarm artikel, hvor du kan se eksperternes favoritter.