Test-oversigt: Ventilatorer 2021 – her er de bedste ventilatorer ifølge eksperterne – Sarah Test

Senest opdateret den 0

Ønsker du et køligere klima indendørs, så du kan opholde dig i den temperatur, du foretrækker? Så bør du overveje at købe en ventilator.

En ventilator er et apparat, der blæser luften rundt i rummet, så du vil opleve, at varmen ikke forhindrer en dyb og behagelig vejrtrækning.

Vi har gjort research-arbejdet for dig og kan præsentere dig for de 6 modeller på markedet, som efter vores vurdering er de bedste.

Her er tale om 6 produkter, der alle hører til blandt eksperternes favoritter, og som kan give dig et dejligt indendørsklima uden svedeture og overophedning. Læg mærke til, at der er forskellige typer af ventilatorer med i artiklen. Du kan finde både ventilatorer, blæsere og airconditionanlæg.

Vi gennemgår alle modellerne , så du på en overskuelig og let måde kan finde alt den information, du har brug for – det gælder både, hvad eksperterne mener, og hvad der er værd at vide om alt det praktiske.

Vi giver dig også inspiration til at finde andre ventilations-apparater, herunder varmeblæsere, varmepumper, aircondition- og klimaanlæg.

Gode overvejelser inden køb:

Er du brændt varm på ideén om at få en skøn nedkøling af hjemmet, er der nogle elementer, du skal være opmærksom på, inden du foretager dit køb:

🔶 Type: Leder du efter en ventilator blæser eller et helt airconditionanlæg? Du kan få ventilator blæserne som bordventilator, standventilator eller ventilator tårn. Valget afhænger af, hvad du har brug for. En ventilator blæser får kun luften til at bevæge sig og cirkulere, mens et airconditionanlæg kan sænke temperaturen helt.
🔶 Kapacitet: Skal du køle et lille rum ned eller et større? Nogle modeller er mest velegnede til det ene og andre til det andet.
Design: En ventilator vil være synlig i rummet, så hvis du går op i æstetik, kan det være, at designet har større betydning.
🔶 Funktioner: Det kan være en god ide med en ventilator med fjernbetjening, timer, flere hastigheder og bevægelighed (oscillation) i hovedet.
🔶 Støj: En ventilator vil altid larme lidt, men nogle støjer mere end andre.
🔶 Pris: Prisen hænger gerne sammen med type, funktioner og evner, så du får ofte, hvad du betaler for.

Flere af ovenstående faktorer kan være svære at undersøge på egen hånd. Her kan du med fordel nærstudere, hvad eksperterne har skrevet. Så er du sikker på at få en ekspert-blåstempling. Du kan finde links til undersøgelserne nederst i artiklen.

Vores ventilator test artikel indeholder:

🔶 Overblik over de 6 bedste ventilatorer på markedet
🔶 Gennemgang af hvad eksperterne mener
🔶 Information om hvad apparaterne kan
🔶 Guide til at vælge den bedste ventilator
🔶 Fordele og ulemper ved at købe en ventilator med køling
🔶 Viden om hvordan produkterne bliver testet
🔶 Gennemgang af diverse tests, som vi har undersøgt og analyseret
🔶 En guide til øvrige relevante tests og artikler

Læg mærke til at Forbrugsguiden ikke selv tester produkterne. I stedet samler vi resultaterne af uvildige tests, så du nemt og hurtigt kan få et bedre overblik over de mest velfungerende modeller på markedet.

Ventilator test 2021 – Her er de 6 bedste, ifølge eksperterne
Herunder følger en gennemgang af 6 af de bedste ventilatorer på markedet. Her finder du både testvindere, topscorere, favoritter og øvrige, så variationen bliver høj. Der vil være noget for enhver pengepung og smag.

Under produktnavnene i de grønne bokse kan du se, hvad eksperterne fremhæver ved hvert apparat, og her vil du også finde en prissammenligning af de forskellige modeller. På den måde vil du hurtigere og nemmere kunne se, hvor du kan opnå de mest favorable priser.

Maeco Fan 1056 – Førende inden for hurtig nedkøling

✅Testvinder hos det britiske forbrugermagasin Which.co.uk
✅4,7 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos Amazon
✅Stærk nedkølingsevne
✅Stillegående
✅Meget sikker

 

Maeco Fan 1056

Maeco Fan 1056 er både en ekspertfavorit og en brugerfavorit: Den er blevet testet af eksperterne fra forbrugermagasinet Which.co.uk samt anmeldt af forbrugerne på Amazon.

Forbrugerne tildeler modellen 4,7 ud af 5 stjerner, mens Which.co.uk kårer den til testvinder i deres ventilator test.

Which.co.uk er en betalingskilde, hvor du skal betale, hvis du gerne vil læse alle resultaterne. De afslører dog, at Maeco Fan 1056s største fokusområder ligger inden for støjsvaghed og et lavt energiforbrug.

Flot design og stærke nedkølingsevner
Maeco Fan 1056 vil være den bedste ventilator for dig, der leder efter en flot og stilfuld ventilator blæser i bordformat, der kan fordele den kølende luft ud i alle retninger.

Nøgleordene for modellen er lavt strømforbrug, lavt støjniveau og høj luftstrøm, og den er så lille, at den er fremstillet til at blive placeret på bordet.

En ventilator vil være synlig i hjemmet, så hvis du går op i æstetik, vil det være en god ide at vælge en maskine, der ser flot ud. Maeco Fan 1056 ligefrem pynter med sit stilfulde ydre, og den vil passe ind i ethvert hjem med fokus på design.

Den har en stærk luftgennemgang på 1056 m3 pr. time, hvilket betyder, at den har en høj ydeevne, der let kan køle rummet ned. Når den ventilerer, vender den både op og ned og fra side til side, hvorved den sikrer den bedste luftfordeling. Den har en 160 graders bevægelse og passer til alle rum.

Maeco Fan 1056 kommer med den såkaldte DC-teknologi, som du finder hos de store affugtere, og derfor kan du være sikker på at få en stærk teknologi af højeste standard. Det betyder, at prisen på modellen ikke ligger helt i den lave ende. Til gengæld får du den skarpeste kvalitet, du kan købe for penge.

DC-teknologien sikrer også din ventilator den længst mulige levetid samt et lavt støjniveau.

En ventilator, du kan sove fra
Maeco Fan 1056s måske største fokusområde er lyden. På grund af DC-teknologien er den skabt til at være så stillegående som muligt, så den ikke vil genere, hvis den kører, mens du opholder dig i rummet. Faktisk hævder producenten, at du sagtens vil kunne sove, mens produktet kører ved siden af.

Støjniveauet afhænger af styrken, men sætter du den til nattilstand på laveste blus, vil den kun have et lydniveau på 20 dB. Det ligger klart i den lave ende.

Du kan selv indstille maskinen til, hvor hårdt den skal arbejde, men du vil ikke behøve så meget kraft for at kunne mærke effektiviteten. På grund af de unikke bevægelser blander den luftstrømningen, og derfor blive luften spredt ud på måde, hvor den hurtigt bevæger sig rundt, uden at du vil føle det ubehageligt.

Alt i alt er Maeco Fan 1056 den bedste ventilator til dig, der ikke har noget imod at betale en høj pris, og som vægter støjsvaghed, design og effektivitet højt. Du får her også en ventilator med fjernbetjening.

Specifikationer ved Maeco Fan 1056 – nøgleoplysninger
Producent: Maeco
Type: Ventilator til bord / Ventilator med fjernbetjening / Ventilator blæser
Luftgennemgang: 1056 m3 pr. time
Støjniveau: Fra 20 dB
Bevægelse: 160 grader
Med timer: Ja
Med app: Nej
Med fjernbetjening: Ja
Højde: 30 centimeter
Vægt: 3,2 kilo

Fordele ved Maeco Fan 1056
🔵 Testvinder i ventilator test
🔵 Bordventilator med attraktivt design
🔵 Eksklusiv variant
🔵 Stillegående – ideel til soveværelset
🔵 Stærk DC-teknologi

 

Dyson Hot & Cool Ventilator/varmeblæser AM09 – Hurtig til at opvarme eller nedkøle et rum

✅Topscorer hos det britiske forbrugermagasin Which.co.uk
✅God anmeldelse hos teknologimagasinet Techradar.com
✅Premium-valg
✅Høj sikkerhed
✅Stilfuldt design

Dyson Hot and Cool AM09 Ventilator

Dyson Hot & Cool Ventilator/varmeblæser AM09 er blevet testet af to hold eksperter: Det inkluderer det britiske forbrugermagasin Which.co.uk og teknologimagasinet Techradar.com. Begge steder modtager modellen høj ros.

Which.co.uk er en betalingskilde, men de afslører dog, at modellen kommer til en høj pris, men den har til gengæld et stilfuldt og interessant design. Som en bonus er den udstyret med en lang række funktioner, der gør betjeningen lettere og opvarmningen mere effektiv.

Techradar.com giver Dyson Hot & Cool Ventilator/varmeblæser AM09 en pæn anmeldelse. De roser det attraktive design og mener, at den er helt fantastisk at se på. Den er tillige simpel at bruge, og så er den ifølge eksperterne meget alsidig, da den er lige god til at varme op og køle ned. Der er også tænkt over sikkerheden, og det betyder, at du hverken vil komme til at brænde dig eller skære dig på selve viften, som er pakket godt ind. De eneste minusser er den høje pris, og at produktet larmer lidt på tophastigheden.
Alt i alt er eksperterne dog begejstrede, og de kalder apparatet ”a great-looking, hard-working fan that will slip comfortably into many decors, quickly getting a room’s temperature to that just right temperature”.

Fantastisk stilfuld
Dyson Hot & Cool Ventilator/varmeblæser AM09 vil være den bedste ventilator til dig, der ønsker at kunne både nedkøle og opvarme et rum i huset. Ligeledes vil den tiltale den æstetisk orienterede forbruger, der leder efter en enhed, der ligefrem kan pynte i hjemmet.

Dysons ventilator blæser har mange nøgleområder, men det måske mest iøjnefaldende er designet, for den emmer simpelthen af eksklusivitet. Der er tale om et ventilator tårn, der kommer i et højt og slankt design. Højden ligger på knap 60 centimeter, og den er beregnet til at stå på gulvet. Tårnet er slankt og kommer i lyse sølvnuancer, og selve ventilatordelen er udformet som en oval bue med et hul igennem til luftgennemstrømmen.

En anden af de største fordele er effektiviteten og alsidigheden, for i modsætning til flere af konkurrenterne kan Dyson’en både varme og køle. Det betyder, at du kan få glæde af den sommer som vinter og i både kulde og varme.

På grund af den høje eksklusivitet skal du være opmærksom på, at den ikke ligger i den lave ende rent prismæssigt.

Air Multiplier-teknologi
Dyson Hot & Cool Ventilator/varmeblæser AM09 kommer med den såkaldte Air Multiplier-teknologi, der sikrer en kraftig og stærk luftstrøm, som enten kan køle rummet ned eller varme det op. Den har oscillation, hvilket betyder, at den kan bevæge hovedet fra side til side. Det gør, at varme- eller kuldefordelingen bliver bedre og luften sendt ud til et bredere område.

Der er en smart timer, du kan sætte til, så apparatet kun arbejder, når du har brug for det. Støjniveauet er i den fine ende, og det varierer alt efter hvilken styrke, modellen arbejder på. Lydniveauet ligger derfor mellem 43 og 64 dB. Støjniveauet er så lavt, at enheden er blevet Quiet Mark-certificeret.

Her er også tale om en ventilator med fjernbetjening, og du kan styre produktet fra sofaen. Så behøver du ikke rejse dig op for at foretage småjusteringer.

Det er let at få den rette temperatur på Dyson Hot & Cool Ventilator/varmeblæser AM09, for du skal blot selv vælge den, og så sørger den intelligente termostat for at adlyde. Sikkerheden er høj, da du ikke finder nogen blade eller arme her, som du kan komme i karambolage med. Rengøringen er let, og du foretager den ved blot at tørre den af med en tør eller fugtig klud.

Alt i alt en ventilator blæser af højeste kvalitet med et æstetisk design og muligheden for både at nedkøle og opvarme.

Specifikationer ved Dyson Hot & Cool Ventilator/varmeblæser AM09 – nøgleoplysninger
Producent: Dyson
Type: Ventilator med stativ / Ventilator tårn / Ventilator med fjernbetjening / Ventilator blæser
Støjniveau: 43-64 dB
Bevægelse: Oscillation (bevæger sig fra side til side)
Med timer: Ja
Med app: Nej
Med fjernbetjening: Ja
Højde: 59,5 centimeter
Vægt: 4,2 kilo

Fordele ved Dyson Hot & Cool Ventilator/varmeblæser AM09
🔵 Topscorer i ventilator test
🔵 Ventilator tårn med eksklusivt design
🔵 Kan både varme og køle
🔵 Air Multiplier-teknologi
🔵 Quiet Mark-certificeret

Forhandler Pris

Annoncer

 

Rowenta VU5640 TURBO SILENCE EXTREME – Stillegående med oscillation

✅God anmeldelse hos det tyske testmagasin Gismo.at
✅4,6 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos Amazon
✅Prisvenlig
✅Ekstremt stillegående

Rowenta VU5640 TURBO SILENCE EXTREME hører til eksperternes og brugernes favoritter. Den modtager hele 4,6 ud af 5 stjerner i gennemsnit hos brugerne fra Amazon, og i en ventilator test hos det tyske testmagasin Gismo.at får den en god anmeldelse.

Gismo.at har meget positivt at sige om ventilatoren. De forklarer, at monteringen foregår utrolig let, især takket være den letforståelige brugermanual, og at produktet er skabt i høj håndværksmæssig kvalitet med en meget stabil base. De fremhæver også designet, som både er flot og moderne. Endelig har eksperterne undersøgt, hvor stillegående modellen egentlig er. De kommer frem til, at motoren er meget lydsvag om dagen, når der er mere baggrundsstøj. Om natten vil du dog kunne høre en svag brummen, som kan virke forstyrrende, hvis du har meget lyd-følsomme ører. Til gengæld er selve vindstyrken og luftcirkulationen i rummet meget velfungerende.

Det prisvenlige valg
Hvis du leder efter en simpel ventilator blæser med blade, der både er justerbar og prisvenlig, så vil Rowenta VU5640 TURBO SILENCE EXTREME være den bedste ventilator til dig.

Prisen er en af de største fordele, og den er så lav, at alle vil kunne være med. Den lave pris bliver dog ikke afspejlet i kvaliteten, for modellen er utrolig alsidig og brugbar.

Designet ligger måske ikke den til mest stilfulde side, og så vil den fylde en del. Den er en standventilator, der er skabt til at stå på gulvet på en fod, og en tynd og enkel stang fører op til hovedet, der har blade til at skabe luftcirkulation. På midten af stangen er der placeret et kontrolpanel, hvor du kan indstille den efter behov. Det kan for eksempel være hastighed eller timer.

Der er i alt 4 hastigheder at vælge imellem, og de sørger for, at du får den kølende effekt, som du har behov for.

Skabt til at være støjsvag
Et andet af Rowenta VU5640 TURBO SILENCE EXTREME’s højdepunkter er lydniveauet. Maskinen er skabt til at være utrolig stillegående og derfor ideel til den forbruger, der ikke vil føle sig generet af støj. Støjniveauet er målt til op til 59 dB, og det vil være lavere, når du anvender de lavere hastigheder.

Det minimale lydniveau gør apparatet perfekt til soveværelset, da støjen så ikke vil være høj nok til at genere søvnen. Der er også en timer, som du kan indstille på kontrolpanelet, og den kan du for eksempel sætte til at holde op med at arbejde, når du er faldet i søvn.

Modellen arbejder med oscillerende bevægelser, der betyder, at hovedet bevæger sig fra side til side. Derfor opnår du en bedre luftspredning, der lettere køler hele rummet ned. Bevægelserne er meget effektive, og det betyder, at du hurtigt kommer til at opleve en nedkølet effekt i rummet. Luftgennemgangen ligger på 4800 m3 pr. time, hvilket er højt.

Som en bonus er Rowenta VU5640 TURBO SILENCE EXTREME justerbar i højden.

Alt i alt en prisvenlig ventilator blæser i stander/gulvformat med en kraftig oscillation og flere hastighedsindstillinger.

Specifikationer ved Rowenta VU5640 TURBO SILENCE EXTREME – nøgleoplysninger
Producent: Rowenta
Type: Ventilator til gulv / Standventilator / Ventilator blæser
Luftgennemgang: 4800 m3 pr. time
Støjniveau: 59 dB
Bevægelse: Oscillation (bevæger sig fra side til side)
Med timer: Ja
Med app: Nej
Højde: Justerbar
Vægt: 3,2 kilo

Fordele ved Rowenta VU5640 TURBO SILENCE EXTREME
🔵 God anmeldelse i ventilator test
🔵 Prisvenlig
🔵 Lavt støjniveau – perfekt til soveværelset
🔵 4 hastighedsindstillinger
🔵 Kraftig oscillation

Forhandler Pris

Annoncer

 

DeLonghi Pinguino PAC N90 – Jævn nedkøling af rummet

✅Testvinder hos det britiske forbrugermagasin Which.co.uk
✅4 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos Amazon
✅Brugervenligt airconditionanlæg
✅Let at flytte på

DeLonghi Pinguino PAC N90

DeLonghi Pinguino PAC N90 er et helt airconditionanlæg, der modsat ventilatorerne kan sænke temperaturen i rummet og ikke kun skabe en illusion af en lavere temperatur.

Den hører både til eksperternes og forbrugernes favoritter: Hos køberne fra Amazon modtager den 4 ud af 5 stjerner i gennemsnit, og hos forbrugermagasinet Which.co.uk bliver den i en ventilator test kåret som testvinder.

Which.co.uk er en betalingskilde, hvor du skal betale for at se alle resultaterne, men de afslører dog, at modellen er meget stillegående. De mener, at den vil være et godt valg, hvis du ønsker en ventilator, der effektivt kan køle soveværelset ned om natten og sikre dig en mere komfortabel nattesøvn.

Nedkøling af hele rummet
DeLonghi Pinguino PAC N90 vil være den bedste ventilator til dig, der foretrækker et airconditionanlæg i stedet for en almindelig ventilator blæser. Den store forskel ligger i, at produktet her rent faktisk kan sænke temperaturen i rummet, mens en almindelig ventilator blæser kun skaber en brise, der giver følelsen af en lavere temperatur.

Da DeLonghi Pinguino PAC N90 derfor kan langt mere end flere af konkurrenterne her i artiklen, vil prisen også være noget højere. Men hvis du har brug for en effektiv tilførsel af kulde, så vil apparatet være et godt valg.

Som en bonus er den mobil, og det betyder, at du kan flytte den fra rum til rum alt efter, hvor du gerne vil have nedkøling. Vægten ligger på 27,4 kilo, hvilket er pænt for et mobilt airconditionanlæg. Du vil forholdsvist let selv kunne flytte den.

Vær opmærksom på at apparatet fylder en del mere end en blæser, og du vil få det traditionelle kasseformede design, som er ens for de fleste mobile airconditionanlæg. Derfor vil du tydeligt kunne se kassen i stuen, men DeLonghi har gjort deres bedste for at skabe en høj stilfuldhed inden for rammerne.

Affugter også
DeLonghi Pinguino PAC N90 er meget effektiv i brug, og du vil få masser af muligheder for at få lige præcis den nedkøling, du ønsker. Den kommer med et selvforklarende men omfattende kontrolpanel på toppen, hvor du vil kunne vælge niveau og temperatur med mere. Der er to hastigheder, og luftstrømmen ligger på 320 ku m/t.

Ud over at kunne køle ned har modellen også en affugtnings-funktion. Så samtidig med at den køler ned, fjerner den fugten fra rummet. Den har en affugtningskapacitet på 30 liter i døgnet.

Læg mærke til at airconditionanlægget kører på strøm. Den har energimærket A, der er udmærket, men du skal vide, at du hurtigt kan se det på strømregningen, hvis du lader anlægget køre meget.

Ud over det omfattende kontrolpanel er der tale om en ventilator med fjernbetjening, og fjernbetjeningen er mere simpel. Den er ideel til, når du sidder i sofaen og har brug for en ændring i arbejdsstyrken. Du vil ligeledes finde en timer, så du selv kan indstille, hvornår den skal arbejde. Vi skal tillige bemærke, at DeLonghi Pinguino PAC N90 kommer med et meget lavt støjniveau, som vil betyde, at du ikke oplever nær så mange støjgener i forhold til hos flere af konkurrenterne.

Alt i alt et helt mobilt airconditionanlæg, der både kan nedkøle rummet og affugte det.

Specifikationer ved DeLonghi Pinguino PAC N90 – nøgleoplysninger
Producent: DeLonghi
Type: Mobilt airconditionanlæg / Ventilator med fjernbetjening
Luftstrøm: 320 ku m/t
Støjniveau: 51 dB
Energimærke: A
Med timer: Ja
Med app: Nej
Med fjernbetjening: Ja
Højde: 75 centimeter
Vægt: 27,4 kilo

Fordele ved DeLonghi Pinguino PAC N90
🔵 Testvinder i ventilator test
🔵 Mobilt airconditionanlæg
🔵 Kan sænke temperaturen og ikke kun blæse luft rundt
🔵 Kan også affugte
🔵 Stillegående

Forhandler Pris

Annoncer

4.106,00 Læs mere
4.262,00 Læs mere

 

Whirlpool PACW29COL – Kraftfuldt valg med inkluderet affugtning

✅Testvinder hos det danske forbrugerråd Tænk
✅Testvinder hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön
✅God bygningskvalitet
✅Kan køle store rum ned

Whirlpool PACW212CO

Whirlpool PACW29COL hører til eksperternes helt store favoritter. Den har været med i en stor ventilator test hos henholdsvis det danske forbrugerråd Tænk og den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön. Her har eksperterne set nærmere på forskellige kriterier, og ud fra dem vurderer begge hold eksperter, at modellen skal have et imponerende stempel som testvinder.

Både Tænk og Råd & Rön er betalingskilder, så du skal betale, hvis du ønsker at se alle resultaterne. Du kan finde links til begge undersøgelser nederst i vores ventilator test artikel.

Airconditionanlæg, der også kan affugte
Leder du efter noget af det bedste og mest effektive inden for nedkøling til hjemmet, vil Whirlpool PACW29COL airconditionanlæg være det ideelle valg. Prisen er ikke i den lave ende sammenlignet med en almindelig ventilator blæser, men til gengæld får du meget for pengene.

Du får et apparat, der kan sænke temperaturen i hjemmet i stedet for kun at blæse luften rundt og give en illusion af et køligere klima. Effektiviteten er endda meget høj på produktet her, og kølekapaciteten ligger på 9000 but/t. Det er meget og nok til at klare selv store rum.

Du har blot brug for et åbent vindue til aftrækket, og her bliver den varme luft pumpet ud. Køleegenskaberne sænker temperaturen hurtigt i rummet, så du på ingen tid kan holde ud at være indenfor på en varm dag.

Ud over at kunne sænke temperaturen kan Whirlpool PACW29COL også affugte. Den affugtende funktion sørger for at trække fugten ud af rummet, hvorved typen af varmen vil blive mere behagelig – og også mere sund.

Stillegående
Whirlpool PACW29COL kommer med alt det, du måtte få brug for. Her er tale om en ventilator med fjernbetjening, men du kan dog også benytte dig af det fysiske kontrolpanel, der er placeret på selve kroppen. Her kan du bestemme hastigheden og indstille den efter behov.

Du vil få adgang til en timer, så du kan indstille den til at arbejde, når det passer dig. Modellen vil dog sagtens kunne arbejde om aftenen i soveværelset, for lyden er skabt til at være meget lav. Støjniveauet ligger på 51 dB, hvilket er lavt i forhold til flere af konkurrenterne, og derfor vil du sagtens kunne falde i søvn uden støjgener til at holde dig vågen.

Her er tale om et mobilt airconditionanlæg, og det betyder, at du kan flytte det alt efter behov. Du kan for eksempel placere produktet i stuen om dagen og flytte det til soveværelset om aftenen. Vægten ligger på 34 kilo, men du får hjælp til at manøvrere den via hjulene, der er placeret under maskinen.

Læg mærke til at et airconditionanlæg tærer en del på energiforbruget, så hvis du lader den køre ofte, vil du kunne se det på strømregningen. Apparatet har dog energimærke A, hvilket ligger nogenlunde i midten.

Alt i alt et mobilt airconditionanlæg, der både kan sænke temperaturen og affugte, og så er den på hjul og kommer med timer og fjernbetjening.

Specifikationer ved Whirlpool PACW29COL – nøgleoplysninger
Producent: Whirlpool
Type: Mobilt airconditionanlæg / Ventilator med fjernbetjening
Kølekapacitet: 9000 but/t
Støjniveau: 51 dB
Energimærke: A
Med timer: Ja
Med app: Nej
Med fjernbetjening: Ja
Højde: 74 centimeter
Vægt: 34 kilo

Fordele ved Whirlpool PACW29COL
🔵 Testvinder i ventilator test
🔵 Airconditionanlæg på hjul
🔵 Både sænker temperaturen og affugter
🔵 Stillegående
🔵 Med fjernbetjening og timer

Forhandler Pris

Annoncer

2.468,00 Læs mere
3.711,00 Læs mere

 

Honeywell HSF1630E4 – En af de bedste standventilatorer

✅Testvinder hos det tyske teknologimagasin Computerbild.de
✅4,7 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos Amazon
✅Høj luftcirkulation
✅Meget holdbar

Honeywell-HSF1630E4

Honeywell HSF1630E4 er blevet testet af det tyske testmagasin Computerbild.de i en ventilator test af 13 forskellige modeller. De er så imponerede over produktet, at de udnævner den til testvinder.

De begrunder deres anmeldelse med, at ventilatoren er meget velegnet til alle typer af rum. Den har en særdeles god luftcirkulation, som når ud i alle hjørner af rummet, også selv om der er tale om meget store rum. Effektiviteten bliver heller ikke påvirket af, om der står forhindringer eller møbler i vejen, hvilket eksperterne fremhæver som et stort plus. De konkluderer, at enheden ”især er bemærkelsesværdig, da det er en førsteklasses Honeywell-ventilator” (oversat fra tysk).

Også brugerne er imponerede, og køberne fra Amazon tildeler den i gennemsnit 4,7 ud af 5 stjerner.

Prisvenlig variant til gulvet
Honeywell HSF1630E4 vil være den bedste ventilator til dig, der leder efter en billig måde at få mere luft i det sommervarme hjem. Her er tale om en standventilator, der er placeret på gulvet, og herfra arbejder den ved at sende en brise gennem stuen med den effektive vifte.

Prisen er klart i den lavere ende, men det er ikke ensbetydende med en ringere kvalitet. Modellen leverer en meget høj luftcirkulation sammenlignet med flere af konkurrenterne, og så er den også velegnet til større rum.

Byggekvaliteten er solid og robust, og skulle den vælte, er den beskyttet mod at gå let i stykker.

Den har en luftgennemgang på 3498 m3 pr. time, og det er højt sammenlignet med konkurrenterne. Så kan du være sikker på en kraftigere brise, der trænger ind i alle kroge i rummet.

Oscillation i bevægelsen
Honeywell HSF1630E4 har også fokus på en bred luftspredning, og derfor kommer den med oscillation i bevægelsen i hovedet. Det betyder, at den drejer fra side til side, og det gør den i en 90 graders vinkel. Så spreder den bedre luften ud til hele rummet.

Du kan selv bestemme, hvor meget kraft du har brug for afhængig af den indendørs temperatur, og i alt er der 3 hastigheder at vælge imellem. Du kan selv vælge farten på kontrolpanelet, der er placeret på stangen under hovedet.

Selv om Honeywell HSF1630E4 arbejder hurtigt og effektivt, så lykkes det at holde støjniveauet nede. Apparatet ligger i den klart støjsvage ende af skalaen med et niveau på 51 dB. Det gør den meget stillegående – det er især en fordel, hvis du ønsker at anvende den om aftenen og natten, når du skal sove.

Modellen er 120 centimeter høj, men du kan justere den efter behov.

Alt i alt en prisvenlig og let-fungerende ventilator blæser i standerformat, der giver en effektiv luftstrømning.

Specifikationer ved Honeywell HSF1630E4 – nøgleoplysninger
Producent: Honeywell
Type: Ventilator til gulv / Standventilator / Ventilator blæser
Luftgennemgang: 3498 m3 pr. time
Støjniveau: 51 dB
Bevægelse: Oscillation (bevæger sig fra side til side) i 90 grader
Med timer: Ja
Med app: Nej
Højde: 120 centimeter
Vægt: 4,5 kilo

Fordele ved Honeywell HSF1630E4
🔵 Testvinder i ventilator test
🔵 Prisvenlig
🔵 Model i stang/standerformat
🔵 Effektiv luftcirkulation
🔵 Stillegående

Forhandler Pris

Annoncer

371,00 Læs mere
371,00 Læs mere

 

Guide: Sådan vælger du den bedste ventilator

Der er mange ventilatorer og flere forskellige typer at vælge imellem på markedet. Derfor kan det være svært at finde ud af hvilken en, du skal vælge. Baseret på ekspertviden fra det britiske forbrugermagasin Which.co.uk guider vi her til, hvad du skal have in mente før købet:

Har jeg brug for en ventilator i mit hjem?
I de nordiske lande er det sjældent, at temperaturen er så høj, at du ikke vil kunne holde ud at være i dit eget hjem. Men der forekommer dog perioder, hvor solen og varmen gør det ulideligt at være nogen steder, og her kan en ventilator være en stor ven i nøden.

Hvis du hører til dem, der har svært ved at tolerere de høje temperaturer, vil en ventilator klart være en god investering – ikke mindst om natten, hvor varmen kan gøre det umuligt at sove.

Type
Which.co.uk forklarer, at du kan finde flere forskellige typer inden for ventilator blæser-området – især kategorierne bordventilator og ventilator tårn.

Bordventilatoren er – som navnet antyder – en mindre og kompakt variant, der er beregnet til at blive placeret på bordet. Nogle er helt simple, mens andre er mere avancerede, men fælles er, at de passer bedst til at køle et lille areal ned. Prisen vil ofte også være en del lavere sammenlignet med et ventilator tårn – med mindre du går efter et af de mest kendte mærker.

Et ventilator tårn er – som navnet også antyder – en variant i sølje-format. Den vil ofte fylde en del mere og være kraftigere end bord-versionen. Prisen vil være noget højere som regel, men til gengæld vil den kunne køle et større område ned – for eksempel et helt rum. Et ventilator tårn vil fylde en del mere, så du skal have pladsen til den.

Pris
Prisen varierer rigtig meget fra type til type og variant til variant. Du kan få helt billige bordventilatorer, der kun kan blæse, og så kan du få et højteknologisk ventilator tårn, der kan køle hele rummet.

Jo mere du har brug for, jo højere er prisen også. Overvej hvad dit behov og budget er inden køb. En bordventilator behøver ikke koste ret meget, mens et avanceret ventilator tårn kan koste flere tusinde kroner.

En billig ventilator blæser behøver ikke nødvendigvis være dårlig, og en dyr er ikke automatisk god. En ventilator blæser har ét altoverskyggende formål, og det er at blæse luft ud, så du oplever en rar nedkøling. Det kan være svært at afprøve modellernes evner selv, så her kan du med fordel læse eksperternes kommentarer – du kan finde links til alle undersøgelserne nederst i artiklen.

Støj
Alle varianter larmer en smule, men der er stor forskel på hvor meget. Ved hvert produkt har vi angivet, hvor højt støjniveauet er, og hvis du føler dig generet af støj, kan du vælge en maskine, der larmer mindst muligt.

Ønsker du at have din ventilator blæser i soveværelset, er det vigtigt med et stillegående valg. Ellers risikerer du ikke at kunne falde i søvn eller at blive vækket af lydene.

Funktioner: Hastighed
Eksperterne forklarer, at der er nogle specifikke funktioner, der kan være meget brugbare.

Det gælder for eksempel muligheden for at indstille produktet på flere hastigheder. Så får du en bedre kontrol og slipper for konstant at blive blæst væk eller at opleve en for svag nedkøling.

Funktioner: Lysdæmpning
Nogle enheder kommer med lys, og hvis du planlægger at placere den i soveværelset, kan det være en god ide med en ventilator, hvor du kan dæmpe lyset.

Funktioner: Fjernbetjening
En ventilator med fjernbetjening er virkelig smart – både når det drejer sig om en bord- og standerventilator eller et ventilator tårn. Så kan du styre modellen fra sofaen og hele tiden være i fuld kontrol.

Funktioner: App
De moderne varianter kommer med indmad, der tillader, at du kan styre den via en app på telefonen. Så bliver telefonen en slags fjernbetjening. Det er meget smart, men selvfølgelig en smagssag, om du har brug for det. Det er dog langt fra alle ventilatorer, der kommer med den funktion.

Funktioner: Timer
Med en timer kan du selv bestemme på forhånd, hvornår din ventilator skal arbejde. Du kan for eksempel indstille den til at arbejde, lidt før du kommer hjem, så du vil komme hjem til en rar temperatur, eller du kan indstille den til at holde op med at køre, når du er faldet i søvn.

En timer kan som en bonus gøre din elregning lavere, da apparatet så kun kører, når du har brug for det.

Funktioner: Bevægelse (Oscillation)
Nogle ventilatorer står helt stille, mens de arbejder, hvor andre kan bevæge hovedet. Med et bevægeligt hoved vil du få en bedre fordeling af luften, som kan gøre indeklimaet meget mere behageligt. Så slipper du også for at få en konstant strøm af blæst ind i hovedet.

Ventilator eller airconditionanlæg?
Hvis du gerne vil have nedkølet dit hjem og få en rarere temperatur, kan du enten anvende en ventilator blæser som beskrevet, eller du kan vælge et aircondition-apparat.

Forskellen ligger i, at din ventilator blæser kun blæser luft rundt, hvorved du kan mærke brisen. Men den proces køler ikke rent faktisk rummet ned. Det gør et airconditionanlæg derimod.

Et airconditionanlæg fylder unægtelig mere end en ventilator, men den er også mere effektiv. Det kan du se på prisen, der afspejler det. Det samme gælder på elregningen. Et airconditionanlæg er derfor ikke billigt i drift sammenlignet med en ventilator blæser. Til gengæld vil du få en decideret temperatursænkning i hjemmet og ikke kun en illusion af det.

En ventilator blæser vil være nok til de fleste nordiske sommerdage, men et airconditionanlæg kan være fordelagtigt, hvis du lider meget i varmen. Hvis du i højere grad foretrækker et airconditionanlæg, kan du finde markedets bedste modeller i vores aircondition test-artikel.

Hvis du ønsker at investere i et airconditionanlæg, vil det være mange af de samme elementer og kriterier, du skal holde øje med. Først skal du overveje, om du ønsker en mobil eller fastmonteret version (se nedenfor), hvad den må koste, og hvor stort et rum du ønsker nedkølet. Eftersom airconditionanlæg er helt store strøm-slugere, bør du se efter energimærke. Ligesom med en ventilator blæser bør du holde udkig efter støj, hastigheder, timer, app og fjernbetjening, og så vil det være en god ide at undersøge, om anlægget i tillæg til nedkøling også kan affugte.

Fastmonteret eller transportabel?
Eksperterne fra Which.co.uk forklarer i en anden artikel om airconditionanlæg, at du både kan få mobile og transportable airconditionanlæg. De mobile er gerne lidt billigere, og de er smarte, da du kan flytte dem rundt efter behov. Der vil være en ”slange”, som er et slags rør eller aftræk, hvor den varme luft bliver pumpet ud, og den skal du for eksempel placere ud af et vindue. De mest avancerede af de mobile airconditionanlæg kan også rense luften og fjerne fugt.

De fastmonterede har både en ude- og en inde-del, som selv sørger for udsugningen, og de er gerne noget mere effektive. Til gengæld vil de være dyrere, og så er installationsprocessen noget mere omfattende. På den positive side behøver du ikke have et vindue åbent, og den fastmonterede version er ofte mere stillegående.

Fordele og ulemper ved at købe en ventilator med køling

Der er flere typer af kølende apparater, du kan få til hjemmet. Det inkluderer blæsere/ventilatorer, airconditionanlæg og varmepumper. Der er fordele og ulemper ved alle typerne. Baseret på ekspertviden fra Forbrugerrådet Tænk og forbrugermagasinet Which.co.uk guider vi her til plusserne og minusserne ved hver type:

Blæser/ventilator

En ventilator blæser, som de fleste af produkterne her i artiklen, fungerer ved, at den blæser luften rundt, så du vil føle en kølende brise. Men luften bliver ikke som sådan nedkølet. Du vil blot føle det sådan. Blæseren/ventilatoren kommer i flere typer – såsom bordventilator og ventilator tårn – og det er en smagssag, hvad du vil foretrække.

Pros

 • Lav købspris
 • Prisvenlig i brug
 • Mange at vælge imellem
 • Høj mobilitet
 • Ingen vedligeholdelse påkrævet
Cons

 • Sænker ikke temperaturen i rummet

 

Luftkøler med vand

En luftkøler med vand er gerne en større maskine, du placerer på gulvet i det rum, hvor du ønsker nedkøling. Den minder om et mobilt airconditionanlæg, men her er intet aftræk til den varme luft. Luftkøleren med vand fungerer ved, at motoren blæser luften gennem et fugtigt filter, hvorved luften bliver kølet ned.

Pros

 • Lavt energiforbrug
 • Rensning af luften
 • Ingen installation påkrævet
 • Ingen miljøskadelige stoffer
Cons

 • Ikke så effektiv som et rigtigt airconditionanlæg
 • Fugter luften
 • Bedst når varmen er tør
 • Du skal selv tilføre vand løbende
 • Filtrene kræver vedligeholdelse

 

Mobilt airconditionanlæg

Et mobilt airconditionanlæg er den type anlæg, du kan flytte rundt på alt efter hvilket rum, der har brug for nedkøling. Et smart valg i et nordisk land, hvor det kun er sjældent, at varmen bliver meget ulidelig i lange perioder. Et mobilt airconditionanlæg har aftræk til den varme luft og fungerer lidt som et køleskab med kompressor og kølesystem.

Pros

 • God nedkølingseffekt
Cons

 • Bruger meget strøm
 • Larmer en del
 • Kræver en del installation
 • Høj pris
 • Kræver vindue til aftræk
 • Bedst til mindre rum

 

Varmepumpe (luft til luft)

Mange huse har i dag en varmepumpe for at tilføje varme til boligen i de koldere perioder. Men en luft til luft varmepumpe kan også køle huset ned.

Pros

 • Høj effektivitet
 • Lav støj
 • Kan også opvarme huset
 • Energivenlig
 • God til større rum
Cons

 • Høj købspris
 • Kræver installation af professionel
 • Løbende vedligeholdelse er påkrævet
 • Er fastmonteret ét sted

Sådan bliver produkterne testet

Vi har i vores ventilator test artikel inkluderet 6 af de bedste modeller på markedet ifølge eksperterne.

Er du nysgerrig efter at finde ud af, hvordan eksperterne har afprøvet og vurderet produkterne, og hvad de lægger vægt på i deres bedømmelser, kan du læse mere i afsnittet herunder.

Du kan læse mere om eksperternes vurderinger og bedømmelsesgrundlag hos Forbrugerrådet Tænk og forbrugermagasinet Which.co.uk.

Test af ventilatorer
Eksperterne fra Which.co.uk har testet ventilator blæsere og forklarer, at de lægger vægt på følgende parametre i deres vurderinger:

 • Ydeevne: Det vigtigste parameter hos Which.co.uk er ydeevnen. Eksperterne ser nærmere på specifikke elementer inden for ydeevne. Det inkluderer effektiviteten af hastighederne, støjen og følelsen af den blæste luft. Ydeevnen bliver vægtet med 65 procent i den samlede vurdering.
 • Brugervenlighed: Det næsthøjeste aspekt hos Which.co.uk i deres ventilator test er brugervenligheden. Her ser eksperterne på, hvor nemme maskinerne er i brug. De kigger også på fjernbetjening til ventilator og præcisionen samt på, hvor besværligt det er at installere modellen. Brugervenligheden bliver vægtet med 20 procent i den samlede vurdering.
 • Funktioner: Eksperterne nærstuderer, hvilke funktioner hvert apparat er udstyret med. Det inkluderer antal af hastigheder, fjernbetjening, timer, bevægende hoved med mere. Funktioner bliver vægtet med 5 procent i den samlede vurdering.
 • Energiforbrug: Eksperterne måler, hvor meget energi og strøm, modellerne bruger på både højeste og laveste hastighedstrin. Energiforbrug bliver vægtet med 5 procent i den samlede vurdering.
 • Bygningskvalitet og stabilitet: Eksperterne ser nærmere på hvilke byggematerialer, der er benyttet, og hvor solide produkterne er. Ligeledes tester eksperterne, hvor let eller svært det er at vælte dem. Bygningskvalitet og stabilitet bliver vægtet med 5 procent i den samlede vurdering.
 • Sikkerhed: Sikkerhed er ikke som sådan med i bedømmelsen, men eksperterne fremhæver, at hvis sikkerheden ikke er i orden, så vil modellen få et ”Don’t buy” (Køb ikke) stempel. Eksperterne kigger efter, om der er risiko for at komme til skade under brug, om du kan få fingrene i klemme, om hår kan komme i klemme, hvad der sker, hvis der opstår en blokade samt den elektriske sikkerhed (om du kan få stød med videre).
 • Test af airconditionanlæg
  Eksperterne fra Tænk har testet airconditionanlæg og forklarer, at de lægger vægt på følgende parametre i deres vurderinger:
 • Temperaturfordeling / temperaturmåling for jævn afkøling: Tænk forklarer, at de måler temperaturen i et givent rum 7 steder. Det drejer sig om et rum, som apparaterne skal køle ned fra 35 grader til 25. Når temperaturen når de 25 grader, måler eksperterne de 7 steder for at se jævnheden og eventuelle forskelle. Temperaturfordeling bliver vægtet med 30 procent i den samlede vurdering.
 • Køletid / hastighed: Eksperterne fra Tænk vil som nævnt køle rummet ned fra 35 til 25 grader. De tager tid på, hvor lang tid det tager. Køletid bliver vægtet med 30 procent i den samlede vurdering.
 • Energiforbrug: Energiforbrug er et vigtigt parameter, og Tænk måler, hvor meget energi hver model bruger på både højeste niveau og standby. Energiforbrug bliver vægtet med 15 procent i den samlede vurdering.
 • Støj: Støj er endnu et af nøgleområderne i eksperternes bedømmelser. Tænk måler støjen ved 3 hastighedsindstillinger – den højeste, mellemste og laveste. Støj bliver vægtet med 15 procent i den samlede vurdering.
 • Brugervenlighed: Brugervenlighed er også et parameter, hvor eksperterne har fokus, om end det ikke er så vitalt som flere af de ovenstående. Brugervenligheden bliver vurderet af et brugerpanel på 3 personer, der skal bedømme, hvordan varianterne er at betjene ud fra en brugers synspunkt. Brugervenlighed bliver vægtet med 10 procent i den samlede vurdering.

FAQ

Ventilator test: Hvilken er den bedste ventilator?

Der er flere velfungerende ventilatorer på markedet, og i vores ventilator test artikel har vi gennemgået de 6 bedste: De inkluderer Maeco Fan 1056, Dyson Hot & Cool Ventilator/varmeblæser AM09, Rowenta VU5640 TURBO SILENCE EXTREME, DeLonghi Pinguino PAC N90, Whirlpool PACW29COL og Honeywell HSF1630E4.

Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg vælger en ventilator?

Du bør undersøge nogle specifikke kriterier, før du køber en ny ventilator. Det gælder især type, hvor du kan vælge imellem en bordventilator, standerventilator, ventilator tårn eller et airconditionanlæg. Du bør også vurdere, om du har brug for funktioner såsom ventilator med fjernbetjening, timer, hastigheds-muligheder og bevægelighed i hovedet. Endelig er prisen og støjniveauet tillige vigtige parametre. Nogle af forholdene kan være svære selv at finde ud af, så her kan du med fordel læse eksperternes kommentarer. Du kan finde links til undersøgelserne nederst i artiklen.

Har jeg brug for en ventilator blæser eller et airconditionanlæg?

Selv i de nordiske lande forekommer der sommerperioder, hvor solen og varmen gør det ulideligt at være indendørs, og her kan den bedste ventilator eller et airconditionanlæg være en stor ven i nøden. Du vil kunne få kølet rummet ned eller blæst det igennem samt få det bedre fysisk – og det gælder ikke mindst om natten, hvor varmen kan gøre det umuligt at sove.

Beskrivelse af kilder og tests

Amazon

Amazon er en international markedsplads for handel, hvor du kan finde alt fra film og musik til haveredskaber, bøger, tøj, smykker og køkkenredskaber. Hos Amazon kan køberne efterlade bedømmelser af de varer, de har købt, og bedømmelserne kan komme andre potentielle købere til gode.

Læs mere om hvad brugerne mener om Maeco Fan 1056 her.
Læs mere om hvad brugerne mener om Rowenta VU5640 TURBO SILENCE EXTREME her.
Læs mere om hvad brugerne mener om DeLonghi Pinguino PAC N90 her.
Læs mere om hvad brugerne mener om Honeywell HSF1630E4 her.

Computerbild.de
Computerbild.de er et tysk teknologimagasin og -portal, der har alt i tests og nyheder fra den teknologiske verden. Det inkluderer tests af en lang række forskellige elektroniske forbrugerprodukter. Her drejer det sig om en ventilator test af 13 modeller, hvor Honeywell HSF1630E4 er inklusiv. Du kan se testen i sin helhed hos Computerbild.de.
Forbrugerorganisationen Råd & Rön

Råd & Rön er en svensk forbrugerorganisation, der hjælper de svenske forbrugere med at finde rundt i forbrugerjunglen. Det gælder især forbrugerprodukter fra forskellige kategorier, som de uafhængige eksperter afprøver, vurderer og bedømmer. Så er læserne bedre stillet i forhold til at kunne vælge med en god viden i bagagen. Her gælder det en test af mobile airconditionanlæg.

Du kan læse mere om testen og se resultaterne hos forbrugerorganisationen Råd & Rön. Læg mærke til at her er tale om en betalingstest, så du skal betale for at kunne se alle resultaterne.

Forbrugerrådet Tænk

Forbrugerrådet Tænk er det danske forbrugerråd, der fungerer som danskernes vagthund i samfundet. Eksperterne herfra undersøger en lang række forhold for at skabe bedre og stærkere forbrugervilkår for det danske folk. Tænk foretager derfor mange forskellige tests af forbrugerprodukter, og her gælder det en test af mobile airconditionanlæg.

Du kan læse mere om testen og se resultaterne hos Forbrugerrådet Tænk. Læg mærke til at her er tale om en betalingstest, så du skal betale for at kunne se alle resultaterne.

Gismo.at
Gismo.at er et tysk test- og rådgivningsmagasin, der hjælper forbrugerne med at finde rundt i den teknologiske og forbrugermæssige verden. Her drejer det sig om en ventilator test af modellen Rowenta VU5640 TURBO SILENCE EXTREME. Læs mere hos Gismo.at.
Techradar.com
Techradar.com er et internationalt teknologimagasin, der skriver om alt, hvad der rører sig inden for teknologiens verden. Det gælder både nyheder, trends, tips, videoer, guides og tests. Her drejer det sig om en ventilator test af modellen Dyson Hot & Cool Ventilator/varmeblæser AM09. Du kan læse testen i sin helhed hos Techradar.com.
Which.co.uk

Which.co.uk er det største forbrugermagasin i Storbritannien, og her er der fokus på at viderebringe information og viden omkring diverse forbrugerprodukter til læserne. Eksperterne foretager deres egne tests, og dem kan læserne bruge som pejlemærker for at kunne foretage det bedste køb. Her har Which.co.uk foretaget ventilator test af flere forskellige modeller:

Læs mere om testen af Maeco Fan 1056 hos Which.co.uk.
Læs mere om testen af Dyson Hot & Cool Ventilator/varmeblæser AM09 hos Which.co.uk.
Læs mere om testen af DeLonghi Pinguino PAC N90 hos Which.co.uk.

Læg mærke til at her er tale om betalingstests, så du skal betale for at kunne se alle resultaterne.

 

Andre relevante tests og artikler

Vi har i vores ventilator test artikel set nærmere på 6 af de bedste ventilator-blæsere og airconditionanlæg på markedet.

Hvis du er interesseret i mere viden omkring varme- og kuldeprodukter til hjemmet, har vi skrevet en række andre test artikler omkring øvrige produkter i samme stil:

Det gælder for eksempel en varmeblæser test, hvor du kan finde de 6 bedste varianter på markedet. Med en varmeblæser kan du få tilført mere varme til hjemmet, og artiklen inkluderer også terrassevarmere.

Vi har også skrevet en varmepumpe test-artikel, hvor du kan få et overblik over de bedste varmepumper på markedet. En varmepumpe er en meget anvendt måde at opvarme hjemmet på, og den har den fordel, at den er prisvenlig i drift. Her kan du tillige finde information om alt det praktiske, du bør vide om en varmepumpe, før du vælger din favorit.

Hvis du er mere interesseret i at få nedkøling af hjemmet, kan du læse vores aircondition testartikel eller vores klimaanlæg testartikel. Ud over at præsentere dig for de bedste apparater på markedet, bringer vi også videns-afsnit, så du kan blive klogere på alt det praktiske.